Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

csak egy gyors kerdes: Ti kivasaljatok a babaruhakat??? Kimostam mindent, be akarom rakni a cuccokat a szekrenybe, csak nem tudom hogy vasaljak-e vagy sem.

Viola
fj35

Viola en vasalom a babaruhakat. Sot mivel nem fozom ki oket, meg a kispelusokat a feje ala, ezt en fertotlenitesnek is tekintem. Persze a pluss rugiknak mindegy, de az also nemuk amik kozvetlenul a borehez erintkeznek, azokat kegyetlenul kivasalom.

Gondolom tudjatok de oblito hasznalata tilos es bioaktiv mosopore is. Legjobb a baba mososzer, de az baromi draga, es a jo tanacs ellenere en neha a mienkkel egyutt mostam a ruhakat.

csengo
Vendég

Koszi Csengo, akkor ezek szerint vasalok. De nem allok neki ebben a hosegben, majd csak este...

Viola
fj35

Bunny
Mennyibe került az állatos lámpa?

Rolex
Részvétem, jó kis családi kalamajka. Nekem a nagyanyám nem jött el az esküvőre, mert hogy fáj a lába. Múltkor láttam a villamoson állni. Szegényke, azóta se voltunk nála. Nálunk ilyen a családi viszony-iszony… :?

Sz_Kata
Fiús nyár, nem is baj, jöjjenek csak a fiúk, hogy a lányomnak legyen választék. :lol:

Suezika
Még én sem vettem semmit 4 db body-n kívűl. De lassan kezdünk készülődni, viszont a védőnőre nem várok, mert legközelebb kb. 1 hónap múlva talizunk, de nem hiszem hogy megmondja mit vegyek?
Most láttam a képeket csini a rucid, és szép a „kert” mögötted. :D

Babaszoba felújítás
Nekünk még az előző lakó maradványa van benne, csúnya tapéta, ocsmány szőnyeggel. :x Mi felújítjuk, az elején úgyis velünk alszik, addig meg éjjel-nappal nyitva lesz az ajtó. Mondjuk a tapétának és a padlószőnyegnek nincs valami írtózatos szaga szerintem?! :?

Mamy
Mi is auschanos-bodykat vettünk. :) Én szerintem azt viszem a kórházba. De a méretezés tényleg pancser dolog volt én meg 3H-at vettem, hát majd meglátom, lehet bele se fér a baba? :?:

Tgyásos dolog
Állítólag ez már nem igaz, régen volt jelentőssége most már nem nyersz vele semmi. Melóhelyen pont miattam vitatkoztak át egy délelőttöt erről, végül eldőlt, régen volt jelentőssége, most nincs. De én egy szót sem értettem belől. :?: :roll:

Gesztenye
Beszéltünk múltkor az Istvános tornáról. Most esett le, hogy nem tudok menni ezen a héten, de jövő hét szerdán (06.28) akkor bizti ott leszek. Amúgy a Kleopátra házban 9E egy vizsg és utána még rájön a +3E a dvd ára? Vagy lehet vinni??? Felhívtam praxist, és csak júli 5+től tudott időpontot adni. Én vagy most, vagy jövő héten akarnék menni. Jó hogy észbe kapok mi? :roll:

Rucimosás
Külön kéne mosni a babaruhákat??? De hát egy család vagyunk? Én biztos hogy a minékkel mosom együtt, vagy tudatlan lennék?
:roll: Bocsi

Pusz mindenkinek: Betti
bettus79

Sziasztok!

babaruha mosás:
A bioaktív enzimes mosószer és az öblítő tilos a babaruha mosásra - allergiát okoz. Mivel a babamosószerek tényleg drágák, én a mosószódát fogom használni. Illetve Németországban van teljesen lebomló mosószer sokkal olcsóbban, illetve mosódió - azt itt is lehet kapni, de drága.

NEM bírom már ezt a meleget...

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

sziasztok,

babaruha mosás vasalás: vasalni kell?ÁÁÁÁÁ

:cry: :evil: mosószódát hol lehet kapni?

Bettus,
én úgy tudom, nem szabad a babruhát együtt mosni a miénkkel, sőt még külön szennyestartó is kell. Pontosan nem tudom miért, de utánanézek.

Auchanos body: a férjem vett minden méretből :roll: Azt mondta ennyi pénzért a hülyének is megéri. Hát még nekünk! :wink: :lol:
sz_kata

Lányok,
a SOTE II. holnapi felkészítőjének témája a csecsemőgondozás lesz (szakember tartja), rákérdezek, milyen mosóport ajánlanak a bébiknek. Szerény - és laikus - véleményem szerint a legnagyobb hőfokon történő alapos vasalás fertőtlenít annyit, mint a 90 fokon való mosás, így utóbbit én hanyagolni fogom.

Ha már a vegyszereknél tartunk: a bébicuccok sterilizálására léteznek - a kifőzésen kívül - k.féle vegyi módszerek is; nekem a Chicco sterilizáló folyadékát nagyon ajánlotta a sógornőm. Én viszont irtózom attól, hogy ilyen trutyiban mosogassam - ha kell - a cumisüvegeket. Ti hogy vagytok ezzel?

20 centis köldökcsonk: jól olvasom?! Vhogy horror hosszúnak tűnik. Személyes aura: nem hiszem, hogy ezen múlik... Szerintem a szülő-gyermek kapcsolatban ennek amúgy sincs jelentősége, de lehet, hogy félreértettem valamit.

Babaszoba-felújítás: nem akartam borzolni a kedélyeket, mi is megcsináltatjuk, lesz*rom a kismamás intelmet. Inkább az új parketta párologjon, mint a régi padlószőnyeg okozzon allergiát.

Nem hittem volna, hogy ilyen rosszul tűröm majd a meleget... Bent döglök a lesötétített szobában, a kertbe csak vágyódva bámulok az erkélyajtón át...

Kata, Bettus,
minden tiszteletem a tiétek, hogy tudtok tanulni/dolgozni...

ákata2

Kata,
6 bébicucc = 1 póló (méretileg), szóval vasalásügyileg fel a fejjel! :lol: :wink: Egyébként se kell ovis koráig, csak amíg nagyon picike. (Én is ezzel bódítom magam - nekem se a kedvenc foglalatosságom, bár a porszívózásnál jobb helyen áll a rangsorban.) Body: igaza van a férjednek, hogy vett minden méretből.

Jaaaj, most nekiállok parafaparkettást keresni a neten... Megőrülök én ebbe'. Már ott tartok, hogy kiQrom a francba az ajándékparafát, és lerakatok vmi laminált anyámkínnnnnyát :evil: :evil: :evil:

MA MONDTA A FÉRJEM, HOGY HÉTVÉGÉN NEM LESZNEK MECCSEK! HURRÁ!!! A NAP JÓ HÍRE :lol: :lol:

ákata2

Sziasztok lányok!

Ki vagyok purcanva a hőségtől :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil:
Pedig én általában bírom, de most úgy látszik, "jelen állapotomban" nem igazán :wink: . Pedig ma még délután a városba kell mennem, ma megyek a 30. heti ultrahangra. Pindurkám eléggé mozgékony ma, érdekes, eddig általában a hűvösebb, esős időban rúgta szét a pocimat, de szerintem ebből a melegből neki is elege van, és nem tudja másképp kinyilvánítani. Még jó, hogy az autóban van légkondi... :?

Dorka!
Mi az a mosódió?... :shock:

Ákata!
Köszi, ha holnap utánaérdeklődsz ennek a babaruha-mosás-vasalás témának, szerintem ez mindenkit érdekel. Én is úgy gondolom egyébként, hogy külön kéne mosni, sőt még gyűjteni is a szennyes babaruhát, végülis olyan nagy pluszmunkát nem okoz. Csak kérdés, hogy mivel, és hogyan, hány fokon, stb.? :? Próbálok én is utánanézni.

Még visszaolvasok, és jövök.

Kép
mamy

Ákata,
Ez biztos??:))

Az ciki, h én még semmit nem vettem? Úgy irigykedem Rátok. Már nagyon be vagyok indulva.
Magamnak lelkiismeretfurdalásom van vásárolni...na de a babának....neki MINDENT. És ebben osztjuk egymás véleményét a "vőlegényemmel"..:)
Meleg: ma éreztem először, h a hőség és a babavárás fogalma nem kifejezetten használható egy nap..:) Én ráadásul cipekedtem haza a suliból.
Sok puszi,
Rolex
rolex

Sziasztok!

Su!
26-án én is megyek, ha gondolod, ott tudnánk beszélni, úgyis várunk min. 1 órát. Ezért én csak 1/2 6 fele megyek. Nem tudom még, ki helyettesíti, de szerintem -ha vizsgálatra mész-mindegy.

Jó sűrű ez a topic, alig győztem a végére lapozni :D

Ha valakit érdekel a mosószóda, utánanézek, mert nekem van, de már nem emlékszem, hol szerezte be anyukám.

Kitartás ebben a hőségben! Megyek és alszom egyet, amíg a gyerkőc is

:lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Ákata/Szkata: katalógust át tudom küldeni nektek emailben...

Valaki kérdezte, hogy mennyibe kerül a lámpa: ez most 10000 ft volt darabja, de többféle van, van asztali, fali, stb.

Piciri: szerintem a kérdésedre választ kaptál.. Bár nekem a védőnéni azt mondta, hogy a tgyást az előző teljes évi fizu alapján számolják... Na most már felhívom a Teve utcát!!!

Rolex

próbálom intézni a villát....

KépKép
KépKép
bunny75

Mamy,
30. heti UH-hoz sok sikert :lol: Ez nem 4D-s lesz, ugye? Légkondival azért csak csínján...

Rolex,
a rohadt életbe, utánanéztem a hivatalos honlapon, és a jövő hétvége az, nem a mostani! (Jobban mondva péntek-szombat.) :evil: Félreértettem, úgy látszik... :cry: Nem érdekel, akkor is elmegyünk a múzeumok éjszakájára, ha a fene fenét eszik is (v. egyik csapat a másikat...) Itt Érden is lesznek jó kis programok, és addig akarok mozogni, amíg még lehet (ill. tudok).
A 24. héten egyébként még mi se vettünk semmit a bébinek - ráértek még :wink:

Orsi,
engem érdekel a mosószóda! Köszi, ha utánanézel.

ákata2

Sziasztok!

Szerintem semmi baj, ha meg nem vettetek semmit! Sot jobban jartok nyar vegen ha eppen learazzak a babacuccokat. En az orokolt ruhakat vasalom mosom.
Az viszont meggondolando, hogy 2 honap mulva ketszer vagy haromszor akkora pocakkal mar nem tud az ember csak ugy babaruha utan koricalni.
Mososzer nalunk van a kenguru goldban 3 fele is. De en sima dosiaval mostam es arra nem volt erzekeny a gyerek, persze duplan oblitem a ruhait. ELvileg a te vagy a parod bugyijaval, meg nagyon koszos ruhajaval nem kene mosni a baba kis ruhacskajat. En persze a poloinkkal egyutt mostam, mert a mienknek is ugyanaz az elbanas kellett. KEpzeljetek el, ha nem kimelve mostam, a babat a vallamra veve, ugyanugy kiuteses lett az arca. Hiaba a pelus, azt nem mindig van idom odateriteni. Pedig en nem is gonodltam volna babavaras elott, hogy ez ilyen macera lesz. Lehet hogy az en fiam volt extra erzekeny, de szerintem jobb nem kiserlettezni.

AKata, ha kidobtad a parafat akkor ide az udvarunkra dobjad legyszi...
A hetvegen ultem es nezelodtem es hat kerem rajottem hogy a kisszobat is megiscsak fel kene ujitani a baba erkezese elott.
Ugyhogy most nalunk is izgi lesz. Kisszobat kikoltoztetjuk az eloszobaba esaztan felszedjuk a padlot. Mivel ez regi haz meg le kell betonozni, csak utana johet a laminalt, meg a festes. Most a 31 heten meggondoltam magam....

Nalunk en nezem a meccseket a ferjemet nem erdekli :oops:

csengo 31+4
Vendég

Csengo, OK :lol:
Amit egyébként a pólóról írtál, elgondolkoztató... A kímélve mosás nálad mit jelent? (Én mindent max. 40 fokon mosok, nálam ez a kímélet... legfeljebb előtte mosószappannal, fehérítővel kezelem.)
Foci: ha rajtam múlna, betiltanám :twisted:

Sikerült egyébként parafást szerezném (felhívtam egy nagy parafa-árusító céget, hogy ajánljanak vkit - előbb is eszembe juthatott volna :evil: :oops:), és kiderült, hogy a lerakása nem is drága, de a segédanyagok (padlókiegyenlítő, lakk, ragasztó) heroinárban vannak a parafához. Ahogy számoltam (a mester útmutatásai alapján), a 30 nm - a parafa ára nélkül - 200 ezer forint, felső hangon. Alsó hangon 170 ezer, sz'al kábé mindegy :roll: Elméleztem ennek részleteit a férjemnek, hadd örüljön munka közben :twisted:, lehet, maradunk a lamináltnál. Csak az a baj, hogy nekem az nagyon nem tetszik... :cry: Holnapig kitaláljuk, akkor kell hívnom a mestert időpont-egyeztetés végett. Nagyon rendes volt, ők is babát várnak, azt mondta, besúvasztanak minket a nagy melók közé...

Bali,
így aztán megoldódott a dolog, de nagyon köszönöm :lol:

ákata2

Sziasztok!

Mosószóda:
http://www.monapel.hu/index.php?option= ... &Itemid=27

Ez a Monapel (mosható nadrágpelenka) oldala, s ott a partnerek alatt található hol lehet megvenni.
Pl. ÖKÖSZOLGÁLAT ZÖLDBOLT 1054 Budapest Nádor u. 34 Tel.:06/80/269-446 (ingyenes szám) http://www.okoszolgalat.hu/
Forgalmazott termékek: Monapel mosható nadrágpelenkák. Kaphatóak környezetbarát mosószerek is.

NAPRA BIOBOLT / HOLD BOLT Szabolcska Mihály u. 5 Tel.: 06/1/446-5627
Forgalmazott termékek: Monapel mosható nadrágpelenkák, Nandu hordozókendő. Kaphatóak környezetbarát mosórszerek és mosószóda.

De szerintem érdemes odaszólni telefonon, hogy tényleg van-e.

NEM BÍROM EZT A MELEGET!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
Erősen elgondolkoztam az azonnali táppénzen. Esetleg az otthonról (a jó hűvös szobából dolgozás, időnkénti zuhannyal kombinálva). Csajok be kell valljam, én szerettem azt az esőt és hűvöst.

Brutális szülési tervvel megyek mindjárt az eddigi dokimhoz, ez az utolsó esélye. Bár kétlem, hogy ebben a melegben fogok tudni koncentrálni.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Dorka ird le mi volt a szulesi tervvel!
Vendég

Mosódió link a netről:

http://mosodio.hu/inhaltwaschnuss.htm?/

Csak itthon extra haszonnal árulják.

Ákata:
Én vettem egy adag sterilizáló folyadékot (Mária nagykerben), de a gyerekrucikat abban biztosan nem fogom mosni. Azt inkább a fejő sterilizálására szánom, ha nem tudom valamiért kifőzni.

Vasalás: Én biztosan nem fogom vasalni semmilyen holmiját a fiamnak. A mosószer táma csakis az allergia miatt van, mert az bizony tényleg könnyen előjön, ha a mi vegyi világunkkal érintkezik túl korán.

Anyám nálam mindent sterilizát, kifőzőtt, vasalt - 6 hónaposan majdnem belehaltam egy bélfertőzésbe, húgomnál semmi ilyen óvintézkdeést nem tett és kutya baja sem volt.
Meg a kórházban ahogy kibújik, azonnal elkap egy csomó hasznos és káros bacit, és amúgy is a kórházi ruháit nem hinném hogy fertőtlenítik. És bennt nem lehet saját ruhában.
Egy ismerősöm mondta, hogy az újszülött nem nyílt seb - én ennek fényében fogom ellátni.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Akata, a kimelve mosas csak a bababarat mososzert jelentette.
Sajnos eleg hujen fogalmazok...

Nagyfiu a kertben rohangal es locsol. Apa orulni fog, ha minden noveny kieg, mar igy is kitepkedett minden masodik paradicsomot...

csengo
Vendég

Dorka,
sok szerencsét a dokihoz :lol:
Köszi a tippet a mosószódához! Te kipróbálod a Monapelt?
Lehet, veszek egyet, de úgy érzem, maradok az eldobhatónál. Vessetek meg, de vhogy nem szeretnék kakis pelust mosni, ha van könnyebb megoldás :oops: (Tudom, hogy az újgenerációs mosható pelenkák környezetkímélőbbek... az eldobható iszonyú lassan bomlik el... de vhogy akkor sem jönnek be... :oops:)

ákata2

Csengo,
egyáltalán nem fogalmazol hülyén... Paradicsom - nyamm! Meg is eszi legalább? Locsolás - ne aggódj ezen. Nem ég ki olyan könnyen...

Dorka,
én se fogok túlsterilizálni - hülyeségnek tartom. Nálunk a kórházban egyébként az a gyakorlat, ha viszel ruhát, abban lehet a baba, ha nem viszel, adnak. A SOTE II-re bármit vihetsz - saját takarót, párnát, magadnak, ill. a bébinek is. Ahogy neked jól esik, feltéve, hogy a babának nem árt. Egyébként szerintem pont a kórház az, ahol mindent sterilizálnak, jobban, mint majd Te otthon...

ákata2

Sziasztok!

Rolex, a 30 évre mondta a tesód, hogy sok??? vicces...

ÁKata, köszi a biztatást, néha elkeseredek a hülye suli miatt. Nem nézted véletlenül, hogy ágyneműt (4 részeset) és kiskádat állvánnyal hol érdemes venni?

Képzeljétek, az Auchanban vettünk 7 ezerért utazó ágyat és 3700 forintért "bouncert", amivel a baba kb féléves koráig el tudja ringatni magát. Brendonban 25 és 20 e forint ugyanez a két cucc. Persze ezek noname dolgok, de ebben nem vagyok sznob. :)

Szépek a babakocsik, hordozót lehet hozzájuk csatlakoztatni? kb hány kilók?

Su, miért ne lehetne cseresznyét enni? ha esetleg egyéni problémát okoz, akkor ne egyél, de ezt senki nem tiltja. Inkább egy kiló cseresznye mint egy szem szintetikus terhesvitamin...

Kata, mennyibe kerül a légzésfigyelő?
Mamy, az ágynemű - IKEA - mennyibe került? Hány részes?

Elkezdjük a beszerzőkörutat, most itthon van velem a párom két hétig, kihasználjuk az utolsó időket míg ketten vagyunk :lol:

Jadey, adj hírt magadról, milyen érzés???? :wink:

puszi,
Krisszi Kép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Orsi!
OK.de nem 6ig van a dokibácsi?
Akkor találkozunk,mármint Te felismersz Engem a kép alapján de Én....

Ma voltam terheléses vércukron.Nem szoktam rosszul lenni, de ebben a melegben és nem ehetsz és szörnyűek a padok ,kétszer is borzalmasan éreztem Magamat,még jó,hogy ott volt anyukám,így tartotta bennem a lét.....:)
Remélem sikerült és jó lett az eredmény.Majd hétfőn kiderül ,mikor megyek dokihoz.
Írjátok,hogy nem bírjátok a meleget.ÉN SE NAGYON, CSAK ÚGY HÚZOM, VONSZOLOM MAGAMAT.Kutyus se nagyon és hisztizik álandóan, én meg kicsit ingerült vagyok Vele ebben a hőségben.
Vettünk ma egy szép kis pólyát a babadiszkontban,felirogattam mi menniybe kerül.
Itt a legolcsóbb a légzésfigyelő ANGELCARE 21.450ft, ez baba őrző nélküli, de babaőrzős is van 31.000ft,kenguruba 38.
És nagyon jó dolgok vannak,pl peluska 180ft db ,szombaton a Minimanóba voltunk ott 250ft.Kenguruba is ennyi.sterilizátór viszont a Minimanóba a legolcsóbb.Viszont a babakenguru 6800ft a baby planetban ,minimanóba 9000,diszkontba 7880.
Szóval szerintem érdemes elmenni több helyre is, bár ha azt veszed az több benzin......

táppénzzel kapocsban,Gergő ma felment megkérdezte az Ő munkahelyén ,azt mondták és valószínűleg ez és a Ti hozzászólásotok az elfogadhatóbb,mert a mi zenesulinkban csak össze-vissza beszélnek......
na, hogy az orvosok 8as kóddal vesznek fel minket táppénzre,de szülés előtt egy hónappal mikor már igényelheted a szülési szabadságot,amit ugye nem ajánlanak,akkor hajlamosak a dokik a 10es kóddal felvenni téged táppénzre,és ha 10es kóddal vagy felvéve ,akkor kezd el ketyegni a 168 napod,tehát ha tudunk Rá figyelni végig 8as kóddal vegyen fel.
Pusza mindenkinek
su
suezika

Sziasztok!

Na, megjöttünk az ultrahangról... :lol:
Ez a meleg, kiborító!!!
Gesztikém hatalmaskat rúgott vizsgálat közben, biztos arra gondolt: nem elég a meleg, még ez a vacak is?... :?
A lényeg, hogy minden oké, megfelelően gyarapszik, már másfél kiló a Lelkem, csak éppen most már tuti hogy farfekvésbe fordult, ráadásul kicsit keresztben, jobbra fent van a fejecskéje, balra lent a lábai... Nőci vicces akart lenni, és közölte, hogy "tessék szólni ennek a kislánynak, hogy ideje lenne már megfordulni", mondom jó, szólok... :? :lol: Kaptam róla egy eléggé elmosódott képet, de a szándék megvolt... Az arca van rajta, ahogy felém fordul. Tündéri! Amúgy minden más is teljesen rendben van hálistennek! :lol:

Ákata!
Köszi a drukkot, és az aggódást a légkondi miatt. Nem szoktam túlzásba vinni, csak éppen hogy hűvös legyen és ne folyjon rólam a víz...

Krisszi!
Az Ikeás ágynemű (paplan és párna huzat, nagyon jó puha, vékony anyag, többféle minta), 2800 Ft volt, a hozzá való paplan szintén, a párna 1000 Ft. Még lepedőt kéne venni, az is volt, csak pénz nem volt nálunk elég... Arra viszont nem emléxem, hogy az mennyi volt... :oops:

Kép
mamy

Sziasztok Lányok, Asszonyok :lol: !!!

Már tegnap is akartam írni, de ez a szxr valamiért nem engedett fel... Húúúú, hol is kezdjem.
Tudom már!

Ezer köszönet a sok sok gratulációhoz!!!! Éreztem a nagy napon a sok drukkot, hogy szinte egytől-egyig mind velem vagyt ok :D
Gondoltam meglepiből felrakok néhány képet, de nem engedi. Valszeg a mérete miatt, majd a férjecském segít :lol:

Köszönöm!!!!!!!

Rolex, Krisszi: Nagyon klassz érzés!!! Furi, mintha jobban összetartoznánk. Valószínú az újdonság erejével hat, de remélem száz évig is eltart ez az érzés :wink:
Rolex
Kíváncsi leszek, hogy Neked hasonló lesz-e majd. Ha még ni9ncs ruhád, megnézheted az enyémet, megígértem...

Ákata, Suezika, Mamy: Tényleg szupi volt és hamarosan képeket is küldök!

Szkata: Sajna nászút most nem lesz: a többség elmegy nászútra és ott hozza össze a babócát, mi összehoztuk és majd négyen együtt megyünk, szeretek különcködni :lol: :lol: :lol:

Péntek éjjel már nem nagyon tudtunk aludni, hajnal 3 körül ájultunk el, másnap reggel fodrász, sminkes, rohanás apumékhoz, ott öltözködés és már csak azon vettem észre magam, hogy férjnél vagyok 8) Mókás volt, én rávágtam az igent, nagy röhögés volt, párom pedig direkt krákogott egyet és csak utána mondta ki :lol:

Füllesztő idő volt, ráadásul egy pici ablak volt csak nyitva a Házasságkötőben, mindenki elolvadt a melegben... Aztán jött a kerti parti, sok finomsággal, hajnal egyig voltunk... Fárasztó volt, de megérte! Jade egyszerúen gyönyörú volt és nagyon élvezte, hogy nagylányos ruhában lehetett és most először megengedtem egy kis sminket is neki :D Bencus sokat rugkapált, szerintem ő is élvezte!!! Egyelőre ennyi jutott eszembe, a kápeket igyekszem felrakni minél hamarabb!

Addig is puszi Nektek!!!!

KépKép
Kép
jadey

Krisszi,
nagyon édesek a cuccok :lol: És nagyon olcsók is! Azt a ringatós dolgot nem értem :oops: Elmagyaráznád? Légzésfigyelő: az én választottam a Komplett Baby Control készülék, BC-110, van hozzá vezérlőegység, 2 db érzékelőlap, kezelési utasítás, garanciajegy, 2 db ceruzaelem, VHS-kazetta ismertetőfilmmel (Heim Pál Kórház készítette.) 2 légzésfigyelő megvétele esetén jár 10 % kedvezmény, házhoz is szállítják.
http://babycontrol.freeweb.hu/megrendeles.html
Angelcare is tetszik - amiről Su ír -, de ahhoz tudtommal nem jár ismertető. Vagy igen?
Ágynemű: a Baby Fun babadiszkontban a négyrészes ágynemű 4240 forinttól van. (70x90-es vagy 90x130-as paplannal,
kispárnával, rácsvédővel, baldachinnal). Link: http://babyfun.fw.hu/ Holnap megyek megnézni a boltot (ha nem lesz túl meleg) felkészítő előtt. Nem csatlakozol/csatlakoztok a férjeddel?

Su,
nálunk a kutyik mintaszerűen viselkednek, alszanak a nagy hőségben egész nap... a múlt heti tüzeléses időszak viszont pokol volt. Vinni is kell a nőstényt műtétre, hogy ne legyenek kiskutyák (egyébként is tesók). Te hogy képzeled a bébi és a kutya megbarátkoztatását? Azt hallottam, hogy a kórházból haza kell küldeni egy-két pelenkát, megszagoltatni vele, és akkor a kutyinak már nem lesz ismeretlen a baba... Biztos lesz egy kis féltékenység, de ez törvényszerű... Felrakunk majd rácsot, hogy a mi szobánkba a kutyák ne jöhessenek be. Nálatok szabad bejárást kap majd a kutya?

ákata2

Mamy,
jó árúnak tűnik az ikejás cucc... Nekem a kispárnával van bajom (azt nem akarok), de úgy látszik, az mindegyiknél a csomag része...
UH: gratula :lol:

Jadey,
nagyon sok boldogságot Nektek! :lol: :lol: :lol: És nagyon várjuk ám a képeket! Lányod aranyos lehetett :D Remélem, most pihensz kicsit és nem dolgozol ebben a hőségben :roll: Nászút: négyesben lesz az igazi :wink:

ákata2

Jadey,

Üdv asszonytárs :wink: :lol: Képeket küldj ám minél előbb!
nászút: négyesben is tuti jó lesz. Csak nehogy összehozzatok még egy babát. :wink: :lol: (a hangsúly a miért is ne? felé hajlik..)

Ákata,

eldobható pelenka: környezetszennyezés, az igaz, de ezt a "kényelmet" én sem szívesen dobnám el magamtól. Fel sem tudom fogni, hogy anyáink még textilpelust használtak!!! Kemény lehetett :roll: kórházi sterilizálás: persze, hogy jobban sterilizálnak, mert ott sok ember, sok kis bacija ellen kell küzdeni. A sajátjait meg ugye már megszokta az ember :lol:
Voltam fél évet Marokkóban, ne tudd meg, milyen szenvedés volt, amíg az ottani bacikat is megszoktam. Már attól rosszul voltam, hogy láttam a gyerekeket a kútvízből inni :roll:

vásárlás: ha megvan az uccsó vizsgám (Krisszi, Te hogy bírod, én totál kész vagyok!)azonnal megyek vásárolgatni. Azért nem várok, mert most még van energiám végigcaplatni az összes boltot és felmérni a kínálatot, árakat, utána újból elmenni és megvenni a cuccot, amiket kinézek. De később, már nem szívesen mozdulok ki, főleg ha ilyen meleg lesz Közlekedés horror, akár kocsival, akár tömegközlekedve megy az ember :evil:

Ja, és jött válasz a babybutt.at internetes boltból: Magyarországra is küldenek cuccot, plusz 7 euró csomagolási díjjal és plusz a kilónkénti magyarországi díjszabással. Fizetni átutalással, vagy úgy hogy megadod a számlaszámot, vagy úgy, hogy elküldik a számlát, utalsz és küldik a cuccot lehet.
Szép és olcsó dolgaik vannak, de nem tudom, hogy a postaköltség mennyivel dobja meg az árakat...Lehet, a végén nem is éri meg tőlük mondjuk babakocsit rendelni..

Orsi,

Köszi a kódos infót, majd árgus szemekkel figyelem az asszisztens nénit :wink:
sz_kata

babybutt: nem minden ócsó!! De a babakocsik tényleg pofásak
sz_kata

Krisszi!

Félreértetted,én csak azt kérdeztem szerintetek lehet e enni cseresznyét mikor szopiztatsz.
Nem okoz e esetleg babának pocakcsikarást.

Kata!
Te is kérdezted,Nekem a nyers gyümitől lesznek görcseim, sajna akár 6 szem cseritől,de eszem a fincsi kompotot ,mert attól semmi.

Kutyus:Tudod Nekünk szoba vizslánk van,ebben a hónapban még nem, de a következőbe már kiszoktatjuk abból a szobából ahol baba lesz.Beszéltem dokival azt mondta minden szőnyeg,függönyt , matracot,le kell cserélni és ha hazavittük megmutatni Neki rögtön, de lehetőleg eg2-3om hónapig ne legyen egyszobába Baba-kutya.
Hát ezt nem tudom ,hogy fogom elérni,hiszen Arti szinte mindig a fenekembe van ,oda fekszik ahol Én vagyok,ugyhogy mikor szopiztatok a kisszobába ,nemigazán tudom elképzelni nem vonyít majd ,hogy beakar jönni.Ezért kerestünk Mózeskosaras babakocsit,hogy akkor nappal abban lesz baba és kivihetem kutyushoz.
Szóval, el se tudom képzelni,főleg,hogy napközbe le kell vinni 3-4X és akkor hova rakom babát?
Gergő azt mondja majd alakul,de kicsit félek,viszont izgalommal várom ,mit fog a síráshoz szólni,elbújik,vagy néz majd nagyokat.És baba ,ugatásra mit reagál?
ja igen rács Nekünk is lesz.

kispárna:mi is megvettük az ágyneműket,mindenhova adnak kispárnát, de én úgy tudom nem szabad használni.

Megyek vacsizni
sziasztok
su
suezika

Lányok!
Köszönöm mindenkinek a tgyás-nyári szabadság-gyes-gyed témát, asszem értem már.

Su!
Határozatlan idejű szerződéssel vagyok én is, ezért kérdeztem a nyári szabik miatt, mi a legjobb megoldás fizetésileg. Nálunka mmunkaügyis nemigazán van a topon.

Ákata!
Holnap nézelődök először babaszoba-anyag ügyben és azt tervezem, hogy bemegyek egy Kreatív hobby boltba, ahol lehet hogy van foltvarrás tanfolyam, egy napos, nemtom hány órás. Szerdáig ha tudsz, várj, akkor referálok, mit intéztem.
PArafaparkettást próbáltam én is keresni de nem sikerült.
Milyen program lesz Érden mondjuk pénteken?

BAbaszoba-felújítók!

HAjrá, de lassan a testtel. Ti csak tervezgessetek!!!

Krisszi!

Hogy bírod a tanulást? Mennyi ideig tudsz megmaradni egy helyben? Én mindenhogyan nyomom a hasam sima olvasásnál és persze minden könyvembe belealszok.

Erika
piciri

Sziasztok!

Jadey!
Üdv a férjes asszonyok táborában! :wink: Várjuk a képeket!

Ákata!
Én sem akarok az első időkben párnát használni, max. pelenkát a feje alá, de jó ha van, mert később úgyis kelleni fog. Baldachinunk nekünk nem lesz, viszont mindenképpen szeretnénk szúnyoghálót az ágy köré (egyrészt a szúnyogok, másrészt a cicus miatt). Rácsvédőnk meg már van, azt nem kellett venni.

Kép
mamy

Sz_Kata,
Marokkó :lol: Munka vagy kaland?
Cuccokkal én is így vagyok... Monduk most még főleg nézelődöm, legfeljebb a férjem majd megveszi az útmutatásom alapján... Mi sok mindent kapunk, amíg nem tudom pontosan, miből mennyit, addig nem szállok el, mert végül az marad ki (esetleg anyagi okok miatt), amiből 1. nincs, 2. tényleg fontos lenne. Ami fix, az a kiságyak, a pelenkázó, a légzésfigyelő. (Ezek persze még nincsenek meg, de tuti meg kell venni őket.)

Su,
1. állatorvos vagy gyermekdoki mondta a matrac- és függönycserét? 2. Miért?!?!?! 3. Messzemenően nem értek ezzel egyet. Hogy a fenébe cseréljem le a franciaágyunkat?! Meg a komódot, a könyvespolcokat, az íróasztalt... Jelenleg minden ebben a szobában van, a másik még rumliszoba... Függönyt mosok, az természetes, de a komplett csere... Az OK, hogy nem lesznek együtt a kutyik meg a bébik... Te lecseréled az ágyat meg mindent? UI: a mi állatorvosunknak van vagy nyolc kutyája meg tíz macskája (kertesház), és semmi ilyen elővigyázatossági intézkedésre nem szólított fel. Nemsoká találkozunk vele, akkor rákérdezek.

Mamy,
igen, cicával jó vigyázni - legalábbis azt mondják. Párna: nem is tudom, kell-e egyáltalán... Lehet, jobb, ha egyáltalán nem szokik hozzá. A gyerekeknek úgyis a nyakuk és a kis buksijuk izzad a legjobban. Kérdés: a baldachninnak egyébként - noha nagyon szép - mi értelme van? Ezen most kezdek tűnődni. Eddig olyan szépen el tudtam képzelni a bébik feje felett. Most azonban rá kell jönnöm, hogy eltakarná egyik bébit a másiktól, ezt pedig nem akarom. Pedig olyan aranyos... :cry:

Piciri,
ezt találtam:
http://varos.erd.hu/NXT/gateway.dll/erd ... rdnxt3&3.0
Másik:
Nyári Zenélő Udvar a Földrajzi Múzeum kertjében. 19 órától Bach Kamarazenekar, 21 órakor Four Fathers Együttes. Közben tárlatvezetések. A belépés ingyenes. (24-e, szombat, Múzeumok Éjszakája.) Hogy tetszik? Jönnétek?
Varrás: megvárlak, ne félj! :wink:

ákata2

Sziasztok!

Jadey, küldd a képeket!!! Gratula és sok boldogságot Nektek!!! :)

Kata, szerintem én majd csak hétvégén megyek shoppingolni, szigorlatoznom kell pénteken, sehol sem tartok, közben meg Apukámat is el kell látnom... De a felkészítőre megyek mindenképpen! (Milyen ügyi vagy, hol találod meg ezeket a jó boltokat?) Köszi a légzésfigyelős infót, még hezitálok. A Madarász utcai tanfolyamra el fogok menni és akkor szerintem mindegy, hogy van-e oktató cucc - tudod,ezt mondták a felkészítőn is.

SzKata - de jó Neked!!! Gratula!!! Nekem még van 3... :cry: egy vizsga - egy hét tanulás. Piciri, nagyon szenvedek, de minden nap egy lépéssel közelebb visz a doktorimhoz. mondjuk elég kicsi lépéssel, inkább csak tyúklépéssel... :lol: bele sem gondolok, hogy még 3 év...

Su, szerintem nyugodtan ehetsz cseresznyét szoptatás alatt is.

Kutyáim kidögölve fexenek a bokrok alatt, szegény párák. Bár ilyenkor olyanok, mint az angyalok :lol: A legkedvesebb kutyám, akit 2 hetes kora óta ismerek és 8 hetes kora óta elválaszthatatlanok vagyunk - reakciójától félek egy kicsit, tuti féltékeny lesz a babára, nem is fogom vele egyedül hagyni, kicsit kiszámíthatatlan jószág. A gyerekeket amúgy imádja, mindig bámulja őket a játszótéren, de szerintem egy kis illatos, izgő-mozgó csomaggal nem tud majd mit kezdeni - szóval fő az óvatosság...

Talán most jobb a klíma egy kicsit, tegnap fürdés helyett langyos vízzel zuhanyoztam - ajánlom Nektek is!

jó éjt
Krisszi

krisszi

Kata, a bouncerben a baba a saját súlyával tudja magát ringatni, a Kismama gyerekorvosa ajánlotta valamelyik mostani számban, neki mindhárom gyereke imádta. Kb 6 hónapos koráig jó ez a fajta, a Brendonban pedig tényleg 20e ft körül voltak az ilyen, viszont márkás darabok.

krisszi

Sziasztok lányok!

Jadey:
Elöször is nagyon sok boldogságot kivánok nektek!!!

Ákata:
Párnát semmiképpen nem fogunk használni de anyosomtol kaptunk 2 polyahuzatot betéttel eggyütt,ragaszkodott hozzá abban kell kihozni persze eszembe sem jutna polyában hazavinni. ugyhogy valoszinü azon alszik majd a bébi persze nem becsomagolva..pelussal a feje alatt..
Szerintem azért a polya jot tesz a gerincének..

Lányommal is tettem és ö még a mai napig sem alszik párnával(én sem:) )..ami egyesek szerint egészséges.

Mammy:
.Örülök hogy minden renden van Gesztikével..Képet kapunk???

Krisszi:
Nagyon aranyossak a cuccok..Tegnap voltam párommal auchanban direkt a hintás ülökéért de nem volt.Ti melyikben voltatok?Én a dunakesziben.Viszont nagyon édes ruhák voltak nagyon nehéz volt megint nem bevásárolni.Pedig már annyi minden van..ha most születne meg (ami még odébb van)is elég lenne neki egy darabig..

Lányok ezt nem tudom nem megmutatni..A fiam elsö szabadidö ruhái:Én el vagyok ájulva tölük..És gondoljátok el..62-es méret mind a kettö.Egy falat az egész..Persze az apuci volt bevásárolni ..:) lányommal karöltve..

Marvin ruhácskája Kép

És ez a mi utazoágyunk:

Kép Kép

Vasalás:Az igazat mondva én a lányomnak majdnem 7 éves koráig még a bugyiját is vasaltam de aztán elöjött a "bolondos"korszaka egyedül öltözik válogatja mit vegyen fel..igy sajna nem birom szuflával..2 gyerekkel meg pláne nem fogom,én ugy gondolom amelyik ruhácska közvetlenül a böréhez ér azokat biztossan fogom és persze a textil pelusokat is fertötlenittés céljábol.

Hamarjában ennyit mindenkinek további szép estét
Tina
Vendég

Krisszi,

Te gondolkoztál már azon, hogyan lesz a következő félév a suliban? Szeptemberben születik a baba, és decemberben kezdődik a vizsgaidőszak....Te halasztassz, vagy megpróbálod?
Aki már járt hasonló cipőben, légyszi írja meg, hogy mi az esély arra, hogy készülni, tanulni tudok az első négy hónapban (vagyis inkább harmadik-negyedik hónapban :oops: )
Úgy nem akarom befizeni a tandíjat, hogy igazából nincs is értelme. Az is kérdés azonban, hogy később kedvezőbb lesz-e a helyzet a tanuláshoz?

Ákata,

Marokko: munka is kaland is :lol: Vásárlás: egyre szigorúbban szelektálok, mi az ami tényleg fontos a babának. Fogy a pénzünk az építkezés előrehaladtával....Tetőtérbeépítés=pénznyelő autómata!!
Bár, kapunk pénzt anyóséktól a babakelengyére, de jó lenne, ha azért maradna belőle is valami, hogy betehessük a bankba a babakötvényt gyarapítandó :)

Su,

Az én védőnénim nem volt ilyen szigorú

:wink: Nekünk macskánk van, és a védőnéni szerint, ha arra ügyelünk, hogy az alapvető higiénia meglegyen, valamint a cicust lássa orvos rendszeresen, nem kell egyébre figyelni. Mert az állazok az otthonunk részei, és a gyerek az állatos-otthonhoz fog akklimatizálódni. Legalábbis remélem :lol: Állítólag, az állatokkal együtt felnövő kicsik ellenállóbbak, és ritkábban alakul ki allergia náluk. (bár erre nem találtam statisztikát, lehet hogy ez csak mese, amivel mi, állatos szülők nyugtatjuk magunkat :wink: )
sz_kata

Sz_kata,

en most masoddiplomas kepzesre jarok, eddig fizettem felevente 150.00 Ft-ot, de mivel aug elejen szulok, mar a szeptemberi beiratkozaskor nem kell befizetni a penzt, hiszen aki tgyas-on, gyes-en, gyed-en van, annak tandijmentes a kepzes, mert az allam ezzel tamogatja a kismamakat. Nem akarok halasztani semmikeppen sem, nalunk mar eddig is sokan voltak akik kisgyerekkel csinaltak a sulit. Hat, biztos nem egyszeru, de azert megoldhato. Es szerintem kesobb sem lesz jobb a helyzet, raadasul kiesel a tanulasbol, utana megint visszarazodni nehez lehet, en igy gondolom.

Tina73,

a hintas uloket lattam a csomori auchanban penteken, de a mi erdeklodesunket annyira nem keltette fel, hogy vegyunk.

Mindenkinek szep estet: Viola
fj35

Melba!
Nem jössz a Jánosos felkészítőre holnap?
HA igen, találkozhatnánk előtte, én egyedül megyek.

Ákata!
szombaton már nem vagyunk itthon, pénteken még igen.

Erika
piciri

Krisszi,
nem irigyellek a tanulás miatt... :( Mindenesetre holnap találkozunk a felkészítőn! Bouncer: és abban fexik a baba? (Tudod, mit mondtak a múltkori felkészítőn...) Nekem nem kéne a márkás, lesz*rom... jó az auchanos is :wink:

Tina,
nagyon édesek! Tyű, az a mini Adidas... nem hittem volna, hogy ilyen piciben is gyártanak... Párna: egyetértünk. Vasalás: egy barátnőm a család összes zokniját kivasalja... Nem is értem, hogy csinálja, én erősen szelektálok.

Sz_Kata,
tudom, mi "jár" a cicával, nekünk is van (csak anyunál maradt, mivel ott kerti macska lett, és nem akartuk bolygatni). Szóval nem a szőrrel, ilyesmivel van bajom, inkább azzal, hogy a cica nemigen kedveli a kisgyerekeket, tehát nagy türelem és hosszú szoktatás kell - hacsak nem együtt nőnek fel. De lehet, hogy ezt csak én tapasztaltam így. Teljesen egyetértek azzal, hogy az állatok ellenállóbbá teszik a gyerekeket. (Most hülyén fogalmaztam, remélem, érted :wink:) Meg egyébként is jót tesz, ha a gyerek látja, mit jelent gondoskodni egy állatról, szeretni, vigyázni rá - egyszóval tanul egy kis felelősséget, ráadásul rengeteg szeretet kap (jó esetben) tőle. Én azt tervezem, hogy amint lehet, lovagolni is viszem majd a lányokat - magammal együtt.
Építkezés: nem is nyeli, inkább hörpöli a pénzt! És sosincs vége...

ákata2

Piciri,
kár... :cry: Biztos jó lesz pedig... A legközelebbi Zenélő Udvar elsején lesz. Az jó időpont lenne?

ákata2

Sziasztok!
Jadey, nagy gratula!!!! Várjuk az esküvői képeket!
Mamy, tök jó, hogy leírtad a szülőszobát, köszi és gratula az UH-hoz, ha tudod lécci rakd fel a képet!
Sue, nagyon csini a pocid!
Kata, Krisszi, lehet, hogy én is el tudok menni ma a Sote II felkészítőre. Ha még néztek gépet lécci küldjetek mobilszámot!
Köszi, puszi: MSE

Kép
siba

Viola,

Ez a tandíjmentesség sajnos csak állami intézményekre vonatkozik. Én pedig "alapítványi" suliba járok, és nem mentességet, hanem egy fityiszt kapok :cry:
Úgyhogy, ha nem tudok bejárni, tanulni, akkor feleslegesen pengetem a lóvét...Nem keveset. (plusz, még azt sem tudom, hogy a tgyás-gyed ből hogyan fogom fizetni a pénzt :cry: )

Ákata,

Cicus édes-drága, de ha piszkálja a gyerekem, olyat kap!
Bár, a múltkor volt nálunk egy család, a két éves kisfiukkal, és olyan szinten nyaggatta a macsekot, hogy már sajnáltam szegényt. A kicsi felvette a cicát a földről a nyakánál fogva, miközben a farkán állt... :roll: Én súgtam a cicusnak, hogy "menekülj" de az csak bambán maradt és tűrt :lol:

Puszi
sz_kata

Sziasztok!

Jadey:
Tőlem is egy nagy gratuláció jár Nektek! Sok-sok boldogságoit kívánok!!! :lol:

Tina:
Nagyon tetszik az utazóágyatok - hol vettétek/mennyiért?

Szülési terv megbeszélés a következőképpen alakult tegnap:
Doki teljesen kedvesen fogadta a tervet, pontról pontra végigmentünk rajta, de persze ahogy haladtunk, egy kicsit kiakadt egyes elemeken. Láttam fél szemmel, hogy az asszisztensnője teljesen elhűlt... Hangsúlyoztam neki, hogy mik számomra az igazán fontos dolgok, pl. gátvédelem, kitolási póz megválaszthatósága. De ezekben nem értett velem egyet. Mindenestre a kitolási pózt végülis megválaszthatom, bár ő nem ajánlja csak a félig fekvőt. A gátvédelem az alapból OK, de azt hogy biztosan nem fognak metszeni azt sem tudja garantálni és persze ecsetelte hogy mennyivel rosszabb a repedés, mint a vágás - hát ebben nem értettünk egyet. Mindenesetre szélsőséges megoldásként én kérhetem írásban, hogy kizárom a gátmetszést ha tényleg ezt akarom, de lebeszélt róla.
Viszont azt a számot, hogy csak 5-10%-nak sikerül elsőszülésnél a gátvédelem, azt nyomatékosan cáfolta - szerinte több, de számot nem mondott.

És még az UH előtt SOS el kellett rohannia szülni, de utána visszajött, s csinált ultrahangot - semmit nem mért meg megint, viszont a kukiját :oops: (és az arcát is) megint kinyomtatta.

Szóval vegyes a kép, de legalább nem nézett alapból hülyének.

Ja, és a jó hír a baba megfordult, most már alul van a feje - persze még visszafordulhat.

Sz_Kata:
Te mennyire írtad át azt a szülési tervet és hogy fogadta a Te dokid az alternatív elvárásaidat?

Ciao,

Dorka

boróka1973

Szevasztok Csajok!

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de lessan kinyúlok ettől a költözködéstől párosítva a meleggel.
Tegnap voltam a Praxisban, kicsilányunk végig aludta az egész vizsgálatot hiába böködte a doktorbácsi, békésen szunyókált.
Kép

Jadey
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Szerencse, hogy szép időtök volt a kertiparty-hoz. Nagyon várom a képeket!

Mi még semmit sem vettünk Pöttöm Panninak, igaz, hogy megakartam várni vele a költözést, mert a régi házba nem fér semmi. Ha a jó Isten is úgy akarja hétvégén beköltözünk és akkor jöhet a vásárlás.

Hol vettétek a babakocsikat?

KépKép
manka22

Dorka,

már írtam egyszer, de hátha elkerülte a figyelmed: ne ragaszkodj a a gátvédelemhez, ha menet közben nem hagyják, hogy olyan pózban legyél a kitolási szakaszban, (és persze a vajúdás alatt) amilyenben neked tetszik.

Én eléggé átírtam a tervet, mert nekem kissé kemény hangvételűnek tűnt, és néhány dolgot nem is tartottam fontosnak. És részleteztem is, hogy mit miért nem akarok, ill. milyen feltételekkel. pl: burokrepesztést ha lehet csinálják a kitolási szakaszban (sokszor ezt már 3 újjnyi tágulásnál megcsinálják, aminek csak az a funkciója, hogy felgyorsuljon a szülés, hiszen a kicsi csontos kis buksija így nagyobb erővel nyomja a méhszájat és ez bizony nagyon fájhat, szerintem nem csak neked, de a babának is, mert már semmi sem védi a fejecskéjét) A burok ha nem reped el menet közben pedig veszélyes lehet a kijövetelnél, mert a baba megfulladhat. Ezért, meg kell repeszteni, (ha addig nem repedt el magától) de bőven ráér ezt megtenni a kitolási szakban. Azt akkor már nem is érzed.
Plusz, minden egyes pontnál hangsúlyoztam, hogy bármi tesz, mindent előre beszéljen meg velem, ha nem lennék "normális" állapotban, akkor a férjemmel.
Végül, hogy ne érezze, hogy nem bízom benne, hozzátettem, hogy ha vészhelyzet van, csak az ő döntése, véleménye a mérvadó. Ennek örült :wink:
Pozitív volt a hozzáállása, de ez persze majd menet közben derül ki.
a lényeg, hogy nagyon részletesen beszélj meg minden benned felmerülő kérdést a dokiddal,így még könnyebben egymásra is hangolódtok. És még valami: (ezt egy dúla mondta) ha van egy szituáció, amn nem lehet változtatni, akkor arra kell törekedni, hogy azt a szituációt a legteljesebb mértékben el tudjuk fogadni, mert az a legfontosabb, hogy mi nyugodtak legyünk a szülés alatt.

Puszi
Kata
sz_kata

Dorka,

ezt kicsit elírtam: "ne érezze, hogy nem bízom benne"
Ez félreérthető, mert bízom a dokiban, csak tartottam attól, hogy ezzel a szülési tervvel ő úgy érzi, hogy felülbírálom az ő munkáját. De végül nem éreztem rajta, hogy neheztelne rám :)
sz_kata

Sziasztok!

Csak ezt az oldalt olvastam el és erre reagálok. Talán egyszer visszaolvasok...

Babaruha mosás-vasalás 1,5 év tapasztalata alapján egy szörnyen érzékeny bőrű csemetével az oldalamaon. Mosás Ariel folyékony mosószerrel történik a mai napig (ugyanaz, mint nekünk felnőtteknek), egyébként semmi extra. SEmmi öblítőszer. A mosás 30-40 fokon történik, bár a pelusokat az elején kb. havonta 90 fokon kifőztem, meg betegségek idején is inkább 90 fokozok.
Vasalás kifordítva alaposan, majd a szép dizájn érdekében kívülről is adok neki :D Ezt Marci 1 éves koráig műveltem, azóta semmi!
Én ódzkodom a babaruhák felnőtt rucikkal való együttmosásával és a szennyest is külön tárolom (Marciét a saját szobájában rendszeresített szennyestartóban gyűjtöm). 1,5 éves korukra - legalábbis nálunk - hetente egyszer mosok. Amikor egész pici volt, a sok büfis pelus, összekakilt rugi/body miatt hetente többször is kénytelen voltam.

Kórházi rucik: a Péterfyben adnak ruhát, de lehet vinni is otthonról és azt is simán ráadják. Egyébként a kórházi rucik, lepedők, húzatok tényleg agyon vannak fertőtlenítve (ami valamilyen szinten természetes is). Marci arca már 1 naposan tiszta ragya volt a lepedőmtől, mivel arra fektetve szopiztattam. Utána persze csak saját textilpelusra fektettem a buciját!

Mi is nagyon sok Auchanos rucit vettünk anno Marcinak :D , már itt állnak kimosva Beninek. Csak hát az a vasalás ebben a melegben erősen várat magára :roll:

Paplan-párna: ilyen pici babóknak még teljesen felesleges szerintem az ágyneműgarnitúra. Igaz Marcinak mi is vettünk, mert a fejvédővel, játéktartóval, baldachinfüggönnyel együtt árulták elég jó áron, de azóta is a fiókban figyelnek. Később persze jól jön majd :D Marci decemberben született, de még őt is csak egy vastagabb takaróval takartuk be és pelenka került a feje alá. A párna kifejezetten káros. Nyáron meg ugye még takaró nélkül is elvannak, vagy egy egészen vékony pléd, használaton kíívüli kifogó.

Valszeg megint felmerült a tgyás. Alapja a szülést megelőző naptári év (esetünkben 2005.) minden olyan jövedelme, amely után egészségbiztosítási járulékot vontak és azt az évet érinti (pl. 2004-es teljesítmény után 2005-ben kifizetett jutalom már nem számít bele az alapba :( ). Ebből napi átlagot számolnak és ennek veszik a 70%-át :arrow: napi tgyás összege, amit az adott hónap napjainak számával majd felszoroznak. Így kijön a bruttó havi tgyás, amiből "csak" szja-t vonnak. A szerencse, hogy nincs felső határa, így érdemes (már ha lehetőség engedi pl. táppénz) a szülés napjától megkezdeni és nem a szülés előtt 4 héttel.

Mamy!
Gratula az ultrahanghoz! Szép méretes Geszti! Majd befordult menetirányba, ne izgulj :D

Krisszi!
De jó, hogy mondod ez a bébiringatót, már nekem is megtetszett és ennyiért még a hülyének is megéri :lol: Egyébként a régi Megatoys helyén nyílt outletben is 20 eFt-ért láttam :twisted:

Jadey!
Gratulálok Nektek sok-sok szeretettel!!! :D Nálunk is megvolt ez a jobban összetartozás -érzés :D
Várjuk a képeket!!!

Manka!
Annak ellenére, hogy aludt a Leányzó, nagyon szép képek sikeredtek róla :D Gratula!

Kata!
Parafalerakás :twisted:

Én elég vacakul vagyok, iszonyatosan húzódik a hasam alsó része és a bal lágyékom, combom. Néha menni sem bírok :( Sőt pihenés ellenére sem csitul, pl. éjjel is tisztára fájt! Viszont ha kihúzom magamat, mintha karót nyeltem volna, és kinyomom a nem kicsi hasamat, akkor egész jó :roll: Még egyedül valahogy ellennék, de Marci mellett elég gáz ilyen nyomoréknak lenni.

Elegem van ebből a rohadt melegből!!! :twisted: Esküszöm kivándorlok Angliába! Én is - Dorkához hasonlóan - a hűvösebb időt preferálom és nem csak a mostani állapotomban!

Bocsi a focigyűlölőktől, de megyek meccset nézni! Gáborom nem szerette, de mellettem megnézi :oops:

Pusz Mindenkinek: Melinda (31+4)

KépKép

KépKép
bujka

Kép
Kép

Lányok!
Egy-két nevet megpirosoztam, mert nekem úgy tűnik, hogy Ők már nagyon régen jártak felénk. Ha Ti is úgy gondoljátok, akkor Őket kivenném (ideiglenesen persze, ha újra jelentkeznének) a táblából. Ha valakit feleslegesen jelöltem meg, szóljatok!!! Vagy, ha másról is úgy gondoljátok, hogy kivehető, akkor is szóljatok! Nem akarok senkit sem kitörölni a táblából, csak nagyon átláthatatlanul hosszú már...

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Ákata!
Négykézláb én is kicsit furán néznék ki a munkahelyen, így inkább álló helyzetből az asztalra könyökölök és megmozgatom a csípőm. Eddig ez is bevált és legalább nem néznek annyira hülyének (azért a kolléganőmet beavattam, hogy mostanában erre van szükségem ahhoz, hogy ne nyomjon rossz helyen a babó) :lol:
Hát, én is remélem, hogy nem lesz végig ilyen kánikula, mert elég nehézkesen bírom ezt a dög meleget, ráadásul az utazás alatt is jól jönne ehhez képest -5-10 fok. A szombathelyi rokonság is örül, hogy megyünk, mert jövőre a picivel nem utaznánk le hozzájuk kb. 3-4 órát.

Bettus!
Sajnálom, hogy nem tudsz menni és így már nekem is elment a kedvem a holnapi tornától, pláne, ha belegondolok milyen meleg lesz. Úgyhogy szolidaritásból inkább én is kihagyom :lol: Inkább otthon valamikor az esti órákban megpróbálkozom a Kállai Ildi félével, hátha bejön. Én úgy tudom, hogy a Kleopátrába hiába viszel DVD-t, akkor is ki kell fizetni a 3000 pluszt, mert ez végülis nem a lemez ára, hanem az anyagé, amit rávesznek.

Rolex!
Még mi sem vásároltunk ruhákat (de már kaptunk hármat), bútorokat és babakocsi után sem nézelődtünk. Júliusban majd körülnézek pár üzletben, amiket ajánlottak a lányok és majd augusztusban és szeptemberben megvesszük ami kell. Szerintem mi még ráérünk. Egyébként nem sokáig lesz lelkiismeretfurdalásod a saját részre vásárolt ruhák miatt, főleg amikor már egybe sem férsz bele és szükségszerű lesz pár kismamacucc :wink: Én is mostanában szereztem be pár ruhát, mert már minden más kényelmetlen volt.

Jadey!
Köszönjük a beszámolót és kíváncsian várjuk a fényképeket. Örülök, hogy jól sikerült a napotok és még jobban összekovácsolt titeket ez a szép esemény.

Su!
Talán te aggódtál a cseresznye evése miatt a szopi alatt? Nekem a védőnő azt mondta, hogy a szopi alatt főleg a kismagvú gyümölcsökkel lehet gond (pl: eper, málna) és a tehéntejet nagyon nem ajánlja, mert az anyatejen átjutva megfájdulhat a pici pocija a laktóztól. Ráadásul ezek a dolgok allergiás reakciót is kiválthatnak a bébinél. Remélem megnyugtattalak, de azért ez sem szentírás, mert minden védőnő és orvos máshogy gondolkodik.

Gesztenye
gesztenye78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?