Új privát üzeneted érkezett!

Sziszi
A 12. hétből nem futsz ki, így értettem a tarkóredő mérés miatt.

Koda
Úgy látom ebben sem kegyes a sors hozzád még hasfájás is. :(

Rimar
Én most a sárgadinnyére és a cseresznyére vagyok rákattanva.

Anita
Nagyon Boldog Névnapot! Kép

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Tegnap nem bírtam ellenállni, be kellett cipelnem a páromat a Pólusba!Van ott egy nagyi konyhája étkezde és muszály volt spenótot ennem krumplival!Olyan jólesett!

Szerdán megszületett a sógornőmnek a második babája!Már egy héttel ezelőttre volt kiírva ezért be kellett mennie szerdán hogy megindítsák a szülést.8-ra ment be, 10-kor megindították és 13-ra meg is született, 3.65-el és 55 cm.Mi fogjuk hazavinni őket vasárnap a kórházból.Már kíváncsi vagyok az új kis jövevényre :) kisfiú.

rimar
rimar
 
 


Sziasztok!

Vajon mi lehet Virággal? Remélem örömében repdes, ezért nem írt még.

Anita!
Boldog névnapot!

Koda!
Jaj, nem irigyellek a fájdalom miatt. Bejelentkeztél már a másik dokihoz is? Vagy mégsem mész el hozzá?

Képzeljétek, nem is meséltem, hogy még hátfőn kértem Zsoltinak a gasztroenterológiára időpontot. Majdnem leesett az állam. Augusztus 16-ra kaptunk. Pedig még májusban kértem. Egyből Koda jutott eszembe, hogy neki 1 hónapot kellett volna várni a kardiológián. Most én ennek az 1 hónapnak is örülnék, mert hát 3 hónap az irtó sok. Még a beutalónk is lejár addigra.

Kértem magamnak is időpontot az integrált tesztre. Jún. 13-án (pont a szülinapomon) kell mennem 11.00-ra UH-ra és 12.30-ra vérvételre.

Juci, Momo!
Az UH-on (az integrált tesztes) adnak videót, vagy fényképet?

Mesi

Kép
tücsök13
 
 

 
 

Na, nagy nehezen itt vagyok. Képzeljétek, az SZTK-ban nem tudtak semmit az AFP leletről, úgyhogy felhívtam a Schöpf Méreit, és azt mondták, még nem postázták, és igazán nem is tudják, hová küldjék, inkább menjek be érte. Igen, Szent Imrés pecsét van rajta, de itt Kispesten vették le a vért, és még az is felmerült, hogy a lakcímemre küldik. Ezt a káoszt. Úgyhogy kedden lehet érte bemenni, persze 8-15 között. Pont mikor dolgozunk.

De lényeg a lényeg, hogy megmondta a hölgy az eredményt, 1! Úgy, degy úgy örülök neki, hogy madarat lehetne fogatni velem!!!

Tényleg, mi lehet Virággal???!!!

Mesi, akkor 13-a szerencsét fog hozni neked! :)
titi_27
 
 


Titi!
Ügyi vagy, Zsoltival nekem is 1,0 volt az AFP-m.

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Szia Anita!

Boldog Névnapot!

Kép


Sziszi.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Anita, most látom, hogy a névnapod van. Pedig ma már végigolvastam az üziket. Tiszta bambus vagyok. Én is nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok! És próbálj meg tényleg kikapcsolni! Aztán majd meglátjuk, hátha nem is kell menni pé vizsgálatra! :)

Koda, vajon mit mond a doki?! Olyan kíváncsi vagyok!

Mesi, olyan jó, úgy megnyugodtam! Igaz, ha rossz lett volna az eredmény, talán attól sem csüggedtem volna, hisz annyi mindenkitől hallottam, hogy nem lett jó az érték, aztán a baba meg egészséges lett. Gondolom, azért sokat számít, hogy pontosan kiszámoltuk a dokival a 16. hét kezdetét, megnézett minden leletem, és így dőlt el, mikor megyek levetetni a vért. Szóval, repkedem az örömtől! Remélem, megnyugodhatok.

Lányok, szerintetek van esély arra, hogy megússza az ember az aranyeret? Vagy ha a terhesség alatt nem jön ki, kijön a szülésnél? Mert attól azért szörnyen parázom. Eszem is rengeteg főzeléket, gyümölcsöt, és hova kopogjam, mióta nincs Elevit, rendben megy minden, de ez később biztos meg fog változni.
titi_27
 
 


Hali!

Ocsmany ido.Bar en szerettem az esot Kuwaitban,itt kicsit mar elegem van belole,elvegre ez mar junius vagy nem? :(

Szegeny ferjem meg megsul otthon,ide kellene egy kis meleg,oda egy kis eso es mar jol is lennenk.

ANita!

Boldog Nevnapot es kivanom hogy minden almod valora valjon!

Mesi!

Te kerdezted ugye?Az ultrahangra vihetsz dvdt,vagy videokazettat es felveszik neked a babocat.Ugyhogy feltetlenul vigyel valamit magaddal+adtak azt hiszem harom kis kepet is.

Koda!

Ne somolyogj,ne ijesztgess minket.... :lol:
Bar jelen pillanatban en se rettegek,mondvan,hogy hol van az meg..aztan meg meglatjukMivel en soha nem voltam nagyon menzesz fajos,erdekes lesz,a fajdalom kuszobom elegge alacsonyan van....dehat majd bevetem a homeopatiat,reflexologiat...reikit.....es hatha igy konnyebben megy majd.

Az hogy hamarabb jott meg meg nem jelent semmit,a luteal fazisod volt rovidebb... .Probald magadat meggyozni,hogy veled minden rendben,minden szerved tokeletesen mukodik,es azon van hogy a baba fogantatasat segitse..ez akar a mantrad is lehetne. :wink:

Titi!

En majat nem ennek,mivel olyan magas az A vitamin tartalma.Tudom regen ajanlottak,de ujabb (jo par eves azert) kutatasok kimutattak hogy foleg a terhesseg elejen arthat.Inkabb akkor egyel sargarepat...ha meg vas kell..akkor meg ott a marhahus ha szereted..vagy lencse,bab,spenot,aszalt sargabarack.Igaz ezekbol nehezebben szivodik fel,ehhez kell egy kis narancsle is.

En nem szedtem eddig vasat,bar a dokim felirta,..(tudom onfeju vagyok de taplalkozasi tanacsado voltom miatt meg mertem kockaztatni).Most erzem hogy eljott az ideje es a Ca es Mg szedesenek.A dokim szerencsere ebbe nem szol bele...

Na,semmi izgi.Ma a hugommal es a kislanyaval voltunk,szortiroztuk a regi babacuccokat,hogy mi johet nekem majd.Olyan kis feltekeny volt,mindenaron be akarta bizonzitani,hogy azok a tipegok meg jok ra. :)

Ma ujabb lakas nezot varok,nem igazan orulok,legszivesebben bekucakolnam magam a pihepuha furdokopenyemben magam egy jo teaval a kanapera,dehat igy most varhatok.
Addig eszek egy kis cserit.

Szep hetveget mindenkinek! 8)
momo35
 
 


Nagyon úúúúúúúúúúúúútálatos az idő.
Egész nap takarítottam jól elhúztam a dolgot, borzasztóan nem füllött a fogam hozzá. Ráadásul a padlót már nem is mostam fel, azzal nyugtatom magam, hogy úgyis nehezen száradt volna fel. Helyette pogácsát gyúrtam ami most még kel. Nemsokára lehet nyújtani és sütni. Már rettenetesen enni akarok belőle.

Momo
Még teázhatsz a kanapén igaz nem puha pihe köntösben.
Küldjél a férjeddel sok meleget, már nekem is elegem van a sok esőből.
Én is kíváncsi vagyok a vasamra, mert mostanában jobban fáradok. Jövő héten megyek vérvételre akkor kiderül.

Titi
Gratula az AFP eredményhez! :D
Az viszont elkeserítő, hogy ilyen nehézkes a papírmunka és a levelezés a kórházakban.
Én megúsztam az aranyeret Dáviddal, igaz nem rendesen szültem. Szerinten nem törvényszerű, hogy kijöjjön.

Tücsi
Nem semmi 3 hónap várakozási idő. Ha tényleg komoly baj lenne akkor ez nagyon elszomorító.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziasztok!

Anita
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! Örülök, hogy nem újra írsz.

Titi!
Gratula az Afp-hez.
köszönöm az infót, tudod, hogy mentsem el a kisregényt.
Tegnap eléggé kiakadtam, pedig olyan sokat írtam.

Koda!
sajnálom, hogy megjött, ....de hogy 25 napra? Remélem már elmúltak a görcsök.
Amúgy olyan jót mosolyogtam, hogy írtad a Titinek, hogy a szülés is ilyen lesz csak sokkal erősebb fájdalommal. Azért írom, mert te nem tudod, de a találkán a Titi még nagyon félt a szüléstől, és sokat kérdezett róla. Olyan aranyos volt. Mondjuk az elsőnél én is nagyon féltem, de szerintem ezzel mindenki így van. A végén meg már alig vártam, hogy megszülessen.

Momo!
Ne izgulj a szülés miatt. Mondjuk mindenki másképp éli meg,de ha felkészülsz rá, és nem görcsössen éled meg, akkor nem is lesz gond. Maga az élmény amit ott át élsz örökre megmarad, és nincs is annál szebb az életben.
Ja, és a meleget tényleg küldhetet a férjeddel.

Tücsi!
Jó késői időpontot kaptatok. miért akarsz elmenni erre a vizsgálatra?

Virág!
Merre vagy? Már mindenki nagyon várja a jelentkezésedet!

Bufo!
Én is uuuuuuutálom ezt az időt. A felmosással meg pont úgy voltam mint te. Én is kitakarítottam, de a felmosás még megmaradt.
A szülői jó sokáig tartott, de legalább mindenről tudtok. Lehethogy már kérdeztem, de a kisfiad, hogy áll a szobatisztasággal? Nekünk még nem sikerült.
Most a cumiról szokunk le. Igaz eddig is csak alvásra kapta meg, de mostmár sikerül nélküle is elaludni. Igaz hosszabb ideig tart az altatás, de megoldjuk.Néha még eszébe jut, de sikerül megbeszélnünk, viszon azóta kicsit agresszívebb lett. Remélem elmúlik majd neki.

Rimár!
én is imádom az epret, és eszem is ezerrel, de fogyni még nem fogytam tőle.
Milyen jó lehet most a sogórnődéknek. gratulálok a kis jövevényhez. Jól nézd meg mert nemsokára neked is meglesz a kisbabát. Számomra is még hihetetlen, de azért már sokat gondolok arra, majd hogy lesz. Főleg kettő gyerekkel. A Rezi biztos eleinte féltékeny lesz, és megfogni egy kicsit a Rezi után is biztos fura lesz, de már nagyon várom.

Bocsi, hogy nem írtam mindenkinek, de holnap jövök, és remélem nemcsak este.
Várom már Virág jelentkezését.
Jó éjt mindenkinek!!
Puszi:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Anita!

Az akartam írni, hogy örülök, hogy újra írsz. De előtt meg azt, hogy örülök, hogy nem hagysz el minket.

visszaolvastam amit írtam, és remélem érthető mindenkinek. Nagyon szétszort vagyok ma. Bocsi!!

Na mostmár be is fejezem, mert már hülyeségeket írok

Kép

Kép
oné
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak elkapott valami torokkaparós nyavaja.....Ebben a hidegban nem csodálom!

Voltam a dokimnál.
Megnézte a 16. napon készült Uh leletet ( bal petefészek policisztás, jobban 26 mm tüsző/ciszta).
Meg megnézte a "görbémet".
Mondta, hogy szerinte az egy visszamaradt tüsző, szóval egy ciszta. ( ezt én is így gondolom.) A sok kicsi ciszta a gyógyszertől lehetett. Azt mondta, ez még nem túlstimuláció, ennyitől nem is lehet. Még a 3X1 szemtől sem lehet az. Én meg 2X1-et szedtem. A lényeg, hogy megint megpróbálunk egy clostis ciklust, szigorú hőmérőzéssel. Ha ez sem segít, akkor tovább vizsgálódik, miért nincs peteérésem.
A biztonság kedvéért egy másik orvost is megkérdeztem itt a neten, hogy az ilyen cisztára lehet -e szedni a clostyt. Ő is azt írta, hogy igen, mehet a következő hónap, semmi esetre sem szabad emiatt felfüggeszteni a gyógyszer szedését. Ez nem árt neki.
Na ennyit intéztem.

Nem vagyok jól, így ha nem haragszotok meg, most nem írok mindenkinek egyenként. :oops:
Holnap azért jövök, addigra talán jobban leszek. De hogy pont most kapott el ez a torokfájás.......Én be is kapcsoltam a konvektorokat!

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Ujabb szep jo reggelt mindenkinek! :lol:

Csak ugy vakit a nap! 8)

Na,csak vicceltem,tovabbra is boru.Gyorsan le is ugrok a piacra petriert es ubiert es utana maradok a fenekemen.Ideje edzeni egy jot+zszokasos takaritas,mosas,fozes.ANyukam itt alszik ma,lehet,hogy fozok valami fincsa indiai kajat.

Koda!


Jobbulast,gargalizalj tengeri sos vizzel. :)

ONe,Bufo!

Hat,en is mindig ezt irom a ferjemnek,hogy kuldjon meleget,otthonmar arnyekban 46 C volt tegnap.AMi jelenleg jol hagzik innen,de higgyetek el borzalmas.O boldogan jonne es setalna egy szal ingben az esoben. :D

Mar ugy hianyzik minden,persze eloszor is a ferjem,de a cicank Joshua is nagyon,szerintem soha nem fog meg bocsatani,hogy ilyen hosszu idore magara hagytam,plane,hogyha egy kisbabaval allitok haza inshaallah.Megszokta,hogy az elmult 13 evben csak o letezik szamunkra.
Es hianyzik a lakasunk,agyunk,es a kocsim is nagyon,szornyu ez a tomegkozlekedes,elore rettegek,hogy hogy tudok majd kozlekedni telen babakocsival le a lepcsokon....
Valamelyik nap neztuk a babakocsikat a hugommal,hat uresen is jo nehezek voltak,en ezt fel se birnam emelni egy buszra.
Pedig gondolom ti ezt csinaljatok....muszaj edzeni lanyok!! :lol:

Titi!
Bocs,elfelejtettem gratulalni,tenyleg nagyon jo az AFP eredmenyed.
Nekem valami jun. 9et mondott a dokim,de fogalmam sincs,hogy ot kell hivni,vagy a labort....neked mit mondtak,hogy hova kell menned?

Aranyer elkerulheto.
Egyel sok rostos etelt(lencse,bab,gabonapelyhek,gyumi,zoldseg)+nagyon jok az aszalt gyumik,foleg ugye a szilva.De ami nagyon bevallt,es a magas omega-3 tartalma miatt amugy is ajanlott,az a lenmagpehely.Napi 2-3 evokanal,persze sok folyadekkal,eheted reggel is a muzlidben,vagy magaban,bar ugy sokan utaljak .

Ha meg megis kijon,az genetika is reszben.

Terhestornara msot mar tenyleg mennem kellene nekem is...itt az Istvan korhazban van,heti 2x,ingyenes azt hiszem,persze a korulmenyeket nem ismerem.AMugy 1500Ft korul van,es ha olyan mint gondolom,akkor nekem felesleges...ezt en is tudom.A terhes joga erdekel,mert az felkeszit a szulesre es a helyes legzesre.Remelem jovo heten vagy utana eljuntunk.

Zseppy!

Te kerdezted a jogat,ugye?Ott a Padma jogastudioban van baba-mama joga is,kulon par honapos babakkal,es nagyobbakkal is.Biztosan jo lehet.

Elterveztem(erre beugrott,hogy...ember tervez,Isten vegez...)hogy szules utan en azert szeretnek minel hamarabb hazautazni egy idore...ott legalabb konnnyebb a kozlekedes...a tel is sokkal kellemesebb+szeretnek a ferjemmel lenni...Persze ezt majd meg kell beszelni vele.
Tavasszal meg ugyis vissza kellene jonni ha belekezdunk az epitkezesbe.

Na,most mar tenyleg megyek...

Vajon Viraggal mi van?????????

Rimar!

Fogytal,epertol????Ezt hogy csinalod???En hizok...mar nem is szeretek raallni a merlegre...anyukam vigasztal,hogy biztosan rossz a merleg....Fat chance...ahogy szoktak mondani.

De mar tenyleg rendesen van pocim,...en valahogy felso testre hizok,mell,has...a tobbi maradt eddig szerencsere. :lol:

Hihetetlen,most mar uh. szerint a 19. hetet kezdtem,es olvastam,hogy mar 20 cm ...telik az ido,nem?

Na,mindenkinek jo fozest,hetveget,jo takaritast!

Azert csinaljatok valami izgit is!
Puszi mindenkinek!
momo35
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Momo, én végül a Schöpf Mérei laborját hívtam fel, mert nem jött meg sehová sem. Amúgy én a körzeti dokinál vetettem le a vért, és ők küldték tovább a Kispesti SZTK-ba, ők pedig tovább a S.M-be. Elvileg a Kispesti SZTK-ba kellett volna visszajönnie, de nem jött. Úgyhogy elintéztem a legegyszerűbben, felhívtam a S.M-t, és meg is mondták az eredményt. A leletért pedig be kell mennem majd személyesen.

Végre nem esik!!! Bár jobb időt nem mondanak attól függetlenül sem! :(

Koda, szegénykém, nincs szerencséd mostanában az egészségeddel! De azért az most a lehető legjobb, hogy eljutottál dokihoz, és tudott tanácsod adni. Jaj, de jó volna, ha vége lenne eredménye a következő hónapnak. Szóval a kis ciszták maguktól el fognak múlni?

Virág nem jelentkezett még!!! :(:(:(

Tegnap este kicsit összezörrentünk a párommal, szerintem most attól fájhat a hasam, lényeg a lényeg, valahogy fájdogál. De lehet, hogy csak wc lesz belőle. Tegnap este majd' megittam egy liter tejet és utána egy fürt szőlőt, lehet, hogy meg fog hajtani?! :( Úgyhogy megyek is, ledőlök még egy kicsit.
titi_27
 
 


Sziasztok lányok,

Süt a nap itt!!!!!


Bocsi, vagyok ám, csak olvasó üzemmódban, mert egy kicsit összejöttek a dolgok :(
A munkahelyemen nem nagyon rendeződnek a problémák, júli 1-től új munkakörben kell dolgoznom. :(
Vivim beteg lett, illetve már több hete fájlalja a pociját, de nem vészesen és néha hányingere is van. 1 és fél hete a körzeti azt mondta, diéta... majd elmúlik, nincs semmi.
Csütörtökön elmentünk a Madarászba és megállapították, hogy valószínűleg az ideg megy a gyomrára, kapott 3 féle emésztést elősegítőt, még Quamatel-t (savcsökkentő) is :(
Tegnap kaptunk beutalót a Gasztrora, hogy nézessük meg nincs-e reflux-a... :(

És arról még nem is beszélek, hogy mennyire szeretnék pocakos lenni!

Mesi,
látom ti is mentek Gasztrora... Hova? Nekem is azt mondta a doki, hogy legalább 1 és fél hónap mire kapunk időpontot. Addig csinálunk székletvizsgálatot, annyival is előrébb leszünk. Ti miért mentek?

Koda,
örülök, hogy a dokik nem keserítettek el. Ezek szerint azért annyira könnyen nem kell feladni!!! Nagyon fogok drukkolni, már nagyon járna neked!
Én amugy már a 11.cn-on vagyok.. Neki kellene állni gyártani :lol: ...de gondolhatjátok, ennyi idegeskedés mellett... Nekem is szétmegy a gyomrom! :cry:

Anita,
Utolag is BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!
Kép

Remélem sikerül nem a babára koncentrálnod! Ha igen, biztos sikerülni fog, mert szerintem mindannyiunknál ez a görcs csak csökkenti az esélyeket :(
Úgyhogy hajrá, én drukkolok!

Titi,
Gratula az AFP-hez! :)
Jó hallani, hogy már nem idegeskedsz a szülés miatt! Nem is kell! Hidd el tényleg a legcsodálatosabb dolgog, ami egy nővel történhet! :)

Rimar,
mázlista! fogytál az epertől??? Én nem :( Pedig próbálok vacsira például mindig csak azt enni...

Momo,
hát, ha meg tudod oldani, hogy amíg pici a babu hazamenjetek, akkor mindenképp kényelmesebb az biztos. Meg akkor melletted lehetne a férjed is! Azért az nem mindegy abban az időszakban! :)
A bkv-zás egy förtelem volt Vivimmel. Akkor még nem is voltak ezek az alacsony padlós buszok... Meg a villamosra pl nem is tudtam felrakni a babakocsit, ugyhogy ha azzal tudtam valahova menni csak akkor kenguruba volt Vivi.

Gyöngyi,
ezek a féltékenységi problémák nálam is nagy kérdések!Bár mi úgy állítjuk be, hogy ez Vivinek egy feladat lesz, mert neki segítenie kell, mert ugye ő már "NAGYLÁNY". ettől várja is nagyon! :)

No, ennyi egyenlőre!

Remélem majd tudok egy kicsit többet jönni.
Puszi mindenkinek!

Virággal vajon mi lehet???
csné
 
 


Jaj, Ági, azt hittem, most egyelőre rendeződtek a dolgok a munkahelyeden. Mit jelent az, hogy új munkakörben? Rosszabb lesz?

Hogy Vivinek a gyomrára megy az ideg? Egy kislánynak? Jézusom! Már ennyire stresszes világot élünk?! Tavaly az esküvő előtt mi is hatalmas tortúrát jártunk végig a férjemmel a gyomra miatt. De Gasztrora nem is kellett időpontot kérnünk a Bártfai utcai intézetben. Érdekes! Változtattak azóta ezen is? Nehogy már az ember hamar túl lehessen az idejelmeken meg a gyermeknek kellemetlen vizsgálatokon! Felháborító!
titi_27
 
 


VIRÁG!! HOL VAGY?

Ági!
Mi azért megyünk a gasztrora, mert Zsolti rettenetesen sokat hány. A doki szerint csak túleszi magát, mert a súlyán nem látszik, de szerintem ha 200g-ot eszik, az nem sok. Meg evés után 2-3 órával is jön még belőle. Biztos neki sem jó, tuti savas, ami feljön. Szegényke. Szerintem lehet, hogy refluxos.

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Kép

most eltűnt, minden, amit eddig írtam.
Na mindegy, ezzel kívánok Anita boldog névnapot.

A többit majd később beírom

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok.

Koda!
Remélem már jobban vagy. Nekem tegnap a fülem fájt, de szerencsére elmúlt.
Mikor mész a mások a dokihoz?

Virág!
Elsősorban te miattad jöttem, de látom még nem írtál. Már nagyon várom a jelentkezésedet.

Zseppy!
Tündéri a kislányod. Látom neked is sikerült eltüntetni az üzenetet. Mentsd le, mert nekem mostanában mindig eltűnik.

Ági!
Sajnálom, hogy Vivi nincs jól. Hogy fáj neki a pocakja? Ha tudtok akkor menjetek el egy másik dokihoz is, mert látod Tücsinek is milyen sokat kell várni a gasztróra.
A féltékenység miatt meg ne aggódj szerintem, mert Vivi biztos nagyon sokat akar majd neked segíteni, hisz ő már tényleg NAGYLÁNY.

Na mára csak ennyi, mert nagyon elfáradtam a mai nap folyamán. Holnap Búcsú, és még mindig nem végeztem mindennel. Azért megpróbálok holnap is jönni.
Mindenkinek jó éjt, és pihenjetek sokat.

Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi:)
Köszi, a torkom egyre rosszabb. Most jön a fulladásos, krákogós időszak. De már felfegyverkeztem a gyógyszerrel. Hideg tonikot ittan, attól van ez. Úgyhogy erről én tehetek.
A másik dokihoz azért nem mentem, mert gondoltam megvárom, mit mond az enyém. És mivel pont azt csinálja, amit én is elgondoltam, egyenlőre várok. Meg már nincs rajtam a világvége hangulat. Tudomásul vettem, hogy a fog. gátló után el kell telni bizonyos időnek, hogy minden visszaálljon az eredeti kerékvágásba. Persze a dokihoz visszamegyek, meg haladok az úton, de nem mint egy eszlős.

Ági:)
Előszőr is kívánom, hogy Vivi hamar meggyógyuljon! Nagyon sok gyógyszert írtak fel neki. De talán segítenek a problémáján.
Egy ismerősünknek 10-12 éves a kislánya. Szegénynek totál ki vannak az idegei, egész nap csak aludna, meg hánytatja magát. 10 évesen!

Titi:)
csak bízni tudok benne, hogy kis ciszták felszívódnak. (mert kérdezted, hogy elmúlnak -e maguktól)
A nadrágodat sikerült már bevetetni? vagy majd jövőhéten?
Mikor talizunk már??:)
Pociddal mi lett végül? Fájt még szombaton?

Zseppy:)
Nagggggyon cuki :)

Momo:)
Én soha sem tudtam közlekedni itt Miskolcon a babakocsival. Én elég kicsi is vagyok és nem bírtam fizikailag. Pedig a babakocsi nem is a legnagyobb volt. De a másodikról sem tudtam lecipelni a babakocsit. Ha a férjem nem segített volna, akkor a gyerek soha nem lett volna levegőn.......


Itt az idő hideg és nagyon esik....Holnap rendezzük a kert partit. Itt ünnepeljük a Marci és az én szülinapomat. kíváncsi vagyok, az idő mennyire lesz kegyes hozzánk???????????????

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok!

Titi: aranyerem nem volt egyszersem, pedig 2 sima szülésem volt. :)
Szerintem ne izgulj miatta.
Azt mondják, szülés után kaksinál kell vigyázni, hogy ne erőlködj, mert ugye az első az nagyon nehézkes lesz.. :)

Nagyon ari párom állandóan puszilgatja a pocim.. :wink: Azt mondta, alig várja, hogy lássa a kis pofiját.
Énis alig várom, hogy kezemben tarthassam!

Olyan messzinek tűnik, szeretnék énis az AFP-n túl lenni. Titi, gratulálunk a jó eredményhez.

Azt hiszem megtaláltuk a jövőbeni otthonunkat!!
Pest mellett, innen huszon kilóméterre van. Nagyon szép helyen és kerttel meg minden szép dologgal, most épül.
Annyira bolodgok vagyunk. Jhéten megyünk a bankokhoz(kettőhöz)-s remélem minden sikerül, bízom a jövőben.

A legfontosabb adott, nagyon szeretjük egymást-a többit megoldjuk!!

Szép napot mindenkinek!!!

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Virág
Hol vagy , mi a helyzet? Nagyon hiányollak és már kíváncsi is vagyok.

Csné
Szegény Vivi. Remélem hamar helyre jön.

Sziszi
Nagyon szupi,hogy találtatok nagyobb lakást. Szorítok, hogy a bank is segítsen.

Koda
Gyógyulj meg!
A kerti partihoz nagyon jó időt kívánok. Remélem nálatok nem fúj ilyen nagyon a szél.

Oné
Kitartást mára a búcsúhoz. Sikerült mindennel elkészülnöd?

Nálunk kicsit szélsőségses az idő, hol esik hol rettenetesen fúj a szél így nem nagyon mozdulunk ki ittonról.
A számítógép folyamatosan lefagyott most próbálja helyrehozni a párom. jelenleg laptopról írok, így nem jövök olyan gyakran.
Mindenkinek további szép napot!

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziszi, de jó! Csak sikerüljön minden a bankoknál! De jóóó! Drukkolok!!!

Az aranyér miatt kicsit megnyugtattál, azt hittem, ez általános probléma, és arra is fel kell készülnöm! Köszike!!! :)

Koda, azóta semmi gond, hál' Istennek. Ha féltem tőle, hogy gond lesz, mert rengeteget takarítottam, de semmi probléma. Most ledőltem, hogy végeztem mindennel, és a kis drágaság rögtön beindult odabent! Olyan jó érezni, hogy jól van! :)

A varrónőhöz holnap megyek, kíváncsi vagyok, mire fog vele menni. Ha jól hallottam, holnapra már kicsit jobb időt mondtak. Bár otthon - Miskolcon - általában rosszabb idő van, mint itthon. De reménykedjünk, hogy tényleg jól fog alakulni minden.

Az AFP óta picit tényleg megnyugodtam. Már alig van 2 hét, sőt szerdán már csak 1 hét lesz a 19. heti UH-ig. Már van időpontom is, és a szülésznővel is aznap találkozunk. Kíváncsi vagyok!

Lányok, lehet, hogy Virág nem jutott el a dokihoz?! Akkor viszont még várnunk kell keddig. Vagy pedig nem tud netezni sehonnan! Tudtam, hogy el kellett volna kérni a számát. Senki nem tudja közülünk???

Na, megyek, a párom felvetette, ne rendezzük-e át ma este a hálónkat. Lassan ki kell találnunk, hogy fogunk elférni, ha megérkezik a baba. Jaj, olyan jó már ilyeneken gondolkodni.

Puszi mindenkinek!
titi_27
 
 


Szia Titi!

Nekem is jó volt ilyenekre gondolni, sokkal szívessebben voltam a szobában, s sokat segített a babavárásban-lelkileg való felkészülésben.
Most nem lesz külön babaszoba, mert a kicsi születése után, ha minden jól megy költözünk-ez annyit jelentene, hogy csak az új lakásban lenne babaszoba. :)

Ugye nem egy szobában lesz veletek a pici??

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziszi,
Bocsi, de miért baj, ha egy szobában lesznek a Babával? Szerintem, ha ez megnyugtatja Titit akkor csinálják. Ez még nem jelenti azt is, hogy egy ágyban alszanak (na az már tényleg gáz)... Bocsánat, ezzel nem akarlak bántani. :D :D
Tényleg szorítok én is a bankok miatt. Remélem szép és a gyerekeknek barátságos helyet találtatok. És az uh-ról írjál mindenképpen. Nem is tudom kiírta, de tényleg a 11-13 hét között kötelező a genetikai uh, ilyenkor mérik a nyakiredőt (down-kór szűrés).

Titi,
Sajna én nem tudom Virág számát. Remélem az öröm miatt nem ér gép közelbe:):):)
Szerintem csinálj úgy mindent, ahogy Te gondolod (érzed). Így is rengeteg kétséged lesz, de hidd el érezni és tudni fogod, hogy mi a jó Nektek:):)
Aranyér ellen pedig tényleg egyél sok rostosat. Szülés után meg ha érzed baj van inkább kezd el kezelni jó hamar, mert én nagyon sokáig szenvedtem. Csak mostanában múlt el szülés óta. Mondjuk nekem a beöntés miatt jött ki, de nagyon...

Koda,
jobbulást... A Párom pénteken este 8-ra ért haza, így csak sajna szerdán kapod meg a gyertyákat. És azzal tartozol, hogy babás leszel Te is.

Babakocsis közlekedés?
És egyáltalán, közlekedés terhesen és babával meg gyerkőccel? Szerintem még ne gondolj bele. Sajnos nagyon rossz az emberek morálja, ne számítsatok sok jóra. Egyébként nálam a babakocsi vásárlásnál elsődleges szempont volt a kocsi súlya.Nálunk nincs lift, így cipekednem kell, igaz csak az elsőre:(:(

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Bocsi, hogy belekotyogok, de Zyeppynek igaza van.
Szerintem első időkben a babának a szülő mellett a helye. Ha nem is a ágyában, de a szobában nyugodtan. Szerintem 10 családnál 9-ből így van...

Hozzáteszem Marci majdnem 2 évig aludt az ágyában. Aztán átszokott közénk. Na ezt nem kommentálom, de erről annyit, hogy hova szokatom a gyereket :lol:

Zseppy :lol:
Oké, áll az alku :wink: köszi!

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok!

Mindenki csinálja, úgy, ahogy neki a legjobb!
Szerintem egészségesebb, ha külön szobában van.
Én mindkét gyereket a másik szobában altattam, s ez nagyon bejött, a baba megszokja azt a helyet, ahol van, később már nehezen lehetne áttenni máshova.
Inkább én mentem ki hozzá, majd, ha elaludt bújtam párom mellé..
Próbáltam 1-1 éjszakát vele aludni, de nagyon keveset aludtam, mert a baba érezte a közelséget és a cicin érezte legjobban magát-én meg nem tudok oldalt feküdni sokáig.
Mondhatjuk, hogy ott lesz a kicsinek jó helye, ahol a szülők jónak látják. Ha az ajtó nyitva van, és olyan hallótávolságban van a baba, hogy még a szuszogását is halljuk, nyugodtan alhat külön szobában.
Ma már a legtöbb szülő az első hónapokat egy szobában tölti a kicsivel. Az anyának így kényelmesebb és egyben megnyugtatóbb is. Ekkor azonban felvetődik a kérdés: vajon nem lesz-e nagyon fáradt, kialvatlan apa, akinek reggel munkába kell mennie. Súgva mondom csak - mert kizárólag saját tapasztalat, tudományosan nem megalapozott -, hogy az apák egy idő után egyáltalán nem ébrednek fel a kicsire. Fogalmuk sincs, anya hányszor szoptatta, tette tisztába a picit éjszaka. Ezzel ellentétben, ha egy éjszakára kettesben maradnak, apa ugyanúgy felriad a kicsi minden mozdulatára. Úgy látszik, a természet ebben nem tévedett.

http://www.lll.hu/kozos_alvas
La lenche Liga cikke, ha tehetitek ezt a honlapot sokat nézegessétek. http://www.lll.hu/



Mégegy cikk: http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=180554


Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziszi,
Tudomáyos cikkek még arról is vannak, ogy mennyire jó az, ha konkrétan egy ágyban alszik anyával meg apával a baba. Még a spektrumon is ment sorozatban, hogy milyen jó hatással van a baba pszichéjére. De az már tényleg túlzás. Szerintem mindenkinél más válik be. És akkor sem kel fel apa, ha egy szobában vannak ez meg az én tapasztalatom. Az első pár napban naná, hogy kel, de az teljesen más szitu. Aztán csak kérdezgette mi volt este. Viszont az tény, hogy szoktassák az ágyába, mert tényleg megszokja a saját kis vackát. Viszont mi utána bárhova tehettük kiságyát a lényeg a saját ágyacskája volt.
Viszont ez tök jó, hogy mindannyian el tudjuk mondani a saját tapasztalatunkat. tényleg nem akartalak ezzel bántani vagy bármi, remélem nem így érezted??? Meg tudod első babánál az ember sokat aggodalmaskodik, nem tudja mit csináljon.
És a lényeg az, hogy nagyon szeressék a babát és érezze is a baba.

Nem tudom, hogy kinél van klub tv, de azon vasárnap délelőttönként megy egy sorozat, ahol problémás gyerekekkel foglalkoznak. Nagyon érdekes:):):)

Koda,
Nálunk annyi az alku nagyfiammal, hogy az ágyában kell elaludnia, ha pedig valami baja van nyugodtan jöhet közénk. Mi is az együtt alvástól jutottunk el idáig. Már ez fél siker.Bár most amikor hazajöttem a kórházból inkább aludt napokig a földön, csak mellettem alhasson és fognom kellett a kezét.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Na, végül tegnap annyira fáradt voltam, hogy elmaradt a szobarendezés.

Sziszi, egy szobában lesz velünk, de valahogy ez a szükség miatt. Két szobánk van a lenti szinten, az egyik a nappali+konyha, oda nem tehetem ki a picurt, így marad a másik szoba, ami a hálónk. Aztán ha jön a második baba, addig tervezzük, hogy megcsináljuk a felső szintet is, ahol lesz 2 gyerekszoba. Is-is érzéseim vannak, mert mind ahogy Zseppy mondja, valahogy megnyugtatóbb, ha ott van egy szobában velünk, főleg, ha éjszaka fel kell kelni hozzá. Apuka meg úgyis jó mélyen alszik. De szerintem amúgy sem árt, ha az apuka is felébred néha, érezni a feladatok súlyát és a felelősséget. Szóval, egyelőre így lesz. Elég kicsi az a szoba, és nagy a bútor, meg egy franciaágy van benne, úgyhogy nehéz úgy átrendezni, hogy a kiságy+pelenkázó is beférjen.

Zseppy, értem, ez a beöntéses dolog elég rosszul hangzik. De csak elmondanak mindent szülés előtt még időben. Akkor az ember lelkileg is fel tud készülni nagyjából mindenre.

Lányok, mit szóltok az egybe kiságy+pelenkázóhoz? Amit később át lehet alakítani kisággyá+éjjeli szekrénykévé? Biztos ismeritek. Vagy inkább külön ágy+pelenkázó? Lassan el kezdtem nézegetni.

Mesi, köszike a címet és a számot a vecsési üzlethez, szerintem fel fogom hívni őket, ha kicsivel is olcsóbb, megéri kimenni. Amúgy is közel van hozzánk.

Na, megyek, mert jönnek az anyósomék ebédre, sütöm a rántott húst.
titi_27
 
 


Titi!
Mi külön ágyat és pelenkázót vettünk. A pelenkázó egyben ruhásszekrény is. Jó is volt, hogy különállót vettünk, mert tudtuk mozgatni őket átrendezéskor.

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Szia Titi!

A beöntés nem vészes..

Ha kicsi a hely vegyetek külön kiságyat s egy rárakható pelenkázólapot.
Mi a pelenkázón kb.6-8hónapos koráig tudtuk pelenkázni..nagyon mozgékony. :)

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Zseppy: ha a cikkekre kattintottál, láthattad, nem a különalvást támasztottam alá. :P

Nem sértődtem meg, mert én nem azt mondom, hogy mi csináljuk jól csak azt nekünk ez jött be!

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Titi!

Sziszikének igaza van :) Ne izgulj!
A beöntés rosszul hangzik, de mire észrevettem, már kész is volt. Még a kellemetlen kategóriába sem tartozott. Na persze nem szoktam rá :lol:

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Ja igen!
Ahogy Sziszike mondja, a pelenkázás csak addig egyszerű, míg a fiatalúr (vagy hölgy) el nem kezd izegni-mozogni. Igazából pár hónapot használtam, mint pelekázó. Aztán csak mint ruhésszekrényt.
Fél éves kora után úgyis le akar áldóan esni a pelenkázóról. Különösen a mozgékonyabb babák. (mint Marci is....) Alig fogod tudni elkapni. :lol: Úgyhogy én leginkább alacsony ágyon vagy a földön pelenkáztam. Minden ismerősöm azt mondja, ha születne megint kisbabája, nem venne pelenkázót. Legjobb a mozgatható pelenkázólap.

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Titi,
Pelenkázónál azt gondold át mekkora helyetek lesz együtt. Nekünk rátehetős van, ugyanazért, amit Sziszi is írt. Igazából a pelenkázót olyan féléves koráig használtuk, utána ahogy esett úgy puffant nagyfiúnál a pelenkázás. És nálunk ezermester nagypapa csinálta...

Sziszi,
Remélem is!!!!! :P :P :P
Tényleg és Ti merre fele nézelődtetek, ha szabad megkérdezni. Lehet nekünk is költözni kell:(:(:(:(

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok,

Lemaradtam a nagy "vitáról" :)
Én is elmondom a véleményem, hogy nálunk hogy volt!

Nálunk Vivi velünk volt egy szobában, majdnem 3 éves koráig. Azóta van külön szobája. Volt külön kiságya amikor megszületett, de kb 1 éves korára dönthettem, hogy én alszom az ő ágyába, vagy ő az enyémbe :lol:
Egy ideig átmászkált hozzánk, aztán szépen visszaszokott. Aztán amikor külön szobába raktuk, simán elaludt, és végig is aludta az éjszakákat (azóta is, egyszer sem kel fel). Akkor már élvezte, hogy neki külön birodalma van! :)
Ha lesz kistesó, akkor ő is velünk egy szobába kezdi az életét. A hálószobánkban lesz a kiságya, és utána azt a szobát kapja majd meg. Nem tervezem igazán, hogy mikor, én úgy gondolom, hogy az majd jön magától!

Az ágy-pelenkázó-val kapcsolatban:
Nekem egy jó nagy kiságyam van 140cm*70cm-es. Külön pelenkázó (szintén nagy méret). A kiságyat át lehetett alakítani gyerek ággyá, és Vivi ovis korában még azt használta! Nekem az nagyon bejött!
A pelenkázó alját pedig játékok tárolására használtuk, imádott belemászni, és kiszórni mindent. Ja! és oda bújt el! :)
Ezeket én megtartottam, úgyhogy nálunk ez nem kérdés a következőnél sem.
Én azt gondolom, hogy kiságyból mindenképp érdemes nagyot venni, és ha van hely pelenkázónak, akkor azt is, de az nem annyira fontos! Kiságyra tehető pelenkázólappal simán meg lehet oldani!

Virág telefonszámát ezek szerint senki nem tudja!? Olyan izgatott vagyok miatta! Vajon mi lehet vele? :)

Koda, hányadik napnál vagy? Ugye méred a hődet rendesen!?!

Mesi, az a hányás nem túl jó! Ahogy igy leírod elég valószínű szerintem is a reflux! Szegény! :(
A hugom (10 éves) szintén refluxos, és gyógyszerrel csodálatosan rendben tartható ám!!!
Gondolom nem a Madarászba mentek ti?

Titi, kérdezted a munkahelyemet.. Kicsit hosszú lenne leírni! A lényeg, hogy nem benn fogok ülni az irodában, hanem cégekhez kell kijárnom ügyfeleket szerezni a banknak :(
Majd a következő fagyizáson elmesélem hogy hogy működik, ha tényleg érdekel!

Képzeljétek végre apa 4 napot itthon volt velünk! :) Jöttünk-mentünk mindenfelé, kicsit feltöltődtem a szeretetével!
Ma például bringáztunk egész nap (fáj is mindenem).
Ja, meg voltunk a Természettudományi múzeumban, megnézni a Vácon talált múmiákat! Nagyon érdekes volt! :)

Bocsi, hogy sokat irtam!
Ritkán jövök, de akkor le se lehet lőni :roll:

puszi mindenkinek!

ui: Vivi már jobban van szerencsére. ...holnap megy isibe! Kiváncsi vagyok onnan hogy jön vissza!?!
csné
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy tegnap nem jöttem, de nagyon elfáradtam, mire a vendégek elmentek. Hát az idő sajnos nem kedvezet nekünk, így a gyerekeket nem tudtuk kivinni a búcsúba. Egész délután esett, ezért a tesómmal kimentünk, és vettünk nekik lufikat,játékokat mert nem lehetet velük bírni.
Remélem Koda Nektek jól sikerült a Szülinap, mivel ma a szelet leszámítva jó volt az idő. Végül hol tartottátok a szülinapokat?

Én is elmesélem náluk, hogy volt, ha már mindenki elmondta.
A Rezi eleinte velünk aludt egy szobába, majd 1 évesen átvittük a saját szobájába. Egy darabig átaludta az éjszakát, de mikor beteg lett, akkor mindig ott aludtam vele a szobájába, mert egy kihúzhatós sarok garnitúra is van nála.
Azóta is a szobájában alszik, igaz a mi szobánkban altatom el, de utánna átvisszük. Sajnos általában 2 órakor felkel (hetente 3x), és akkor átkell hozni, és néha reggelig ott marad, de most akarjuk erről is leszoktatni, persze fokozatosan. Tudom nem lesz egyszerű, de a kistesó születéséig csak megoldjuk.
Ja, és az ágya nekünk is olyan mint Ágiéknál Vivié, és már mi is átalakítottuk, így sokáig jó lesz neki.
A pelenkázó nekünk olyan, amit át lehetett alakítani, és kis éjjeli lett belőlle. Azért jó, mert kevés a szekrény a szobájában, és lehet bele pakolni.
Titi!
Mi vettünk a pelenkázó tetejére egy műanyag pelenkázó szivacsot, és azt oda tettem, ahová akartam. Eleinte mindig a szobánkban vetkőztettük le, és hagytuk egy kicsit mesztelenkedni a franciaágyon, és ha bepisilt se volt gond, mert azt csak le kellett mosni. Nagyon élvezte, mert a család ilyenkor mindig átjött, és persze ő is pelus nélkül lehetet.
Később mikor már tanult ülni, akkor letettem a szőnyegre, és azon játszott, mert ha eldőlt, akkor is puhára dölt, és nem ütötte meg magát.(akkor már nem azon pelenkáztam, hanem az ágyon, mert úgy nekem is kényelmesebb volt)
Gondolom a többiek is ezért írták a hordozhatót. Nagyon sokféle méret van, de majd látod, ha elmentek vásárolni.
Remélem segítettem valamit!

Virág számát én se tudom, de már jó lenne ha jelentkezne.

Holnap jövök, addigra remélem Virág is jön.
Bocsi, hogy ennyit írtam.
Puszi mindenkinek:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Sziasztok!

Titi
Nálunk kiságy és rátehető pelenkázólap volt. Nekünk sem fért be a hálóba külön pelenkáó szekrény. Kb fél éves koráig velünk aludt egy szobában , de a saját ágyában. Aztán külön szobája lett és ott aludt egyedül. Sajnos valamit nagyon elronthattunk, mert most már nem hajlandó egyedül aludni. Kb két éves kora körül kezdett el átvándorolni hozzánk éjszaka, eleinte vissza vittük, de ez sem működött, mert már a végén óráként kelt fel és jött át, így most közöttünk alszik.

Oné
A köztünk alvásról és is szeretném leszoktatni, de nem megy. Nagyon bízok benne, hogy ha megszületik a kicsi akkor változik minden. Igy most nem erőltetem a dolgot.
A szobatisztasággal szintén nem haladunk. A kakinál már előtte szól, de nem hajlandó ráülni sem a bilire sem a vécére. Naponta ülünk a vécén, de nem történik bele semmi. Tehát sehogy sem állunk. A nyárban és a melegben van minden reményem.

Csné
Ez az új munkakör neked is jobban tetszik, vagy a régit csinálnád inkább tovább?
Úgy látom Vivi is jobban van ha holnap megy suliba. :)
A családi kikapcsolódás is jó volt, ahogy kivettem a szavaidból. Kár, hogy a férjeknek nincs erre több idejük. Nekik sem árt a pihenés.

Koda
Jobban vagy már, torokfájás elmúlt?
Hogy sikerült a szülinapozás?

Ma Dávid anyósoméknál volt, így kettesben lehettünk a férjemmel. Jó volt olyan mint régen amikor még nem volt gyerek. Egész nap pihi, filmnézés, romantika.
Holnap megyek a vércukros vérvételre. Már most nem akarok, mert éhen halok addig amíg le nem veszik az elő adag vért és nem ehetek.
Megyek mert holnap korán kel kelnem.
Jó éjszakát!

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziasztok!

Titi: tök jó dolog, ha van helytek a későbbi átalalkításokra. :)

Zseppy:mesélj arról milyet keresel, segítek az egyik legjobbat kifogni..ha gondolod írdd le priviben mik az igényeitek..
Miért kell mennetek? Most hol laktok?

Zsuzs: jó lehetett a tegnapotok.. :wink:

Mi utoljára a szülőszobán voltunk kettesben. :P

De nem baj, mert nekünk, így jó, ha Anna se lenne velünk azon gondolkoznék mi van vele, nem lenne egy nyugodt nap. Majd, ha nagyobb lesz..igaz addigra megint lesz egy pici-de addig is a szülőszobán akkor is kettesben leszünk..eleinte. :wink:

körkérdés lehetne, hogy szoktatok-e kettesben lenni?
2.ha meg lesz a baba, most, hogy látjátok vigyázhatna-e más is rá és akkor mikor, hogy kettesben legyetek.??

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
Ezt a babaszobán találtam! Ha gondoljátok, írjátok alá ti is, hátha tudunk segíteni ezeknek a babáknak és szüleiknek, hogy többet lehessenek együtt! Én már aláírtam! :-)

Sziasztok!

Mint azt tudjátok, Áron kisfiúnknak shunt-je van, sok más kisgyerekkel, babával egyetemben. Ezt az idegsebészeti beavatkozást az Amerikai úti Idegsebészet gyerekosztályán végezték. A műtét mellett lelkileg a legnehezebb az volt, hogy csak keveset lehettünk Áron mellett. A házirend a kórházban nem engedi a látogatást a műtét napján, egyébként pedig napi kétszer két órát. Ezt be is tartják.
Ezért szeretnénk egy petíciót benyújtani a kórház vezetőségének. Ebben azt kérjük, hogy biztosítsák a lehetőséget, hogy gyermekünkkel együtt maradhassunk. Ezt a jogot a törvény is kimondja. Csak egy sámlit szeretnénk...
Ehhez gyűjtünk aláírásokat, amihez ti is hozzájárulhattok, bárki aláírhatja. Ha van két percetek, és egyetértetek a leírtakkal, elektronikus úton ti is hozzájárulhattok a kezdeményezéshez. Ha van öt percetek, továbbküldhetitek jóbarátoknak...
Sajnos csak ilyen módon tudunk lépéseket kikényszeríteni a vezetőségből. (Reméljük!)

http://www.petitiononline.com/oiti/petition.html

Köszönjük mindenkinek!

Viki és családja
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
Olyan jó hétvégénk volt!Igaz,hogy esett végig az eső, de kettesben voltunk, lustiztunk, dvd-ket néztünk, jókat ettünk, dumcsiztunk.Jól feltölti az embert pár ilyen nap:)
Ma megyünk a MOM-ba UH-ra, tudjátok a magas afp miatt.Kicsit izgulok,de legbelül valahol tudom, hogy minden rendben van.Azért ha ott leszek, biztosan remegni fog a térdem.
Picur sokat mozog, és mostmár rendszeresen, úgy értem, van egy napi ritmusa pl 7-10-ig folyamatosan mozog, aztán 13-16-ig, utána este 6-8-ig és a következő az este 10- hajnalig.Kíváncsi leszek, hogy ebből megmarad-e valami amikor megszületik?
Gondolkodunk a nevén, eddig úgy tűnik, hogy a Bence jön be mindkettőnknek, vagy esetleg Dávid, de a Balázs és Máté is versenyben van.Nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz neki nevet választanunk!

Akkor én is elmondom: Mi külön szobába tervezzük tenni a fiatalurat, de szerintem ezek a dolgok úgyis csak akkor derülnek ki amikor már tényleg itt van, és a gyakorlatban dől el.Különben is az sokkal fontosabb, hogy rugalmasak legyünk és figyeljünk a baba és a szülők igényeire, épp ezért előre nem tudom eldönteni, hogy mi lesz.Majd hozza az élet.Én egy kanapét is szeretnék berakni a baba szobájába, hogy amikor át kell mennem, ott is kényelmesen tudjunk szopizni, ne kelljen hurcolászni.Aztán majd kiderül.

Virág!
Virág!
Virág!

Hol vagy már?

rimar
rimar
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors mondat! Sajnos egész héten helyettesítek egy kolleganőm, úgyhogy én számlázok, így elég kevés szabadidőm marad. Szerintem csak délután fogok tudni jönni! De igyekszem!
titi_27
 
 


Sziasztok!

Ma túl vagyok a 12 hetes UH-on, ami nagyon jó!!!
Minden rendben van a picivel, egészséges baba.

Megkérdeztem és lehet a kórházban elvégeztetni a vizsgálatokat.., be kell jelentkezni előre.
Csütörtök 8ra megyek vérvételre, 27én lesz meg az AFP-m és júli 11-én a következő UH-om.
Sőt a EKG-t is megcsinálják ott, nagyon örültem ennek, mert előző terhesség alatt eljártam az Örs-re terhesgondozásra.
Ez jó hír!!!

Majd írok az eredményekről.

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Látom, megoszlanak a vélemények a kisággyal kapcsolatosan. Igazából ha külön pelenkázót veszünk, azt csak kisszekrénnyel egyben, mint Koda nálatok lehetett. Attól függ, hogy jön össze az átrendezés. Még mindig nagyon filózom viszont az egybekiságyon, mint Ági, nektek is volt. Szerintem egyre gondolhatunk.

Nézzétek meg, nagyon filózom ezen. Persze, attól függ, be fog-e férni hosszában. Ha nem, akkor marad a sima kiságy, és talán egy kisszekrény rajta egy pelenkázóval, mert szekrényke akkor is kellene. Csak ez a szoba, olyan zsúfolt. Tuti, hogy legalább egy szekrényt ki kell belőle vennünk.

Csak hogy lássátok, miről is beszélek konkrétan!

Kép

Szóval, ez az a bizonyos szoba. Mindösszesen négy hatalmas ruhásszekrény van benne, és egy franciaágy. Nagyjából fullon is van így a szoba. Persze, ez csak átmenet, amíg ránk nem szakad a bank, hogy le tudjuk cserélni a régi búrorokat...

Kép

Ez pedig az az ágy, amiről annyit beszéltem. Ezt később át lehet alakítani rendes ággyá.
titi_27
 
 


Sziasztok!

Ma délelőtt voltam terheléses cukros vérvételen, vizeletvizsgálaton és uh-on. Rengetegen voltak biztos a pünkösd miatt.
Minden rendben van a kicsi nagyot nőtt. Folyamatosan a magzatvizet itta az uh alatt. Eredményem a héten lesz bízom a jó lesz.

Sziszi
Igen jó volt a tegnap.
Mi is ritkán tudunk kettesben lenni. Általában a nagy bevásárlások idején, de ugye az nem rólunk szól.
Dávidot kb 15 hós korától hagytuk a nagyszülőkre először, vagy de vagy du.Ugyanis a déli alvásnál még szopiztunk. Akkor maradt egész napra(10-től 5-ig) nélkülem amikor már nem cicizett. Bevallom eleinte nem tudam másra gondolni csak arra vajon minden rendben van e. Aztán rájöttem jó kezekben van és ő is élvezi a nyagyszülőkkel eltöltött időt igy kéőbb már nem aggódtam. Most már nekem s jó, hogy van egy kis szabadidőm amikor azt csinálok amit akarok. Mondjuk ez havonta 1 napot jelent.
Két éves elmúlt amikor próbaképpen egy hétvégére is otthagytuk. Akkor sem volt gond, bár izgultam mi lesz az esti alvásnál de minden rendben zajlott. Így mertük egy hétre itthonhagyni amikor elutaztunk. Igaz mind a két nagyi vigyázott rá, a hét elején anyósom utánna az anyukám.

Titi
Jó munkát!

Rimar
Nem lesz semmi gond az uh.on. Fogd fel úgy, hogy újra láthatod a fiatalurat. Látom már van egy két név. Ne izgulj van még időtök kitalálni.
Mi már dűlőre jutottunk Áron lesz a fiúcska. Dávid már csak Áron babázza, szerintem végleges és nem keresünk tovább.

Virág
Hol vagy ? Már nagyon izgulunk érted!

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Na, még egy mini kép, igaz nem túl sok látszódik rajta, de nagyjból így fest most a fenti - jövőbeni - gyerekszoba.

Kép

Hát, kicsit kényelmesebb lenne, ha már készen volna, és ezt lehetne berendezni gyerekszobának. :( De talán a második babánál már meg lesz. Bizakodó vagyok! Már csak a padló hiányzik, meg a fürdőszoba teljes egészében.
titi_27
 
 


Sziasztok!

Titi, meg vmi élelem is hiányzik a tányérról. :wink: Éhesen lassabban megy a munka. :)

Remélem összejön, amit szeretnétek!

Virág, mikorra van kiírva? Mi lehet vele?

Táblázatot rakjuk megint fel...

Zsuzsa: Zsolti már 5 éves, őt elengedem 1-1éjszakára nagyszülőkhöz is, de Annát még nem tudom. Szülésnél viszont másra lesz bízva, de akkor nem ezen fogok aggódni.
Még nem voltam nélküle, s nem bíztam másra csak páromra...azt beszéltük, nincs olyan hely, ahhova vágyódnánk és nem lehetnének velünk. Néha persze jó lenne egy kis kikapcsolódás, de ezt egy nyaralás, majd remélem pótolja.
Ha kapunk üdülésicsekket megyünk nyaralni, ha nem idén akkor lakásprojekt van!!

Nyaralás, 6 éve nem voltunk. :(
Hiányzik, viszont kirándulunk, piknik, sütögetés, fürdés...azért igyekszünk pihenni, de mégsem az igazi.

Ti jártok rendszeresen? Babával is?

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

12 hetes UH-os eredmények.

BPd:20,2mm
AD1:19,4mm
Femur:7,6mm
OFD:26,1mm
AC:60,3mm
Bms:80gramm
HC:72,7mm
CRL:62,1mm
NT:2mm.

Élénken mozgó magzat, átlagos magzatvíz, a lepény a mellső falon kialakulóban.

Szívhangját jó volt hallani.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Hát lányok mi most egyenlőre abbahagyjuk a bébicsinálást. Volt egy jóóóóóó nagy veszekedésünk itthon. Mindegy is, a vége az lett, hogy vissza kell mennem dolgozni. Csak az a ciki, hogy 5 hónapja mondtam, hogy nem megyek, mert akarunk tesót. De máshogy alakultak a dolgok itthon. Úgyhogy délelőtt fel kellett hívnom a főnökömet, aztán benyögtem neki, mégis csak kellene a helyem. Szerintem elég mérges volt, mert csak hümmögött, meg hogy meggondolom még.....Majd mostanában fog visszahívni. Ráadásul már fel is vettek helyettem mást...............Nem tudom, hogy kötelezőek -e visszavenni, de ha csak kényszerből teszik, akkor abból nem kérek inkább. Ááááááá....kicsit ki vagyok akadva. Most meg itt ülhetek a telefon mellett.
Nincs itthon a legjobb hangulat.

Titi!
Jó az az egyben ágy-pelenkázó is:) Aranyosan néz ki, bár jó nagy lehet.

Zsuzsa, Sziszike:)
Örülök, hogy a babáitok remekül vannak :lol:

Zsuzsa, Gyöngyi:)
Torokfájás javulgat, és a végén nem lett belőle nagyon durva állapot.
A szülinap is megvolt, csak 11-ig esett. Utána viszont sokat sütött a nap. Délután 4-kor megint elkezdett esni, de jöttünk is haza, így mindegy volt. Végül is a házba be tudtunk menni, de inkább a teraszon üldögéltünk. Marci meg a szakadó esőben gumicsízmában......


Ági:)
A 7. napon vagyok, de ahogy írtam, most nem foglakozok vele.

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Koda!!! Hogy-hogy vissza KELL menned dolgozni? Nem csak méregből vágtatok egymás fejéhez dolgokat, aminek ez lett az eredménye? Kötelező visszavenniük igen, reméljük, hogy nem lesz semmi rossz szájíz a főnöködben. Tudod, általában szeretik tudni, kb mire számíthatnak, biztos meglepte őt is, hogy pikk-pakk vissza akarsz menni, mindenféle előjelzés nélkül. Szerintem érdemes már legalább 1/2 évvel a visszamenetel előtt jelezni a munkáltatónak, hogy vissza szeretnél menni. Talán értékelendő az időben való jelzés. Bár a fene tudja, embere válogatja!

Mindenesetre remélem, hamar rendeződnek otthon a dolgok, és minden rendben lesz a munkhalyeden is!

Lányok, majd' leszakad a hátam meg a hasam, úgy elfáradtam ma idebent. Ez a két munkakör egyszerre igencsak megvisel. A kolleganő egész jövő hét keddig nem lesz. Őrületes! Én meg egész szeptemberig bírni akarom? Háááát, nem tudom, valóban menni fog-e, vagy ez tényleg csak egy álom. :(

Ha minden jól alakul, ma megyek 18.00-ra tornázni, és a férjem pedig elhozza a hűtőnket, ugyanis végre megvettük álmaink hűtőjét!!! Több, mint fél éve nézegetjük, és most végre összejött rá az anyagi is. Úgy örülök!!! :)
titi_27
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: