Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kincsecske, mit 6E-et fizetünk Ácsnál, ha még nem babázol, akkor hetet, de ez magánrendelés. Aki a klinikára jár, annál változó.?????

Espero, én sem vettem már be tegnap este. Próbálj szerintem te is arra figyelni, hogy sokx egyél keveset, ezzel biztos nem ártazs magadnak, viszont talán az inzulinod sem fog annyira ugrálni. Rambóka, igazam van?

Én elevitet szedek, de csak a 11-hétig fogom szedni. Jön a nyár, sok gyümölcs, zöldség, valamit kell enni, ha már sütizni nem nagyon lehet :D úgyhogy szerintem teljesen felesleges, meg nem hiszem, hogy meg tudnék szülni egy 4 kilós gyereket, egyébként sem vagyok egy nagy fájdalomtűrő típus.

A 11. hét után valószínű egy kis kálciumot fogok csak. Meg palástfű teát, akár ár holnaptól is???? Megpróbálok utánanézni, nincs-e valami ellenjavallat.

Védőnőt hol lehet találni?

Vöcsök, nincs hangkártyám, úgyhogy nem biztos, hogy érdemes megnézni. Egébként is teljesen más valaki, ha filmezik.
Mindenesetre beírtam a dokinkat a keresőbe, 13 oldalt írt ki róla. Úgyhogy a kampánya nagyon jó :D
csillagfény
 
 


Csillagfény:
Mint "tapasztalt" anya mondom a "kezdőknek" (:)):
a védőnő kerületileg-körzetileg adott, azzal kell beérned, akihez tartozol (pl. a kerületi Kisokosba bizots benne van, de a kórházban is megmondják). Ha majd a baba megszületik, akkor kimegy hozzád a kerülett-körzeti gyerekorvos, de ha az nem tetszik, abból már választhatsz másikat bárhonnan.

Espero:
Én NewLife-ot szedek, ez a régi CaliforniaFittnes (most CaliVita) cég kismamáknak szánt vitamin- és ásványianyagkészítménye (terhességre és szoptatás alatt is javasolják). Én szedtem az első terhességem és szoptatásom alatt is, egy nagyon jó ismerős doktornőnk szerint (óriási tudású, egyetemen tanított, most már nyugdíjas, de még mindig nagyon benne van) a legjobb a piacon. Amikor tegnap az orvos mondta, hogy jó lenne folsavat szedni, mondtam, hogy ezt szedem, és jóváhagyta. (Egyébként erről még senki sem mondta, hogy nagy lett tőle a baba, az én fiam 3250 gramm volt.)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Kavicska!

Nagyon aranyos vagy, köszönöm a drukkokat! Én is drukkolok, hogy neked is minél előbb összejöjjön. :D

Gimes Gáborról (szülész, nőgyógyi) még nem olvastama topicon, tud róla valaki valamit? Az Ács dokival van együtt a magánrendelője és Ő is a II-es számún dolgozik. Azért választottam őt, mert a pajzsmirigy problémákhoz is ért.
Voltam nála, nagyon normálisnak tűnt. A pajzsmirigy gyógyszer mellett első hónapban 21 naptól kell vérvételre járni peteérést néz. Következő hónapan nap 2 szem Closty-t írt fel és így is kell vérvételre járni. Utána megyek vissza az eredményekkel. Közben a pajzsmirigyet is kontrolálják párszor. Nem semmi hány vérvételre kell járni egy ilyen kivizsgálás során. Lesz olyan hét, hogy 3*fogok menni.
Élesben csak a vizsgálatok után próbálkozhatunk, már alig várom :lol: , addig is marad a hőmérőzés és a vizsgálatok :? .

Mindenkinek jó hétvégét!
Nóra
nóra1
 
 

 
 

Sziasztok!

Nálunk van olyan magándoki, aki ha gyógyszert ír 1500-Ft, ha tanácsot ad vizsgálat nélkül 3000,- FT, ha megvizsgál manuálisan
5000,-Ft, ha rákszűrést is csinál 7 vagy 8ezer Ft. Már nemtom, mert már nem járok hozzá. Aki a pénzre utazik, attól hányingerem van. Ja és persze nem volt ultrahangja, és a PCO-t se vette észre a lelet alapján.

A legutóbbi dokim összesen kért 7ezret, de ezért mindent negcsinált, még UH-t is. Amikor visszamentem hozzá már nem kért pénzt.

SZTK-ba nem járok, rosszak a tapasztalataim. Inkább fizetek, mint a katonatiszt.
babancs
 
 


Sziasztok!

Jó, akkor legközelebb én is rákérdezek erre a new lifera.
Nekem egyébként nagyon szimpi a Béres-vitamincsalád is. Ott is tuti van kismamiknak való.

Vöcsök, a védőnőnek ugye nem kell fizetni??????????? Iszonyú sokba kerül mindez. Mit tapasztalt anyuka, a szülésznőt hol kell keresni? Hogyan?

Én csak annyit hallottam, hogyha hormonális, meg ilyesmi problémáid vannak, a kettes klinikán jó kezekben vagy, mert ott ezekre specializálódtak. Azért szerintem aki már egy klinikán dolgozik, az jobban képben van, mint egy sima sztk doki, mert ott a legjobb a felszereltség, naprakész infok, stb....
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Norka, a Bogi gyonyoru baba!!!Megegyszer csak gratulalni tudok hozza! :lol:

Rejo, nagyon helyes pocakod van, en is ilyet akarok!!! :lol: Sehol egy kg plussz, szep formas...a ferjed buszke lehet Rad!!! (Remelem olvassa :lol: )

Csakegy, tenyleg, ugy kell csinalni a dolgokat ahogy az ember jobbnak erzi...idovel, ugyis mindenki keresztulmegy bizonyos szinte "kotelezo" fazisokon, es ez az utat, ha tetszik, ha nem, de ki kell jarni...

Kavicska, tetszett az oszinte vallomasod...regebben en is igy ereztem, de mar valtozott. Most ugy vagyok vele, hogy eddig mar eleg sok szerencsem volt az eletben, sok pozitiv dolgot tudok felsorolni, amirol almodni sem almodtam regebben, es megis megkaptam...szoval most ugy vagyok vele, hogy nem kell vilagga menni, mert van egy negativ is...majdcsak megoldodik ez is valahogy...szoval eljutottam egy un. "beletorodeses" alapotban, es sikerult elfogadnom a helyzetet...de megegyszer alahuzom, atmentem en is ezen a fazison....

Okr, orulok, hogy jol sikerultek a vizsgak...jo unneplest!!! :lol: Remelem hamarosan megint viszontlatunk itt a forumon. :lol:

Babszi, csak csodalkozom az arakon...Gondolom, hogy koztetek kevesen dolgoznak minimalberert, de komolyan, hogy tudja ezt valaki kis keresetbol megfizetni? Aranyaiban iszonyu draganak tunik...persze, ha csak evente egyszer kell menni, talan ok...nade rendszeresen, havonta?....

Andika, Niki, sajnalom a negativ teszteket, pedig nagyon remeltem, most igy a sikeres ho elejei "babaeso" utan.

Velem semmi kulonos,...pontosabban, sok munkam van...a doktori befejezese a nyakamon, ugyhogy most igyekeznem kell...babakerdes hanyagolva lesz a nyaron...A doki ajalotta az inszemet..de nem, nem lesz...nincs abszolut kedvem hozza, se idegem...Homerozes, teszteles szinten felejtve...Augusztus vegere kell leadnom az vegleges iromanyt, majd talan szeptembertol...de most meg abban sem vagyok biztos...

Mindenkinek szep nyari napot!!

Alice
alice27
 
 


Sziasztok!

Alice, valóban nagyon sok. Mondjuk havonta egyszer 6E, szerintem az még kibírható.
Nézd, ez egy kicsit olyan mint a fogorvos. Megcsinálják neked ingyen is, ? vagy kell érte fizetni, nem is tudom.
De én 1x tömettem sztkban, nem fúrták ki rendesen, utána egy fél év múlva újra kellett fúrni, gyökérkezeltetni.
BIZTOS van becsületes, rendes orvos, aki nem pénzért dolgozik, vagy nem csak azért, én is ismerek több olyat is, aki nem fogad el pénzt, ha akarsz neki adni, akkor sem. Sajna nem a nőgyogyi brancheban.
Szóval meg ha szerintem már úgyis adsz valamit, akkor már legyen benne ő is érdekelt, hogy rendesen kezeljen.
Nem trudom. Szar helyzet, etikailag is nagyon kérdéses, főleg, hogy már nem csak a fogászat, a nőgyógy, hanem lassan a bőrgyógyászat, sőt szerintem lassan minden más is.
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Gyorsan be kellett fejeznem az előbb.
Szóval mindenkinek nagyon szép hétvégét, jó időt, akciókat :D , és minden mást kívánok!
Kismamik, meg élvezzük ezt a csodás időszakot!
csillagfény
 
 


Szia Csillagfény!

Én a védőnőnek sosem fizettem :) De így is kedves volt mindkettő.
Úgy tudtam meg, hogy kihez kell mennem, hogy amikor a Szent János Kórház nőgyógyászati szakrendelésén a doki megállapította, hogy várandós vagyok, adott egy papírt erről, és mondta, hogy menjek vele a védőnőhöz (és azt is megmondta, hogy a kórház melyik szárnyában vannak).

Megjegyzem: ez még nem az a doki volt, akinél később szültem, hanem egy rendes öreg, aki már terhesgondozást nem vállalt, de évekig hozzá jártam, és mindig nagyon rendesen bánt velem, pedig soha nem adtam neki pénzt (egyébként én még csak magánrendelőben fizettem, az elmúlt télen pedig volt két műtétem az Irgalmasrendi Kórházban és a Szent Margit Kórházban - ott sem adtam sem a műtétek előtt, sem utánuk, és nem éreztem, hogy bármilyen hátrányos megkülönböztetés ért volna, pedig mindkét helyre később vissza kellett mennem varratszedésre, kontrollra... De lehet, hogy csak szerencsém van.) Ez az öreg doki még azt is mondta, amikor tudta, hogy gyereket szeretnék - Álmos -, hogy nehogy költsek terhességi tesztre, hanem menjek hozzá, ha úgy érzem, hogy teherbe estem, és ő megnézi (és így is történt).

Ami a magántarifákat illeti, Ács dokinál sosem kellett fizetnem, ha csak receptet adott, hanem csak akkor, ha pl. beutalót is. Neki ciki az a hálapénzadás, és úgy éreztem, ez legalább tiszta, ha magánrendelésen adom. És szerintem ha a borítékos rendszert választom, az sem biztos, sőt, hogy kevesebb lett volna, mint amennyit az elmúlt évben odafizettem a magánrendelőben.

Szóval a védőnőknek le vannak osztva az utcák, de annyira, hogy a mi utcánk egyik fele egyik védőnőé volt, a másik fele a másiké. Később, amikor átköltöztünk a 12-ből a 3. kerületbe, nem tudtam, hogy át kellene jelentkeznem a 3. kerületi védőnőhöz, de ő meglátott az utcán (a nagy pocak alapján azonosítható voltam mint kismama), és megszólított, akkor megbeszéltük, hogy a szülésig a régihez járok, utána meg jöjjön ő. És így is lett. Össz-vissz 4-5 alkalommal jött el a szülés utáni 1 évben, és mondta, hogy ha terhes leszek, nem muszály bemennem, hanem eljön ő a lakásomra elintézni, amit kell, ha akarom. De neki sem adtam soha pénzt, egy kedves nő, aki szereti a munkáját.

Vöcsök
vöcsök
 
 


A hálapénzes mondatot rosszul írtam le: NEKEM ciki a hálapénzadás, és úgy érzem, nekem tisztább, ha a magánredelésen fizetem ki a pénzt a kezelésért.
Vöcsök
vöcsök
 
 



Sziasztok! :)

Kandika!
Tudod mit kívánok két napja???? És természetesen eszem is: kovászos, savanyú uborkát. :lol: :lol:
De nem ám parasztosan, hogy belenyúlok a köcsögbe és evés közben a savanyú lé csorog az alkaromon a honalj árok irányába, hanem mint az urak :shock: késsel villával :? :lol: :lol: :lol:
Nattyon finom :D

Espero, Csillagfény!
Ez azért érdekes, hogy a doki ilyen hirtelen abbahagyatta a Metformint és nem fokozatosan. Ill. progi pótlást sem javasolt.
Azért az eddigi tapasztalat az, hogy a Metformint fokozatosan kell abbahagyni és progi pótlást szinte kivétel nélkül minden PCOs kismamának felírják.
Rambóka, Kandika, Rejóka! (Norka!) Szóljatok hozzá, mert ti tapasztaltak vagytok!!!!

Szyszqo!
Igen, Te vagy a Szilvi kettő :) Mert már van egy Szilvia a csapatban, de kiírom a Szyszqot, nekem tetszik :)

Alice! (Csodaországban :) )
Én most nem akarok magyarázkodni :) (és mégis azt teszem :) ), szóval az amiről írtam, csak időnként tör rám. Szerencsére!!!
Alapjáratban egy türelmes ember vagyok ! KIvárom az én Csodámat IS!!!! :)
És van az a mondás, hogy más baja nem vigasztal. De ha arra gondolok, hogy Kandika, Norka, Rambóka, Mony és sorolhatnám a neveket hány évig próbálkkoztak, miken mentek keresztül.... Hát akkor nekem egy szavam sincs!!! Csak időnként kitör belőlem :) És közlöm veletek is :)

Andem!
Már olyan rég nem írtál! Nem tetszik ez nekem, legutóbb amikor eltűntél sok negatív dolog történt veled. Légyszi jelentkezz gyakrabban. :)

Kriszta!
Nahát, te nagyon ügyes vagy!!! Apa és Ada büszke lehet rád :)

Espero itt az email cimem: aranykavics(kukac)yahoo.com légyszi írj, hogy a telefonszámod megtudjam. Könnyebb lesz a talit egyeztetni :)

Csakegy!
Merre vagy???

Én nézegetem a görbémet :shock: hát tényleg görbe :?

Kavics
(29 cn.)
Vendég
 


Sziasztok!

Én is egyetértek Vöcsökkel!
Sokkal tisztább ügy, ha vkinek magánrendelésen kifizetsz egy előre meghatározott összeget, minthogy megpróbálod kitalálni, h. mennyit várna el.
Egyrészt így meg tudod választani a pénztárcádnak megfelelő dokit (bár kétségtelen, h. nem olcsó!! :cry: ). ( Nem feltétlenül a legdrágább a legjobb!!!)
Másrészről nem kell borítékot dugdosnod és nem kerülsz kényelmetlen helyzetbe, ha nem találod el az összeget!! ( Anyu járt úgy, h. a doki a boríték átadása után visszakérdezett, h. "ennyire gondolt?" :evil: :evil: :evil: )
rambóka
 
 


Szép estét!

Kavics az én görbém is érdekes :cry:

Okr hol vagy :?: :( Csakegy, Kandi :?:

Norkáék mikor érkeznek haza???

Focit néztek? :lol:
Vendég
 


Itt vagyok,halihó!!!!!!!!!
Kavicska!Egészségedre!Pont most kérdezte Gabika,hogy eszem-e még és mennyit.....mondom 10db-ot legalább :lol: :lol: jó f.hagymásat....a leve isteni!A szaga 1fokkal jobb,mint a savanyúkáposztáé!
Norka nem üzent vissza tegnap se,így nem tudok semmit Róluk! :oops:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Kincs, Ginuska, Alice köszi a dícséreteket! :oops:

Alice, ha tudnád hány kilo vagyok...És ha láttad volna terhesség előtt milyen hasi hájam volt...most is van, csak egyenletesen eloszlik a pocakon... :D

Kavicska, Espero, Csillag!

ÉN SEM ÉRTEM A PROGIPÓTLÁS ELMARADÁSÁT!!! De nem vagyok orvos. Andem, Rambóka, Norka??????

Nézett Ács vérképet, megnézte a progiszinteteket hogy nem ad pótlást????

Még egyszer mondom, az én dokim mindkét terhességemnél adott duphastont, ráadásul még vérképet sem nézett hozzá, azt mondta, úgysem árthat, de ha kell használ.

Nem tudok többet írni, itt Anyuéknál nem jó a net.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Nem akarok ijesztgetni senkit, de azért, ha tudtok a progipótlásra kérdezzetek rá mégegyszer!!!!
Én Utrogestant dugdostam a 14. hétig (akkor hagytuk el fokozatosan) és bizony a 12. hét körül kirügyeztem, mint a fák, tehát volt vmi hormonzavar! Nem tudom, h. ez normális dolog volt-e, mindenesetre én örültem, h. be voltam biztosítva!!!
rambóka
 
 


Ja!

Niki! Kandika!

Hőileg hogy álltok???????? Szerintem még nincs veszve semmi!!! :wink:
Nagyon drukkolok!!!!!
rambóka
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Voltam a klinikán (inszemre előjegyeztek).
A következő ciklusban nem lesz semmi különös dolog, csak 2 vérvétel (3. és a 21. napon).
Az azt követő ciklusban lesz a beavatkozás. A szükséges gyógyszerek + injekció kb. 30 E. Ft lesz nekem. Dr. Kovács Kálmán végzi a beavatkozást. Ma kapásból megemlítette a METFORMINT. Feldobott rendesen azzal a mondatával.
lara26
 
 


Hello lányok!

Az alábbi magyarázatot itt találtam a babaneten, az orvos válaszol rovatban:

Minden vetélés esetén alacsony progeszteront találnak. Ez igaz, de ez nem az ok, hanem következmény, mert a "szerum progeszteron szint" mindössze egy laborlelet, tulajdonképpen egy tünet! Mi történik?
A megtermékenyített petesejt egy sajátos, csak (az ember) terhességében mérhető hormont, a HCG-t kezdi termelni (ezt mérjük a terhességi tesztben is!) akkor, amikor a sárgatest még termel progeszteront, mert még a cikluson belül vagyunk, azaz a sárgatest még nem öregedett el (mint azokban a ciklusokban amikor nem következik be terhesség). Ebben az esetben, mai tudásunk szerint, a HCG hatására elkezd emelkedni a sárgatest (most már terhességi sárgatestnek nevezzük) progeszteron termelése. Ennek számos biológiai hatása van: elősegíti az egészséges embrio beágyazódását, emeli az alaphőmérsékletet stb.
Ha a megtermékenyített petesejt eleve hibás, vagy a korai fejlődése során éri valamely ártalom, akkor nem termel elég HCG-t és a progeszteron termelés sem fog emelkedni, ugyanezen okok miatt elhal, és a progeszteron (és a HCG) szint tovább csökken, bekövetkezik a vetélés. Gardó professzor még a 80-as években igazolta, hogy az abortatumok 85%-nak volt genetikai jellegű hibája.
Tehát a progeszetron szint csökkenés oka a megtermékenyített petesejt betegsége, ezért hiába adunk progesteront a hibát nem tudjuk kiküszöbölni, legfeljebb az elhalt pete kilökődését tudjuk késlelteni.
Nem szabad összekeverni az okot a következménnyel.
A teljesség kedvéért: Van néhány eset, ahol a petefészek, talán genetikai okból, már nem terhes állapotban sem képes elegendő progeszteront termelni. Ha ezekben az esetekben sikerül terhességet létrehozni, ekkor, és csak ekkor talán van a progeszteron adásának jelentősége. A talán azt jelenti, hogy ezeket az eseteket nagyon nehéz igazolni, inkább csak elméleti jelentősége van.

Dr. Csákány M. György


Aki ért hozzá, az szakértsen :D

Leragadnak a szemeim, megyek, bedobom az ebéd utáni szunyókálásomat. Mindenkinek napos hétvégét!

Espero
espero
 
 


Sziasztok:)

Tegnap már nem jöttem mert anyázódtam a melóhelyen... (de ezt nem részletezem mert csak megint felhúzom magam...)

espero: nem szeretem ezt a dokit, de most kivételesen teljesen megegyezik a véleménye az én elméletemmel! (Ld. én ezért szeretném, ha mielőtt teherbe esnék mindenem rendbejöjjön hormonálisan... és nem akarom megerőszakolni a szervezetem...)
Vendég
 


Sziasztok!
Én ma úgy jól laktam, hogy teljesen kivagyok. A műzli ütött így ki.
Hányingerem van és megy a hasam. Magyarul fosok. :lol: :lol:

Nagy csend van ma itt!!!!

Espero!
Én most nem szakértek, mert nem vagyok nőgyógyász, sem meddőségi specialista. Nem adok tanácsot sem. Sőt mégcsak a vitatkozás legcsekélyebb gyanúja sem merül fel bennem.
Csupán leírom az eddigi tapasztalataimat (nem terhességi tapasztalatok :) ), olvasmányokból vett ismereteimet, nőgyógyásztól hallott infokat ésatöbbi....

1. Metformin, abbahagyjuk e vagy sem? Illetve, hogyan hagyjuk abba?
A PCO nő szervezetében a hormonális állapotok nem bíztosítanak peteérést, ebből adódóan maratoni ciklusok eredményeződnek.
Vagy lesz PÉ, de rossz minőségű, meg sem termékenyül, vagy egyáltalán nincs PÉ. Az IRből adodó magas inzulin szint a petefészkek androgén (tesztoszteron) termelését serkenti, ugyanakkor az androgén túlsúly hyperinsulinismust vált ki, vagyis ezek a folyamatok kölcsönösen generálják egymást. A magas inzulinszint fokozza (fokozhatja) az LH receptorok expressioját és az LH-indukálta androgénelválasztást.
Ezt az ördögi kört szakítja meg a Metformin, ami az IRre hat közvetlenül.
A Metformin megteremt egy ideális hormonegyensúlyt a PCOs nő szervezetében, hogy alkalmas legyen domináns tüszőt létrehozni, ill. megtermékenyülni.
Ha ezt a gyógyszert hirtelen abbahagyják -logikusan kikövetkeztetve- jótékony hatása megszűnik és az ördögi kör újra beindul.
Megjegyzem a magas LH szint is "káros" a megtermékenyítendő vagy már megtermékenyült petesejt sorsára nézve.
Ezt a hormont csökkenti részben a terhesség létrejöttekor a megemelkedett progeszteron szint, részben a Metformin.

2. Progeszteron, avagy sárgatest elégtelenség.

A progeszteron terhességi hormon. Szerepe a megtermékenyített petesejt számára ideális nyálkahártyát teremteni ill. a terhesség fenntartása.
Már az ovuláció előtt 1-2 nappal kissé megemelkedik a szintje.
Az ovuláció nem más, mint a domináns tüsző -Graaf tüsző-megrepedése, amiből kiszabadul a petesejt és elindul kalandos útjára. A visszamaradt többi tüsző rész sárgatestté alakul át.
És elkezdi termelni nagy mennyiségben a progeszteront.
A progeszteronnak az ovulációt követő napokban nagy szerepe van a méhnyálkahártya megfelelő előkészítésében, hogy a megtermékenyült petesejt be tudjon ágyazódni.
A hcg emelkedő szintje fokozza a progeszteron termelődését.
A progeszteron visszaszorítja a LH szintet és a 12-ik hétig biztosítja a magzat életképességét. A terhesség második trimeszterében veszi át a placenta a progeszteron termelését.
PCOban magas az LH szint. És a PCOs kismamák körében 2x gyakoribb a vetélés, ami a sárgatest elégtelenségnek tudható be.
Az a magzat amelyik genetikailag életképtelen, az függetlenül a progeszteron pótlástól úgyis elmegy.
PCOban az ismert magas vetélési arány miatt nagyon kell figyelni a progeszteron pótlásra.
Magzatra nincs káros hatása. Gondolom ez egyértelmű.

3. Amit a fennt idézett doki írt...
Ez az a doki, akivel Csakegy összezörrent, de vitába bonyolódtam én is, Rambóka, Norka, s ha jól emlékszem Almodo is.
Ez a doki azt állította, hogy sovány PCOs nőt mutogatni kell(aztán belátta, hogy tévedett), mert olyan ritka Azt mondja, hogy könnyű a Metformint kérni, előbb fogyjon le a babát akaró nő.
Az IRt kimondottan az éhgyomri VC és inzulin szintből méri fel, HOMA indexet véve alapul. Ha ez valakinél nem egyértelműen magas, nem javasol Metformint.
Pedig látjuk a köreinkben, hogy az inzulin szint a cukorterhelést követően emelkedik meg.

És nagyon sok cikket találtam a neten, ami az ő véleményének ellent mond.

Espero! Minden döntés a tiéd! :)
És függetlenül attól, hogy folkytatod e a Metformint vagy sem, ill. hogyan hagyod abba, kérsz e progi pótlást vagy sem.
Én nagyon örülök a csodádnak és kívánom, hogy nagyon boldog legyen az elötted álló 7,5 hónap? (mert még nem tudjuk a baba korát) és aztán meg az egész élet. :)

Bocs, nagyon hosszú voltam.
Vendég
 


kavicska: amitől mondjuk én félek, hogy a progi miatt olyan baba is megmarad akinek nem kellene... a progipótlásnál nincs meg ez a veszély? Nekem ez a mumusom... (hiszek a természetes szelekcióban... és remélem, hogy működik is...)

(hát ez a doki egyébként tényleg gáz... előre sajnálom azokat a PCO-s nőket akik a karmába kerülnek...)
Vendég
 


Csakhogy félreértés ne essék!!!

Én a hsz.-mal nem Ács dokit vagy bárki mást kérdőjelezek meg. Mert tisztában vagyok a tudásukkal, és arról is meg vagyok győződve, hogy számtalan nő mond imát értük, mert segítettek nekik a gyermek vállalásban :) És nemcsak szakemberként, hanem emberként is jók (legalább is Espero és Csillagfény nagyon jó véleménnyel vannak a dokiról).
csupán csak annyit akartam, hogy legyünk tisztában, hogy mi zajlik bennünk. Milyen hormonális változás, mit csinálnak azok a gyógyszerek amiket szedünk. Egyszóval, hogy tudjuk mi a PCO és minden ami ezzel jár. És segítsünk mi is a kezelőorvosunknak. :)

Összességében, nekem mint pályakezdőnek hasznos szembesülni azzal a helyzettel, hogy ÉN vagyok beteg. És én mit várok el az orvostól. Egyre tisztábban látom, hogy milyen akarok lenni!!!

Most becsobbanok egy kád forró vízbe! :)
Vendég
 


Hát Ács doki emberileg tényleg jó fej, de én csak egyszer jártam nála - amikor még nem akartam gyereket - és akkor csak felírta a Yadine-t és bye... (szóval szakmailag nem tudok róla semmit max., hogy jó a marketingje, mert anno ha beírtam a gugliba, hogy PCO akkor őt dobta ki elsőnek :) )

(mondjuk jót beszélgettünk arról, hogy én a Közgázra járok, ő meg akkor pont ott csinálta az orvosoknak szóló 2 éves kiegészítő képzést... csak tudnám, mihez kellett az neki :) )

Aztán leperkáltam 5e-t a receptírásért és az 5 perces konzultációért... a következő adag Yadine-t meg már az SZTK-ban irattam fel :)
Vendég
 


Sziasztok!!!

Neharagudjatok,hogy beleszólok,de Ácshoz Én is jártam.Hát lehet,hogy Ő nagyon jó szülész,de ennyi.Ha nem jön a baba az nem az Ő köre kivizsgálni.Elmentem hozzá először,rögtön beutaló vérvételre,vizsgálat nuku de a pénzt elkérte.Vittem vissza az eredményemet megnézte,gyógyszer felírás,pénz szintén.8 hónap alatt annyit sikerült megtudni,hogy magas a prolaktinom.Váltottam orvost,és nagyon hálás vagyok neki,mert Július 12-re várjuk kislányunkat.20 hónap várakozás után.Csak ajállani tudom mindenkinek.

Evvel nem akartam megbántani senkit,mindenki maga dönti el kihez jár.

Drukkolok mindenkinek,a mihamarabi babásodáshoz!!!!

(35+4)Anita
csanita
 
 


át igen, tulajdonképpen abban a dokimban is megbíztam, aki laparoszkópiára akart küldeni. Ezek alapján elképzelhető, hogy Ács sem tévedhetetlen. Csak furcsa, hogy valaki, aki ennyire otthonosan mozog a PCO témában és kellően "modern" ahhoz, hogy metformint írjon fel, ekkora hibát kövessen el. Már ha ez tényleg hiba. Egyébként én direkt rákérdeztem, hogy szükség van-e rá. Ha a legkisebb kétsége is lenne, akkor csak elküldött volna egy vérvételre, nem??

Hogy állunk egyébként a fórum statisztikájával:
Mir, Rambóka, Rejo, S_Norka, ki szedte tovább a metformint és ki kapott progipótlást? A többi PCO-s kismama hogy csinálja? (én rajtatok kívül egyet sem ismerek. nem túl jó a kapcsolati tőkém :D )

Egyébként én csak azt nem értem, hogy ha a progeszteron pótlása semmiféle káros következménnyel nem jár, akkor miért nem alkalmazzák minden esetben, biztos, ami biztos alapon.

Jaj, ez most megint olyan rossz, én nem akarok ezen stresszelni, hogy most melyik a jó megoldás.

Kavics, remélem jólesett a forró fürdő. Mindjárt küldöm majd a telcsiszámomat, majd szólj, ha mégsem ért oda.
Többiek, merre vagytok?

Espero
espero
 
 


H

ez maradt le az előző hozzászólás elejéről. :D
espero
 
 


Sziaszok!
Végigolvastam :D
Mindenkinek köszönöm a gratulációt :oops: Igazáól majd 30-án tudom meg,hogyan is teljesítettem.
Na,persze aztán meg izgulás,hogy elég lesz-e a pont :? ?



Csillagfény
Hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!

Andika
Nálad kicsit megakadtam :oops: Most ,hogy is van?Eszed még az ubit????

Gabika
Grat a p.é-hez!

Norka
Otthon vagytok már?


Rólam,röviden:
Tegnapi UH-n :endometrium: 6 mm
jobb ovárium:12 mm foll.
bal ovárium:12 mm foll.
Holnap akció :oops: (ma ügyel apa),hétfőn controll.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Hát én ha egyszer terhes leszek tuti, hogy nem fogom abbahagyni... nem akarok 4 kilós babát szülni akinek esetleg később valami baja lesz... inkább bevállalom az összes létező mintavételt / vizsgálatot a terhesség alatt... (az nálam mondjuk amúgy is menne...)

Mondjuk ha majd ott tartok felmászok az amcsi fórumokra is és ott jól kifaggatom az embereket....
Vendég
 


okr: nálad a takarítási láz mindig mensi előtt van ugye? :)

Csak mert akkor nekem meg fog jönni :) (nálam tényleg beteges ha elkezdek takarítani... tegnap törölközőből nyulat varrtam -már majdnem kész :) - ma meg takarítok... beteges... :) )
Vendég
 


Csakegy
Igen,jól emlékszel!
Mensi előtt mindig ragyog a lakás,csakhogy "összevérezhessem" :D
Mondjuk legalább így havonta van nagytakarítás :lol:

Most te hányadik cn-nél tartasz?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Kavics
Nálad bejön a 2007-ben akarok szülni?????????????Nekem eltűnt :( :( A hsz-t sem küldte el!
okr
 
 


Ó... a 29. napon... :) (na jó, nekem nem tűnik úgy, hogy meg akarna jönni... max. annyi, hogy ismét van valami nyák... de ez nem tojásfehérjés... inkább olyan, mint ami azelőtt van mielőtt megjönne... de nálam soha nem lehet tudni, rendszeresen átver a szervezetem :) )

Mondjuk most épp lexarom :)

A törölköző-nyulam sokkal érdekesebb :)

(hihi :) azért ma jól felavattuk az új kanapénkat :oops: most jobb is a hangulatom :twisted: ezek a hülye hormonok :oops: 8) :D )
Vendég
 


Kép
OKrisztinke!Aham...Én nagyon ubi zabáló lettem,függetlenül a hormonális működésemtől!
Szóval Gabika,igazad lett:-fogytam Én a fosásoktól,csak ma meg is jött,így tuti másfél kg!
1c.n.

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Halihó csajócák!
Jut eszembe ma megint lila napom van.

Gabika!
Ma ez jól elmaradt. :)

Csakegy!
Az a magzat amelynek fejlődési rendellenessége inkompatibilis az élettel, elvetél a progi pótlás dacára is.

Kandika!
Az nem jó, hogy megjött, de tudod, új ciklus, új remény. Lesz PÉ!!! :)

Kriszta!
Várjuk, hogy gyere soxor egy nap!!!
Vendég
 


Espero!

Még egyszer mondom: mindkét terhességemnél kaptam progipótlást . Vérvétel nélkül. Annyi indokkal, hogy görcsölök.
Nem tud ártani!!!! PCO-s nőnek sztem KELL!!!
Beteg babát nem tud megtartani a progipótlás, akkor nem lenne vetélés.

MINDEN inszem és lombik után autómatikusan, kötelezően adják, biztonsági okokból.(asszem, de csak barátnőimtől tudom ezt, nekem nem volt egyik sem)

Nem árt, nem használ :D alapon az én dokim sűrűn adja.

Csakegy!
És mi van, ha nem tudod tökélretesre rendbehozni a szervezeted hormonháztartását? Nem vagyunk gépek. Örüljünk, ha PCO-s létünkre teherbe esünk.

Espero, Csillag!
Gondoljátok meg, szereztek-e progit.
Nézzetek utána több helyen a neten.

Barátnőm első gyerekét simán megszülte. sima terhesség után. Utána kétszer elvetélt, míg végre a negyedik terhességénél kapott progit, és meg is szülte második gyermekét. Én látok összefüggést a kettő között.

pussz, jaj nehogy megszakadjon, el tudjam küldeni

Kép

Kép
rejo
 
 


Kavicska!

Meddig leszel Pesten?

És jövő vasárnap (18-án) megyek vissza Pestre!

Többiek! Talizunk Kavicskával?

Okr!
Én is gratulálok. gyere sűrűbben!!!Lécci!!Mint régen!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Rejóka!
Jól érzitek magatokat???? :)

Csakegy, ment mail a talival kapcsolatban :)

Espero!
Főleg ha kisfiú lesz :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Kavics!

Hidegfrontokat nem bírom!
Amúgy isteni itthon, a seggem ki van nyalva, semmit nem kell csinálnom, pihenek, hímzek :D egész nap, meg olvasok, nagyon jó. nagyokat dumcsizunk anyuval.

csajok, szervezzétek úgy a talit, hogy én se maradjak ki belőle!!!!
De én csak 18-án megyek haza!!! :?

Kép

Kép
rejo
 
 


Kavicska: ha nem holnap/holnapután lesz akkor tök jó ötlet :) (remélem nekem semmi sem jön közbe...)
Vendég
 


Csakegy!!!
OK!
Összehozzuk. :)
Remélem többen leszünk.
Kandika, Espero, Rejóka, Te. Így már öten vagyunk. :)
Remélem az összes BP-i leányzó benne van. :)

Rejóka!
Az olyan jó!
Mi is szeretünk szülőkhöz, nagyszülőhöz járni :) Annyira kényeztetnek. És ez azért van, mert nagyon szeretnek :)
Nem is tudtam, hogy tudsz hímezni :)
Én horgolni szeretnék megtanulni, de nincs aki megtanítson. Anyukám is hímez és köt. De horgolni nem tud.
Megöl a kiváncsiság, hogy kislány vagy kislány???? Csak csajszi lehet ha ennyire szégyenlős :) :lol: :lol:

5napig tartják benn a kismamát babástól. Ha nincs semmi gond.
Úgyhogy Norkáék holnap mehetnek haza. :) Pufi pofi Bogi babával :)

...vagyok...
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Kevesen vagyunk :( többiek???

A progi sztem is kell.én rábeszélem majd a dokim :lol: . Amikor a 2 stimum volt kaptam progit simán,igaz nem tudok vérvétel eredményeket mert a dokinál van,kiváncsi lennék pedig akkor hogy álltam hormonilag,most már nem bírnám ki hogy ne tudjam :oops: :shock: :lol:

Norkáról senki nem tud infót???

Kandi ez sem semmi hogy szép ciklusod volt! most szebb lesz :wink:

Lányok a 4.4 inzulin nem kevéske (nézték a 4.hormonnál??)

Szép estét!
Vendég
 


Rejo, igen már korábban írtad, hogy neked volt +progi, mint ahogy Rambóka is írta. A ti esetetekben inkább a metforminra lettem volna kiváncsi. De közben láttam a táblázatból, hogy ez nálad nem játszik.....

Azon gondolkoztam, hogy kb. 10 nap múlva lesznek laborvizsgálatok és ha a vérvétel igazolja az alacsony progiszintet, akkor úgyis adni fognak. Vagy ezt nem is nézik alapból?
Ha a metformin rendbehozta a szervezetemet annyira, hogy létrejöhessen a terhesség, akkor talán most 10 nap alatt nem fog felborulni ez az egész.
Sőt, még az is megfordult a fejemben, hogy addig szedem saját szakállra a metformint, végülis még van.
Különben meg, ha úgy döntök, hogy szedem tovább, akkor ki fogja nekem felírni. Árulkodó pocak nélkül még csak meggyőzöm a céges dokit, de mi lesz utána?
Szóval ilyesféle dolgok kavarognak a fejemben.

Kavics, ha fiú lesz, akkor is!
Egyébként a kínai fogamzáshoroszkóp (??) szerint lányunk lesz. De különben teljesen mindegy, ha fiú lesz, legalább használhatók lesznek az unokaöcséimről ránkmaradt cuccok, ha meg lány lesz, akkor ő lesz az első lányunokája anyukámnak.
No, de nem iszunk előre a medve bőrére.

Csakegy
, remélem letakartad a türcsinyuszi szemét a kanapé avatás közben.... :D
Tök álmos vagyok, azt hiszem leheveredem a tv elé, majd a góloknál legfeljebb kinyitom a szemem.

Holnap csak este leszek, vagy akkor sem. Anyuméknál lesz az egész család, gyerekek, unokák. Nehéz lesz nem elmondanom a nagy hírt. :wink:

Jó éjt! Espero
espero
 
 


Sziasztok!

(Én mostanában ilyen egyetértő vagyok, mert most Kavitssal értek egyet! :lol:)
Én is utánanéztem és megkérdeztem annó, h. ha netán beteg lenne a baba, akkor a progipótlás miatt a természetes szelekciót nem akadályozzuk-e meg, de megnyugodtam, mert mindenhol azt írják, h. nem. Ha élettel összeegyeztethetetlen elváltozása van, akkor a progipótlás ellenére is elmegy!!!
Sajnos a Down-kór, a nyitottgerinc és még sok más betegség nem okoz vetélést! :( De remélhetőleg a mai kombinált szűrések már elég jók ezek kiszűrésére!
Szóval PCO-soknál nagyobb az esély vetélésre és célszerű a 12. hétig progipótlást alkalmazni!!!!!

A metformin végigszedéséhez meg a cikk, amit már egyszer felraktam:

Egy népszerű diabéteszgyógyszer lehet az anyaság kulcsa a meddőség leggyakoribb formájában szenvedő nők millióinak számára. A vetélések száma drámaian csökkent azon PCO-s nők körében, akiket metforminnal kezeltek.
A kutatók szerint a Glukophage néven is ismert gyógyszer hatásos a terhességi diabétesz megelőzésében (mely diabéteszforma különösen gyakori a PCO-s várandósok körében), és jobb kezelése lehet a terhességi diabétesznek, mint az inzulin.
Dr. Glueck ( aki az első, a meddőség metforminos kezelésével foglalkozó kutatások vezetője volt, és több, mint 1500 PCOS-s nőt kezelt) szerint " Ez a terápia gyorsan forradalmasítja a meddőség kezelését, és nem ok nélkül! PCO-s nőknél a vetélések aránya igen magas, 50% körüli, metforminos kezeléssel ez az arány a normál populáció szintjére csökkenthető!"
Feltételezések szerint az USA-ban a fehér nők 10%-a, a színesbőrű nők 15%-a PCOS-s, bár legtöbbjük nincs diagnosztizálva. A szindrómában szenvedő nők gyakran rendszertelenül v. egyáltalán nem menstruálnak, emelkedett az inzulinszintjük ( a 2. típusú diabéteszesekhez hasonlóan), és súlyfelesleggel küszködnek. Sokaknak egyáltalán nincs peteérésük, és akik teherbeesnek gyakran elvetélnek.
A metformint a 2. típusú diabétesz kezelésére fejlesztették ki, de a meddőségi szakemberek egyre növekvő rétege használja törzskönyvezés nélkül a PCO miatt kialakuló meddőség kezelésére. Az USA-ban számos orvos abbahagyatja a gyógyszer szedését a páciensével, ha kiderül, hogy terhes, de az újabb kutatások szerint szedhető végig a terhesség folyamán.
A Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism-ban megjelent tanulmányban a kutatók átvizsgálták 65 PCO-s terhes nő anyagát, akik már a fogamzást megelőzően is és a terhességük alatt is metformint szedtek, ill. 31 PCO-s terhes nő anyagát, akik nem szedtek metformint. A nők egy Venezuelai, Caracasi meddőségi klinika betegei voltak, és több, mint 4 és fél éve álltak kezelés alatt.
A gyógyszert szedő nők durván 9%-a vetélt el (6/65), szemben a gyógyszert nem szedőkkel, ahol ez az arány 42% (13/31). Azon nők körében, akik már korábban is átestek vetélésen, a vetélések aránya:11% a kezeltek, és 60% a nem kezeltek közül. Ezt a kutatást a National Institute of Child Health and Human Development, a National Institutes of Health tagja támogatta.
Ez a tanulmány szolgáltatja a legjobb bizonyítékot arra nézve, h. a metformin hasznos lehet a terhességi diabétesz kezelésére is, mondta Dr. John E. Nestler a Medical College of Virginia tagja. A metforminos terheseknek javult az inzulinszenzitivitásuk, a terhességüket megelőző inzulinszenzitivitásukhoz képest, amikor még nem szedték a gyógyszert.
Normálisan az inzulinszenzitivitás romlik a terhesség alatt, ez az, ami miatt kialakul a terhességi diabétesz. Mi ennek éppen ellenkezőjét tapasztaltuk ezeknél a nőknél - mondja Dr. Nestler - az inzulinszenzitivitás pont, hogy javult a kezelt nőknél. Nagyon izgalmas bizonyíték arra nézve, h. a metformin alkalmas lehet a terhességi diabétesz megelőzésére.
Glueck, aki a Cincinnatii Cholesterol Center igazgatója, még erősebb bizonyítékokat mutatott fel abban a tanulmányában, amit a Fertility and Sterility márciusi számában publikált . A terhességi diabétesz előfordulása a tanulmány szerint csupán 3% volt a metformint szedő PCO-s terhesek közt, szemben a gyógyszeres kezelésben nem részesülők közt tapasztalható 40%-os előfordulással!
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a metformin szerepet játszhat nem csak a terhességi diabétesz, de a terhességtől függetlenül kialakuló 2. típusú diabétesz megelőzésében is, mondja Dr. Glueck.
„Tudjuk, hogy azon nők 80%-nál, akinél terhességi diabétesz alakult ki, később kifejlődik a 2. típusú diabétesz. Tulajdonképpen a terhességi diabétesz a 2. típusú diabétesz felgyorsított modellje. Az a tény h. csökkenteni tudjuk a terhességi diabétesz előfordulását PCO-soknál, arra utal, h. a metformin megelőzheti a diabétesz kialakulását más rizikócsoportokban is!”
A cikk eredetije a http://www.webmd.com/content/Article/24/1819_50473.htm -ról származik
rambóka
 
 


Na megyek vizszinteződni, mert a terhesség néha tényleg terhesség és nem "várandósság"! :cry: :cry: :cry:

Bocs, ha vmire nem reagáltam, majd holnap alaposabban átolvasom a Hsz.-eket.
Jó éjt mindenkinek!!!
rambóka
 
 


Szép jó estét....
Kincsecske....sajna ez a ciklusom 3gyógyszer hatására alakult,ilyen jól...Closty,Estrofem,Duphaston!Szóval nem volt kérdéses,hogy ha abba hagyom a duphastont,3-4 napon belül megjön!Szerdán vettem be utoljára,szóval 3 nap!
Taliban benne vagyok!Csak ne szerda és csütörtök legyen,vagyis este 6után ,ezeken a napokon is jó! :lol: Hol?Ki mit ismer?Szyszqo is jönni fog...elvileg! :o

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Na most,hogy nincs tanulás altatás után NET!!!Remek!!! :D :D :D

Andika
Egyrészt nagyon szomorú :( vagyok,hogy megjött,másrészt meg jó,hogy nem kell 50 napokat végigizgulnod.Így egy régi ciklus alatt,most van 2,és dupla esély! :wink:

Kavicska
Itt a 4. napon hazaengdnek,ha minden O.K!Én hétfő reggel szültem,és péntek du már otthon voltam.
Azt hittem Norka is jöhet ! :oops:

Rambóka
Köszike a cikket! :D

Rejo
Hááát,én nem szeretem,ha körbeugrálnak :oops: Unatkozom olyankor :oops:
Azt szeretem,ha minden percem lekötött!Erre mondjuk a gyerek egy ideális megoldás,nem kell törni a fejem tennivalókon :D :D :D


Nem is meséltem,de majd most!
Tegnap nem a "saját" dokim kukkolt,hanem egy kollégája.Aki szerint ne izguljak,nincs semmi kóros abban,hogy még nem vagyok terhes :shock: Szte a szopis 6 hónapot(amikor már próbálkoztunk),ki kell vonni az időből,mert SZOPTATÁS ALATT NEM ESIK TEHERBE AZ EMBER! :shock: :shock:

KépKép

KépKép
okr
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: