Új privát üzeneted érkezett!

Edit: :cry:
Mi is csak 8 hónaposan tudtuk meg, hogy lány...
Igen, még most is fagyasztok, mert egy időre abbahagytam a fejést, és kevesebb lett a tejcsi - főleg, hogy nálunkéjjel már nincs szopi. Tudod:kereslet-kínálat elve. Úgyhogy most megint fejek. Amúgy az én fagyasztómba már rég nem férne, anyuáknak nagy ládája van, oda hordom.
Adtam már lefagyasztott tejcsit Lilinek valamelyik nap, mert az előbb említett fejési szünet miatt keveseb tejcsi volt, gond nélkül megitta. :lol:
Ma megyünk 3 hónapos szurira. :cry:
pedina
 
 


Sziasztok, még egyben... Ma még nem szülök, a doki szerint. :) De már nagyon fáj mindenem...
Én is tudtam ám Eniről... :):)
Orsi már nagyon várja, hogy szüljek, mert akkor aztán ő következik. :)

Pussz!
anittik
 
 


Lányok, hátha jön a jód idő. Bp-en javult az otthonihoz képest valamennyit, holnap megyünk, és visszük magunkkal. Én sem ilyen nyakigsár esküvőt képzeltem a tesóméknak, folyamatosan drukkolok. Ha nekem nem esett eső, akkor nekik se legyen már rosszabb.
Én "rosszul" vagyok. Kittina, ugye te is nehezen viselted az elejét? A hormonjaim tombolnak, hiperérzékeny-és érzéketlen vagyok. Folyamatos hányingerem van. Ezt vagy evéssel, vagy nem-evéssel kompnezálom. Néha az esik jól, ha összevissza eszem, mint pl tegnap. Ma a torkomon kell lenyomkodni a kaját. És ez hivatalosan 5hét+4nap. Továbbra is többnek érzem az egészet (számításaim szerint már majdnem 7 hét). Elképzelhető, hogy egy későbbi uh korrigálja a dolgokat, vagy valóban ilyen fiatalok vagyunk? :shock: :roll: :oops: A lényeg, hogy minden rendben legyen.
Még mindig titok. Nagyon tojok attól, hogy ne vegyen észre semmit a családom. Tök egyszerűen elárulhatom magam. Én korábban dohányoztam, most nem fogok (nyilván). Nincs étvágyam, vagy legalábbis nem azt eszem, amit eddig... NEM SZABAD lelepleződnöm. Majd drukkoljatok!

Kittina, hatalmas drukk. Most már nagyon közel vagytok! :wink:
vbea
 
 

 
 

Jód idő??? :roll: Dila is vagyok. Szóval visszük haza a jó időt!
vbea
 
 


Na, megjöttünk az oltásból. Lili annyira ügyes volt, hogy mégcsak nem is sírt. Utána "veszekedett" velem, mert fel kellett öltözni.
Hivatalos adataink: 6 kiló 20 deka, 68 centi (lehidaltam, 51-gyel született). A dokinéni szerint Lili olyan jól fejlett kiscsaj, hogy négyhónaposan kezdhetjük a hozzátáplálást a gyümölcsökkel. Persze mondta, hogy amíg van tejcsi, addig szoptatni kell, meg főzelékekbe is azt tegyek. Szóval részletesebben majd egy hónap múlva beszéljük át, de már elmondta, hogy ő mit javasol. Azt mondta, hogy almával és banánnal kezjük a kóstoltatást.
Én örülök, hogy ilyen jó dokinőt sikerült választanunk, nagyon jó fej, meg látszik, hogy szereti a gyerekeket.
Kittina! nagyon szurkolok nektek! Tudom milyen szar, csak várni és várni :lol: Ennyi front után csak beindul Zsombi is.
Majd jönnek itt a babóckák zsinórban. :) :) :lol:
Orsi még ráér, nem?
pedina
 
 


Sziasztok!

Bekötötték végre a netet! :D Tegnaptól meccset vívunk Apával, ki is üljön előtte! :lol:
Ma vizsgázom forgalomból, úgyhogy szorítsatok!

Hát azért már csak 6 hetem van. Igaz még távolinak tűnik a dolog. Nagyon távolinak. Amíg Kriszti nem szül. Utána már csak észbe kapok, hogy szülés lesz. Még most rohangálok össze-vissza. Marcell baba ( merthogy tuti fiú) elég jól tűri. Nagyon jó baba. Szerencsére minta a terhességem eddig. Nem vizesedem, még mindig a kezdeti súlyom alatt vagyok. Vérnyomásom is jó, néha alacsony. A derekam fájdogál néha és az alvással van gondom, de ez már ilyenkor természetes. Hasam sem olyan nagy. Majd ma készítettek a tesómmal képet. A mi letöltőkábelünk nem jó, így nem tudok küldeni a mi gépünkről. Már veszek egyet!

Rengeteg kérdésem lesz hozzád Edina! Annyi minden jut eszembe. Most persze alig, mert már tudok kérdezni... :roll:

Mivel mosod és öblíted Lili ruháit? Mert én láttam a DM-ben is baba mosószert, a Brendonban is valami Domolt és van a Persilnek is a Sensitive. Öblítőnek az ecetet hallottam, de én maradnék inkább valami öblítőnél. Mivel anyukám allergiás mindenre szinte, így nem használhatok majd bolti krémeket meg fürdetőket, hanem a bőrgyógyásza írja majd fel ezeket. Legalább ezzel nem lesz gondom, mert van belőlük ezer féle...
Milyen pelust vegyek? Én a Pampers-re gondoltam, de melyiket? 1 vagy 2? 2-5 vagy 3-6 kilóig? Inkább 3-6 és ha pici lesz, akkor vesz Robi 2-5-ig? És milyen popsitörlőt? Abból is annyi van! Nektek melyik jó?
Edit már pár dolgot kérdezett a kórházzal kapcsolatban, de nekem is biztosan lesz még ezer ! Majd visszakeresem a beszámolódat a szülésről, abban is biztosan sokminden van!
Lili gyönyörű kiscsajszi. Tiszta apja szerintem!

Még nem olvastalak vissza benneteket, de látom, hogy új kismamink van?! Gratulálok neked Benő! :P Élvezd ki minden percét, mert hamar elszáll a terhesség! ( Ha most hülyén is hangzik! )

Majd még jövök!
tokajkincse
 
 


Szia Orsi!
Megy a szorítás. :lol:
Na, megpróbázok sorban válaszolni! Gondolkodtam én is spéci mosószeren, de aztán maradtam annál, amit előtte is használtunk: Persillel mosok, Silan Senzitivvel öblítek, annyi, hogy a Lili ruháit duplán öblítem. Az ecettől szerintem büdös lesz. Azt biztos régen használták fertőtlenítésre... :? De ha Marcell :lol: bőre érzékeny, vagy biztonságosabbank érzed az elején, akkor vegyél babamosószert (Corában is láttam). Egy éves korig csak gyógyszertári krémeket és fürdetőket ajánlanak. Mi is azt használunk, kivéve a sampont. :( Oda is a fürdetőkrémet javasolták, de Lili haja úgy nézett ki tőle, mintha mindig zsíros lenne.Gondolom, azoknak a gyerekeknek bejön, akiknek szinte csak szőrös a feje :D , de Lili rengeteg haja samponért kiáltott. Abból mi Niveát használunk (a kórházban kaptunk belőle mintát).
Pelus: Pampersből az 1-es nekünk jó volt, de a többi egy rakás szar, mert nincs gumi a derekában, és kifolyik a fosi - főleg, ha már mozog a gyerkőc sokat. :evil: A kórházban Liberót adnak, az is jó volt. Mindenképpen a legkisebb méretet vegyétek, akármiből is. Nem valószínű, hogy 5 kiló felett lesztek, nem? :roll:
Popsitörlőből is Niveát használunk, az olyan bordás, mint a WC-papír, így a "masszát" könnyebb letörölni :mrgreen: , nem túl illatos, és nem is foszlik. A kórházban a popsikrémes (rózsaszín, aloe verás) Pampers van, az se rossz, meg a többi Pampers, de a Huggiest és a DM-est próbáltuk még, mindkettő szar volt, olyan, mint egy vizes papírzsebkendő :? .
Mások is mondják, hogy Lili apja... :lol: De a szája, álla meg tiszta apám...Azt még én is látom... :D
Irigyellek titeket egy kicsit, csajok. :lol: Szerettem pocakos lenni (bár télen kissé könnyebb), és a szülés meg a pirinyóka is nagy élmény (majd 3 hónappal később ti is azt mondjátok, bár én másnap is bevállaltam volna mégegyszer). De az én nagylányomat nem adnám semmiért.
Csajok, ha ti is megnőttök kicsit, nem tartunk egy baba-mama-talit? Majd ősszel... :?: :idea: Enike meg hozza a nagy pocakját, és jól irigyeljük tőle. :lol: Kép
Olyan friss Lili-kép, hogy még meleg. Pizsikében. :D
pedina
 
 


Szerintem tök jó ötlet a baba - mama találkozó! :D Micsoda eszmecsere lesz ott! :mrgreen:
Nagyon aranyos Lili,olyan sok szép mosolygós képetek lehet már róla. Amik annak idején rólam készültek( 24db/év),azokon nekem szinte mindegyiken bőgésre áll a szám,pedig alapvetően nyugis gyerek voltam. :) Imi a múlt hónapban még a fényképezőgépet is lecserélte,mert a régivel nem lehetett -szerinte- elég jó képeket csinálni! :D Igaz,hogy már nem volt tökéletes,de azt mondta,hogy ilyen géppel nem lehet gyereket várni! :lol: Naponta legalább 100 db képet akar csinálni.
Edina,tegnap vettünk egy hálózsákot. Kell az alá adni valamit a bodyn vagy a kisingen kívűl? (ujjatlan) Vagy ez éjszaka helyettesíti a tipegőt?
Képzeljétek tegnap vettünk egy kisinget.Olyan szép fehér, semmi extra,az ujja végén van egy kis fehér szalag körbevarva,meg a nyakán.Szóval semmi csipke,stb. Erre mikor itthon nézegetjük,hogy miket vettünk,Imi azt mondja rá, hogy ebben olyan lesz mint Komár Laci !!! :o Azt hittem kinyírom. :twisted:
editmaci
 
 


Edit, most írtam neked levelet!

Edina, köszi!

Nem akarom burokban nevelni a gyereket. Szerintem akkor maradunk a Persil Sensitive-nél, mert azt itt is meg tudom venni neki. Nekem a Lenor jött be öblítőnél. Ha nem jó majd, akkor váltunk. Anyukám csak azért, mert allergiás mindentől óvni akarja. Ezt nem lehet! Lehet semmi baja nem lesz. Vagy éppen attól lesz, hogy szegény mindenből a legkímélőbbet kapja. Igazából azt nem tudjuk, hogy ez szerzett vagy öröklött allergia...

Hálózsákunk nekünk van 3 is, de én nem igazán akarom használni... Pólyát sem... Nekem ezek olyan bezártságot jelentenek. Bár lehet a gyereknek jó lesz.

Tényleg, Edina, pólyában adják csak ki a gyereket a kórházból? Mert Nyíregyen igen! Ha veled van a baba, akkor te öltözteted fel vagy ők?

Orrszívóból jó a sima is vagy ez a porszívós megoldás? Még attól is rosszul vagyok, ha rá gondolok, hogy ilyet dugjak a gyerekem orrába!

Mellszívó? Nem akarok venni, míg ki nem derül van-e tejem egyáltalán.

Szivacsmatrac jó? Mert mindenképpen kókuszt akartam, de nem szabvány a kiságyunk mérete, így lehet szivacs lesz, mert abból le tudok vágni. Lehet csak megint emiatt a hülye allargia miatt akarom.

Most ennyi hírtelen... De majd jut eszembe viztosan ezer kérdés...
Ja, mellápoló krémből melyik jó? És melltartóbetétből? Ja és cumisüveg sterilizáló fontos?
tokajkincse
 
 


Nem tudom,nekem valahogy olyan aranyosak a picibabák hálózsákban. :D
Szerintem a sterilizálót simán helyettesíti,ha kifőződ a dolgokat,mi is azért vettünk,mert az anyós adott rá pénzt.Viszont kényelmes,mert belerakod,és tisztán,szárazon kiveszed a cumisüveget belőle. :lol:
editmaci
 
 


Látszik, hogy közel vagytok. Kérdéshegyek... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na, sorban: Edit! A Komár Laci tetszik :D . Hálózsák: nekünk ujjatlan van, én csak bodyt adtam alá, mert nagyon vastag. Orsi, célszerű használni, mert igen hamar képesek már leküzdeni a takarót. De szerintem a tipegő is jó éjszakára. Lilinél most nincs hálózsák,mert állandóan ficánkol, és sokszor a hóna alatt dugta ki a lábát. Meg jó időben (ami egyszer-kétszer előfordult) csak kombidressz volt rajta.
DE! A védőnő, doki azonnal javasolni fogja a terpeszbetétet. Azt viszont hálózsákkal nem nagyon tudod ráadni. Megsúgom: én megvettema terpeszbetétest, de talán összesen egy órát volt rajta... :oops:
Orsi, a babák szeretik a pólyát, bármennyire is meglepő. Úgy bebugyolálva úgy érzi magukat, mint a méhben, és tényleg nyugisabbak. Míg ha tudnak kalimpálni, nem érzik magukat biztonságban az elején. Én se vettem, de akiknek volt, azok szerint jó... Meg az elején nagyon picik ám, és azzal könnyebb megfogni őket szopinál. Kezdetben én is párnára tettem Lilit , és úgy szoptattam. Akkor nem kellett annyira arra figyelni, hogy hogyan fogod.
Abban hozod haza, amiben akarod. Úgy hallottam Orsi, hogy átjöttél a Megyeibe (kihez?) Itt úgy működik, hogy amikor kész van a te zárójelentésed, meg a babáé is, kkor azt beadják a csecsemőrészlegre. Neked fel kell öltözni, és a babát ruhával együtt bevinni oda. És a csecsemősök ott öltöztetik fel előtted. Szoktak nekik pénzt adni (1000-es), de én olyan pipa voltam rájuk, hogy egy vasat se adtam. :twisted:
Nekünkporszívós orrszívónk van, én is féltem tőle, de Lili szereti. Kipróbáltam magamon, egyáltalán nem szív erősen, hiszen átalakítja a szíváserősséget, és tényleg nagyon jól kiszedi a szottyot. Lili mosolyog orrszvás közben, gondolom, ez elég meggyőző. Mi a Tégelben vettük, ilyne kék dobozos. Vegyetek hozzá tisztítókefét is... :D Van.
Én nagyon mellszívó-párti vagyok. Akkor is jól jön, amikor soka tejed, és ha nincs, akkor fejéssel lehet mennyiséget produkálni. Hiszen a női szervezet úgy van beállítva, hogy amennyi tejcsi fogy, annyit termel. Mások gyakrabban teszik mellre a babát, ha kezd csökkeni a tej, de nekem a mellszívós megoldás vált nagyon be. AmikorNekünk szivacsmatracunk van, semmi gond eddig...de a kókuszt is méretre vágják, ha olyat akarsz.
Mellápoló krémet nem vettem. Hagyjátok rajta a babanyálat meg a tejcsit megszáradni, attól nincs jobb. :lol:
Melltartóbetétből az Aventes a legjobb, de q. drága. :cry:
Szinte mindet kipróbáltam, most Rossmannosat használok.
Sterilizáló fontos. Pláne ha fejsz, vagy cumisüvegből is etetsz. De nekem folyadék van Chicco, vagy 2 hónapi elég, egy ezres kb. Tökéletes. Ha mikrós sterilizálóra gondolsz, olyanom nincs. Drága.
Mennem kell, mert Lili nagyon reklamál. Majd még jövök.
pedina
 
 


Jaj, Te szegény! Tényleg annyi kérdést zúdítottam Rád! Csak most vagyunk vásárlás előtt és ha már pénzt adok ki, akkor legalább vegyek jót!
Igen, Megyei. Vreczenár Lászlónál fogok végül szülni. Így alakult. Remélem nem lesz semmi gond a kórházzal. Holnap megyünk az első NST-re. Kíváncsi leszek milyen, mert Marci reggel aktív és este. Napközben nyugi van. Remélem megint megnézzük UH-n is! Ez a doki is tanácstalan a szülés idejét tekintve, így maradtunk az eredeti július 20-nál.
Ez a sterilizáló szerintem ilyen hálózatról működethető. Most 3000 a Rossmannban.
Na, lassan készülnöm kell ám arra a fránya forgalom vizsgára. Ne cikkázzatok óvatlanul a városban!
:lol:
tokajkincse
 
 


Én is vettem egy terpeszbetétes pelust tegnap; igaz majd hanyat vágtam magam az árától, de ezen már ne múljon semmi, egy párszor majd ráadom,ha tűri. :) Ha nem fogja szeretni,én sem fogom erőltetni! :P
editmaci
 
 


Csajok, én eddig azt hittem nem kell sok cucc nekünk már. Erre jöttök ti és szinte megkétszerezitek nekem a kiadásokat! :roll:

Megőrülök, hogy ennyi minden kell egy gyereknek!

Edit, ti vesztek pólyát?

Ja és hol vágják a kókuszmatracot méretre? De lehet maradunk a szivacsnál, ha ennyi kiadás várható még.

Edina, milyen mellszívód van?

Sterilizálóból most a mikrós 6000 a Tégelben.
tokajkincse
 
 


Én már vettem pólyát,pont olyan van mint ami most kuponos a Brendonban,mert vagy 3 hónapja is lehetett így venni. Azt hiszem most 3500 ft.kuponnal.Ez is kókuszpólya,és szerintem jó,mert elég jó a tartása,a huzata levehető,mosható.A hagyományos fehér csipke-csodát nem akartam; bár nagyi szerint attól nincs szebb! :lol:
editmaci
 
 


Hát lehet megnézem akkor a pólyát, hátha még lenne kuponnal, ha másnem Nyíregyen... A csipkéstől én is rosszul vagyok ám! A kisingtől is, hogy őszinte legyek! Nekem van 6 db anyukám jóvoltából... :D
tokajkincse
 
 


Eni! Látod miért lesz még mindig kupi nálunk, mire ideérsz? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na, szóval: Kókuszmatracot Tégelben vágnak méretre, de neked azt a méretű darabot kell megvenned ugye, amiBŐL tudnak vágni.
Nekem Avent Isis mellszívóm van, a kézi. Mást nem is próbáltam ki, nekem ez nagyon bejött. Kicsit húzós az ára (16,000), de mondom, lehet, hogy egy olcsóbb verzió is jó, csak valamiért én rögtön ezt néztem ki. :?
Imádom a vásárolgató nagyikat.... Én anyámat és anyósomat is leállítottam. Utóbbi közölte, hogy majd ő felöltözteti a gyereket. Ezt így szó szerint. Eddig egy ruhadarabot vett neki: 1 hónaposan egy 98-as méretű dzsekit.... :twisted: Anyám legalább méretben jókat vesz, de ő meg sok esetben megveszi a legolcsóbbat, ami pl. egy kombidressz esetében azt jelenti, hogy nem gombos, petentos a válla, hanem ilyen ráhajtós, ami ha elnyúlik, lecsúszik a gyerekről, és tök szexin kivillan a válla, de olyan is van, ami könyökig lecsúszik. :lol: Kising szerencsére nincs. Lilire most adtam először olyan ruhát, aminek gallérja van. Ebben mentünk a dokinénhez. Na most egész úton nyalta, a végén már betömtem cumival a száját :lol:
pedina
 
 


Ja, igen, ruha!
Meddig hordta Lili az 56-os és 62-es rucikat?

Nem vagyok ám függő... Nem is tudom hogyan bírtam ki eddig net nélkül! :?:
tokajkincse
 
 


56-os csak 2 volt neki, azt olyan 1,5 hónaposan eltettük a testvérének, a 62-es tipegők viszont most is jók rá, sőt, ami nem ujjatlan, némelyik még nagy is. És most 68 centi, tegnap mérték tanácsadáson. Bodyban vsizont nagyon passzentos rá a 68-as is, úgyhogy lassan már 74-eseket fogok neki venni.
Én meg minek kattintok ide folyton, ha dolgom van?! :lol: :lol: :roll:
pedina
 
 


:lol: :lol: :lol:

Most eltűnök 1 napra! Szusszanhattok! :P
tokajkincse
 
 


Hát az biztos,hogy ma még én sem haladtam semmire. :lol: :lol: :lol:
Mikorra fogok így kivasalni?
editmaci
 
 


Ne izgulj, Edit! Én Lili születése óta a múlt héten álltam neki igazán vasalni, addig csak azokat, amik épp kellettek. Három napig tartott.... :lol: :lol: :lol: Na, jó, közben főztem, Liliztem stb. de akkor is GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ! :lol:
pedina
 
 


Hú,ez komoly? biztosan én is el leszek maradva mindig,mert a vasalás az egyetlen dolog,amit akár egy hétig is bírok tologatni,hogy majd ráérek még,stb..... :lol: :lol: :lol: És most még időm is lenne rá. :mrgreen:
Holnap biztos nagyobb kedvem lesz,mert ma átmostam a babaruhákat! :D
Most azon gondolkodtam,hogy amik be vannak csomagolva pl.textil pelus,kifogó, azokat is átmossam a biztonság kedvéért? Mert most csak a ruhákat mosom.
editmaci
 
 


Persze, moss ki mindent. Gondolj bele hányan fogdosták össze, amíg becsomagolták, meg hány retkes gépen ment keresztül, amíg legyártották... :o A pelust meg a feje alá teszed, törlöd vele a száját, a kifogó (de rég hallottam ezt a szót :lol: ) meg a kis pucér testéhez közvetlenül ér hozzá. Elég meggyőző voltam? :? Én még a játékokat is kimostam Lilinek, meg fertőtlenítővel áttöröltem. Az ilyen plüss-szarokat meg tegyétek be pár napra egy nejlonban a fagyasztóba, az kiöli belőle az atkákat. :evil:
Anyám nekem azért paol, hogy minek csinálok magamnak munkát azzal, hogy Lilinek szinte minden cuccát vasalom. Há' azér mer' jobban néz ki. A pelus meg tök kemény, ha nem vasalom.
Orsi! eredmény? :?:
pedina
 
 


Igen,ez elég meggyőző,kimosok mindent.Mondjuk a vasalással én is úgy vagyok, hogy szinte mindent átvasalok,még az otthoni pólókat,ruhákat is.Valahogy úgy vagyok vele,hogy nekem úgy tiszta egy ruha,hogyha ki is van vasalva! :lol:
Ezt a fagyasztós atkaölést még nem hallottam,de kipróbálom!
editmaci
 
 


Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok.
Én is Miskolcon lakom, 2006.04.19-án született meg kisfiam Zsombor, épp tegnap mértük, 4960g .
Jó lenne tapasztalatokat cserélni veletek, meg egy kicsit dumcsizni gyerektémában. Több szem többet lát....

Ahogy olvastam a fórumot, több kismamink is van, gratu nektek, aki szülés előtt áll, annak szorítok! Én a Semmelweisben szültem.

A témákhoz.
Mellszívóból nekem Medela elektromos van (18e volt), és mondjuk én sem vagyok egy tejcsárda, mondjuk elég tejem van, lefejni nem olyan sokat tudok, leginkább este szoktam, hogy ne durranjon be reggelre, de szerintem megérte megvenni, de még ráérsz szülés után is. Én kézzel nem tudnám csinálni, ez jó gyors.

Melltartóbetétet én a Coraban vettem, moshatót 1200körül volt 6db-os, én a papírt nem nagyon szerettem, ez meg így gazdaságosabb is.

Babaápoláshoz Én főleg csak gyógyszertári krémeket, fürdetőt használok,(ezt tudom ajánlani nektek is) nekem pl. a Sudocremre lett allergiás, ill. a Johnsonos popsitörlőre az elején. Most a Pampers sensitive popsitörlője az jó (még...) Pelusnál a Pampers 1-es nagyon jó volt, de az már kicsi, most a Liberót tesztelem.

Edina! Nektek van légzésfigyelőtök? Én most gondolkodom rajta.

Üdv.
Szilvi
sz.szilvia
 
 


Szia Szilvi! Üdv köztünk! Jó a csapat :lol: . Egyelőre csak én vagyok babás, a többiek a babavárás különböző fázisaiban tartanak. Bár mire leírom, lehet, hogy Kriszti már megszül. És ők is Zsombit várnak!!!
Csak egy gyors válasz,mert épp legifjabb kismamánkat várom. :wink:
Nincs légzésfigyelőnk, de nagyon gondolkodom rajta. Lili egyelőre velünk alszik, és mostanában szeretném az ágyába szoktatni, és nekem talán könnyebb lenne :lol: . Paraanyu vagyok, de vállalom. :lol: Gondoltam a bérelt mérleget kicserélem légzésfigyelőre...
pedina
 
 


Akkor lesz 2 Zsombi is!
Nálunk én alszom csak egy szobában Zsomborral, ami úgy néz ki, hogy este 10 körül berakom a kiságyába, és amikor enni kér (3-4-5kor, változó mostanában) már ott alszik utána melletemm (olyan jó!!!), És napközben is kint van az ágyon a nagyszobában , ahol vagyok/unk. Nem tudom nem-e baj ez? Aztán nem fogja megszokni a saját ágyát...
Egyébként én még 1 hónapig tervezem hogy vele alszok, vagy ameddig át nem alussza az éjszakát. Engem megnyugtatna a légzésfigyelő, az biztos, majd meglátjuk.

Írd már le légyszi, hogy kell a fényképet felrakni, mert túl nagy méretű és nem lehet. Köszi.

Lili most 4hónapos? Vhol mintha ezt olvastam volna. Mennyit eszik? (egy etetésnél ?g) , te szoktad mérni?
sz.szilvia
 
 


Jó reggelt!
Lili megint korán kelt... :(
Szilvi! Kicsinyítsd le először a képet! Én Office Pictures Managerrel szoktam, ha van olyanod, akkor "képek szerkesztése", majd "képek tömörítése" és megadod, hogy milyen méret, én weblap-méretre szoktam tömöríteni. Mással sajnos e tudom, hogy megy :cry: .
Lili nappal sokat alszik a saját kiságyában, csak éjjel nem :oops: . Amúgy ő is ott van velem, ahol épp vagyok, de sokszor eljátszik már egyedül is.
Lili 3 hónapos volt 1-jén, és fogalmam nincs mennyit eszik. Néha kap cumisüvegből is, akkor olyan 120 és 160 ml között. :lol:
Szerintem ne foglalkozz addig azzal, hogy mennyit eszik a gyerek, amíg jókedvű, pisil-kakil... Ha éhes, úgyis ordít, mit a sakál. :evil: :D Meg nem esznek egyformán. Egy rokonnal egyszerre szültem, az ő fia már régen 180-200 ml-ket evett (tápos baba),amikor Lili még olyan 80-100-at. 3400 gr-mal született, most 6200, a dokinő szerint több, mint tökéletes. :roll:
Én azon vagyok, hogy a gyereknevelés nem idomítás, meg az egyedüllétre való felkészítő tábor. A védőnővel mindig azon vitázunk, hogy szerinte önállóbbnak kell nevelnem a csajt. Hogy szokja, hogy egyedül van, hogy ne vegyem fel, ha sír (amúgy nem szokott, csak ritkán), ne legyen velem napközben stb. stb. Én meg letojom, mit mond. 9 hónapig velem érezte magát biztonságban, miért ne lenne ez így most is. Amúgy szép lassan maguktól lesznek egyre önállóbbak.
Orsi! Vizsga?
Láttam Enit, csajok. El ne higgyétek neki, hogy hízik! :mrgreen: Ugyanolyan, mint volt! :lol:
pedina
 
 


Ezek a védőnők néha olyan vadakat mondanak! :? Már alíg várom, hogy az én kis okoskám is jöjjön és kioktasson, :lol: Mégis kivel legyen napközben egy három hónapos gyerek? Rakjuk a kiságyba,és csináljon amit akar??? Szerintem azért vagyunk vele otthon három évig, hogy foglalkozzunk vele,nem?

Eni hogy érzi magát?
Egyébként az én gebe barátnőm is kismama,12 hetes,még semmi nem látszik rajta,de ő már akkorának érzi magát, hogyXXL-es ruhákat akar venni magának! :mrgreen:

Elkezdtem vasalni a kis ruhákat amiket tegnap kimostam, azt sem tudtam némelyiket hogy fogjam meg.Olyan picikék! Főleg az Imi hatalmas pólói után! :lol:
editmaci
 
 


Eni? Át van szellemülve. Mondtam neki, hogy simán le fog bukni... :D
Amúgy tök lapos a hasa, és bizonygatta, hogy fel van puffadva. De még István is állította. :?
Rajtam se látszott szinte semmi a 6. hónapig, csak a derekam vastagodott, de hasam alig volt....
Én most mosok, majd holnap vasalok. Vagy nem. :cry: :D :lol:
Jó idő van, végre! :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8)
pedina
 
 


Sziasztok!
Köszi Edina, a profilomba már sikerült, ide még nem tudtam.
Csak kiváncsiságból kérdeztem nennyit eszik. Az szerintem nem jó, ha 180-200-at eszik, nagyon kitágul a gyomra, egy 3 hónapos gyereknek szerintem sok. Egy csajjal találkoztam amikor sétáltunk, a gyerkőc 8,5kg volt 3 hónaposan, és 200-akat evett már egy jó ideje, igaz 4,40-es született, de szerintem ez túlzás. Mondta is neki a védőnő, hogy fél évesen szoktak ennyit enni. Ja, 2,5 hónapig szoptatta csak mert nem volt utána már teje.
Most megyek , Zsombor enni kér.[/img]
sz.szilvia
 
 


Lányok,
Edinek köszönöm a bókot. Még nem buktam le, mert egy csomóg minden mással kell foglalkoznunk itt az esküvő előtt, konkrétan anyámnak fel sem tűnik, hogy itt vagyok :lol:
Gyerekek, a vőlegény fosik-hány, még jó, hogy orvos... :shock: Szombatra állítólag nagy záporok-zivatarok és max 15 fok. Kész vagyok. És még hol van az esküvő? Ja, jönnek a 10 éve nem látott "kedvenc" rokonaim is :evil: Úgyhogy anyám boldog, vőlegény döglődik. kész röhej.
A hasam puffad :o Akárhogy is lesz, tök boldog vagyok. Emmabenedek már nem sokáig titok. Kíváncsi vagyok, ki mit reagál majd...
Pusziiiiiiii. Drukk Krisztinek!
Szilvi! Tök jó, hogy itt vagy. Én vidéki vagyok, Bp-ről szakadtam ide. Viszont Miskolcon vannak a barátaim, a szüleim...blabla. :lol: Meg a tavalyi esküvőm is, mint a többieknek.
vbea
 
 


Egy ciki, hogy sose megyek anyámmal cigizni, már tök be van sértődve... :oops:
vbea
 
 


Sziasztok!
Voltam bent délelőtt a kórházban,úgy elfáradtam. Kb.200x mondtam el, hogy hogy érzem magam, hanyadik hétnél tartok,stb.. :lol: :lol: :lol: De mindenki aranyos,már várják nagyon a bébit!

Eni! írtam neked levelet! :D
editmaci
 
 


Wazze! Tényleg, Éva cigizik...Mondd azt, hogy "Ó, Feri"-ről rádragadt valami....
Milyen érzés kívülről nézni? Tavaly az ilyenektől kész voltunk, meg bőgtünk ezerrel, most meg...
Ja, Szilvi, hogy értsd: tavaly volt mindannyiunk esküvője, és egy másik-esküvői- fórumon ismerkedtünk össze. Utána meg bebabásodtunk. :lol: Természetesen társaságunk abszolúte nem kirekesztő, mint ahogy a cím is jelzi, ezért is örülünk neked. Én amúgy a profilomba nem tudok feltenni képet Asszongya: max. 6 kiló....mármint bájt. Olyan kicsire le se tudom kicsinyíteni.
Amúgy a kissrác nem 3 hónaposan evett 2 decit, hanem 6 hetesen. Gáz, nem?
Lili ma max. 2,5 órát bír ki cici nélkül...Közben marha jól elvan, alszik, kurjongat, de amikor úgy dönt, hogy éhes, akkor elkezd egy pillanat alatt keservesen sírni. Ez náluk eddig nem volt divat.
Szilvi, a lányok, (meg én is) szívesen veszik a szüléstörténetedet, kórházi tapasztalatokat.
Lili tegnapi szerzeménye. Anyának még be kel gyakorolnia magát alkalmazásilag.
Kép

Edit! te egész nap vasalsz? :lol: :lol:
Ma megyek a Tégelbe, veszek a nőnek új bodykat. Ja amúgy Lili törzsvásárló, kapunk mindig akciós szórólapot. Úgyhogy, szólok, hogy a z Asti bodyk , napozók, tipegők vannak 550, 850, 1000 Ft-ért. Orsi! te akartál sterilizálót, most van egy 6000-ért sterilizáló folyadékkal és cumisüveggel ajándékba. Ja, és mellszívó most 13.000-ért (mellszívó+ 2 cumisüveg +pohár). Na, ennyit a reklámról... :lol: :lol: :lol:
pedina
 
 


Aha, közben az Edit-rejtély megoldódott. 8)
pedina
 
 


Szerencsére nem,de a mi ruháink már hegyekben álltak,azokat tegnap tegnap tüntettem el, ma meg a gyerkőcruhákat vasalatm ki. Most egy darabig megint nem kell!!! :lol: :lol: :lol:

Ez melyik mellszívó,amelyiket te is használod? Mert akkor ez jó ár így együtt nem?
editmaci
 
 


Úgy látom Lili még nem élvezi annyira a kendőt!! :lol: :lol: :lol:
editmaci
 
 


Igen, ez az Avent Isis. Anno nekem is volt hozzá 2 cumisüveg, 2 tejzáró, 2 cumi, 2 talp meg pótalkatrészek, úgy volt 16. Szerintem ez is ugyanaz, csak még adnak hozzá tejtárolós poharat is ajándékba. Azt nem t'om, hogy mennyit.
De, Lilinek tetszik a kendő...Szerintem szíve szerint nyalná- most ez a trend nálunk. :P
pedina
 
 


Ja, és Lilinek én a múlt havi akció alkalmával is vettem Asti bodykat, szerintem nagyon jók. Meg 500 pénzért megéri. De tényleg jó anyag, nem nyúlik, nem fakul. Van egy ilyen tipegője is, azzal csak annyi gondom van, hogy hátul cipzáros, és tök vékony.... :(
pedina
 
 


Sziasztok!

Sikerült a forgalom vizsga! A Közlekedési Felügyeleten ültem 12,30-tól. Mondta az oktatóm, hogy van még egy kis dolga, jön rögtön, maradjak itt. 15.50-re voltam kiírva vizsgázni. Gondolták lezavarjuk hamarabb. Na, oktató 15.45-kor beesik... Vizsgabiztos is pipa volt rá, mert ő is ott volt 13.00-tól. Végül csak 15.50-kor kezdtünk. Első kérdés: Úr Isten, mikor szül? Mondom 4-6 hét. Jézusom, nehogy valami baja legyen itt nekem! Mondom semmi gáz, nyugi. Kivételesen én voltam a legnyugodtabb mindenki közül. Én is meglepődtem! A legnagyobb dugó volt persze. A városban vittek erre-arra, aztán mondta a vizsgabiztos, hogy menjünk vissza, mert semmi értelme itt 5-10 km/h sebességgel száguldozni. Mondta, hogy oké, megfelelt, de vezessek óvatosan és nagyobb követési távolságot tartsak. Jó, viszlát! Mondom, ennyi? Ennyi. Úgyhogy rendes volt a pasi, de kivételesen elég jól vezettem.

Csak a Tégelbe merészkedtem át, mert az ott van a Felügyelet mellett. Már nincsen sárga játszószőnyeg. :x Lehet szombaton felmegyek anyával vásárolni, mert Robi kiakad tőlem.

Mennyi textilpelust vegyek? Elég 5 vagy kell a 10?
Orrszívót láttam 1600-ért porszívósat. Az jó vagy túl olcsó? Nem is néztem máshol még.
Kifogó tetra vagy frottír? Vagy mindkettő?
Most így hírtelen ennyi jutott eszembe.

Olyan alacsony a vérnyomásom ma. Kicsit nyomott vagyok... Megyünk vissza NST-re 3-ra. Mit kell tudnom róla? Gondolom elmondják mit kell csinálni....
tokajkincse
 
 


Orsi,gratulálok! Ügyi vagy! :lol: :lol: :lol:

Én textilpelenkából 15-öt vettem, kifogóból meg két frottírt.Amikor én néztem nem is volt tetra.
editmaci
 
 


Nekünk 20 textilpelusunk van. Először én is 10-et vettem, de kevésének bizonyult. Amúgy is 10-es csomagban van, nem? Nekünk is 1600 volt kb. az orrszívó, ilyen kék dobozos, de szerintem tök jó.
Törölközőből frottírra szavazok. Legalább 2. Nekünk bézs színű van, de már jó szarul néz ki, mert a popsikrém mindenből kimoshatatlan... :twisted:
NST-n feküdj le, a kezedbe adnak egy toll-szerű vackot, és azt kell megnyomnod, amikor érzed, hogy mozdul a baba. De ha rosszul érzed magad fekve, szólj, hogy ülve szeretnéd.
Ja, és persze gratula!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Csajok, Kriszti? :?:
pedina
 
 


Köszi!
Pelus van 5 és 10 csomagban is. Tetra kifogót csak a Kabócában láttam, 890 ft és van minden szín, de én is a fehére gondoltam, mert azt a legkönnyebb tisztán tartani.
Gyerek bulizik. Na majd beájul az NST-n.
Kriszti nálam sem jelentkezett még! SZerintem írna, ha már Zsombi előbújt volna! :D
Az orrszívó kék dobozos és van hozzá kefe is , az 260 ft. Szintén a Kabócában volt.
tokajkincse
 
 


Szeretem a Kabócát. Mi rucikat szoktunk ott venni... 8)
pedina
 
 


Hol van ez a Kabóca?
editmaci
 
 


Na, megjöttünk NST-ről. Hát ahogy kell gyerek aludt.El is rontottam a vizsgálatot, így 2x kellett csinálni. 1 órát voltam bent. Megnéz UH-n is. AZt mondja, mekkora ez a gyerek! Ja, mondom szerintem sem 34 hetes vagyok. Erre: 34? Ne lepődjön meg, ha szülni fog hamarosan! Ez a baba nagyon nagy. Jó, nem lepődőm meg! :shock: Szóval enyhén el vagyok számolva, mert adatai alapján tényleg nagy. Semmi gond, csak én még olyan nyugodt vagyok, hogy van időm vásárolni stb... És lehet nem!

A Kabóca a Plázában van Edit.
tokajkincse
 
 


Akkor gyorsan szedjetek össze mindent Orsi! Nem lehet egyébként, hogy egyszerűen csak nagy lesz a baba? Vagy lehetséges, hogy akár hetekkel el vagy számolva? :)
editmaci
 
 


Igen, úgy tűnik hetekkel vagyok elszámolva. A méretek alapján a 37. hetet kezdem. Innen meg már végülis bármikor jöhet. Szóval lehet mégis a mensi alapján kell számolnunk és akkor 07.08 a dátum, ami Apának nagyon tetszene. Fűzi is a gyereket! :lol:
tokajkincse
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?