Új privát üzeneted érkezett!

Szia Judit78!

Villányit véletlenül fogtam ki, de szerintem nagyon sok anyuka és baba köszönheti neki az életét. Irtó jó szakember, bár nagyon katonás a stílusa, de ha ő nincs, hát nem tudom.
Nagyon röviden leírom a sztorimat, mert egy regényt is lehetne róla írni.
Első kisbabámat vártam, augusztus 17-re lettem volna kiírva (idén). Szokásos vizsgálatok: 12. héten nyaki redő 3 mm. Átirányítottak genetikára, következett a korionboholy-mintavétel, Villányi csinálta. Az eredmény pár nap múlva megérkezett: minden OK, kislány.
Következő vizsgálat AFP, az eredmény nem jó, de mivel voltam genetikán, és az rendben volt, ezért minden OK.
18. héten genetikai UH, eredmény: szívfejlődési rendellenesség. Irány a speckó szívvizsgálat, ott szintén kiderült, valóban így igaz,ahogy Villányi doki észrevette a 18. heti UH-on (mert azt is ő csinálta), hogy beteg a baba. Ekkor voltam 18-19 hetes. Pár nap múlva be a S-M kórházba, hétfőn felvettek, megindították a szülést. Van egyéb belgyógyászati betegségem is, ezért nem adhattak csak Oxytocin-os infúziót, de arra nem reagáltam. Összesen kaptam 7 infúziót, kétszer altattak, plusz 15 szuri és 5 antibiotikum, valamint 5 nap, folyamatosan a szülőszobán reggeltől estig. Ennyi idő és szenvedés kellett ahhoz, hogy megszüljek. Végig mellettem állt, bár a csillagos eget láttam a pár nap alatt, de túl vagyok rajta. Ez most volt március utolsó hetében. Róla is folyt a víz, de megcsináltuk, a végén még meg is dícsért, hogy mennyire jól viseltem, stb. Más nem tudta volna végigcsinálni, annyira ki volt élezve az egész helyzet, hogy se túl kevés, se túl sok ne legyen semmiből, plusz sürgetett az idő, stb., stb. Mindent neki köszönhetek, és ha valakiben benne 100%-osan megbízom. Ha az ő felügyelete mellett nem fog egészséges kisbabám születni valaha, akkor senki mellett.
Röviden ennyi, a többit képzeld hozzá.

Adnernaln
andernalin

Sziasztok.

Én 21 hetes kismama vagyok és a S-M Á kórházba fogok szülni.
Első gyerekünk lesz és ha minden igaz kiscsaj:9 Nagyon örülök neki. A doktorom Dr.Szabó György akiről semmit nem tudok :( Kedves meg aranyos, meg minden, de mint szakmabeli...?????
A kórházról se sokat, talán annyit hogy eddig nem túl sok kedves emberrel találkoztam ott.

Légyszíí segítsetek, ha bármilyen tapasztalatotok van, ÍRJATOK.
Előre is köszike :)
Lencsi.

Lencsike
lencsike

Szia Lencsi,

Olvass vissza egy kicsit rengeteg hasznos infót fogsz találni. Kórházról, szobákról, orvosokról....

Adnernaln,

Így már értem, hogy miért ragaszkodsz Villányi dr.-hoz. Sok sikert!!!

Viki,

Köszi, hááát jobb ha fel sem sorolom :o
20m2 a szobája és jobban tele van, mint egy játékbolt :oops:

Kriszti
cuiccolo

Lencsi, én már írtam neked a másikban, hogy nyugi, jó kezekben vagy. Mindkét gyerkőcöt nála szültem (a többit is nála szülném, ha lenne) és ismerek még néhány "szabós" anyukát, akik szintén meg voltak vele elégedve.
Mire vagy még kiváncsi vele kapcsolatban?

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok Lányok!

Pzita, ed, Cuiccolo,

Nagyon szépen köszönöm az 1-2 héttel ezelött írt tanácsokat, mert szerencsére a mellem szinte teljesen rendbejött és a baba hasfájóssága is csökkent már:-)

Remélem nálatok is minden rendben!

Judit78 gratulálok Neked:-)

Lányok ismét lenne egy kérdésem hozzátok:
Ilyen melegben kaphat a baba forralt vizet vagy teát?
Mert különben én is a csak anyatej híve vagyok de most nagyon meleg van és kellhet neki folyadék nem?

További szép napot és köszönöm előre is az infót.
Kari
kari

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon.
2005. februárban szültem a Schöpf-Mérei-ben dr.Fodor Mónikánál.Nagyon szerettem őt,de sajnos elment a kórházból.Most új orvost keresek,de nem igazán ismerem őket. Ki tud valamit dr. Bodnárról (vagy Bognár, a keresztnevét nem tudom,érdekes,nagy bajsza van) vagy dr. Nyéky Boldizsárról? Esetleg kit ajánlanátok jó szívvel?
Remélem tudtok segíteni. Addig is minden jót kívánok!
Z. Andrea
z.andrea

Kari, én próbáltam adni cumisüvegből vizet (szentkirályit), mert gondoltam, hogy ha buszozunk és megszomjazik, adnék neki néhány kortyot (mert ugye szopi nem lehet mindenhol). De nem fogadta el. Viszont 2 napja eszik almát, azt nagyon szereti. szóval marad az anyatej, ha nagyon izzad, vagy csak úgy gondolom, akkor szopizik néhány kortyot.
(Kincső sem kapott vizet a legnagyobb melegben sem)

Jó hétvégét!

Edina
Kép
Kép
ed26

Kari! Én nem adnék, illetve nem adtam sem Ádámnak, sem Csillának és Rékának sem vizet, sem teát, pedig a lányok júniusban születtek. Egyelőre úgy tűnik mindekettő túlélte. :) Egy kis olvasnivaló e témában (nagyon rövid és kifejezetten erről a kérdésről szól): http://www.noklapja.hu/blogredirectdesc ... =2&tag=993
Technikai jellegű kérdés részemről: Ránézésre hogy döntöd el, hogy most csak szomjas, vagy éhes is? Nekem ez mindig csak utólag derült ki. Ha pár kortyot ivott, akkor szomjas volt. Ha többet, akkor enni akart.

Andrea! Bognár doktorról a nagy bajuszán kívül annyit tudok, hogy a fiam születése előtt egy nappal ultrahangozott, és 3694 g-ra becsülte a gép, az ő mérései alapján, és másnap 3750 g-mal született. Szóval ultrahangban biztos jó, szülni viszont nem szültem nála. Nyéky doktorról sokat tudnék mesélni, mivel mindhárom gyermekem a segítségével született. Őt tiszta szívemből ajánlom neked.

Szép, kevésbé meleg és felhőszakadásmentes napot kívánok mindenkinek!

Zita
pzita

Kedves pzita!
Tudnál esetleg egy kicsit bővebben is mondani valamit a Nyéki doktorról?Arra gondolok,hogy milyen emberileg, mennyire lehet megbeszélni vele a dolgokat,türelmes-e,stb.Esetleg néhány anyagi jellegű információt privátban.
Válaszodat előre is köszönöm!
Andrea
z.andrea

sziasztok

bocsi, hogy idekontárkodok, egy másik topicba szoktam írogatni, de most volna egy kérdésem. szóval elvileg még 3 hetem van hátra, és most van egy kis aggodalmam, mert ugyebár ilyenkor már bármi lehet. csak az én drága orvosom épp szabin van. igaz, mire papíron szülök, addigra itt lesz, de ugyebár ezt nem lehet tudni. a lábamat azért nem tudom összeszorítani, ha bármi közbejön. (persze nem bántom a dokit, hogy most megy szabira, mert mikor menjen? ha két hónap múlva megy, akkor másnak lesz gáz, szóval teljesen mindegy). No, a lényeg az, hogy megadta egy kollégájának a számát, hogy hozzá lehet addig menni, ő helyettesíti, ő is a S-M-ben szülész. Ő dr Domokos Tamás. Tud róla valaki valamit? Mert én sajna nem nagyon ismerek ott senkit. Egyébként a Templom dokihoz járok. Szóval, ha tudtok róla valami okosat (milyen doki, anyagi dolgok), akár itt, akár priviben vagy e-mailben szívesen venném, ha írnátok. Most ezen is aggódom, mert a Templom dokit már megismertem, bízom benne, kedvelem, és ha pont most történik valami, akkor mégiscsak egy idegenhez kéne mennem, akiről semmit nem tudok, még csak nem is láttam (bár szerdán hozzá kell mennem ellenőrzésre).
Illetve még egy dilemmám volna, ha járt már így valaki, hogy helyettesnél szült, hogy ilyenkor mennyit illik neki adni??? Én úgy gondolom, hogy annyit nem adnék, mint a rendes dokimnak, mert mégiscsak vele ment végig az egész terhességem, de nem tudom. Sosem szültem még, (hála az égnek beteg sem sűrűn voltam), nem nagyon van gyakorlatom ebben a "boritékolásban".
Előre is köszi, ha valaki tud infókkal szolgálni.
Kriszti
kriszta9

Szia Kriszta,

Sztem. kérdezdd a másik topickban Janiko-t, Ő Nála szült és most is Nála fog :)

A Domonkos dr. rendelője merre található?

Kriszti
cuiccolo

Sziasztok

Kriszti: a Templom dokit már ismerem, mert egész terhességem alatt hozzá jártam, csak a Domokost nem. Ő lenne a helyettes. Egyébként a Király u.- Csengeri u. sarkán (Király u. 77.) van állítólag a rendelője (sok kedvem van ebben a 40fokban bebumlizni a belvárosba). Szóval a Domokos dokiról nem tudok semmit. Feltételezem, hogy nem lehet egy hentes, mert ugyebár a Templom dokinak is rontaná a hírét, hogy kire hagyja itt a kismamáit, úgyhogy ez a reményem. De azért mégis jobb, ha az ember tudja, hogy kihez megy.
kriszta9

Sziasztok.
Köszönöm a válaszokat.
Ed26-háát egy picit bizonytalan vagyok, mert habár csak 22 hetes vagyok,vizesedik a lábam és sajnos eléggé. Elküldött a Szabó doki a belgyógyászatra, ott meg várták tőlem a vizelet és vér viszgálatot. Miután felhívtam a dokit azt mondta "jó", oszt ennyi.
Iilyeneket szeretnék tudni: ott van-e a szülésen? megegyáltalán mire számítsak...
Sajnos újabban félek egy picit ... (?) nem tudom...normális ez.....

Köszi:

Lencsike
lencsike

Kriszta,

Nem is arra gondoltam, hogy Templom dokiról érdeklődj hanem a helyettesítésről.
Én úgy tudom (de Anikó jobban képben van), hogy ugyan szabin van de nem tölti a teljes időt házon v. országon kívül így akár ott is lehet a szülésnél.
Domonkos dr.-hoz jár a barátnőm. Ő TEmplomnál kezdte és átnyargalt Hozzá.
Nagyon meg van elégedve. Amúgy Ők mindig egymást helyettesítik. Domonkos is bejáró orvos a schöpfibe.. Ha írsz konkrét kérdéseket megkérdezem Nekem!!!

kriszti
cuiccolo

Szia Kriszti

Köszi a bíztatást. És bocsi, szerintem az előbb félreértettelek.
Szóval akkor nem olyan szörnyű a Domokos doki. Igazából az zavart nagyon, hogy sehol nem találtam róla semmit, nem is hallottam még a nevét sem. Templom dokibá sajna most valószínűleg külföldön van, mert úgy mondta, hogy 4-én már elérhető lesz. Remélem a barátnődhöz hasonlóan én is elégedett leszek vele. Bár a Templom dokibát nem tervezem otthagyni, mert kedvelem. Szimpi, árad belőle a nyugalom, meg ilyesmi, és ez nekem sokat jelentett a vizsgálatok alatt is. (egyik barátném egy alkalommal eljött velem, mert kiváncsi volt az uh-ra, és meglátta dokibát, és közölte, hogy ennek a dokinak ő is szivesen szétrakná a lábát :) )
Nem is beszélve, hogy én kispesten lakom, és a rendelője is jobb helyen van nekem (pestimrén, nekem az negyed óra kocsival. a városba meg befurikázás, parkoló vadászat, stb. utálom). Utálok bejárni a belvárosba.
Szóval megnyugodtam. Köszi szépen mégegyszer.

Kriszta
kriszta9

Kriszta,

Nincs mit. Hasonló a két doki csak Templom inkább reiki és ezoteria fun, Domonkos pedig homeodoki :)
Sztem. meg leszel elégedve. Templom rendelője itt van közel hozzánk én Pimrén lakom :)

K.
cuiccolo

Kriszti

Írtam Anikónak is, hátha ír egy-két jó szót még a Domokos dokiról és akkor nem leszek ennyire oda. Tényleg baromi rossz az utolsó 3 hétben új dokihoz járkálni. Illetve ha úgy alakul csak egyszer kell hozzá mennem, de akkor is. Ilyenkor már nem olyan baromi jó érzés, ha motoszkálnak az emberben (máskor sem éppen), de pláne egy olyan doki, akit még nem is ismerek. Na mindegy.
Tényleg nagyon köszönöm az infokat. Remélem nem lesz gond.

Kriszta
kriszta9

Szia Kriszta!

Én 3 nap múlva szülök Domokosnál, azért tudom ilyen pontosan, mert nem fordult meg a babócám és császár lesz. Az előző oldalakon már panaszkodtam erről, de most már tök nyugis vagyok és nem aggódom. Szóval én nagyon-nagyon szeretem a dokit, és meg vagyok elégedve vele. Végig a terhesgondozáson nagyon kedves volt, bármilyen kérdésre mindig kimerítően válaszolt, nagyon figyelmes, semmi rosszat nem tudok róla írni. Az "alternatívkodásnak" nem feltétlenül a híve, tehát nagyon körültekintőnek láttam szakmailag, nem az a "majd lesz valahogy"-típus. 3 gyereke van, úgyhogy személyesen is érintett.
Biztosan rossz így a végén váltani orvost, de tényleg ne aggódj, mert nagyon rendes. Ha van még valami kérdésed, szívesen válaszolok.

Dóri
odod01

Szia Dóri

Köszi a biztatást. Eddig mindenkitől csak jókat hallottam róla, úgyhogy lassan majd megnyugszom végleg.
Hát tényleg nem túl jó most váltani, de majd kiderül, mikor akar kijönni a babóca, aztán lehet, hogy megvárja a mi dokibánkat. Bár én már úgy vagyok, hogy akár az ügyeleteshez is megyek, csak essünk már túl rajta, mert ez a meleg elég gáz. Gondolom Te is szenvedsz tőle. Te legalább tudod, hogy 3 nap múlva túl vagy rajta. Igaz, utána jön még a neheze, mert utána 24 órás non-stop szolgálat.
No, mégegyszer köszi az infokat. Szurkolok neked 3 nap múlva, vagyis akkor csütörtökön. Sok sikert a dolgokhoz.

Kriszta
kriszta9

Kriszta,

Dóri sokat leírt így csak néhány dolog (megkérdeztem Neked) :)
5000Ft. a terhesgondozás, 8000 ha uh is készül. Szülési tarifát küldöm priviben :)
Szakmailag alapos a feltett kérdésekre mindig válaszol de nem szószátyár. Apukája is nőgyógyász és valóban van 3 gyermeke :d

Kriszti
cuiccolo

Szia Kriszti

köszi mindent, írtam privit.

Kriszta
kriszta9

Sziasztok

Mindenkinek köszi a biztatást. Tegnap voltam Domokos dokinál. Tényleg nagyon ari, szimpi. A saját dokim mellett őt is nyugodt lélekkel ajánlom én is bárkinek. Kedves volt, jó fej volt, még poénkodott is kicsit, szóval ha valaki a belvárosban keres dokit, akkor hajrá.
Köszi mégegyszer

Kriszta
kriszta9

Sziasztok!

Mi jól vagyunk. Kicsilány szépen növekszik szerencsére, egyre kevesebbet fáj a pocija is, bár a nagy meleget kicsit nyügösen bírta. Fáradt vagyok de a mellgyulladás már szépen rendbejött, sőt a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt szerencsére:-)

Gratulálok Judit 78, és jó egészséget Neked és babónak is:-)

ed26
pzita
köszi az infókat víz ügyben.

Nehéz egy kicsi babánál megtudni hogy éppen mit szeretne , de így hogy lassan 7 hetes már szerencsére egyre több mindent értünk.

Lenne egy-két kérdésem hozzátok:

Szerintetek babaúszásra és tornára mikortól szabad vagy érdemes vinni a babákat?

A BCG oltás elég dagadt lett de még nem fakadt ki vagy gyulladt, attól is lehet nyügosebb a baba vagy az nem fájhat vagy viszkedhet szerintetek neki?

Ortopédia, Hasi és koponya UH-n kívül szerintetek érdemes valamilyen vizsgálatoit kérni vagy ha nincs gond vagy örökletes betegség akkor felesleges?

Mindenkinek szép estét és jó egészséget kivánok:-)
Kari
kari

Szia Kari,

Babaúszás ügyben:
3 hónapos kor alatt nem javasolt a babaúszás, de mindenképp konzultálj a gyermekorvosoddal, mert úgyis ő állítja ki az igazolást, hogy mehet a gyermeked babaúszásra.
Mi majdnem 5 hónaposan kezdtük a babúszást januárban. Szerintem nagyon jó dolog, bár volt akinek nem jött be. Mindig van negatív vélemény is.

Torna ügyben:
attól függ milyen tornára szeretnéd hordani a picit. Úgy tudom, hogy 3-4 hónapos koráig ez sem ajánlott. (kivétel a gyógytorna)

A BCG oltás helye a kisfiamnál is eléggé duzzadt volt. Kb 7 hónapos koráig többször be is gyulladt, de azt mondták ez normális, és azóta nincs vele bajunk.

UH ügyben szerintem konzultálj a gyermekorvossal, ha nyugtalan vagy. Nekünk is csak az általad felsoroltakat végezték el.

Reméljük, még más is hozzászól a témához.
Üdv,
Judit
angel068

Szia Lencsike!
Én is a Szabó dokinál szültem.Én 100%-ig meg vagyok/voltam vele elégedve!Veszélyeztetett terhes voltam,végig odafigyelt a terhességemre,és szó szerint,féltett és tiltott mindentől :D
Vizelet és vér vizsgálat.No erre küldhet a nőgyógyász,a védőnő,a körzeti dokid,no és a belgyógyász is :D
Ja és,ne aggodj! Tényleg jó doki,sőt az a típus aki még a nyaralását is képes lemondani,egy szülés miatt.
Ha lesz még egy gyermekem,és is nála szülnék.
Jó tanács!Ha teheted válassz szülésznőt,hisz ő lesz veled sokat a vajudásnál,és feltétlen hívd a dokit,ha megindúl a szülés,mert ha ezt a korházra bízod akkor az utsó pillanatra hagyják,hogy szóljanak a dokinak.(ez sajni általában sok helyen így müködik)

mimi12

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni!

A Schöpfiben szültem, és most terhes vagyok a másodikkal. Sok jót tudok mondani a kórházról a zord külső nagyon komoly szakmai hátteret takar!
Sajnos ennél a babánál volt alkalmam megismerni a genetikát is! :cry: Ott is nagyon, nagyon rendesek!Viszont felmerült egy igen kényes kérdés, amit csak Tőletek tudok nyíltan megkérdezni:
Sajnos a babámnál (remélhetőleg semmi komoly) rendellenességet találtak, és a biztonság kedvéért magzatvíz vételt javasoltak, amit Ferenczi doktor fog elvégezni.
Amire kíváncsi lennék az az, hogy ilyenkor is elvárt boríték, vagy hogy van ez? Szőnyinél fogok szülni, mint az első gyerekemet, az Ő magán kliense vagyok, de erről fogalmam sincs! :? Kérlek Benneteket, amennnyiben rendelkeztek erről bármi infóval, írjatok!

Mindenkinek problémamentes terhességet és boldog babázást kívánok!!!

Közsi:Kátya
kátya2006

Szia Kátya!Nem kell pénzt adni a vizsgálatért.Szerintem nem is fogadnák el.Miért kell a vizsgálat?
sütõtök

Szia Kátya,

Magzatvíz vizsgálat ügyben nem tudok információval szolgálni, de a Ferenczi dokiról sok jót hallottam. Bár úgy tudtam, hogy a Villányi főorvos szokta ezeket a vizsgálatokat végezni. Ha visszaolvasol, találsz róla némi info-t.
Én tavaly augusztusban szültem a Schöpf-Mérei-ben.
Igaz, nem a Szőnyi doktornál, de a szobatársam nála szült.
Ismerem a tarifáját. Ha érdekel, megírom privát üzenetben.

Üdv,
Judit
angel068

Sziasztok!

2006. jún. 28-án megszületett a kisfiunk, Boldizsár. 57 cm-rel és 3510 g-mal, végülis császárral, mert nem fordult meg. Az is kiderült a műtét során, hogy miért nem: 2szarvú méhem van és Boldi fejecskéje beszorult az egyikbe. Domokos doki nagyon szép munkát végzett, pici a heg és szépen gyógyul, tegnap már a varratokat is kiszedte. Minden nap bejött hozzám megnézni a kórházba, pedig nem is dolgozik ott, míg a többiekhez egyszer, ha benézett a saját dokijuk...
Köszönöm a sok tanácsot és bíztatást, lassan elkezdem a másik fórumot olvasni, az anyukák problémáiról szólót... :D
Szép nyarat és jó babázást nektek: Dóri
odod01

Szia Dóri

Gratula a kisfiadhoz :)
Sok Boldogságot és egészséget kívánok nektek.

A Domokos doki tényleg nagyon aranyos volt. Már azóta a Templom dokibácsim is visszajött a szabiról, már voltam is nála, és ha előbb nem, holnap délben randizok vele a kórházban, és utána én is szülök. Szóval már nekem is csak egy napom van így összezárva a fiammal.
Mégegyszer sok boldogságot nektek.

Kriszti
kriszta9

Sziasztok!

Köszi az infót!Igen, elviekben én is így gondolom, hogy nem kell az ilyenért fizetni, csakhát felmerült bennem. :?

Judit!Köszi itt nyugattatok meg Ferenczi doktorral kapcsolatban, mert nem volt még vele kapcsolatom a genetikai uh-n kívül. És Villányi és Ferenczi doktor csinál csak a Scöpfiben ilyet.

A babámnál a bal oladalon találtak egy 4 v. 5 mm-es cisztát a fejében, ez a gond. :( Állítólag a 26. hétig kötelessége felszívódni, és a genetikán is folyamatosan megnyugtattak, de Ferenczi ki akarja zárni mindenképpen a genetikai rendellenességet. Pénteken megyek a vizsgálatra.
És mivel Szőnyinél szültem az előzőt, nem ismeretlen a tarifa, de azért aranyos vagy! :)

Puszi Nektek!
kátya2006

Szia Kátya,

Sztem. is free of charge a vizsgálat :)

A barátnőm kislánya is cisztával a fejében született, időnként ellenőrzik ultrahanggal de panaszt nem okoz állítólag rendben van , hogy ott van :o (ja és Lillus már 3 éves)

Kriszti
cuiccolo

Sziasztok!

Ha valaki tud tarifát Nyéki doktorhoz legyenszives priviben elküldeni.Köszönöm a segitséget!!!!Ja nála szülök... :D
mankuc

Sziasztok!Légyszi segítsetek, ha tudtok!! :cry:

Ma bukkantam rá erre az oldalra, és nagyon megörültem, hogy létezik ilyen társalgó a Schöpfiről! Én 33 hetes vagyok és elvileg ott fogok szülni a Bognár dokinál. Amúgy róla tudtok valami infókat, mert hiába keresgéltem, úgy tűnik "senki" sem szült még nála??
A probléma egy kicsit kínos, de belevágok, hátha ti tudtok valahogy segíteni!! :idea: Eddig minden rendben volt a terhességemmel, de sajna múlt héten elkezdtem viszketni...lent. Persze a dokim szabin van, így máshova kellett mennem vizsgálatra. Az ottani, mellesleg marha bizonytalan doki Diflucant és Canestent írt fel, mivel kiderült, hogy gombám van. Azonban a gyógyszerész, akinél ki akartam váltani a Diflucan nevű tablettát, azt mondta, hogy az én helyemben ő nem venné be, mert a tájékoztató szerint árthat a magzatnak..Én persze jól beparáztam erre és nem is váltottam ki, hanem önállósítva magamat, orvosi tanács hijján,a már korábban kiváltott, de fel nem használt Candibene hüvelykúpot alkalmaztam. A nővérem, amúgy februárban szült és ő ezt kapta,a 30.hetében, amikor szintén ugyanez volt a baja. Gondoltam, akkor nem árthatok vele én se! Viszont az első kúp felhelyezésénél úgy elkezdett szúrni és égni, hogy majd elájultam. Nem tudom, hogy ez normális-e? Nagyon megijedtem, hogy talán jobban ártottam vele mint használtam, és most doki-szabadságok miatt teljesen tanácstalan vagyok, hogy kihez forduljak, mit használjak? Tudom, egy kicsit kínos ez a kérdés, de gondoltam talán itt tud valaki "segíteni"??Azt szeretném kérdezni, hogy van-e köztetek valaki aki hasonló gondokkal küszködött főleg a vége felé, és hogy milyen gyógyszert vagy kúpot írtak fel neki erre a panaszára?? Előre is köszi minden infót!
EllAndi :cry:
ellandi

Sziasztok!
Ellandi!
Ne félj, teljesen felesleges az aggodalmad. A hüvelyi gombaellenes kúpok nem árthatnak a babának. A szúró érzés feltehetőleg azért van mert a terhesség miatt a nyálkahártya érzékenyebb és fokozottan reagált a vegyi anyagra. A Diflucan-t én se szedném be. Anno az én dokim kifejezetten mondta hogy terhesség alatt nem ad szájon át adható "gombaírtót". Én is sokszor kaptam terhesség alatt gombás fertőzést. Többnyire a Gyno-Pevarylt kaptam, illetve a ma már kevés doki által alkalmazott rendkívül olcsó gyógyszertárban elkészített bóraxos hüvelygolyót, ami nagyon ártalmatlan, de szerintem van olyan hatásos, mint ezek a népszerű "nagyágyúk", csak épp a gyógyszergyáraknak nem éri meg....
én amúgy a gyno-pevarylt nem bírtam...én attól jobban viszkettem mint magától a gombától...
na csak semmi aggódás...nyugi
pusz
Dana
danaaia

Sziasztok!!
Dana!
Köszi a választ és az infókat, most már egy kicsit megnyugodtam, és szerencsére már a viszketés is alább hagyott. Sajnos hajlamos vagyok a pánikra és a túlságos parázásra.. Szóval, köszi szépen a segítséget!! :)
szió,
Ellandi
ellandi

Sziasztok!

Megkínálhatom szerintetek a 3 hós lányomat gyümölcslével? Csak mert a teát és a vizet nem issza meg.
Van valami öletetek, ha nem kakil rendesen mit tudok vele tenni? lázmérő,kúp nem mindig válik be és 3 nap után már nagyon fáj a pocikája!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kicsilány!

Az első kérdésedre az én válaszom, hogy felesleges megkínálnod, mert a tápszeres babáknál is csak négy hónaposan ajánlják a tápszeren kívüli egyéb dolgok bevezetését (ide tartozik a gyümölcslé is). Anyatejeseknél pedig hat hónaposan. A három hónap mindkét időponthoz képest korai.

A második kérdésre ötleteket tudok csak. Bocs, de nem tudom, hogy tápszeres lányod, vagy anyatejes. Ha tápszeres, akkor esetleg a Laevolac szirup, illetve a gyerekorvosotokkal konzultálva, amit ő ajánl. Ha anyatejes, akkor egyrészt gyengéd tornáztatás, masszírozás a babamasszázs szabályainak megfelelően, illetve sok anyukánál bevált, hogy ő maga evett/ivott olyan dolgokat, amik székletlazító hatásúak. És érdekes módon a babának is megoldódott a kakilási gondja.

Remélem, hogy sikerült legalább egy kicsit segítenem.

Üdv:

Zita
pzita

Kicsilány,

Egyetértek Zitával :)
Ha mindenképpen próbálni szeretnél vmt. én friss (bio, házi) passzirozott őszibarackkal kezdeném...
GYári gyümölcslét sztem. semmiképp ne adj Neki!

Kriszti
cuiccolo

Sziasztok!
Priviben el tudnátok küldeni Dr. Domonkos Tamás elérhetőségét, és hogy mikor rendel?
Előre is köszi!
Edit
edd@citromail.hu
edit80

Sziasztok Csajok!

Nagyon rég nem írtam ide.

Először is szeretném megköszönni mindenkinek aki hasznos tanácsokkal és infókkal ellátott a várandóságom alatt.

Másodjára szeretném már nektek is elmondani, hogy 06.28-án 3080 grammal és 53 cm-vel a 37+5. héten megszületett Kende fiam.

A már babázóknak jó egészséget a még pocakosoknak kitartást!

Sok puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Ellandi: ha jól emlékszem májusban az egyik ismerősöm szült a Bognár dokinál és nagyon meg volt vele elégedve.

Kép Kép
kisvirág_30

sziasztok
Én is a schöpibe fogok szülni, Arnold dokinál. Ha minden igaz kb. négy hét múlva. Legalábbis aug. 16-ra vagyok kiírva, és egyelőre nagyon jól érzi bent magát a kisfiam.
Mivel a dokim most éppen két hét szabira ment, ezért nem bánom, hogy még nincs semmi előjele, hogy előbb akarna a világra jönni.
Bár igazából azt sem tudom, hogy van e egyáltalán bármilyen előjel az ilyen esetekben...
zsebecske

Szia ellandi,
én is a Bognár dokinál szültem császárral februárban, a magánrendelőjét nézve sokan szülünk nála, mert mindig várni kellett rá. Egyébként a szülésnél nagyon rendes volt és utána figyelmes mindennap bejött megnézte hogy jól vagyunk-e. A varratot is nagyon óvatosan szedte ki.
favorite

Szia favorite,
Hát, igen én is sokat szoktam időzni a Bognár dokinál,de tényleg rendesnek tűnik! És mi lett nálatok a kis jövevény? Kislány-kisfiú? Én augusztus végére vagyok kiírva, de már nagyon várom! Nem tudom, ha esetleg téged nem érint kellemetlenül a dolog, akkor megkérdezhetném priviben, hogy mennyit adtál a dokinak? Tudom, ez egy kicsit személyes, de fogalmam sincs a "tarifákról",még kezdő vagyok ezen a téren is! Előre is köszi, de ha persze titok akkor megértem! :)
kisvirágnak is köszi az infót! :)
ellandi

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni (főleg azoktól akiknek már nagyobbacska a babája). A kisfiam lassan négy hónapos lesz, már tud hasra fordulni, de vissza még nem megy. Az a problémám, hogy éjszaka is hasra fordul álmában és úgy alszik. Néha nem jól fordítja oldalra a fejét és szinte belefúródik a feje a lepedőbe. Én lassan már félóránként ugrálok fel hozzá, fordítom vissza, de persze nem marad úgy. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek nem lehet ebből baj? Előre is köszönöm, ha válaszoltok.
mutter

Sziasztok! Októberben fogok szülni Arnold dokinál, vele teljesen meg vagyok elégedve, szülésznő ügyben viszont a segítségeteket szeretném kérni! Rendszeresen járok kismamajógára, meg intimtorna tanfolyamot is végeztem, szóval szeretném a szülést minél inkább megkönnyíteni. Tudtok olyan szülésznőt, aki "jógabarát"? Nem szertnék úgy szülni, hogy a szülésznő közben furán nézzen rám, ha jógalégzek, vagy ilyesmi.
Különben azt sem tudom, hogy megy a szülésznőválasztás... Mindegyikükhöz odamegyek, és beszélgetek fél órát? Ti hogyan választottatok?
Ha valaki jógázott szülés előtt, nagyon megköszönöm, ha leírja, hogy mennyire tudta szülésnél használni a tanultakat!
rozus

Sziasztok!

7 hónapos kismama vagyok és Garamvölgyi doktor úr az orvosom. Visszaolvasgattam a topicban található oldalakat, de nem találtam vele kapcsolatos információt. Megköszönném, ha valaki aki nála szült megosztaná velem a tapasztalatait :)
Köszi előre is,
Moky
moky

Szia Moky!
Én csak "futólag" ismerem Garamvölgyi doktor urat, amikor szülés előtt bent voltam a kórházban, egyszer-kétszer a vizitnél találkoztunk. Nagyon kedves és aranyos volt, és tipikusan az az orvos, akinek már a jelenléte is megnyugtatja az embert. De gondolom, ezt Te is tudod, hiszen ő az orvosod. Az egyik szobatársam szült nála és nagyon meg volt vele elégedve, azt mondta, hogy a következőt is nála szeretné szülni.
Mutter
mutter

Szia Mutter!
Úgy látom, Te jártasabb vagy a Schöfibe. Nem tudnál nekem szülésznőt ajálani.
Nem tudom, hogy mikor szültél, de az is érdekelne, hogy mennyibe van mostanság egy szülés! Nagyon hálás lennék, ha írnál nekem. Köszönöm: banyanszki
banyanszki@t-online.hu
banyanszki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?