Új privát üzeneted érkezett!

Hahó Lányok!

Erzsinek nagy-nagy gratula a babához!

Beteg babák pedig gyógyuljanak meg, ebben a melegben vétek az ágyat nyomni.

BabintiMaminti, nem tudom, mi a baj a gépetekkel, de vannak ingyen letölthető vírusírtók, amik jól működnek. Nekünk az Ad-Aware és a Spybot van a gépen, nincs is gondunk. Vigyázni kell, mert vannak olyan progik is, amik "ütik" egymást.
Vendég

Sziasztok!

Régen írtam, de mindennap olvaslak titeket. :roll:

Gratula Erzsiéknek így ismeretlenül is! :D
Megnéztem a telki honlapját, nagyon jó lehet. De az árakra kiváncsi lennék, biztos baromi drága.

Hogy bírjátok ezt a meleget?
Mi nehezen, Hanna nem is nagyon eszik. Apának meg az Audiban a 46 fokban kell melózni. Jó, mi? :(

A héten voltunk egyik délután a wellns strandján. Klassz hely, csak a belépő lehetne olcsóbb.
Ti merre jártok fürdeni?
Valaki ajánlotta Ikrényt, de nem tudom, milyen.

Erzsi! nagyon együttérzek veled a sok sírás miatt. annak idején mi is így voltunk Hannával. Ordított, ha kellett, ha nem. Aztán utána kiderült, hogy a veséje miatt nem érezhette jól magát. De az elején minden a hasfájásra lett fogva, így a gyerekorvos nem küldött minket sehova. :(
De örülök, hogy nektek nincs semmi betegség.
Kitartás!!! :P

Mindenkinek szép napot!

Judit
juditta2

Sziasztok!!!!

Nagy gratula Erzsiéknek!!! Mikor mehetnek haza? Hogy vannak?

Judit, szerintem rám gondoltál a sok sírással kapcsolatban. Remélem Erzsiéknél nem lesz sok sírás :D
Azért már javul a helyzet, egyre jobban elfoglalja magát a csajszi, egyre okosabb és több minden érdekli :lol: Egyébként mi már spártai módon nevelünk, úgyhogy már van időm takarítani is! :P

Bea, hogy álltok szopi-ügyben? Marci még sztrájkol? Tök jó hogy más mindig okosabb mint az anya, nem? A múltkor sírt Anna a gyógyszertárba, erre odajött egy nő hozzám és elkezdte rázogatni a babakocsit :roll:

Hogy bírjátok ezt a dög meleget? Anna tiszta melegkiütés. Erre kivittem az udvarra fürdeni (nem este, hanem nappal), hát akkora ordítást levágott, hogy csak na. Ennyire értékeli a törekvésem hogy ne süljön meg :D

Puszilunk mindnekit!!!

Kép
Kép
esther1000

És a többi pocakos hogy van??? Mennyire van tele a szülőszoba?

Jujj, most vettem észre, szörnyű a helyesírásom, szóval Anna a gyógyszertárban sírt nem a gyógyszertárba :oops:

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Eszti!
Sajna a szopizás nem nagyon akar helyreállni. De én még reménykedek. Hajnalban még elfogadja a cicit - talán azért mert kómás :D . Abban bízom, ha egy kicsit enyhül az idő talán szívesebben fogadja.
Remek, hogy alakul az élet Anna körül. Az a lényeg, hogy abbamaradjon a sok sírás, ha ez csak egy kis szigorral sikerül,szerintem nem olyan nagy baj.

Erzsiék jól vannak, tegnap beszéltem vele, holnap jöhetnek is haza, ha nem sárgul be a baba. Küldött Barnabásról MMS-t,nagyon szép kisfiú. Olyan értelmes tekintete van.

Bogi!
Lili jobban van már? Elmúlt a láza? Az enyémek rendbe jöttek szerencsére.

Judit!
Tényleg nagyon régen jártál itt. Dolgozol már?
Mi mostanság itthon strandolunk. Állítólag nagyon jó Gyirmóton az Achilles park,szép tiszta vízű tó van ott.
A meleg bennünket is megvisel.Nincs kedvem elmenni sehova. Csak itthon punnyadunk :(
Pedig mostanában olyan jó programok vannak a városban.

Bea
beátab

Sziasztok!

Jelentem, Lili túl van a nehezén!!!!

Sőt, mondhatni, hogy gyógyult, mert ma mindent össze evett, és eddig benne maradt.
De majd még éjjel azért kíváncsi leszek mi lesz.
Na jó, annyit nem evett ám, mindenből egy-egy falatot, de az is valami.
A fagyit azért jóízűen bevágta.

Most egy kicsit anyósom miatt vagyok zord hangulatban.
Nem elég, hogy rám fogja, hogy miattam lett beteg Lili, mert mindenhova hurcolom magammal!!!, de még azt is gondolja, hogy felelőtlen vagyok, mert amikor Lilinek magas láza volt, vártam másnapig az orvossal, és nem az ügyeletre vittem!!!

Jelzem, az orvosunk olyan, hogyha úgy látta volna, akkor kiautózik Győrújbarátra, hogy megvizsgálja Lilit, de úgy gondolta, hogy annak alapján amit mondtam, kézben tartom a dolgokat.

A csavargásról meg annyit, hogy múlt héten kedden voltam ügyeket intézni Győrben, a csarnokba vittem el magammal Lilit. Pénteken meg már orvoshoz kellett vinni.
Ő persze a szomszédjának hisz, aki szerint én szerdán már hurimáltam a gyerekeket anyámhoz, én meg mentem csavarogni!

Ja, meg azt mondta, hogy mivel én trehány vagyok, és nem valami higiénikus, biztos szalmonella fertőzést kapott Lili!!!!

Na ehhez szóljatok hozzá.

Tény: utálok takarítani, és nem is vagyok valami alapos, de az alapvető higiéniai szabályokat betartom! A férjem mivel rendmániás, valamennyi rám is átragadt, de ezt a gyerekektől most képtelen vagyok megvalósítani.

Az összes többi vádat visszautasítanám, ha tehetném. Engem nagyon tud az ilyen idegesíteni. Az nem érdekel, hogy bizonyos dolgokba beleszólnak, de a gyerekekkel kapcsolatos dolgokba senki ne szóljon bele!
Ha látnám Lilin és Katicán, hogy buta, neveletlen, erőszakos gyerkek, akkor gondolnám, hogy na valamit rosszul csinálok, de amíg a gyerekem mindent mindenkinek megköszön, vagy mindenből megkínál, vagy gyönyörűen eljátszik, addig joggal hihetem, hogy nagyjából oké a dolog, ahogy csinálom.
Anyósom gyerekei közt 8 év van. Nem tudhatja milyen két picivel. Ráadásul a kései fiát eléggé el is kényeztette, amellett, hogy rendre, tisztaságra nevelte, ami velem nem így volt.

Na jó kipuffogtam magam.

Bea!
Én is hívtam Erzsit, még ki volt kapcsolva.
Megmondom őszintén, hogy szuper dolognak tartom a terhességet, és a szülést, de most nem irigykedek.
Majd ha Katica is kicsit önállóbb lesz, és fellélegezhetek, akkor lehet, hogy irigykedni fogok :)

Eszti!
Nem válaszoltál, hogy milyen a hordozókendő :)

Puszi: Bogi
farkasbogi

Hahó!

Eszti
, de jó, hogy alakulnak a dolgok! Ne aggódj a "szigor" miatt, látod, Annának ez vált be, így érzi magát biztonságban, így tud viszonyítani.

Bea, szopi ügyben megy a drukk!

Bogi, anyós miatt nem érdemes idegeskedni, mi úgyse lehetünk elég jók nekik. De hát ez fordítva is így van, nemdebár? :wink: :lol: :lol:

Lányok, jó időben kinek lenne kedve Achilles parkban strandolni?

Vasárnap Balatonon voltunk, Zita nagyon élvezte a sok vizet, és szerencsére bírta a gyűrődést is.
Vendég

Sziasztok!

Úgy látszik én vagyok az ügyeletes babajelentő. :lol:
Most olvastam az újságban, hogy vasárnap megszületett Norwell kisfia, Kende Kálmán.

Bogi!
Erzsinek elromlott a mobilja, ezért nem tudtuk őt hívni, én a kórházat hívtam és kapcsolták a szobáját, így sikerült őt elérnem.
Örülök, hogy jobban van Lili. Anyósoddal ne törődj.Tudom, hogy bosszantó, de nem érdemes ezen idegeskedni. Általában az idősebbek mindig okosabbnak tartják magukat. Én már megszoktam. Nem is lepődök meg rajta.

Bea
beátab

Sziasztok!

Gratulálok Erzsinek és Norwellnek!!

Bogi

Anyósoddal ne foglalkozz!! Az anyósok már csak ilyenek. :wink:
Holnap látogathatóak vagytok?

Bea

Próbálj meg újra sziptatós teát inni, hátha több tejed lesz és Marcinak is megjön a kedve. Egy ismerősömnél viszont úgy alakult, hogy a kislány 6 hónaposan úgy döntött, hogy neki nem kell több anyatejcsi. Ez is előfordulhat Marcellal is. Már én sem szoptatok. 2 hete Zselykével közös megegyezés alapján áttértünk a tápszerre. Kevés volt a tejem Zselyke meg folyamatosan harapdált, amitől persze nem lett több a tejcsi. :)

Tündi

Az Achilles parkon már én is gondolkoztam. De úgy néz ki, hogy csütörtökön szervizbe megy az autó. Még nem tudom meddig lesz ott.

Eszti

A más gyerekét mindig könnyebb nevelni. :) Én is elnevelgedtem a barátnőim csemetéit, főleg mert tudtam, hogy 2 óra múlva már azt is elfelejtem, hogy nálam voltak. :D
Nálam is volt olyan, hogy mire kijöttem a boltból tömeg volt a babakocsi körül és mindenkinek volt ötlete, hogy miként nyugtassam meg a gyermeket. Ilyenkor kedvesen mosolyogtam, de túl sokat nem foglalkoztam velük.

Úgy volt, hogy anyukám jön a hétvégén, de még sem. :cry: :cry:

Szép napot!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Gratulálok Erzsinek és Norwellnek!

Szeretnék én is az üzenetek végére ilyen aranyos baba szalagot feltenni.Tud nekem valaki segítenni ebben?Előre is köszönöm.

További szép napot
Csilla
Vendég

Sziasztok!

Erzsi, Norwell, gratulálok a kisfiúkhoz! Remélem mindannyian jól vagytok!

Bea!
Soha nem érlek el. :( Remélem javul a szopi helyzet,de lehet hogy a sok finomság miatt ment el a kedve Marcellnek a tejcitől, nem?

Orsi!

Soha nem fogunk összefutni ezen a tornán,már látom... Én nem mertem mostanság elvinni Kriszt,mert elég náthás. Bár a doktornője szerint csak az érkező fogak miatt!

Eszter!

Mi is melegkiütéssel küzdünk,tele van a kisfiam teste. Többen javasoltak rá hexaklorofol-os hintőport- a dokinő viszont semmit.

Tünde!

Nem volt hideg a víz Zitának? Én biztos nem mertem volna beleengedni. Bár lehet túl óvatos vagyok, vagy csak szimplán hülye, mert én meg tengerhez viszem nyaralni. :oops: :wink:

Tényleg, volt már valaki hoszabb úton a gyermekével? Minden építő jellegű javaslatot szívesen veszek, mire érdemes odafigyelni. Előre is köszi!

Pusz:

Kép
Kép
deaknezsu

Szia Mindeninek!

Norwell!Nagyon sok vidámságot,jó egészséget mindkettőtöknek,mindhármótoknak! :D

Zsu!Húúú!A tengerhez mentek nyaralni?Hova?Nagyon izgalmas!Mi a Balcsira megyünk.Hiába meleg és tiszta a víz,én is tépelődöm azon,hogy bevigyem-e pancsolni Marcit.A védőnőnk azt javasolta,hogy egy kismedencét merítsünk félig tele.A nap felmelegíti a vizet,a strand hangulat úgyis körülveszi.Homokos tengerpartra mentek?Kriszt szoktad már homokozni vinni?Mi Marcival elnéztünk az Aranypart II-re.Kíváncsian,de némiképp óvatoskodva túrta a langyos homokba a lábát.Amikor bizonytalannak érezte az állást a porhanyós homokon,gyorsan belekarolt a nyakamba.Szájon cuppantott,és "bababa"-zni kezdett.Apránként közelítünk e szokatlan mókához.
Mennyire lesz hosszú az út?Nappal utaztok?Még nagyon messze nem utaztunk csöppünkkel,de annyi bizonyos,hogy mégha az út nagy részét át is aludta,néhányszor meg kellett állnunk szopizni,levegőzni,pelust cserélni.És az ablakok leárnyékolása is sok kellemetlenségtől óvta meg picúrkánkat.Egy-egy korábban nem látott csörgő-zörgő,színes készségfejlesztő játék is jól jöhet.Esetleg egy-egy néhány perces éneklés,mondókázás is megtörheti a hosszú út unalmát.

Bogi!Fel a fejjel!Ne hagyd magad!Én is szörnyű anyóssal vagyok "megáldva".Igyekszem nem tudomást venni róla,pedig ő is igyekszik mindenbe beleszólni.Amikor várandós voltam úgy gondolta,hogy a túlsúlyom miatt torz gyereket fogok szülni...Megsebez,de gyorsan gyógyulnak a sebek...
Elveid vannak,erős egyéniség vagy,tudod,mit miért csinálsz.Nem ér fel hozzád. :) Örülök,hogy pöttyöd már jól van.
Bodyt sajnos nem tudunk venni,mert elég zavaros anyagi helyzetbe kerültünk,de ami késik,nem múlik.Még a pelusról se tettem le... :)
Köszi a Telki honlapcímet.Jó drága lehet...

Msnezők!Látlak Benneteket bejelentkezve,de nem vagytok elérhetők. :( Pedig úgy igyekszem csatlakozni a pezsgő virtuális élethez... Bár beleszédülök időnként;azt sem tudom,ki kivel van... :D

Csilla!Klikkelj rá valamelyikünk babaszalagjára.Akkor előugrik a megjelölt honlap.Jelöld ki a baby&kids birthday címet.Elédtárul a szalagok választéka.Válassz kedved szerint.A kiválasztott szalag alatt lesz néhány üres mező.Értelemszerűen töltsd ki,majd tölts le megfelelő méretűre kicsinyített fotót.Ha ezzel megvagy,klikkelj rá a "végrehajtás" ikonra.Akkor megjelennek html,stb kódok.Az egyiket másold be a profilodba,s már kész is. :D Kellemes időtöltést!

Tündi!Az Achilles park,sajnos részünkről is kilőve.Szívesen mennénk,de lásd fenti,anyagiakra vonatkozó megjegyzésemet,talán elég mentségemül szolgál.Azért pompás ötlet! :D

Orsi!Remélem,nincs komoly baj az autótokkal.Magunkról tudom,hogy mennyire bosszantó napokig várni a szerelőre,végül több tízezer ft-ot kifizetni,s mikor elindulunk próbaútra,megint hallani valami zörgést...Szerencsére mostanában a kocsinkkal nem volt baj.Ellenben ez a számítógép még mindig időnként kiborít.Valószínüleg vírus tombolta végig magát a programokon,annak ellenére,hogy vannak vírusírtóink,tűzfalunk.A windows-t újra kellett telepítenünk.Az fut,de a service-pack-okkal van baj.Majd megoldódik.Párom rajta van.Nagyon ügyes ám,ha számítástechnikáról van szó,csak kissé türelmetlen... :)

Eszti!Marci is kiütéses.Úgy védekezünk ellen,hogy többször lefürdetem kisfiam,és alig van rajta ruha.Néha le is spriccelem egy kis ásványvíz permettel.már enyhültek a kiütései.

Bea!Gondoltam én,hogy nem vagy várandós,csak azért írtam,mert ez jutott eszembe először. :lol:
Lehet,hogy csak a meleg miatt nem kér cicit Marcid.Kellemetlen neki izzadtan hozzád simulni.Marcim is nappal öt perc alatt elintézi az iszit...Persze éjjel duplán bepótolja,de ő pedig még mindig nem nagyon fogad el igazán más ételt.Kap kiegészítést,"hozzátáplálást",de szerintem nem eszik eleget.Bár már 10 kg,és nagyon mozgékony.Tehát jól fejlődik.Marcell is csodaszép...!
Voltunk vasárnap Vaskakas bábszigeten.Marci nagyon élvezte Legközelebb Ti is gyertek ám!!!
Kép
Kép

Judit!Olvasgattam az archívumban,és rátaláltam Lau írásaira.Megrendítő az ő története.Sikerült megírnod a róla szóló cikket?Szívesen elolvasnám.Tudsz valamit a fiairól,férjéről?

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
babinti

ziasztok!

Köszönöm babinti a segítséget.....kisérletezem:))
Vendég

Hahó Lányok!

Zsu, miért félnék bevinni Zitát a Balatonba???? :?: :roll: Szemmel láthatóan nem volt koszos, állandóan ellenőrzik, természetes víz, öntisztulása van. A hőmérséklettel sem volt gond, és nagyon élvezte. Természetesen figyelembe vettem, hogy Ő még csak kis töklincs, és árnyékban voltunk a legtöbbet. Ma pedig kimentünk az Achilles parkba, ott is fürödtünk jó sokat, szuper hely!
Szept. elején mi is megyünk Horvátországba 1 hétre, éjjel fogunk utazni, hogy Zita aludjon. A legtöbb 3 óra volt, amit autóban töltött, mi mindig úgy csináljuk, hogy kajaidő ne essen bele. 1x megállunk, akkor kivesszük. Már elég nagynak gondolja magát, és nem nagyon alszik el, nézeget az ablakon kifelé. Ha nagy autó megy el mellettünk (busz, kamion...) akkor mindig nagyon örül. :lol:

Babinti-Maminti, anyósod azért örült, hogy Marci ennyire "torz" lett? :lol:
Vendég

Szia Mindenkinek!

Csilla! Nagyon ügyi vagy! :)Szépek lettek a szalagok.Olyan jó színük van!Megnyugtató elnézegetni... De tudod-e,hogy a Lilypie-on vannak iker-baba figurák is?Persze lehet,hogy direkt választottál tündérkéidnek egyedül ücsörgő flower-babyt.Ha igen,bocsi a belekotnyeleskedésért. :oops: :)

Tünde!Achilles park,Balaton,Horvátország?Nem tétlenkedtek.. :) Csudi jó,hogy élitek az életet.Minél több jó élmény éri a picúrkákat,annál kiegyensúlyozottabb, kreatívabb,magabiztosabb emberré válnak majd.És az első közös nyaralásoknak nagy jelentősége van,még akkor is,ha nem fognak rá emlékezni.Mi is nagy gonddal tervezzük a nagy eseményt.Éppen az első szülinapját követő napon indulunk.
Köszönöm kérdésed:anyós pajtás Marci világrajövetelekor éppen nyaralt nagy vígan,azóta fűnek-fának előadja magát,hogy milyen jó nagymama,de 1000.- ft-ot sajnált egy napellenzős kissapkára;mert "nem éri meg" (jelentem,a sapit megvettem,hiszen szükség volt rá)...Azért vannak őszinte,szívből jövő szeretet megnyílvánulásai.El is érzékenyül,de nem tartanak sokáig ezek a percek.Én igyekszem vele megbékélni,nem is én lennék,ha nem így lenne,de nagyon nehéz.Persze el van ájulva,hogy az ő kisunokája milyen gyönyörű... :evil:

Bizonyára veletek is előfordult már,hogy Kisbabátokról nem tudta megállapítani egy-egy lelkes,önéntes babanézegető,hogy fiú-e vagy lány.Hiába "fiúsodott" meg Babaintim,gyakran előfordul,hogy lekislányozzák.Legutóbb a már említett Vaskakas bábszigeten is megtörtént.Nagyon zavarba ejtő.Míg az előadás kezdetére vártunk,kényelmesen befészkelődve egy szellőssebb zugba,azt figyeltük,mint gyűlik,sereglik a tömeg az előadás helyszínére,egy sátorba.Szépen díszített teknős párnák és ülőszivacsok vettek körül minket.Már alig volt hely ahova beállhattak az érdeklődők,amikor még egy kissé elkésett anyuka beterelgette két-három éves kisfiát.A tömegtől és a melegtől megszédült kisfiú majdnem rálépett Marcira,mire az anyuka erélyesen rászólt:"Vigyázz,ne taposd meg a kislányt!" :!: Biztos elpirultam...Sebaj!Én tudom,hogy göndörödő fürtős gyöngyöm kukacos jószág. :D Legtöbbször,bevallom,magam is elbizonytalanodom egy-egy csecsemő láttán.Olyankor a ruha színére,esetleg fülbevaló meglétére,vagy a baba nevére hagyom a "kérdés" eldöntését.Bár egyszer a Csengét félreértettem Csegőnek.Hogy lehetett?!Elég az hozzá,hogy seninek nem kívánom
azt a zavart,amit a félreértés okozott... :lol:

Marcim felébredt...Szaladok felváltani apát a babapuszilgatásban :)
Puszi Nektek is!

KépKép
KépKép
babinti

BabintiMaminti, szó mi szó, csavargó vérem van, nem tudok sokáig itthon ülni. :wink: :lol: Zita meg nem panaszkodik, de mondhatom úgy is, hogy még nem tud panaszkodni. :lol: Láthatóan semmi baja, ha nincs itthon.
Mennénk mi az Aranypartra is strandolni, de sajnos elég hordalékos, koszos szokott lenni, és oda nem szívesen vinném be Zitát, és hát magamat se áldott állapotomban. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Gratula Erzsiéknek és Norwelléknek!!! Remélem nemsokára már képek is lesznek a picúrokról!!!

Hogy bírjátok ezt a dög meleget? Mi kivagyunk teljesen, ráadásul Anna mostanában utálja a fürdést megint, végigordította már 4. napja... Nem tudjátok ez mitől lehet? Az első két hétben is ordított, aztán azóta nem... Nem is értem most éppen mitől van ez a heppje.

Bogi, nem is akarom már idegesíteni magam vele, de a hordozókendő abszolút nem jött be :( Már többször próbáltam beletenni, üvöltés lett a vége.

Tündi, de jó hogy ilyen sok helyre mentek!!! Én sem vagyok otthonülő típus, visszük is mindenhova Annát. Már 4 hetesen utaztunk, elég jól bírja, imád idegen helyen lenni. Valamint az sem utolsó szempont hogy ilyenkor nagyon tud viselkedni, csak itthon megy az ordítás, idegen helyen illedelmesen elnézelődik :lol:

Zsu, Babinti, Anna mostanában a lakásban is egy pelusban van, ettől múlnak a kiütések. Nekem is azt mondta a gyerekorvos hogy ne kezeljem semmivel, majd elmúlnak.

Bea, javul a helyzet? Ne add fel!!!

Puszi!!!

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Köszönöm a fürdőhelyes hozzászólásokat! :)

Sajnos mi is elkaptuk ezt a magas lázzal járó nyári vírust. Hajnalban majdnem 40fok volt Hanna láza. Azóta jól van, remélem nem lesz vele este se gond.

Esther!
Igen rád gondoltam, bocsi az átkeresztelésért.
Akkor vigyétek sokat ide-oda, majdcsak megtanul sírás nélkül lenni. :D

Bea!
Nem dolgozom még, csak néha itthon. Még februárig tart a hosszabbított gyes.
Remélem utána meg újra kezdődik.
Már rákapcsoltunk Apával, de eddig nincs eredmény. Azért nem adjuk fel. Mellesleg a próbálkozás se rossz dolog. :D

Babinti!
Engem is nagyon megérintett Lau története. Még csak most van beindulóban az újságírós dolog. Konkrétan az ő történetét nem írom meg, mert a férje nem jelentkezik a chaten, így az ő engedélye nélkül nem írnék róla. De készülök egy cikkel "Anyukák az interneten " témában, ahol többek között erről is szeretnék írni. Sztem példátlan volt az összefogás, ahogy abban atopikban viselkedtek. Úgy tudom majdnem 200ezer forint gyűlt össze a családnak. Nem sok mindent tudok róluk, biztos nem könnyű most az életük.

Bocsi a hosszúságért! :oops:

Jaj, ma végre beszerelték a klímát! Most nagyon jó itt a hőmérséklet.
Kinek van tapasztalata e téren? Mire kell figyelni?

Mindenkinek üdv!!!

Judit
juditta2

Judit, hajrá kistesó project!!!! :wink: :oops: :lol:
Anno én is elolvastam Lau történetét... :cry:
Hova írsz?
Vendég

Sziasztok!

Orsi!
Nem bírom a szopis teát. Amikor Marcell nagyon beteg volt 3 hónaposan,annyit ittam,hogy ne apadjon el a tejem, akkor nagyon megutáltam :roll: . Most újra a homeos golyóval próbálkozom.

Köszönöm a biztatásotokat. Még nem adtam fel.
Igazából nem javult, de nem is romlott a helyzet. Talán neki elég ha naponta 3x szopizik. Mondjuk nem túl sokat. Már vettem elő a fagyasztóból anyatejet. Cumisüvegből,az ágyában fekve kiitta mindet. Lehet, hogy tényleg a nagy meleg zavarja. Egyébként elég macerás a drágám. Kétfajta Avent cumit vettem,az egyiket nem fogadja el. Pont az nem tetszik neki, amelyikből könnyebben jön az ital. Aminek azért örülök,talán így nem szokik le teljesen rólam :D

Kriszi!
Irigykedve néztem a bábszínházas fotókat. A délutáni előadásra készültünk,de Kyra későn aludt el, sokáig aludt, utána már nem lett volna értelme menni. Majd legközelebb. Már voltunk bábszínházban, nagyon tetszett neki. Szólj ha valami jó programról hallassz, ami pöttömöknek való.
Jót mosolyogtam a kislányos beszóláson. Hát szerintem tipikus fiús arca van Marcidnak. Bár valóban olyan szép, mint egy kislány.
Mikor Kyra kisebb volt, nagyon nehezen nőtt a haja, őt meg mindig fiúnak nézték :( . Nagyon tudott zavarni. Aztán fülbevalója lett és el kezdtem kifejezetten lányosan öltöztetni - csupa rózsaszín, brrr, de nem szerettem - és megszüntek a téves megjegyzések. Azt azért be kell vallanom, hogy amennyire nem szerettem anno a rózsaszín árnyalatait, mára már a legtöbb ruhája ilyen :) . Bár már nem is nagyon tudnám lebeszélni róla, - anya vegyél nekem "lózsaszín luhákat" - szokta mondani. Az sem mindegy milyen bugyi, zokni van rajta,mennie kell színben a ruhájához. Kész nő. A férjem szokta mondani, hogy ne panaszkodjak, mert a gyerek ezt tőlem tanulta :oops:

Judit!
Remélem Hanna hamarosan meggyógyul. Jobbulást neki.
Huzzatok bele a babaprojektbe, valóban nem lenne értelme visszamenned dolgozni. Hőmérőzést próbáltad? Nekem bejött.
Nekünk is van klíma a házban. Hát most nélküle nem tudom hogy bírnánk. Csak a tetőtérbe rakott a férjem,de már bánjuk, kellene az alsó színtre is. A felső 2 gép lehűti az emeletet, valamelyest lent is érezni. Mi úgy használjuk, hogy beállítjuk általában 24 fokra,és nem kapcsolgatjuk. Automatikusan tartja ezt a hőmérsékletet. Éjszakára legtöbbször kikapcsoljuk, de volt már hogy ment egy darabig eco éjjeli módban. Mi nem fáztunk eddig még meg a klímától. 2 éve használjuk.

Eszti!
Nem értem miért utálja Anna a fürdést. Általában a babák imádnak pancsizni. De ez a kiscsaj teljesen másképp működik :(
Milyen kádatok van? Szoktál az aljába rakni pelust? Nem lehet, hogy fél?

Na befejezem, megint hosszúra sikeredtem :oops:

Bea

beátab

Szia Mindenkinek!

Eszti!Védőnőnk mesélte,hogy a körzetében több kisbaba is fél fürdetés közben.A legtöbb családnál kiderült,hogy a csöppség a fürdetési testtartást nem kedvelte,a hanyattfekvést.Marci se tűri a fektetést se babaúszáson,se fürdés közben.Esetleg próbáld a tarkójánál megtartva félig ülő helyzetben úgy,hogy az arcocskáját ne érje víz.Előbb,vagy utóbb kinövi és imád majd pancsolni.Csak győzd usziba vinni... :D

Judit!Mielőbbi jobbulást Hannádnak! :) éteren át küldjük a sok pozitív energiát.
Tudom,hogy nem vígasztaló,de épp ma tudtam meg egy ismerősömtől,hogy az ő kisfia lázgörcsöt kapott.Kórházba kerültek.Infúziót kap,remélhetőleg hamar jobban lesz.Állítólag kinövi.Szerencsére Hannának nem kellett kórházba mennie.Meríts erőt az imént említett anyuka kitartásából és hitéből:nagy erővel néz szembe a megpróbáltatásokkal.
És szugerálom a kistesót... :D Mindent bele!!!Decembertől szívesen fogadom a visszadrukkot.Mi akkor vágunk bele a "projektbe". :D
Ja,és küldhetnél át egy kis hűvösséget:nekünk nincs klímán,a ventillátorunk pedig érzésem szerint hamarosan ki fog múlni... :) :wink:

Bea!Szerintem a napi háromszori szopizás is elég.Miután cumiból elfogadja Marcid a korábbi tejecskéd,aggodalomra semmi ok. :) Én csöppöm nem kérte a lefagyasztott maminedűt.Dobhatom ki mind.Még a főzelékbe keverve se kellett neki.Lehet,hogy furcsállni fogjátok,de megkóstoltam,nincs-e valami baj.Nem volt.Egyszerűen cici nélkül nem kell a tejecském.Nagy huncut,mi?!
Amikor várandós voltam,telebeszélték a fejem azzal,hogy lányunk lesz.Belegondolva én is előre írtóztam a sok habos-babos,fidres-fodros lánykaruhától.S láss csodát,hiába született kisfiam,mára megkedveltem a rózsaszín ruhácskákat.No,nem adok marcira rózsaszínt,máson nem zavar. :D Marcimnak pedig,"jó kisfiúhoz" illőn,szinte minden ruhája kék.Télen hiába próbáltam almazöld vagy sárga overállt venni neki,csak kéket (illetve anyukám szürke-pirosat,de az már nagyobb kisgyerekre való) találtam fiúsban.Akkor beletörődtem a fi-kék,kislány-rózsaszín felfogásba,sőt,kiélvezem a kék számtalan árnyalatát.Állítom,Marci is edveli a fiús ruhákat,de lehet,hogy ezt belemagyarázom... :D

Áááá!Jön a vihar.Megyek,becsukom az ablakokat.
Jó hűsölést minannyiótoknak! :D Kép

KépKép
KépKép
babinti

Eszti!

Sajnálom, hogy nem vált be, de később még jó lehet.

A fürdésről annyit, hogy Lili mindig imádott fürödni, jártunk úszni is vele. Már nagy kédban fürdött 8 hónapos korától.
Aztán mikor Katica megszületett, ő akkor volt 17 hónapos, egyik pillanatról a másikra nem kellett a nagy kéd. Ezt betudtam annak, hogy kistesó is abban fürdik. Csakhogy aztán elkezdett cirkuszolni minden fürdéskor.
Mostmár a hajmosástól fél, ezért minden fürdés számára rémálom.
Az érdekes az a dologban, hogy mióta Katica ül, megpróbáltam őket a nagy kédban fürdetni, hátha együtt...
Katica, akinek semmi élménye nincs, retteg a nagy kádtól, nem akar leülni benne, kapaszkodik a ruhámba, Lili ugyanígy.
Lili sokszor hirtelen felugrik a kádban, kapaszkodik belém, és üvölt, hogy szálljunk ki... és néha még bele is hány a vízbe a sírástól.

Úgyhogy nálunk sem leányálom a fürdés.

Próbáltam külön-külön, együtt sehogy nem jó.
Most együtt fürdenek a kis kádban, néha jó, néha nem.

Én is azt várom már, hogy mikor javul a helyzet, de ha belegondolok, egy éve nem változik.
Úgyhogy örülj, hogy még ilyen kicsi, mert így valószínűleg hamar rájössz, hogy mi a gond (testtartás, stb.), vagy kinövi ha már játszik a vízben.

Puszó: Bogi
farkasbogi

Sziasztok,
asszem van 5percem:)
KÖSZÖNÖK MINDEN GRATULÁCIÓT és h gondoltatok ránk.
jól vagyunk
Barnabás 23-án pénteken délben szültett 3450g ,53cm-el.
egy fotó és már rohanok is
puszi mindenkinek
Kép
erzsi100

Sziasztok!!!

Erzsi, jajj de szép ez a fiú!!! :lol:
Gratula, és mindig ilyen "jó" gyerek mint a képen? :lol:
Pusszantás nektek, vigyázzatok magatokra!!!! Küldjél még képet!!!!
Írjál majd ha van időd!!!

Húú, Bogi, sajnálom amiért a Te lányaid sem bírják a fürcsit. Én is csodálkoztam, mert mindenki azt mondta hogy az a nap legkellemesebb része. Hát nem is tudom...

Maminti, erre nem gondoltam! Majd megpróbálom kicsit ültetve fürdetni, hátha úgy jobb lesz. Bár most nem volt sírás este.

Bea, mizu? Helyreállt már a béke szopi-ügyben? Azért ha már úgy gondolod hogy nem bírod, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nagyon szép így is hogy 6 hónapot végigcsináltatok! Remélem mi is elérjük ezt!

Csajok, tegnap nem volt bömbi a fürdésnél 8) Komolyan, ki érti ezt a csajt? Most meg alszik, elaludt kaja közben. Betettem a kiságyba, és húzza a lóbőrt. Ilyen sem volt még! Na de el ne kiabáljam!
Tegnap tiszta édes volt, délután nem bőgött, igaz hogy végig cipelni kellett mert amint érezte hogy leteszem, elkezdett sírni. Úgy látszik hat a papaverines lötyi pocakfájás-ügyben! De vízszintesben már nem műxik úgy tűnik :P :D :lol: 8) :wink:
Egyre többet gagyog a kiscsaj, meg vigyorog mint a tejbetök, úgyhogy kezdem érezni az anyaság naposabb oldalát is! Olyaaan ééédeees!!! :lol:

Mit szóltok ehhez a ramaty időhöz? Gyors váltás, az kétségtelen. Most nem is tudom hogy örüljek-e, mert már marhára untam a meleget, de azért eső nem kellett volna :roll:

Puszi!!!

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Tünde!

A víz hőmérséklete miatt aggodalmaskodtam, nem a tisztasága miatt! Hány fokos a Balcsi?

Eszti!

Krisztofer 3 hónapos koráig sírt fürdetésnél! Nekünk a sok víz vált be !
Addigra már próbálkoztunk mindennel!

Utazásra visszatérve: 4 hét múlva megyünk Horvátországba,és bár csak 4 napra, de azért én parázok a környezetváltozástól. Nem magam miatt. :D De azért remélem tetszeni fog a manókának!

Amúgy Krisz nemét is firtatni szokták, amit totál nem értek, mert szerintem elég fiús! De hát ez van!

Mma el kezdték szerelni nálunk is a klímát, alig várom hogy elkészüljön !!

Judit! Mindent bele!

Pusz mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Erzsi

Nagyon szép a kisfiú! Nagytesók mit szólnak hozzá?

Maminti

Kocsival nem igazán tudjuk, hogy mi a baj. Valami az alapjárattal. Tegnap 5 km-en 5-ször fuladt le, és ez még akkor is sok, ha figyelembe vesszük, hogy én vezettem. :)
Nálunk Zselykét meg folyamatosan fiúnak nézik. Múltkor rózsaszin poló volt rajta és akkor is simán azt mondta az anyuka a gyerekének, hogy nézd a kisfiút milyen ügyesen ül. :cry: Hm. Ez van.

Zsu

Mi 350km-t szoktunk utazni. Általában Pesten megállunk pihenni, meg rokont látogatni, igy semmi baja nincs az uton Zsezsének. A múltkor nem áltunk meg, ez 4 óra út. A véglt kicsit már unta, de nem volt vészes. Játék és más egyéb figyelemelterelő eszköz azért legyen majd kéznél. :)

Nálunk a fürdés nagy kedvence a kislánynak. Ő olyan 5 hónapos korától nagykádban fürdik. A kiiskádból a fürdés végére annyira kipancsolta a vizet, hogy úszni lehetett a fürdőben. Nálunk a párom fürdet, igy lehet, hogy Zselykének az is tetszik, hogy apával mókázhat. :D

Kihasználjuk a kellemes időt és elmegyünk sétálni. Jó pihenést!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Hahó Lányok!

Erzsi, nagyon szép ez a kisfiú, gratulálok! Én is kíváncsi lennék a tesók véleményére, hozzáállására! :wink:

Zsu, nem tudom, hány fokos volt a Balaton, de kellemes volt, és persze figyeltük Zitát, nem fázik-e. Na meg persze nem fél óráig volt a vízben.

fürdés: Zita szerencsére imád pancsolni, kiszállni utál, végigbömböli a törölközést, testápolóval bekenést, egészen addig, amíg nem kapja a tápszert. Ebben a nagy melegben pancsolt délutánonként is a kádban, de mindig megbántam, mert amikor kivettem, szokás szerint üvöltött. Már Ő is a nagykádban fürdik kb 5-6 hós kora óta.

A 2. képen a mosógépet nézi munka közben.

Kép Kép

Ez még május eleji kép

Kép
Vendég

Szia Mindenkinek!

Erzsi!Elbűvölő és tüneményes kisfiad!még egyszer gratulálunk! :D "Jól összehoztátok!"-mondaná párom... :lol: Amint időd engedi,térj vissza közénk és küldj még fotókat,hadd gyönyörködjünk!

Tünde!Kíváló "vízturbináddal" senki nem vetekedhet...Valódi energiafejlesztő hullámmedence. :lol: Marcim Mózes módjára két kis kezével akarja szétválasztani maga előtt a vizet.Néha hasravágódik,nagyokat prüszköl,de Zitához hasonló lekesedést mégsem mutat. :wink: :D
Amúgy ez az új hóbort:mászik,mászik,aztán hirtelen elterül a földön,mint egy béka.Néha beveri az orrát,sírdogál is néha,ám ez a kis kellemetlenség nem tántorítja el:hasravágódik,elterül.Esténként,amikor a franciágyon simulunk egymáshoz,szintén felpörög.Az ágy széléhez mászik és csavart cukaharával le akar ugrani.Tegnap már rá kellett morrantanom,mert azt élvezte,hogy az ágy széléről történő békaterüléses mélybevetés drámai vége előtt elkapom- egymás után,vagy tízszer-és visszahúzom.Azt kiváltképp élvezte,hogy visszahúzom a zuhanásból...Szinte provokált.Miután megdorgáltam,és cicire "tettem",egy szempillantás alatt elaludt.Így porlanak szét elveim... :)

Orsi!Megnyugtató,hogy semmi komoly baja nincs a kocsitoknak,persze még lehet a lambda-szonda meghibásodása... :D Kiokosodtam ám...Nekünk is sokszor volt gondunk az alapjárattal,kis bütykölés és már repeszt is az országutak "ördöge"...

Zsu!Négy nap is nyaralás.Mégiscsak a horvát tengerpartra mentek.Amúgy szerintem még jót is fog tenni Nektek egy kis környezetváltozás:felfrissülve értek haza,és az itthoni élmények ismét érdekessé válnak majd.Élvezzétek ki minden percét! :)

Eszti!Ahogy olvasom,kitartásod rendíthetetlen.Példaértékű hozzáállásod bárkinek erőt adhat.Egy kicsit elszégyelltem magam,mert mostanában elég türelmetlen vagyok csöppömmel,pedig nagyon vidám,kiegyensúlyozott baba.
Annakidején Marci se kedvelte a hordozókendőt,de a kenguru bevált.Ám ahogy olvasom,már nincs szükségetek csalafinta megoldásokra Kannus megnyugtatására. Szupi,hogy ennyire kellesz neki!Édes a fotókon (visszanézegettem kicsit). :)
Babud a fürdést,Babintim az azt követő öltözést utálja.A pelenkázás kész artistamutatvány.A gyerek félig a levegőben,összemaszatolva popsikenőccsel;végül csak sikerül lefektetnem,és ráadnom a pelust.Néha még segítséget is kérnem kell:egy kis figyelemelterelést.Kész örökmozgó felfedező lurkóm... :wink:

Bogi!Leleményességed biztosíték arra,hogy minden nehézséget legyőztök.Esetleg a picúrkát fürdesd átmenetileg ismét kiskádban.Talán a tesóka is megnyugszik.Igaz,hogy ez újabb terheket róna rád...
Mi olyan kádat vettünk állvánnyal annakidején,amit három-négy éves korig lehetne használni,de olyan lusti vagyok,hogy inkább nagykádazunk.Elég sokszor lubickolunk együtt (persze csak azután,hogy én letusoltam már).A lelkünknek nagyon jót tesz.

Marcim még alszik,azért megyek sertepertélni.
Puszi Mindenkinek!

KépKép
KépKép
babinti

Valami van a levegőben, Apa kocsija is bedöglött, reméljük, nincs nagy gáz. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Először is, elkaptam Lilitől a nyavaját.
Olyan hasmenésem van, hogy ihaj. Egész éjjel nem aludtam!

Babinti!
Mindegyik gyerek a kiskádban fürdik, és egyszerre. Állványos nekünk is. Időről időre próbálkozok a nagykáddal, de még beletenni sem tudom őket, úgyhogy pocsékba megy a víz amit leengedek, ráadásul nagy sarokkádunk van, és sok víz fér bele, mégha csak 4 centis is.

Bocsi, de megyek, mert nagyon szarul vagyok. Mostmár érzem szegény Lilit hogy megviselhette ez az egész.

Puszi
farkasbogi

Bogi !

Mielőbbo jobbulást Neked! Igyál sok hideg teát!
Ha jól emlékszem, egyszer írtad, hogy lehetne hirdetni a honlapodon. Én azt hiszem élnék a lehetőséggel, eladnám ugyanis a kiskádat.

Krisszi / Maminti!

Igen, tudom 4 nap is valami, bár én nagyon reménykedtem egy igazi egyhetes, szállodás, félpanziós üdülésben! Örök álmodozó ! Nem vágytam apartmanos megoldásra pici gyerekkel. De most már ennek is nagyon örülök, és várom / várjuk ! Bízom benne, hogy jól sülnek el a dolgok, és kibírjuk a 600 km-es utat is gond nélkül!
Ami a türelmetlenséget illeti, én is ebbe a hibába esek párszor, aztán meg szégyellem a fejem.
Krisz hasonló dolgokat produkál alvás helyett mint a te csöppöd. Nappal nincs kedve mászást gyakorolni, de este! Hasra vágja magát, kinevet, és megszökik. Hátrafele. Mert csak úgy tud. :lol:

Tünde!

Talán nincs nagy gond, tudod, ami elromolhat, el is romlik. Amúgy ti merre mentek Horvátországban?

Jaj csajok, tudjátok mit akartam kérdezni? Ismeri valaki a Patentex oval fogamzás gátlót? Van valakinek tapasztalata?

Mindenkinek nyugodt szép estét, betegek gyógyuljatok!

Kép
Kép
deaknezsu

Zsu, mi Krk szigeten Baska városába megyünk, egy családi panzióba, hármunknak 24 Euro/éjszaka reggelivel, sztem egyáltalán nem sok.
Én használtam a Patentex-et, nekem nem vált be. Védeni jól véd, de sztem elég kényelmetlen, vagyis nem tudom, milyen akrobatamutatványokat csinálsz, :oops: de onnan, hogy felteszed, csak vízszintesen tudsz feküdni, mert kifolyik.

Bogi, gyógyulj meg hamar!
Vendég

Szia Mindenkinek!

Bogi!Mielőbbi gyógyulást kívánunk Neked!Igyál sokat és bár tudom,hogy kevéssé megvalósítható,próbálj pihenni minél többet. :)
A fürdetésre vonatkozóan pedig,sovány vigasz,de talán nemsokára,néhány hónap múlva már nem fognak félni.Talán ezt is kinövik,mint oly sokmindent. :)
Továbbra is kitartást!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zsu!Én is mindig cudarul érzem magam,amikor Babintimmel szemben igazságtalan vagyok,vagy nem tudok neki segíteni.

Most is emészt a félelem és bűntudat.Hogy miért?Tegnap este ismét kilenc óra körül indultunk lefeküdni.Nem akarom korábban altatni,mert érzi,hogy a nyári időszámítás miatt tovább vagyunk energikusak körülötte.Amennyire lehet kifárasztom,az utolsó pillanatban fürdetem,és általában az utolsó esti szopival elalszik.De amint már említettem,napok óta-ahelyett,hogy megnyugodna-felpörög,mire el kéne aludnia,pedig már alig áll a lábán és a szeme köré karikákat rajzolt a fáradtság.Mindenből játékot csinál.
A televízió ki volt kapcsolva,csak egy sólámpa világított.Az ajtó csukva,az ablak billenőn,tehát igyekeztem kizárni a zavaró,felkavaró körülményeket.Két nap óta már melege sem lehet.Mégis hancúrozni akar elalvás helyett.Megint próbára tette a türelmemet.Békaterüléses ágyról lezuhanásokat produkált,illetve produkált volna,de mindig elkaptam.Amikor megelégeltem viselkedését-most nem morrantottam rá,mert borzasztóan éreztem magam utána-felvettem,sétáltam vele kicsit.Ez rontott a helyzeten.Karjaimból azt nézte,hol vannak a játékai,mit tudna elérni a magasból.Megpróbáltam újra a szopiztatást.Ami szinte még nem fordult elő,most megtörtént.Játszott a cicimmel is.Feladtam.Átvittem a kiságyába.kérlelőn,kétségbeesve zokogott.Ott ültem mellette,simogattam a rácson keresztül és lágy hangon csitítgattam.Kinyúlt hozzám,simogatott,átölelt,amennyire tudott.Még a rácsokat is szét akarta feszíteni.Sírva halandzsázott nekem.Már egy órája volt vígasztalhatatlan,amikor megharagudott rám,és eltolta símogató kezeim.Aztán meggondolta magát,és újra hozzám akart simulni.Végig énekeltem neki,és egy pillanatra sem fordultam el tőle.Már azon voltam,hogy inkább felveszem,amikor a kimerültségtől eldőlt.Hason az ágy rácsához araszolt,kis kezét kinyújtotta,még megsimogatott,és elaludt.A tenyerem a hátán pihent.Sokáig maradtunk így,mert amikor megérezte,hogy nem érek hozzá,fölrezzent.A szívem kifacsarva,a lelkem megsebezve,kerülget a sírás.Nem tudom,hogy megfelelően cselekedtem-e.De így végül csak elaludt.Hajnalban megébredt,akkor megszopiztattam,s azóta alszik békésen.
A szememre vethetitek,hogy nem kellett volna a szülői ágyhoz,a közös alváshoz szoktatni,de néhány nappal ezelőttig már egészen jól aludt a helyén,miután elszunnyadt mellettünk.A hajnali szopit követő közös alvás pedig mindannyiunkat "feltankolt".
Vajon ma hogy zajlik majd az este?Már előre félek kicsit.
Tudnátok még ötleteket adni,hogy elkerüljem az óráig tartó sírást?

KépKép
KépKép
babinti

BabintiMaminti, az nem lehet, hogy a fáradtságtól túlpörgött Marcid, és azért nem tudott elaludni? Én hiába is próbálnám Zitát később fektetni, sírással jelzi, hogy neki már vége a napnak.
Azt bizony jól látod, hogy közel az 1 évhez nem lesz egyszerű móka beszoktatni a saját ágyába, és Ő tudja jól, hogy nagyon lágyszívű Anyukája van, és eszerint viselkedik. Neked kell határozottnak és következetesnek lenned.
Sok sikert!
Vendég

Szia Mindenkinek!

Tünde!Köszönöm gyors válaszod.Mostanra kissé megnyugodtam,így higgadtabban tudom felidézni a tegnap esti eseményeket.Igazad lehet,Marcimnál a kulcsszó a fáradtság.Alig alszik nappal,mert minden érdekli.Még akkor is szemlélődik,ha sétálni megyünk.Korábban a babakocsis séta volt a biztosíték arra,hogy a nagy játszások,felfedezések után pihenjen kicsit.Egészen elképesztő erővel tartja magát ébren csak azért,hogy le ne maradjon valamiről. :)
Igyekszem következetes lenni.A következetességgel pedig együttjár a határozottság.Ez a napirendünkben,a tiltott dolgokról való figyelemelterelésben egyértelműen megnyilvánul.És a kiságyas alvást is fokozatosan vezettük be életünkbe (tehát nem most "kell" átszoktatnom;említettem korábban többször,hogy Marci már hosszú órákat átalszik a saját kis birodalmában,sőt,az éjszakai/hajnali szopi után is tovább durmol nagy nyugodtan),csak pár nap óta viselkedik furán.A meleg egyértelműen megviselte.Gyakran kérte,hogy hozzámbújhasson.Persze vannak "kilengések",de hol nincsenek:nem vagyunk gépek. Néha el is aludtunk együtt a nagyágyon a ventillátor hűsében,mert nem volt szívem a fullasztó hőségben egyedül hagyni.Persze átvihettem volna a ventillátort a kisszobába...
Amúgy az együttalvás híve vagyok,mert ha olyan beállítottságúak a szülők,nagyon sok előnyük származik belőle.És erről bizonyítottan leszoknak a gyerekek előbb-utóbb.Több gyakorlott,többgyermekes gyermekpszichológus is hasonlóan vélekedik.Hiszek nekik. :wink:
Saját nyelvet fejlesztettünk ki picúrommal.A gesztusok,mozdulatok,és ismétlődő szótagok elegyét,amivel egész jól megértjük egymást.Ám most értetlenül állok viselkedése előtt.
Talán a foga is jön.Akkor viselkedik a megszokottól eltérően,amikor fogzik...
Csak sikerül ezt a nehézséget is legyűrnünk...
Még egyszer öszi a bíztatást. :)
Mások véleményére is kíváncsi vagyok ám... :)

u.i.:Marcim most sem alszik,a nagyival hancúrozik.Ki lettem túrva kicsit...Azért tudok ismét írni.

Puszilunk Mindenkit! :D

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Tünde!
Nagyon olcsó szállást találtatok Horvátországban. Mikor mentek?
A gyerekeknek mennyibe kerül? Mi úgy vagyunk a nyaralással, hogy mennénk is meg nem is. Nem tudom mennyire lenne ez nekem pihenés a két kicsi mellett. Főleg Marcell miatt aggodalmaskodok. Tavaly Olaszországban voltunk,Kyrával nem volt semmi gond.

Kriszi!
Szerintem Te túl érzékeny vagy.Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Jól csináltad. Néha kell is a határozottság,következetesség.
Én az együttalvást rugalmasan kezelem. Marcell már nem alszik velünk, de ha nyügösebb és érzem, hogy szüksége van arra, hogy mellette legyek,áthozom közénk. A délutáni alvás legtöbbször nálunk a hálóban van. A két gyerkőc itt alszik együtt. Most is. Olyan édesek, imádok gyönyörködni bennük. Addig én nézelődök, vagy írogatok a neten, újságot olvasok. Persze ha dolgom van, csak addig maradok velük,míg elalszanak.
Az esti lefektetésnél viszont már ragaszkodom a saját ágyukhoz,ritka kivétellel. Marcell szerencsére nagyon hamar elalszik. Kyra a mese /mesék/ után nem mindig tud elaludni,ilyenkor lejön hozzánk a nappaliba, de magától visszamegy a szobájába, nem kell altatni.

Eszti!
Már nem aggódok, lesz ami lesz.
Napi 2-3 szopi elég neki, beletörődtem. Rájöttem,hogy felesleges erőszakoskodnom, többször megkínálom, ha kell szopik, ha nem hát nem. Igazából a tápszert szeretném elkerülni. Egyenlőre még nincs gond,mert tele a fagyasztó. :)
Nálatok szopizik még Anna baba?
Házvásárlás megtörtént már?

Bea
beátab

Sziasztok!!!

Köszi a sok bíztatást. Remélem hamar összejön a baba, bár Apa nagyon sokat dolgozik és így kicsit nehéz. De azért igyekszünk. :)

Tünde!
A www.helloinfo.hu gyerek-oldalán fogok írogatni.

Babinti!
Ideért a sok pozitív energia, mert hannának utána nem volt láza.
Köszi érte!!! :P
Mi Hanna 1,5 éves koráig együtt aludtunk. Nekem a szopi miatt is jobb volt így. De utána hamar megszokta a saját ágyát.

Lánykám hétfőn nyaralni megy a nővéremékhez. Most először alszik máshol. Kicsit izgulok, mi lesz. :?

Mindenkinek jó hétvégét!!!
Nálatok is meccs van minden mennyiségben??? :o

Puszi:

Judit
juditta2

BabintiMaminti,, ne haragudj, ha vmit félreértettem.
Mi is megjártuk az éjszakai alvást ebben a nagy melegben. Mivel Zita alig iszik, így éjjel is adtam neki többször inni, ez biztos nagyon tetszett neki, mert a mostani hűs csütörtöki éjszakán is felkelt, és 2 óra hosszat "mulattatott" minket. Végül már annyira behergelte magát, hogy nem is nagyon tudtuk megvigasztalni, és a bal füle felé kapkodott. Na, gondoltuk biztos megfázott a kocsiban a légkondi miatt. Kapott egy Germicid kúpot, hogy tudjon aludni, és másnap irány a fülészet, ahol szerencsére nem talált a doktornő semmi eltérőt.
Így most elkezdtük átszoktatni a napi 1 alvásra, hátha a napközbeni 5 óra szundi is sok volt. A tegnapi éjjel nem is volt gond, hozta a szokásos 12 órás alvását.

Bea, úgy tudom, hogy szobát kell fizetni, ami 2 ágyas, nincs külön gyerekár, ill. Zita velünk lesz utazóágyban.
Szept. első hetében megyünk.
Vendég

szia Mindenkinek!

Tünde!Nem történt semmi.Én fogalmaztam félreérthetően. :oops: :) Amikor gyorsan akarok valamit megfogalamazni,a számomra egyértelmű részleteket észrevétlen lefelejtem,miközben azok nélkül az olvasónak zavaros lehet írásom. :wink:
Amúgy aggodalmam feleslegesnek tűnik,mert Marci tegnap már a megszokott módon,szépen elaludt vacsi-szopi közben,át tudtam vinni kiságyába,s csak éjjel egykor kért újra inni.Akkor odavittem magam mellé.Boldogan,elégedetten összebújva aludtunk reggelig (apának sajnos éjszakáznia kellett).Helyreállt a szokásrend,napirend.
Higgadtabban kéne hozzáállnom a szokatlan eseményekhez.Amióta Marcival várandós lettem,sokkal érzékenyebb vagyok.Már kikerestem az egyik hatha-jóga könyvemből az idegerősítő gyakorlatokat,hogy lenyugtassam magam.Már a mélylégző-gyakorlatot el is kezdtem:mindennapi energetizáló öt perc. :D
Hogy vagy?Még mindig kínoz a hányinger?Én is rosszullévő kismama voltamAZ első három hónapban hol állva elaludtam,hol hánytam... :D Már majdnem túl vagytok az első trimeszteren. :wink:

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást.Sokkal jobban vagyok.Már nem érzem sutának magam... :)

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
babinti

Babinti, de jó, hogy Nálatok is rendeződtek a dolgok. Jövő héttől megint kánikula...
Köszi kérdésed, már jól vagyok. Néha rámtör a farkaséhség, és ha nem ehetek, hányingerem lesz, elgyengülök. Gondolom ilyenkor leesik a vércukrom.

Zita a legeslegjobb "barátnőjével":

Kép
Vendég

Tünde!

Valami volt mégos a levegőben, az én kocsim is leállt tegnap többször is Fehérvár fele. Mehetünk szervízbe. Az mindig egy élmény!

Szia mindenkinek:

Kép
Kép
deaknezsu

Kép

Kép ünde
Vendég

Szia Mindenkinek!

Tünde!Nagyon jók ezek az animációk.Honnan töltöd le?
Csuda édes fotóitok vannak Zitáról.Álom ez a kiscsaj...
Vigyázz magatokra,próbálj rendszeresen enni,ha mást nem kekszet és gyümit.Nehogy elájulj.

Lerobbant autósok! :)Autóknak jobbulást.Végső esetben a betolás segíthet... :lol:

Csajok!Társalkodók!Mindenki nyaral?Merre vagytok,Hogy vagytok?

No,megyek babázni. :D

U.i.:Tegnap este is minden rendben volt a fektetéssel...

Puszi nektek!

KépKép
KépKép
babinti

Jó reggelt mindenkinek!

Itt szeretném elújságolni, tegnap volt a házassági évfordulónk, és a kisfiam ajándékot adott: ÁTALUDTA AZ ÉJSZAKÁT !!!

Tudom hogy elkiabálom, és ma már biztos nem fogja, de olyan jó volt! Tök kipihent vagyok.

Maminti! Én már nem idegesítem magam az esti elalvással, látom már, muszáj pár kört mennie, mielőtt kidől! Ez van.

Orsi!

Nem jöttök tornára?

Tünde!

Nagyon jó helyre mentek! Nem tudom, jártál e már arra, én voltam már, Krk szigeten Baska a legjobb hely! Imádom. Nekem sajna nem sikerült ott szállást szereznem. Mi Zadarba megyünk.

Pusz mindenkinek

Kép
Kép
deaknezsu

Zsu, még nem voltam egyáltalán Horvátországban, az az igazság, mi inkább az aktív pihenés hívei vagyunk, de hát Zitával ezt egyelőre nem lehet. Szívem szerint Dubrovnikba és környékére mennék, de az nagyon messze van, és úgysem tudnánk mászkálni a környéken. :cry:

BabintiMaminti, tényleg álom ez a lány.
www.animationfactory.com
Vendég

Nnnaaaa, hol vagytok????
Kép
Vendég

Sziasztok!

Tünde!
Vagyunk :)

Képzeljétek Katicának kibújt két alsó fogacskája. Megelőzte Lilit fogzásban is :)

Szerdán leszünk egy évesek. El sem hiszem. Ati is azt mondta, hogy neki Katica születése nem is maradt meg annyira, mint Lilié. Sőt, neki úgy tűnik, hogy legalább 2-3 éve volt, és nem csak 1 :).

Lányok!
Tudom, hogy még hüvi van, de jön megint a kánikula :)
Ennek örömére kaptam 2-2 db ujjatlan P.O. bodyt.
Fiús: 80, 86-os
Lányos: 86, 92-es.

A kisfiús az világoskék csíkos, és strand mintás, a kislányos rózsaszín csíkos, és S betűs.

Mindegyik 950, le lehet őket stoppolni.

Na puszika: Bogi
farkasbogi

Sziasztok!

Gyors hozzászólás nokedliszaggatás közben:

Mikor találkozunk? Régen volt már baba mama party !!

Pusz

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Tünde!
Látom Zita is imádja nézegetni magát a sütőben. Kyra kedvencei közé tartozik még mostanság is. Nem győzöm tisztítani.
Tényleg nagy a pangás itt.

Mi lehet Norwellel?

Zsu!
Szervezz találkozót! Én benne vagyok.

Bea

Kép Kép
Kép Kép
beátab

Sziasztok!

Taliban mi is benne vagyunk!

Akár hét közben is, majd megoldom valahogy az autó gondot.
Talán rábeszélem Beát, hogy vigyen el minket :)

De ha van egy ici-pici időtök még, akkor itt is lehet nálunk.
Csak nem tudom most nem nyaralni megy-e mindenki.
De aki itthon van, az jöhet. :)

Bea!
Nagyon szépek a gyerekek :)
Mindjárt látom őket élőben is.

Puszi: Bogi
farkasbogi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?