Sziasztok!
Timi,
köszi az érdeklődést. Minden rendben velünk, gyarapodunk, gyarapodunk. Csak a mérlegre szoktam néha kiakadni. A klinikáról béreltünk olyan hálós, analóg mérleget, mert amíg bent voltam, egész jól boldogultam vele. Aztán hazahoztuk ezt a „csodát”, ami képes arra, hogy szoptatás után kevesebb súlyt mérjen a babának, mint szoptatás előtt. Mivel érzem, hogy Máté nem befele fújja a tejet a cicimbe
, hanem fordítva, ezért sejtem, hogy a mérleggel lehet valami. Ráadásul láthatóan kerekedik a baba arca, nyugodt a szopik után, jókat alszik, meg vannak élénk periódusai is, és a pelenkákba is termel... szóval, nem hiszem, hogy baj van.
Tegnap a férjem meghúzott valamit a mérlegen, remélem, most már jó lesz.
Garmastan:
nekem a patikában azt mondták, nem kell lemosni, a használati utasítás meg ellentmondásos. De Máté nem akarta elfogadni a cicimet, amikor rá volt kenve, úgyhogy jól lemostam. Azóta se használtam egyszer se. Jobb, ha az ember hagyja az anyatejet, meg a baba nyálát rászáradni, és sokat levegőzteti a mellbimbót. Nekem attól javult a leggyorsabban.
Angyalka,
írtam Neked hosszú emailt, de visszadobta a rendszer.
Nincs valami más emailcímed, ahova el lehet küldeni? Vagy próbálgassam újra? --- Most látom, hogy panaszkodtál, hogy nem írtam. Pedig de. Szóval, várom, mit tegyek!
Ági,
kitartás az építkezéshez! Nem semmi, hogy két gyerkőc mellett még erre is van energiátok!
Majd lesz kérdésem a gyed/gyessel kapcsolatban, ha lesz rá érkezésed. De ráér igazából. Csak azon gondolkodtam, hogy ha bevállalunk kistesót (még bőven nem most, hanem majd majd), akkor ha addig nem megyek vissza dolgozni, mi alapján fogják számolni a TGYÁST meg a többit. Gondolom, akkor nem járok olyan „jól”, mint most, tehát nem a fizetésem lesz az alap, hanem valami egyendolog, nem? Például, ha a nagyobb kb két éves lesz (tehát GYED végére időzítjük a másodikat, és összejön), akkor hogyan jövök ki anyagilag? Vagy megéri inkább visszamenni dolgozni egy időre? De mondom, ezen még csak elméletben filóztam.
Indigo,
tényleg gyönyörű a tábla! Ha legközelebb javítgatsz benne valamit, a kistesó projekthez beírhatod nálunk, hogy „idővel”. De igazán ráér a változtatás!
Pusza mindenkinek,
Rita