Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi, mikor mész a dokihoz? vagy már voltál? mondott valamit, hogy kit javasol? Ez a pimafucin tényleg jó, nekem is fel szokta írni :) Ti voltatok 4D-sen?

Melba, édes lehetett a picur!!! :lol: Az egyik barátnőm is alíg hizott, de nem volt semmi gond, csak ő ilyen alkat, azért majd mesélj :)

Kellemes előkészítősdit Csajok (akik mennek)!
mangó
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap végül nem bírtam elmenni az előkészítőre a hőség miatt, helyette a kikában (légkondis épület!!!) megvettük a baby björn kengurut, meg egy játszószőnyeget (ami tiszta fölösleges, de mindig is szerettünk volna- és ez meseszép és nem is volt drága) meg a zenélő körforgót. ezzel is már nagyon régóta szenvedtünk, mert nekünk van egy fix dallam amit szeretnénk ha játszana (Brahms altató) de legyen fiús meg szép szóval sok szempontnak kell megfelelnie- na itt végre találtunk. az lett a vége hogy kb 6 órán át megint játuk a boltokat- persze nem csak baba szempontból volt ez szükséges, de hát így is rettentő fárasztó.

este meg elkezdődött a szortírozás. minden felesleges hülyeséget ki kell dobnunk mert tisztaság és higiénia kell a lakásban. valami 6 óriás szemetesbe dobáltuk a cuccokat jegyzetek, papírok stb és még nincs teljesen kész! mivel én csökkent aktivitású és cselekvőképességű vagyok így takarítónéni segítségével suvickolunk éppen (teljes "tavaszi" nagytakarítás) amit még valszin meg kell egy lightosabb formában ismételni amikor én a kórházban leszek. szegény férjemmel este meg ma reggel dolgoztunk az ügyön de aztán ő ment dolgozni. én leszaladtam pár fontos dologért és azt hittem meghalok a melegtől ahogy visszafelé cipekedtem. szóval mivel nem akarok ma éjjel a szülészeten kikötni én csak kevésbbé elvetemülten szorgoskodok.

iszonyú a meleg. de ma este lehet hogy leugrunk a velencei tóhoz csak egy rövid mártózásra aztán sipirc haza, pihegni a besötétített szobába.

mangó mi a 24. héten voltunk 4D-n mert az orvos a 2D-s uh után azt tanácsolta hogy ne várjunk. mindenképpen menjetek mert hihetetlen élmény volt!!!

sziasztok, kitartást!
kerekpocak
 
 


Sziasztok,

Ma reggel ismet voltam orvosnal. A helyzet a következő: ha ma éjjel sem lesz semmi, akkor holnap reggel 7-re megyünk be és beinditják a szülést. Az eredmények alapján lehetne még várni 2-3 napot, de 2 orvos is azt mondta, hogy teljesen felesleges. Kicsit kezd fogyni a magzatviz (bár nem tudom, hova lesz, mert elvileg nem folyik), illetve a placenta is kezd kicsit meszesedni. Ezek alapján nincs mire várni. Szóval remélhetőleg holnap ilyenkorra megszületik Bálint.
sthlm
 
 

 
 

Sziasztok!

Sthlm!
HAJRÁ!!!Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen!
A túlhordás ellenére gyors szülést kívánok nektek!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Kedves Enci!

Sok erőt, kitartást és gyors szülést, hogy minél előbb találkozhass a pici babáddal!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok Lányok!

Írnátok nekem valamit röviden a János Kórház szülészetéről?
Szült valaki Sóvágó dokinál? Magánrendelőbe kell járni vagy a kórházba?
Én 9 hetes lombikos ikres terhes vagyok és a Jánosban szeretnék szülni, de sokan azt mondják, hogy nagyon lepusztult, ami tök mindegy, ha egy jól felszerelt kórházról van szó jó orvosokkal.
Így van ez valóban?

Köszi a választ előre is.

Hali
Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Sthlm nagyon -nagyon szurkolok Nektek!
(Nálam hasonló volt a szitu, egy héttel hordtam túl Marcit, másnap be kellett volna feküdnöm, meg akarták indítani a szülést, de éjjel jelzett a fiam,és hajnali hat órára meg is született. Drukk, hogy Bálint is elinduljon még ma !!

Viki, én Sóvágó dokinál szültem és nagyon meg voltam vele elégedve! Szerintem szuper orvos,csak ajánlani tudom!!
(ha részletekre is kíváncsi vagy, szívesen írok neked privibe!)
És a kórház is jó szerintem. Biztos van szebb, modernebb, de azt a pár napot simán ki lehet bírni. A személyzet meg nagyon profi, mind a szülésznők, mind az orvosok. Én a csecsemősökkel is jól kijöttem. Ja ,és vannak fizetős szobák is, 5000-7000 Ft/nap.

Zsóka

KépKép
logi
 
 


Kedves Viki!

A dokidat sajnos nem ismerem, én márciusban szültem császárral a Jánosban. Az orvosokról akikkkel találkoztam csak jót tudok mondani, és így van ez a nővérekkel és a csecsemősökkel is. Én kétágyas kórházi szobában voltam egyedül. Ennek ugyanannyi előnye volt, mint hátránya. Jó volt a nyugalom, de néha hiányzott valaki, akivel tudtam volna beszélgetni. A mellékhelyiségek nem valami vidámak, de ki lehet bírni. Szerencsétlenségemre két fél napig nem volt víz, de ez csak egyedi, mert csőtörés volt. Egyébként meg vannak fizetős szobák, egyágyas és kétágyas is saját fürdővel és WC-vel. Habár én a császár után nem bántam, hogy a fél folyosót végig kellett sétálni a WC-ig (néha nagyon nehezemre esett), mert itthon már nem jelentett problémát a felkelés és a járkálás és így sokkal gyorsabban gyógyult a sebem is.

Üdv

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


...ami lemaradt: GRATULÁLOK a babákhoz!!!!!!!!!!

Egyébként szerintem lepusztultnak egyáltalán nem nevezhető a János szülészete. Nem régen újították föl. :D
logi
 
 


Szia Panni!
Képzeld, úgy csináltam az Avatar képet, ahogy írtad, de nem megy le a méret 7.03 KB alá. Pedig duplán kicsinyítettem..
Átküldhetem? Hátha neked sikerül!

Zsóka
logi
 
 


Kedves Zsóka!

Nyugodtan küldd át, vagy még azt is kicsinyítsd tovább, mondjuk 50%-ra, hátha, úgy jó lesz.

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!

Szia Viki!

Csatlakozom logihoz szerintem tök modern a szülészet rész, szépen fel van újítva, a belső wc, ami az osztályon van teljesen tiszta és ok, ami a látogatóknak van az kint van és hát...elég gáz. a szülésfelkészítő tanfolyam is nagyon profi, szóval nekem eddig szimpatikus, persze én még szülés előtt vagyok de remélem semmi negatívum nem árnyalja majd a véleményemet.

Mangó, melba, irini és a többiek mindenki nyaral, vagy mi a helyzet? nagyon eltűntetek. bezzeg a jánosos anyukák még ebben a topikban is aktívkodnak!- bár én is olvasgatom már az ő oldalukat :)

Képzeljétek tegnap leugrottunk a velencei tóhoz és úsztunk egy órát! isteni volt végre hűsöltem..

Két kérdés:
1. nálatok volt "fészekrakási" izé? (ha igen mennyivel a baba születése előtt??) mert én másra se tudok gondolni mint a takarítás. csinálni mondjuk nem tudom mert három suvic után kinyúlva szenvedek, majd újra azt gondolom, hogy én vagyok mr muscle és kezdődik minden előről.

2. jövő héten leszek 36 hetes de csak a 37. hétre van időpontom, és akkorra mondta az orvosom hogy menjek ctg-re. hívjam föl, hogy nem kellene előbb?

kiváncsi vagyok hogy sthlmnek megvan e a babája???? drukk drukk!

Zsófi
kerekpocak
 
 


na közben felhívtam és azt mondta hogy semmi gáz, az is jó, ha csak akkor megyek..
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Logi :) Panni :) Kerekpocak :)

Köszönöm a gyors válaszokat. :lol:
No, most egy kicsit megnyugodtam, mert mind tiszta jókat írtatok. Akkor mégiscsak bejelentkezem a Sóvágóhoz.


Logi :lol:
Még egy kérdésem van ezzel kapcsolatban: A kórházi rendelésekre jártál vagy a magánrendelésre? Mennyit kért egy vizsgálatért? Szülésért?
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Viki, én általában a kórházba mentem hozzá a vizsgálatokra, a magánrendelőjében csak egyszer voltam.
A kórházban soha nem kért tőlem pénzt, és én soha nem is kérdeztem tőle, hogy mivel tartozom. Adtam, amennyit jónak láttam (persze a magánban kell fizetni, 5000 Ft/alkalom).
A szülésnek nincs tarifája, annyit adsz, amennyit szeretnél, vagy tudsz.


Zsóka

KépKép
logi
 
 


Logi :lol:
Köszi, ari vagy!
Ja, és gyönyörűek a gyerekeid. :)
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Szia Viki!

Üdv közöttünk!
Mi is Sóvágóhoz jár(t)unk!
Csak jó véleményt tudok róla írni, s több barátnőm is hozzá jár.
A többi folyt köv priviben ...

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Éljen!!! kicsit lehült a levegő de! nincs front. pockosok figyelem: holnap viszont gyenge hidegfront várható!! aki (mint én) szeretne naprakész lenni frontügyileg az csekkolhatja a http://www.hazipatika.com/services/humanmet honlapon az aktuális tudnivalókat.

ma is voltunk a velencei tónál, isteni a víz. visszafelé ágyneműhuzatot és állólámpát vettünk a kikában. igaz hogy ezeknek sok babavonatkozása nincs, mégis fontosak- hiszen ezer ember jön majd látogatóba így fontos hogy csinos legyen minden. no meg tiszta- ezen még mindig küzdünk. valszin holnapra ezt is sikerül elérni- ma is szortíroztam ezerrel. fészekrakásilag valaki valami infót tud? (kérdést lásd fentebb.)

puszi
kerekpocak
 
 


Szia Zsófi!

Fészekrakás :lol:
Szerintem teljesen normális dolog. Én is ezerrel suvickoltam mindent, ráadásul nekem az volt a parám, hogy Bala korábban fog jönni, mivel én anno a 29. hétre születtem. Úgyhogy a 30. hétre mindennel készen akartam lenni. Mindent lerámoltam, átrámoltam, selejteztem.A gardróbot teljesen átvarriáltam, hogy a "gyereksarok"-ban lévő komód is üres legyen a babacuccoknak. Ehhez persze két napon keresztűl le-föl mászkáltam a létrán. Így utólag elég hülyének tartom magam, hogy akkora hassal miket műveltem takarítás címén :? De valahogy akkor ez nyugtatott meg. Este meg amikor büszkén mutattam Apának, hogy mire jutottam aznap, kikerekedett a szeme :shock: , "HOgy jól vagy ANya! Nem kéne még szülnünk!"
Úgyhogy ne parázz! Szerintem mindenkinél lejátszódik ez, csak kinél így, kinél úgy. Az bizti, hogy a második picúrnál már nem lesz időm BAla mellett ennyit ezen ügyködni :)

Remélem, hogy Enci már rég magához ölelhette pocaklakójukat, s hogy minden rendben velük. Annyiszor eszembe jutottak ma a nap folyamán.

Nektek sincs már sok hátra! Az a négy hét gyorsan elrepül! Addig meg kitartás! Nincs a pocakodról kép, hogy mekkorák vagytok?

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Zsófi!
Fészekrakás nálam úgy jött elő, hogy képeket készítettem sk. Amúgy soha életemben nem díszítgettem a lakást (se semmit), ugyanis nulla érzékem van ezekhez. A férjem a lakberendező. Viszont 30+ hét körül a gyerekszobát én is ezerszer átraktam, innen-oda onnan-vissza, aztán állatos képeket vágtam ki, és ragasztottam színes kartonra, és a színeket variáltam onnan ide és vissza :)
A hormonok nem normálisak :)
M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Timi ha a www-re kattintasz a pü mellett akkor megnézheted a képeinket- van ott minden még pocakos fotó is. holnap csináljuk a 8. hónap vége fotókat majd azt is feltöltöm.

mircike köszönöm az infokat- hál istennek lakás kész, immáron rend van és tisztaság!!!

jó éjt
Zsófi
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, bár Nekem nincs lehetőségem minden nap írni, de azért remélem így is sikerül információt gyűjtenem! Én 17 hetes vagyok, még előttem az amniocentézis ami a 19.héten lesz. Valaki volt amniocentézisen? Mik a tapasztalatok? Vank köztetek lombikos?
Én a Dévainál szeretnék szülni, van valami infótok róla? Mennyibe kerül egy szülés?
Olvastam az egyik fórumon a szívultrahangról, de nem tudom hol, és miért kell csináltatni.Erről még nem hallottam ti tudtok valamit?
Mikor kezdtétek el a babakelengye megvásárlását?

Előre is köszönöm a válaszokat!
übi
 
 


Szia übi,

nekem nincs tapasztalatom amniocentézis ügyben,mert nekem nem volt. Van külön dévais topik kicsit feljebb ott biztos sok mindent megtudhatsz róla, árakról stb. szívuh, minek? erről sem hallottam. baba cuccokat én a 33. héten kezdtem begyüjteni, de lehet hogy észszerűbb lett volna kicsit korábban, mondjuk a 25. hét környékén, hogy ne keljen már nagy hassal annyit ácsorogni.

na ennyi a többiek biztos írnak még.
Zsófi
kerekpocak
 
 


Szia übi!

Nekem csináltak amniocentézist a második terhességemnél. Bár még nem töltöttem be akkor a 35.évet és a babával is rendben volt minden, de pont abban az időben született a kolléganőmnek egy beteg kislánya és beparáztam. A Baross utcai klinikán csinálták, a 17.héten. Rengeteg kismamának csináltak akkor ilyen vizsgálatot, én meg is lepődtem egy kicsit. Reggel 8-ra kellett menni és du.3 órakor végeztem. Neked hol csinálják?
A vizsgálatról mindenki mást mond, ez olyan, mint a szülés, mindenki máshogy éli át. Nekem egyáltalán nem fájt, inkább utána aggódtam, hogy ne legyen semmi gond. A vizsgálat egyébként nem több 10 percnél és jöhetsz is haza.Hallottam, hogy pl a Schöpf-Méreiben befektetik a kismamákat,itt a Barossban nem, csak le kell ülni egy kicsit a folyosón,otthon meg két nap pihi.

Szóval nem vészes, tényleg.
Az eredményre viszont elég sokat kell várni (4 hét). :cry:

A szívultrahangról én sem tudok semmit, hátha a többiek segítségedre lesznek.

Babakelengyét Zsófihoz hasonlóan én is elég későn kezdtem beszerezni, a 34.hét táján. Szerintem is jobb előbb kezdeni, mert én már nagyon nehezen bírtam ekkor a mászkálást,vásárolgatást.

Zsóka Kép

KépKép
logi
 
 


Logi, de szépek a gyerekeid!!! és Marci tündéri édes!!!! olyan helyes kis karja van, az ember legszívesebben jól megdögönyözné!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Logi
Szépek a gyerekek! Büszke lehetsz mindkettőre!
Én is a Barossba megyek, a Dévai azt ajánlotta! A genetikus akinél voltunk a Barossba tanácsadáson, azt mondta javasolja az amniocentézist, mert a baba ICSI-vel fogant. A mai szakirodalom szerint kevesebb mint 0,5 százalék a vetélés esélye, de van. Félek! Azt azonban nem tudnám vállalni, hogy beteg gyermek szülessen úgy, hogy tehettem volna ellene! Szeretnénk mégegy babát a mostani pocaklakón kívül! Ezért azt is mérlegelni kellett, hogy nem csak a párom és az én életemet tenném nehézzé. Egy beteg gyermek ápolásra szorul, és hát egyszer meghalunk! Akkor ki vigyázna rá, ki gondoskodna róla? A testvérke (remélem) kitartana mellette, de akkor már neki sem lenne önálló élete! Ez így már nem lenne fer!!!

Köszönöm a segítséget!

A vásárlást úgy gondolom az eredmény után elkezdjük, tanulva mások példájából! A Dévais topicon inkább a lombikról van szó, azon én már túlvagyok! A szüléssel kapcsolatban senki nem tud segíteni! Úgyhogy még mindig várom, hátha valaki tud valamit a tarifáról!
Többen is a szülés időpontjához redkívül közel álltok, ezért minden jót kívánok, és remélem feltöltitek a jövevényről készült képeket!

Sziasztok!
übi
 
 


Szia Übi!

Egy barátnőmnek volt szívultrahang. Ugyanolyan, mint a normál, csak a baba szívét nézi vele egy specializálódott orvos. Neki a Barossban csinálták, és azért kellett, mert a mostanában 'divatos' vesemegnagyobbodást látták előtte uh-n. Amiből nála se - ahogy az esetek legnagyobb részében - semmi probléma nem adódott később. Csak arra jó, hogy terhesen idegelje magát az anyuka a túl sok vizsgálat miatt :)

Reméljük, hogy az amnio eredménye Nálad is teljesen normális lesz! :)

Valaki amúgy mintha szülne vagy szült volna a te orvosodnál itt a topikon, ha jól emlékszem...

Üdv. M.
mircike
 
 


Szia Übi!

Amniocentézis helyett nem lenne jobb egy genetikai vérvétel az Istenhegyi klinikán? Annak nincs veszélye csak egy vérvétel. Pontos infóm nincs róla mert nekem nem volt ilyen, de bizti ami tuti az a 0,5 % vetélés is ott van ha már így megküzdötök a babáért, a neten pedig utána nézhetsz.
klimon
 
 


Sziasztok!

Mircike
Köszi az infót! Külön nem jelentkezek be egy szívultrahangra, de gondolom az amniocentézisnél mindent megnéznek, mert a beavatkozást genetikai ultrahang előzi meg.
Remélem hamarosan olvassa a fórumot aki nála szült, így végre lesz valami fogalmam arról mire számítsak mikor a kényes kérdést feltesszük.

Klimon
A genetikai vérvételről tudtom szerint lekéstünk. Én nem az Istenhegyin kérdeztem, de azt mondták a 12. és a 16. héten kell elmenni egy-egy vérvételre, és plusz egy ultrahangra. Mi már a 17. héten járunk. A 0,5% azért nem rémiszt meg annyira, hogy ne vegyek részt a beavatkozáson, mert ebben az időszakban amúgy kb.2% a spontán vetélés esélye tudomásom szerint. Ez nem azt jelenti, hogy nem félek, csak próbálok reális lenni!

Kerekpocak
Megnéztem a képeidet a www-n. Gyönyörűek a ruháid, amiket az esküvőn viseltél. A nászút képei is csodálatosak. Nagyon jól tartod magad még a 7.hónapban is. Ránézésre nem híztál túl sokat! A barátnőmnek sikerült 28 kilót felszednie a 9 hónap alatt, ráadásul úgy, hogy az első 4 hónapban fogyott. Sajna a bőre bánta, és visszér lett a lábában.
Remélem a képeket továbbra is feltöltöd, kiváncsi vagyok a jövevényre!!!

Köszönöm a válaszokat!
Mindenkinek szép estét kívánok.
übi
 
 


Sziasztok!
Hát jó rég nem írtam... Olvastalak Benneteket, de nem volt erőm írni, bocs! Ez a kánikula egészen kikészít. :cry: Minden tiszteletem az utolsó idősöké, Zsófi! :wink: Meg anyu most szabin van és így jártuk a légkondis boltokat. Ez a része jó volt, meg sikerült is sok mindent beszereznünk, csak hát az autónk nem légkondis. Mire hazaértem minden nap ide Budaörsre, már nem álltam a lábamon, teljesen kikészültem. De itt a szobában sem jobb a helyzet. :cry: Szóval már én is gidegfrontért esedezem meg esőért. Pedig nálam az görcsöket is szokott hozni, meg olyankor teljesen leáll a babám is. Itt Budaörsön szinte egy csepp eső sem esett már legalább két hete. :cry:

Enciék már lehet, hogy otthon is vannak? Izgi! Szegények, ebben a hőségben!

Mangó, tényleg nagyon aranyos volt a picurom. :wink: Nem voltam még belgyógyásznál, mert amikor bementem táppénzes papírért, akkor is kimenekültem a rendelőből, nem bírtam az ottani hőmérsékletet. Férjecském intézte végül. Én is ilyen nem hízós fajta vagyok egyébként, de most már engem is idegesít a dolog, főleg úgy, hogy az emésztésem folyamatosan nincs rendben. :cry: Veletek mi újság? Te is rég jártál erre...

Zsófi, jó lehetett a velencei-tavi fürdőzés. :wink:
A képeitek fantasztikusak, persze megkukkoltam mindet! :wink:
Azt hiszem, akkor mi is elnézünk a Kikába is, köszi az ötletet. wink:
Mi tegnap az Árkádban voltunk.Csajok, én most jártam először a H&M-ben, de valami fantasztikus babacuccok voltak! Tudom, Ti már emlegettétek... Kaptam 3000-ért gyönyörű kiskabátkát gatyóval, plüsst. Álomszépet. :wink:
Fészekrakás :wink: Ügyi vagy, hogy a nagy hőség ellenére így készre hoztad a lakást! :wink:
Nálam most kezdődik ez a fészekrakási láz, de eddig sem tétlenkedtem. Beszereztük a babacuccok jó részét. Persze van még ami hiányzik, de elég jól állunk. Utolsó pillanatra nem akartam hagyni, és most pedig felújítási munkák lesznek még nálunk, így most jön a pakolás. :cry: Már előre utálom, én még nem raktam rendbe a sulis cuccaimat sem. De az majd hajt előre, hogy utána megépíthetjük a babasarkunkat. :wink: Férjecském majdnem kész a babaszekrény építésével (fantasztikus lesz!), utána nyílászáró cserék, fűtésszerelés és a szobák teljes átrendezése kezdődik... Takarítás meg utána következik.
Mikor lesz a CTG-d?

Szia Viki! Nekem is szimpatikus a János szülészete. :wink: És járok az előkészítőre, nagyon tetszik. :wink: A dokikról és a szülésznőkről meg csupa jót hallottam csak eddig. :wink: Hol csináltátok a lombikot? Mi a Dévaihoz jártunk. :wink:

Üdv Übi! Én is Dévais vagyok, nekünk a harmadik inszem szerencsére sikert hozott. :wink: Én nagyon szeretem őt, 1000 %-ban megbízom benne. Csak az a baj, hogy nem 100 %, hogy nála tudunk szülni, így kell egy jó helyettes doki is. Mi nem csináltattuk meg az amniot, bár Dévai nagyon szerette volna. Sajnos nagyon későn jött szóba a dolog, mi meg nem gondolkoztunk előre. Mivel a doki nem hozta fel a témát, gondoltuk minden ok, nem kell amniot csináltatnunk. Lett egy rossz AFP-nk először, utána gyorsan megcsináltattuk a négymarkeres vértesztet, az teljesen ok volt. Az AFP-től beijedtünk, de mire amniora került volna a sor, már a 20-21. hétnél tartottunk és nagyon érzetük a babamozgást a 16. héttől. Így, mivel amnio eredményünk a 24. hétre lett volna, nem csináltattuk meg, mert egyszerűen nem tudtuk volna elvetetni 24 hetesen. Tudom, van aki ezért felelőtlennek tart, de mi így döntöttünk. Minden más eredményünk ok volt, persze több genetikai uh is volt és szívuh is. Mindenki mindent rendben talált. Dévait pedig kifaggattuk. Mondtam neki, pénz nem számít, bár nincs sok pénzünk, de megoldjuk, mondjon egy jó genetikust az országban, akire rábízná gyerek életét. Na olyat nem tudott mondani. :cry:
Igazatok van, a 17. héten még jó megcsináltatni az amniot! :wink: Szorítok Nektek nagyon, de minden rendben lesz! :wink: Eddig minden ismerősnek ok volt. Csak ne görcsöljétek végig a 4 hetet, bár ezt rém könnyű mondani tudom, mert az nem használ a babának.
Szívuh-otok nem lesz szerintem. Azt a 20. hét után csinálnak, ott a genetikával szemben. Nagyon klasz egyébként a nő, aki csinálja. A szíven a legtöbb fejlődási rendellenesség, betegség látszódik ebben az időszakban. Azaz, ha az ok, akkor azért jó eséllyel a bébi egészséges. De mivel csináltok amniot, nem lesz rá szükségetek. Egyébként hasonló a rendes uh-hoz, csak sokkal erősebb a készülék, teljesen nagy méretben megmutatja a baba szívét. Fantasztikus látvány (kivetítő is van), csak én utána görcsöltem, lehet, hogy az erős uh miatt.
A Dévainál szülők írták, hogy a szülés 50-70ezer között mozog, de annyit adsz, amennyit gondolsz és amit a kasszád elbír. Ismerek olyat, akinek kevesebbre futotta és nem volt belőle utána harag. :wink: Egyébként az Istvánban is hasonlóak az árfolyamok.
Egyébként négymarkeres vérvizsgálatot csinálnak a 16-20. hét között.
A babakelengyét mi már nagyban gyűjtjük, fentebb már leírtam az okokat. :wink:
Inari és Szkatácska is egyébként a Dévainál fog szülni, csak ők inkább a Dévais fórumra írogatnak. Én három topikot próbálok nyomon követni, mint látni, kisebb-nagyobb sikerrel. :wink:

Klimon, a négymarkeres vérvizsgálat klasz dolog, de csak 90 %-os a biztonsága és nem vállalnak felelősséget az eredményekért. Az amnio biztonsága,ha jól tudom, 99,9 %. Mi egyébként a Down-szűrő központban csináltattuk a vértesztet az Őrs vezér téren. Angliából megvolt az eredmény két nap alatt. :wink: Igaz, fizetős.

No befejezem mára, mert már így is hosszú lettem. Így jár az, aki ritkán írogat. Ma előkészítő!
A babásoknak gratulálok, mindig megcsodálom gyermekeiteket! :wink:

Szép napot Nektek!
Melinda

KépKép
melba
 
 


Ja és megkezdtük a hetedik hónapunkat! El sem hiszem, hogy szalad az idő! :wink:

KépKép
melba
 
 


Hát bármennyire is szeretnék elmenni, azt hiszem, a mai előkészítőt kihagyom. A szobában van 30 fok, kinn állítólag 41. Erről a nevadai sivatag jut eszembe, ott mértünk utoljára 46 fokot. Szörnyű, én ezt már nem bírom! :cry: Még a gondolatától is irtózom annak, hogy beüljek a légkondi nélküli autóba...

KépKép
melba
 
 


Sziasztok Lányok,

Tegnap hazajöttünk a kórházból Bálinttal. Most csak rövid leszek.

Csütörtök reggel 7-re kellett volna menni inditott szülésre, de hajnal 4-kor elfolyt a magzatviz. 5-re bent voltunk, fájás semmi. 8-kor oxitocinra kötöttek, jöttek az 5 perces fájások, ami 11-ig tök elviselhető volt. Rádióztunk, beszélgettünk férjemmel és a szülésznővel (aki egyébként egy végtelenül kedves, rendes, szóval szuper volt). 11-től erősödtek a fájások és 12.55-re megszületett Bálint. Fantasztikus élmény volt és sokkal kevésbé fájt, mint gondoltam. Bálintunk 54 cm, 3350 grammal született. Nyugodt, jó kisfiú. A 3. nap reggelre beindult a tejem, azóta eszik, alszik én meg fejek és iszok, iszok, iszok.

Majd teszek fel fotót. De most egyelőre ennyi.
Köszönöm a sok-sok biztatást és én is kitartást és könnyű szülést kivánok mindenkinek!

Puszi
Enci
sthlm
 
 


Kedves Enci!

Sok-sok szeretettel gartulálok Nektek. Minden szépet és jót és sok tejcsit, hogy nagyra nőjön Bálint!

virág Neked

Kép

Kép Barátok Bálintnak

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Szia Enci!

Szívből gratulálok a kis Bálint születéséhez!!!
Ezek szerint Bálint is megijedt a szülésindítástól, és inkább magától elindult. :lol:
Jó egészséget, gyors felépülést, sok tejcit kívánok nektek!!!!
(VÁRJUK A KÉPEKET!)

Zsóka

KépKép
logi
 
 


Kedves Enci!

Én is gratulálok! :)
M.
mircike
 
 


Enci Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! várjuk a képeket!!


én meg felteszek itt egyet Samuról:

Kép

várjuk a lehülést!

Zsófi
kerekpocak
 
 


ja, profilt kell keresni a kép jobb oldalán :)
kerekpocak
 
 


Zsófi, nagyon jó ez a kép Samuról! Nagyon szép kis pofija van!!

KépKép
logi
 
 


azt elfelejtettem írni, hogy itt még csak 24 hetes.
Köszönöm Logi!!!
kerekpocak
 
 


Enci, nagy-nagy gratula nektek! Ügyes a fiatok. Tudják ezek a gyerkőcök, mikor "kell" nekik jönni.
Jó egészséget és sok boldogságot kívánok

Doren
doren
 
 


Tegnapelőtt a nagy vihar közepette megszületett a barátnőm kisfia, Marci a jánosban Baltschik dokinál. ez már a második babája, este kilencre mentek be a kórházba és fél 11-kor már megvolt Marci is. nem is nagyon szenvedett (csak most a hőségtől), nagyon jó élményként maradt meg, azt mesélte, hogy ez a szülés neki sokkal jobb volt, mint az első (azt nem a jánosban volt, EDÁval és kb 4-5 óra alatt??- szóval ebből is látszik, hogy szülésre van teremtve!).

a szülésznő és a csecsemősök is, meg mindenki nagyon kedves és segítőkész vele, nagyon pozitív eddig minden.

Marci gyönyörű icipici, mégis tiszta pasi. mindenkinek hasonló szülést kívánok! (magamat is beleértve!!!)
kerekpocak
 
 


Enci, nagy gratula Bálinthoz!!! :wink: Okos fiú, tudja, mikor kell megszületnie! :wink: Megkönnyeztelek Benneteket.
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcit kívánok!!! :wink:
Várjuk a fotót!

KépKép
melba
 
 


Sziasztok!

Enci
Gratulálok Bálinthoz! Még szerencse tudta mikor kell jönnie!

Melba
Köszönöm válaszod, örülök, hogy valaki tud nekem segíteni! A dévais topikon is próbálkoztam, de senki nem segített! A gratulációk a babához, és az amniohoz is hozzászóltak, de a szüléshez senki. Amúgy is azt tapasztalom, nagyon nehéz egy fórumba bekapcsolódni. Nincs minden nap időm írni, így még végig olvasni is sok azt a sok üzenetet. Ráadásnként már jól ismeri mindenki a másikat, ezért az új egy kicsit kirekesztett! Lehet, hogy csak én reagálom túl, mostanában elég lelkis vagyok!

Amúgy a 18.hétbe léptem, de a magzat mozgását még nem érzem! Vagyis mintha egyszer az lett volna, de nem tudom biztosan! Normális, hogy a 18.héten nem érzem a mozgásokat? Remélem nincs semmi baj!!!
Csütörtökön megyek a védőnőhöz, de az még elég messze van. Remélem kevés idegességgel megúszom ezt az öt napot, mire végre hallhatom a szívhangját!!! Gondolom ez még nem jelent bajt ebben az időszakban!

Mindenkinek sok jót kívánok!

Légyszi írjatok kinek mikor kezdődtek a magzatmozgások!

Köszi
übi
 
 


Sziasztok!

Enci!
GRATULÁLOK!!!
Kép
Nagyon ügyesek voltatok! Bálint nagyon tud időzíteni! S milyen gyors volt! Sok-sok tejcsit és egészséget kívánok nektek!
A képet pedig várjuk a nagy legényről!

Übi!
Először is üdv közöttünk, s részemről már befogadtalak! Ne tűnj el! Gratulálni nem szeretk előre a pocaklakóhoz, de sok sikert a pocakosodáshoz, s kesvés "negatív" izgalmat, s a lehetőségekhez képest sok pihit kívánok nektek!
emlékszem már én is nagyon izgultam, hogy nem érzem Balát, s pont lelkizni akartam emiatt a dokimmal a 20. heti kontrollon, amikor a dokira várva a magánrendelőjében, egyszer csak megbökött Bala, hogy "Anya! Ne izgulj, jól vagyok! Felesleges a dokinak panaszkodni, hogy még nem érzel." Ezen felbuzdulva az első mondatom köszönés helyett az volt a dokinak, hogy "Megmozdult!" :lol:
Úgyhogy nyugi, minden rendben meglátod. Bár ezt így könnyű javasolni. Úgyis akkor fogsz csak mrgnyugodni, ha hallod a szívverését, vagy érzed a mocorgását. Drukkolok, hogy minél előbb focizzon így vb idején a Pocaklakód odabent :)

Logi!
Marci milyen kis vasgyúró! Tündéri!

További jó hétvégét mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Übi!

Én is a 20. hét környékén éreztem, vagy inkább utána. Nem is vagyok biztos az első érzésekben, mert csak utólag lehetett rájönni, hogy jé, ez bizony már akkor magzatmozgás volt :)
Két-három hétig még ne idegeskedj emiatt! :)

M.
mircike
 
 


Ja, és még azt akartam írni, hogy a Jánosos topikokban mindenki welcome!!! :)

Aki épp pocakos, az azért, aki már mami, az azért. Pocak és gyermek méretére való tekintet nélkül :)
Pont emiatt mindig változik a társaság összetétele, és pont emiatt tud mindenki bekapcsolódni! Igaz, hogy van egypár grafomán anyuka, aki állandóan belebeszél még ide is (khhhmm), de reméljük ilyen grafomán jánosos anyukából is egyre több lesz :lol:

M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Übi, remélem ebben a topikban nem érzed magad kívülállónak! Egyébként én is éreztem már más topikban, hogy nem igazán fogadtak be, egy összeszokott társaság volt. Szóval gyere máskor is!!!
Magzatmozgás: Borinál a 20.héten éreztem először, viszont most Marcival már a 16 héten. De szerintem azért ilyen hamar,mert már tudtam, mit kell éreznem, mire figyeljek. Szerintem már te is érezted, csak annyira gyengén, hogy nem tűnt fel, hogy ez AZ.
De ne izgulj, lesz ez még olyan erős rugás is,ráadásul duplán,hogy csak na!

Timi, köszi. Tényleg nem kicsi Marci, már 7500 gr és 70 cm.
De szerencsére nem kövér, csak óriáska. A lányom is ilyen óriásbébi volt, de egy idő után leállt ez a nagyütemű növekedés.
Bala is szép,erős pasi!!!!Ragadnak majd rá a csajok :lol: :!:

Zsóka

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Übi szívesen válaszolok minden kérdésedre, mert én mindenféle vizsgálaton túlvagyok.Szerdán leszek 31 hetes ikerterhes.A Dévainál lombikkal " készültek" a gyerekek és ő a kezelőorvosunk.
Mi megcsináltattuk a magzatvíz vizsgálatot, a 19.héten, mert akkorra kaptunk időpontot.4 hetet vártunk az eredményre, de a szívem mélyén tudtam, hogy minden rendben lesz ezért nem izgultuk halálra magunkat a 4 hét alatt.Az I. nőin csinálta egy nagyon rossz természetű doki, olyan nyers volt, mint egy pokróc.Maga a vizsgálat elég kellemetlen, de ki lehet bírni.
A héten megkérdeztük a tarifát a dokitól, először azt mondta, hogy mindenki amit tud, de végül kimondta, hogy 50-70 között.


Lányok azt szeretném kérdezni, hogy az ápolónőknél mennyi a tarifa?Azért kérdezem, mert kb.3-4 hét múlva be kell feküdnőm biztonsági okokból a kórházba és nem tudom, hogy az ápolónőknek adjak-e pénzt vagy csak a szülés után?
Köszi
beeb
 
 


Szia Beeb!

Én a dokimon kívül az ügyeletes dokinak és a beteghordónak adtam pénzt, plusz egy üveg bort. A nővéreknek és a szülésznőknek csokit vittem, s annak is nagyon örültek. Nem tudtam, anno én sem, hogy hogy tegyem, de mivel mindegyikük nagyon rendes volt, s így elég nehéz lett volna mindenkinek csúsztatni, ezt találtuk ki. Közösen kaptak egy-egy nagy Mercit lentis és fent is, amit együtt elmajszolgathattak ügyeletben.

Aztán lehet, hogyha tovább kell majd bent lenned, akkor lesz olyan, aki különösen a szívedhez nő a nővérek közül, így annak külön szeretnél valamennyit juttatni.

Kitartást és sok sikert a még hátralévő pocakosodáshoz!
S jelentkezz, ha megvannak a picúrok!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?