Új privát üzeneted érkezett!

Sziszike,
Örülök, hogy minden rendben :P :P :P Jó egy kicsit nosztalgiázni!!!

puszi

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Sziszike!

Nálatok ennyi mindent néznek? Nekem ebből a felsorolásból csak a BPD mond valamit meg a femur.... a többi.... Elmondanád a többi jelentését? Nálunk nem volt soha ilyen alapos felmérés a picúrról. :(

De jó lehetett látni, ahogy ficánkol...meg a szívdobogást hallgatni. Irigyellek!!! :)
szilbee
 
 


Sziszike!
Én is csak a femurt értem :oops:

De azért gratula!!! :D

Jó éjt! Kép

Kép
rayo
 
 

 
 

Sziszike! Örülök, hogy minden oké a Pocaklakóval. Biztosan nagyon-nagyon boldogok vagytok, és ez így is van rendjén. A további legjobbakat!

Mindenkinek szép napot! Bár most is esik éppen!! A fenébe!

Na, felébredt a Főnök! Megyek!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Ma a banki dolgokat intéztük, Raiffaisen-nél vesszük fel most már valószínüleg.
Pénteken megyünk megkötni a lakásra a szerződést.
Drukkoljatok.
Csütörtökön megyek Annával UH-ra a vesekövével,majd utánna az urulógussal beszélek. De. meg vérvétel.
Sűrű lesz a hét..de remélem eredményes. :)

A rövidítések pontosjelentését megnézem, majd, benne van egy könyvben nekem.

Szép napot: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Huhh! Lányok! Leventének meglepetésszerűen kipújt 2 foga és mindjárt kint van még másik kettő! :shock: Kicsit belehúzott a törpe!! :lol: Mondjuk ez általában jellemző rá, hogy kivár bizonyos dolgokkal (átfordulás, mászás, állás, fogzás), aztán meg durr bele, minden egyszerre történik gyors egymásutánban. :lol: :lol:
szilbee
 
 


Szilbee!

Gratulálunk leventének!!
Fájt neki vagy jól viselte?

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok lányok!

Nem vesztem el csak mostanában olyan minimálisan tudok netezni,hogy épp csak átolvasom a hsz-okat írni alig marad időm.
Velünk minden rendben,jól vagyunk.Andris már elég stabilan áll és pakol :? Már nincs semmi biztonságban tőle. Most kezdik a nagyok is, hogy "Anya, vidd innen a törpét!!" :lol:
Fog ügyben nem remekelünk, még mindig csak kettő van. Bár most megint ömlik a nyála és reszeli az ínyét ezerrel.Talán nem kell a protkót megrendelnem :D
Pocakosok vigyázzatok magatokra! Izgulok veletek! Barátnőmnek már csak 3 hete van. Ha épp nem nyaralunk,lehet,hogy megyek vele szülni.Annyira kiváncsi vagyok milyen lehet más szülését átélni. :?: Valaki volt már bent így?Milyen?
Na, már menem is kell,mert nyűglődik.Ma fé5-kor kelt és bár cicizés után visszaaludtunk 6-ig már megint álmos.
Szép napot mindenkinek! Jön a nyár!!! Kép

Kép
flocika
 
 


Sziszike!

Köszi a gratulát! :)
Meg sem kottyant neki most a fogzás. Csak nyálömlés volt meg pici étvágytalansá. :) Szerencsére! :)

No megyek etetni! SZép napot!
szilbee
 
 


Sziszike :)
Grat az UH-hoz! Olyan jó olvasni, hogy minden rendben van

Dóra :)
Nálatok is minden okés? Mikor mész UH-ra? Nagyon izgulok!

Csajok. Szombaton úgy tünik megint megyünk be Pestre. Tudom, megint késön szólok, de van kedve valakinek csatlakozni valahol? Nemtom milyen idö lesz, én Normafára gondoltam, de ha van jobb ötlet (zárt helyre kirándulós???)
Kinek van kedve, ideje jönni? :)

Én egyébként totál bedepiztem :oops: :roll: :cry: A tegnapi nap betette a kiskaput, ma nagyon trutyi kedvem van és ez átragadt Nándira is,ma még csak nyüglödött (pedig még csak fél 9) Nagyon sokat hisztizik mostanság, áll a lépcsörács elött és nyüszit. Egyedül a játszótéren érzi magát jól, de egész nap nem lehetünk ott. A homokozónk sincs még kész (hát, tényleg nekem kellett volna csinálni, mert igy, hogy apumra biztam, jövö nyárra talán meglesz. Ne értsetek félre, nagyon klasz az apukám, csak annyi munkája van, hogy ez háttérbe szorult.) A terasz keritése sincs meg, erre meg pénzünk nincs, ráadásul most az APEH is jól kib.szott velünk, nemhogy az adójóváirást nem kapjuk meg,még megbüntették Csabit jogosulatlan adóvisszakérésért :cry:
:evil: Bocs a panaszáradatért, de nagyon le vagyok törve :(

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Nem vagy egyedül...Tegnap én is kiborultam.

Ráadásul nálunk sincs most lóvé, pedig nagyon szeretnénk már elköltözni apóséktól. :cry: Csak azért írom le ezeket, hogy ha nem is tudok másként segíteni, talán azt éreztethetem veled, hogy nem vagy egyedül... És nyugodtan panaszkodd csak ki magad. Azért vagyunk itt!!! :)

Úgy látszik a pocsék hangulat a levegőben terjed...

:?: Dinnye
Tudja valaki mikortól lehet a törpéknek sárgadinnyét adni?? Valahol olvastam, hogy már 8-9 hónapos kortól, de nekem ez egy kicsit gyanúsan korán van. :?
szilbee
 
 


Sziasztok

Sziszke
Remélem összejön nektek a hitel! Szorítok! örülök hogy a pocilakód jól van! Ilyenkor én is úgy szeretnék még egy gyerkőcöt! De nekünk tuti fiú lenne a harmadik is, így inkább letettünk a dologról!

Szilbee
Nagy gratula a fogcsihoz! Küldhetnéd a fogtündért hozzánk is!
Apósodéknál laktok? És jól kijöttök? Hogy bírod? Nem szólnak bele a gyereknevelésbe? Azért kérdezem, mert mi anyuméknál laktunk, de anyám mindenbe beleszólt. Amúgy imádom az anyukámat, nagyon jól kijövünk, de mivel nem vagyunk egyformák nem is értünk mindenben egyet. Mi amúgy azért laktunk nálunk, mert csak így tudtunk spórolni. Nem kértek semmit, nem kellett a rezsibe sem fizetnünk és a kajába sem kellett beleadnunk. Így szerencsére a költözésre elég sok pénzt összespóroltunk.

Minyu
Tudom hogy nem vígasztal, de mi is pénztelenek vagyunk most. Ati (a férjem) ha nem dolgozik nincs fizuja, táppénzt sem kap, úgyhogy amíg itthon volt a műtét után a félretettből éltünk/élünk (mert hát a gyed ugye nem a legjobb lóvé). Most már dolgozik, de fizuja csak jövő hónapban lesz. Modjuk most meg annyira belehúzott a munkába, hogy este 8-9 körül jár haza + szombat, vasárnap is dolgozik. Na jól belekezdtem a panaszáradatba. Lőjjetek le!!!!!
Sajna mi nem tudunk most Pestre menni a fent említett okok miatt :D

Floci
Örülök, hogy jelentkeztél.
Ha siesta cipőből kell nagyobb méret, akkor írd meg mekkora és milyen kellene (cipő vagy szandi). A 24-25-26 méretekből nem nagyon van.

Dinnye: engem is érdekelne! Görögdinnye is érdekelne!

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Ana
Volt időszak, mikor nagyon pocsék volt a helyzet. Meg is utáltam az apóséknál lakást. Egyébként mi is pont azért lakunk itt apóséknál, mint amiért ti anyukádéknál. Sajnos nekünk a kocsi visz el sok pénzt. A GYED-et úgy ahogy van félre tudjuk tenni, de azért az még kevés ahhoz hogy belefogjunk az építkezésbe. Ha a szocpolt az LTP megtakarított pénzünket és az otthonteremtő támogatást összeadjuk, akkor is csak egy telket tudunk venni, de építkezni még nem tudunk rajta. Viszont jó, hogy van hol laknuk és így akkor teszünk a házhoz valamit, amikor éppen van pénzünk. Ráadásul tesómék megtervezik nekük a házat ingyé!! :) Fejben már meg is van, hogy fog kinézni...most már csak meg kellene valósítani az álmainkat, ahhoz meg pénz kell...sok-sok pénz...

Egyébként nagyon gondolkozok a munkábaálláson, de nem akarom Leventét bölcsibe adni és feketén meg nem merek dolgozni, mert félek lebukok, aztán meg elesek a jó kis GYED-emtől. :( Szerintem meg fogom várni mig levente 18 hós lesz...aztán majd akkor valami távmunkát csinálok...
szilbee
 
 


Aranyosak vagytok, hogy igy vigasztaltok :)
Kicsit el is szégyelltem magam, hogy én itt panasznapot tartok, pedig itt a szép házunk (vagyis még a banké ugye a hitel miatt)...
Nos, most sokkal jobb a kedvem. Nagyon jó idönk van, igy egész nap kinn voltunk a teraszon és nagyot gondolva elkezdtem csinálni a keritést. Nem tudom, Csbai mit fog hozzá szólni, remélem, nem bontatja le 8) Sajni nem sikerült befejezni, mert elfogyott a szögem, a háztartási bolt meg csak 2-ig van ma nyitva, de azért alakul a dolog. Teszek fel képet :)
Ott oldalt látszik az 1 méteres rész, amit még meg akarok csinálni. Kép

Mivel a betonizéket is csak most raktam le, igy virág még nincs benne, ugy sokkal szebb lesz. Telepitettem 4-5 növénykét a sziklakertböl. Jaj, az is már nagyon jól alakul (persze,jövöre lesz az igazi, mikor minden sokkal jobban elburjánzik. De pl már 3 kövirózsám is virágzik és egy csomó olyan növény, amiröl nem is gondoltam, hogy fog virágozni.
Kövirózsa:
Kép

No, megyek. Szép napot mindenkinek!!! :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


juj, bocs, ha széthuztam ...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Próbálok idetenni okos dolgokat, amiket most olvastam, hátha hasznát tudjuk venni:

Az eper okozta allergia

Az allergiát, csalánkiütést soha nem az eper okozza hanem a felszínén megtapadó atkák. Tippek: - vagy erőteljesen mossuk meg, valósággal sikáljuk meg az epret ami sokszor elég nehéz - vagy nagyobb szemeket vékonyan hámozzuk meg - Törjük át a gyümölcsöt, és sűrű szövésű szitán szűrjük át.

Kép
rayo
 
 


továbbiak:



A fejlődés és növekedés csecsemőkorban a legintenzívebb. Egyéves korukra a kisgyermekek súlygyarapodása lelassul, és egyenletes ütemben növekszik a serdülőkor végéig. Érdeklődésük középpontjában is a környezet megismerése áll, életüknek ebben a szakaszában az ételek passzív elfogadását azok felfedezése követi. Életkori sajátosságuk, hogy ízlésük napról-napra változhat, lehet, hogy amit eddig szívesen elfogadtak, másnap már nem eszik meg, vagy esetleg napokig csak egyféle ételt fogadnak el. Ebben a periódusban kell a későbbi táplálkozási magatartást és étkezési módot kialakítani, meg kell tanítani a gyermekeket a pohár, az evőeszközök, tányérok, szalvéta használatára.

Tápanyagszükséglet
Napi energiaszükségletük általában testsúly-kilogrammonként 90-95 kilokalória (kcal), amely összesen 1100-1300 kcal-át jelent. Az energiaigény 13-15%-át fehérjéből, 30%-át zsírból és a maradék 55-57%-ot szénhidrátokból ajánlott fedezni.

Fehérjeszükséglet
A napi fehérjeigény 35-45 gramm. Ennek a mennyiségnek célszerű a felét állati, illetve felét növényi eredetű fehérjével fedezni.

Állati eredetű fehérjeforrások:

tej, sovány tejtermékek (kefir, joghurt, túró, író, sovány sajtok)
sovány húsok, húskészítmények (csirkehús, pulykahús, halak húsa, sovány sertés- és marhahús; húskészítmények közül a sonkafélék, baromfivirsli, párizsi)
tojás
Növényi eredetű fehérjeforrások:

gabonafélék, rizs
burgonya
sárgaborsó, lencse, szárazbab, zöldbab

Zsírszükséglet
A napi ajánlott zsírbevitel kisgyermekeknél 35-45 gramm. A növényi eredetű zsiradékokat (margarin, növényi olajok) érdemes előnyben részesíteni az állati eredetűekkel (vaj, zsír, háj) szemben, ételkészítéshez és kenőzsiradékként egyaránt. A koleszterinfogyasztás ne haladja meg a napi 150-200 milligrammot.

Szénhidrátszükséglet
A napi összes szénhidrátigény kisgyermekkorban 150-190 gramm. A szénhidrátfogyasztáson belül a keményítő (burgonya, gabonafélék) növelése és a cukorfogyasztás csökkentése kívánatos. Különösen ajánlott a magas rosttartalmú zöldségfélék és teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása.





Folyadékszükséglet
A folyadékigény 100-120 milliliter testsúly-kilogrammonként, tehát összesen 1-1,5 liter naponta. A legjobb ital a tiszta víz vagy ásványvíz. Az üdítőitalok, szörpök a magas cukortartalom, a kóla, feketetea és -kávé a koffeintartalom miatt nem ajánlott a kisgyermekek számára.

Napi szükséglet a különböző élelmiszercsoportokból
A kisgyermekek napi étrendjét az öt alapélelmiszer-csoport mindegyikéből célszerű összeválogatni. Ha ezt nem sikerül elérni, akkor arra kell törekedni, hogy legalább háromnaponként minden sorra kerüljön. Ideálisnak a napi ötszöri étkezést tekinthetjük (reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora).


Kenyérfélék, rizs, tészták, egyéb gabonafélék
naponta 3-4 adag ajánlott
1 adag: 1 szelet kenyér, kis tálka gabonapehely, 4 dkg rizs, 4 dkg tészta
tartalmaznak: szénhidrátot, fehérjét, vitaminokat (B1, niacin), ásványi anyagokat
ajánlott a teljes kiőrlésű gabonaféléket (rozskenyér, barna kenyér, Graham-kenyér, rozsliszt, Graham-liszt) és a barna rizst választani.
Gyümölcsök és zöldségek
naponta 3-4 adag javasolt,
1 adag: 1 db héjas gyümölcs, 15 dkg bogyós gyümölcs, főzelék, nyers és párolt zöldség, illetve burgonya 15-20 dkg.
tartalmaznak: szénhidrátokat (keményítőt, illetve gyümölcscukrot), rostokat, vitaminokat (A-vitamin: barack, répa, spenót, paradicsom stb., C-vitamin: citrusfélék, paprika, kivi, eper stb.), ásványi anyagokat.
lehetőleg ne befőtteket, konzerveket válasszunk, mert ezek igen magas cukor, illetve sótartalmúak, cukrozott gyümölcslevek helyett is inkább részesítsük előnyben a natúr gyümölcsleveket.
Húsok, húskészítmények, tojás
húsfélét naponta egyszer, tojást hetente három darabot fogyasszanak a kisgyermekek.
1 adag: hús: 3-5 dkg, húskészítmény: 3 dkg
tartalmaznak: állati eredetű fehérjét, zsírt, vitaminokat (B-vitamincsoport, A-vitamin), ásványi anyagokat (legfontosabb vasforrások).
a látható zsírt lehetőleg távolítsuk el a húsokról, több baromfit kapjanak a gyermekek.
a füstölt- és a konzerv készítmények só- és zsírtartalma igen magas, ezért fogyasztásuk nem javasolt.
Tej és tejtermékek
naponta 2-3 adag ajánlott.
1 adag: tej, tejes italok: 2 dl, kefir, joghurt: 1,5 dl, sajt, túró: 3 dkg.
tartalmaznak: fehérjét, zsírt, szénhidrátot (tejcukrot), vitaminokat (B-vitamincsoport), ásványi anyagokat (legfontosabb kalciumforrások).
részesítsük előnyben az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket (túró, kefir, joghurt, író, sovány sajtok: pl. Tolnai sovány sajt, Óvári, Tenkes, Anikó, Túra).
Zsiradékok
naponta fogyaszthatók, ételkészítéshez, kenyérre kenve, a napi összmennyiség 3-4 dkg legyen,
1 adag: margarin, olaj: 1-1 dkg,
tartalmaznak: zsírt és vitaminokat (A-, D-, E- vitamin),
célszerű a növényi eredetű zsiradékokat választani (margarinok, napraforgó-, olíva-, kukoricaolaj stb.), az állati eredetű olajok közül a halolajoknak igen kedvező az élettani hatásuk.

Nem ajánlott:


Ne adjunk a kisgyermekeknek:
egész diót, mogyorót, cukorkát stb., mert félrenyelhetik,
nyers tojást, húst tartalmazó ételeket,
csípős vagy erősen fűszerezett ételeket.

Ne szoktassuk rá az "értéktelen" ételekre a gyermekeket: chips, cukorka, édesség, mert elhízáshoz vezethetnek, és a fogszuvasodás kialakulását is elősegítik. Ne sózzuk vagy cukrozzuk utólag az ételeiket, próbáljuk meg a természetes ízeket megkedveltetni velük.

Kép
rayo
 
 


Ha még nem únjátok:



Az első gyümölcs az alma, a banán, őszibarack, körte lehet. Hat hónapos kortól ajánlható a meggy, de ezt is óvatosan kell adni, mert hascsikarást okozhat. Az apró magvas gyümölcsökkel, mint például a málna vagy az eper, tanácsos megvárni az egy éves kort, mert könnyen allergizálhatnak. Ez azonban nem vonatkozik a gyárilag feldogozott eperre, mert az veszély nélkül adható 8 hónapos kortól.
Főzelékek adását általában hat hónapos kortól javasolják, de a baba egyéni igénye ettől eltérhet. Ha éhes a kicsi, de a tápszerre fintorog, vagy a család számára készített étellel "szemez", akkor lehet tudni, hogy valami megváltozott, lépni kell. Ilyenkor fokozatosan jöhet a krumpli, a sárgarépa, majd a többi főzeléknek való zöldségféle.
Sokféle kész bébiételt találhatnak a mamák a boltok polcain. Ezek azért is ajánlhatók, mert garantáltan vegyszermentesek és a feldolgozás módja miatt az újdonságok is biztonságosabban adhatók, és sok olyat is találhatunk közöttük, amit házilag túl időigényes lenne elkészíteni ilyen kis mennyiségben, például a gesztenyés finomságokat.
A kismamák természetesen örömmel adják a saját főztjüket is a kisbabájuk számára. Néhány kérdés ezzel kapcsolatban is érkezett: például hogy a család többi tagja számára főzött húslevesből kivett és összeturmixolt zöldségeket, húst hány hónapos kortól ehetnek a babák. Hat hónapos kortól már biztonsággal kaphatnak a kicsik főzelékszerű ételeket, a levesben főtt sárgarépát, krumplit, és borsót is ettől a kortól ehetik - érkezett a válasz. (A "K" betűs főzelékféléket és a hüvelyeseket óvatosan kell adagolni, mert puffasztanak.)
A táplálkozási szakértőtől a lisztes ételek bevezetése iránt is érdeklődtek, például hogy babapiskótát mikor kaphat a csecsemő, és hogy baj-e, ha a húslevesben főtt zöldségekkel együtt tészta is kerül a kicsi ételébe. Glutént, lisztet tartalmazó ételt 6 hónapos kortól lehet adni, ha nincs a családban lisztérzékeny családtag - válaszolta Kassai Krisztina.

Kép
rayo
 
 


És végre a dinnyéről is egy mondat:

Epret, málnát, szamócát ne kapjanak a kicsik, mert ezeket nem lehet tökéletesen lemosni. A málna pici magvait a csecsemők nem tudják megemészteni. Ezek a gyümölcsök allergizálhatnak is. A körtét a málnához hasonló okból ne nagyon adjuk. A szőlőt, szilvát sem ajánlanám, ettől hasmenést kaphatnak a kicsik. A dinnyét - akár görög, akár sárga - kiscsecsemők ne egyék. Ha nagyobb gyerekek kapnak is belőle, mindig távolítsuk el a magokat.

A déli gyümölcsökről is szólnék néhány szót, annak ellenére, hogy ezek nem kimondottan nyári gyümölcsök, egész évben kaphatók. Ezeket lehetőleg ne adjuk a fiatal csecsemőnek. A leggyakrabban a banánt és a narancsot készítjük el a babáknak. A banán székletfogó hatása miatt hasmenésben jó hatású lehet. A narancs inkább meghajtja a kicsiket. Sokszor a gyümölcs, majd a főzelék bevezetése után nem szokott gond lenni a picik emésztésével.

Kép
rayo
 
 


Ez még kicsit később jól jöhet:



Mintaétrend 1-3 éves gyermekeknek




Kapcsolódó témák:



1. nap
Reggeli: kakaó, barna kenyér, margarin, Óvári sajt, retek
Tízórai: banán
Ebéd: magyaros burgonyaleves, pulykavagdalt, zöldborsófőzelék, bundás alma
Uzsonna: tej, kalács
Vacsora: gyümölcstea, rozsos kifli, körözött, uborka

2. nap
Reggeli: tejeskávé, zsemle, margarin, méz
Tízórai: gyümölcsjoghurt, sült gesztenye
Ebéd: zöldségleves, sült csirkecomb, rizibizi, narancslé
Uzsonna: tea, barna kenyér, májkrém, paradicsom
Vacsora: tökfőzelék, natúr sertés szelet, muffin



3. nap
Reggeli: tej, Graham kenyér, Kópé felvágott, margarin, retek
Tízórai: őszibarackturmix, Vitalinea keksz
Ebéd: pulyka raguleves, parajpuding sajtmártással, alma
Uzsonna: gabonapehely, tej
Vacsora: grapefruitlé, baromfi virsli, ketchup, magos zsemle

4. nap
Reggeli: kakaó, rozskenyér, selyemsonka, margarin, póréhagyma
Tízórai: túrós batyu
Ebéd: gombaleves, majorannás csirkemell, színes tészta
Uzsonna: narancs, piskótakocka
Vacsora: tea, kefir, kifli, zöldpaprika

5. nap
Reggeli: csokis tej, tönkölybúza kenyér, Medve sajt, kaliforniai paprika
Tízórai: natúr joghurt
Ebéd: zöldbableves, rántott pulykamell, petrezselymes burgonya, fejessaláta
Uzsonna: tej, félbarna kenyér, margarin, sárgabarack íz,
Vacsora: sóskamártás főtt tojással, csipketea

6. nap
Reggeli: tej, kifli, zelleres sajtkrém
Tízórai: müzli, zöldalmás joghurt
Ebéd: meggyleves, sajtos sertés szelet, párolt zöldségköret (kukorica, sárgarépa, zöldborsó)
Uzsonna: gyümölcssaláta (banán, narancs, kivi)
Vacsora: mákos zsemle, májkrém, kígyóuborka, limonádé

7.nap
Reggeli: tejeskávé, sonkás tojásomlett, pirítós kenyér
Tízórai: gyümölcsjoghurt, Cerbona szelet
Ebéd: frankfurti leves, túrós palacsinta (2 db)
Uzsonna: tej, briós
Vacsora: gyümölcstea, barna kenyér, párizsi, margarin, jégcsapretek




Receptek

Burgonyafőzelék
Burgonya 250 g
Tejföl 50 ml
Liszt 15 g
Babérlevél
Vöröshagyma

Édes-nemes fűszerpaprika
Olaj 5 ml
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a főzővízbe babérlevelet és sót teszünk, majd elkezdjük főzni. Amikor megpuhult a burgonya, világos rántást készítünk kevés fűszerpaprikával ízesítve. A tejfölt hozzámelegítjük, és beletesszük a főzelékbe.

Olasz csirkecomb
Csirkecomb 1db
Gomba 25 g
Gépsonka 25 g
Trappista sajt 25 g
Paradicsompüré 10 g
Olaj 3 ml

Petrezselyemzöld
Borsikafű
A fűszerekkel megszórt csirkecombokat olajban megpirítjuk, és tepsibe tesszük. Meghintjük a külön megpárolt gombával, csíkokra vágott gépsonkával, paradicsompürével, reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 percig sütjük.

Almával töltött vagdalt
Darált sertéshús 40 g
Darált marhahús 40 g
Tojás 1/5 db
Alma 20 g
Olaj 4 ml
Borsikafű
A darált húsokat tojással, sóval, borsikafűvel összegyúrjuk, és olajjal vékonyan megkent alufóliára, téglalap alakban kiterítjük. Befedjük vékonyra szelt almakarikákkal, összegöngyöljük, sütőlapra téve megsütjük. A fóliából kibontva óvatosan felszeleteljük.

Töltött kifli
Kifli 1 db
Margarin 15 g
Párizsi 50 g
Tej 50 ml
Óvári sajt 20 g
Petrezselyemzöld

Mustár
A félbevágott kiflik kiszedett belsejét tejbe áztatjuk. Elkészítjük a tölteléket: ledaráljuk a párizsit, összekeverjük a margarinnal, a beáztatott, kicsavart kiflik belsejével, a fele reszelt sajttal és az ízesítőanyagokkal. A kifliket megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és grillsütőben megsütjük.

Masánszky rizs
Rizs 40 g
Tej 150 ml
Porcukor 25 g
Tojás 1 db
Alma 40 g
Margarin 4 g
Vanília rúd
Citrom
A rizst vaníliás tejben feltesszük főni. Amikor már majdnem puha, ízesítjük a cukor felével. A tojás sárgáját kikeverjük a margarinnal, reszelt citromhéjjal, majd összekeverjük a langyos tejberizzsel. Reszelt almával és felvert tojásfehérjével összekeverjük, és sütőben megsütjük.

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

Minyu! Te egy igazi 1000mester vagy! Olyan ügyi dolgokat tudsz csinálni. Nekünk még a homokozó sincs készen. Bár az a tudat vigasztal, hogy még nyár sem volt, amikor kitettem volna a babát!

Szilbee! Engem megint nyaggattak, mikor megyek vissza dolgozni, de még én is nagyon sajnálnám bölcsibe adni Milánt! Úgyhogy marad a jövő szeptember -már ha még szeptemberben lesz hova visszamenjek, mert "FerinK" beígért ezt-azt, amitől hörög a pedagógusréteg! Visszont ősztől járni fogunk bölcsikóstolgatóba.
Nekünk még mindig csak 2 fogunk van, pedig jövő héten 1 éves lesz a gyerkőc!

Megrendeltem a szülinapi tortát. Cica alakú lesz, kíváncsian várom, milyenre sikerül. Azért cica, mert Milán ki tudja mondani, hogy "sziszi", és meg van veszve a macsekokért!

Dinnye: sárgát sajna én nem bírok adni, mert a szagától is hányok. Nálunk a sárgadinnye a csomagtartóban, többszörösen becsomagolva van szállítva, de így is rosszul vagyok tőle a kocsiban! Viszont a héten kapott meggyet! Banánnal adtam, nagyon ízlett neki!

KIsmamák hogy vannak? Többieknek is pusz! Reméljük, jön a jó idő, ma ugyanis ismét kikapcsoltuk a fűtést!

bockbrigi
 
 


Rayo
Nagyon köszi, hogy ezt feltetted!!! :D Nagyon hasznos tanácsok vannak benne!!! :D
szilbee
 
 


Rayo! Ez aztán nem semmi! Köszi az infokat!

bockbrigi
 
 


Rayo
Köszi a sok infót! A recepteket majd kipróbálom! Szerintem a 1-3 éves gyerek ideális napi kajája túl sok! Legalábbis az én fiam, aki lassan 3 éves lesz, a felét eszi maximum, és nem eszik semmi olyat ami zöld vagy piros. Tejet is csak kb fél éve iszik, de azóta csak azt!

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Na hello csajok! :)
Bocsi, hogy eltűntem, de gondoltunk egyet és kimentünk pár napra a telekre fagyoskodni. Nórikán a következő ruhadarabok voltak a teraszon: body, póló, harisnya, melegítő alsó és kapucnis felső és egy pufimellény. Júniusban. Botrány. :( Már rég napozóban kellene pucérkodnia. :) De nagyon jól éreztük magunkat, anyukám is ott volt, segített ugye sokat. Megyünk a jövő héten is. Csak sajna nincs ott net. De a lényeg az, hogy fűtés volt!!! :)
Nórikának jön a második fogacskája, de most látszik már a dudor de még nem törte át az ínyt. Nyűgibb is szegényke, mint az elsőnél volt.
Múlt hét pénteken voltam UH-on, minden rendben volt, 7 hetes voltam, vagyis most már 8 hetes vagyok! :) Hogy repül az idő!
Jó hír, hogy rokonunkkal sikerült megegyezni, július elején aláírjuk a szerződést és apróbb felújítási munkálatok után már be is költözhetünk a szentendrei sorházba, amibe mostanra már totál beleszerelmesedtem! :) Elég paff lennék, ha nem sikerült volna megegyeznünk. Közben meg jönnek-mennek az ingatlanközvetítők nálunk, áruljuk a lakást. Sajna még komoly érdeklődő nincs, de szerencsére nem hajt minket a tatár.

Sziszike,
örülök, hogy Veletek is minden rendben volt az UH-on. :) Jó sok adatot kaptál! Ilyenekre én sem emlékszem. Szerződésaláírásig megy a drukk! :)

Robi,
én a Kikában vettem csipeszt a takaróra, sansza sincs, hogy kiszökjön alóla. :)

Allergia: engem anyum csak másfél hónapig szoptatott, a hülye védőnő azt mondta, hogy fejni kell, fejni, ő meg fejni nem tudott. Azt persze elfelejtette mondani, hogy inkább engem tegyen sűrűn mellre... De: semmilyen allergiám nincs és nem is volt! Kopp-kopp-kopp.

Minyu,
szombaton hány körülre gondoltad a Normafát? Lehet, hogy mi csatlakoznánk, majd megkérdezem az apáját, hogy mit szól, ha lecsípünk a közös időtöltésből. :) Nagyon szupi kerítést fabrikáltál, mint azt Tőled már megszokhattuk! :)

Szilbee,
sárgadinnye nálunk már játszik és nagyon odavan érte!

Jut eszembe: lehet, hogy a kölesgolyó fog? Mármint a kakit fogja? :roll: Mostanában elég kemény a dolog, még lázmérőzni is többször kellett. Arra nem lehet rászokni, ugye? Nem szeretném még tinikorában is kotorászni a cuccot! :oops:

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Sziasztok!

Sajna a hétvégi kiruccanás elmaradt a "kellemes nyári idő" miatt. :evil: Hétfőn viszont felmentünk Visegrádra kirándulni. Eleinte borús, szeles volt az idő, de dél körülre végre előtalált a nap. Állítólag vasárnaptól melegedés várható, kíváncsian várom.

Flocika
én már több szülésen is voltam szemlélődőként (eü-be jártam, szülészet gyakszin látogattam a szülőszobát). Persze lehet, hogy most más élmény lenne, hiszen magam is átéltem már... Mindenesetre ha van lehetőséged, ne hagyd ki.

Rayo
jó sok infot köszike.

Én görögdinnyét már kóstoltattam vele, mert ő mindig azt akar enni, amit mi is eszünk. Epret szintén kap, de meg szoktam pucolni előtte. Eddig még szerencsére semmi nem ütötte ki.
Nálunk nincsen allergiás a családban, így én kicsit bátrabb vagyok ezen a téren.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Teszek néhány képet, hátha rossz idő ellenére is jobb kedvünk lesz.
Itt még azt hittük, hogy lesz nyár...
Kép
Harcban a zoknival:
Kép
Kép

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Dora (es persze mindenki)
du 1 korul gondoltam a setat, de valtoztathatunk es persze apaja is csatlakozhat (enyemapa dogozik, ezert is megyunk be)
na, megyek helyszinelni :)
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


A szerda nekünk sem volt túl jó nap :( valami volt a levegőben, biztos. Férjem fizetéséből önkényesen levontak 30 %-ot, mondanom sem kell, hogy kényesen érinti a költségvetésünket, főleg, hogy most lesz Zalán szülinapja is :( Úgy útálom őket!!!! :evil:

Dora,
Tegyél majd fel képet a házról, kíváncsi vagyok, nagyon szeretem Szentedrét!!!

Rayo,
Köszi a sok infót!

Minyu,
Tökjó a kerítés :P Ügyi vagy :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Haho!
Elöször is tábli, mert régen volt:
Kép

Dóra :)
Normafánál van valami alternativ pihenöhely, ahol esö esetén lehet lenni (kb ált iskolás koromban voltam arra utoljára)? Délelöttre esöt mond :( nem fog felázni az út? (betonut van?)

Köszi mégegyszer a dicsérö szavakat. Apájának is tetszett, teljesen elámult, mikor megnézte.
Most a fürdöszobaszekrényt renoválom (már amennyire Móki engedi) aztán folytatom a keritést.

na, megyek is :)

SZOMBATI TALI???

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Teszek fel egy képet, amin nagyjából látszanak a fogai Reginek!

Kép

Mit szóltok ehhez a szép napsütéshez? Végre!!! :D

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

Brigi: Milán kitudja mondani a nevemet?? :) De kedves!!!
Képet mellékeljek a tortájára magamról? :wink:

Szerződésről:

Nem volt kibetüsrész.

A szerződést megkötöttük..ez még csak előszerződés volt.
10%foglalót kellett adnunk..
Az ügyvéd közölte milyen jól keres belőlünk 1%kap..javasolta Annából is lehetne ügyvédnő. :lol:

Jó a tudat, hogy lesz saját kislakásunk.
Igaz 20évre elkötelezzük megunkat, de most ez sem számít!

Képzeljétek a bank hitelfolyósítási díjja: 265 000 lenne. dúrva.
Jhéten megyünk be, pontosítani ezt is...de számolni nem tudunk csak decemberben. Lehet, hogy csak januárban költözünk.

A képek nagyon helyesek a picikről, a spontán képek mindig a legjobbak. :wink:

Csajok annyira boldog vagyok a lakás miatt, mais egy nagy lépést tettünk ezért.
Itt szeretnék még szülni, de utánna költözés lesz.:)

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Tegnapi UH-ról.
Annának 8,89mm-es köve van. Az Uh-szerint lehet évekig el lehetne evvel, felnőhetne vele..stb.

Az urológus szerint nem szabad megvárni a beágyzódást, mert az komoly műtét lenne-veszélyes.
Porlasztást javasolta, ami szte kíméletes.
3kórház csinál ilyet, felhívja és beszél velük vállalják-e.
Ő azt mondta csak egy 20 hónaposról tud, akinek ilyen picin porlasztottak.
Szerdán kell hívnom, az eredmények végett, ki vállalná.
Ha nem vállalják, azt javasolta Debrecenben van egy nagyon jó doki, aki egy tűszúrásnyit ejtene Pankuson, úgy venni ki-nem lenne vágás.
Természetesen ezt is vállalnánk.
Ami zavar, hogy mindenképpen altatnák őt!

A dokitól kaptunk egy időpontot, hogy nézessük meg Zsoltit is, mert lehet nálunk családban smmi, de ők öröklik vhonnan vissza.
Alapos, rendes, szimpatikus dokinak tartom, volt mindig Annához is egy pár kedves szava.

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike! Tényleg! Nemcsak a cica a "sziszi", hanem te is. Szorítok a babócának. Szegényke, én nem tudom de ez az altatás.. De arra gondolj, hogy a dokik biztosan értik a dolgukat, és nem szabad rémeket látni. Végülis kénytelenek vagyunk bennük bízni, egyebet nem lehet tenni.

Ma elmentünk együtt a játékboltba homokozóért. Vettünk is 1-et, nagyobb, mint az a kagylós, amit többfelé lehet látni, alma alakú, úgyhogy jó, hogy kivártuk.
Apja beleültette Milánt a boltban egy 3 kerekűbe, amit tolhat a szülő, aztán hajthat a gyerkőc, nyomkodható rajta ez-az, stb. Na, a gyerek ki se akart belőle szállni. No, eldöntöttem, hogy a játékbolt akkor tabu lesz ! Mármint nem vele fogok menni oda egyelőre játékért!

Nagyon édik a babák!

Nem gáz, hogy Milánnak még csak 2 foga van?! Igaz, néhány napja nyálzik rendesen. De hol marad a többi?

Jó hétvégét mindenkinek!

bockbrigi
 
 


Brigi

Hol vetted a homokozót és mennyiért?
Mi is néztünk, de az OBI-ban csak piros volt, a fa fedeles homokozók, meg iszonyat drágák... :x
szilbee
 
 


Szilbee! Itthon, Pakson vettük a homokozót. A nagy alma formájú 3990.- volt. Mármint 1 db. Mi tetejét nem vettünk, mert OSB lapból csinál rá apa majd fedőt. A kisebbek kagyló és 4levelű lóhere alakúak, 2990.-. Azok is sok színben vannak.
Szerintem nagyob játékboltokban nézz körül, mert OBI-ban, Praktikerben, Baumaxban én még nem láttam ilyen formájút.

bockbrigi
 
 


Gyors bekukk!

Minyu,
Normafa nekünk sztornó sajna, apája nem volt elájulva az ötlettől, az ő hétvégi sétáját nem adja egykönnyen. A lánybarátnőtársaságtól meg teljesen kész van, az neki nem pihenés! He-he! Nem egy dumagép, de hallgatni sem szereti! :lol: A hétvége nekünk is akkor lesz jó, ha ő majd dolgozik. Egyébként van betonút is a kilátóig, ha esett, akkor ott érdemes inkább menni, nem a dagonyában. Jó sétát holnapra, remélem szép idő lesz! :)

Sziszike,
örülök, hogy megvagytok a szerződéssel. Szerintem is alapos a doki, pláne, hogy Zsoltira is gondolt, hogy nézessétek meg. :)

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Mivel Dórin kivül senki nem jelentkezett, igy a Normafás talit érdeklödés hiányában elnapolom. :cry:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok! Gyakori téma nálunk a cipő-kérdés. Remélem nem nagyon fáradtok le, de ezt találtam róla. Bocsi, hogy foglalom a helyet!

Gyermekcipőt vásárolni egyszerű, gondolhatnánk, pedig korántsem az. Csemetéink helyett ugyan eldöntjük, hogy melyik szín, fazon vagy anyag lenne a legmegfelelőbb számukra, de arra nem gondolunk, hogy később nem mi csetlünk-botlunk kényelmetlen szandálokban, és nem mi fázunk rosszul bélelt kiscsizmákban, hanem ők.




Ajánlat
Fogyasztói gyermek társadalom

Ajánlat

Teszteltük még:

Milyen mellszívót vásároljunk?


Naptejek és bababőrök


Kicsik és kocsik




Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipellőt? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat.

1. Mikor vegyük meg az első cipőt?
Amikor gyermekünk járni kezd. A cipők ugyan a lábak védelmét szolgálják, mégsem segítenek a járás tanulási folyamatában. A legjobb, ha a baba mezítláb teszi meg az első lépéseket, hiszen meztelen talpacskáival sokkal jobban érzi a talajt és saját mozgását, gyorsabban megtanul járni, hamarabb kialakul az egyensúlyérzéke, mint cipőben.

Persze nem mindegy, hogy otthonunkban milyen a padlóburkolat, mivel hideg járólapokon, csúszós parkettán nemcsak nehezebb a kicsiknek elindulniuk, de könnyen eleshetnek, felfázhatnak. Ilyen esetekben célszerű úgynevezett csúszásgátlós (talpán tapadós) vastag zoknit adni rájuk.

2. Milyen méretű cipőt vegyünk?
Fontos, hogy a kiválasztott cipő legalább 1-1,5 cm-el nagyobb legyen, mint gyermekünk talpa. Elsősorban azért, mert a gyermeklábak hihetetlen gyorsan nőnek, és meglehet, két hét múlva már kicsi lesz az új lábbeli, másrészt azért, mert a gyerekeknek szükségük van arra, hogy a cipőkben lábujjaiknak elég mozgásterük legyen. A túl nagy cipőkben csetlenek-botlanak, elzuhanhatnak, ezért felejtsük el az elcsépelt mondást: "majd belenő a gyerek"!

3. Hogyan mérjük meg a cipő hosszúságát?
Húzzuk a cipőt gyermekünk lábára, és hüvelykujjunkkal nyomjuk meg a cipő orrát, így érezni fogjuk, hogy a gyermek lábujjainak elegendő hely marad-e. Valójában nem ez a legmegbízhatóbb módszer, mivel sok gyerek ilyenkor reflexszerűen összehúzza a lábujjait, és a cipő nagyobbnak tűnhet, mint amekkora. Ezért inkább rajzoljd le gyermeked talpait. Állítsd zokniban a kicsit egy kartonpapírra, és függőlegesen tartott golyóstollal rajzold körbe mindkét lábát. Nem elég csak az egyiket körülrajzolni, mivel gyakran jelentős eltérés van a két lábfej között. Vágd ki és helyezd a gyerek cipőjébe a megrajzolt talpakat - így azonnal látni fogod, helyes-e a talpminta mérete vagy sem.

4. Mit tegyünk, ha a gyermekünknek túl magas a rüsztje, és/vagy keskeny a sarka?
Magas rüszt esetén célszerű fűzős, zsinóros vagy tépőzáras cipőt választani bebújós cipő helyett, amely gyakran feltöri a kicsik lábát. Az állítható felsőrésszel rendelkező lábbelik feszességét tetszés szerint állíthatjuk, szorosabbra vagy lazábbra fűzhetjük, a gyerek igényei szerint. Ha keskenyek a sarkai, mindenképp olyan modellt válasszunk, amely biztosan fogja az egész talpat anélkül, hogy a cipő emiatt szűk lenne.

5. Szükséges-e gyermekünknek otthoni cipőt (házicipőt) vásárolnunk?
Csak abban az esetben, ha a padlózat csúszós és hideg. Ezzel elkerülhetjük, hogy a játék hevében lecsúszott papucs nélkül gyermekünk mezítláb szaladgáljon, elcsússzon, vagy felfázzon. Ha padlószőnyegünk van, adjunk a babára egy csúszásgátlós zoknit (nyáron egészen nyugodtan hagyjuk mezítláb), és engedjük, hogy kússzon-másszon, gyalogoljon a lakásban.

6. Milyen gyakran vegyünk új cipőt a gyereknek?
A gyermeklábak gyorsan nőnek, így rendszeresen ellenőriznünk kell, hogy a cipő orrában van-e még elegendő hely, nem nyomja-e a kicsi lábát. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy kinőtte-e a cipőt, vagy tudja-e még használni, készítsünk újabb talpmintát és helyezzük a cipőbe. Ha a talpminta és a cipő orra közötti eltérés kisebb, mint 1 cm, akkor itt az ideje az új lábbeli vásárlásnak.

7. Melyik cipő a legjobb gyermekünknek?
Nem biztos, hogy a legdrágább cipő egyben a legjobb is. Napjainkban a gyermekcipőgyártók előszeretettel készítenek bőrszandálokat, műbőr edzőcipőket, velúrbakancsokat, mégsem jelenthetjük ki, hogy a más anyagból készült cipők kevésbé jó minőségűek. Ma már lepkekönnyű gyöngyvászon kiránduló- és hajlékony, gumitalpú edzőcipőket vásárolhatunk a legapróbb méretekben is, amelyek legalább olyan jó felépítésűek, mint bőrből készült társaik, és az áruk is kedvezőbb.

Nagyon fontos, hogy a cipő tartsa a kicsik bokáját (szandál esetén is!), és ne legyen merev a talpa, hiszen gyermekeink ebben a korban tanulnak járni, ezért nem mindegy, hogy talpaik járás közben képesek gördülni, hajlani a talajon, vagy egy merev talphoz kell alkalmazkodniuk.

8. Lehet-e cipőt örökölni?
Amennyiben nem lestrapált, kitaposott, félrejárt cipőről van szó, egész nyugodtan ráadhatjuk a gyerekre. Az első években olyan gyorsan kinövi a cipőket, hogy szinte újak maradnak. A cipőket nem kell beszűkíteni vagy felvarrni, csupán a méret kell, hogy passzoljon gyermekünk lábára. Érdemes megtartani a "levetett" cipőket is, mivel barátaink, rokonaink gyermekei a későbbiekben örömmel viselhetik majd őket.

9. Okozhat-e elváltozást a rosszul kiválasztott lábbeli?
Míg az újszülöttek 98%-a egészséges lábbal jön a világra, a felnőtt társadalomban az emberek 40%-a valamilyen elváltozásban (lúdtalp, harántsüllyedés, bütyök, befordult lábujjak) szenved. A talp betegségei azonban többnyire genetikai hajlam következményei, és nem a gyermekkorban esetleg rosszul megválasztott cipőkön múlik!

O.E.

bockbrigi
 
 


Szilbee! A homokozót 3390.-ért vettük. Tegnap elírtam az árárt!

bockbrigi
 
 


Minyu
Sajnálom hogy elmaradt a kirándulás! Lehet elkerülte a figyelmedet én írtam, hogy nekünk nem jó (anyagi okok miatt) + ezem a héten anyumék jönnek hozzánk.

Brigi
Köszi a cipős infót! Második gyerkőcnél már te is rutinosan veszed majd a cipőket a babáknak.

Szilbee
A www.fotexnet.hu -n találsz fedeles homokozókat. Mi az autó formájút az Auchen-ben vettük. Fedéllel együtt 4999.- volt az ára.

Képzeljétek el át kell ültetnem az összes virágomat, mert a Tescos virágföld fertőzött volt és tele van pici fehér kukaccal. Félek, hogy a gyerekek bele ne nyújjanak!
Megyek is!

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Ha valakit érdekelne egy FisherPrice járássegítő írjon privit.
Motor is egyben..vannak hozzá golyók is, zenél, világít..
Bolti ára 20 000 körül van most, 10 000-ret szeretnénk érte kapni, képeket tudok mellékelni. :)
Most kaptuk ezt is Anna születésnapjára, de nem használjuk és ebben a hatalmas:) lakásban útban van!

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike,
én írtam, ha minden igaz.

Minyu,
voltatok azért, vagy ez a vacak idő kitolt veletek? Mi fél 12-től 1-ig megúsztuk! :)

Nem is írtam, hogy milyen aranyos Anna harca a zoknival, meg Regi a sok fogacskával!!! :)

Nekem még nincs az új gépen photoshop, abban szoktam kicsinyíteni, de nemsokára lesz, reszekessetek! :lol:

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Ana :)
Olvastam :) és a virágföldes sztori nem egyedi: pont tegnap panaszkodott a háztartási boltban a szomszéd néni, hogy neki is át kell ültetni az összes virágot a virágföld miatt!!!

Dóri :)

Nem mentünk fel. Végülis apa is hamarabb végzett, igy mire mi befejeztük az egyéb elintéznivalókat, addigra pont mehettem érte (2 körül)

Most jöttünk be a teraszról, most annyira jó meleg van odakinn. :) Jövö hétre már huszonsok fokot mondanak!!!

Rayo :), Brigi :)
Köszi a hasznos infókat !!!

Én most fiús csuszis zoknit keresek, az általunk látogatott boltokban nem lehet kapni (vagy van kisebb-nagyobb, iszonyatmeleg, vagy iszonyat drága...) Bár a Blahától nem messze van egy kis bababolt, Tündérke javasolta annó és tényleg elég jó áraik vannak és ott vettünk legutóbb jó zoknikat.

Na, megyek. Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Rayo, Brigi: tudnátok linket csatolni?

Megköszönném.

Dóri: küldtem..

Minyu: mi hiperekben láttunk elég sok fajtát..nézz ott is körül.

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Na délután átültettem az összes virágot! Remélem ez már nem fertőzött föld!

Minyu
Én még ilyenről nem is hallottam, hogy fertőzött virágföld. Átültettem az összes növényemet és rá két hétre vettem észre hogy a gyompálmám földjében valami kis fehér pöttyök vannak, megnéztem közelebbről és mozogtak. Felhívtam az egyik barátnőmet, akinek virágboltja van, hogy adjon valami szert amivel ki lehet írtani, de azt mondta gyorsan ültessem át őket mert ha bejön a jóidő a melegben elpusztulnak a virágok. Ja és azt is mondta, hogy ne vegyek se tescos se pennys földet, inkább kertészetben vagy gazdaboltban vásároljak. Na ennyit a virágföldről.
Mi itt, Cegléden, szoktunk zokniboltban zoknit venni. Mindig van minden méret és hatalmas a választék.

Képzeljétek jön 3 bölcsességfogam egyszerre. Eszméletlenül fáj. Ráadásul az egyik oldalra növekszik. Plusszba a náthám sem múlt még el. Oli is nagyon köhög még, pedig már beszedett egy üveg augmentint.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


hello!

Na túl vagyok a szigorlaton is, nagy mázlival 5-öst kaptam.
Ma extra hosszú netezést engedélyeztem magamnak :D
így is alig bírlak olvasni Titeket!

Korábbi témáknál kezdem: allergia: én is leírtam már többször a véleményem, meg amit a védőnőtől, dokinőtől és szakirodalomból olvastam: Hrk-kal értek egyet és azokkal, akik óvnak az allergénektől, az allergia ugyanis nem azonnal jelentkezik feltétlenül!!! Én allergiás vagyok sokmindenre, nem kívánom senkinek...igaz ez sokfaktoros dolog: az allergén mellett a környezetszennyezés, a stressz és pszichés állapot is fokozza a tüneteket. és ha egyszer jelentkezett, az évek múltával csak fokozódik.
Marketing meg mi lenne ebben? Hogy nem adunk nekik ezt-azt? a marketing éppen az ellenkezőjében van, hogy ne féljünk az allergiától, és adjunk idő előtt tejporos tejpépeket, meg tejszínes bébiételeket, gluténes babakekszet, meg miegymást, amikre akár 4 hónapos kort is ráírnak :( csak minél előbb, csak minél többet... semmi szüksége nincs még rá. Szóval én az ilyesmitől mindig begurulok.

Hrk:korábbi kérdésedre válaszolva: nem adok tejet, még szoptatok, és addig, míg van tejci, nem is fogok adni. Joghurtot, tejterméket lassan igen, hisz 3 hét múlva egy évesek vagyunk! te szoptatsz-e még?

Takaró: én hálózsákban altatok, vállon tépőzáras, oldalt cipzáras, nem a póló-, hanem takaró anyagú, alatta hosszú ujjú rugdalózó, mostani hidegben + hosszú ujjú body is. Még ezt is keveslem időnként, még mindig 19 fok van éjszaka, és én nagyon fázom...úgyhogy még plusszban be is szoktam takarni-én magam is jól felöltözök..brrr..várom a nyarat, már november óta...

Szilbee: Mensi: nekem még mindig nincs...és soha nem is fájt..ezzel irtó szerencsés vagyok...még soha semmit nem kellett szednem rá, így abszolút tájékozatlan vagyok...de ha a borsmentát mondják a többiek, h. jó rá, azt biztos lehet inni, én is szoktam inni csak úgy, mert szeretem :D
tetszik az új szalagod!

Na, folyt.köv. Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Kmarian
Gratulálok a szigorlathoz! Hogy tudsz te ilyen jegyeket produkálni baba mellett?!! :o :lol:

Tök jó annak, akinek nem fáj a menszi. Szerintem nekem befigyel az is, hogy csak egy fészkem van mostanra. (15 évesen kivették egy cysta miatt az egyiket) :( De azért Levente is összejött 11 hónap után...sz'al az a lényeg, hogy műkodik... Iszogattam most is a cickafarkot. Úgy tűnik hatott, de lehet, hogy inkább csak megnyugtatott a tudat, hogy vettem be valami fájdalomcsikkapító cuccot. :)

Képzeljétek!
Az utóbbi időben a szolnoki gyógyszerészek és drogériák, mintha agymosáson estek volna át, nem tudják mi az a PMS tea. Pedig ugyanabba a gyógyszertárba és ugyanabba a drogériába járunk. Ki érti ezt??? Esetleg pikkelnek a Naturladra??

Pocakosok!

Ugye nem felejtitek el, hogy amint elkezd nőni a pocak...várjuk a pocakképeket! :D Tudom, még korai, de csak időben akartam szólni. :D
szilbee
 
 


Köszönöm az infókat a homokozókkal kapcsolatban!!! :D
szilbee
 
 


Hahó!
Bár nem engem kérdeztetek,de hátha mást is érdekel:

BPD: fej keresztben
AD: has átmérő,
Femur/FL: combcsont-hossz.
OFD: fej hosszában
AC: haskörfogat
BMS: becsült magzati súly
HC: fejkörfogat,
CRL: ülöhossz
NT: nyakiredö

:) Én mindig imádtam azilyen adatokat :mrgreen:

Ma a változatosság kedvéért bicajt szereltem :) Vettünk ülést a biciklire, de ahhoz, hogy fel tudjuk tenni, le kellett fürészelnem 2 darabot a csomagtartóról. Még jó, hogy vettem új fürészlapot a kisfürészembe :)
Maj mindjárt mutatok képet a bicajról, de még le kell kicsinyitenem a képeket.

Na, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?