Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildi: sajna nem jött meg a privi üzenet, de majd megnézem később is. Az lmarie:családnév az L+becenév, itt a fórumon így használom bejelentkezésnek, egyébként simán Mérinek irom. Még angliában ragadt rám a név, és nagyon szeretem, de se a marie, se a mary-t nem használom írásban általában.

Engem is megijesztett az előadás, ráadásul nekem iszonyuan érzékeny mellem volt mindig, menzeszkor a falat tudtam kaparni új fájt, és megduzzadt. De nem hinném, hogy annál rosszabb is lehet, bizakodom. Ha olyan azt el lehet viselni.
Holnap megyek baba zsúrra a barátainkhoz, mindegyiknek van már gyereke, megfogom kérdezni őket is az előadáson elhangzottakkal kapcsolatban, mert én is túlzásnak érzem az egészet, és jobban hiszek az olyanoknak akinek már van gyereke és tapasztalat. Sziszi köszi, hogy megosztottad velünk, jó hallani a te véleményedet is.
Azon gondolkodtam, hogy régen nem jártak ilyen előadásra az emberek, mégis egészséges és boldog babák és mamák voltak és érezték mit kell tenniük az anyukák. Én is hiszek ebben.
Bár lehet hogy csak pszihésen próbálom magam nyugtatni ezekkel, hogy elnyomjam magamban az előadáson hallotakat. :P :P :P
lmarie
 
 


Sziasztok!

Akkor mégegy kérdés. Szerintetek a nővérnek mikor volt utoljára gyereke?
Honnan is tudja mennyire fáj és mi??
Már nemis emlékszik rá csak okosnak akart tűnni, nem értem, miért nem anyukák tartják az előadást ebben a témában vagy szakértő.

Ne figyeljetek a hallottakra. A tejbelövelés nem fáj, sokan meg sem érzik és a méhösszehúzódás is csak 1 max2 napig rossz, utánna semmi.
És akkor is csak azért rossz, mert előtte már eleget szenvedtél és eleged van már a fájdalomból..kimerültség is belejátszik.
Nekem Anna 18:45re lett meg és másnap estig volt a szopiknál ilyen érzés..fájdalom.
Én kértem rá valamit-tudnotok kell lehet kérni rá fájdalomcsillapítót, ami nem árt a babának sem. :wink:

Én sosem voltam egy előadáson sem, pont ezek miatt!!!
Viszont kismama tornán gondolkozom, jár valaki az Uzsokiba?

Jótanácsokat meg, majd a háziorvos, úgyis ad mega védőnő, meg még sokan..én utánna olvastam, néztem, kitapasztaltam nekünk melyik is válik be.

Dúrva, hogy erről kell szólnia egy előadásnak. :(

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok !

Én a Mercivel nem voltam semmien előadáson és sajnos a kórházban sem segítettek a szoptatással kapcsolatban és nem is volt elég tejem mivel( gondolom ezek után) csomó dolgot nem jól csináltam !

Engem ez az előadás megnyugtatott inkább, most sok mindent megértettem.

Szerintem ezeket a fájdalmakat direkt egy kicsit felfújta, mert eltudom képzelni mennyi olyan kismamával kell megküzdeniük nap mint nap akik kicsit túl játszák a fájdalmakat és agyon agonizálják magukat és csak kajabálnak össze-vissza.

Úgy-hogy ezt szerintem el is felejthetjük, nem nekünk szólt.

Volt még valami , most nem jut eszembe, na mindegy majd legközelebb:


Üdv.: Kati
kati16
 
 

 
 

Sziasztok!


Sziszike! Koszi a sok jo tanacsot, igen hasznosak! Szoptatasrol biztos lesz meg kerdesem! Torna szerintem nem rossz az Uzsokiban, legalabbis Szilvike, a vedono, nagyon kedves!

Valamennyire biztosan hasznosak ezek az eloadasok, de azert nagy jelentoseget tulajdonitani nekik nem kell szerintem. Talan az osztonok mindent megmutatnak, mit-hogy-mikor kell csinalni!

Nem tudok szep hetveget kivanni ebben az idoben, inkabb nyugodtat!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok, lányok!

Ádi jól elaludt, volt egy pici időm visszaolvasni benneteket...
Nekem például nagyon kedvesen segített az egyik csecsemős - sajna a nevét nem tudom - lefejni a tejcsit, amikor beindult.
Utána teljesen megkönnyebbültem és aznap este már géppel lefejtem mindent, így reggelre teljesen rendbe is jött. Nem mondom, hogy nem volt kicsit fájdalmas, ahogy kézzel lefejte, de közben a megkönnyebbülés érzése is ott volt, szóval megérte...
Ami pedig a méhösszehúzódást illeti, valószínűleg ez is mindenkinél más és más, mert én például semmi fájdalmat nem éreztem...
Szóval még véletlenül se aggódjatok előre, felesleges!!!!

Lufi, milyen újra otthon lenni?
Nálunk minden a legnagyobb rendben, remélem a többi babócával is!!!

Üdv mindenkinek!
Kinga
kinga75
 
 


Sziasztok!

Ilyen rossz időt, lányok!!!! :cry: :cry: :cry: Én már nagyon unom, fázok meg nyűgös, vagyok :x
Holnap meg utazunk 'haza', vonat stb. nem sok kedvem van! Hátha kisüt a napocska!!! :P

Szerintem lányok mindenkinek más és más a fájdalom küszöbe: :P :P
Például nekem nagyon fájt a hasam a második gyerekkel szülés után, ahogy húzódott össze. Siófokon pedig egyszerre kaptuk a méhösszehúzó szurikát+ a babát szopni mind a kettő fokozta a 'fájdalmat'!! :wink: :wink: Bezzeg mikor az elsőt szültem állati jó volt semmi görcs, jókat aludtam :lol: Ezt vártam a másodiknál is, nem jött össze :cry:

Nem voltam valami jól szoptató anyuka így visszagondolva, mind kettőt 4 hónapig tudtam csak! :cry: Így az előadás után én tanultam sokat, rá jöttem mit nem csináltam jól. Egyedül a cukros víz, ami kérdőjeles! Cukor nélküli teát ittak az enyémek.

Őssejt: Szerintem jó üzleti fogás, egyenlőre!! :roll: Én próbálok inkább arra készülni, hogy egészséges lesz a gyerek! :P

Mindenkinek szép napsütéses hétvégét kivánok!! :lol: :lol:

Még reggel bekukkantok! :)
Hétfő este leszek! :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok !

Tündi, ha még reggel bekukkantasz, akkor jó utat kívánok és legalább egy kis napsütést !!

Mi holnap megyünk , Anyósomékhoz Kiskőrösre .

Mindenkinek kellemes Pünkösdi pihenést !! :lol:

Puszi, Kati
kati16
 
 


Jaj !

Tündi miket is mondtál, a második gyerek után jön a java ???!

Tudtam ,hogy nem úszom meg ! Nekem sem volt az elsővel semmi fájdalmam, a szoptatásnál sem volt lényeges.

Na, nem baj , Én azért maradok optimista !! Hátha még sem jön be nálam ez! :lol: :lol:

Mi is Hétfő este érünk haza .

Puszi, Kati
kati16
 
 


Szia Kati!

Nekem jobb volt másodszorra, mert nem vágtak meg és jól tudtam első pillanattól ülni. :)
A méhösszehúzódás-t éreztem, de elviselhető volt..szopi közben fájt, de néztem a picim arcát és könnyebb volt, mert ez a csöpp baba felejtet mindent. :)

Sztem egyántalán nem biztos, hogy fájni fog, mindenkinek más a fájdalom küszöbe, s más adottságai vannak. S, ha elsőnél szerencsés voltál, miért ne lehetnél most is az? Kicsit több pozitívumot ide!!!

Tutti nem fog fájni..ha attól félsz fájni fog, akkor mire odaérsz a legkisebb fájdalom is felerősödik, de, ha azt mondod-nem fog fájni-ez erősíti a fájdalom küszöbödet.:)

Mi nem mentünk ma sehova, pihis nap volt, holnap megyünk szülinapozni, aztán, ha jó idő lesz sok terv van, ha rossz akkor szűkül a lista.

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Kati! Sztem sem kell izgulnod a fajdalom miatt, mert lehet, hogy a viszonylag hosszu ido miatt, ami a ket gyerek kozott van, lehet, hogy pont olyan lesz a szules, mint az elsonel! De a pozitivitas tenyleg fontos!

Ma jott anyukam, kaptam tole jatszo pokrocot, kacsas kifogot, bodykat, stb.. Vacsorara a hugom jott a pasijaval, toluk is kaptunk ajandekot: IKEA-s kifogo, kispokroc, egy kek body, logos jatek a kisagy fole, jatektarto doboz!
Nagyon aranyosak! Orultem az elmult het utan!

Delelott matyasfoldi repteren voltunk ferjemmel, ahol a baratai modell helikoprteres talalkozot tartottak, a fiuk (ember+baratja) nagyon finom porkoltet foztek! Az idojaras nem a legalkalmasabb volt, de lehetett volna rosszabb is! Persze meglatogattam a kozeli cukraszdat is! Ha ettetek mar finomat, ajanlom a Bokenyfoldi uton (XVI. ker.) a Szamocat!!!

Jo ejszakat!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Off
Szia Nikie!

Te írtad a múltkori, esztergomi repülőnapot? Sajnos nem jutottunk el odáig, pedig elindultunk. Ma is jó program lett volna (eső nem mosta el?), de nem tudtam róla.
Nincs valami honlapja ennek a baráti társaságnak? Mátyásföld csak pár megálló lett volna... :(

Ilon

On
ilon
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Lufinak gratulálok.

Én nem azért tűntem el,mert megszültem,bár elvileg most már bármikor jöhetne.
Mostanában nem sokat voltam itthon,ha meg itthon vagyok,akkor mindig kint szeretne lenni a kislányom,estére meg már fáradt vagyok a géphez ülni.

Nagyjából össze vagyok készülve a kórházi napokra,és most már szeretnék túllenni az egészen,mert egyre jobban félek.

A tejbelövellés és a méhösszehúzódások nekem sem voltak fájdalmasak,így amiatt nem kell aggódni szerintem.

Nikike:mátyásföldi vagy?mert én az voltam.A szamócát ismerem,valóban nagyon tuti cukrászda,irtó finom a süteményük és a fagyijuk is.

Üdv miindenkinek!


Niki
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy igy idepofátlakodok, de szeretnék kérdezni tőletek. Én is az Uzsokiban fogok szülni, kb 5 hónap múlva Járányi doktornőnél.
A kérdésem az lenne, hogy ott a korházban lehet -e kérni epidurális fájdalomcsillapítást szüléskor. Tudom, hogy nem minden korházban tolerálják a dolgot, de én szeretnék, így szülni. A doktornőt még nem mertem megkérdezni, talán még korai lenne ilyenről beszélni vele, de nagyon foglalkoztat a téma.
Van valakinek ebben tapasztalata?

Köszönöm, ha válaszoltok.

Fruzsi
fruzsina32
 
 


Sziasztok!

Voltam hétvégén baba zsúron, és jókat beszélgettem azokkal akik már szültek, illv 1-2 gyerekük van. Egyikük se élte meg horrorként a tejbelövelést, fájt egy picit, de nem kellett lemasszirozni erőszakkal stb. Javasolták, hogy amikor beindul és megkeményedik tegyünk rá melegvizes törülközőt v pelust, és azzal dörgöljük kicsit körkörösen a mellet (nem a bimbót), vagy zuhanyozzunk melegvizzel, vagy picit magunknak masszirozzuk a bimbóudvar felé. Az első fejés után pedig sokkal jobb lett minden. (kézi fejővel)
A barátnőm két gyerekét az uzsokiban szülte (egyiket tavaly), mégse volt neki semmiféle lemasszirozás, nem is értete miről beszélek. Azt mondta hogy volt egy kismama akinek nem indult be a termelés, őt gyömöszölték, de nem volt eredménye.

Fruzsina: nyugodtan beszélj az orvossal már ilyen korán erről azért az orvosod. Egyébként mi csak annyit tudunk mondani, hogy van is meg nincs is. Ha megbeszéled az orvossal jó előre, akkor általában megoldható.

Szeretném kipanaszkodni magam, mert ez a hétvége kegyetlen rossz volt a számomra, életembe nem borultam ki ennyit.

Pénteken éjszaka begörcsölt a hasam, egy szemhunyásnyit nem aludtam. Sokszor összehúzodott, de mivel nem véreztem, és nem volt rendszer közötte betudtam annak, hogy túlhajtottam magam az utóbbi időben. A gyerkőc fél háromtól, reggel hétig megállás nélkül rugdosott, de nagyon, nem tudtam kibillenteni sehogy sem. Arra gondoltam, biztos most fordult fejjel lefelé, azért volt ribilió, bár eddig is már fejel lefele volt, remélem nem visszafordult.

Szombaton éjszaka szokásos wc körutamon ráléptem a macskára aki az ágy előtt feküdt. Megjegyzem sose szokott ott aludni, én megnem kapcsolok lámpát. Jól ráléptem majd ráestem az ágyra. Ő rosszabbul járt, eltörtem a lábát, reggel vihettük az ügyeltre.

10 éve vezetek, de ilyen még nem volt. Pénteken egy barom nem látta, hogy a holt sávjába vagyok és majdnem belém jött.
Szombaton este a hungárián egy kocsi, szabálytalnul levágott négy sávot, + két villamos sint és kikanyarodott elém, vagy 60-al.. Ha nincs rutinom, és szerencsém, mert zuhogó esőben padlóféket nyomni és félrerántani a kormányt és megállni nem olyan egyszerű, összetör. A két kocsi között hajszállat nem lehetet leejteni, se a férjem se én nem hittük hogy elkerüljük az ütközést, és mit csinált a hülyéje? padlógázzal továbbhajtott rögtön, megsem állt megnézni, hogy nincs e baj.

Na utánna mentünk, hát egy tizenéves kiscsaj volt, hatalmas T betűvel a kocsi hátulján. Én nem értem, hogy engedhetik, hogy tanuló vezető egyedül, felügyelet nélkül vezessen, mert félelemből és ijedtségetből cselekedett igy. Utánna még elvezettem a Mcdönciig, kiszálltam, majd sokkot kaptam, órákig sirtam és remegtem.
A férjem megigérte, hogy ezentúk ha elmegyünk valahová, már ő fog vezetni. Két nap kétszer próbáltak meg összetörni, és nem az én hibámból. Persze mondják hogy járjak BKV-val, de az sem olyan könnyű föleg mivel sokszor rosszul vagyok. És én a BKV val sem járok jobban, azon elájultam, illetve karambolozott a busz.

És hogy tetézzem a hétvége gyönyöreit, kiesett a fogam, szó szerint. Szegény arra várt, hogy a szülés után kipótolják, és felépítsék, mert két oldala már kitört. Erre kiesett. Mivel gyökérkezelt volt így nem fájt, csak furcsa a foghúzásnak ez a módja.
Na kipanaszkodtam magam, remélem nem untatam vele senkit, csak jól esett kiirni magamból

Méri
lmarie
 
 


Sziasztok!

Megjöttem!! Tök jó itthon lenni!! :P :P :P :P

Méri: Nem semmi egy hétvégéd volt!! :roll: Ennyi minden összejöjjön, szegénykém! :cry: Az a lényeg nem lett komolyabb bajod, szerencsére :)

Kati: Azért amiért nekem fájdalmasabb volt a másodiknál attól még nem törvényszerű, hogy neked is így lesz!!! :lol: Csak azt írtam, ami velem megesett!! :roll: Látod Sziszinek pl. semmi nem volt!! :lol: Reménykedem a harmadik olyan klassz lesz, mint az első- úgy is eltelt már 12 év- ha nem akkor sem fogok belehalni :lol: :lol: :lol:

A párom, névnapomra beállított az első plüss rugival /rózsaszín/ ez az első szerzemény! :P :P Én azért kicsit babonás vagyok, ilyen korán :roll: de olyan lelkesen hozta! :P

Bírjátok ezt az enyhe telet? :wink:
Remélem most már kicsit jobb idő lesz :roll: :roll:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Szia Fruzsi!

Egyántalán nem pofátlankodtál ide, máskor is szívessen vennénk, ha írnál.
Én kb. 1 éve szültem ott, s szintén epidurálisan szerettem vlna szülni-meg is beszéltem a dokimmal, aki azt mondta, majd meglátjuk.
Kiderült attól függ mikor szülök, hogy beér-e a altatósdoki, kell-e éppen másnak is a segítsége, ki vagyok-e legalább 2 ujjnyira tágulva, hogyan halad a szülés..mert, ha gyorsan halad, nem kaphatunk..
Nem akarlak elkeseríteni, de tényleg sok mindentől függ.

Végül én nem kaptam, pedig még közben is kértem, de szeretném elmesélni, hogy nem olyan rossz dolog ez, mint hiszed.
Mivel mikor 2 ujjnyira ki vagy tágulva és már vannak rendszeres 1 vagy félperces fájások-onnan nem hosszú az út-viszont sokkal nagyobb élmény.
Én az első gyermekemet Epidurálisan szültem a másodikat annélkül. Most meg sem vágtak és nem volt sokkal rosszabb.

Evvel nem azt mondom ne próbáld meg, csak, ha nem jön össze ne keseredjél el!
Nagyon drukkolunk, és írj többet, ha van kedved.

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
Ezt a babaszobán találtam! Ha gondoljátok, írjátok alá ti is, hátha tudunk segíteni ezeknek a babáknak és szüleiknek, hogy többet lehessenek együtt! Én már aláírtam! :)

Sziasztok!

Mint azt tudjátok, Áron kisfiúnknak shunt-je van, sok más kisgyerekkel, babával egyetemben. Ezt az idegsebészeti beavatkozást az Amerikai úti Idegsebészet gyerekosztályán végezték. A műtét mellett lelkileg a legnehezebb az volt, hogy csak keveset lehettünk Áron mellett. A házirend a kórházban nem engedi a látogatást a műtét napján, egyébként pedig napi kétszer két órát. Ezt be is tartják.
Ezért szeretnénk egy petíciót benyújtani a kórház vezetőségének. Ebben azt kérjük, hogy biztosítsák a lehetőséget, hogy gyermekünkkel együtt maradhassunk. Ezt a jogot a törvény is kimondja. Csak egy sámlit szeretnénk...
Ehhez gyűjtünk aláírásokat, amihez ti is hozzájárulhattok, bárki aláírhatja. Ha van két percetek, és egyetértetek a leírtakkal, elektronikus úton ti is hozzájárulhattok a kezdeményezéshez. Ha van öt percetek, továbbküldhetitek jóbarátoknak...
Sajnos csak ilyen módon tudunk lépéseket kikényszeríteni a vezetőségből. (Reméljük!)

http://www.petitiononline.com/oiti/petition.html

Köszönjük mindenkinek!

Viki és családja
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Méri, megint megpróbáltam a privit, remélem most megkapod! Nagyon durva, ami a hétvégén veled történt! :( Úgy látszik ez a rossz idő mindenkiből kihozta az "állatot", pénteken én is teljesen kiborultam mire hazaértünk a kiságyvásárlásból és a Tesco-ból. Úgyhogy én hétvégén leginkább pihentem :D az igazság az, hogy már 1 óra vasalástól is totál elfáradok újabban és ez egy kicsit szokatlan nekem, mert én elég jövős-menős, folyton valamit dolgozgatós vagyok... Ti hogy vagytok ezzel?

Mi is voltunk vendégségbe egy ismerősnél, aki 2 éve szült az Uzsokiban. Én is meséltem neki a legutóbbi előadásról, és ő is elég furcsán nézett. Azt mondta, neki is a legrosszabb tapasztalata a csecsemősökkel volt (ezt már hallottam máshonnan is) és a legtöbbet számára a vele egy szobában lévő tapasztaltabb anyukák jelentették, ők sokat segítettek. Neki sem fájt a tejbelövellés és a 10 anyukából kb. 1-nek volt problémája, és annak segítettek. A cukros vízről csak annyit, hogy én biztosan nem fogok a kicsinek otthon adni és máshol meg azt olvasni, hogy ha elég neki a tej, akkor nem kér mást. Max. vízzel fogom megpróbálni, ha szomjas, vagy teával.

Fruzsi, én is azt gondolom, amit Sziszike írt. Nyugodtan beszéld meg a doktornővel. EDA amúgy is akkor van az Uzsokiban, ha az orvosoddal erről megegyeztél előre, egyébként nincs (csak ha valami miatt elkerülhetetlen). Úgyhogy jobb előre tisztázni ezeket a dolgokat.

Szép napot mindenkinek!

Ildi (30+1)
mildiko
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy belepofázok, de én úgy kaptam EDA-t másfél éve, hogy előre fel sem merült a lehetősége, csak 8 óra vajúdás és 1 óra oxytocin után megkérdeztem az orvosomat, nem kaphatnék-e fájdalomcsillapítást, mire ő félrehívta a páromat, megkérdezte tőle, hogy vállaljuk-e a költségét, és az igen után 15 perccel már kötötte is be az EDA-t az anesztes, akit odahívott... Szóval lehet EDA-t kérni előzetes egyeztetés nélkül is, legalábbis én kaptam.

Persela
13+3
persela
 
 


Ja, mellesleg, ha már így alakult, én is bejelentkeznék a 2006-os csapatba, dec. 11-re vagyok kiírva, és most, túl a 12 hetes UH-n, már merek hinni az újabb babában. A táblázatba most nem tudom megkeresni, mi is kell, de a nevem Persela, a kisfiam Márk és 2004. okt. 9-én született, a dokim Lukács dr. és ahogy látszik, most vagyok 13+3... :D

Üdv!
Persela
persela
 
 


Szia Persela:-)))))))))) :D :D :D :D :D

Köszi a hétvégi tanácsadást még egyszer!!!!!!!! Na meg a képeket!!!:-))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Pelle:-))))))))))))))))))))

Nagyon szívesen, bármikor! Ezek szerint a 2. széria már célba ért rendesen?!

Tényleg Soma lesz a ded? Tök jó!

Pussz!
persela
 
 


Sziasztok!

Gyors bejelentkezés: megvagyok, szenvedek a zimankótól, másrészt meg örülök, hogy nincs kánikula. Kicsit határozatlan vagyok mostanában (vagy mégsem...?) :D
Már nagyon mennék, bár kicsit izgulok mindig, ha erre gondolok. Csak ez a várakozás olyan kimerítő, inkább "csinálnék már valamit" (mondjuk szülnék...). Ha arra gondolok, hogy a két hét túlhordás sem ritka első gyereknél - ajjaj! :?
Igaz, szoptatós melltartót még vennem kell, most már bemértem a méretemet, ennél többet nem hiszem, hogy elérhetek ebben az életben :D

Méri: tényleg vigyázz, jobb lesz, ha a párod vezet, nem kell ez a
stressz, igazán! Nagyon vigyázz Magadra! Vannak ilyen hülye napok, mikor minden összejön, a macska majd megbocsát, Te meg pihizz egy kicsit, ha lehet, aztán jönnek a vígabb idők is.

Na, megyek is, vár a "listám" a tennivalókkal!

Üdv: Zsolka
zsolka
 
 


Sziasztok!

Az EDA ingyenes..miért kellett neked külön fizetni érte? Amúgy mennyi volt?

Táblázatot, d.u. rakok fel megint. :)

Ma voltam 12 hetes UH-on. Minden rendben a babával. Ez olyan jó!!
Már nagyon várjuk!! :P

Kedvcsináló az anyasághoz!! :)

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok lányok! Én is szeretnék csatlakozni hozzatok! Már régóta olvasom ezt a topikot, de csak most összejött ennyi bátorságom, hogy én is írjak valamit.
Én 1980.06.29.-en születtem, első babát varom augusztus 30-ára, és kislány lesz. És Lukács dr.-hoz járok. Zuglóban lakom, nem messze Uzsoki kórháztól.
katya
 
 


Sziasztok Lánykák! :D

Méri, nem semmi hétvégéd lehetett! :evil: De most már csak lenyugszanak a dolgok, s ma már nagyon szép idő is van, és hétvégére is ilyet mondanak! :D Remélem is, mert szombattól hétfőig elvileg megyünk "nyaralni" férjemmel, még így utoljára Törpillával a pociban. :D

Tapasztalt mamik, köszi a sokmindent, amit írtatok a tejbelövellős témával kapcsolatban, nekem is azért furcsa volt az előadáson, mert addig sehol nem olvastam erről annyira sötéten, mint ahogy a csecsemősnővér előadta...

Ja, azt én is elhatároztam, hogy cukrosvizet nem fogok neki adni... max. sima vizet, ha úgy alakul.

Kép
frusi
 
 


Persela, lehet, hogy Neked még azért sikerült az EDA, mert akkor még volt ügyeletes "anesztes" doki, aki be tudta adni. A múltkor előadáson azt mondták, hogy most már nem éri meg "fenntartani" ezt a posztot, szóval ha nem szólsz előre nincs mindig doki aki beadja?! Hm de lehet, hogy ez is csak a kötelező kórházi vélemény volt :?: Nem tudom.

Zsolka, drukkolok, hátha ez az időjárásváltozás meghozza a kedvét a kis bébinek, hogy kikukucskáljon a világra :D

Katya, jó, hogy csatlakoztál!

Üdv.
Ildi
mildiko
 
 


Sziasztok!

Jön a táblázat, aki a kérdőjel helyére tudja a választ sikítson vagy mégse, ankább küldje el az adatait. :wink:

Szép napot!!

Üdv. a most csatlakozóknak, beírtalak a tábliba is már. :)

Sziszike.

1149594146.05.xls
sziszike1000
 
 


Sziasztok!


PERSELA, KATYA: Gratulálunk, üdvözlet a csapatba!! :P :P :P

Sziszi: Neked az UH-hoz, gratula! :lol:

Frusi: De jó is nyaralni! :P Hova mentek? Mi is tervezzük, remélem, összejön :D

Zsolka: Gondolunk ám rád, már nem sok van vissza! Nem sokára te is babázhatsz! :P Vigyázz magadra addig is :D

Kati: Merre vagy? Minden rendbe?

Ma vették le az AFP-t, jó sokan voltak de legalább már süt a nap! 8) :lol: 8)

Ki jön holnap ? Én megyek relaxálni is. Múltkori jól esett, el is bambultam tőle rendesen, nem voltam jó passzban, Méri biztos, jön! :) Rá fér ilyen hétvége után! :?

További szép napot!!


Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

12 hetes UH-os eredmények.

BPd:20,2mm
AD1:19,4mm
Femur:7,6mm
OFD:26,1mm
AC:60,3mm
Bms:80gramm
HC:72,7mm
CRL:62,1mm
NT:2mm.

Élénken mozgó magzat, átlagos magzatvíz, a lepény a mellső falon kialakulóban.

Szívhangját jó volt hallani.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Üdvözlet az új kismamáknak ! Örülünk , hogy jelentkeztetek !

Persela ! Gratulálok !!! Rég hallottunk felőled !! Örülök, hogy jól vagytok !
Nem kérdezősködtem Én , hogy csak nincs valami ??? (régebben ??!!) Most a szita agyam nem adja ki, de valakit már meg gyanúsítottam a babaával . Nem Téged ?

Sziszike, nektek is gratula a remek eredményekhez !!

Tünde(Cc67) , itt vagyok ám, csak ez a ház mizéria, ide-oda rohangálás Szadára, vissza , nemrég mentek el az ügynökségtől is . Most már annyi helyre be van adva , valaminek történnie kell !
Megőrít ez a helyzet!

Nemsoká Te is túlvagy megint ezen a herce-húrcán !! Aztán csak várakozni kell megint , és kész is elfelejtjük!! :lol:

Azon kívül nekem még a Zsolti is állandóan a gép előtt van , mennek a quadosokkal kirándulni Romániába és valahogy az indulást nem tudják egyeztetni .

Lányok ! Köszi a bíztatás és remélem nálam sem lesznek nagy fájdalmak ! Egyébként tényleg optimista vagyok , csak jobb félni mint megijedni !!

Zsolka ! Gondolunk rád !!!

lmarie! Hát mit mondjak , nem semmi ! Kitartást !! Csak optimistán !! És vigyázz magadra , továbbra is ilyen jól !!! :lol:



Puszka , Kati
kati16
 
 


Sziasztok!

Köszi a biztatást, jó volt kiönteni a szívemet.
Megpróbálok holnap menni relaxra, tényleg rám fér, csak nem tudom hogy időben ott tudok e lenni, mert UH-ra megyünk előtte. :P :P :P

A hétvége után egy pozitivum: :twisted: végre van wc-m!!! Keresztapum felszerelte nekem a frissenvakolt fürdőbe, amig nem jön a burkoló. (2-3 hét)
Nem is hinné az ember hogy megkora megkönnyebülés, ha nem kell éjszakánként emeletet mászni többször.
:lol:

A macskám kicsit orrol rám, de tanult az esetből, mert most mindig morogva jelzi hogy ott van mellettem, vigyázzak rá. ja és akkor is nyávogva odabiceg, ha kiment belőle a fájdalomcsillapító hatása, hogy csináljak valamit. Na ilyenkor van lelkiismeretfurdalásom, mert látom,hogy fáj neki, de tehetetlen vagyok, mivel naponta csak egyszer kaphat gyógyszert. :roll:

Ildi: megjött a privi, válaszoltam is rá.

Lehet hogy én is EDA-s leszek, de nálam sajna orvosi indokból. Majd jövő héten megyünk a dokihoz, akkor meglátjuk, remélem a császárt eltudom kerülni vele.


Az újaknak üdv, a szülni készülőknek pedig kitartást
Én nagyon élvezem a hűvös időt, mert a melegben pillanatok alatt rosszul vagyok.
lmarie
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratulációt!:-) Kati, mi már egyszer pedzegettük ezt az idei baba témát, de akkor még nagyon az elején voltam, mondtam is, hogy a 12. hét utánig akkor sem mondanám meg, ha lenne - mint ahogy akkor már volt is Ficánka:-)

Ildikó, nálam az EDA-t egy intenzív osztályos anesztes adta be, őt tudták akkor odahívni, és egyébként szerintem azért került pénzbe, mert 1. nem volt orvosilag "indokolható" oka, csak már nagyon fáradt voltam és nem tágultam semmit oxitocyn mellett sem (nem úgy később az EDA-val, úgy tágultam, mint a gyorsvonat), 2. az anesztesnek ugyanúgy megvolt a tarifája, mint a szülésznőknek vagy az orvosnak, és a dokink erre akart minket felkészíteni, még mielőtt odahívja. Viszont megérte, segített pihenni, segített tágulni, és mivel a vége villámszülés lett, EDA-val varrt az orvos 50 percen át, ami elég jó volt, hogy nem éreztem semmit belőle, csak a végén már nagyon untam.

Sziszi, megnéztem a táblát, mondom a hiányzó adatokat, szül. idő: 1976.02.19., várható nem ??? marad:-), Gyerek: Márk, született: 2004.10.09., Lakhely Vereb.

Katya, üdv az Uzsokis és a Lukács dokis kismamák között is!:-)

Sziasztok!
Persela
persela
 
 


Lányok, hogy kell ezeket a Lilipie-os szalagokat beszúrni??? Egyszerűen nem jövök rá, pedig ma csináltam, de beszúrni nem sikerült:-(

Köszi!
P.
persela
 
 


Kép

Kép
persela
 
 


Sikerült!:-)

Na mára eldugulok:-)

Persela
persela
 
 


Sziasztok!


Gratula Perselanak, üdv az ujaknak!

Ilon: igen en mondtama a multkor az esztergomi repnepot. irni is akartam rola, de pont akkor volt ez az uj forum motor, stb... En meg benaztam a bejelentkezessel! Nagyon jol sikerult, rossz idovel indult, de aztan csodas napos delutan lett belole, sok jo fej ismerossel, mokaval. Nah es Bessenyei Peter! Orult a pasi, de zseni! Ferjem meg egy autogrammot is begyujtott a sapkajara.
Az oldal mmbk.hu, vagy forum.rcmodell.hu, ha tarsadat erdekli!

Niki: most eppen sajna nem matyifoldon lakunk, de ott nottem fel a centin! Szerettem azt a kornyeket, mostanaban csak akkor megyek, ha anyukamhoz ugrom ki, o meg mindig ott van, vagy, ha a repterre megyunk!

Méri: nem semmi hetveged volt. En az elozo hettel voltam igy, hetvegen vegre pihentem, szinte bezarkozva a lakasba, mert azt ereztem csak itt vagyok biztonsagban testileg-lelkileg! Ez az elveszett erzes nagyon rossz tud lenni! Probalj pihenni!

Lányok: en ma este voltam dokinal, minden rendben, jo a verkepem, babank is latszolag jol van. Megcsinaltak a streptococcus szurest, varom az eredmenyt, egy ujjbegynyit tagultam es kicsit megrovidult a mehnyak, de Lukacs szerint ez teljesen normalis mar ilyenkor, csak annyit jelent, hogy elkezd felkeszulni a szervezet a szulesre-szuletesre! Egyebkent jol erzem magam, de mar o is mondta, hogy vegyek vissza a rohanasbol!

Reggel, mikor vervetelen voltam, a vedonovel megallapitottuk, hogy a 36. heten vagyok, ez a felismeres valahogy teljesen ujszerunek hatott, mert eddig leragadtam a 34-35 kozott valahogy. Most kicsit megdobbentem, hogy alig 4 het es meg csomo minden nincs kesz, nem vettuk meg, nincs osszekeszitve, stb....
lehet, hogy en is elkezdem a listakat!!!

Hetvegen vegrendelkeztem a ferjemnek! Szegeny, tiszta hulyenek nezett, de mondtam, hogy vegul is erre is fel kell valamennyire keszulni, mondjuk nem szeretnem feldobni a pacskert, de a legrosszabb is megfordult a buramban egy ropke pillanatra.

De legalabb mar a munkam miatt nem agyalok, muszaj lesz megoldania a konyvvizsgalonak meg a konyvelonek, meg holnap delutan bemegyek asszisztalni, de tovabb nem izgat a dolog! van min egyebkent is. Jovo kedden allamvizsga, csak addig huzzam ki! MEg tudjak kicsit tanulni, mert kedvem az nem sok van hozza!

Szep napot holnapra mindenkinek! Nyaraloknak szep hetet!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak gyorsan: holnap én megyek az előadásra (védőnő lesz, emlékeim szerint a baba ápolásával, ellátásával kapcsolatban), ja, most nézem nem is holnap, hanem már ma!!

Cc Tündi, remélem, holnap összefutunk! Igazából valamilyen kényeztetős helyre vágytunk, most ha összejön ( = lesz hely), Siófokra megyünk, holnap várom a visszajelzésüket... :D Úgyhogy mindenképp legyen jó idő a hétvégén!!!

Képzeljétek, most olvastam az origo-n, hogy 1977 óta nem volt ilyen hideg június eleje!! :evil:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok !

Remélem mindeki jól van !

Én egy kicsit magam alatt , nem is megyek ma .
Frusi, majd írsz egy kicsit mi volt ??? :lol:

Most jöttem rá ,hogy elmentettem az új táblázatot és még meg sem néztem!!

Puszi nektek !

Kati
kati16
 
 


Sziasztok,

EDA: múlt héten a szülőszoba látogatásnál azt mondta a szülésznő, hogy megszüntették az edá-t, "kéjgáz" és görcsoldó áll rendelkezésünkre.
Arra persze nem kaptunk egyértelmű választ, hogy ha külön megbeszéled az orvosoddal és vállalod az esetleges plusz költségeket, akkor megoldható e az eda. De ami biztos - nagyon határozottan állította-, hogy szülés alatt nem kapsz eda-t kívánságra.
Mindenképp kérdezzetek rá az orvosotoknál, hogy mi a helyzet ebben az ügyben! ( Mármint ha érdekel valakit...)

Nekem már csak 3 hetem van hátra, de ha ilyen frontokkal teli lesz az idő, akkor hamarabb láthatom a kislányom...:)

bmszsz
bmszsz
 
 


Sziasztok!

Ma a banki dolgokat intéztük, Raiffaisen-nél vesszük fel most már valószínüleg.
Pénteken megyünk megkötni a lakásra a szerződést.
Drukkoljatok.
Csütörtökön megyek Annával UH-ra a vesekövével,majd utánna az urulógussal beszélek. De. meg vérvétel.
Sűrű lesz a hét..de remélem eredményes. :)

Szép napot: Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok Lanyok!

Itt ulok az irodaban megint, konyvvizsgalo, konyvelovel, dolgoznak a merlegen! Nem hiszem, hogy lesz belole ma meg valami is, de mar nagyon kesz vagyok, mondjuk legalabb mar nem idegeskedem!
Kepzeljetek jovohet hetfon megyek eloszor NST-re! Nagyon kivancsi vagyok, hogy mi tortenik ott!
Nah akkor most folytatom a koromragast!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Na én is megcsináltam végre!!! :P (mármint a tickert)

KépKép
lmarie
 
 


Nikike, jól jegyezd meg az NST-s élményt, én, mikor megszültem, nosztalgiával hallgatóztam utána a nővérszoba ajtajánál, és hallgattam a tengeralattjáró hangjára emlékeztető kis "bupp-bupp"-okat:-))) Most, amikor a 9. héten újra meghallottuk a párommal, egyszerre lábadt könnybe a szemünk! Imádtam hallgatni:-)))

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Jó estét!

Nikike: üdv a klubban - én is nagy tanácstalanul mentem oda az első ctg-re. A tapasztalat: haláli unalmas, meg nekem nyomott az a palacsintasütő a hasamon a végére. Aztán jobb felébreszteni a babát előbb, ha tudod (másodszorra várnom kellett előtte, akkor megbökdöstem, attól jól felébredt), mert különben valami rezgetővel megrezgetik a hasadat (olyan érzés, mintha nekinyomnának egy epillátort, csak persze nem szőrtelenít, ezért nem is fáj, csak rezeg), ami "egyáltalán nem fáj neki" - ezt mondta a nővérke -, de akkorát ugrik a baba, mint egy ház, amiből arra következtettem, hogy rettentően megijedhetett. Szörnyen sajnáltam, ezért ébresztgettem inkább fel előtte következőleg. Viszont nekem mindkét alkalommal masszívan csuklott szegény gyerek az első perctől az utolsóig. Nesze neked, magzatmozgás... :D

Persela, Kátya: remek, hogy itt vagytok!

Mindenkinek nagyon köszi a rámgondolást - szeretnék már a vonal alá kerülni, mi tagadás... Bár ahogy nézem, venczkone lehet, hogy megelőz. Nagyon irigy leszek, úgy készülj, Niki!!! Amúgy hol vagy?? Hétfőn írtál utoljára. Szülésen kívül nincs mentség :wink:

Sziszike: töretlen a népszerűségi indexed nálam ezzel a táblázattal! Hihetetlen jófej vagy, nagyon köszönjük!


Kiváncsian várom a mai beszámolót (folyton csak konzumálok, bocsi)! Holnap de. maratoni Uzsoki-látogatásra megyünk férjestül: labor, uh, ctg. Várom a partnereket bármely helyszínen :D

Zsolka
zsolka
 
 


Sziasztok!

Zsolka:örülök,hogy hiányoltál,sajnos még egyben vagyok.
Nem volt kedvem írni,már nagyon nyűglődök így a végefelé.
Ma voltunk ctg-n,nekem is ébresztgették a babát,én leginkább valami sokkolóhoz tudom hasonlítani azt a berregőt,és tényleg megijed tőle a baba.
Semmi arra uitló jel nincs,hogy nemsokára szülnék,még egy db jóslófájás sem volt.Azért remélem 20-a előtt kijön a kicsike.

Az eda-ról :meg fogom kérdezni a dokit,hogy hogy van,mert én iskaptam,de nem kérésre,hanem orvosi döntés alapján,és nem kellett fizetni.Én azt nem értem,hogy nehogymár az egész kórházban nincs ügyeletes anesztes,ez elég fura lenne.


Nikike:én is szerettem matyiföldön lakni,mi az ikarus pálya mellett laktunk.Anyuék még mindig.

Jó éjt mindenkinek!

Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Goni babanet nem küldte el a kisregényemet.. :(

Röviden azért megint...
Most nézegettem a táblázatot, ebben a hónapban 3an is ki vannak írva, nagyon szorítunk, remélem könnyű szülésetek lesz, majd beszéljetek a pocaklakóval.

Ma reggel megyek vérvételre, megkérdeztem a kórházban minden vizsgálatot elvégeznek, de elő kell jegyezniük. Ez nagyon jó, mert nem kell eljárnom, így az Örsre Terhesgondozásra. És a kórházban nincs is az a tömeg, mint ott, volt, hogy 1,5 órát álltam sorba a vérvétel miatt. :(
13hetes vagyok, de énis alig várom már a Finish-t, szeretném látni a kicsim arcát..
CTG-t énis szerettem, jó volt hallani, hogy a picim jól van.és az sem szomorított el, hogy 2,5hét késés után is azt hallottam jól érzi bent magát..igaz hosszú volt, de megérte, olyan szépek az újszülöttek. :oops:

Szép napot, majd írok később.

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok !

Sziszike ! Annával UH vesekő ???? Ez meg , hogyan lehetséges??
Még nem is hallottam gyerekeknél ! ??

Neked meg jó vérvételt ! De jó, hogy meg csinálják a kórházba!
Nekem a Lukács dr. azt mondta , ott valami miatt nem tudnak vért venni.(???)
Na mindegy , ez van .

Tündi(Cc67) !! Hol vagy ?? Gondolok rád ! Ma még nem kell bemenned , mint multkor ??

Puszi, Kati
kati16
 
 


Szia Kati!

Ez nem igaz..tudnak. :)
A dokid vmiért nem akarja, hogy ott csinálják?

A módja: ahol UH-ra vagy CTG-re is bejelentkeznél ott kell időpontot kérni.
Én 8ra mentem és 8: 05kor bent is voltam.
Nagyon aranyosak!!!

Anna: senki nem tudja, hogy alakulhatott ki, mivel hajlam nincs a a családban,még ez sem.
Eddig a Bethesdába jártunk, most átvittem a Heim Pál-ba is, hogy több véleményt halljak.
Remélem d.u.-ra lesznek jó hírek.

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok a vérvtelen, vizeletadáson, és a EKG-n is.
8ra mentem és 9után már itthon is voltam-ez gyors volt. :)

Minden rendben ment, holnapra lesz eredmény, de én holnap nem leszek, akkor kötjük meg a lakásra a szerződést!!

Alig várom. :P

Szép napot nektek is..nekem az van-remélem a d.u. is jól alakul, majd.

Sziszike.
sziszike1000
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?