Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Norka!

Nekem eddig az volt a véleményem, h. nincs szép újszülött, mindegyik ronda, vörös és gyűrött! :lol: :lol: :lol:
De asszem most felül kell vizsgálnom a véleményemet!!!!! :lol:
Lehet, h. vannak kivételek??????? :lol: :lol: :lol:

Rejo!

Hogyan töltöttétek fel a képet a teflonról a gépre?
( Ja, megint egy tipikus, dagadt, szőrös PCO-st láthatunk!!!! :lol: )

Pécsen van 4D. A Medison UH Centrum
www.ultrahangcentrum.hu
DE: eléggé túlterhelt, 20000 (HÚSZEZER!!!!!) Ft :evil:
Szekszárdon viszont, ha jól tudom, csak 7500 Ft!!!! Keresd Dr. Varga Ferencet (asszem így hívják)!

Niki!

Reggel nyomj egy tesztet, mert kilukadunk!!!!!! :D
A 35. cn-on már csak tuti az eredmény!!!!
rambóka
 
 


Sziasztok!!!

Rambóka!
Valamikor én is azt mondtam, hogy az újszülöttek kis ronda gyűrött babák, de gyakorlatozva az újszülött osztályon, teljesen megváltozott a véleményem. :D :D

Rejóka!
A pocakod gyönyörű :) :) :)
Jól áll. Kislányos kinézete van :) Nagyonis!!!

Szyszqo!
Összeszokott csapat??? :) Jó ezt olvasni :)
Viszont minden új PCOst szívesen várunk a topikban, ahogy engem is anno Kandika ide invitált. És néhány 10 üzenet után már te is "itthon" fogod érezni magad.
Írjad nyugodtan ki magadból az összes panaszt. Ez a topik ezért van.
Anno régen volt idő, hogy rosszúl éreztem magam, mert túl sokat foglakoztak a lányok az én ügyeimmel :) Aztán kaptam egy fejmosást, hogy " ugyan már! :)

Úgyhogy bátran írj, minden nap, többször is.
Mert Kandika úgyis megtalál!!!!!
És ezért kértem, hogy az adataid mond be a táblázatba!!! Bár megvárod a Metformin!!! Akkor megy a szurok, hogy minél hamarabb megkapd!!! :)

Csók.
...meg vagyok egy keveset...
Vendég
 


Kandika és NIKI!!!!

Teszteljetek!!!!

És nagyon várjuk a helyzet jelentést :)

Gyulára én is szívesen visszamennék mégegyszer !!!! :)
A páromat rá kell beszéljem. :) De ha ilyen pocsék nyár lesz :( .....
Vendég
 

 
 

Az a helyzet hogy azért félek tesztet csinálni mert februárban mikor megcsináltam a tesztet és poz. lett rá egy hétre el is ment a baba úgyhogy inkább még várok egy kicsit ,nem akarom túl korán beleélni magam!Persze lehet hogy hülye vagyok mert lehet hogy akkor is elvetéltem volna ha nem vagyok PCO-s mert lehet hogy nem volt egészséges!Szóval ez a helyzet.....Mondjatok vmi bíztatót!!!!!!!!!!
niki26
 
 


Niki !!!
Februárban kaptál progi pótlót???
Duphastont vagy Utrot???? Rögtön ahogy kiderült a babásodásod???
Mert PCOban ez a leggyakoribb ok, amiért elmegy a baba. Nincs terhességet támogató hormon. Mert ha ennyi a baj, akkor ez gyógyszer szedéssel megoldható. Ez nem árt a magzatnak. Sőt!!!!
Vendég
 


Niki !!!
Februárban kaptál progi pótlót???
Duphastont vagy Utrot???? Rögtön ahogy kiderült a babásodásod???
Mert PCOban ez a leggyakoribb ok, amiért elmegy a baba. Nincs terhességet támogató hormon. Mert ha ennyi a baj, akkor ez gyógyszer szedéssel megoldható. Ez nem árt a magzatnak. Sőt!!!!
Vendég
 


Nem nem kaptam ilyesmit csak Magnerot tablettát +Elevitet kellett elkezdenem!A doki azt mondta ő nem akar hormonokkal beavatkozni!Bár nem tudom mi lehetett a baj a babával valószínü már a beágyazódás körül lehetett vmi mert UH-AL NEM IS VOLT BIZONYÍTOTT A TERHESSÉG!!!Egyépként ezeket a gyógyszereket csak orvos írhatja fel???????
niki26
 
 


Niki!!!

A kérdés az, hogy a hányadik ciklus napon voltál UHn anno? Itt az egyik lány mesélte Webbes, hogy ő neki 6 mmes volt a nyálkahártyája és nem látszott a terhessége. Kapott Norcolutot. Aztán kiderült, hogy mégis ott a babó.

Az baj ha nem írtak fel progi pótlót. Amint pozítivat tesztelteltél azonnal menj el nőgyógyászhoz és addig ne gyere ki a rendelőjéből amig valamelyik gyógyszert a fent említettek közül meg nem kaptad recept formájában.. Ha nem írja fel, akkor válts dokit!

De minden ezzel kapcsolatos fontos infot a kismamáink tudják elmondani..:)

Szóval ne félj a teszteléstől. :)
Vendég
 


Kavicska! :lol: :shock: :lol:
Reggel tesztelek,de tudom az eredményét....semmi jel,ami 1%-ot adna....még a cickóm se érzékeny.....kicsit se....komcsi!
DE abba akarom hagyni a Duphastont,ezért elötte muszáj!Utálom már a hormonokat....

Niki,ha nem tesztelsz....jobb a bizonytalanság?-és ha meg pozitív,akkor Duphaston-Utrot muszáj lenne szedned,mert PCO-ban legtöbször,kell a pótlás!

Szyszqo.......merre vagy :evil: :lol: ???

Gabóca,megyek,lefekszem....eddig vártam Rád! :(

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Köszi a bíztatást lányok!!!!!IGÉREM csinálok egy tesztet de csak szombaton tudok írni mert akkor dolgozok megint!Kavics köszi az infót olyan hülyén érzem magam ,hogy ilyen dolgokat nem tudok a PCO-ról hogy pl.progi pótlás kell a terhesség elején!Főleg hogy eü.diplomám van!4 évig tömték a fejem a főiskolán mindenféle baromsággal de a PCO-ról egy szót sem halottam!!!Na mindegy!!!Jók legyetek!!!Szombaton jövök vagy jó vgy nemjó hírrel!
niki26
 
 


Kép
Szép jó reggelt!
Na szóval....annyira-de annyira negatív,hogy kétségem sincs,afelöl,hogy szedjem a duphastont tovább,vagy ne!Nem baj,legalább 5 napon belül megjön...és a 2.naptól closty ismét!Hátha ha időben kezdem el....az jó lesz! :?
Na mentem dolgozni!Szép napot!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Niki!
Én anno 93-tól tudtam,hogy PCO-m van....minden doki csak a gyereket akarta összehozni....a legnagyobb guru össze is hozta Nekem Natit,de attól Én nem jöttem rendbe!Minden doki a homokba dugta a fejét és közölte,ha szülök.....bizti jobb lesz,rendeződök egy időre....hát nem így történt! :evil:
ÉS Én is itt a neten találtam egy lányt....akinek az ismerőse ezt szedte.....stb.stb. és terhes lett...szóval azóta szedem. :lol:
....na lépek.....

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


most épp azon filózok, hogy jó-e az nekem, ha benne vagyoka táblázatban... mielőtt belekerültem, volt PÉ-m... most meg nincs... babona? :)

Ja... nem tudom mi van velem... néha úgy érzem, hogy rákészül a szervezetem a PÉ-re (tojásfehérje, halvány LH teszt, puha magas méhszáj...) aztán nem jön neki össze és feladja (újra alacsony és kemény méhszáj)... aztán megint nekifut... és megint feladja. És ez volt az előző anov. ciklusomban is... rákészült aztán feladta... rákészült és feladta...

De csak minden második hónapban... ha nem működik rendesen az egyik petefészkem akkor is elindulhatnak ezek a hormonális dolgok? (ld. azok függetlenek tőle) vagy nem és akkor ez csak egy működő ám kicsit lusta petefészekre utalhat? Csak elméletben kérdezem persze...

Én ezen filózok egy ideje... (ld. ha csak lusta akkor lehet, hogy minden 2. ciklusban megfontolandó a Clostyl... mondjuk szeptember - októbertő)... de nem tudom... a dokik annyira egészként kezelik a két oldalt.. pedig nekem az eddig megfigyelt 4 hónapból csak minden 2. volt problémás... és ha jobban belegondolok, előtte is úgy volt, hogy egy nagyon hosszú és egy kevésbé hosszú ciklus... tehát folyamatosan marhára nem akarnék clostylt szedni...
Vendég
 


Sziasztok csajok!

Norka, gratulálok a kislányodhoz! Gyönyörű, szépen fejlett babó :D Ügyes voltál, nem lehetett könnyű egy 4 kilós gyerek.

Ma megyek Ács dokihoz este. Nagoyn izgulok. Remélem lesz UH, és látok valamit.
Megbeszélem vele a metformin szedés, meg a progipótlást. Lassan nekem is érzékenyek a cickóim, és a párom szerint meg is nőttek. :roll:
Meg néha egy kicsit fájdogál a gyomrom, a mensis görcseim viszont elmúltak.


Mir, Te már nem szedsz metformint, ugye? Progipótlást írt Neked Ács?

Espero, te hogy vagy?
Niki, Kandi teszt??????????????????? :shock:

Aztán lassan egy pco óvodát is nyithatunk :-)

Szép napot Mindenkinek!
Csilla
csillagfény
 
 


Csakegy!! :)

Én nem értelek. Ezek sztem nem olyan biztos jelek, lsd. puha vagy kemény méhszáj, és azzal szinte minden nőgyógyi egyetért, (én is, bár én nem vagyok az :) ), hogy a cervixváladék nézegetése semmire sem jó.

Én személy szerint hőmérőben és LH tesztben hiszek.

DE: nem tartom jónak, hogy nem nézeted meg magad néhány ciklusban UH-val. Attól semmi bajod nem lesz, csak megszűnne a sok-sok találgatás, hogy most épp mi zajlik benned. Azért a PÉ-t egy rendes lelkiismeretes szonográfus ki tudja mutatni Uh-val, ha rendszeresen mész, nem csak egyszer egy hónapban.
Akkor nem kéne itt tökölnöd, hogy épp mit csinálnak a petefészkeid.

ÉS: A Clostyltól sem irtóznék ennyire. A clostyval az a jó, hogy nem csak az adott hónapban hat, hanem utána lévő ciklusokban (mikor már abbahagytad) is tud javítani a PÉ készítésen.
A closty nem hormon. nem durva beavatkozás.

A hormont már én is meggondolnám, de végső esetben azzal is élnék. A műtétet aszem nem vállanám be.

Tudod mit érzek rajtad? A hsz-ből az jön le nekem, kezdesz türelmetlen és mérges lenni, magadra, a dokikra, és - most nagyon őszinte leszek veled, de én így érzem - sorba tesztelik a lányok a pozitívat, és te nem. Talán ez dühít? Remélted, hogy a D vitamin, a teljes natúr és egészséges életmód gyorsabb és hatásosabb lesz?
Félre ne érts, nem akarlak megbántani! nehogy megsértődj! :!: csak én így érzem. Az, hogy valaki ragaszkodik az életviteléhez és az elveihez egy dolog, de nem ugyanaz azzal, ha dacoskodik, makacskodik, és csakazértse vált rugalmasan.

ha tényleg türelmes vagy, és ezt a nyarat arra szánod, hogy jól érezd magad, és nem akarsz mindenáron babát csak majd szeptembertől, akkor lazíts!! Akkor élvezd a férjed, a jó időt :lol: , de így tök ellentmondásos nekem amit mondasz (írsz) és amit csinálsz.

na ennyit az őszinteségi rohamomról. (még filózok, hogy elküldjem-e)

megyek pakolni csajok, délben indulunk! Még beköszönök, ha lesz időm!

Kép

Kép
rejo
 
 


jajj, azt elfelejtettem Kandika, Kavicska, Rambóka nagyon jól estek a pocakdícséretek!! Köszönöm! :) :)

Rambóka!
Hát ez az, amit tőlem sohase fogsz megtudni! :lol:
Apa csinálta, nálunk ő tud ilyeneket. Digifényképezővel kattintott, aztán kiszedte belőle a kártyát, aztán a kártyát bedugta ide a gépbe valahova, és nyomkodott sok gombot. Tőlem ne kérdezz ilyeneket, nekem humándiplomám van. :lol: Én csak max. megtanítani tudnám, hogy kell az ilyesmit csinálni, ha jól felkészülök belőle! :lol:

Este telcsizzünk, hogy egyeztessün kidőpontot, jó?

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Tényleg, mire kell a terhesség alatt a progipótlás? Mindenkinek, vagy azt megnézi a doki?

Csakegy, az szerintem is jó ötlet, hogy szeptembertől closty. Én is szedtem, minimális mellékhatás volt, pedig 2-t szedtem naponta. És akkor tuti lesz péd. :D
Na meg amellett rendszeres ellenőrzés is kell, úgyhogy rögtön tudni fogod, mikor, hogy állsz.

Sziasztok,
cs
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Off: kinyomtattam, és hazavittem Bogi fényképeit. Megmutattam páromnak. :) Kitacepaózta a hűtőre, és ennyit mondott: No itt ez a csodálatos etalon! Ilyet akarok! :P

Most csúnyát fogok kérdezni. Előre is elnézést! Adimet mellett lehet öklöndözni, úgy hogy nincs hányingered, nem émelyegsz???

Csakegy! Egy átjárhatósági a lusta feledhez?

Kavics :) Igyekszem nem rontani a statisztikát.

További szép napot!
beebeey
 
 


Csillagfény, hányra mész ma Ácshoz? Én 1-re. :D
Te szedni fogod a metformint végig?

A progipótlásnál megnézik egyébként, hogy van-e rá szükség, vagy adják, mert az sohasem árt??

Én egyébként jól vagyok. A szervezetem folyton emlékeztet rá, hogy valami történik bennem, mindig van valami tünet. Állandóan pisilni járok, ez egy kicsit kényelmetlen.

Espero
espero
 
 


rejo: nincs semmi gond a hozzászólásoddal :) (asszem...)

Egész életemben írtóztam a gyógyszerektől, antibiotikumot is CSAK olyankor vennék be amikor komoly veszélybe kerül az egészségem, addig más módszereket alkalmazok (megjegyzem, sikerrel). A Clostylt is csak akkor használnám, ha 100%-ig biztos lennék benne, hogy miért csap be néha a szervezetem és, hogy ezen csak a Clostyl segíthet.

Ez van.

Jó, az lehet, hogy néha kiakaszt, hogy olyanok szólnak rám akik már túl vannak ezen a vacilálós időszakon vagy tök másképp élték meg a dolgot. Én egyszerűen meg akarom érteni mi miért történhet... és ezen egy UH nem változtat. Én is tudom, hogy nem repedt meg a tüsző - és azt is, hogy valami elindult. Valószínűleg ciszta lett belőle (ld. 1-2 napja ragyahegyek a homlokomon + zsíros bőr).

csak könyörgöm... senki ne akarjon a clostylra/UH-ra rábeszélni... próbáljátok meg elhinni, hogy felnőtt ember vagyok aki tudja mit csinál. Összegyűjtöm az infót és mérlegelek. (ár/érték arány:)

Ha majd egyszer úgy döntök, hogy eljött a pillanat és erre lesz szükségem, akkor úgyis elmegyek... de addig max. zavaró / idegesítő a rábeszélő-akció... (és akkor sem azért, mert valaki rábeszélt!)

Nekem addig infó kell... feltételezem, hogy itt sok nálam tapasztaltabb ember van, akik esetleg válaszolni tudnak... ha meg nem, akkor nem...

bee kérdése pl. pont ezért elgondolkoztató (ld. átjárhatósági)... mert újabb kérdést vetett fel. tehát, hogy ha pl. az egyik oldal nem átjárható az okozhat-e ilyet... (ld. ha igen, akkor valóban megfontolandó egy átjárhatósági... véges időn belül... csak, hogy tudjam és ne stresszeljek miatta midnen második ciklusban)

Az UH-ban meg nem hiszek. Az most meg tudja esetleg mutatni, hogy most ott növöget egy ciszta (ami majd szépen eltűnik), meg tudja mondani, mennyi a mnyh-m (bevallom, most nem izgat)... az egyetlen ami miatt elmennék, hogy megmondják, hogy megvan-e mind a két petefészkem (újabb kérdés persze... tehát, hogy ezt okozhatja-e az, hogy mondjuk nincs meg az egyik...)

Rühellem, ha nőgyógyászhoz kell mennem... a kötelező szűrésre elmegyek, de feleslegesen ne dugdossanak belém UH-botokat... (főleg, ha még egy PÉ-t sem vesznek észre vele... és engem ez tart vissza leginkább)... havi 15-20e-t meg végképp nem vagyok hajlandó fizetni ezért...

ez van.

tényleg köszönöm amikor valaki segíteni próbál (ezért is vagyok itt...)... de nekem most az a segítség, ha valaki abban segít, hogy belőhessem, hogy mi okozhatja ezt nálam (ld. milyen vizsgálatok kellenének... mert az UH max. az okozatot mutatja szerintem, nem az okot)
Vendég
 


Sziasztok!

Csakegy, drukkolok Neked, hogy rendbegyere! És biztos menni is fog, jó dokid van, lelkiismeretes, ez már egy fél főnyeremény.

Egyébként én sem szoktam beszedni a gyógyszereket, mert köhintesz egyet, és máris egy marék recepttel jössz ki. Aztán ha meg tényleg kéne, már nem használ.

Espero, én fél 7-re megyek Ácshoz.

Én nem vagyok orvos. Elolvastam a Rambóka által fordított cikket, megmutatom Ácsnak, elmondom neki, hogy én szeretnék szedni, vagy legalább a felét, de aztán azt csinálom, amiben kialkuszunk. Ács az első normális doki, akitvel az elmúlt 10 évben találkoztam, és legalább nem kezelt félre. Szóval próbálok benne bízni, és valakiben kell is.

Emberileg is normális, és szerintem ez fontos. A férjem látta már a tévében is nyilatkozni, nagyon szimpi volt neki is.

Te a kettesen fogsz szülni? Mir azt írta, borzasztó. Én még nem láttam. Nem tudom, én azt hiszem, nekem a doki a legfontosabb, és próbálok keríteni egy jó szülésznőt. Ha nem olyan szörnyű....
Annyi sarlatánnál jártam már csajok. :shock: :roll: :shock: 8)
Majd leírom a sztorit, ígérem....

Te mit gondolsz erről?
Én is folyton pisilek, de mondjuk én a metformin előtt is örökké, az IR miatt. De ez most jobb :-)

Majd írd le, mi volt Ácsnál.

Kismamatorna, ilyesmi? Mikor szoktak menni? Láttam, hogy valahol van kismamafitness is, nekem nagyon tetszik. Én sportos akarok lenni. :)

Kismamák, nem tudtok egy jó kis kismama turcsit? Asszem én nem fogok beruházni egy új ruhatárba, annyi minden mása kell az a pénz, és annyi minden ruha is kell, pizsamától a fehérneműn át az otthoni cuccokig minden. Már most szorítanak a ruháim.

Norka, ha visszajöttél, kérünk egy nagyon-nagyon részletes beszámolót a szülésedről!!!!!!!!!!!!!!!!!
cs
csillagfény
 
 


Sziasztok!!

Norka Bogi nagyon szép "pici" :D lányka!Gratulálok!! nem is látszik rajta az utazás!! könnyű volt??

Rejo csini a pocakod!!!!! jól nézel ki!

A többit elfelejtettem, :shock: :( csak a képek maradtak meg,pedig olvastam mindent, :D meg sietek is...

Voltam ma UH ,hogy hátha van pé,de nincs,pco van most látta is az uh-os :( és papolt nekem hülyeségeket,hogy ez nem gond kis closti és kész :evil: ,nagyon bepipultam,már pár éve érzem hogy nem gond, :x :evil: ha ha ( ja csakegy tök ingyen van az UH,és nekem most hasin nézték,bár nekem semmi bajom a nőgyógyokkal,akár naponta is mennék ha használna!)

4.napi eredményeim: prolactin : 15.6ng/ml
LH : 8.2 mIU/ml :shock:
FSH : 5.4
TSH : 2.5 :D 7.8 -ról!!
Progi : 1.9
Tesztoszt : 1.35nmol/L
Estr : 35.6 pg/ml
Serum inz : 4.4uU/ml ez csillagos, kevéske :( ?????

Értékeljetek :lol: (a férjem nekem is szokott olvasgatni,már tök tudja mi merre hány méter! :) és ma is felhívott hogy mennyi a hőm,de csak 36.4 :( nem ment fel :( ,és azt mondta még mehet :D ,olyan cuki)

Szép napot!!!
Vendég
 


Kincsecske, szerintem beindulhat a szervezeted 2-3 hónap után simán. Az előző ciklusod hetvehxnapos volt, ha jól emlékszem. Ez nagyon sok! Elkezdted a metformint, és rögtön lett mensi. Lehet, hogy most normális hosszúságú ciklusaid lesznek, előbb-utóbb pé is.
Egyébként én a clostytól nem irtózom annyira. A hormoncuccoktól sokkal inkább. Azok durvábbak, és jobban megviselik a szervezetet.

Cs
csillagfény
 
 


Kincs: hááát... az LH/FSH arányodon még van javítanivaló... kb. 1,52 a 0,8 - 1 helyett... de ez is javulni fog majd :)

A tesztoszteron viszont marha jó, hogy csökken... elindult a FOLYAMAT :)

Az ingyen UH hogy megy? Én a Sote 1. meddőségiben voltam, de oda nem megyek vissza mert nem ér semmit a szonográfusuk. Azelőtt a Péterfyben voltam UH-n... na azt a dokit is inkább visszaküldeném az anyukájába (azóta parázok attól, hogy hiányzik az egyik petefészkem... amiről a meddőségiben semmit nem mondott az UH-s... ráadásul hála neki ott pánikoltam, hogy soha nem lehet gyerekem... mert úgy adta elő a PCO-t, mintha egyenlő lenne a meddőséggel)... a Sote 2-n meg csak az ambulancián jártam eddig és ott nem akartak elküldeni UH-ra... Ja... és az összes UH-s akcióm eddig darabonként egy nap szabiba került... annyit kellett várni az ingyé egészségügyben... (na meg sorbanállás a dokihoz aki kiír rá). Ha meg nem akarom, hogy kivágjanak a melóból a lógás miatt, marad a magánorvos... oda meg csak akkor megyek majd, ha már terhes vagyok...

(igazából elégedett vagyok a Sote 2 ambulanciával, az orvosok jók, a rendelő tiszta, kulturált... csak sokat kell várni... és nem tudom, hogy lehetne fizetés nélkül fixen egy dokihoz járni... mert eddig ahányszor csak rákérdeztem, a magánrendelésük számát nyomták a kezembe...)
Vendég
 


Lányok!!

Most hívtam a pm szakrendelőt, júni 1 csütörtökön voltam vérvételen és ma lett eredmény TSH 1.69, az előző leletem pedig május 26. , egyhét alatt2.5-ről 1.69 esett :shock: ez normális???
Ha terhes leszek a 6-8. héten mennem kell, ha nem 6hónap mulva csak.......
Vendég
 


Csakegy ez sima körzeti rendelő lehet időpontot kérni és nem lell várni,de nekem van ismerős és ha érkezem Ő intézkedik :oops: :) .

Csillagfény 92 napos az a ciklus :D :D , a clostin én is gondolkodom,türelmetlen vagyok :( :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Csakegy, ha találsz egy normális dokit, akiben megbízol, lehet, hogy érdemes végigcsinálni magánrendelőben. Én így döntöttem. Végülis ha szuriztak, az havi 6E Ft, és a dokinak még nem adtál semmit. Adni meg valamit úgyis kell, akkor már foglalkozzanak veled rendesen. Én már annyi pénzt kifizettem dokiknak.... :shock: Meg gyógyszerre. :shock:
Volt, hogy fizettem, aztán nem is foglalkozott velem, és legközelebb se vizsgált meg. És ha nem magánrendelőbe mész, szerintem igazából el is felejti, hogy fizettél-e és mennyit.

Viszont az UH mindig ingyen volt :o És általában időpontra, nem kellett várni sokat, max 15 percet.
Ki volt az a doki az egyesen?

Ne légy türelmetlen Kincsecske, a gyerekcsináláshoz idő kell, mennyi idős is vagy? 26? A világon semmiről se vagy lekésve, még lazán szülhetsz akár 6 gyereket is. :D

Espero, mi volt Ácsnál???????????
csillagfény
 
 


Kincs: hát akkor mázlista vagy:( Én legutoljára azért jártam a körzeti rendelőben, mert bogyót akartam feliratni. Vittem a rákszűrésem eredményét, egy havit nagylelkűen fel is írt a doki (nem volt hajlandó 3 havit... igaz, a gyógyszertárban azt adtak:)... de ki volt akadva, hogy miért vele iratom fel, ha nem hozzá járok... amikor pedig kértem egy beutalót vérvételre (mert nekem könnyebb oda menni, mint a város másik végébe a kórházba) akkor egyenesen elhajtott... Sajna hozzánk a Péterfyből a leggagyibb dokikat hozzák át rendelni :(

Te hová jársz? (Bp?)

Tényleg... az 5. kerületben nem tud valaki egy normális és ingyenes nőgyógyászt aki esetleh UHzik is?
Vendég
 


Helloka!

Olvasgatlak benneteket. Csakegy: én megértem, hogy te az okokat keresed. én is igy vagyok vele.

Clostit meg asszem csak akkor érdemes szedni, ha már javultak a PCOs tunetek, vagyis rendezodik a ciklus, jobbak a véreredmények,

Csillagfény!
Te már a teszt elott is éreztet, hogy babás lehecc?? mMik voltak és mikor az elso jelek??

Azért parázom, mert korulottem mindenkiezzel jon, hogy bizti azért van hétfotol minden kaja elott hanyingerem, meg azért feszul picurt a cicim, mert terhes vagyok. Anyu tokéletesen beleélte magát :-) A peteérésem max 8 napja volt.


Amugy hogy vagytok??

Kandi! Sajnálom a negativ tesztet :-(

Gina
Vendég
 


Helloka!

Olvasgatlak benneteket. Csakegy: én megértem, hogy te az okokat keresed. én is igy vagyok vele.

Clostit meg asszem csak akkor érdemes szedni, ha már javultak a PCOs tunetek, vagyis rendezodik a ciklus, jobbak a véreredmények,

Csillagfény!
Te már a teszt elott is éreztet, hogy babás lehecc?? mMik voltak és mikor az elso jelek??

Azért parázom, mert korulottem mindenkiezzel jon, hogy bizti azért van hétfotol minden kaja elott hanyingerem, meg azért feszul picurt a cicim, mert terhes vagyok. Anyu tokéletesen beleélte magát :-) A peteérésem max 8 napja volt.


Amugy hogy vagytok??

Kandi! Sajnálom a negativ tesztet :-(

Gina
Vendég
 


Norka!
Gyonyoru a kis Bogi. Imádnivalo. Vigyázzatok magatokra


Rejo!
Csini a pocid..tegyél fel gyakrabban képeket :-)

Gina
Vendég
 


csillagfény: de a magándoki alkalmanként min 5-8.000 Ft... namármost ez havonta többször... hát az rentgeteg. Állami dokinak soha nem adok pénzt. Olyan dokihoz nem megyek aki a markát tartja. Az olyanban egyszerűen nem tudok hinni. Mondjuk ha terhes leszek az más, az sajna anélkül nem megy... ott pont azért megyek majd magánrendelésre. (bevallom, helyette olyanokhoz szoktam menni akik valaki valakijei így eleve normálisan kezelnek... a nőgyógyász az egyetlen amiből még nem sikerült ilyet találnom... a régi jól bevált dokim meg külföldre távozott a szebb élet reményében...)
Vendég
 


Csillagfény,
nagyon kiváncsi leszek, hogy neked mit mond a dokink :) . Ha következetes, akkor letilt a metforminról, legalábbis nekem azt mondta, hogy ne szedjem. Én is úgy döntöttem, hogy bízom benne. Ha jól emlékszem Norka sem szedte és hát látjátok az eredményt....... :D

Azt is mondta, hogy valószínűleg nekem lesz igazam a terhességem korát illetően, de majd csak az ultrahang mond tutit, jövő pénteken megyek, előtte még nem érdemes, mert annyira az elején vagyok. Hát sebaj, türelmesek vagyunk, örülünk és izgulunk, hogy minden oké legyen.
Én még nem voltam a Sote 2-n, ha nagyon nem tetszik, akkor max. keresek más lehetőséget. Sógornőm a Máv kórházban szült és meg volt elégedve.

Kismamatornára én is szeretnék járni, sőt ha találok valami higénikusabb uszodát itt Pesten, akkor úszni is szeretnék. Tud valaki ilyet?

Ginuska, én a pé után kb. 9. napon érztem, hogy na, itt valami történhetett.

Espero (5+-?, majd jövő hét pénteken pontosítom)
espero
 
 


Sziasztok,

Csakegy, nem tudom Pesten létezik-e ilyen orvos, aki a fizetéséért kezel. Hallottam már ilyet én is, hogy csak az eredmény után kér, de nem sikerült ilyet találni.

Ginuska, én nem is gondoltam rá. Amikor meg kellett volna jönnie, akkor éreztem mensis tüneteket + nagyon erős, égő hasfájást. Mindenesetre a tüneteid gyanúsak.

Majd beszámolok holnap Ácsról. Progiszintet nem néztetek? Progipótlás nem kell? Arra gondoltam egy kis palástfútea nem lenne esetleg rossz. Megnéztem, egy könyv a 3. hónaptól írja.
Mit szóltok hozzá?

Remélem nálam már lát valamit, végülis szombaton lépek a hetedik hétbe. Remélem azért hetente nem kell járni, mert az egy kicsit húzós lenne. Az UHért kell + fizetni nála?

Sziasztok, holnap mesélek!
csillagfény
 
 


Én a kettes klinikán fogok menni tornára valószínüleg, ha van.
Meg láttam valami tanfolyamot is.
Uszi? Én a bvsc-be fogok járni, mert az van közel. Szerintem nagyjából O.K. mindegyik, meg úgy tudom, egy kisebb fertőzés nem veszélyezteti a picit. :)
Megpróbálok feltenni egy tampont, kis vazelinnel. :oops:
csillagfény
 
 


Tényleg Espero, és a szénhidrátra nem kell vigyáznod, mit mondott a doki? Vércukorvizsgálat?
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Csajok nektek mibe kerül egy doki látogatás???????
Csakegy vidéki vagyok!! :D én sem szeretek pénzt adni !! de kell :( de csak néha...

Okr!! mikor leszel már???? :(
Vendég
 


Sziasztok! :)

Kandika!
Én nem mondom, hogy sajnálom, csak egy kicsit... :(
Jövő hónapban, tudod, 4x1 tbl, és követve UHval. Szükség esetén megrepeszteni!!! Igérd meg!!!!! :) Mehet a skufirc! :) Aztán teszt! :) Aztán hányás, aztán szülés :) Stb stb.

Csakegy!
OK! Többet nem mondom, ebben igazad van. Mindenki maga mérlegel. Anno Kandika nekem azt írta, hogy itt mindenki elmondja a saját tapasztalatát és véleményét és mindenki maga dönt!!! Tiszteletben tartom. (Bennem is sok a kérdés, pl. az hogy volt e ebben a hónapban PÉ? de ez kiderül. majd a vallatás óráján :) )
Én is utálok nődoktorhoz járni. Pedig mindig fogad. Utálom szétteni a lábam. Fújj!!! Ne is mond!
Már mondtam Gabikának, hogy kéne vegyek egy UH gépet :shock: . Aszonta bepótól, vegyük meg együtt. :lol: :lol: :lol:
Csak éppen lovetta nincs rá :)

Rejóka!
Érdekes ez a meglátásod miszerint néhányan már teszelik a szép pozítivat :) és jó néhányan még mindig nem !!!! Pedig korábban kezdtük a Metformin szedést!
Asszem van benne valami. Nagy részben nagyon örülök, hogy ennyi Metforminos baba van és lesz, mert ez egyre inkább megerősít abban, hogy nekem is lesz. De ugyanakkor türelmetlenebbé is tesz.
Főleg, hogy nekem nem volt spontán PÉm, se spontán havim. Semmi. És a hőmérő szerint Closty mellett sem volt.
De ezek az érzések szerintem tök természetesek. :)
És biztos vagyok benne, hogy ez a topik is odajut, mint a családineten amit Norka nyitott. Két három csajszi kivételével (akik nem rég csatlakoztak és nemrég kezdték a metformint) mindenki babás, vagy már szült is és legnagyobb részben a erről megy a tere fere. Itt is eljön ennek az ideje :)

Szóval amit írtál Csakegynek, lehet hogy pont Ő rá nem vonatkozik, de rám egy kicsit igen. .... :) Férfiasan :shock: :lol: bevallom :) :shock:

De továbbra is várok minden hányos helyzetjelentést :) Mert egyáltalán nem zavar.

Valamikor Rejóka is kérdezte, hogy zavar e minket a sok terhességi nyavalya? És azt mondtuk nem ...:) Ez továbbra is így van, legalább is részemről, de szerintem a többiek részéről is. :)


Olyan fáradt vagyok, mint egy kivert kutya.
De holnap már péntek, megyek babázni!!!!

Norka!
A párom megállapította, hogy ilyen pufi újszülöttet még nem látott. Azt mondta, hogy mi is ilyet csinálunk :) :lol: :lol: :lol:
Remélem nem haragszol érte :)

Csók mindenkinek.

...vagyok...
Vendég
 


Sziasztok!

Most szállt egy egy hosszú hsz-em, Pécsen soha nem jó a net.

Csakegy!
nem akarlak rábeszélni semmire! Csak nem értelek.

Ahová én járok:

Szt. Imre kórház, UH ingyen a nagy felbontású géppel, délután időpontra mész, nem kell várni egy percet sem, profi szonográfusok. (Itt dolgozott 6 éve vGyőrffy doki, aki most a Praxisban van, a fiammal ő Uh-zott itt). Beutaló kell egy itteni dokitól, aki az én esetmebn:

A fehérvári uti rendelőben rendel, ingyen, itt is van Uh, ingyen, (nem olyan jó felbontású), itt délelőtt is délután is időpontra mész, nem kell várni egy percet sem.
Én ide járok terhesgondozásra is, ingyen, nagyon meg vagyok elégedve, rendesen foglalkloznak velem.

persze van ennek a dokinak magánrendelése is, ahol fizetni kell az UH-ért.

Espero, Csillag!
Írt fel Ács végül progipótlást?
Nekem mindkét terhességem elején felírta a doki, ártani nem árt alapon egy PCO-snak. (tényleg nem árt)

Kép

Kép
rejo
 
 


Kavicska!

Szeretem az őszinte embereket. És a legnehezebb önmagadddal őszintének lenni.

Csakegy, még annyit írtam a hosszú hsz-ben, hogy pont a teherbeesés nem működik ilyen óramű pontossággal, sokszor a dokik sem értik, ki miért és ki miért nem esik teherbe, akinek semmi baja a leletei alapján nem sikerül, aki pedig PCo-s, vagy bármi, mégis spontán összehoz egy babát, és a dokik csak széttárják a karjukat.

Szóval én továbbra is azt mondom, lazíts, de tégy belátásod szerint. Természetesen. De én hiszek abban, a fogamzásban van valami titok, valami megmagyarázhatatlan, emberi számítással nem kiszámítható.

Na eldugulok, csakegy még egyszer bocs, csak ebben nem értelek.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Rejoka
Nagyon szép a pockod! :)

Ginuska:)
Biztató jeleid vannak....mennek a drukkok!! :) :)


Espero
Most akkor abba hagyod a M,de fokozatossan... vagy hirtelen?Kiváncsiságból kérdezem.

Kincs:)
Örölük h javulnak az értékeid!

Csók!
Többieknek :)
Vendég
 


Sziasztok!

Mit csináltok?? a VB még csak holnap kezdődik :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Legelőször is nagyon nagy gratula Norkának,és Boginak!!!!!!!!!!!
Igazán gyönyörű gyermek!!Anyukának asszem nem volt könnyű dolga szülésnél(kis pufika :D )Viszont már most látszik rajta ,mennyire szófogadó,hiszen megvárta a dokibácsit :D
Rengeteg tejcsit,és jó gészséget kívánok Nektek!

Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkot,és a hiányolást is!!!Most,igaz ,csak egy villanásnyi időm van,de azért leírom,hogy túléltem a szóbelit IS!Eredményt még nem tudok,de az írásbelim 5-s lett,viszont csak 73 pont.
További kellemes estét mindenkinek!Mi még "ünnepelünk " egy kicsit apával :oops:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Szia Okr!!

De jó,hogy vagy és leszel!! remélem!! Nagyon ügyi vagy,és még azt mondtad hogy nem sikerált...holnap mesélj hogy hogy vagy!!
Vendég
 


Espero és Csillag!

Én is ma voltam dr. Ácsnál, éppen köztetek :)
Megvizsgált, és azt mondta, hogy kétség sem férhet hozzá, hogy terhes vagyok (meg hogy zárt a méhszáj és puha a méh). Január közepén fog megszületni. És a jövő héten kell mennem UH-ra és védőnőhöz, hozzá pedig 4 hét múlva.
A Merckformint nem kell tovább szednem.
Nagyon boldog vagyok - egyfolytában "vigyorgok", de a férjem: szerintem a + tesztem alapján csak félig (vagy még annyira sem) hitte el, és egészen kiakadt. Azt hiszem, kell neki néhány nap, míg feldolgozza, hogy tényleg.

Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok "összeszokott kis csapat !" :wink:
Én még mindig nem jutottam el a metformin felíratásig,egyszerűen ez a hetem borzalmas a meló miatt(úgy dolgozom a héten pont ahogy a Háziorvosunk.) De remélem felírja. Köszi Kandika a hiányolást...És sajnálom a...neg. tesztet :cry:
Akrobatizáljatok csak sűrűn azért, míg Nati hazajön :D
Aranykavics,múltkor nekem írtad végül a "Szilvi 2"-őt? Mert nem derült ki :roll:
Jajj,az orvosoknak való jattolásról/nem jattolásról tudnék Én is sztorizni....Rendelőben dolgozom 8)
Sziasztok,Szilvi
szyszqo
 
 


Sziasztok!

Na, voltam tegnap Ácsnál. Engem is letiltott a metforminról, nem kaptam progipótlást. Azt gondoltam, ezt majd én megteszem természetes módon, iszogatok egy kis palástfű teát.
Egy természetgyógyász könyvben azt olvastam, a 3. hónaptól mindenkinek kellene inni napi 1-2 csészével. Gondolom előtte sem árt.
Egyébkén túl nagy vizsgálat nem volt, kb 5 perc. Ua, UH, védőnő, 1 hónap múlva.
Kérdeztem a diétát, azt mondta nem zabáljam magam tele szénhidráttal, de nem kell különösebben.

Vöcsök, Neked már van kisfiad. Nem Ácsnál szültél véletlenül?
Bár eddig igazából csak jókat hallottam róla.

Barnító naptejet lehet használni terhesség idején?

Ja, egyébként nekem a szüleim csak most hitték el , hogy jártam a dokinál.

Espero, miért van egy kérdőjel a hetek számánál? Hogyhogy nem tudjátok? Mondjuk a doki nálam sem számolt túl sokat :D

Sziasztok!
csillagfény
 
 


Szia Csillagfény!

Nem nála szültem, hozzá tavaly óta járok, miután nőgyógyászt váltottam (akinél szültem a Szent János Kórházban, nagyon rendes doki volt, de nem találta okát, hogy miért nem esek teherbe 1,5 év alatt). De most nála fogok (habár sokat gondolkodtam azon, hogy visszamenjek a másikhoz...) Amúgy én egy "szülését" láttam, ami a Szülőszoba első sorozatának 9. adása volt - ez letölthető a netről.

És mit szólt az angol szakirodalomhoz? Megemlítetted, megmutattad?

Vöcsök
vöcsök
 
 


Hello csajok!Csináltam tegnap este tesztet de neg. lett!A tüneteim továbbra is megvannak de a hőm ma reggel 36.9 volt!Szerintetek?
niki26
 
 


Vöcsök, Csillagfény (az Ács banda :D
Nálam is ugyanaz a program, jövő héten UH, aztán védőnő, és legközelebb július elején kell mennem hozzá.
Ti szedtek folsavat, Elevitet vagy bármit??

Ja, és azért van nálam kérdőjel a hetek számánál, mert (de azt hiszem ezt már írtam is), mert ha utolsó mensitől számoljuk, akkor 7, viszont ha az általam tippelt pét figylemebe véve, akkor csak 5. hét. A doki is hajlik az én verzióm felé, de biztosat majd csak az UH mutat. Ha igazam van, akkor febr. 12. a szülés időpontja.

Ella, a doki azt mondta, hogy nem kell fokozatosan abbahagyni a metformint, hanem csak úgy hirtelenjében. Igy aztán a tegnap estit és ma reggelit már nem vettem be, egyelőre nem tapasztaltam semmi "mellékhatását".

Espero
espero
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: