Sziasztok Lányok!
Köszönöm a sok infót fogorvos és CTG-ügyben. Meglátjuk mit hoz a gyakorlat. Erös ugyanis a gyanúm, hogy a foggyökér is kezelésre fog szorulni, bár kis szerencsével még megúszhatom a dolgot. Amúgy se panaszkodhatok, mert utoljára 10 éve voltam fogorvosnál és akkor se kellett semmit se csinálni egy kis fogkövakaráson kívül.
Bujka!
Jól emlékszel, tényleg írogattam a Friss kismamák ill. a 2004. ösziek topikba. Ha az embernek már két lánya van, máshol is elöfordul. Mondjuk nem jutok túl sokszor gépközelbe, mert ez a párom munkaeszköze, éjszaka pedig inkább alszom, érthetö okokból.
Nevünk még nincsen, erösen keresek már valami jó kis magyar fickónevet, mint Hunor, Elöd vagy ilyesmi, de még nem találtam rá az igazira. A lányoknál is macerás volt, mert rövidnek és jól kiejthetöknek kellett lenniük, hogy a német nyelv ne törjön bele. Valamint az írásmódjának is egyszerünek kell lennie. Persze így sem úszom meg a kérdéseket, de nem vészes. A legtöbben Enikö hallatán svéd névre tippelnek, Imola pedig a Forma 1 hívei között ismerös, noha szintén magyar név.
Ha van kedved, írj be a táblázatba légy oly szíves:
3. baba, fiú
szeptember 23
Kreiskrankenhaus Böblingen
szülészem nincsen, az majd ott adja magát
Látom a babakocsi-téma nagyon aktuális. Valaki írta, hogy ABC Design-kocsija van és nagyon meg van vele elégedve. Nekünk is olyan van, ha nem is a legújabb évjárat. Nagyon szuper, teherbíró és mindig lehet hozzá alkatrészt kapni, legalábbis itt mifelénk, hiszen a gyár itt van a közelünkben. Mondjuk eddig nem volt gond vele. Söt, még egy autóval való ütközést (elütöttek minket a járdán) is jól kibírt, a kicsimnek nem lett semmi baja sem a kocsiban, csak a kerekek tengelye görbült el, annyira fogtam a kocsit, hogy ki ne toljanak az utcára.
A kiskerekesek szerintem macerásak, mihelyst rossz a terep. Bevásárláshoz is a nagyobb kerekeseket preferálnám.
Itt egyébként rosszabb a helyzet a tömegközlekedéssel, mint otthon, abban az értelemben, hogy nincs a metrómegállókban mindkét irányban mozgólépcsö. Tegnap elmentünk mi is az állatkertbe és rettenetesen szidtuk megint az itteni "BKV"-t. A mi megállónk a legmélyebb a vonalon, olyasmi, mint otthon a Moszka tér. A felvonó nem müködött, mozgólépcsö nincs, szabad cipelni. Segíteni persze itt sem segít senki, hiába két kisgyerek és egy nagy pocak... A mozgólépcsö mindig csak lentröl felfelé üzemel, ha üzemel. Hazafelé azzal is gond volt. Még lefelé megoldom a dolgot, mert szépen a kocsi hátsó tengelye mentén leengedem lépcsöfokonként, de felfelé? Ha az embernek szerencséje van, olyan távolságra vannak a lépcsöfokok egymástól, hogy lehet a kocsival felfelé is mászni, de néha ez sem jön be.
Otthon legalább a mozgólépcsövel nem kell küzdeni általában! A többiröl pedig se is beszéljünk, mert itt sem jobb a helyzet.
Mi egyébként nem veszünk már semmit, két gyerek után zömmel minden megvan. Csak annyi a komplikáció, hogy a két szobás lakásunkban lassan öten leszünk. A gyerekszobába ma megyek egy közeli utcába meghírdetett emeletes ágyat nézni és ha használható, szabad lesz a páromnak a szobát a terveim alapján átépíteni. Ha már költözni nem akar, legalább ennyi melója had legyen.
A rucikat pedig mindig használtam veszem. Valahogy több bizodalmam van bennük, mint az új, de kínaiban (mondjuk minden kínai, vagy majdnem minden, de ott is van különbség). Szépen kimosom öket 60-90 °C-ig, kivasalom és szuper. A legtöbb márkás cucc nagyon bírja a kiképzést hosszú távon is 60 °C-on. Elvétve veszek az Aldiban (olyan diszkont, mint a Lidl) gyerekruhát, ha valami nagyon kell. Azt a minöséget is merem bátran ajánlani, mert nagyon strapabíró. Itt idöközben már használtan is nagy a keletje, mert minöségben ugyanazt adja, mint a méregdrága márkás cucc, de egy töredékéért.
Sajnos nekem az az érzésem, hogy otthon sok gagyi cuccot lehet venni itteni árakon.
Végignéztem azt a honlapot is, amiröl valamelyikötök az imént írt babakocsi ügyben. Hát abban az árfekvésben itt már szuper minöséget lehet kapni.
Màs. ti mentek nyaralni?
Mi jövünk augusztusban hazafelé, akkor már igencsak a 8.-9. hónapot fogom taposni. Kicsit izgatott is vagyok a dolog miatt, mert azért csak 8-10 óra autózásról van szó, aztán a Balcsinál a nyaraló a bucka tetején van és vagy 100 lépcsöt kell minden alkalommal megmászni egy kis gyalogtúra után...
Na most már eldugulok egy idöre, ne csak belölem álljon ez az oldal!
Puszi és kellemes pocakoskodást! Akinek fáj valamilye, azoknak jobbulást!
Barbi