Új privát üzeneted érkezett!

Rolex,
vércukor: 24. héten szokták venni. Vashiányt szerintem nehéz észrevenni (talán a szemfehérjénél?)

Jadey,
vásárlás beadása férjnek: az én trükköm, hogy amikor magamnak veszek vmit, neki is. És előbb az övét mutatom meg... :lol: :lol: :lol: (Természetesen a trükkre ezer éve rájött, és jókat vigyorog :lol:) Egyébként ez nemcsak trükk - nekem rosszul esik, ha magamnak veszek vmit és neki nem. És most már ugyanígy vagyok a bébikkel is - legutóbb már négyünknek vásároltam :lol:
Parki tata: vannak sajna ilyen emberek... Kiábrándító. Én azon vagyok megrendülve, hogy nem szokták átadni a helyet a buszon. Komolyan, míg kisebb hasam volt, inkább átadták, mint most. Félreértés ne essék, kibírom én állva is, csak a közöny fáj...

Kép
Ákata
 
 


Jadey.
Az ilyen helyzetek engem totál ki tudnak borítani. Csodálom, h nem sírtad el magad.
Engem a 4-6-os villamoson szólított fel egy alkesz nő a lányával, h adjam át a helyet. Rövid szóváltás után elsírtam magam, majd az egész villamos engem vígasztalt miközben a részeg nőtől harsogott minden, amit most nem idézek. Vannak ilyen tahók. Nem szabad velük szóbaállni.
rolex
 
 


Köszi Kata,
Akkor még ráérek parázni...
rolex
 
 

 
 

Rolex,

A vashiány egyik jele a különösen nagy fáradékonyság. Komolyabb hiány esetén, a körmökön is látszódik valamilyen elváltozás. De hát vérvételnél úgyis kiderül, mi a szitu.

Ja, és szerintem, a jégkrém jó dolog :lol: Nem csoda, hogy kívánod.

vásárlásos trükkök: Jadey, Kata, nagyon profik vagytok :lol: :lol:

Jadey,
tahó pasi: én az ilyeneknek azt kívánom, hogy sokáig éljenek, valószínűleg az a legnagyobb büntetés nekik: saját magukkal, tök magányosan, megkseredetten, szegényen élni.

anyaság: a nagymamám volt olyan, hogy csak a gyerekeinek élt, mindenről lemondott értük, és ezt a helyzetet ő mártírként viselte. Na, ez a mártíromság aztán mérgezte a levegőt rendesen. Azt gondolom, egy odaadó de ebbe belerokkanó anya nem élmény a gyereknek.

A férjemnek egyébként nemsokára szülinapja lesz, és egy rafting túrával szeretném meglepni. Csak az a gáz, hogy bármilyen bevállalós is vagyok, én azért már nem tartanék vele. Szerintetek akkor is jó ötlet, ha egyedül küldöm el? (Vagy kapjon tőlem egy tandem-ugrást?) Állítólag kalandvágya van a drágának. Szerintem ez amolyan "kapuzárási pánik", még egy csomó mindent ki akar próbálni, míg megszületik a gyerek :roll:

a fórumtalin kapott katalógusokon felbuzdulva, felregisztráltam az e-bay-re. Tényleg nagyon klassz dolgok vannak, egy csomó minden még úgy is jóval olcsóbb, hogy benne van a postaköltség. Persze, egy csomóan meg nem postáznak Anglián kívülre, sajnos. De azért majd vadászgatok...

Puszi
sz_kata
 
 


Sz_Kata,

Nem vagy semmi! :)) Én még focizni is alig merem engedni, nehogy valami baja legyen...
Szerintem, te már ne menj raftingolni:)) Inkább valami wellness hotel megoldás együtt? De abban nincs semmi challange.:)
Addig nem lesz baj, h nem szedek vasat amíg ki nem derül h vashiányos vagyok v sem? Na nem fárasztalak benneteket... Sorry..
Érdekel engem is ez az e-bay-es dolog. Annyi jót hallottam már róla.
Szép estét mindenkinek!
rolex
 
 


Rolex,
ez szörnyű élmény lehetett :cry: Én is egyszer elbőgtem magam (bár a dühtől - egy ajánlott levél körül ment a kavarás a postán); szerintem a megváltozott hormonok miatt amúgy is érzékenyebbek vagyunk.

Sz_Kata,
én a tandem-ugrást választanám, illetve valami olyasmit, ami nem távolítja el tőlem több napra. De lehet, ez önző álláspont :lol: :wink: Egy romantikus hétvége valahol kettesben nem játszik? Esetleg úgy, hogy ott lenne a tandem-ugrás vagy hasonló - te meg láthatnád... És akkor mégis közös lenne az élmény... Most ez kicsit idétlenül hangzik, de talán érted.

Kép
Ákata
 
 


Rolex,
lám, egyfele járt az agyunk a közös hétvégével :wink:
Vas: a körzeti orvos is elküldhet egy vvételre, és akkor azonnal kiderül, van-e vashiányod. Szóval nem kell várnod még heteket a cukorvizsgálatig.

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Ez a rohadt nátha kikészít... :( Köszi a drukkot és az együttérzéseteket, majd csak túlleszek rajta... Mindenesetre ma délután elhatároztam, h ma csak lábadozó kismama leszek és egy csomó régi Kismama meg FittMama újsággal begubóztam a hálószobába. A tetves nemzetközi jog megvár, majd holnap.... Ma ünnepeltük Apukám szülinapját is, Keresztanyám csokis narancstortát sütött... Lányok, hihetetlen volt!!! Mintha érett narancsot ennétek finom csokival... :lol:

Jadey, ne gondolj a vén ....szra. Azért mondjuk egy pofont megérdemelt volna. Elképesztő, h milyen szemét emberek vannak...

(Amúgy nem vettétek észre, hogy mostanában agresszívabbak vagytok, mint babavárás előtt? Egy-egy parkolóhelyért például simán meg tudnék verekedni, a melóhelyemen "anyatigrisnek" hívnak, annyira kiállok magamért meg annyira nem tűröm mostanában az igazságtalanságot :lol: )

Rolex, majd a vérvizsgálaton - 24. hét - kiderül, h van-e vashiányod, de egy picivel alacsonyabb érték normálisnak mondható a babavárás alatt. Nekem pld a 16. héten jelentkezett, aztán elmúlt.
Valaki kérdezte az Elevitet: 12. hétig szedtem, manapság heti 1-2 szemet, hogy elfogyjon a doboz. Nincs rá szükség: tavasz-nyár van, van elég gyümölcs, zöldség, egy babát várok, egészségesen táplálkozom. A dokim szerint szedhetném a szoptatás alatt végig is, majd lehet, h októberben megint szedni fogom.

SzKata - azért a füstös helyeket lájtosan látogasd. Nem tudom, nekem annyira nem hiányzik a jövés-menés mióta babás vagyok, egyszer-egyszer elmentem a kollégákkal, barátokkal, de már 11-kor kókadoztam. Azelőtt meg mindennap mentem valahová éjszaka, ha jobban belegondolok, még tavaly nyáron is törzsvendég voltam a szórakozóhelyeken. Most meg zéró kedv, örülök, ha végre nem kell rohannom valahova... A lényeg, hogy mindenki úgy éljen, ahogy neki tetszik és ahogy jól érzi magát. Szerintem figyelni kell a szervezetünkre és minden rendben lesz. Nekem lecsúszik napi két tejeskávé (orvosi jóváhagyással), mindent eszem-iszom, alkoholt mostanában utálom, szóval no para! nagyon élvezem a babavárás minden percét, imádom az ezzel járó változásokat és tök büszke vagyok, hogy egy új életet fogok a világra hozni!!! (kicsit röhejes, hogy tavaly még az volt a legnagyobb gondom, hogy 5 vagy 6 nyári cipőt vegyek-e és azt melyik boltban :lol: )

Na, megyek vissza a fekhelyemre, jó éjszakát Nektek!

Puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi,

Jobbulást! Gondolom, a narancsos-csokis torta sokat segít ebben :wink: :lol:

bulizással kapcsolatban nem a kocsmázást értettem, hanem hogy összejövünk haverokkal, meg ami ezzel jár. A füstös helyeket nem terhesen is mindig jó messzire kerültem,mert már akkor is az agyvérzés kerülgetett, ha valaki mellettem rágyújtott. Hátmég most! :P Én is egy vadállat lettem :roll:

Rolex, Ákata,

Ezen a kettes-fitnesszen még gondolkodom. De kaland az kell a drágámnak! :wink:

vas: a vasat bármikor "helyre lehet rakni" ha gond van vele. De ha sok zöldséget (tényleg zöldet: spenót, brokkoli, sóska stb) és gyümölcsöt eszel, nem lehet nagy gond.

e-bay: még tanulom. van valami spéci fizetési rendszer, amit az eladók nagy része kitételként tüntet fel. Szóval, még ismerkedni kell a rendszerrel, de tényleg csábító, amit eddig láttam. Pl: hiper-szuper játszószőnyeg, postai költséggel együtt alig 5000 Ft. Ugyanez a Brendonban 13 e körül van.
sz_kata
 
 


Krisszi!
Én már kezdek a náthából kifelé lábalni,kicsit fáradt vagyok az utolsó hajrában.Téged is bizti a tanulás purcantotta ki a szervezetedet.....
:(

Cukor vizsgálat,
Nekem a 28.hét után fogják levenni....
de képzeljétek,március 28-án levették a AFP ,Hepatitis és Toxoplazmát.
az első megjött 2 hét alatt, a hepa május 10,és a toxonak semmi híre .
vasat nekem nem is néz a doki, sőt most se írt fel semmit, pedig álandóan aludnék,én is a körzeti dokira gondoltam, hogy elkéne menni megnézetni.....
viszont az ellenanyagot csak azért nézi meg mert ,ütjük egymást Párommal.

Szóval minket a sotén sajna igen lazán vesznek.....
Most megyek mert,még melozni kell ma menni.
mindenkinek szép napot....
su
26+1
suezika
 
 


Jó reggelt lányok!

Suezika!
Ne viccelj már, semmi gond, teljesen érthető volt a reakciód, és így főleg érthető, hogy milyen tüneteket okoz nálad a gyümi... Bár ez eléggé sajnálatos dolog, nagyon sz...r lehet, mert nincs annál jobb, mint leülni egy nagy tál friss, édes eper elé és befalni mind!... :lol: Na meg azok a lédús őszibarackok.... (már folyik a nyálam...) :lol:
Köszi a jókívánságokat a mai UH-ra, már tűkön ülök! A sport szelet tök jó ötlet, remélem mi is kapunk, bár mindenképpen viszek azért itthonról is egy kis csokit. Kaptam egy sms-t is tőlük, hogy ma szeretettel várnak stb. és megküldték a kapukódot. Tök jó.

Jadey!
Hát, ha nem harizol inkább nem várunk meg... :wink: 4-re megyünk moziba, megnézzük a Da Vinci kódot, remélem Pindurkám nem fogja szétrúgni a hasamat közben... :? De nem baj persze, ha szétrúgja, az is jó!!! :lol:
A vén trotty a parkban egy barom volt.. (már bocsánat). Szerencsére én még nem futottam össze ilyen emberrel, de mivel én eleve nem vagyok egy veszekedős típus, ki nem állhatom a hangos szót, biztos hogy némán végigmérem megvető pillantással, és otthagyom, hadd lamentáljon magában. Egy ilyen primitív barom miatt nem érdemes az embernek magát felhúzni, inkább sajnálatra méltó ez a lelki sivárság. Hadd fortyogjon magában. Az ilyeneknek még megalázóbb, ha szó nélkül otthagyod, mintha nekiállnál vele vitatkozni, hiszen ez élteti őket.

Ákata!
Vásárlással én is így vagyok, valahogy nem visz rá a lélek, hogy esetleg csak magamnak vegyek valamit. Ha veszek, akkor a Páromnak is veszek, akármilyen apróságot is. És most már a Picurnak is! :lol:

Sz_Kata!
A tandem ugrás nem tűnik rossz ötletnek ha a párod ennyire kalandvágyó, bár én (magamból kiindulva) tuti hogy idegbeteg lennék, én így inkább biztos hogy valami mást választanék az én Páromnak. Mert ilyen szempontból én egy igazi paragép vagyok (mi lesz ha?... - alapon). Tudom ez nem jó, de nem tehetek róla... gyerekkorom óta ilyen vagyok... De azért kívánom hogy jól sikerüljön és igazi meglepetés legyen a szülinapi ajándék!

Babamozgás:
Ma éjjel fordult elő először, hogy felébredtem a Picurkám rúgásaira! :lol: Nagyon jó volt!!!! Három erőteljes rúgás a köldököm tájékán, miközben hanyatt feküdtem. Azonnal felébredtem, láttam hogy még sötét van. Alig bírtam visszaaludni, vártam a többi rúgást, de elaludt... aztán én is...

Szép napot mindenkinek! Nemsokára indulunk 4D-re!!! Ujjééé!!!

Kép
mamy
 
 


Jaj, még valami!
Említettétek, hogy van MÁSODIK terheléses cukor vizsgálat???!!! :roll: :roll: :? :? Jaj.... mégegyszer meg kell inni azt a löttyöt, és 8-tól 1-ig ülni a kórházban étlen-szomjan?.... Ezt nem is tudtam... Mikor van ez a második alkalom?

Kép
mamy
 
 


Halihó,

Közérdekű információ következik: akit érdekel, jöjjön el pénteken (9-én) 17 órára az Aranytíz művelődési központba, ahol a Várandósok Klubja keretében, születésfilmeket nézhetünk meg. (nem a horrror verziót :roll: ) A filmeket utána megdumcsizzuk.

puszi
Kata

ui: drukkoljatok, ma megyek nemzetközi marketingből vizsgázni, utána meg a TB-hez, a teve utcába kisírni a visszamenőleges betegállományba vételt. Remélem, mindkettő sikerül, bár ha jobban belegondolok, az utóbbi fontosabb :?
sz_kata
 
 


Na jó reggelt Csajok!

Volt ám termelés a 4 nap alatt :-) Jegyzeteltem, hogy kinek mit válaszoljak vissza. Akkor apránként:

Ákata: lázmérő: szerintem már a lányok megválaszolták a kérdésed. Szerintem kezdetben mindenképp a végbeles megoldást kell alkalmazni, mert az a legmegbízhatóbb... de ez a porszívós orrkifújásnál jobb :-) Amúgy meg javaslom a fülhőmérőt, az nagyon bababarát...

Szkata:

küldöm a listákat, miért pityeregtél, amin írtam? A tesóm miatt???
Taki: átküldheted hozzám is a "szorgos hangyákat" :-)
Leboyer könyvet én is megkaptam, azt mondta a kolléganőm, hogy nagyon jó, csak egy kicsit nehéz a könyv :o

SimiGabi: valami miatt azt írtam fel, hogy köszönöm. Szerintem a szalagom miatt bíztattál :-)

Boróka, Rolex, Siba, Juborka: mondthatnám hogy belépek a kilóklubba veletek :-) Hétvégén anyósom is megjegyezte, hogy igen, igen gömbölyödött a fenekem... Na nálam ez plusz 5-6 kilót jelent :-( mi lesz később... Azért ti jóval előrébb vagytok, mint én.

Melba: nagyon jó úszni. Élvezem, de most az idő nem engedi, hogy ússzak, mert ugye szabadtéri az uszoda és hát az elmúlt napok időjárása nem nagyon kedvezett :-( Edzés meg jó Apával... Már csak izmokat mozgatom át...

Rolex: esküvői ruha: nem láttad tegnap a Hugh Grant filmet. Mondtam is a páromnak, ha netán 8. hónapban vesz el, akkor nálunk is ilyen megoldás kell, olyan tunika jellegű ruha volt a csajon, de rövid, mert neki volt lába hozzá, nekem nincs... Na mindegy, javaslom, hogy várj, ahogy a többiek is mondták :-) Mi azt beszéltük meg, hogy semmi felhajtás, mi ketten, a 2 tanú, és utána pedig beülünk sült kolbászt enni....

Ülés: erre is találtatok választ. Amúgy lehet előre tenni a gyereket az anyósülésre, de akkor is csak úgy, ha a légzsákot kikapcsolod! Amúgy sokszor szerintem jobb, ha melletted van, mert nem kell mindig megállnod, ha sír és megnyugtatóbb neki, ha látja a mamát... De ez saját vélemény :D

Krisszi: aranyos volt, hogy tetszik Andriska neve... Még nálunk kérdéses, hogy ez lesz e a végleges név, de most vagy Andriskának, vagy Borsónak hívjuk a picurit...

Praxis: mondani akartam, ha valaki megy, akkor tudja itt a babaneten regisztrálni magát és kap kedvezményt. AZt hiszem 1000 ft, nem nagy pénz, de ezután a sok vizsgálat után, már mosolygok, hogy ezeken is tudunk spórolni. Ja, és miután regisztráltad magad, aztán kell bejelentkezned és mondani, hogy babaneten regisztráltad magad!

Táppénz: mi van ezzel?? Hogy kell lebonyolítani, ha kiíratom magam???

SZkata: Gipszkartonos az egyik rokonom. Szerintem szépen dolgozik, ha érdekel megadom a számát.

Daubner: jajajaj aki oda beteszi a lábát.... A tökmagos pogi és társai :-)

Folsav, vas: a kelkáposztában, spenót, spárga, stb nagyon sok van... érdemes ezeket is beletenni az étrendbe :-)

Hirtelen ennyi jutott az eszembe :-)

örülök, hogy jól sikerült a találka, jövő héten nem szervezünk ennek örömére megint egyet :-) Tudjátok, azoknak akik lemaradtak :-)

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Örülök hogy jó volt a találka. Sajna nem tudtam részt venni, de ahogy hallom finomakat ettetek :D Visszaolvasni se sikerült mindent, nagyon sokat írtatok… Persze jó, csak nincs otthon netem. Mi lesz velem???? :cry:

Mammy
Nekem ahhoz a védőnőhöz postázták, ami az AFP leletre volt írva. Szóval akkor még a kőbányai cím volt, ráírva ahol 1* sem voltam védőnőnél, és felhívtam a kerületi egészségházat, hogy mondják meg melyik védőnőhöz tartozok. Ő mondta, hogy nála van, és oda adja, ha elmegyek érte. Holnap megyek. (Ha még aktuális a válaszom)

Siba
Hozzánk is jövő héten jön a védőnő. A babaszoba egy sittároló jelenleg. :roll: Mondtam neki, hogy még nincs semmi látnivaló, de megnyugtatott, hogy nem ingatlanos, hanem mást néz nem kell félni, meg kinyalni-falni a kéglit. Azért majd letakarom valamivel a téglákat, fúrókat stb.

Fürcsi
Főorvos mondta, hogy nyugodtan lehet fürdeni kádban, usziban stb. Mondjuk azért az uszodától én is tartok egy kicsit, de a kád az tényleg nagyon jó!!!!

Én úgy döntöttem, hogy még dolozok egy hónapot aztán vége. Eléggé fáradt vagyok néha, és a babóca is nagyon virgonc, jobb neki otthon.

Mennem kell.
:( Bettus
bettus79
 
 


Jaj, Csajok!

Kiknek ígértem az uszodai kúpom? Be akarom scanelni, mert nmem sikerült elolvasnom a drága dokim kézírását :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok, Lányok,

Krisszi,
kellemes lábadozást neked a bébis szakirodalmon! (Nem a jogon :lol:) Csokis narancstorta - nyamm!!!! Most mondanám, hogy írd meg a receptjét lécci, de 1. a sütőnk még nem üzemel, 2. édességben balfácán vagyok, csak enni tudom, sütni kevésbé :lol:

Mamy, Jadey,
nagyon drukkolok nektek az UH-k miatt,

Sz_Kata,
neked meg a vizsga és főleg a TB okán...

Mamy,
pont ma kérdeztem a védőnőt, hogy kell-e menni +1* cukorra, és azt mondta, hogy nem (ha az előző OK volt).

Sue,
a SOTE II-n a toxo eredménye egy hét!!!! Lehet, elkeverték... A SOTE II-n most az a gyakorlat, hogy számítógépre viszik a leleteket, és nem mindet nyomtatják ki a nővérek, így az orvosnak kell utánanéznie a gépben. Tán érdeklődj a dokidnál, nézze meg. (Azért hivatkozom a II-es klinikára, holott Te az I-esre jársz, mert a klinikák BP-en egy rendszeren futnak, ha jól tudom - nekem pl. a Kútvölgyiben látták a SOTE-s adataimat.)

Bettus,
nekünk is rom volt még a ház, mikor először jött a védőnő - hogy mit nézett, azt nem tudom, én mindenesetre előző nap csili-vili-csacsi-ragyira varázsoltam a kéglit, így utóbb úgy látom, tök feleslegesen. Az étkezőben üldögéltünk kicsit...

Bunny,
kösz a lázmérős tippet :lol: Táppénz: 1. nőorvos javasolja írásban, 2. háziorvoshoz elviszed a papírt, 3. ő ad táppénzes papírt, 4. leadod a munkáltatódnál. A procedúra havonta ismétlődik, uis a háziorvosoknak havonta kell meghosszabbítaniuk a betegállományba vételt. Fontos: a h.orvos visszamenőleg max. 3 napra tud kiírni, tehát a nőgyógyász papírját rögtön el kell vinni hozzá. Hogy a tébé v. a munkahelyed (ha kifizető) hogy utal, azt nem tudom, de érdemes utánanézni, mert állítólag a tébé hajlamos alulszámolni a neked járó pénzt (elnézést a tébétől, ha nem így van, én ezt hallottam). Más: aki csak a szülés kiírt időpontja előtt egy hónappal akar otthon maradni, arra más vonatkozik, mert akkor jár a szülési szabadság vagy mifene (ezt nemtom, én ezt nem fogom igénybe venni). Ha kérdésed van, a babafalván vannak nagyon jó szakértők.

Ma a védőnő hallgatott szívhangot a bébiknél, akik ezt eléggé rossz néven vették, mivel aludtak éppen. Lilit még csak-csak megtalálta egy idő után (noszogattam is egy kicsit a csajt, hassimivel :lol:), Liza viszont kikérte magának a dolgot - egyszerűen odébbmozgott a vizsgálófej elől :D. Sőt, hátat is fordított, mert épp hogy csak el lehetett csípni a szívhangját. Érdekes, ő már a 16. héten is utálta az ilyen vizsgálatot, akkor is hátat fordított a kamerának :lol: Remélem, holnap nem fog duzzogni a 4D-n :lol: :lol: :lol: Már vettem csokis perecet tuningnak, de sajnos mind megettem :oops:

Kép
Ákata
 
 


Ezt el kell nektek mesélnem, olyan vicces:

védőnéni: az, akihez tartozom szülési szabadságon van. Felhívtam még februárban a központot és ellátogattam az új kijelölthöz... ott kiderült, hogy nem hozzá tartozom, hanem a másik kolléganőhöz és majd keressük egymást... Annyit beszéltetek róluk, hogy ma felhívtam. Nagyon édes volt és jót kacarásztunk, mert kiderült, hogy már csak 2 hétig tatozom hozzá, de azért látogassam meg, mert rég voltam, de két hét múlva új védőnéni lesz :-) Na egy terhesség alatt 3 védőnénit fogok megismerni :-) Persze ez csak jó, mert ha gondom lesz, most már mind a hármat ismerem :-))

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenki jól van?

Az én párom állítólag pont abban a hónapban akarta megkérni a kezem, amikor megfogant a babánk... :shock: Elküldtem a házassági terveivel együtt melegebb égajlatra :D
Együtt vagyunk 6 éve, 1 évig tervezgettük a babát (azaz egy éve tudja, melyik napon kívánok teherbe esni :) )... ja, eddig nem volt olyan fontos, akkor most elégedjen meg vele, hogy megengedem, hogy apasági nyilatkozatot tegyen.... Nagyon haragszom! de ne féljetek, már százszor megbánta, hogy nem vett el :D

Más: nem tartom magam egy nyápic csajnak, de ma sütöttem két sütit, ésmost megmozdulni sem bírok...hulla vagyok és sajog minden porcikám... :( Csak én vagyok ilyen puhány?
Persze, a család előtt titkolom... :)
bali78
 
 


Bunny,
védőnéni-hegyek vannak nálatok :lol: Nálunk is vannak kavarodások, több körzetben helyettesítés megy, nálunk szerencsére nem. Ráadásul az enyémre sosem kell várni. Ma többen is átjöttek hozzá, mert a másik a nőgyógyásznak segédkezett - kábé hatan vártak rá...

Bali,
a párod mikor (és hogy) közölte nősülési szándékát? Azt mondta, hogy "úgy meg akartam kérni a kezed öt hónapja"? :lol: :lol: :lol: Nálunk egyébként én kértem meg a férjem kezét - mikor egy kollégánk esküvőjén voltunk, felvetettem, mi lenne, ha... Erre igent mondott :lol: Hat héten belül meg is volt a lagzi :lol:
Kripliség: én is részletekben takarítok. A tűzhely mellett áldogálás pedig egyre inkább fáraszt, inkább leülök közben - nekem is fáj tőle minden porcikám. Egyébként most is gányolás közepette vagyok, illetve már csak a vasalás hiányzik - fúj. Hatkor nekiállok :cry:

Kép
Ákata
 
 


Bali,
még1: szerintem ne titkold a család előtt a kripliséget - itt persze nem a végtelen panaszáradatra gondolok, de lehet, többet segítenek, ha látják, hogy most jobban igényled.

Kép
Ákata
 
 


:D , nem egészen! januárban a két csíkos teszt után mondta, hogy "Na, akkor?" Én meg, hogy "akkor most már nem, volt elég időd, majom"! :D

Kata!
Értem, és általában egyet is értenék, de én itthon vagyok, csak néha dolgozom, ő meg természetesen igen, így egyértelmű, hogy én csinálok minden mást... öööö.... vagy nem? :)
Nincs szívem megkérni, hogy segítsen! felajánlja, de akkor sem... Sőt a munkaelyi névnapi bulira sütöttem.... :)
bali78
 
 


Bali,
szerintem nyugodt szívvel fogadd el... :D Én is megcsinálom, amit tudok, de igenis tudatosítom a férjemben, hogy egyes dolgokban már segítségre szorulok - nem tudok már úgy hajolgatni, emelgetni. És ő persze segít... Elvégre ha meglesznek a bébik, még több fog rá hárulni... PS: a terhesség elején egyáltalán nem végeztem házimunkát, véreztem, így feküdtem. Akkor mindent ő csinált, és egy szava nem volt. Az én férjem egyébként bevásárolni utál a legjobban, a porszívózás viszont kifjezetten kedvére való :roll: még ilyet...

Kép
Ákata
 
 


Ja, az enyém meg csak bevásárolni megy önként... Tudod, vele az a baj, hogy az ő szeme jobban bírja a rumlit, a szemetet és az ingeket sem látja gyűröttnek :D
bali78
 
 


Sziasztok!!!

Most jöttünk haza az uh-ról és eszméletlen volt!!!
Kép Bencus

KépKép
Kép
jadey
 
 


Hello Lányok!

Ismét jó régen jártam erre, nem igazán tudom már az eseményeket követni, sorry :oops:

Nekem valszeg az egész terhességem így fog eltelni, hogy mindig közbejön valami, amimiatt nem tudok olyan intenzíven írogatni, mint ti.
Néha beleolvasok, de mire összerakom, hogy mi éppen az aktuális téma, már mennem is kell.
De azért mindenki jól van ugye? Amint látom......

Mostanában viszont Bujkárol sem lehet olvasni! Tudtok róla valamit?

Ákata!
Megvan már a babakocsi?
Én azért nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz dolog lesz kiválasztani!

KépKép
napraforgo13
 
 


Szóval nagyon nagy élmény volt ígylátni őt!!!Igaz, kb. egy perc után bemondta az uncsit, hasra fordult és alukált. A nő meg végig bökdösde a hasamat, a végén már én szóltam neki, hogy hagyjuk csóri babócát! De mindenkink csak ajánlani tudom a Kleopátrát, tényleg korrektet. Csak azt akarta, hogy meg legyünk elégedve. De mi ezzel bőven megvoltunk!!!

A köldökér még mindig három, remélem, már így is marad :lol:

Mamy,várom a Ti képeteket, élménybeszámolótokat is!!!

Rejo,Szkata, Mamy, Rejo, Krisszi: Köszi a részvétet az öreg fXsz.. miatt :roll:

Ja, elküldtem a képet az egész családnak és mindenki azt mondja, hogy már most látni, hogya szája tisztára az enyém :lol:

Mire a párom: Fiúknál nem túl szerencsés :P Naggggyon vicces...

Puszika

KépKép
Kép
jadey
 
 


Jadey,
nagyon édes a fiatok!!! És nagyon szép :lol: Jade-nek hogy tetszett? Súlyára mit mondtak?

Mamy,
várjuk a Te élménybeszámolódat is! :D

Sz_Kata,
mi volt a tébénél?

Napraforgó,
de jó újra hallani rólad! :D
Úgy néz ki, tegnap megtaláltam a babakocsit (Hauck), rendelős, négy-hat hét a szállítási idő (ez belefér). Ja, és kértem információkat kiegészítőkről is. A kocsi egyébként újszülött kortól használható. (Felmerült még, hogy veszünk kettőt (használtat), egy mélykosarast meg egy sportot, de ez annyira jó árban van...)
Íme:
http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/p ... f12cc7d8ae
Te hogy állsz e témával? Derekad hogy van?

Kép
Ákata
 
 


Ákata:
De édes vagy, köszönöm a bókokat!!! Majd később válogathat a gyönyörű lányaidból :lol: :lol: :lol: :lol:
Jade oda volt meg vissza. Már elkoboztaaz egyik képet és berakta akedvenc keretébe :lol:
Olyan jó látni, hogymennyire várja!!!


Napraforgó: Már hiányoltunk! Örüök, hogyminde rendben!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Asúlyalemaradt: 721 gramm, a zszerintem normális, ugyi?

KépKép
Kép
jadey
 
 


Jade,
súlya szerintem tökély :lol: Lányaim közt nehéz lesz a választás - egyik szebb, mint a másik :lol: :lol: :lol: Annyira kíváncsi vagyok, hasonlítanak-e egymáshoz... Nagyon klassz, hogy Jade már ennyire várja az öcsikét :D

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok,

Jadey,

Nagyon szép ez a baba!! És a súlya is normális :) Az enyém 80 dkg. Párizsiból már tetemes :lol: :lol:

Pénteken jössz?

Bali,

Húúú, dekeményvagy :lol: :lol: :lol: Most aztán epekedhet a kezed után :wink:

Ákata,

Kicsit elhúzódott a vizsgám (4-es!!) és nem értem oda időben. Rövid taktikai tanácskozás után, úgy döntöttem, hogy ebben a szituban nem esek be öt perccel munkaidő vége előtt. Szóval, holnap megyek, most kicsit kezd is inamba szállni a bátorságom... :roll:

Voltunk apával maszázs oktatáson, ahol azt tanultuk, hogyan masszírozzon vajúdás közben. Én istenien éreztem magam, a férjem meg jól elfáradt. mondatm neki, hogy kezdhet edzeni (rajtam! :wink: ) mert a vajúdás ennél jóval tovább fog tartani. Szóval, szuper dolog, ha a így masszíroznak,tuti hogy a szülés alatt állandóan kérni fogom :wink: :wink:

Szomorú, de most rá kell állnom a gazdasági szigorlatra :( Most az következik..

Bali,
A gipszkartonos érdekelne, légyszi küldd át az elérhetőségét a kati_szentgyorgyi kukac yahoo.com-ra. Kérek tőle árajánlatot. Nem tudom, mennyire nehezíti a dolgom, hogy nálunk már jövő hét végén kezdhetné a munkát....
sz_kata
 
 


Még valami: Tűzmanóval mi van? Már régen írt... Kíváncsi vagyok, milyen volt neki a szülésfelkészítő torna. Remélem, nincs baj..


Ja, és vizsga után beugrottam a H und M babarészlegére. Erős önuralomra volt szükségem, hogy ne vásároljam fel az egész részleget :wink: De hála vasakaratomnak, csak egy kétrészes szettel tértem haza :lol: Mondjuk, most már tuti, hogy még visszanézek... szerintetek, babacuccokból is lesz nyár végén leárazás?
sz_kata
 
 


Jadey!

Nagyon édes a Bencusod, olyan igazi fiús pofija van, gratulálok!
És a súlya is szerintem tökéletes! :lol:

Ákata!

Szép a kocsi nagyon, megnéztem. De ami engem még mindig foglalkoztat, téliesíthető? Van hozzá lábzsák? Mert ha igen, akkor valóban nagyon jó az ára is!

Én még sajnos nem vagyok ilyen közel a célhoz.......
Iszonyatosan nehéz választani.
Nekem a súlyát is kell néznem, mert egyedül autóba ki be cibálni majd nem lesz könnyű....
De már babakocsival fekszem és azzal is kelek.... :?

A derekam már jobb, voltam egy kedves reumatológus doktornéninél, aki minden mozgatható testrészemet megtekergette és azóta javult sokat. Már nincs pingvin járásom.
A hasam az oriási lett, egyre nehezebben mozgok vele. Néha mikor útban van úgy lecsatolnám, dehát nem lehet....
ja, és a gyomromat folyamatosan feltapossák kb a melleim mögé, hát ez sem tetszik annyira.
Ésa még mindig van 12 hét. De én kiegyezem a nyolcal is :)

KépKép
napraforgo13
 
 


Köszönjük a dícséreteket!Átadom Neki :lol:

Szkata: Sajna nem tudok menni most, de legközelebb ott a helyem :roll: Dumcsizzatok helyettem is :lol: :lol:

Puszika

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!

Hát mi is itt vagyunk, nem sokkal ezelőtt értünk haza, egész nap jöttünk-mentünk, de a nap csúcspontja természetesen az UH volt, csodálatos és fantasztikus és olyan élmény, amit tényleg nem lehet szavakba önteni (ugye lányok?) csak érezni lehet.
A mi kis Gesztenyénk tegnap töltötte be a 28. hetet, és a mostani vizsgálat szerint már 29+3 a kora, tehát a legutóbbi pancser vizsgálat (amikor közölték hogy 1 héttel kisebb a koránál) nem tudom mit mért?... Persze tudom, hogy 1 hét ide-oda belefér, de akkoris...!
Szóval: a súlya 1350 gramm, azaz már most jó nagy baba, és olyan kis husi az arca meg mindene! Egyszerűen egy tündér! Bocsánat, de elfogultság nélkül nehéz róla írni... :wink: Igazi kislányos arca van, és egyértelművé vált, hogy kislány, ahogy a mellékelt képeken is látható! Mindene tökéletes!
A Kleopátra is szuper volt, teljesen el voltam alélva a színvonalon (ahhoz képest, ahol voltunk, ég és föld), kaptunk mi is sport szeletet, kórházi nejlon lábvédő a cipőre, tisztaság, kellemes környezet, a vizsgáló asztal mellett fellépő (hogy ne kelljen a kismamának tornamutatványokat végző bálnára hasonlítania, amikor fel- és lekecmereg az asztalról - a múltkori helyen még fel se segítettek!). Párom is nagyon meg volt elégedve, egyszóval minden nagyon jól sikerült! :lol: :lol: :lol:
A nő nagyon rendes volt, aki vizsgált, nem volt unott és végig magyarázta, hogy mi micsoda, (most mutatták meg először pl. a húgyhólyagját, gyomrát, veséit stb.) és mivel Gesztike majdnem egész végig a kezeivel az arca előtt hadonászott, nekem is röcögtette a hasamat, és kérte hogy forduljak oldalra, majd a másikra, hátha úgy jobb képet tud csinálni. Nekem is az volt a benoymásom, mint Jadeynek, hogy arra ment (a vizsgálaton kívül), hogy maximálisan meg legyünk elégedve, ami sikerült is. Kérdezte, mi lesz a neve, és a nevén szólította stb. ami egy kedves gesztus szerintem. Meg azt is mondta, milyen szép baba, és nem lesz valami kicsi. Volt szívhang hallgatás is benne! :lol:
Egyszóval nagyon meg vagyunk elégedve! Elképzelhető, hogy még egyszer megyünk majd, a 34. hét tájékán. Az asszisztens csajszi mondta, hogy a 35. hét után már nem nagyon érdemes 4D-re menni, mert akkor már olyan szűkös a helye, hogy elég elmosódottak a képek. Azt javasolta, hogy mindenképpen még a 35. hét előtt menjünk, ha akarunk még menni. Szóval kb. egy hónap múlva lehet hogy ismételünk :lol:
Mindenkinek nagyon ajánlom a Kleopátrát, nagyon profik.
Remélem, a képeket is sikerül csatolnom! Most vettük ki a filmből :lol:
Az elsőn a bizonyíték, hogy kislány! A másikon meg éppen a lábával játszott a kis tündér és olyan aranyosan mosolygott! :lol:
Kép Kép

Kép
mamy
 
 


Sz_Kata,
gratula a vizsgádhoz! :D A tébétől meg ne szálljon inadba a bátorság, elvégre semmit sem veszíthetsz... (Bár én is utálnám a cécót...) Ez a masszázs-oktatás naggggyon jól hangzik... Hol tartják? Jó lenne elvinni rá a férjemet...
H&M-nek van babarészlege? Múltkor voltam a Váci utcaiban, és csak tinicuccokat láttam. :?: Mondjuk én kismamaruhákat akartam nézni. A kétrészes szett jó árban volt?
Sztem gyerekholmikból akkor van leárazás, ha már csak három darab maradt belőle. Egyébként - ahogy láttam - nincsenek szezonális akciók :cry: Uez a mamirucikra is áll :cry:

Napraforgó,
igen, téliesíthető, de az nincs az árban... Viszont a bolygósítható kerék, a külön-külön le- (vagy fel)hajtható elemek és az újszülött kortól való használhatóság (de szépen fogalmaztam, bocs :oops:), na meg a tuti kinézet a javára szól. Nem beszélve arról, hogy ennyiért használtat árulnak... Persze kérdés az, hogy mennyibe kerül a lábzsák - várom a cég telefonját ezügyben.
Örülök, hogy a derekad rendbejött. A hasam nekem is egyre nagyobb, férjem Micimackónak becéz (bár voltam már bálna és minijeti is :roll:), a háton fekvés már nem mindig konfortos (kevesebb a levegőm). Én is kiegyeznék 8 hétben, de abból nem engedek! :lol:

Lányok, akit érdekel, bemásolok ide egy hirdetést a babaszobából:

Babaruhabörze

"HUNCUTKA HACUKA" Babaholmi börze JÚNIUS 10-ÉN, szombaton 8 tól a
MOM Műv. Ház. (XII. ker Csőrsz u.18.) kertjében.

Érdeklődni lehat az V. ker Molnár u. 22- 24.-ben 9- 17 óra között.
Info: 266-8193 és 06-70-944-7714 vagy info@babaruhaborze.hu
www. babaruhaborze.hu

PAMPERS pelenka vásár
( Jumbo csomagok hipermarket árak alatt 30 %-kal) 35 Ft/ db-tól
Micimackó játszóház és ugrálóvár.
A börze ideje alatt biopiac üzemel.
Belépés: Díjtalan!


Megjegyzés: a honlapjuk kicsit avétos...

Kép
Ákata
 
 


Mamy,
jaj, de édes! :lol: Az első képen én nem látok semmit :oops:, de en persze engem minősít :oops: :roll: A másodikon viszont tökéletesen kivehető a "történés" :lol: Gratula a szép és nagy bébihez! És a kora plusz meglepetés lehetett :wink:
A Da Vinci-kód milyen volt? Én könyvben ismerem... Bébit nem zavarták a hanghatások?

Kép
Ákata
 
 


Itt van még egy kép, ahol jól látszik a kis husi arca, olyan bájos... :D
Azt még elfelejtettem az előbb, hogy kiderült, mégiscsak megfordult a Drága, már nem fejfekvésben van, most éppen majdnem harántban, azaz átlósan volt a pocimban, a feje a köldököm fölött balra, a feneke-lábai meg az alhasamban jobbra... Ezért éreztem én olyan feszítéseket az utóbbi időben, ezek szerint. De még van 1 hónapja hogy visszaforduljon. :wink: Ha meg nem, hát nem, az lesz, ahogy Ő akarja. Kép

Kép
mamy
 
 


Ákata!
Köszi a dícséreteket Gesztenye nevében :wink:
Igen, a 29+3 kicsit meglepett, de az a lényeg, hogy a korának megfelelően fejlődik, szerintem ez az 1 hét nem túl mérvadó. Mindenesetre az biztos, hogy nem lesz kicsi baba.
Az első képen a feneke és a két égnek álló lába látszik, és közöttük a puncika :wink:
A film nagyon jó volt, érdekes és elgondolkodtató. Nem volt annyira vészes a hanghatás, bár persze voltak benne őrült hangos részek, de nem vettem észre, hogy különösebben zavaró lett volna rá. Az elején picit mocorgott, meg rugizott, de ez sem volt erősebb vagy más, mint szokott. Ráadásul ma egész nap nagyon virgonc volt, már reggel kezdte a rugdosást, szóval lehet hogy nem pont a film miatt volt élénk, hanem olyan kedve volt. :wink:

Kép
mamy
 
 


Sziasztok, Lányok!

Megjöttünk a 4D-ről, hát csodás volt!
A bébik egy-egy kilót nyomnak, ami Győrfi doktor úr szerint nagyon szép teljesítmény (főleg, hogy ikrek), az UH-s papíron is két nappal "idősebbek". Azt mondta, ha a 38. hétig kihúzzuk, 3 kiló felett lesznek (mármint fejenként) :lol: :lol: :lol: Az azért elég szép méret lenne, nem igaz :?: :!: :D Belső méhszáj és méhnyak is OK (külső nem látszik az UH-n), magzatvíz is jó :lol:

Lili átfordult harántból medencevégűbe, Liza maradt fejvégű. Liza egyébként megmutatta a kis arcát (pufók :D), és mosolygott :lol:, Lili viszont a gerincem felé néz, és el is takarta a kis arcát a kezével. A doktor próbált oldalra fektetni, meg egy picit meg is nyomta a hasamat, mire Lili egy picit elmozdította a kezét, de még mindig takarta a pofikáját :lol: Mondtam, hagyjuk, így is édes :lol: :lol: A férjem bevitte magával a melóba a DVD-t, küld nekem haza képet, akkor majd felteszem. Annyira-annyira jó volt :lol: Ezzel együtt úgy döntöttem, nem megyünk mégegyszer, mivel ahogy láttam, a bébik nem szeretik a hideg zselét. (Persze lehet, meggondolom magam :lol:)

Ja, és Liza csuklott, miközben a szívhangját hallgattuk, de én ebből csak egy-egy finom "rúgást" vettem észre...

Hát ennyi voltam egyelőre, most pihenek kicsit - attól való félelmemben, hogy elalszunk reggel, nemigen aludtam...

Kép
Ákata
 
 


Mamy, Jadey!

Nagyon édesek a bébik!!!! Már én is nagyon várom, de mi még sokára megyünk, a 30. héten... Á, hol van az még? Bár van egy olyan érzésem, hogy csak rám lesz hatással, a fiúra meg nem.... Tapasztalatok? Apák, eseteleg tesók?

Kata!

Várjuk a képeket! nem tudok ikreket elképzelni :D

...a barátnőm azt mondta, olyan a 4D, mintha a jövőbe látnál... Igaz, hisz látom az arcát annak, akit majd csak hetek múlva fogok megszűlni... Hátborzongató, nem? :)

Sz_Kata!

Hát csak epekedjen...! Nem én vagyok a gipszkartonos, sajna. De ha nyíregyházi is jó.... :)
bali78
 
 


Bali,
külön képen vannak, így nem tudod majd jobban elképzelni, sajnos... A 12. hetin voltak utoljára együtt a monitoron, de arról nem kaptam képet :cry: A férjemnek is fülig ért a szája :lol: A papírképeket bevitte egyébként magával a melóba (közös melóhelyünk volt évekig), sajna, nem látom az arcát, hogy mutogatja...

Kép
Ákata
 
 


Szia Lányok!

Gratulálok mindenkinek a 4D-élményekhez, örülök, hogy nektek ilyen jól sikerült!

Én sajnos nem voltam így megelégedve, úgyhogy úgy döntöttem nem is megyek többet.
Nekem sajnos nem nagyon lehetett látni a babócákból semmit. Őszintén szólva én jobban felismertem őket egy sima 2D-s UHU-n.
De mindegy, már nincs sok hátra és akkor majd megnézem őket élőben! :lol:

Ákata!
Majd várom ám az infókat a kocsiról, érdekelne, hogy mennyit fognak felszámolni a lábzsákokért és egyéb tartozékokért....

KépKép
napraforgo13
 
 


Sziasztok,

Most jöttem a TB-től. Úgy néz ki, nem reménytelen a helyzet, de még nem kiabálom el. Vissza kell mennem a körzeti orvoshoz, ő ad egy igazolást, hogy a kérésem jogos, és ezt el kell vinnem valami orvoskamarába, ahol elbírálják. A TB-nél a csaj azt mondta, hogy ilyen esetben (terhesség) nem szoktak szarakodni. Szóval, még elbattyogok a dokihoz, utána a kamarába és remélem, megoldódott a dolog.

Ákata,

A H und M gyerekrészlege az Árkdban van. Gyönyörű rucijaik vannak!! Csak erős idegzetűeknek ajánlom ám!! :wink: A képeket meg várjuk ám!! :lol:

masszázs oktatás: ez egy egyszerielőadás volt az aktív szülés program keretén belül. Megkaptuk az alapokat, most aztán szorgalmasan gyakorolhatunk

Bali,

bocsi, valamiért úgy emlékeztem, hogy te említetted a gipszkartonost. :roll:

4D UH és apukák: nálunk a férjemnek is nagyon nagy élmény volt, szerintem sokat segít, hogy a pici az apukák számára is "testet öltsön", valódivá váljon.

Tegnap kerestem Tűzmanót, és közben eszembe jutott, hogy Csengő is nagyon "eltűnt".


puszi mindenkinek
sz_kata
 
 


Kata!

a gipszkartonos én voltam, de már mailben elküldtem neked a számot!

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Önző módon magammal kezdem:
Képzeljétek!!! Megkaptuk az engedélyt az MTA Nyelvtudományi Intézettől, hogy anyakönyveztethetjük a Gesztenye utónevet!!! De jó, nem kellett semmiféle kérvényt írni, elég volt egy mail. Gondolom azért, mert már létezik ez a név, csak még nincs benne a köztudatban. Szóval sikerült!!!! :lol: :lol: :lol:

Ákata!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült nektek is a 4D, várom én is a képeket! És a tali-képek?... :wink:
Hát én tegnap óta valahogy 2 cm-re lebegek a talaj fölött, állandóan csak a kis Gesztenye szép arca lebeg a szemeim előtt... :P Olyan jó volt látni, hogy mekkorát nőtt, és hogy már mennyire emberi!

Bali78!
Tuti biztos lehetsz benne, hogy még a "legkeményebb" apa is ellágyul, ha meglátja a gyermekét a képernyőn! Ők is ugyanúgy várják, és nekik is fantasztikus élmény, az én Páromból kiindulva. Mondjuk ő amúgy is eléggé romantikus és szelíd típus, és még meg is könnyezte a látványt (velem együtt). Jó, biztos vannak kivételek, akiket nem érdekel annyira egy uh vizsgálat, de szerintem ez elenyésző...

Sz_Kata!
Drukkolok, hogy sikerüljön a táppénz ügy. A babaruhákra az erős idegzetet hogyan értetted? Csak nem árfekvésben?... Mert akkor inkább nem megyek oda.

Kép
mamy
 
 


Sz_Kata,
gratula a tébéhez! És míg elbírálják a cuccot, addig is kapsz vmi pénzt? (Nem a hátralévő időre, hanem ami mondjuk mostantól ketyeg, elvégre gondolom az elbírálás nem két nap.) Kösz a H und M-et, megnézzük, ha arra járunk, viszem a férjem, ő elég erős idegzetű :wink: :lol:

Napraforgó,
még nem jelentkeztek babakocsisék... Az UH-ról pedig annyit, hogy nekem megmondta a doki: ikreknél nagyon nehéz uolyan jó képeket csinálni, mint egy babánál. Miértjét nem mondta, de gondolom, azért, mert nem mindenhonnan lehet kukkolni őket, elvégre ott a másik is... Lizát ugye hátat fordítva kellett elkapni, Lili feje pedig pont a köldökömnél volt.

De beszéljenek inkább a sztárfotók: :lol:

Kép
Ákata
 
 


Lili: Kép Lili

Liza:
Kép Liza

Kép
Ákata
 
 


Ja, Lili egyébként Liza hátán támaszkodik (a képen is látszik), csak egy vékony hártya választja el őket egymástól :lol:

Kép
Ákata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?