Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi, hogy a talira nem reagáltam, gyenge kifogás, tudom, de én egyszer már írtam, hogy nekem messze van, nem szeretnék annyit békávézni, meg most Levente sem dolgozott, így hármasban voltunk.

Mariann,
Gratula a vizsgához :D
Igen, még szopizik Zalán, nem is keveset :P El sem tudom képzelni, hogy mi lesz, ha elválasztja magát...

Minyu,
Tök ügyes vagy :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Minyu!
Milyen ülést vettetek? A biciklisboltban 12.000.-ért ígértek, egy másikban 5.000-ért. Még nem nagyon néztem utána a témának, úgyhogy várom a véleményedet az ülésekről. Ha az idén lesz még nyár, mi is mennénk már bicajozni.

Mariann! Nagyon ügyi vagy! Olvastam, miben alszik a babád. A 19 fok nem hideg a bébinek, legalábbis azt olvastam, és nem szabad éjszakára túlöltöztetni. Milán egy bodyban és egy pizsiben alszik, vastagabb babatakaróval betakarva. Ritkán rúgja le magárólmszerencsére.

Sziszike! A linkcsatolás egyelőre nem megy! De majd igyekszem!

bockbrigi
 
 


Lányok! Honnan lehet tudni, hogy vacsira már nem elég a tejcsi??? Ezen agyalok egy ideje. Lassan 11 hónapos lesz és még nem mindig nem tudom, mikortól kell neki adni szilárd vacsit. Azt tudom, hogy akkor, ha már nem elegendő a tej mennyisége..., de ez utóbbit honnan lehet tudni???

Alvás
Levente egy bodyban és egy hosszúujjú hálózsákban alszik. Igyekszünk mi is hűvösben altatni. Én azt hallottam, hogy a 18 fok az ideális. Felnőtteknek is. Állítólag az agyműködés miatt... Ezért nem jók azok a párnák, amiktől felmelegszik a fej.

Minyu
Iszonyat tevékeny vagy!! :) Honnan van ennyi energiád??? Kíváncsi vagyok a trükködre!! :)
szilbee
 
 

 
 

Brigi :)
Én is néztem több helyen ülést. Ezt 6900 ft-ért vettem az Obiban. Néztem Brendonbanis, 10 fölött volt, mi ennyit nem tudtunk rá áldozni, viszont nem akartam 3000 ft-osat sem venni (ennyiért is láttam tescoban néhány hete) Ami nálam szempont volt, hogy
:arrow: kicsit ki legyen párnázva (nem nagyon, mert ugysem kirándulunk vele, csak apostáig stb megyünk)
:arrow: a gyerek lábát le lehessen kötni (kicsit hülyén hangzik, de mostmég tényleg rögziteni kell.
:arrow: a lábánál legyen oldalsó védelem, ne kapja be a kerék. POnt a héten mesélte az egyik anyuka a baba-mama klubban, hogy vettek biciülést és bekapta a picilány (2 éves) lábikóját. nem lett baja, csak picit megdagadt, de jó lecke volt mindannyiunknak.
Nagyjából ennyi.
Teszek képet:
img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1150054178.47.jpg[/img]
Ha gonolod, holnap csinálok külön képet csak az ülésröl. Ja, egyébként pillanatok alatt fel lehetett volna szerelni az ülést, csak az én ezer éves bicóm ezer éves csomagtartója nem volt kompatibilis a dolgokkal. Tanács: nézzétek meg a csomagtartót és az ülés rögritési módját is... (bár végülis csak 15 perc plusz volt, az sem vészes)

19 fok tényleg pont ideális éjszakai alváshoz! Mi a kruppos köhögés után tanultuk meg, igy nálunk télen sem ment a szobákban a fütés, igy hajnalra 18 fok lett, de még az is pont jó! Viszont a múlt heti hüvösben hajnalban bekapcsolt a fütésünk, de csak a nappaliban megy ilyenkor, igy mire reggel lejöttünk, nem hült ki nagyon a lakás.

Na, megyek jóccakát! :D

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szilbee :)
Én az a fajta vagyok, akinek "aktiv kikapcsolódásra" van szüksége. Jó, persze, alvásra is, de a héten jöttem rá (amikor kipanaszkodtam magam, majd nekiálltam keritéstcsinálni), hogy muszaj valamit barkácsolnom. Szerencsére Móki többé-kevésbé engedi is a dolgot, ha kinn vagyunk a teraszon, akkor semmi gond, eljátszogat, mászkál, kavicsozik, kutyázik, "olvasgat", odabenn nehezebb vele. Bár ez idözités kérdése is, mert ma délelött pl ketten alig birtunk vele. Én már teljesen ki voltam akadva :oops: , semmi nem volt jó neki, nyüszitett, hisztizett odakinn meg még hüvös volt és nedves volt a terasz,nem mertem kivinni. Ráadásul délre vendégeket vártunk, igy pakolásztam (volna) is, igy sétálni sem mentünk. szóval, ilyenkor nem lehet barkácsolni. Délutánra viszont igaz jókisfiú lett. Úgy látszik, mindenképpen ki kell magát tombolnia valamikor :roll: :twisted:
Na, tényleg megyek...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok

Bicigliülés: Én SOHA nem fogom a gyerekeimet biciglin hordani! Nem azért mert annyira gazdagok vagyunk hogy mindenhová autóval járunk, inkább gyalogolok! Oka ennek, hogy mikor Milánom pici volt mi is vettünk ülést (nem a legolcsóbbat, akkor 8000ft volt) fel is szereltük a biciglire (mint ahogy Minyu mondta nagyon egyszerű volt). Ja, az vettünk még csomagtartót is a bicóra, mert nem volt rajta. Ezt mind rendes bicigliboltban. Kb egy hónapig használtuk, mikor egyszer a férjem elment anyósomhoz a gyerekünkkel. Hazafelé jövet már majdnem itthon volt mikor a csomagtartó leszakadt a becóról, a gyerekülés gyerekestől pedig hátracsapódott (csak a villák tartották a csomagtartót) és a férjem húzta maga után a gyereket. Szerencsére jó magas volt a támla és csak kicsit horzsolta le a beton a fiam fejét. Iszonatosan megijedtünk, rohantunk a kórházba, bent is tartottak minket megfigyelésen. Volt koponyaröntgen, megnézte személy, fülész is. Szerencsére ennyivel megúsztuk a dolgot, de én azóta nem járok biciglivel. El is adtuk az ülést.
A másik ok meg hogy a kettő gyereket nem is tudnám így hordani. Még szerencse hogy Milcsikén jól bírja a sétát (2,5 km-re lakunk a városköztonttól)
Nem akarok senkit lebeszélni a gyerekülésről inkább azt akarom mondani , hogy tegyetek kis bukósisakot a fejére, pl. olyan kis bicósisakot. Milcsikém abban szokott biciglizni.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Ana,
Úristen! :shock: Szerencse, hogy semmi komolyabb nem történt!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Annamari,
Légy szíves tedd fel azt a linket, ahonnan rendeltél a fiúknak tortát! Köszi :lol: Sehol sem lelem :?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Sziasztok!

Majd 5-6hónapos pocit rakok fel, addigra már biztos látszik:)

Tejci: Sztem egy 11hónapos baba nyugodtan kaphat vacsit.
Mi, úgy csináljuk, hogy 6:30 fele evés van. Majd megitatom, s 8 után altatom..ami szopikázásból áll.
Mondjuk azért is csinálom, így, mert már nehezemre esik..szeretném nyár végére vmilyen szinten esetleg 16hónapos korára teljesen elválsztani. Viszont ő nagyon cicis.:)

Ha látod megnyugszik, elalszik a tejcitől, akkor elég még neki.
Ha végig alussza, vagy csak 1*kellfel éjszaka, akkor elég neki.

Nekünk is elég lenne bőven még.de nálunk eljött az elválasztás ideje, még napi 4-5*van szopi, ami sok..(nekem).

Puszi: Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike
Alapvetően elalszik még a tejcsi után este, de mostanában 34 alkalommal is elkel. Lehet, hogy csak a foga miatt...nem tudom. Lehet akkor azt csinálom, hogy megvárom míg az ötödik is teljesen kibújik és utána "letesztelem", hogy hányszor ébred.
Köszönöm a segítséget!! :)

Nálatok a pocaklakó miatt kellett az elválasztást elkezdeni, ugye?!

Dóri, Sziszike
Nem szoktatok görcsölni, meg ilyesmi szoptatás alatt??
szilbee
 
 


hihi bocsi rosszul írtam!! 3-4 alkalommal kel! De rossz, hogy nem lehet utólag belenyúlni a szerekesztésbe! :?
szilbee
 
 


Szia Szilbee!

Mikor eszik utoljára szilárdat a picid?

Kb. egy hónapja érzem magamat nagyon kimerültnek, már a szoptatás sem esik sokszor jól..görcs az nincs, de hírtelen nagyon fáradt leszek, mintha kiszívná belőlem az energiát. Igaz vitamint külön még nem szedek, lehet ez segítene.

Fontos nekünk, hogy elválasztódjon, mert amíg bent leszek a kórházban párom nagyon megszenvedne.:(
Már elég nagy ahhoz, hogy nyugodt legyek,majd.
Majd nyár végén feliratok a háziorvossal növényi alapu tejet, hátha elfogadja.
A nagy gondunk, hogy csak mellen hajlandó elaludni, ezen kell, majd változtatnom. Nehéz dolog ez.

A veseköve miatt nem akarok neki tejterméket adni..sztem ezekkel még ráérünk amúgyis.:)

Sok sikert az 5.foghoz!

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Ana! Hát, nem jött meg a kedvem a bicikliülés vásárláshoz! Szörnyű lehetett! Én is mindenképpen gondoltam arra, hogy meg kell először erősítenem a csomagtartót a montain bike bicajomon. (Jól írtam le egyáltalán a nevét?)

Ma gyönyörű, nyári idő lesz! Hurrá!

bockbrigi
 
 


Brigi
Nálunk az új csomagtartó gyári alkatrésze tört el! Ja és a csomitartót nem mi hanem a szervíz szerelte fel! Én kötelezővé tenném a gyerekekre a bukósisakot! Mostanában már egyre több gyerkőcöt visznek így a szülei. Szerintem nekünk marha nagy szerencsénk volt, lehetett volna nagyobb baj belőle.

Milánomat felvették oviba!!!!!!!!!!!!!!! Sajnos nem oda ahova akartam, ennél az ovinál nincs bölcsi, így telefonáltam a bölcsibe, hogy Olibaba nem lesz bölcsis. Ez van! Csak az az egy év lesz nagyon nehéz mikor gyes-en leszek. Hátha megemelik! Vagy inkább ne reménykedjek?

Sziszike
MIkor Olit vártam engem is nagyon megviselt a szoptatás. Én Milcsit 17hósan elválasztottam, mert nekem görcseim is voltak. Dokim azt mondta, hogy a 20.hétig szoptassak nyugodtan, de én nem vártam ki. De ismerek olyan anyukát aki végig szoptatott és szülés után is mind a két lurkóját ciciztette.

Szilbee
Nálunk a 3-4 kelés az alap, pedig kap vacsira szilárd kaját. Oli reggelire nem eszik szilárdat csak szopikázik. Mondjuk Milánom sem reggelizik, csak kakaót iszik. Viszon 11-kor már ebédelünk. Elég hülyén hangzik, de ők így alakították ki (persze lehet azért mert kb 9-kor szoktunk kelni :lol: )

Az idő gyönyörű, egész délelőtt sétáltunk a városban!

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Sziszike!
Levente uzsonnára kap utoljára szilárd ételt, ami 15:30 és 17:00 óra közé esik. Ebéd után nem szokott elaludni, mert délelőtt nyomja el a buzgóság általában, így kb. 4 óra alatt kimozogja magából a kaját. Utána medig csak teát kap vagy ha látom, hogy éhes lennem akkor egy kis banánt régcsálni. Este 8 körül kapja fürdés után a tejcsit.

Az a kimerültség nálad bizonyára a pocaklakótól van. Lehet tényleg jó lenne szedned vitamint, nehogy annyira kimerülj, hogy a végén megbetegedj!

Ana
Anyum is most akar venni bicikliülést Leventének, hogy ha nála lesz majd fuvarozhassa a picúrt... de ezek után tuti megmutatom neki a storydat. Remélem meggondolja magát. Én mindenesetre megkérem, hogy ha használni is akarja, nagyon óvatosan tegye. Szerzek be neki akár még bukósisakot is.
szilbee
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat!


Ana! hát ez sajnálatos,hogy szegényke így leesett az ülésről. Engem zavarna, ha nem látnám, mit csinál Csongi, a hátam mögött van, ezért nem veszünk bicikliülést. Szegeden persze jó a tömegközlekedés, nem túl zsúfolt, elég gyakori, így az jobb megoldás is. Én háti hordozóval hallottam már ilyen esetet, hogy ott is kilazult egy csavar, és a gyerek hátra kiesett az ülésből...baja neki sem lett, de akár lehetett is volna, mert az aszfaltra esett...

Alvás: tankönyv szerint tudom, hogy ideális a 18-19 fok, de én mégis fázom...és nem bírok elaludni, ha hideg a kezem, én behúzom a takaró alá, hogy fölmelegedjen,de Csongi nem tudja behúzni, és az orrom is hideg, meg a füleim....és magamból indulok ki, hogy ami nekem hideg, neki ne lenne az? én még így is vastagabb takaró alatt alszom (téli gyapjú), mint ő, az ő hálózsákja nem gyapjú, így nem hiszem, hogy túlöltöztetném...párnán egyikünk sem alszik...(nekem fáj tőle a nyakam)... Szilbee- te hol vettél hosszú ujjú hálózsákot? Milyen anyagból van?

Ha nem elég a tejci-akkor leáll a súlynövekedés...ami ezt illeti, nekünk elégé leállt-legutóbb már csak 8 deka volt/hó, de mégse fogadja el a kajákat, nagyon cicis, és jelenleg el sem tudom képzelni, hogy valaha leszokik róla... újabban 3-4 kanál kaja után rázza a fejét, hogy neeeem... mondjuk kibír nappal 5-6 órát is csak tejcivel-ebből meg azt gondolnám, hogy mégis elég neki. Korábban fogzás alatt volt kajasztrájk, de most egy ideje nem jön már egy se (6 van eddig), és mégse eszik.

Minyu,
mindig csodálom, milyen ezermester vagy! én barkácsügyileg kétbalkezes vagyok...

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Ana :)
Ez tényleg nagyon brutál, de ezek szerint nem az ülés volt a ludas, hanem a csomagtartó.

Lehet kapni egyébként elöre, a kormányra felszerelhetö biciklisülést is, a vaterán is láttam a minap ilyet, ezzel ugye az a gond, hogy szerintem jobban szembefuj a szél, mint hátul.
Én nem aggódok az ülés miatt, gondolkodtam én is a sisakon, de egyelöre nem tervezek venni.
Hopp, most látom, hogy nem is tette fel a képet tegnap:
Kép

Mi szinte biciklin nöttünk fel annakidején (ezzel hoztak-vittek minket, aztán ezzel jártunk iskolába is) és nekem már nagyon hiányzott egy kis bringázás.

Na, megyek, mert "buli" van odakinn.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziszike!

Szerintem is a pocaklakó okozza a fáradságot, de a vitamint mindenképp szedjed! Engem a szoptatás is eléggé lestrapált eddig, borzalmasan hullik a hajam a vas-és cinkhiánytól, a vasadag felemelése segít, de teljesen nem. Hát még ha a pocakban is lenne valaki! Én most is szedek Elevitet.
kmarian
 
 


Sziasztok!

Vitamint lehet elkezdek szedni, nemis tudom mire várok. :)
De mit szedjek? Már annyifajta van...
Zsoltinál semmit nem szedtem, Annánál Elevitet.

Nagyon furcsa ez a nyár. :(miért kell fázni nyáron?? :(

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Mariann
Nekünk turis és örökölt hálózsákjaink vannak ... és mind hosszúujjú és 100% pamut. Volt három vásárolt is, de az már oly régen volt. Az eggyik ilyen vásároltból, ami alul patentos volt, állandóan kidugta a lábát. Egyik reggel így találtunk rá...

Kép

Ezek a hálózsákok egyébként iszonyat drágák. :x
szilbee
 
 


Most voltunk gyerekorvosnál. Levente 11 kg és 77cm. Huhhh... Megint nagyon teljesített. Nálunk nem állt le a növekedés. Iszonyat mennyiségeket eszik még mindig (a vas miatt). Plusz még kapja kaja után a tejcsit is. :)

Tiszta apja ez a gyermek. Egy az egyben az ő alkatát örökölte...

A doki javasolta, hogy Aktiferin helyett szedjünk mást, amiben többféle vas van és jobban felszívódik. Remélem nagyon, hogy segíteni fog!! Mert már nagyon macerás ez az állandó vaskúra... :( :x
szilbee
 
 


Szia Szilbee!

Mi Maltofer cseppet szedünk.

Azt tudtad, hogy első gyerek az apára(családjára)hasonlít, a második az anyára(családjára)hasonlít. :)

Nálunk Zsolti tiszta apja testalkat, bár igaz a kispofija rám is. :)

Sziszi.
sziszike1000
 
 


Szilbee! Hát nem semmi lehet ezt a gyerkőcöt emelgetni!!! Mi holnap megyünk tanácsadásra, és gyanítom, Milánka is közelít a 11 kg-hoz!
Nagyon jó a kép!Olyan édes, ahogy a tappancsai kibújtak a hálózsákból!

Minyu! Állítható a lábtartója az ülésnek?

bockbrigi
 
 


Ana,
három bölcsességfog egyszerre? Elég nyűgös lehetsz! Dentinoxot próbáltad? :) Ez a biciklis sztori nagyon horror! Igen, a sisak kell majd, jobb is, ha megszokja, hogy rajta van...később nem reklamál érte. :)

Mariann,
gratulálunk a szigorlathoz!:)

Szilbee,
szerintem is akkor nem elég a tejci, ha nem alszik már annyit éjjel, mint szokott. A 34 alkalmon először kiesett a szemem! :)
Nórika 9 hós kora után már nem akart szopizni, így abbahagytuk. Nem jött nekem ki túl jól ez a dolog, pont mire abbamaradt a szopi és elkezdtem tervezgetni egy ereszdelahajam bulit kis piával, akkor teszteltem egy pozitívat. Úgyhogy ezt most el kell napolnom megint, vagyis évelnem. Nem halok bele, de azért nem lett volna rossz egy kicsit alkeszoskodni! :lol:

Minyu,
bicajszerelés is, ez igen! Neked minek a férfi a háznál?!?!? :lol: Na ez persze csak vicc volt. :) Nagyon szupi lett! :)

Sziszike,
én szedem az Elevitet. Szoptatás alatt is szedtem végig. :)

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Dóri
Az csak elírás volt... :oops: 3-4 alkalmat akartam írni. CSak azért vagyok bizonytalan, mert most jön az 5. és 6. foga. Levente mindig éjjel vacakolt a fogakkal. Mikor felkel akkor sem igazán eszik, hanem szinte azonnal visszaalszik, mikor a cici a szájába kerül.

Sziszike
Most Leventének is azt írt fel a gyerekorvos. Csak tudnám, hogy adjuk be a háziorvosunknak, hogy váltani akarunk gyógyszert. Mert ugye vele sem árt egyeztetni, végtére is ő a kezelőorvosa vagy mi...
szilbee
 
 


Sziszike
És a harmadik gyerek kire hasonlít??? Csak azért mert én egyik szülőmre sem hasonlítok... Bár nálunk a két tesóm (idősebbek mint én) apumra hasonlítanak. Mondjuk nem bánom annyira, hogy Levente inkább apjára ütött, csak a hízékonyságát ne örökölje. :(
szilbee
 
 


Gyors pár sor a bicitémához!

Az én keróm Csepel, tök masszív és biztonságos! Erre tettek ugyanott ahol vettem egy 17 ezer Ft-os ülést, ami nem a csomagtartóhoz van rögzítve, hanem a vázhoz, állítható a távolság köztem és a gyerek között( ha nagyobb lesz, vagy télen, mikor anorák van rajta, ne préselődjön hozzám!), lábrésze is állítható, szíjjal rögzíthetem a lábát, háttámlája dönthető, párnázott. Azt hiszem, ennyi! Nagyon jó, Regi szeret benne ücsörögni, mi is ezzel közlekedünk a városban. Szerintem ennél nagyobb biztonságban a kocsiülésben sincs! És persze én lassan megyek, leszállok a zebrán is, nem kockáztatok!

Alvás: Reginek 3 vékony takarója van, de reggelre általában mindet ledobja magáról:) :D

Kép
rayo
 
 


Brigi :)
Igen, állitható a lábmagasság, most a kigmagasabb résznél vagyunk, még 2 méretet nöhet bele. A mi ülésünk nem olyan extra, mint a Rayo-éké, pl a távolságot nem lehet állitani csak ugy, ha átcsavarozod az ülést (de ahogy néztem most elég távol vagyunk, szerintem ez kerékpárfüggö is) és nem is dönthetö 8) De ma leteszteltük posta-távon is, és nagyon bejött :)

Dóri :)
Hehehe, na, azért van pár hasznos dolog, amit apa tud :mrgreen: Egyébként ö inkább a számitógépekhez ért, a fürész, kalapács nem az ö müfaja.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu, azért sztem te a számítógéphez is értesz, ez a tábli pl. én 2 hétig szerkeszteném....

Szilbee_ és erre még jön takaró vagy nem? mert én takaró, azaz paplan anyagú vagy hogy mondjam,hálózsákban altatok, szóval rendesen paplanból van varrva...azért kérdeztem, hogy ilyen van hosszú ujjúban is, mert én csak ujjatlanban láttam eddig. Milyen vastag ez a hálózsák? Ez a hosszú ujjú a mániám, mert én is behúzom a kezem a saját takaróm alá...
Csongi iszonyat mozgékony éjszaka: többször keresztbefordul, felül, tapsikol is álmában :lol: fel is állna, csak azt a hálózsákban nem tud, de mászni megpróbál, húzza szét a tépőzárakat a vállán, és mindezt csukott szemmel...sima takaró nála félóráig se maradna meg

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Sziasztok

Minyu, Rayo
Én senkit nem akarok lebeszélni a biciglizésről!!!! Csak leírtam, hogy velünk mi történt. Én tuti nem kísértem a sorsot! Inkább sétálunk. Nekünk sem gagyi biciglink van és a gyerekülés sem "tesco gazdaságos" volt. Szerintem a bukósisak a biztonság kedvéért azért kell rájuk. Mi vettünk Milcsinek. Állítható a mérete. Sokáig jó lesz rá.

Mariann
A paplan anyagú hálózsákból én is csak ujjatlant láttam. Én is több takaróval takarom Olit.

Sziszike
BArátnőn a Materna (asszem ez a neve) nevű vitamint szedi.

Dóri
A dentinoxot már kipróbáltam :lol:
Szegény gyerekek tényleg nagyon szenvedhetnek mikor fogzanak!

Szilbee
Mi is a maltofer cseppeket adtuk Milánnak. Egy éves korára rendbejött a vashiánya.

Lányok!
Ti babátok hányszor alszik napközben? Oli újabban már csak egyszer másfél órát szunyál és este kb 10-kor szokott elaludni. Nekem ez nagyon furcsa mert Milán nappak 3 órát alszik és este 9-kor már ágyban van.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Mariann
Paplanosban én sem láttam még hosszúujjút. Volt nekünk is paplanos, de Levente mindig ordított,mikor ráadtuk. Neki mindig nagyon könnyen lesz melege...gondolom a súlyának köszönhetően. :lol: Sz'al még be is szoktam takarni este takaróval, attól függően, hogy milyen hideg van. Van mikor a legvastagabbal és van amikor csak egy kis könnyűvel. A mostani hálózsákja alapvetően könnyű és nem túl vastag. Éppen ezért van alatta egy body is.
szilbee
 
 


Sziszike,
A Béresnek is van már magzatvédő vitaminja :P Én a Maternát szedtem, kb. még 4-5 hónappal a szülés utánig.

Szilbee,
Nekem tök ugyanígy ébred fel Zalán, és elég a cicit a szájába dugni, és szunya továb :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Ana :)
Gondoltam, hogy nem akartál lebeszélni. Tényleg nagyon horrorami történt veletek, én is jobban fogok figyelni és rábeszéltél a sisakra is :)

Sziszike :)
én elevitet szedtem a terhesség elött/alatt/után :) (és Nándi nem lett nagy baba, pedig végig szedtem az elevitet+a terhesség végén keringésjavitót is a lepény miatt) Végülis szerintem majdnem mindegy, hogy mit, csak tényleg szedj valamit, mert a szopi+pocilakó együtt tényleg kiszivják az energiádat!

alvás: nappal Nándi 2szer alszik 1-1 órát

Szilbee :)
Az igen, Nándi szerintem max 9 kiló, de majd holnap lemázsáljuk. Nálunk inkább rám hasonlit testalkatilag, Csabi elég duci volt kicsinek (most is az :d )

Na, jóccakát mindenkinek. :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Rayo,
komoly lehet a gyerekülés nagyon, dönthető támlával! Nem bánnám, ha lenne felnőtt méretben is, rászerelném férjem bringájára ésss csak bámulnám a száguldó fákat elalvás előtt... :lol: De babakocsiban is csípném, ha tologatnának! :lol:

Alvás: de. fél vagy egy óra, délután másfél v. kettő. Mikor fog elmaradni a délelőtti?

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Sziasztok!

Én Elevitet szedtem Annával való terhesség alatt és szoptatás alatt az első 6 hónapban.
Anna 4400gr és 59 cm lett..bár lehet nem a vitamin miatt. :)

Materna? hallottam róla, de erről is olyan tévhitek keringtek.

Azt mondják +10% nő minden következő baba súllya az előzőhöz képest.
Zsolti3700gr volt. Anna 4400gr. Szonja, akkor 5kiló lesz?
Szóval félek, azért nem kezdtem el még szedni semmit, pedig tudom ideje lenne.
Viszont sok gyümölcsöt eszek, Ca, Vasat, Jódot, Folsavat, bérecseppet naponta szedek mostanság, mert szükségem van rá.

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziszike :)
Hát nem tudom, szerintem ez alkati kérdés is, mármint hogy mekkora lesz a baba. Ahogy irtam, én terhesség elött is szedtem az Elevitet, aztán végig a terhesség alatt és Nándi 3130-al született. A sógornöm Maternát szedett anno, a kislánya 2 héttel hamarabb született ugyan, de 2800 gr volt. Csabi unokatesójának most született meg a 2. kisfia (a 2 gyerek közt 14 hónap van :) ) És Marcika, a bátyó 4250 volt, Balázs, az öcsi pedig 4 alatt, 3800 körül. Szóval szerintem ez a 10% sem általános. (+tesóm meg én ugyanolyan súllyal születtünk, grammra, pedig nem vagyunk ikrek :) )
De irod, hogy szedsz +folsavat vasat stb és Béres cseppet is, ennek elvileg elégnek kell lennie... :roll:
Materna egyébként talán több vasat tartalmaz.

Na, megyünk játszóra+védönénihez.

Hja, képzeljétek, nem találom gyermekem kiskönyvét. Szerintetek ez nagy gáz??? :shock: :oops: Majd nemsoká kiderül, mit mond rá Kati néni... :roll:

Na, menek.
Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziszike,
Zalán sem lett nagy baba a Maternától, 3560 grammal született, ez tök normális. Én egyszer régebben a Béres csepptől kezdtem el hízni...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Ana!
Én is gondoltam, hogy nem lebeszélni akarsz! :D
Tényleg rémes, ami veletek történt és maximálisan megértem, hogy ezután nem akarsz újra bicózni! Mi kisvárosban élünk, itt nagyon sokan keróznak babával és én előtte is sokat hajtottam, mégis mikor felmerült a dolog, hogy Regit hátrateszem, a férjem megkérdezte, hogy biztos vagyok-e a tudásomban. Kellett próbaköröket mennem, hogy milyen, és tényleg lassan tekerek.

Mindenki másképp csinálja... :D :D :D

Kép

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

Megvárom a háziorvost, addig megnézem miben mennyi vas van, mert azt múltkor is szednem kelett az Elevit mellé is.

Köszi:lehet tényleg adottság kérdése..nekem egy jó pajzsmirigy kivizsgálás se ártana, állítólag terhesség alatt, szoptatás alatt is lehet egy hete olvastam.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike
Mindenképpen vizsgáltasd ki a pajzsmirigyed! Iszonyatos szenvedéseket tud okozni. Tapasztalatból beszélek :lol:
Nekem alulműködik, úgyhogy jódot kell szednem. Az endokrinológus szerint a hízást is az okozta a terhességek alatt.
Én egyébként nem szedtem semmilyen magzatvédőt és mégis hatalmas babákat szültem (Milu 4300g 53 cm, Oli 4200g 51 cm) és cukros sem voltam.

Minyu, Rayo
Ha nem lett volna az a balesetünk mi is tuti nagy bicósok lennénk :lol:

Teszek képet a sisakunkról :lol:
Kép

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Csak beköszönök!

Nagyon vagesz ez a sisak! :)

Holnap délelőtt kihúzunk Szentendrére a telekre, hétvégéig kint leszünk!

Drukkoljatok a jó időért, mi is mindenkinek szép napokat kívánunk! :)

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma dokinőnél. Milánka 10880 g és 76 cm. Megnézte a doki a fütyijét is, mondván ,most már lehet húzigálni. Na, ő megpróbálta. HÁÁÁT! Kissé le van tapadva, de azt mondta, ő majd segít. Én itthon is próbálkoztam most az esti fürdésnél. Folyt a könnyem, elárulom. Nem is tudtam , hogy olyan nagyon meg kell húzigálni! Állítom , nem ússzuk meg beavatkozás nélkül! Úgyhogy már most kezdek aggódni, de addig is nem hagyom annyiban a dolgot!

Képzeljétek! Volt a tanácsadáson egy baba, 17 hós és egyik napról a másikra cukorbeteg lett! Nem volt mérhető a cukra, 40 fölötti érték volt! Olyan édeske a drága, szegény nagyon sokat van kórházban, fél a dokiktól, inzulin,... Annyira szomorú lettem, hogy lehet ilyen igazságtalan az élet!


Na, ezt csak úgy meg szerettem volna veletek osztani, hogy nem mindig a mi bajunk a legnagyobb (pl. letapadt a fityma), mások sokkal nagyobb terheket cipelnek!

Dóri! Jó telkezést! Szép idő lesz alighanem!

Én Elevitet szedtem 2-7 hónapos terhességig, de aztán a barátnőm beijesztett, hogy az Elevittől nagyfejű gyerekek születnek! Úgyhogy ezért gyorsan abba is hagytam! Ja, meg intravénásan kaptam vasat a 35 hét táján, mert a nődoki elájult az értékeimtől!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Bicós sztori nagyon durva!! Ennek ellenére mi is visszük a kiscsajt. Szerintem hasonló ülésünk lehet, mint Rayo-éké. Brendonban vettük, teljes ára 14000 körül van, de szerencsére én 6-ból megúsztam. :) Tök jó magas a háttámlája, jócskán túlér a fején, hátul van rajta rendes lámpa (villogós) + macskaszem és valami rázkódáscsökkentő bizgerét is tud (bocsi, de nem tudom szakszavakkal). Mi azért vettünk ilyen spécit, mert nagyon sokat tekerünk. Hátulütője, hogy elég nehéz maga az ülés (közel 4 kg) :( , így egyenlőre nálunk apa viszi a leányzót. Balatonra szoktunk általában tekerni, legközelebbi rész 20km, de mi Tihanyba járunk, ami oda-vissza 80km, így fontosnak éreztük a jó ülést. Anna egyébként iszonyú jókat szundikál benne. Dobok fel képet, ha sikerül.

Alvás: nappal kétszer, délelőtt 2-2,5 óra, délután max 1 óra.
Anna elég izzadékony, így éjjelre csak egy vékony pizsit adok rá meg zoknit + vékony takaró. Ezért is aggódtam amiatt, hogy lerúgja. Többször teszteltük már, de mindig jó meleg van a takaró alatt, így biztos, hogy nem fázik.

Ma vettünk neki egy bébitaxit az Interspar-ba, hajtja ezerrel, közben üti a dudát! :lol:

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Képeket csak elfelejtettem...
Sajna egyiken sem látszik, de a háttámla magasabb, ha teljesen függőleges helyzetben van.

Kép

Kép

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Jaj, én is elfelejtettem, alvás: Zalán délelőtt 1 órát, délután 1-2 órát alszik, kivéve, amikor nem :D Ma kimaradt a délutáni szunya, viszont 1 órával korábban feküdt le.

Brigi,
Miért, mennyire kell huzogatni tudni a fütyit? És amikor csináltad, akkor fájt neki? :cry:

Ana, tökjó a SISAK 8)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Roberta
Nagyon jó az az ülés. Nálunk is az volt a szerencse, hogy magasabb volt a támla és a feje csak kicsit ért le. Annyira amennyire az öv engedte, hogy mozduljon. Szóval még mindig azt mondom hogy iszonyú mázlink volt, hogy nem lett komolyabb baj belőle.

Rayo
Mi is kisvárosban lakunk és néha nekem is jól jönne ha keróval el tudnánk szaladni valahova, de még ha akarnám sem tudnánk, mert a két kisgyerekkel nem tudnék biciglizni. Szerencsére nálunk minden van a közelben (bolt, posta, lottózó, szórakozóhely, játszótér, fagyizó, 5 perc séta)
Egyébként merre is laktok? Békéscsabán? Szerintem nem is annyira kicsi város :lol:
Nekünk a közelben van nyaralónk. Dombegyházon (Battonya mellett).

Brigi
Milcsimnek is le volt/van tapadva a kukija. Most dől el a 3 éves státuszon mi lesz. Nagyon izgulok, mert ahhoz hogy lehúzzuk a fütyit, le kell fogni, és ő magának sem meri teljesen lehúzni a bőrt. Olival nagyobb baj van ilyen téren, mert neki szűkülete van. Egyáltalán nem lehet lehúzni abőrt rajta. Őt majd műteni kell. Ezt a dokinénik mondta.

Rita
Annyira kell a bőrt lehúzni, hogy az egész makk kilátszódjon :lol:
Elvileg nem fáj nekik, csak ha le van tapadva, vagy szűkület van.

Milánom ma elesett és mind a két térdét nagyon lehorzsolta. Egész délután kézben kellett cipelni, mert azt mondta, annyira fáj a lába, hogy nem tud menni. Oli meg végig nyűglődött, mert egyszerűen nem tudja elviselni, ha a Milán a kezemben van. Volt sírás bőven ma. Birom hogy Oli féltékeny és nem Milu.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Ja, elfelejtettem írni, hogy a sisak S/M méretű. Van ennél egyel kisebb méret is és bicigliboltban vettük.
Olira ez egy kicsit nagy (bár szerintem a fiamnak van kicsi feje)

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Nem tudom emlékeztek e arra a storyra, amit meséltem kb. egy hónapja. Az unokaöcsémről meséltem, akinek a doki azt mondta nem kell húzgálni az előbőrt. Nem is húzták vissza, aztán meg kellett műteni. Tudom, hogy minden doki mást mond, de szerintem a sok fütyiműtétes eset magáért beszél és bizony húzgálni kell azt a fütyit. Ha mindig rendben van tartva, akkor a picúr ( mint ahogy a mienk is ) nagyon élvezi a dolgot. Melyik fiú ne élvezné. :lol: Nekünk pár napja a doki azt mondta, hogy nagyon szép a fütykös és minden rendben van vele. Két hónapos kora óta visszahúzzuk fürdetésekkor az előbőrt. A legelején volt kissé fájdalmas, de soha nem volt miatta ordítás, mert még időben léptünk ... és nem vártuk meg míg teljesen leatapad. Mondjuk nekünk a doki is szorgalmazta, mert vizsgálatkor mindig megnézte ezt is.
szilbee
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat..kifogom vizsgáltatni magamat, úgyis mennem kell a háziorvoshoz, majd kérek beutalót oda is.:)

Fütykös: ezis adottság kérdése..vannak, akik nem húzogatják és nincs gond vannak, akik huzogatják, mégis van.
Amúgy a "műtét nem komoly kb 2 percig tarott mindennel együtt.
Mi húzogattuk és mégis, mi 2évesen huzattuk fel, utánna kenegetni kellett-azóta semmi.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike
...hát nem tudom! A sógorom mikor kérdeztük a fütyihúzogatsáról, csak annyit mondott.

"A műtét nem nagy cucc. Az ember bemegy pár perc alatt megcsinálják. Már aznap viheti is haza a gyereket. De az a stressz és aggodalom, ami a műtét alatt az emberben átél, azt senkinek nem kívánom."

Hozzáteszem a kissrácnak egy évig kellett kenegetni a fütyijét, minden egyes fürdetés után, éktelen ordítások közepette, mert még akkor is fájt neki. Ráadásul a műtét után hetekig nem tudott szegényke ülni. :( Arról nem is beszélve, hogy a gyerkőcöt egy nagy traumától kímélhették volna meg!!!! És talán ez a legfontosabb!!!

Az a véleményem és tapasztalatom, hogy ha nem húzogatják, akkor abból gyakrabban van baj, mint ha húzogatják.
szilbee
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?