Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos nem túl jó hírrel jövök. Előbb beszéltem Macifülke Judittal. Sajnos egy komolyabb görcs következtében kinyílt a méhszája (nem mondta, hogy mennyire, de lehet, hogy nem is tudja pontosan) és befektették a kórházba. Már egy hete benn van, infúziót kap, megfigyelik. Még keményedik, de nem görcsöl. Épp hogy Wc-re mehet ki, meg napi 1-szer zuhanyozni.
Az orvosa szerencsétlenül épp most volt 1 hétig konferencián, de ma délután megvizsgálja ő is Juditot. Biztos, hogy ez is pozitívan fog hatni Juditra, mármint, hogy a saját, megszokott orvosát láthatja.
Ezúton üzeni Mamynak, hogy sajna most ugrott az előkészítőre együtt járás.

Nyugodtan írjátok meg, hogy mit kívántok, üzentek Neki és én tolmácsolom majd!

Mindenkinek sok puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok Lányok!

Volt termelés... Eddig olvastam:

Anyakönyvi kivonat: ma beszéltem több anyakönyvvezetővel és nekem is azt mondták, hogy 300 napnál nem lehet régebbi. Volt anno egy olyan törvény, ami 30 napot írt elő, de az már megszűnt... Ugyanez vonatkozik az apasági nyilatkozatra is. Csak azt hiszem, hogy ott 100 napnál nem lehet régebbi.

Orsi!

Nekem a dokim tök jó fej, a terheléses vércukor is a magánrendelőjében zajlik és nem kell a folyosón ülnöm. Még azt a hülye cukrosvizet sem kell meginni, hanem tej meg zsemle van :-)

Mamy!

Én megvettem a Mamák és Babák könyvet... Ebben van minden :-) Johnson & Johnson a kiadó, azt hiszem... De szerintem úgyis rá fogsz jönni mindenre, anyai ösztön :-)

Ákata!

Jobbulást :-)

Borzasztó ez a meleg :-(

KépKép
KépKép
bunny75

Ákata
Augmentin: nekem a mellékhatása miatt kellett abbahagynom mert olyan hasfájást okozott, hogy akkor már inkább a torokfájás. (mert én anno arra kaptam) :(
Köszi a biztatást, már találtam is egy netező helyet a házunk előtt a sarkon. :lol: Nem kell messzire menni, csak ha nem megyek minden nap akkor lemaradok itt az irományokban, aztán a gatyám is rámegy a netezésre… :roll:

Bujka
Kitartás a fájdalom miatt. Kop-kop a fenekemen kívül nekem még nem fájt semmim. Mostanában a talpam nagyon feszes. :? Régen rongyosodott rajta a bőr (bocsi) most meg olyan feszes, mintha lúdtalpas lennék. Ez lenne a vizesedés??? :roll: Na de a talpon?
Macifülkének jobbulást!!! 8)

Koviubi
??? Nekem savam lesz tőle :(

Sz_Kata
Jó lehetett a kan buli, de még jobbak a nők. :lol:

Suezika
Én most léptem a 31 hétbe és a 7. kilóba. :shock: És még állítólag most kezd el hízni a baba. :shock:

4D
Szombaton voltunk a férjemmel a Kleopátra házban.
Kittike majdnem 1 kiló 80 deka, azért az szerintem elég sok a 30 hétre. Mondta is a nőci, hogy jó husis, meg tokás a baba. :D És hogy nagyon érdekesen lent van a feje, és hogy azért nem lehet látni rendesen az arcát, mert kevés a magzatvíz körülötte. :shock: Kérdeztem hogy ez baj, vagy mit lehet tenni. :?: Azt mondta nem gond, majd figyelik. Mintha valamit elhallgatott volna.
Szerdán úgyis megyek a kórházba a 32 hetes uh-ra, mondjuk még csak 31 hetes leszek, de már teszek arra melyik doki mit mond. Úgy számolom ahogy én tudom, és mindig nekem lesz igazam :wink:
Kaptunk képet, igaz csak a fél pofijáról mert egyfolytában a bal kezét a fél arca előtt tartotta. Bökdöste a néni, meg ringatta, de Kittike meg se mozdult. Még ásított is, úgyhogy gondolom unhatta nagyon a dolgot. :wink:

Még olvasgatok mert rengeteget írtatok.
Ja még valami
Teszkó-Brendon
Teszkó 8Ezer forintos kiságyat láttunk a Brendonban is ugyannnyiért. Most akkor ki vette kitől :?: :lol:
Amúgy babakocsi (ami tetszett) méreg árban volt :oops: :cry:
Még nagyon nézelődős stádiumban vagyunk, de legalább már tapéta van a gyerkőcszobába, kis rózsaszín alapon, virágocskák :D
örülök neki nagyonnnn!!!

Puszi mindenkinek: Betti
bettus79

Sziasztok!

Bujka!
Mindenekelőtt nagyon nagy bátorítás és drukk Macifülkének, légyszi add át neki, hogy gondolok rá, és szorítok! Minden rendben lesz!!! Az előkészítő miatt ne aggódjon (bár gondolom most ez a legutolsó), mondd meg neki hogy én sem megyek, mert már jártunk a szülőszobán. Sok-sok pozitív energiát küldök neki!!!

Bunny!
Köszi a könyv tippet. Azt hiszem először nézelődök a neten, aztán majd elmegyünk a Párommal egy könyvesboltba (vagy többe) és ott döntünk. Nem akarok sokat, max. 2-t venni.

Bettus!
Gratulálok a szép "nagykislányhoz" :lol:! Mi is ott voltunk 4D-n és oda is megyünk majd a 35. héten megint. A vizsgáló nőci (valamilyen Zsuzsa) nagyon szimpi, nekem is bökdöste a pocimat meg rezegtette a vizsgálófejet, mert Gesztike folyamatosan az arca elé tartotta mindkét karját. Mi a 28. héten voltunk, akkor is már fantasztikus képeket csináltak Róla! Akkor 1.35 kg volt, 2 hét múlva (az orvosi UH-n) már 1.43 úgyhogy nem lustálkodik :wink:

Hőség:
ELEGEM VAN BELŐLE!!!! :evil: :evil: :evil:

Kép
mamy

Fociszerető csajok!
(na ez tök hülyén hangzik... :lol: )

Ki látta a tegnap esti Portugál-Holland meccset? :lol:
Hát a VB eddigi legjobb meccse volt, szerintem, végre történt valami, bár a bunyó mellőzhető lett volna. Örülök, hogy a portugálok jutottak tovább, a hollandok kifejezetten ellenszenvesen játszottak. Bár én nem szurkolok egyik országnak sem, csak szeretem a színvonalas focit nézni.

Bocsánat az offért... :wink:

Kép
mamy

Bettus!
De jó Neked,én nem gondoltam volna ,hogy ennyi rámjön,de nem is tudom mitől.....
Igen ,én is ezt hallottam baba most fog neki indulni hízásban, bizti 2 kilo még rámjön miatta a többit meg torna csak lehozza, ha nagyon eldurvul a helyzet.

Ákata!
pihizzél sokat,én ma megyek dokihoz és Nekem a köldököm körül lett 2 napja nagyon érzékeny a hasam, ha simizem fáj és nyilalgat.
terheléses a Sotén a 26-28 héten szokott lenni, előbb csak akkor ha doki kéri,akikkel eddig beszéltem mindenki a 28.héten ment.Kolleganőm is és uncsitesóm is ,de Ők a MÁV-ba tartozznak,ez is doki függő.

Macifülnek kitartás, pihizést ne aggódjon minden rendben lesz barátnőm 8 héten át kórházban volt,nyitott méhszájjal,36.hét után hazaengedték és egy hétre rá ki is bújt a baba.

Megyek fürödni ,aztán indulok dokihoz, de mire beérek ugyan olyan büdös leszek mint most.Utálom mikor ragadok és csurog a víz rajtam.Állítólag szerdáig lesz ilyen hőség utána nagy lehülés......

vigyázzatok magatokra ebben a melegben
su
suezika

Sziasztok, Lányok,
megjöttünk a kutyával, megvolt az operáció... Szegény most fexik és liheg.. Vettünk egy ventillátort, azt odaállítottam a közelébe, hogy legyen neki egy kis légmozgás... Annyira aranyos volt - érte mentünk, még esett-kelt, de a farkincája már járt...

Babakocsi-témához: mi ma a Kenguru Goldban néztünk kocsit (Savoya Park), sajna a háromkerekű ikerben iszonyú súlyos volt. Viszont láttunk egy újszülött kortól használható 4 kerekűt, egész okés árban, könnyű, mint a pihe (Greco), csak éppen olyan a kivitelezése, hogy a bébiknek még a lábujjuk hegyét se látom (háttal vannak nekem), és nincs kukucska sem. Szerintem az első hat hónapban olyan kocsit érdemes használni, ahol szemben vagy a babákkal, de legalábbis van ablak a tetején. Hát ennek nem volt. Egyébként az üzletet drágállottam, uaz a bölcsős lábú ágy (lengyel, a neve is egyezik), ami Diósdon 15 ezer volt, itt 20.

Macifülkének kitartást! Minden rendben lesz! Lényeg, hogy pihenjen, feküdjön. Sok puszit küldök neki.

Most befejezem, mert ültömben nem látok rá a kutyára. (Nem szabad, hogy nyalogassa a sebét.)

Még1: képzeljétek, ha járkálok, nem dagad a lábam. A fekvés viszont nem segít. Nem furcsa?!

ákata2

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok infót fogorvos és CTG-ügyben. Meglátjuk mit hoz a gyakorlat. Erös ugyanis a gyanúm, hogy a foggyökér is kezelésre fog szorulni, bár kis szerencsével még megúszhatom a dolgot. Amúgy se panaszkodhatok, mert utoljára 10 éve voltam fogorvosnál és akkor se kellett semmit se csinálni egy kis fogkövakaráson kívül.

Bujka!

Jól emlékszel, tényleg írogattam a Friss kismamák ill. a 2004. ösziek topikba. Ha az embernek már két lánya van, máshol is elöfordul. Mondjuk nem jutok túl sokszor gépközelbe, mert ez a párom munkaeszköze, éjszaka pedig inkább alszom, érthetö okokból.

Nevünk még nincsen, erösen keresek már valami jó kis magyar fickónevet, mint Hunor, Elöd vagy ilyesmi, de még nem találtam rá az igazira. A lányoknál is macerás volt, mert rövidnek és jól kiejthetöknek kellett lenniük, hogy a német nyelv ne törjön bele. Valamint az írásmódjának is egyszerünek kell lennie. Persze így sem úszom meg a kérdéseket, de nem vészes. A legtöbben Enikö hallatán svéd névre tippelnek, Imola pedig a Forma 1 hívei között ismerös, noha szintén magyar név.

Ha van kedved, írj be a táblázatba légy oly szíves:
3. baba, fiú
szeptember 23
Kreiskrankenhaus Böblingen
szülészem nincsen, az majd ott adja magát

Látom a babakocsi-téma nagyon aktuális. Valaki írta, hogy ABC Design-kocsija van és nagyon meg van vele elégedve. Nekünk is olyan van, ha nem is a legújabb évjárat. Nagyon szuper, teherbíró és mindig lehet hozzá alkatrészt kapni, legalábbis itt mifelénk, hiszen a gyár itt van a közelünkben. Mondjuk eddig nem volt gond vele. Söt, még egy autóval való ütközést (elütöttek minket a járdán) is jól kibírt, a kicsimnek nem lett semmi baja sem a kocsiban, csak a kerekek tengelye görbült el, annyira fogtam a kocsit, hogy ki ne toljanak az utcára.
A kiskerekesek szerintem macerásak, mihelyst rossz a terep. Bevásárláshoz is a nagyobb kerekeseket preferálnám.

Itt egyébként rosszabb a helyzet a tömegközlekedéssel, mint otthon, abban az értelemben, hogy nincs a metrómegállókban mindkét irányban mozgólépcsö. Tegnap elmentünk mi is az állatkertbe és rettenetesen szidtuk megint az itteni "BKV"-t. A mi megállónk a legmélyebb a vonalon, olyasmi, mint otthon a Moszka tér. A felvonó nem müködött, mozgólépcsö nincs, szabad cipelni. Segíteni persze itt sem segít senki, hiába két kisgyerek és egy nagy pocak... A mozgólépcsö mindig csak lentröl felfelé üzemel, ha üzemel. Hazafelé azzal is gond volt. Még lefelé megoldom a dolgot, mert szépen a kocsi hátsó tengelye mentén leengedem lépcsöfokonként, de felfelé? Ha az embernek szerencséje van, olyan távolságra vannak a lépcsöfokok egymástól, hogy lehet a kocsival felfelé is mászni, de néha ez sem jön be.
Otthon legalább a mozgólépcsövel nem kell küzdeni általában! A többiröl pedig se is beszéljünk, mert itt sem jobb a helyzet.

Mi egyébként nem veszünk már semmit, két gyerek után zömmel minden megvan. Csak annyi a komplikáció, hogy a két szobás lakásunkban lassan öten leszünk. A gyerekszobába ma megyek egy közeli utcába meghírdetett emeletes ágyat nézni és ha használható, szabad lesz a páromnak a szobát a terveim alapján átépíteni. Ha már költözni nem akar, legalább ennyi melója had legyen. :-)
A rucikat pedig mindig használtam veszem. Valahogy több bizodalmam van bennük, mint az új, de kínaiban (mondjuk minden kínai, vagy majdnem minden, de ott is van különbség). Szépen kimosom öket 60-90 °C-ig, kivasalom és szuper. A legtöbb márkás cucc nagyon bírja a kiképzést hosszú távon is 60 °C-on. Elvétve veszek az Aldiban (olyan diszkont, mint a Lidl) gyerekruhát, ha valami nagyon kell. Azt a minöséget is merem bátran ajánlani, mert nagyon strapabíró. Itt idöközben már használtan is nagy a keletje, mert minöségben ugyanazt adja, mint a méregdrága márkás cucc, de egy töredékéért.
Sajnos nekem az az érzésem, hogy otthon sok gagyi cuccot lehet venni itteni árakon.
Végignéztem azt a honlapot is, amiröl valamelyikötök az imént írt babakocsi ügyben. Hát abban az árfekvésben itt már szuper minöséget lehet kapni.

Màs. ti mentek nyaralni?
Mi jövünk augusztusban hazafelé, akkor már igencsak a 8.-9. hónapot fogom taposni. Kicsit izgatott is vagyok a dolog miatt, mert azért csak 8-10 óra autózásról van szó, aztán a Balcsinál a nyaraló a bucka tetején van és vagy 100 lépcsöt kell minden alkalommal megmászni egy kis gyalogtúra után...

Na most már eldugulok egy idöre, ne csak belölem álljon ez az oldal!

Puszi és kellemes pocakoskodást! Akinek fáj valamilye, azoknak jobbulást!

Barbi
maass

Szisztok Lanyok,

a Tesco-s akcio gondolom altalanos lehet, nekunk itt a godolloi akcios ujsagban is benne van 28-tol. Egyebkent utalom a Tesco-t, inkabb a csomori Auchanba vagy a foti Cora-ba jarok, de szerdan azert en is beugrok, csak hogy a babacuccokat megnezzem. Kombidresszunk van mar eleg, inkabb nehany rugdalozot kellene meg vennem, remelem lesz valami kedvezo aron.

A terheleses cukrot nekem is a 28. heten csinaltak. Elozo nap este 8-tol nem lehetett enni, csak vizet inni, azt mondta az orvosom, hogy fontos betartani a szabalyt, mert az eredmeny nagy mertekben torzulhat. Szerintem igaza van, annak nincs semmi ertelme, hogy valaki megcsinaltatja a vizsgalatot, aztan ketsegei vannak, hogy valos-e az eredmeny vagy sem.

Su,

en holnap megyek a Sote-ra az orvosomhoz, kar hogy igy nem tudunk talalkozni.

Lanyok,

ma kezdtem a 34. hetet, kezd egyre izgalmassabba valni a dolog.
Nagyon sokat mozgolodik a kicsike, de remelem meg nem kivankozik kifele. A gyerekszoba gyarkorlatilag kesz, majd csinalok kepeket valamelyik nap. Minden ruhacskat kimostam, kivasaltam, azokat is amiket kaptunk, meg azokat is amiket ujonnan vettem. A malna ugy beindult nalunk, hogy lassan abbol is lehet dzsemet fozni. Valaki azt kerdezte, hogy hogy van ilyenekre energiam: vegul is ev eleje ota tappenzen vagyok, a masoddiplomas kepzesen a vizsgaimat junius elejen befejeztem, szoval a haztartason kivul nincs mas dolgom igazan, engem kifejezetten kikapcsolnak az ilyen dolgok. Csak az a baj, hogy most ebben a nagy melegben sajna sokkal faradekonyabb vagyok, mint eddig, meg mar a nagy pocakommal a kertben valo hajlongas sem megy olyan konnyen...

Szep napot mindenkinek:

Viola
fj35

Ákata!
Kutyusra vigyázz nehogy huzatot kapjon,csak azért írom mert a miénk annyira érzékeny mot épp kezd bedurranni szeme az allergiától,olyan mint egy ember,vizezd be a fülét fejét a kezeddel az hűti.
su
suezika

Viola!

Nekem azt mondta az orvos, hogy este 10 után ne egyek semmit....

KépKép
KépKép
bunny75

Halihó Mindenkinek!

(Azt már nem akartam írtni, hogy napsütéses szép jó napot :oops: )

Szóval, életjel magamról: :lol:

Minden rendben van velünk, csak ezeregy elintéznivaló volt az elmúlt napokban.
Először is: Klassz, hogy ismét vannak újak közöttünk!!!

Aztán: Képzeljétek, MA óta nem dolgozom, csak pihi, pihi és pihi, persze enyhe túzással... Azért itthon is akad egy-két dolog :o

Újdonsült férjecskémnek már szóltam, hogy 24 órán belül ha nem segít feltenni néhány esküvői képet, az már válóok :lol: :lol: :lol:

Hááát, nem tűnt túlzottan izgatottnak emiatt, úgyhogy hamarosan kénytelen leszek azzal fenyegetni, amit mindig utoljára hagyok: Veszélyben a drága horgászcucca, mert felaprítom :lol: De gonosz vagyok, de hát ez bevált már :D

szágyellem magam, de nem tudtam mindent visszaolvasni, mert akkor csak két hét múlva tudtam volna írni: egy hét olvasás, egy hét ír
s, úgyhogy csak nagyvonalakban...

Ákata: Remélem már jobban vagy!!!
Bujka: Marci cuki a képeken, én nem láttam bálnát a képen, csak egy helyes pocakost :lol: Remélem jövőre közösen is elmegyünk majd a bébikkel is :)

Macifülke: Remélem kihúzzátok azért még jópár hétig, én drukkolok!!!!

Szkata: Jól esik, hogy hiányoztam Neked :lol:
A Vk-ba sajna most nem tudtam elmenni, de jövó héten igyekszem!!! Én is alig bírom a hőséget, állandóan zuhanyzok és spriccelem magam, lehet kapni már ilyen spricniket( tegnap láttam egy nőnél Szentkirályit is :lol: )

Rolex: Vártam, hogy jelentkezz, remélem minden ok az esküvővel kapcsolatban. Megvan már a ruhád??? Izgalom a tetőfokon???

Hozzám holnap jön a védőnéni lakásnézőbe. Cukor jövó hét, dokinál most voltunk, azt mondta, hogy minden okés. Meg azt is, hogy a 36. héten elég mennem ultrahangra, no én addig biztos nem bírom ki, hogy ne lássam őfelségét :lol:
Hatalmasat nőtt az elmúlt néhány hétben! És nálunk is állandó a mozgolódás, legyen az éjjel vagy nappal. Ráadásul a házasélet közben is felkelt a múltkor, hááát, elég furcsa volt, abba is maradt a jó... Szétugrottunk és azóta nem merünk együtt lenni. Olyan érzés volt, mintha a Jade bejütt volna közben és nézne... Irtózatos. Bocsi az utóbbi témáért...

Puszi Nektek, jó húsölést!!!!

KépKép
Kép
jadey

Bunny75,

gondolom, korhazankent eltero lehet a protokoll, talan nincs nagy jelentosege, hogy este 8 vagy 10 utan ne egyel semmit. A tajekoztato papiron, amit adtak a Sote I-en, az volt, hogy aznap ne egyunk semmit, de az orvosom azt mondta, hogy megbizhatobb az eredmeny ha mar elozo delutan nem eszek birkaporkoltet galuskaval es Sacher-tortat, illetve hogy este 8 utan mar egyaltalan ne egyek. De vegul is este 8 vagy 10, szerintem nem nagy kulonbseg, foleg ha csak valami konnyut eszel este fele. De szerintem a Te es fokepp a baba egeszsege miatt fontos, hogy a terheleses cukornak a valos erteket adja a vizsgalat, ugyhogy szerintem megeri betartani az utasitasokat.

Viola
fj35

Barbi,
botrányos, amit a kinti tömegközlekedésről írsz. Neki se mernék vágni terhesen és két picivel... Téged is beraklak majd a fiú-lány táblázatba. Miért nem akar a férjed költözködni? Egyszerűbb tán most, mint majd a picivel... Vagy végleges hazajövetelt terveztek?

Viola,
egyetértek, eddig mi is az Auchanba jártunk, de mióta megnyílt az érdi, ide is be-benézünk. Ha másért nem, dühöngeni (szemérmetlenül felvitték az árakat a nyitás óta, és vannak egyéb problémák is). Mindenesetre az akciót feltétlenül megnézzük.
Én kérdeztem, hogy van a befőzésre energiád. Időm nekem is akadna, de a hőség teljesen levesz a lábamról, ha mozgok, azonnal dől rólam a víz. :cry: Málna: imádom! Nálunk az előző tulaj kiirtotta, de idén visszanőtt, igaz, még zöldek a szemek, meg nem is lesz sok, de mégis...

Su,
köszi a tanácsot, igyekeztem úgy rakni a ventillátort, hogy ne élesbe kapja, csak lágy szellőként... Azóta egyébként kislattyogott már a kertbe, visszatért, és kifeküdt a ventillátor sugarából. Amit ezennel be is hozok a szobába, hogy legalább engem hűsítsen.
Döbbenetes, a kanunk mekkora jellem. Kettejük közt messze ő a domináns - ő eszik először, neki jut a jobb, a több mindenből (legalábbis elképzelései és törekvései szerint), mégis, mikor ma elvittük Zsömlét dokihoz, ő pedig otthon maradt, hozzá se nyúlt az ételéhez (akkor kapta a reggelijét, hogy ki tudjunk osonni). És azóta sem eszik, várja, hogy a nőstény is egyen. Néha-néha pedig odamegy és megnyalogatja az arcát... Olyan megható...

Jadey,
mégegyszer sok-sok boldogságot! A horgászfelszerelést meg ne bántsd, az egy csendes, kellemes elfoglaltság - jobb, mint a foci :wink: Jó pihizést neked - rád fér ennyi meló után...

ákata2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:01-kor.
Vendég

Sziasztok!

Megjutalmazom magam egy kis fórumozással, ismét elolvastam egy 400 oldalas dögunalom könyvet. :lol:

Macifülke - szorítok nagyon, Bujka, add át neki légyszi, hogy gondolunk rá és drukkolunk!!!

ÁKata, vigyázz a kutyira, szegénykém... egyébként nem nagy öröm 8 kutya után takarítani, napi háromszor felmosás, idegeskedés, már valósággal imádkoztunk, hogy legyen vége. Utána persze sírt az egész család, mikor elvitték őket.

Orsi - a protokoll szerint a 24-28. héten :lol: van terheléses vércukor, tehát mindenkinek igaza volt - de sztem csináltasd meg inkább a 24. hét felé - pont azért, ha véletlenül gáz lenne, ne a 30. héten derüljön ki. (A barátnőmnek sajnos csak a 30. héten derült ki, hogy magas a cukra, jó nagy súlyú babát szült, ebben a doki szerint a cukor is közrejátszott és császározni kellett. Ha megtudja egy hónappal előbb, akkor nyilván előbb tudja elkezdeni a diétát is. ) Még jobb ötlet: beszéld meg a kérdéskört a dokiddal :lol:

Su - nekem: 31. hét, 6-7 kg. Bébi hatalmas - a 27. héten volt 1350 gramm, persze csak most indul be. Megnéztem a kis útmutatómat - ha a 30. hétig 8 kilót híztál, akkor - a tudomány jelenlegi állása szerint :lol: - a végére 12 kilót fogsz hízni. De ez annyi mindentől függ!!! Magamhoz képest dagadtan kezdtem a babavárást és így nem csoda, ha eddig nem híztam sokat. hordom a régi gatyáimat is. Amúgy Te tök vékony vagy, szóval nem értem az aggodalmakat :lol: Aki eleve ducibb és a várandósság alatt kezd normálisan kajálni, talán még fogyni is fog! Szóval don't panic :lol:

(Bkocs: Nézegettem a Graco kocsikat is - hát nem tudom, 12-14 kilósak gyerek nélkül... az azért nem igazán könnyű. persze, ha nem kell emelgetni, akkor tök mindegy. az a baj, hogy a bevásárlóutaimra egyedül szoktam menni, csak magamra számíthatok - ezért masszív kocsi kizárt.)

Lányok, mit is mondtatok: melyik kókuszmatrac NEM jó? A kikás? Az jó ócsó. Most néztem 12 ezerért diszkontban, az nem drága szerintetek???

pusz és kitartás a melegben!!!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Siigabi: Mi voltunk a 24. héten 4d-n és nekem úgy tűnt a Kiss doki nemigazán híve a sok uh-nak. Azt mondta, a végén még denevért szülök :lol: De ismerve magunkat, szerintem rosszalkodni fogunk és elmegyünk 28.30 körül is.... Bár ahogy látom, Ti sem bírtátok ki kukucskálás nélkül :lol:

Ákata: köszi a gratulát! Igazad van, jól jártam az én édes kis hohohommal, egy nagy focidrukker mellett valószínűleg megőrültem volna már az elmúlt hetekben... Annál rosszabb már csak a horgász-focidrukker hapsi lehet :lol:

KépKép
Kép
jadey

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:01-kor.
Vendég

Simigabi,
Agárd nagyon jó hely - nincs messze, van tó, látnivalók... Mi is le akartunk ugrani szombaton a Velencei-tóhoz (Érdtől aztán nagyon közel van), de a hőség meg a tömeg... Tán ősszel a bébikkel jöhet még egy jó kis balatoni hétvége :wink:
1,80 kg: nagyon szép súly, gratula!

Krisszi,
köszönöm a buzdítást :D Zsömle múlt héten fejezte be a tüzelést, a doki azt mondta, 12-t kölykezett volna (a testvérétől, aki dogméretű dalmata). Még szerencse, hogy nem vártuk ki... Már járkál (meg hányt is szegény :cry:), de zömmel pihen a nagy melegben. Babakocsi: érdekes, az a Graco ikerkocsi, amit láttunk, tényleg pehelysúly volt. (Tehát vagy a szabályt erősítő kivétel volt, vagy nem Graco... :roll:) Kókuszmatrac: sztem drága, 8-10-ért láttam. De attól is függ, mekkora kell - én a 60X120-as láttam ennyiért. A Máriában 10 ezer az ekkora félkókusz (van rajta szivacs is), meg láttam valahol 6 centi vastag kókuszt 8 ezerért. Én nem tudom, melyik a jó, én a félkókusznál maradok, a teljes kókusz - ha rányomod kicsit a kezedet és ott tartod rajta - szerintem szúrós (lehet, a drágább nem szúr). De erről eltérnek a vélemények, mások szerint jobb a szellőzése, meg teljesen természetes. Úgyhogy rajtad áll :wink:
400 oldal jog - fújjjj!

Bocs, hogy ilyen kusza vagyok, fél szemmel-füllel a kutyán vagyok, nehogy nyalja magát, vagy a kankutya nyalogassa őt... Megyek is, kinézek...

ákata2

:cry:

Nem lett jó a terheléses eredményem,doki szabin van,holnap kell mennem egy ambuláns dokihoz.......
meg se mondták mennyi,csak azt mondták láttak már jobbat is, ez disznóság most lehet,hogy nem is kéne aggódnom csak ezek nem mondták meg és ezen aggódom......

Viola
holnap reggel 8kor már topogok az ambuláns dokinál....

Orsi
Jó volt találkozni,kicsit megnyugodtam dokink felől,majd találkozunk 2 hét múlva megint.
Megírod ugye a cukor eredményedet....

üdv mindenkinek,megyek eszem dinnyét,bár lehet nem kéne,de ma van az évfordulónk és pizzát is rendeltünk....
majd ha gáz van holnaptól nuku édesség.
su
suezika

Vendég

Sziasztok lányok!

Hogy vagytok?????

Mamy!

Tényleg jó volt a meccs :D :D :D ...végre!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Jó estét mindenkinek!

Livi!
Végre valakinek tetszett! :wink: Mindent félretéve, tényleg jó meccs volt, a bunyó csak hab volt a tortán. De ezek legalább fociznak! Nem úgy mint a magyarok, Botlábovics és társai... :?
Na ennyit erről, nem akarom a többieket fárasztani ezzel... :?: :roll:

Su!
Ne idegeskedj, az hogy "láttak már jobbat is" - elég tág fogalom, lehet hogy nem is olyan vészes, sőt biztos! Ha gond lenne, megmondták volna konkrétan! Minden oké lesz!

Ákata!
Kutyuskodnak mielőbbi jobbulást és gyógyulást! Szegényke biztos nagyon kivan. Én is tudom sajnos, milyen ez, én a cicámat műttettem meg 5 éve, borzalmas volt, aznap éjjel semmit nem aludtam, mert féltettem, és figyeltem hogy nincs-e rosszul, vagy ilyesmi. Mert a macskák nehezebben viselik ezt állítólag, ráadásul a miénk fajtatiszta és a doki szerint ők még érzékenyebbek a műtétekre... Ő is kapott gallért, a legkisebb is nagy volt rá, és majdnem meg is fulladt tőle, aládugta a mancsát és le akarta feszíteni, aztán beakadt és arra lettem figyelmes, hogy fuldoklik... Még visszagondolva is kiráz a kideg. Nekem is figyelnem kellett, hogy ne nyalogassa a sebét, már nem is tudom, hogy sikerült megakadályoznom benne, tudod a macskák milyenek. Szerencsére hamar felépült a műtét után, a kutyusod is jobban lesz pár napon belül!

Bennem ma tudatosult igazán, hogy ma beléptem a 32. hétbe!... :roll: Azt a mindenit! :roll: Most már tényleg nem sok van hátra!!! De jó!!! És olyan izgi!!! :lol: Hamarosan jön a Nagy Nap, és a Nagy Találkozás!

Kép
mamy

Gabi, Mamy,
aranyosak vagytok :D Zsemle kapott gallért, de nem kínzom vele, inkább odafigyelek rá. (A kant a nőstény gallérja úgyse akadályozná, nem igaz?! :wink: ) Most itt pihenget a szobában...
A kutyák egyébként - ahogy látom - sokkal jobban viselik az ilyen altatásos dolgokat, mint a cicák. Most főzök neki finom disznóhusit... (A kan is finomat kap, persze :wink:)

Su,
ez aljasság - mármint eredményt nem közölve stresszelni téged. Csak nyugi - mindennél lehet jobbat látni... Boldog évfordulót nektek! :lol:

Livi,
képzeld, szereztünk parafást, aztán le is mondtuk, uis olyan drága a különféle járulékos ktg. (ragasztó, alj.kiegyenlítő, lakk), hogy nem éri meg. Találtunk itt Érden egy nagyon jó parkettaboltot, és ott egy szép és jó minőségű lamináltat, akciósan, ingyen szegővel, fóliával, és majd a férjem lerakja. Feleannyiba se kerül, mint az ingyen parafa :roll:

Megyek, tus alá állok...

ákata2

Ákata!
Én most jövök a tus alól... :roll: de már megint folyik rólam a víz... :roll:
Hát igen, a kutyák jobban bírják az ilyesmit, bár nekem sosem volt kutyám, de a családban volt egy pár, és nem emlékszem ilyesmire. Igaz, kanok voltak. :? De azért voltak betegek, láttam őket szenvedni. Bármi is történjék velük, az ember szive majd megszakad, hiszen ugyanolyan érző lények, mint mi emberek, csak éppen nem tudnak panaszkodni... csak néznek... Tudom milyen rossz érzés, hogy nem tudsz enyhíteni a fájdalmán. Mondom, én egész éjjel nem aludtam, amikor a cicámat műtötték, igaz magam mellé húztam az ágyhoz a fotelt, amiben feküdt, mert baromi álmos voltam, de nem tudtam aludni, úgy aggódtam érte, és úgy sajnáltam. Főleg, amikor az altatás után felébredt, de még félig kómás állapotban volt, és nekiindult, mondanom sem kell hogy eldőlt mint egy zsák, és puffant, és nyekkent jobbra-balra, nem tudtam vele mit kezdeni, lefogni ugyebár nem lehet, a nyomában voltam és amikor eldőlt, akkor visszafektettem a helyére, de 1 perc múlva újra indult.
Na, szóval egy tortúra volt nekem is, de neki főleg. Ezt csak tényleg az tudja átérezni, akinek van állatkája (tök mindegy hogy milyen).
A lényeg, hogy túl vagytok rajta, és most már minden nappal jobb lesz.

Kép
mamy

Ákata!
Én most jövök a tus alól... :roll: de már megint folyik rólam a víz... :roll:
Hát igen, a kutyák jobban bírják az ilyesmit, bár nekem sosem volt kutyám, de a családban volt egy pár, és nem emlékszem ilyesmire. Igaz, kanok voltak. :? De azért voltak betegek, láttam őket szenvedni. Bármi is történjék velük, az ember szive majd megszakad, hiszen ugyanolyan érző lények, mint mi emberek, csak éppen nem tudnak panaszkodni... csak néznek... Tudom milyen rossz érzés, hogy nem tudsz enyhíteni a fájdalmán. Mondom, én egész éjjel nem aludtam, amikor a cicámat műtötték, igaz magam mellé húztam az ágyhoz a fotelt, amiben feküdt, mert baromi álmos voltam, de nem tudtam aludni, úgy aggódtam érte, és úgy sajnáltam. Főleg, amikor az altatás után felébredt, de még félig kómás állapotban volt, és nekiindult, mondanom sem kell hogy eldőlt mint egy zsák, és puffant, és nyekkent jobbra-balra, nem tudtam vele mit kezdeni, lefogni ugyebár nem lehet, a nyomában voltam és amikor eldőlt, akkor visszafektettem a helyére, de 1 perc múlva újra indult.
Na, szóval egy tortúra volt nekem is, de neki főleg. Ezt csak tényleg az tudja átérezni, akinek van állatkája (tök mindegy hogy milyen).
A lényeg, hogy túl vagytok rajta, és most már minden nappal jobb lesz.

Kép
mamy

Na, már megint kezd megzizzenni a babanet? Csak egyszer küldtem el, legjobb tudomásom szerint... :shock:

Kép
mamy

Sziasztok!
Számomra is hihetetlen, hogy a 30. hetet kezdtem el ma. Ákos olyan édes, rengeteget ficánkol, össze-vissza hullámzik a hasam. Hol a baloldalam domborodik ki, hol a jobb. Remélem, nem a fejét mutogatja fent, a köldököm környékén állandóan.

Hőség elkeserítő, még a Balatonon is nehéz elviselni, csak a vízben jó. Déli parton voltunk, de. kimondottan hidegnek éreztem a 26 fokos vizet 8) , fura volt a pocakomnak. Anyósom csodálkozott is, miért fürdök, hiszen az ő idejében... A szokásos történet. Szerintem most még bátran lehet, medencés strandra nem fogok menni, augusztusban meg már óvatosabb leszek.

MAcifülke!

Pihenj sokat, nagyon remélem, nem lesz baj!

érdi szabunk-varrunk-kacagunk tali csütörtökön?
Addig kivasalok, kiszabok, hogy ott csak (ki)varrni kelljen.

Su!
Ne aggódj, nem lesz baj!!!

ÁKAta!
Jobbulást kutyádnak!

Jadey!
Jó hogy végre pihensz!

TAnulóknak kitartás!!!

Erika
piciri

Sue,

sajnalom, hogy nem lett jo az eredmenyed. Bosszanto, hogy holnap megint be kell menned a Baross utcaba emiatt. Nem ertem, miert nem tudta egy masik orvos megnezni ma az eredmenyt??? A klinikan mindig vannak orvosok, legalabbis a szuloszoban az ugyeletben... Tenyleg nem ertem, sajnalom, hogy emiatt be kell bumliznod megint. En nem ugy terveztem, hogy 8-ra megyek, de atvarialom a programomat es akkor oda megyek en is eloszor reggel. Majd kereslek, probalom visszanezni a fenykepedet, hogy megismerjelek.

Viola
fj35

Sziasztok!

Bettus!
Ezt a talpfeszülést még sosem észleltem sem most, sem Marcinál, de előfordulhat, hogy a víztől ott érzed először a feszülést. Talán, akinek van már lábdagadása, többet tud segíteni...
Babamérethez gratula! Tényleg jó kis súlya van a korához képest :D

Mamy!
A tegnapi meccs tényleg jó volt! Én is portugáloknak drukkoltam, bár a hollandokat is szeretem általában :D Nekem végig ökölben volt a gyomrom, hogy a köv. percben ki kit fog leütni :roll: Viszont kiestek a svájciak :( az igazat megvallva, az ukránok ellen szurkoltam, mert annyira szörnyű fejük volt.

Kata!
Gyors felépülést a kutyusnak!
Az a legjobb babakocsi (szerintem), aminek átfordítható a tolókarja, így az elején láthatót a babókat, majd ha már nagyobbak átfordítod a kart és kukucskálhatnak kifelé. de ugye emellett száz másik tényezőt is érdemes figyelembe venni :shock:

Barbi!
Jó, hogy a kislányok után kisfiú sikeredett! Persze gondolom leányzónak is ugyanúgy örülnétek, de akkor is! Jó fejtörést a névhez!
Nekünk van ABC Design babakocsink! Örülök, hogy másnak is bejött :wink:
Meglepő volt, amit az ottani tömegközlekedésről írsz :roll:

Viola!
Ismerős, amiket írsz :D Én kb. 1 héttel vagyok Utánnad, de már én is nagyon be vagyok sózva. Vasalgatás most megy, én Marci apró csörgőcskéit, apróságait válogatom mostanság. Én is pörgök, ha lehetőségem engedi Marcim mellett, ha nem fog vissza ez az őrült meleg, meg ugye nem fáj semmim. Engem is annyira ki tud kapcsolni a pakolászás, rakosgatás stb.
Izguljunk együtt, oké?! Ha minden jól megy, akkor mi leszünk az elsők :wink:

Jadey!
Végre,hogy itt vagy! Tessék most már pihenni és pihenni és jönni és írni :lol: :wink:
Fotókat nem kapunk a lagziról? :wink:

Gabi!
Nekünk szinte mindig így volt a Praxiban: vagy aludtak, vagy takartak, vagy elfordultak a fiúk... :roll: De ahogy írtad: a lényeg, hogy minden rendben van! :D És szép méretes babó Ő is :D

Krisszi!
Nekünk Marcinak Kika-s kókuszmatraca van és semmi problémát nem találtunk eddig benne. Szerintem már ez is nagy felhajtás, hogy mi a jó és mi nem, legalábbis abba belegondolva, hogy mi a mezei szintetikus matracokon nőttünk fel és még élünk :roll:

Sue!
Ne aggódj, ha igazán gond lenne, akkor már szóltak volna a cukor maitt! Max. egy kis diétát kell tartanod, azt nekem is mondta a dokim, mert az enyém is lehetne alacsonyabb...

Erika!
Üdv újra itt! Gondoltam Rátok, hogy gondolom estére jöttetek vissza, nem a hőségben. Fürdés miatt irigy!
Csütörtökön szakkört tartunk!!! :wink: Én is szépen előkészítek mindent!

Erika-Kata!
Mikor tudtok jönni? A legjobb lenne, ha minél előbb, mert akkor még elfogadható hőmérséklet van itt a tetőtérben, ahová a varrógépeket tudjuk tenni. Tőlem akár már 9-re is jöhettek. Majd írjatok, hogy gondoltátok!

Orsi!
Mi volt végül az orvossal? Kisfiad hogy van? Sok puszi Neki!

Köszönjük a bókokat Marci és az én nevemben :oops: is!

Most húzom a csíkot és próbálok aludni ebben a hőségben!
Pusz: Melinda (32+3)

KépKép

KépKép
bujka

Viola!
Hu ,miattam nem kell átvariálnod a napodat,anyukám megint eljön Velem ,nem leszek egyedül,de gyere ha reggel is rendel a dokid.
Igen én is dühös voltam, miért nem tudtak megmutatni egy ügyeletes dokinak,pont bent volt szülöszobán az a fiatal orvos aki megállapította ,hogy jön a bébi ,jó lenne nála szülni ha dokibá nem lesz, nekem nagyon szimpi volt.Sikerült letegeznem zavaromban.Bán Zoltán biztos láttad már.
Én is azon rágódtam,ha olyan nagy lett volna a gáz nem ma vagy holnap kellett volna visszamennem, hanem rögtön szóltak volna vkinek,de azért tényleg szenyaság miért nem mondták meg,eredményt,Én sajna egy 12-es számot láttam,de nem írok badarságokat ma minden kiderül,vagy beborul....
su
suezika

Su!

A terheléses vércukor eredménye 7,8-ig jó. NEkem 7,4 lett. Ezzel a körzeti nőgyógyászom (a tanácsadóban) már diétára rendelt és küldött volna ismétlésre, a szülészorvosom viszont azt mondta, hogy minden rendben van :shock: Szóval most itt lebegek két vélemény között...mondjuk nekem senki nem mondta, hogy előző este sem ehetek nyolc után, és még 10 óra körül frissen sűlt lekváros buktát falatoztam :D ...közben eszembe sem jutott, hogy ezt azért nem kellene, csak miután lenyeltem az utsó falatot is :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Drágáim!

Nem tudtok véletlenül valamit a debreceni 4d-ről? Úgy emlékszem, hogy csak Gigaboszi odavaló, de már ezer éve nem jelentkezett és a neten nem találtam semmit... Ötlet?

Mondtam már, hogy fiam lesz? :)

Livi

bali78

Livi!

Itt mindent megtalálsz :-)

http://ultrahang.lap.hu/

KépKép
KépKép
bunny75

Bali,

Na, mégegy kisfiú :wink: Erősíted a táblázatot :wink: :wink: 4D: szerintem, hívd fel a Dote szülészetét, hátha ott útba tudnak igazítani.

csecsemőondozás: ahány család, annyi féle verzió. Szerintem, elég felnőttek vagyunk ahhoz, hogy megítéljük mi a jó a babánknak és persze nekünk. Aztán meg érzés szerint kialakul, hogy ki szoptat igény szerint, ki szigorú időbeosztásban, ki alszik a gyerekkel, ki külön szobában, ki teszi járókába, ki nem stb.
A Szabó Ervin könyvtárban felmértem a kínálatot, hááát elég szegényes és elavult. Két könyvet találtam, ami érdekesnek tűnt, mindkettőre lecsaptam

:wink: Az egyik a Boldog Baba, a másik Az első 12 hónap

Még pár ilyen könyv, és Dr. Anyuci leszek :wink: :lol:

Kész vagyok a vizsgákkal, most már intézhetem az ügyes-bajos elmaradt dolgainkat

Puszi mindenkinek
sz_kata

Elvileg ez az a cím...

Dr.Ditrói Péter

Tel :52/431-620
Mobil : 20/42-47-948
Hajdú-Bihar megye
4032 Debrecen Károli Gáspár 16.

KépKép
KépKép
bunny75

Szkata,

teljesen egyetértek a csecsemőgondozásról írtakkal :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny!

Köszi, aranyos vagy!

Ezt én is megtaláltam, de némileg elbizonytalanított, hogy egy félismerősöm azt mondta, az Iskola utcán volt valami Belvárosi Ultrahangrendelőben vagy ilyesmi... És nem tudom, hogy a fenti cím ezt mennyiben fedi, és mióta van fent... lehet, hogy 5 éve és a pasi már nyugdíjas :D Szóval olyasmit szeretnék, amiről valaki valami jót tud mondani...

Puszi

Livi

bali78

Van egy barátnőm, aki debreceni. Ha gondolod megkérdezem... Bár 2 éve még nem volt 4d debrecenben... Miután megszült, utána nyitották meg a rendelőt

KépKép
KépKép
bunny75

Ja, csecsemőgondozás... Gergővel (jobb hijján), Dr. Spockot olvasgattam, a könyv velem egy idős volt, édesanyám vette, hogy engem nevelegessen :D ...De! megjegyezném, hogy 7 éve a magyarországi gyermeknevelési trend attól még számos dologban le volt maradva... Csak érdekességképpen mondtam... Természetesen olyasmi is van benne, amit ma már elég furcsának találnánk, de szerintem is mindannyian el fogjuk dönteni, mi a helyes... És nem is hiszem, hogy mindenkinél ugyanaz a helyes...
Én anno a "Hogyan NE legyünk tökéletes anyák" című könyvet kaptam ajándékba. Cinikus és vicces, paramamáknak ajánlom figyelmébe! :D

Livi

bali78

Bunny!

Igen! Gondolom! :D Nagyon köszönöm!

Livi

bali78

Szerintem a Spock könyvből is ki lehet szűrni, hogy mijó, mi nem jó :-) A mai könyvekben is írnak sok hülyeséget :-)

Livi!

Megkérdezem :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Debrecenben azt mondja a barátnőm, hogy vagy a Batthyány u, vagy Gambrinusz közben nyílt, de nem tudja tutira :-)

KépKép
KépKép
bunny75

2D / 3D / 4D magzati UH vizsgálat ( fénykép , videófelvétel ) 2D / 3D nőgyógyászati UH vizsgálat. Bejelentkezés : ( 52 ) 534 - 999. Debrecen , Batthyány u .

KépKép
KépKép
bunny75

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!
7.56 az értékem ami még elfogadható,két doki is megerősítette viszont kerülnöm kell a szénhidrátot....
hogy mi tartozik bele ,azt mán nem igazán tudom,pl:kenyér,tészta,pizza,cukor,üditők?????????
És amilyen dinnye vagyok ,nagy örömömben elfelejtettem megkérdezni ,dinnyét ehetek e.....
szerintetek?
ja és a 120 percet olvastam 12-nek :) tudom vak vagyok, ezért van szemüvegem.....

Viola,Én már 9.30kor végeztem nem tudom ott voltál,majd csütörtökön ha jössz tanfolyamra találkozunk....

csoki,süti,fagyi?ezek is idetartoznak?
pl:fagyi?
Megnézem a kiskönyvbe ,de most megyek ebédelni.
su
suezika

Csoki, fagyi, süti... az mind mind szénhidrát... és a krumpli is :-( na meg a rizs...

Tyűha, akkor jobb, ha én is diétára fogom magam és csökkentem ezek bevitelét :-(

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok, Lányok,

éjjel alig aludtunk a hőségtől, hajnalban a gázóraleolvasó keltett :cry: Aztán felhívtam anyukámat egy hosszú csevelyre (éjjel ért haza Ciprusról - hűs tenger, hmmm...), ennek eredményeképp éhgyomorra rohantunk a vérnyomásmérésre. 147/valamennyi lett. A vizeletemben fehérjét nem talált a védőnő, ezzel együtt háromszor mérte meg a vérnyomásomat, és fenti értéknél csak több lett (paráztam már, mint állat). Ezek után felhívtam a dokimat, aki megkérdezte, mennyi folyadékot ittam előtte (semennyit), és a magnéziummal hogy állok. Emelte a dózist napi 3-ra, és több folyadékot rendelt el. És csütörtök hajnalban mennem kell vérnyomásmérésre és nagy laborra a SOTE-ra. Úgyhogy Melinda, Piciri, nem tudom, mi lesz a varrással :cry: Remélem, gyorsan végzek, és haza tudok keveredni vhogy... és egyáltalán: hazaengednek :cry: :cry:

Most zárom nyafogó soraimat, illetve a lábfeszülésről annyit: nekem a lábfejem vizesedik, és ott feszül a lábam.

ákata2

Sziasztok!

ÁKata -kitartás a kutyusnak is :lol: rendi tőle, hogy nem nyalogatja a sebét... Graco - a szimpla 4kerekű travel systemeket néztem hordozóval együtt és üresen alig tudtam megemelni őket. Viszont tetszett, hogy nem kicsi a kerekük! szal nincs tökéletes :lol: és az is lehet, hogy ikerkocsiban mondjuk ezek tényleg könnyűnek számítanak a többihez képest is...

Su, Juborka - ezzel a terheléses cukorral én is megjártam. Nekem 6,3 lett, orvosom diétát rendelt, ugyanígy a háziorvosom is. A terheléses vércukor eredménye is csak 5,5 vagy 5,7-ig JÓ, de várandósan 7,2-7,8-ig TOLERÁLHATÓ.
E fölött is csak diéta van, amit kis odafigyelésssel be lehet tartani (kenyér és szénhidrát csökkentés). De először tényleg nézd meg az eredményt és ha kell, inkább beszélj a SOTE dietetikusával. Az első eredmény után elkezdtem diétázni és 3 hét múlva ismét elmentem terheléses vércukorra, 6,1 lett az eredmény. Beszéltem a dietetikussal és azt mondta, hogy felejtsem el a diétát, de ne egyek sok édességet! Így is tettem. :lol:

Van egyébként külön topic itt a babaneten - Várandósság/ Terhességi cukorbetegség a címe asszem. Ott van egy doki, aki válaszol a kérdésekre.

Livi, a párom ugyan szoboszlói, de vannak ismerőseink Debrecenben. Ha nem sikerül használható infót összeszedni, utánakérdezek.

Pusz Mindenkinek!

krisszi

Kata, ez csak valami pillanatnyi rendetlenkedés lesz, ne izgulj!!!

Menj le a háziorvosodhoz soron kívül egy vérnyomira, lehet, hogy a védőnő készülékében volt a hiba...

Drukkolok!!!

krisszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?