Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm lányok, hogy válaszoltatok a kérdésemre. Kívánok nektek további problémamentes boldog babavárást!

Olvani foglak benneteket.

Puszi

Fruzsina :D
fruzsina32
 
 


Sziasztok !

Sziszike , de jó ,irigyellek a jó napért !!Lakás szerződés !!! Hol lesz , hova mentek? Vagy már írtad , bocsi nem figyeltem akkor!

Remélem a délután is jól sikerül , drukkolok !! :lol:
Jól tetted ,hogy elvitted máshová is több szem többet lát !!

Puszi, Kati
kati16
 
 


Sziasztok!


Kati: Igen, ma este már ott alszom :cry: Holnap csinálják :roll: Veled mi van??? Miért vagy /voltál/ letörve? Tegnap hiányoltunk! Remélem semmi komoly! :roll:

Sziszike: A délutánod is ilyen jól alakuljon és minden rendbe /lesz/ legyen!!! :wink: Én se tudtam, hogy a kórházba is vesznek vért, stb...ez jó! :) A lakáshoz is sok szerencsét! :D :D

A hajrázóknak, megy a drukk!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Frusi, annyit jegyzetelt tegnap , hogy még biztos nem volt ideje bemásolni :lol: :lol: :lol: :lol:

Méri: Ma már remélhetőleg jobban vagy! :wink: :)

Szép napot mindenkinek 8) 8)

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 

 
 

Tünde, nagyon drukkolok, hogy ez alkalommal jól sikerüljön a vizsgálat!!! Tegnap még meg akartam kérdezni az előadás után, hogy amit a védőnő mondott, az mind helytálló? Nem akarom kétségbe vonni, mert nekem nagyon meggyőző volt, csak neked mégis sokkal több a tapasztalatod. És a múltkor eléggé belekötöttetek a csecsemősnővér mondandójába is, ezért érdekel, h ami most elhangzott, azt vehetem készpénznek?
Utána megnéztük végre mi is a szülőszobát, meg elmesélgette Szilvia, hogy mi hol fog zajlani. Leginkább az fogott meg, h olyan szép tiszta volt minden. Csak azt nem tudom, hogy mit fogok órákig a vajúdó szobában csinálni? Ok, tv, zene, labda, férj mellettem és miegymás, de ....
Tök aranyos, ahogy Sziszike örülsz a lakáshitelnek! Persze tényleg nagy dolog, hogy minden feltétel összejön és megkapjátok a kért összeget, bár én annyira nem voltam lelkes, amikor alá kellett írnom, hogy egy életre eladósodok :( Igaz, manapság nincs más megoldás, máshogy úgysem lett volna soha lakásunk. És külön jó, hogy még most elintézitek, annyi mindennel riogatnak, hogy megvonnak kamattámogatást, szja kedvezményt, most még szerencsések is vagytok.
Mindenkinek szép napot, és kitartás még azoknak, akiknek már csak pár nap van hátra!
Ja, még egy észrevétel: ma voltam terheléses vércukron, és fél óra alatt sorra is kerültem az Örsön - valaki most panaszkodott, hogy mennyit kell ott várni - sőt még egy hölgy előre is akart engedni, de mondtam neki, hogy még nem telt le az egy órám :D Na nem volt mindenki ilyen megértő, néhány nő ott pampogott egy lányra, hogy várja ki a sorát, pedig ő is időre kellett, hogy bekerüljön vérvételre.
Sziasztok.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Nektek hogy tetszett a tegnapi előadás? Szerintem eddig ez volt a legjobb. Most hogy tárlatvezetéssel végignéztem a szülőszobát belém nyilalt, hogy nemsokára tényleg nem lehet elkerülni, csak azon gondolkodtam, hogy mi lenne jobb minél előbb, vagy utóbb? :P

Tegnap voltunk 4D UH, és most végre hajlandó volt megmutatni a pofiját. Igaz hogy végig aludt, de láttuk az arcát. Annyira furcsa, hogy most már a rugdosásokhoz, az arcát is látom maga előtt. Tündéri kis pufók, és hatalmas pocija van! :lol: :lol:

Viszont kiakasztott a csaj aki készítette, mert első nekifutásra visszataksált a 31. hétre, mikor ma kezdem a 34-et. Valahogy az adatok se stimmeltek. Amikor hazajöttem előkerestem a 3 héttel ezelőtt az orvosom által készíteteket, és lás csodát ugyanazokat az adatokat mutatta ami itt mértek. Na jól bepánikoltam, és tegnap bent beszéltem az orvosommal, hogy biztos nem fejlődik a baba stb. De megnyugtatott, hogy ne izguljak, a csaj mért bénán, ennyit tesz ha valaki nem szakember, (ráadásul nem is orvos a csajszi) itt is a kórházban ahhoz, hogy majd betudják üzemelni (mert lesz nemsokára) fél év betanulási idő kell az UH-s szakorvosnak.
Megnyugtatott, a baba jól van, és ott tartunk ahol kell. Úgyhogy jó tanács, kórházban kell 4D UH-ra menni, ahol szakorvos csinálja.

KépKép
lmarie
 
 


sziszike: nekem is gyerekként volt vesekövem nem is egyszer, és sajnos a mai napig van, bár amióta az apósom évenként felül vizsgál azóta nem volt.

Kicsiként nálam hosszú ideig nem jöttek rá, hogy mi bajom, (nuku UH akkoriban) (csak röntgen) csak amikor egyszer bekerültem a Madarászba, mert annyira begörcsöltem, ott itt is maradtam 2 hétig,mert komoly problémákat okozott. :(
De a legszomorúbb az volt, hogy egy pár hónapos csecsemő is volt ott, akinek szinte az egész veséje elvolt kövesedve, és nem tudták mitől
Ma már tudjuk, hogy a saját és szüleim hibája volt, hogy nem vették észre, hogy napi egy pohár folyadékot ittam csak, ha egyáltalán ittam. Igy az évek folyamán szépen kitudott alakulni. De minél hamarabb észreveszik, annál jobb.

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok !

lmarie ! Hol voltál , a Kárpát u.-ban 4D-n ?

Nekem is be kéne már jelentkeznem, ma vagyunk 20 hetesek .

Tündi ! Á semmi komoly, csak egy kis depi ettöl a bizonytalanságtól , remélem hamarosan történik valami!!
Drukkolok nektek , jelentkezz, ahogy szoktál , várom !!!

Puszi Kati
kati16
 
 


Sziasztok!

Nekem is nagyon tetszett a tegnapi előadás! :P Szerintem nagyon praktikus és gyakorlatias volt! Főleg, hogy bemutatott mindent és nem csak elmondta! Szerintem első babásoknál ez nagyon jó, persze mindenki rájön magától is, de nagy segítség, ha tud már valamicskét erről-arról! Jó ilyen 'ős kövületnek' is mint én! :lol: Nagyon tudok aggodalmaskodni, és jól jönnek nekem ezek a megerősítések, hogy jól csináltam annak idején + még pár új információhoz is jutok. A csecsemős nővér lehet hogy kicsit ’túl ’erősen adta elő a dolgokat, de én még abból is sokat profitáltam. :wink: Csomó dolgot jó lett volna tudnom az előző gyerköknél és akkor, lehet, hogy tovább tudok szoptatni! :) Már annyi mindent olvas az ember itt-ott, hogy tényleg elfelejtkezik az ösztönösségről! Vannak fő 'irányok' és azon kívül szerintem mindenki más ember, ami jó az egyiknek nem biztos, hogy jó a másiknak. Persze nagyon jó egymással megbeszélni dolgokat, mert tényleg van egy csomó dolog, információ, ami nagyon-nagyon hasznos!!! :lol: :lol: :lol:

Tényleg olyan jó hogy vagytok! :P :P

Adri: Igen, az én véleményem szerint, nagyon helytálló volt, amit mondott. Különben mit kellett enni vagy inni terheléses vércukor vizsgálaton? Kétszer vesznek vért, vagy csak újbegyet szúrnak? Lehet hogy hülye a kérdés, de nekem ilyet soha nem csináltak az előzőeknél! Ja, és szerintem nem fogsz unatkozni a vajúdóban! :lol: :lol:

Kati: A depit hagyd rám, az az ’én műfajom’ sajnos! :roll: Nem kívánom az ellenségemnek sem, főleg nem nektek! Ne esettek bele, csak optimistán CSAJOK!!! :lol: Minden jó lesz úgy is!!! :P

Köszi a bíztatást, mindenkinek. :P Egy kicsit kezdek azért bef@sni....!


Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok Csajszik!

Mindjárt hazajön Apa ebédelni, aztán írom az összefoglalót :D :D közkívánatra. :D :D

Úgy látszik, ahány szülésznő, annyifélét mondanak az EDA-ról. Adri, Nektek mit mondtak tegnap? Szóba került?

Igen, azon már én is gondolkodtam, hogy mit fogunk mi ott csinálni a vajúdóban, főleg ha akár 10-12 órát is vajúdok (mert ugye azt mondták, hogy első szülés esetén akár ennyi ideig is elhúzódhat).

Kép
frusi
 
 


Kati: a Brendonban voltunk, mert az közel van, de már bánom kicsit. Bár a képek oltáriak. :lol:

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!


Kati: ne aggodj, minden rendben lesz! Nem tudom miert, de Lukacs engem is az Orsre kuldott, ez annyira nem jo, mondjuk en elore odatelefonaltam, hogy masnap reggel 8-ra megyek ilyen ilyen vizsgalatokra, reggel csak odaadtak az uvegcseket, de persze a vervetelet vegig kellett varni, kiveve a vercukrost, ahol a vervetel elott 1 oraval kellett ennem egy zsemlet+inni egy pohar (2 db) tejet.

Sziszike: Gratula a hitelhez, remelem megeri! Gyerkoc miatt ne aggodj, nem lesz baj! En tobbszor voltam korhazban gyerekkoromban vakbelgyanuval, aztan egy het utan mindig vigyorogva engedtek ki, csak kicsit koplalnom kellett!:)) Pedig remes gorcsokkel vittek be. Aztan kb 14 eves koromban egyszer begorcsolt a vesem, legalabbis en ott ereztem a fajdalmat! Akkor egy specko festekkel megfestettek a veset meg innom kellett rengeteget es csinaltak egy rontgen felvetelt, de nem talaltak semmi korosat, azota nincs baj vele. Szoval nagy kerdes!

Méri: remelem mar jobban vagy! En is eleg szar passzban vagyok, de nemreg hivott a konyvvizsgalo, hogy barmi tortenjen is, ha a konyvelo nem boldogul egyedul a hetvegen rendbe teszik a papirokat, es hetfon beadjuk a merleget, ha torik, ha szakad! Ettol kicsit jobban lettem, vagy csak megkonnyebbultem! Aztan mar csak a keddett kell tulelnem az allamvizsgat! Addig egesz hetvegen tanulok!:(( Ez annyira nem jo! Utana mar setagalopp.

kepzeljetek! Ferjem annyira edes volt reggel, kicsit kiakadtam, talan depi, de tuljarok az eszen, nem hagyom magam, ha kell a sajat hajamnal fogva cincalom ki belole magamat! Szoval kicsit osszeomlottam, hogy mi lesz, ha nem leszek jo anya, mit hogy fogok majd csinalni, nem lesz tejem, stb.. stb.... (Persze az eszem mindent tud, jartam az eloadasokra, relaxalni, nagyjabol az intimtorna is tiszta.) Szoval az ember annyira edes volt, vegre osszebujtunk, es megnyugtatott, hogy semmi masra nem lesz szuksege ennek a babanak, csak ram, meg a melegemre-szeretetemre, meg tejcire, es ha nem lesz, megoldjuk tapszerrel, mert mar azok is nagyon jok. Es imadni fog erdek nelkul egyelore!

Nah csak ezt akartam megosztani Veletek!
Fel a fejjel mindenkinek!


csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Nah mire mentem ezzel a tickerrel?

Egy zseni vagyok es beszelni/olvasni angolt!:)))

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Nah azt hiszem ez a tuti!

Igennnnn!
Mar ez is sikerelmeny!:)

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Niki: köszi, kezdek magamhoz térni. Nekem is készülnöm kellene az államvizsgára, de nem visz rá a lélek. :x
Pedig csak átkéne dolgozni 1-2 tételt ami változott tavaly óta az adóban és számvitelben, és megtanulni. De nekem mindenhol máshol jár az agyam, illetve 1 éve nem kellett már tanulnom, igy kiestem a rutinból
Ja és idegesít, hogy veled ellentétben én nem tudom, hogy mikor van a vizsga (vmikor júni 20-júli eleje), mivel a tanulányit nem lehet utolérni, értesítést meg csak 10 nappal előtte küldenek. Attól félek, hogy ha július elejére esik, akkor már nem lesz erőm és idegem elmenni,hisz lehet hogy pár nap lenne a szülésig, vagy a sok idegeskedés miatt megindulna. Ha meg nem megyek el/nem tudok, akkor elpocsékoltam egy csomó időt a tanulásra.
Már bánom, hogy belevágtam a másoddiplomába, mert csak nyüg.
Miből vizsgázol?

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Nikike: nagyon ari volt a párod. :)

Csajok: a hiteltől félek, s nem a legjobbak a feltételek sem.:(
Kellene még 1 milla, hogy másik banktól Kedvezőbb feltételek mellett vehessünk fel, de, nem menne.
Nagyon le leszünk nullázva évvégére..:(

De lesz egy saját otthonunk, ami csak a mienk.(meg a banké) :wink:

Szóval nekem ezek a kis dolgok is nagy örömet okoznak.
Megkapjuk a Raiffasen-től a hitelt, holnap megkötjük a szerződést..
ez mind csupa jó hír.
De csak decemberben igényeljük meg..gyerek születése után a szocpol miatt..akkor fog kiderülni mennyi is az annyi.

Bízom a jövőben!!

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziszike! Egyik banknál sem jók a feltételek, a kiszolgáltatottak mindig mi leszünk, ügyfelek, dehát ez van. A lakásunk fele ilyen értelemben a banké, de mivel mi rendeztük be és mi megyünk haza nap mint nap, egy kis idő után elfelejti az ember, hogy hitelből van. :) Na igen, amikor leemelik a számlámról a törlesztőrészletet, mindig tudatosítják bennem, hogy ez 20 évig így lesz, dehát mindent összevetve, lett egy lakásunk amit a saját képünkre formáltunk :D A szocpol jó dolog, mi is felvettük és ím, mindjárt porontyunk is lesz :lol:
Hát le a kalappal előttetek, hogy még tudtok tanulással foglalkozni. Én is elkezdtem egy második egyetemet is, de 2 év után feladtam, munka mellett vidékre utazgatni vizsgázni?! Persze biztos lusta voltam, de lehet, hogy akkor sem lenne jobb állásom, ha elvégeztem volna. Talán majd gyes alatt megint megjön a kedvem a tanuláshoz...

Adri és

Kép
adri29
 
 


Tündi!
Olyan volt a vércukor vizsgálat, mint ahogy Niki is leírta: zsömle+tej, és egy órával később leveszik a véred. Ha túl sokan állnának sorban, előre engednek. Nekem csak ez volt, csak egyszeri vérlevétellel, hagyományos módon.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok lányok!
Nekem is nagyon-nagyon tetszett a tegnapi előadás! Szerintem nagyon sok hasznos info elhangzott, legálabb is nekünk, mivel az első kisbabát várunk.
Szülőszobát is megnéztünk a férjemmel, nekünk tetszett: szép, tiszta és barátságos. Megnyugtató érzés volt.
Ja, és aztán ahogy végig mentünk a férjemmel a folyóson láttunk két kis újszülöttet. Annyira édesek voltak és aranyosak!

Nem tudom miért, de Lukacs engem is az Örsre küldött, pedig nagyon közel lakom az Uzsokihoz. Ez nagyon fura... Miért küldi mindenkit az Örsre?

Kép
katya
 
 


Szia Katya!
Én is nagyon közel lakok az Uzsokihoz, :D majd mehetünk együtt babakocsizni. És mivel közel egy korúak lesznek a babáink, ha véletlenül elfogy a pelus, átrohanok hozzád, hogy segíts ki.
Na jó, viccelek.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok !

Frusi ! Várom nagyon a beszámolót!! Mindenki áradozik róla Én meg pot most nem voltam ,és nem tudok" semmit "!!

Nagyon bízom benned !! Mert senki nem ír róla konkrétumot ,csak áradoznak itt nekem !!

Apa még nem ért haza ebédelni ??? ( bocsi csak cukkollak)
Úgy is meg várom a beszámolót!!

Tündi, itt vagy még vagy már elindultál ? Holnap hánykor csinálják , kb. ?


Puszi, mindenkinek !

Kati
kati16
 
 


Érdekes, hogy minden kórház más más vizsgálatot csinál, nektek a 2 lépcsős cukor vizsgálatot csinálják (tej+zsömle) és ha nem jó az eredmény akkor terheléses cukor. Nekem rögtön a cukorszirup lötty volt, éhgyomori vér+ cukor oldat és 2 óra múlva megint vér. De hogy többet nem csináltatnak velem ilyet az is tuti, életemben nem voltam még olyan pocsékul mint a cukor után. (terhesség elejétől nem bírom az édes ízt). :roll:

A nap pozitivuma: utolértem a tanulmányit, ahol közölték, hogy utolsó napra vagyok berakva vizsgázni, azaz július 6-ra. Mondtam remek, vizsgáról akár a szülőszobára is mehetek. :lol:
Ennek fejében tök jó fejek lettek, és átraktak júni 23-ra. Ilyenre sem volt még példa az 5 év alatt, hogy valamilyen előnyhöz jutok. Most meg filózhatok azon hogy vajon elége 2 hét felkészülni? :P :twisted:

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Méri! Hol fogsz vizsgazni? Jol ertettem, hogy szamvitel? PSZAF?
Nem irigyellek! Nekem mar a hocipom tele van a konyvelessel+hozza kapcsolodokkal!
Nekem jo tavoli a muv. szevezestol!
Mondjuk nekem sincs sok kedvem tanulni, de most muszaj, ugyhogy huzok is, mert mar csak par napom van!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hírek Lufiról: nagyon otthon vannak már, és Benedek tündéri édes, és nagyon boldogok, és a pici fiú szopik ezerrel, csak Lufi nagyon fáradt, és épp erőt gyűjt, hogy majd írjon és meséljen is egyszer!

Frusikám, csatlakoznék Katihoz: Apa már az estebéden is biztos túl van, mi meg itt kiéhezve várjuk a beszámolódat, szánj meg és táplálj minket, Link Távolmaradó Haszonélvezőket, kérünk! :D (Tyű, a pofátlanságnak is van határa...valahol a hátam mögött...igaz? Nyugodtan csapj le - és aztán a többieknek írd le, mit hallottál :wink: Holtomban is örökké hálás leszek!)

Tündi: gondolgondolgondol! Már bizti nem vagy itt, de nagyon gondolunk Rád!

Hajrá azzal a tanulással, csajok, ha utánára maradna, talán sosem csinálnátok meg, szerintem az rosszabb. Nekem lesz egy bika vizsgám novemberben, és már előre szenvedek a gyerekem nevében is :shock:

Képzeljétek, ma autóval mentünk Kispestről a kórházba "főpróbaképp" - hát ha az előadás is ilyen lesz, én inkább mégis benevezek valami otthonszülésre... Az egész város egyszerre van felfúrva (de miért?!?!?!), és minden dugóban áll, de egész délelőtt!, és BKV-val már ötször ott lettünk volna, és idegesek voltunk mind a ketten, és letörtem a visszapillantót még induláskor, és egyáltalán! Éjjel akarok szülni! (Még jó, hogy nincs macskánk...)

Üdv: Zsolka (a mai ügyeletes szerencsétlen - holnap nem vállalom!)
zsolka
 
 


Sziasztok Lányok!

Való igaz, Apa még meg is vacsorázott tegnap, beszámolóm meg sehol... :oops: :D :D Délután elkapott a lustaság, aztán elszaladtunk az Auchanba, persze a szaladást úgy értsétek, hogy volt este 9 is, mire hazaértünk, aztán egyszercsak azon kaptam magam, hogy már 11 óra van, és hulla vagyok. :roll:

Na de most nekikezdek.... :D ...tényleg!!! :D

Kép
frusi
 
 


Ja, de mindenekelőtt nagyon szorítsunk ma Tündinek!! :D

És akkor, ta-daa-daa-daaaaam, dobpergést kérek: :D :D :D
tehát:

-a védőnéni megmutatta, hogyan kell helyesen fogni a babát, sajnos ezt írásban nehéz átadni. A lényeg igazából az, hogy a fejecskéjét mindig támasszuk meg az egyik kezünkkel, és a másik kezünkkel pedig alá tudunk nyúlni a babának, pl. ha arról van szó, hogy a hátán fekszik a baba, és onnan akarjuk felemelni. Azért ha véletlenül egyszer-egyszer elbillen a feje, nem lesz semmi baja a babónak :lol: de azért erre figyeljünk. :D

-a másik hasznos fogás (vagyis csak "részfogás") az ún. villásfogás, amikor a babát a hónaljánál fogjuk meg, meg persze a másik kezünkkel máshol. Ez nagyon hasznos pl. fürdetésnél.

-büfiztetés: egyik kezünkkel a hátát, másik kezünkkel a popsiját tartjuk a babócának. Akkor az ideális, ha a gyomra a mi vállcsúcsunk magasságában helyezkedik el

-ha nem büfizik: egyszerűen tegyük vissza 1-2-szer vízszintes helyzetbe, majd újra emeljük fel. Az is jó lehet, ha "büfizőpozícióban" a lábacskái picit be vannak rogyasztva, ez is segíthet abban, hogy kijöjjön a levegő. Ha végképp sehogyse akar működni a dolog, takarjuk be a babát, és a takaró maradék részét tegyük a baba alá, úgy, hogy a baba teste (hosszában) kb. 45 fokos szöget zárjon be a vízszintessel.

-ringatás: fejét megemeljük, majd a baba alá nyúlunk, a másik kezünkkel tartjuk a popsiját.

-fürdőkádban történő megfordítás: egyik kezünk ujjaival kitámasztjuk a baba állát, majd egy gyors kézcserével a másik kezünk valahogy villafogásba lendül, de ezt most nem tudom értelmesen leírni. :D :D

-lázmérés: popsis hőmérőt érdemes használni. A popsiban mért hőmérséklet 0,5 C-szal magasabb, mint "egyébként", de a dokinak mindig a MÉRT értéket mondjuk. Nagyon fontos, hogy hőmérőzés közben ne rúgkapáljon: fogjuk össze a két lábacskát a bokánál. Esetleg a hőmérőt érdemes egy kis popsikenőcsbe mártani, mielőtt mérünk.

folyt. köv.

Kép
frusi
 
 


-body: naponta 2-3 db biztos elfogy. :roll: :wink:

-éjszakai öltözet: body + hálózsák + takaró (elfelejtettem megkérdezni, de gondolom ezt arra az esetre érti, ha a hálózsák vékonyabb fajta). Ha már kitakarózik a baba éjjelente, akkor érdemes ún. vatelinnal bélelt hálózsákot beszerezni. (gondolom, ez a vastag hálózsák).

-köldökcsonk-téma: a köldökcsonk, illetve annak kezelése egyáltalán nem fáj a babának, hiszen itt egy elhalt húsdarabról van szó. Az anyukák azt szokták gondolni, hogy ilyenkor azért sír a baba, mert fáj neki, de nem: amikor a köldökcsonk ápolásánál tartunk, valószínűleg már éhes, fázik, stb., ezért bömbizik. :lol:
Fontos, hogy nagyon alaposan kipucoljuk, a köldökcsonk alá-köré is benyúlva. Alkoholt vagy Betadine-t használjunk, majd utána hintőport. Pelenkázáskor a köldök és pelus közé esetleg helyezhetünk egy steril gézlapot, de nem muszáj.

-ha háziorvos nem írt volna fel recepteket, a kórházban is fel tudják ezeket a dolgokat írni.

-popsikenőcs: javasolta a Bepanthent.

-mell lemosó kendő: állítólag nagyon kevés helyen lehet kapni, a védőnéni emlékei szerint a Chicco-nak van ilyenje, nagyon-nagyon praktikus.

-minél kevesebb szín- és illatanyagot tartalmazó termékeket használjunk eleinte.

-mellvédő kenőcsből érdemes a Garmastant használni. Kb. 1000-1200 Ft az ára.

-szerezzünk be melltartóbetétet

-fürdetés: eleinte nem kell ám teletölteni a kádat, egy kb. 10 cm-es vízoszlop bőven elég. Apa érjen haza a fürdetésre, mert ez nagyon szuper dolog. :D Például azért is, mert Anyuka az egész napos babázásban már nagyon elfáradt, kimerült, stb, és így a babának is nagyon szuper, ha megjön a friss, lendületes Apuka, újult erővel, és ő segít a fürdetésben. :D

-közvetlen bőrkontaktus nagyon fontos a babának.

-a nagy kádra pl. asztalossal is csináltathatunk egy rácsos kis alkalmatosságot, ezt a nagy kádra helyezve rátehetjük a baba kis kádját.

-fürdetéskor 24 C legyen a fürdőszoba hőmérséklete. Készítsünk elő mindent előre, egyrészt hogy fürdetés közben ne kelljen rohangászni jobbra.balra, másrészt kihűl a fürdővíz, ha túl sokat pöszmögünk, harmadrészt ne hagyjuk a babát felügyelet nélkül.

-víz kb. 38 C legyen (meg úgyis egy kicsit hűl, így lesz kellemes a babának). Ha alkarunknak-könyökünknek kellemes a víz, akkor vsz. a babának is jó lesz. Ilyen szempontból is mások a babák, van, aki a kicsit hűvösebb, van, aki a kicsit melegebb vizet kedveli.

Kép
frusi
 
 


Frusi, fejből vagy a jegyzeteidből írod? Ez igen :o

Adri és

Kép
adri29
 
 


Te is tarthatnál már ilyen előadásokat... a második gyerekünknél már te leszel a védőnő helyén és forgatod azt a merev műanyag babát :lol:
Most látom, 26 hetesek lettünk!!!

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok Lányok!

Képzeljétek tegnap az UH-on kiderült, hogy a kislánynak vélt és mondott kisbabánk bizony fiúcska :lol: :lol: :lol: Jót nevettünk rajta és ugyanúgy örülünk neki, mert eddig is azt mondtuk párommal mindegy, hogy kislány vagy kisfiú csak egészséges legyen!

Vizsgálatokat nekem mindig az Uzsokiban csináltak és nagyon jó volt, mert ahová én mentem eddig SZTK-ba ott 1-2 órát is várni kellett, itt meg időpontra megyek és pillanatok alatt végzek. Az Uzsokis cukorvizsgálat terheléses, éhgyomorra kell menni, vért vesznek vénából, aztán sűrű cukros lötyi (szőlőcukor, kicsi víz és citromlé) gyorsan meg kell inni, egy óra pihi és újból vért vesznek. Nekem nem volt annyira durva, mert én viszont amióta terhes vagyok csak még jobban szeretem az édességet :( Egy jó tanács, hogy az egy óra alatt nem mászkáljatok, hanem jobb valahová nyugiban leülni és olvasgatni, ja és vizet ihattok, enni nem lehet. Azt olvastam, ha rohangálsz közben az is befolyásolhatja az eredményt. Nekem szerencsére nagyon jó eredményem lett :lol:

Méri: képzeld végre mi is bejutottunk a szülőszobára. Nagyon kedves szülésznő kísért minket végig, és így hogy csak ketten voltunk párommal én nagyon élveztem. Neki is szimpatikus volt a szülésznő is, a hely is, bár én inkább kicsit pánikoltam, hogy te jó ég nemsokára itt fogunk találkozni a kis bébivel... Ja és engem is előrébb tett Tiba doki egy héttel, bár az időponton nem változtattunk. De a méretek alapján (1,8kg) azt mondta inkább 31-32. hét között vagyok, mint 30-31.

Na szép napot nektek! Most megyek dolgozni, még egy hét és végre foglalkozhatok a babavárással...

Ildi
mildiko
 
 


-ha száraz bőrű a baba, egy kis fürdetőkenőcsöt elmorzsolgathatunk a vízbe. De a fejére ebből a cuccból ne kerüljön, mert ragacsos marad a buksija.

-fürdés előtt olajozhatjuk a baba bőrét. De nem ám úgy, hogy beolajozzuk az egész gyereket!! :D Csak bizonyos testrészeket érdemes: hónalj, nyak, kéz, combhajlat, fül mögé.

-figyeljünk arra, hogy a füle mögött is megtisztogassuk, mert oda ragad ám be észrevétlenül a cucc. :D És akkor milyen ciki, amikor jön a gyerekorvos, és furcsán néz az anyukára, hogy ezt a gyereket vajon nem fürdetik?? :D :D

-ha izzadós a baba, használhatunk hintőport, de a legelső időkben még ne

(Képzeljétek, most kaptam sms-t, egy nagyon kedves barátnőmnek megszületett a babája, Lea, 3,45 kg és 56 cm! :D :D :D Tök happy vagyok. :D )

-punci: úgy tisztogassuk, hogy a nagyajkakat, és kisajkakat is nyissuk kicsit szét, de a hüvelyt nem kell külön tisztítani. Ne ijedjünk meg, újszülötteknél gyakran előfordul olyasmi, hogy pici vér v. folyás ürül a punciból, ez a "babában maradt" hormonok miatt van, semmi gond, el fog múlni. Ugyanígy előfordulhat, hogy a mellbimbójából kevéske tej csordogál (ez fiúknál is), ez is el fog múlni.

-szappannal akár minden nap meg lehet mosni a baba hajacskáját

-első időkben nagyon rövid a fürdetés, általában az előkészületek több időt vesznek igénybe, mint maga a fürcsi :wink:

-fürdetés (hajmosás) után mindig jól dörzsöljük le a buksiját. Így kerülhetjük el a koszmó kialakulását.

-alaposan megtörölgetjük a babát, különösen figyeljünk a mindenféle hurkácskákra-redőcskékre

-ruhácskát úgy érdemes ráadni, hogy szemből belenyúlunk a ruha ujjába, illetve hogy a baba ujjacskáit összefogjuk.

-kenőcsöt és hintőport együtt (egyszerre) ne használjunk

-minden szoptatáshoz készítsünk be magunknak innivalót, őrült szomjúság tud eluralkodni az emberen

-éjjeli szopinál ne csináljunk "csinnadrattát", ne szokja meg a baba, hogy ez is egy plusz esemény, mert aztán majd ő fogja követelni már, mert nagyon cselesek ám ezek a kismanók. 8)

-jó esetben 6 hetes kora körül már nem igényli az éjjeli szopit.

-elvileg szopi előtt kell tisztába tenni a babát, de ha véletlenül utána, az sem baj.

-"átlagosan" 4-6 pelust termel egy baba /nap.

-szoptatós teából a granulált fajtát is vehetjük, az is OK.

még egy kicsi van hátra, csak férjem unokatesója átugrik mindjárt, visszahozza a kölcsönkapott habverőt. :D

Kép
frusi
 
 


Ildi, gratula a kisfiúhoz!!!! :D :D :D Cseles kislegény. :D :D :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok !

Frusi !! Köszi -köszi !! Ezeket mind csak megerősíteni tudom Én is !

A fogásokba meg bele jöttök hamar, de egyébként először bárhogy felvehetitek , ne féljetek tőle a babának semmi baja nem lesz, pár felemelés után úgy is megérzitek, hogy jó neki !

Ezt azért mondom mert a barátnőm nemrég szült, első nap voltam nála látogatni és Ő mondta, hogy nem meri fel venni nehogy rosszul fogja meg . Mondtam neki nyugottan gumiból van ! Ezt azért mondom így ,mert nekem is mondták, de most már Én tudom!
Most már Ti is ! :lol:

Zsolka ! Jó volt ez a főpróba !! Honnan is volt az indulás ? (gondolom nem zuglóból)

Puszka , Kati
kati16
 
 


Ja , hogy még van !!

ILDI ! De jó , gratulálunk a kisfiúhoz !!( és kicsit irígykedünk)

Puszi, Kati
kati16
 
 


[quote="adri29"]S írta:adri29zia Katya!
Én is nagyon közel lakok az Uzsokihoz, :D majd mehetünk együtt babakocsizni.

Szia Adri! Ez szuper lenne!
[quote="adri29"] írta:adri29s mivel közel egy korúak lesznek a babáink, ha véletlenül elfogy a pelus, átrohanok hozzád, hogy segíts ki.

:D :D :D

Kép
katya
 
 


Én nem irigykedek, mert kislányt akartam :) de persze ha a köv. ultrahangon azt mondják, mégis fiú, akkor sem leszek szomorú - csak cserélhetem le a tickert - de nektek gratula! Úgy látom, még az utolsó hetekben is változhat a neme, ez érdekes. De már piros bútort csináltatunk...szegény, ha mégis fiú lesz :?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Kati, nincs mit! :D És akkor még a vége: :D

-párologtatót érdemes használni a baba szobájában

-levegőztetés: így nyári babáknál kora de / késő du érdemes levegőztetni, mindenképp kerüljük a déli nagy hőséget. Ha kinn alszik a baba, pl. kertben, erkélyen, vmi kis tüllel védjük a szúnyogok, darazsak, stb. ellen, ja, és persze ne tűzzön rá a nap. Vékony, pici sapit mindig adjunk rá.

-nyári babák: akár hazaérkezés után két nappal is nyugodtam kivihetjük, ha kellemes az idő: persze először csak pl. 10 percre, aztán másnap kicsit tovább, stb.

-babaszoba hőmérséklete: nincs rá "szabály", nem kell neki melegebb, mint amiben mi vagyunk, sőt. 18-22 C között bármi ideális a babának, attól függően, h a szülők mit szoktak meg. A légkondival viszont vigyázzunk. Éjjel se legyen túl meleg a szobában.

-a védőnő szerint fél éves kortól mindenképp érdemes a babától külön szobában aludni. Nagyon-nagyon fontos a szülők számára is a feltöltődés, a "magánélet".

-ne fojtsuk el az ösztöneinket. Ma már annyi mindent hallunk, olvasunk, az a védőnő tapasztalata, hogy egyszerűen túlinformáltak vagyunk. (személyes véleményem: mennyire de mennyire igaza van!!!! :roll: )

-körömvágást óvatosan már az első időktől lehet kezdeni. Ne teljesen vágjuk le, csak picit mindig.

-15-20 perc szopi után jön a kalóriadús tej.

-fültisztítót NE használjunk, amennyi cuccot ujjal ki tudunk törölni a baba fülecskéjéből, az pont elég. A fültisztító pálcika csak beljebb nyomja a fülzsírt, aztán ebből lesznek a mindenféle gyulladások. Max. köldök pucolásához használjuk.

-mérés: első időkben (1-2 hét) nem árt, de nem is muszáj. Itt is hallgassunk az ösztöneinkre, illetve az önismeretünkre: aki tudja, hogy az nyugtatja meg, ha látja gr-ra pontosan, hogy mennyit evett a baba, az csinálja, de aki csak jobban parázik, hogy húúú most ennyi gramm, tegnap meg amannyi, az inkább ne méregesse.
Alapvetően ha a heti súlygyarapodás 15 dk felett van, az okés.

-a múltkori előadáson szó volt a gyümölcsökről (mit egyen a szoptatós kismama), most finomodott a kép: (hála az égnek) :D :D

GYÜMÖLCSÖK IGEN: őszibarack, görögdinnye, alma, meggy (cseresznyét ne annyira), kis mennyiségben sárgabarackot és sárgadinnyét is ehetünk.

GYÜMÖLCSÖK NEM: málna, ribizli, eper, banán

GYÜMÖLCSÖK ESETLEG:
-szőlő de lehetőleg mag nélkül
-körte, de ha vastag a héja, hámozzuk.

GYÜMÖLCSÖK EGYÉB INFORMÁCIÓ:
-székletlazító hatású a narancs és a paradicsom
-reszelt alma, sárgarépa, banán: hasfogó. A banán egy picit a görcskészséget is fokozza. Azonban később, almával vagy barackkal keverve már adhatjuk a babának.

Hát ennyit firkantottam össze szerdán. :D

Kép
frusi
 
 


Katya, ti merre laktok?
Frusi, végülis tegnap elmesélted, hogy mi hiányzik még a kelengyéből, vagy csak nem emlékszem? Ez a feledékenység...mert mindig úgy rohanunk előadás után, hogy nincs idő beszélgetni :(

Adri és

Kép
adri29
 
 


[quote="adri29"]S írta:adri29zia Katya!

Ja, és azt akartam mondani, hogy szerintem felismertelek a múltkori előadáson: ugye te voltál egy világos nyári ruhában és fehér zakóban? És sötét göndör hajad van?
Akkor szerintem te is biztosan láttad engem: én egy fehér, világos kék és sötét kék csíkos hosszú ujjú pólóban voltam és kék farmernadrágban. Hosszú világos hajam van és szemüveget hordok.
Még jutott észembe, hogy az egyik előadáson, amit a szülész-nőgyógyász tartott, pont melletted és a párod mellett ültem. :)

Kép
katya
 
 


[quote="adri29"]K írta:adri29atya, ti merre laktok?

Mi Francia úton lakunk, Pest Megyei Bíróság mellett.
És ti?

Kép
katya
 
 


Igen, a nyári ruhás voltam...amikor reggel munkába indultam, még sütött a nap :?
Te meg elég magas vagy, nem? A szülőszobánál pont szemben álltatok, nem? Ha nem, akkor sajnos tovább kell törnöm a fejem.
Mi meg a Nagy Lajos-Limanova sarkán, akkor pont a másik irányban. De a Francia úton lakott albérletben egy haverunk, úgyhogy tudom, hol van a PMB.

Frusi, megint Apuval ebédeltek? :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


[quote="adri29"]T írta:adri29e meg elég magas vagy, nem? A szülőszobánál pont szemben álltatok, nem?

Igen, igen, mi voltunk! :D :D :D
[quote="adri29"]M írta:adri29i meg a Nagy Lajos-Limanova sarkán, akkor pont a másik irányban.

Nem baj, akkor is elég közel vagyunk egymáshoz :D

Kép
katya
 
 


Katya, a 67V-vel 2 perc alatt ott vagyok a házatok előtt, ha le kell majd passzolni a gyereket, mert el kell intéznem valamit :lol:
Hé, többiek, hát mindenki pihen, ebédel és miegymás?
Aztán hétvégén mint a gép, leveleztek majd, míg én vidéken, mi? No de sebaj, legalább lesz mit olvasnom hétfőn reggelizés közben :D
Sziszike, minden jól ment a hitellel? Elolvastátok a kisbetűs részt is?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Nem volt kibetüsrész. :)

A szerződést megkötöttük..ez még csak előszerződés volt.
10%foglalót kellett adnunk..
Az ügyvéd közölte milyen jól keres belőlünk 1%kap..javasolta Annából is lehetne ügyvédnő. :)

Jó a tudat, hogy lesz saját kislakásunk.
Igaz 20évre elkötelezzük megunkat, de most ez sem számít!

Képzeljétek a bank hitelfolyósítási díjja: 265 000 lenne. :( dúrva.
Jhéten megyünk be, pontosítani ezt is...de számolni nem tudunk csak decemberben, lehet, hogy csak januárban költözünk.

Mi a Thököly-Róna kereszteződésénél lakunk. A Bácskai utcánál..:)

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Szia Sziszike! Velem találkoztál tegnap a kórházban. Küldtem privit, ha nem kaptad meg, írj, mert akkor valamit rosszul csinálhattam... Hiuzka
hiuzka
 
 


Sziasztok!

Tegnapi UH-ról.
Annának 8,89mm-es köve van. Az Uh-szerint lehet évekig el lehetne evvel, felnőhetne vele..stb.

Az urológus szerint nem szabad megvárni a beágyzódást, mert az komoly műtét lenne-veszélyes.
Porlasztást javasolta, ami szte kíméletes.
3kórház csinál ilyet, felhívja és beszél velük vállalják-e.
Ő azt mondta csak egy 20 hónaposról tud, akinek ilyen picin porlasztottak.
Szerdán kell hívnom, az eredmények végett, ki vállalná.
Ha nem vállalják, azt javasolta Debrecenben van egy nagyon jó doki, aki egy tűszúrásnyit ejtene Pankuson, úgy venni ki-nem lenne vágás.
Természetesen ezt is vállalnánk.
Ami zavar, hogy mindenképpen altatnák őt!

A dokitól kaptunk egy időpontot, hogy nézessük meg Zsoltit is, mert lehet nálunk családban smmi, de ők öröklik vhonnan vissza.
Alapos, rendes, szimpatikus dokinak tartom, volt mindig Annához is egy pár kedves szava.

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Tényleg durva az a 265ezer, de készüljetek fel arra, hogy mire lemegy a procedúra, ügyvédestül, folyósítási díjjal, minden kutyafülével együtt biztos lesz 300-350ezer költségetek. Tapasztalatból mondom, mi tavaly vettük fel, és bár a bank nagy kedvesen előre szólt, milyen költségek lesznek, a végén több, mint 300ezer pluszköltséggel járt a hitelfelvétel. Ez van. Viszont a lényeg, amit Te is írtál: lesz egy lakásotok.
A Bácskaiban is akik egy haverunk...jó hely ez a Zugló!

Adri és

Kép
adri29
 
 


lakik

Adri és

Kép
adri29
 
 


Szia!

Adri: a plussz költségek többek lesznek.
Adatlap 9000.-
Közjegyző:80 000.- körül.
Ügyvéd:1%
A lakásra is lesz még plussz költség: fütésnél:15 000.-
stb..
A hitelfolyósítást, akkor is sokallom. :( 265 000.-
Szóval mindent összeszámolva több, mint fél milla lesz.. :( És ezek csak azok a költségek, amiket most tudunk.

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Tegnapi UH-ról.
Annának 8,89mm-es köve van. Az Uh-szerint lehet évekig el lehetne evvel, felnőhetne vele..stb.

Az urológus szerint nem szabad megvárni a beágyzódást, mert az komoly műtét lenne-veszélyes.
Porlasztást javasolta, ami szte kíméletes.
3kórház csinál ilyet, felhívja és beszél velük vállalják-e.
Ő azt mondta csak egy 20 hónaposról tud, akinek ilyen picin porlasztottak.
Szerdán kell hívnom, az eredmények végett, ki vállalná.
Ha nem vállalják, azt javasolta Debrecenben van egy nagyon jó doki, aki egy tűszúrásnyit ejtene Pankuson, úgy venni ki-nem lenne vágás.
Természetesen ezt is vállalnánk.
Ami zavar, hogy mindenképpen altatnák őt!

A dokitól kaptunk egy időpontot, hogy nézessük meg Zsoltit is, mert lehet nálunk családban smmi, de ők öröklik vhonnan vissza.
Alapos, rendes, szimpatikus dokinak tartom, volt mindig Annához is egy pár kedves szava.

Sziszi.
sziszike1000
 
 


Hiuzka, örülök, hogy idetaláltál. :)

Örültem, hogy megismerhettelek.
Ha van kedved csatlakozz hozzánk, ha írsz adatokat, beírlak a táblázatunk ba is..12 hetes vagy, ha jól emlékszem. :)

Szép napot.

Sziszike.
sziszike1000
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?