Új privát üzeneted érkezett!

Ne haragudj Szirom,ma olyan hülyeségeket beszélek!!! :oops:

Megyek aludni én is, dolgozás helyett, jajjj

Bocsánat mégegyszer! :oops:

(Könnyen vihorászik, akinek nincs ilyen gondja...)

Holnap...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita,
itt vagyok :) Sajna nem tudlak majd köszönteni a szülinapodon, így most kívánok sok-sok boldogságot! Jó tortakajálást! :D
Hajrá Prága! Egyáltalán nem baj, hogy meséled, és lelkesedsz, ez nagyon jó! Veled és neked örülünk mi is! Érezzétek jól magatokat! Én is nagyon szeretnék már egyszer eljutni oda, mert még sosem voltam :( Szóval jó mulatást!
Lepkehimlőről én még sosem hallottam, de fő, hogy nem vészes betegség.

Beszti,
szőke baba :D Nálunk le sem tagadhatta volna a picibaba a nemét, annyira látszott minden :D De így a jó!

Szirom,
remélem, elmúlt a fáradtság! Enyém gyerek is kipurcant ma :D Itt van anyósom, és hihetetlen sokat játszóztak, sétáltak.

Motiot,
üdv újra köztünk! Ejnye, fránya plusz kilók! De ami könnyen jön, könnyen is megy, ugye? Ábelnek jobbulást kívánok!

Anikó,
én is hiányollak, tessék életjelet adni!!!

Bea,
Te is nagyon régen írtál! Minden rendben? Házeladás?

Mi holnap indulunk Szentesre, de igyekszem benézni majd, valahol csak találok internetet :D Még azt akartam mesélni, hogy nálunk pár hete nagyon sokat fejlődött Zsoltika én-tudata. Most már szinte mindent, ami rá vonatkozik, én-nel kezd, és nem azt mondja, hogy "Zsoltika szomjas", hanem "Szomjas vagyok, kérek inni". Nagyon ügyesen használja a névmásokat, persze azért néha még egyes sz. harmadik személyben beszél magáról :D

Ma meg már sikerült megéreznie a kistesó mocorgását :):):) Hihetetlen nagyokat kacagott, miközben a pici rugdosta a hasamat, Zsoltika keze meg a pocakon volt. És hát persze meg is kérdezte, hogy hol bújik ki a kisbaba :D És hogy mikor!

Én meg ma kipakoltam Zsoltika szekrényét, és egy csomó kinőtt cuccát visszük le Szentesre :) De hozunk is vissza kábé ugyanannyit, már a picurkának. Még egy plusz polcot be akarok szereltetni oda Zsoltival (mármint a szekrénybe), mert így túl magasak a polcok, és nem tudom kihasználni a helyet. Hely pedig kell, mégpedig egyre több...

Jók legyetek, lányok, mindenkinek nagyon szép heteket kívánok, valamikor majd előkerülök :)

Sok puszi!

pgaboka

Sziasztok!

Rita, ne marhulj, nem kell bocsánatot kérni :wink: ! Ma engem, holnap téged ellenőriznek, így van ez az apeknál :lol:

Gabi! Hát igen, fél 10-kor arra ébredtem, hogy Miksa magyaráz a szomszéd szobában :lol: Tehát igen, kipihentem magam. Az az igazság, hogy reggel 5-től délután negyed 5-ig olvastam meg javítottam úgy, hogy közben kétszer sétáltam két kört az udvaron, meg egyszer ebédeltem pizzaszeletet. Nagyon le tud merülni az ember.

Zsoltika dumájához gratula! Miksa még keveri, bár néha mondja azért, hogy én, de többször van, hogy mondjuk "Miksza cinálja".

Gyerkőcöm kint ordít az udvaron, mert nem tudja eldönteni, hogy menjek ki vagy ne menjek (mama gyereeee, mama negyereeeee!), tologatja a fünyíróját, néha bemegy a sátorba, néha bicajra pattan. De azt hiszem, eddig bírta egyedül.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

ALSZANAK!!!!!!!
VAN ITT VALAKI????????
vas

Jo estet mindenkinek,
gondolom ti mar a hetvegeben jartok, nincs itt senki...
Ma sajna nem jutottam gep ele, mert delelött takaritottam, delutan meg aludtam Abellel aztan meg elmentünk vasarolni. Kellett nekem egy paucs itthonra, mert a regi leszakadt a labamrol, meg Abelnek nem volt meg szandija. Persze eddig nem is kellett, a heten meg tornacipöben meg mamuszban rohangalt szegenyke, ugyhogy most kapott egyet, pont learazas volt. Meg holnap megyünk babaszülinapra, arra is kellett egy-ket dolog.
Tegnap itt nalunk ünnepnap volt, ugyhogy itthon volt apa is, delutan meg terveztünk egy kis grillezest egy baratunkkal meg a baratnöjevel, aztan ugy belejöttünk, hogy a negy helyett tiz felnött volt meg 3 gyerköc. Volt is nagy kavalkad, a 10 ember eleg multikultira sikeredett: magyar, nemet, roman, marokkoi, szenegali es olasz. De legalabb nem unatkoztunk.
Holnap babazsur utan megint grillezünk, egyszerüen a grillezett cuccokbol soha sem eleg. Ma is azt ettünk apaval, csinaltam fincsi ubisalit joghurttal meg fokhagymaval, meg husit meg padlizsant es cukkinit grilleztünk. A zöldsegeket utanna egy kicsit megforgattam egy olivaolaj, pici ecet, so bors, örölt csilipaprika es zuzott fokhagyma keverekben, isteni volt!
Probaljatok ki ti is, es tuti update 1-es volt az egesz, Norbi apank büszke lett volna ram! Most egyebkent ugy döntöttem,. hogy probalok keves szenhidratot enni, amolyan norbisan, de az talan megsem annyira kötött, mint egy elöirt fogyokura. Igy minden nap ehetek azt, amit a csalad, csak kicsit elferditve. Na meg torna meg futas ezerrel. Bar most olyan meleg van itt, hogy meg megmozdulni sincs kedvem, nemhogy tornazni.

Beszti, örülök, hogy jol van picuri, en sem ertem egyebkent, hogy a dokitok honnan vette, hogy szöke a baba???? Azert pihizz am sokat, vigyazz a negyedik kis törpere! Felnezek ratok, hogy ilyen sok gyerköcöt vallaltok! Na persze rad is, Rita!! Hajra negyedik!!
Mi meg csak a masodikon ragodunk, hogy mikor legyen, de egyelöre halogatjuk.

Gabi, jo pihenest Szentesen, vigyazz magadra te is. Zsoltika tenyleg nagyon ügyi! Abel most kezdte el hasznalni az egyes szam harmadik szemelyt, magat Abinak hivja. De mar ez is tök jo! Mondjuk ö meg nem nagyon beszel, bar most otthon rengeteget fejlödött, mert ugye csak egy nyelvet hallott egyszerre, nem kettöt. Itt majd megint lelassul a dolog egy kicsit.

Szirom, ne haragudjatok, de tenyleg nem talaltam meg egy telefonszamot sem senkitöl, igy nem tudtalak hivni benneteket. Pedig tenyleg nagyon jo lett volna összehozni valamit, most autonk is volt. De majd legközelebb mar tenyleg összehozunk valamit!!

Ildi, hogy halad az autod? Vagyis azt akartam kerdezni, hogy megvan-e mar? Hogy birsz a ket kicsivel otthon? Nem nehez?

Aniko meg lemaradt? Ez nem jo!! Anikoooooooo! Tessek jönni!!!
Aztan lehet, hogy tenyleg Sziromnak lesz igaza es majd csak 56 kilosan jön vissza, vagy mar el is fogyott.....

Na megyek, mert apa mar var...

Puszika mindenkinek

Motiot
motiot

Motiot! :)

Szerintem Rita időközben rájött a szőkeségkérdésre! :lol: Egyébként ennél a dokinál született mindhárom gyerkőc, időnként látja is őket.
De mindjárt mutatok képet (az avatarkép elég kicsi):

Kép Család

Na, most már tudod, honnan "látta" :lol: a doki?

Többit később, kezdődik a nagytaki :) .

Beszti
beszti

Beszti, nagyon szép kis családod van! Csak ketten hiányoztok róla! :D
Ez a Normafánál van, ugye?
Szoktatok Budán is kirándulgatni?

Nagytakarítást ne is mondd! Tegnap egész szépen végigtakarítottam a lakást, rend is volt, olyan polcokon is rendet tettem, ahol már régen illett volna, felmostam mindenhol...stb, erre ma már újra mindent Playmobil kardok, megszáradt, de igen értékes rózsaszirmok és papírlapok borítanak, plusz a szokásos morzsahegyek minden evés után... :shock:
Hát nem egy látványos tevékenység a nagytakarítás... :?
De tegnap este alaposan kiélveztük a tisztaságot Zsolttal, mondtam neki, hogy gyönyörködjön, amíg megteheti... :lol:

Motiot, szia!!!

Ezt a grillezett ötletet kipróbálom, tényleg jó Norbis, és nagyon pengén hangzik! Szeretnék egy minigrillt venni már régóta, de most Prága környékén ezt nincs pofám szóbahozni, ugyebár... :lol:
Majd ősszel talán. A húgomék kaptak egy kis pöpecet nászajándékba, azért csorog a nyálam, de majd... :D
Uborkasalátát is milyen rég csináltam, pedig milyen jó! :P

Másodikon meg ne gondolkodjatok, hanem csak hajrá! Hidd el, hogy könnyebb lesz kettővel, ugye, többiek??? :D

Ma délután jót kirándultunk, a szokásos délutáni alvás után persze, szégyen-gyalázat rászoktam... :oops: :)
Elmentünk kisvasúttal egy darabon, aztán erdei séta, kilátó, fagyizás, a gyerekek nagyon szépen jöttek kb 4 kilométer volt. Adélnak vittünk hátihordozót, abban is megvan egy darabig, de sokat sétált ő is.
Jó volt.
Holnap nagyszülők=heverés a napon, és halászlé-ebéd... :)
Ez sem lesz rossz!

Ma kétszer láttam ugyanazt a fekete macskát átmenni az úttesten... :shock: Szerintetek nem jövő pénteről akart valamit mondani??? :shock:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok,
csak egy gyors bejelentkezes, latom senki sincs itt, biztosan mindenki a strandon van.
Mi tegnap voltunk, nagyon jo volt, Abel elvezte, de ma mar köhög egy kicsit. Nem tudom, hogy attol-e, vagy mastol, mindenesetre most szüneteltetjük egy kicsit a pacsalast.

Kepzeljetek, meghivtak minket egy esküvöre julius 15-en, amolyan bazi nagy olasz lagzi lesz. Rajtunk kivül meg egy nemet csalad lesz, a többiek olaszok. Itteniek, meg extra Olaszorszagbol. Mar varom. Addig is uj feladat a nagy napig par kilot ledobni, hogy szebb legyek, mint a mennyasszony :twisted: :lol:

Beszti, tenyleg szep a kis csalad es meg milyen szep lesz, ha itt lesz a picurka is!

Csajok, remelem mindenki jol van, jelentkezzetek!!!
Vagy csak azota nem irtok, miota megint itt vagyok? Remelem nem engem kerültök!!!

puszi
Motiot
motiot

Motiot, én írtam, neked is külön!!! :)
Az má semmi se??? :lol:

de pont most akartam én is életjelt adni.
Megvagyunk, csak a mai zsúr lepkehimlő miatt halasztva...
Az lesz a klassz, amikor vas. este hazaérünk Prágából az édeskettesből, másnap meg délután (pont a szülinapomon :lol: ) 9 csajszi szállja meg a lakást. :shock: :)
Süti-tortagyártás, lakáselőkészítés a három terrorista mellett hétfő délelőtt... Húúú :shock:

Majd valahogy bestokizom őket a nagyobbik szobába és mehet a muri:lol:

Ildi, néztem a tavaszi babás tali képeit, hát kenterbe vered az anyatársaidat csinosságban! Meg Natasa is gyönyörűséges!

Mostan megyek, be van kapcsolva a vasaló, engem vár!
Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

bocsi Rita, nem rad gondoltam :wink:
de a többiek hol lehetnek? En is huzok elfele, mert mindjart jön haza a zuram a munkabol es megyünk Stuttgartba. Neki meg holnap lesz a szülinapja es valamit kene neki nezni....

Maj este benezek!

Motiot
motiot

Puszkó!!!!

Tegnap nem írtam(szégyellem is magam :wink: ), de szurin voltunk délelőtt, két picur kapott oltást, Natasa kettőt is, Oli meg a második kullancsosat.
Aztán délután kicsit aludtam, aztán felvert a postás, és a másik topikba írogattam, mire ideértem volna, meg felébredtek a kölkök 8)

Rita, nem mondj már ilyet :roll: még eltalálok szállni :wink: :lol: na, jó viccet félretéve köszi a dícséretet(rám is meg Natikára is)
De azért van rajtam felesleg, de azért mindenesetre megnyugtató érzés, hogy nem húsz kiló :wink:

Motiot, boldog szülinapot az uradnak :D
Mit kap???? :wink:
bazi nagy olasz lagzi biztos tuti lesz :lol:
Én is mennék valami esküvőre, de a közeljövőben erre nincs kilátás.
Tavaly volt kettő is,most évekig nem lesz szerintem.
De lehet, hogy lesz egy nagy keresztelős buli, 3 gyerek lenne egyszerre megkeresztelve:Natasa, Olivér meg a barátnőm lánya.
De meg kéne szervezni :roll:

Rita, sütöttem a minigrillbe bacon szalonnába csavart virslit(állati jó volt)(úgyhogy vegyél csak, nagyon jókat lehet benne csinálni :wink: )
Én meg most raclette sütőt akarok venni, de csak kb 2 hét múlva, mert ha minden igaz, most 2 hétvégén se leszünk itthon.Be kell járatni az új autót :wink:

Olivér épp most látott egy kisbabát a tv-ben és azt mondta, hogy Natika :lol:

Beszti, jó ez a szőkeség kérdés :wink: :D

na, húzok

Itt vannak a kertészek, rotálják a kőkemény földet :lol: :lol:

vas

Sziasztok, most értünk haza a nagy Medence Vásárlásból. Nem egy nagy durr, háromgyűrűs, 168 cm átmérőjű, de ez is épp hogy kifér a teraszra. :)
Na, megtölteni jó meló volt, kintről ment a hideg víz a slagból, bent meg én hordtam a forrót lavórban. :)
Mindent a gyerekekért, ugye... :wink:
Most van benne vagy 15 cm víz, és iszonyúan élvezik, hatalmas őrjöngés megy... 8) Zeng az utca... :oops:

De nagyon remélem, hogy ezzel ellesznek egy darabig...

Ildi szegény, klassz lehetett ez a dupla-tripla oltás! Nem viselte meg őket??
Mini grill egyre vonzóbb! :wink:

Képzeljétek, tegnap akkora meglepetésben volt részem:

Délután itthon nyamvadtunk, tök rossz kedvem volt, mert a gyerekek csak szerencsétlenkedtek, én meg utáltam a disznóólat meg a meleget... Szenvedtem na...
Meg azon gondolkodtam, milyen durva lesz két nap andalgás ( :wink: ) után itthon épp a szülinapomon összetákolni a Maja zsúrját, milyen kár, hogy engem nem ünnepel majd senki... (Ja, leszámítva az apró kis ajándékomat, Prágát, ugye... :lol: )
Estére hívtak a barátnőim dumálni, gondolkodtam, hogy nem megyek, nem ragasztom rájuk a rossz kedvemet.
Mégis elmentem végül, ettünk, dumáltunk, jó volt. Egyszer csak a zongorista rázendített a Happy birthday-re, az egyik pincér meg egy rakétás tortával lejtett az asztalok között.
Én meg mondtam a többieknek, hogy akár hányszor vagyok itt (a játszótériekkel sokszor voltunk már), mindig valakit ünnepelnek...
Felénk kanyarodott a pincér, én meg kérdeztem, még mindig mit sem sejtve, hogy kinek van szülinapja?? :D
Ők meg csak néztek rám vigyorogva... :lol:
Jaj, nagyon meghatódtam... :D
A barátnőim mondták, még jó, hogy nem volt időm befejezni a mondatot, hogy ki az a hülye, aki itt ünnepel :lol: :lol: :lol: De nem ezt gondoltam, becsszó!
Na, napok óta másról sem beszélek, mint a saját születésnapomról, kis egoista :oops:

Váltok, ígérem... :)

Jesszum, dél van, kéne ebédet rittyenteni, megyek is...

De gyertek ám, Ildi, ma szunya után itt kezdj! :wink:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Ma nem alszok, szemmel tartom a melósokat :wink:

Állati jó lehetett a meglepi. :D :D
Én is erre várok mindig, de sose szervez nekem senki :cry:
Én az uramnak csináltam egy meglepi bulit itthon a 30. szülinapjára.Tök jó volt.Még a tesómék is eltudtak jönni vidékről(igaz, kicsit elkéstek, a meglepetésről lecsúsztak :D )

medence???
Kész Hawai!! :lol:
Nálunk is lesz, ha kész a kert(én meg mindig erről dumálok :roll: )
most megyek, főzök nekik kávét(ha kérnek)
vas

Szirom!!!!!!!
ha majd olvasod :wink: :
meghagyták a kardvirágokat is!!!!!!!!!
Egyenlőre a régi helyükön vannak, de biztos átültetik a többi növény közé.
Igazi kertészek, nem gyilkolnak élő virágot :lol: :lol:
vas

Haliho!
hat nem nagy a nyüzsi ma sem...

Rita, tök jo ötlet a medence! Nekünk is van itthon, eleg nagy, meg jo magas is, apaval mi is siman beleferünk elnyujtozva Abel melle, de eddig valahogy meg nem volt eröm elövenni. De most felbuzdultam rajtad, hogy a gyerköcök imadjak, en is elökapom szerintem. Bar ma iszonyu nagy szel van, persze meleg is, de igy nem tünik annyira melegnek.
Grillt meg szerezz be, tenyleg jo dolog.

Ildi, akkor nektek most nagyon szep kertetek lesz! Irigyellek erte, nekünk most nincs is kertünk, csak egy bazi nagy teraszunk. Azt meg sajna nem lehet befüvesiteni. Növenyek szinten nem nagyon vannak, mert Abel is tönkreteszi öket, na meg ha Otto kint van, akkor ö elöszeretettel legeli le a bokrokat, viragokat.

Ma este szülinapozunk, kap apa fincsi vacsit, csinalok elöetelnek friss paradicsombol, fokhagymabol, petrezselyembol kezült martast, azzal kenek meg kicsi olivan megpiritott bagettszeleteket, meg mozzarella-paradicsom salatat, aztan lesz spaghetti vongole, az eyg nagyon finom kagylo, de nem a hagyomanyos nagy fekete, hanem fincsibb. Ezt feherboros paradicsomos fokhagymas martassal. Aztan desszertnek fagyi, mert nem sütöttem semmit, az meg raadasul a nagy melegben jobb is. Hozza kipukkantunk egy üveg jo kis bort aztan lesz, ami lesz. Ma en is leülök vele vacsizni, hogy nezne ki egyedül az asztal mellett? Persze nem zabalok, hanem csak modjaval.
Ajandekba rendeltem neki egy könyvet, de sajna csak holnap er ide. Mi nem nagyon ajandekozunk, hiszen ha valami kell, akkor ugyis megvesszük anelkül is, hogy szülinap van-e vagy sem.

Na mentem, mert apa mar zsörtölödik, hogy emnjünk setalni.

Puszika

Motiot
motiot

Jo reggelt,
van itt valaki?
motiot

itt vagyok, most kapcsoltam be, mindjárt jövök :D
vas

Én is, bár tulajdonképpen takarítok. :lol:
Tegnap végeztünk a leendő babaszoba festésével (tettünk fel egy aranyos macis bordürt is), most meg megy a többi rendetrakása, takarítása. Mondjuk végleges állapot nem lesz, mert a szobabútorunk 2-4 hétmúlva jön csak.

Beszti
beszti

egykezesen nyomom, van egy szopó bébi a kezemben :lol:

motiot, milyen volt a vacsi :?:
apának ízlett :?:

nem is nagyon tudok mit írni, tegnap óta nem történt semmi, ugyanúgy dolgoznak az embereim, már rakják le a csöveket, tutkó lesz :wink:

tegnap este fél 11-kor kinnt voltunk a teraszon, 2 gyerek aludt, levente persze nem,, annyira jó idő volt olyankor, tök csönd volt, nagyon jó :wink:

jövő hétre mi is beszerzünk egy medencét, bár levente nem lesz itthon, szombaton elvisszük kedvenc anyóshoz, ott marad egy hétig.

bocs a kisbetűkért, puszi
vas

Vacsi jol sikerült :lol: :lol: :lol:
izlett is apanak, meg Abel is evett belöle, de ö csak a tesztat, a kagylot nem.

Beszti, tök jo lehet a babaszobat rendezgetni! De jo nektek!
En is most takaritottam, de en nem egyszerre csinalom, mert Abel kidölne. Minden nap egy kicsit. Ma a fürdö volt napirenden, meg a konyhat kellett kicsit rendberakni, mert tegnap este nem volt mar kedvem a fözes utan. Meg porszivoztam. Holnap ablakpuci lesz.
Ma itt sajna nincs olyan jo idö, vagyis nem sajna, mert legalabb kicsit atszellözik a lakas, olyan meleg volt idaig, hogy csak allasban folyott rolam a viz.
Ma be van borulva es kicsit fuj a szel, de meleg van. Ha minden igaz, mindjart esni fog egy kicsit, most tök ugy nez ki.

Ildi, anyosra meg annyit, hogy ugye tegnap volt a kisfia szülinapja: elfelejtette :twisted: :twisted: !! Kedves uram telefonalt ra este fel tizkor, hogy azert felhivhattak volna, gondolta, hogy ö sem szol rajuk, de aztan megis, mert ha mar megszülte öt 28 evvel ezelött, akkor azert beszel vel.... Jo, mi? Egett a feje ezerrel, hogy elfelejtette, pedig reggel meg eszeben volt. Ja persze!
Mondjuk az enyemet is elfelejtette majusban, apa hivta fel, hogy szülinapom van.

Na most hirtelen ennyit,mert Abel mar itt toporog. Meg valami kajat is kene föznöm.
Ti mit föztök? Nincs semmi ötletem!

Motiot
motiot

Motiot!

Pedig én is el tudok felejteni alkalmakat, még akkor is ha előtte a héten többször is eszembe jut. Ciki... Ezért sokszor felírom, de még így is sikerül.
Babaszoba tényleg szuper, csak az nem, hogy mégmindig nem végeztünk, pedig szombaton elkezdük. És még lesz is dolgom, mert a nappali-konyha nem áll sehogy, és még egy csomó iratot kell szelektálnom, ill. kis apróságokat, mütyüröket pakolnom.
Aztán mosás-vasalás ezerrel, fürdőszobatakarítás...
Szóval még pár napig biztos nem unatkozom. :lol:
De ha utána végre rend és tisztaság lesz, akkor megéri!

Hami: én most hozzattam, abszolut nem fogyis. :lol: (Bableves, töltött csirkecomb.)

Ha kész leszünk, akkor majd visszafogommagam rendesen.

Beszti
beszti

Motiot, ebéd:zacsis leves, palacsinta...
Ilyen melegben nem állok órákig a tűzhely mellett...
Utólag is Isten éltesse az uradat!
De ifjú! :)
Ablakpucc: múlt héten megmostam, ma összefröcskölték a gyerekek... :evil:
Ez van...

Beszti, ti már az új házat csinosítgatjátok, vagy még a régit?
Az újjal hogy álltok, most hirtelen elvesztettem a fonalat... :oops:
Olyan reménytelennek érzem, hogy ha valaha sikerülne tartós rendet varázsolni... :?
Te ezt hogy csinálod?
Három gyerek mellett fenntartható a rend valahogy????

Ildi, a teraszt mi is élvezzük nagyon, nyáronm olyan mintha egy szobával több lenne... Tök jó lesz, ha nem lesznek már ilyen kelekótyák, veszünk valami asztalkát is ki, akkor kint lehet majd vacsizni nyáron. :)

Most megyek

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

A régit. Az új most áll (pénz), és nem tudom, a bébike érkezésére kész lesz-e. Így ebben kell helyet csinálni neki.
Tartós rend? :lol: Három gyerek mellett egy ekkora lakásban? Nekem az is elég, ha a jövőben látszatrendig el tudok jutni... :D
És ehhez az kell, hogy a párom irodájában egy üres szobába egy csomó dobozt berakjunk (olyanokat, amíg kellenek, de ideiglenesen nélkülözhetőek).
Remélem az új lakásban azért elférünk majd...

Beszti
beszti

Na azért!!! :lol:
Csak azt írtad, hogy rend lesz és tisztaság, kezdtem irigykedni... :lol:

Mekkora a lakásotok?
Pedig biztos mondtad már...
Mi is ezt csináljuk, nálunk a mamámék lakása jó nagy, rengeteg szekrénnyel, ott tarjuk a téli cuccokat nyáron, és fordítva...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Magunkhoz képest talán rend és tisztaság lesz.
Eddig a legfőbb gondom az volt, hogy még olyan látszatrendet se lehetett tenni. Nem volt hova eltenni a cuccokat.
76 nm, de két szinten, a felső tetőtér, ami miatt persze sokkal kisebb. Szerintem hivatalosan nem is szabadna ekkorának mondani, mert csak az számít nm-nek, ahol a belmagasság eléri a 190cm-t, de nálunk sok helyen 50 cm-ig leér a falsík. Szerintem ténylegesen 60 nm k. lehet, és pl. hivatalosan az nem is félszoba, ami mostt a babáé lesz, mert kb. 8 nm, de ha a 190 cm-es határt is vesszük, akkor csak harmadakkora...

KépKép
KépKépKép
beszti

Na, akkor tovább faggatlak :D : a nagyok egy szobában vannak? Az iskolásnak hol van a helye? Van saját asztala?
Mert mi most arra jutottunk, hogy sehol nem férne el még egy íróasztal (a mi kérónk is kb ekkora), így a Zsolt asztala lesz Majáé is, meg kap egy fiókot. Egyébként meg rajzolgatásra van egy kis asztaluk is. Csak azért ez kicsit nem az igazi, nem tudom, jó lesz-e ez így.- Bár első-másodikban én is az apukám asztalánál tanultam, és megértem a felnőttkort... :lol:
És nem alusztok együtt a babával? Kezdettől külön kuckója lesz?

Ez igen, iratok rendezgetése, satöbbi... Én csak azt tervezgetem, hogy aug-ban itthon lesz az uram, ki kéne festeni a lakást, de nem tudom, ez a gyerekek mellett kivitelezhető-e? ha csak minden nap hajat kell mosni az nem gáz, de ha nem haladunk, mert őket kerülgetjük, akkor kicsit szomorú leszek.
Ti úgy festettetek, hogy mindhárom otthon volt?

Na, hirtelenjében ennyi, nem baj, hogy kikérdezlek??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Ez a mai művem:
lehet nyálat csorgatni :lol: :lol:
Kép
Kép
vas

Igen, egy szobában. Először gondolkodtam azon, hogy Beni kap külön szobát, de az azért lenne rossz, mert a kicsinek valahol napközben is aludnia kell (ha éjszaka velünk is alszik, napközben nem hagynám a franciaágyon egyedül), viszont a nagyok meg esetleg játszanának.
Beninek van asztala, eddig a mi hálónkban volt, de most az bekerül a babaszobába. Ill. van rajta egy számítógép (az övék, kihúzható billentyűzet- és egértartóval, lapos monitorral, szóval nem foglal sok helyet az asztallapból). Nem a legtutibb megoldás a babaszobába tenni (viszont a mi szobábnkban kell a ruháinknak a hely). És remélem jövőre legkésőbb költözünk, akkor csak a két fiú kerül egy szobába és lesz íróasztalhelyük.
Szerintem most még ehhez a pár házihoz elégis egy kis hely, nem kell saját asztal.
Az egész lakás festését nem vállaltam volna be.
Tavaly lent nekünk festők csinálták, de ott van minden, ami miatt nem mertem (látszódó gerendák, beépített bútorok).
Az a kicsi szoba 1 nap alatt megvolt, de jóval hamarabb meglett volna, csak egyrészt iszonyú meleg volt, emiatt sokat meg kellett állnom, másrészt elfogyott a festék (valószínű az is a meleg miatt, mert nagyon hamar besűrűsödött, hiába higítgattam, és a falon se lehetett elég jó hatékonysággal széthordani, mert ott is száradt). Én nem csöpögős és nem büdös festéket használtam (Dulux), ami ugyan drágább, de nekem annyit megért, hogy ne kelljen utána a padlószőnyegről vakargatni (meg hát a bébike miatt ugye a belélegzett dolgok sem mindegyek). Csak a végén segített egy kicsit a párom (aki egyébként de. tárgyalt, elvitte a gyerekeket anyukájához, aztán du. hozta is őket vissza).

Ildi!

És a "diät" tényleg az? :lol:

Beszti
beszti

Csorog, csorog! :lol:

Jajj Ildi, ne furasd a lelkiismeretem! :lol:

Én is szerettem volna epret, málnát, de asszem erre a jövő hét közepe már késő lesz... :cry:
Ez cseresznye?

Iszonyú jól néz ki!!! Gratula!

Beszti, köszi a felvilágosítást!
Szépen bevállalod a dolgokat így pocakosan! :)

Igen, lehet, hogy a teljes festés nagy falat lenne, ezért majd kiválasztok egy-két falat (ez szellemes volt nem? :wink: ).
Meg főleg mázoltatni kéne, mert az ablakok-ajtók kritikán aluliak, de az meg millió-billió pénz lenne. Inkább majd, egyszer....
Jó startégia, mi? :wink: :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Kicsit diétás csak, fele cukor, fele édesítő van benne.De nagyon édes lett így is.
Rita, eperből van, és szerintem jövő hét közepe még nem késő.
Soha sem csináltam még, ez volt az első alkalom, majd a fiúk letesztelik, ha ízlik nekik, akkor sikerült :lol:
Ha nem ,akkor elosztogatom 8)

Beszti, ügyi vagy, hoyg így festegetsz!!!
Biztos szép lett :D

Rita, nálunk is volt ma pancsizás a terszon, kiraktam egy kiskádba vizet, ott eszetlenkedett Olivér, úszott minden, aztán véget is vetettem a játszának 2 vízbepisilés után :lol:
ma még nem aludt, pörög a gyerek nagyon :wink:
vas

Akkor nekilátok én is, tavaly csináltam először és nagyon-nagyon finom lett.
Meg variáltam is kicsit, eper málnával, ribizlivel, szederrel...
De a csúcs a narancslekvár, az elképesztően finom.

Megyek, befejezem a takarítást (úgy látszik, mindenki hőségben szeret takarítani... 8) ), aztán megyünk könyvtárba.

Motiot, itt vagy??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Nna, mostantol vagyok itt, egykor leraktam Abelt aludni en meg addig vegigküzdöttem 1,5 ora Rekat, szidtam is az anyukajat :lol: :lol:
Aztan felebredt a rajko, aztan meg atjöttek a szomszedok es most mentek haza.

Ildi, gyönyörü ez a lekvar!!!! En nem vagok bele ilyesmibe, ugyis csak en ennem, azert meg nem erdemes... De majd ha Abel nagyobb lesz es megeszi a lekvart, meg ha esetleg a kisteso is egyszer majd szeretni fogja, persze csak ha lesz, akkor csinalok en is. En anagymamaet hozom mindig otthonrol, sargabaracklekvart föz mindig nagyon sokat es imadom. Semminek nincs olyan finom ize!!!

Na mennem kell, mert Abel bepipult. Asszem viszem fürdeni meg aludni, majd jövök

Motiot
motiot

Ez igen, Motiot!
Igazán elszánt vagy, ha ebben a dögletes időben ugrálsz ráadásul Rékával :wink: !
Kép

A lekvárt nálunk is leginkább én eszem... :?

Tegnap kivettem a könyvtárból két Prága útikönyvet, végülis két napra megyünk, kell kettő :lol: .

Ma szerintem folytatódika terasz-strand,Kép én meg készülődök és próbálom oldani a gyomrom egyre fokozódó görcsberándulásait :shock:

Kicsit be vagyok t.jva a repcsitől, na...
Kép

még gyüvök, írok majd még nektek képeskönyvet :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Lanyok, kihalunk?

Miert nem jön senki?
motiot

Én ma még nem haltam ki, itt voltam, ugyebár reggel...
Hogy a holnap mit hoz, nem tom... :shock:

Kicsit reméltem, hogy mindenki elmeséli majd, mennyire semmiség a reppenés, hogy ne legyek annyira bet.jva...
Remélem nem csak tapintatosan hallgattok! :shock:

Na, képeskönyvet ígértem... :) :

Ma rengeteget vasaltam, ki ne fogyjon a gyereksereg a ruhából három nap alatt... :) Kép
És varrtam 11 babzsákot a hétfői zsúrra... :lol:
Meg kipucoltam a hűtőt, leeresztettem a teraszstrandot, mostam négyet Kép, teregettem négyet Kép , kicsit takarítottam, Kép ebédet főztem , délután bevásároltunk a gyerekekkel Kép , meg elintéztünk ezt-azt, este csomagoltunk, most meg rágódok...
Mi van, ha lezuhan a gép, és itt marad három árva... :(
Vagy csak én halok bele a félelembe (van ilyen, nem?), és itt marad három félárva, meg egy özvegyember... :shock:

Megyek, inkább olvasok Kép egyet a számos útikönyvünk közül, elvégre az ottlét Kép hosszabb lesz, mint a repülés Kép
(remélem), inkább azzal foglalkozom...

Hogy egy felnőtt ember így be legyen .........va! :oops:
Reggel még lehet hogy benézek! Ha nem, csók, jó hétvégét!

Jövő hétre mit szólnátok egy állatkerthez?
Ildi, begurulsz ide Pestre??

Ezt még tegnap este írtam, csak nem tudtam elküldeni.

Mégegyszer jó hétvégét!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Én is most repültem először, de én nem izgultam. Nagyon szuper volt föntről látni mindent (pl. a parlamentet, de majdnem a városkánkat is). :)
Nekem egy gondom volt, hogy egy kicsit olyan, mint a hullámvasút, erőteljesen emelkedik e gép, meg időnként bedől, ahogy kanyarodik.
Na ez nekem sok volt, és az első 10 perc kivételével odafelé rosszul voltam :cry:, 1-szer hánytam is (zacsiba) :oops: . Az ablakon alíg mertem kinézni (csak Athénnál kockáztattam meg).
De hogy ezt a babásság okozta, vagy esetleg a vírus, amit itthonról sikerült magammal vinni, nem tudom. (Még nem meséltem, de utána a reptér és a szállásunk közötti úton a buszon is majdnem hánytam, ill. aznap du. 3-10-ig vagy 6-7-szer a szállásunkon is :shock: (pedig nem is volt semmi bennem, még a víz sem maradt meg).)
Visszafelé nem akartam kockáztatni, és annak ellenére, hogy a recepciós hölgy mondta, hogy szerinte ne vegyekbe semmit (kértük, hogy fordítsa le a gyógyszettárban kapott kúp (ott is monduk, hogy babás vagyok) görög használati utasítását angolra), mert mi az a fél óra út :D (nem tudom, honnan vette a fél órát lehet, hogy azt hitte, csak Athénig repülünk :shock: ). De végül kiderítettük, hogy amit ott adtak a gyógyszertárba kúpot, annak a Daedalonéval azonos a hatóanyaga, és ezzel az infóval felhívtuk a nőgyógyászt, aki azt mondta, hogy nyugodtan használjam.
És (hogy a kúp miatt, nem tudom), de a visszaút tényleg jó volt, enni is tudtam, nagyon élveztem. :D
A kilátás szuper volt, a felhők fölött repültünk, de sokszor csak fátyolfelhők voltak.
Az egészből azt akartam kihozni, hogy ne izgulj, jó lesz, de ha alapból érzékeny vagy hajóra, hullámvasútra, akkor készülj gyógyszerrel...

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Megjöttünk, kicsit fárdtan, de minden oksi. Most már ... most szereli be az uram az új szivattyút, mert arra érkeztünk, hogy bedöglött :twisted: Szegény 800 km vezetés után fél 9-kor indult a Metróba új szivattyút venni (körbe a hídon, mert komp már nem volt). Miksát popsitörlővel cicamosdattam, pedig ráfért volna fürdés. Mindegy, bedőlt, csönd van :wink:

Szállással szívtunk egy nagyot, mert sikerült a horvátoknak vízvezetéket szerelniük épp abban az utcában, ahol a házunk lett volna. Már 3 nappal indulás előtt is tudtuk, hogy gond lehet, de nem akartam írni, tudjátok miért. De eredetileg csak azért szóltak az irodából, hogy messzebb kell majd megállni. Ehhez képest úgy feltúrták azt az utcát, hogy kétméteres gödör teljes szélességben a sziklába vájva, a ház megközelíthetetlen... Ciki volt az irodának is, ajánlottak helyette több másikat is, nagyon normálisak voltak, csak hát ez épp olyan volt, amilyet nem akartam Miksa miatt. Parti ház, ezer lépcsővel, a part betonozott, szintén ezer lépcsővel. Le is ütötte a sípcsontját a betonszegélyen, mert magasak voltak a fokok. Egyébként nagyon szép apartmanok voltak, óriási terasszal, nappalival, szép konyhával, mosogatógéppel, grillsütővel, szóval ha nem pici gyerekkel megyünk, akkor még jobban is járunk. Ennyit erről. Nem sokat pihentem, mert álltam mellette a parton folyamatosan, ugyanis nyomult a lépcsőkre...

Hajnali kilátás a teraszról:
Kép

Majd még teszek képet, de most ennyire futotta :)

Holnap próbálok mindenkinek írni, jó?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szia Szirom!:)

Rita? Ildi?

Hú, lányok, én azt hiszem, "nem vagyunk normálisak"! :lol:
Már épp kész voltunk a babaszobával, kiságyat szereltünk, minden bent volt a szobában. Ma elmentünk még egy komódért a ruciknak és függönyért. Erre a párom meglátja a laminált padlókat...
Ebből már mi következhetne? Szoba kipakol (ágyat szétszerel :D ), és tesszük le a padlót. (Hozzá kell tenni, hogy nem luxuslakásunk van, eddig egy a legolcsóbb kategóriába tartozó kék padlószőnyeg volt lerakva. Anno nem mi választottuk...) A harmadával elkészültünk, holnap du. folytatjuk!:)
Persze fellelkesültem, lehet, hogy Beniék szobájával folytatjuk?

Beszti
beszti

Sziazstok!!
vagyunk ám, csak nem voltunk itthon hétvégén(anyóslátogatás), mondanom se kell, hogy éhesen jöttün el :(
Most meg k...meleg van, nem sok kedvem van itt ülni, meg hallom Oli épp nyomja a kakit :lol:

Szirom, sajnálom, hogy így alakult(köcsög vízvezetékszerelők), de azért biztos voltak jó élményeitek is.
Képeket kérünk!!!! :D

Beszti, nem semmik vagytok ezzel a felújítással,de legalább gyönyörű lesz a végeredmény!!! :D

Rita, túlélted a repülést???
Prága hogy tetszett??????

Msot húzok, tényleg, majd később jövök :wink:

Motiot????
vas

Sziasztok,
mar egyszer irtam ma, aztan Abel szepen kikapcsolta a gepet :evil: :evil:

Szoval akkor röviden megegyszer: Szirom, üdv ujra itthon! Azert biztosan jo volt a nyaralas, gondolom jo barnak vagytok! Meselj es varjuk a kepeket!

Rita, remelem egyben vagy meg! Milyen votl Praga? Kepek?
Gondolom most meg a szülinappal küzdesz! Ja, tenyleg!

Nagyon nagyon boldog szülinapot kivanunk Neked!!!!!!!

Ildi, anyos dolog nalunk is ilyen szokott lenni, vagy nem föz, vagy olyan sosan, hogy nem tudom megenni. Meg a fiacskaja is mondta neki parszor, hogy csak akkor fözzön, ha nem tesz bele sot. Na erre meg persze megsertödik :twisted: :twisted: :twisted: .

Beszti, biztosan szep lesz a babaszoba! De hat ennyi munkat, amit ti csinaltok! Vegyel vissza egy kicsit, pihizz, nehogy valami bajotok essen! Majd apa befejezi!

Na mennem kell, mert Abel ehes, meg apa is jön haza ebedelni.
Abel epp egy tekercs alufoliat büvöl, gondolom mar az egesz lakason vegighuzta, hallom, ahogy zörög amerre megy, megyek megnezem...

Majd meg jövök

Irto meleg van....

Motiot
motiot

Na mi lesz mar csajok?
motiot

Hú, nekem ma nagyon melegem volt, nem is gépeztem :roll:

Viszont most csak annyit akarok írni, hogy apuci elviszi holnap a gépemet generálra :cry: , így tutkó nem jövök pár napig, most is méég ki kell írnom egy csomó fényképet cd-re.
Most mondta, hogy elviszi reggel(pedig már aludnék)

kész a kert, kircsi lett nagyon, majd rakok fel képeket is, puszi mindnekinek, nehogy megkukuljatok a nagy melegben :lol:
Kismamaik hogy bírjátok????

puszi
vas

Kép

PUSZI!!!!!
vas

Sziasztok!

No, itt vagyok. Tegnap megvolt az apehos ellenőrzés, úgy tűnik, hogy rendben lesznek a dolgok. Nagyon klassz két nő volt az ellenőr, pedig annyira féltem, komolyan, gyomoridegem volt, mióta hazajöttünk. Miksa mondjuk ott is pörgött, de jól viselték, volt humoruk. Velem is rendesek voltak, nem osztották az észt, hanem segítőkészek voltak és megértőek. Szóval pirospont nekik.

Mondjuk maga a beutazás nagy szívás volt hétfőn reggel Budára, de Miksa elég jól viselte, csak én egy kicsit nehezebben :wink: Már elfelejtettem, hogy milyen bemenni kánikulában a dugókba, útfelbontások meg a meg a....

Ha már az útnál tartunk, az Adriára is elég jól leértünk, Miksa is elég tűrhetően bírta. Mondjuk lefelé nem aludt túl sokat, hazafelé már többet. Bár ez tavaly is így volt. Reggel 6-kor indultunk oda, és 2-kor értünk oda Rogoznicába, ami Sibenik alatt van egy picivel. Viszont a mi hetünk még előszezonnak tűnt, viszonylag kevesen voltak, de most szombaton, amikor jöttünk vissza, a szembejövők két alagutat is rendesen megszívtak: ez a kettő nincs még kész teljesen, csak egy lyuk van a hegyben, úgyhogy a már meglévők kétirányúak, ezért belassítják előtte a forgalmat. No, az egyiknél 4, a másiknál 10 km-es kocsisort mértünk. Nem tudom, mennyi idő alatt jutottak át. De úgy egyébként nagyon jó, hogy már végig van autópálya, csak az utolsó 30 km-t mentük rendes autóúton.
A tenger az elején még elég hideg volt, de mivel bődületes meleg volt, napról napra érezhetően melegedett, és az utolsó pár napban már nagyon-nagyon jó volt a víz. Miksa a térdig érő vizet szereti úgy tűnik, bár a végefelé derékig érőig is be bírtam csalni, de közölte, hogy mély és spurizott kifelé. De hogy a lépcsőkön mért nem fél :roll:

Most viszont mennemkell, mert felébredt, megkajáltatom, aztán keresek képeket. Bár nekünk nincs olyan sok, mert ott volt a fotós barátunk, és ő mindig sokat kattint, és Miksát is sokat fotózta a parton meg a vízben például. Nekünk olyanok nem is nagyon vannak, vagy az apjával van rajtuk, őt meg nem tehetem föl. De azért még keresek.

Puszi!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Látom, teleírtátok a topikot :wink:

Képet nem hoztam, mert amelyek jó, azokon nincs egyedül a kismókus. Velem meg nincs jó, vagyis olyan, amit kitennék a placcra :lol:

Rita! Hol vagy már, mikor mesélsz?

Beszti! Elmondod, merre jártatok Krétán? Úgy szeretem :)

Ildi! Hiányozni fogsz, még nem is dumáltunk. Kertre nagyon kíváncsi vagyok ám!

Gabi! Ti még mindig Szentesen vagytok? Végülis biztos jobban jártok a kertes házzal ebben a marha nagy melegben.

Motiot! Kilók rám is csak jönnek :(

Mondjuk sörözgettem a nyaraláson, meg jókat is ettünk. Hát így eshetett meg. Most gyűjtöm az erőt, aztán valamit csinálni kell.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok, megvagyok ám!

Reggel leírtam az elmúlt két nap eseményeit, jó hosszú lett, erre valamelyik kedves gyerekem kitörölte, amíg a Bernát fenekét törölgettem... :x

Délután újraírom, most megyek (vánszorgok) a dolgomra...

Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Bocs, de apjuk elvitte a külső billentyűzetemet, így meg elég hosszadalmas irogatni...
Még mindig csináljuk a munkát, és most már biztos, hogy a Beniék szobájával folytatjuk! :D
Sajnos a babaszobával nem végeztünk :( , mert rossz szegőlécet adtak (kanadai juhar helyett bükk színt (a bükk sötétebb)), vissza kellett cserélni (de ugye a párom dolgozik, csak munka után tudta tegnap, de így későn ért haza).
A meleg iszonyú, a belső hőmérőnk tegnap 34 fokot mért du., de napon a külső 46 fokot. Ventillátor nélkül nem bírnám, de pl. tegnap vasalnom kellett, ésazt még ventillátorral is abba kellett hagynom...

Motiot!

Vigyázok! :D A padlólerakás nem nagy fizikai munka, ráadásul együtt sokkal hamarabb végzünk.
Alufólia! :lol:

Szirom!

Kréta: nem felejtettem el! :)
Apeh: hurrá!
Bp: még jó, hogy nem kell gyakran bejárnotok (és nekünk se).
Bár épp ma akarok bemenni nacit venni (nincs rövidnacim, pontosabban kismamás nincs, már picit nőtt a pocim (ez 16 hetesen ciki, és csak híztam? :roll: ), kezdek nem beleférni (nem is értem, miért nincs, Hanna szeptemberi :shock: ...))

Beszti
beszti

Jo reggelt,
Szirom, jo, hogy irtal! Tenyleg nem tudsz kepet felrakni? Nagyon kivancsiak vagyunk am!

En most epp megint örült fogyozova lettem, de meg sajna nincs latszatja. Mint mindig :cry: :cry: .
De majd egyszer talan.

Beszti, hat a meleget en sem birom, nemhogy pocakkal! Szegenyke! Bar most irigyelni fogtok, nalunk ejjel esett az esö es ma is be van borulva, kb 25 fok van, ami nagyon kellemes. De aztan megint mondja a nagy meleget itt is.

Rita, varjuk a beszamolot! Abel is sokszor kikapcsolja a gepet, mikor epp keszen vagyok a litaniaval. Eleg mereg!

Na megyek en is, mert Abel nem bir magaval. Egyebkent meg tiszta natha vagyok, faj a fejem, tüsszögök ezerrel meg folyik az orrom, hol pedig el van dugulva. Tök jo ilyen melegben!

Na megyek, mert üvölt a draga.

Motiot
motiot

Sziasztok!

Motiot! Jobbulást! Megfáztál?
Te vagy a kísérleti nyuszi, dobtam neked két képet priviben. Mondd majd, hogy jó-e, mert akkor a többieknek is inkább priviben mutatok fotót, jó? Azért vannak kétségeim, mert egy hasonló rendszerben működő oldalon csak úgy lehet feltölteni, ha előtte feltetted valahová a netre. Bár ott a fórumos képek is csak úgy mennek, szal nemtom.

Na jó, egy ide is legyen Miksáról :wink:
Kép

Rita! Örülök, hogy megvagy :D nagyon várjuk a beszámolót ám! Tegnap direkt miattad pluszban is benéztem... :wink:

Beszti! Amikor Hannával voltál babás, akkor viszonylag hűvös nyár volt szerintem. Én 2003-ban elég nagyot szívtam, akkor majdnem végig ilyen volt, mint most. Már májustól. De szerencsére nem dolgoztam. A Duna annyira alacsony volt, hogy a meder szélén sétálni lehetett jó széles sávban. Olyan volt, mint egy beach, csak közelről sajna kicsit büdi is.
Most nálunk is baromira meleg van, pedig itt néhány fokkal mindig hűvösebb az idő. Úgyhogy párját ritkítja, hogy a teraszon árnyékban 32 fok van, tegnap meg 34 volt. Lakásban sokkal rosszabb lehet, szegénykéim. Minden elismerésem, hogy nekiálltatok a szobának!

Többiek, nem vagytok még?

Én is nekiálltam a szolid kajáknak, ha az ebédet lehet annak nevezni :wink: Csirkemellcsíkokhoz kevertem olivás hagymás, gombás, cukkinis, paprikás sült zöldségeket, és ment rá egy tejszín. Miksának is bejött :) Estére levest főzök sok zöldséggel, pulykaszárnyból.

Most meg megyek takarítani, mert telefújta az éjjel a szél a teraszt meg a fürdőt levelekkel és a tuják olyan kis izéivel, csak Miksa mellett nem akartam elkezdeni, mert állandóan kicsavarja az ember kezéből a söprűt és a porszívót is. Meg vásárolni is voltunk és főztem is.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Naszóval:

Prága nagyon szuper volt, gyönyörű, rendes, fantasztikus. Már voltam ott kétszer is és nagyon tetszett, de felülmúlta az emlékeimet. :)

ILDI, BESZÉLD RÁ AZ URADAT!!!!

Rengeteget mászkáltunk, jókat ettünk (+1 kg :oops: ), aludtunk...

És elhatároztuk, hogy minden évben elmegyünk három napra valahová kettesben... :wink:

Viszont utána jött a mélyvíz:
Hétfő:zsúr Majának, 9 barátnő plusz az én hármam, Zsolt dolgozott, szerencsére két barátnőm ittmaradt (meg egyikük pici fia) ők segítettek. Jó volt, Maja boldog volt, tök jó játékokat kapott, azóta gipszet öntünk meg babát ragasztunk...
Kedd: az egyik barátnő rábeszélte a gvyerekeket, hogy menjenek be az oviba, pancs lesz. Nagy kedvük volt, reggel készülődés, elindultunk, odaértünk. Első krízis: nincs benti cipő. Mondtam, hogy ilyen melegben nem baj, legyenek mezítláb, de Bernát csak akkor ment be, amikor megkérdeztem az óvónőt, szabad-e cipő nélkül... :)
Indultunk volna el Adéllal, sokmindent terveztem délelőttre, de Maja utánamszaladt sírva, hogy mégsem marad.. :shock:
Menjünk haza... Mi a baj? Semmi, menjünk haza...
Elég pipa lettem, de összeszedtük Bernátot, aki persze egyedül nem akart maradni, irány haza.
Útközben még bolt, Adél végig iszonyat hangon üvöltött a cumijáért. A pénztárnál már csak egyvalaki volt előttünk, amikor egy pénztárosnő a kedvünkért kinyitott egy pénztárt és odahívott. Rettenetesen szégyelltem magam, lehajoltam Adélhoz, és mondtam neki, hogy ocsmány rondán viselkedik, hagyja abba mert nagyon mérges leszek.. Erre a pénztárosnő: Ne bántsa azt a gyereket, biztos valami baja van.
Olyan rosszulesett, hát úgy nézek én ki mint egy gyerekgyilkos?
Itthon jót bőgtem a konyhában. Maja odajött hozzám, hozott ajándékot, hogy ne haragudjak (Újabb lelkiismeretfurdalás...) Mondtam neki, nem azért lettem mérges, mert nem ment oviba, hanem mert csak duzzogott és nem mondta el, mi baja. Erre leült mellém, és azt mondta, olyan régen nem volt oviban, zavarba jött, hogy mit kell csinálni. :) Olyan édes volt, úgy meghatott, hogy meg tudta fogalmazni. Én hülye, meg nem értettem meg akkor... :(
Du a barátnőm még azt mondta, hogy persze, a felnőtt arra gondol, de jó lesz ott nekik, de ő már egyszer elbúcsúzott az ovitól, lezárta ezt a fejezetet (ami szintén nem lehetett könnyű...)

Délután még elbékávéztunk a Délihez, mert Adélnak akrtam venni lego cicát, amilyet Maja is kapott, mert délelőtt ezen veszekedtek. Playmobil macsesz lett, mindenki boldog. Utána játszótér, barátnőim azzal fogadtak, hogy Zsolt keresett minket. Kiderült, tök ideges volt, hogy hol vagyunk, nem volt nálam mobil, nem ért el, játszón nem talált...
Na, ez volt tegnap...
Ma meg reggel a boltban a pénztárosnő odaadta az otthagyott cuccot, amit tegnap kifizettem, de otthagytam nagy zavaromban (az lett volna az ebéd, ez is klassz volt...)...
Úgyhogy megbocsájtottam neki, sőt...

Ma eddig csak lógattuk a lábunkat, aludtunk is délután, jólesett.

De baromi nehezen bírom a meleget, öregszem vagy mi... Vagy túl kövér vagyok :lol: :?

Motiot, köszi a köszöntést! Kilókkal én is harcolok, most kicsit megindult, de ez csak egy-két kilót jelent, ne irígykedj!
De Anikó jó ötletét folytathatnánk, akár Szirommal hármasban is, fogyjunk együtt!!!!

Szirom, örülök, hogy jól sikerült az utatok! Igen, a gyerekes nyaralás ilyen, nekem öt évbe telt, míg megemésztettem, hogy a nayaralás alapvetően helyszínváltoztatást jelent... :)
De azért jó volt nem?
Képeket szívesen kapnék!
Apehnak örülök!
Kajaötlet nagyon jó!

Ildi, ez a cumi!!! :lol: :lol: :lol: Rettenetes! :shock: :lol:
Oli megint rákapott?

Beszti, bámullak titeket! Bár mindig is belevaló voltál, de ebben az időben padlót rakni!!! :shock:
Én is nagy lakberendező vagyok, de csak a bútorokat tologatom, idáig nem megyek el. Bámulatos vagy!!! :shock: :D
Sajnálom a repülős élményeidet, de ez tényleg lehetett vírus, nem?
Majd azért a nyaralás többi részét is elmeséled? :)

Most megyek, mert már így is órákig tart míg elolvassátok, de még jövök!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?