Új privát üzeneted érkezett!

Kavicska, te hol vagy???


Képzeljétek, nálunk most motivációs festés van. :) Apán is kitört a fészekrakó ösztön baba érkezése miatt, kifesti apránként több részletben az egész lakást. tavaly azt mondta, ő inkább megkeresi rá a pénzt, mint fárad vele, de mikor kiszámoltuk mennyi lenne...mondtam neki, inkább fesse ki maga, és amit így megspórolunk, azon vegyen végre egy jó TV-t... Hát ezért motivációs festés.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!

Próbálj kálciumot szedni, az is segíthet a vádligörcsre. Velem a dokim a magnézium mellett kálciumot is szedet, a Bérestől napi 2x1-et.
Egyébként ma reggel nekem is iszonyúan begörcsölt az egyik vádlim, pedig már vagy két hónapja nem volt ilyen. Igaz, hanyagoltam mostanában a kálciumot, remélem, ez az oka...

pussz,

Almodo
(26+3)
almodo
 
 


Lányok bekukk megint:

mi van itt? nekem ma hajnalban mindkét vádlim begörcsölt, terhességem alatt csak 2-szer volt ilyen. Most a vádligörcs-manó sorban meglátogatott mindenkit? :shock:

Bogi utááááálja a szobáját és a kiságyát!! :( A lenti bölcsőt szereti nyitott ablaknál, ahol kutya, kosz, zene, ember, ételszag van. Most mondjátok meg!! :roll: Éjjel alig alszunk, mert nyugtatás után félkómás állapotban elkezd ordítani a kis(?) ágyában, mint akit nyúznak. A bölcsőt meg imádja, de csak lent.

pusz Norka
Vendég
 

 
 

Na megjöttem a belgyógyásztól. Endokrinológiai lelet:

prolactin: 15,6
DHEA-S: 238,8
testosteron: 3,6
ACTH: 59,2 (ez nemtom mi, de a normál felső határ 52) nem mondtak rá semmit
cortisol: 354,7
insulin: 8,5
LH: 27,7
FSH: 7,1
oestradiol: 56,8
progesteron: 4,6

Vélemény: PCOS
Köv. kontroll: október menses 3. napján (ha lesz :wink: )

Javaslat: 2*500 mg Merckformin (nem kevés ez :?: )
babancs
 
 


babancs: ez nem 3. napi lelet ugye?
Vendég
 


Csakegy!

Mivel most nem menstruálok, nem tudni, melyik a 3. nap sajna :(

Más téma: Van egy orosz orvos-természetgyógyász itt Győrben, egyszer már kikezelt a migrénből. Állítólag egy csajt is kikezelt a PCO-ból. Pedig az orvosok már feladták. Csak eszméletlen drága.
Lehet elmegyek hozzá megint. Nagyon profi, nemtom, hogy csinálja, de már akkor is mondta, hogy a mellékvesém nincs rendben. Az okozza a magas vérnyomást is. Az orvosok össze vissza vizsgálgattak, mindent rendben találtak. Hozzátartozik még az is, hogy rengeteget iszom, állandóan szomjas vagyok, és fáradt.
De ha minden rendben van az orvosok szerint, akkor kinek és miért panaszkodjak :?:
babancs
 
 


Csajok, már lassan én is be vagyok hülyítve. :roll: Ma 36,7 voltam reggel, tegnap este 37,17 . Én mindig szájban mérek, digittel.
Remélem ez nem jelent hőesést.

Nem tudtok valami természetes dolgot javasolni progeszteronemelésre? Mondjuk nekem gyanús, hogy semmi tünetem nincs. Voltam UH,n, klassz volt, és hallottam a kis szívverést. :D Hihetetlen!

Péntek, védőnő. espero, hogy állsz? Mir, hol vagy?
csillagfény
 
 


Csillagfény, mesélj még az UH-ról!
Hova kell menni, én még sohasem voltam a SOTE-n? Hányra mentél? Sokat kellett várni? Hüvelyi UH volt? Láttad is, vagy csak hallottad? Adnak fotót, vagy ez még korai?

Én már tök izgulok, pénteken megyek. :D

Espero
espero
 
 


Fél 8-ra mentem, nagyon hosszú sor volt, kb egy 20 percet álltam sorba a felvételnél. 1-2 beteg jött közbe, (hozták), meg nagyon sokan álltak sorba, és a hozottakon kívül nem hívtak be senkit. Lemondtam róla, aztán 9-kor egyszercsak behívtak. Nem tudom, milyen logika szerint megy.
Hüvelyi, én ettem előtte, meg pisiltem :-) Láttam is meg hallottam is, olyan mint egy kis babszem, vagy minitojás ami mozog, vagy inkább pulzál.

Érdekes, hogy mindenütt felteszik a kérdést, hogy jó hír-e. 8)
Nekem ez egy kicsit fura. Annyira gyakori, hogy nem?


Szóval semmi, azt mondta, amit eddig látott az alapján rendben van minden, jó életjelenségek, hosszt nem mértek, fénykép nincs.
Félek, hogy semmi terhességi tünetem nincs, csak fáradtabb vagyok egy kicsit. ismerek olyat, aki az első két hónapot végighányta. Ez nem baj szerintetek? Neked vannak tüneteid?


.
csillagfény
 
 


Csillagfény!

Addig örülj, míg nincsenek tüneteid. Tesóm is pl. teljesen tünetmentes volt, és baromi könnyen is szült. Kolléganőm meg 3 hónap táppénzre ment, annyira hányt.
Teccett amit az UH-ról írtál.
babancs
 
 


Csillafény,
Tök jó hogy nálad is minden okés. Hányingerem nekem sincs egyébként. Többet eszem, többet alszom és többet pisilek. Görcsölgetni szoktam néha, főleg éjszaka, de ma pl. napközben is több volt. A szagokat, illatokat sokkal intenzívebben érzem, mint azelőtt, de eddig még semmitől sem undorodtam. Kifejezetten jól érzem magam a bőrömben. :lol:

Valami támpont, hogy hogy találok oda? Vagy ki van táblázva minden az épületen belül? :?:

Espero
espero
 
 


Köszi a biztatást, csak már megijedtem, hogy leesett a progi, vagy ilyesmi. :)
Hogy találsz oda? Klinikáknál kijössz a metróból, szemben van egy nagy tábla, hol a klinika. Ez elég egyértelmű. A klinikánál a büfébe kell menni, és a büfés pulttal szemben, de a helyiségben van a betegfelvétel, utána pedig az alaksori folyosóra kell menni. :roll:

Egyébként nekem nem unszimpi a hely, mondjuk nem kimondottan modern, de tiszta a mellékhelység, a vizsgáló is tűrhető. Mondjuk amikor először voltam itt, elég furán érintett a dolog, első ránézésre nem a legbizalomgerjesztőbb, de a belső helyiségek szerintem jók. Ismerek egy lányt, aki itt szült, és nagyon tetszett neki, állítólag egyszemélyes, meleg színű szülőszobák vannak.
És nagyon rendes volt a szülésznője is, pedig nem választott, és az orvosa is.
Egyébként nagyon kedeves, aranyos volt az UH nő is. :oops:
Mondjuk én is sokat pisilek, és bizonyos dolgokat nem nagyon kívánok.

Megszereztem a GI diétás könyvet. Ma ezt csináltam, és nagyon jól érzem magam. Korábban mindig éhes voltam evés után rögtön, és kiszáradt a szám egész nap. Biztos ugrált az inzulinom :twisted:
Szóval megpróbálom ezt csinálni, és ez nem is fogyókúrás, mert ehetsz egy csomó mogyorót, magvakat is.
pco-ra kifejezetten ajánlott.

Na sziasztok, holnap jövök!
csillagfény
 
 



nem akarom elkiabálni, de 36,9 a délutáni hőm... néhány napja még 36,3 (esetleg 36,4-36,5) volt... na jó... tegnap már 36,8... fúúú :) lehet kezdeni szurkolni :)

(na jó... csaltam... szombaton 7:20 helyett 9-kor mértem a hőm és úgy 36,1 lett... valszeg ha a szokásos időben mértem volna, akkor 36,0 körül lett volna... szóval ma csaltam egy kicsit és így átírtam a szombati (29. napi) hőmet egy tizeddel alacsonyabbra... hát ezt dobta ki... (na jó... már visszaírtam... nem csalok többet :) )

Kép

Pezsgőt bontok ha ez PÉ... hihi :) akkor nem lesz maratoni a ciklus :)

Az már kérdéses, hogy esélyes-e a ciklus... szex az olyan ritkán volt az utóbbi időben, hogy csak na... de lexarom... a lényeg, hogy ne legyen maratoni a ciklusom...) ... szóval szurok ezerrel :)

Ja... megjegyzem, ha ez PÉ lenne, alaposan meglepődnék én is... ugyanis nem volt semmi különleges jele... (ld. semmi sem szurkált, nem volt több tojásfehérje, mint máskor... átlátszó fehérje sem volt... ) szóval ez még visszatart a pezsgőbontástól... de olyan jó reménykedni egy kicsit :) legalább egy napig :)
Vendég
 


Ginuska!

Nagyon sajnálom, én annyira reméltem, h. neked is sikerülni fog!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Csakegy!

Már a múltkor akartam válaszolni, amikor azt írtad, h. csak minden második hónapban van PÉ-d, és felvetetted az átjárhatóságit, mint diagnosztikai eszközt. Akkor elfelejtettem leírni amit gondolok, de most újra eszembe jutott:
Az átjárhatósági erre nem jó, az csak azt mutatja meg (vagy azt sem!!!!), hogy apuci katonáinak van-e esélye eljutni a kiszabadult petesejtedhez! Az, h. esetleg az egyik petefészked nem működik, csak UH-gal ill. hormonvizsgálatokkal (3. napi ösztradiol, 21-24. napi progeszteron) mutatható ki. Ha volt PÉ-d a hőd akkor is fennmaradna, ha a petesejtednek mondjuk petevezető hiányában esélye sem lenne eljutni a méhedbe, a hőmérséklet emelkedését ugyanis a kiszabadult petesejt helyén kialakuló sárgatest által termelt progeszteron okozza. Az, h. a petefészkek felváltva működnek nem biztos, de ha te ebben rendszert látsz, akkor szerintem érdemes lenne UH-gal ellenőrizni a működésüket (esetleg, azt is, h. mindkettő megvan-e!).

Rejo!

Kalcium pezsgőtablettát igyál, mert a kalciumhiány is okozhat vádligörcsöt!!!
De egyébként ma reggel az enyém is majdnem begörcsölt, úgyhogy lehet, h. tényleg front okozza!!!!!

Espero, Csillagfény!

Én is ugyanígy voltam az elején, h. miért nincsenek terhességi tüneteim!!!!!!!!! Na aztán lettek!! :lol:
Türelem nektek is lesz! :lol:
Mindenesetre célszerű a lavrot az ágy mellé készíteni, mert lehet, h. egy reggel arra ébredsz, h. szükség van rá!!!! Ja, hosszú hajat összegumizni, ha nem akarsz reggel hajatmosni!!! :lol:

Mir!!!

Mi van veletek????


Norka!

Lehet, h. hülyeség, de nem lehet, h. nagyon új szaga van?
Babákhoz nem értek, de - már bocs a hasonlatért!!! - kiskutyáknál is kell hozni vele vmit amikor megveszed, amin rajta van az anyja szaga! Nem lehet, h. te hiányzol neki?????
Van egy olyan érzésem, h. a " Barátnőim a terhességről" utolsó része is igaz, és veletek fog aludni!!!!! :wink:
( Előre látom sanyarú sorsomat!!!! :lol: :lol: :lol: )

Babancs!

Előtte egy kis Duphastonnal meg kéne hozni a mensidet!!!!!
Én egy 69 napos ciklusnál jobbnak tartanám nem húzni tovább!!!
Az ACTH-nak járj utána!!!!!!!
rambóka
 
 


Rambóka: köszi, én is így gondolom... ezért is vagyok úgy vele, hogy előbb legyen PÉ-m (ld. elsődleges megoldandó probléma) aztán ha nem jön össze 5-6 normális PÉ mellett a baba, akkor azt is megnézetem, hogy átjárható vagyok-e... amíg ugyanis nincs rendben a hormonháztartásom hiába mutatnák ki, hogy valami nincs rendben, agyonhormonoznának... szóval akármi lesz is, a fő cél a hormonháztartásom rendbehozatala...

Ja... a 3. napi hormonjaim jók szoktak lenni, utána úszik el valami...

ami a két petefészket illeti: eddig kétszer voltam életemben UH-n. Az elsőnél az egyiket nem tudták képbe hozni... na ez kísért engem azt hiszem azóta is. A második a meddőségiben volt. Na most amin azóta is filózok, hogy ott azért talán csak megmondták volna, ha hiányozna az egyik petefészkem... nem? Olyan hülye voltam, hogy nem kérdeztem rá...

A ciki csak az, hogy még a belgyógyászomhoz se tudtam eljutni (2 hete esedékes lenne már a vérvétel)... hogy tudnék egy nőgyógyászhoz...

Ja... a hőm most csak 36,6... asszem ott hagyom a jégen a pezsgőt még egy kis ideig...
Vendég
 


Rambóka!

Az endokrinológus azt mondta, jobb nem be avatkozni ilyen hormonzavar mellett hormongyógyszerrel. Szerinte a metformintól meg kéne jönnie ekőbb-utóbb.
Az ACTH-ra nem mondott semmit. Pedig ez határérték felett van...
babancs
 
 


ja... és tudom, hogy nem kellett volna mégegyszer megmérni :) :) :)
Vendég
 


Ginuska:)
Sajnálom nagyon....Új hónap új remények!

Okrisz
Szupi nagy tüszöid vannak..mennek a drukkok!

Jó éjszakát!!
Vendég
 


babancs: hát... egyrészt igaza van... másrészt úgyis attól függ, mennyire vagy türelmes... én legutóbb a hetvenvalahanyadik nap környékén feladtam... utólag pedig bántam is és nem is... bántam, mert elég xarul éreztem magam a gyógyszertől és attól, hogy beavatkoztam a természet dolgába... és nem bántam, mert az azt követő ciklus már csak 40 napos és peteéréses lett...

szerintem az a lényeg, hogy azt csináld amit és amikor jónak látsz:)

Ja... az viszont tény, hogy csak a 3. napi hormonok mondanak valamit... a többi már nem igazán (max. a progeszteronszint lehet később igazán érdekes és beszédes...)
Vendég
 


Egyelőre várom, hogy megjöjjön. Nincs most semmi panaszom, a gyerek "ráér" úgymond még...nem akarom görcsösen. Én is úgy vagyok vele Csakegy, hogy inkább a természetre bízom a dolgokat. Jelenleg ez a véleményem a lombikbébiprogramról is. Nem tudom, hogy én végig bírnám-e azt csinálni. Nem vagyunk gépek, amiket programozni lehet. 27 évesen még az a vágyálmom, hogy a természet ajándéka legyen a gyerek, és akkor jöjjön, amikor jönni akar...
babancs
 
 


babancs: nagyon max. egy év és gyönyörűen rendbejön a hormonháztartásod :)
Vendég
 


Nagyjából pont akkorra, hogy lemegy minden tanulás--vége lesz a szakvizsgának és érzem, helyreállok. Azért gondolom, hogy pszichés is lehet a hormonzavar, mert már 2* is előfordult velem tanulásos időszakban. Ma az endokrinológus azt mondta nem tudják sajna a PCO okát. Ha mögötte inzulinrezisztencia áll, akkor azt valami tuti kiváltja. Mikor fogyóztam és nem ettem édességet sokkal jobban éreztem magam, több energiám volt.
Az édességzabálás, a stressz, a fogamzásgátló szerintem halmozott tényezők lehetnek a PCOS előidézésében.
babancs
 
 


Ginuska
Nagyon sajnálom! :(

Norka
Az jó,ha a bölcsőben marad!Ada egy percig sem maradt meg a saját vackában.Ma szedtük szét a kiságyát,emlegettük is,milyen reményeket fűztünk az ottalvásához :oops:
Az ágy még egyébként az enyém volt(én is anyuékkal aludtam),ha így haladunk az ükonaka is használhatja még :lol:

Csakegy
Biztosan p.é. volt!!!Drukkolok++++++++++++++++++++++
Petefészekről:Nekem a jobb oldalon,hüvelyen keresztül,csak úgy látják,ha közben kintről nyomják a hasam.Egyébként,mintha meg sem lenne :shock:

Gabika
Köszike! :D

Rejo
A férjed,ha végzett,ide is jöhet!Csak sima fehérre kéne itt-ott festeni.Gyerektalpnyomot,irka-firkát eltűntetni :lol:

Babancs
Irigyellek a türelmedért! :oops: Nekem már csöppnyi sincs! :(

Ma,a repiszuritól majd szétrobbant a hasam.Megyek is tusolni,hátha................................
Pussz,pusssz!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok,

Ha nem gond, én is csatlakoznék Hozzátok...
barackb
 
 


Noha nálam nem egyértelmű a PCO, a nőgyógyász mindenesetre nagyon gyakran emlegette..
32 éves vagyok, a rendszertelen menstruációm csak a fogamzásgátló szedése alatt állt be, mióta nem szedem (kb. 1 éve), azóta hol volt, hol nem volt..:)
Mivel nem sok előrelépés történt ezügyben, orvost váltottam, jelenleg Dr. Radványi Krisztinához járok, pontosabban eddig 1 alkalommal voltam nála.
Megnézte a hormoneredményeimet, és felírt Norcolutot illetve Clostilbegyt-et 3 hónapra..
Azt viszont furcsállom, hogy nem rendelt vissza UH-ra, ahogy olvasgattam a témában, mindenki azt írta, hogy szükséges lenne a túlstimulálás miatt..:( Szóval most ismét elbizonytalanodtam, hogy vajon jó kezekben vagyok-e..:(
Most az első adag után mintha lett volna peteérésem, legalábbis a PG53 teszt szerint, de néhány nap múlva azért szeretnék tesztet csinálni..
Nagyon szeretnénk mihamarabb babázni, s noha mi még nem olyan régóta próbálkozunk, én aggódom elég rendesen, bár igyekszem azért tartani magam...
Az mindenesetre nagyon jó és szerintem nagyon nagy segítség, hogy ilyen szuper kis csapatok alakulnak ki, amikben a hozzászólók támogatják, bíztatják egymást!
Komolyan mondom, ahogy olvaslak Benneteket, nagyon sok erőt tudtok adni másoknak, és ez nagyszerű dolog!! :P
barackb
 
 


Szia Barack(b)! :D

Csak nem te is????

Dehogy gond!!!!
Mi a baj????
rambóka
 
 


Hát ez számomra is furcsa, h. miből akarja tudni a dokid, h. hatásos-e a kezelés, ha nem ellenőrzi?????? :evil:
A PG53 nem igazán a legtudományosabb eszköz! :lol:
Mindenesetre reméljük elsőre sikerülni fog a babátok, a szülés levezetéséhez meg csak jobban ért, mint a PCO kezeléséhez! :D :D :D
Egyáltalán miből következtetnek nálad PCO-ra????
rambóka
 
 


Barackb!

Én úgy tudom, hogy minden 5. nőnek PCO-ja van, ebből minden 25. -nek van PCO Syndromája. A kettő közti különbséget nemtom pontosan.
Szerintem a doktornő a hormoneredményeid alapján nem találta szükségesnek az UH-t.
Nálam sajna januárban a hormoneredmények alapján nem vette észre a PCOS-t a "sima" nődoki.
Tudod az eredményeidet? Ha gondolod, írd be ide.
Valószínűnek tartom, hogy te inkább progihiányos vagy. A menstruáció meghozatalára kaptad a Norcolutot, a peteérésre meg a Clostyt.
De szerintem nincs okod aggodalomra. Ha mégis kétségeid vannak, akkor keress fel egy olyan nőgyógyászt, akinek van UH-ja. Én is olyannál voltam legutóbb. És nem volt drágább, mint a januári balfék :roll:
babancs
 
 


Barackb: háááát... én a helyedben új dokit keresnék... mert ha ez tényleg PCO akkor Metformin... ha meg nem, akkor nem kéne UH nélkül Clostylozni...

Ja... én azt javasolnám, hogy kezdj el hőmérőzni... sokkal de sokkal biztosabb, mint a PG53... az ugyanis PCO-nál nem műxik... nekem marha sokszor páfrányos volt... (bár az elején én is hittem benne...). Az LH teszt se rossz bár én kezdek lemondani róla... a hőmérőzés viszont nagyon tuti :) (ld. legalább utólag tudni fogod, hogy volt-e PÉ-d)
Vendég
 


Csillagfény:
Hogy hány nőnek nem jóhír? Tavaly a KSH szerint kb. 95 ezer baba született és kb. sajnos 52 ezer abortusz volt (azért kb., mert így fejből nem jegyeztem meg a teljes számsort.) A babócád fellélegezhetett, amikor hozzád került...
Vöcsök
vöcsök
 
 


Hát... nem volt PÉ :( Hőm a béka feneke alatt.... :(
Vendég
 


Sziasztok Lanyok,
Total magam alatt vagyok :cry: Ma reggel, napra, sot orara pontosan megint megjott...en meg odaig sem jutok el, hogy egyaltalan tesztelhessek... :cry: ...Bocs, hogy most nem irok tobbet, de ilyen hangulattal talan jobb is, mert fekete minden...Na, megyek menekitem magam a munkaba, addig legalabb nem gondolkozom...
Mindenkinek kellemes napot kivanok!
Alice
(1 cn)
alice27
 
 


alice: de legalább megjött... PCO-nál ennek sezrintem ugyanúgy örülni kell (ami persze nem jelenti azt, hogy nem lenne pocsék érzés ha megjön, de ez legalább egy kis öröm az ürömben...)

szerintem sírj egy jó nagyot, add ki az összes fájdalmad és hajrá... most szépen letisztul a méhed és jöhet az újabb esély...
Vendég
 


Sziasztok!

Csakegy hehe...én irigylem Alice-t. Nekem meg esélyem sincs semire míg nem jön meg. Bár a melleim megduzzadtak, nemtom ez minek a jele. Már olyan rég volt normális mensesem. Bár egyre emléxem...tavaly volt egy nagyon heves vérzésem , el is ájultam. Nem lehet, hogy vetélés volt? Nekem életemben nem voltak még olyan görcseim.
Már nem szedtem akkor a tabit, és menses előtt pont olyan tüneteim voltak mint a terheseknek. Akkor 1-2 napig véreztem és elmúlt. De nem mentem el dokihoz utána, mert normál menstruációnak véltem.
babancs
 
 


babancs: több, mint gyanús... főleg, hogy közvetlenül a bogyó abbahagyása után a legnagyobb az esély a teherbeesésre...

Mondjuk ez legalább azt jelezné, hogy igenis teherbe tudsz esni...

Mikor kezded a hőmérőzést? :) (nem baj, ha most nem mond semmit... de ha most elkezded, amire az új ciklus kezdődik már tök profi leszel :) )
Vendég
 


Norka!

Nálunk az vált be, mikor Domi megszületett, hogy a régi, hagyományos fonott mózeskosarat kibéleltük, az lett a "kiságya" az első két hónapban. Odatettük a franciaágy mellé, ha felsírt, fel se kellett kelnem, csak megsimogattam, megfogtam a kezét, és aludtunk tovább. Állítólag a nagyon pici babák nem szeretik a rácsos ágyat, mert nagy, és nem öleli körbe őket. A bölcső, mózeskosár ezért jó, mert kis zug, érzik az oldalát, mint az anyaméhben...
Próbáljátok ki, hátha nálatok is beválik. :)

Amúgy ne aggódj, lesz ez még rosszabb is! :lol: Amikor a baba 4-5 hónapos, akkor van a mélypont, mert már kimerültek az akvásraktáraid!

Csakegy!
sajnálom a hődet! :cry:

Alice!
Ne így fogdd fel!!! Hány PCO-s örülne egyáltalán egy mensinek, mint pl. babancs, de hogy még napra és órára pontosan is jön meg!!! Ez jó jel!!! tehát nincs akkora galiba a hormonháztartásodban!! Sokszor teljesen egészséges embereknél sem jön össze a baba valami miatt.

Figyu, azt mondtad, nyár végéig úgyis meg kell írnod a doktoridat, nem is tudsz a babásodásra koncentrálni...Lehet, hogy nem ez az alkalmas időpont...

Babancs!
Sztem neked kevés ez a metformin adag, ilyen hormonértékek mellett, de nem vagyok orvos...

Kép

Kép
rejo
 
 


Ma kezdtem :D
36,7 volt. Ez jó:?: :lol:
babancs
 
 


Sziasztok!

Én ritkán jövök Barack(b), de szerintem gyorsan keress egy másik orvost. Pont úgy jártál ahogy én...... :twisted:
Ha PCO-s vagy, akkor valóban nem alaptalanok a félelmeid (stimu).
3. napi hormonvizsgálat, vagy UH, vagy terhelés cukor és inzulin vizsgálatok alapján mondhatják ki hogy PCO-s vagy.
Igaza van Csakegynek.

Bee
beebeey
 
 


Elmegyek PreMenst meg digitális hőmérőt venni.
A PreMens valóban olyan jó, mint ahogy a lombikbaba.hu. oldalon írják? Idézem:

"Hagyományosan rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és termékenységi problémákra alkalmazták a gyógynövényt, manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják.
Mivel a PCOS egyik meghatározó tünete az ovuláció elmaradása és ebbõl adódóan menstruációs zavarok, a barátcserje hatékony szer lehet a betegség kezelésében.
Laboratóriumi kutatások nem történtek a gyógynövény PCOS-ra gyakorolt hatásának mechanizmusával kapcsolatban, azonban a betegek csoportjaival végzett klinikai kísérletek és tapasztalatok egyértelmûen pozitívak a gyógynövény hatékonyságát illetõen.
A tapasztalatok szerint a gyógynövény hatására a menstruációs zavarral küzdõ nõk jelentõs részében a menstruáció rendszeressé vált, a ciklus második felében a progeszteron szint emelkedett, valamint, a PCOS-ben szintén gyakran elõforduló, emelkedett prolaktin szint csökkent.

A növény hatóanyaga nem tartalmaz hormonokat, feltételezések szerint hatását az agyalapi mirigy mûködésére gyakorolt hatásán keresztül fejti ki, az LH hormon termelését szabályozva.

Beszerezhetõ:

Magyarországon kapható termékek közül a legmagasabb barátcserje tartalommal a Premens tabletta rendelkezik, mely gyógyszertárban recept nélkül kapható készítmény.
babancs
 
 


Babancs, Csakegy, Rejo...koszi a vigasztalast, mar kicsit jobb...Igazatok van, minden viszonylagos...Reggel ugy latszik nagyon ballabbal keltem...

Rejo, a doktori nalam mar nem zavarna be, mert most a korrekciot csinalom, tehat elmeletileg mar megvan a mu...na, azert van meg mit szepitenem rajta, de azert remelem szeptemberig befejezem total....

Mar kezdek attol rettegni, hogy nalunk mas baj is van...Meg ez a bizonytalansag kezdi felorolni az idegeimet....Mindig ket verziot kell epitenunk...mindenben A es B verzio van mar egy jo ideje...A legrosszabb januarba volt, mert azt hittuk minden ok innentol...de sajna, a veteles utan meg rosszabb lett, mint azelott...

Babancs, ha olyan eros gorcseid voltak, hogy elajultal, az nekem is gyanus...a vetelesnel nalam pont ez volt...Annyira gorcsolt a hasam, hogy egymas utan szedtem a fajdalomcsillapitokat. Persze fizikai jelek is voltak, nem olyan volt, mint a rendes mensi (itt szinre es konzisztanciara gondoltam)...

Barackb, udvozollek koztunk...

Vöcsök, tenyleg ez lenne az arany?...nekem kicsit hihetetlennek tunik...ha ez igaz, az megdobbento...Tenyleg, Mo.-on is van olyan, hogy 18 even aluliaknak a patikaban ingyen adnak esemeny utani tablettat, recept nelkul?...Itt (Fro.) ez van torvenyben...a tv-ben beszelnek is rola mostanaban pl. a hiradoban...Persze az extrem esetekrol...(pl. a multkoraban, szombat ejjel az ugyeletes patikus nem tudott gyogyszert adni, allitolag elfogyott a keszlet, a kislany terhes lett, es a csaladja panaszt emelt a patikus ellen...nahat ugye a patikus tehet minderol?...ezt tenyleg extrém, de nem szeretnek ilyenkor a patikus helyeben lenni)

Na, en abbahogyom az irast, mert annyira negativ dolgokat irok, hogy most visszaolvasva kezdek megijedni magamtol... :roll:
alice27
 
 


Voltam patikában, de nem volt sehol PreMens. Mastodynon cseppet talált a gyógyszerész. Azt megvettem, meg digis lázmérőt.
A Herbáriában meg palástfűteát. Ennyit mára :lol:
babancs
 
 


Alice!

Nálad milyen vizsgálatokat csináltak meg már?
Átjárhatósági, apa katonáinak vizsgálata, stb?

Hogy ne legyél bizonytalan.

Kép

Kép
rejo
 
 


Igen lányok, a '80-as évek óta ez az arány, kb. fele annyi gyereket vetetnek el, mint amennyi megszületik... Azóta arányosan csökkent a születések száma és az abortuszok száma kb. a felére.

Szóval ezek szerint minden második nőnek az UH-n nem jó hír. :cry:

Dominál nálam is megkérdezte a Győrffy (akkor még a Szt. Imrében dolgozott), hogy megtartja? Azt hittem lefordulok az ágyról. Mikor mondtam hogy igen, csak utána hangosította ki a szívhangot, és kaptam képet.

Most egyből úgy mentem az Uh-s csajhoz, nézzük meg, sikerült-e összehozni végre a babát, hogy ne kérdezzen ilyen borzasztóakat...

Kép

Kép
rejo
 
 



Sziasztok!
2005: születések száma: 97500, abortuszok száma: 50500.
Idemásolom a KSH tavalyi összegzését erről, előre is elnézést kérek attól, akit nem érdekel.
Vöcsök

3. Születések, terhességmegszakítások

A születések száma az ezredfordulós emelkedést követoen a korábbinál lassúbb ütemben, de
évrol évre csökkent, majd 2004 végén emelkedni kezdett. A tendencia 2005-ben is
folytatódott. Az év során született 97 500 gyermek mintegy 2400 újszülöttel, 2,5
százalékkal, múlta felül az elozo évit, és számszeruen megegyezett az ezredforduló évében
született gyermekszámmal.
Az anyák gyermekvállalási magatartásában társadalmi-demográfiai jellemzok szerint
figyelemre méltóak a különbségek. A tizenévesek és a 20-as éveik elején-közepén járó nok
gyermekvállalása változatlanul csökkeno irányzatú, a 30. életkor közelében lévo vagy ennél
idosebb nok termékenysége viszont dinamikusan emelkedik. Az egyes korcsoportokat
tekintve a visszaesés a legszámottevobb a korábban legtermékenyebbnek számító 20–24
éves nok körében, és az emelkedés a 30–34 éves noknél. A születésszám-emelkedés
demográfiai magyarázata, hogy a szüloképes nok „idosebb” korosztályai sikerrel
ellensúlyozták a hiányt, amit a fiatalabb korosztályok születéskiesése okoz. Mindehhez
hozzájárul, hogy az 1970-es évek ma a 30-as éveikbe lépo nagy létszámú nemzedékbol
sokan késobb vállalkoznak gyermekszülésre.
A tanulási ido meghosszabbodása egyik fontos indoka lehet a késobbre halasztott
gyermekvállalásnak. A magasabb végzettségu nok csak az iskola befejezését követoen, a
biztonságos munkahely megtalálása és az anyagi egzisztencia megteremtése után
szeretnének anyaságot vállalni. Arányuk a fiatalok körében dinamikusan emelkedik, és a
többletszületések jelentos része is tolük származik. Összességében tehát a 2005. évi
születésszámemelkedés a 30-as éveikben járó, magasabb iskolai végzettségu és többnyire
gyermektelen noktol származik, akik nagyobb számban foleg elso gyermeküket hozták
világra.
Tovább folytatódott a szülo nok között a nem házas családi állapotúak számának
növekedése. A 2005-ben született gyermekek 35 százaléka házasságon kívül jött világra,
ami a hivatalos népmozgalmi adatok történetében az eddigi legmagasabb érték. A nem
házas nok 85 százaléka hajadon, esetleg élettársi kapcsolatban él, és így vállal gyermeket. A
házasságon kívüli születések dinamikus emelkedése szorosan összefügg azzal, hogy a
szüloképes korú noi népességbol is számottevoen emelkedett a hajadonok és visszaesett a
házasságban élok aránya.
A 2005. évi termékenységi szint mellett 100 no élete folyamán 132 gyermeket hozna
világra. Ez lassú emelkedés a 2004. évi 128-hoz képest, azonban még mindig messze
elmarad a népesség egyszeru reprodukciójának biztosításához szükséges átlagosan 210
gyermektol.
A muvi vetélések száma az elmúlt másfél évtizedben határozottan csökkeno trendet
mutat, de nemzetközi összehasonlításban még mindig magas. A muvi
terhességmegszakítások száma 2005-ben a születésszám emelkedésével párhuzamosan
csökkent. Az év során 50 500 muvi vetélést hajtottak végre, 3,8 százalékkal, mintegy 2000
mutéttel kevesebbet a 2004. évinél. A változás jelentos az 1990-es évtized eleji 90 000 és az
ezredfordulón végrehajtott 59 000 mutéthez képest. 2005-ben 100 élveszületésre közel 52
muvi vetélés jutott, ami a születésszám emelkedése és a terhességmegszakítások
csökkenése miatt 6,1 százalékkal alacsonyabb volt az elozo évi értéknél.
vöcsök
 
 


Hello mostani és jövendőbeli kismamik :D :D :D ,

Most, hogy nézegetem a Kandi-táblázatot, kicsit elbizonytalanodtam a holnapi UH-val kapcsolatban. Azon filóztam, hogy nem korai-e. Egyelőre arra lennék kiváncsi, hogy jó helyen van-e beágyazódva, ezt már gondolom most is látják. De én olyan csalódott leszek, ha nem látom/hallom a szívverését. Szerintem én most az 5+4-nél vagyok. Várjak még egy hetet? Kibírnám addig a bizonytalanságot? Csillagfény majdnem két héttel előttem jár, és Vöcsök is csak a héten volt először UH-n. Szóval nem is tudom.

Persze, kívánom mindenkinek, hogy ez legyen a legnagyobb problémája, de mégis, érdekelne, hogy mit gondoltok erről. :?:

Espero, a nyavalygós :)
espero
 
 


Szió lányok!

Barack! Üdv közöttünk :)

Nah...ez a hét nem az én hetem. Teljesen padlón vagyok. Most panaszkodom picit :D
Ugye hát az első rossz dolog hogy megjött...Tegnap. Vagyis nincs baba. Ma tanulmányi kirándulás lett volna az osztályommal Budapestre. Alig vártam, meg ők is. Ott legalább kikapcsoltam volna :) Erre végigrókáztam az éjszakát, reggelre teljesen legyengültem + nem is aludtam. Hát igy nem mertem a 150km-es utat autóbusszal bevállani, mert hát hol fogok hányni?? Szóval irány a doki. Ugrott a kirándulás. Ugyhogy itthon maradtam...a lurkóimat meg elkiserte a heverom (kolléga). Most már viszonylag jobban vagyok :) Már tudtam innni 1 pohár teát...és bennem maradt ! A doki meg azt kérdi: tuti nem terhes?? Na ne idegesítsen má...
Holnap reggel megyek 3. napi vérvételekre. Szerintetek menjek?

Alice27!
Én PCOs vagyok, szóval ha nem is vagyok babás, de örülök hogy megjött...végre magától, időre :) Baba meg majd lesz...mindannyiunknak. Biztos vagyok benne. Andi táblázataból lassan eltűnnek a ?ek...és beirhatja a poz. tesztünk dátumát :))


Norka!
Bogi most hogy van??? Végül hogy oldottátok meg, hol alukál?

Gina
Vendég
 


Ginuska,

Én már hallottam olyanról, hogy valakinek megjött, annak ellenére, hogy terhes volt. Milyen jellegű a vérzésed?

Én azért ettől függetlenül elmennék a vérvételre, abból biztosan látszik az igazság. :!:

Espero
espero
 
 


Ginuska!

Nagyon sajnállak!

Az a legrosszabb, amikor az ember egészsége, a vágyai mind romba dőlnek és ez még a munka rovására is megy :x

Pihenj sokat és ne gondolj arra, milyen szerencsétlen vagy (ami nem igaz)..látod én azért izgulok, végre megjöjjön...

26 évesen még nem világvége, ha még nem vagy terhes..lesz ez majd még máshogy is! Férjem nővére évekig görcsölt ezen, majd mikor terhes lett, nem is sejtette :)
babancs
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: