Új privát üzeneted érkezett!

Hmmc
gratulálok a 3. kislányhoz:)
AZért most már tényleg érdekelne a "recept" hogy hogy kell csinálni:)

Szilvi
ha jól emlékszem a fiam és Kinga nagyjából egyidősek, és azért még Ő is azon a "szinvonalon" tart ahol Kinga:)
Egyenlőre a csiga az első, mind rajzolásban mind gyurmázásban, sőt! az éneklésben is :) Jó lenne ha az űrlény majd kimaradna :shock: Egyenlőre az ilyen meséket csúnyának tartja és ki kell kapcsolni a tv-t. :lol:

Aranyhold
gratu a kocsihoz :wink:
mucus
Tm
 
 


Aranyhold
Ki volt az a sima Margitosba, aki kijelentette, hogy ide át nem jön a babásba? Megcsinálták a saját topikjukat csak nem a szülészeteken belül, hanem a gyerekek korszerintibe. Csak belenéztem, hogy kik vannak ott (nicknevek). Aztán megakadt egy mesélésen a szemen :?: :!: :oops: :roll:
nikcsi
 
 


Aranyhold
Nekünk a kétütemű kis trabink volt az első verda, amit sajnáltunk elbúcsúztatni (életemben azt vezettem legelőször). Aztán a jó öreg Passatunk (mennyire klassz volt vele nagyokat csavarogni, óriási, kényelmes batár volt, és majdnem velünk egyidős, nászajándékba kaptuk... :)).
Aztán most ezt az Opelt is megszerettük...
De olyanok mint a pasik, csak egy jobbért lehet "elhagyni"... :lol:

Nikcsi
Milyen topik hol?! :?:
cas
 
 

 
 

A lapozás miatt lemaradt

Nikcsi
Kori egy igazi úrihölgy! :)
Csempe: tegnap találtunk egy egész jót itt a bécsi úti Bepában a konyha-étkező-előszoba részhez, aztán már csak a fürdőhöz kell még, de ott egyelőre nincs nagy egyetértés... :(
cas
 
 


Mucus, köszi neked is! :)

Nikcsi! Szilpa volt, ha jól emlékszem. De azt hiszem nem az volt, hogy ide a babásba át nem jön, hanem, hogy nem akar máshová menni fórumozni a kórházasról. :roll: Miért?

Szilvi! El is feljtettem kenyér ügyben reagálni! :oops: Én is a corában szoktam ilyeneket venni, csak az a bibi, hogy kb 2 hetente járunk csak oda, és jó lenne a közelben is találni valami jó helyet, mert csak kenyérért nincs kedvem kimászni. Szoktam sütni is, de nem mindig van rá időm, meg kedvem. :wink:
aranyhold
 
 


Aranyhold
Gratula a kocsihoz. Én is keresek magamnak egy újat, mert sajna a három nővel nem fogunk beférni a Suzukiba, pedig nagyon szeretem. Keveset fogyaszt, olcsó a fenntartása, stb. Szombaton találtunk is egy Xsara Picasso-t, de még nem tudom.

Cas
Szerintem semmi gond nem lesz a hitellel, a bankoknak is érdeke, hogy megfelelő fedezet mellett minél több pénzt helyezzenek ki. Sikerült megállapodni az emberrel, hogy maradjon mindenre?

Mucuc
Én nem tudom a receptet. Apa azt mondta, hogy ő csak lányt tud (és szeretne is). Hát bejött!!
hmmc
 
 


Cas
mi is a Bepában vettük anno a lapokat (egy részét), akkor ott volt a legolcsóbb a gress lap, úgy hogy sztem jó áraik vannak. Vagy is azóta nem tudom....:-)

Nekünk is kocsi problémánk van/lesz ha meg lesz a kistesó, mert a nagyot meg oviba kell majd vinnem és az nem itt van a szomszédban. Na meg egyébként is könnyebb lesz úgy az utazás két gyerkőccel...

Hmmc
A mi kocsink nem rég szervízben volt és kaptunk addig kölcsön egy Suzukit. Tényleg jó a fogyasztása, apa gondolkozik is, hogy esetleg másodiknak azt vesz.
Persze az nem nekem kéne, mert Ő megy napi 100km-et :lol: de hát úgy is övé marad a Golf :roll:

Nikcsi
miért?
ha jól emlékszem az volt az indok, hogy itt már kialakult egy társaság és ezért nem akartak ide jönni...
mucus
Tm
 
 


Aranyhold!
két hetente? nekem az gyakran van :)
és havonta, ha kimegyek
ha van otthon géped, nem lehet akkora macera, néhány gép programozható is és reggel friss kenyér várna az asztalon :)
én tegnap sütöttem kis zsömléket és nagy sikere volt (kézzel)

Mucus!
nekem van egy eladó bogárkám :lol:
két gyerek elfér benne és a fentartása se sok
(kötelező, súlyadó)
bár a tegnapi film után megint hajlok rá, hogy levizsgáztassam és használjam :wink:
szilvamag
 
 


Cas
Annó nekünk is a bepa volt a kézenfekvő, de az árösszehasolításba, nem ez a köpisnyire levő bolt nyert! :cry:
Igen, de hogy miért pont a villa? A kanállal sokkal bénább!

Aranyhold, Cas, Mucus
Igen akkor jól emlékeztem, hogy Szilpa volt az aki ezt mondta. Amúgy nem értem, ennyire borzasztó a társaságunk?
Ahol most ők kb. 5-en vannak: társalgó, gyerekek kor szerint (talán ez a neve), 2005. október-2006.jan vagy febr. (Margit) ez a neve ahol most vannak. Akkor mégis ment Szilpa máshová fórumozni a kórházasból. Tényleg nem értem, tényleg elég összeszokottak vagyunk (nahallod, ennyi idő alatt, ennyi összejárás mellett), de ettől függetlenül mindenkit szívesen látunk és befogadunk! Nem? Ilbát is befogadtuk aztán mégis el-el maradozott.

Szilvi
Milyen tegnapi film után kapsz kedvet a bogárkádhoz? Mi átvállaljuk a másik sárgát! :P Laci most állandóan a tiédhez hasonlókat mutogat, mondogat, stb. Dehát a keret, az keret!
Most épp a vízművek és a csatornázási művek kézenfogva kiszámlázta visszamenlőleg 5 évre a fogyasztást. A két dolog összesen több, mint 300.000,-Ft :evil: :x :( :o :cry:
nikcsi
 
 


Hmmc
A hitellel legyen igazad! Mindenhol azt mondták, hogy nem lenne vele gond, de az ördög nem alszik. :evil:
Picasso: anyuéknak Scenicjük van (és volt is az előző modell), az Renaultból kb. ua. Szerintem klassz kocsi, tágas, jól megy (mondjuk min. 1.6-os motor kell neki...), és még parkolni sem reménytelen vele a városban. És elég jó volt a fogyasztása - mondjuk ezt a Picasso-nál nemtom.

Nikcsi
Úgy látszik Korinak ez jobban kézreáll. Kedves egészségére! :)
Továbbra sem találom a topicot, amit írsz, de mi a baj vele? Végre kivonultak a kórházasból, jól tették.
Ide azért nem akartak jönni szerintem, mert annyira összeszokott csapat vagyunk, hogy képtelenség beilleszkedni. Mert mi lassan 2 éve csicsergünk ide, 1,5 éve összejárunk, sokat tudunk egymásról, ismerjük egymás gyerekeit is egész jól, (mostmár egymás férjeit is :twisted: ) szóval nagyon együtt vagyunk, sok élmény köt össze - és ez látszik is. Hiába nem akarunk senki új arcot kirekeszteni, óhatatlanul úgy érezheti magát, hiszen egyszerűen nem veheti fel a versenyt a már meglévő kapcsolatrendszerrel.
Ez van. Szerintem teljesen igazuk van, ha az ő összeszokott bandájukkal máshol traccsolnak, az meg az ő topicjuk és kész. Mi sem vágyunk oda, mert nem tudunk egymással mit kezdeni, a gyerekeink is annyira más korúak.
Vagy ki lettünk odaát pletykálva, az bántja a csőrödet? (írd már meg légyszi pontosan hol az a topic, mert lúzer vagyok és nem találom...)
Számla: miazhogy 5 évre visszamenőleg?! Azt meg mégis hogy gondolják? Eddig mit csináltak?!
cas
 
 


Cas! Itt keresd: Babanet Társalgó » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.október - 2006.januári babák (Margit)
Én könnyen megtaláltam.

Szilvi! Sütök-sütök, igaz a kenyérsütőgéppel csak a dagasztás-kelesztés fázisát szoktam, sütni a sütőben jobb. Csak leglább 3 óra mire elkészül, és mindig későn jut eszembe, hogy ha kenyeret akarok, akkor sütnöm kellene. És valahogy egyik sem az igazi. Finom-finom, csak a teljeskiőrlésűeknek mindig van egy kis mellékízük, a boltinak meg nem, pedig az van ráírva, hogy csak tk lisztből van. Szóval még keresem az igazi recit!

Aki nagy autót akar, annak ajánlom a Toyota Corolla Verso-t! Gyönyörű autó, tágas, és sokan dícsérik. Igaz egy vagyonba kerül! :cry:
Sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen autót vegyünk, de alapból francia szóba sem jöhetett. A suzukik ténlyeg jól mennek, keveset esznek, de nagyon rosszul törik és pici a csomagtartója. Nálunk 4 típus volt a befutó: Toyota Corolla, Mazda 323, Nissan Almera, Volvo V40.

Cas! Eszembe jutott valami! Aki átcsövezte a fürdőnket vízvezetékszerelő, az mondta, hogy WC csészéből csak Alföldit vegyünk, mert már találkozott más márkánál olyannal, hogy volt lyuk befelé és kifelé is, csak valahol közte mégsem folyt át a trutyi, szóval nem volt rendesen megcsinálva. A csempéink nekünk is Zalakerámia mind, és nagyon elégedettek vagyunk vele.
aranyhold
 
 


Szilvi
köszi:)
Bár VW pártiak vagyunk, asszem nem mernék egy idősebb kocsival járni nap mint nap:)

Cas
Én is könnyen megtaláltam a másik topikot.
És igen, ki lettünk pletykálva :wink:
Engem spec nem zavar, úgy érzem semmi sértő dolgot nem írtam/írtunk.
És bár nem tudok veletek összejárni, ezért remélem nem gond, hogy néha itt lógok :oops:

Aranyhold
Húúú, ezt a Verso-t nem kellett volna:)
Ezért rágtam egy ideig a férjem fülét, de szinte meg sem hallotta :evil: Ugyanis amelett, hogy kell nekem is egy kis kocsi, a Golfot is le kell cserélni egy nagyobb autóra, ugyanis az elég kicsi egy 4 tagú családnak. Befér a babakocsi és slussz!
Ekkor jött tőlem az ötlet, családi autó kell és legyen Verso:)
MÉg nincs lejátszva a dolog, de már a Touran-nál tartunk :lol:
A Verso mennyi, nem tudod véletlenül?
mucus
Tm
 
 


Cas
Aranyhold leírta a pontos topic elérhetőséget, megtaláltad? Ez nem semmi, én csak egy részletet olvastam, nem rólunk, de ezek szerint az is van, na most már engem is érdekel, és utána fogok olvasni. Privátba megírom mi akarsztott ki.
Villa: csak veszélyesnek gondolom, de nagyon jól bánik vele, és tudja, hogy szurizik.
Számla: azt is mondhatnám, hogy 69 óta mi lakók (na jó akkor én még sehol nem voltam) nem fizetettünk semmiért, és a törvény szerint szerencsére csak visszamenőleg 5 évről lehet szó. Röviden a történet: egy telken van 16 ház, egy helyrajzi számmal, egyetlen vízórával. A lakásokat anno árvízkárosultak meg mmg-sek kapták. A házak a lakók tulajdonában van, a föld pedig a Kincstári Vagyonkezelő Irodájé. Az egyetlen vízmérő tűzcsapként volt nyilvántartva, amit az önkormányzat 20 évig fizetett is (evvel locsolták papíron a hajógyári szigetet), mert velük voltak a művek szerződésben. Viszont az önkorm. besokalt és nem fizeti tovább. A műveknél is tisztában vannak avval, hogy mi lakók igazából vétlenek vagyunk, mert az önkorm.nak kellett volna az órákat megcsinálni, de fizetni azt kell. Ami okés is, csak miféle általányt fizetünk? Nem egyformák a kertek, van aki állandóan locsol, és még ki tudja mi hogy..... Dióhéjban ennyi! Na Kika ezt vajon olvasod? Jó kis csavaros ügy nem?
Csempe: sok szakival beszéltünk és ők is inkább a magyar csemépre esküdtek, mint a méreg drága olasz, spanyolra.

Aranyhold
Kenyér sütés, mi is elég sokáig próbálkoztunk, élesztő, kovász, stb. De nem igazán jött össze olyan jól egyik sem. Mi ha sütünk azt a back vagy mit veszünk, csak vizet kell hozzá tenni és csók. Viszont a kalácsuk nem ízlik, mert nagyon kelt tészta íze van, és én azt nem szeretem!
nikcsi
 
 


Mucus
Jó mail címem van? Kaptál tőlem?
nikcsi
 
 


Hmmc,
Gratulálok a nunishoz!!!! :P :P
A fiúk jól el vannak kényeztetve ezen a topikon! :o

Mucus,
Akkor sértődnénk meg ha nem írnál!! :!:

Nikcsi,
Már én is belefutottam korábban abba a topikba. Csak az elején tettek néhány megjegyzést. A késöbbiekben csak Szilpa "emleget" minket egy párszor.
Téged mi akasztott ki?

Esetleg még aktuális:
Ma dobtak be "Szedd magad!" szórólapot.
E szerint 4 "Erdbeerland" eperföld van a környéken:
- Pomáz: Szentendréről Budakalászra vezető mellékút mellett, a Vízmű épületével szemben, és a Szentendréről Pomázra vezető út jobb oldalán
- Budakalász: 11-es főút Luppa-szigeti elágazásánál, a Hermes áruházzal szemben, valamint a Duna gátjánál.
Nyitva: minden nap 8-19-ig
Érdeklődni lehet az eper érettségéről, áráról és a szüret pillanatnyi állapotáról: 26/368-000
myra
 
 


Mucus! Nem tudom mennyi, de jó drága! Használtan is 3-4 milla körül mozgott, újonnan meg...

Nicsi! Én nem szeretem azokat az előre bekevert kenyérliszteket, mert azokban mindenféle adalakanyag ugyan úgy benne van, mint a bolti kenyérben, és ha jól tudom teljes kiőrlésű azokban sincs. Szóval maradok az sk összekevertnél.
Annyit beszélünk a kenyérről, hogy kedvet is kaptam sütni megint! :wink:

Nikcsi, most már én is kíváncsi vagyok, mit beszéltek rólunk! :twisted:
aranyhold
 
 


Mucus!
a régi autóról csak annyi, hogy 10 év alatt kétszer hagyott csak ott, mindkétszer koszos benzin miatt :(
de tudom, hogy csak én vagyok ilyen elvakult bogaras :lol: :wink:
megkaptad a privit?

Myra!
köszi a címet!
csajok!
menjünk ki valamelyik nap :!: :!: :!:

Nikcsi!
olvastam, de biztos jól értetted? majd én is beleolvasok az eredetibe
de ki a szöszt érdekel? ha nincs jobb dolguk :?
szilvamag
 
 


Ok, menjünk eprezni! Mikor? Nekünk a péntek nem jó, többi nap Ok.
aranyhold
 
 


Csatlakozom a felettem szólóhoz, vagyis a péntek nekünk sem jó, mert utazunk el!!!!!!

Szilvi
Utálom a hátam mögötti köpködést, ha valaki valamit mond, azt vállaja is fel, ne legyen ilyen :!:
nikcsi
 
 


lányok!
most menjetek eprezni, mert csüt.-től megint esőt mondanak :cry:
Meg a múlt heti sok esőtől megnőtt epreket ez mostani nap jól be tudja érlelni:)
Én is azt nézem itt a kertben, hogy mikor érik:)
Csak ez nem sok, éppen hogy enni elég.

Viszont most hétvégén volt az eperfesztivál és ott gyönyörűségeset vettünk, igaz nem olyan olcsón mint a szedd magadba.


SZilvi
igen, ment válasz!
Nekem inkább az a bajom, hogy nincs még 10 éves vezetési tapasztalatom és biztonságosabban érzem magam ha új/abb kocsit vezetek. Igaz, régit még pl. sose :lol:
mucus
Tm
 
 


Eper!
holnap????
nekem se a csütörtök, se a péntek nem jó :(
Tücsökzene helyetti program :?:

Mucus!
válasz ment, bár nem tudom odaért-e. Mindenféle baja volt
én sem vén batárra gondoltam (bár jobban szere(t)tem vezetni Bogárkát, mint az újat)
de 10-20%-ot veszít az értékeéből egy kocsi, amint kigurult a szalonból. Egy kb fél éves kocsival nagyon jól lehet járni (mindkét értelemben :wink: )
szilvamag
 
 


Szilvi! Nekem jó a holnap, és mivel mi 9-re megyünk tücsökzenélni, és pont Bkalászra, így akár össze is tudnánk kötni a kellemest a hasznossal.
aranyhold
 
 


juhéjjj!
még valaki???
szilvamag
 
 


Nem a mi napunk a mai. Sebi vasárnap du. megfázott a Margitszigeten (soha többet nem hallgatok az apjára, mert az egy dolog, hogy ő egy jegesmedve, és nem fázik, de Sebi igen, én meg nem öltöztettem fel rendesen), úgyhogy mostanra egyre csúnyábban köhög, és alig lát a takonytól. :(
Ráadásul délelőtt még egy rendőrautó :!: is majdnem elcsapott minket, két fiatal kis rendőrcsávó röhögcsélt benne, kitolattak (!) az egyirányú SanMarcóból (!) a Kiscellire kanyarodva (!), ráadásul a szemközti sávba (!), én meg pont ott akartam átmenni, ( ott nincs zebra a közelben, tehát ki kell használni az adódó lehetőségeket). Simán ránktolatott a fickó, és szerintem az sem tűnt fel neki, hogy jól megcsapkodtam a kocsi seggét, és üvöltöttem, hogy "Ugye nem fogsz minket elcsapni te hülye majom?!".
Olyan mérges lettem, majd' elpattant az agyam, csak az a kár, hogy nem jegyeztem meg a rendszámukat, szívesen betelefonáltam volna ide a 3. kerületi kapitányságra, hogy ugyan már tanítsák meg őket közlekedni! :(

Aranyhold
Köszi a tippet a wc-vel. Sajnos csempéből beleszerettünk egy spanyolba (étkező-konyha részhez), aztán én meg egy olaszba a fürdőbe. :)

Mucus
Nagyon örülünk Neked! El ne tűnj!
De azt Szilpának is be kéne látnia, hogy igazam lett: amint ők eltűntek a színről, egyből beindultak a még pocakos kismamák - nagyon helyesen, övék (tiétek) az a topic.
Aztán ha minden baba megszületik, és ennek ellenére ottragadtok, majd titeket is jól kiebrudalunk onnan! :lol: :wink:

Nikcsi
Számla: huh, zűrös, akkor örülhettek, hogy csak 5 évet számláztak ki! :lol:
Persze szörnyű, hogy ilyen zavaros körülmények között mégis ti húzzátok a rövidebbet. :(
cas
 
 


Szóval eprészés kilőve. :(
Vigasztalásul viszont csináltam epres-gyümitortát anyósnak névnapjára, majd délután jól belakmározunk belőle, és akkor nem fogom sajnálni annyira a szeddmagadot... :)
cas
 
 


Cas!
jobbulást Sebinek!!!
aztán ha jobban lesz, megnézhetjük a játszóterét valamelyik nap?

Enikő meg most elkezdett csipásodni, délután elviszem orvoshoz, remélem nem leszünk szobafogságra ítélve :?
szilvamag
 
 


Szilvi
Persze! Majd letárgyalom, hogy mikor mehetünk!
Enikőnek is gyors gyógyulást!
cas
 
 


Na, akkor ha jól látom a holnapi eprészést lehet törölni! :(
Jobbulást a betegeknek!
aranyhold
 
 


Rohamban írok, mert a gép nagyüzemben van használva a héten, Győzőnek betegség alatt is dolgozni kell. :evil:
Én és Fanni is túl vagyunk már a megfázáson, elég gyors lefolyású volt nálunk.

Cas
Klassz a mászóka, hol lehet külön venni csúzdalapot?

Matyi mindenkivel pusziszkodott a bulin?

Na mire a hosszú termésetek végére értem már el is felejtettem mit akartam, csak a képek, fotók maradtak meg a fejemben, vizuális vagyok.

Betegeknek gyógyulást.
boglarka
 
 


Mucus
Te nem vagy komplett, már bocsi! Te érezted is úgy valaha, hogy a közösségünk nem akar befogadni, és azért mert nem jössz talira, kiutálunk????? :evil: Akkor ezt megbeszéltük :!:

Cas
Szegény Sebi, jobbulást kívánunk!!!!!
Rendőrök: sok(k)szor sajnos én is kikapcsolok agyilag. De rendőrökkel hiába kezd az ember, főleg a III. ker.-ben. Volt dolga egy volt kolléganőmnek, de a saját munkatársuk mellett álltak ki. :cry: Na az ilyentől is kiakadok! Attól, hogy egy helyen dolgoznak, attól még követhet el valaki hibát, amit el kell ismerni! DE EZ MÁR MEGINT CSAK AZ ÉN IGAZSÁGÉRZETEM!!!
Számlák: persze mindig a hétköznapi ember húzza a rövidebbet, azt már nem is mondom (vagyis mégis) a szegény embert az ág is húzza, de ez már csak a mi formánk!
Privibe megírod mennyi volt a játszótér? Köszi!

Szilvi
Na mi a helyzet, még nem jötettek volna meg a dokitól????
Amúgy a de. nekünk nem túl jó. Ja meg nagyon ügyelünk Kori egészségére, mert most hétvégén már el akarunk végre jutni a Balcsira, ahol már egyszer visszamondtuk a dolgot! :wink:
nikcsi
 
 


Szilvi,
Remélem nincs nagy baj! :?
Küldtem sms-t nem tudom megkaptad-e? Nekünk jó lenne a holnap délelött.

Cas,
Jobbulást Sebinek! :!:

Aranyhold,
Jól emlékszem, hogy Matyi a 15 hós oltást még egybe kapta?

Képzeljétek, Lilla ma először miután telerakta a pelust, odajött szólni nekem, hogy kaki van benne!!! :P
myra
 
 


Köszi a jókívánságokat mindenkinek!

Boglárka
Gyors javulást nektek is. AKkor lehet, hogy Sebi se megfázott, hanem összeszedte ezt a taknyos-köhögős-nyavalyát?
Aztán lehet, hogy csak a foga, ma sokat nyűgizett, sőt volt, hogy lila fejjel zokogott, és csak úgy tudott du. elaludni, hogy bevetettem a dentinoxot... Alul két őrlő és 1 szemfog készülődik. Szegény. :(
Csúszdalap: nemtom sajnos. :( Majd megpróbálom kideríteni.

Nikcsi
Hát igen, vmi ilyesmitől tartottam én is, de legalább kiméltatlankodhattam volna magam vkinek. Mindegy, mostmár túl vagyok rajta, de tényleg nagyon megijedtem, hogy bedarál minket babakocsistul, és észre se veszi a baromja... :(

Szilvi
Beszéltem anyóssal, Zsomtól lenyúlom a kulcsát, és bármelyik nap kimehetünk, akár nap közben is (ami az Árpád-híd miatt szerintem jobb, mint estefelé...). Mondj egy napot, nektek mikor jó.

Zárszóul két fotó:
Füles a nagy kedvenc mostanában, bunyózza, ráfekszik, de leginkább a fülénél fogva cűgöli a lakásban mindenfelé :)
Kép

Ébredőben:
Kép
cas
 
 


Cas
Mi is voltunk már hasonló helytetben, nem tom emléxel-e. Talira mentünk Szilviékhez és a közösségi háznál akart egy nagy autós áttolatni rajtunk. De én már a helyszínen kioktattam a sofőrt, de Szilviéknél remegtem, mint a nyárfalevél.
A második kép nagyon édi, de csodálkozom is, hogy Sebi ilyen lazán van felöltözve? :?:

Mikor van már vége a meccsnek? Gondolom más férjek, párok is nézik. Azt tudom, hogy Zsombor amúgy is nagy focinéző....
Tegnap tiszta ideg voltam, ugye, későn feküdtünk le, de helyre lettem téve! :wink:
nikcsi
 
 


sajnos Enikő csipája fertőző, nem szeretnénk senkit boldogítani vele :cry:

Cas!
köszi, majd megbeszéljük a jövő hétre
a hétvégére mi is elutazunk kettesben

Nikcsi!
pont ezért nem írtam, mert a reggel visszaigazolt szállásunkkat mire hazaértem lemondták, mert valamit félrenéztek és csak egy éjszakára lett volna helyük esküvő miatt, és a másik szálláson se volt hely, ami még tetszett :?
ezért kerestem egy kifizethető, de kultúrált szállást egész délután
de úgy néz ki sikerült :)

Myra!
lehet, hogy a nyáron végre elhagyhatjátok a pelust? :lol:
szilvamag
 
 


Cas!
valamelyik nap engem is elütött egy se-lát-se-hall pasi (nem rendőr)
szépen ment előttem a kisfurgonnal, majd hirtelen megállt és el kezdett tolatni. Bicajjal nekem az nem meg csak úgy, főleg, hogy két oldalt szorosan parkoltak, menekülő út sehol, ezért ordítottam neki, hogy álljon már meg, végül megérezte, hogy a kerekemnek megy, akkor meg még neki állt fejjebb, hogy ő nem lát hátra, miért álltam mögé :?
szilvamag
 
 


Kori minden számítást áthúzott, 5-kor kelt, de szerencsére még most is az ágyában játszik, bár már vízszintesen. El is indítottam a mosást. :wink: (Amúgy jó fej ez a gyerek, éjfélkor fekszek és 5-kor már legyek fent?! :roll: )

Szilvi
Ti mikor mentek?
nikcsi
 
 


Szilvi
Ma kb. 2-3 között otthon vagy? Elmehetünk a pelusért?
Tegnap itt volt egy ismerős kismama és állítólag csipásodós, hasmenéses és a végén köhögős járvány van megint a gyerekek között. Ezen a télen (tavasszal) nagyon sok járvány volt.

Jobbulást a betegeknek.
hmmc
 
 


Sebi megint egyedül aludt el. Mostanában kimondottan zavarja, ha el akarom ringatni az ölemben, lekéri magát a kiságyba. Aztán esetleg még tűri, hogy simizzem a hátát, de ma szó szerint "kiküldött". 10 perc múlva benéztem, és már édesen aludt, így:
Kép

Nikcsi
Ha hazafelé elszunyál a babakocsiban, és nem nyakig homokos, akkor csak a gatyót szoktam róla levenni alváshoz amikor lecsempészem a kiságyba, úgyis betakarom.
VB: hát nálunk most mindent ahhoz igazítunk, hogy mikor kezdődnek a meccsek! :lol: Még szerencse, hogy csak kétévente 1 hónapra tör ki Zsomboron a fociőrület. :)

Szilvi
De jó nektek! Végül merre mentek?
Na nem panaszkodom, mi is megyünk céges családi napra a Balcsira szombaton, reméljük jó idő lesz!

Myra
Ügyes Lilla, amennyire utáljátok a pelust, lehet, hogy tényleg hamar szobatiszta lesz!
Időnként Sebi is szól, de még nem megbízható, mert néha akkor is mondja, amikor semmi sincs benne. :)
Bár a múltkor megdöbbentett, mert ült az etetőszékben, mondta hogy "kaka", és aztán pukizott egy jó nagyot. Lehet, hogy már kezd benne összeállni az érzet és az eredmény? Vagy csak véletlen volt? Nem azt tartják, hogy 1,5 éves kor előtt nem nagyon szokták tudni érzékelni-felfogni a dolgot?
(Persze ha jobban utánaszámolok, lassan Sebi is annyi lesz... döbbenet! :))
cas
 
 


Cas
Lehet, hogy én túl sterill vagyok, de én le is szoktam tusolni Korit homokozás után, mivel még a pelusban is szokott lenni. Kori úgy csinál a homokozóban is, mint a kádban - a hasára önti a vödör homokot. Ja meg nekem az a mániám, hogy kinti is és benti ruha. A kinti ruhában szigorúan tilos az ágyra leülni, vagy ledölni (hálóban). Ha kimegyünk én is átöltözök, ha visszajövünk, akkor megint öltözés.... :?
Ti helyileg hova mentek Balcsira? Mert pénteken mi is megyünk (Bfüredre) és vasárnap fogunk jönni! Kánikulát mondanak, aminek kivételesen örülök, de evvel a mai nap időjárásával is kiegyeznék, mert legalább nem égnénk meg! Ja és talán a kinti medencét is tudjuk használni. Én úgy be vagyok sózva, mint gyerekkoromba karácsonykor, csak kettőt kell aludni és indulás!!! :lol:
nikcsi
 
 


Myra! Jól emlékszel! Matyi még a régi 15 hós oltást kapta. Pont az ő szülinapjánál húzták meg a határt. Ha 1 nappal is később születik, már az újat kapta volna. De miért?
aranyhold
 
 


Nikcsi
ne aggódj:)
nálunk is van kinti meg benti ruha ami a gyereket illeti. A kintivel Ő sem mehet az ágyra fetrengeni stb.. Mivel ezt anno így kezdtem, már régóta tudja és magától veszi le a benti cuccot ha megy ki az udvarra. Na jó, ha csak a boltba megyünk akkor nem, mert olyankor nem csúszik-mászik:)
Az is belerögződött már régóta, hogy amikor haza jövünk (bárhonnan) akkor cipő levesz és megy kezet mosni...
Sztem ez nem mánia kérdése. Ettől nem lesz egy steril, kényes kis kölyök, de mi is így teszünk ha haza jövünk.
mucus
Tm
 
 


Nikcsi
Nálunk is van kinti ruha, és benti ruha (neki is, nekünk is), és amikor nyakig homokos, akkor én is teljesen átöltöztetem, meg kezet-arcot mosunk (annyira szerencsére még nem volt koszos soha, hogy tusolni is kelljen azonnal :)), amint hazaérünk.
De amikor csak babakocsizunk délelőtt, és hazafelé elszunyál, akkor csak a kinti gatyót veszem le, mert a többit tisztán adtam rá reggel, úgyhogy azzal nyugodtan mehet az ágyba.
Balcsi: elfelejtettem, de vhová az innenső végére. Remélem mi is úszhatunk egyet, csak addig még egy fürdőrucit kellene szereznem, de reménytelen. :(

Mucus
Nagyon rendes a fiad. Sebi még csak induláskor mutogatja, hogy vegyem le a sapiját a fogasról meg a cipőjét az ablakból. :)
cas
 
 


kinti-benti ruha nálunk csak a hidegebb-vizesebb időben van, egyébként mezítlábas időben folyamatos a ki-be szaladgálás, persze az ágyba mi is csak mosakodva megyünk :wink:

Cas!
miéer reménytelen a fürdőruha????
annyi jópofa fazon van már, nem igaz, hogy nem találsz kedvedre valót
de szívesen kölcsönadok egyet neked a hétvégére, én úgysem hordom mostanában a babaúszáson kívül őket :?
szilvamag
 
 


Szilvi
Egyszerűen csak nem akarok megbékélni a visszafordíthatatlan változással, ami a testemmel történt a terhesség során.
Tavaly ugyanis vettem egy úszódresszt, de a mellemet lenyomja, a pocakomat kiemeli, szóval úgy nézek ki benne, mint egy 6 gyerekes anyuka keresztezve egy kék Micimackóval. Szörnyű! :)
Felvettem a régi kétrészesemet, ami úgy kikopott két év állásban, hogy áttetsző, meg hát bizony átalakultam, és nem is a méretek nőttek, csak nagyon más fazon kéne felsőből főleg.
C&A végigpróbálgatva, Triumph dettó, a közelben meg nem tudok más fürdőruhaboltot.
Egyrészest meg nem akarok mégegyet, legfeljebb vmi nagyon nőies fazont (ami nem úszódressz, bár a többi meg olyan vénasszonyos...) bár lehet, hogy a tükör mást javasol majd, és mégse akarom kitenni az embereket a látványomnak. :)
cas
 
 


Cas!
azért nem hiszem, hogy olyan szörnyű lenne a látvány:)
de ha takargatni szeretnél, divat a régimódi nadrágos, felül is többet takaró és tartó fürdőruha, na meg a színekkel, mintákkal is jól lehet játszani, alul elfed, felül kiemel :wink:
próbáltad már a kendős megoldást?
ha kijössz a vízből, gyorsan derék köré, a víz alatt meg senki nem kukucskál :oops:
szilvamag
 
 


Cas,
Fürdőruhát, ruhákat ne is említsd. Én 4 hónapja nyavajgok, mert a ruháim 80%-ától kellett megválnom. A nadrágok comb-fenékben lettek szűkek, a felsők meg mell-hónaljban. Nem értettem miért, amikor nem vagyok kövérebb. A varrónőm oldotta meg a rejtélyt, mert nekem ez eszembe se jutott. Lilla állandó emelgetésétől, cipelésétől megizmosodtam. :shock: De mivel nem kis "súlyokkal edzek" nem szép szálkás látható izmaim lettek, hanem a hájréteg alatt vannak. Hurrá... Ezért csak a térfogatom nőtt meg, és úgy nézek ki mint aki tényleg kövér. :evil: Fürdőruhával én is nagy bajban voltam, de sikerült beszabadulnom a Mammutban lévő (ott kettő is van) Calzedonia-ba. A legkülönfélébb fazonjaik vannak. Én végig próbáltam legalább 6 félét, mire az egyiket elfogadhatónak minősítettem.

Szilvi,
Jobbulást Enikőnek, és jó pihenést nektek!!!! :P

Aranyhold,
Azért kérdeztem, mert reménykedtem, hogy van tapasztalatotok a 18 hóssal kapcsolatban. Én most itt dilemmázom (doki nénit még nem kérdeztem). Lilla ugye a 15 hóst, 16 hósan kapta. Ezért az se tudom elég-e a 2 hónap különbség, vagy meg kell várni a hármat. Ezen kívűl a 15 hósnak 7-10 nap után van "következménye", ha gondot okoz a gyerkőcnél. A 18 hósnál???? Mert ha ugyan ilyen, mi pont akkor mennénk nyaralni külföldre, és nem lenne túl szerencsés ha ott lenne baja, vagy ha az oltás miatt legyengült immunrendszerével összeszedne valamit. Nem tudom mi lenne a jó? Hallottál valamit a 18 hósról?

Lilla szobatisztaságára nagyon kíváncsi leszek, mivel sehol nem hajlandó 10 mp-nél tovább egy helyben ülni. Pár hete kíváncsiságból teszteltem, hogy ül-e a bilin. Hááát föl-le ugrált róla, majd miután mint aki megoldotta mire is jó, végigcsúszta nyi-te-pacizta vele a lakást. Én meg fogtam a fejem, hogy még jobban összekaristolja a padlót. :?
myra
 
 


Cas
Szerintem belül tedd magad rendbe és kész! Van férjed, gyereked. Mit akarsz még, hogy úton útfélen utánad forduljanak? Mire jó az? Ez van, ezt kell szeretni. Amíg nem fogadod el magad, addig problémád lesz. Én soha nem fogom ilyen miatt önsanyargatni magam, én belehalnék, ha nem sütizhetnék, csokizhatnék (de minimum elviselhetetlen lennék - megvonási tünetek miatt). Na persze egy elfolyós valaki se szeretnék lenné. Téged is biztos szeret így is Zsombor (minden jel erre mutat), meg Sebit sem érdekli. Akkor még kinek a véleménye számít? Én tisztában vagyok önmagammal, de ez van, ez lett, szültem egy gyereket, Te is! Ritka dolog, hogy valaki szülés után lesz nádszál :cry: Fel a fejjel és elő a fürdőruhával :!: Én is fogok domborítani most hétvégén :oops:
Szilvi ötletét még egy pumuklival kellene kombinálni (idegen számára pumukli elveszett, emlékeztek). Ezt én is nagyon díjjaznám!

Myra
Már bocs, de milyen hájrétegről beszélsz???? Eddig nem az volt a gond, hogy túlzottan lefogytál? Szeretnék annyi hájjal rendelkezni, mint Te :!:
Oltás: Kori is túl van a 15 hós oltáson és azt mondta a védőnő, hogy 3 hónapnak el kell telnie, max. +2hét.
nikcsi
 
 


Nikcsi,
Mint utólag kiderült a túlfogyás a szoptatás következménye volt. Elemésztett a tejtermelés. :? Amióta abbahagytuk a szopit visszacsusszantak a kilók. Most terhesség elötti súlyom + 3-4 kg-nál tartok. Igaz ez a magasságomhoz képest egyáltalán nem lenne sok (170 cm, 59 kg), csak mind a has-fenék-csípő tájékra vándorolt. :cry: Alapból is széles csípőm van, hát még így.
Viszont ami jó, hogy soha nem tudtam spagettipántos rucikat hordani, mert szomália éhező soványságú vállaim voltak, kiálló csonttal. Na ez az izmosodás hatására eltűnt. :twisted:
myra
 
 


Fürdőruci
Na azért annyira nem tartom magam csúnyának! Persze azzal is tisztában vagyok, hogy a testem nem egy 16 évesé... A fenekem régen is nagy volt, tehát ez nem tör össze. A hasamon-csípőmön a csíkok szépen elhalványodtak, szóval ez sem vészes.
Ami zavar, azok a melleim (régen teljesen elégedett voltam velük), de mostanra szerintem üres tejeszacsik lettek (bár Zs. nem panaszkodik, sőt).
Szóval az ideális melltartó-fazont kéne megtalálni, de vagy csak az A-s cicikre való 3szög-felsőket árulják, vagy a szintén A-s méretre való vastagon szivacsos-kosaras fazont. Na én mindkettőből kibugyogok, és sajnos nem előnyömre...
De a calezedoniát megnézem, hátha!

Nikcsi
Köszi a vigasztalást, én sem vagyok egy önsanyargató típus (asszem ez látszik is! :wink: ), egyszerűen csak néha felülkerekedik a hiúságom, főleg amikor egy rosszul megvilágított próbafülkében szemezek a saját tükörképemmel egy szál fürdőruciban. :) De amúgy oké az önértékelésem, soha nem számított a külsőm annyira, hogy kiboruljak miatta, és drasztikus változtatásokba kezdjek (bár nyilván igyekszem kihozni magamból a maximumot).
Csak a régi alakomra már megtanultam egyszer öltözni, most meg kell tanulnom újra.

Szilvi
Hát igen, a kendős trükköt már régóta ismerem, a nagy popsi nem a terhességgel jött... :lol:

Myra
Te nem vagy komplett! Tök vékony vagy!
De ebben az izom-dologban lehet vmi, én sem kis súlyokkal edzek ide fel a harmadikra napjában kétszer, és én se értettem, miért vállban-hátban "hízok".
cas
 
 


Ja, és Sebiből festő lesz! Mostanában leszedi a nappaliban a fehér asztalról a terítőt, fröcsköl rá egy kis almalevet a cumiból, és azt kenegeti óriási élvezettel! :lol:
Én meg nem győzöm a ragacsot eltakarítani. :(
cas
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?