Új privát üzeneted érkezett!

Timi,
Ideért. Válaszoltam. KépKép
myra
 
 


Sziasztok Kismamák és Anyukák!

Én nem írtam még ide, csak olvasgatni szoktalak titeket, és sajnálattal látom, hogy már egy jó ideje nem nagyon megy ez a topik.

Pl: Szilpa már te is nagyon régóta eltüntél, kíváncsi lennék mi van veletek! Tehetnél fel fotót a kis Kendéről.

Rövid bemutatkozás:
Én is itt lakom a harmadik kerületben az Eurocenter közelében, és a 34. hétben vagyok. (első babánk lesz)

Cas!
Nemrég láttalak a Mc Donald's-nál a kisfiaddal!
Vicces volt, mármint az, hogy olyan érzés volt, mintha ismernélek és majdnem oda is mentem hozzád köszönni, pedig csak fényképeken láttalakKép
Ja, és azt hiszem Zsombort is láttam a Filatorigátnál bicajozni, de ez már régebben volt, és nem is biztos, h ő volt.
Na szépen bemutatkoztam (én vagyok Magdi néni a barátok köztből) Kép

Remélem hamarosan újra beindúltok, mert jó sok hasznos infót olvastam már itt!

Üdv:
G&E
34
_gabi_
 
 


Hajrá pocakosok! Bújjatok elő a némaságból, tessék beszélgetni, hiszen elsősorban a tiétek ez a topic! Kép
Mi csak jóízűen nosztalgiázunk és szívesen segítünk, ha kell!

Gabi
Simán lehet, hogy őt láttad, arrafelé dolgozik, és bicajjal jár. Kép
Kár, hogy nem jöttél oda hozzánk! Már csak azért is, mert én meg minden pocakos kismamát megcsodálok (picit irigykedve), biztos jót dumáltunk volna! Kép
Ja, és mi az E az aláírásodban? A pici neve? Kisfiú lesz vagy kislány? Ki a dokid? Ilyesmi, szóval mesélj!
(Ui: Neked se kell messze menned, ha beindul a szülés. Én is úgy voltam vele, ha kell négykézláb bemászom! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 

 
 

<font color="ff6000"><font face="Comic Sans MS">

Csengő!
Én is Szökrény Gyöngyinél szültem januárban. Sosem szeertnék másnál szülni. Szerintem beszéld meg vele nyugodtan, mit szeretnél, és amennyire a lehetőségek engedik, segíteni fog neked. Viszont a gátmetszést a doki dönti el, nem ő. De én pl. csináltam aszülés előtt már 4 hét óta (szépen magyrul) a gátmasszázst is, hogy jobban táguljon, meg a rostok ne legyenek annyira sérülékenyek. A Gyöngyinek bevittem szülésre is a masszázsolajat, és ő is masszírozta. Tehát nem zárkózik el ezektől a gátvédelmes dolgoktól sem, ha hisz benne, ha nem. Segít, ha te ebben hiszel, és szólsz neki.

_Gabi_!
Nagyon köszönöm, hogy hiányoltál. Jól esik. Kende egyre jobb gyerek. Alig sír, épp csak ha baja van. Sokat alszik, 2 hós kora óta átalussza az éjszakát (este fél 10- 10-től regel 8-9-ig). Sokat kacag, dumál. Két dolog, ami nem az igazi: Nem fordul meg, bár próbálkozások, oldalra tekeredés már van (ez még nem izgat annyira), és mivel utál hason lenni, ezért nem nyomja fel magát, és a fejét ugyan emeli, de nem tartja sokáig. Ha ahasra rakom, úgy üvölt, hogy inkább belefúrja az arcát a párnába, és fuldoklik. Utána meg úgy meg van sértve, hogy 3-4 órán keresztül sem lehet egy fél mosolyt sem kicsikarni belőle. Ja, meg a kaka!!! Több napig nincs kaka!!! Ne mtudok vele már mit csinálni. A mőltkor a 9. napon másfél órát küszködtünk érte sikertelenül, csak másnapra jött ki belőle, amikor már azon voltam, hogy beviszem a kórházba. Kép Kicsit hosszúra nyúlatm, bocsi.
Még rakok fel képet.
Ez a legfrisseb kedvencem: Itt apájával van 3 és fél hónaposan:
Kép</font></font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa
Hú már milyen komoly nagyfiú Kende! Nagyon aranyos!!! Kép
Kaka Kép Gyerekorvos mit mond erre?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok,

Tündike, köszi Beni-baba dicséreteket, (és a kutyásat is persze Kép -dögönyözhető, abszolútKép ).
Sztem 3 hetesen nyugodtan sétáljatok, jó sokat is akár. (persze ha az idő is engediKép)
Hordozókendőd nincs véletlenül? Abban nyugodtan levihetnéd egyedül is. (sőt otthon is használhatnád, hátha jobban -többet- aludna, rajtad.)

Csngő, sztem a korai hazaadásban sem a szülésznő lesz az illetékes. Inkább a gyermekorvos.
Másodjára már jó esélyed van a gátvédelemreKép, és nálunk teljesen természetes volt, hogy a 2 órás megfigyelés alatt velünk volt a pici. Sztem, ha mindenkivel minden OK, nincs akadálya a kéréseidnek.

Gabi, én a 33. hét végén járok, lehet, hogy találkozni fogunk odabentKép

Szilpa, Kende egyre szebb és szebb kisfiúKép
Szegény, ez a nemkakilás elég rosszul hangzik..

Üdv:
Verus

Kép
verus
 
 


Szilpa, Verus!
Koszi a velemenyt. Jo a korai hazamenetelben tenyleg a gyerekdoki a mervado, dehat kerem ot nem lehet fogadni, nem?
Szilpa! Te felfogadtad Gyongyit? Eleg vicces volt az elso szulesemnel, mert a szuloszoba latogataskor o volt ott es kb a 32. heten mondtam neki, hogy felfogadnam es o azt mondta nincs ra szukseg. Pedig itt a neten olvastam hogy szokas. Vagy lehet hogy csoronak nezek ki??
Ezek utan vicces volt, hogy o volt az ugyeletes.

Szult valaki kozuletek dulaval?

csengo
Vendég
 


Lányok!

Nekem eltűnt a korosztályos!!! :(

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
Nálam is eltűnt, pedig délelőtt még írtam...

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


[quote="cas"]H írta:casajrá pocakosok! Bújjatok elő a némaságból, tessék beszélgetni, hiszen elsősorban a tiétek ez a topic! Kép
Mi csak jóízűen nosztalgiázunk és szívesen segítünk, ha kell!


Cas, én beszélgetnék... :wink: , de valszeg mindenkit el/megriasztott az új dizájn..
Kép

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Ez az új dizájn engem is megzavart, új jelszót kellett csináltatnom, mert nem engedett belépni. Végre befejeződött a lakásfelújítás, már visszaköltöztem, épp most szereljük össze a bababútort. Párom épp most dicséri, milyen ügyesen van minden megcsinálva :)

Már lassan a finisbe érünk, 5 hét van csak hátra, és napról napra láthatóan növekszik a pocakom. Szerencsére semmi gond nincs, jól vagyok, egyedül az alvassál vannak gondjaim.

Már mindenki nagyon izgatottan várja a Június végét nálunk. :)

Andi
amandi
 
 


Verus
engem nem riasztott el az új dizájn, sőt, jobb mint az előző volt :)

de láttam, hogy napokon keresztül nagy volt itt a pangás, szinte mindenki eltűnt.


Amandi
az az 5 hét már hipp-hopp el megy!
De lassan azt veszem észre, hogy nekem is a 10.

A héten megyek uh-ra már nagyon régen voltam, kíváncsi vagyok mennyit fejlődött a kis Tökim :lol:
mucus
Tm
 
 


Csak kiprobalom az uj szalagomat.

Ezek szerint vagy nem olvassa senki a topicot, vagy nem szult senki dulaval a Margitban. Tovabbra is varom olyan Margitban szult anyukak jelentkezeset, aki esetleg szulesznot valasztott es ajanlja.


<a href="http://lilypie.com"><img src="http://bd.lilypie.com/JiGJp2.png" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
Vendég
 


Andi, ez az 5 hét tényleg mindjárt itt van..

Mucus, én is jobban kedvelem ezt az újat, mert elég régóta fórumozok másutt, ahol ez a php-s forma van és nagyon kúúúl..
(ez szegény még elég gyerekcipőben jár, pl. nem lehet saját írást szerkeszteni/törölni.. :roll: )
Te mikorra is vagy kiírva?

Csengő, én nem szültem még dúlával (most sem fogok), de a "Hol jó szülni?"-ben azt olvastam a Margit kh.-nál, hogy nem kérheti a szülő nő dúla segítségét. (2005-ös kiadás)
Sztem kérdezd meg erről az orvosodat, hogy van-e már erre lehetőség.

Kép
verus
 
 


Csengő,

ha jól tudom, a szülésznő nem ugyanaz, mint a dúla. A dúla olyan valaki, aki még plusszban ottt van veled, a terhesség alatt is, és a szülésnél. Legalábbis a sok olvasnivalóból én ezt vettem ki.

Ahogy itt a fórumon látom, a Margitban minden szülésznő jó. Én megkértem a dokimat, hogy ajánljon valakit, mert minden orvosnak van pár olyan kollégája akivel talán szívesebben dolgozik együtt. Ráadásul nem árt ha nem épp ellentétes dolgokat mondanak éppen :) Én még a szülés elött állok, így igazából nem tudok nyilatkozni.

Andi
amandi
 
 


Verus
aug-ra (elejére) vagyok kiírva:)

Csengő
a dúla mx. mint kísérő lehet melletted, pl. az apuka helyett.
Azt tudom, hogy kísérőként csak egy valaki mehet be, de sztem abból nem lehet kifogás, hogy ki az illető....(anyuka, tesó, barátnő, stb...) Azért jobb ha a dokidnál utánna érdelődsz!
mucus
Tm
 
 


Sziasztok!
Aranyosak vagytok, de mar utana erdeklodtem. Hiszen ezert valasztottam dulat. A MArgit eleg vaskalapos korhaz, igy ott vagy apuka vagy dula van. Mashol lehet mindeketto is. Nekem a ferjem az elso szulesnel benn volt, de mondta, hogy szivesebben marad kinn a fiunkkal ha talalok mas valakit aki velem van. Szoval nem a dulasagrol kerdeztem, hanem hogy hatha nem vagyok egyedul es esetleg irtok a fogadtatasrol. De ha nem szult senki igy, nem baj, majd megirom en milyen volt a korhazi szemelyzet reakcioja.
Szulesznorol annyit, hogy nekem a dokim is azt mondta mindenki jo, mar egy nevet megkerdeztem itt, aki ellen nincs kifogasom, es valoszinu megkeresem, de ugy gondolom ha o nincs, akkor mast kell keresnem. Nem profit keresek hanem kedveset. Nem hiszem hogy barmi extra bajom lenne szules kozben, eddig is minden eredmenyem jo volt es az elso sem volt extra, hanem kedves embert keresek. Ahhoz viszont ragaszkodom hogy legyen egy olyan valaki mellettem, aki tajekoztat es nem mint egy fadarabot kezel.. Huhh sajnos nem vagyok jo fogalmazo, de remelem meg lehet erteni mit keresek.

Verus olvastalak annak idejen a nyari babaknal, de en be sem jelentkeztem oda, mert nem volt szimpi a tarsasag, aztan tenyleg elszabadult a pokol, de megmaradt bennem hogy te mar rutinosan jarsz kelsz a szuloszoban.

csengo
Vendég
 


Jó reggelt,

Mucus, nem irigyellek a nyári nagy pocak miatt! Én ma éjjel arra ébredtem, hogy nincs levegő a hálószobában, kiálltam a teraszra, de ott meg a szúnyogok martak szét..és ez még csak egy kis ízelítő volt a nyárból. :roll:
Szegény nagy gyerekeim ma indulnak erdeiiskolába, persze, hogy holnapra már oltári esőket mondanak.. :?

Csengő, így már értem.. :D: és kit választottál (dúla)?

Kép
verus
 
 


verus kuldtem privat uzit, de nem irta ki hogy elment igy lehet hogy semmi. lehet hogy nem is jol csinaltam...

csengo
Vendég
 


[quote="csengo"]v írta:csengoerus kuldtem privat uzit, de nem irta ki hogy elment igy lehet hogy semmi. lehet hogy nem is jol csinaltam...

csengo


Szia, sajna nem kaptam semmit... :( , de ez lehet, hogy nem a Te hibád.
(nézd meg 1ébként az elküldött üzenetekben ill. a kimenőben vannak még azok a levelek, amit Te írtál, de a címzett még nem olvasott..)
Ha nem megy, az emilcímemre írj nyugodtan, azt tuti megkapom!
:D

Kép
verus
 
 


Verus
az az igazság, hogy van már benne "gyakorlatom". Az első terhességem pont ebben az időben zajlott, ugyan ekkori kiírással.
Akkor nem volt problémám a meleggel, csak az utolsó hetekben levő 35 fok tett egy kicsit padlóra.
Remélem most sem lesz nagy gáz, mert alapjáraton bírom a meleget. :)
mucus
Tm
 
 


Sziasztok!

Most olvasom először az oldalt, így elnézést kérek, ha olyan kérdést teszek fel, mit korábban már kiveséztetek.
12 hetesek vagyunk és nagyon tapasztalatlanok, mivel ő az első apróság az életemben. Egyedül maradtam, mert a nagy Ő köszöni, nem vállal semmit, választás elé állított Ő vagy a Baba. Nem vagyok már fiatal, a Babát választottam.
De most nagyon elveszettnek és egyedül érzem magam, nincs akivel a kérdéseimet megvitassam.

A Margitban szeretnék szülni, az orvosom aranyos, de "szerződéses" így csak 1-1 napot van ott benn. Hogyan tudok aneszteziológust (epidurál) és szülésznőt keresni, választani. Hogyan megy a kórházban az ultrahang, hol, miért, mennyit kell fizetni? És manapság mennyibe kerül a szülés általában. (Tudom, ez orvostól függ, csak hozzávetőlegesen kérdezem, mire számíthatok.

Nagyon hálás lennék a segítségetekért. És előre is köszönöm.

GAndi
ga
 
 


Szia Andi!

Üdvözöllek itt!! :P Szívesen látunk a "csapatban"!! :P :P
Aneszteziológust a Margitban nem kell keresnek, mert itt szinte az összes orvos meg tudja csinálni az epidurált. Szóval bármikor is szüljél, mindig lesz ott legalább egy olyan ember aki beköti.
A szülésznők nagyon jók! Én itt még nem találkoztam olyannal, aki ne lett volna megelégedve a sajátjával, függetlenül attól, hogy fogadott vagy nem fogadott volt. Nekem Tódor Évi volt, őt nagyon jó szívvel tudom ajánlani.
A kórházban az ultrahangért nem kell fizeni. Az kerül csak pénzbe ha szeretnéd videókazettára felvetetni, most nem tudom mennyibe kerül de olyan 2-3000 ft/alkalom lehet. A kötelező vizsgálatok: vérvétel, ctg stb. szintén ingyenesek.
A "szülés ára" általában a magánrendelés díjának a tízszerese, de szerintem kérdezd meg az orvosodat, mert vannak akik megmondják mennyiért vállalják.
Azt hiszem mindenre válaszoltam. :P

Mostanában nem nagyon pörög ez a topik (majdnem mindenki babázik már), ezért ha gondolod nézz át nyugodtan a Margit kórház babái topikba, szívesen látunk ott is, és válaszolunk a kérdéseidre. :P
Fel a fejjel, szerintem jól döntöttél!!! :P
myra
 
 


Andi!

Nem tudom, hogy voltál e már uh-on, de ha 12 hetes vagy, akkor már esedékes lenne az első, amit a kh-ban csinálnak.
Telefonon kell időpontot kérni.....
Egyébként a terhesgondozásal kapcsolatban mindent megtudhatsz ha megnézed a Margit honlapját, itt van fent egy komplett gondozási terv (a Terhesgondozás alatt találod), hogy mikor, hányadik héten milyen vizsgálatok vannak és hová kell menned.
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php

Írj nyugodtan, ha valamit nem értesz vagy kérdésed van, mindíg szívesen válaszol mindenki:)
mucus
Tm
 
 


Andi
Üdv itt!!! :)
Myra és Mucus tényleg nagyon részletes választ adtak, de kérdezz még nyugodtan, szívesen segítünk!
És én is csak bátorítani tudlak, szerintem is jól döntöttél!!!
cas
 
 


Sziasztok,

Mucus, én is jól bírom (legalábbis azt hittem :wink: ) a meleget, de a múlt heti kánikula kissé kikészített.. Aztán a hozzánk tegnap megérkező eső vagy hideg front is "piszkált" :roll: , vagy terhes vagyok, vagy öregszem. :wink: :lol:
Egy kedves virtuális ismerősömért izgultam eddig, szintén Margitos, tegnap szült meg...

GAndi, jól döntöttél, és írj, válaszolunk, meg ha már voltál UH-on, mesélj is a Bébiről.

Csengő, nemtom jársz-e erre, de azóta sem jött semmi.. :?

Kép
verus
 
 


Sziasztok!
Egy kicsit eltűntem, mert keserves napjaink, heteink voltak, nagyon sokat sírt a baba, de szerencsére meg van miért. Mint utólag kiderült túl volt etetve, ha kért én adtam. Most 3-4 órákat próbálom betartani, és ettől jobban lett pár nap múlva. Aztán még mindig nem aludt és a védő néni segített a tanácsaival, a Laktoherb teát abbahagytam, mert vagy az ánizs vagy az édeskömény nem volt jó neki, és őt itatom édeskömény teával, amitől nagyokat pukizik és újból többet kakil, és már másnapra sokkal jobban lett, 2 nap múlva már csak aludt egész nap, és már nagyon sokat mosolyog.

Üdv Gabi!
És nagyon szurkolok, minden finisbe lévő pocakosnak.

Szia G Andi!
Nyugodtan kérdezgess!!! Én is rengeteget kérdezgettem. Én már túl vagyok rajta, és Laurával babázom már 5 hete. A 12. hét körül én rengeteget izgultam és rengeteg aggályom, kérdésem volt.
Esetleg ez a szerződéses doki, egy helyes fiatalabb pasi?? Sok anyuka annyit ad amennyit tud, de van aki megkérdezi a dokiját. Aneszteziológust szerintem nem lehet fogadni, de kérdezd majd meg a szülésznőt. A kórházban semmiért nem kell fizetni ott a TAJ kártyád, amit adsz az a Te dolgod.
A szülésznőt saját tapasztalatod alapján vagy valamelyikünk ajánlata alapján fogadhatod. Ha nem vagy cukros, igazán csak a 36. héttől találkozol velük, de akkor bőven. Ráérsz fogadni 32. hét körül, de ha egyedül vagy akkor minél előbb hogy valaki „melletted” legyen. Én szerencsés voltam, nem fogadtam, de egy tündért fogtam ki, Sámsonné Tóth Katalin, nagyon-nagyon kedves figyelmes volt, pedig nem fogadtam és több szülés volt akkor.

Szlipa!
Kende még mindig gyönyörű!!
Bár rég írtad, de én most olvastam el. Nekem azt mondta a védő néni, sajnos előfordul, és ha nem lesz kakija, akkor csináljak, egy gyenge teát, és a lényeg egy pici cukor benne, az hozza meg a kakit.
tundike
 
 


Friss képek a kis húsgombócról. Kép Kép Kép
tundike
 
 


GAndi!
Udv itt! Ha van kedved irogass, akkor talan mi pocisok sem hallgatunk.

csengo 28+4
Vendég
 


Tündike, nagyon szép kislány Laura, tényleg egy húsgombóc. :wink: :)

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Már épp kezdtem csodálkozni, hogy miért állt le teljesen az élet errefelé, de örömmel tapasztalom, hogy azért még megvagytok.

Lassan a 36. hét végére érek, szépen gömbölyödünk. A hasam időnként akkorákat mocorog hogy szemmel is igen látványos. Mostanra aztán megállíthatatlanul elkapta a családot a vásárlási láz, csak férjünk be utána a lakásba :)

Egy kérdésem lenne hozzátok, akik már babáznak: Vetettetek le köldökvért? Mi a tapasztalat, és mennyire támogatja ezt a Margit kórház?

G Andi!

Üdvözöllek én is itt, kérdezgess bárkit nyugodtan, biztos hogy több választ is fogsz kapni, ha valamit nem tudsz.

Kép Kisfiam a 32. héten
amandi
 
 


ez most egy próba csak.

amandi
 
 


Andi, a vonalzódra hirtelen azt hittem, hogy a maci ott felejtődött az elején :oops: , de rájöttem, hogy a korona jelzi az idő múlását. :wink:
Cuki a kisfiatok, nekünk is pont 32. heti UH van, íme:
Kép
Én persze látom benne a tesókat :)
Az én pocakom is elég brutálisan be tud moccanni. Ami igen fura, hogy szegényke naponta vagy 15* csuklik.., nem emlékszem, hogy a többiek közül bmelyik is ennyit csuklott volna..
A családot pedig le ne szoktasd a vásárlásról! :wink: :lol:
Minket ez a veszély nem igazán fenyeget...

Kép
verus
 
 


Verus, a ti pocaklakótok is nagyon aranyos. :) Így elnézve a képeket, mi tényleg egy kicsit pufókák vagyunk, ami elég furcsa, mert a súlybecslés alapján egyáltalán nem tűnik nagynak. (A 32. héten volt 1700 gramm) Majd kiderül 4 hét múlva mekkorák is vagyunk valójában.
Nekem meg épp az volt a furcsa, hogy mindenki a csuklásokról mesélt, nekem meg nem igazán tűnt fel, hogy olyan nagyon csuklana, kb egy hete volt amikor úgy tudatosan éreztem.

A vásárlási láz azért ilyen erős nálunk, mert anyuéknál ez az első unoka (már 10 éve nyaggatnak vele, hogy babázni szeretnének), anyósomék részéről meg a fiatalabbik is 12 éves, vagyis olyan mintha egyszem gyerek lenne. Kicsit se lesz elkényeztetve a prücsök.

Meg kell állapítanom, mi most maciban "utazunk", valahogy mindenből sikerült maci mintásat választani az ágyneműtől kezdve a tapétáig. Pedig nem volt tudatos. :lol:

amandi
 
 


Andi, Benedeket azon a 32. heti uh.-on 2200 grammra saccolták, igaz kis buci feje is van hozzá, a bpd-je 86-os.
Egyébként a hozzászólásom alatti www-re ha rákattintasz az egyik bbnetes albumomhoz visz, itt van több kép a Fiatal úrról. (az utolsó a kedvencem, a tappancs-kép mögött a háttérben mosolyog :) )
Te hogy bírod (fizikailag) ezeket az utolsó heteket?

Kép
verus
 
 


Verus, hát ehhez képest a mi 1700 grammunk tényleg kevéske. mondjuk nem bánom ha nem 4,5 kg-san kell megsülnöm őt :) Milyen jók a képeitek. Nálunk a fiatal úr nem szereti ha piszkálják, ezen az ultrahangon is sokszor elbújt. Ma voltam először ctg-n, és alig tudták belőni a helyet ahonnan tudják venni a szívhangot, és még akkor is néhányszor elmenekült előlük. Feladtuk a leckét a vizsgázni készülő szülésznőknek :D

Nekem szerencsém van, fizikailag minden mellékhatás elkerült. Mostanra egy bajom van, hogy a lábfejem bedagadt kicsit, ezért csak edzőcipőt tudok húzni. Azt hittem mostanra már jó idő lesz, nem lesz gondom a ruhákkal, és papucsban is lehet majd járni, erre tessék, nem győzöm a téli pulcsikat előszedni, azok pedig már igen csak kicsik :) Mondjuk én is nyári vagyok, ezért a meleget jobban bírom, fázni nem szeretek. Hétfőn volt egy iszonyatos fejfájásom, és most kiderült hogy miért: a vérnyomásom ismét a padló alatt van. Pedig ezt a bajomat is ellensúlyozta a terhesség, és már-már egész normális volt :) remélem visszaáll majd. Még a héten dolgozom, aztán itthon vagyok, mert már azt mondják, alig férnek el tőlem a munkahelyemen. Most jön majd a hivatalos ügyintézések időszaka.
Ti hogy vagytok? hogy bírod ilyen sok gyerkőc mellett?

amandi
 
 


Andi, köszi, mi is igazán jól vagyunk. :D A mi babánk még mindig faros, így ami kellemetlen az az, hogy rendszerint a "gyomromban" van a feje.. :roll:
A sok gyerkőc mellett van egy szuper férj, aki itthonról dolgozik évek óta, így mostanra lassan semmi dolgom nincs, mert mindenben segít. (van, hogy emiatt kora hajnalban dolgozik, mert akkor van nyugi :oops: ) De hát a gyermekvállalás közös döntés volt. :D :wink:
Bevallom ennek ellenére nagyon várom már a nyári szünetet, akkor nyugodtabb az életünk. Most van a három Nagy zenesulis vizsgája, az utolsó -mindent eldöntő- felelések, témazárók.., de asszem a jövő 7en zárják le őket, így az utána köv.-ő hét már a lazsálásról és a visszaszámlálásról szól. :D

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Ha megengeditek csatlakoznék hozzátok :)
Régóta olvasgatlak titeket, örömmel látom van pár hasonló korú kismama, én holnap leszek 35 hetes.
Második baba, kislány. tesó is itt született. Nekem pozitív élményként maradt meg, pedig nem volt könnyű és hosszú is volt. de most is kiegyeznék egy ilyennel,mert sima volt a dolog.
Most röviden ennyi rólunk, uccu neki az éjszakának, amit mostanában annyira nem csípek. nehéz megtalálni a kényelmes helyzetet :? mire megvan, menni kell pisilni, vagy inni, stb. De gondolom ismerős a helyzet másnál is :wink:

jó éjt mindenkinek

Kata

Kép
labdácska
 
 


szia Kata!

nagyon ismerős a nicked, mintha már korábban írtál volna ide... Jól emlékszem?
A már meglevő tesó mennyi idős és lány vagy fiú?
Én 30 hetes vagyok, szintén a másodikkal és mindkettő fiú
:wink: Az éjszaka nálam is így telik, még az a szerencse, hogy nem marad így örökre. remélem! :)
Azért jól van ez így kitalálva, hogy nem hirtelen zuhan rá az emberre szülés után a nem alvás, éjszakázás, hanem már most szoktatja magát hozzá az ember :D

Van választott orvosod, szülésznőd?
mucus
Tm
 
 


Szia!

Igen már jártam erre, kb 2 éve. Én is emlékszem a nickedre :)
A tesó fiú, és 2és fél éves múlt.
A természet szerintem is jól kitalálta ezt a 9 hónapot, legalábbis nekem kell ennyi idő, h lelkileg és testileg felkészüljek rá, ha egyáltalán fel lehet készülni. Most már eljutottam oda, h akár már holnap is szülnék, tehát hosszú lesz ez az 5hét, de ez meg ahhoz kell, (nálam legalábbis), h a várakozás, kíváncsiság, vágyakozás a baba után felül múlja a félelmet a szüléstől. Mert azért ez most is van. Kíváncsi lennék, pl Verus véleményére, h ilyen sokadik szüléstől is fél e még az ember, vagy már máshogy készül rá?

Igen van választott orvosom, akinél az elsőt is szültem, és most kértem tőle, ajánljon szülésznőt is, mert az orvosom sajnos szabin lesz az utosó két hetemben :cry: , így legalább a szülésznő legyen ott, akit választottam, ha hamarabb jönne a picilány. :roll:

Neked van választott orvosod és szülésznőd?

Kata

Kép
labdácska
 
 


Sziasztok,

Én épp a minap meséltem az egyik fórumon, hogy végre hetek óta sikerült átaludnom az éjszakát :D Igaz, keresztbe tett lábakkal kacsáztam ki reggel.. :P . Hmm, az élet apró örömei. :wink:
De persze azóta sem... :roll:

Mucus, a számból vetted ki a szót: én is uezt mondtam a Férjemnek, hogy végülis jóóó, hogy ennyiszer kell felkelnem éjjelente, nem ér váratlanul az éccakázás. :wink:

Kata, szia :D , nekem szerencsém volt, magáról a szülésekről nincs rossz élményem. Asszem sosem féltem tőle.. Igaz, szerencsés alkat vagyok, a leghosszabb szülésem 6 órás volt.
Az utolsónál volt egy kicsit több (magyarul brutál -nekem annak tűnt..) vérzésem, így emiatt félek csak.
Egyébként nagyon igazad van, ebben az utolsó hetekben tele van kíváncsisággal, vágyakozással az ember, így bhogy is alakuljon, a félelem "mellékes" lesz.
Hát, akkor ha minden igaz, még össze is futhatunk a kh.-ban.. :wink:
Te is a "szomszédból" jössz ide? (Kecskemét van tart. helyednél beírva)

Kép
verus
 
 


Kata
De jó, hogy Nektek összejött a kislány másodiknak:) Mi is arra gyúrtunk, de nem úgy sült el a dolog :D
Kicsit tartok is tőle, hogy milyen lesz és hogy bírom két fiúval, de hát majd kiderül. 3 év lesz köztük...

Mikorra vagy kiírva?
Sajnálom, hogy az orvosod szabin lesz. :(
Ez olyan rossz:( Én előzőleg izgultam végig két hét szabit, de szerencsére kihúztam amíg visszajött.
És kit választottál/ ajánlott szülésznőnek?
Ha nem akrod ide, akkor írd priviben, vagy bebi5@freemail.hu- ra
Egyébként ha jól emlékszem akkor talán ugyanaz az orvosunk:)
SZülésznőm még nincs, nem tudom, hogy legyen e és ha igen ki...(van 1-2 "esélyes")
Ezért is vagyok kíváncsi, hogy Neked kit ajánlott az orvos.

Verus
mitől volt ez erős vérzésed?
mucus
Tm
 
 


Mucus, én is nagyon kislányban bíztam, így állt volna helyre a nemi egyensúly nálunk..most a 3 legkisebb fiú lesz..Jujj, én is kissé parázok. A kicsi 3 és fél éves...Ő nagyon várja a kisöcsit, igazából a "pár év múlvá"-tól tartok.. (pl. Benedek lesz 2 éves, Marci 5, Jancsi 7... 8) )

Kép
verus
 
 


Mucus, igen, a vegyes párosnak mi is nagyon örülünk, de ez tényleg olyan véletlen dolog. :wink:

Verus, most látom csak, te igazán messziről érkezel majd :shock: megkérdezhetem, hogy tervezitek? Amikor indul a dolog indultok Pécsről, vagy előtte már fent lesztek Pesten? Mi még nem tudjuk igazán hogy lesz, meg itt a kicsi is, akit valakire hagyni kell, ha éjjel kell indulni is. naa, majd lesz valahogy, nem?! :?
És tényleg találkozhatunk, mert csak 3nap van köztünk. :D A nagyobbakat 40 hétre szülted? Én 40+1-re, és most is bízom benne, mert akkorra már visszajön az orvosom.

Csajok, az orvos neveket, meg szülésznőket jobb priviben írni?! :?:

Kép
labdácska
 
 


Kata
nem jobb, csak ha nem akarod ide azért írtam....
Köztudott, hogy a kh-iak olvassák a fórumot és van aki nem szeretné, hogy beazonosítsák majd:)
Volt már ilyen..... :shock:

Verus
hát gratulálok a sok gyerkőchöz :wink:
én is a későbbiektől tartok...
mucus
Tm
 
 


Ez a 9 hónap tényleg elég, hogy hozzászokjunk a gondolathoz, egy új kis emberke lesz körülötünk, megváltozik az élet. Mivel nekem nagy szerencsém volt, semmi gondunk, komplikációnk nem adódott, sőt még a szokásos kellememetlenségeket is megúsztam, a szüléstől sem féltem igazán. Lehet csak azért, mert nem is tudom felfogni mi vár rám. :)
Azzal viszont, hogy már ennyire közel van az időpont, most törnek rám a szokásos aggodalmak, hogy biztos egészséges legyen, ne legyen semmi baja a kicsinek. Már nagyon izgatott mindenki a környezetünkben.

A vegyes testvérpáros szerintem is a legideálisabb, főleg ha a fiú az idősebb, én ezért örültem neki, hogy így elsőre fiút várok. A párom bezzeg nagyon is kislányt várt, úgyhogy azt mondta az első lányig meg se áll. :)

Verus,
Remélem a kisfiad nem marad faros. A jó hír az, hogy azt hallottam, hogy minél több gyereket szült már az anyuka, akkor a baba később fordul be. Igazából ebben is neked van gyakorlatod, én csak azokra hagyatkozhatok, amit hallok. Nálunk ez is szerencsésen alakult, mert szinte az elejétől fogva így heyezkedett.

Kata,
Üdvözöllek én is itt, remélem majd tudósítasz minket hogy is álltok.

Andi

amandi
 
 


Jó reggelt,

Kata, a suli befejezte után fel"költözöm"/zünk a tesómhoz, onnan indulunk, ha van vmi.

Eddig szerencsénk van: a két legkisebb (fiúk) nagyon jól eljátszanak egymással, nincs marakodás, szemmel láthatóan szeretettel vannak egymás iránt. Bízom benne, hogy ez tartós marad.

Andi, eddig nem mutatja jelét annak, hogy meg akarna fordulni..

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Timiban!
Szia! Mi még nem "találkoztunk" itt.
Tényleg jól látom, hogy már 4 szép, édes gyermeked van? Jön az 5.???? Gratulálok!!

Cas!
Köszi. :D
Kaka: gyerekorvos, védőnő azt mondta, hogy van lyen bab, aki mindnet hasznosít, ha nem fáj neki, ne aggódjak. :shock: Köszi.
Amikor már nagyon nyaggattam a védőnőt, megkérdezte, hányadik napon kezd tőle nyűgös lenni, és előtte 1-2 nappal kezdjem el teáztatni, hogy kihajtsuk belőle! Ezt eddig miért nem mondták? Mindegy. Erre nem került sor, mert azóta 6-7 naponta egyedül(hívogatások nélkül) is be tudott kakilni!!! :lol:

Verus!
Köszi :oops:

Csengő!
Igen, én felfogadtam a Gyöngyit. Nem bántam meg egyáltalán!!!! :D Csak hozzá akarok menni ezután (remélem, lesz még lehetőségem :wink: ).
Nagyon tudom neked ajánlani őt!!!

Amandi!
De izgisen hangzik!! :roll: :P
Nemsoká babázol. :shock:
Jó lenne, ha a szülinapomon(18.-án) bújna elő! :D
A vásárlási láz remélem kitart a családban jó sokáig!!!

Nagyin édesek a babák a 4D-s képeken! Olyan jó nézni őket! Nosztalgia.... :oops: Még, még, mééééég!! :D

GAndi!
Szia!
Neked is nagyon tudom ajánlani Szökrény Gyönyi szülésznőt, de én is úgy hallottam, hogy a Margitban mindneki nagyon jó! :D A többi kérdésedre látom, már sokan válaszoltak. Írj ide sokszor, mindig van egy nyugtató szavunk, és segítünk, ha kell. Meg persze érdekel, hogyan fejlődtök. :?: :shock: :) Én is egyedül maradtam a babával :cry: , mert apja 5 hónapos terhességemkor lelépett egy másik csajszival. Annyi a különbség, hogy ő imádja a fiát, és jön is hozzá minden nap 1-1,5 órát. Így én elég nehezen jövök helyre lelkileg, mert minden nap amikor látom őt, az nem segít a sebnek gyógyulni :( , de a fiam kárpótol. 8) És hidd el, jól döntöttél! Ha tudok bármiben segíteni, szólj nyugodtan! Akár a mail-címemre is írhatsz, mert ebbe a topikba nem mindne nap van időm benézni.

Tundike!
Örülök, hogy a kis húsgombócod jobban van!!! Nagyon édes! :D

Labdácska!
Üdvözöllek! Mi lesz a neve a kislányodnak?

Miért van az, hogy sokan csak a végére csatlakoznak???
Én már a 4. hónapban jöttem. Olyan jó volt együtt végig izgulni az egészet, meg sok mindnet hamarabb megtudtam itt, és fel tudtam rá készülni. Na, midegy. Csak oylan jó lenne sok kismamáról olvasgatni. (Picit sem vagyok önző ugye? :wink: :D )

Bocsi, de szokásomhoz híven, kicsit elszálltak a kezeim, és megint kisregény lett. :oops:

Mindenkinek jó pocakosodást!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Ha érdekel titeket, hogy miért érdemes:
http://www.send2u.hu/get/?f=c3pDRTktpUcy9BHh60AD


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,
már régóta olvasom a fórumokat, de eddig nem volt okom írni... viszont most segítséget szeretnék kérni Tőletek. A történetem röviden annyi, hogy 3 héttel ezelőttig babás voltam és a 16. héten elhalt a babám. Nagyon vártuk már a kis manócskát, nem volt semmi gondom a terhességgel, a 14. héten még jól volt az UH-on, de egy belső sugallatra kértem a dokimat, hogy a 16. héten nézzük meg a klinikai UH-on. Ott már nem élt. A SOTE II-n voltam és addig meg voltam elégedve a dokimmal, de mialatt bent voltam a kórházban és megszültem a babámat, gyakorlatilag rám se nézett... olyan voltam, mint akinek nincs fogadott orvosa, végig az ügyeletes dokik foglalkoztak velem...
Ezek után szeretnék a Margit kórházban keresni egy lelkiismeretes, beszélgetős dokit, aki foglalkozik meddőségi dolgokkal, ugyanis nekem teherbeesés előtt mensis problémáim is voltak, Clostyt szedtem és a progeszteronom nagyon alacsony volt.
Tudtok nekem segíteni, hogy melyik orvost válasszam a Margitban aki nem csak jó szakorvos, de emberileg is jó és foglalkozik a betegeivel?
Előre is köszönöm
Piro
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?