Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Jó reggelt !

Már másodszor olvasom ezt az epres dolgot ! Hogy csináljátok ? Még sosem csináltam lekvárokat, vagy mi lesz abból a befőzésből ?? Pedig úgy imádom az eper dzsemet !! Neki kéne rugaszkodnom és utána nézni , mi ! ? De nem szeretném, ha nagyon édeslenne, a nagymamámnak mindíg olyan édes volt a barack lekvárja , egy falattól tuti 2 kiló rajtam maradt!

Teg nap 14 órától Dagó kutyunknak kb. 18x volt epilepsziás rohama !! Szörnyű, nem kívánom senkinek, sem az érzést a tehetetlenségről, sem a látványt ! 19 óra körül jött ki az állatorvos , estére megnézze hogy van .Azt ajánlotta ha nem csökkennek a rohamok , be kell vinni kórházba , kivizsgálásra . De szerencsére 20 óra után már nem volt több. Kicsit kába még, így reggel, de már örül, csóválja a farkát ez már jó jel ,remélem kijött belőle !!

Szőrnyű, hogy hozzánk tudnak nőni ezek a "büdös" állatok !!!

Bocsi , de úgy láttam nekem is jutott még hely a kesergése, (Zsolka hagyott ), úgy-hogy étem vele !

Nikike ! Most irigyelünk , hogy már látod az alagút végét!
Férjed urad , hova lóg meg ma ? Nem Tökölre ? Enyém oda ment Mercussal, valami bemutatók, versenyek lesznek , quadok, terepjárók, repülők ..stb.

Tündi ! Jelentkezz, ha megjöttél az UH-ról !

Én jövőhét kedden megyek a Lukácshoz 17 órára .
Nem lesz ott még valaki ??

Puszka , nektek és további szép napsütéses időt !!

Kati
kati16
 
 


[quote="kati16"]
írta:
kati16Én jövőhét kedden megyek a Lukácshoz 17 órára .
Nem lesz ott még valaki ??


Én junius 27.-en megyek Lukácshoz 16:30-ra.

Kép
katya
 
 


ccuncogó67

Gratula a jó AFP eredményekhez! :D

Kép
katya
 
 

 
 

Képzeljetek lányok, tegnap este szépen indultunk kis sétára a párommal és találkoztunk az egyik szomszéd asszonnyal (3 gyermekes anyuka), aki rám nézte és mondta „tök jól nézel ki, de szerintem túl nagy pocakod van. Nem kell hogy ilyen nagy legyen! Neked még 2,5 hónap van hátra és akkor már egyszerűen óriási pocakod lesz!” Nem is tudom, lehet hogy csak én vagyok olyan hülye, de azonnal pánikba estem, hogy mi bajom van és miért ilyen nagy a pocakom... :cry: A férjem sem nagyon tudta megnyugtatni engem... :cry:

Kép
katya
 
 


Katya, nekem meg mindenki azt mondja, hogy milyen kicsi a hasam és már csak 2 hónap van hátra... Én nem is értem mit akarnak ezekkel a megjegyzésekkel az emberek... :roll:
Kép
szilvij
 
 


Katya, nekem ugyanezt mondta a barátnőm, akivel egyszerre voltunk terhesek, mondjuk ő nem kritikusan, csak megállapította, hogy jó nagy pocim van - ő 4 kiló fölötti kisfiút szült, az én fiam 3,6 kg-mal született, de a hasam végig nagyobb volt az övénél. Szerintem ez alkati is, én alacsony vagyok, és alapból vékony, de 20 kg-ot híztam a terhességgel, és sokkal jobban látszott rajtam a nagy baba és a túlsúly is, mint rajta. Nyugi, nincs olyan, hogy mekkora pocidnak kell lennie, ha egyébként a vizsgálatok szerint a baba jól van, akkor akkora, amekkora... Legfeljebb az utolsó hónapban már vonszolni fogod magad, de azt meg egyébként is:-))))))) Ne foglalkozz azzal, ki mit mondd, a terhes nőket mindenféle hülyeséggel megtalálják az épp nem terhesek (az épp terhesek általában szolidálisak), tanuld meg átengedni ezeket magadon, különben parázhatsz mindenért. Ha valami aggaszt, kérdezd az orvost! Egyébként meg nyugi!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Ja, még annyit, hogy most ugyan még csak a 4. hónapban vagyok, de már akkora a pocim, mint előzőleg az 5-6. hónapban... De nem érdekel, csak a baba legyen jól!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok lányok!
Gondoltam ide is benézek.Ja persze van egy kérdésem:) Csapó kismamák:fog valaki dec közepe táján szülni?Jó lenne ha lenne valaki ismerős ,hogy ne kelljen mindig egyedül ügyörögnöm a vizsgálatokra várva.
Most rohanok pakolni,és irány a balcsira:) Persze van még munka rendesen a házikónkon,de belefér egy kis pancsi is.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Anita
anita23
 
 


Sziasztok!

Megvolt az UH., kaptunk fotót és videokazettát is! :lol: Nagyon aranyos volt a doki mindent elmagyarázott nekünk, csomó ideig nézte mindent rendbe talált. Ő is, kislánynak nézte babót! Méretei alapján 19hetes. :P :P

BPD: 47mm
HC: 164mm
Ac : 148mm
Femur: 30,7mm

Nekem ez a fullasztó hősség, nagyon nem jön be!! :cry:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Kép 19 hetes

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok Lányok,

Katya, szerintem a szomszédasszonyod csak max. okoskodni akart, hogy ő mennyire képben van... :evil: tényleg, nem is értem, mit akarnak ezzel.... :shock:

Egyébként meg az tényleg teljesen alkati kérdés, hogy mekkora az ember pocija!! szóval szerintem ne is törődj a szomszédasszonnyal!!

Tündi, gratula a jó eredményekhez, és a mostmár-szinte-biztos-hogy-kislányhoz! :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok Csajszik!

Tok szep lett a szoba! Fuggyonyt mintha ide terveztek volna, pedig csak ikeas, minden tiszta vaj es natur szinu! Egyszreuen csodalatos!
A kanapet es a fotelt, mar regebben, kb. 2 eve athuzattuk es mar akkor olyanra csinaltattam a huzatot, hogy majd a gyerekszobaba kerul! Eleg jo lett!:))) NAgyon boldog vagyok a sok "nyomor" utan!
Apa nem Tokolre ment csak a szokasos Matyifoldre, elszokott a takaritas elol, de nagyon rendes, mert delutan hazajott es osszerakta a bebi kisszekrenyet! Eleg jol kitalaltam az agyakat is, de igy most kulon szobaban alszunk apatol, ez nekem lesz nehezebb asszem!

Kati! Sajnalom a kutyat meg titeket is. En holnap este kapom vissza az enyemet, mar alig varom! Kivancsi leszek a fejere, hogyha meglatja a sok valtozast!!! Beszaras egyszer mar csinalt olyat mint regebben egy Jack Russel terrier az egyik IKEA reklamban, amikor beszalad az uj lakasba es azt hiszi, hogy nem jo helyre ment be, komolyan latszik a fejen, hogy meglepodik. Nagyon cukik! Egyebkent milyen egy ilyen roham, csak azert, mert nekem gyanus, hogy a mienk is szokott fulladni, mondjuk ritkan, de az ijeszto!!:(((

Katya: Te honnan jottel? Jol erzem az akcentusodon, hogy nem a magyar az anyanyelved? Csak kivancsisag! NEm is muszaj ra valaszolni, de neha tok viccesen irod a gondolatidat, aranyos!

Lanyok: tenyleg ekkora para ez a halapenz dolog? Nekem szornyen kinos!

EN is kedden megyek Lukihoz, de este 7-re!

NAh holnapra maradt meg egy szoba, de az mar hamar kesz lesz a mai menet fenyeben!

Tundi: helyes a babad!!:)
Zsolka: kitartas!
Ja pocakugyben: rohej barki barmit is mond! En 20 kilo sulyfelesleggel mentem neki a terhessegnek, gondoltam, hogy balna leszek a veger, erre osszesen 10 kilot hiztam es meg eleg jol birom magam, leszamitva a kezeim zsibbadasat meg dagadasat! Nyilvan a viztol! Nem tudok vele mit csinalni! Nem sozok, viszont szlopalok mindent! Pocakom is eleg turheto nagysagu, hatulrol nem is latszik! Ennyit errol!


NAgy puszi Mindenkinek!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Ja, akkor én is erősítem a Lukács doktorosok táborát: 27-én megyek hozzá, 17:30-ra:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok lányok!
Nagyon köszönöm nektek, most már jól vagyok és teljesen megnyugodtam a pocak ügyben! :D

Kép
katya
 
 


[quote="nikike"]
írta:
nikikeKatya: Te honnan jottel? Jol erzem az akcentusodon, hogy nem a magyar az anyanyelved? Csak kivancsisag! NEm is muszaj ra valaszolni, de neha tok viccesen irod a gondolatidat, aranyos!

Nekem orosz az anyanyelvem. Engem 1997-ben Magyarországra küldtek tanulni az egyetemen (SZIE, Gödöllő) az Oktatási Minisztérium csere program alapján, és azóta itt maradtam.

Kép
katya
 
 


Tündi, gratula a jó eredményekhez és a kislányhoz! :D

Persela! Akkor lehet hogy összefutunk majd veled a Lukácsnál :)

Kép
katya
 
 


Sziasztok Lányok!

MINDENKI, AKI CSAPÓ DOKIHOZ JÁR:

Mennyibe kerül néla egy vizsgálat és a szülés?

Előre is köszi a választ!
gombika
 
 


Sziasztok !

Hogy vagytok ebben a hőségben ?

Én jól bírom , szeretem ! Inkább a meleg mint a hideg !

Nikike ! Köszi az együtt érzést , remélem már a kutyuddal vagytok !(ja még nem csak estére)
A roham úgy indul, hogy elkezd folyni a nyála és rá pár másodperc múlva elkezd rángatózni a teste , ezt nem bírja és hanyatt dobja magát a földre és iszonyatosan rángatózik tovább (innen valószínű se kép se hang neki) de úgy, ha szék közelébe van magára borítja, tehát arra is kell figyelni nehogy olyan helyen legyen ahol kárt okozhat magában!
Közben a szájába a nyál habzik és olyan mintha nem kapna levegőt.
Remélem nektek közel sem ilyen amikor nem kap levegőt !!

Ja , utánna nekimegy mindennek,(a látás pár perc után vissza jön) teljesen nem önmaga, mintha nem tudná hol van mit is kell csinálni , ez kb. 1-2 hét után javul.
Az első rohama után nem csak mi de ő is meg ilyedt ám ! Télen volt ilyenkor bent alszik a konyhába , mert a hideget nem bírja.(Magyarvizsla) Szóval , utánna nem mert lefeküdni , mi meg beengedtük a szobába hozzánk , de így is csak úgy aludt el ,hogy mellém kucorodott !

Bocsi kicsit hosszú lett !

Kedden sajna pont kerüljük egymást !


Puszi, Kati
kati16
 
 


[quote="gombika"]S írta:gombikaziasztok Lányok!

MINDENKI, AKI CSAPÓ DOKIHOZ JÁR:

Mennyibe kerül néla egy vizsgálat és a szülés?

Előre is köszi a választ!


Na, mondom: privibe azokkal a válaszokkal (Csapó hálás lesz nekem - majd megírom neki is privibe, hogy mennyire legyen... :wink: )

Nikike: tényleg ocsmány egy téma ez a hála... (Valahogy szomorú, nem?)
Katya "akcentusán" jót mulattam: baromi jó hallásod van, hogy még így írásban is hallod :P

Amúgy én is élvezem: kedves nagyon, ahogy írsz, Katya! Ez a fránya alanyi meg tárgyas ragozás buktat le mindenkit, ez világos. Közben meg lenyűgöző a tudásod! 97 óta gyűjtötted így össze?
És akkor a párod magyar, igaz? A családod meg kint van? Hát, ez nem lehet egyszerű!
A pocak-kommentárokkal meg ne törődj: nekem is mindenki kicsinek mondta a hasamat, de szerintem egyszerűen csak olyan a téma, hogy mindenkinek van valami nagggyon hozzáértő véleménye, amit a társadalom üdve érdekében kötelességének is érez megosztani - bárkivel, bármikor. A férjedre hallgass! (Meg a dokira.)

Tündi: tök jól szembemosolyog rám a kislányod az uh-képről! Gratula!

Jó balcsizást minden mázlistának! (Mára vagyunk kiírva. Hát...nem tudom :( )

Puszka: Zsolka
zsolka
 
 


Sziasztok !

Zsolka ! De jó , mára ??? Akkor hamarosan találkozol szem. is a babócával !

Sok sikert és kitartást !! Majd jelentkezz amint tudsz ! :lol:

Katya-nak is akartam az előbb írni, akkor ezekszerint Kátyának is szólíthatunk ?

Jól érzed magad nálunk ? Szüleid akkor jönnek gondolom nemsokára ?

Puszka , Kati
kati16
 
 


Nikike, gratula a csodaszép szobához! :D Nem akarsz róla képet feltenni? Hadd ámuldozzunk! :D :lol: 8)

Kép
frusi
 
 


Katya, fantasztikus, hogy így megtanultál magyarul!! :D Nekem, amikor olvastam a hozzászólásodat, fel se tűnt (talán mert csak a tartalomra koncentráltam), csak most, így, hogy a többiek említették. Nagy gratula!! :D

Én nagyon sokszor gondolkodtam rajta, hogy ha én külföldi lennék, számomra valószínűleg a magyar lenne a világ legnehezebb nyelve.... :roll:

Kép
frusi
 
 


[quote="kati16"]S írta:kati16ziasztok !

Hogy vagytok ebben a hőségben ?

Én jól bírom , szeretem ! Inkább a meleg mint a hideg !



Én mostanában nem túl jól bírom ezt a meleget, sajnos :( Pedig mindig is szerettem a nyarat...

Kép
katya
 
 


[quote="zsolka"]
írta:
zsolkaAmúgy én is élvezem: kedves nagyon, ahogy írsz, Katya! Ez a fránya alanyi meg tárgyas ragozás buktat le mindenkit, ez világos. Közben meg lenyűgöző a tudásod! 97 óta gyűjtötted így össze?
És akkor a párod magyar, igaz? A családod meg kint van? Hát, ez nem lehet egyszerű!


Köszi szépen! :) Amikor ide jöttem tanulni, akkor egy szavat sem tudtam magyarul, sőt nem is halottam soha a magyar beszédet.
A férjem is orosz, ő is szinten Gödöllőn végzett, ott találkoztunk.
A szüleink sajnos kint vannak és nagyon hiányoznak, évente 1-2 szer találkozunk velük. :(

[quote="zsolka"]A írta:zsolka pocak-kommentárokkal meg ne törődj: nekem is mindenki kicsinek mondta a hasamat, de szerintem egyszerűen csak olyan a téma, hogy mindenkinek van valami nagggyon hozzáértő véleménye, amit a társadalom üdve érdekében kötelességének is érez megosztani - bárkivel, bármikor. A férjedre hallgass! (Meg a dokira.)


:D :D :D

Kép
katya
 
 


[quote="kati16"]K írta:kati16atya-nak is akartam az előbb írni, akkor ezekszerint Kátyának is szólíthatunk ?

Jól érzed magad nálunk ? Szüleid akkor jönnek gondolom nemsokára ?



Igen, Kátya vagyok :)

Én nagyon szeretem itt lakni ! :D

Augusztus végen az anyukám jön hozzánk segíteni a kisbabával, aztán októberben jönnek a férjem szülei is.

Kép
katya
 
 


[quote="frusi"]K írta:frusiatya, fantasztikus, hogy így megtanultál magyarul!! :D Nekem, amikor olvastam a hozzászólásodat, fel se tűnt (talán mert csak a tartalomra koncentráltam), csak most, így, hogy a többiek említették. Nagy gratula!! :D

Én nagyon sokszor gondolkodtam rajta, hogy ha én külföldi lennék, számomra valószínűleg a magyar lenne a világ legnehezebb nyelve.... :roll:


Köszi! :D

Hat, igen, magyar nagyon nehéz nyelv.

Kép
katya
 
 


Sziasztok!

Kati! Basszus azert ez nagyon durva, marmint a roham! Bogyo ehhez kepest piskota, inkabb csak olyan mint amikor egy gyerek elkezd hisztizni es az elejen felhuzza magat es kapkod a levego utan, azert ez is ijeszto!

Katya: ez nagyon mokas, gondoltam, de azert nem mertem irni! Nagyon nehez lehet szulok nelkul! Senki rokon nincs itt, baratok akik igazan segitenek? Remelem akadnak! De ha gondolod, tenyleg talalkozhatunk majd, ha megvannak a babak, talan ez is segitseg!:) Azert az nem semmi, hogy tobb szaz-ezer kilometert utaztatok azert, hogy itt megismerkedjetek a ferjeddel es egymasba szeressetek, stb...Erre mondom en, hogy nincsenek veletlenek!

Frusi, majd rahajtok a kepekre, de foto meg megcsinalom, de aztan fel kell tolteni a gepre, stb... Ahhoz meg ferjem tudomanya kell, meg persze kabel, tehat nem igerem holnapra! Igy is mar asszem tulleptem a turelem kuszobet a tegnapi nagytakaritsban valo reszvetelevel! Szerencsetlen teljesen kesz van, hogy rendet raktunk a szobajban, meg egy csomo dolgot kiszanaltunk! De most legalabb takarithato a szoba!

Zsolka! Kitartas! De jo Neked, hogy mar ott tartasz! En most kezdtem el vizesedni, de nem igy-ugy. Zsibbad az ujjam mindenhol, meg kezdenek ugy kinezni,mint a minivirslik. Odanezek, rohognom kell! Nah most megyek CTG-re.
Ja mostanaban en sem alszom, ket napja hajnali 6kor kelek, mar setaltam a kutyaval, megreggeliztem, inditom a mosast, mert van mit, aztan indulok! Bagyaszto, mondjuk uj helyen van az agyam, lehet, hogy emiatt sem megy az alvas! Lesz ez meg jobb is, hiszen egy habostorta az elet! Nem igaz??

Szep napot Lanyok!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Kati! Basszus azert ez nagyon durva, marmint a roham! Bogyo ehhez kepest piskota, inkabb csak olyan mint amikor egy gyerek elkezd hisztizni es az elejen felhuzza magat es kapkod a levego utan, azert ez is ijeszto!

Katya: ez nagyon mokas, gondoltam, de azert nem mertem irni! Nagyon nehez lehet szulok nelkul! Senki rokon nincs itt, baratok akik igazan segitenek? Remelem akadnak! De ha gondolod, tenyleg talalkozhatunk majd, ha megvannak a babak, talan ez is segitseg!:) Azert az nem semmi, hogy tobb szaz-ezer kilometert utaztatok azert, hogy itt megismerkedjetek a ferjeddel es egymasba szeressetek, stb...Erre mondom en, hogy nincsenek veletlenek!

Frusi, majd rahajtok a kepekre, de foto meg megcsinalom, de aztan fel kell tolteni a gepre, stb... Ahhoz meg ferjem tudomanya kell, meg persze kabel, tehat nem igerem holnapra! Igy is mar asszem tulleptem a turelem kuszobet a tegnapi nagytakaritsban valo reszvetelevel! Szerencsetlen teljesen kesz van, hogy rendet raktunk a szobajban, meg egy csomo dolgot kiszanaltunk! De most legalabb takarithato a szoba!

Zsolka! Kitartas! De jo Neked, hogy mar ott tartasz! En most kezdtem el vizesedni, de nem igy-ugy. Zsibbad az ujjam mindenhol, meg kezdenek ugy kinezni,mint a minivirslik. Odanezek, rohognom kell! Nah most megyek CTG-re.
Ja mostanaban en sem alszom, ket napja hajnali 6kor kelek, mar setaltam a kutyaval, megreggeliztem, inditom a mosast, mert van mit, aztan indulok! Bagyaszto, mondjuk uj helyen van az agyam, lehet, hogy emiatt sem megy az alvas! Lesz ez meg jobb is, hiszen egy habostorta az elet! Nem igaz??

Szep napot Lanyok!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Pocakméretről csak annyit, hogy a párom is mondta a múltkori előadás után, hogy most látja, ahány alkat annyi féle méretű és formájú a pocak. Nekem pl. 20. hétig semmi nem látszott és már aggódtak a kollégáim, hogy jaj hol a gyerek, most meg állandóan azt hallgatom, hogy nahát mekkora lett a pocakom, megint mások szerint meg hogy nem is nagy :) szóval ebben tényleg senkire nem kell hallgatni. Olyan, amilyen :lol: Ha minden rendben van odabent akkor nem mindegy?

Ma van az utolsó munkanapom! Hurrá! Végre elkezdhetek készülődni a bébi érkezésére. Na persze még csütörtökön lesz egy megbeszélésem, de aztán tényleg vége :)

Ildi

Kép
mildiko
 
 


Remélem mindenkinek jól telt a hétvége, és újult erővel kezdi a hetet. Mi szokás szerint vidéken voltunk, amikor mentünk haza, állt a levegő és ezt nehezen viseltem, de most itt a légkondis irodában nincsenek ilyen problémáim :)
kutyatéma: jaj,én mindig úgy sajnálom ezeket az állatokat. Olyan "emberiek", én mindig úgy ölelgetem őket, mintha a tesóim lennének. És képzeljétek, a mi egyik kutyusunk pedig vemhes!!!Azóta sorstársnak hívom, és lehet, h csak beképzelem, de nagyon ragaszkodik hozzám, mintha érezné, hogy hasonló cipőben járunk. Megragadom az alkalmat, h megkérdezzem: valaki nem szeretne kiskutyát? Anyuka sem fajtiszta, fekete (fehér gallérral és lábakkal), rövidszőrű, közepes testalkatú, azt persze mondanom sem kell, hogy szép...Az állatorvos anno azt mondta, labrador féle, de szerintem ő akkor még nem sok labradort látott, mert nem is olyan erős testalkatú :lol:
Apuka: nos, fogalmunk sincs, valamelyik kutya a környékről...remélem nem egy kicsi, bolyhos, barnás :shock:
Has nagysága: csatlakozom az előttem elhangzottakhoz, nincs jelentősége, hogy kicsi-e, milyen a formája. Nekem volt már olyan, aki azt mondta, hú milyen nagy, persze ez egy fiatalka volt és maga sem tudta, mit mondjon...a legtöbben meg azt mondják, inkább kicsi. Hozzáteszem, nagyban függ, milyen ruha van rajtam. Pl. fekete karcsúsított, mell alatt szabottban szemből alig látszik a pocak, rugalmas pamutpólóban meg jó gömbölyű. Speciel örülök, hogy kisebb, mert most a melegben cipekedni nem semmi...azt hittem, túloznak, amikor arra panaszkodnak a kismamák, h milyen kimerítő melegben csak sétálni is, most már érzem, milyen nehéz levegőt venni.
Zsolka, kitartás, már nincs sok hátra, ugyanezt üzenem Nikikének is. Biztos szép lett a szoba.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Ja, és a Kátya beszédét elemző témához: ne gondoljátok, hogy most a nagy tapasztalatom akarom fitogtatni, de én kezdettől fogva tudtam, hogy nem magyar anyanyelvű. Egyrészt mert tanítottam nyelvet, és amikor a "fogalmazásaikat", fordításaikat olvastam, ragozásra, előljárókra, stb-re fókuszáltam, másrészt mert vannak külföldi munkatársaim, és ők mindig keverik az igekötőket, ékezeteket. Aranyosak, amikor nem tudják, h valamit milyen igekötővel lássanak el: megtenni, betenni, kitenni, összetenni, csak hogy egy példát említsek.
És volt egy Kátya tanítványom is, orosz származású, persze.
Amúgy szerintem nagyon jól írsz magyarul, teljesen érthető, amit ki akarsz fejezni, ráadásul ha jól emlékszem, - a két mondat alapján, amit váltottunk :) - szóban még kevésbé feltűnő, hogy tanultad a nyelvet.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri, biztos is, hogy idővel egy háziállat teljesen családtaggá tud válni. Nálunk pl. kiskamasz koromban én vettem rá anyukámékat, hogy legyen kutyusunk. Na, nem sok idő kellett, anyukám -előtte ő ellenezte leghevesebben- lett a kutyus "főkedvence", :D aztán azóta is úgy tekintenek rá, mint második gyermekükre. :D :D

Ez a "nem-kapok-levegőt" érzés engem továbbra is elkerül, szerencsére. :D Viszont ahogy a lábfejeim fájnak, az nem mindennapi. Vagyis nem is fájnak, hanem folyamatosan fáradtnak érzem őket!! Tuti, hogy a nagy súly miatt van, amit "cipel" az ember, ja, és eléggé ki vannak rajta dagadva az erek. (Vizesedni szerintem továbbra sem vizesedek). Szerintetek ezzel lehet valamit csinálni??

Kép
frusi
 
 


Nem is tudom, de elég kényelmes a cipő, amit hordasz?
:lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok !

Először is, Kátya, köszi a válaszokat ! Akkor jól gondoltam , hamarosan találkoztok a szülőkkel !

Tudom milyen rossz így messze , a férjem is sokáig volt külföldön , először csak telefonon beszélgettünk, aztán meglett az internet és onnantól kezdve nagyobb lett a honvágya , de az unokatesója még mindíg kint van , most vele tartjuk a kapcsolatot.
Ti hogy álltok a honvággyal ? Szülőknek van internet ? Legalább MSN-en látjátok egymást ?

frusi ! Szerintem egy kicsit tedd fel a lábad néha , nekem sajna már most fáj a kilók miatt ! Gondoltam egyébként , elkeztem az elevitet és egyből neki estem az édességeknek !!!??? Pik-pak + felesleges kilók!! Szerintem mivel a tablettából hozzá jutok a vitaminokhoz a zölség helyett, jöhet a nasi ,vagy csak agyilag bebeszélem .?? De ne tudjátok meg a combjaim már össze érnek !!
Mi lesz ebből , pedig nagyon igyekszem !!

zsolka ! Velünk vagytok még ??

Puszi, mindenkinek !

Kati
kati16
 
 


Köszi a tippeket! :lol: Adri, a cipőm biztos nem szoros, mert a napokban csak kis nyári papucska volt rajtam, vagy itthon semmi... (szintén a papucson kívül) :wink:

Kati, én nem éreztem, hogy az Elevit nagyon megdobta volna az étvágyamat, igaz, én csak a 12-14. hétig szedtem napi rendszerességgel, utána leálltam vele, egy pont után már egyszerűen nem bírtam többet lenyelni belőle. (Húúú, belegondolok, van olyan kismama, aki végig szedi, nem semmi lehet azt bírni! sőőőt, van, aki még szoptatás alatt is!!) És utána már csak alkalomszerűen szedtem egyszer-egyszer. (Általában mindig akkor, amikor a dokim rákérdezett, hogy ugye szedem-e még. :D Hát hogyne doktor úr. :D ) Ja, viszont ami gond volt nálam az Elevittel, szédületes székrekedéseket okozott.... :evil:

Sajna a combjaim nekem is összeérnek már... :( elég para ebben a melegben. :( Ráadásul mindig is onnan fogytam a legnehezebben, erre most oda hízok. Érdekes, nálam popsira alig jött fel valami. Ez persze nem baj :D ...mondjuk bár oda ment volna a combom helyett.

Kép
frusi
 
 


Tényleg, Zsolka tegnapra volt kiírva... Venczkoné (Niki) pedig holnapra!! :wink: :lol: Hűűűha!!

Kép
frusi
 
 


Nekem nem kell ahhoz elevit, h székrekedésem legyen, néha azt hiszem, ez majdnem olyan, mint a szülés, csak szerencsére nem egy napig tart :lol:
Eszek én gyümölcsöt, teljes kiőrlésűeket, semmi hatása...

Adri és

Kép
adri29
 
 


Mit ajánlanak székrekedés ellen, ti tudjátok? És ebből mi az, ami tényleg használ?
Egész jól állunk az utódom keresésével, remélem a főnöknek is tetszeni fognak a jelöltjeink...Mondjuk én mindenkit pozitívnak találok, mindenki szimpatikus és végülis nem felsővezetőt keresünk. Jó, hogy nem vagyok HR-es, csak dilettáns.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Nagyjából azt ajánlják, hogy egyél nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget és rostosat. Nekem az vált be, hogy kb. 2-szer annyi folyadékot iszom, mint előtte. Sok-sok ásványvizet, persze szénsavmenteset és egy héten min. 2-3 Activia. Nekem az is használ... Mondjuk engem eléggé elkerült ez a gond, csak az 5-6. hónapban volt és aztán elmúlt. Én Elevitet is szedek, mert nem ihatok tejet és azért még heti 1-2 lemegy, de egészen a hatodik hónapig csaknem mindennap szedtem, igaz, hogy én csak a harmadik hónapban tudtam meg, hogy bébit várok :lol: :lol: :lol:
De nem lett több az étvágyam és a kilóim sem ugrálnak én most 10kg-nál tartok, azért az még belefér azt hiszem...

Frusi, a papucska sem biztos, hogy tuti. Elvileg bokát tartó, kényelmes cipő kellene, de hát ki hord ilyet nyáron?! Nekem most kezdett el dagadni a lábam ebben a melegben, de azért még elbírom.

Ildi

Kép
mildiko
 
 


Hali!

Sajnos még mindig itt... :cry: Kezdek bepöccenni erre a gyerekre :? El van ez kényeztetve, attól félek! Hát miért nem jön már??? Mától naponta ctg meg vizsgálat, mégpedig a dögmelegben. Megkukkolták ma a magzatburkon át a magzatvizet is egy nagyon fura szerkentyűvel (nem volt kellemes, de vészes sem), és minden tiszta, de még mindig szinte teljesen zárva van a méhszáj, épphogy résnyi, a többi paraméterről nem is beszélve... (van még vagy három, amit figyelnek). Amiből megintcsak semmi nem következik persze, azt leszámítva, hogy a mostani pillanatig még tutira nem szültem a jelek szerint :lol: Úgy tűnik, a kis huncut még érleli magát egy pár napig - állítólag magzatmázas még (hogy ezt hogy látják???). Nem nehéz elképzelni ebben a babánérlelő melegben, nemdebár?

Szóval várunk.

Ja: végre megtaláltam a ventillátoron a fejrögzítő gombot, így most már nem kell körbe szaladgálni, ha az ember szélben akar maradni :P Ilyenekkel szórakozok. Egyéb nemigen érdekel.
Uncsi! És holnap mehetek megint. És minden nap. Jaaaj...

Viszont megvan az egérút a kórházig! Rájöttem, hol kell menni, és álom-gyorsan odaértem! Jó, kis segítséggel jöttem rá, és jó, minden relatív, még az álomgyors is, de azért el vagyok ragadtatva!

Frusi: a dm-ben van olyan, hogy "Fusseisgel", asszem Balea-termék az is, a lábápolási ketyerék közt kell keresni. Álom!!! Hibernálja az ember lábát. Állítólag az ereknek is jó. Csak nem szabad egyszerre túl sokat felkenni, mert tényleg döbbenetesen hűsítő. Szóval lábakat föl, kence rá - élvezet...

Na csók: Dagilábú Türelmetlen Zsolka
zsolka
 
 


Zsolka, köszönöm a DM-es tippet, meg fogom nézni mindenképp! :D

Most sok okosat nem tudok Neked mondani, hasonló helyzetben én is biztos ugyanilyen türelmetlen lennék! :lol: de azért mégis, kitartás, gondolj arra, hogy 1-2 héten belül biztosan kezedben tarthatod a kismanót, most már nagyon kevés van hátra!! :wink: Persze biztos vagyok benne, hogy az utolsó hetek, napok a legnehezebbek... :shock: (tudom magamról, én legalább ilyen türelmetlen leszek...) :D

Adri, bizony, ott a pont Ildinél, rengeteget kell inni, sokkal többet, mint korábban! Meg a joghurt sem árthat! Sőt, most jut eszembe, nekem ezeket mondta a házidoki, amik még segíthetnek: kivi, lekvár és aszalt szilva. Ezek nagyjából nálam be is jöttek. 8)

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Zsolka, jaj de ismerős, amit írsz. Márk csak 3 nappal jött később, mint a kiírt időpont, de életem leghosszabb 3 napja volt. Én spec. utáltam a magzavízkukkolást, így a második után megbeszéltem vele, hogy most már dugja ki a kis fejét belőlem, mert ezt én mégegyszer nem csinálom végig... Másnap hajnali 4-kor elment a magzatvizem, estére kettesben voltunk 2in1 helyett...:-)))))
Az utolsó hónapokban én is a DMes fusseisgelt használtam, nagyon finom volt, ahogy a mentol rögtön lehűsítette a nyári melegben elnehezült lábaimat. Most is van itthon, azóta is esküszöm rá! És mivel DM saját márka, még nem is drága...
Látnak azok mindent, nekem a doki azt leste, hogy hajas baba lesz, mert látja a vízben lebegő hajszálakat:-))) És tényleg az lett!

Kitartást mindenkinek ebben a hőségben!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Lányok, egy fontos kérdésem lenne:
nektek mit mond az orvosotok a nyári úszkálásról? Tóban, uszodában, otthoni kerti medencében? Két éve a Lukács doki az első kettőt nem ajánlotta, a harmadikat meg se kérdeztem, de ma feltöltöttük a kerti pancsoldát, és kíváncsi lennék, vegyszerezés után is belemehetek-e... Mert most még csak sima víz van benne, de holnap már nem:-(( Szerintetek?
Mondjuk szerintem jövő kedden ezzel a kérdéssel fogok nála nyitni, ha még mindig ilyen idő lesz - remélem, ez lesz a legfontosabb kérdésem, mert az azt jelenti, hogy a Babócával minden rendben!:-)

Előre is köszi!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Jelentem még én is egyben vagyok.Sajnos,én is úgy vagyok,mint Zsolka,már kezdek mérges lenni a gyerekre.
Holnap megyek ctg-re,és mindennap utána,ami kellemes lesz az utazás miatt,vonat+tömegközlekedés.
Remélem jövőhét elejéig kibújik,mert nem akarok befeködni a túlhordás miatt.
Három éve volt már részem benne,és nem szeretném mégegyszer.Már mondogatom neki,hogy ki kéne jönni,de még nem akar.

Már ettől a melegtől is csak szenvedek,a lakásban most 29 fok van,nem panel csak tetőtér,úgy-hogy jövő évi beruházás egy klíma lesz.Anyósékhoz szoktunk lemenni,mert ott jó hűs van.

Jó éjt mindenkinek,majd holnap jelentjezem,hogy mi volt.

Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap annyi fele mentem, hogy nap vegere leszakadtak a minivirslik (dagadt labujjaim) a labfejemrol!
Eddig azert imadkoztam, nehogy korabban jojjon a baba, mostmar a lanyok alapjan (Niki, Zsolka) inkabb azert, ha lehet elobb.
Ma elmegyek a Teve utcaba osszeszedni a nyomtatvanyokat a kesobb igenylendokhoz. Kivancsi leszek hogy megy! Mibe kotnek majd belem. Gondolom kitalaljak, hogy nem is vagyok terhes, vagy igazoljam, pedig meg csak nyomtatvanyokat hoznek, hogy ne a ferjemnek kelljen!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Lukácsos kismamik: hátha tudja valaki, mikor megy szabira a dokink? A kiskönyv első oldalára beírta nektek hogy ő a gondozó orvos? Vagy ez nem lényeges?

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Tündi!
Ha jól tudom, Lukács doktor valamikor szeptemberben szeretne szabira menni, mert erre való hivatkozással nem vette át magához az egyik kismama barátnőmet, hogy nagyon szívesen végzi a terhesgondozását, de valszeg pont a szülésénél nem lenne ott, mert szeretne végre elmenni szabira. A barátnőm szept. első két hetében szül valamikor (tologatják ide-oda a dátumot a baba mérete szerint, ezért nem tudok pontosabb időpontot.)
Nekem be van írva a kiskönyvembe a neve, mint gondozó orvosé, a Márknál is be volt.

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Végre itthonról írogatok :lol: bár most nem annyira kellemes, mert mi bizony panelben lakunk és jelen pillanatban 28 fok van a lakásban, amitől majd megdöglök...de mégsem kell dolgoznom!

Persela, nekem azt mondta a doki szabad vízben nyugodtan fürödhetek, amíg zárt a méhszáj és akár uszodába is mehetek, ha tudom, hogy tiszta. Én max. a tengerbe mennék bele, de oda idén már nem megyünk. Valahogy úgy vagyok vele, jobb a békesség és egyik tavunk, folyónk se olyan tiszta, hogy bátran belemenjek. Marad a hidegzuhany itthon :?

Tündi, bár nekem Tiba doktor az orvosom nem írta be magát az első oldalra, de ez nem hiszem, hogy probléma lenne valahol is. Még senki nem kérdezett rá. Pecsétjei benne vannak a kiskönyvbe és kész.

Ha ilyen meleg lesz én nem tudom, hogy fogom bírni ezt a másfél hónapot, ami még hátra van és remélem, hogy nem kell megismerkednem a túlhordással. Drukkolok nektek Niki, Zsolka.

Méri, ha majd levizsgáztál, írj, hogy hogy vagy, és hogy sikerült a vizsgád!

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok !

Tegnap mi is rendetlenkedtünk, pacsáltunk a kis medencébe (semmi különös csak egy felfújható gumi medanszié) de pont elfér benne két gumimatrac, sajna már öntöttünk bele algátlanító lötyit de hát kell , nem tudom mindennap cserélni a vizet !!

Úgy-hogy végre hason is tudtam feküdni !!! Tök jó volt !!
Azért tettem be egy tampont amit utánna gyors ki is kaptam , hát remélem nem csináltam nagy bajt !!
Ma megkérdezem Én is a dokit , mit mond ! ??

Engem meg sátorozni szeretnének vinni , családom tagjai , hát nem tudom , ezt is megkérdem !! ?

Azért szívesebben aludnék ágyikóba !! Na majd meglátjuk !

Tündi! Nekem be van írva , de ha jól emlékszem a védőnő töltötte ki (a körzeti) az adatok alpján .

A finiselőknek kitartást ebbena hőségben !!

Puszka , Kati
kati16
 
 


Zsolka, kár hogy nem olvastalak előbb... ezeket a nyomtatványokat, ahogy néztem, le tudod tölteni a www.magyarorszag.hu -ról is!

Azért hátha a többieknek még hasznos lehet. :D

Kép
frusi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?