Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zozo!
Köszönöm,hogy írtál!
Gondolom, nálatok a természet közbeszólt.Sajnálom.

Lányok!Olyan jó hallgatni,ahogy meséltek a gyerekekröl,itthon mi is többesszámban beszélünk róluk,már teljesen hozzászoktunk.
A munkatársam felhívott tegnap,és rákérdezett,hogy hány baba van.Hazudtam,mert nem akarjuk még elárulni,hányan vannak.Csak a szülök és a Tesómék tudnak a "trióról".Nagyon rossz érzés volt hazudni,utána lelkiismeretfurdalásom volt.
Ti elmondtátok az elején a barátaitoknak,ismeröseiteknek,hogy ikerterhesek vagytok?Mi még szeretnénk egy darabig titokban tartani.Szerintetek normális ez?

Jobbulást kívánok a gyerekeknek,remélem,jövö héten már nem lesz ilyen kánikula,mert kibírhatatlan.

Andi
aanda

Szia Andi!

Én elmondtam azonnal,ahogy megtudtuk,hogy 3-an vannak. Mivel nekem természetesen úton fogantak,nem számítottunk rájuk. Amikor kiderült,hogy mi a helyzet,azonnal ágyba "parancsoltak".Így már másnap nem mehettem dolgozni.Ezt pedig meg kellett magyaráznom a munkahelyemen.(persze a fönököm -aki mellesleg nő - így sem értette meg és cserbenhagyásként minősítette,hogy "utód" betanítása nélkül távozom) Ez egy kisváros,itt a hírek futótűzként terjednek.Így ezek után a rokonoknak meg a közvetlen barátoknak mi mondtuk el.De sokan rá is kérdeztek,hogy igaz-e a hír. Bár nekem akkor eszembe se jutott,hogy bármelyikkel is történhetne valami.
De teljesen megértem a titkolózásodat!Ne legyen lelkiismeret-furdalásod!Ez magánügy.Ha te nem akarod az emberek orrára kötni,ne tedd!Majd megtudja mindenki akkor,amikor már rá is tartozik.

Kitartást a meleghez!Pihenj és igyál sokat,szüksége van rá a szervezetednek meg a babáknak is kell a magzatvízhez!

Edit
edit73

Sziasztok!

Hát kicsit kevesebbszer jövök mostanában, de ahogy nézem mindenki. Jó idő, meg minden. Bár most talán egy kicsit sok is a jóból. Én a vb-t nézem. :oops: Már amikor hagynak. :D
A lányok nem szeretik a hőséget. De azért nem vészes. Nincsenek kiütések, meg a nyűgi is elviselhető. Sajnos mostmár nem merek velük egyedül kimozdulni, mert ha nincs bekerítve a játszó, akkor meglógnának. Szívfájdalom nélkül ott hagynak. Persze egy idő után biztos hiányoznék, de addigra ki tudja merre jár. Hétvégén voltunk a gyermekszigeten. Szerintem élvezték, de a barátnőmmel, nem sokat beszélgettem, mert az egyik poronty mindig valahol elkóborolt.

Andi
Mi a 12. hétig azt sem árultuk el, hogy baba jön (azt hogy ikrek még mi sem tudtuk). Az előzőt sajnos elkiabáltuk :( , és így nagyon óvatosak voltunk.
Egyébként szerintem ne gondolkozz azon, hogy amit érzel normális-e. Az!!! Bármi legyen is. Ha nem akarjátok elárulni, akkor ne tegyétek. A lelkiismeretfurdalást meg ilyen témában egy időre felejtsd el, mert lesz ez még rosszabb is, amikor jönnek a tanácsok, a hülye megjegyzések, a huhogás, stb.

Ditke nyanya :lol:
Megkaptam a borítékot, de még mindig nem jutottam el a postára. :(

Mindenkinek szép napot.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Andi!
Én csak akkor árultam el, hogy babákat várunk, amikor már nem tudtam felvenni a nadrágomat. Valaki még így is rájött, hogy mi van, de tapintatból nem kérdezett rá.;)
Mi már az 5. héten tudtuk, hogy valószínűleg ketten lesznek, de nem biztos még. Utána mindig izgultunk, nehogy valamelyik felszívódjon. Milyen jó, hogy nem szívódott fel egyik sem. :)

Eri
simones

Szió Andi!
Mi sem mondtuk el a Babókat egészen a 12. hétig. Az 5. héten már tudtuk, hogy terhes vagyok, a 8. héten voltam dokinál, és ő azonnal elküldött ultrahangra. (Mint utólag elárulta azért mert ikerterhességre gyanakodott, de meg szeretett volna bizonyosodni róla, mielőtt csak úgy szóban közli velem). Így az ultrahangon tudtam meg, hogy két Babuci lakik a pocakomban. A 12. hét betöltéséig nem szóltunk senkinek, utána pedig megosztottuk a nagy örömhírt a rokonokkal, és a közeli barátokkal. A világ másik fele a pocakomról értesült...

Érzés ügyben pedig teljesen egyetértek Brigivel. Lesznek még mindenféle érzéseid, és a külvilág mindig okosabb lesz mindenben!
Hidd el a legfontosabbak Ti vagytok: Te, Apa meg a Babók! A többi ez után jön! Én meghallgattam a felém érkező tanácsokat, észrevételeket, a párommal mindent megbeszéltünk, ha kellett megkérdeztünk még másokat infoért, de mindig magunk döntöttünk... és így van ez a gyerekneveléssel kapcsolatos dolgokban is! Eddig bejött a taktikánk!

Szép napot mindenkinek!
Vikóka
vikóka

Andi :)

Én is csak azt tudom mondani, hogy ne hallgassatok senkire, csak saját magatokra, és az érzéseitekre.

Saját véleményem az, hogy redukció után azt hiszem egy életen át lelkiismeretfurdalásom lenne, ha megnézem a másik 2 gyerkőcöt, és semmi nem lenne gyógyszer a háborgó lelkemre. Ha a természet dönt úgy, hogy felszívódik valamelyik baba, az más dolog, azt az ember jobban el tudja fogadni. Az orvosokra meg nem szabad haragudni, mert orvosilag valóban nagyon veszélyes és kockázatos dolog a 3-as ikerterhesség. It a ráció és az érzelmek állnak egymással szemben. :cry:

Mi 8 hetesen mondtuk el az ikreket a családban, amikor az orvos megerősítette, hogy 2 teljesen egyforma méretű, szépen fejlődő embrió látszik a méhemben, és már nem akar felszívódni egyik sem. Az ikerterhességet már az 5-6. héten tudtuk.

Ditke :)
A lombiknál egységes szabályozás vonatkozik mindenkire, független a meddőségi intézményektől. 5 államilag finanszírozott lehetősége van mindenkinek, de csak az számít elhasznált lehetőségnek, ahol az embriótranszfer megtörténik. Ide nem számít bele a fagyasztott embriós transzfer, tehát az nem újabb próbálkozásnak számít, meg az sem, ahol van gyógyszerezés, majd punkció is, de valamiért pl. rossz minőségűek a sejtek, nem osztódó zigóták miatt elmarad a traszfer.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!
Ismét nagyon köszönöm,hogy leírtátok a véleményeteket.Arik vagytok!
Holnap este megyünk Edit dokijához,remélem,hogy UH-t is csinál.
Tegnap eldöntöttük a férjemmel,hogy nem akarunk redukciót,mert nagyon hiszünk a sorsban,ha a szervezetem nem bírja, vagy valami gond lenne,akkor a természet megoldja.Lehet,hogy már nincs is miröl beszélni,lehet,hogy az sem véletlen,hogy 1 hét kellett ehhez a döntéshez.
Holnap este 9 körül jövök a friss hírekkel.
Andi
aanda

Sziasztok!

Lilla Ditke!

Nagyon irigyellek benneteket a saját kert miatt.Én is azon gondolkodom,hogy ha jövő hétre is marad ez az idő,akkor inkább elmegyünk a szüleimhez,mert itt a 4.-en kibírhatatlan.Ha benn vagyunk a lakásban csak kombidresszt adok rájuk,de még így is izzadnak.Dominikon láttam,hogy pisilni készül,és rászóltam,hogy üljön a bilire.Vagy öt percig ücsörgött rajta ,már azt gondoltam nem fog neki sikerülni belepisilni,mikor hallom a csobogást.Jó lenne ha ez így is folytatódna.

Edit!
A csípések már szépen helyrejöttek.Nektek sem lehet könnyü ilyen melegben himlősen.Gyógyuljatok meg minél előbb.

Emína

Kép
emina

Sziasztok!

Úgy látom,más is szenved a meleg miatt.Talán tényleg kicsit sok a jóból!Nem tudná valaki elintézni,hogy 5fokkal kevesebb legyen? Nincs protekciója senkinek "odafönt"?

Tele vagyunk bárányokkal!!!Dávidon is megjelentek ma reggelre és úgy néz ki,hogy a Benike is az.Vele nagyon hadilábon állok,pedig mostanában láttam jópár barit. Van egy kis hőemelkedése (37fok),de nagyon lassan jönnek a pöttyök és nem igazán egyértelműek. 2 van a haja alatt,ez az ami bizti,hogy bárányhimlő.Aztán ma reggelre találtam a hátán 2-t,ami hólyagos. Amúgy piros foltok (kisebb-nagyobb) vannak rajta,mintha melegkiütés vagy csípés lenne. De elég elszórtan,szóval nem úgy mint a melegkiütésnél.A hasán pedig nincsen. Pelenka alatt,a nyakán,hátán és a hajas részen vannak.Szóval nála szerintem még 1-2 nap,mire tuti kiderül,hogy ez az.Bár az apa szerint,ez nem lehet más csak bárányhimlő.
Jó lenne,ha így lenne.Mert akkor 3hét alatt túl lennénk rajta és júl. közepétől már lehetne programot csinálni. Már nagyon vágyom strandra,vízpartra.2éve nem voltam.

Andi!
Várom a híreket!

Edit
edit73

Edit!

Én úgy tudom, hogy nem mindenkin jön ki 100 pötty. Van, aki megússza 10-20 db-bal. Mi nem voltunk ilyen szerencsések, az enyéim tele voltak pöttyökkel. Állítólag az a jó, ha sok van rajta, akkor tuti rendesen elkapták. Az unokatesóméknál a kisebbik gyereken (5 éves) volt vagy 20 pötty, bő 1 hét alatt túl voltak mindenen.
Szóval lehet, hogy Benike is báránykás, csak rajta nem jött ki annyira, mint a többieken.

Hááát, nem irigyellek ennyi báránykás, nyűgös gyerekkel, főleg ebben a melegben. :( Tegnap nálunk este esett egy kis eső, meg lehűlt a levegő. :lol: Gyorsan ki is szellőztettem az egész lakást, mert már az én gyerekeim is nyűgösködtek este, hogy meleg van, nem tudnak aludni.

Jobbulást minden kis báránykásnak.

Andi

Kép

Kép
gandi75

Sziasztok!

Embertelen meleg van, de gondolom ez nektek sem újság. Nálunk tárva nyitva minden, de még így is mint a szaunában.
Ma lebontottam a karámot. Az egész szoba-konyha játszóterület lett. Remélem jó döntés volt. Bár mióta hazajöttünk a nagyiktól, már amúgy sem lehetett nagyon bezárni őket. De eddig legalább a játékok csak egy kisebb területet terítettek be. Így most mindenhol keresztül lehet esni valamin. Hát majd meglátjuk. Azért nagyságrendekkel szebb így a szoba, már majdnem olyan mint egy rendes lakás. :)
Ma kaptunk új időpontot a múlt héten elmaradt oltás miatt. Csak július 4-én megyünk. Nem volt hamarabb hely. Nem is értem.
Rengeteg új dolgot tanultuk az utóbbi időben. Mostmár határozottan állíthatom, hogy mondanak érthető szavakat. A kaputelefonba Réka tegnap lelkesen apuzott. A biciklizést is elkezdtük, bár inkább vonszolják maguk alatt a járgányt, mint rendesen gurítják. Ja és képzeljétek Réka tudja hajtani magát a hintán. Néha megijeszt engem ez a csaj. Na ennyi dicsekvés mára elég is lesz. Amúgy is mindjárt felébrednek.
Egyébként Borókával borzasztó a játszón, mert mindent, de szó szerint mindent a szájába vesz. :roll: Kavics, homokozólapát, csikk, stb. Már mondtam nekik, hogy pénzt fogunk kérni a takarításért. Réka csak felszedi a szemetet a földről, ő legalább nem próbálja megenni. Azért egy kicsit mérges vagyok a dohányzó szülőkre, hogy nem gondolnak arra, hogy legalább a bekerített játszón ne dobálják el a csikket. Komolyan nem értem, hogy a magyar ember miért nem tekinti szemétnek a csikket. :evil:

Edit
Hát most nem irigyellek a báránykák miatt, majd ha túl lesztek rajta már foglak. Borzasztó lehet szegénykéknek ebben a melegben. Legyetek túl rajta minél hamarabb.

Vikta
Már ha jársz még erre. Te mindig teljesen külön mostad a pelenkákat vagy mehet együtt a többi cuccal? Eddig nem mertem, de még két gyerkőre is mindig csak fél adag jön össze. Amúgy úgy tűnik nálunk teljesen zökkenőmentesen váltottak a textilre. Egy bajom van vele, hogy most így a melegben is muszáj még rövidgyatyót vagy bodyt adni rájuk mert imádják a tépőzárat, és rögtön lerámoják az egészet. :roll:

Puszi Mindenkinek. Majd még jövök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Most értünk haza,boldogan jelentem,hogy mindhárom baba jól van,szépen,egyformán nönek.

Edit!Holnap írok,most hulla fáradt vagyok!

Andi
aanda

Sziasztok!

Andi!

Örülök hogy jól vannak a babák!!! Csak így tovább! :)
Majd várjuk a beszámolókat :)

Edit!

Igen, a medencepumpálás nem volt egy nagy élmény. Le sem engedem őszig :D
Reggel szoktunk kimenni (a szomszédok nagy örömére már fél 8-kor kint ricsajoznak a csajok (ennek különösen vasárnap reggel szoktak ötülni :oops: ) )
Max. 9-fél10-ig vagyunk kint, akkor esznek aztán alvás, utána ebéd, a nagy melegben nem viszem ki őket, majd csak a délutáni alvás után. Így is sokat barnulnak :)

Sajna azt hiszem le kell vágni a szép hajukat, nem szeretik ha felkötöm, így meg nagyon meleg :(

Remélem mielőbb túljuttok a báránykákon, aztán Ti is pancsizhattok.

Emina!

Igen, a kert nagyon jó, bár igazán anyukáméknál szeretem kiengedni őket, ott legalább fű is van, nálunk csak sivatag :( Most csinálták a kerítést, a szalonnasütő rész még hátra van, amíg az nincs kész nincs értelme füvesíteni, a kőművesek úgyis tönkretennék. Csak sajna a kerítés is szörnyen sokba volt, most nem tudom őszig lesz-e pénzünk a szalonnasütőre, akkor meg csúszik a füvesítés is :(

A csípésekre kentél valamit vagy maguktól megjavultak?

Brigi!

A lakás nálunk is szinte teljes egészében játszótér :(
Nem is annyira a játékok zavarnak, azokkal alig játszanak, de ha megkaparintanak egy Tescos újságot akakor azt ízekre szedik. Amíg bepakolom a mosógépet kipakolják a szennyestartót és az egész nappali terítve koszos zoknival - mire összeszedem tuti kirámolják valamelyik fiókot :( Folyton pakolok és mindig csak egyre több lesz. Ma pl. Csenge megkaparintott egy doboz fültisztító pálcikát, mire észrevettem a fél lakás tele volt vele. Nayg élmény összeszedegetni :P
A játszótéren, utcán nekem is felszedegetik a szemetet, de nem mindig veszik a szájukba. Mostanában inkább mondják hogy "kuka" és viszik kidobni :D A múltkor meg is mosolyogtak minket akik látták a két közmunkásomat :lol:

Na és végezetül néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

És a kis házi rabszolgám 8)

Kép

Mindenkinek jó éjt!

Ditke
ditke62

Ditke!
Zabálnivalóak a lányaid,elolvadok tőlük!

Izzik a monitor a boldogságotoktól!
aanda

Sziasztok!

Mi is élünk-virulunk. :D Minden nap kint vagyunk a kertben, mi ebéd után szoktunk vmikor kimenni, de szigorúan az árnyékba. -meg persze naptejjel. Ami bombabiztos, alig barnultak, szinte csak a kézfejük, amit nem kentem az első napsütéses séták alkalmával. Gondolom amíg nem égetem le őket és nem kapnak napszúrást, hőgutát, addig nem baj, ha kint vagyunk. Sokkal jobban elvannak a fa alatt, mint bent a szobában. Ha ma is dögletes meleg lesz, mi is kipróbáljuk a medencét, Niki már meggyógyult.

Ditke

Dáviddal meg lehet azt csinálni, amit írtál, hogy berakom az ágyába és elénekelget akkor is, ha nem alszik. Ő is jól elvan a saját lábával is, és előbb- utóbb el is alszik. De a kis boszorkány visítórohamot kap, ha berakom. Mármint ha ott akarom hagyni. De ha maradok, akkor meg túl jól érzi magát, feláll, kurjongat. Ha mindkettőt egyszerre rakom az ágyba, abból tuti nem lesz alvás, csak röhögés, amíg ki nem megyek, mert akkor átcsap ordításba. Kéne az a külön szoba....

Te hogy érted el, hogy ne sírjanak, hanem elmolyoljanak az ágyban? Ha jól emlékszem, télne még neked is gondjaid voltak ilyen téren. :wink: Nem bánnám, ha nem kéne Nikit minden alkalommal elringatni. Dávid már este is szépen elalszik egyedül, ha véletlenül nem alszik be szopival. Ő határozottan könnyebben nevelhető- :P De Nikit csak akkor tudom idomítani, mikor D már elég mélyen alszik ahhoz, hogy ne ébredjen fel a vergődésre. Reggel pl ha N felkel 5-6-kor, szívbaj nélkül visszapakolom és alszom 8-ig. Néha még most is tiltakozik, de ált simán visszaalszik egy kis cici után egyedül. Pedig ébren rakom be az ágyába. Azt már megszokta, hogy 8 előtt nem kelünk fel. :D Olyankor D nem zavartatja magát, alszik. De a délutáni alvás túl rövid ahhoz, hogy ilyenekkel kísérletezzek. :(

Még igazad lehet az 1 alvással kapcs. Most teljesen összevissza megy, ugyanakkor fektetem le őket ebéd után, ugyanakkor is kelnek reggel, mégis egyszer 1 órát, máskor 3-at alszanak. :roll: Majd meglátom mi sül ki belőle. Nekem végülis a 2-vel se volt bajom...

Andi

Tök jó, hogy jól van az egész "alom" :wink: Majd írj részletesebben, hogy mit mondott Edit dokija!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ditke!
Nem kentem semmit a csípésekre,mguktól elmúltak.Vagyis popsi krémmel. :)

Lilla!
Nálunk is hasonló a helyzet.Zsaklint ha belerakom a kiságyába üvölt.Pár hete még Dominik sem maradt benn de most meg már ha mondom,hogy megyünk aludni,egyedül fogja a párnáját és vonul a kiságyba.Bízom benne hogy Zsaklin is előbb-utóbb példát vesz róla,mert ebben a nagy melegben igen csak összeizzadunk ahogy kézben altatom. :(

Brigi!
A cigi csikket én is utálom.Most már addig jutottunk,hogy ha fel is veszik,mindjárt el is dobják nem kapják be.De Zsaklin szinte minden mást a szájába vesz.Neki mindig kell,hogy szopogasson valamit.Szerencsére nem nyeli le.Így ha egy kövecskép bekap már el sem veszem tőle,mert úgy is talál másikat.

Andi!
És akkor szabad tudni,hogyan döntöttetek?

Nem tudja valaki milyen idő lesz a jövő héten?Marad a meleg?

Emína

Kép
emina

Sziasztok!

A doki jó fej és szimpi.Nagyon féltem ettöl az UH-tól,mert amióta szedem a Magne B6-ot,sokkal jobb a közérzetem,nem keményedik úgy a hasam,néha nem is érzem magam terhesnek és féltem,hogy baj van.De hála az égnek,minden rendben van.

Sokat beszélgettünk a redukcóról,végül is arra jutottunk,hogy kérjünk idöpontot,menjünk el,hallgassuk meg a beavatkozást végzö orvost,és még ott is meggondolhatjuk magunkat.A doki szerint semmivel sem nagyobb a kockázat,mint amikor a magzatvízböl vesznek mintát.Azt is elmondta,hogy mostanában a 3-as terhességeknél minden rendben van.Ezt nekünk kell eldönteni,ö nem akar beleszólni,de szerinre a 3-as terhességnek nagyobb a kockázata,mint a redukciónak.Még van 4 hetünk eldönteni,hogy mi legyen,félünk a sorstól is.Úgyhogy most megint bizonytalanok vagyunk.Mindkét megoldásnak vannak elönyei és hátrányai is,de most nem is akarunk ezen sokat gondolkozni,mert nagyon boldogok vagyunk,hogy minden rendben van.
2 hét múlva kell visszamenni a Kaáliba,és ehhez a dokihoz 3 hét múlva.Addig bármi történhet,ezért is kell megvári a 12.hetet.

Mindenkit üdvözlök,és puszilom a gyerekeiteket!
Andi
aanda

Sziasztok!

Andi

Nem irígyellek.... biztos nagyon nehéz lesz dönteni.

Nnna, megvolt az első pancsizás. Nagggyon élvezték, rögtön feltalálták magukat benne és ment a fröcskölés ezerrel. Annyira édesek voltak! :D Persze mikor kihűlt a víz és ők is és kivettem őket, nagyon visítottak. :)

Ditke

Elfelejtettem: Nagyon édik a lányok. Annyira gyöngyörű mindkettő, hogy eszméletlen! Igazi kislányok! Ne vágd le a hajukat, nekem is mindig hosszú volt, nem zavart. legalább nem ég le a nyakuk. :wink:

Edit

kitartás a nyájhoz! Na, Dávid se úszta meg. :wink: Nagyon nyűglődik?

Emina

És még mondják, hogy a fiúk a zűrösebbek! :roll: :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

végre sikerült néhány képet lekicsinyíteni amíg játszottak:
Kép Kép Kép Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok

Gyorsan egy kérdés. Milyen a melegkiütés? Rékának a karja belső oldalán vannak piros foltok. Elég ronda, de nem viszket neki. Legalábbis nekem nem tűnik úgy. Nálunk most olyan fülledt a levegő, hogy folyik rólam a víz, pedig nem vagyok egy izzadós típus. Egyszerűen kibírhatatlan.

Alvás: én most kezdem a lányokat szoktatni, hogy ne a hordozóban aludjanak el, hanem az ágyban. Este már következetes vagyok, de a délutáni alvás nálunk is túl rövid, hogy órákat nyűglődjenek. Ma is próbáltam, de Rékánál nem ment. Este aztán annyit matatnak, amennyit akarnak, nem veszem ki őket. Ha nagyon sírósak akkor bent maradok amíg elalszanak, ha nem akkor csak nyitva hagyom az ajtót, hogy hallják a zajokat, meg időnként lássanak. Az szerintem megnyugtatja őket. Általában nincs gond, de ez a meleg, sztem az elalvásnak is betesz. Úgy gondolom, ha este megszokják az ágyban elalvást, akkor délután is könnyebben fog menni.

Lilla
Sztem maradj bent velük, Niki is elfárad egyszer és leteszi a buksiját. Nálunk ez működik.
Nagyon-nagyon helyesek a gyerekek. Édesek a medencében.

Mennem kell. Apa nem bír velük.
Majd még jövök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla :)
Nagyon jók a pancsis képek! Szuper ahogy élvezték a vizet!

Képzeld kopaszra nyírtuk Samu fejét, így vetekedni fog Nikiével. :lol: :wink:

Alvás: Én szerencsésnek mondhatom magam, első perctől fogva maguktól aludtak el este és délután is. Sosem volt ringatás, így szoktattam őket, hanem ma már integetnek, puszit dobnak, és mennek aludni. Viszont ha én bent vagyok velük a szobában akkor nem alszanak el. Akkor csak felpörögnek, és azt hiszik, hogy játszani kell. Ezért nem tudom az esti mesét is elkezdeni, mert csak hancúroznak akkor.

Nagyon bájosak a lányok, és kis talpraesettek. A napjaink ugyanúgy telnek, ahogy Te leírtad, csak nekem egyszer alszanak délben. A non-stop pakolástól már én is kivagyok, állandó csatatér minden. A játékok engem sem zavarnak, de azok a legkevésbé érdeklik őket. Annál inkább néhány fiók, újság és egyéb tiltott dolog.

Sok erőt kívánok a döntéshez! Gondolj arra, hogy minden úgy jó, ahogy Ti szeretnétek, hiszen a Ti életetek, senki nem dönthet helyettetek. Mi támogatunk minden döntésben. :P

Cat
Kép
cateye

Brigi :)
A melegkiütés nagyon apró piros pöttyökből áll, amit ha jobban megnézel fehér a teteje. Olyan grízszerű. Piros foltokban is jelentkezhet, de apró pöttyökből áll a folt. Nem viszket, nem zavarja a babát. Hintőporral kell szórni, és nyitott ruhában gyógyul a leghamarabb. Nekem mindkét fiún van, a felkaron és a nyakon, de már múlóban. Már nem adok rájuk csak ujjatlan, nyitott trikót, így nem jön ki.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok:)
Ne haragudjatok, hogy igy eltűntem de zűrös hónapokat éltünk. Viszont öröm, hogy találtam végre lakást és augusztusban költözünk a kicsikkel:) Utána gyakrabban tudok majd jönni és olvasni:)
Amiért most klaviatúrát ragadtam az Andi helyzete... Bocsánat, hogy sokak számára valószinűleg visszatetsző álláspontot mutatok be, de úgy érzem ez is az igazsághoz tartozik.
Andi, Te még valószinüleg nem ismersz minket, mert eléggé eltűntem az utóbbi évben. Nekem is ikergyermekeim vannak - Lili és Gergő két és fél évesek - és szintén a Kaáli Intézetben fogantak:) Fantasztikus Kismanók, életem legcsodásabb AJÁNDÉKAI:):):)
Nálunk a 3 megtermékenyitett petesejtből Ők ketten fogantak meg és sajnos korababaként születtek meg a 31. héten. Mi nagyon-nagyon-nagyon szerencsésen átvészeltük ezt a borzalmat. Mára a gyógytornák lemorzsolódtak és irhatom, hogy egy -7-es szemcsivel megúsztuk az egészet de a lelkiismeret furdalás mig élek elkisér a történtek miatt pedig nem az én hibámból születtek idő elött de a sorsukról nekem kellett döntenem...Ezt nem riogatásnak szánom, hanem egyezerűen tényként irom, hogy a többes terhességek igen nagy %-a fejeződik be koraszülésként és nem minden esetben annyira jó a végkimenetel mint Nálunk. Én Cat-tal ellentétben azt mondom, a lombik beavatkozás miatt lettek hárman a Babáid és kevésbé a sorsszerűség az ami döntött. A lelkiismeretfurdalás bárhogyan döntesz elkisér mig élsz. Az elmúlt években a koraszülés miatt rengeteg korababás ismerősre, barátra tettem szert és sajnos nagyon sokan a poklok-poklát élték át ebből kifolyólag. Természetesen problémamentesen, egészségesen is születnek hármasikrek de ez a ritkább.
Ne haragudj, nem akartalak sem megijeszteni, sem riogatni mert nagyon is át tudom érezni a helyzeteteket és azt a nehéz döntést is ami elött álltok. Az is igaz, hogy egyes terhesség is simán befejeződhet koraszüléssel de az mindenképp igaz, hogy 3 baba esetén ez a kockázat nagyon megsokszorozódik. Én mindenképpen szükségesnek éreztem ezt leirni és remélem nem a rosszindulatot érzed ki a soraimból:)

Emberileg én is Mellettetek állok bárhogy döntötök is, de a lehetséges következmények miatt jómagam mindenképp a redukció mellett döntenék. Ne haragudjatok:)

Puszi:Doris

A gyerkőcök fényképeit megnéztem, és hihetetlenül szépek:)
doris

Sziasztok

Cat :)
Köszi az infot.

Tuti, hogy melegkiütés, csak az elején az zavart meg, hogy miért csak az egyik karján. De tegnap este rájöttem. Azt a kezét szopizza, és állandóan be van hajlítva alváskor, meg nyűglődéskor. Szóval nem meglepő. Porozom ezerrel, bár nem tudom hányszor kellene. Remélem tényleg hamar elmúlik. De legjobb lenne, ha ez a hőség is elmúlna, mert akkor tuti nem lenne semmi gond. Én is csak nyitott cuccba öltöztetem őket, sokszor nincs is semmi felül, de nadrágot muszály, mert lerámolják a pelust. Szerencsére ott nincs gond egyelőre.

Alvás: Nálunk is tök jól aludtak, de amikor megtanultak felállni minden elromlott. Most is csak hosszas nyűglődés után fekszenek nyugodtan három másodpercnél többet. Annyi alatt, meg nem alszanak el. Tudják ők, hogy fáradtak, de csak dúródnak fenékkel az égnek, aztán eldől, aztán feláll, aztán megfordul, aztán négykézláb, .......... Végül, ha szerencsém van tényleg nyugton marad addig, hogy el is aludjon. De egyébként nagyon aranyosak, mert amikor mondom, hogy Boróka/Réka lefekszik, akkor tényleg csinálja is, csak után kezdi a fentebb írtakat. Egyébként nálunk azért nem hiszik, hogy buli van, ha bent vagyok, mert besötétítek, nincs villany semmi. Ennek persze megvan az a hátránya, hogy álommanó engem is elkap, de azért mostanában már egyre jobb.

Nagyon drukkolok nektek.

Nagyon szépek a lányok, és nem igaz, hogy nem hasonlít rád egyik sem. Sztem Petra igenis hasonlít rád. (Már ha te vagy középen és sikerült eltalálnom melyik lányod melyik. :lol: :lol: )

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Andi!

Olvastam a dilemmádat, nagyon nehéz döntés előtt állsz. Néhány történetet én is tudnék mesélni erről, ha szeretnéd hallani, írj nekem /gombocz.eva@freemail.hu/ , akár egy telefonszámot is adhatsz, mert azt hiszem elég hosszú lenne ezeket bepötyögnöm, inkább felhívnálak, ha nem bánod.

Mindenkinek gyönyörűek a gyerekei!!
A két kis szépségkirálynő /Ditke lányai/ különösen nagy kedvencem! Lehet, hogy én már a 3 és fél éves fiaimnak keresem a párját??
Ezzel az enyhén bugyuta költői kérdéssel most búcsúzom is, igazából Andi miatt jöttem "szomszédolni" kicsit.

Kitartást a meleghez és minden egyébhez!

Éva
Éva70

Sziasztok!
Annyira kedvesek vagytok,hogy így aggódtok értem, és hogy ilyen sokan szeretnétek segíteni,teljesen meg vagyok hatva!

Doris!Köszönöm,hogy leírtad a véleményedet,dehogy sértödöm meg!Söt!Szükségem van "negatív "történetekre is,hogy jól tudjak dönteni.Hálás vagyok az öszinteségedért!

Éva70!Köszönöm szépen,kíváncsi vagyok a történetekre,írtam mélt!

Szeretettel:Andi
aanda

Örülök, hogy nem értettél félre! Mail cimet nem találtam a profilodban ezért küldtem Neked Privát üzit:)

doris

Sziasztok!

Lilla!

Igen, jól emlékszel, nálunk is hasonló volt a helyzet alvás téren:)
Szerintem azt próbáld meg kitalálni hogy mi nyugtatja meg őket az ágyban. Csengénél ez az volt hogy foghatta a kezemet, amint megkaparintotta már feküdt is le, csukta be a szemét és egy hangja nem volt tovább:) Ez persze így ment 9 hónapig, aztán valahogy magától alakult úgy hogy már nem igényelte. Petra ha hozzáértem még jobban ordított, végül neki a puha rongyok, takarók, párnák jöttek be, azokkal tud szépen lefeküdni. (Ebben a dög melegben is alig tudom elkobozni tőle, képes 40 fokban betakarózni a téli paplannal. Tegnap már megelégeltem és "elloptam" tőle, de beérte este egy kis textilpelussal is:)
Ja, és azt is megfigyeltem, hogy ha lefekszem melléjük a földre be kell csukni a szemem, mert ha nyitva van mindig játszottak volna, ha meg becsuktam akkor azt hitték hogy alszom és ők is hamar elaludtak.
Szerencsére pl. tegnap csak betettem őket az ágyba, elköszöntem és már jöttem is ki (képesek voltak a foci vb miatt előre hozni a Barátok köztet :evil: ), és egy hangjuk sem volt, illetve vagy 20 percet röhögtek, játszottak, aztán szépen elcsendesedtek. :D

Hajvágás:
És nem gyulladtál meg a melegben? Petrának csupa melegkiütés a nyaka, folyton izzad, nagyon sajnálom. Felcsurizni csak ritkán engedi, Csenge meg még ritkábban:( A hajmosás meg szörnyű, ha víz éri a fejüket mind a kettő visít mintha ölnénk:(

Nagyon jók a pancsikolós képek, nekem különösen a fejenállós tetszik :D
Egyébként a csajaim strandon (ahogy a képeken is látszik) rózsaszín, fidres-fodros-szivecskés fürdőruciban voltak, szerintem (legalábbis számomra) elég egyértelmű hogy lányok. Egy nő odajött, megkérdezte hogy Csenge a kisfiú?????!!!!!!!!! Nem bírtam megállni és visszakérdeztem, hogy ugyan árulja már el miből jutott erre a következtetésre?! Válasz: Hát mert neki kék gumi van a hajában :roll:

Doris!

Szerintem senki számára nem visszatetsző amit írtál, inkább szerintem azért van mindenki a redukció ellen mert mi szerencsésen megúsztuk a koraszülést. Nekem is 34. hétre jöttek, Pepe a másfél kilójával nagyon picurka volt, de szerencsére semmi baja, sőt, szerintem sokkal okosabb mint Csenge, jobban vág az esze, hamarabb rájön egy-egy probléma megoldására. Én még nincs egy éve hogy fórumozok így a Ti eseteteket is csak futólag ismerem, de mivel neked nem alakulétak olyan szerencsésen a dolgok nyilván jobban tartanál egy hasonló helyzettől. És jó hogy Andi ilyen oldalt is lát, hiszen természetesen van negatív oldala is a dolognak. És a jó döntéshez ez is kell.
Én a magam részéről viszont továbbra is úgy gondolom, hogy ha a redukció melett döntenék egész életemben bennem maradna egy tüske hogy ha ránézek a gyerekeimre ott kellene lennie még egynek és nincs...miattam nincs:( Persze ha beteg lenne valamelyik akkor meg azért hogy ha megcsináltattam volna - de igazából az sem garancia, nekem a kettő is korán jött.
Egyébként nekem is van lelkiismeret furdalásom hogy ha többet pihentem volna.... de aki épatkzett már az tudja hogy ah egyszer azt mondom egy mesteenek hogy nem tdok neki anyagot hozni akkor egy hétig se kerül elő megint. Minket meg szorított az idő, így is a kazánszerelő várt minket mikor hazavittük a babaákat a kórházból. Csak reméltem hogy lesz meleg vizünk estére fürdetni :? b
Emlékszem a 12 hetes UH-on már pörögtek, forogtak, meg volt mindenük, még az ujjaikat is végignéztük mind a kettőnek. Szerintem ha redukció még mindig könnyebb lenne hamarabb, ilyenkor már egyre nehezebb, nem?

Gratula az új élakáshoz, bár a költözés maceráját nem irigylem :roll:

Brigi!

Igen, én vagyok középen és Perptra szerintem is hasonlít, de a család szerint inkább mindenki másra... Pl. anyukám szerint rá hasonlít, de mindenki szerint én kiköpött anyukám vagyok :?

Éva

Várjuk a lovagokat háztűznézőbe :)

Megyek, mert nem győ7zöm törölni amit a lányok írnak :)

Ditke
lányok 19 hó
ditke62

Sziasztok!

Doris!
De jó,hogy jelentkeztél!Örülök,hogy alakulnak a dolgaid!Milyen lakást sikerült találnod?
Semmi gond azzal,hogy a másik oldalt képviseled. Bár én azt gondolom,hogy csak azért,mert a számok törvénye ezt diktálná,nem szabad a redukció mellett dönteni. Sok más érvet el tudnék fogadni,de csak statisztika miatt nem. Főképp,hogy én meg egy csomó 3-as ikrest ismerek,akiknél minden rendben van. Az az orvos,akinél pedig az Andi fog szülni,nem az első 3-asikreket fogja világra segíteni úgy,hogy semmi gond nincsen. Szóval szerintem az Andinak minden esélye megvan a 3 egészséges babához.A kérdés az,hogy ők szeretnének-e 3 babát.

Lilla!
Jaj,de tüneményesek ezek a kisemberek!Annyira látszik rajtuk,hogy élvezik!
Dávid nem nyűglődik annyira,mint gondoltam.Egész jól tűri!!!Bár volt éjszaka is zuhanyozás meg kence-fice,de nem volt olyan gáz.
Benike van cefetül.Fel van dagadva a szeme meg a szája,annyira tele van pöttyökkel.Iszonyúan néz ki és nagyon fájhat neki.A szájában is vannak,be se tudja csukni,folyik ki a nyála a hasára.

Gandi!

Benikének is sikerült behozni a báránykás-lemaradását.Sőt túl is tett a többieken,szegénykém!Annyira sajnálom és utálom,hogy ilyen tehetetlen vagyok.Bár most vettünk nekik valami homeos bogyót,ami állítólag csökkenti a viszketést meg segíti a sebgyógyulást.

Ditke!
A lánykáid is tüneményesek ebben a rzsaszín,fodros fürdőruciban. Tényleg hülyék tudnak lenni az emberek.Azért egy ilyen hosszúhajú gyönyörűséget fiúnak nézni??!

Edit
edit73

Sziasztok!

Mi ma mamáztunk-telkeztünk a jó időben. :) Dávid annyira vicces, nem megy le a plédről és ha mégis fű ér vmijéhez, sírni kezd. :lol: Így elég könnyű kordában tartani. Persze Nicit nem zavarja a fű, abban is elkavar.

KÉpzeljétek, ma mentek 2lábon kézenfogva mindketten! Eddig csak mezítláb próbáltam, most szandiban tetszett nekik. Nem pár lépést, rögtön egész szobányi távot tettek meg. 8)

És Dávid evett meggyet egészben, kimagozva. Niki inkább a vaníliás nápolyit kultiválja. 8) :roll:

Ditke

Mekkora hülyék az emberek! :shock: Én is szuper nőcisen/pasisan öltöztetem őket, mégis tuti hülyeségeket kérdeznek. Mikor felvilágosítom őket, hogy azért van rózsaszínben/sötétkékben, mert... Akkor: "hát én nem is néztem a ruháját!" Akkor mit nézett könyörgöm?!! Mégis, két kopasz babáról mi alapján akarja eldönteni, hogy fiú v lány?!! Na nem mintha az arcuk alapján nem lenne egyértelmű.... Hát nem?!!

Dávid is rongypárti: ő a polár plédjét találta meg, azt öleli magához, be a hülyevkujját a szájába és szundi. Niki cumizik ugyan, de ez az elalváshoz édeskevés. Éjjel legtöbbször elég ha visszakapja, de ennyi. Vele még mindig az a legszerencsésebb, ha cicin elalszik. Napközben meg ringatás. Tényleg, a csajok szopnak még?

Doris

Jó, hogy előkerültél! A legtöbben már ismerünk annyira, hogy tudjuk, nem rossz szándékkal mondasz véleményt, ráadásul jól átgondoltat, úgyhogy érdemes megfontolni, amit mondasz. Eegyetérteni meg nem muszáj mindenben mindenkinek, nem igaz? Én is úgy gondolom egyébként, hogy kettővel is ugyanannyi baj lehet, mint 3-al, ez inkább alkati kérdés, h ki tud-e hordani az ember többes terhességet. A hármasikreseket meg legalább tuti komolyan veszik. De persze én nem olvasom a korababás fórumot, pont azért döntöttem így, mert nem akarok rémtörténeteket olvasni, meg szerencsére nálunk soha nem volt semmi komplikáció, aminek utána kellett volna érdekődni.

Tök jó, hogy találtál lakást. Merre, ha megkérdezhetem? Ha kicsit ráérsz, hívj fel, már jó rég nem beszéltünk! Én azért nem hívtalak, mert utdom, hogy elfoglalgt vagy. Örülök, hogy rendeződnek soraitok. :wink:

Edit

Benikének jobbulást! Meg persze a többi kisbirkának is. Neked meg kitartást!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lányok!

Áruljátok már el nekem, hogy hogy kell képet feltenni. Mióta új rendszer van nem megy. :oops: :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Doris :)
De jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy sikerült lakást találni. Maradtok Budafokon a nagyszülők közelségében?

Senki nem haragudhat azért, hogy elmondod a véleményedet, szerintem is úgy kell Andiéknak dönteni, hogy mindkét oldalt meghallgatja. Ez valószínűleg úgy van, hogy akinek problémamentes volt az ikerterhessége, az a redukciót ellenzi, akinek sajnos koraszülése lett, több hónapos utógondozással, esetleg maradandó károsodással, az jobban meggondolja. Nekem a fiúk a 39. héten születtek, makk egészségesen, így én nem tudnám feldolgozni azt, hogy rámutatok egy embrióra a 3 egyforma nagyságú közül, aki ahogy Ditke is írta a 12. héten már kalimpál a kezével, lábáva, ujjacskáival, hogy Őt nem kérem. De én nem láttam inkubátorban, elesetten a gyermekeimet, élet-halál között. Azt hiszem kutya nehéz döntés. :cry: :(

Edit :)
Jobbulást Benikének, és Dávidnak is! Képzeld a Ti esetetek miatt felirattam a bárányka oltást a dokinővel, de hiánycikk. Rengetegen akarják beadatni, és 10 oltásból 2-t kapott csak a gyógyszertár. Szerencsére megkaptuk azt a kettőt, mert ismerik a fiúkat itt.

Nagyon rádférne egy kis pihenés, gondolom nagyon kivagy már.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok:)
Köszi a kedves visszafogadtatást :)
Igen, én is úgy gondolom, hogy akit kevésbé érint meg a félelem, fájdalom "szele" az sokkal optimistább és ez teljesen rendjén is van igy aki meg borzalmas dolgokat hallott, látott, élt meg akár csak barátként is, az picit talán betojibb szóval nehéz a döntés és számomra mindegyik elfogadható emberi, érzelmi, mentális és minden egyéb szempontok alapján :)
Igazat adok abban, hogy a számok törvénye alapján kár lenne eleve halálra itélni Bárkit is.... :( De azért érdemes azt is átgondolni, hogy a legnagyobb gondosság, odafigyelés, tapasztalat, pihenés mellett is megeshet, hogy valamiért korababákat szül az ember.

És egyet értek, teljesen felesleges a korababás topikot olvasni...ráér akkor odatalálni az ember Lánya ha szüksége van a segitségre....Bár ne legyen soha!!!

Köszi, hogy velem örültök lakás ügyben! Budafok-Rózsavölgyben kaptam lakást 1+2 fél szobás, földszinti kertkapcsolatos - közös kerthasználattal :D Közel lesz Anyósomékhoz igy számithatok majd a segitségükre és augusztusban költözünk.

Gyerkőcök egyébként tündérien beszélnek :lol: Szobatisztasággal még sehogy sem állunk de ráérünk, nem hajt senki minket. Hétfőn néhány napra elutazunk Siófokra és már nagyon várják a pacsálást, izgalomban vannak :lol:
Mostanában a szúnyogcsipések keseritik meg az életünket, mert Lilcsike sajnos túlreagálja a csipéseket és feldagad az arcocskája, nyaka vagy épp amit megcsipnek a dögök. Persze adok homeos bogyókat, kenem, fújom szegényt mindennel de nagyon finom husikája van mert semmitől sem rettennek el ezek a piszkok. Súlyra Lilcsike behozta Gergőt mert 12 kg-osak mindketten és ami érdekes, hogy Lili immunrendszerileg most erősebbnek tűnik. Geri folyton náthás, köhög vagy hasonló gondunk van de szerencsére nem vészes az utóbbi hónapokban.

Mindenkinek gyógyulást, jobbulást kivánok és persze sok pacsálást, jó időt a nyaralóknak az otthon lévőknek meg kicsit enyhébb levegőt, mert ez igy elég elviselhetetlen.

doris

Sziasztok Lányok!

Ezt nem hagyhatom szó nélkül!Nehogy már veszekedés legyen miattam a fórumon!Ne csináljátok ezt,légyszi!

Én mindenkinek nagyon hálás vagyok,hogy öszintén elmondtátok a véleményeteket,a jó döntéshez minden tapasztalatra szükségünk van.!!!

Köszönöm,Andi
aanda

Sziasztok:)
Andi:)
Ne izgulj, nincs veszekedés :) Mindenki elmondja a véleményét és mivel másak az élményeink, tapasztalataink mindannyian picit másként látjuk a helyzetet de ez igy van rendjén :D Lényeg, hogy inteligensen meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatainkat :wink:

Jó pihit a hétvégére, én most néhány napig nem jelentkezem de kitartás a nagy meleghez!

Kis betegeknek jobbulást kivánok :)

Doris
doris

Sziasztok!

Összegezve az "Andi-helyzetet" megállapíthatom,hogy bár más-més a vélemyényen vagyunk,de abban egyetértünk,hogy a pro és kontra véleményeket is meg kell hallgatni.Úgy ahogy a szülői és orvosi véleményeket is,mert ismeretlen helyzetben csak így lehet jó (vagy talán a legjobb) döntést hozni. És mivel Andiék is ezt teszik,már csak a végeredményre vagyunk kíváncsiak!!!

Andi!
Remélem,4hét múlva ezt is megosztod velünk!

Lilla!
De ügyik vagytok!A nyár végére már szaladhatsz utánuk.
Képzeld,nálunk is lépeget mindhárom egyedül 2-3 lépést.Csak még igyazán elindulni nem akarnak,de lehet,hogy most a barik bekevertek és emiatt megtorpant egy kicsit a dolog.Oli pedig egyre többet beszél: a mama,baba,ap (apa) után) itt a nyami (étel) is.

Cat!
Ha mégegyszer kezdeném,én is beoltatnám őket,mert ez az utóbbi 3 hét nagyon gáz volt. 7doboz lázcsillapító kúp fogyott el!
Állítólag a mostani baci nagyon agresszív,ezen a környéken másoktól is hallottam,hogy oáig volt a gyereke.

Doris!
Jó pihenést,sok pancsizást és meleget nektek!!!

Edit
edit73

Ne izgulj, itt veszekedésről szó sincs, csak egészséges vita folyik, értelmes, intelligens emberek között. Dorist én mintegy 4 éve ismerem már, személyesen is, tisztelem, becsülöm, szeretem, ismerem a történetét, sosem tennék olyat, hogy megbántom, de ezt Ő is tudja. :D :wink:

Jó pihenést kívánok! 8)

Én is ezért oltatom be őket, pedig 6700 Ft egy oltás.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Igazat adok az előttem szólóknak, nem veszekszünk. Én ugyan személyesen csak Cat-et ismerem, de Doris is ugyanúgy tartotta bennem a lelket tavaly nyáron, mikor 1 hónapig voltam kórházban és utána is mindenben segített, mikor megszülettek a babák a 30- hétre. Ezért örökre hálás leszek Neki. :) Amúgy is nagyra tartom a véleményét, még ha nem is egyezik mindenben az enyémmel. Doris, amikor én jöttem a fórumra oszlopos tagja volt a társaságnak és remélem most, hogy rendeződtek a dolgaik újra azzá válik majd, mert nagyon hiányzott. :)

Edit

Én is azért oltattam be őket, mert mondták, hogy nagyon durva most a bárányka. Ha megússzuk, minden fillér megérte, amit erre költöttem.

Cat

Remélem ti már jól vagytok és vaklárma volt a köhécselés szombaton.

Brigi

Sztem ugyanúgy lehet képet felrakin, mint előtte. :oops: Talán nem mindig jelenik meg, hogy mell feltöltése?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok Lányok!
Örülök,hogy nincs veszekedés,ezek szerint én értettem félre valamit.
Még 1x szeretném megköszönni mindenkinek a véleményét,nagyon sokat tudtatok segíteni.Kemény 1 hét áll mögöttünk,de ez kellett,most már itthon nyugi van.4 hét múlva elmondom,hogyan döntöttünk,addig nem akarok erről a témáról beszélni!

Szeretettel ölellek benneteket!
Andi
aanda

Sziasztok

Cicamica :)
Köszi, megoldottam. Túl nagyok voltak a képek. Pedig kicsinyítettem. :oops:

Hatot akartam feltenni, de a gép nem úgy gondolja. De ez is valami.

Szép estét.

Kép

Kép

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 979.39.jpg[/img]

Kép

Kép

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 054.13.jpg[/img]

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nagyon édesek a csajok! Csak kapisgálom, hogy melyik melyik, de jó lenne egy kis útmutató. :P :wink:

Köszi, jól van már Samu, illetve már csak taknyol. Kint vannak a nyirokcsomói a füle mögött, így tuti valami kósza vírust kapott be. Ezen a nyáron ez már nálunk a 3. ilyen gyors lefolyású nyavalya ez, aminek azért örülök, mert a bölcsi előtt edzi az immunrendszerüket. Azt az egyet sajnálom, hogy ilyenkor gyerkőcök közé nem merem vinni őket, mert nem akarom, hogy esetleg bekapják. Főleg a kisebbekre veszélyes, a nagyobbak már legyűrik könnyebben.

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok :D
Mindenkinek köszi a kedves sorokat :D Nyaralás után igyekszem gyakrabban bejelentkezni bár a költözés alatt újra el fogok majd tűnni egy átmeneti időre de majd csak beáll már a normális kerékvágás nálunk :)

Gratulálok a lépegetéshez és sok erőt kivánok az elkövetkező időszakhoz ....is :wink: Mert gondolom azért nem lehet egyszerű három kis Világfelfedezővel :P
Nagyon édesek a képek :P

Cat :)
Bölcsisek lesznek a Fiúk szeptembertől? Kiváncsi leszek a tapasztalataitokra! Gyógyulást kivánok :P
Természetes volt, hogy segitettem....ne viccelj! Nagyon édesek a fényképek a gyerkőcökről, látszik, hogy élvezik a pacsálást :P

Jobbulást kivánok Mindenkinek akinek szüksége van rá!

doris

Sziasztok :)

Na itt van még a másik kettő, ha a gép is úgy akarja.
Előző üzenetben két középső Réka, legelöl és legvégén Borka. Ahogy látható lelkesen telefonálnak. :lol: :lol:

Kép

Kép

Itt felső Borka, alsó Réka.

Mindenkinek szép napot.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Doris

Hát ez az! Neked természetes volt, hogy segíts, pedig személyesen sose találkoztunk. Ilyen ez a kis társaság itt, ezért olyan jó ide járni. :D Jó volna már személyesen is talizni, de a költözésig beérem azzal is, hogy gyakrabban írsz. :wink:
Hallottam a múltokr a telefonban is, hogy nagyon megy a duma nálatok. 8) Érezzétek jól magatokat a nyaraláskor és ott ne legyetek picit se betegek! :)

Cat

Örülök, hogy jól vagytok. :) Majd ha hazajöttünk, találkozunk!

Brigi

Aranyosak a lányok. Ők azért nagyon hasonlítanak, vagy csak annak, aki nem ismeri őket?

Edit

Remélem már jobban vagytok, Benike is. :) Ügyik, hogy sétálnak már pár lépést egyedül is, most már nincs sok hátra és megindulnak. Nagyjából egyszerre szoktak újat produkálni? Nálunk eddig akár 3 hét különbség is volt közöttük. Most egy ideje egy szinten vannak, majd kíváncsi leszek a járásnál hogy lesz.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok Lanyok!!

Csak egy fel napra jottunk fel Pestre, de muszaj volt beugranom, mert mar alig varom hogy halljam a legujabb sztorikat a gyerekeitekrol!! A ferjemnek is mindig meselem, hogy mi van Ditke vagy Brigi lanyaival, Edit fiaival... mar tisztara az eletunk reszei lettetek :) Ugyhogy jo hazajonni. :)

Visszaolvastam egy kicsit, ugyhogy Andinak csak annyit: nyugi, minden OK lesz.

A kert es a viz a megoldas erre a kutya hosegre. A gyerekek vagy kint vannak a Velencei-to partjan (persze az arnyekban), vagy a kertben rakoncatlankodnak. Meg a delutani szieszta is a kertbe kirakott utazoagyban zajlik.

A vizet nagyon elvezik ok is. Eleinte feltem, hogy a "csak" 25 fokos viz hideg lesz (a babauszason 32 fogos a viz), de egyaltalan nem zavarta oket. Markot alig lehet kihuzni a vizbol. Raadasul a vizben is annyira rugkapal, hogy satu modjara kell fognom, hogy ki ne ugorjon. Anna noiesen, finoman pancsikol. 8)

Nem tudom hogy csinaljak, de 40 faktoros krem ill. total arnyek ellenere kezdenek sulni!! Na nem negerek meg, de azert komolyan van szinuk. Ki erti ezt?

Mark egyre tobbet dumal, be nem all a szaja. A jelenlegi szokincse a kovetkezo: ma-ma-mma, ba-ba, vagy csak roviden bab :lol: Angolul meg: yeah, mine (enyem), da-ddda (es ezt Daddy, azaz Papa ertelemben hasznalja. A dear apuka, meg olvad rendesen :D ) Anna nem ennyire bobeszedu, neki is megy a yeah, de neha megorvendeztet egy "hulye"-vel :lol: :lol:

A vegere egy kerdes: Ti hogyan itatjatok a gyerekeket? Ugy vettem eszre, hogy a vizet szeretik a legjobban, de par kortynal tobbet ebbol sem isznak. Joforman egyfolytaban probalkozom az itatassal, de 2 korty utan csak a jatszas megy. Magyarul a mennyiseggel van bajom. Nektek mi valt be?

Sziasztok es jo pihenest,
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Heszter :)
Itatásról annyit, hogy nekem a doki azt mondta, hogy csak vizet adjak nekik. Nem kell sem tea, sem gyümölcslé. Persze tej mellett. Vízból ugyanis csak annyit isznak, amennyi kell. (Cukros teából esetleg többet, és az elveszi az étvágyukat.) Nálunk, amíg sok tejet kaptak még, alig ittak valami vizet, egy-két kortyot. Én is aggódtam, ezért is vetettem fel a dokinak. Azt mondta, ezek szerint elég nekik a tejci. Azóta persze eltelt egy pár hónap, és már kevesebb tejet kapnak, viszont most vedelik a vizet, de szó szerint. Alig győzöm adni, és sírnak is, ha szomjasak. Ha már nincs ötletem, hogy mi baja lehet, akkor tuti, hogy szomjas. Egyszóval sztem ne aggódj, tudják, hogy mennyire van szükségük, ha folyton kéznél van a víz, akkor biztos, hogy eleget kapnak még ha csak kortyokat isznak akkor is. Különben én nem tudtam mit csinálni vele, ha nem ittak, mert amikor betegek voltak és kellett volna a több folyadék, akkor sem fogadták el többet, mint máskor és a tea sem ment. Akkor még persze több volt a tej az étrendjükben.
Én próbáltam pohárból, cumisüvegből, most a csőrös pohár megy, meg ma kipróbáltam a műanyag cumisüveget, mert abból már tudnak egyedül is inni. Csőrösből is, de azt szétpancsolják, ha nem szomjasak. Nálunk ez van, de mások biztos mást fognak írni. Választhatsz. :lol: :lol:
Tök jó nektek ott a tónál. Itt irdatlan meleg van.

Cicamica :)
A képek alapján úgy látod, hogy hasonlítanak? Számomra annyira másnak tűntek születésük óta, hogy nekem inkább keresni kell a hasonlóságot, és nem nagyon találom. Sztem kinézetre és természetre is ég és föld a két csaj. :lol: :lol: Persze szokták mondani, amikor látják, hogy ikrek, hogy mint két tojás, de mindig azt gondoltam, hogy nem néznek, hanem csak beszélnek. Engem lenyűgöz, hogy milyen mások, hogy mindenre másképp reagálnak. Izgi, sztem érdekesebb, mintha lenne korkülönbség.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Igen, megyünk bölcsibe szeptemberben. Szerintem nagyon fog tetszeni nekik, mert nagyon jó fej gondozónéniük lesz, és a csoportszobájuk is édes. Egyre inkább igényelnék a gyerektársaságot, amit én nem tudok nekik biztosítani.
Csak a betegségektől félek, mert az a munkahelyem nem fogja jó szemmel nézni.... :(

Heszter :)
Csak vizet adj a gyerkőcöknek! Az én fiaim avent csőrösből isznak 7 hónapos koruk óta. Tavaly még elég kevés vizet ittak Ők is, csak pár kortyot, de idén már vedelnek. Hidd el érzik ők, hogy mennyire van szükségük, nem fognak szomjazni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ha nem zavarok, csatlakoznék hozzátok. Eddig csak a Beültetés előtt, utáni topikba írtam, de régóta keresgélek már ikres topikot is, és végre megtaláltam.
29hét+3napnál tartunk, két kiscsaj lakik odabent. Lombikos babák, óriási szerencsénkre elsőre sikerült.
Pár oldalt visszanéztem, láttam a képeket a manóitokról, mind nagyon édesek! :D
Már nagyon kíváncsi vagyok a saját pöttömjeinkre is, de még két hónapot jó volna, ha kibírnának odabent.
Van köztetek , akinek még a pocakjában vannak az ikrek? :)

Üdv mindenkinek!
baba888

Doris!

Hát tényleg érdekes 3 felfedező mellett az élet!!!

Pbrigi!
Ezek a lurkók tiszta csajosak!Nem igazán értem,hogy lehet őket fiúnak nézni!Olyan lányosak a vonásaik!

Lilla!
Nálunk kb. egyformán fejlődnek a fiúk minden téren:súly,magasság, mozgás és beszédfejlődés.

Heszter!
Mi is csak vizet iszunk.Néha teát,de ilyen melegben nem. A mennyiség gyerekenként is változó és időjárás függő. Amúgy mi mindenből iszunk (cumisüveg,csőrös avent,pohár).Marci poharas,Oli a csőrösre szavaz inkább, Benike meg cumisüveg vagy ha az nincs akkor csőrös.

Baba888!
Üdv közöttünk!Hogy szólíthatlak?
Most csak az andi van pocakos,de biztos fog jelentkezni!
mesélj magatokról,ha van kedved? Miért lombik?Hol fogsz szülni,vannak-e már nevek? stb.

Lányok!
Mit lehet csinálni,hogy ne rágják a gyerekek a cumisüveg cumiját? Ha látom,hogy már nem isznak,azonnal elveszem tőlük,de még így is rendszeresen kirágják a cumit.Azzal szórakoznak,hogy beszorítják a foguk közé és addig húzzák kifelé,amíg nagy cuppanással ki nem csúszik a foguk közül.És persze jó nagyokat vigyorognak egymáson.Édesek ilyenkor,de nagyon költségesek,mert 1hónapon belül 6cumit "ettek meg". Amúgy már nem használunk cumisüveget,mert abból nem hajlandók enni. Elméletben lecserélhetném csőrösre,ha a Marci hajlandó lenne belőle inni.De csak rágja,mint aki nem tudja,mit csináljon vele. Pohárból meg még nem iszik tökéletesen.Ha elmegyünk itthonról,olyan gáz,hogy mindenhol lötyököl vele és leönti magát is.
Elvennétek tőlük a cumisüveget? Nuk-ot használukónk,aminek csak latex cumija van.Ezt pedig tök könnyű szétrágni.Másik üveget már próbáltunk,de nem fogadják el.

Edit
edit73

Sziasztok!

Baba888 :)
Örülünk, hogy idetaláltál. Írj magatokról!

Miért ne lenne a nukhoz szilikonos? Mi születésük óta azt használunk. Lehet, hogy más nuk üveged van, mint nekem? Nekünk hagyományos üveg üveg.
Az egyik lányom nekem is csinálja ezt a kirángatást, de a rendes cumival. Még nem tett tönkre egyet sem. Persze neki nem régen van fölül is foga. Micsoda előnyei vannak a fognélküliségnek. :lol:

Lányok :)
Réka napok óta felkel éjjel és tejet kell neki adnom, különben nem alszik vissza. Víz nem jó, simi sem. Csak tej. Mi ez? és Mit csináljak vele? Már kicsit hullák vagyunk, főleg, hogy ilyen melegben még aludni sem tudunk rendesen. Éjjel megint csak ijesztgetett az eső, de egy csepp nem esett szerintem. Megőrülök.

Na majd még jelentkezem.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?