Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kata!
Végül a kisebbség hajnal fél 3-ig bulizott. A rendőrségen elég bunkó pasast fogtunk ki, de 1 óra múlva semmi hatása sem volt a beszólásunknak (10-kor szóltunk). 11-kor újabb hívás, mire a faszfej (bocsi, de szebben nem tudom jellemezni, csak csúnyábban) közölte, hogy kinn voltak és az ünneplők megígérték, hogy lejjebb veszik hangerőt. Azt hittem felrobbanok,mert javulás az semmi sem volt, meg egyébként is mit ér, ha kicsit visszaveszek az ordításból éjjel 11-kor???!!! :twisted: Megígérte, hogy újból kimennek, utána talán érezhetőbb volt a csitulás, de szerintem még ez is csendháborítás volt a javából. Végül nagy nehezen elaludtunk. Viszont hajnal 2 körül arra ébredtem, hogy a cigánykölykök a robogóikkal a mi kereszteződésünkben kaparják a kavicsot, motoroznak fel-le. Nagyon bepipultam, Gábor is elszánta magát, hogy a következő körnél kiáll és egy kis vizet zúdít a nyakukba a slaggal. Valamit megérzhettek, mert elhúzták a csíkot. A szerencse talán annyi volt, hogy Marci tökéletes aludt még nyitott ablak mellett is :D
De számomra világossá vált, hogy ahogy most sem, úgy tavaly sem lehetett engedélyük (tavaly szerintem csak beblöffölte a telefonba a rendőr - esetleg jól megkenték őket a bulizók...). Így végül az önkormányzatot sem hívtam fel végül, mert sok értelmét nem láttam már.
Táppénz-kimutatás: nekem is utalták, mint Violának és egy-két infot ki lehetett belőle silabizálni, de hogy tényleg jól számolták-e a napi összeget, azt nem. Én saját magam áltam neki utánaszámolni és kiderült, hogy 60%-os szintet kaptam és nem 70%-ot. Ezek után megreklamáltam és minden bocsánatkérés nélkül, de küldték a különbözetet. Próbálkozz telefonálni, de minden szir-szar adatod legyen melletted, hogy be tudjanak azonosítani. És számíts rá, hogy hadarni fog a nő (legalábbis nekem azt tették mindig!). Látom, közben Mamy számot is adott, drukk, hogy sikeredjen rendesen egyeztetni!
Augmentin :( Az sajnos eléggé ki tudja készíteni az ember gyomrát. Én már nem tudom, hogy szedtem Marcinál, de szépen követtem a mellékelt tájékoztatóban írtakat és semmi bajom nem volt. Drukk, hogy ezután Neked se legyen, bármi csinálta is! Mire is szeded az antibogyit? Lemaradtam...
Jót röhögtem (bocsi :oops: ), de a tegnapi eső után a mi nappalinban is fura állatszag terjengett :lol:

Tűzmanó!
Ez a vérvételes sztori, meg egyéb titkos vizsgálat tényleg bosszantó! :twisted: Igazat megvallva, nem is találok szavakat!
Sajnos az én cégem jogutód nélkül szűnik meg, most folyik a felszámolási eljárás :( Talán Veled beszéltük/írtuk, hogy a tgyásra akkor jogosult az ember (persze, ha minden egyéb feltételt teljesített), ha a cég megszűnését követő 42 napon belül szül az ember. Nálam már talán sikeredik ez (de kezem-lábam ikszben), de szorítok, hogy ha Nálatok is esetleg jogutód nélküli megszűnés lenne, akkor Neked is sikerüljön!
Sokszor én is forgolódok a melegtől éjszaka, és csak húzom magamat, így annál nehezebben tudok visszaaludni. :(

Bettus!
A málnalevél tea szerintem is egy kicsit placebo, de én most is iszom. Marcinál nálam sem használt semmit 8)

Krisszi!
Sajnálom a nemzetközi jogot, viszont a polgári joghoz gratula! Hatékony tanulást!!!

Viola!
Bizony a sok állás, kézlógatás előhozhatja a vizesedést. Pihentesd a lábad, pócold fel és talán valaki írta az uborka vízhajtó hatását, egyél belőle sokat. Meg valami főtt krumpli is volt. Talán Krisszi írta egy pár napja.
A mentős papírról majd később írok!

Orsi!
Nagyon helyesek vagyok a kisfiaddal együtt! Tisztára Rád hasonlít! :D
Én is azt tudom írni, mint Kata, hogy az AFP-snél nem volt fontos az éhgyomor, viszont a cukros lötyi ivásánál nálunk a lelkemre kötötték, hogy szigorúan éhgyomor!

Barbi!
Üdv itt köztünk! :D Jól emlékszem, hogy Te a 2004 ősziekhez v. Friss kismamákhoz írogattál anno? Olyan ismerős vagy nekem :) Ha gondolod, beírlak a táblázatba, csak adatok kellenének (születés várható ideje, szülés helye /Stuttgart?/, esetleg név)! Az érkező baba sorszáma lejött :lol:
Benne van még a mai napig az alapszolgáltatásban a havi egyszeri orvosi vizsgálat a 8. hónap végéig, majd a 37. héttől (tehát ha "időben" szülsz 4 alkalommal) a heti CTG és orvosi vizsgálat.

Erika!
Igaz, hogy csak hétfőn olvasod, de remélem jól érzitek magatokat a Balcsin! :D Katával egyeztetünk!!!

Sz_Kata!
Az én cégem sem TB kifizetőhely, ha a Tiéd igen, akkor lehet, hogy ők utalják. Szerintem hívd fel őket!

Gesztenye!
Te sem olvasol már, de Nektek is jó pihenést Szombathelyen! Fázni tutira nem fogtok!
Klassz, hogy minden rendben Veletek! :D

Panek!
Ha megnyugtattak a kórházban, akkor ha nem érzed szükségét a 4d-nek, akkor hagyjátok ki! :D
A Hegedűs doki nem egy középmagas, kicsit husisabb (de nem kövér), középbarna, enyhén ritkuló hajú, 30+ éves doki? Csak azért, mert tegnap épp benn voltam a kórházban és láttam, hogy ő volt ügyeletben és egy ilyen kinézetű dokit láttam.

Kórházba szállítós papír: nekem a dokim írt a sima beutalós papírra pár sort, miszerint szülésem esetén a Péterfy kórházba szállítsanak. Nekem Marcinál is írt a doki és nem én kértem, mivel szerinte alapban a helyileg illetékes kórházba szállítanak. Most én kértem és Ő is azonnal észbe kapott, hogy bizony kell is az. Nálunk így van, de mint tudjuk nagy ez az ország :roll: Én inkább nem kockáztatok... Ja és jó lesz a mezei mentő is, ha végképp szükség lesz rá egyáltalán! :wink:

Házassági anyakönyvi kivonat: én írtam, hogy levélben kértem ki (Érdről nem mentünk ki Vácra érte) és nem telt bele 1 hét, pontosan 6 nap és ajánlottan megküldték a gyönyörű másolatot! Tényleg vannak még csodák ebben az országban! :D

CTG/NST: csak az utolsó hónapban van, tehát a betöltött 36. héttől, alap esetben (ha normál kiírás szerint szülünk), akkor négyszer! Ikerterhességnél nem tudom, milyen eltérés van ehhez képest.

Szabunk-varrunk-kacagunk szakkör: nekem jó, amit Erika írt, azaz a szerda délután is és a csütörtök egész nap. Pénteken valszeg nekem is programom lesz! Kata melyik nap jó Neked? Látom, írod a csütörtök délelőttöt. Oké!!! :D Legalább akkor még egész jó klíma van a padlásrészben, ahol asztal van a varrógépeknek! :D

Tegnap voltunk az Állatkertben Marcival. Nagyon élvezte, tündéri volt, ahogy rácsodálkozott, mutogatott az állatokra. Még kecskét is simizett. Hálából az egyik kis bogyópotyogtató megcsócsálta a vadiúj szoknyámat, még a foga nyomát is benne hagyta! Szerencsére jó időnk volt (mihez képest! :roll: ), nem tűzött a nap! A legnagyobb ajándék az égtől az volt, hogy nem fájt a hasam és a lábam, így tudtam menni.
Viszont tegnap délután újult erővel rámtört a fájdalom, annyira, hogy este sírva aludtam el :cry:

Megyek, mert Marci felébredt és megszeretgetem, amíg ilyen kis kómás :D

Pusz: Melinda (32+1)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok lanyok,

koszonom a jotanacsokat a vizesedessel kapcsolatban, probalom tulelni a dolgot.

Bujka,

nem ertettem pontosan mid fajt? A pocid? Vagy valami mas???

Hetfon kezdem a 34. hetet, de osszeteszem a 2 kezemet, eddig meg semmim nem fajt. A 25. het korul volt, hogy huzodott a hasam, de ez nem fajdalom volt, csak olyan furcsa, kellemetlen erzes. De se a hatam, se a derekam, se a pocim nem fajt soha, bar neha kemenyedik, de az sem veszes.

Viszont eszembe jutott valami: nekem se az orvos, se a vedono nem csinalt szivhallgatast a babanal eddig... Normalis ez???

Viola
fj35

Melinda,
nagyon sajnálom a rossz éjszakádat - egyrészt a szomszéd csendháborítása, másrészt a fájdalom... :cry: Húzódsz ilyenkor? Szeded a magnéziumot? És nem lehet, hogy a málnalevél-tea miatt van? (Mintha múlt időben írtad volna az elkezdését.) Valaki azt mondta, hogy csak a 36. hét után lehet inni :roll:
Augmentin: köszönöm, a tej és a reggeli jót tett. Most nem étkezés előtt vettem be, hanem ebéd után azonnal (tele gyomrot már csak nem mar ki :roll:) Felfázásra szedem.
Állatkert: klassz lehetett... Én ilyen melegben neki sem merek indulni. Ma este megyünk a Zenélő Udvarba (Mozart lesz) a Földrajzi Múzeumba (hetente komolyzenei koncertek vannak nyáron a kertjében - ti már voltatok ilyenen?) Készültünk a Velencei-tóhoz is, de rájöttünk, hogy 1. szombat van, tehát teltház, 2. túl meleg az idő... Ehelyett jó alaposan meglocsoltam az imént odakint és leslagoztam a teraszt - ilyenkor jut alaposan a lábamra is, ami felüdülés a dagadék bokámnak, viszont a felfázásnak biztos nem tesz jót :roll: De annyira meleg van...
Kórházpapír: meggyőztél, én is kérni fogom...
Most megyek készülődni...
Csütörtök :D :D Várom már!

Panek,
akkor alig két hét az esküvőig?! (Nekünk is 8-án volt, csak novemberben. És már pár éve...) Örülök, hogy minden OK a babával!

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Viola!
Igen, nekem a hasam egészen alsó része fáj, de iszonyatosan, mintha meghúztam volna, meg még olyanhoz tudnám hasonlítani, hogy mindjárt leszakad, mert nem bírja a súlyt. Ugyanez a húzódós érzés van a bal combom belső felében, a lágyék tájékán. Ez a két fájdalom általában egyszerre jelentkezik és minden előjel nélkül. Ilyenkor menni alig bírok, úgy érzem azonnal összeesem, mert nincs erő a lábamban. Ha pihenek, nem segít semmit, még éjjel is érzem néha. A dokim szerint - és lassan most már, 1 hét után én is osztom a véleményét - valami ideget nyom Beni.
Marcinál nekem derékfájásom volt, ami lenyilalt a fenekembe, de az is csak az utolsó hónapban. Ez az iszonyatos fájdalom most, nagyon hamar jött és sokkal rosszabb.
Tényleg tedd össze az összes kezedet, hogy semmi gondod, fájdalmad nincs! Drukkolok, hogy így is maradjon! :D

Kata!
Ezen a fájdalmon sajnos sem magnézium, sem a pihenés semmit nem segít (próbáltam már), mert valszeg ideget nyom Beni. Elég szerencsétlenül rátapintott valamire :roll: Málnalevél teát dehogy iszom még, majd csak a betöltött 36. hét után!
Felfázás :( Gyors gyógyulást!!! Locsolással tényleg vigyázz!
Nem voltunk még ilyen programon a Múzeumban, de biztos kellemes lesz, jó lenne ha a meleg is enyhülne picurit. Nagyon kellemes szórakozást Nektek!
A vizesedést sajnálom :( , nekem eddig még csak a jobb kezemen jött elő két este. De nagyon szurkolok, hogy ne is legyen több. Sómennyiséget tudod még csökkenteni? Gondolom, pihensz eleget és pócolod a lábad.
Állatkerti sétáról majd rakok fel képeket! Én is merésznek érzem magam, hogy neki mertem vágni ebben a melegben 8)
Csütörtök :wink:

Panek!
Tényleg, most hogy Kata írja, én előbb elfelejtettem! Tényleg két hét múlva lesz az esküvőtök? Hányan lesztek? Hol lesz? Stb-stb. :lol:

Ma kipakoltam Marci szekrényét és összerakosgattam úgy a ruhácskáit, hogy Beni rucijai is elférjenek. Nagyon ügyesen sikerült, egész sok helyet sikerült felszabadítanom: tutira elférnek a picuri rucik :D Azt hiszem, ezen felbuzdulva, este elkezdem apránként kivasalni Beni, immáron 1,5 hete kismosott ruhácskáit.
A kórházi cumóimból is összerakosgattam néhányat, ami már nem fog addig itthon kelleni.

Tegnap találkoztam a szülésznőnkkel a kórházban. Nagyon kedves már így egy rövid beszélgetés után is, de majd a CTG-k alatt jobban összemelegedünk :D

No most már dugulok!
Puszi: Melinda

ui: lehet, hogy járok egy kis esőtáncot (most épp nem fájok sehol!), hátha cseperészik valami majd estére!

KépKép

KépKép
bujka

Melinda,
köszönöm, a Zenélő Udvar nagyon jó volt, a múzeum kertje gyönyörű - évszázados fák, sok-sok levendula- és egyéb bokor (még füge is), kényelmes padok, kovácsoltvas lámpák... és egy hatalmas, fedett (de oldalt nyitott) rész székekkel, előtte a színpad. (Na meg mellszobrok híres felfedezőinkről, tudósainkról.) A koncert is nagyon jó volt. Sajnos, 30 fok volt (még mindig) és sok szúnyog, úgyhogy nem vártuk meg a végét - átmentünk egyet fagyizni Diósdra. (A program ma ingyenes volt, aztán alkalmanként 1500 Ft/fő)
Fájások :cry: Nagyon sajnálom. De legalább nem vizesedsz...
Ügyes vagy a babaruhákkal. Én még nem mostam ki őket, de nem is fogom a festés előtt (mármint nem a ruhák, hanem a ház festéséről van szó). Kórházi cuccok - nálam ez kicsit nehéz ügy, ugyanis egyáltalán nincs hálóingem, pizsamám (csak alvóspólóm), anyu már vett nekem párat (amiben szoptatni is lehet), de még nem hoztuk el...
Látom, már nagyon készülődsz :wink:
CTG-t a szülésznő csinálja?
Esőtánc: Diósdon esett pár csepp... Itt nyoma sincs... úgyhogy hajrá!

ákata2

Sziasztok!

Akkor a beígért képek!

Ezek még múlt hét vasárnap készültek a Városligetben, amikor hanyagoltuk az állatkertezést :D

Kép

Kép

Ezek pedig már a tegnapi állatkertes fotók!

Kép

Kép

Itt pedig Gábornak egy bálnát is sikerült lencsevégre kapnia :roll: :oops:
Kép

Mindenkinek sok puszit!
Melinda (31+1)

ui: bocsi az offért!

KépKép

KépKép
bujka

Szia Kata!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Az igazat megvallva, én még a múzeum kertjében sem jártam :oops: , de ha ilyen szép valamikor beiktatjuk a programjaink közé!
Képzeld, ma nem fájt semmim! :D Minek tud örülni az ember lánya :D
Nehogy azt hidd, hogy nekem voltak hálóingeim Marci születése előtt! :lol: Akkor beszereztem és most legalább újra használhatom őket! Viszont a szülésre vettem egy teljesen egyszerűt a kínaiban kemény 1000 Ft-ért, mert azt úgy sem tudom használni utána,megy a kukába.
Én már tényleg nagyon készülődöm, mert Marci mellett eleve korlátozottak a lehetőségeim, meg ugye a fájdalmaim is megkötik a kezem. Emellett hihetetlen módon rohan az idő, hisz már a 33. hetemet kezdtem és ki tudja a második babóval hogy alakulnak a dolgok...
A CTG-t a szülésznő csinálja, és mivel nekem van választottam, előre egyeztetni fogunk időpontot, hogy mikor van szolgálatban és majd akkor megyünk. A 20 perc letelte után (ha jól emlékszem, addig vagyunk rákövetve a gépre), megnézi a dokim vagy ha ő nincs benn, akkor az ügyeletes, hogy minden okés-e rajta és ennyi.
Térdig koptattam a lábam, annyit táncoltam, de sajna ez a rohadt eső csak nem esik :twisted:

Jó éjszakát!
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:03-kor.
Vendég

Melinda,
nagyon jók a képek! Marci édes, Te pedig nagyon csinos kismama vagy!
Én most értem el abba a szakaszba, mikor már minden ruha tré rajtam. Ez teljesen friss állapot, egy hete még nem így volt valahogy. (Van egy jó kis rohangászós ruhám, amit pont múlt szombaton próbáltam fel, és örömmel konstatáltam, hogy még jó - hát e hét szombatjára már kinőttem, mind mellben, mind hasban...) És az a furcsa, hogy a szabócentim nem jelez hasnövekedést. Még mindig 116. De úgy hússzal többnek néz ki... Majd csütörtökön meglátjátok :wink:
Eső: :cry:

Gabi,
klassz lehetett a veterán-bemutató! Az viszont nem csoda, hogy kifáradtál... Nekem ehhez nem is kell mást csinálni, csak létezni ebben a hőségben :( Házassági anyakönyvi kivonat: tényleg rémes. De nekem nem ez a leghajmeresztőbb, hanem az, hogy - mivel nem vettem fel a férjem nevét - a házasságkötésünk előtt nyilatkoznom kellett, hogy milyen vezetéknevet fognak viselni még meg sem fogant gyermekeink. Na most ez miért nem ér rá addig, míg a közös gyermek nem realizálódik?! És mi van, ha közben meggondoljuk magunkat, és kettőnk vezetéknevére anyakönyveztetnénk?! (Erről persze szó sincs.) Egyébként benne is van a házassági anyakönyvi kivonatunkban, hogy a bébik a férjem vezetéknevét fogják viselni. Jó, hogy a keresztnévről nem akkor kellett döntenünk :wink:

ákata2

Sziasztok!

Orsi!
Azt hiszem láttalak már.
:)
De köszönöm ,viszont azt nem tudom ,hogy olyan későn megyek be,mert aznap lesz a házassági évfordulónk ,Gergővel meg kell beszélni,mit csinálunk aznap.De az estefelé már bizti hűsebb lesz idő,majd meglátom
Kérdéseket azért irogatom
nagyon.nagyon szép a kisfiad......
cukorra tényleg kérdezz Rá,de Neked már volt egy úgyhogy bizti emlékszel mi volt akkor.

Képzeljétek péntek éjjel Viki mamó kiborított.
Lefeküdtünk 22 óra után ,mondván másnap megyünk esküvőre és kell pihenni,mert napközben nem tudunk majd,de az egész pihiből semmi nem lett,kisasszonyra rájött a tekergés a pocakban.Ha jobb oldalt feküdtem ott csintalankodott,átfordultam másik oldalra,átkúszott,hanyatt feküdtem az is borzalmas volt.Ilyet még nem csinált sose a 28 hét alatt.1 órakor már könyörögtem neki ne szórakozzon ,de akkorát belémrúgot,hogy meglepődtem.Kimentem ittam egy kis tejet ,hátha csititom de csak úszkált,úszkált.Énekeltem, simogattam, apját felébresztettem,szóljon már Rá,mi volt a reakció megint iszonyat erős rugdosás.aztán nagynehezen 2 körül megnyugodott és elaludt.4 órán keresztűl semmit nem aludtunk ,jó érzés volt nagyon nem azért írtam le ,hogy panaszkodjak,csak aludni kellett volna és nem tudtam......

Tegnap meg alig mocorgott,pedig mindenki simizte pocakot az esküvőn.
Hu ,annyit ettem ,hogy teljesen fullosak lettünk,ilyen finom dolgokat enni.És tudjátok milyen szuper volt?Kihasználtam a pocakom nagyságát ,valahogy kevés koviubit hoztak ki,de ahogy megkérdeztem nem kaphatnék e külön .....kihoztak egy óriási kistányérral.mindenki vigyorgott.....érdekes volt viszont,sose jöttek oda kérek e alkoholt....
persze nem kértem volna ,de még erre is figyeltek.
Viszont beütöttem a pocakomat nagyon a szék sarkába azóta is fáj,remélem nem lett semmi gond,elfelejtettem,hogy nagy a hasam....
Úgyhogy tegnap jót ettünk,meg ittunk és jól elfáradtuk.
Ma pihi egész nap,csak kutyust kell vinni sétálni,de az belefér....

su
28+7
suezika

Su,
jó lehetett az esküvő... Koviubi :lol: Tegnap a piacon az asszony, akinél szúnyoghálót vettünk, épp azt evett, és nekem is kínálgatta :D Persze nem fogadtam el, de nagyon aranyos volt :D
Mocorgás: nem lehet, hogy az eső miatt volt? Nekem időjárás-változáskor nagyon mocorognak, ha meg ilyen meleg van, alig :cry: Egyébként nekem is este 10 után indulnak be :wink:
Hasbeütés :cry: Vigyázz magatokra!
Kutya: nálunk a kan folyamatosan ás, ráadásul egy helyen, a terasz mellett. És az összes föld a teraszra jön :evil: Ha ráhúzok a lyukra egy vödröt (pl.), akkor fél méterrel odébb kezd neki. A kertünk 800 nm. Hogy miért pont azt a részt szemelte ki?!

ákata2

Sziasztok,

Ma is kánikula, nagyon nem bírom már. De jó lenne tengerparton ücsörögni :wink:

Ákata,

a kutya lehet titkos alagutat ás a nagyszoba felé :lol:

házassági anyakönyvi kivonat: Van olyan kórház, ahol nem 300 napos, hanem 30! napnál nem régebbi másolatot kérnek!! Szerintem elég nehéz belőni, ilyenkor, hogy mennyi az a harminc :roll:
Nálunk egyébként mindkettőnk vezetéknevét megkapja a gyerkőc, mert nem csak én vettem fel a férjem nevét, de ő is az enyémet (azóta, ha bemutatkozik, csak az enyémet használja, mondogatom is neki, hogy csak a nevemért vett el :lol: )

Tényleg, mi van Jadey-vel?! Képeket akarunk!!!

koviubi: mi van benne, hogy a kismamák ennyire kívánják? Nálunk most mindig van otthon, van olyan nap, hogy egy üveggel befalok. És a levét is megiszom :oops: A férjem meg tök kivan, mert álljtólag "hányásszagú" tőle a szám :roll:

Gabi,

eső volt errefelé is, de nem olyan heves. Amikor esik, azért rinyálok mert esik, amikor meg nem akkor meg azért. :oops:

Tegnap a férjem kerti bulit tartott a haverjainak, a múlt heti szülinapja alkalmából. Beígérte a srácoknak, hogy lesz kaja, pia, és free nő tömegek..... Ehhez képest, a női tábort én képviseltem a méretes hasammal, és egy barátnőm, aki elhozta a kétéves kisfiát :lol: :lol:

iwiw: most láttam a vaterán, hogy meghívót árulnak 500 Ft-ért! Őrület :roll:
sz_kata

Kata,
kutánknak szabad bejárása van a házba, inkább a meggyfa gyökereire pályázik... :?
Koviubi: én alapból imádom! El kéne tenni ebben a jó melegben, hátha sikerül...
Névfelvétel: nekem ez vhogy túl bonyolult (meg hosszú is). Ráadásul nem is értem. Ha Te Kovács vagy a férjed meg Kis, akkor a gyerek Kis-Kovács lesz vagy Kovács-Kis vagy ahogy Ti akarjátok? Döbbenetes, hogy ilyesmit simán lehet, de abból még mindig hátrányom van, hogy nem vettem fel a férjem nevét - pl. a telefonunk az ő nevén van, és ha elmegy a net és betelefonálok, néként kell bemutatkoznom, mert különben nem hiszik el, hogy a felesége vagyok... Ja, és a postán nem akarták kiadni az ajánlott levelét, holott ugyanoda vagyunk bejelentve :roll: :roll: És még sorolhatnám. Kőkorszak...
Kerti buli :D Fiúk sörbe fojtották bánatukat?
Mi ma avatjuk az ócsított teszkós grillsütőt, kételyeim vannak, nem omlik-e össze a faszén súlya alatt... Egyelőre csak ketten partizunk, de én is szeretnék egy szolíd összeröffenést még a kórház előtt...

Teszkóról jut eszembe: nemtom, máshol lesz-e ilyen akció, itt Érden 28-tól bébiruha-kiárusítás lesz (többek között), 70 százalékos (!). A hosszú ujjas-lábas rugdalózó 400 forintba (!!!) fog kerülni, a rövid ujjú vmi 300-ba. Tiszta pamut, több méret. Már edzem a férjemet a rohamra :wink:

ákata2

Sziasztok!

Kata, tök jó ez az akció, Érden hol is van teszkó? Most ismét teljesen amnéziás hülye vagyok, a 6-os út mellett, ahol a múltkor mentünk?

Képzeljétek, ma Rejoval elszaladtunk a Brendonba babakocsit nézni és az a kis ülőke, hintázóülőke vagy micsoda 15e forintnál kezdődik, de láttam 30ezerért is. amit ósanban 4e forintért adnak. Kata, megkérdeztem, ebben nem ül a baba, kimondottan újszülötteknek találták ki 0-6 hó közöttiekenek.

Egy kedves évfolyamtársam azt mondta vígasztalásul, hogy ne aggódjak a memóriazavarok miatt: a felesége mondogatja mindig, hogy a babával együtt állandó az IQ-juk, a babáé viszont rohamosan nő. :lol:

A CTG-t nekem a 34. héttől mondta a szülésznőm, fel is íratta velem a füzetkémbe, a 33. hétre, hogy: időpont kérés: CTG. :) a memóriazavarok miatt. Kata, mondok t. számot is: 3216-os mellék. A klinikáét úgyis tudod. H-P 8-tól 13-30-ig.

Koviubi - tipikus kismama kaja :lol: szilvalekvárral. :lol:

Jut eszembe, az Anyukám madártejet csinált ma nekünk vasárnapi lakomaként, megyek is, mert folytatódik a trakta, kis jegeskávé, ez az amaz. :lol:

(már annyira hiányoztak a kutyáim - ők ugyanis Anyuéknál maradtak - hogy szabályosan lelkibeteg voltam, ma viszont bepótoltuk a kimaradt időt, jól megdögönyöztem őket. Mondjuk nem látszik rajtuk, hogy hiányoznék nekik, egyfolytában vigyorognak. hálátlan dögök.)

Hűsöljetek sokat, igyatok rengeteg folyadékot, lábat felpolcolni, függönyt behúzni és pihi ezerrel :lol:

Szép napot mindenkinek!

puszi
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

ÁKata - névviselés meg adminisztráció: banánköztársaság. :lol: kis dolgokban logikátlanul bürokrata az állam, másban meg...

SzKata - nahát, tök jó fej a férjed, hogy felvette a neved. az én párom tutira nem venné fel az enyémet, igaz, hogy nem is valami különleges, sőőőt. :) gondolkodtam én is a két vezetéknév kötőjellel elválasztva kombináción, de úgy nagyon hosszú lenne. Pedig szép...

krisszi

Sziasztok!

Gabi!
Mikor keltél ma? Illetve mikor keltett Peti?
Minden tiszteletem a Tiéd, hogy bevállaltad a veterán partit Petivel. Én már csak itthon edzetem magam Vele, már sehová nem merek Vele elmenni kettesben.
Dehogy másztam be a simogatóba, jó vicc lett volna :shock: :lol: Én kinn fényképeztem a fiúkat, a kis vacak meg bentről kinyúlt a szoknyámért, egy kislány szólt, hogy leeszi rólam :lol: Előtte egy fickó cipőfűzőjét nyelte be, de alaposan!
Én minden nagyon - talán túlzottan is - előrelátó, precíz vagyok, így van ez a kórházi cumóval is. Ez nekem megnyugvást jelent, hogy tudom, össze van pakolva, bármikor mehetünk, ha úgy alakul. :wink: Marcinál burokrepedéssel indultunk itthonról, akkor meg ugye ajánlatos igyekezni a kórházba, nem jött volna jól a pakolás :roll: Drukkolok, hogy Beni is így indítson :D
Anyakönyvezés :evil:

Kata!
Köszönöm a bókot, de a magamra vonatkozóban kételkedek néha erősen :roll:
Nekem sincs sok cuccom, ami rám is fér és még jól is érzem magam benne... Ami épp a képen van rajtam, azt előző nap vettem. A pocakodra kíváncsi vagyok! Majd megcsodáljuk! :D
Épp akartam kérdezni, hogy Neked nem volt-e hátrányod abból, hogy nem vetted fel a Párod nevét... Én is épp az ajánlott levél felvételes mizériát akartam leírni. Én mindig tartok magamnál egy fénymásolatot a házassági anyakönyvi kivonatunkból, ha elkezdenének kekeckedni :evil:
Drukk, hogy bírja a teszkós cucc! :lol: Ezektől a babarucis akcióktól mindig olyan vásárolhatnékom támad, de nekünk ugye már mindenünk meg van (persze ebben is meg kell látni a jót: megmarad a "sok-sok" pénzünk 8) ).

Sue!
Mocorgás :D Beni is jól rázendít, ha éjjel elmegyek pisilni, de szerencsére, engem álomba ringat. De azért Marcinál erősen volt olyan időszak a vége felé, hogy egyik oldalam nem tetszett Neki, és bármennyire fájt a másik oldalon a fekvés, át kellett fordulnom, úgy rögtön megnyugodott :lol:
Koviubi :lol:
Ne izgulj a pocakbeütés miatt, bár máskor vigyázz! Nekem Marci kb. 2 hónapja beletenyerelt a hasamba és bizony fájt is kb. 2 hétig, de aztán nyom nélkül elmúlt. Lehet, hogy Neked is ilyen sokáig fog fájni. :(

Sz_Kata!
Marcinál még nekünk is 30 naposnál nem régebbi házassági anyakönyvit kellett vinni a kórházba, amitől én is kiakadtam. Még szerencse, hogy postázta az anyakönyvi hivatal, hülyét kaptam volna, ha személyesen kellett volna elmenni érte a 9. hónapban!

Nálunk most csendespihi van: Marci alszik, mi a Párommal is ledőltünk ebben a hőségben :D Remélem nagyot alszik a Kisördög :D

Pusz: Melinda (32+2)

KépKép

KépKép
bujka

Szia Krisszi!

Az érdi Tesco a 6-os és a 7-es út találkozásánál van, a körforgalomnál.
Jó, hogy ilyeneket írsz erről a babaringató micsodáról, mert még jobb érzésem van, hogy mi is vettünk :D
Tetszik ez a konstans IQ elmélet, nagyon van benne valami :lol:
CTG: mondom én, hogy óriási ez az ország! :lol:
Madártej, hú de jó Neked! Ha maradt, küldjetek Érdre is egy kicsit! :lol:

No most már tényleg megyek!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Krisszi,
CTG: nem értem, nekem az orvosom semmit se mondott erről... Igaz, a 32. hét legvégén megyek hozzá, de akkor is. Köszönön a tel. számot (bevallom, én a klinikát még az életben nem hívtam :oops:, csak az orvosomat a mobilján). Teszkó: ahogy Melinda írta, a körforgalomnál van. Jönnétek? Mikor is lesz az utolsó vizsgád? Még hátra van a közös fagyizásunk :wink: (Tegnap a férjemmel az Osváthban voltunk Diósdon, és fügefagyit ettem. Hű, de finom volt!! És egész darab füge volt benne!)
Hintázó: sajnálom, hogy lemaradtam róla :cry: Talán még látunk vhol akciósan. De a hőségben most nem hajszolom. Elég lesz a teszkós kanyar majd 28-án. Ráadásul hétfőn visszük a nőstény kutyit műteni (kipakolás :cry:), kétszer már kapott injekciót, harmadszor nem lehet (szövődmények). Már előre sírok - részint a műtét miatt, részint azért, mert 10 napig nem nyalhatja a sebet sem ő, sem a kan - hát ez nehéz lesz... :cry: Tuti, hogy hiányzol a kutyiknak! Legfeljebb nem mutatják... És persze, hogy folyton vigyorognak, ahogy lihegnek a melegtől, a mieink is...
Finomságok: nyamm! Megyek is, csinálok egy kis császármorzsát :wink: Imádom a madártejet, de a férjem ki nem állja, magamnak meg sose csinálok... Pedig hű, de finom! (Sok-sok mazsolával szeretem...) Memóriazavarok: ismerős :wink: És igaza van, aki az elméletet felállította :lol: Lábfelpolcolás: hiába... nekem annyit használ, hogy nem dagad jobban (mint pl. ha ülök). De vissza aztán nem megy... legfeljebb reggel jobb egy kicsit. És feszíti is a bőrömet a víz, nagyon érzékeny a lábfejem. Nem hittem volna, hogy ez ilyen komisz egy dolog... :cry: (Ja, és a fürdősó direkt rosszat tett, csak a krém kellemes, de az se használ. Ennyit nyavalyáimról :wink:)

Melinda,
ez a 30 napos dolog nagyon durva, én rákérdeztem, nálunk a 300 napos kell. Úgy tudom, ez a törvényi előírás is, ettől az anyakönyvezésnél nem térhetnek el. (Anyukám ügyvéd, pont múltkor részletezte ezeknek a dolgoknak a miértjét, jogi szempontból.) Szóval a kórház ne fontoskodjon, úgyse náluk zajlik az anyakönyvezési procedúra. (Sajnos - milyen jó lenne, ha nem kéne a kispapáknak, rosszabb esetben -mamáknak a szülés után egy napot az ügyintézéssel tölteni.)
Pocakméret és konfortérzés: megnyugodtam :wink:
A rosszalkodó kecskén jót vigyorogtam... Mászás: én ugyan hótt tunya vagyok, de egy dologra még mindig képes: két fokot felmászni a létrány cseresznyéért :roll: bezzeg a leszakadt függöny visszaakasztását nagy hasra való tekintettel halogatom :oops: Teszkós minőség: mire szétfoszlana, úgyis kinövik :wink: Csak 40 fokban fogom mosni a cuccokat, azt egy 100 százalák pamutnak bírnia kell pár hétig (főleg, hogy lesz váltásuk).
Jó pihizést nektek!

ákata2

Krisszi,

Annyira ritka "jelenség" hogy férj felveszi a feleség nevét, hogy annak idején megkerestek a tv2-től, hogy nyilatkoznánk-e erről egy műsorukban.
Mi kötőjelesen használjuk a nevet, a férjem vezetékneve van elöl. Apám szerint jó kicsesztünk a gyerekkel, mert az iskolában először a gyerekek a nevüket tanulják meg leírni, és hát a miénk így elég hosszú, szóval majd gyakorolhat :wink:

tanulás: én már nem bírom!! Ülök a könyv előtt, és "elolvasok" öt oldalt úgy, hogy utána fogalmam sincs mit is olvastam. Egyáltalán nem fog az agyam, totál el vagyok tompulva, és semmi sem érdekel, ami nem szüléssel, gyerekneveléssel és lakberendezéssel kapcsolatos. :roll:

Tesco: csak az érdiben lesz akció, vagy máshol is? Úúúgy szeretek babarucit vásárolgatni :lol:
sz_kata

Sziasztok!
Ebben a melegben nem irok semmit. MEg az is lefaraszt.

Volt valaki penteken VKn???
Mi volt?

Iwiwes meghivot egyet tudok kuldeni, de csak egyet es az elsonek aki ide keri :!:
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:03-kor.
Vendég

Sziasztok!

Csengő!
Megragadnám az alkalmat!
Én szeretném azt a meghívót, lehet?... :wink: Köszi!

Épp visszaolvasásban vagyok, mindjárt összeszedem magam, bár ebben a dög melegben nem könnyű... :cry:

Kép
mamy

Ákata!
Nem tudod véletlenül, hogy ez a Tesco akció mindegyik áruházban érvényes? Szerintem igen, az Auchan-nál is így szokott lenni. Tudod, amit a múltkor említettél body-kat, mi is ugyanolyat vettünk Csömörön.
Köszi a tippet! Rugit még mi sem vettünk, és tervben van. :wink:

Lányok, ez a meleg, kiborító. Épp ma mondtam a Páromnak, hogy én sosem nyavalyogtam nyáron a meleg miatt, elviseltem, mert hát mit lehet tenni? De most valahogy nagyon nehezen viselem, pedig hálistennek (kop-kop-kop!) nem vizesedek, semmi fizikális jelét nem érzem, kivéve hogy izzadok mint egy ló. Szóval már nagyon unom a meleget, jó lenne egy kis lehűlés, mondjuk kb. 7-8 fokos... Azt nagyon el bírnám viselni... Gondolom, ti is.

Kép
mamy

Vendég

Gabi!
De jó is lenne! Mármint a lehűlés. Persze tudom, mindenki a nyárra vágyott már régen, hát most megkaptuk... :?
Elég nyűgös vagyok, ebben a gatyarohasztó melegben még írni sincs kedvem... :cry: inkább beülök a ventillátor elé, és nézem ezt a dögunalmas meccset... :?

Kép
mamy

Jaj bocs, most látom hogy nyaralni mentek, és pont akkor jön a lehűlés?... Látod, ennyire figyelmetlen vagyok, ez is a melegtől van. Szerintem azért annyira nem lesz vészes a helyzet, legalább nem kaptok hőgutát...

Kép
mamy

Csengő,

A VK-n Rolexxel ketten képviseltük a topicot. A szokásos témák voltak, illetve minden olyan, ami bennünk felmerült, azt megvitattuk. Két hét múlva, pénteken megint lesz.
Megint ott volt Az A csajszi. olyanokat kérdezett hogy csak na! pl: tényleg jó a babának az eda? mertogy ha a mama bekábul, az a babának jó.... no comment. Na meg hogy a dokija azt mondta, hogy a méhlepényt vagy kiszedi kézzel, vagy műtéti úton. Nonszensz. Nagyon extrém esetekben nem jön ki a méhlepény magától. Erről is beszélgettünk.
Úgy tűnik, egyre inkább a szülés végére érünk :lol: Most majd jönnek a "mi lesz az után" témák :lol: :lol:

Simigabi,

én is sokat nézegetem a vaterát, meg a teszveszt. Néha nagyon jó dolgokat lehet ám kifogni! Én főleg a régi, öreg bútordarabokat vadászom, imádom őket felújítani, kipofozni. Nagyon sok bútorunkat lomtalanításokon "túrtuk", de most az anyukájuk sem ismerne rájuk :lol:

lehülés: a 23 fok pont jó!!! :wink: Csak ne megint októberi időjárás jöjjön......
sz_kata

Sziasztok!

ÁKata - Osváth :lol:
A kutyukádat pedig azért ne sajnáld annyira, az enyémet is meg kellett műteni, mert egy óvatlan pillanatban úgy babázott nekünk 12 db kiskutyát, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Azóta is nevetek Apukám reakcióján: "hát de csak együtt adtam nekik enni!" holott a lelkére kötöttem, hogy TÜZEL a szuka, nehogy összeeressze a kanunkkal. Szóval sokkal rosszabb volt a kutya-áradat, főleg, mivel a felét azonnal el kellett altatni (nem tudta volna felnevelni szegénykém, így is csont és bőr volt a vége felé) és még így sem tudtam elajándékozni az összeset. Mivel keverékek lettek.
Inkább ezerszer a műtét. Nem lesz könnyű a melegben szegénynek, majd bizonyára kap egy űrhajós fejvédőt, hogy ne érje el a sebet...
Ásás - ne aggódj, ki fogja nőni. A mieink most annyira nyugisak, igaz, 12-13 évesek mindhárman, de már jóideje nem randalíroznak annyit, mint régen.

Melinda, elfelejtettem megírni, hogy Marci ANNYIRA ÉDES és OLYAN SZÉP!!!! Te meg tök jól nézel ki a fényképen, szóval nem értem a parádat :lol:
CTG - lehet, hogy ismét az én hülye agyam kapcsolt másik vágányra, de a szülésznő még nézte is, amit írok, szal lehet h itt is bejön az ahány (kór) ház annyi szokás elv :lol:

ÁKata - nekem sem a dokim mondta a CTG-t, hanem a szülésznő. Ő finoman elmosolyodott és annyit mondott, hogy a doktor urak nagyon leterheltek, néha elfelejtik figyelmeztetni a kismamákat a soron következó vizsgálatokra, ezért inkább elmondja ő a teendőket... :lol:

SzKata - mintha azt mondtad volna, hogy kész vagy a vizsgákkal, mégsem? Á, ez már tényleg az elviselhetetlenség határát súrolja. Nagyon gondolkodom rajta, hogy hagyom a francba az egészet. Nem akarok siránkozni, de reggel 7 óta tanulok, ok, egy órára elszaladtunk Rejoval a Brendonba, utána meg ebéd, na de könyörgöm, hát ilyennek kell lennie egy vasárnapnak??? :cry:
Nekem sem fog az agyam, a napnak kb egy órájában vagyok befogadóképes - többnyire reggel vagy este, most csak szenvedek.

Nem beszélve arról, hogy el kéne mennem cuccokat vásárolni, mert ha - ne adj' Isten - előbb jön a baba, akkor még egy normális hálóingem sincs, ami elöl nyitható. Többi babacuccról nem is beszélve.
:cry:
Lányok, találtam egy egész jó kocsit egész jó áron:

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=63

a színe kicsit fos, de nem olyan rossz, nem?

krisszi

Kata, Mamy,
nemtom, hogy másutt lesz-e teszkós akció - mi csak az érdi prospektust kaptuk meg. Talán a honlapjukon fenn van a többi üzletüké is... Mindenesetre ez a bót alig két hónapja nyitott, és eléggé pang... (konyhai és egyéb gépekre is lesz akció, 30 százaléktól, ha vkit érdekel)

Simigabi,
jó, hogy legalább tudtál aludni... Nyaralás: gondolom, nem vízbemenőst terveztek (legalábbis neked), és ha kicsit hűl az idő, legalább tudtok mászkálni. Persze Petinek biztos egy strand az élmény... De ahogy tapasztaltam, a gyerekek a 23 fokban is imádnak fürdeni, őket nem érdekli, ha hűvösebb van, és meg se fáznak...

Na, vezet Anglia... Nekem mind1, ki győz, csak hosszabbítás ne legyen :wink:

ákata2

A nagy siránkozásban elfelejtettem válaszolni:

ÁKata, még a jövő héten egy nehéz, meg azután egy beszélgetős, lájtos. A nemzetközimet nem tudom, mikor kapok új időpontot.

A jövő hetem még tuti gázos, de utána nagyon remélem, felszabadulok és mehetünk fagyizni, meg soppingolni vagy akármi! :lol:

Puszi,
Krisszi

krisszi

Teszkós újság még nincs fent a neten, ahogy látom...
Mamy, tőletek messze van Érd, Kata, tőletek nem annyira (Wekerlétől a 0-ás nincs messze, és arról majdnem Érd határában van a letérő. Kilométerre nemtom, de hétvégenként néha Kőbányára arra megyünk, és nem olyan vészes. Persze kérdés, megéri-e a benzint... Hét közben nem ajánlom, dugó dugó hátán.)

ákata2

Krisszi,
OK, és hajrá! :lol: Azért egy dögség, hogy a vizsgaidőszakot ilyen sokáig kinyújtják... Kínszenvedés.

Néha ugyan sírok egy kis hóesésért, de legalább egy csepp hűvösért, ezzel együtt lelomboz, hogy most már rövidülnek a nappalok :( A télben nem is annyira a hideget, mint a sötétséget és a lombtalanságot utálom.

ákata2

Vendég

Még valami eszembe jutott:

gyakorló kismama barátnőm felhívta a figyelmem arra, hogy szép-szép, hogy mindent tudunk a szülésről, na de ott és akkor ugye segítenek rajtunk, tehát nem baj, ha nem tudjuk betéve a szülész-nőgyógy szakvizsgyakérdéseket a kitolási szakasszal kapcsolatban.

viszont: otthon tök egyedül kell boldogulnunk egy újszülöttel, szóval inkább már a babaápolási, szoptatási könyveket kéne bújnunk. Hmmm. Lehet, hogy igaza van.

NEm akarok egyik kezemben az üvöltő gyerekkel, másik kezemben a Spock könyvvel rohangászni eszelősként a lakásban.... :lol:

Eldugulok és húzok alkotmányos alapjogokat tanulni.
pusz

krisszi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:02-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:02-kor.
Vendég

Krisszi,

Még két vizsgám van, mindkettő utó :cry: :oops: De hát olyan szépen nyíltak a virágok a kertben, ki tud akkor a devizaárfolymokra koncentrálni :roll: :lol: Na nem mintha most jobban menne.....

Csecsemőgondozási könyvek: már elkezdtem utánajárni, mit érdemes olvasni. A védőnéninek is feltettem a kérdést és a VK-ban is. Egyben megegyeztek a válaszok: csak a DR Spock-ot NEE! Állítólag már a hetvenes években elavult volt. És ha ezt a védőnéni mondja, akik ugye nem a naprakészségükről híresek, akkor abban lehet valami.
Amit én már megrendeltem: A csodálatos újszülött és az Éjszakai gondoskodás.A Vk-ban ajánlották még a Kismama magazin féle Szoptatás könyvet is.
Majd referálok

vásásrlás: nálunk néhány babarucin, meg a szagtalanul záró szemeteskukán kívül még semmi nincs.
Pedig most már..... Na, majd a jövő hét végén
sz_kata

Kata, beelőztél, én is most akartam Spockról lebeszélni Krisszit... Bár, gondolom, nem komolyan írta :wink:Néha borzadok, mikor Anyu a saját csecsemőgondozási tapasztalatairól beszél (a la Spock és akkori bébidivat).

Kata, Krisszi, hajrá a maradék vizsgákhoz!

Krisszi, a b.kocsi színe sztem nem tré, én a kerekét kicsinyellem. Tegnap egy murvás út mellett ültünk a férjemmel a padon, és jött egy fiatal nő kiskerekű b.kocsival, és három méter után (aminek úgy nekigyűrkőzött, mintha csillét tolna), letért inkább a fűre. Igaz, a férjem szerint murvánál tökmind1, szerintem a nagy kerék mégis jobb. Gondolj a kempingbringa és egy nagykerekű cajga tekerésére... Persze nem mind1, mire és hol használod majd.

Simigabi,
nagymamás nyaraláshoz tök jó a 23 fok... Merre mentek egyébként? (Tájegységileg)

ákata2

Sziasztok!

Spock-ot csak viccnek szántam :lol: Kb olyan lenne, mintha a '79-es alkotmányból próbálnék felkészülni a csütörtöki alkjog vizsgámra. A Magyar Népköztársaságban minden hatalom a dolgozó népé :lol:

Penelope Leach-féle Picik és kicsik c opust ajánlja a Kismama, szép könyv, csak az ára húzós kicsit. 9e...
Lehet, hogy inkább kiveszek párat a helyi könyvtárból és ami nagyjából fexik az elveimnek, azt megveszem. Eddig is mindig azt csináltam: elolvastam a lehető legtöbb infót, aztán nagyjából kiválasztottam a nekem megfelelőt.

(Megdöbbentő, hogy mennyire nincsenek egységes nézetek a mit-hogyan a babával kérdésre... Nekem megvan az összes 2003/2004-es Kismama, illetve pár darab 2005-ből, meg persze a mostaniak. Elég parázs viták vannak módszerek és könyvek megítéléséről, meddig hagyjuk sírni, éjszaka megszoptassuk-e minden alkalommal, ha felébred, hol legyen az ágya, aludhat-e velünk egy ágyban...)

Az a baj, hogy Anyut nem is akarom ilyen kérdésekben faggatni, tök mást mond, mint amit a felkészítőn hallottam. Változik a világ. Hallottad, Kata, amikor kiröhögtek a felkészítőn a pólya-kérdésemmel :lol: Szegény Anyu meg esküszik rá és már be is akart szerezni egyet. az a bórvízes melltörölgetés szörnyű lehetett. :shock:

Babakocsi - olyan mint a pasik. Nincs tökéletes :lol:

A nagyobb kerekűek dög nehezek, láttam, mit szenvedett egy kismama míg három lépcsőfokon felcipelte a Bergon kocsiját. Persze senki sem segített neki, csak én a nagy hasammal.

A kiskerekűek sokkal könnyebben fordulnak, manőverezhetők, persze "terepre" nem jók, de asszem én inkább egy ilyenben fogok gondolkodni: nem járok sz@r utakon, mindenütt aszfalt van, plusz tőlünk minden műintézet (védőnő, gyerekorvos, közért, 100 kisbolt, pék, fodrász, kozmetikus, posta, kajáldák és Anyuék is persze) kb 5 percre van gyalog és mindenütt normális járda van.

A háromkerekűek a nagy szerelmeim, de olyanból még nem találtam olyat, ami ne 65-70 centi széles legyen: na mármost Bp-en az autósok elég híresek arról, hogy szeretnek a járdára parkolni, egy ilyen monstrummal esélytelen a városi közlekedés. Persze van, akinek bejön, de én elszörnyedtem, amikor egy betérő fórumozó által ajánlott Jane típusú háromkerekűt próbáltam a boltban vezetni. Nekem nagyon nem jött be, pedig szép, vagány kocsi.

Azt kell józanul átgondolni, hogy milyen terepen, milyen közlekedési eszközzel szállítva akarjuk használni, de mindenki azt mondja, hogy tényleg nincs tökéletes darab...

Jók legyetek, jó éjszakát!
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Hát, Ti mindig ilyen termékenyek vagytok? :D
Köszönjük a bókokat! :lol:

Su!
Remélem, azért találkozunk holnap!

LÁnyok!
KÖszi a terheléses vérvételhez a tippeket, de az a baj, hogy én nem terhesen is alig bírok úgy elindulni otthonról, hogy nem eszem. Pláne most, 30 fokban... Nem is a cukros víz a baj, hanem az éhgyomor, utána meg az a rengeteg várakozás... Balázsnál beijesztettek, mert azt mondták, hogy a határon volt a cukros érték. Aztán utánaolvastam, dehogy volt! (Már nem tudom, mennyi volt). Szóval, nem várom. Melyik héten esedékes ez? Még mindig csak cukros víz van, nincs más alternatíva?

Egy kérdés a gyerekesekhez: volt a gyerkőcötöknek 3 napos láza (roseola vírus)? Nekünk úgy tűnik, ez van, bár ez már a 4. nap... :(

JÓ éjt mindenkinek!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Orsi!
Megyek,megbeszéltük Párommal inkább később megyek be mert 2 órakor még dög meleg van és akkor kell Nekem elindulni.Majd várlak.Ha a 4es vonattal megyek Én már ott leszek kb 5 körül.

Terheléses vércukker,múlthéten hétfőn voltam a 28.betöltött hét után küldött el.Este 8 után tilos volt enni,de vizet bármennyi mennyiségben ihetsz a hölgy megkérdezte ettem e ,mert ha igen mehettem volna máskor vissza,és a legrosszabb tényleg a következő 2 óra volt,ha anyukám nem lett volna ott és nem beszélt volna hozzám kitacsi lett volna.....
majd délután beszélünk.
Megyek viszem kutyust sétálni ,még nincs hőség
su
suezika

Krisszi,
kocsik: igények és pofonok :wink: Nálunk az utak sz*rok, járda kvázi nincs, és minden elég messze van... Marad a nagy kerék. Meg a férjem két erős karja :lol: Nálatok, ahogy olvasom, a helyzet ideális, leszámítva a lépcsőzést, ami viszont nálunk nincs.
Nálunk nem a pólya-, hanem a "melegen-öltöztesd"-kérdés van napirenden anyuval :roll: Ezért is kérdeztem rá a felkészítőn. Könyv: asszem, én majd a kórházi fekvésre viszek magammal csecsemőgondozós könyvet. Egyébként én az interneten is szoktam olvasgatni - szoptatás témában ajánlom alábbiakat:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=hova
http://www.lll.hu/node/15
(kedvencekből van elmentve, kezdőlapra kell menni)
Lehet egyébként, hogy a gyermekorvos megfelelő kiválasztása többet ér, mint akárhány könyv. Főleg, hogy a sok könyvbe, tanácsba csak belezavarodik az ember lánya :roll:
Nemsoká visszük Zsömikét a műtétre... Köszönöm a biztató szavakat, aranyos vagy :D A 12 kölyök nem lehetett 1*ű... Szeretném, ha a kannak lennének babái, olyan etalon kutya, de más vele fedeztetni, mint egy fészekalja kutyit dajkálni, elajándékozni - úgy, hogy testvértől származnak.

Orsi,
a cukros tortúra a 24. héten esedékes, szóval még van pár napod addig :wink: Cukros víz helyett lehet zsemle-tej megoldás is. Lázhoz sajnos nem tudok hozzászólni, de jobbulást!

Lányok,
ma hajnalban arra ébredtem, hogy pokolian fáj a gyomrom - e jelző nem túlzás, voltak pillanatok, mikor megdögleni szerettem volna. Mintha tüzes golyót nyeltem volna, s ha megmozdultam, a golyó is mozdult, a gyomromat égetve (nem sav volt!). Akkor úgy éreztem, ilyen fájdalmat még nem éltem át. Azóta is úgy érzem egyébként. Nagy nehezen lazítottam, ittam tejet, és sikerült is visszaaludnom, s most jó, de nagyon nem értem az egész okát - én a vasszöget is gond nélkül megeszem, ha jól van elkészítve. Mióta viszont az Augmentint szedem, ez a gyomorfájás másodszor jön elő (és először is hajnalban volt). Mivel eddig gyógyszer sem ütötte ki még a gyomromat soha, kezdek azon filózni, hogy Lilikém, aki faros, a fejecskéjével nyom valami ideget a gyomromnál. Nektek volt hasonló tapasztalatotok?

ákata2

Su,
én simán palacsintáztam még este 8 után a vérvétel előtt, és 4,7 lett a terheléses... Csak akkor kell bevallani, ha rossz lesz az eredmény :wink: De miért is lenne?! :D

ákata2

Sziasztok!! :D

Hú mennyi minden történt itt a 7végén...idáig csak olvasgattam.. :oops:

Ez a meleg...most már tényleg a tűrőképességem határait súrolja :evil: Ti hogyan mászkáltok az utcán?

Én megőrülök már ettől a reggeli bkv-zgatástól. Szerencsére este Bali értemjön, de őrület, hogy reggel 8-kor az ember hátán csorog a víz...

Kata :D sajnálom a pocidat :cry: biztos, hogy nem gyomorsav volt?? Nekem kb. 1 hete van hogy időről időre, főleg ha lefekszem, érzem hogy ég a gyomrom. Ha nagyon rossz, beveszek egy Rennie, és az vmelyest rendbehoz. De amúgy az Augmentin tényleg okozhat pocakproblémákat...

Egybéknét szurkálni húzodni nekem is szokott, de ott lent, az ágyéknál. Azt hiszem ez normális, mert a méhszalagok feszülnek.

Krisszi :D Babacucc: bízzunk benne hogy a manócskák nem jönnek hamarabb. Persze ebben a melegben sosem lehet tudni. Nekem amint terhes lettem, már március elején azzal nyaggatott az anyukám hogy nehogy merjek bármit is előre venni a babónak...Végül abban maradtunk, hogy mivel nov. 10-re vagyok kiírvva, nyáron már semmit nem csinálunk, viszont szeptember 1-től nekiállunk és mindent megveszünk. ..Azért ne hagyd az utolsó percre.

Orsi :D én is a tej-zsemle megoldásról hallottam, szerintem az a másik amit választhatsz. Vigyázz a vírusokkal és lázzal, nehogy vmit megkapj ebbe a hőségben :roll:

Csajok! Nálatok cicitéren mi a helyzet. Nekem időnként egyszerre mindkét mellbimbóm körül körbe egy jó nagy területen bepirosodik a bőr. Amúgy nem csúnya, meg nem fáj, csak érdekes. Viszont a hasamon, lekopogom, egyelőre teljesen sima bőr, bárcsak így is maradna :wink:
Vendég

Sziasztok!

Su!
Én is lehet, hogy előbb oda tudok érni, majd meglátjuk.

Voltunk a gyerekdokinál, de kifordultam a rendelőből, mert százan voltak, egyik szegény gyerkőc ott taccsolt. Visszamegyünk nemsokára, mert muszáj tudni, mi van a fiammal. Most már az arca is tiszta piros pötty, dehát a meleg is rátesz egy jó lapáttal.
Szurkoljatok, hogy ne legyenek sokan!

Tűzmanó!
Mi kb egy idősek vagyunk. Mikorra vagy kiírva?

Csatlakozom Ákatához, tényleg jó a www.lll.hu honlap. Ha esetleg problémátok lenne a szoptatással, itt mindig találtok biztató történeteket és szakszerű segítséget is kaphattok (szopt. tanácsadóktól). Szerencsére nekünk sosem volt semmi problémánk. Fiam még mindig odavan a ciciért
:D

Kellemes napot mindenkinek és hűsöljetek valahol (pl. Kád)!

Orsi

osoa75

Sziasztok!

Csak gyorsan egy-két sor, mert olyan sokat írtatok tegnap óta, hogy csak átfutottam az írottakon.

Tesco akció: ugye nekem is az érdi akciós újság van meg, de rajta van, hogy: "Ruházati kiárusítás -30%, -50%, -70% Számos nyári termékből, amíg a készlet tart! A készletek áruházanként változhatnak!" Úgyhogy szerintem mindenhol lesz akció :D

Csecsemőápolási, szoptatási könyvek: én már rendesen olvastam őket Marci születése előtt, de elhitetitek, hogy amikor ott a bömbölő újszülött, hirtelen azt sem tudod, hogy fiú vagy-e vagy lány! :lol: Persze idővel leülepszenek a dolgok, mert az első "pánik" is elmúlik és aztán olyan, mintha mindig is ezt csináltad volna! :D
Nekem egyébként a Krisszi által említett Kicsik és Picik vannak meg, de még nem az átdolgozott aranyáron árult kiadás, hanem még az előző változat cirka 5eFt-ért. Azért abban is vannak elavult dolgok, de lehet, hogy az átdolgozottban már nincsenek. A lényeg, hogy szerintem egészen jól használható.
A szoptatásról én elsősorban az interneten gyűjtöttem infokat, a Kata által említett honlapokon. Aztán az élet itt is jól meggyűrt... Ja és nem utolsósorban nagyon sok info szerezhető a Babanet fórumain :lol: :wink: (Én szopis problémáink kapcsán csatlakoztam a "Marcis" topikhoz! :D Isteni jó kis csapatra tettem ott is szert, úgyhogy mindennek van oka és miértje az életben :wink: )

Hőség-lehülés: én is hallottam, hogy péntek magasságában 25 fok körülre lehül az idő és kiadósabb esők is lehetnek! Hurrá!!! (Gabi! Bocsi!)

Babakocsi: nekünk terepre (értsd érdi utak) mindenképp vastag és nagy kerekű babakocsiaink vannak. Mi a Párommal terepjáró kerekűeknek hívjuk őket, de tuti jól használhatóak és természetesen a városi normális utakon is jók. Az egyik egy ABC Design háromkerekű, amivel szerintem sokkal könnyebb manőverezni, mint a négykerekűvel, legalábbis számomra :D Persze nem kell parkoló autók között lavíroznom :roll: Én nagyon szeretem.

Orsi!
Valszeg mi átestünk a 3 napos lázon Marcival március végén. Mi nagyon szerencsétlenül, mert már lappanghatott benne és úgy kapta meg a 15 hónapos oltását :arrow: kórház lett belőle :( Marci egyébként nem volt lázas típus semmilyen betegségénél, de akkor 39 körül mozgott és nem nagyon tudtam levinni. Nálunk 3-4 napig tartott és semmi egyéb tünete nem volt. Ha holnapra sem múlik a láz, akkor szerintem mutasd meg dokinak! Jobbulást!!!

Kitartást a melegben!!!!!! A vizsgára készülőknek dupla erőt kívánok!

Millió puszi: Melinda (32+3)

KépKép

KépKép
bujka

SZiasztok!

Babakocsi:
nekünk a Graco jött be és sok anyukánál látok ilyet. Nagyon könnyű, irányítani is és hatalmas bevásárló rész van alul-ez nagyon fontos! Nyáron is jó, és lehet hozzá kapni télen lábzsákot, stb. Ezt mi 1 éve vettünk 10ezerért és nagyon bevált. Tálcája miatt is szeretem, mert az előzőnknek nem volt . BKV-zni is lehet vele, bár én már nem járok, de könnyű emelni is, feltéve ha a baba nem túl nehéz :D

Orsi

osoa75

Orsi!
Nem rubeolás vagy baranyhimlős szegény?
pocija is pöttyös vagy csak arcocskája?

Lányok, Rátok mennyi jött eddig kilóba?Ma visító frászt kaptam, pénteken még csak 55.8 voltam most meg hétfő van és 56.6
És a ciki nagyon figyelek mit eszem ,kenyeret 1 hete nem is láttam inkább most a zöldségek mennek nagyon sajttal.Igaz az esküvőn ettem de ott is csak hus zöldségekkel nem kevertem a keményítőket és sütit is mértékkel.
Vagy ekkorát nőt volna a baba?
Nektek mit mondd a védőnő vqgy a doki így a vége felé mennyi jön még fel?
ha így haladok nem tudom megtartani a 12kg és akkor jajaj lesz Nekem......

és a fenébe Nekem nem sikerül ezt a vonalzót megcsinálni,pedig tegnap gergő megcsinálta .....

su
suezika

Orsi ,látom itt vagy,kb akkor tudod már ,mikor érsz oda?
Remélem nincs szabin az doki,vagy ilyenkor más is megvizsgál?
Kismama tornára Te szoktál járni?
és erre a tanfolyamra ami 10 alkalmas?
Ha megírod a számod és doki szabin van és még nem értél oda akkor küldhetek egy smst ne gyere ,be pestre.
su
suezika

Sziasztok lányok!

A tapasztaltabbakhoz lenne egy kérdésem: melyik csecsemőgondozási könyve(ke)t érdemes megvenni?... Elhatároztam hogy én is lassacskán megveszem őket, és majd a szülés előtt elkezdem tanulmányozni, meg a kórházba is beviszem, hogy friss legyen az ismeret, de annyi mindent olvastam már, hogy nem tudok dönteni... Igazából olyan könyv érdekelne, ami lehetőleg magyar szerzőtől származik, és valóban praktikus, gyakorlati tanácsokat tud adni, nem pedig csak általánosságokat tárgyal.
Van egy olyan pl. hogy "A csodálatos újszülött". Erről hallott valaki? Igaz, ez nem magyar, de jókat olvastam róla.
Egyszerűen totális tanácstalanság van bennem e téren. Tudom persze, hogy amikor "élesben" megy a dolog, akkor biztos hogy nem a könyvet fogom bújni, hanem teszem majd a dolgomat, de azért jó lenne egy "segédlet"... :oops:
Kismama magazinok nekem is megvannak, több évre visszamenőleg, egy hatalmas köteg. Nagyon érdekes, de ahogy már elolvastam jópár darabot belőle, néha ellentmondásokra bukkanok és ez kissé zavar.

Amúgy remélem mindannyian jól vagytok, a nyaralni indulókat nagyon irigylem :wink: bár ez a hőség nagyon bágyasztó, és veszélyes, vigyázzatok nagyon a napon, nemcsak a leégés miatt, hanem a hőguta miatt is, de hát úgyis tudjátok... :wink:
Mi idén nem megyünk sehová... :cry: elsősorban anyagiak miatt. Megbeszéltük a Párommal, hogy amit arra szánnánk, az most megy a babaholmi vásárlásra. Most ez a legfontosabb. A munkahelyemen kaptam üdülési csekket (67.500 Ft) amit majd jövőre ilyenkor fogunk felhasználni, olyan helyen ahová a Picurkát is vihetjük. Aztán úgy tervezzük, hogy az első szülinapját Horvátországban ünnepeljük. :P

Most megyek vásárolni, délután még jövök!

Sok puszi,

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?