Új privát üzeneted érkezett!

Este a kisfiam kérte, hogy ne lomtalanítsuk a kismotorját és az oviba se vigyük el (ezt javasoltam neki éppen, mivel már úgysem használja, amióta megtanult kétkerekűn biciklizni), mert szeretné félretenni a kistestvérének :) Pedig még nem is tudja, hogy lesz és nem is nagyon beszéltünk róla (mármint arról, hogy szeretnénk) előtte a férjemmel. De kb. egy hónappal ezelőtt többször is megjegyzéseket tett rá, hogy ezt vagy azt a ruháját félreteszi a kistestvérének és hasonlók - én meg majdnem elbőgtem magam, arra gondolva, hogy ki tudja, mikor lesz az, ha egyáltalán lesz - és mégis neki lett igaza, megérezte :)

Az utóbbi napokban/héten egyre erősödő undorral nézem, amikor a család többi tagja húst eszik, és mielőtt kinyitom a frizsidert, egy mély lélegzetet veszek, hogy ne érezzek semmi hússzagot - mikor múlik ez el? (Amikor a fiamat vártam, nem volt ilyen kifinomult vizslaorrom :wink: )

Vöcsök
vöcsök
 
 


Szia Vöcsök!

Gratulálok!
Én ikreket vártam, egy kisfiút és egy kislányt. Nekem a 22 héten múltak el a rosszulléteim.
De átlagosan a 12 hét körül mgszűnik.

KépKép
flame
 
 


Szia Flame!

Gyönyörűek a babáid. Milyen idősek? Sikerült kihordanod őket (végig)? És hogy szültél? Nekem nagy álmom, hogy másodszor sem csásszár lesz :)

Vöcsök
vöcsök
 
 

 
 

csajok én kismamiság nélkül is tudok felejteni :shock: ,a pénztárca a hűtőben köt ki,a telcsimet meg kell csörgetni hogy megtaláljam,és most 3*jártam körbe a lakást a vizes üvegecskémért.... :? néha pedig szavakon gondolkodom,nem jutnak eszembe.

Lányok aki még nincs a táblicskuban az adatokat írjátok le és Kandi nagy ügyesen bevarázsol titeket!!!

Szép,békés álmokat!
Vendég
 




Tudna valaki arra választ adni, miért nem hajlandóak nekem Norcolutot felírni a dokik?
Már 60 napja nem menstruálok. A dokik akiknél voltam, azt mondták PCO mellett azt nem lehet felírni. És ha nem jön meg? A metformin önmagában tuti nem hozza meg. Végső mentsváram az üzemdoki, ő felír bármit...a végén +pénzt kell adni a magándokiknak is, hogy felírják végre a megfelelő gyógyszereket.
babancs
 
 


Babancs!Javitottalak,holnap számos leszel:)
Én a helyedben tuti dokit váltanék!(saját vélemény!)Ha csak nem annyira profi,hogy tudja,hogy 1-2 napon belül megjön,vagy napokon belül.....vagy valami nagyon jó indokot mond!
Igaz Nekem volt 129 napos is,de addig majd 2 naponta jártam vérvételre,Uh-ra!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Babancs!
Nem tudok segíteni, nekem a doki, aki kezel PCO-val, írt fel Norcolutot is, amikor szükségesnek látta.

Kandi!
Légyszi ne stresszeld már Norkát. Nem tudom, mi a gáz szerinted 06. 06. 06.-tal, de szerintem bármelyik nap szép és tökéletes, amikor a gyermekünk megszületik. Igaz, én is örültem, hogy nem szeptember 11-én született meg a fiam (egy évvel a tragédia után), de még akkor sem lett vona semmi baj. Így szeptember 13-án született meg (amúgy még pénteken is). Reggel 6-kor megindult elfolyt a magzatvíz, 3 laza és három keményebb óra után fél 12-kor megszületett. Én nem vagyok babonás :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Babancs!!!

Nekem régen a dokik egyből írták,de a mostani doki azt mondta hagy dolgozzon a metform hormonok nélkül!!!! És igaza lett :!: 92 nap után spontán mensim lett (normál és talán pé is volt!!) én is kételkedtem elsőre de így jobb volt!!!! 100 nap után meg gondolkodtok majd,de reméljük nem kell! ja és nekem spontán ciklus nagyon ritka a 4/év az csúcs,és a laparos témához(nem tudom ki írta) nekem akkor azzal jöttek a dokik hogy 6hónapig tuti lesz pé és mensi ,meg persze jön a terhesség...hát nem, egy csepp vér se lett hónapokig nem, hogy terhesség :evil: :!:
Vendég
 


Köszi csajok a tanácsokat!
Azért olyan elkeserítő, hogy régen volt peteérésem..bezzeg akkor még nem akartam gyereket!
Egyszer 15 éves koromban, másodszor 18 évesen fordult elő. hogy 6 hónapra kimaradt a menstruációm. Ennek pszichés oka volt, új sulit kezdtem...környezetváltozás stb. De akkor volt ovulációm, ezt UH alátámasztotta. semmit nem szedtem rá. 6 hónap eltelt mind2 alkalommal és utána helyreállt a ciklusom. Amúgy szabályos volt.
Olyan furi, hogy a PCOS-nek nem tudják az okát. Valahol azt olvastam, hogy ez genetikai rendellenesség, és csak akkor PCOS, ha már serdülőkorban is voltak ciklusproblémák. Egy doki azt mondta stressz nem okozhatja. Érdekes módon a háború alatt sok nőnek elmúlt a mensese. A szervezet így reagált a sok félelemre, természetes fogamzásgátlás vette kezdetét.
Nagyanyám úgy szült 2 gyereket, hogy egy évben jó ha 2* menstruált..assem tudta, hogy terhes sokáig.
Szerintem a stressz nagyon is szerepet játszik a hormonháztartás felborulásában.
Most is a szakvizsgám miatt nagyon sok idegeskedés van, előtte 2 hetente megjött (illetve barnáztam), levizsgáztam..azóta minimális vérzés sem jelentkezett. Olyan szörnyű..azt írják a petefészek kimerül ilyenkor :(
babancs
 
 



Nekem a meddőségiben simán felírták a Norcolutot, csak annyit mondtak, hogy előtte csináljak terhességi tesztet... szóval én arra tippelek, hogy azért nem merik a dokik felírni, hátha terhes az ember csak még nem mutatja ki a teszt (ld. pl. pont előző nap esett teherbe... vagy ki tudja)... én legalábbis csak azért mertem nyugodt szívvel bevenni anno a Norcolutot a már nem is tudom hanyadik napnál mert a hőm alapján egyértelműen nem lehettem terhes... (hát erre is jó a hőmérőzés:) )
Vendég
 


Szia Kandi!Beírnál engem is a táblázatba??
Kor:26
Lakhely:Gyula
Metformin:2*850
Kezdés:2005 02....
c.hossz:változó
c.n.:32
Előre is köszike!Niki
niki26
 
 


Kép

Niki26 ,benne vagy Te is....de mivel már kedden írtad....nem tudom....ma vagy tegnap voltál a 32.napon?Ha ma 33.cn-akkor szólj!Este javitok! :)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Sziasztok csajok!

Csodálatos hétvégém volt.
Kandika, kiegészítheted a táblázatot. Pénteken teszteltem egy két csíkosat!!!!!!! A saját számításaim szerint 6 hetes, február 3.
Érdekes, hogy a hasfájásom elmúlt, és nagyon jól érzem magam. Nincs hányiger, néha egy kicsit görcsöl a hasam, aztán elmúlik.

El se akartam hinni, fel-alá sétáltam, és percenként megnéztem. Aztán másnap vettem egy elevitet. Azt gondoltam a 10. hétig szedem. Jól teszem?

Ma felívom Ácsot. :-)

A metformin csodákra képes, ezt mindenki bíztatására írom!

Még mindig szedem, kíváncsi vagyok Ács mit szól hozzá. Jó lenne valami kompromisszumot kialkudni, nem merem abbahagyni.
El tudná valaki küldeni azt a bizonyos cikket a terhesség alatti metformin szedésről? sternenschein@freemail.hu

Vagy esetleg kb mikor keressem a 86 oldalon?

Köszönöm!

Norka, mi újság nálatok? Többiek?

Sziasztok, legyen nagyon szép napotok!
Csilla
csillagfény
 
 


Kavicska, köszi hogy megelőlegezted a hetediket
:D Érdekes, mindenki előbb tudta mint én. A férjem is már mondta, Norka, Rambóka is javasolta a tesztet, meg egy lány is pénteken.
Én igazából nem is sejtettem volna. Nem volt hányingerem, csak úgy fájt a hasam, mintha megmérgeztek volna, olyan égetően, az meg számomra természetes volt, hogy nincs mensim 28 nap után, de még 35 után se feltétlen. Na meg nem is nagyon néztünk pét. Mindenesetre a hasfájásom a teszt után rögtön elmúlt. Azért lehet valami a pszichés hatásokban is.
csillagfény
 
 


Visszaolvastam 2 napot....

Espero! NAGYON NAGYON GRATULÁLOK NEKTEK!

Hogy vagy, kismama? :) Csodálatos érzés, hogy még nem látszik semmi, de benned növekszik valaki, most még csak fél-egy centi, de egy egyéniség, egy teljesen egyedi darabja az emberiségnek.

Csodás! Akik körülötted vannak, a buszon, villamoson, munkahelyen, nem is sejtenek semmit abból a csodából, ami most benned végbemegy. Ilyesmi gondolataim vannak 3 napja....
csillagfény
 
 


Halihó!!!!!

Csillagfény!!! áááá nagy gratula :!: szép lesz a napom,ilyen hír, babaeső!!!!!! pláne hogy egyszerrre kezdtük a metformot :wink:

Írj Te is egy kicsi összefoglalót,kérlek, mikortól tudod a pco-t miket szedtél,volt IR vizsgálatod milyen az inzulinod stb,oké?

Ki is a következő??? Adri, Kandi??? :wink: :wink: én úúúúúgy örülök három nap 3 pco-baba,Norka a népesség neked köszönhetően szaporodik!csajok én már ezt is világgá kürtölném,hogy tudom majd az én+ tesztemet titokban tartani :? :shock: :D :D

Norka hogy vagy,élesedik???
Vendég
 


Sziasztok, ezt nem hiszem el!!! :lol: Csillagfény, nagyon gratulálok! A napomat már mindenképpen széppé tettétek!!

Lányok, éjjel már nem aludtam. Negyedóránként-20 percenként voltak fájásaim, aztán reggel megint bugyogott belőlem valami, lettek 7-8 percesek is, most megint belassult, rendkívüli összevisszaság van. Nem bírtuk tovább a bizonytalanságot, és vettünk egy magzatvíz szivárgás tesztet, amit Rejo javasolt, és tényleg a magzatvíz jön belőlem, totál kék lett egyből a teszt....

Drukkot kérek, Kandinak majd üzenek!! Remélem nem küldenek haza!

Ja, Kandi a babonádat meg sem hallottam! 8) (Nem hiszek ezekben.)

pusz mindenkinek Norka (38+4)
Vendég
 


Csillagfény!

Minden napra egy baba????? :lol: :lol: :lol:
Nagyon nagy gratula!!!!!! :D :D :D
Ez a mensiszerű hasfájás a legbecsapósabb az egészben! Mindennap azt hiszed, h. másnap meg fog jönni! DE NEM !!!!!!

Kandika!

Ahogy elnézem nem leszel munkanélküli!!!
Most azon gondolkodom, h. a metformin ilyen jó, vagy csak a felvett tagok számával nő a babásodások száma, h. összességében tartsuk az átlagot! :lol: :lol: :lol:
Ha az utóbbi, akkor hirdessünk tagfelvételt!
Kérjük kedves olvasó üzemmódban működő ill. régóta nem jelentkező PCO-s sorstársainkat jelentkezzenek Kandika táblicskujába, h. ezáltal is segítsék mások ( v. saját maguk !!!)babásodását!!! :lol: :lol: :lol:

Norka!

Amíg még egyben vagy, jelentkezz be legalább, mert izgulunk ám erősen!!!!!
rambóka
 
 


Norka!

Mennek a drukkok
:!: nagyon izgulok a géphez fogok rohangálni.
Mi lesz itt ha ezek a kismamik érnek finisbe,nagy izgalom :D
Vendég
 


Norka, gondolok rád nagyon sokat!!!!!!!!!!!

Lehet, hogy estére már meg is lesz? :-))))

Köszönöm, hogy együtt örültök velem!

Majd írok, beszámolót. Munkahelyről netezek, ezt nem lehet mindig, mert nem akaron mindenki lássa, meg azért néha dolgozni is kéne valamit. :-)

De ígérem, összedobok valamit, és felküldöm.

Holnap lehet, hogy nem jövök, mert el kell menem egy tanfolyásra.
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Jaj, de jol indul a nap, ujabb kismami :D Csillagfeny, szivbol gratulalok a babasodashoz... :lol: ...Kavicska, ugy latszik Te tudsz valamit!...remelem szorgalmas lottozo vagy? :lol:
Norka, nagyon drukkolok neked.... :lol: ...Biztos vagyok benne, hogy minden jol fog menni... :lol:
Mindenkinek szep keddi napot kivanok!

Alice
alice27
 
 


Kavics!

Nemtom figyeled-e, de kérésednek megfelelően halad felfelé a táblicskuban a babásodási hullám!!! :lol:
És újabb 4-5 ember van tesztközeli állapotban!
rambóka
 
 


Csillag!
Nagy nagy gratula!!!! Úgy örülök Nektek!! :)

Norka!
Aztán ügyesek legyetek ám!!! Szorítok mindkettőtöknek! :)

Nálunk nem sok jó hír van... szombaton megjött, úgyhogy tegnap óta szedem a Clostit újra, de most a múltkori 2x1 helyett 3x1... eddig 4 tablettát vettem be, és az ujjaim már most olyanok mint a virsli... ha ez így megy tovább, lehet hogy ráfanyalodok egy kis furosemidre... :(

Kandi!
Ma 4.cn. Átjavítasz? :)

Szép napot Nektek!
andem
 
 


Upsz... visszaolvastam jobban... :)

Espero, Vöcsök!!!!
Nektek is nagyon örülök, bocs, hogy az előbb kimaradt!!!
:oops:
andem
 
 


Hát skacok... hatalmas gratula mindenkinek :lol: :lol: :lol: :lol:

Úgy látom hatalmas Metformin-robbanás várható a közeljövőben :)

[Norka: Hűha... megy a szurok ezerrel!

(Na nálam semmi sem várható... szex ugyanis jó ideig nem lesz még... szegény férjem háta még mindig ramaty és egyikünk sem szereti a szado-mazo szexet.... de holnap megy az idegsebész dokihoz aki talán végre kivizsgáltatja, mitől szokott néha beállni a háta... szóval van egy sanda gyanúm, hogy nem fogok szeptemberben átjárhatóságira menni... az a 6 sanszos-próbálkozós hónap PÉ ide, PÉ oda, ugyanis soha nem fog ilyen tempóban összejönni... bár nyáron igazából nem is nagyon bánnám, ha nem kéne hányózacsit tartani a sátorban :twisted: )
Vendég
 


Sziasztok!
Megjöttem az Un-ról:):)
Találtak a j oldalon 19mm tüszőt,ill.endo vastagsága 12mm :lol:
Teljesen kiakadtam...úgy örülök!
Kaptam repesztőt is,,és itt szeretném Norka a Segitségedet kérni....ha még egybe vagytok!Annak a Kecskeméti csajszinak vmi elérhetőségét/Webes/legjobb lenne telcsiszám...mert tudom h neki van az ovitrel ami nekem is kellenne:Megrendeltem már vszinű ide is ér ma...........vész tartaléként!!Puszi érte!
Ui,Elköldüm mélbe a telcsiszámom!
Most lépek!
Este jövök!
Vendég
 


Most látom h már a kórházba vagy.....nagyon szurkolok nektek...ügyik legyetek!!!!!!!!!!Várjuk a hireket
Vendég
 


Csillagfény
Hatalmas gratula Nektek!!!!!De jóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol:

ÚÚ de bunkó vagyok.. :oops: Bocsi de csak most olvastam vissza!

Sok sok puszi!!
Vendég
 


Csillagfény!

Gratulálok! Kívánom legyél nagyon boldog! Ez szuper. A táblázat szerint április óta szeded a metformint.

Furi, de nekem is menstruáció-szerű görcseim vannak...na ne, én csak 5. napja szedem még, ennyire nem lehet csoda :P
A 60. napon vagyok, de hát a doki azt mondta PCO..szerintem felesges megint tesztre kidobnom a pénzt.


Norka!

Kívánom Neked, hogy könnyen megszülessen a baba, ne kelljen sokat szenvedned. Ha valaki, Te megérdemled!
puszi nektek
babancs
 
 


Ella, akkor drukkolok nektek is, ügyesek legyetek a szuri után :D

Babancs nekem a metformin szedése után kb egy héttel volt egy mensim. Tényleg csodaszerként hat. :D :shock: :D

Délután tudom még nézni a leveleiumet, kérlek Benneteket, Küldjétek el lszi a metforminos cikket (rambóka, asszem a tiéd volt?)A héten szeretnék dokihoz menni, és készülni rá. :D

Mir, Te meddig szeded még? Ács mit mondott?
cs :D
csillagfény
 
 


Hát bízom benne csillagfény..már nagyon rám férne egy mensi..vagy egy baba..csak történjen már valami :D :shock:
Nemtom ti hogy vagytok vele, de a bizonytalanság a legrosszabb nem?
Gondoljatok bele régen mikor még terhes teszt sem volt.Szegény anyámat mindig hazaküldte a nőgyógyász, hogy nyugodjon meg nem terhes.
Ezért is volt jó míg szedtem a fogamzásgátlót..akkor nem voltak ilyen problémák. Nem késett, szép volt a bőröm stb.
Szerintetek a metformin visszaszorítja a pattanásokat?
babancs
 
 


Miért van az, ha valaki terhes nem is gyanaxik rá? :)
Egyre több nőtől hallom. Pl. lázas volt, hasmenése volt, de nem gondolta volna, hogy terhes lett.
Csillagfény hozzászólásait is visszaolvastam. Alhasi fájdalmak stb. , magas hő (mint nálam :wink: ), de nem is gyanakodott terhességre. Ugye aki hasfájós, annak már szinte természetes.
Még ma is betegszabin vagyok, olyan jó itthon :twisted:
babancs
 
 


babancs: ha ez megnyugtat: IGEN, a metformin visszaszorítja a pattanásokat:)

Nekem iszonyú ramaty lett a fogigátló után a bőröm (tudod... csador + fél kiló alapozó:) ) aztán elég hamar elkezdtek eltűnni a ragyák...

én a helyedben tesztelnék... akkor is, ha nem esélyes... tudod... csak a pszichés hatása maitt... jó tudni, hogy hányadán is áll az ember a ciklusával:) (aztán ki tudja...)
Vendég
 


Sziasztok!

Azt hittem, hogy lehetek egy kicsit a középpontban a zebrás tesztemmel, erre tessék, Norka szül, Csillagfény rámlicitál, hát az agyam eldobom!! :D :D

Csillagfény, teljesen át tudom élni a boldogságodat :D
Neked sikerült elérned Ácsot?? Nekem azt mondta a felesége, hogy külföldön van és át van irányitva a telefonja, és majd csak holnap lesz. :(

Norka, nagyon szorítok nektek. A 6-os számnak semmi jelentősége nincsen, sőt, neked kifejezetten szerencsét hoz!!!!!

Espero (most még?, de reméljük hamarosan kiderül :-)
espero
 
 


espero: hihi :) 060606 ... ilyen szülinappal a kínaiak szerint szerencsés ember lesz a baba :) (már nem emlékszem miért... )
Vendég
 


Csillagfény!!

neked is hatalmas gratula!!!! :lol: :lol: nagyon örülök nektek!!!

És hogy ilyen hamar hasson a metformin!!

Nálad a pozitív teszt annyira egyértelmű volt, lehetett látni a tüneteidből...

Norka!!!!
Biztos nem küldenek haza, NEM KÜLDHETNEK haza szivárgó magzatvízzel!!!! legyetek nagyon ügyik!!!

ma nem sokat leszek, gyereknek éjszaka megfájdult a füle, ment a sómelegítés (lám erre is a só a gyógyszer!!), ma meg dokihoz megyünk.

Du. még jövünk!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Csakegy!

Aranyos vagy, megnyugtattál köszi. Lassan el kéne indulni csekkeket befizetni, meg ezer mindent elintézni. nem sok kedvem van kimenni. reggel 7kor kimentem kajáért, olyan migrénem volt, hogy alig láttam, vakon tapogatóztam szinte haza.
Reggeli mellé bedöntöttem egy kis Kefalgint a migrénre, Concort a szívemre, Merckformint a totális regenerálódásért, C-vitamint az egészségért (ez nem is olyan sok) Ja és mindezt kólával lendítettem le.

Éljen az egészség, no és a PCOS kismamák!!!!
babancs
 
 


babancs: Téged nem üt ki pattanásügyileg a kóla? Engem anno simán kiütött... egy pohár kóla és másnap + 5 - 10 pattanáskezdemény... és minimum 1-2 nagyobb ragya... (gondolom a sok cukor miatt)
Vendég
 


Hát szerintem nálam nem az édességtől függ. Amikor fogamzásgátlót szedtem bármit ehettem, csodaszép bőröm volt.
Most tök mind1 eszem-e édességet vagy sem, másnap reggelre átlag 5-6 gennyes pattanás a termés :roll:
Muszáj elmennem alapozóért, már minden púderból kifogytam.
babancs
 
 


Esperto, Csilla nagyon gratulálok :D , vigyázzatok aztán magatokra!
Norka, nagyon drukkolok!

Rejóka! Te voltál az egyetlen aki reagáltál a pajzsmirigyes storymra, úgyhogy külön köszi az invitációt:D . Néha majd írogatok, főleg ha lesz valami fejlemény.Egyelőre én is gyógyszert szedek pajzsmirigy működés fokozására.
nóra1
 
 


Nóra1!

Én nem emlékszem a pm storydra :oops: ,de én is alul működök és Letroxot szedek napi 50mg-ot, Te??? a héten lesz vérvétel eredményem 1 hónap szedés után,kiváncsi vagyok.
Vendég
 


ja táblicskuba nem akarsz jönni????
Vendég
 


Gyors helyzetjelentés Norkáról: most kapta az oxitocint, hogy sűrűsödjenek a fájások. Estére babát jósolnak Neki.
mauka
 
 


Babancs!

A szapora szívverést a kólafogyasztás csak rontja! Ha nem vagyok indiszkrét mennyi kólát és kávét/teát iszol naponta??? :D

Migrénre a felest nem próbáltad még?
Mielőtt csúnyán néznétek rám, én antialkoholista vagyok, de néha egy feles csodákra képes! Nálam a brutális mensis görcsöket volt h. csak ez csillapította! Fejfájásra az értágító hatása miatt jó!
Na nem napi rendszerességgel, csak és kizárólag életmentés céljából! :lol:
Egyébként vmi brutális front van, neked migréned van, én egész éjjel nem aludtam, Norkánál meg megindult a szülés!
Lehet, h. ma itt megint veszekedés lesz??? :x Remélem nem!!!

Rejo!

Az asszisztensnőm 6 éves kislánya is állandó középfülgyulladással küzd. Már gromet beültetésre voltak előjegyezve, de egy másik doki egy egyszerű nyákoldót írt fel a gyereknek, ami átmenetileg javított az állapotán. Most viszont megint rosszabb a helyzet. Ott tipródnak a műtét és a gyógyszer közt! Nem lennék a helyében!!!
Nálatok mi a megoldás?
rambóka
 
 


Szia Mauka!

Köszi a helyzetjelentést! Izgalmas esténk lesz!!! :D
rambóka
 
 


Szia Kincs!

PCO gyanús voltam ciszták, vetélés és egy kis elhízás miatt. Az Endokrinológus pajzsmirigyet is vizsgált. PCO-ra utaló jelet nem talált viszont pajzsmirigy alulműködést igen. Én L-Thyroxin 50 Henning tablettát kaptam. 5 napja szedem eleinte 3 napig felet most egészet. Szóval teljes adagom nekem is napi 50 mg. 1 hónap után nekem is kontrol vizsgálatra kell mennem. Azt gondoltam mivel PCO-m nincs nem igazán illek a táblicskuba illetve a topic-ra sem igazán. Ettől függetlenül olvasgatlak benneteket és követem a babásodásokat.

Nóra
nóra1
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: