Új privát üzeneted érkezett!

Orsi, lesz mit példaként felhozni férjemnek. :wink: Én is úgy tervezem. Csináltunk egy előzetes-hozzávetőleges költségvetési tervezetet, hát ha 4-5 hóanp alatt vásárolunk, így is kemény tízezreket kell majd a boltokban hagynunk. Én sok mindent nem szeretnék elfogadni használtan. Főleg, hogy a "családban" ki tudja, mióta nem volt bébi. Na meg valljuk be, élvezem is majd, hogy vásárolgatunk a bébinek. Már a nézelődés is annyira jó. :roll:

Ami nehezebb lesz, az a feladatok felosztása. Tudjátok, nem szeretnék úgy járni, hogy van a babának 5 kifogója, de nincs egy darab pelenkája sem. Szóval szerintetek lehet előre egyeztetni a nagyszülőkkel? Úgy, hogy "örülünk, ha segítetek, de a választást hagyjátok nyugodtan ránk". Senki ne költsön már feleslegesen - meg hülyeségre.

Innen jut eszembe, István is kinézett egy körforgót. Annyira lelkes ő is. :oops: :shock:
vbea
 
 


Nekünk sikerüt a mind a két családdal egyeztetni, és úgy oldottuk meg, hogy vagy ideadták a pénzt,mi meg megvettük ami éppen kellett, vagy utólag fizették ki.A bébihordozót pl.amikor megvettük az anyós átjött másnap és ideadta az árát. De anyu gyereknap előtt adott pénzt, hogy valamit vegyünk belőle leendő unokájának, abból meg a játszószőnyeget vettük meg.De mi szóltunk, hogy bárki akar venni valamit,kérdezze meg tőlünk, hogy nincs e már belőle.Ruhadaraboknál még nem is olyan vészes, de amiből elég 2-3 abból tényleg minek legyen öt. :shock: Úgysem használod,meg felesleges pénz kidobás!
Meg nem biztos, hogy ami tetszene a nagyszülőknek,azt te szívesen adnád rá a gyerekre! :lol:
editmaci
 
 


Na igen. Diplomatikusan ugyan, de én is erre céloztam. Mi már majdnem mindenből kinéztük a nekünk megfelelőt. Babakocsi, hordozó, kiságy, pelenkázó stb. Még azt is tudom, hogy milyen kombidresszt akarok a babának. De ezt valahogy csak tálalni kell a külvilág felé is... Megsérteni nem fogok senkit. Meg nyilván nagy öröm az másnak is, ha járhatja a boltokat, felfedezhet mindenfélét, de azért nekem meg jólesne, ha egyeztetne előtte. Bár, ha abból indulok ki, hogy anyósék még nekem sem mertek felsőt venni karácsonyra... a férjemmel vetették meg. :lol: Ő meg tudja. :wink:
vbea
 
 

 
 

Szerintem a közeli rokonoknak nyugodtan meg lehet mondani, hogy mi kell. A legjobb, ha a pénzt adják oda és te megveszed a saját ízlésednek valót. Engem anyám a kisinggel a világból ki tud kergetni! Én imádok turkálni a gyereknek. Anya is vett pár dolgot, de mindig veszekedésbe fulladt, mert visszaküldtem vele. Annyira nem egy az ízlésünk! Most is jött velünk vásárolni és már majdnem ordítottam vele a boltban. Mert szerinte a micimackós cumisüveget kellett volna megvenni én meg az Aventeset vettem. Abból is a 330 ml lett volna az ideális szerinte! Szóval jobb lett volna, ha nem jön! De ha a nagyi normális és elfogadja te mit szeretnél, akkor lehet az, hogy együtt mentek néha és megmondod mi kell. Szerintem én írok egy listát mi az amire még szükségem van és ha a barátok megkérdezik simán megmondom. Vagyunk olyan viszonyban, hogy nincsen belőle sértődés. Esküvőn is mondtam egy csomó dolgot, különböző árkategóriában és abból választottak! De ez a közeli barátokkal és a családdal oldható meg. Aki meg idetéved csak úgy ( remélem azért nem lesz ilyen nagyon) az meg hoz amit hoz, vagy nem hoz! Lehet örülni fogok, ha valaki rámnyitja az ajtót!

Ja, a zenélő-forgó nekünk is a Corás. Hát.... Az ember próbál spórolni, de nem mindeig jön össze. Amúgy meg a függöny és az a szaros forgó valahogy nem jó együtt! Nem tudjuk jól berakni. Meg én kicsi vagyok és szerintem engem zavarna is. Alig tudom majd a gyereket alá tenni. Ja, ezt írják első játéknak, mert a hallás fejlesztése a fontos az első hónapban és a mozgó tárgyak figyelése. Utána a csörgő-zörgő játékok és a 3. hónapban a tornászós, mozgásra késztető cuccok, mint a szőnyeg.

Na, készülnöm kell Nst-re!
tokajkincse
 
 


Lányok, csak határozottan. Ez most komolyan mondom. Az esküvő körüli véleménykülönbségek kutyaf*szák ahhoz, amit majd most kell megvívnotok az anyákkal és egyéb ismerősökkel. Mert gyereket nevelni mindenki tud, leginkább a másét. És mindenki jobban tudja, hogy mit kell ráadnod, mikor kell felvenni, hol kell aludnia stb. Akár tök idegenek is. Én anyámnak demonstráltam a noname Tescos és a Prince Oliver bodyk különbségét, mint a reklámban: két mosás után az egyik elnyúlt mint a sz*r, a másik meg olyan, mintha most akasztottad volna le a boltból. A különbség vagy 300 Ft. Úgyhogy mondtam, hogy vagy ne hozzon neki, vagy csak feleannyiszor hozzon, de normálisat. Merthogy az ilyen kisgyerek még nem koszolja, nem nyúzza a ruhát, úgyhogy jó a gyengébb minőség is. Ja, csak kifakul, elnyúlik, összemegy stb.
Szóval nyugodtan mondjátok meg, hogy mi kell. Babalátogatóba úgyis mindenki tipegőt visz. Azt meséltem, hogy 3 garnitúta egyforma tipegőnk van, csak a figura más az elejükön, színre, fazonra ugyanaz. :lol:
Amúgy nagyobb dolgokban tényleg az a jó, ha inkább odaadják a pénzt, és majd megmutatjátok, hog ymit vettetek. Vásárolni se jó őket elvinni, mert ilyenkor azt hiszik, hogy a tapasztalatukat meg kell velünk osztani, holott az ő tapasztalatuk igen csak elmúlt már 20 éves. Meg szerintem mi mindannyinan jól kitanulmányoztuk előre, hogy mit, milyet szeretnénk...A micimackós cumisüveg lehet, hogy mutatósabb, de a gyereket baromira nem érdekli, hogy mi van az oldalán, viszont téged jobban izgat az, hogy kevesebb levegőt nyel a gyerek pl. a aventes cumival. Amúgy szerintem a 330-as üveg túl nagy, nekünk 260-as van, de azt is túl nagynak találom, a 125 milisek olyan kis kézreállóak. Max. többször töltöm később.
Tegnap néztem az Aventes varázsitatókat a Corában, és montam Sanyinak: de q. drága. Mire kedves férjem: és? Úgyis azt fogod megvenni, akkor nem mindegy? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eszembe jutott mit akartam: ne tegyétek a forgót a baba feje fölé, kényelmetlen nekik. Lilinek olyan térdmagasságban van, és innen sokkal jobban rálát, és jobban élvezte. A feje fölött tekeregnie kellett...
Ma 10-től fél egyig aludt, evett, és most egyfolytában röhög meg sikkangat :wink: :wink:
pedina
 
 


Egyik kedvencem a tapasztalat. Ezzel már az esküvő előtt is etettek. Tudjátok, az a vicces, hogy egy év távlatából is éreztem az óriási különbségeket tesóm, és a mi a lagzink között. Egy év alatt is eszméletlen sok minden volt könnyebben hozzáférhető. Mi vadásztuk tavaly a nem 300 Ft/5 db üvegkavicsot. Tesóméknak 200-at vettünk egy ezresért. Ugyanez volt az úszógyertyával is. És ezek csak az apróságok.
Na ezek után senkinek nem fogom hagyni, hogy beleröfögjön, hogy "szerinte" mi hogy lenne a jobb. Kedvencem a "ti is felnőttetek így vagy úgy". Ez engem nem hat meg. Biztos tuti lesz nem egy nézeteltérés. István szerint az a legjobb stratégia, ha azt válaszoljuk a "mit néztetek ki" kérdésre, hogy "ezt" és "azt". Ha nem tetszik nekik, mert drága (hihi, az lesz), akkor nem kell rá pénzt adni, és megoldjuk máshogy... Ennyi. Én csak attól tartok, hogy ne is vegyenek, pusztán jóindulatból. :roll: :?
vbea
 
 


Jaj, Lili. Megzabálom. :o :lol: :wink:
vbea
 
 


Én már tudom, kitől szeretnék tanácsot kérni, ha arra van szükségem. És kérek is. Majd tőletek. Már Edit is nyaggatom. :wink:
vbea
 
 


Sziasztok!
Nem igazán voltam itthon, jó sokat írtatok.
Nálunk is mindig van aki jobban tud vmit, de ez szerintem mindig is így volt, én is vívom a a harcot a családdal. Nálunk is régen volt pici baba a családban, így mindenki felénk pörög. Százfelé kellene menni, hogy mindenhol legyünk.
Mi is kaptunk már olyan dolgokat ajándékba, amit tuti nem fogok használni, jobb lenne ha megkérdeznék.......

Orsi, hova szoktál járni turizni?

Edina, tök jók a képek!!!
sz.szilvia
 
 


Szerencsére nekem anyukám osztotta az észt, őt meg leállítom. Anyós semmibe nem szól bele, gondolom a gyerekbe sem fog. Vagy majd csak ha kérdezek.
Ja, NST. Doki nem volt, mert éppen császározott Miskolcon. Kikérdezgettem a csajost, hogy milyen a doki. Hát erre nem elmegy a szentem 10-én 3 hét szabira! Mondtam Robinak, hogy belőlem ezt a gyereket kiszedi 10-e előtt, ha nem szülünk addig, mert én nem fogok ügyeletes orvosnál szülni, az tuti! Marci rendes volt, mert mocorgott. Annyi lépcső után... Apa elkezdte velünk a lépcsőket, de utána már csak "szemmel "segített! Hát, mostmár jó lenne szülni! Miért szívok én minden orvossal?
tokajkincse
 
 


Orsi,hogy tudod,te így kifogni, hogy minden dokid szabira megy! :mrgreen: Egyébként is miért megy el egy szülész szabira,nem :?: :D :D :D
editmaci
 
 


JA, turi.
A Flórába szoktam menni néha. Ez a Tulipánnál van a kis közben. Aztán a Plázánál a Szentpáli úton a Cók-Mókba, valamint a Gézengúz jó még. Ez a Szemerétől visszafelé van a Centrum oldalában egy kis közben. Hétfőnként pedig a Szemerénél, a MÁV mellett van egy olyan turi, ahol szoktak jó rucik lenni. De csak hétfőn vannak ott azok, akiknek jó a bébi cucc is.

Edina, találtam neked 18 000 -ért távirányítós zenélő-forgót! :D

Nem idegesítem magam a dokin, amíg nem beszéltem vele. Addog amúgy is megszülünk! :P
tokajkincse
 
 


Kösz :lol: Rögtön 2-őt vennék, hogy legyen tarcsiba is :lol: :lol: :lol: Megyek vacsoráztatni. Kriszti? Semmi?
pedina
 
 


Edit, a Brendon oldalán, ha beütöd a cikkszámot és hogy hol akarod megvenni, akkor kiírja, hogy van-e a cuccból! :D Persze most van mellszívó!

Gondoltam Edina, hogy veszel egyből! :lol:
tokajkincse
 
 


Ez Vreczenár? És amikor megkerested, és megbeszéltétek, hogy elvállal, nem jutott eszébe, hogy momentán a szülésed várható időpontjában készül szabira?! :evil: Akkor ennyi erővel járhatnál a sima terhesrendelésre, ahhoz, aki épp rendel, szülnél az ügyeletesnél és megspórolnál egy csomó pénzt. :idea:
Az én dokim is elment egy hétvégére, de akkor szólt az ügyeletvezetőknek, hogy ha bejönnék, akkor ők legyenek szívesek levezetni a szülésemet, és ne a szülőszobai ügyeletes. Meg elvitt bemutatni nekik. Ő akkor azt mondta, hogy igaz, hogy 3 nap múlva letelik a terminusom, de nem indítaná meg csak azért a szülést, hogy nála szüljek.
Vettem habtapit!!!! A Régióban.
Hogy bírjátok a meleget lányok? Nagyon nehéz? Én úgy örülök annak, hogy nekünk Lili így jött össze, mert én nyáron mindig haldoklom a meleg és az allergiám miatt. Most is azért próbálom rászoktatni a pépes kajára is, meg hogy igya meg a fagyasztott tejcsit, mert nem tudom meddig húzom augusztusban gyógyszer nélkül, és azt szoptatás mellett nem szedhetem :cry: :cry: :cry: :cry: Tavaly csak egy hét volt borzasztó, de akkor annyira fulladtam, meg köhögtem, hogy hánytam tőle.
Kép
pedina
 
 


Ma én is megyek a dokihoz,megkérdezem, hogy ő mikor szándékozik szabira menni.Remélem majd csak azután, hogy én megszültem! Ha nem, akkor megyek velük én is! :lol: :lol: :lol:
Én nagyon nehezen viselem a meleget, egyedül már nem is nagyon merek elindulni sehová,mert a héten is a Sparban olyan hosszú sor volt, hogy mire sorra kerültem már kezdtek előttem összefolyni az emberek! Főleg a zárt helyeken bírok nagyon rosszul lenni. :( Mire vagy allergiás Edina? Bár mindenképpen rossz,akármire is!
:cry:

Nagyon jó ez a szőnyeg,megkérdezhetem mennyi volt?

Ja,jó hétvége elé nézünk! Imi hazajött ma munkából,mert megy a hasa! :cry: :cry: :cry: Valószínű, hogy ez még a rohadt víztől, mert már a héten is miondta, hogy valami nem az igazi,de ma reggelre nagyon szarul lett! :(
editmaci
 
 


Nekem eddig nem nagyon tűnt fel a meleg, mert nem nagyon járok ki!Folyton a gép előtt ülők! Tegnap viszont azt hittem megpusztulok amíg Nst-n voltunk. Itthon 21 fok van a szobában, amit most nagyra értékelek! :D A zöld függönyünk is sokat felfog a melegből. Alapból én nagyon szeretem, de most egy kicsit sok.
Szerintem egy szülész sosem menne szabira, ha azt nézné mikor ki szül nála, mert mindig szül nála valaki! Át szokott adni másnak állítólag, de azért na! Apa folyton ezzel a 8.-val húz minket! Pont jó is lenne! Mindenki örülne! Valahogy úgy érzem, addig simán kihúzzuk egyben, csak tovább ne!
Eddig szinte senki sem szült időre az ismerőseim közül, mindenki túlvitte. Már csak az a kérdés, hogy nekem mi a "túl"? :?:
Jó ez a szőnyeg, de nem értem miért kell bele kicsi darabokat tenni? Pl. az állatok szemei? Én anno 27 darabosat vettem Bencének 2000 ft-ért. AZóta is verem a fejem a falba, hogy nem vettem már akkor a miénknek is! Nyíregyen a Brendonban láttam 2990-ért ilyen 9 darabosat.

Ja , és találtam 15 000-t is távirányítós zenélő-forgót! :lol: És ez még világít is éjjel a falra!

Krisztiről semmi hírem! Gondolom úgyis szól! Nem is írok neki, mert szerintem éppen elegen "zaklatják" a családból is. Meg írhatnék napi 2-3 sms-t is! Tuti nem felejt el minket! :lol:

Edit, szedd elő a férjedet a budiról és csináltass vele nekem pocakos képet! Próbáld a jó oldalát nézni a dolognak! Plusz egy napot otthon van veled. Ja és most inkább ő, mint Te! :roll:
tokajkincse
 
 


Jól van,tudom, hogy még tartozom a képpel! :mrgreen: Mindig akkor jutott eszembe,amikor egyedül voltam itthon! :lol: Most elaludt Imi,de kikészítem a gépet ide a gép mellé, úgyis itt vagyok a legtöbbet,és itt nem felejtem el!
editmaci
 
 


Ez 10 darabos szőnyeg, 1990 Ft volt, a régióban vettük. Volt még számos meg járműves is - fiúknak . Én a számosat akartam, mert abban nincsenek kicsi, kiszedhető, bekapható darabok, de Sanyi ezt akarta. Úgyhogy ha Lili már ki tudja piszkálni meg bekapni, majd kinyomom a szemét mindegyiknek. :lol:
Szegény Imi. Smecta por, ásványvíz, sós krumpli...És sok-sok wc-papír. Még jó, hogy múlóban a járvány, nem? :twisted: :twisted:
Parlagfűre vagyok allergiás, nagyon. Kilométerekről kicsinál. :cry:
Szegény Kriszti. Én a falnak mentem a 38 héttől, hogy naponta kaptam 5 SMS-t meg 10 e-mailt, hogy "egyben vagy még?". Aztán meg ugye túlhordtam, és már szültem volna ezerrel, meg minden kismamára haragudtam, aki már megszült... :oops: Tiszta pszichopata állapot... :?
Szegény Liliusnak is melege van, pedig csak egy napozó van rajta. Ki se viszem majd csak estefelé...
pedina
 
 


Na, bedobtam az összes cuccot mosni, mert úgy látszik ma is meleg lesz. Legalább hamar megszárad! A Brendonos fürdőlepedő volt a legbüdösebb! :?:
tokajkincse
 
 


Küldtem nektek e-mailben képeket. Most megyek főzni. Utálok ebben a melegben, nem is lehet olyanra rávenni, ami mellett ott kell állni.
pedina
 
 


Lányok,
Hát ez annyira hihetetlen! Nem tudtam, hogy ilyen érzés. Amikor meghallottuk Emmabenedek szívdobogását, mindketten elkezdtünk könnyezni. Erős, szabályos szívdobogás. És olyan cukin úszkál ott a helyén. :roll: Halljátok, még a dokinak is könnybe lábadt a szeme, és azt mondta, hogy ezt ennyi év után sem bírja.
Azt mondta, kerítsek körzeti dokit (sajátom Miskolcon van, át kéne kérni magamat), most elmegy nyaralni. Aztán két hét múlva vért veszünk. Ja, már 12 mm-esek vagyunk, ami a doki szerint tökéletes méret. Még van vmi, ami megnyugtatott, hogy ugye úgy mentem el, hogy 7 hetes vagyok pont. Hát az UH most 7+2-nek írt, úgyhogy tuti, hogy tényleg megfelelő ütemben növünk. Az új szülési időpont: január 31. Lényeg, hogy mindenképpen vízöntő a kis drága. Annyira örülök.
vbea
 
 


Még mondott egy vicceset. Amíg vártunk UH-ra (benn voltak a kollégái egyéb páciensekkel), addig dumáltunk, megbeszéltük az összes hülye tünetemet. Nyugtázta, hogy valóban szarul nézek ki. :wink: Mindig nagyon kedves. De veszem a lapot. Azt mondta, hogy még most is elkezdhetek hányni, van, aki még a szülőszobán is hány. Mondtam, ok. :roll: És a hasamra azt mondta, hogy estére tök normális, hogy egyesek úgy néznek ki, mintha félidősek lennének, ugyanis kiesnek a beleim. Tök jó. Tényleg küldök majd képet. :shock:

Más. Tegnap benéztem a Kenguruba. Nekem nagyon tetszenek tapintásra/mintára a ruháik. Nincs rajtuk sok béna nyuszi-maci, hanem vonatok, meg lepkék... Na mindegy. Mondjátok, tényleg nem fogok "téli" babaruhákat kapni ilyenkor, vagy nem is létezik hosszúujjú komidressz? Csak rövid ujjúakat láttam, tipegőből is...
vbea
 
 


Végre-végre! Alig tudtam befogni a számat :roll: . De az Eni gyerekével ne én dicsekedjek már!!! :lol: :lol:
Nekünk ez kimaradt, amikor mi először láttuk Lilit már "gyerek" volt. És én is bőgtem, mint állat. :cry: :cry:
Nevezett poronty egyébként ma alig alszik valamit, keresztben 360 fokot képes forogni a habtapin, most épp ezerrel tv-t néz. :oops: És persze kommentálja is: hö, agúúú, apppú (ami az apja szerint egyértelműen aput jelent :lol: , bár azt hogy mam, meme funkcionálisan használja, nyígva, könnyes szemekkel rámbámulva...).
Nekünk is van Kengurugoldos cuccunk, de csak fürdőlepedő meg előke. De tök jók amúgy. Ruhákat én itt Miskolcon nem láttam.
Hogyne lenne hosszúujjú kombidressz is. Hogyhogy nem lehet kapni? Egész picit sem? (56-os, 62-es). Azért újszülöttre - akármilyen meleg is van - csak adnék hosszúujjút is. De ráérsz a vásárlással. de úgyis tudom, hogy nem lehet leállítani. :lol: :lol: :lol:
pedina
 
 


Nekem az volt a nagyszerű, hogy sose hittem volna, hogy ezt ennyire tisztán és erősen fogom majd hallani. Azt hittem, hogy majd az ultrahang fog vijjogni, denevér meg nem vagyok... :lol: De Emmabenedek nagyon határozottan lépett fel. Most néztem meg a neten. A 12 mm már amolyan 9 hetesnek felel meg. Jaj. Azt mondta dokibácsim, hogy az elevit elég lesz 2naponta is.

Tegnap megvettem első kismama-szerű melltartómat. Semmi push up, semmi merevítő. Nem bírom, megveszek, annyira fáj minden melltartó viselése. Szóval olyat vettem, amilyet kb 12 évesen hordtam. Mondtam férjnek, hogy ez van, ezt kell szeretni.

A Kenguruba ma nem megyek be, mert fixa ideám, hogy 2x egymás után ugyanoda nem megyek, "nehogy feltűnő legyek", mert az ciki. Hülyeség, nem. Most be kell vásárolnom a munkahelyem mögötti Auchanban, majd ott nézelődök.

Liliért meg kell veszni. Elképzelem, amint gügyög. Lányok, tényleg hihetetlen, mennyit dumál. Nem hittem el, de egyfolytában beszél, kommunikál és mondja mindenkinek. :wink: :lol: :shock:
vbea
 
 


Jaj, olyan hihetetlen, hogy valaha mi is ilyen aprócskák voltunk! :D Lassan meg kibújik Pocok!
Szerintem Emma lesz! Tudom, hogy mindegy, de Emmát vagy Benedeket szeretnétek jobban?
Az egyáltalán nem baj, hogy nézelődsz, hiszen olyan jó! Sokkal jobb vásárolgatni egyeséval, mert akkor mindig van sikerélmény. Most szabályosan listát írtam, mert nem tudtam volna ennyi mindent fejben tartani! Ruhácskákat a legjobb venni! Amúgy én is h.u. bodyt akartam venni és tényleg nem olyan egyszerű! A Kabócában van, de máshol nem nagyon láttam! A Tégelben mutattak 1600-ért sima fehéret. Hát annyiért már veszek Brendonosat vagy Prince Olivert. Ja, ha csináltatsz Brendonos törzsvásárlói kártyát, akkor megkapod a katalógusukat. Így otthon nyugodtan böngészhetsz! Nekem nagyon bejött, mert sok hasznos dolgot is leír benne. Van ami rohadt drága, de vannak elfogadható árak is!
Na, amiből sikerült nagyon vacak minőséget venni, az a textilpelus. Nagyon gáz! Szerintem még 2x kimosom és vége is lesz! Ki gondolta volna, hogy még ara vonatkozólag is tanácsot kell kérni melyik a jó! :evil: Brumi Baby vagy Baby Brumi volt, de olyan ne vegyetek! Legközelebb darabra vagyok csak hajlandó venni, mert azt látom milyen! viszont mindenhol ezt mutogatták, ha jól emlékszem. Létezik más is, ami esetleg tartós?
Ezek után: kimaradt a hajkefe. Abból vajon milyet vegyek, hogy ne sértse fel a gyerek fejét és lehetőleg ne legyen tőle több haja sem a kihulló sörtéknek köszönhetően?
Lassan kezdem összepakolni a kórházi cuccomat. Egy hete készülök rá... Edina a gyereknek kell valamit bevinnem? Gondolom elméletileg adnak mindent, de azért rákérdezek! Pluszban pelus, textilpelus ilyesmire gondolok!
Edit, hová lett?
Ja, képeket én nem kaptam Liliről! :( Úgy látszik ki kell minden pillanatát használni a picuriknak, mert nagyon hamar megnőnek!
tokajkincse
 
 


Orsi! Küldtem volna neked is, de a citromailed visszadobta. :shock:
Szerintem érdemesebb a jobb minőségű cuccokat megvenni, igaz, hogy nagyon rövid ideig hordják az elején, de akkor is. Engem az agybaj kerülgetett egy-egy elnyúlt body láttán..És sokat sem érdemes egy méretből venni, max. 4-5 darabot. Úgyis sűrűn mosunk. Meg ugye a jobb daraboknak nagyobb esélye van arra, hogy el tudjuk tenni a kistesónak. :wink:
Hajkefe: ne műanyag sörtéset. A hülyék mindre ráírják, hogy X hónapos kor alatt ne, de nincs értelme. Némelyik olyan durva, hogy disznót nem vakarnék vele.
A gyereknek elvileg mindent adnak, azért pár textilpelus nem árt.
Edit! Imi hogy van?
pedina
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk a dokitól, sikerült mindent átbeszélni,meg is vizsgált,azt mondta minden oké. :P
Képzeljétek gyalog kellett feljönni a 8.emeletre,mert megint rossz a lift! :( Nagyon elfáradtam!
textilpelusból az egyik csomag nekünk sem valami jó minőségű,de mintha a Brendonban láttam volna, hogy darabra is adnak, de ez nem biztos.
A hajkefék szerintem nagyon borzasztóak, még 1500 ft-ért is olyat adnak,amivel a kutyámat sem kapargatnám. :lol: Nekünk még megvolt egy régi, az azigazi jó puha hajkefe.Kimostam,kifertőtlenítettem,addig míg nem találok normálisat jó lesz az!
Én pluszba raktam el néhány pelust,popsitörlőt, meg textilpelust is egy párat Mást azt hiszem nem.A ruhát szerintem aznap elég amikor visszük majd haza! De jó lenne már ott tartani!!!! :lol:
Mindjárt küldöm a képeket,csak egy kicsit megpróbálom lekicsinyíteni,mert elég nagyok lettek.Ha nem sikerül akkor megy a poszter! :wink:
editmaci
 
 


Imi már egy kicsit jobban van,de mostmár azért fáj a hasa,mert ma még semmit nem evett. :( Mondjuk nem is esik neki jól semmi,most egykis pirítóssal próbálkozunk! :)
editmaci
 
 


Most hallottam a tévében, hogy iható a víz! Nem tudom, hogy hihető e; főleg, hogy Imin ma jött ki! :cry: Bár biztos van valamennyi lappangási idő!
editmaci
 
 


<a href="http://lilypie.com"><img src="http://b1.lilypie.com/PZUIp2.png" alt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>[/url]
pedina
 
 


Nem ment át... :cry: :cry: :cry:
pedina
 
 


Nagyon meleg van. Délután visszük a nőt valami hűvös helyre. Egy szál pelusban feszít itthon. Szilvi! te mit adsz Zsombira?
Iható víz....Azért gyorsan sterilizáltam Lili minden cuccát, igaz az "iható" vízben. Állítólag a bakteriális fertőzés gyorsan, a vírusos lassabban üt ki. Majd vasárnap az lesz a vezető hír: f*sás miatt elmaradt az operafesztivál...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pedina
 
 


Én ma nagyon szenvedek! :( Nem tudom magam hová tenni. Szerencsére az uram ma mindent megcsinál helyettem: felporszívózott,felmosott,és most még az ebéddel is ő szenved a meleg konyhában!Akartam ma csinálni valami sütit, de meghalnék ha most még a sütő is menne! :wink:
Épp gondoltam Lilire, hogy milyen melege lehet szegénynek! jó lehet az a meleg pelus is ilyenkor! :roll:
editmaci
 
 


Miután el se aludt, csak kínlódott, megfürdettem. Rögtön beverte a szunyát :wink: .
Gondolom, hogy a nagy pocikkal milyen szar lehet most :( , én is egy szál bugyiban flangálok, mert melegem van. Pedig mi téglaházban lakunk, nem is panelban, meg kb. 10-ig süt ide a nap. :roll:
Kivettem a fagyasztóból 4 csirkecombot, szerintem befűszerezem és bedobom a sütőbe, amellett nem kell ott állni.
Imi csak gyakorol. Kb. ez vár rá jó pár hétig. Az elején a babák képesek másfél óráig szopni, aztán fejés, utána szinte megint éhes. :wink:
pedina
 
 


Gyermekem megijesztjük az egész családot játékot játszott. Nem igazán éreztem a mozgását, de gondoltam, csak nem tűnik fel. 9 óta figyelgettem és hát semmi. Most déltől költögettem, mire még mindig baszott rám! Már bőgtem és felhívtam a védőnőt, hogy jöjjön át és nézzen nekem szívhangot, mert valami nem stimmel. Erre nem tud, mert az összes műszer be van zárva és hétvégén nem tud bemenni érte. Mondta, hogy menjek be a kórházba. Erre most nagyságos Úr mocorászik. A védőnő szerint kezd beilleszkedni és nem is fér el már. De ettől függetlenül nem vagyok nyugodt. Most jött el az idő, hogy összepakolom a cuccaimat a kórházba és számolom a mozgását. Ha gáz van, akkor a dokit hívom. Meg is bolondulnék, ha most történne valami vele!
tokajkincse
 
 


Nekem is volt egy ilyen napom, amikor az alíg mozgott valmit! Még délelőtt én is úgy voltam vel,hogy majd később biztos, aztán már engem is a sírógörcs kerülgetett,és akkor úgy belém rugott, hogy térjek már észhez! :lol: Aztán már abba sem akarta hagyni! :D
Azért tényleg elég szar érzés volt! :cry:
editmaci
 
 


Azért még visszahívott a védőnő, hogy minden ok-e vagy elindultunk. Nyugtat, hogy semmi baj, de azért ő is aggódik. Valahol azért jól esik, hogy keresett! Már pakolok. Persze mozog szépen már! Robi szerint ordítoztam vele és anyóssal, hogy én nem megyek Nyíregyre, csak Miskolcra és nem mentővel hanem kocsival. Csajok, nem emlékszem rá...Mit fog kapni szegény férjem szülésnél? :?:
tokajkincse
 
 


Orsi! Ha lefekszel sem mocorog jobban? Lehet, hogy tényleg készül kifelé.
Ha meg úgy érzed, hogy gáz van, akkor tényleg irány a kórház, legalább egy NST-t csináljanak...
pedina
 
 


Edina, fél órát keltegettem. Ülve, állva, feküdve. Már ráztam, mint ahogy a csaj Nst-n. Fél óra próbálkozás után hívtam a védőnőt. Már sírtam, mert annyira meg voltam ijedve. Nem szokott ilyet csinálni! Bekopogok neki, aztán visszajelez, hogy jól van és csak alszik. Azóta mocorog rendesen, bár most szerintem megint bealudt. Holnap Robi nappalos, így Tokajban leszek tuti a kis csomagommal. Biztos, ami biztos. Tegnap délutántól a derekam már nagyon fájt és a hasam is. Olyan volt, mintha meg akarna jönni. Nem volt erős fájdalom, hanem ilyen monoton, egyenletes. Egész éjjel tartott. Mondtam is Robinak, ha minden este ilyen szenvedés lesz, akkor nem akarom megvárni azt a 8-át, ha nem bánja!
tokajkincse
 
 


Sziasztok,
Edi, hova sikerült elvinni Lilit?
Orsi, hogy vagy? Lehet, hogy ezek már ilyen előfájások? Edit, hogy vagy?
Én itthon vagyok, besötétítettem. István dolgozik estig, aztán jönnek barátaink, úgyhogy valami kajafélét is össze kell dobni. Vagyis előkészíteni... Ma sem vagyok túl jól. Fáradt vagyok, de nem álmos, éhes is, de ha eszem, hányingerem lesz.
Szóval kínlódok. Orsi, mi valahogy Benedeket érzünk, bár leginkább 2 lányos szülőként képzeljük el magunkat. Persze a lényeg az nekünk is, mint másnak, hogy "egészséges legyen". Majd meglátjuk. Nagyon kíváncsian várjuk.
Puszi nektek.
vbea
 
 


Orsi, hát ez a derékfájás...Nekem ugyan nem volt ilyen, de a jelek közeledő szülésre utalnak. Tényleg jobb lesz, ha bebiztosítod magad. Bár tényleg lehet, hogy csak jóslófájások, azoktól meg akár még hetek is eltelhetnek a szülésig.
Még sehová sem mentünk, tök nyűgös. Nem alszik, óránként cicit kér, azon elalszik, kiveszem a szájából felkel, játszik,nyűgös, cicit kér, elalszik, szóval az :twisted: -i kör. :roll: Most vagy fél órája alszik, hátha utána már rendesen eszik, és akkor tudunk menni valamerre.
Evett sütőtöklevet! 4 kanállal. Annyira épp nem ízlett neki, de lenyomta. Viszont jutott belőle mindenhová. :lol: Veszek is Vanish-t, mert fogyóban van, és most jönnek még csak a makacs foltok. :shock:Eni! Szendvics?Én egy időben azt csináltam, hog yha kajálni jöttek, kiraktam egy csomó mindent az asztalra és mindenki pakolt magának össze szendvicset. Vagy a másik az örök sonkatekercsem zöldsalátával (gépsonkában körözött). Erről jut eszembe: egy ismerős csaj elkezdett nyalizni, hogy én olyan jó vörösboros marhapörköltet csinálok bográcsban, és a férjének a jövő héten tartaná(n)k a névnapját, és mi lenne ha azt megfőzném. Annyira imádom, amikor nyalizás révén akarnak hülyére venni. Mondtam neki tök "sajnálkozva", hogy Lili miatt ezt nem tudom bevállalni, de nagyon szívesen elmondom neki, hogy hogyan csinálom. :wink: Az édesanyja seggét. Majd ő szokásos módon trónol az asztalfőn, csak most nem a grillező férjét ugráltatná, hanem engem. Lófügyit. 8) És jó nekem,mert legalább nekem Sanyi nem vágja a fejemhez, hogy eltart. Persze, mivel engem Sanyi nem tart el, ellenben őt a férje igen. És vannak igényei. Egész nap otthon mereszti, de bejárónőt akar...
pedina
 
 


Néha azért mocorog, úgyhogy most nyugiban vagyok.
Bőröndbe bepakoltam. És úgy tűnik bele is férek! Lehet kicsit nyomkodni kell, de benne lesz minden. Még jó, hogy nem kell vinni a gyereknek semmit és annyira nekem sem. Azért egy pizsit és egy hálóinget beraktam. A legtöbb helyet a betétek és a pelus foglalja el. Azért a biztonság kedvéért betettem 5 pelust. Nem fogok könyörögni nekik, ha esetleg elfogy.
Edina, milyen fájdalom/lázcsillapítót lehet szedni, ha szoptatsz? Mert gondoltam lázmérő, fájdalomcsillapító nem árt.
Most a kezem kezdett el dagadni... Anyós szerint sok vizet ittam. Hát mivel meleg van! Pedig itt a szobában annyira még nem is gáz!
tokajkincse
 
 


Orsi, figyelj magadra. Ahogy Edi mondta, lehet, hogy van időd, de lehet, hogy HOLNAP BABA LESZ! :wink:
Valami olyasmi lesz, mint a szendvics. A vendégségbe jövők mindig ezt kapják. Majd ha jöttök, ti is ezt kaptok:-) Tortilla tészta boltból (mint a girosz tészta), vágok fel paradicsomot, külön tálba bab, külön kukorica, némi tejjföl, és mindenki pakolhat. ISTENI!
Csókollak Titeket, megyek paradicsomot hámozni, mert ötre jönnek, persze férj még mindig nem esett haza!
vbea
 
 


Most vita folyt, hogy lentebb van-e a hasam vagy sem. Akik kb 2-3 naponta látnak, szerintük lent van már, anyós szerint fent. Istenem! :roll: Tényleg jó lenne megszülni, mert ha ez így megy tovább...
Várja meg nekem a hétfőt vagy a keddet ez a Manóka, hogy Apa is ott lehessen!
tokajkincse
 
 


Sziasztok!
A tikkasztó délelőtt után,mostmár elég jól érzem magam,bár most az eső egy "kicsit" lehűtötte a levegőt! A tegnapi lépcsőzés után úgy fáj a térdem, alíg bírok menni ,ma egész nap pihiztem,szinte semmit nem csináltam. :wink: Délután voltunk egy kicsit sétálni ,az jól esett,de a végén már sietnünk kellett,mert Imi rohant a wc-re!!!
Szegénykém már jobban van, de azért még vannak ilyen gyenge pillanatai.
Orsi,néha már nekem is fárasztó, hogy a családban mindenki velem foglalkozik,és azt nézik,hogy mennyit változtam mióta nem láttak!

Eni,jók a képek amiket küldtél,én is úgy szerettem mutogatni az uh.képeket,és nagyon rossszul esett amikor valaki nem látta rajta amit kellett! :lol: A pocakkal is úgy voltam mint ti, hogy miután megtudtam, hogy babát várunk,egyértelmű volt számomra, hogy ez már látszik is rajtam. :lol: Mondjuk ezt se vette mindenki észre! :wink:

Edina,jól teszed,ha most nem vállalod be a marhapörköltet.jó,hogy nem végignézik az asztaltól, hogy te főzőcskézel nekik! Ott van neked Lili,akivel foglalkozhatsz! És azért az mennyivel jobb elfoglaltság! :lol:
editmaci
 
 


Csak egy gyors válasz: Orsi! Lázat mérnek reggel és este, fájdalomcsillapítót néha hoznak, ha kérsz. Azt nem tudom, hogy spontán szültek kaphatnak-e....Én nagyon bedurvultam , de ezt írtam is, mert az Algopyrinre allergiás vagyok, a Panadolért meg vissza kellett volna menni a gyógyszeresszekrényhez nekik, így többnyire nem kaptam, úgyhogy a végén magamnak adagoltam. Bár én úgy tudom, hogy szoptatás alatt csak paracetamol tartalmú láz- és fájdalomcsillapítót lehet szedni, ez meg a Panadol...
pedina
 
 


Már aludtam, de gondoltam felkelek és beírom nektek, hogy Krisztiék már hárman vannak. Zsombibi szép nagy baba, de majd dicsekszik nektek az anyuka! Engem meg lecsap, hogy itt pletykálkodom!
tokajkincse
 
 


Éljen! :lol: :lol: :lol:
editmaci
 
 


Orsi, nem pletykálkodsz, pl. én is tudtam :wink: . Tényleg jó nagy babuci, kis masszív. :lol:
Kriszti gondolom egy ideig nem tud jönni .
Úgyhogy Orsi, te vagy a következő. :D
Ma is meleg lesz. Tegnap Lilit a babakocsiban árnyékban megkapta a nap. :(
pedina
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?