2006.06.20 08:54
2006.06.20 09:01
2006.06.20 09:22
2006.06.20 09:54
2006.06.20 09:57
2006.06.20 09:59
2006.06.20 10:01
2006.06.20 10:02
[quote="meli1118"]T írta:meli1118ejleves
Hozzávalók:
tej
vaj
liszt
cukor
tojássárgája
só
Azonos mennyiségű lisztből és vajból készíts világos rántást. Öntsd fel tejjel, sózd meg (esetleg adj hozzá kevés cukrot is), s lassú tűzön forrald 15-20 percig. Diónyi vajjal kever el (literenként) 2 tojássárgáját, s folyamatos keverés mellett lassan add hozzá a forró tejet.
Magyar Elek pirított zsemlekocka kíséretében vagy belefőzött tésztával kínálta.
Szóval ezt találtam róla.....én gyerekkorom óta nem ettem,de nem is vágyakozom utána!!!!Szerintem az ovis változatban fele ennyi volt csak a hozzávaló...nekem úgy tűnt,hogy tejbe belefőzött tészta
Jó étvágyat,ha mégis megcsinálod!!!Puszi