Sziasztok!
Szilpa bevallom őszintén, hogy sokszor szoktam benézni a másik topicba, amibe te is írogatsz és ott olvastam, hogy mindenki köszönt téged. Gyors megnéztem a táblicskunkat is, és láss csodát, ott is június 18-a szerepelt!!!!
A másik topicban nagyon sok hasonló korú baba van, mint Aisa (sőt egy hasonló nevű is, csak ők "j"-vel írják
), és jó olvasni, hogy velük mi van. Már akartam is írni egy párszor, de valahogy mindig "elszállt a bátorságom."
Nem mintha olyan ijesztőek lennétek!!!
Aisa köszöni a dícséretet!
Petra azt hiszem az lesz a vége, hogy veszünk egy klímát, mert ma elég kiállhatatlan volt a kiscsaj. Másra nem tudok gondolni, csak a melegre. Meg kezd iszonyatosan anyás lenni. Bemegyek a konyhába, nem lát, akkor elkezd ordítani...
Pedig eddig ilyen probléma egyáltalán nem volt. Ma voltunk Westendben és ott tök szépen viselkedett mert ott nem volt meleg. Úgyhogy biztos az is hozzátesz egy lapáttal. Majd körülnézünk és veszünk egyet remélem.
Fruzsi üdv. itt.
Én is úgy gondolom, hogy a kevesebbet evés a meleg miatt van. Aisa amúgy megeszik simán 2 üveg bébikaját, de mostanság ő sincs oda az ebédre adott főzelékekért, viszont a délutáni gyümi-uzsit mindig jóízűen elfogyasztja. Ha csak pár napig van ez a sztrájk akkor ne aggódj, azért arra figyelj, hogy legalább vizet igyon, hogy a folyadékmennyiség meglegyen.
Én úgy tudom, hogy a szükséges napi mennyiséget úgy kell kiszámolni, hogy testsúlykilónként 120-150 ml-t kell számolni. Így jön ki a napi mennyiség, amit el kell osztani ahányszor eszik a kicsi. Pl. 5 kg-os baba: 5x150=750 ml/nap, és mondjuk eszik naponta 7x, akkor 107 ml-t "kell" megennie étkezésenként.
A kakaót én is hanyagolnám, van abban mindenféle rossz ami egy kisbabának nem kell még.
Ha jól emlékszem vissza, akkor Aisa 5 hónapos korában még 7x evett. De ha kevesebbszer eszik többet, akkor sincs gond.
Hát a hozzátáplálással kapcsolatban: szerencsére Aisa anyatejes, de ha tápos lett volna, tuti korábban kezdem el volna hozzátáplálni. Ezt neked kell eldönteni ill. a dokival / védőnővel megbeszélni. Az első zöldség a krumpli (nem új, hanem bio), ha natúrban nem fogadja el, akkor tehetsz hozzá almát, úgy sokkal ehetőbb. Ezt egy hétig kell vele szoktatni (én csaltam, mert nem tartottam ezt be, kb. 3-4 napig próbáltam, aztán jött a köv.), aztán jön a sárgarépa, sütőtök. MIndig csak keveset 3-4 kanál, aztán napról napra lehet növelni a mennyiséget. Én a helyedben elkezdeném, a friss zöldségekben, gyümölcsökben sok vitamin van. De tényleg beszéld meg a dokival, nehogy aztán leszúrjon.
Engem is érdekelne, hogy hol szültél, hogy hívják a babákat - egyszóval írj magatokról egy kicsit bővebben, ha időd engedi!
Otyka neked is köszi a dícséretet!
Hát bulinak túlzás nevezni, egy jót beszélgettünk, megittunk egy sört, aztán fél 1 körül jöttünk haza. Nem volt valami nagy szám ez a rendezvény itt a réten.
Én sem bánom, hogy kihagytuk a mai sétát: 1. kva meleg van mindenhol, 2. 1/2 7-kor jöttünk haza Pestről (voltunk Westendben - tényleg nagyon király a baba-mama szoba
), 3. én nem ettem epret+barackot, mégis meg kellett állni befelé menet a Mekiben, mert rámjött a dolog.
És ami a legviccesebb, hogy nem volt wc-papír, pzs is csak kettő volt nálam, hát mi húzott ki a sz@rból (szó szerint!!!!)
Hát Aisa popsitörlője!
Elég vicces volt, de nagyon jól jött!
Taliban benne vagyok, de valami hűvős helyre menjünk!!!!
Soha nem szerettem a nyarat, meleget, és ettől a nyártól már most tele a hócipőm. Felőlem jöhet az ősz!
Puszi mindenkinek!
Az eltűntek pedig jelentkezzenek egy rövid helyzetjelentéssel!