Új privát üzeneted érkezett!

Csillag!

Akkor te egy tipikus PCO-s vagy, a legtöbb tünettel, jó sok kálváriával, és a végén milyen hamar teherbe estél a metformintól!!! csak ámulok és bámulok! Én is SZTK-s dokihoz járok, ő nem hajlandó műteni a PCO-t! :)

Csakegy!
A párnát is fényképezd le légyszi, engem az érdekelne, lehet, én is csinálok majd a gyereknek! Kösz!

Okr!
Apa ma tovább haladt, ma festette a kisfolyósót éa a BABASZOBÁT! (az még vendégszobaként funkcionál, de már nem sokáig :) )
TV-t már előre megvette, szuper!!

Szuper napom volt ma (is), jó az idő, nyár van végre, voltunk kerti partin, bográcsban főzés (csülkös babgulyás 8) ), gyerek rohangált kint a zöldben, jó levegő...

Kép

Kép
rejo
 
 


Okr: hát belsőleg... ja :) egyszerűen megittam... pocsék volt az íze, de lecsúszott :)

most nem fogok már irrigálni... csak úgy szenvedtem, hogy már mindent kipróbáltam volna :) de elmúlt :)
Vendég
 


rejo: OK, le fogom fényképezni...
Vendég
 

 
 

ja...a hőm is mászik lejjebb... tudtam, hogy nem normális a 36,9... (már csak 36,7... de egész nap 36,9 volt... xarul is éreztem magam... mintha lázas lettem volna...)

de marhára érdekelne ez a metformin - szódabik. összefüggés...
Vendég
 


Hahó

Rejo tegyél te is képeket a festésről,jó?! :D

Okr én már csak a Kandi táblicskujából tudom hogy hol tartok :roll: ,pé nem volt az Uh nem láttak és a hőm is ugrál 36.4 és 36.8 között :( :evil: + pici megfázás és sok meló + kert, ja és a VB :P (remélem mensi azért várható,nagyon szeretném)
de olvaslak benneteket :!:
Pusz jó éjt(mindjárt esik az eső,már villámlik) :?
Vendég
 


Rejo!

Ma sikerült vennem a New Yorkerben poci alá érő fürdőruhaalsót(KÜLÖN!!!!!) kb. 2600 Ft-ért és hasonló csípőszabású shortot kb. 1500 Ft-ért! Ha kezd neked is problémát okozni a "miben napozzak?" kérdése akkor nézz be hozzájuk!!!!!
Gratula apuci motiválásáért!!! Ügyi vagy! :lol:
Nemsokára mi is festünk!!! :wink:

Csakegy!

Óvatosan a szódabikarbónával, mert a gyomorból nagy adagban felszívódva felboríthatja a véred pH-ját!!!! Szerintem inkább attól voltál rosszul!!!!!!!!!!!



Minden - már csemetével bíró - anyuka!

Tudnátok nekem segíteni?
Mivel még sosem volt gyerekem és halvány fogalmam nincs bizonyos dolgokról, ezért szeretném többőtök véleményét kikérni, ha van kedvetek válaszolni! Bocs, ha szétoffolom a topicot!

Szóval itt dilemmázok a kiságy problematikáján:
Mindenképpen egy szobában fogunk aludni a babával, azon egyszerű okból, h. össz 2 szobánk van. :)
Nem szeretném az ágyamban altatni a gyerekemet, mert én kb. úgy pörgök éjjel mint a ventillátor és félek, h. agyonnyomnám.
Olvastam az ágy mellett tartott mózeskosár ötletét, de nem tudom, h. ez hány hónapos korig nyújt megoldást?
Más azt mondta, h. elég a 120X60-as babaágy, és nem érdemes a később gyerekággyá alakítható nagyobb verziót választani, mert úgysem fog megmaradni benne a gyerek, ha nagyobb (1,5-2 éves) lesz! Inkább később vegyünk neki igazi gyerekágyat (textillel bevont kanapé v. körbekeretes fenyő ágy) .
Megint más azt mondta, h. érdemes olyan rácsos ágyat venni, amiből 2 rúd kivehető, és a későbbiek során gyerekággyá alakítható (nem a két rúd :lol: ), mert 5-6 éves korig elég lesz.
Úgyhogy most halvány fogalmam sincs mit tegyek!!!!! :(
rambóka
 
 


Szia Ramboka!

A masik topikban ahova irogatok ajanlott Teged egy lany mert hogy Te fogorvos vagy. Igaz ez? Ha igen, szeretnek Toled egy tanacsot kerni mert igen nagy gondban vagyok a fogammal es mivel 6 hetes terhes vagyok nem tudom mit lehet tenni. Meghalgatnal, kerlek?!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Kisagy dilemmaban en azt tudnam tanacsolni hogy szerintem megteszi egy normal meretu kisagy, ugyis abban fog aludni olyan 2-2,5 eves koraig aztan egy rendes agyat neki a kisagyat pedig majd orokolheti a kisteso! :lol: A mozeskosarba mi olyan 3 honapos koraig altattuk a fiamat, mert utana mar majdhogynem nem fert bele. :lol:
En a 21 honapos kisfiamat peldaul meg nem latom kesznek arra hogy kivegyunk egy-ket racsot a kisagybol mert ejjel tuti kimaszna, amire meg kesz lesz ra addigra mar arra is kesz lesz hogy rendes agyban aludjon. Szoval en a szimpla kisagy hive vagyok! :D

KépKép
KépKép
tontica
 
 


A kiságy gondra reagálva:
Nekem egy 2,5 éves lányom van. Egy éves koráig a mi szobánkban aludt, 60x120as sima kiságyban. Most is abban alszik csak épp a szomszéd szobában, mostanában tervezzük egy gyerekheverő beszerzését neki. A kiságyat pedig mi is a kistesónak tesszük majd félre (csak jönne már össze!). Nekünk bevált a "sima" kiságy.
Vendég
 



Kiságy: mi 120x60-asat vettünk, és még mindig belefér, pedig 120 cm a magassága (egy kisebb növésű gyerek szükség esetén nagycsoportos koráig belefér). Mi még egy éves kora előtt levettük teljesen az egyik oldalát, és maga töntötte el, mikor megy a kiságyba (redszerint csak a délutáni alváshoz használta).

Amúgy velünk aludt (és alszik még most is, pedig 4 éves lesz), lehet, hogy ezen egyesek megbotránkoznak, de mi nem bántuk meg. Múltkor kiváncsi volt Álmi, milyen is lehetne éjjel a kiságyban aludni, de fél óra után visszaköltözött hozzánk :) Mostanában fog valószínűleg "növő" ikeás kiságyat kapni, hogy ne egyenesen a tesó lökje ki közülünk :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Kellemes maradék hétvégét. Ma este megint Pösten alszom. :)

Rambóka!
Remélem teljesen képbe kerültél kiságyilag :lol: :lol: :lol:

Csak vaklárma volt a PÉ.
Asszem Csakegy, a szervezetem hasonlóan vajúdik, mint a tiéd. Majd meglátjuk mi sül ki belőle. Egyelőre várakozási álláspontra helyeztem magam.

Kandika!
3x850mgot szedek. Ezzel várok legalább 2 hónapot aztán megpróbáljuk a nagyobb adagú Clostyt.

Mennem kell készülődni.

Csók Mindenkinek!!! :)
Vendég
 


Gabika!!! :)
Mivel nem kerülök net közelbe az elkövetkező egy hétbe, légyszi dobj egy smst amennyiben pozítiv a teszt.
Megől a kiváncsiság!!!! :roll:

Csók!!! Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Kavics most nem sokat kapunk belőled :( meddig lesz ez így??
Lubickoltatok???

Csakegy hogy vagy?? férjed dereka???

Okr hőd???

Ella
!!! és neked????

[Norka , ha lesz pco honlap a dokikat akik metforminoznak vagy pco szakik egy táblicskuban/nem nyilvánosan/ lehetne jegyezni ??sokszor jól jönne, hogy tudjunk segíteni másoknak...]
Vendég
 


Szia Tontica!

Na mesélj, miben segíthetek!!!

Csajok!

Kiságy ügyben köszönöm a válaszokat!!!!
Ellenvélemény nincs???? :lol:
Várom a további hozzászólásokat!!!!

Rejo!

Hogy vagy???
Csak azért kérdem, mert nekem ma megint 3-ra kellett növelnem a Mg adagomat!!!!! Bár ma igen tevékeny voltam:
Kimentünk a pécsi vásárba még reggel, amíg még nincs olyan meleg (dehogy nem volt!!!!!!! :( ) 11-ig bírtam. Aztán hazajöttünk és ebéd gyanánt dinnyéztünk egy kicsit ( megkívántam az Interspárban egy szeletet és kipróbáltuk, hát még nem az igazi! :( )
Utána elmentünk anyuékhoz és befőztünk 11,25kg epret lekvárnak. Nem volt kis meló, de a párom éppen olyan epermániás, mint én vagyok, és a munka oroszlánrészét ő csinálta (üvegmosás, keverés vége), meg hálistennek feltalálták a dzsemfixet!!!!
ISTENI LETT!!!!!! 35 kisüveggel raktunk el!!!!

Kavits!

Szerintem nem lesz már szükség Clostyra!!! :wink:
Időnként keress vmi internetcafét (v. Bp.-en nincs ilyen? :lol: ), hogy tudjunk rólad!!!!!!!!!!!

Kiskincs!

PCO-s dokira tudok tippet!!!!!

Áfonya!

Na végre! Üdv közöttünk!!! :D
Meséld el a sztoridat, hidd el a csajok is sokat tudnak segíteni!!!

Ciklusvégieknek megy a drukk!!!!!!!!

Újak!

Adjátok meg Kandinak a szükséges adatokat, hogy bekerüljetek a táblázatba!
rambóka
 
 


Szia Ramboka!

Elore is bocsanatot kerek az ide nem illo OFF hozzaszolasert, Tobbiek kerlek ugorjatok at, bena vagyok nem tudom hogy kell privatot kuldeni.

Az a helyzet hogy egy hete nagyon elkezdett fajni a fogam, a fogorvos azt hitte a bolcsessegfogam es mivel szerinte az ilyen korai terhessegnel nem lehet semmit csinalni felirt egy antibiotikumot es paracetamolos fajdalomcsillapitot. Szedtem is mar egy hete viszont nem mult el a fajdalom, SOT tegnap este annyira szornyen rosz volt hogy azt hittem itt most mindennek vege.

Viszont rajottem hogy nem a bolcsessegfogam az hanem a mellette leve amit ki kellene furni es betomni vagy pedig kihuzni, a kerdesem hogy tomni vagy huzni lehet-e 6 hetes terhesen?
Es hogy a rengeteg paracetamolos fajdalomcsillapito nem-e artott a magzatnak?

Nagyon szepen koszonom a segitsegedet elore is, sokat jelent nekem!
Gondolhatod hogy aggodom a babamert! :(

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Kavicska: sajnálom :( azért remélem a Clostyl a következő ciklusban már teljes sikert hoz! (Nálam is minden második ciklus a nyerő :) ) Most nálad mi a stratégia? Vársz amíg megjön - tök mindegy meddig, vagy van valami fix időpont amikor Norkolutozol? Én nem tudom mi lesz a stratégám... előjöttek a ragyáim...

Asszem várok és tovább mérem a hőm...

Nem tudom nálam mi a helyzet... marha meleg van... az meg simán felviszi az ember hőmérsékletét... nem? ma reggel is 36,6-ot mértem (8-kor) és most 36,9 a hőm... de meleg van így ezt nem tudom komolyan venni... az FF-en tegnapra beírtam 36,4-et (36,6 volt a 10:30-as mérésem... így talán ha 2 tizedet visszaveszek az reális... )... tegnap is 36,9 volt a délutáni hőm...

Nem tudom nálam mi van... tényleg nem. Én a rohadt melegre tippelek... még soha nem volt ilyan meleg...

A fura gombaszerű izé meg egyszer megvan, egyszer nincs... ivásra javul.
Vendég
 


Tontica!

Milyen antibiotikumot és milyen paracetamolt szedtél?
Mindig olvasd el a használati utasítást mielőtt beszedsz vmit!!!!! Főleg terhességben!!!!

Szerintem keress másik fogorvost, mert az aki egy lyukas 7-es mellett a bölcsességfogra gyanakszik......

Namármost:
-lehet tömetni (MIÉRT NE LEHETNE????? :evil: ), csak érzéstelenítőnek lidocain helyett ultracaint v. septanestet kérj!!!
-ha annyira mély a lyuk, h. gyökérkezelni kellene, annak ne most álljon neki, mert ahhoz 4 rtg szükséges!
-ha a diagnózishoz rtg-ezni akarnak, akkor csak digitális rtg-nel (nincs film, hanem egy kis 2,5X3 cm-es detektort helyeznek a szádba, elektromos vezetéke van!!!!) és csak úgy, h. ólomkötény van rajtad!!!!! :!: :!: :!: De szerintem rtg nélkül is el lehet dönteni, h. mi a teendő!!!!!!! :evil:
-ha gyökérkezelni kell, akkor csak ideiglenes gyökértömést rakjon be, ne véglegeset, mert ahhoz 4 rtg kellene, az ideiglenes meg leviszi a gyulladást a terhesség idejére( főleg, ha rendesen áttisztítja és átöblíti a gyökércsatornát!)!
-ha ki kell húzni (nem feltétlenül ez a legjobb megoldás, mert begyulladhat!!!!!!), nyugodtan kérj érzéstelenítőt ( a fent említetteket) és irass antibiotikumot!!!!! Terhesség alatt használható: Rovamicin, Ospen,Cefadroxil, Eryc!!!! Mást lehetőleg ne!!!!! Ha mást ír, kérdezz rá a nőgyógyászodtól!!!!!!!!! :!: :!: :!:

Az lehet, h. a dokid fél terheseket kezelni, de a fájdalmat CSILLAPÍTANI KELL!!!!! És nem azzal, h. felír fájdalomcsillapítót!!!! :evil:

Egyébként mire fáj? Hidegre-édesre v. inkább melegre-ráharapásra?
Élesen sajog, h. nem tudsz tőle aludni v. csak tompán fájogat?
Okoz szájnyitási problémát? Kisugárzik vmerre?
Mi csillapítja, mire javul?
Mióta lukas a fogad?
rambóka
 
 


Sziasztok!
Én új vagyok köztetek, és kizárólag Rambóka biztatására merészelem rátok zúdítani fene nagy bánatom. Minden jótanácsot, ötletet szívesen fogadok, nektek biztosan nagyobb tapasztalatotok van, én most toporgok az elején a kálváriának (attól tartok).
Tavaly nyáron határoztuk el hogy kistestvért szeretnénk egyszem lányunknak. Ő most 2,5 éves, minden probléma nélkül, spontán fogant az elhatározástól számított 3. hónapon. Hiába tettünk meg mindent nem jött össze. Idén januárban (7-8 hónap sikertelenség után) fordultam nődokihoz, a helyi SZTKt kerestem fel, nem gondoltam hogy nagy baj volna. 2 hónapig csak vizsgálgatott hüvelyi UHgal, kiderült hogy nincs peteérésem. Jött a Clostylbegit, az 5x1nek semmi hatása nem volt, az 5x2től meg 3,5 centis ciszta nőtt a petefészkemben, peteérésem nem lett attól sem. Orvost váltottam. A második doki meg sem vizsgált egyszer sem, elmondtam neki a tüneteimet, ő azt hallotta meg, hogy tej van a melleimben, noha másfél éve már hogy nem szoptatok. Jött a Bromokriptin. Ezt szedem most is, hát itt tartok most.
Rengeteget utánaolvastam, és a tüneteimből (pattanásos bőr, peteérés hiánya, túlsúly, tej szopi nélkül) úgy gondolom hogy PCOm van. Biztosat nem tudok, mert nem találtam még olyan dokit aki lelkiismeretesen kivizsgált volna. Kétségbeesésem határtalan, azt sem tudom hova forduljak. Meddőségi klinika? Harmadik orvos? (Ajánlottak egy jót de nagyon drága és nem állunk túl jól anyagilag :( ) Netán ne is nőgyógyászhoz menjek hanem endokrinológushoz?
Ha valaki tudna tanácsot adni mert hasonló cipőben jár (járt) nagyon sokat segítene.
Köszönöm hogy elolvastátok!
Áfonya
Vendég
 


Áfonya!

Az én szerény véleményem az ,hogy amíg doki nem mondja a pco-t ne keseregj, aztán se!! Keress nődokit aki megnézi UH a petefészkeid/ 3.napi hormonokat!! ha pco és nem akar metformint kírni jöhet az endokrinológus...én is sok dokinál jártam, és a metformot is diabos doki írta ki, nem kis rábeszélésre :( KITARTÁS :!:

Vannak leleteid??? mensid van?
Vendég
 


ja régen én is szedtem bromot,de most rendes értékem van :)
(30-ról 15 lett) a Premens és a metform hatására, tejcsis tünetem nem volt.
Vendég
 


Köszi 7kincs!
Leleteim nincsenek, illetve egyszer volt egy 3. napi vérvételem de az eredményről annyit tudok hogy "minden rendben".Tehát semmit. Állítólag még a prolaktinom se magas. Nem lehet minden rendben, ha minden rendben volna már megszültem volna :(
Mensim az van, hol 18, hol 40 napra jön meg, de azért általában a 31-32-33 nap környékén meg szokott jönni.
Vendég
 


Ramboka, nagyon koszonom a valaszod, kerhetnek egy e-mail cimet hogy ne a topikot terheljem? Nagyon szeretnek meg ma valaszokat kapni mert holnap de. megyek vissza es szeretnek mindennel tisztaba lenni hogy nehogy valami kart tegyen a magzatban tudatlansagaval bar bizom benne, azert ez nagy felelosseg!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok!
Ma strandoltunk! :D :D :D Bár a gyereket bele kellett erőszakolni a vízbe,de egy kicsit megmártóztunk!

Áfonya
Nekem 22 hós a gyermekem ,és abban hasonlít az esetünk,hogy ő is hamar sikerült.Most meg 16 hónapja már,hogy a tesó nem akar jönni :( Viszont,a nőgyógyászom miután kiderült,hogy nincs p.é,sőtt a ciklusom egyre hosszabbodik,rögtön vérvételt javasolt,aztán onnan már sejtettük,mi a gond.Bár a metforminig futottunk egy-két kört,de azt is felírta :)
Remélem neked is sikerül mielőbb megtalálni a problém gyökerét!
Egyébként attól is késhet a tesó,ha magas a prolaktinod,így önmagában is elég hozzá! :(

Kavicska
Akkor Balcsi után Pest!Te egy országjáró vagy! :D
Sajnálom,hogy mégsem p.é volt! :( Talán legközelebb!!Én nagyon drukkolok hozzá!!

Kincs
VB rajongó vagy? :shock:
Hőmről fogalmam sincs,mert apa elintézte,hogy ne működjön. :twisted: Beleejtette a vízbe!Most bár mér,de a számlapján semmi sem látszik. :cry:
A két higanyos hőmérőnket pedig én törtem el régebben :?

Tontica

Jajjjjj,te szegény! :( Én már azt hittem elmúlt a fájdalom!

Rambóka
Nálunk a kiságy tök felesleges volt,soha nem aludt benne a kisasszony! :twisted: Most kapott egy "körbekerített" gyerekheverőt,és abban eljátszik egész nap,valamint napközben és fél éjszaka ottszunyál. :wink:
Persze kiságy nélkül nem éreztük volna jól magunkat,hiszen időnként próbáltuk beletenni.Sztem vegyetek egyet,de ne a legdrágábbat.Esetleg utazóágy?én legközelebb(ha lesz legközelebb)azt veszek!!!!! :wink:
Ilyen nagy melegben pedig TESSÉK TÖBBET PIHIZNI!

Ella

Mikor is tesztelsz?

Rejo
Apa nagyon ügyi!!! :D
Voltatok idén strandolni??

Andika

Ritkán írsz! :( :( Pedig kíváncsiak vagyunk ám,veled mi van!

Csakegy

Nem tudom mi lehet ez nálad?! :? :(

Most pedig gyorsan húzok tusolni,apa már végzett! :oops: :P
Ma van a szülinapja!!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok
Eltüntem...de bejött a jóidő csavizunk+áll.takaritok(legújabb mániám) :) !
Kavicska,Kincs:)
Szerdára tervezem a tesztelést...........foglam sincs h mire számitsak...hőm (még)fent....majd kiderül!
Igérem + lesz küldök sms-t!! :) :)

Andika
Holnap leszek..!!!puszi
Remélem jól vagy!!!!! :) :)

Mindenkinek :) és jó éjszakát!!!!
Vendég
 


Okr!
Felírta? Márhogy a nődoki? Úgy tudtam nőgyógyász nem írhat fel Metformint... rosszul tudtam? Vagy nem csak nődoki? Hol van? (helyileg) Jó orvos? Minden amire szükségem van jelenleg egy jó doki!
Vendég
 


Okr: asszem semmi más csak a hőség... most mértem és 36,5 ami szerintem nálam egy teljesen normális átlagos hő... gondolom túl meleg volt nap közben és az jól felnyomta a hőm...

ez így legalább már tiszta sor :)

Jó szülinapozást :) Mit vettél neki?
Vendég
 


Áfonya!

Én már írtam neked jó dokit, nem? :D

Tontica!

Gyorsan írj ide, ha még itt vagy mert mindjárt fexem!!!!!
rambóka
 
 


Sziasztok!

Ágy-kérdésben nálunk az lesz a helyzet, hogy megvan a régi kiságyam gyerekkoromból, abban el lehet, aztán majd kap egy rendes nagy ágyat, ha kinőtte.

Szerintem egyébként 1 matrac is tök jó. Én imádok a földön aludni matracon. :-)

Én semmiképpen sem aludnék 1 ágyban a picivel, ismerek olyat, aki ezt megtette, és gyakorlatilag fél óránként ciciznie kell az 1 éves gyerekéne, úgy elkényeztetődött, a baba csak nyöszörög, ha nincs cici sír, ha van alszik tovább. A mama meg nem alszik szinte semmit.

Nagyon meleg van nálunk, alig aludtam valamiot. Gáz. csajok, én nagyon félek a szüléstől!
Én nem bírom a fájdalmakat, nincs bazi erős szervezetem, és borzaqsztó beteg vagyok, aki nem bírja az orvosi vizsgélatokat, meg semmi ilyet! Mi lesz velünk?

Sziasztok, szép napot!
csillagfény
 
 


Szia Áfonya!

Abban hasonlítunk, hogy a fiam nekünk is 3 hónap alatt "megérkezett" attól kezdve, hogy elhatároztuk: jöhet. A tesóra pedig több mint 2 évet kell(ett) várni. Mert az idősebb 2 éves korára szerettem volna, ha megszületik, és 4 éves, 4 hónapos lesz, amikor megérkezik a tesó.

Attól kezdve, hogy hozzáértőbb nőgyógyászhoz kerültem (tavaly március), 1 év kellett a teherbeeséshez (idén április). Ami a pénzt illeti, minket sem vet fel (persze tudom, hogy vannak megítélésbeli különbségek), ezért én folyamatosan írtam, hogy mennyit "költünk" a 2. számú babócára: egy év alatt 28 ezret fizettem oda a dokinak a teherbeesésig, ez szerintem nem túl sok az időtartamhoz-eredményhez képest. De ha mondjuk 2-3 évig nem értünk volna célba (vagy 100 ezertől több lett volna egy évben ez az összeg), akkor már lett volna mit megfontolni. Ebben nincs benne a gyógyszerek ára, mivel a Closy és a Merckformin is 4-500 forint, tehát nem nagy tétel havonta.

Én is jártam endokrinológusnál, lehet, hogy jobb is, hogy nem írt fel valami egészen mást (esetleg nem megfelelő gyógyszert), hanem csak annyit írt fel, hogy "hízás javasolt", amit persze nem tudtam megvalósítani. Nekem is, mint sokaknak, a nőgyógyász írja fel a Merckformint.

(Amikor nagyon szomorú vagy, gondolj arra, hogy mennyivel jobb helyzetben vagyunk/voltunk mi, hiszen minden sikertelenség közepette ott az első baba, akire ránézhetsz és megvigasztalódhatsz).

Szép hetet és jó orvosválasztást kívánok!
:)
Vöcsök
vöcsök
 
 


Írtál Rambóka, és minden hálám a tied is érte... csak ne kérne ekkora összegeket! :(
Vendég
 


Ramboka, koszi, mindjart megyek olyan 10 korul de mindegy, kivancsi vagyok mi lesz! Szerintem tuti gyokerkezeles mert annak a fognak ami faj kilatszik a gyokere es tiszta barnas szine van, ott faj. :(
Egy Clamoxyl nevu antibiotikumot irt fol (spanyolorszag) az van ala irva hogy: Amoxicilina. Ezt a vedono is latta es rabolintott.

Hidegre, melegre, ragasra egyarant faj, nyilallo fajdalom, most tompa a fajdalomcsillapitoktol de nem mulassza el teljesen igy egesz nap faj. :cry:

Kisugarzott az egesz jobb oldalamra ezert se tudtam megmodani rendesen hogy melyik is faj de most mar gondolom az atibiotikumtol lemehetett a gyulladas es mar csak az a fog faj.

Miota lyukas? Nem tudom! Egy hete faj igy!

OKriszti: en is azt hittem hogy elmullik de nem! Felek mi lesz ebbol, multkor mar a weceben bogtem hogy biztos el fogom vesziteni a babat egy ilyen hulyeseg miatt! :cry: Azert remelem nem!!!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Szia Csillagfény!

Náluk éppen ellenkezőleg, a közelségünk megnyugtatta, és kb. 3 hónapos korától gyakorlatilag átaludta az ájszakát (ámbár én ágyban sosem szoptattam, hanem éjjel is, amíg felkelt, az ágy mellé tett kényelmes fotelban szoptattam).

A szüléstől első alkalommal én egyáltalán nem féltem, mert tudtam, hogy sokkal erősebben tűröm a fájdalmat, mint a férjem, ami nyilván azért van, mert neki nem kell szülnie. De erre csak a szülés után jöttem rá :) Most én is félek, habár mérsékelten. És mondtam is a férjemnek, hogy nekem ugyan szülés közben ne mondjanak olyanokat, hogy még 10 perc, és babázhat (meg hasonlók), mert én ott - mint első alkalommal is - meg fogom bánni az egészet, és egészen addig, amíg meg nem szülök, egyáltalán enm fogok vágyni semmiféle babázásra. Habár én első alkalommal sem tartoztam azok közé a nők közé, akik a szülés után egycsapásra elfelejtették az összes fájdalmat - még fél évig nagyon-nagyon emlékeztem mindenre. De mindennek ellenére nagyon boldog vagyok, hogy megint várandós vagyok. Nekem már múlik az álomkórom, és 3 napja hányingerem sem volt. :)

Ti többi kismama, hogy vagytok?

Vöcsök :)
vöcsök
 
 


Köszönöm Vöcsök a vígasztalást! Nagyon jól esik hogy ennyien törődnek velem! Az éves szinten 28ezer az tényleg kibírható volna, de ahogy számoltam az a doki akit nekem javasoltak (és nagyon szeretnék is hozzá menni) majdnem havonta kérne ennyit :( Ezt nem tudom megfizetni.
Esetleg hálás volnék neked is ha elmondanád kihez jártál, hova, milyen orvos, ha tudsz elérhetőséget, stb. Ha nyilvánosan nem akarod nekem jó akár pü.-ben akár emailben: adel.adel@freemail.hu
Mégegyszer köszi!
Vendég
 


Kedves Áfonya!

Én dr. Ács Nándorhoz járok, akinek Bp.-en a Szent István körúton van a magánrendelője (minden csütörtökön rendel), és a SOTE II. számú Női Klinikájának orvosa.

Én az interneten keresgélve (PCO témában) találtam rá több cikkére, egyébként a Babanet Rendelőjében is sok válasza van, ami alapján úgy tünt számomra, hogy megfelelő. Amikor ugyanis a régi nőgyógyászom azt mondta a hormonleletemre, hogy megfelelő, én meg tudtam, hogy nem lehet az, egy meddőségi honlap egyik orvosának leírtam ugyanazt a leletet (dr. Török Attila), és ő azt mondta, hogy PCO, továbbá, hogy ezzel még nem kell meddőségi centrumba járni, elég egy megfelelő nőgyógyászt találni. Ugyanezzel a lelettel elmentem dr. Ács Nándorhoz is, aki szintén azt mondta rá, hogy PCO, és elküldött uh-ra stb. Így kerültem hozzá.

A telefonszáma (ami egyébként a babaneten is ott van - http://www.babanet.hu/szak/acsn.php): +36 30 9520861

Egyébként "véletlenül" hárman is hozzá járunk közülünk (espero és csillagfény, azt hiszem) - és most mindhárman babát várunk :).

Vöcsök :)
vöcsök
 
 


Tényleg ezer köszönet Vöcsök, ti nem is tudjátok mennyit segítettetek nekem! Megint van remény! Már csak azt kell eldöntenem, hogy Pestre vagy Pécsre menjek, de legalább már tudom kihez forduljak!
Lehet hogy hülyén hangzik 2 nap után de szeretlek titeket! :D
Mégegyszer örök hála mindenkinek aki segített!
Vendég
 


Kedves Áfonya!

Ez a legkevesebb, amit megtehetünk egymásért, hogy elmondjuk a tapasztalatainkat. Hová valósi vagy? Messze laksz Pécstől és Pesttől?

Vöcsök
vöcsök
 
 


Még csak annyit, hogy Ácsnál 7 ezer forint a tarifa, de ha csak receptet ír fel, akkor sosem kéri el ezt az összeget (vagyis ilyenkor 0 forint).

Terhesrendelés: 6 ezer, de gondolom, azt már helyben fogod megoldani :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Többiek ne figyeljetek ide, ugorjatok a hsz végére, kiságy-téma kivesézése jön!
Rambóka!

Mi rutintalanul 3 ágyat vettünk a gyereknek, elmondom melyik miben volt jó.

Az első két hónapban mózeskosárban aludt a gyerek, ami a lehető legjobb megoldás, már írtam. Ezt mi ajándékba kaptuk, de pécsi vásárba kosaras cigányoknál nem drága. Úgysem fog az elején elaludni a saját kiságyában! :wink:
Ezt odatettem a franciaágy mellé, (akkor még olyan matrac-szerű franciaágyunk volt, szóval szinte a földön aludtunk )éjszaka csak kinyúltam, fel se kellett kelnem, szopi, aztán aludtunk tovább. A bölcső is ugyanilyen jó, kis zug, szeretik az újszülöttek, azt ráadásul ringatni is tudod, ami megnyugtatja, DE: sokkal drágább mint a mózes, és mindkettőt kinövi a baba kb. két hónapos korában.

Mikor kinőttük a mózest, vettünk egy 120X60 kiságyat, két nagyon jó funkcióval: Az egyik oldalát le lehet engedni, és bolcső alakú a lába, tehát ringatható. (kereket is kehetett rá tenni, meg fix lábat, ha nem akartad a bölcső funkciót). Ezt a méretet extra funciók nélkül nem érdemes megvenni, mert akkor inkább a nagyobb 140X70 méretet kell, mi is csak azért vettük, mert a nagyobb méretben nem voltak ilyen extrák.
na, ezt a kiságyat leengedett oldalával odatettem a rendes franciaágy mellé (időközben a szülők is kaptak "rendes", fakeretes ágyat), és igy összeért a babaágy és a mi ágyunk fekvőfelülete. Szóval együtt is aludtunk meg nem is. Nagyon jó volt, mert egy baba azért 5-6 hónapos koráig éjszaka is szopik. (szomjas). Szóval megint nem kellett felállnom legmélyebb álmomból, lehajolni és kivenni a gyereket a kiságyból (90/60-as vérnyomással ez szép mutatvány a vaksötétben), csak odanyúltam a gyerekért és kész.
+ Már tudod ilyenkor a sírásából, hogy most nem éhes-szomjas, hanem fél, meg téged keres, ilyenkor csak a kezét fogtam meg, megsimoztem, vagy MEGRINGATTAM. Ez volt a legtutibb ebben a kiságyban, pár ringatás félkézzel félkómában, és már mindenki aludt is tovább. Az ágy kb. egy húszas volt.

Mikor elköltöztünk Németországba, kellett vennünkl egy új kiságyat, akkor 140X70 vettünk, aminek ki lehet venni elöl középen a két rácsát. Ekkor Domi kb. egyéves lehetett. Először ez is a hálóban volt, és nagyon jó volt, ha akart, nem kellett felkellnem, a gyerek átmászott hozzánk a nagyágyba, mert ki tudott szállni a saját ágyából. Szóval nem kellett felkellni hozzá. Szopi ekkor már nem volt.
Másfél évesen tettük külön szobába. Azért jó, ha ki tud szállni a saját kiságyából, mert különben reggel hatkor addig üvölt, míg át nem mész érte, és ki nem veszed. Így meg kimászott, átjött hozzánk, és 9-ig aludtunk tovább együtt. :lol: Még egy trükköt csináltunk mikor külön szobába tettük, éjszakára betettünk a kiságyába egy cumisüveget tiszta vízzel. Ha szomjas volt, megtalálta, ivott álmában és aludt tovább, meg se nyikkant reggelig. Aztán kb. két-három éves korában levettük a rácsokat, átalakítottuk kisággyá.

Domi elég hamar kinőtte ezt az ágyat, mert nagyon magas gyerek. (kb. 5 évesen)Utána már rendes felnőtt méretű (90X180) ágyat kapott, csúszdával meg létrával. :lol: ja meg persze leesésgátlóval.
Alatta tud játszani. Szuper. Ez drága ágy volt, de egyetemista koráig ezt fogja használni, nagyon masszív, úgyhogy kitart addig. :D

Most már csak hetente egyszer jön át hozzánk éjszakánként :lol: , nagyon édes, csak úgy fut, és arra ébredünk éjjel, hogy csattog a meztelen talpa a folyosó kövén. :D Apa már arra is idomítja, hogy magától hozza a takaróját is! :D De olyan jó, mikor bebújik mellém és átöleljük egymást és alszunk együtt. :D

Nnnnna, most jól kiveséztem a kiságy- témát! :lol:

csajok ma kettőkor 4D-s UH!!!!!

Kincs,
sima fehérek lesznek a falak (én tejeskávét akartam), mert ez óccsóbb, meg az amatőr festőlegények - lsd apa - se tudják elrontani! :lol: mert a színes csúnya, ha nem szépen kened, kétszer rámész ugyanarra a felületre...stb. De az új TV-nknek szuper színei vannak! :D
Szóval erről még nem érdemes képeket feltenni, hacsak nem apára vagy kiváncsi tróger rokker festőszerelésben meg műanyag festőszemüvegben! :lol: De a babszobáról majd teszek fel képeket, ha kész lesz. nem is baj, hogy fehérek a falak, mert minden más színes, függönyök, szőnyeg...stb.

Okr!
ne is mond. UTÁLOM PESTET!!! Itt nincs strand!!! :twisted:
Itt a strand azt jelenti, hogy autózól másfél órát a dugóban, 2000Ft-ért veszel fejenként felnőtt jegyet és 1000-ért gyerekjegyet, cserébe bemehetsz egy olyan túlzsúfolt helyre, ahol letapossák egymást az emberek, és undorító koszos a víz a tömegtől.
Pécsen egy délelőtti jegy 200 ft volt nekem tavaly, (Dominak ingyen) a festített víztükrű kristálytiszta medencében, ahol hétköznap délelőtt csak 5 kismama meg a gyerekeik voltak.
pedig úgy kívánom a vizet!!! De már napoztam itthon a kertben, és slaggal le is locsoltam magam. :lol: Meg a gyereket. :lol:

na megyek enni valami tízórait. :shock:

Kép

Kép
rejo
 
 


Igen sajnos elég messze lakom mindkettőtől, Pesttől120, Pécstől 80km-re. Paks mellett élek. De még mindig legközelebb Pécs van, ahol segítséget kaphatok. Eddig azért jártam Pestre, mert Pécsen nem ismerek senkit, Pesten viszont laktam 2 évet, ott szültem a lányom is (a SOTE I. klinikán). De hát eddig nem sokra mentem a pesti dokimmal sem :(
Gondolom Ács dokinál nem kötelező a magánrendelésére járni... ugye? Ha a klinikán keresem fel feltételezem nem kér 7000Ft-ot...
Vagy csak akkor vállal valakit ha a magánjára jár? Ugye nem? :?
Vendég
 


Hát szerintem sajnos igen. Vérvételekre, uh-ra a klinikára jártam az éppen ügyeletes orvoshoz Ács beutalójával. De én az éppen ügyeletes orvosoknak sosem fizettem semmit, hiszen az "jár". Aztán a lelettel vissza a magánrendelésre. A klinikán még sosem voltam dr. Ácsnál.

Nem tudom, hogy a többienél - Espero, Csillagfény - ez hogy volt, nálam így. Viszont ez azt is jelentheti, hogy - ha történetesen őt választod -, akkor a vizsgálatokra akár helyben is elmehetsz, Pakson.

Vöcsök
vöcsök
 
 


Pfff...hát ez nem túl jó hír... Csillag írt nekem, őt tudom hogy szintén magánra járt, nincs is ezzel baj, felháborodva igazán akkor volnék ha kizárólag magánbetegeket kezelne. Én a mostani orvosomat csak megkerestem a klinikán ahol dolgozik, soha nem kért egy fillért sem, igaz nem tudom van-e magánrendelése...
Vendég
 


Igazából én a kórházi rendeléséről nem tudok semmit, mivel egyenesen a magánrendelőben kerestem meg. Megjegyzem, sem az UH-n, sem a nőgyógyászati szakrendelőben nem volt ott sosem, amikor éppen mentem. Olyat már mondott, hogy hívjam később, mert szülésnél van vagy hogy éppen tanít, de olyat még nem, hogy éppen beteget vizsgál :)
Szóval erről nem tudok semmi okosat mondani.
Vöcsök
vöcsök
 
 


Hello lányok!

Én is Ács magánrendelésére járok és Vöcsök hozzászólásával ellentétben nekem akkor is kellett fizetni 7000 Ft-ot, amikor csak a metformin receptért mentem. Hozzáteszem, hogy nekem még így is bőven "megérte". :D
Az UH a klinikán volt, azért nem kellett fizetni.

Áfonya, én azt javaslom neked, hogy ha tudod, vizsgáltasd ki magad a mostani dokiddal, vérvételek + UH. Ha beigazolódik a PCO, akkor pedig keresd fel Ácsot vagy a pécsi dokit, akit Rambóka javasolt.

Espero (6+1 :)
espero
 
 


A mostani dokimat még elérni sem tudom :( Ma is 2x kerestem de fel sem veszi... mindegy majd még próbálom. UHot nem csinált, rákérdezek hajlandó-e a következő találkozón. Vérvételen voltam de az eredmény nála van, én még csak nem is láttam :( Hogy tudom azt megszerezni?
Vendég
 


Mégegy kérdésem volna. Sokótoknál olvastam hogy szed egy premens nevű szert. Utánanéztem, és ez (ahogy a nevéből sejteni lehet) a premenstruációs szindróma panaszait hivatott enyhíteni. Miért szeditek? Segít valahogy a fogamzásban? Vagy a PCOra van jótékony hatással? És tényleg működik?
Aki szedi vagy szedte és tudja hogy hogyan segít homályosítson fel engem is :)
Vendég
 


espero: 7000 Ft egy receptfelírásért nagyon brutál és undorító. A többségnek ráadásul nem is jön össze egyhamar a baba így sok-sok hónapon át kell fizetnie... hát én akkor már inkább elmennék a Kaáliba... ott leperkálja az ember az elején a tizest meg még egy zsák pénzt az UH-ért aztán csak a vizsgálatokért fizet... ott még ha ki is fizettetik az UH-kat, az is csak 3000 Ft/db. és nem 7000 mint egy magánrendelésen......

bár a legjobb megoldásnak akkor is a belgyógyászt tartom... aki terhesség alatt is végig tudja követni az embert...

Igaz, fix nőgyógyászom nekem azóta sincs... de mostmár tényleg kerítek egyet... elegem van az állandó gombászásból...
Vendég
 


Na mostmár semmit nem értek! Felhívtam a dokimat mert vetetett vért kizárólag a prolaktinszintem ellenőrzésére még mielött elkezdtem volna szedni a Bromot. Teljesen normális! 9,2 és azt mondta 20ig normális az érték. Na de akkor most mire szedem a Bromot? Akkor megint hiába várom hogy peteérésem legyen ha nem is arra szedek gyógyszert ami a bajom! Már azt se tudom mi bajom van :( csak az biztos hogy nincs peteérésem. Mellesleg azt sem értem hogyan lehet jó a prolaktinom ha van tejem (mégha minimális is)! És persze elvonul szabira, júli 10 után keressem. Addigra elkezdődik mégegy ciklus és megint nem történik semmi :'( Biztosan orvost váltok.
Vendég
 


Sziasztok!

A receptet nekem a klinikán írta fel, és azért nem is kért, bár én adtam neki valamit.
Utána a magánrendelésre hívott, azt mondta, most a klinikára nem tudok menni, mert épp szabin van.

Nem tudom, egy kolléganőm az egyes klinikára járt, ahhoz a szuper dokihoz, akinél én is jártam terhesgondozásram, és ötöt fizetett neki alkalmanként. Elvileg nem kell, és nem kérhet, de elvárják, és valamit úgyis kell adni.

Viszont ez így havi 6E, és legalább bejön a szülésedre. Gondolom azért is kell adni valamit. Mégis mennyit? Én asszem megkérdezem, nem tudom.
A + viszgálatokért nem kell fizetni.

Nézd nem túl szép dolog az tuti, de SOKKAL több idődbe és energiádba kerül, amíg végigkísérletezed az egészet, úgyis kell mindenütt adni az orvosoknak, akkor is ha sztkba jársz. Lehet, hogy nem annyit, de ha rosszul kezelnek, akkor szívsz.

Nekem csináltak fogszabályzót is, későn kellett, és muszály volt, az is havi 6E volt, és volt hogy 20 percet voltam bent, és kéthetente mentem, volt hogy havi egyszer 5 perc.

Ilyen világban élünk sajna.
Sziasztok!
csillagfény
 
 


csillagfény: ha nekem azt mondanák, hogy havi 20e. átalányban és ezért annyiszor megyek ahányszor csak kell, felírják a gyógyszert, UHznak és vérvétel akkor leperkálnám... de gyűlölöm ha azt érzem, hogy lehúznak...

a belgyógyászom még soha nem tartotta a markát (és nem is kapott tőlem pénzt) és ugyanolyan lelkiismeretesen foglalkozik velem! Majd ha összejött a baba viszek neki valami szép ajándékot! Ha pénzt kért volna, akkor is fizettem volna de így sokkal de sokkal jobban meg tudok benne bízni... (így elhiszem, hogy nem azért szedeti velem a vitamint, hogy pénzt kapjon a vérvételekért)

Majd ha terhes leszek akkor én is fizetek a szülésznek... mert az anélkül nem megy... de ott is csak olyan dokihoz megyek majd akit sokan ajánlanak... és nem ahhoz aki a neten reklámozza magát egy"piaci rést" meglovagolva és úgy szerzi a pácienseit...
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: