Új privát üzeneted érkezett!

Krisszi,
köszönöm a biztatást, háziorvos sajna kilőve, mivel 1. Pesten rendel 2. és csak ma... A hiba sztem a melegben, illetve az én stresszelésemben van. Mikor egyszer 120-at mért, elmúlt a parám, és onnantól jó volt az érték. Mióta a vizelet-mizériám volt, megint izgulok, és ez sajna, lejön... Most ledőlök kicsit, pótolni az éjszaka elmaradt alvást...
Tudsz még tanulni ebben a hőségben?
Puszi

ákata2

Sziasztok!

Ákata!
Ne izgulj, szerintem is csak a meleg és a rohanás az oka a vérnyomi emelkedésnek. Én úgy jártam (nem tudom, meséltem-e már? :roll: ) hogy legutóbb a dokinál 147/akármennyi volt, mert ugyebár időre kell menni és rohantam. Amikor végeztem, ismét megmérte az asszisztens, akkor már "csak" 136/valamennyi volt. De a dokimnak szemet szúrt a 147 meg egyszer már szintén volt annyi a rohanás után, ami be is került a kiskönyvembe. Ennek "örömére" felírt egy vérnyomáscsökkentő bogyót, hogy szedjem naponta 2-szer. Hiába mondtam neki, hogy nekem soha-soha nem volt magas a vérnyomásom, és tuti hogy csak a sietségtől van. Azt mondta, hogy jobb ha szedem, felírta és punktum. Még annyit mondott, hogy vegyek egy vérnyomásmérőt, és minden reggel-este mérjem, írjam fel, és legközelebb vigyem el neki. Hát én bevallom őszintén, NEM KEZDTEM EL SZEDNI a gyógyszert (bár még aznap kiváltottam), ugyanis tudom, hogy semmi baja a vérnyomásomnak, azt azért érzi is az ember ha gond van. Már 1 hónapja mérem minden nap, és a legalacsonyabb eddig 107/65 volt, a legmagasabb pedig 132/70. Még a meleg sem befolyásolja szerencsére. Szóval most 30-án, ha megyek a dokihoz, lehet hogy le fog cseszni, de én megmondom majd neki, hogy nem szedtem a gyógyszert. Valahogy olyan ellenérzésem van mindenféle gyógyszerrel szemben, most hogy itt van Gesztike a pocimban, semmit nem akarok beszedni, még ha fáj a fejem (szerencsére ritkán), akkor sem, inkább leheverek és akkor elmúlik. Aggódnék, ha bevennék valamit, hogy milyen hatással van rá?
Ne idegeskedj, tuti hogy rendben lesz és haza is fognak engedni!

Kép
mamy

Sziasztok Lányok!

Su!
Nekem 5,93 lett a terheléses anno, amire dokink telcsiben azt mondta, hogy a határon van. Aztán személyesen meg, hogy OK.
Amúgy ne izgult, tényleg 7,8 fölött gázos, legalábbis a szakirodalom szerint.
Megnéztem: Balázsnál 2 kg-ot híztam az utoldó hónapokban, de emiatt se izgulj. Nem fogja rajtad számon kérni a doki, hogy mért nem ennyi, max. ejnye-bejnyézik egy kicsit.

Kisfiamnak valami vírusfertőzése van (volt), most már kevésbé kiütéses, de állítólag ez a vírustól alakul ki. Ebben a melegben gondolom még rosszabb neki, de bízom benne, hogy most már nemsokára eltűnnek a pöttyök.

Megyek én is enni-végre! :D

Su! JÓ volt találkozni, remélem, jól sikerült a tegnap estétek, leszámítva a cukor-híreket! Akkor majd két hét múlva!
Ja és még egy kérdés: 4D-re mennyivel előbb kell bejelentkezni? lehet, hogy mi is oda megyünk, ahol Ti voltatok.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Orsi!

Praxisnál minimum 2 héttel korábban, ja és ha a babaneten regisztrálsz, akkor kapsz 1000 ft kedvezményt :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Mamy, megkaptad a meghivot?

csengo
Vendég

Sziasztok!

Bali!
Gratula a fiúcskához és üdv a fiús anyukák táborában :D

Sz_Kata!
Gratula a vizsgák befejezéséhez!

Sue!
Látod, megmondtam, hogy maxi diétára fognak. Elsősorban a fehérsüteményeket, fehérkenyeret, cukros dolgokat, lötyiket kell visszafognod, de pl teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket biztos ehetsz, meg azért szüksége van a szervezetednek és nem utolsósorban a Babának a bennük lévő tápanyagokra. Az édességekkel vigyázz szerintem igazán, de heti egy fagyi szerintem belefér. Alattomosak tudnak lenni a gyümölcsök is, mert nagy gyümölcscukor tartalmuk, de hát akkor mit egyél???!!!

Kata!
Sajnálom a vérnyomidat, de szerintem is csak a meleg tett be, meg a rohanás. Sokadszor ismétlem önmagam: ne izgulj!!! Nem lesz semmi baj, tudod a múltkor is megijedtél a vizeleted miatt és akkor sem volt semmi komoly baj! Próbálj pihengetni, hűsölni a kuttyokkal együtt :D
Mikorra mész nyomit mérni és a laborba? Ja és nekünk van vérnyomi mérőnk, úgyhogy varrás közben is kontrollálhatjuk az értékeidet :wink:

Kata-Erika!
Ha Kata nem tud jönni, tőlem Erikával varrhatunk, de úgy is jó, ha még egy szakkört tartunk... Találjátok ki csajszik, én rugalmasan állok a dolgokhoz :D

Mamy!
Nekem is volt olyan esetem, hogy az orvosnál nagyobb vérnyomit produkálok, mint rendesen. Még Marci alatt mért 130 feletti értékeket és nézett rám "csúnyán", én pedig magyaráztam Neki kézzel-lábbal, hogy itthon mérem magamnak rendszeresen (Anyukáméktól elkunyiztam az egyik mérőjüket) és sosem mértem 125-nél többet. Szerencsére engem nem izélgetett gyogyival, de tuti, hogy én sem szedtem volna be. A lényeg, hogy Te is ellenőrizd és ennyi elég :D

Orsi!
Gyors kilábalást a vírusból a Kisfiadnak! Nálunk is előfordult már, meg mástól is hallottam, hogy amikor már tisztul a kis szervezetük a vírustól, jönnek a pöttyök. Ez már tényleg a betegség végét jelenti! :D

Rendületlenül kitartást ebben a hőségben, én is egyre nehezebben viselem el. Bár most jó, mert alig valamiben ülök a klímás szobában, de amint kiteszem a lábamat a folyosónkra, a sírás kerülget. Jöjjön már a lehülés!!!

Mindenkinek sok puszi: Melinda (32+4)

KépKép

KépKép
bujka

csúcs: 41 fokot mért az autója a páromnak... Hát a meteorológia nem ilyen nyarat jósolt....

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!
Én még csak most regisztráltam magam és ,ha nem zavarom először is Ákatától szeretnék kérdezni. Én is ikreket várok bár még csak a 12.hetes vagyok. sokat hallottam a méhszáj összevarrásról és kicsit félek hogy nekem is kell-e? A régi orvosom azt mondta ő javasolná de most másik orvoshoz kerülök mert ő ikres kismamát nem vállalhat. Az új dokihoz meg csak pénteken megyek és félek ő is azt fogja javasolni. Te hogy birod? egypetéjüek? Köszi ha válaszolsz.
baboka

Mamy, Melinda,
köszönöm a nyugató szavakat :lol: Anno írtam, hogy nekem, ha mérik, általában 140 körül van a vérnyomásom, mert úgy utálom... Nagyon ritka, hogy kevesebbet mérjenek (bár volt egy hónap, jó értékekkel :roll:, örültem is neki...) Ebben a melegben egyébként a vérnyomásmérés felért egy kínzással, úgy szorította a karomat, hogy sikítani tudtam volna - ez is rátett egy lapáttal sztem. Most aludtam egy jót (már amennyire jót ebben a hőségben lehet), sajna, nálunk a házban sincs 28 foknál hűvösebb, éjjel is csak 27. A gépet is csak negyed órákra kapcsolom be, nehogy tönkremenjen... Ti nem vagytok kábák és álmosak ebben a forróságban? Én csak feküdni és aludni tudok...

ákata2

Babóka,
üdv az ikres kismamik táborában! :lol:
Méhszájösszevarrás: tudtommal ez a módszer manapság már annyira nem divatos. És úgy hallottam, a kinyílása független attól, hogy ikreket vársz-e vagy csak egy babát. Persze a nagyobb súly jelenthet nagyobb kockázatot... de ez nem törvényszerű. Úgy hallottam egyébként, hogy a 16. hét környékén csinálják. Nálam egyébként ez sem akkor, sem később nem merült fel (igaz, az eredményeim jók voltak). Sem rá-, sem lebeszélni nem szeretnélek, teszem hozzá.
Mit jelent az, hogy a dokid nem vállalhat ikreket? Spéci papír kell hozzá? :wink: :shock:
Én a hőségig teljesen jól bírtam, leszámítva, hogy a hasam értelemszerűen nagyobb, mintha egy babát hordanék, és hamarább jelentkeztek az elfáradós/lelassulós tünetek. A 24. hétig dolgoztam egyébként. Az ikreim előre láthatóan kétpetéjűek lesznek (külön burok, lepény és köldökzsinór), de ezt csak akkor biztos, ha már világra jöttek.
Neked mit mondott erről az orvosod? Hol szülsz? (Ha javasolhatom, és úgyis orvosváltás idején vagy, lehetőleg olyan kórházat válassz, ahol van koraszülött-ellátás - az ikrek általában nem húzzák ki a 40. hétig. Ezzel most nem megijeszteni akartalak, de jobb erre előre gondolni.)

Melinda,
hajnalban megyek (8 előtt vmivel), aztán asszem a dokimmal is találkozom. Ezért képlékeny a dolog. De nagyon szeretnék ott lenni csütörtökön...

Orsi,
szegény kisfiadnak jobbulást...

Sue,
sztem ne annyira a gyümölccsel, mint a cukros ételekkel fogj vissza. A gyümiben legalább vitamin van...

ákata2

Ákata!
Nagyon köszi a választ. A doki azért nem vállalhat mert ő a meddőségi centrumba van és a főnökük megtiltotta hogy ikreseket vállaljanak mert az sok idő és akkor a sok meddő nő meg ott ül a rendelőbe és vár. Mert külön épületbe van a szülészet és a meddőségi rendelés. De én nem azért jártam hozzá mert meddő vagyok hanem azért mert mind két lányomat nála szültem. Csak pár éve kezdett a meddőségin dolgozni. Most ezért le vagyok törve bár ő ajánlotta az új dokit,de azért félek nemtudok másba megbízni. Én a János kórházba fogok szülni. Remélem velem is minden rendben lesz. Hanyadik hétben vagy? Mikor akarnak téged kórházba fektetni és miért? Bocsi a sok kérdésért.
baboka

Babóka,
én a SOTE II-n szülök, és ott az a gyakorlat, hogy az ikreseket a betöltött 34. hét után befektetik. Fentebb egyébként attól rettegtem, hogy esetleg a vérnyomásom miatt kell már korábban befeküdnöm. De én egy parakata vagyok ám! :wink: Orvos: én 11 év után váltottam dokit, és abszolút megbízom benne! Úgyhogy ezen ne aggódj már jóelőre, nem érdemes. Két lány mellett egy ikerpár - szép :lol: Mennyi idősek a lányaid? És neked mit mondtak, egy- vagy kétpetéjűek lesznek?

ákata2

Ja, és a 31. hétben vagyok.

ákata2

Osoa!
Ma egy nagyon kedves fiatal dokinéni nézte meg a papírt,aki imádja a dokinkat
:)
Biztos láttad már ,hosszú fekete haja van és nem tudom megítélni honnan jött,de valamelyik arab államból.Na de Nekem jövő héten kedden is be kell mennem hozzá,mert az uh után meg akarja nézni az eredményt.Azt mondta dokibácsi betegeire odafigyel nagyon ,mert imádja a pasit.Most csak azért menjek be hozzá és 6 nap múlva meg Jancsibához...
így még sose szólítottam ha ezt tudná....
ez kicsit sok lesz....
ha Neked arra az eredményre azt mondta sok ,akkor Nekem kitér a hitéből....valami 6 pontos valamit emlegetett a dokicsaj, de mivel nem magyar nem értettem mi az a 6 pontsos nemtudom én micsoda
Hízás,ha most nem eszek tésztát kenyeret,meg ilyen olyan dolgokat reménykedem nem jön rám több plusz csak ami kell.

Kleopátra ház 4d Mi két héttel előtte jelentkeztünk be ,mert Gergőnek problémás volt a melohelyről elkéretőzni,de már arra a hétre tudtak volna időpontot adni.

Te voltál az alagsorban ultraharangon?Nekem oda kell mennem nem értem miért.
és kérdeztem ezt a doki máriát,nemtudja ki helyettesíti a dokit ha épp szabin lesz mikor szülünk,erre azt mondta,hacsak nem külföldön van Ő minden betegéhez bejön.....
majd meglátjuk
Tegnap elfelejtettem megkérdezni ,jártál terhes tornára?És ezekre a tanfolyamokra?
Eldugultam,nincs több kérdés...

Ákata!Örülök kutyusod jól van,pihizzél Én ma 3om órát aludtam délután úgy is érzem magam.Vérnyomás,nem szabad egymás után mérni mert rossz eredményt okoz.Apukámnak magas nagyon és elmagyarázta a doki ,hogyan kell megmérni,szerintem ezért rosszabodott akár hányszor mérte.

Bujka!
ezen ma én is elgondolkodtam gyümölcs ügyben.Kenyeret,tésztákat akár a fagyit is kitudom zárni az életemből, de akkor milyen vitamin kerül be a szervezetembe?Gyümölcsök közül most egyedül a dinnye az amit tudnék enni ,mert a többitől hascsikarásom van nagyon nyersen,kompotba meg nem ehetem?nem rakok bele cukrot az úgy talán jó lesz.

su
suezika

Ákata!
A nagylányom 12 éves, a kicsi 1o hónapos. Mi sem így terveztük bár a férjem szeretett volna egy kisfiút is aztán nagy meglepetésre ketten vannak. Bár még nemtudni hogy fiúk lesznek-e de én bízom bennne. Többek között én így a kórházba fekvést se igen tudom elképzelni ,mert nincs kire hagynom a gyerekeket. Az enyémek egypetéjüek. Kicsit félek is ,hogy fogom őket megkülönböztetni. :? :) Neked van már babád? Már megvettél mindent?
baboka

Su,
sztem se jó egymás után mérni ezerszer... Kutyusomba ma reggel beleerőltettem a fádalomcsillapítót, így már evett is valamit :lol: Ők is egész nap döglenek a nagy melegben...

Babóka,
nekem ők lesznek az elsők :lol:. Nem irigyellek a tíz hónapos csöppség mellett, bár a nagylányod biztos szívesen babázik majd, és lesz egy kis plusz segítséged. Ami a megvételt illeti, mi sok mindent kapunk rokonoktól, persze pár ruhácskát mi is vettünk már. Most rendeltem meg a dupla pelenkázót (aminek az alja szekrényként funkcionál), és kinéztem már az ágyakat is. Szóval a lelőhelyek megvannak, csak be kell szereznünk a cuccokat. Babakocsit még vadásznom kell. Kezdetben egy használt mózeskosaras is megteszi... Megyek is, körülnézek itt a neten. Készülj fel, ikerkocsikból elég lelombozó a kínálat... az árról nem is beszélve :cry:

ákata2

Szia Babóka,

Üdv a topicon.

Kata,

Én iszonyúan szenvedek, már ülni is nehezemre esik a pocakomtól. Nem tudom, te hogy bírod két gyerkőccel.
Komolyan, néha úgy érzem, hogy kövek vannak a hasmban.

Ma jó hogy elszabadultam a tanulástól, mert legalább tudtam intézni a csőrepedést :cry: Merthogy a nagy melegtől elrepedt nálunk a vizvezeték, nálunk áll a víz, az alattunk lakó szomszéd néni meg beázott :evil: Szóval biztosítót meg mesterembereket intéztem egész nap. Plussz, OSB lap után rohangáltunk, mert csomó helyen nem lehetett kapni. Állítólag leégett az OSB gyár. Nekünk meg holnapra kell.
Szóval most nagyon nagyon negatív vagyok, bocsika :oops:

Vigasztalódásként megittam majd egy liter jéghideg koviubi levet. Remlem nem lesz bajom belőle :wink:
sz_kata

Ákata!
Néha kicsit én is félek ,hogy ennyi gyerekkel egyszerre?
Bár a nagylányom rengeteget segít, szinte nem is hagyja ,hogy én fürdessem a kicsit és ha elmegyek vásárolni vagy dokihoz akkor is itthon tudom hagyni rá. Milyen az a dupla pelenkázó? A neten én is végig néztem az összes babakocsi kínálatot ,de nem valami bíztató.
Te rendes szülésre készülsz vagy erről még a dokit nem mondott semmit? Nekem remélem simán kijönnek majd,mert mindkét lányomat 2 óra alatt megszültem. ha ez számít egyáltalán. Mióta van magas vérnyomásod?
baboka

Sziasztok!

Kata, csak pihizz sokat és ne parázz a hülye vérnyomáson. Biztos amúgy, hogy a 34. héten befektetnek? Tanulás :( gondolhatod. a puszta lét is keserves :lol:

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de többek között azt utálom a legjobban a kánikulában, hogy a hajam úgy néz ki, mintha féléve nem mostam volna. Nincs valami praktikátok? :roll:

SzKata - kitartás! Marha jókor jött ez a csőrepedés, mi? :(

Baboka, üdv a topicban :lol: - Ez az okfejtés az ikres kismamákról elég diszkriminatív :lol: mármint hogy nem vállalhatnak ikres kismamákat a dokik a meddőségi centrumokban.
Lehet, hogy a helyedben én is inkább olyan intézményt választanék, ahol van speciális koraszülött ellátás. NEm mintha szükség lenne rá, de sose lehet tudni. SOTE I és II, Schöpf-Mérei meg van még egy itt Bp-en, de nem jut eszembe.

Jók legyetek, pusz!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sz_Kata,
csőrepedés :( :( :( De azért van vizetek, ugye?! Aszittem, ilyesmi a fagytól fordul elő, nem a hőségtől :?:
Nagy has: nemcsak a hasam, hanem inkább a vizesedés miatt úgy érzem magam, mint egy naaagy olasz Mamma, már csak egy nejlonotthonka hiányzik, a csisz-csosz mozgás adott :cry: A férjem szerencsére nem osztozik önkritikámban - ez nagyon vígasztaló :wink: Egyébként ha nem itthon kell punnyadnom a mára már 29 fokossá hevült házban, hanem valami kis légkondis helyiségben etvaszolunk (fagyievés, bevásárlás, sétálgatás, bármi), akkor régi formámat tudom hozni. Kő-érzés: nem keményedsz? Pihenjél azért... (tudom, az építkezés mellett ez nehéz... Nálunk is kezdődik az újabb etap, fúj. Csak legyen már kész végre egyszer...)

Babóka,
van egy diósdi cég, bababútorokat gyárt, és náluk lehet rendelni pelenkázóvá alakítható komódot (később a pelenkázót felcsaphatod, és polcként fog funkcionálni), mi 90 centi szélesben rendeltünk, így mindkét bébi elfér rajta. Ma kaptuk meg az árajánlatot: kívül kezelt fenyő, belül munkalap, 36 ezer forint. 3 hét alatt elkészítik. Magas vérnyomás: elvileg nem magas, hipochonder vagyok, vagy ha jobban tetszik, fehérköpeny-betegségem van. Szerencsére vasszervezetem is :wink: Szülés: rendes szülésre készülünk, az orvosom aszonta, ha 1. az egyik baba fejjel lefelés van, 2. és ő van lejjebb, tehát ő jön először, akkor lehet hüvelyi szülés. És nálam e feltételek adottak. A másik bébim faros, ami ebben az esetben nem gond. A nehézség akkor van, ha haránt fexik.

Krisszi,
csak a 35. héten, de az tuti.
A hajam nekem is olyan, mint az avas vatta. De íme egy jó recept: 1. minden zuhanyzásnál megmosom (ha csak síma vízzel is) 2. hátrafésülöm 3. megszárad, ahogy akar magátul 4. miután megszáradt, tükörbe nézek. Ha jól száradt, nem csinálok semmit. ha rondán, akkor sem. Csak épp nem nézek tükörbe a következő mosásig. :wink: (Persze ezt itthoni tartózkodásra ajánlom.)
Egyébként most készülünk fodrászhoz (együtt járunk a férjemmel), és tuti, hogy levágatom csuma rövidre. A bébik mellett az első időszakban úgyse lesz időm a házon kívüli szépítkezésre :wink:
Kitartás, hétvégére már 10 fokkal kevesebbet mondanak! Bár 1. hol van az még, 2. vagy bejön, vagy nem...

ákata2

Szia Sz-Kata!
Köszi az üdvözlést.Sajna mi nagyon nehezen bírjuk a meleget. Akkor ma nem unatkoztál. A kovi létől max. egy kicsit égni fog a gyomrod. Te hogy bírod ezt a meleget?
baboka

Krisszi! Hát igen engem is elkeserített, hogy az a doki akihez már 13 éve járok most nem lessz ott velem. a Jánosba van koraszülött osztály azért maradtam ott, meg azért is mert nagyon szép a szülőszoba és nagyon kedvesek a szülésznők is. A szülés is nagyon lazán zajlik. A pici lányomnál a férjem is és a nővérem is bent volt végig szolt a rádió éás félhomály volt. Egyszerűen meghitt volt. Te hogy bírod a meleget? Hol fogsz szülni?
baboka

Ákata!
Köszi az infót. Még nálunk nemtudom hogyan lesz a pelenkázó lehet ,hogy olyan kiságyakat fogunk venni majd meglátjuk mekkora lessz a hely. Most készülünk lakást cserélni mert a másfél szoba így is kicsi hát még ha jönnek a manók. Ne legyél hipohonder! Azt én is olvastam ha az első baba befordult akkor a második már lehet faros is. Kívánok neked gyors és könnyű szülést! A neveket már kiválasztottátok?
baboka

Szép és kevésbé meleg estét mindenkinek!!!

Már a nemlétező txkxm is tele van ezzel a kibírhatatlan meleggel...
Kb. így nézek ki: :oops:

Szóval én kb. 5 percenként veszek egy hidegzuhanyt, így vészeltem át a mai napot is. Tegnap este moziban votunk, megnéztük a Poseidont, háááát, szegény bencus utálta a dolby sztereót :lol: Legközelebb max. egy csöpögős filmre ülünk be. Na ott jó idő volt, kifejezetten kellemes!!!
Újabb szórakozást találtam ki: esténként egy 0,5 műanyag palackba engedek egy kis vizet, kb. negyedig, majd a hátamra fekszem (akkor szokott csak igazán rúgdosni a kisherceg) és hajrá!!! Jobb, mint a foci a tv.ben! Apa, meg Jade drukkol, hogy hajrá, rúgd le és néha tényyleg lerúgja :lol:
Próbáljátok ki, haláli!!!!

Sokat gondolok Macifülkére, reméklem nincs nagy baj...

Szkata: Bátor vagy az ubilé miatt (én tuti napokig ülnék a wc-n egy ilyen merénylet után :lol: ) Nekem a jégbe hűtött dinnye jön be igazán. Jól összejött Nektek ez a baleset, nyugi, ezután már csak jó jöhet.

Ákata: Remélem Te már jobban vagy és nem rendetlenkedik a vérnyomásod. ír, hogy mit mondott a doki!

Baboka: Üdv itt köztünk és gratula a dupla örömhöz :D
Nekem is egyre t9bbet segít a nagylányom, bármit fel akarok emelni, nem hagyja, még akkor is ő akar cipelni, ha nehezebb nála is :?

Most megyek egy gyors zuhanyra, mert mindjárt elájulok...

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Mekkora a nagylányod? Várja már a kistesót? Tudod már mi lesz?
Az én lányom is nagyon aranyos, mindenbe segít.
Remélem holnap már egy kicsit hűvösebb lesz , mert ez a mai nap a kicsilányomat is megviselte.
baboka

Baboka,

Jade már 8 éves "nagylány". Már nem engedi, hogy lekislányozzam, röhej :D

Nagyon várja már, fiú lesz, Bencuska. Az az érdekes, hogy abszolút anyai öszt9n9kkel várja, nem mint egy kistesót. Tervezgeti a sétálgatást, etetést, együtt vásárolunk Neki... Szuper jó érzés! Csak annyit kért, hogy az öcsi nehogy összenyálazza a tankönyveit :lol:

Neked mekkora a lányod?

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok lányok!

Szkata:
Nem ér a koviubiubit emlegetni...imádom Bárcsak lenne most itthon..nyám,nyám,,,, :D

Ákata:
Nekem is volt egy ilyen 144/-es vérnyomásom de az is igaz gyalog mentem fel a tanácsadásra a 4. emeletre.És döglesztö meleg is volt ráadásul..
remélem jobban vagy..

Baboka:
Gratula a két babohoz :D

Köszönöm a fogorvossal kapcsolatos infokat.

Ma nem birtam tovább apa szabin van igy reggel 10 kor kocsiba ültünk és irány Agárd..
Lányok fantasztikus volt igaz csak térdig merészkedtem a vizbe de a zuhanyt kb negyedoránként látogattam meg..Ezt a dög meleget másképp nem lehet elviselni..
Apro fiam nagyon jol türte..
Lányomat meg csak fagyival tudtam kicsalni a vizböl.

Ime Merci:

Kép
Vendég

Babóka,
ha meglesz a pelenkázó, rakok fel majd róla képet. Sztem jobban megéri, mint a pelenkázós kiságy, mivel ezt később is használhatod polcos komódként. Mi már a gyerekszobába (is) szánjuk, csecsemőkor utánra.
Mentek vhová nyaralni a gyerekekkel vagy a lakáscsere kitölti a nyári szabadságotokat?

Jadey,
édes a lányod :lol: Tankönyvnyálazás :lol: :lol: :lol: Eszelős ez az idő, anyukám tegnap éjjel jött haza Ciprusról, azt mondta, hogy ott nem ekkora a hőség (főleg, hogy fúj a szél állandóan), és ő már egy nap után nem bírja itthon :roll:

Tina,
a lányod kész hölgy! :D Nagyon csinos! Agárdon klassz lehetett! Nem volt tömegnyomor?

Koviubi: hű, de kívánom én is! Csak a zölségesig tartó sétát nem :? (Nincs árnyék és visszafelé fölfelé kell gyalogolni :cry:)

ákata2

Ákata:
Nem voltak sokan csodálkoztam is hogy türhetö a nép sereg.És ami nem mindegy képzeld 35 perc alatt értünk haza a strand bejáratátol az ajtonk bejáratáig pedig a 13. kerületben Lakunk.

Csütörtökön megismételjük azt hiszem.. :)
Vendég

Sziasztok!

Kata!
Örülök, hogy már nyugodtabb vagy :D Drukkolok, hogy minél előbb tudj végezni benn a kórházban és minél előbb kiérj a szakkörre. Csak azért mondtam/mondom a minél korábbi időpontot, mert bárhogy is töröm az agyam, csak a fenti dolgozórészben tudjuk letenni a varrógépet normál asztalra, és ott csak délelőtt van elviselhető meleg (sajnos így is elég gázos :( a hőmérséklet). Meg ugye 1 körül szoktam mostanság letenni Marcit aludni és ez a dolgozó épp Marci szobája mellett van, úgyhogy az alvásidejében le kell vonulnunk, ahol viszont csak a dohányzóasztalra tudjuk rakni a gépet. Na a lényeg, hogy várunk Téged és valahogy csak megoldjuk. :D
"Megnyugtatlak" nálunk nagyobb a hőség a lakásban: lenn 30 fok, fenn Marcinál ma 35 (!!!)-öt mértem :shock: Néha már a sírás kerülget...

Sue!
Gyümit (dinnyét) mindenképp egyél, mert vitamin tényleg kell! Hidd el, nem olyan rossz ez a cukorérték és a kenyér/süti/fagyi elhagyása elegendő lépés a részedről!

Babóka!
Gratula az ikrekhez! :D És sok erőt a 10 hónapos pindurka mellett!

Sz_Kata!
Csőtörés :( Koviubi lé :lol:

Tina!
Agárd :D Én szerintem nem bírtam volna, hogy csak térdig menjek a vízbe :roll:
Lányod valamit tornázik, táncol? Már a vonalzós képen is néztem, hogy olyan kis táncos alkat, szép a tartása, meg most a nagy kép is ezt sugallja nekem :)

Jadey!
Jó, hogy a Nagylányod ennyire várja a Kistesót :D Tankönyv nyálazás :lol:

Dugulok, mert Páromnak is kell a gép!

Pusz: Melinda (32+4)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
Az utóbbi időben kicsit eltüntem... :cry: :oops:
Költöztünk... még elég nagy a rumli...

Megérkezett egy vihar... szél, eső, lehülés.... Peti meg mocorog ezerrel...
Vendég

Bali
Írtam neked pü... :lol:
Vendég

Jadey

A nagy lányom 12 éves ,a kicsi meg 1o hónapos. Kicsit félek mert Dzsenikém még nagyon pici, de nagyon jó baba remélem így is marad. Mikorra vagy kiírva? Hol fogsz szűlni?

Ákata!
Már voltunk egy pár napot a Balcsin,de nembíztos hogy idén nagy nyaraláslesz, mert a férjem kőműves és rengeteg munkája van. Egy kicsit bánom is meg nem is mert így, hogy gyarapodunk kell a pénz,de sajna alíg van itthon.Ti mentek valahova? Hát ez a lakáscsere se lesz egy sétagalopp úgy érzem, de majd csak megoldódik. Neked mikor kezdett nőni a hasad? Nekem már most olyan mint a lányaimmal az 5.hónapban. Igaz elég vékony vagyok lehet ezért nő ilyen látványosan?.
baboka

Melinda,
a 35 fokos szoba horror lehet :cry: Nagyon várom már a hűvösebb időt... Igyexem holnap odaérni időben. Van egy kérésem: elküldenéd privát üzenetben a telefonszámod? Elkallódott :cry:

Gigi,
örülök, hogy túl vagytok a költözésen! A rumli majd csitul... Tegnap éjjel csodamód Érdet is elérte egy kis szellő - és a lányok is azonnal mozgolódni kezdtek :lol:

Babóka,
legfeljebb a Velencei-tóig megyünk, ami hozzánk nagyon közel van. De csak hűvösebb időben bírom... Ha a lányok megjönnek augusztus elején, szeptember közepére tervezek egy balatoni hétvégét :lol: Hasnövés: a 8. (!) héttől szanálhattam a szűk derekú nadrágaimat, a 12. héten gyakorló anyukák már látták rajtam, a 14.-től pedig terhesnadrágot hordok. Ami szerencse, hogy inkább előre nőtt, nem oldalra (így igazán profilból látványos), ezért még valahogy "elférek" vele, tőle :wink: Kőművesmeló: nem irigyellek titeket, de fő, hogy a férjednek van munkája (mostanság ez sem megvetendő dolog :?), meg legalább ha költöztök, lesz, ki felújítson :wink:

ákata2

Lányok,
kezdek áttérni a nappali alvásra... A gutaütött hőségben folyton szunyálok, éjjel meg - mikor egy-két fokkal hűsebb van - nem jön álom a szememre. Vagy ha igen, gyakran megébredek. Ti hogy vagytok ezzel?

ákata2

Jadey,

Na, mi van már azokkal a képekkel?! Mondd meg a férjednek, hogy ez nagyon fontos!! :wink: :lol:

Ákata,

Miért a zöldségesnél veszed az ubit? Tök egyszerű csinálni, egy jó nagy üveggel, hogy aztán mindig kéznél legyen :wink:
Recept: 3 l vízbe 3 ek sót kell tenni, felforralni. Ezt a levet, egy nagy üvegbe tett csokor kaporra, néhány szem szemes borsra és mustármagra, valamint 5 kg megmosott majdnem félbe bevagdosott ubira kell önteni. Az üveg tetejére pedig egy vászonba csvart kenyérvéget teszel. Ilyen melegben 2 nap és kész. Nyami, nyami.

Tina,

fogadjunk hogy táncol a lányod :wink:

babaszoba: az Inkuban láttam gyönyörű szép tapéta-textil kombinációkat, meg gyerekszoba szőnyegeket. Mondjuk csak katalógusban van, úgy kell rendelni, már kinéztem egy dzsungeles variációt. Bár egyenlőre csak álmodozunk, mert horror árban van, és hát ugye, még az OSB lapra, meg a gipszkartonra kell költeni. :? Azaz, még a kevésbé élveztes résznél tartunk. De nyálat csorgatni azért lehet az ilyen gyönyörűségekre :wink:
sz_kata

Most néztem a met.hu-n: jövő héten 22-25 fok között lesz a hőmérséklet. Juppi!!! :) Feltámadok poraimból :wink:
sz_kata

Ákata!
Felújítani se nagyon marad ideje, mert nem nagyon szereti az embereket egyedül, felügyelet nélkül hagyni. Demajd megoldjuk, próbálok optimistán gondolkodni. Az alvás eddig ment napközbe is amíg a kicsi alszik, addig én is. De tegnap már olyan meleg volt ,hogy se délután se éjszaka nem igazán aludtam. Az uh-on neked mekkora a különbség a két pici között, mármint méretileg? Amikor mocorognak nem akar a hasad kidurranni?
baboka

Kata,
lehűlés: az év híre :wink: Koviubi: a ződségesnél vmi isteni! Én azért nem teszek el, mert a nagymamám szokott, de az utóbbi időben vhogy annyira nem finom :oops:, hogy nincs is kedvem a házihoz... De azért köszönöm a receptet, hétvégén kipróbálom! (Még 1 nagy üvegem is akad, csak fertőtleníteni kell, mert a kertben dekkol...)
Építkezés: tavaly nyáron én is folyton katalógusokat böngésztem, lakberendezési újságok fölött fanyalogtam/ötleteltem, és annyira jólesett válogatni, tervezni... Aztán sajna még mindig nem vagyunk kész (csak anyagilag :roll:), ettől függetlenül a sok agyalás/válogatás segített abban, hogyha az elképzelések nem is valósulhattak meg, de legalább azok előfeltételei/alapjai meglegyenek, amire később a dizájn épülhet. Úgyhogy hajrá! Eljön majd az az idő is, mikor már télleg a gyerekszobánál tartotok, és akkor lesz honnan meríteni... 1 apró tanács: koppintsd le az inkus ötletet, lehet, máshol sokkal olcsóbb! (Csak utána kell járni...) Egyébként az Inkunak van a Budafoki úton (3-as busz vonala) egy nagy áruháza, ahol mindig vannak akciók (bent még nem voltam, de nagy bótnak tűnik). Igaz, ahogy írod, katalógusból rendelnétek, de talán érdemes lenne felhívni őket...

ákata2

Babóka,
különös, de a 12. heti UH-n is milliméteres különbségek voltak, és most is... Nagyjából egyformán fejlődnek, de persze a méreteik eltérnek (ami természetes is, elvégre két külön ember :wink:). A hasamat nem rúgják szét, mert szegénykéim egyre nehezebben férnek el, és kevesebbet mocorognak. Egyikük egyébként a gerincem felé néz, így kifelé kevesebb érezhető a mozgásából. Ja, és én már a 16. héten éreztem őket, igaz, csak halványan... Mi akkor voltunk az első 4D-s UH-n, és remek képek sikerültek :lol:

ákata2

Ákata!
Nekem a 1o.héten nézték őket és nálunk nagyon minimális volt a különbség. Most majd péntek este kiváncsi leszek, mert akkor megyek az új dokihoz és most fogja csinálni a tarkóredő mérést. Remélem minden rendben lesz. A súlyukat mondták neked? Mikor mész dokihoz? Egyre kevésbé bírom ezt a meleget. :oops: Ez a panel csak úgy ontja a forróságot. Mennyit híztál eddig?
baboka

Babóka,
a bébik súlya a 28. hét elején (tehát 3 hete) volt egy-egy kiló.
A dokival holnap találkozom asszem, de nem ő csinálja az UH-t. Egyébként sem a klinikára járunk ultrahangra - a kötelezőket is a Praxisban csináltattuk. Tarkóredő: nincs miért izgulnod! :lol:
Hízás: eddig úgy 13 kiló, de lehet, hogy több is. Sz*rok bele :twisted:.

Lányok,
gondolom, nem egyedi jelenség, hogy a mellbimbóm a terhesség alatt megnőtt és kissé besötétedett. Most viszont mintha világosodna vissza :?: Valakinek hasonló jelenség? És még egy: csak nekem nincs már köldököm? :roll:

ákata2

Sziasztok,

tegnap de. Pesten voltam, utana rohantam haza sutni fozni, mert este vendegeink voltak, ma reggel meg nem volt internetunk egy darabig...

Sue,

tegnap szivtam a reggeli forgalomban, raadasul parkolohelyet is nagyon nehezen talaltam, szoval eleg keson ertem oda a Sote-re, de szerintem meg pont lattalak. Epp hogy csak korulneztem, hogy felismerlek-e valahol, de azt hiszem akkor mentetek el pont Anyukaddal, csak mire atgondoltam, hogy ez valoszinuleg Te vagy, addigra mar kimentetek. (Hosszu bordo ruhaban voltam, fonott kosar volt a kezemben.) Egyebkent nem volt szerencsem, mert hiaba volt tegnapra megbeszelve az orvosommal a talalka, nem tudtam vele beszelni, mert egesz napra be volt tablazva a mutoben. Igy csak vizeletet neztek meg vernyomast, meg megbeszeltem a noverekkel, hogy jovo kedden megyek ujbol, akkor mar az elso CTG-re. Ugy olvastam, Te is kedden mesz megint, hatha tobb szerencsenk lesz, mint most. Egyebkent en is voltam mar az alagsori ultrahangon 2x, semmi kulonbseg nincs a ket hely kozott, bar szerintem az alagsori valamivel kulturaltabb, en ott baratsagosabb szemelyzettel talalkoztam, mint a foldszinten. A gyumolcsoket szerintem se hagyd ki, most hogy erik minden, fontos neked is meg a babanak is.

Viola
fj35

Ja, az arab doktornovel egyszer en is osszeakadtam, amikor nem volt ott az orvosom, tenyleg kedves volt.
Egyebkent bosszankodtam, hogy tegnap nem tudtam az orvosommal talalkozni, de a noverek nagyon kedvesek voltak, tobbszor elnezest kertek, hogy ez igy alakult, aztan vegul is a CTG-vel kapcsolatban feltett kerdeseimre is reszletesen valaszoltak, igy elparolgott a mergem is. Sajnos tudomasul kell venni, hogy a Sote egy nagyuzem es ilyenek elofordulnak.

Viola
fj35

Akata2,

a mellbimboval es a koldokkel kapcsolatban, amiket irtal, azok nalam is ugyanigy vannak. Utanaolvastam, azt irjak a konyvek, hogy ezek tipikus terhessegi valtozasok, szoval szerintem nincs mi miatt aggodnod.

Viola
fj35

Sz_kata,

nagyon koszi a kovaszos uborka receptet. Mar en is akartam csinalni, de lusta voltam utananezni a receptnek. Nagyon koszi, hogy megosztottad velunk, mar csak el kell mennem uborkat venni, kapor van a kertben, a tobbi meg itthon.

Koszi

Viola
fj35

Lányok!
Ha tudnátok gyümi leves receptet írni megköszönném. Sajna eddig még nem csináltam, de most úgy megkívántam. Igaz, hogy sóskát főzök ebédre és az nem passzol a gyümi leveshez, de mostanába mindent össze vissza eszek.
Ákata!
Hogy-hogy a praxisba jársz uh-ra? A 4d. mennyibe került?
baboka

Sziasztok!

Baboka, a SOTE II-n szülök, ahol ÁKata is. Ne aggódj, lesz másik dokid, akiben ugyanígy megbízol majd és minden ok lesz :)

ÁKata - jó nagyot röhögtem a hajjal kapcsolatos tanácsodon :lol: Asszem én is így fogok eljárni. Mellbimbó,köldök - hasonló, bár még a köldököm nem dudorodik kifelé, de sztem az is eljön majd.

Ja, tegnap pont gondoltam Rád, amikor a teszkó parkolóban ikerkocsit pakolt ki egy házaspár az autóból. Hát, nem egyemberes művelet, meg kell hagyni.

Csíkokkal hogy álltok? Az egyik topicban sz@rrá röhögtem magam - milyen trágár lettem mostanában :( - az egyik hozzászóláson, hogy "rendszeresen kenegetem a hasam, most járok a 14. )!)hétben és SEMMI CSÍK!" hahaha.
az egyik lánynak a 38. héten jött ki :( Tapasztalt Anyukák, Ti hogy látjátok ezt a kérdést?

((Off: A Párom viszont megőrjít, képzeljétek, nem hagyja kinyitni az ablakot éjszakára!!! megölöm. Illetve - olyan jó, hogy végre visszament dolgozni, gáz, hogy ezt mondom, tudom, de nem hagyott tanulni, mindig jött szegény a kommunikációs kényszerével és mondta-mondta a magáét. Egy dög vagyok, hogy ezt mondom, mások örültek volna, ha pár hetet együtt tudnak tölteni a baba megérkezése előtt, de nekem megváltás, hogy pár órára magamra hagy.))

Tina, nagyon csini a nagylányod, látszik, hogy mozog valamit, mert a tartása is szép!

Jadey - milyen aranyosan áll hozzá Jade Bencushoz! NAgyon megható és szép, hogy ennyire átérzi a kistesó érkezését és ilyen női ösztönökkel van "felszerelve"

Pusz Mindenkinek, kitartás, kitartás, eljön még a mi időnk is!!!
(Emlékeztek, amikor két hete mindenki azon sírt, hogy "NYARAT AKAROK, NAPOZNI AKAROK"???? Megkaptuk. :lol: )

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Baboka,

en hideg gyumolcs levest szoktam csinalni, mert ezt nem kell fozni. Osszeturmixolok fel kilo meggyet vagy a malnat 4 dl natur joghurttal, izesitem cukorral, fahejjal es fehigitom annyi vizzel, amennyit megkivan az allaga.
Persze nem olyan nyalanksag, mint a tejszinhabos gyumolcsleves, de nem is tartalmaz olyan sok kaloriat... Csak frissen el kell fogyasztani, mert allas soran bebarnul a szine, amiatt, hogy a gyumolcs oxidalodik es akkor mar nem olyan gusztusos a kinezete.

De szerintem talasz egy csomo receptet az interneten is, ha ez nem jon be.

Viola
fj35

Krisszi

A dokival pénteken találkozom először, de az a baj, hogy már a telefonbeszélgetésbe sem volt szimpatikus. Tudom nem szabad így ítélkezni, de mégis félek. Azért köszi remélem igazad lesz.
A terhességi csíkokról ne is beszéljünk, már az első lányomnál tele lett a combom velük. Most a második lányom után már a hasam is tele van. A mostani ikrekkel szerintem nem lesz rajtam épp bőrfelület. Kicsit idegesít, de a férjem mindíg azt mondja, hogy így legalább nem kellek majd másnak csak neki. Persze ő nem látja ilyen borzasztónak mint én.
baboka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?