Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Rita,nagyön köszönjük a szüléstörténetet, én is megkönnyeztem, mint Orsi :) De valóban szép volt, és el is hiszem, hogy újra csodálatos dolog átélni a szülést akár spontán akár csaászár.
Lilike biztos azért ilyen, mert fura neki, hogy már nem ő az elsőszámú mindenben!Szerintem ahogy telik az idő jobb lesz. Megszokja majd ő is, hogy már 4-en vagytok egy család :)
Nálunk ugye még saját kistesó nincs, de Eszti már akkor sírni kezd, ha megfogom a barátnőm kisfiát, vagy a kerifiamat puszilgatom, fölveszem!Szerintem ez természetes dolog, és mindenki átéli, csak mindenkinél máskor jön ki!Volt olyan ismerősöm akinél a legelső időkben semmi nem volt, és rá egy évre kezdte a nagyobbik azzal, hogy visszafejlődött pelusra, etetni kellet, mert követelte, hogy vele is annyit foglalkozzanak mint a tesóval :?
Jobb lesz hidd el, csak türelem.
A másik babát a családban :cry: sajnálom nagyon, de talán jobb ez így, hogy még most derült ki, mintha később jönnek rá!Ha már így kellett lennie valamiért!
Riát ismerem :) a barátnőm is nála szült, ők meg régen kolléganők voltak!Milyen kicsi a világ, ő egy tündéri nőcike!Lilit is nála szülted annó?
manóci

Rita :)
Jó volt a szüléstörténeted, örülök, hogy minden rendben ment és gyorsan felépültél. :) Az otthoni mindennapokhoz pedig kitartás, hamar belerázódtok majd. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Gyors bekukk...megyek fogorvoshoz... :cry: Lassan indul a babaprogramm és még elötte van mit tenni a számban ...sajnos.

Rita

Nagyon szép a történeted. Azoknál a részeknél ahol írtad,hogy sírhatnékod támadt de nem sírtál,ott sírtam helyetted :oops:

Sajnálom a másik babát,de sajnos egyet kell értsek Mónival,hogy jobb,hogy most derült ki... :cry:

A testvér féltékenységben még nincs tapasztalatom, de Lili szerintem is csak féltékeny.Bár biztos, ugyanúgy megkap minden szeretetet mint Kitti érkezése elött,csak mégsem Ő az első.Biztos elmúlik!

Az unokanővérem kisfia is állandóan a hugával akart játszani, amikor hazamentek a kórházból.Oda ment a kiságyhoz és a rácson keresztül akarta kihúzni :shock:

Máté sem egyszerű mostanában.Kezdődik a dackorszak?!Bármit mondok neki csóválja a fejét ,és közli velem,hogy:nem.
Dobál mindent ami a keze ügyébe kerül,nagyon kevés játékkal tud normálisan játszani...
Kinövi?!Ez csak egy életkori sajátosság?!Vagy mit csináljak vele?!

Egcsi

Köszi a jóidőt :wink:
Még sok sok évvel ezelőtt cigiztem :? Elsem tudtam képzelni a reggeli kávét cigi nélkül,mostmár elsem tudom képzelni a kávét Egcsi nélkül. :lol: :lol:
Mindig te vagy reggel az első. :lol: Leülök a géphez...kávé-Egcsi :lol: :lol:

málna2162

Helló!

Rita!
Nekifutok még1*!
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=316
http://www.babazo.hu/szakertok/20051114 ... nyseg.html
http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat= ... again=true
http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=22855
http://www.fernevtan.hu/Cikkek-tolunk/t ... enyseg.htm
http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... cle&sid=64

Remélem ezt már nem bénázom el!!!! :twisted:

Amikor látom, hogy jön a hiszti és legszívesebben bevallom jól felképelném a lurkót, fogom és megölelem. HASZNÁL!!!! Pedig nem hittem volna. Fél pilanat alatt lehiggad ő is én is.
Hátha nálatok is beválik, bár azt hiszem fiúk és lányok között tesó ügyben is nagy a különbség.

Részvétem a sógórnődnek, bár nem hiszem, hogy számít.
:( Őnzö módon ilyenkor kicsit örülök, hogy véget ért a reprodukciós korszak, és legalább ilyenekért nem kell aggódnom.

Orsi!
Motor?

Manóci!
Vannak gyerekek, akiknek később esi le mit jelent egy tesó. Pl. amikor először veszi el a játékát! :)
Amúgy meg kellenek a balhék, hogy kezelni tudják egymást. Kicsit úgy mint amikor járni tanulnak. Esni is tudni kell.

Málna!
ez is egy korszak. :D de hogy hol avége...:(

Megyek mert írtó kényelmetlen egy kézzel pötyögni...

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok :D

Rita
MÉg annyit ehhez a szomorú dologhoz, hogy azért menjenek el márhová is ultrahangra! Emlékszel biztos Anikóékra, náluk mondták, hogy Katának nincs már szívhangja, el kell venni, erre a műtét előtt egy véletlen UH-n derült ki, hogy a baba teljesen ok!!!

Manó,Egcsi, Málna
Puszi Nektek! :D

Eszter
Egykezes pötyögés 8) emlékszem még én is azokra az időkre! :lol: Aztán kettőt pislantok és megint én is ezt fogom csinálni. :wink:
Motor: pont ma hívott a szerelő, megcsinálta garanciában és a héten jön feltenni. Csak az volt az érdekes, hogy a múltkor, mikor beszéltünk én megkérdeztem mennyi is a beszerelés, Ő 8-9 ezret mondott. Erre most a felesége hívott, hogy kész a motor, kell-e jönni szerelni és ha igen, akkor az 15 ezer lesz. :shock: Mikor mondtam, hogy ez a múlt héten még nem ennyi volt, akkor elkezdte, hogy igen, de ez nekik benzin, meg idő 8) ...erre kértem a férjét, mire az egész más hangnemben (normálisan) mondta, hogy ha minden ki van alakítva, tehát neki már nem kell sokat bíbelődnie vele, akkor 10-nél nem lesz több. :o Csak azt nem értem, hogy ennyire nehéz felfogni, hogy ez egyszer már fel lett szerelve, csak nem működött? Hisz azért vittük el hozzájuk!! :roll: A fickónak már csak be kell kötni a 220-ba és beindítani. :?
Mindenesetre a héten már remélhetőleg nyomkodhatjuk a gombot. :lol: :wink:

Na, most ennyi voltam. :)

Puszi mindenkinek :D

Orsi
25

avocado

Sziasztok!
Erőt veszek magamon,és írok egy kicsit.Bocsi,de mostanában még olvasni sem tudtam,ezért nem vagyok képben.Szülinaposoknak,névnaposoknak ha vannak,akkor minden jót! :lol:
Szombaton utazunk Keszthelyre nyaralni,úgyhogy most megint nem jövök egy darabig. :oops: Addig meg mosok,vasalok,pakolok...Múlt héten összeszedtem valami jó kis vírust,39 fokos lázzal,iszonyú fej és hátfájással.3 napig nem tudtam felkelni sem.Most kezdek köhögni,remélem tüdőgyuszi nem lesz belőle.
BENCE ELKEZDTE ÁTALUDNI AZ ÉJSZAKÁKAT!!!!!! :D Nem mondom,hogy mindegyiket,de csak időnként ébred egyszer-kétszer,általában alszik 10-től 6-ig.Szopi csak reggel és este,ezzel már megbékélnék.
Katának rendbejött a lába,most már úszhat is. :D
Gergő tegnap volt 10 éves,hétvégén nagy buli volt nálunk. :lol: Olyan hihetetlen,hogy már ekkora!!!!!

Röviden ennyi jutott eszembe,még egyszer bocsi,hogy nem reagálok,sokszor puszilok minden babát és mamát,frisseket külön is.Ja,Kitti gyönyörű hajasbaba,azt azért láttam.Nem is úgy néz ki,mint egy újszülött,és szerintem nagyon hasonlít Lilire. :wink:

Millió csók:Anikó
vakili

Málna :)

:D Az időeltolódás. :D Nekem is az a reggeli program, kávé-babanet :) Nagyon csalódott vagyok, ha senki nem írt. :cry: A gyerkőc kinövi a dobálózást, azért én mindig megeresztek egy mondókát a "játékokkal szépen kell játszani" sorozatból. :)

Anikó :)

Boldog szülinapot a nagyfiadnak! :D Jó nyaralást nektek! :) Bence :D Végre nem kínozza az anyukáját. Biztos rájött, csak ez az egy van belőle, nem lehet leamortizálni. :D

Nálunk minden rendben, de itt vannak a gyerekek...megint. Az apjuk szerint borzasztóak otthon, alig alszanak és visítva rohangálnak egész nap :shock: Lehet, hogy nem ezekről a gyerekekről beszél, mert itt teljesen normálisak. :P

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi!
A gyerekek ott viselkednek normálisan, ahol szeretnek lenni. Ahol törődnek velük. Úgyhogy szerintem ezt vedd bóknak tőlük!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Sajnos nekem sincs túl sok időm sem olvasni sem írni. Balázs már 2 hete nincs oviban, muszáj levegőre vinnem és lefárasztani őket. Általában én jobban elfáradok. :D Ma is sikerült pár sebhelyet szerezni. Tegnap a Margitszigeten voltunk a két kicsivel, ők motorral én gyalogosan, ill. jobbára futottam. Legalább fogyok még. Csütörtökön az Állatkertbe akarom őket vinni, akkor már Marcival együtt.

Anikó, jobbulást! Jó nyaralást, örülök hogy Bence végre hagy pihenni. Dávidról ez sajnos nem mondható el, kb. éjjel 1-2 órától már velünk alszik és nagyon nyugtalanul. :( Gergőnek utólag is boldog szülinapot.

Rita, Kitti is nagyon szép a nagy hajával, és nagyon hasonlít Lilire. Minden gyerek másképp reagálja le a testvérféltékenységet, szegény biztos nem érti a helyzetet. Nagyon-nagyon kell őt szeretni, külön foglalkozás Lilivel amikor csak vele foglalkozol, dicsérni mindenért, stb. Nálunk az aktuális csecsemőtől mindig kaptak ajándékot, mikor hazavittük a kórházból, annak nagy sikere volt. Lassan Lili is hozzászokik a helyzethez és megnyugszik hogy továbbra is nagyon szeretitek őt.

Orsi, minden jó ha a vége jó! Bár ez a bosszúság nem hiányzott. Nálunk Dávid imádja az elektromos kaput, ha apja vagy nagyapja megy el mindig nézni kell az ablakból. Szerintem levegőt sem vesz amíg be nem csukódik a kapu, annyira elbűvöli a dolog. :D

Málna, dackorszak elviseléséhez drukkolok, nem egyszerű. Nálunk most a középső próbálgatja hogy meddig mehet el, ált. túl messzire megy.

Nálunk is kétnapos szülinapi bulizás volt, Dávidot ünnepeltük.

a három fiú:
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1150224361.79
.jpg[/img]

Sziasztok,
Andrea
Vendég

A képet még egyszer megpróbálom.

Kép
Vendég

az ünnepelt:
Kép

a torta:
Kép
Vendég

Eszter :)

Köszi! :) Akkor bóknak veszem. :)

Andrea :)

Boldog szülinapot Dávidnak! :) Hogy nőnek ezek a gyerekek, szerencse, hogy mi nem öregszünk. :D
Nagyon szupi volt a torta, csorog a nyálam, itt nincsenek ilyen jók. :( Látom ajándékban sem volt hiány. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Szia Andrea!
Boldog szülinapot Dávidnak!

Anikó!
Oda is boldog szülinapot, no és persze még boldogabb és pihentetőbb alvást, hosszú távra! :D

Jó hogy jelentkeztek! Mééééég, már amikor engedik a csemeték... :D

Pár kép innen is...

Kép ahogy vásárolni megyünk. Ja és persze +1 kocsi, az árunak. :D Kép batyu [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 751.23.jpg[/img] Kép [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 834.67.jpg[/img] mindent ki kell próbálni... Kép a babakocsit is!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak így meg csak most de hatalmas gratula nektek Rita!!!! :lol:

Gyönyörű mind a két kislány, nagyon büszke lehetsz magatokra!!! :lol:

Orsikám! Neked is további boldog babavárást!!! :lol:

Mindenki másnak millió puszi!!!

Swen
swenson

Szia! :D

Eszter :)
Pillanatképek az én jövőmből. :) Már én is azon filózok, hogyan fogunk vásárolni, de próbáltuk már 3-mal, amikor elvittük a kiscsajokat. :) Nem fogok minden nap boltba menni az tuti. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Először is!!!

Anikó, Swen
SZIASZTOOOOK! :D

Swen
Nagyon megörültem, mikro láttam, hogy írtál! Kár, hogy magatokról semmit, pedig jó lenne tudni, hogy vagytok! :)
Babavárás: köszönöm! :D

Anikó
Ezek nagyon jó hírek! :D Na látod, azért előbb-utóbb minden kis manó megérik rá, hogy leváljon arról a fincsi ciciről! :lol: Nálunk is akkor kezdte el átaludni Gergő az éjszakát, amikor elkezdett leszokni. Igaz, mostanában hajnalban felsír és át kell vinni hozzánk, de egyik nap egy jó nagy kacagása közben észrevettem, hogy jönnek az utolsó fogai, így megvan az ok. :D
Betegség: :( De megmondom őszintén, hogy amennyire az utóbbi időben le voltál strapálva, hát nem csodálkozom! A szervezeted is már tiltakozik!
Nyaralás: nagyon szurkolok, hogy ilyen szép időtök legyen, mint amilyen most van! :D Azért majd csörögj rám, hogy vagytok!
Gergődnek utólag is nagyon boldog szülinapot! :D

Andrea
Nektek is utólagosan csak, de nagyon boldog szülinapot! :D Képek nagyon jók! :) Az a torta nekünk is nagyon tetszik, mert Gergő most autó-őrületben van, így lehet, hogy egy ilyennek nagyon örülne. :D
Margit sziget :D
Sebek: Gergő is egyre több ilyennel büszkélkedhet, ugye sortban van kint egész nap, persze, hogy tele van horzsolással. De szerencsére elég jól viseli, esik és kel is fel. :wink:

Eszter
Édesek a fiúk! :D

Nálunk minden ok, holnap megyek cukorterhelésre, ami sajna itt Kistarcsán szirupivást jelent és nem örülök, hogy ki kell próbálnom. :( Annó a 8.kerületben meg kellett reggeliznem a saját jól megpakolt kis zsömlémet kakaóval és az sokkal szimpibb volt! Ráadásul ott 1 óra múlva vették le, itt meg 2-őt kell majd várni. :cry: Még szerencse, hogy a hímzésemmel haladnom kell, így ott nyugisan hímezgethetek. :lol: 8)

Na, most ennyi sikeredett.

Orsi

avocado

Sziasztok,

Orsi,
Milyen lett a terheléses cukrod? Most mit hímzel? Én is vettem egy micimackós puzzle-t, ki is raktam manónak szülinapjára.

Andrea,
Boldog szülinapot Dávidnak. Nekem is volt ilyen tortám anno amikor csak még álmodoztam egy Puntoról és valamelyik szülinapomra kaptam Robitól.

Anikó,
Gratula az alváshoz:) Most már kicsit jobban tudsz pihenni. Remélem már meggyógyultál és az időjárás jelentés szerint jó időtök lesz. Mi jövő héten szeretnénk menni, de még nem tudjuk hogy hová és ma akarunk útlevelet csináltatni manónak is.

Eszter,
Jó a bevásárlós kép:) Manónak is ilyen heppje van mostanság h minden idegen babakocsiba és hordozóba beül.

Mi jól vagyunk, csak heveny alváshiányom van. Van egy gonosz kiskakas aki hajnali 6-kor odaáll szegény kislányom mellé és mondogatja neki h halló, felkelni :O Ő biztosan aludna még hogy megkímélje fáradt anyukáját de ez a kiskakas nem engedi.
Megyek is lefekszem amíg őnagysága is durmol.

Üdv
Andi
kostyika

Sziasztok!

Rita!

Én is megkönnyeztema szüléssztoridat :) Megható volt olvasni :)
Lili hogy van?Nyugodtabban alszik már?Kitti baba?

Eszter!
Nagyon aranyosak a fiúk :) OLivérnek boldog szülinapot előre is :)

Anikó!

Éljen :) :) Ez angyon jó hogy Bence kezdi átaludni az éjszakákat :)
Te meg gyorsan gyógyulj meg!!! Gergőnek mi is boldogot :)

Orsi!
Túl vagy már a cukorterhelésen?Mírával mikor pocakos voltam szirupivás+2óra várakozás volt :(

Andi!
KÜldök neked későn kelő kiskakast jó?Nálunk 8-1/2 9 közt szokott kukorékolni,megfelel?

Egcsi!

Reggel olvashatsz :)

Múlt hét pénteken találkoztunk Ritával+Lilivel :) Ha nem tudtam volna h. Rita másfél hete szült el sem hittem volna annyira fitt volt :)
Szombaton kreatív klub volt nálunk Eszter esküvői dekorációját csináltuk :).persze jól meg is fáztunk,Mírán vasárnap reggel tüsszögve köhögve ébredt :(De csintalan volt egész nap :)
Voltunk hétfőn DM koncerten ami nagyon jó volt,kicsit megáztunk,ami nem igazán tett jót a náthánknak :(
Gyereket nagyiék altatták semmi gond nem volt vele :)
Tegnap este meg varrtam neki gatyát :)OLyan jól áll rajta:)
Most meg megyek hugi ruciját befejezni :)
Pusz Vera
viranka

Bocs de ezt muszály megmutatnom nektek :)
Kép

Vera
viranka

Gyors leszek, mert már eléggé fáradt vagyok.

Andi
A cukrom majd kiderül, itt nem mondanak rögtön eredményt és majd a dokim elhozza és megmondja a jövő héten, mikor megyünk hozzá. De Gergővel sem volt gond, remélem most sem lesz!
Amit most hímzek, az ilyen szép:
Kép

De sajnos nem leszek vele kész, eléggé nagy falat úgy, hogy csak késő este tudok vele bíbelődni. :(
Koránkelő kiskakas :( :D

Vera
Túl vagyok rajta és sajna itt is szirupozás volt, de jó sok citromlével el lehetett viselni. Aztán amíg várakoztam legalább haladtam a hímzéssel. :D
Cumis kép :lol: :wink:

Ma voltunk a zeneiskola tanévzáró koncertjén és képzeljétek, Gergő az utolsó szám kivételével tök édesen végigülte, pontosabban hallgatta, tapsolt, szóval azt hittem megzabálom! Igaz, 10 perc után elkezdett volna dumálni, de akkor bedugtam a szájába a cumiját 8) és akkor onnantól figyelt. :D Az utolsó szám előtt lekászálódott a székről és elindult az ajtó felé (ott ültünk mellette), így kimentünk. Aztán szinte egyfolytában rohangált, levezette a sok ülést. 8) :lol:

Na, most csak ennyi voltam.

Orsi

avocado

Szép jó reggelt! :D
Nagyon köszönöm mindenkinek Gergő köszöntését!
Utoljára még beugrottam,mert holnap utazunk,és sok-sok kis szülinapos lesz addig,így most előre kívánok nagyon sok boldogságot:Zita Rékájának,Bori Dorkájának,Mariann Annájának,Lino Katájának,Vali Alinájának és Tomikájának és Rita Lilijének.Sajnos nekem csak régi táblázatom van,úgyhogy ha valakit kihagytam,akkor Neki is sok puszi!!!! :lol:
Andrea:szép volt a tortátok. :) Gerinek okos bagoly volt :D
Vera:ez a kép??!!!! Nagggyon édes! :D
Többre most nem futja,mert vasalok,pakolok ezerrel.Orsikám,majd jelentkezem Nálad a jövő héten!

Millió csók:Anikó
vakili

Képzeljétel el,most szállították el a 2 hónapos autónkat,mert lerobbant.Hajnalban meg indulnánk......Szép kilátások! :(

Anikó
vakili

Sziasztok!

Kocsi megjavítva,(elfolyt a hűtővíz) :? ,gyerekek kitűnők lettek,mind a ketten kaptak jutalom könyvet is. :D

Most már tényleg nem jövök többet,legyetek jók,ha tudtok!

Puszi:Anikó
vakili

Anikó :)
Jó nyaralást! örülök, hogy nem volt komolyabb baja a szekérnek. :D

Orsi :)
A szirupivás szörnyű. :( Remélem itt más módszerrel dolgoznak...

Vera :)
Honnan szrezted azt a szörnyűséget? :D

Nálunk semmi újdonság. A fiúk alszanak. Berci mostanában alig alszik délben, estére hulla. Persze nyügi is. Ma alig evett, este sütöttem neki szalonnát, annak végre beadta a derekát és evett 2 virslit is. Szerintem jön a foga hátul, mert nyálzik is borzasztóan.
Holnap Apák napja, Apa kap Bercitől egy képet keretben, ketten vannak rajta és egy pénztárcát, mert ami most van neki az már elég rongyos. Persze kap kártyát is tenyérlenyomattal dszítve.:)
Mindenkinek szép napot és további jó hétvégét!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hali,

Vera,
Küldjed lszi gyorsan-gyorsan ezt a jó kiskakast :) Cumi oltári.

Anikó,
Jó nyaralást kívánok én is ennyi kaland után.

Orsi,
Igazad van, már elfelejtettem h nem mondják meg rögtön. Biztos minden rendben lesz. Hímzés szép, ügyi vagy. Anno nálunk is szirup volt és én persze elfelejtettem citromot vinni :(

Egcsi,
Apák napja? Ez itthon annyira még nem terjedt el. Vagy van valami májusban Ivó napján.

Üdv
Andi
kostyika

[color=red]

Rékának boldog szülinapot kívánunk!

Vera

/color]
viranka

Sziasztok!

Eszter!

OLivérnek boldog szülinapot :)

Egcsi!

Sarki Cba,apának vettem mert ő akart ilyet,aztán MÍra szájában kötött ki :)Különben nyalóka :)
És aznap kapott hugtól zsiráfos baseball sapit :)nagyon jól nézett ki :)Csak a napszemüvege hiányzott :)

Manóci!
Fűvetek erősödik?Vakondok eltüntek?

Mese,Málna KOstyika!

Vizsgák?

Rita,Orsi,Tandrea,Maccs,Nanda és sokan mások hol vagytok?

vera

Kép
viranka

Sziasztok!

Itt vagyok, jol vagyunk, csak ebben a melegben egesz nap kint vagyunk az arnyekban, Lili meg furdik.
Kitti tovabbra is jo kislany, Lilivel hol konnyebb, hol nehezebb, de nem olyan veszes. :)

Vera: nagyon jo a cumis kep Mira-rol. :) Honnan szereztetek azt a cumit? :)

Most kelt fel Kitti, igy mennem kell. Majd meg jovok. :)

Addig is par kep Kittirol es Lilirol. :)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
trita

Sziasztok,

Már megint rég voltam :oops: :oops:
De mentség, a jó idő!Ugyanis amikor netezni tudnék kint napozok, olvasgatok a kertben :lol: ha meg manó fölébred akkor mellette úgyse tudok, és kint homokozunk, pancsizunk, meg minden mást csinálunk :)

De mivel lemaradtam itt egy pár gyerkőc neves szülinapjáról, ezért most bepótolnám!
Tehát, minden szülinaposnak NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk!

Kép

Vera,
Cumi :lol: :lol: óriási
Füvünk köszi már tök jól van :) de ahol a nagy túrások voltak maradtak kis hézagok, bvár oda utána lett szórva, de hát.....az majd csak jövőre lesz szép egységes dús fű :cry:
Vakondot kifüstöltük, viszont most van a kert másik részén, pedig ott már nem friss fű van :roll: Mindegy, de már annyira nem idegesít, megszoktam :D :D

Andrea,
torta nagyon szép, és a képek is szupik.Biztos finom is volt?! :wink:

Eszter,
képek jók :wink: vásárlást gondolom másképp nem is lehet megoldani 2 gyerekkel :)

Anikó,
bár már elmentetek, de jó nyaralást kívánunk mi is :D

Na, lépek mert megyünk dokinénihez.Eszti kicsit köhög, náthás, de tegnap láza lett :cry: Szóval inkább megnézetem, mi ez!Ebben a jó időben, most nem is pancsizhat :cry: :cry:
manóci

Sziasztok,

Helyzetjelentés,hát kiderült, hogy Esztinek valami vírusos nyavajája lett a náthából, és kaptunk egy csomóféle gyógyszert :cry: még szemcseppet is, mert a váladéktól minden ébredés után összeragad neki,naon csúnya!De ezt egyszerűen kínszenvedések árán tudjuk cseppenteni, mert kész van tőle már, ha meglátja!És 4*1 et kell naponta :shock: Csóri elég beteg lett, így a jó időben :cry: Csúnyán és hurutosan köhög is, éjjel is keltünk egyszer, inni akart meg anyához odabújni kicsit :)aztán szerencse visszaaludtunk!

Most ennyi, megyek is Kép
manóci

Rita

A gyerekek csodaszépek, Kitty....tündérien alszik :)
pussz
manóci

Gyors leszek, mert épp a hőguta kerülget, Karcsi csak nagy nehezen jött rá, hogy Gergő manó mit nyomott el a légkondi távirányítóján, így már 28 fokra felment a hő itt bent. :roll:

Bocsi, hogy nem jövök, de a kikészülés határán vagyok. :cry: Az ebédfőzés is alig megy, nemhogy más!
Amúgy mi is élvezzük a jóidőt, pancsizás is volt már, csak Karcsi most sokat dolgozik és így nagyon lefáradok, Gergő után futni egész nap elég fárasztó nagy pocakkal. :(

SZülinaposoknak utólag is nagyon boldog szülinapot! Bocsánat, hogy nem név szerint!

Tszta szivacs az agyam, megyek kicsit ledőlök, mert aztán Mókuska ébred.

Manó
Eszterkédnek jobbulást!!! Szegényke, nem a legjobb betegnek lenni ilyen melegben. :(

Rita
Tündériek a képek! :)

Orsi
26

avocado

Sziasztok,

JELENTEM MA SIKERESEN LEÁLLAMVIZSGÁZTAM 5-RE!!!!!!!! :D :D :D

Ráadásul ma jött a levél hogy Vercsit felvették a bölcsibe, szeptember 11-én megyünk először. Már most kezdődik a "kizsákmányolás", egy oldalas listát mellékeltek hogy mit kell vinnünk magunkkal, kezdve a 100-as pzs-től a színesceruzákig stb.

Manóci,
Gyors gyógyulást Esztinek. Manónak is folyik az orra egy hete, így őt sem nagyon engedtem pancsizni a mamánál.

Orsi,
Mit dolgozik Karcsi ilyen nagyon?

Rita,
Nagyon édesek a lányok. Milyen helyzetekben nehezebb Lilivel?

Vera,
Köszi kérdésed, a válasz fönt jó nagy betűkkel :D

Na megyek kipihenem a mai sok stresszt.

Puszi
Andi
kostyika

Andi :)

GRATULÁLOK!!!!! Nagyon ügyes vagy! A bölcsihez is gratula, csak azért egy oldalas a lista, mert nem akarnak elijeszteni. A többit majd szép lassan adagolják. :?

Ma átpakoltam Berci ruháit. Meglátta a téli sapiját és onnantól nem lehetett elvenni tőle. Kisgatyában és polár sapiban üldögélt a 4O fokban. Azzal is alszik most, szerencsére sikerült lebeszélnem arról, hogy a fejére húzza. :lol: Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Rita!
Szépek a lányok nagyon!
Lassan megnyugszik majd Lili is, ne aggódj!

Avocádó!
Szegénykém, ez most nem a te időd az fix. Épp ezért akartam én is tavaszi babát, hogy ne pihegjek mint partravetett, közben csemete pedig unatkozásképp szétrobbantja a házat és az idegeim.
Azért Mókuska biztos megértő, a maga módján! :)

Kostyika!
GRATULÁLOK!!!!!

Manóci!
Jobbulást. Olyan bosszantó lehet, végre itt a jó, már-már túl jó idő, és erre tessék.
Na de mielőbbi kilábalást!

Vera!
Köszi!
Dögös tényleg a szájtorlasz! :D
Még emlékszem arra a fotósoroztra, ami keringett régebben, aho többféle ilyen muris dudli volt. Lehet, hogy nyalóka fomájában jobban elkel.

MINDEN SZÜLINAPOSNAK BOLDOG 2-at!!!!

Bocsánat, de nekem se táblám, se listám, ki mikor...
ha esetleg valaki megszánna, és küldene egy ilyet nekem.... :oops:

Olivér szülinapja egészen jól sikerült. igaz szombaton tartottuk, de ez a legkevesebb. Volt nagyi, papa, és Lacika a szülőkkel. Nagyon jót játszottak, és a legjob az volt, hogy egymással!
Igaz a délutáni alvás kimaradt, de ennek ellenére jól bírta Olivér. KApott nagyitól egy dögös játék kukás autót, így folyton azzal bumbábumbázik. Ez a hangutánzója a csörömpölésre. tegnap is az erkélyről leste a kukás autót, amikor elvitték a szemetet. Persze hajnalban... : :wink:
És egyre szebben beszél és mond vissza szavakat, MaRCINAK meg énekel! :)
Marci szépen emelgeti a fejét hason fekve, kezd mosolyogni, cumi még mindig nem. De vizet sem iszik cumisüvegből. nem megy neki. Azt hiszem hamar poharasok leszünk, mert a szipókálás nem erőssége. Néha a cicimet is átcserélném legszívesebbe egy bögrére. :cry:

MIndenkinek szép pancsizós napot! :D

képek alább.... és a www.kep.tar.hu/ironram -on

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Egcsi!
Őrület mikre képesek a lurkók! :D

Három kép a szülinapról.
Kép

Kép

Kép

Kép
ez meg csak úgy :D

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Hali,

Köszönöm a gratulációkat:)

Egcsi,

Tudod hogy itt van nálunk a Bush? Lezárták fél Pestet miatta.

Nagy készülödésben vagyok én is mert megyünk nyaralni Balatonalmádiba. Találtam egy gyerekbarát szállást ahol a parkban van homokozó, hinta, gyerekmedence és saját strandrész. Remélem jó lesz bár én is hasonló sorsra jutottam mint Anikó, felforrt a hűtővíze a kocsinak,most még a szerelőnél van.

Puszi
Andi
kostyika

Andi :)

A fenébe! És nekem nem is említette, hogy arrafelé jár! Igazán felajánlhatta volna, hogy elvisz egy látogatásra! :D Az úton felhomályosítottam volna Magyarországról a kisember szemével. :)

Jó nyaralást! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
[b]
Anitabori Dorkájának boldog szülinapot kívánunk![/
b]

Andi!
gratula a vizsgához :) JÓ nyaralást :)

Egcsi!
Jó a kép nálunk atléta+bugyi+gumicsizma a menő 29-30 fok melegben :)Üvőlt ha leveszem róla a csizmát :)

Eszter!

Jók a képek :) A táblák :)

Kép

nicknév név kor lakhely csillagjegy gyermek(ek)
Tandrea Andrea 40 Budapest - Dávid - 2004.06.10.
Ironram Eszter 28 Budapest Kos Olivér - 2004.06.18.
Manóci Mónika 33 Biatorbágy Halak Eszter - 2004.06.30.
Kostyika Andrea 27 Érd Rák Veronika - 2004.07.07.
Meske Emese 28 Budapest Oroszlán Levente - 2004.07.30.
Viranka Vera 27 Göd Ikrek Míra - 2004.08.25.
viranka

Sziasztok!

Orsi :shock:
Lehet,hogy a szerelő felesége akart keresni egy kis konyhapénzt :wink:
Nagyon tetszik amit hímzel.Kezdek kacérkodni a gondolattal,hogy kipróbálom magam a hímzésben. :roll:

Eszter

[quote="ironram"]E írta:ironramgcsi!
A gyerekek ott viselkednek normálisan, ahol szeretnek lenni. Ahol törődnek velük. Úgyhogy szerintem ezt vedd bóknak tőlük!

Eszter

Ezt nem értem...Én szeretem Mátét és törödők vele,mégis zombi néha... :roll:

Egcsi

"Szépen kell játszani"...ezt akár egész nap szajkózhatnám neki. :(
Bezzeg a bölcsiben normálisan játszik...
Aranyos a kép!
Nálunk most a felnőttek dolgai iránt mutat érdeklődést,pl apa cipőjébe minden nap bele kell ugrani.
Ez tegnap reggel készült,még pizsiben:

Kép

Andi

Mi is kint vagyunk a kertben,csak vacsorára megyünk be.Utána már csak az ájulás van...néha nekem is :roll:
Sebek...Máté lábán nincs egy ép bőrfelület...kék-zöld és sebes mintha verném :shock:
Ngyon jól nézett ki a torta!Hol csináltattad?Hamarosan nekünk is itt a második szülinap,és az uató az most nagy sláger.

Vera

Ez a cumi,nagyon tuti!!!
Pénteken van még 2 vizsgám.De jövőhéttől angolra járok...Ahelyett,hogy pihennék szeptemberig.

Kostyika

GRATULÁLOK!!!
A bölcsiben most pénteken lesz Apák napja.Sajnos nem tudunk menni,pedig biztos jó lesz.Jók szoktak lenni a családi programok.

Rita

Nagyon tündériek a lányok!!
Testvérféltékeny?Javul a helyzet?

Manó

Jobbulást a leányzónak!!!

Nálatok milyen idő volt?Nálunk délután 4 óta folyamatosan dörög és esik.Délután még jég is esett!
Letelt a két hónap "eltíltás",úgyhogy tegnap ünnepélyesen belekzdtünk a babaprojectbe... :roll: :oops:

málna2162

Utólag is

Kép

az ünnepelteknek!!

málna2162

Sziasztok,
bocsi,hogy így eltűntem,de a múlt héten mind a 2 lurkó átesett egy jó kis hányós víruson,úgyhogy őket ápolgattam.Amúgy meg nem nagyon vagyunk itthon,sokat járunk Velencére,Dunavarsányba,és nemrég nyílt itt a közelben egy SPORT MAX nevű hely,ahol szuper medencék is vannak,és a gyerekek nagyon élvezik.Buzgón látogatjuk a rokonokat,és barátokat.Úgyhogy alig élvezzük az itthoni csendet,és nyugalmat.
A jövő héten megyünk 1 hippy hétre IBIZÁRa a gyerekekkel,már nagyon várják.

Minden babának aki a közelmúltban ünnepelte a szülinapját ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!

Rita,
csak gyorsan annyit,hogy a Mayánál is igen komoly problémák voltak miután a Maxi megszületett.Mindig a kicsit bántotta,folyton addig sürgött-forgott körülötte,amíg valahol meg nem ütötte.Sajnos a pelenkát is vissza kellett rá adnom egy ideig,mert képzeld képes volt a szoba közepére kakilni,amikor szoptattam,csak hogy rá figyeljek.Rendszeresen kiborította a szőnyegre a fürdővizet,kinyomta a fürdetőt,darabonként kipakolta a popsitörlőt,és sorolhatnám.Kb 1 éves volt a Maxi amikor kezdte felfogni,hogy ő már a családhoz tartozik,és nem fogom visszavinni a doktorbácsinak.Sosem mondtam pl.neki,hogy a kutacsát nem szabad nyomkodni,mégis valahogy rájöhetett,hogy az egy érzékeny rész,mert abban a pillanatban amikor csak félrenéztem,már az ujja a Maxi feje tetején volt.Nagyon oda kellett figyelni rá!
Most már nagyon jól eljátszanak,és egész jó testvérek.Persze van visítás minden nap,de kellett 2 év,hogy a Maxi is ki tudja mutatni néha a foga fehérjét.
Ez szerintem,ahogy LILI viselkedik teljesen természetes,hidd el meg kell neki szokni,és ésszel felfogni,hogy a kistesó már a család része,és örökre veletek marad.
Sokféle praktika van,figyelemelterelés,közös játék,evés,fürdés...stb,ami szerintem sokat segít.Nálink a közös fürdés naygon sokat segített,és amikor bevontam a Maxival kapcs. dolgokba,pl.pelenkázás,öltöztetés,babakocsi tologatás.Ami viszont nekünk nem jött be-amit sokan mondanak,hogy jót tesz az első szülöttnek,hogy ha megteheted tölts vele el egy kis időt,hogy a kicsivel más foglalkozik,és elmentek együtt valahová,pl.sétálni,játszóterezni...-AMaya egyszerűen nem akart velem eljönni sehová,ha meg elvittem,akkor állandóan hisztizett,soha nem tetszett neki semmi.Persze ez is egyfajta próbatétel,hogy hogyan reagálom le a kisérleteit,de átláttam a szitán.Aztán amikor a Maxit is vittem magammal,akkor már nem volt baj,csak ha ki kellett vennem megszoptatni,vagy ha sírt,mert akkor nem vele foglalkoztam.Hát nem írom le mikre volt képes akkor...
De nagyon sokat tudnék mesélni,és szerintem a többi többgyerkőcös anyuka is.
Ne haragudjatok,hogy ilyen hosszúra sikerültem,de ezt gyorsan leírtam.

Puszilok mindenkit!
Nanda
nanda

Hali,

Nanda,
Mi ez a Sport max, amit írtál és merre van? Érdhez is közel van? Nagyon érdekes volt amit írtál a testvérféltékenységről. Én azt látom manón is hogy ha tornán vagy valahol egy pici baba közelébe kerül akkor azért kell nagyon figyelni mert dugdossa vissza a szájába a cumit vagy itatni akarja vagy ilyesmi. Szóval túl gondoskodó.

Málna,
Itt is van apák napja? Tök jó :)

Egcsi,
Tényleg elhozhatott volna titeket, látod ez jó ötlet :D

Puszi
Andi
kostyika

Kép: :D Nálunk is divat a felnőtt viselet, persze fordítva veszi fel, úgy a menő. :)
Babaproject :) Mi a következő hónapban kedjük. :oops:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hulla vagyok és már kacsintgat rám a dinnyécském :wink: , de jövök, mert sok mindent kell írnom és át kell adnom egy üzenetet is. :)

Anikó hívott ma! Nagyon jól vannak, élvezik ezt a szuper időt, már tök csoki mindenki. 8) Bencuska azóta is alszik éjszaka és már lassan nem is szopizik, a napi 1 az átlag, de ma talán már nem is szopizott, így Anikó szegényke végre tényleg pihenhet! Már ráfért!!! Szóval klassz a nyaralásuk, megkért, hogy adjak hírt róluk és puszil mindenkit. :D

Nálunk is minden rendben, ma szuper napunk volt! Kezdem a nap végével, voltunk ma a dokinál és úgy néz ki, hogy kicsi Flóra van a pocakomban! :D Szépen fejlődik, minden ok én is szuperül érzem magam. :D

Nemsoká megint egy évvel öregebb leszek, így ma elmentünk kismamaruhákat venni, mert erre a kánikulai időre nem igazán van elég rucim, és olyan hamar szétizzadja az ember, hogy akkor meg bajban voltam, mit is vegyek fel! Annó Gergővel nem volt ilyen meleg a nyár!
Az egyik barátnőm ajánlott egy nagykert, a csaj házában van, aki varrja ezeket a rucikat és SZUPER OLCSÓ!!!! Egyszerűen nem bírtam ellenállni, annyira szépek és kényelmesek voltak a cuccok, vettem 2 ruhát, 1 szoknyát, 1 nadrágot és 3 felsőt! Pontosabban Anyutól és Karcsitól kaptam a szülinapomra. :) A legdrágább ruci 4500 volt, a felsők 2800 és 3000, de nagyon szép mind, tényleg minőségi darabok! Ha valakit érdekel elküldöm priviben a címet, szuper hely!!! Gyakorlatilag fél áron (sőt szerintem olcsóbban) vettem meg mindent.

Most megpróbálok reagálni:

Andi
Nagy gratula a vizsgához! :D
Karcsi szegénykém mellékállást vállalt, hogy jussunk 5-ről a 6-ra, mert ugye a tanári fizu... És ha nem ott dolgozik, akkor itthon csinálja, amiket kell( jó sok van :( ).

Egcsi
Haláli a fiad! :lol:
Az ott tollfirka a lábán? :)

Eszter
Édesek a fiúk! :)
Köszi az együttérzést, de én örülök, hogy most vagyok pocakos, mert kikészít az allergiám és ezt egy szopizó kisbabával nem bírnám sajnos. :(
Gergő Mókus hol jobb, hol rosszabb, ahogy én is, de tőle ez normális, hisz egy 22 hónapos örökmozgó! :D Néha kiborulok, aztán megy minden a rendes kerékvágásban. :D
Kukásautó: nálunk is ez a kedvenc, mi is azt szeretnénk szülinapjára. :) Nálunk úgy hívja néha, hogy "kukástobi". :D
Mókuskám is egyre szebben beszél, a babaklubban szerdán el is ájultak, hogy már így dumál! Én meg virultam a büszkeségtől. :D

Málna
Hímzés: ha ráérzel az ízére, akkor nem fogod tudni abbahagyni! :D
Cipő: ez is sláger nálunk, hol Apáé, hol az én papucsaim, de Nagyi szandálja is volt már. :lol:

Nanda
Jó, hogy jöttél!
Szerintem klassz, hogy ezt mind leírtad, lehet belőle tanulni!
Gyere gyakrabban, ha tudsz! :D

Bori
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT DORKÁDNAK! :D
Hogy álltok a bilizéssel? :wink: Mi még sehogy, most várni akarok a nyaralás utánig, akkor majd veszek leszoktató pelust. :roll:

Jaj, egy dolgot elfelejtettem! Még aminek nagyon örültem ma, az egy meglepi saját magamnak. :oops: A hímzőboltomba be kellett mennem, mert megjöttek a hiányzó fonalaim és megkérdeztem a csajoktól, hogy van-e olyan kistáska, amiben el tudom vinni magammal a hímzést. És olyan szép kis táskát vettem!!!!! Bele lehet tenni külön a fonalakat, van rekesz az ollónak, a mintának és magának a hímzett anyagnak is! Annyira boldog voltam, mint egy ovis. :oops: :lol:

Na, ennyi elég is belőlem, megyek dinnyézni. 8)

Orsi+Flóra(26+2) :D

avocado

Orsi :)
Szóval vegyespáros anyukája leszel. :D Lányt is terveztetek másodikra? :)
Igen, tollfirka. Szegények vagyunk, nem telik papírra. :lol:
Apja mondta neki, hogy a tetoválós szalonoktól el lesz tiltva, mert már most mindenféle mintákat rajzol magára. :D
Köszi a híreket Anikóékról. :) Én el sem tudom képzelni milyen az, ha valakinek 2 évig szopizik a gyereke! :shock:
Milyen az a leszoktató pelus? Mi ott tartunk, hogy ha kisgatyában van, elereszti valahol és közben mondogatja, hogy "biji". :D

Ma megint jöttek a lányaim. 3 nap szünetem volt és ne nézzetek hülyének, de nem találtam a helyem a 2. nap után. Bercinek is hiányoztak, állandóan emlegeti őket. Még a végén örökbe kell fogadnunk a csajszikat. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,

ma viszem a manókat Vénához :lol:
Legalább rendbe rakhatom a kertet és a maradék zsákot is kipakolhatom,végre. :roll:

Andi,
A SPORT MAX nagyon közel van hozzátok is,a Kőérberek Tóváros nevű helyen,ahol egy új lakópark épült.A 42 villamos is arra jár.A régi 7-en Diósd után van.Mi itt hátul az Egér úton 10 perc alatt ott vagyunk.Ez egy hatalmas sportlétesítmény,van minden konditerem,squash,foci,spa,medencék stb... www.sportmax.hu
Agyerekek imádják.2 óra ottlét után annyira kipurcannak,hogy sietni kell haza,nehogy elaludjanak a kocsiba.

Orsi,
GRATULA A CSAJSZIHOZ! :D
Csak magávélemény,az én tapasztalatom,ezért suttogva írom le ,hogy a leszoktató pelus semmit sem ér!!!
Nálunk a Mayánál próbálkoztam vele,mindenféle fazont,faját megvettem,semmi értelme,mert ugyanolyan pelusérzete van a gyereknek,tehát biztonságban érzi magát,mert rajta van.
Most a Maxinál úgy csinálom,hogy egész nap pelus nélkül van,csak akkor teszem rá,ha kocsiba ül,vagy alváshoz.
2 hete így vagyunk.Az elején naponta 5-ször gatyát cseréltem rajta,de ma már szól,hogy pisi,és megyünk a wc-re.Bár kérdezgetem is tőle,hogy kell-e pisilnie.Érdekes,én elsőre a wc-vel próbálkoztam-apát el is kíséri rendszeresen-,a bilivel csak játszott,talán egyszer-kétszer csinált bele valamit,de mikor meglátta kiöntötte a földre a termést.
Szóval most egész ügyesen szól,persze van,hogy nem sikerül időben szólnia,de szépen elmagyarázom neki,hogy a Maya,anya,apa sem pisil a szőnyegre,hanem a wc-be és akkor megy a wc-hez és mondja,hogy pisi -wc,és rá kell ültetnem.Az állva pisi csak a kertben megy,de az is csak a segítségemmel.Viszont nem erőltetek semmit,mert ha nem akarja úgyis csak dacolni fog ,visszatartja,és az nem jó.A kaki még a pelusba megy,de nem bánom,majd magától úgyis rájön,hogy jobb lesz,ha nem ücsörög benne.Kell hogy agyilag is megérjen arra,hogy nem csak pelusba kell...lehet...
3 éves korig,bőven benne vagy az időben.Csak az oviba fontos ez,hogy mire megy akkor már ne kelljen pelus.
Ez aMayánál nagyon nehéz volt,mert a Maxi pont akkor született,de ez egy másik történet,és kezdek kicsit sok lenni....

Bocsi...
:?

Egcsi,
puszi nektek!Drukk a babaprojecthez!

Puszi mindenkinek!
Szilvi-Nanda
nanda

Sziasztok,

Orsi,
Gratula a kisleányzóhoz :) Vegyespáros, az jó, mi is úgy szeretnénk majd :wink:
Szép a hímzésed amin dolgozol, ezt már akartam, írni, de elfelejtettem :oops:
Leszoktató pelust én most vettem, és eddig 2* használtuk.Általában amúgy mi is bugyiba vagyunk csak itthon.Hát majd meglássuk, hogy hgoz-e eredményt!Mondjuk egy tény, szólt, hogy pisi volt anya!És megnéztem tényleg van benne egy betét ami nedvesen tartja.Szerintem végülis ki lehet próbálni, hátha bejön, annyira nem drága.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Egcsi,
prijekt...a jövő hónapban??? :lol: tök jóóóó, lassan nekünk is :wink: Majd drukkolok :)
Jó a sapis képetek is.

Szilvi,
pont akrtam írni, hogy jó, hogy jöttél, rég írtál magatokról, de most bepótoltad :) Nagyon ügyesek vagytok ezzel a pelus dologgal, nálunk még csak alkalmanként szól, és újabban fél a bilibe pisilni :roll: ez nemtom mért lehet.Ráültetem mellé ülök, és alíg tud rajta maradni, felurál, mondja, hogy jó kész :D közben meg fogja a cuniját, és nyafizik, látom, hogy kell neki!Ez szerinted mért lehet??

Málna,
cipőbe, papucsba bújás itt is sláger :D soxor a szekrényből veszi ki őket, és próbálja végig, meg a csizmákba klaffog :D
Bezzeg az ő kis biopapucsát nem akarja fölvenni sose.Mindíg én erőltetem.Annyira édes nemrég kapta.

Eszter,
jók a képek, tündérek a fiúk :)

Andi,
gratula a vizsgákhoz, naggyon ügyike vagy :)

Bori,
ISTEN ÉLTESSE SOKÁ DORKÁT!!!

Nagyon jó ez a táblázat, hasznos igazán :)

Csajok, én már teljesen kivagyok!Eszti annyira nyügös, hisztis ettől a melegtől meg a betegségtől, hogy alíg bírok vele.Soxor már hagyok had sírjon, és nem érdekel, mert úgy érzem mindjárt felrobbanok!Gyógyulgatunk, mert láza már nincs, és a kedve is néha-néha jobb.De ez a nyafogás, és hiszti??.......megőrülök tőle!
Sose bírtam a hisztis gyerekeket, erre az enyém :roll:most a világ leghisztisebbje!
Eddig nekem tényleg semmi gondom nem volt, igazán ő olyan jó gyerek volt, sose kellett azt mondanom, hogy rossz.Mindíg hallgattam amikor mások panaszkodtak a gyerekükre.De most.....kikészííííít :cry:És alíg akar enni, tegnap már milánóit főztem,/az a kedvence/hátha eszik.Hát azért abból egy kicsit evett, meg ma ebédre is legalább.A gyógyszerekkel kűzdünk, nem akarja egyiket se bevenni.
Ja, és tegnap megcsípett egy darázs is :twisted:
Meg nekem is most tombol az asztmám, én se bírom ezt a fülledt időt!Annyira örültem tegnap is, hogy jön az a nagy beígért vihar, hát itt ló.......sz se volt!Mehettem este ki locsolni, és fuldokolni a terráriumba :cry:
Pesten meg pincék áztak szét :shock:
Na, mindegy majd lesz talán jobb is, és mielőbbi gyógyulás, mert ha nem........meghülyülök!
Rakok egy két képet, még a jó gyerekemről amilyen édesen össze tudja magát kenni!
Na, elég a panaszból, rakom a képeket inkább!
Puszi mindenkinek

Kép

Kép

Kép
manóci

Sziasztok!

Móni :)
BILI:
Én bili helyett a wc-t próbáltam,sőt mivel hogy neked is csajszid van,én a Mayát bevittem magammal,és mondtam neki,hogy anya is ide pisil,Maya is ide fog :lol: A pelus nagy biztonságot jelent a gyerekeknek,hamar rájönnek,hogy oda kaki,pisi megy,viszont van olyan gyerek aki lelkileg nagyon kötődik ezekhez a dolgokhoz,a magáénak érzi,és nem hajlandó a szabadba elengedni.Próbáld meg,hogy nem ülteted rá a bilira,csak bugyikát adsz rá,és figyeled mit csinál ha pisilnie kell.valószínüleg be fog pisilni a bugyiba.Ez viszont más érzés lesz neki,mert lecsurog a lábán,és észre is fogja venni,szólni fog,hogy pisi van...stb.Maxinak naponta 4-5 bugyicsere van,de van hogy kint a kertbe leveszi,és pipl a fűre.-A kert nagyon jó tanulópálya-Nem kell megszidni,csak próbáld meg elmagyarázni neki,hogy nagyon ügyes,hogy pisil,csak legközelebb próbáljon előtte szólni,vagy ráülni a bilikére-ha te ehhez ragaszkodsz.Ez nagyon hosszú folyamat,nem fog egyik napról a másikra menni,sőt vannak gyerekek akik még 3 éves korukra sem szobatiszták.Egyéni dolog ez is.ne erőltess semmit neki,mert akkor mégjobban visszatartja,és az nem jó.
Ez csak a pisi,a kaki más téma,az nálunk is külön asztal,Maxi csak a pelusba hajlandó!
Ez most az én egyéni meglátásom,biztos lesz aki azt mondja,hogy náluk nem így volt,hangsúlyozom,ez az én privát véleményem!!!!!
Bocsi a kicsit nyers szavakért!
HISZTI:
Nálunk is megy !A meleg miattvan!
A gyerekek főleg gyümölcsöt,és zöldséget hajlandóak megenni,a meleg kaját maximum vacsira,de azt se mindig.Én nem erőltetek semmit,ha éhes úgy is szól.JA! És soksok folyadék!!!!!Ne cukros gyümilevet,hanem vizet esetleg teát,de én azt is nagyon kevés cukorrral adom.Imádják pl.hogy pohárba vágok citromkarikát,és arra öntöm a vizet,és szívószállal ihatják,majd a végén megszik a citromot.
Kicsit pepecselős ugyan,de ami nálunk még bevált a kis falatkák.Mindegy mit teszel rá,ha kirakom a tányérra pillanatok alatt elfogy(.-Én ezt szoktam:Wollkorn(toast) kenyeret pici kockákra vágok,megkenem valami sajtkrémmel,sonka,sajt,és vagy egy pici ubidarab,vagy olivabogyó.nagyon szertik!)De ebből is nagyon sokfélét lehet csinálni!Fantázián,és ízlésen múlik.
És lehet gyümölcsöt is falatkázni.
Még egy kis trükk!Biztos isemritek a karácsonyi mézes formáit,a szívecskét,csillagot...stb.Én ezt arra is használom,hogy a kenyérszeletet,ill a gyümölcsöt ezzel vágom ki.Hatalmas siker!
Nehogy azt higgyétek,hogy állaandóan ez megy nálunk,de a gyerekek nagyon szeretik,és így még esznek is valamit!
Most már eldugulok,nagyon-nagyon sok voltam ma!

Puszi,puszi,puszi....ű
Szilva-Nanda
nanda

A férjem ma szörnyű hírrel ébresztett hajnalban. A barátaink meghaltak autóbalesetben tegnap este. Persze nem ők voltak a hibásak....Hátrahagytak egy 6 éves kislányt, aki most kórházban van, eltörött a lába és nem mozog a jobb oldala. 3O évesek voltak, talán az egyetlen kézzelfogható segítségünk itt, nagyon rendes család....
Nagyon ki vagyok bukva, egyszerűen nem hiszem el. Múlt héten vigyáztak Bercire, beszélgettünk és most nincsenek többé....

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?