Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát jó rossz időnk volt a hétvégén!

Gabek örülök, hogy sikerült a súlygyarapodás!Csak így tovább!

Indigó:ha ráérsz, akkor beírhatod, hogy csaszim volt.

A Millenáris Park a Moszkva tér felé van?

Ági majd idővel engem is érdekelne, hogy mi a jobb.Visszamenni egy időre dolgozni,vagy más.

Jó éjt!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Gabek, de jó, hogy gyarapodik a kisgyerkőc! Sokat gondoltam Rátok!! :):)

Dorka, igen a Millenáris Park a Mammut 2 mögött van.

Rita, mi is ilyen mérleget kölcsönöztünk annak idején először, és valóban vicces dolgokat produkál!! :):):) Mi gyorsan áttértünk a digitális mérlegre, illetve a ritkább mérésre. Na az jött be igazán! :wink:

Ági, mi az a homeos bogyó, ami a féltékenységet enyhítheti? Sajna úgy néz ki, a tesóméknál is kellene valami csodaszer... Nagyon jó a sztorid a millenáris fürdőzésről! :) Szerintem amúgy minden gyerek beleesik valamilyen vízbe legalább egyszer! :):)

PP, de jó, hogy írtál! Patrik milyen jól hízik! Biztos nagyon aranyos! :):):)

Kgiulia, jó utat és drukkolunk a kisbabának!! Remélem, minden rendben lesz vele!

Saara, ügyesek vagytok a BKV-zással!! Remélem, mostmár könnyebben rászánod Magad egy kis buszozásra! :) Ja, és kívánom, hogy abba a nagyon kis százalékba tartozzatok!!!!

Mi tegnap elindultunk Kismarosra, hogy kisvasutazzunk, de Bence félúton összehányta minden ruháját/a kocsit/a gyerekülést a rázkódástól. Szegény ettől úgy megijedt, hogy be is pisilt... :( Vissza kellett fordulni. Na de hamar megvigasztalódott, és ma bepótoltuk, és nagyon-nagyon szuper volt!! Aki tud, menjen el mindenképpen Királyréti Kisvasutazni! :) Holnap pedig célba vesszük a skanzent.

Jutka
tjutka
 
 


Sziasztok!
Többé-kevésbé megpróbáltam visszaolvasni a hsz-eket,de kevés az időm. Tegnap szerencsére hazaengedtek bennünket, mivel Blanka 00:30-kor született és a dokimmmal meg tudtam beszélni, hogy engedjen haza minket előbb.
Épp hulla fáradt vagyok. A kórházban az én lányom volt a legjobb gyerek a világon, de gondolom a környezetváltozás meglátszott rajta tegnap délután én meg beparáztam estére, hogy milyen lesz egyedül és ettől egyáltalán nem tudtam aludni. Most reggel sikerült 2 órácskát a párommal, amikor elaludt a reggeli szopi után.
A nehezén túl vagyunk a véletlenek szerencsés összejátszásának köszönhetően, de mint utólag kiderült, csak órákon múlt, hogy Blanka megszületett egészségesen és szépen. Még belegondolnom is rossz mi lett volna, ha van hely a pathológián és nem a vajúdóba fektetnek be + ha nem Eta pont az éjszakás szülésznő.
Na megyek, hátha belefér a reggeli a párommal a kisasszony ébredése előtt. :)

puszi mindekinek és köszi a drukkokat,
ági
prucsok
 
 

 
 

Sziasztok!

Igen, hétvégére én is eltűntem, mert szombaton anyukáméknál voltunk, vasárnap meg a párom családját (szülők, nagyszülők, dédnagymama) látogattuk meg. Bálint találkozott az üknagymamájával :) Történelmi pillanat, csináltunk is róluk közös fotót. Nagyon büszke volt a dédike az ükunokájára.

Brik: Múltkor mi írtunk egyszerre, így már meg is kaptam a választ a kérdésemre azonnal. Örülök, h meggyógyultál. Hát, igen a gyomorsav az nagyon meg tudja keseríteni az ember életét. Nekünk a felkészítőn pirítóst javasoltak rá, és nekem be is vált. Mondjuk nekem nem sokat égett a gyomrom. A másik meg a félig fekvő, félig ülő pozíció éjszaka, amitől eleinte kitört a nyakam, de aztán Zsuzsi javasolta itt, hogy átmenetesen polcoljuk és az bejött.

Rita: Tényleg jó lenne majd összefutni, ha mobilabbak leszünk.
A szakkönyvek azt írják, hogy a hasfájás 3 hónapos korra szokott enyhülni, vagy elmúlni, hát nem tudom... az nekem túl korainak tűnik.
Mérleget mi a Minimanóban béreltünk, digitálisat, és nagyon klassz. Nem is kértek érte horribilis összeget.
Én Aventes mellbimbó krémet használok, már ha nagy ritkán használok, azt nem kell lemosni és jó is.

Joe: Boti nagyon cuki.

Indigo: Köszönjük a szép táblázatot. Nem sürgős, de nálunk is majd beírhatod a kistesó projekthez, hogy "idővel".

Giulia: Bár már javában zajlik, de jó nyaralást Nektek!

Ági: Milyen rendes vagy, hogy a házatokat ajánlod fel találkozóra. :)
Egyébként találkozó ügyben nekem is jó a Millenáris, ha mindenkinek jó.

Gabek: Tök jó híreket hoztál! Csak így tovább! Örülök, hogy jól alakulnak a dolgaitok.

Angyalka: Igen, én is néztem, hogy közel laktok. Én is örülnék, ha majd valamikor tudnánk találkozni. :)
Köszi a kérdést, jól vagyunk. Bálint egyre többet van nappal ébren, nagyon aranyos, sokat gügyög, rengeteget mosolyog.
Tegnap este a meztelen súlya 4660 gr volt (3160-nal hoztam haza a kórházból) és kedden leszünk 6 hetesek.

Képzeljétek, tök érdekes. A terhességem alatt jártam jógázni heti két-háromszor. Tegnap este Bálint nagyon sírt, gondolom kimerítette az utazás, erre a férjem elkezdett neki Ohm-mantrázni (ilyen morgás szerű valami, hosszan kitartott o és m betű, amivel kezdtük és zártuk a jóga órát, ilyen ráhangolódás féle) és erre Bálint abbahagyta a sírást. Tök megnyugodott. :)
Tervezem, hogy járunk Vele majd baba-mama jógára ha kicsit nagyobb lesz (két-három hónapos). Esetleg nincs kedve valakinek innen velünk tartani?

Prücsök: Szegénykém, nem lesz most Neked könnyű! Azért próbálj meg sokat pihenni. Azért majd egyszer elmeséled, hogy mi történt a szülésed körül??? Elég rémisztő, amit írtál...
Mégegyszer gratulálok a kislányodhoz! Minden jót Nektek!

Szép napot Mindenkinek, megyek etetni, mert felébredt a kis Éhenkórászom! :)

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Sajna tényleg rég nem írtam ide, de Balázskám teljesen leköt, egy percre sincs meg magában, úgyhogy nem nagyon tudok netezni. Most éppen szunyál...Hihetetlen, de már elmúlt 1 éves, megtette az első önálló lépéseit. A szókincse jelenleg ennyiből áll: "va" vagy "vu" - nagy kutyabarát a szentem...

'Hál istennek nyugis, nagyon barátságos gyerek, viszont állandóan foglalkozni kell vele, asszem el is rontottam ilyen téren, szóval magában egyáltalán nincs el. Így nekem nem sok mindenre marad időm. Szerencsére még kétszer alszik napközben, ilyenkor intézem a dolgokat.

Mostanában gondolkodunk a tesó projekten, de mindketten tartunk tőle. Bevallom, időnként még így egymagában is soknak érzem a lurkót, hátmég kettőt... Ráadásul nálunk újra bele kéne vágni a lombik prozséba, és még az iker-tesók lehetősége is fennál...Na, szóval nagy dilemma, mert azért csak jó lenne mégegy poronty.

Ígérem, megpróbálok sűrűbben jönni,
puszi
emma8
 
 


Sziasztok!

Szia Prücsök :D ! De jo, hogy hazaengedtek! Jo pihenést neked és ne félj bele fogsz jönni az uj szerepedbe, én is mindig izgultam kicsit az elsö napokban, mielött magunkra hagyott volna Apa. Aztan belejöttem persze, ez csak idö kérdése! Ilyenkor jo összebujni apaval, ölelgetni egymast, én ettöl rengeteg eröt kaptam :) és tényleg pihenj minél többet!
Ha barmilyen kérdésed van "gyere", szivesen segit mindenki szerintem! HA lesz egy kis idö elmeséled, mi volt?

Emma, mi is pont erröl dumaltunk tegnap Apaval, hogy hol kezdödik az elkényesztetés... Balazs egyaltalan nem jatszik egyedül? Mindig foglalkoztal vele egésznap? Tényleg gyere sürübben, ha tudsz!
Spock doki azt irja, legyünk hatarozottak és mondjuk el a gyereknek, hogy Anyanak most dolga van és jatszon egyedül, ha kell hagyjuk bömbölni egy kicsit amig megszokja a helyzetet (Ezt 6 honapos kornal idösebb csecsemökre irja, akik mar 1 kicsit el vannak kényesztetve).
Aztan van a masik koncepecio miszerint minél többet kell hordani a gyereket, amig önmagatol nem kezd el maszni... Fontos, hogy allandoan testközleben legyen, azonnal reagalni kell a jelzéseire, stb.
Haaaat... :? :? Talan a 2 között van az igazsag, nem tudom :?: :? ... Tegnap ilyenekröl olvastam és tisztara ugy éreztem, kisérletni nyiszi az elsö gyerek :| én probalom nem cipelni egésznap Vincét + probalom arra szoktatni, hogy jatszon egyedül is, de vannak olyan napok ill. hetek, amikor ez nem megy és akkor nem nagyon szoktuk sirni/hisztizni hagyni. Hisztitöl függ.
Anyukak nalatok mik a tapasztalatok?

Lilla, ismerös az ommmm :D ! Nalunk is Apa csinalta jo mély hangon és ettöl lenyugodott a mano.
Hova mennél jogazni? Minket lehet érdekelne.
Balintnak mennyi idös az üknagymamaja? Mindenesetre nem semmi! Vincének idén augusztusban lesz 100 éves a dédpapaja!

Rita, ha mérni akarsz szerintem is jobb a digitalis. En mar a korhazban megörültem a hüje halos mérlegtöl, mindig össze-vissza mért és emiatt is kellett többet bent maradnunk :x

Nekünk tegnap nagyon produktiv napunk volt. A gyerköcnek kibujt az elsö foga végre és elkezdett vadul hemperegni - hasrol hatra és forditva. Bejarta az egész lakast igy :D. Ugy néz ki eddig eröt gyüjtött a nagy produkciora :lol: !
saara
 
 


Sziasztok!

Talán kicsit lepihen Blanka, megpróbálok írni addig pár sort, a császár miatt úgysem túl hosszú a szüléstörténetem. :) Szóval mivel a terminusnak múlt hétvégén vége volt, ezért nem a magánrendelésre, hanem a klinikára lettem kedden beinvitálva ctg-re és flowra. A ctg tök jó lett, Blanka végig viháncolt + csuklott. :lol: A köldökzsinór áramlás viszont nem tetszett a dokimnak, ezért megnéztem az agyi áramlást is, ami aztán még kevésbé tetszett, tehát meginvitált, hogy menjek haza a cuccomért és felvesz a pathológiára. Ez volt délután 2-kor. Szerencsére volt egy elhúzódó szülése aznap, így fél 5-kor mikor visszaértünk, még ott volt, a pathológián pedig nem volt hely, így bekerültem a vajúdóba 2 hasonló cipőben levő, de konkrétan még nem vajúdó kismama mellé. Jött Eta, újra ctg – újra jó eredménnyel. Ámde mielőtt elment a dokim 9 óra felé, megnézte újra az áramlásokat és nem tetszett neki, ezért megkérte Etát, hogy egész éjszaka legyen rajtam a ctg. Eta szorgalmasan és egyre gyanúsabban nézegette az eredményeket és kérdezte volt-e valami vírusos betegségem a közelmúltban, mert nagyon nem jó az eredmény, de nekem nem volt ilyesmim egyáltalán az elmúlt 9 hónapban. Közben persze egyfolytában rájárt az ügyeletes nyakára, hogy nézzen már meg, de focimeccs volt a tv-ben és „nem nagyon ért rá”, így Eta fél 11-kor jött és mondta, hogy behívta Miklóst és éjfélre bent is volt. Helyből az altatásos császár tényével indított az ágyamnál, így hívtam a páromat, hogy jöjjenek vissza a tesómmal, mert műtenek. Blanka fél 1-kor született, nem sok mindenre emlékszem, csak arra, hogy a műtő nagyon hideg volt J és a végén amikor felébresztettek megpusziltam a picur kezét. Mint utólag kiderült, elkezdett leválni a méhlepény és mögötte vérömleny keletkezett, ez okozta a romló flow és ctg eredményeket. Plusz Blankának alig 30 cm-es volt a köldökzsinórja, így meg sem tudtam volna szülni temészetes úton – sajnos.
De szerencsére nem volt a pathológián hely és így Eta és Miklós odafigyelésének és törődésének köszönhetően megszületett az én pici lányom.


A legnagyobb baj vele az, hogy nem akar szopizni. Szinte folyamatosan tátog, de ha mellre teszem, 2-3 percig szív csak, aztán vagy bealszik vagy bohóckodik és sehogy sem kezd el újra szopizni. Ráadásul a mellszívóm is selejtes lehet, mert folyton kipattan belőle szívás közben az a kis csillag szelep (Avent) és értékse cseppeket veszítek amíg szívásonként 4-5-ször megszerelem. :(
Ja és 3. napja nincs széklete... Ez mekkora gáz?

Ágiboszi, Gabek,
Azt hiszem köztettek volt szó erről a szoptanítóról… Írnátok róla privit, talán nekem is az kellene, mert emiatt nagyon el vagyok keseredve. :(

A találkozón remélem majd ott tudok lenni.
Nekem az jutott eszembe, hogy valamelyik bevásárlóközpontban lehetne, ott vannak gyerekmegőrzők (hogy mennyiért, azt nem tudom, talán az IKEÁ-ban ingyenes) és talán a babákkal le tudunk ülni valami étterem félénél...

Remélem hamarosan teszek fel képet, most pihenek egy kicsit, mert nagyon fáj a hátam. :? A kórházi ágy kicsit megviselte.

Amúgy találtam Ica nénin felül egy jó csecsemős nővért: Katát. Sajnos csak péntekre keveredett be hozzánk, de onnantól kezdve egyszerűbb lett az életünk - még a 2. babás anyukáknak is. Szóval a csecsemősöket leszámítva, összességében teljesen jó képem van a kórházról és a szülésről. Talán másodszorra sikerül a természetes szülés, mint Indigónak. :?:

üdv,
prücsök[/i]
prucsok
 
 


Lilló!
Nem semmi, hogy Bálint találkozhatott az üknagymamájával! Ez azt hiszem, nagyon keveseknek adatik meg! Olyan aranyos a kisfiad, néztem tegnap az iwiwen! :) Ami meg a hasfájást illeti: miért tartod korainak a három hónapot? Nekem így, két és fél hetesen nagyon messzinek tűnik az a három hónap!!! :o

Prücsök!
Sok pihenést neked! Ha lehet, legyen veled valaki az első hetekben, nagyon lefárasztja az embert az éjszakázás + állandó szoptatás + meg is kell gyógyulnod a császárból. Sokat pihenj, ha tudsz! És engem is érdekelne, mi volt a szülésed körül, ha lehet.

Ami a mérleget illeti: azt hiszem, ritkán fogjuk mérni, az a megoldás. A hosszú távú trend nem tévedhet... pláne, hogy apa megszerelte a mérleget! :lol:
Na, megyek, mert fölébredt a lurkó, és enni kér.
Üdv,
Rita
rita81
 
 


Kép Blanka
Hát íme az én pici lányom.

Lilló,
Baba-mama jóga engem érdekel elvileg, csak még nem tudom milyen lesz kocsikázni a manóval...
Sajnos a kismama jógáról lemaradtam, mert akkor terítettek le a lábamról az ebek. :) Én az Astoria környékén szemeztem egy hellyel, aminek most nem jut eszembe a neve... majd utánanézek.

prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok!

Prücsök

Örülök, hogy otthon:-)) Mindig birizgáld szopizás közben, nekem is Lili sokszor bealudt és ez segített nekünk:-))
Köszi a történeted, ha tudsz még mesélj nekünk:-))

Lillo még nem gyógyultam meg sajnos:-( De már jó lenne:-))

Rita ne haragudj, hogy még nem írtam, de pótolom, csak napok óta rosszul vagyok:-( Remélem ti jól vagytok:-)) Egyfolytában ég a torkom, nyelőcsövem vagy nem tudom mim, de nagyon rossz:-((

Mi hétvégén kiállításon volt és az egyik kutyink első lett kölyökben:-) Bocs az off-ért:-)

Puszi nektek:-))

Brik
brikancs
 
 


Brik,
Folyamatosan birizgálom szinte szopizás közben az ujjammal és próbáltam már zsepivel is, hátha az jobban cirógatja, de semmi. 5 perc a max, mióta itthon vagyunk, amit el tudtam érni nála, de az sem teljesen aktív 5 perc. :( A mérleget inkább elő sem veszem.
Azért köszi a bíztatást és gyógyulj meg!


Azért igyekszem. Holnap újra jön fel a tesóm erősítésnek. Kicsit megcsappant az önbizalmam és sírós lettem. Remélem ő segít. Aztán jön anya és anyósom szépen sorban. Lehet, hogy mégiscsak jobb lesz, ha lesz melletem valaki mostanság... :roll:

puszi
prucsok
 
 


Prücsök, de jó, hogy jó lett a vége!! Az a lényeg, hogy mindketten jól vagytok! A szopizásba pedig biztosan belejön majd a gyerkőc, ne izgulj! Nálunk elalvás ellen nagyon bevált, hogy a combtövénél, a füle mögött és a nyakánál piszkáltam, ezeket azt hiszem utálta... Próbáld ki, hátha sikerül! A sírósság pedig teljesen normális dolog, én is átestem rajta! Tudom, hogy nagyon rossz, de meglátod, majd elmúlik; nyugodtan sírd ki Magad, ahányszor csak Rád jön!!!! Ez fontos! Ja, és még egyszer gratulálok a rettenetesen gyönyörű kiscsajhoz!! :):):)

Brik, gratula az ügyes kutyinak és mielőbbi gyógyulást kívánok végre!!!

Jutka
tjutka
 
 


Prücsök, Sára: Én a Padma jógastúdióba jártam az Örs vezér térhez. Nagyon jó kis hely volt, mert jók voltak az oktatók, de lehet az Astoria jobb lenne mostmár, mert Bálinttal együtt már nagyon messze lesz nekünk az Örs, egyedül tök mindegy volt mennyit utazom, de babával jobb a közeli hely. Hallottam már az Astoriánál levő helyről is, jókat. Meg lehet próbálni. Azért megvárom amíg Bálint belenő a kenguruba, mert most még elveszik benne :)

Sára: Ti is jógáztatok a pároddal? :) Nem semmi a 100 éves dédi...
Az üknagymama 91 éves, és nagyon cuki. Majd rakok fel róluk közös képet, csak most a párom laptopjáról írok, és a képek az én gépemen vannak.
Nagy gratula Vincének az első fogacskához! Tök édes lehetett, ahogy hempergőzött. :)

Prücsök: Sajnálom, hogy így alakult a szülésed. De nézzük a jó oldalát, a dokid és Eta korai helyzetfelismerését és reagálást. Gyógyulgassál. Tényleg jó lenne, ha lenne segítséged, hogy hamar felépülj, tudj pihenni és enni rendesen, meg inni, mert ez is befolyásolja ám a tejet.
Blanka valószínűleg azért nem kakil, mert keveset eszik sajnos.

Rita: Ezt Spock bácsi írta, h általában 3 hónap... persze erre nem vennék mérget. Viszont tudod mit próbálj ki? A párom angol tanárnője javasolta, és nekünk bevált. Mert ugye az Infacol egy darabig oké volt, de aztán Bálint szorulást kapott tőle. Szóval kamillateát főztem neki és abból 3 kávéskanállal adok neki csak úgy naturan. Azóta kevesebb a sírás, több a kaki meg a puki. Persze minden baba más, lehet nektek nem jön be, de azért érdemes megnézni, én se bíztam benne, de bejött.
Köszönjük a dicséretet. :)

Most kezdődik az aranyélet, párom 2 hét szabin van mától :)

lilló
 
 


Saara, hét igen, megpróbálok én is az arany középúton haladni, de nem valami jól megy. Valamikor eljátszik 10-15 percig Balázs magában, de ez elég ritka. Általában igényli, hogy ott üljek mellette és résztvegyek vele együtt a játékban. A lakásban nélküle nem tudok sehová menni, mert azonnal trappol utánam. Ha meg beteszem a járókájába, ordít. Én meg azt nem tudom elviselni, és elég gyorsan kiveszem...

Prücsök, nézd meg az aventes dobozodat, mert a csomagban alapból 2 db csillag van (ha jól értettem ez az, ami kiesis folyton). Ha nincs meg, akkor is lehet venni az avent üzletben. Talán még postán is megküldik.
Egyébként van elég tejcid? Nem lehet, hogy azért nem szopizik a picúr mert nem jön elég tej? A barátnőmnek a kislánya pl. nagyon lusti baba volt és kb. 1 óra volt, mire nagy nehezen meg tudta szoptatni, mert folyton bealudt, nem akart megdolgozni a tejért. Bezzeg cumisüvegből azonnal bevágott egy óriás adagot. Aztán mikorra rendesen belövellt a teje és nagyon jött, akkor már belelkesedett a picúr is. Kitartás, a legfontosabb, hogy ne keseredj el, és ne add fel, mert tuti rá fog harapni a picúr, csak ki kell várni!
emma8
 
 


Sziasztok,

Köszi lányok, hogy gondoltatok ránk, lehet hogy ez segített :D

Találkának nekem tökéletes a Millenáris :) bár parkolni nehéz a környéken, de inkább, mint hogy BKV-zak. Bár mióta megszültem még nem is vezettem, de remélem nem felejtettem el :oops:
Mindenesetre olyan helyet kell találni, ahol jól lehet közlekedni babakocsival, ez teljesen jó ötlet, mert vannak padok, sok fű stb. csak árnyék nem nagyon van, ha hőség lesz... bárcsak ott tartanánk :shock:


Prücsök
Írtam neked mailt

Amúgy mennyi a babák normális növekedése, meg tudná ezt nekem valaki mondani?

Lilló
Aztaaaa mekkora a súlya Bálintnak, én örülök, ha 6 hetesen 3 kg fölött leszünk. Mikor kell a dokihoz menni legközelebb, ha már betöltöttük a 6. hetet, vagy éppen azona héten?

Pünkösd alkalmával megjutalmaztam magam egy kádban való fürdéssel :lol: . Milyen fura, hogy júniusban azt mondhatom, hogy idén még nem is fürödtem :roll:

Másik óriási problémám az volt, hogy nem fekhettem hason, na már ezen is túl vagyok, nem volt túl kényelmes, de olyan jó volt egy kicsit úgy olvasni :wink:

Ti milyen könyvet olvastok ill. tartotok hasznosnak ami a cscsemőkről szól? És a gyereknevelésről?

Üdv,

Gabek
gabek
 
 


Sziasztok!

Prücsök, nem lehet, hogy a mellszivoba forditva raktad bele a szelepet?? Nem értem hogyan tud az kipattani.... A recés résznek kell felfelé néznie. Vagy tul erösen nyomod a kart? De akkor az biztos fajna. Probald meg egy masik szeleppel, elvileg van 2+ a dobozban.
és tényleg sird ki magad, ha radjön, nagyon jot tesz (sajat tapasztalat :D ), nem szabad visszatartani, és beszélj rola az is nagyon jot tesz! és hidd el, el fog mulni, egyre jobb lesz minden.
En Vince labat/talpat piszkaltam, hogy ébren maradjon szopizas közben. Amugy köszi, hogy leirtad Blanka szülétését. Utolag nem semmi, tényleg milyen jo, hogy ott volt Eta! Nagyon édes a kislanyod, gratulalok még egyszer :)!
Talalkara nekem nem annyira szimpik a bevasarloközpontok, nagyon nagy a zaj + tömeg van.... meg jobb lenne a szabadban, nem?

Gabek, sulygyarapodasra elvileg a terhességi kiskönyvedben van egy grafikonszerü valami a végefelé. Csak nagyito kell hozza, mert nagyon minik a betük :) ! De, ha a picid jol érzi magat nem kell ezzel tul sokat foglalkozni... A tejcsiddelminden rendben?
én a Spock doktort szoktam olvasni meg mast is internetröl + kölcsön kapott könyvek. De azt vettem észre, hogy kb annyi elmélet van amennyi könyv :shock: :lol: !

Lilla, (köszi a gratulat :)) a parom azt hiszem valamikor jogazott - én nem. Amugy baba-mama jogara kell vmi hattér tudas vagy lehet igy is menni? Még nem volt idöm megnézni Balintot a wiw-en, de igyekszem :)

Rita, pont délutan mesélte egy baratnöm, hogy ö par kanalnyi laktoherbet adott a kisfianak szopizas elött hasfajas ellen. Nekik nagyon bevalt (a kömény, stb miatt).

Emma, megkérdezhetem, utolag mit csinalnal masképp?

Brik, Te mar miota vagy beteg?
saara
 
 


sziasztok:)


Prücsök :)
Gondolom Gabek leirta a szoptanitot. Viszont én nagyon tudnám neked először javasolni, hogy hivjál ki egy szopi tanácsadót, hogy lássa mi a helyzet és mért nem megy ugy ahogy kéne a dolog.
Több probléma is lehet ami miatt bealszik és lehet hogy a szoptanit ahhoz kevés még, mert ugye abból is szivni kell ám, egyidejüleg a cicivel :)
Leeht hogy még nem lövelt be rendesen a tejed, vagy éppen kevés neki, ezekre van tejnövelő praktika.
Lehet hogy nem elég erős a szopiizma, ezt lehet edzeni. Szal elég bonyi igy távolból megmondani mi a jó, erre érdemes kihivni egy LLL es szopitanácsadó nőt, az LLL oldalán vagy a kismamaujság hátulján vannak telcsiszámok.

Emma :)
Ismerős a dolog, nálunk is igy volt, Daninak egy teljes ember kellett, mostmár legalább kettő :)
Egy idő után már könnyebb lesz, én ugy oldottam meg dolgokat hogy bizonyos házimunkákat játékként adtam elő, pl a takaritásnál Dani imádota a seprűt, vettem neki mini szettet és együtt takaritottunk, igaz hogy kb két napig érdekelte a kicsi, utána már csak is az eredeti nagy kellett neki :wink: :lol: :lol:

Brik :)
Gyógyulgass, ha nagyon ég akkor vegyél be reenit nyugodtan, vagy ha megpirod inni akkor vegyél a patikában almagélt és azt inni a gyomorégésre.

Rita :)
A mérleget nagy ivben dobd ki, nekem is összevissza mutatott, attól függően hogy hova tetem az asztalon :) elég hetente egyszer megnézni hogy mennyit fejlődött.

Gabek :)
a heti 100-150 et szokták alsóhangnak mondani a sulygyarapodásnak, de ezt is babája válogatja, nálunk Pepe 250 et hizott eddig hetente, de már kezd lassulni a hizása (hála mert már lassan edzőteremben érzem magam a nagy popója emelgetése közben ).

Én bevallom ilyen könyveket nem nagyon olvasgattam sürün, a net jobban bejött, viszont egy jó könyvet találtam nekünk magunknak mint anyáknak: hogyan ne legyünk tökéletes anyák, állati jó könyv, sajnálom hog ynem a terhességem elején találtam rá, jó humoru irás egy két gyerekes csajszi tollából. (sajnos jelenleg max antikvárium a beszerzhetőség, mert elfogyott)

Lilló :)
Elnézést hogy nem irtam választ az smsre, de kb egy negyed órája vettem észre, hogy van üzim. Egész nap jöttek mentek a szakik a lakásban és nem hallottam meg a csipogást, és mivel nem volt szükség a mobilomra is rá se néztem. Remélem ma már felhivtak és tudtatok egyeztetni a sogornőmmel, de reggel rászólok, hogy mi történt.
Szépen fejlődik a kisfiad :) Pihend ki magad és használd ki apát hogy otthon lesz, nagyon jó dolog:) Nálunk apa holnaptól dolgozik sajna már, hiányozni fog hogy együtt heverünk négyesben a nagyágyban reggel 9 kor még :oops: :lol: :lol:

Kendőt nem probálod meg? arra nem kell várni hogy belenőjön és kicsit könnyebb is benne cipelni a feneküket, másként oszlik el a súly és nem fáj tőle az ember háta annyira, mint a kenguruban. Saját tapasztalat mert mind kettőt használom.

Jutka :)
Lachesis D30 kell adni, napi egy adagot 5 napig, ez jó a féltékenységre. Remélem használni fog és helyreáll a kis lelkivilága :)


Sára :)
Gratula a fogacskához és a forgolódáshoz is :) Mostmár egyre kevesebbet lehet majd őt egyedül hagyni, mert már el tud jutni bárhova ha akar :)

Nah a második baba manija körüli köd fellibbentése :)

Az igazi lényeg benne, hogy most mennyi mani után kapod az ellátást, ha jó sok, akkor érdemes meggondolni, hogy a két baba között visszamenjen dolgozni. Visszamenni csak ugy éredemes ha tuti meglesz a 180 bérezett nap a babaszületéséig, mert csak ebben az esetben lesz a tgyás plafonnélküli. Ellenkező esetben sajnos max a minimálbér kétszeresét veszik figyelemben, hiába nagyobb nála a bér.
Érthető varriációk :
1:) Nulla bérezett nap esetén (ha nem mentél vissza melozni egy percet se, és pl gyes alatt szülsz) a tgyásod alapja a szerződés szerinti béred lesz, de max a minimálbér kétszerese lehet, tehát ha nagyobb a béred akkor csak a kétszeres minimálbért veszik figyelembe,, ha meg kevesebb a szerződéses béred akkor a szerződés szerinti lesz az alap.
2.) 1-179 bérezett nap esetén a bér lesz az alap, de itt is max a minimálbér kétszerese a tető, szal hiába nagyobb csak a tető fog számitani, ha meg kisebb akkor értelemszerűen a kisebb lesz a következő tgyás alapja.
3. 180- és felette bérezett nap esetén egyértelműen a bér lesz az alapja a következő tgyásnak.

A gyed továbbra is maximalizált, tehát a minimálbér kétszerese.

Tehát azt érdemes végig gondolni, hogy arra a 168 napra amire jár a tgyás megéri e a 180 napra visszamenni, vagy sem.
Akinek nagyon a minimálbér kétszerese környékén van a manija annak azt mondom, hogy ha csak nem melozni szeretne mindenáron akkor nem éri meg visszamenni, mondjuk ez főleg a gyedbe várható szülés, vagy a gyed nagyrészében történő pocakosságnál érdemes végig gondolni. A gyesben történő pocakosságnál már ha van aki vigyázzon a manóra és van kedved melozni is akkor a gyes mellett megteheted és ezzel azért a család kasszája is jól jár.
Viszont ha valakinek tényleg nagyon jó a manija, és mondjuk gyed alatt lesz terhes, akkor érdemes azt is végig gondolni, hogy lemondja a gyedet és elmegy táppénzre, mert ebben az esetben nincs plafon, hanem a tgyás elött bére éled fel és az lesz a táppénz alapja és annak a 70 %át kapja korlát nélkül. De ezeket az eseteket a legjobban már akkor lehet végig gondolni, ha a babó a pocakban van.

Nah most megyek és elteszem magam , mert hosszu volt a mai nap.

Holnap majd folytatom ha hagynak a fiaim:)

puszi

Ági és a fiúk





Kép

[/img]

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Saara, amit én egy kicsit elrontottam az az, hogy nagyon gyakran vele aludtam már kicsi korától a mi ágyunkban, egyedül sose aludt el. Mostanra csak úgy tud elaludni, ha ott fekszünk mellette. Utána becsempésszük a kiságyába. De ha éjszaka felébred, átköveteli magát közénk. Utólag azt mondom, hogy mindig a kiságyába kellett volna betenni és inkább ott simogatva elaltatni, hogy azt szokja meg, hogy csak a kiságyban van alvás.

Ági, igen, próbálgatom bevonni a házimunkába, porszívózni imád is :) A konyhában viszont csak a kukabúvárkodás érdekli, semmilyen tiltás nem használ, könyékig turkál benne. Úgyhogy a múlt héten felszereltünk egy rácsot a konyhaajtóra. Azt a hisztit hallanátok, amit ezért kapunk...
emma8
 
 


Napsütéses jó reggelt!

Emma: úgy látom a kuka minden gyerkőc álma, a barátaink kisfia is állandóan abban kotorászik!

Én már sokat gondolkodtam a játékokon is, pl. elég lenne egy rongy rengeteg cimkével, a játékokon úgyis az a legizgalmasabb, vagy palack, amiben van valami csörgethető vacak, vagy popsitörlő zacsija. Minnek ide flancos játék, nem?

Most kértem időpontot a CTG-s nénitől és kedves volt a hangja, de biztos,ami biztos odaülök a kapott időpont előtt 15 perccel. Mi van akkor, ha gyerkőc épp akkor nem katív, bár ez a pocofoci ami hasmban an remélem nem akkor szünik meg.

Ági tényleg van ilyen féltékenység elleni bogyó? Annyira hihetetlen! Volna egy kérdésem hozzád, mert úgy látom homeos bogyókban nagyon otthon vagy!!!
:D
Nem tudnál egy listát csinálni, hogy melyik bogyó mire jó?
Tudom, hogy sok a dolgod, meg három pait tartasz karban, de ha nem gond megteszed? Léccccí!
anid
 
 


Sziasztok :)

Lilló :)
NAh annak örülök, hogy tegnap sikerült a tejcsit lebotolnotok:)

Anid :)
Hu nem vagyok én nagy guru ebben a témában, csak néhány bogyót ismerek, amiket használunk. A patikában amugy van a bioronnak ingyenes füzetecskéje, amit oda szoktak adni, hogy mi mire jó. De ennek az igazi lényege, ha tényleg használni akarja az ember, hogy először az alkati szert keressék meg a páciensnek, és a többi csak kiegészitő. Vagyis nem biztos hogy ugyanarra a betegségre két embernek ugyanazt a bogyeszt kell szedni.

Az alap amiket eddig javasoltam nektek:
chamomilla CH 15 fogzásra, de vannak esetek pl amikor a hasfájásra is nagyon jó a bébinél.
urtica urens CH 5 ős tejszaporitó, DE CSAK EZ A HIGITÁS, mert a nagyobb épp az ellenkezőjét csinálja
alfaalfa D6 os is jó tejszaporitó
belladona CH 9 lázcsilapitó és fájdalomcsillapitó is egyben

nah ezek ugrottak be elsőre...

Háromhónap mind mérföldkő :)
Higyjétek el van benne igazság, Pepe állati hasfájós volt és ahogy betöltötte a 3 hót mintha elvágták volna, nagyon nagyon ritkán szenved, max akkor ha a hüle anyja cseresznyét kostolgat :oops: :wink: :lol: :lol: , de az az állandó vonaglásos, sikitós hasfájós már nem volt.

Emma :)
hu ez nagyon ismerős a konyhában :) Nálunk nincs külön kuka a konyhában, hanem a fiókra akumuláltam fel egy szatyrot és abba gyüjtöm a szemetet (mikor megtelik jöhet a következő, mire jó az auchanos nejlon szatyi :P ) ezért nálunk a szekrénybe mászás volt a királyi elfoglaltság, meg az összes edény kirámolása, még szerencse hogy rengeteg műanyag cuccom van, igy nem volt semi veszélyben. Viszont amikor már elérte a kilincset akkor mi is felszereltünk egy rácsot a konyhaajtóra, igy csak akkor tudott bejönni amikor megengedtem. Sajna lassan kevés lesz a rács, mert mindenre felmászk mint egy párduc, igy a héten már probálkozott hogy átmászik rajta, marad a kulcsrazárás, még hála nem tudja kinyitni a kulcsrazárt dolgokat.

Az alvás nálunk is gázos lesz, nem csak csecsemőként lehet elrontani a dolgot, hanem nagyobb korban is. Dani másféléves koráig a kiságyában aludt, majd amikor volt egy hetes korházi tartozkodásom az epém miatt, akkor folyton az apjával aludt el a nagyágyban, nah azóta ritkán van hogy nemv elünk alszik. Sőt van hogy már négyen vagyunk az ágyban, ha éjjel valamiért megébred Pepe akkor átszoktam venni magam mellé és ugy alszunk bele a szopiba.

Ma hála már jobb az idő, remélem a nagymosásom után megszáradnak gyorsan kint a rucik :)

A második gyerköc utána manikhoz még hozzátenném, hogy ha valakinek kevés a manija akkor nagyon meg kell gondolni, hogy mit hogyan tesz, mert pl egy esetleges táppénzzel való kacérkodás a gyes helyett jó tönkrevághatja a következő két év maniját. Nem egyszerű a dolog, végig kell mindent sakkozni hozzá, de az igazi döntést csak akkor lehet meghozni, ha már pociban a baba és lehet kalkulálni, mert ugye lehet hogy jövőre tökre megváltoztaják a jogosultságokat meg a határokat, meg bármit... volt rá sajna példa amikor eltöröltek bizonyos jutattatásokat...

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


sziasztok,

Köszi Ági a tanácsadást :)
Van egy kérdésem, de ne gondoljátok, hogy szívtelen anyuka vagyok, mégpedig az, hogy mikortól lehet leghamarabb visszamenni dolgozni. Jól tudom, hogy fél év után lehet olyat csinálni, hogy dolgozom pl. 4 órában és akkor még kapom mellé a gyedet is?

Anid
Az olcsó játékokhoz én még hozzátenném azt is, hogy a csecsemők elég egyszerű dolgokat igényelnek. Nálunk éppen az a favorit, hogy egy sima fehér lapra különböző vastagságú egyenes fekete vonalakat rajzolok és odateszem a kiságy rácsához, hogy ha arra fordul lássa is. Ha tudnád milyen jól el van a nézegetésével :lol:
Kéthónapos kortól már lehet "bonyolítani" hullámos vonalakkal, majd körökkel. Javaslom mindenkinek :lol:

Erről jut eszembe mikortól kezdenek rendesen látni a babák?

Mi ma a napsütésben nagyon jót kirándultunk. Már korábban is kinéztem egy dombot az ablakunkból, amit már régen meg akartam mászni, hát most nagy hasznát vettük a babakocsi nagy kerekének. Fel is sétáltunk oda, tiszta zöld volt minden, nagyon jó friss széna illat volt, mert nemrég kaszáltak, láttunk egy csomó szarkát és fácánokat is, és jött velünk szembe egy lovas is, tiszta idilli volt az egész. Ekkora sétát még sohasem tettünk, de azt hiszem rá fogunk szokni, már persze ha ilyen marad az idő.

Remélem ti is élvesztétek a napsütést,

Üdv,

Gabek
gabek
 
 


Sziasztok!

Prücsök: Nagyon gyönyörű kislányod van! Ezt tegnap is akartam írni. de úgy látom nem írtam... :oops:

Gabek: Nekem varratszedéskor azt mondta,h 6 hét múlva talizunk. Ezt én úgy vettem, h onnan 6 hét, tehát jövő héten megyek, mert jövő hét kedden lesz 6 hete a dolog.
Gergő súlya miatt ne aggódj, majd beindul...az a lényeg, h már van mit ennie, meg Te is megnyugodtál kicsit.

Sára: Nem kell semmi előképzés a jógához. Legalábbis kismama jógán mindig megkérdezték annak idején, hogy ki van először, és ha voltak újak, akkor mindig elmagyaráztak egy-egy gyakorlatot. A babás jógán meg állítólag vannak bent játékok is, és ha valamelyik baba megunja a jógázást, akkor le lehet tenni. Azt mondják, akik járnak/tak, hogy nagyon klassz, és élvezik a babák.

Ági: Igen, tegnap megvolt az első adag "tejbiznisz". :) Köszi a közreműködést. Örülök, hogy láttam őket (babát, mamát). Megbeszéltük, h átküldik a számukat, és mostmár akkor egyenesen őket keressük, és nem kell közvetítő. Nyugtod lesz. :)

Végre süt a napocska, remélem megérleli a koviubimat az erkélyen :) Végre Bálintot is ki tudtuk vinni már levegőre tegnap délután, meg ma délelőtt is. Tegnap is meg ma is vendégek voltak, holnap viszont már az egész napot hármasban töltjük. De jó is lesz :)

Szép napot és nagy sétákat mindenkinek! (nehogy elkiabáljam!!!)

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Prücsök, nagyon édi a lányod!

Brikancs vigyázz magatokra!
Milyen kutyusaitok vannak?

Köszi Ági!
Mindíg csak ezt írom Neked!

CSajok nem tudtok valamit bekattanás ellen?
Egyre gázabb vagyok.
A szülés utáni depresszió a szülés után 2-3 hónappal később jött volna ki rajtam?

Majdnem minden idegesít, pedi alapból nyugodt természetű vagyok.
Van úgy, hogy szét tudnék robbanni.
Nagyon sokat aludnék és mindíg fáradt vagyok.
És mostanában a fejem is szokott fájni.(régebben kb évente egyszer fordult elő)
Sajnos a párom elég rosszul viseli.
Nem akarom, hogy valami nagy gáz legyen.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Nem tudjátok hol lehet interneten hordozókendőt rendelni?

Prücsök, gyönyörű a kislányod és örülök, hogy minden rendben ment. És meglásd a második babád Neked is meg fog születni simán. Csak higgy benne!!!!!
Egyébként megírnád az anyukák táblázatba újra az adataidat, mert valahogy a nagy felfordulásban kitöröltem. Bocsi!!!

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Pöttöm Panna,
örülök,hogy jelentkeztél és hogy minden rendben nálatok.Gondoltam,hogy nem sok időd van netezni csak kiváncsi voltam rátok.

Rita,
neked is örülök,a mérleggel meg ne bajlódj!Ahogy Ági írta elég hetente egyszer mérni,ha úgy érzed jól szopik és nyugodt kiegyensúlyozott a babád!

Prücsök,
mégegyszer gratulálok,nagyon édes a kis lányod!Szerencsére jókor voltál jó helyen.Az áramlási vizsgálat általában előbb látja a bajt,de a CTG-n is nem sokra rá mutatkoznak az eltérések,ezért is volt jó döntés a dokidtól,hogy nem engedett ki az osztályra.Mondjuk egy rosszabbnak ítélt flow(áramlás)után már a szükőszobán kell észlelni a kismamát CTG-vel.Ami nálad is így történt.Ilyenkor tényleg jó,ha egy rutinos jól képzett szülésznő van melletted,aki időben észreveszi az eltéréseket!Sokan dicséritek az Etát,ebből gondolom,hogy szuper lehet,mint szakmailag,mint emberileg.
A lényeg,hogy egészséges kis lányod született,majd másodszorra megtapasztalod a szülés szépségét!Lásd Indigó példáját,milyen szépen és gyorsan megszült másodszorra.Sok tejcsit kívánok,reméljük ezzel sem lesz gond!Tényleg kérj szopi tanácsadót,ahogy Ági írja,nehogy tényleg a mennyiséggel legyen gond,és azért nem akar szopizni,mert nem jön neki elég.Majd belejöttök,kívánom,hogy sokáig tudd szoptatni.Az szoptanitó is biztos jó ötlet,igaz fogalmam sincs,hogy működik,életemben sem láttam ilyet. :lol:

Ági,
a múltkor kérdezted az orvos fogadás dolgot,válaszoltam ám rá,csak még az előző oldalon van.Megtaláltad?

Dorka,
ha ennyire súlyosnak érzed a helyzetet,szerintem kérd a szakember segítségét!Inkább előbb menj és lehet,hogy feleslegesen,minthogy késő legyen!Sokan tartanak ezektől a dokiktól,pedig ugyanolyan orvosok,mint a többiek,csak nekik ez a szakterületük.Nem biztos,hogy egyből gyógyszeresen kell kezelni,lehet,hogy a beszélgetések is sokat segítenek!Fel a fejjel,ne hagyd,hogy a depi győzzön!! :)


Mindenkit üdvözlök!
Sajnos mi még mindig betegek vagyunk! :(
Már két hete! :cry:
Pedig már egy hete antibiotikumot is szedünk! :(

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!!

Köszi mindenkinek a gratulációt!!:-)

Dorka shar-pei kutyink van két csajszi:-)) Vigyázok én, remélem minden rendben és most már nem leszek beteg.

Saara most másfél hete vagyok beteg, csak az a baj előtte is betegeskedtem nem tudom miért:-(( Sokszor megfáztam, de most hasmenéses vírusom volt. De mostmár azt hiszem kezd elmúlni, remélem marad is így, mert nagyon féltem a bébimet!!

Prücsök gyönyörűű a lánykád!!!:-))

Puszi nektek!!

Brik
brikancs
 
 


Sziasztok!

Indigo,
van olyan, hogy www.hordozokendo.hu, de szerintem a Kismama újságnál is tudsz e-mailben rendelni.

Dorka,
simán lehet, hogy mostanra fogytak el a tartalékaid. Azért egy újszülöttel otthon lenni megvisel mindenkit. Nem lehet, hogy egyszerűen mostanra elfáradtál? Próbálj egy kis időt szakítani csak magadra, hátha csak az is segít.

Ágiboszi,
képeink még mindig itt és környékén :D
http://www.kep.tar.hu/applebaum/50235980/22546219#2
Nektek meg kitartás az építkezéshez, majd szívesen megnézzük a végeredményt! :wink:

Gabek,
úgy tudom, a baba 1 éves korától tudsz úgy visszamenni dolgozni, hogy közben kaphasd a GYED-et.

Timi,
jobbulást!

Lányok, páratokat -akit sikerült beazonosítanom-, bejelöltem a wiw-en. Én vagyok a koalás képen. :lol:

Akkor tali a Millenárison? Jajdejó! Mikor???

PP
pöttöm_panna
 
 


Prücsök

elfelejtettem azt írni, hogy megérte Blankára ilyen sokat várni, hiszen nagyon jó csajszi lett belőle

Gabek
gabek
 
 


Dorka: A fejem nekem is sokat fáj szülés óta. Mostmár akkor tudom, hogy nem vagyok egyedül. Soha nem voltam fejfájós, de szülés óta iszonyatos görcsös fejfájás rohamaim vannak mostmár szinte mindennap legalább egyszer.
Szerintem azért vagy ingerült, mert fáradt vagy. Gondolom nem alszod Te sem szét az agyadat... mint ahogy egy anyuka sem, akinek kicsi babája van. Néha én is érzem magamon, hogy feszültebb vagyok a kelleténél, de hamar legyőzöm magamban, nehogy véletlenül Bálint megérezze rajtam. Ilyenkor beteszek valami olyan zenét, ami megnyugtat vagy eszek egy tábla csokit, ami szintén :) Azt azért hozzátenném, hogy nem panaszkodom, mert így vagy úgy megvan a napi 8 óra alvásom, de mindig nagyon szerettem aludni, és nekem az hiányzik, hogy ne darabokban, hanem egyszer egyben aludjak 8 órát. Na majd 6 év múlva... :)

PP: Visszajelöltelek. :) A képet a Tarongában csinálták Rólad?

Timi: Jobbulást!

Lilla

lilló
 
 


Helló!

Dorka, ha úgy érzed, akkor szerintem is keress fel szakembert, pl. Bán Juditot, egy-egy beszélgetés nem árthat, pénz dolgában régebben úgy volt, hogy belátásodra bízta mennyit adsz neki, az ambulancia mellett van az irodája, telefonon lehet vele egyeztetni! Ártani nem árt!
A Lilló féle módszer is jó (csoki)! :lol:
anid
 
 


Sziasztok :)

Timi
Jujj ne hari, hogy nem köszöntem meg az orvos témára adott válaszod, tök likas az agyam :( Elolvastam és akartam is irni, csak egy hszt nem mindig sikerül egyszerre megirnom, van hogy egész nap készül :)

Akkor azért ez a rendszer is kijátszható némileg, ha valaki nagyon a sajátjánál akar szülni :) Viszont az azért megnyugtató hogy ahol eleve progi a csaszi, ott biztos hogy a te orvosod műt, azért egy ilyennél nem mindegy hogy milyen dokit fogad az emberlánya, főleg ha nemszeretné hogy matyóhimzés legyen a pocakján.

Megjöttek már a skacok a kirándulásról?


Lilló :)

Akkor örülök hogy még taliztál is a tejtesóval :)
Jó pihenést hármasban nektek és nagyon jó időt, persze azt a többieknek is :)

Prücsök :)
Nagyon szép a babótok, és jó hogy igy alakultak a dolgok, fentről is nagyon vigyáztak rátok:)
Szopitanácsadót sikerült találnotok?

Gabek :)
El kell szomoritanalak: gyed és melo nem megy együtt :( A gyerek egy éves kora után mehet ugy hogy melo és kapod a gyest, szal a kb 24 e ft, és nem a béred után megállapitott gyedet.
Ráadásul ez a varriáció csak a gyerek egy éves kora után vehető igénybe. Elötte is visszamehetsz melozni, csak akkor vagy lemondod a gyedet és csak a béred van, vagy apa megy gyedre és te melozol. A tgyás t csak az anya veheti igénybe, igy azt át se tudod adni apának esetleg.

Gratula az idili kiránduláshoz :)

PP:)
Azért is irtam, hogy tali lehet majd nálunk is :)
Még mindig nagyon szépek a gyerköcök:)

Brik :)
gratula a kutyusokhoz, imádom ezt a fajtát, olyan édik, hogy ugy néznek ki mintha két számmal nagyobb rucit hordanának:)

Indigó :)
sok fajta van a neten, de érdemes jól átgondolni melyiket választja az ember, zudom ajánlani a nanduét, van belőle vastag és vékony is, és nagyon jó strapabiró anyagból van. Lehet neten is rendelni, é van olyan forgalmazó kismama akivel még azt is megtudod beszélni, hogy mutasson be kötési módokat. (a leirás van hozzá képekkel természetesen, de élőben jobban tanul az ember)

Dorka :)
sikerült a mani ügyben intézkedni végül?
Depi és az ingerültség ismerős, kezdenek a tartalékaink teljesen kifogyni és ezért vagyunk jóval érzékenyebbek. Szedjél egy kis magneb6ot az segit az idegeknek is kimerültség esetén, és probáld megszervezni, hogy aludhas egyben legalább 6 órát.


Nah ma váltom a poziciómat a tegnapi mosomasáról , ma a vasaló tündérre, áhhhhhhhh, hogy én mennyire utálok vasalni....

Talihely akkor két pozicióra belőve :) jó idő sziget, rosszabb esetén millenáris :) , mostmár csak az időpontot kell megtalálnunk :)

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Robika

Sziasztok!

Május 24-én az én kisfiam is megszületett! Köszönöm a drukkokat, látom, még 25-én is érkeztek a jókívánságok. Gratulálok Indigónak, Ritának, és Prücsöknek, akik menet közben szintén átélték ezt a csodálatos élményt. Hasonló körülményeket éltem át, mint Rita, én rövid vajúdás után, szintén császárral hoztam világra Robikát, a baba romló szívhangja miatt. Most a 2 hét kiesés után ismét itt vagyok közöttetek, és immár az anyukák táborát erősítem. Hatalmas élmény mindez, örülök, hogy én is részese lettem!

Puszi mindenkinek
toreau
 
 


Szép napot mindenkinek! :)

Tegnap meglátogatott minket a dokinéni és kiderült, hogy Blanka egy kicsit besárgult mióta hazajöttünk, ezért eszik keveset és alszik sokat. Tehát 2,5-3 óránként etetnem kéne, de félálomban egyáltalán nem reagál a cicire és szinte lehetetlen felébreszteni.
Azért a kéz, láb stb cirógatós dolgokat majd kipróbálom és ma keresek egy LLL-es tanácsadót is.
A tesóm állatira tartja bennem a lelket és lelkesen segít fejni. :) Ha már nem alszunk, legalább jókat röhögünk közben. :lol: A védőnő mindenesetre hozott ki egy digitális mérleget, de én mindig elfelejtem mérni evés előtt. Viszont pisi már legalább van. :lol: Kis öröm is öröm.
Szerencsére ma reggel, mikor magától ébredt, szopizott rendesen, úgyhogy próbálkozunk. Tejem úgy érzem van elég, de ezzel a kézi mellszívóval lefejni (főleg ezzel a szeleppel), időtlen időkig tart. Ma megpróbálom kicserélni a szelepet. Tegnap 2 óra alatt sikerült szert tenni 35-40 ml-nyire. :? Talán kölcsönözni kéne egy elektromosat legalább kipróbálásra, mert így pihenni sincs időm 2 szopi között, mivel ha nem eszik, akkor nekilátok fejni...

Indigó,
Hordozókendőt én is vettem. A neten tényleg egy csomó helyen lehet rendelni + a Kismamában is, de a Nandus átlag 1500 Ft-tal olcsóbb a Babyfunban, csak ők nem szállítanak még ki sajnos. Nekem a férjem hozta el (ez van a Csalogány utcában).
Az adatokat majd küldöm újra, valóban úgy tűnik, hogy kimaradtam. :wink:

A Millenáris beli találkozáshoz jól lehet parkolni a Városmajornál és onnan csak kb. 10 perc séta emlékeim szerint...

Hát most hirtelen ennyire tudok reagálni, megyek az LLL honlapjára. Köszi mindneinek a bíztatást és a tanácsokat.

Toreau,
Gratulálok a picurhoz és sok tejcit, egészséget, örömet kívánok netek! :D

puszi,
Prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok :)

Toreau
Gratulálok a pici babócátokhoz. Sok sok tejcsit kivánunk neki és nektek meg nagy boldogságot. Nagy édi a képen a kisfiatok, és mekkora haja van, azta :):)


Prücsök
Tudom ajánlani, hogy nézz körbe a neten. lehet egész jó áron venni használtan medela minielectricet, azzal sokkal könnyebb a fejés és gyorsabb is mert elektromos. Ugy 8 és 13 között láttam használtan. elég ha beirod a google be hogy medela minielectric és máris ontja kifelé:), de érdemes megnézni a babaapróban, vagy a babaszobán is az apróhirdetésekben.
A sárgaság lehet bőven az oka annak hgoy nem akar enni a babuci, és ettől aluszékonyabbak is, sajna jobb ha felkelted, mert minél több folyadék jut a szervezetében annál elöbb legyőzi a sárgaságot.


Nah a fiaim egyágyba kerültek, Dani takargatja az öccsét, nem semmi, tök edzett lesz a kicsi mire felnő a bátyja mellett:):)

Lányok van valakinek fölös liberós babája? mi pampers használunk, de közben bejelentkeztünk a liberoklubba is, de oda a kérdőivek mellé babákat is kell küldeni, azzal meg nem nagyon rendelkezem...

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Brik!
Gratula a kutyihoz. Nem tudsz képet feltenni róla? Kíváncsi lennék arra a győztes ebre! :lol: Aztán tényleg vigyázz Magadra, bár gondolom, Te tehetsz legkevésbé róla, hogy beteg lettél. Én 4x voltam beteg a terhesség alatt, háromszor szedtem antibiotikumot (Augmentint) :cry: , és hála Istennek, a babának nem lett baja. :) De ez nem követendő példa. Írni meg ráérsz, ha lesz időd! Csak pihenj most!

Ági!
Azt tudod, hogy kihagytál valakit a zárt táblázatból! Magadat! :lol: Úgyhogy tessék előállítani a 8. verziót, és lássunk Téged is! Már ha publikusak az adataid – legalább így zárt tábla szinten. :D
Köszi szépen a köd feloszlatását második gyerek ügyben, jól elmentettem ezt is az Ági összes közé. Ami meg az előzőeket illeti: lassan Belőled élünk – ma ment a férjem utolsó kört futni az iratügyintézés témakörben – nem tudom mi lett volna az útmutatód nélkül! Szóval köszi x1000!

Hordozókendőről jut eszembe – ha összejön a találka, esetleg meg lehetne fűzni téged, hogy mutass pár kötési módot? Tudom, hogy ebben (is) profi vagy, és hiába nézegetem azokat a képeket a Nandu-s útmutatón, annyira nem bíztató a helyzet. De azért még próbálkozom addig. :wink:

A vasalás: én szeretek vasalni, cseréljünk: vidd el a mosogatnivalónkat, és küldheted a ruhákat. :lol:

Dorka!
A depi állítólag egy éven belül bármikor előjöhet. Néha nekem is vannak napjaim, amikor csak úgy bőgnék. Na, akkor csak úgy bőgök, és az segít. Meg másnapra elmúlik. De ha tényleg nem múlik Neked, és az sem segít, ha egyedül kimozdulsz, akkor inkább tényleg menj el orvoshoz. Volt pár csúnya eset a környezetemben, jobb, ha előbb teszel ellene. És fel a fejjel!!! Tessék sokat babanetezni velünk, majd mi jól kimozdítunk ebből a bajból! :)

Gabi!
Nagyon tetszik az olcsó játék, amit a babának lehet rajzolni! Az egyenes vonalakt párhuzamosan rajzolod, vagy egymásra merőlegesen, vagy más szögben?.... Biztos nagyon fog tetszeni Máténak is. Én egy kreatív boltban vettem hungarocellból készült halat, tengeri csillagot meg ilyesmiket, kifestettem, és felkötöttem hurkapálcára. Nagyon szépen forog, és Máté már most nézegeti. Nagyon meglepődtünk rajta, hiszen még csak 3 hetes. Azt hittem, csak sokkal később fog így nézegetni.

Lilla!
Köszi a kamillateás ötletet. A védőnő szorulásra javasolta a kamillateát, igaz, ő nem 3 kávéskanálnyit, hanem 70 ml-et. (Nem értem, hogy akkor az nem veszi-e el a helyet az anyatejtől...) De egyelőre nincs szorulásunk, sőt, minden pelus kakis. Jövő héttől már a Gripe Waterrel is próbálkozhatunk – na majd meglátjuk. Igazából, ahhoz képest, amit a lányok leírnak, nem is vészes a hasfájása Máténak. Kaja közben nem vonaglik, csak utána, és ha rázogatom, akkor fél óra/óra alatt elmúlik neki. Mondtam is az uramnak, hogy tiszta pénzkidobás kiságyat tartani a gyereknek, hiszen lógni szeret: úgy alszik be, hogy a hóna alatt fogom. Úgy nem fáj neki. Szóval, veszünk neki egy fogast, és slussz passz. Még helytakarékosabb is a megoldás... :lol:

Érdekes ez a fejfájás, amit írtok Dorkával. Nekem az elején volt, amikor nem volt darabokban sem a 8 óra alvás. Nem lehet, hogy az EDA is hozzájárul Nálatok? Vagy annak csak rövid távon van hatása?

Alvás: egy könyv azzal hiteget, hogy a gyerek 2 hónapos kora körül elvileg elég fejlett lehet az idegrendszere (vagy mije), hogy átaludja az éjszakát. :D De 6 hós korára mindenképp. Úgyhogy Lilla, fel a fejjel! Onnantól állítólag már csak nevelés kérdése... ?! :) Tapasztalt anyukák, mit mondtok?

Prücsök!
A minap pont együtt írtunk. Szóval hatalmas gratula Neked még egyszer! Gyönyörű a kislányod!!! Nagyon csajszis! Ne hagyd Magad letaglózni az első hetek nehézségei által (ez nem volt magyaros, bocs). Nem lehet, hogy a kórházban túl sok cukros vizet kapott nagy lyukú cumisüvegből, és azért ilyen lusti most? Nekem is tartott egy napot, mire rászoktattam a fiatalurat a cicire a kórházban. Az első éjjel teletömték cukros vízzel, fél napig kába volt, mire hajlandó volt 3-4 slukknál többet szopizni. Ha adsz neki bármit cumisüvegből, akkor próbáld meg minél kisebb lyukúból adni. De tényleg a legjobb, ha kihívsz egy LLL tanácsadót!
A szülésed története meg gyönyörű, mert egészséges baba és egészséges mama a vége! Ne bánkódj, hogy így sikerült, a lényeg, hogy Eta résen volt. Szerintem Eta lassan emléktáblát vagy szobrot érdemelne, annyiunknak segített a kritikus pillanatokban. :!: :!: És köszönöm, hogy megosztottad velünk a történtet!

---
Most olvasom a sztori többi részét, szóval a sárgaság az ok. Hát, hajrá neked, és kívánok egy sikeres mellszívót!

Saara!
Kösz a laktoherbes ötletet – megpróbáljuk azt is!

Toreau!
Gratula a kisfiadhoz, és sok tejcsit Nektek! Azt hiszem, én még nem gratuláltam, a 24-25-e környéke elég húzós időszak volt nekünk.

Lyányok!
Hétvégén anyukám hazamegy, úgyhogy jövő héten lehet, hogy ritkán láttok erre. :( Mindesetre, ha megvan a tali időpontja, értesítsetek mindenképp!

Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Toreau, gratulalok és sok-sok tejcsit kivanok :D ! Sajna nalam mindig sz*rakodik a winzip, tudnal képet küldeni e-mailben lécci lécci!??? sarahhh12@hotmail.com

Dorka, szerintem is menj el szakemberhez! Az aprilisi kismamaban erröl irnak, nincs meg? Amugy minden szamban benne van 1 pszichologus nönek a szama, öt is megprobalhatod. Es, ha van ra lehetöséged, probalj kicsit kimozdulni, emberekkel talalkozni.

Indigo, én is a Nandut javaslom, a bababolt.com-on meg lehet nézni. Ha van idöd, van egy hordozokendös topik a babaneten az életmod alatt, azt is megnézheted... Van egy kendö, ami nekem nagyon szimpatikus, sajnos nem tudtuk kiprobalni, mert Vince mar tul nagy volt mikor felfedeztem: a rugalmas kendö, allitolag nagyon jo, föleg picikkel, nagyon kényelmes lehet és nem tul draga. 8-10 kiloig jo: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kendo.htm A lany, aki ezt forgalmazza Livia 76 nicknév alatt irogat a hordozos topikba, biztos segit, ha vannak kérdéseid. Azon az oldalon sok mas kendö is van egyébként és kötési modokat is mutatnak. Meg itt is: www.hordozokendo.lap.hu
En anno Bobitat vettem, na olyat ne vegyél. Olcso, de vacak.

PP, nagyon édesek a gyerköceid :D Visszaigazoltalak a wiw-en. A koalas kép csucs, nagy élmény lehetett egy ilyen csodamacit megfogni!

Brik, jobbulast. Juj, én is elkaptam egy hanyos hasmenéses virust a terhességem alatt, nem volt tul vidam :?

Prücsök, jo volt olvasni, hogy mar lelkesebb vagy, csak igy
tovabb :D!

Gabi, tetszett a jatékod nekem is. Valo igaz, hogy a gyerköcök nem mindig értékelik a tuti (=draga :mrgreen: ) jatékokat. A cimke, amit Anid irt, nalunk is nagy kedvenc.

Rita, küldhetek én is egy kis vasalnivalot?? :lol:

Lanyok nalunk tegnap horror volt :( Jaték közben meghuztam Vince kezét és utana azt vettem észre, hogy csak log a jobb keze és nem birja megmozgatni, szörnyü volt. Nem nagyon sirt csak, ha mozgatni probalta, de a latvany az szörnyü volt. Panikba estem, felhivtam a pasimat és irany a Janos krohazba. Ott egy nem tul kedves dokival volt dolgunk - enyhén fogalmazva - lathatoan zavartuk. Megallapitotta, hogy a könyöke kijött a helyéröl :( :cry: és visszarakta.... Utana ujra vigyorgott a mano, az nagy megkönnyebbüles volt, de nagyon atkoztam magam, mondanom sem kell :oops:
Ma reggel szopizas közben feküdtünk az agyon ahogy szoktunk és hirtelen nyügös lett a gyerek, azt hittem nem jön eléggé a tej és cicit valtottunk. Eszrevettem, hogy megint log a keze, de most a bal :( :(! Ujjabb panik és irany a korhazba, most kettesben. Egy rendes dokival talalkoztunk, ugyanez volt a diagnozis, helyrerakta Vince könyökét és mondta, hogy vannak erre hajlamos gyerekek, akiknek nagyon lazak az izületeik és kb 2 éveskorig elöfordulhat az ilyesmi... :( :cry: :cry: :cry: Apanak is lazak az izületei, töle örökölhette :(
Azota is atkozom magam, hogy lehetek ekkora allat :oops: ??
saara
 
 


Sziasztok!

Először is: Toreau! Szívből gratulálok a kis Robihoz! Jó egészséget, sok tejcsit és minden jót Nektek!

Rita: Én is gondoltam az EDA-ra, mint a fejfájás okára, mert hallottam, hogy okoz fejfájást, de ilyen sokáig??? Azt azért nem hiszem.
Aztán kitartás, ha elmegy anyukád! Hidd el, pár nap és észre sem veszed, hogy egyedül maradtál. Olyan hamar elmegy egy nap.

Lányok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Tudja valaki, hogy a Karolina úton levő ortopédián mikor van rendelés és hogy be kell-e jelentkezni mielőtt odamegyünk? Bálintot kéne vinnem, mert írt a gyerekorvos beutalót, de ő ilyen részleteket nem tudott.

Prücsök: Meglep, hogy ennyi bajod van az Avent mellszívóval, mert nekem is az van, és nagyon szeretem. (Már amennyire egy mellszívót szeretni lehet :roll: ... )Lehet az a baj, hogy nem újonnan vetted, és el van kicsit kopva az a kis szelep. Lehet a szelepcsere tényleg megoldja a dolgokat.

Gabek: Nagyon jól hangzik, amit írtál a kirándulásról. :) Nem bánnám, ha már jó idő lenne és lehetne többet mászkálni. De ma se úgy néz ki, hogy hét ágra fog sütni a nap.

Mi jövő héten megyünk 3 napra Szegedre. Nagyon kiváncsi leszek milyen időnk lesz, meg hogy fogja bírni a Manó. Remélem velünk leszenek az égiek.

Ági: Mi Liberót használunk. Mit kellene csinálni?

Szép napot!
Lilla

lilló
 
 


Hellóka!

Toreau: Nagy gratula robcsihoz, sok tejcsit és nyugalmat kívánok nektek! Ja és sok boldog névnapot a fatal úrnak!

Gabek: Miért akarsz visszarohanni dolgozni?
Nem jobb idilli kirándulásokat tenni, szerintem adj időt magadnak, persze nem tudom akartok e tesót, meg pénzügyileg jobb nektetk, de szerintem még babázz! nem?

Ági: megint megpróbáltam elküldeni az adataimat, most sikerült? Ha nem akkor mit csinálok rosszul?Nem vagyok számítógép zseni, de ennyit nem szoktam bénázni!

Lányok! Ki látta a meleget!

Lilló: Engem 4 éve műtöttek a Karolina úton, ha jól emlkszem, még kezdő pesti lakos voltam, s úgy tudom telefonon érdemes bejelentkezni a dokihoz!

Saara: ilyenkor mi a teendő, ha gyerkőcnek lazák az izületei? mit tudsz tenni? Lehet erősíteni?

Brik: jobbulást! nekem is volt ilyen hasmenéses időszakom, igaz akkor még a pocaklakó nagyon kicsi volt, a doki megnyugtatott, hogy a gyerek jól van, ő elszívja ami kell neki, s valóban !
anid
 
 


Sziasztok!

Ma nagyon lassú a babanet nálam,a többi oldal változatlanul gyors,de ez,szörnyű.Már délelőtt is be akartam kukkantani,de nem győztem kivárni,hogy beadjon titeket! :(

Sajnos még mindig betegek vagyunk.Nem igazán akar javulni Hanna baba.Már nem is értem mi lehet a baj.Két hét az sok idő ilyen picinek betegen.Náthás és köhög,már múlt hétvégén jobban volt,aztán hétfőtől ismét rosszabbodott.Tegnap visszamentünk a dokihoz,de helyettesítés volt :( ,ne kaptunk másik gyógyszert,majd holnap ismét mehetünk,mert már a mi dokink lesz,majd ő eldönti kapjunk-e másik antibiotikumot.A mostanit már 8 napja szedjük,de nem gyógyult meg tőle.Sőt már hőemelkedése is van tegnap este óta!Na majd holnap meglátjuk mit mond a doki néni!Szegénykém már este és reggel is hányt a gyógyszerektől! :cry:
Köszönöm a jó kívánságokat! :)

Toreau!
Nagy gratula a kisfiatok érkezéséhez!sok boldogságot kívánok,ja és persze sok tejcsit! :)

Sára,
ne emészd magad!Vannak ilyen gyerekek,mint ahogy a második doki is mondta,akiknek lazábbak az izületei,de ez idővel rendeződik.Sajnos azt nem tudom mi a teendő ilyenkor,de a párod,akinek szintén ez a baja,biztosan tudja.Vagy a gyerekorvos adhat tanácsot,hogy sűrűn ne forduljon elő ilyen baleset,mert ezzel csak magadat hibáztatod!
Régen írtál mailt,ha van időd írhatnál.

Dorka,
sikerült pihizned?Kicsit megnyugodtál már?A párod mit tanácsol?Megbeszélitek a dolgokat?Nem akarok tolakodó lenni,de nem szeretném,ha depis lennél! :lol:

Lillo,
elfelejtettem írni a múltkor,hogy szépen gyarapszik Bálintka!
Ha van egy kis időd várom a te mailedet is. :lol:

Ági,
A fiamék megérkeztek még vasárnap.Jól érezték magukat a 8 csapatból a 4.-ek lettek,de nagyon erős volt a mezőny!Nagyon elfáradt,kimerítette az utazás.Tegnap meg osztálykiránduláson volt,ma meg év végi dogát ír környezetből.Már nagyon várja a suli végét,úgy néz ki mindenből ötös lesz!
:lol:
Még két hét múlva lesz foci,akkor mennek Debrecenbe az országos döntőre.Utána jöhet a pihenés!Igaz akkor is focizik! :lol:
Megtaláltam a topikot,már írtam is a lánynak,de már mások is jelentkeztek. :) Oda is be kell még kukkantanom! :roll:

Üdv.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Csajok, vannak bizonyos problémáim a visszaolvasással, mivel Bence már nem jár oviba, így a két gyerkőccel egyedül vagyok itthon, kevés időm lesz netezni.

Toreau, gratulálok Neked is, tényleg gyönyörű hajasbabád van!

Saara, hát ez nem hangzik jól. De szerintem egyáltalán ne hibáztasd Magad, honnan tudhattad volna, hogy ez lesz? Szerinted napi átlag hányszor húzzuk meg a gyerekeink kezét??? :wink: És mit mondtak, mit lehet ezzel csinálni a várakozáson kívül?

Ági, köszi a homeós bogyesz nevét, megpróbálják bevetni a kiscsajnál. :) Ja, és ha a nyuszifigurákra gondolsz, abból tudok Neked gyűjteni párat. Majd postázom. Hány darabra lenne szükséged?

Dorka, nagyon tudom ajánlani Molnár Juditot, igazán szimpatikus és nagyon rendes nő. 0630/311-2994

Bocs, de most ennyi, azért a többiekre is szoktam ám gondolni!!

Jutka
tjutka
 
 


Sziasztok:)

Rita :)

Megnéztem a táblát és nálam benne vagyok: harmadik oldal PP és Lilló elött, szal nem titkosak az adataim :)

Ok a csere: jöhet a mosatlan, megy a vasalni való, de jó nagyra nyisd az ablakot , mert majd a fél ruhásszekrény tartalma megy :wink: :wink: :lol: :lol:

Ami az alvást illeti nálunk Pepe 10 hetes kora óta nagyjából egész éjjel alszik, este 9 től reggel 7ig, most az utobbi két napban ébredt meg 4 körül, de be van dugulva a nózija, tuti amiatt ébredt fel.

A laktóherb teával vigyázzatok, mert az is okozhat pocifájást ám a babónál.



Timi

Gratula a 4, helyezéshez, ügyik nagyon. A bizonyitványhoz is le a kalappal, főleg hogy fiú a szentem, szép teljesítmény :)

Lányodnál nem probálod meg a belladonát, főleg a láz miatt?


Sára

Jajj szegénykém, el hiszem, hogy jól megijedtél :( Ahogy a lányok irták, ne okold magad, mert folyton félve fogod megfogni Vincét és várni fogod a bajt, és a bizonytalanság rosszabb, mint ha természetesen, határozottan emelgeted és fogod meg őt.
A doki nem adott tanácsot, hogy mit tegyél?

Huu most mennem kell mert visitás van, majd folty köv j9n....


puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Timi
Gratula a fiad sikereihez :)

Saara
Elképzeltem a jelenetet, nagyon rossz lehetett neked, gondolom nagy volt a pánik, amíg el nem jutottatok a dokoihoz. És ezek után ez csak úgy magától előjöhet, mindenféle huzogatás nélkül is? Ez borzasztó :(

Rita
Én csak vízszintes vonalakat húztam, különböző szögekben. A csupa párhuzamos (gondolom) elég unalmas lett volna, ha meg keresztezem őket akkor pedig túl bonyolult lenne, no azért terhelni sem akarom szegény gyermekem :wink:

Ági
Mi is Pamperst használunk, ezért sajna nem tudok neked segíteni.
A Laktoherb úgy is okozhat a babáknak hasfájást, ha én iszom, vagy csak úgy ha nekik adom közvetlenül?

Nekünk a tegnapi nap, egyesek szerint démoni, de szerintem inkább varázsnap a 2006. 06. 06. egy csoda volt, a Gergő nagyon jól viselkedett, szinte nem is sírt, egész nap egy igazi angyalka volt, no de ez a mai napra már nem volt igaz sajna.

Kitalálunk egy időpontot a találkára?

Na jóccakát,

Gabek
gabek
 
 


Sziasztok :)

Nah kb folyt köv jön :wink: :lol:

Jutka :)

Igen azok is jók, tudod a mérettől függően változnak a figurák, az elején még babák vannak, aztán már nyulak jönnek:) Amennyit gondolsz, hogy nincs már rá szükséged, ha még jól emlékszem az első körben 5 dbot kérnek a kérdőiv mellé, utána meg már többet, de azt nem tudom most hogy mennyit. Szal azt mondom, amennyire igazán nincs szükséged azt a felesleget elfogadom szivesen :lol: nah ezzel aztán jó sokat segitettem mi?:)

A visszaolvasási gondokat nagyon is megértem, amint látod a legtöbbet éjjel tudok én is csak ügyködni, mert napközben egyedül két gazfickóval elég nehéz a gép elött csücsülni :)

Lilló :)
A libero csomagolásán felül, ha jól emlékszem a müanyag fül oldalán van a mérettől és a csomagolás fajtájától függően egy vagy két baba, vagy nyuszi figura, azokat kell gyüjteni. Ha még nem tetted meg akkor regisztrálj a www.libero.hu oldaláról letölthető formanyomtatvány kitöltésével a libero klubba, három hónapos kor után küldenek kérdőivet, amit kitöltve vissza kell küldeni megfelelő számu figura kiséretében és akkor küldenek valamilyen játékot, ajándékot a lurkónak. Ha emlékeim nem csalnak akkor 3 szor teszik ezt meg, és minden évben eddig küldtek állatkerti belépőt a libero napra nyáron, amivel ingyen lehet bemenni.

Gabek :)
PAmpers pelusnál is tudsz ám nekem segiteni :wink: , de csak majd ha 3 as méretet hordotok, mert annak meg a vonalkodját gyüjtőm. Náluk is van ujra játékvadászat vonalkodokért, csak azt határozták meg hogy ki játszhat benne: 2005. október 1 és 2006 március 31. között született gyerekek vehetnek részt benne. Daninál is volt hasonló játékvadászat, csak akkor nem volt ilyen korhatár és azt se korlátozták be hogy hány játékot lehet választani, most csak kettőt engednek :( brühühü, de hát ez van, elég lesz arra is összegyüjteni a vonalkodokat.

Viszont azt mindenkinek mondom hogy még junius 30 ig van a Corában olyan akció hogy ha egyszerre 3 csomag jumbo pampers pelust veszel, tök mindegy milyen méret elosztásban és van Cora hűségkártyád akkor a vevőszolgálatnál a számla bemutatása ellenében egy aranyos megablokkos iskolabuszt adnak. Később jól fog jönni játszani :) még a lányoknak is tudom ajánlani, mert tele van kockákkal, amiken számok és különböző figurák vannak.

Anid

Hm milyen emailcimre küldted az adatokat?? mert most se kaptam meg :( Mivel az emailcimed nincs benne a profilodban ezért arra nem tudok küldeni üzit. Viszont tedd meg azt itt, hogy a hozzászólásom alatt van egy olyan kis ikon hogy "pü" vagyis privát üzenet, kattins rá és ird le oda az adataidat , remélem igy megkapom és beteszlek a táblába :)

Dorka :)

voltam ma patikában homeos bogyó ügyben és kaptam három füzetecskét is amiben vannak nagyon jó dolgok, találtam is benne pont a depresszióról részt kismamáknak, frissen szülteknek, ha gondolod szivesen segitek.

Nektek is tudom ajánlani: ahol forgalmaznak bioronos homeos bogyokat ott elvileg kell lenni három fajta INGYENES tájékoztató füzetnek, egy mindennapokra ciműnek, egy kismamáknak szólóknak, és egy a szülés utáni időre anyukáknak és babáknak. NAgyon sok hasznos dolog van benne. Ha segitségre van szükségetek továbbá és van benne leirás rá akkor szivesen beirom, hogy mit javasol.

Sőt ha jól olvastam a végén levő infot tartanak laikusoknak is tanfolyamot, lehet hogy benevezek egyre, mert mindig jól jön.

Kendő kötés:
Talin szivesen segitek egy két kötési formát megmutatni.

amit ajánlottatok rugalmas kendőt az tényleg nagyon jó, sajnos nekem nem az van, de most nem tudok beruházni mégegybe, de van barátosném aki azt használja és nagyon dicséri, egy "hátránya" hogy kék szinben van csak ha jól tudom :)

Nah hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valaki kimaradt attól elnézést, de éjjel van és már nem vagyok éppen friss... szóljon nyugodtan és pótlom a lemaradásom :)

puszi

Ági és a fiúk


Ui: PP: nagyon király az a macis kép, mesélhetnél róla hogy hogy kerültél közelebbi kapcsolatba egy koalával :)

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok minden újdonsült anyukának!!! Gyönyörűek a picurok!!!! Kitartás a mamáknak!!!!

:lol:


Azért írok, mert van egy pár DM-es felesleges kedvezményes kártyám, amit szívesen elküldenék annak, akinek szüksége van rá:

300 ft-s kedvezmény Beba 2 bifiduszos tápszerhez
200 ft-s kedvezmény Milupa tejpéphez
200 ft-s kedvezmény Johnson's baby hidratáló fürdetőhöz
150 ft-s kedvezmény Johnson's baby baby samponhoz
150 ft-s kedvezmény Milupa csecsemőteához
500 ft-s kedvezmény Huggies Superflex pelenkához
100 ft-s kedvezmény GAbi babakrémhez vagy púderhez
MAM Ultivent etetőcumi --- ingyen
100 ft-s kedvezmény Babylove melltartóbetéthez
és van egy rakás Libero figurám is, amire már nincs szükségünk, mert megkaptuk az utolsó ajándékot is.

japanpalyazatkukaccitromailponthu-ra írjatok

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Egy kis alvas, jot tett... Köszönöm a kedves szavakat mar kicsit megnyugodtam. Sajnos a doki azt mondta, hogy ezzel semmit nem lehet csinalni, csak oda kell figyelni.... Aztan remélhetöleg kinövi. Igyekszem normalisan, hatarozottan fogni a gyereket, de persze mindig figyelem a kezét, ha sirdogal :( Most jön a masodik foga ugyhogy megnézem parszor naponta a kezecskéit :mrgreen: Azért majd megkérdezem a gyerekdokinkat, remélem töle nem fogom megint a lecseszö szöveget kapni: hat anyuka, maga mit képzel, stb. Nem hianyzik :oops:

A liberos babak és tarsairol jut eszembe: Ti is kaptok mindenféle reklamanyagot a gyerek nevére cimezve??? A klinika adja ki ezeket az adatokat? Csak arra birok gondolni, mert sosem szoktam megadni pont azért, hogy ne töltsék tele a postaladat hüjeségekkel... és mindig az éppen aktualis dolgokrol jönnek a reklamok. A Nestlé müanyag kanal mondjuk jol jött, de a többi... na mindegy, nem fontos.

Agi, azt hiszem nekem is van par liberos zacsim, levagom rola a nyuszikat és elküldöm. Vagy majd odaadom a talin, ahogy jobb neked.

Ruganyos kendö: valoban nem annyira szép az a kék szin :?

Dorka, mi van veled?

Tali: Ugy néz ki mi nem leszünk pesten a 20-25.-i héten.
Mit szolnatok a junius 29-re (csütörtök)? Ez nagyon nyariasan hangzik, nem? 8) 8)
saara
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen jártam már erre. Alig győzöm olvasni a hozzászólásokat. :)

Gratulálok minden anyukának a babókhoz! Nagyon édesek a picurik!

Lilló!
Pár hónappal ezelőtt voltam az Ortopédiai klinikán. Telefonon be kell jelentkezni, előjegyzésbe vesznek.
Tel: 209-33-55 Hétköznap 8.30-14.30 jözött.

Dr. Rodler Endrénél voltam, nagyon szimpatikus doki. Megvan a mobilszáma, ha gondolod szívesen megadom.

Brik!
Én is hasonló cipőben járok. Hasmenés, gyomorégés stb. :(
Jobbulást kívánok!

Prücsök!
Nagyon édi a kis Blanka. Kitartás és sok tejcsit kívánok! :)

Szép napot mindenkinek!
Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok:)

Sára

Nekem tökéletes június 29. Aznap még apa is szabad, így könnyebb eljutnom bárhova.

Nagyon szépen köszönöm a babafelajánlást, elég a talin is odaadnod :)

A reklámanyagok azért ömlenek, mert a klinikán kaptunk csomagokat ( zacsi és kék börönd) és ott ki kelett tölteni egy adatlapot, ezt a lapot kapta meg a felicitás és ha akkor nem x elted be hogy nem engeded felhasználni az adatokat akkor ők azzal reklámcélra gazdálkodnak.

Gyöngyusz

Irtam neked mailt babafigura ügyben :)


Ranpo

Gyomorégésre probáld ki, ha még nem tetted amiket irtunk, valamelyik csak segit.
Hogy telnek a harmadik harmad hetei?

Ma voltunk koponya, has, csipő uhán, minden rendben van hála Pepével. -nagyon cukin viselkedett, végig vigyorgott.






Tali időpontjának akkor június 29???


puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Köszi Mindenkinek!

Brikancs azok aranyosak!
Nekem egy bobtail csajszim van.

Igen, valószínűleg elfáradtam. A tavaji év sem volt valami könnyű.

Lilló én is nagy alvó voltam, lennék. Ez az egy dolog amit nem igazán bírok, de majd egyszer lehet tudok még jókat aludni.
Az a bajom, hogy nem egyben alszom,hanem szakaszosan.Vagy tök hülyeségeket álmodom és fáradtabb vagyok amikor felkelek.

Ági még nem küldtek azóta semmit. De a könyvelő elküldte nekik a papírt. Gondolom még ők is ülnek rajta.
Megköszönném, ha elküldenéd azokat az írásokat, de körülnézek itt a gyógyszertárba.

Toreau gratula a Robikához! És boldog névnapot neki!

Prucsok én oda tudom adni neked kipróbálni az elektromos mellszívóm. Vettem egy avent-os kézit és nekem ez jobban bejött, csak fárasztóbb.

Tegnap voltunk a Kikában és ott akartam venni én is hordozókendőt.Azt hittem eldobom az agyam 26 eft volt. Rögtön letettem róla.
Most elküldtem Apát, hogy a 2 in 1 -ban vegyen egyet, ott mintha mondtátok volna, hogy 3 eft körül van.

Rita engem altattak.
Nem hiszem, hogy idáig kihatna. Bár, ki tudja abban is mennyi szar van.
De szerintem a nem sokat alvástól van ez.

Saar : nem semmi, biztos én is szívrohamot kapnék.

Júni 29. elvileg jó nekünk is.

Először kipróbálom a lájtosabb megoldásokat és ha úgy se lesz jó beszélek egy dokival.
Már megszerveztem, hogy hétfőn kimozdulunk a barátnőmmel, remélem jó lesz az idő.
Apa meg vigyáz a Norbira.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Szia Dorka!

A 2in1-ban a bobita féle kendöt aruljak, nekem ez van és nem tul jo. Joe-nak ajanlottam anno, azota is banom :oops:, csak akkor nem értettem hozza és nem tudtam milyen szempontokat kell nézni. Bénasag :oops: . Pici gyerekkel még ok, de utana mar nem igazan (6-7 kilotol): nagyon vékony és baromira gyürödik, ettöl kényelmetlen (csipönél vag). A leirasban nem mutatnak hatrakötös modszereket, szerintem azért, mert nem errevalo ez a kendö, gyürödik ahogy irtam. Nem tudom mennyi ideig akarod hasznalni...
A Nandu jobb, de dragabb (5-6 ezer Ft).

Agi, köszi a felvilagositast... grrr, maskor mindig elolvasok mindent, mielött alairom.... :x

Evi szia! Mi ujsag? Gyere Te is a talira, nagyon fogynak a kismamain, kell a potlas :wink: !
saara
 
 


Na újra köztetek!
Mi kedden már hazaértünk, de tegnap egész nap mostam. Közben meg próbáltam visszaolvasgatni amiket írtatok, estére azért valamennyire sikerült is, de akkor meg nem jött be a babanet, tehát nem tudtam írni. :?

Toreau, gartula Robikához, sok boldogságot és Boldog névnapot is neki egyben.

Saara, ezt miért írtad: "Azért majd megkérdezem a gyerekdokinkat, remélem töle nem fogom megint a lecseszö szöveget kapni: hat anyuka, maga mit képzel, stb. Nem hianyzik Embarassed "? Félsz a gyerekdokitól? Dehát ez öröklött, nem? Akkkor miért cseszne le? Majd írd meg léci, hogy mit tudtál meg erről betegségről vagy miről. Örökletes és elmúlik vagy műteni kell esetleg tornával nem lehet rajta segíteni, hogy helyrejöjjön?

Timi, gartula a fiad sikereihez. Nagyon büszke lehetsz. Tök jó. És köszönöm amit írtál az unokatesóm ügyében is. Én is úgy érzem, hogy kicsit sokáig hagyták szenvedni szegényt mire végül betolták a műtőbe. Meg mondjuk az is érdekes, hogy a gerincébe volt cső(vele még nem tudtam beszélni hosszabban) amiben érzéstrelenítő volt, de nem tudom pontosan milyen. Ehhez képest mégis altatták és a dokik azt mondták, hogy ezért kellet lélegeztetni a picit mert hatott rá az altató. Állítólag lélegeztették aztán egy rövid ideig spontán légézse volt aztán megint lélegeztetni kellet mert nem lélegzett. Az ilyen babáknál lehet agyi károsodás? Vagy ez nem az oxigénhiányos állapot? És mik a tünetei ha baj lenne? Amúgy szegény lány a Rókusban szült a dokija jó fej volt és a szülésznője is. Viszont a gyerekorvosok semmi nyugtatót nem mondtak csak ledarálták a tényeket,de egy "minden rendben lesz"-t se mondtak. A csecsemősök pedig semmit nem mutattak meg neki. Az anyukája ment be és mutatta meg, hogyan kell szoptatni ill. ellátni a babát. Na meg a szobában volt egy 2. gyerekes anyuka az mutogatta az 1. babásoknak a dolgokat. Most mondjátok meg! Szegényke tiszta félelemmel ment haza.
Hanna baba hogy van? Látom beteg volt. Remélem már csak volt!

Prücsök, rendeződtek a szopizások? Hogy van Blanka sárgasága. Olyan szép baba!!! Tudtál elektromos mellszívót szerezni? Volt már az LLL-es tanácsadó?

Brikancs, hogy vagy?

Dorka, a kimozdulás a barátnőddel tényleg jó ötlet. Reméljük ez is sokat fog segíteni. Na meg persze ha valami dühít vagy fáj ide nyugodtan megírhatod, szerintem sokan érezzük ugyanazokat.

Pöttöm Panna, azt hiszem ti voltatok a Koraszülöttek napján. Honnan lehetett azt tudni, hogy van?

Ági, megyek és kérek olyan ingyenes füzetet, kismamásat és babásat. Nekem is van ilyen de az olyan általánosos. Na ez marha magyarosra sikerült. :D

Bocsika ha valakit kihagytam, de olyan sokat írtatok... szerencsére. Mi jókat ettünk (na ezt nekem annyira nem kellett volna!), meg sétáltunk. Az idő végülis lehetett volna rosszabb is. Habár így, hogy hazajöttünk persze hogy süt a nap!!! Nem baj. Most már legalább tudjuk, hogy milyen két kis csecsemővel nyaralni. Képzeljétek a Nagylányom(Dorina) hátról hasra fordult. Azóta állandóan hason van, de vissza még nem nagyon megy neki és hamar bepörög mert elfárad. A Kislány (Lívia) meg állandóan "tejbetököt" játszik. Vigyorog mint a vadalma! Asszem a lányok is élvezték a kiruccanást, mert egész nap nevetgéltek. Már amikor nem aludtak éppen, mert a jó levegő elnyomta őket.
Találka. Júni 29. nekem jó lenne, de nincs valakinek tippje, hogy hogyan jussak el bárhova ezzel a két kis maszattal? Merthogy kocsi az nincs. Pedig úgy szeretnék elmenni én is, hogy személyesen is megismerhesselek titeket.
kgiulia
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?