Sziasztok!
Csak ezt az oldalt olvastam el és erre reagálok. Talán egyszer visszaolvasok...
Babaruha mosás-vasalás 1,5 év tapasztalata alapján egy szörnyen érzékeny bőrű csemetével az oldalamaon. Mosás Ariel folyékony mosószerrel történik a mai napig (ugyanaz, mint nekünk felnőtteknek), egyébként semmi extra. SEmmi öblítőszer. A mosás 30-40 fokon történik, bár a pelusokat az elején kb. havonta 90 fokon kifőztem, meg betegségek idején is inkább 90 fokozok.
Vasalás kifordítva alaposan, majd a szép dizájn érdekében kívülről is adok neki
Ezt Marci 1 éves koráig műveltem, azóta semmi!
Én ódzkodom a babaruhák felnőtt rucikkal való együttmosásával és a szennyest is külön tárolom (Marciét a saját szobájában rendszeresített szennyestartóban gyűjtöm). 1,5 éves korukra - legalábbis nálunk - hetente egyszer mosok. Amikor egész pici volt, a sok büfis pelus, összekakilt rugi/body miatt hetente többször is kénytelen voltam.
Kórházi rucik: a Péterfyben adnak ruhát, de lehet vinni is otthonról és azt is simán ráadják. Egyébként a kórházi rucik, lepedők, húzatok tényleg agyon vannak fertőtlenítve (ami valamilyen szinten természetes is). Marci arca már 1 naposan tiszta ragya volt a lepedőmtől, mivel arra fektetve szopiztattam. Utána persze csak saját textilpelusra fektettem a buciját!
Mi is nagyon sok Auchanos rucit vettünk anno Marcinak
, már itt állnak kimosva Beninek. Csak hát az a vasalás ebben a melegben erősen várat magára
Paplan-párna: ilyen pici babóknak még teljesen felesleges szerintem az ágyneműgarnitúra. Igaz Marcinak mi is vettünk, mert a fejvédővel, játéktartóval, baldachinfüggönnyel együtt árulták elég jó áron, de azóta is a fiókban figyelnek. Később persze jól jön majd
Marci decemberben született, de még őt is csak egy vastagabb takaróval takartuk be és pelenka került a feje alá. A párna kifejezetten káros. Nyáron meg ugye még takaró nélkül is elvannak, vagy egy egészen vékony pléd, használaton kíívüli kifogó.
Valszeg megint felmerült a tgyás. Alapja a szülést megelőző naptári év (esetünkben 2005.) minden olyan jövedelme, amely után egészségbiztosítási járulékot vontak és azt az évet érinti (pl. 2004-es teljesítmény után 2005-ben kifizetett jutalom már nem számít bele az alapba
). Ebből napi átlagot számolnak és ennek veszik a 70%-át
napi tgyás összege, amit az adott hónap napjainak számával majd felszoroznak. Így kijön a bruttó havi tgyás, amiből "csak" szja-t vonnak. A szerencse, hogy nincs felső határa, így érdemes (már ha lehetőség engedi pl. táppénz) a szülés napjától megkezdeni és nem a szülés előtt 4 héttel.
Mamy!
Gratula az ultrahanghoz! Szép méretes Geszti! Majd befordult menetirányba, ne izgulj
Krisszi!
De jó, hogy mondod ez a bébiringatót, már nekem is megtetszett és ennyiért még a hülyének is megéri
Egyébként a régi Megatoys helyén nyílt outletben is 20 eFt-ért láttam
Jadey!
Gratulálok Nektek sok-sok szeretettel!!!
Nálunk is megvolt ez a jobban összetartozás -érzés
Várjuk a képeket!!!
Manka!
Annak ellenére, hogy aludt a Leányzó, nagyon szép képek sikeredtek róla
Gratula!
Kata!
Parafalerakás
Én elég vacakul vagyok, iszonyatosan húzódik a hasam alsó része és a bal lágyékom, combom. Néha menni sem bírok
Sőt pihenés ellenére sem csitul, pl. éjjel is tisztára fájt! Viszont ha kihúzom magamat, mintha karót nyeltem volna, és kinyomom a nem kicsi hasamat, akkor egész jó
Még egyedül valahogy ellennék, de Marci mellett elég gáz ilyen nyomoréknak lenni.
Elegem van ebből a rohadt melegből!!!
Esküszöm kivándorlok Angliába! Én is - Dorkához hasonlóan - a hűvösebb időt preferálom és nem csak a mostani állapotomban!
Bocsi a focigyűlölőktől, de megyek meccset nézni! Gáborom nem szerette, de mellettem megnézi
Pusz Mindenkinek: Melinda (31+4)