Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Úgy látszik elkiabáltam a napsütést. Ráadásul olyan hűvös a levegő is.

Lányok!- mit csináljak? - Luca nem akar enni, csak nyammog, de sem a tápszer, sem pedig az üveges kaják nem kellenek neki. Ezt is ez az időjárás okozza?

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Úgy látszik elkiabáltam a napsütést. Ráadásul olyan hűvös a levegő is.

Lányok!- mit csináljak? - Luca nem akar enni, csak nyammog, de sem a tápszer, sem pedig az üveges kaják nem kellenek neki. Ezt is ez az időjárás okozza?

Mesa, Luca

Kép
mesa

Helló Brik!
Nekem is tetszik ez a kép!Jópofa, legalább tényleg látszik, hogy megvan mind az 5 babszem! :lol:
Egyébként én órákig el tudom nézni, hogy mit csinál a pocakom, nem mindig fájdalommentes, de ha nem mocorog, akkor felkeltem!
A kiskönyvben van egy oldal, ahol számolgatni kell, ezt akkor is kell csinálni, ha a gyerkőc állandóan rugdos?
anid

Prücsökéknek nagy-nagy gratula. Jó egészséget Nekik!!!

Brik, nagyon jó ez a kép. Én még nem láttam, de nagyon tetszik.
kgiulia

Sziasztok:)

Anid
Sajnos nem kaptam tőled még adatokat:( Ha másként nem megy akkor itt küld el priviben, rámész a nevemre, megnézed a profilom és ott van hogy arra klikk és tudsz nekem üzit küldeni :)

Dorka :)
Fütyitéma: nálunk a doki néni azt mondta hogy kb egy éves korig ne nagyon piszkáljuk, de arra mindig vigyázzunk hogy legyen tiszta, majd egy év után a fürdéseknél kicsit felhuzni, ha van alatta váladék azt kitörölni, de soha nem szabadott eröltettni, feltépni. Daninál most ahogy elnéztem már teljesen vissza lehet huzni a fitymát. Volt hogy rámhozta a szivbajt amikor legelőször volt váladékos, olyan volt mint amikor tini korunkban kinyomtunk egy patit és a fehér fagyu távozott, csak nálunk elég sok volt. MEgnyugtatott a dokink hogy ez abból adódott, hogy kipukkant egy egy ilyen felgyülemlett fagyuzacsi vagy hogy is hivják, a lényeg: természetes volt.
Viszont most néztem Pepét és neki annyir kicsi és szük a nyilás hogy már rá is kérdeztem, a doki néni annyit kérdezett hogy középsugarasan pisil vagy ferdén, mivel középsugaras ezért nincs vele gond, majd szépen tágulni fog azt mondta, de természetesen visszatérünk rá.

Tejcsi ügyben azt tudnám neked mondani hogy a régebbit engedd ki, hogy fogyjon, és ugye ketyeg a szavatossága. Attól hogy régebbi nem kell többet kiengedni, mint amennyit eddig is megevett. A kiengedésnél figyelj rá, hogy csak is melegvizben történjen, ne használd a mikrot, mert megváltozik a tej minősége tőle. Nem tudom miben tetted el a tejcsit, de ha tejgyüjtő zacsiban akkor egy forrovizzel teli kisebb tálkába állitsd bele, mikor már kb önthető akkor amennyire szükség van azt tedd át üvegbe és folyó forro viz alatt melegitsd megfelelő hőmérsékletűre, a többit meg még ugy jó hidegen be a hütőbe.

Mesa
Elképzelhető hogy ez a frontos idő okozza hogy nem kell neki semmi, és csak nyügi szegénykém. Probáld meg egy kicsit később ujra, lehet hogy addigra megjön a kedve enni. Probálj valami gyümit adni neki.

Timi :)
MEgadom a topic elérhetőségét amit a csajszi nyitott, irj neki, biztos örülni fog hogy talál valakit aki hasonló cipőben jár és nem csak azt olvassa hogy mindenki szoptat.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... highlight=

Sára :)
Természetesen átadom az üdvözleted Etának :)

Nekünk mindig sikerül egyidőben irnunk :wink: :wink: :lol: :lol:

Nah ma végre jó napom volt :) Vettünk szőnyeget a gyerekszobába és a hálónkba, meg két komodót a gyerekek ruháinak, mert már mindenhonnan kiömlik a két skac cucca :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Csajok!

Mi az, hogy minden dokinak megvan a tarifája? Megmondják előre mennyibe kerül a szülés? És ha nekem nincs rá, csak 10.000-. Ft-om, akkor nem is szülhetek, vagy mi? Úgy tudom a terhesség alatt lehet járni a klinikára, és akkor nem kell fizetni, mert az TB-re megy. De gondolom csúnyán néznek, ha nem fizetek, mint mindenhol, ez eszméletlen. Na mindegy. Végülis ezek után már olymindegy ki lenne az orvosom, nekem nincsenek millióim egy szülésre, épp a gyerek összehozásán küszködöm, ha sikerülne lehet hogy visszamennék oda a klinikára, csak több ,mint 1 éve már nem voltam ott, és nem tudom mit szólna a dokim ha visszamennék(Gimes). Ciki orvost váltani, mi? :?
esperanza

Sziasztok

Esperanza

Szerintem nem ciki orvost váltani, de a doki szerintem csak a magánrendelőben fogadnek. Én úgy tudom bocsi ha tévedek de mindenki magánrendelőbe jár.
Természetesen lehet ambulanciára is járni a klinikára és ott nem kell fizetni de akkor az éppen aktuális ügyeletes dokinál fogsz szülin.

Lini
lini

Sziasztok!

Hatalmas gratula Prücsökéknek!!! Sok tejcsit és pihenést.

Megírtam a szüléstörimet. Bocsi, hogy kicsit összecsapott lett, de az időmből ennyire futotta. Azért a lényeget talán ki lehet érzeni belőle.

Reggel 6-kor keltem és irány a kórház. A dokim berendelt vizsgálatra. Az emberek figyelmességére utal, hogy az egyik közlekedési eszközön nem adták át a helyet. :( Szóval bő 1 óra alatt beértem a kórházba. A doki megvizsgált és közölte, hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok, bármi lehet belőle. De mivel semmi görcsöt, keményedést, különlegességet nem éreztem hazaengedett. Fél 9-kor indultam haza. Amikor a trolit vártam észrevettem, hogy elkezdődtek nagyon enyhe menstruációs görcsök, amik az úton hazafelé szabályosan ismétlődtek 3-6 perc között, de annyira enyhe volt, hogy csak azt hittem a szokásos keményedések egy kicsit megfűszerezve. Amikor a liftünkben voltam kb. 10-re értem haza, akkor könnyebbültem meg igazán, mert azért nem igazán éreztem magam jól. Nem szülési fájdalmakat éreztem, csak valahogy a közérzetem nem volt jó. Gondoltam itthon lepihenek és ha elmúlnak a keményedések akkor nem szülünk. Annyira enyhe görcseim voltak, hogy még Fannit is le akartam vinni a játszótérre még jó, hogy a férjem nem engedett.
Ahogy feküdtem az ágyban egy kicsit rossz volt a közérzetem és 2-3 percenként volt ilyen összehúzódásom. Aztán elmentem wc-re. Ott minta elmúlt volna minden fájdalmam, gondolom mert az ember ott el tudja lazítani az izmait. Mondtam is, ma nem szülünk. Egyébként nagyon sokat töprengtünk, hogy most szülünk vagy nem szülünk. Fontos volt, hogy biztosak legyünk, mert a mamáék 150 km-ről utaztak fel vigyázni a Fannira. Szóval a wc-n ülve, egyszer csak a nagy csendben egy hatalmas pukkanást hallottam, ami nagyon fájt. Ez 1/2 12-kor történt. Még kiáltottam is egyet. A párom azonnal mondta megyünk a kórházba. Hívta is a mamáékat induljanak. Én pedig a bébiszittert. Gondolom a méhlepény repedt meg, de nem folyt semmi kifelé így nagyon megijedtem. Felhívtam a dokit aki mondta, hogy menjek be, mert így nem tudja mi volt az a pukkanás. Elkezdtünk készülődni. Fájásom még nem volt.
Aztán kb. 10 perc múlva 11:45-kor, ahogy lehajoltam, hogy felvegyek valamit a földről elindult a magzatvíz. Gondolom nem alul repedt meg, hanem valahol oldalt így idő kellett míg ki tudott folyni, illetve Áron picit arrébb ment, akkor a buksijától ki tudott folyni. Innentől indultak el a fájások is, amik rögtön 2 percesek voltak. 12:00-kor tudtunk elindulni itthonról. Bíztam benne, hogy hamar beérünk a kórházba és nem lesz dugó. Az autóban már 1-2 perces iszonyatos fájdalmaim voltak. Szinte alig volt szünet közötte. Az út 45 percig tartott. 12:45-kor értünk be. Amíg a párom parkolót keresett és én a fájások között egy oszlopot támasztottam odajött egy kedve nőcike, hogy segíthet-e. Keményedik a pocakom?-kérdezte. Mondom mindjárt jön a férjem köszönöm. Majd meglátta a csomagomat, akkor kapcsolt. Csak nem szülök? Mondom, de nagyon úgy néz ki. Amikor elmúlt egy fájás, akkor tudtam haladni egy kicsit. Majd amikor jött egy meg kellett állnom. Kicsit muris lehetett, hogy amikor a lift leért a földszintre, akkor megint jött egy fájás és meg sem tudtam moccanni. Mondtam menjenek, mert nem tudok beszállni. Azért nagyon aranyosak voltak az emberek, mert megvárták míg elmúlik és beszálltam a liftbe. Még kiszállni kitudtam, de csak 1 méterre jutottam, mert jött a következő fájás. Találtam egy gurulós széket és arra támaszkodtam. Az egyik nővér a kardiológia osztályon meglátott és azonnal beültetett a székbe és már robogott is velem a szülőszobára. 13:00 körül értünk be. A szülésznőm azonnal jött. Úgy megnyugodtam, hogy ott van és beértünk a kórházba. Amikor meglátott, kicsit meglepődve mondta, hogy ennyire vajúdok már. Kérdezte kell-e nyomnom. Nem tudtam igazán megmondani, mert nekem mindenki azt mondta, olyan mintha kakilni kellene. Nekem ilyen nem volt. Így a vizsgálóba vezetett be. Miközben levettem a nadrágomat és a cipőmet vagyis a férjem levette, visszaért a szülésznő. Ekkor megint jött egy fájás Ő észrevette, hogy nyomok. Nekem nem tűnt fel csak annyi, hogy a hasam összerándul és én egy kicsit összegörnyedek. Na innentől felgyorsultak az események. Rohantunk a szülőszobára. Se beöntés, se vizsgálat, se átöltözés. És már nyomhattam is.
Kicsit meg voltam zavarodva, mert nem készültem fel rá, hogy beérek a kórházba és már nyomhatok is, így kellett egy kis idő míg agyilag felfogtam, hogy közre kell működnöm a dokival és a szülésznővel, hogy megszülessen Áron. Ugyanis tolófájások alatt mindig kiabáltam és kiengedtem a levegőt így nem tudtam hatékonyan nyomni. Végül a férjem jött oda és súgta a fülembe, hogy mit csináljak. Amikor nyomtam hallottam, hogy Ő is nyom. Rá úgy néz ki hallgattam. És végre haladt előre a dolog. Muszáj volt, mert Áron szívhangja leesett félő volt, hogy baja lesz. Amikor a buksija már a kijáratnál volt a doki megcsinálta a gátmetszést, amiből semmit nem éreztem szerencsére. És még egy-két nyomásra 13:30-kor végre Áron kibújt 10/10-es Apgar-al. Rögtön a hasamra rakták. A férjem még sírt is. Olyan aranyos volt.
Utána a szokásos dolgok következtek. Áron odabent mindent tarolt így a hüvelyfalat is varrni kellett. 13 varratom lett. Nagyon nehezen viseltem a varrást is , az sem érdekelt, hogy a picur ott volt mellettem a férjem karjaiban. Miután a doki végzett, tudtam csak babázni. Rögtön megszoptathattam, ami számomra nagyon fontos volt. Gondoltam ez is segít majd, hogy legyen tejcsim. 2 órát töltöttünk hármasban, majd mentem a gyerekágyra. Pár óra múlva kellett csak felkelnem, de úgy lesett a vérnyomásom, hogy 2 órába telt , közben tömtek folyadékkal,míg ki tudtam menni a mosdóba. Azután azonban minden simán ment. Áron nagyon ügyesen szopizott. A csecsemős nővérek nagyon aranyosak voltak. Mindennel meg voltam elégedve.
Egyszóval a szülés nagyon nehéz volt, vagyis inkább fájdalmas, de ez egy csodálatos élmény és most már, hogy a fájdalmak halványodnak azt mondom jöhet a következő. :)

Áron most is nagyon ügyes szopizó, úgyhogy most nagyon boldog vagyok. :)
Ha időm engedi majd még jövök.

Puszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Indigo

Ez a szülés történet gyönyörű. Komolyan kedvet kaptam hogy újra átéljem. Igazán büszkelehetsz magadra és a kis Áronra hogy minden ilyen szépen zajlott. Tényleg és Fanni hogy fogadta a kistestvér érkezését. 3 évesen hogy éli meg hogy már nincs egyedül?Ne haragudj hogy kérdezgetlek természetesen ha nincs időd ne válaszolj, csak ha van pár perced:)
Addig is sok sikert kívánok mégegyszer a szopihoz és nagyon sok boldogságot:

Lini
lini

Indigo. Komolyan mondom ahogy olvastam a beszámolód annyira izgultam, hogy remegett a gyomrom. Pedig tudtam, hogy mi lesz a vége. :lol:
Az unokatesóm ma bement szülni, 1 ujjnyira nyitott méhszájjal és fájásokkal. Nagyon izgulok érte. Most, hogy elolvasatam ezt a történetet mégjobban izgulok!
kgiulia

Hellóka!
Igaza van Kgiulianak, tényleg nagyon izgalmas volt a történet, előreolvastam, hogy mi lesz, pedig enm kétséges a végeredmény.
Gratula! de így legalább gyors volt az egész, nem?

Esperanza, ez a tarifadolog nem úgy működik ahogy gondolod. A magánrendelések ára az adott, de van aki rendel az ambulancián, ott nincs tarifa. A szülésnél nem előre rögzített pénzmozgás van, szülés után adod a "hálapénzt" a dokinak, ill. a szülésznőnek és nem hiszem, hogy ha nincs pénzed nem tudsz szülni, és nem kapsz megfelelő ellátást. Nem kötelező full programot választani, pl. szülésznő választás sem kötelező, ő azért jó, ha van, mert pl. éjszaka hamarabb felveszio a telefont, mint a doki. De ügyeletesnél is szülhetsz, mivel kiváló orvosok vannak, és bízhatsz mindenkiben, de ez áll a szülésznőkre is. A pénz miatt ne parázz, szerintem, itt többen vagyunk, akik nem a milliomos kategóriából került ki. :) Te csak koncentrálj a bébiprojktre, mert ha nem jön természetesen inkább arra szánd a pénzt (e témában tudok segíteni)! :P
anid

Sziasztok!!!

Indigo végig izgultam a történeted!!! Hát én már alig várom hogy ott tartsak:) Gratula mégegyszer és a szoptatáshoz is!!!:-))

Kguila megy a drukk az unokatesódnak!!!:-))

Esperenza

Én egyetértek a többiekkel!! :-) Ha választasz dokit, ő valószínű magánrendelőbe invitál, ott fizetni kell mindenhol más összeget! Én amikor az első gyermekemet szültem akkor a dokimnak nem volt magánrendelője és ott is fizetem a klinikán, nem kérte én adtam!! Igy láttam jónak!! Azóta felmentek az árak és igaz hogy nem sok a pénzünk, de inkább kiadom és biztonságban érzem magam, mert benne bizom, minthogy a klinikára járjak máshoz! Habár majdnem az összes orvost ismerem, mégis nekem biztonságot ad hogy hozzá járok! A szülésnél van olyan orvos aki megmondja mennyi van aki nem. Ezt orvosa válogatja!!!:-)

Csajok kezdek gyógyulni, úgy néz ki!!! :-) Köszönöm a gyógymanókat!!!:-)

És egy kérdés feljebb jött a hasam egy pár napja, alig tudok enni mert hamar telinek érzem a gyomrom, és megint sűrűn van hányingerem és még azt vettem észre hogy sok a savam azt valamivel ki lehet küszöbölni?

Puszi!

Brik
brikancs

Sziasztok!

Hát akkor kezdem ott, hogy Indigo: nagyon megható volt a szüléstörténeted. Olyan volt, mintha valami regényt olvasnék, mert úgy zajlottak a dolgok, mint egy történetben. Én nem élhettem át ezt a magzatvízelfolyás, rohanás a kórházba dolgot, mert ugye a pathologiáról mentem fel szülni, és ez volt az egyetlen, amit nagyon bántam a saját szülésemnél - hozzáteszem a párom is - de most olyan jó volt olvasni, hogy Nálad így alakultak a dolgok.
Az is klassz, hogy egy császár után tudtál simán szülni, szerintem ezzel sokaknak adtál itt reményt. Mégegyszer nagyon gratulálok Nektek, és azt kívánom, hogy az egész életetek ilyen "simán" menjen tovább! :)

Ritus: Annyira örülök, hogy végre tudtunk beszélni! Sokáig fel voltam dobva utána. Azért hiányoztál ám, mint ahogy sokan hiányoznak a baba előtti életemből, akikkel előtte mindennapi kapcsolatban voltam. Ja, és amit mindenképpen akartam mondani, de persze elfelejtettem: nagyon szép baba Máté! Páromnak is nagyon tetszett. Pedig ő kevés babára mondja, hogy szép, tudod, elfogult apuka, neki csak a sajátja tetszik. :lol:

Brik: Remélem meggyógyultál már. Ne izgulj, én az utolsó pár hétben kaptam felsőlégúti fertőzést, a path-on antibiotikumoztak is (Augmentint kaptam), a Bálintnak mégse lett semmi baja. Azért tudom kellemetlen, hogy rosszul érzed magad.

Timi: Gratulálok a kisfiadnak!

Gabek: Mi a helyzet Veletek? Örülök, h sikerült tejcsit szereznetek. Volt eredménye? Gergő elkezdett gyarapodni? Gondolom most nagyon lemerít ez a küzdelem, de ha lesz egy kis időd jelentkezz be, mert aggódom értetek.

Esperanza: Nem kötelező magánrendelőbe járnod, járhatsz az ambulanciára is dokihoz, ott nincs vizitdíj. A szülésért meg annyit adsz amennyit jónak látsz, vagy bírsz. Szerintem ha fogadsz egy orvost, és utána elvárod, hogy mindig a rendelkezésedre álljon, ha valami gondod van, meg szülésnél is ott legyen, el tudd érni bármikor, akkor nem szabad meglepődni, hogy annak ára van. Amúgy meg szerintem nyugodtan visszamehetsz a Gimeshez, ha eddig hozzá jártál, vagy azért akarsz váltani, mert nem voltál vele megelégedve?

Szép napot mindenkinek! (szebbet, mint ahogy indul... úgy látszik nem lesz nyár... mi még fűtünk, júniusban, kicsit vicces)

Lilla

lilló

Helló Brik!

Lesz ez még rosszabb, de ez normális, hogy nem tudsz enni csak keveset, van aki az utolsó hónapban fogy is, mert a ygerkőc nyomja a pocit! Én is ezzel küzdök, átlag egy kiflivel jól lakom, pedig az elején 3 óránlént ettem és húst hússal, most pedig csak a fagyit, joghurtot,kefírt kívánom, valószínüleg, mert fenn van a savam és ez enyhíti. Renne-t is lehet enni. :cry: Illetve a ygerkőc pocifocizik a gyomrommal és a bordámmal, jó erőseket rúg!
Ja és szuszogok, zihálok, mint aki lefutotta maratoni távot!

A ti babátok hogy bírta pocakban az autózást? Nem úgy kéne lenni, hogy a monoton zötyögés elringatja? Az enyém a kocsiban van csak igazán elemében, :D vagy csak ha kibújt szert majd kocsikázni?

Lilló, nyugi mi is fűtünk! A mit megspóroltam télen, most elpöfögjük, de gondolom a ygerkőc miatt kell is! :)
anid

Sziasztok!!

Lillo a babónak kell is a meleg:-) Nagyon hideg van ma:-(( Lilit most hoztam el a suliból és kimondottan fáztam!:-(
Javulgatok!! Pihenek ezerrel:-))És most így olyan jó:-)

Anid
És kimondottan fáj a gyomrom akkor csillapítom fagyival, az úgy is jöhet minden mennyiségben!!! Anid neked mennyi van még hátra?

Ki lehet a táblázatban elöl?

Puszi!!

Brik
brikancs

Sziasztok!

Ági, köszi megint az infókat!
Mik a jelei, ha az ember szoptatás alatt teherbe esik?
Nem hiszem, hogy ez lenne, meg remélem is, hogy nem ilyen hamar, de múltkor a Tescoban elmentem a húspult előtt és majdnem kidobtam a taccsot.
Azt hozzá kell tennem, hogy a Norbinál semmi bajom sem volt.
Ezek is a hormonok lennének?

Indigó, izgis volt a szülésed.

Esperanza,csatlakozom a többiekhez.
Magán rendelésen van szabott tarifa, TB-en nincs.
Valaki megmondja előre, hogy mennyit kér valaki nem.
De szerintem, ha egy dokihoz jársz és felfogadod, akkor valamennyit "illik" neki adni.
Végülis szerintem nem is a szülést kell elsősorban megfizetni, mert ami bennt van az úgy is kijön, előbb, vagy utóbb, hanem a "készenléti"időt.Azt, hogy ha te bármikor hívod, Ő egyből rohanjon.
Mi sem vagyunk milliomosok,de inkább összekuporgattuk, mert ez nekem megnyugtatóbb volt, hogy tudtam bármikor számíthatok rá.

Brikancs, a savat keksszel, ropival, tejjel tudod mérsékelni és ne feküdj laposan!
szerintem savlekötőt nem szedhetsz.

Mi is fűtünk!

Bőr: nem tudom mi van velem, de néha olyan száraz a bőrőm, hogyha hozzáér valami már a plafonon vagyok.Ideges leszek tőle.
És a hangokra is érzékenyebb lettem.
Ez a szülés velejárója, vagy kezdek itthon bekattanni?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

:( Sziasztok! :(

Ez az idö szörnyen lehangolo, tiszta oktober van :( NAPSÜTEST!

Indigo, nekem is nagyon tetszett a szüléssztrorid, nagyon örülök, hogy megosztottad velünk! Mar elolvastam 2 szer és tisztan atélem még egyszer a dolgokat :D!
Nekem sem adtak at a helyet a metron reggel, mikor mentem hazafelé a doki utan, ez olyan szarul esett emlékszem. Maskor nem nagyon fordult elö csak pont a szülés napjan, mint utolag kiderült. En is a kocsiban vajudtam, de mi hamarab értünk be :wink: . A fajasok alatt, én sem birtam megmozdulni. Nagyon tetszett a liftes rész is, még jo, hogy megvartak az emberek!
A kitolasnal tényleg ra kell érezni a dologra, nekem sem ment eleinte és nalunk is Apa mondta, hogy mikor mit csinaljak és ez bevallt. Legközelebb nala szülö :lol: :D :lol: !
Gratulalok még egyszer :D, szuper, hogy a szoptatas is ilyen jol megy!
Ja és Fanni nagyon édes a képen, amit felraktal!

Esperanza, a tarifa dolgot ugy értettem, hogy nincs fix, "központi" tarifa. Van olyan doki, aki kerek-perec megmondja mennyi nala egy szülés, van olyan, akiböl ugy kell kihuzni vagy rabizza a kismamira. Nem muszalj rakérdezni és ugyis tudjak altalaban, hogy annyit adnak az anyukak amennyit tudnak. Nem tudom mi a helyzet, ha a klinikara jarsz a dokidhoz.... Amikor bent voltam az egyik szobatarsam végig a klinikara jart terhesgondozasra és nem jött be a "dokija", mikor szült, pedig, ha tudott mindig adott neki pénzt, mikor ment hozza. Lehet, hogy ez a doki különösen paraszt volt, nem tudom. A legjobb talan, ha ezt rögtön tisztazod az illetövel az elején.
Dokivaltas: Hat szerintem belefér. Emiatt nem valts korhazat, ha szimpi a II. nöi.

Anid a Te babod nagyon aktivnak tünik :D

Brik, remélem szépen dolgoztak a gyogymanok, nem valami jo terhesen betegeskedni, mindig izgul az ember :( . Nem iratod ki magad ezek utan?
saara

Sziasztok!

Indigo,
köszi, hogy megosztottad velünk a szülésed történetét. Tényleg jó olvasni, hogy császár után simán tudtál szülni. És nem tudom, többi császáros mama, felfigyeltetek arra a sorra, hogy „leesett a szívhangja”. Úgy látszik, nem mindig rohannak rögtön a műtőbe ilyen esetben... Még az is elképzelhető, hogy ez élettani, hogy ilyenkor leesik egy kicsit a babák szívhangja. De biztos van, amikor nem szabad kockáztatni.

Brik,
én is szenvedtem a gyomorégéssel, azt mondják, a baba felnyomja a gyomrodat, és visszafolyik a nyelőcsőbe a sav, azért érzed. Én is azt hallotta, hogy sedhetsz savlekötőt, de én a biztonság kedvéért nem szedtem. A pirítós kenyér jó lehet, nekem a földi mogyoró jött be. Pár szemet alaposan elrágcsálsz, az is megköti a savat. És kicsit polcold fel a fejed alatt az ágy végét. Nekem a tej nem segített, sőt, rontott a helyzeten. És miután az Activia joghurtot levettem az étrendemről, határozottan javult a helyzet. (Ja, olvastam a mailedet, de még nem volt időm írni. De fogok!!)

Dorka,
én még csak két hete vagyok itthon, de szerintem ez simáén hozzájárul ha kezd az ember hülyén viselkedni. Pláne, hogy ilyen nyomott idő van... Próbálj meg kimozdulni néha! Nekem csodát tesz, ha anyukám van a babával, és egyedül átsétálhatok a sarki boltba például. :P

Lilla,
tényleg tök jó volt beszélni, engem is feldobott! Annyira jó, hogy így „ki tudjuk beszélni” a klinikát, a közös tapasztalatok okán. :) Majd ha mindketten (akarom mondani, négyen) mobilabbak leszünk, össze is futhatnánk valamikor.

Találkozó,
tényleg jó lenne fedett helyet is kilátásba helyezni, de én is azt támogatnám, ha nem kerülne egy vagyonba. :) Ágiboszinak biztos lesz előbb-utóbb valami világmegváltó ötlete. Ahogy én őt ismerem. :lol: :lol: Azzal együtt viszont, nem tudom, mi hogyan fogunk megjelenni, ha folytatódik ez a hasfájós időszak. :cry: Teljesen kiszámíthatatlan a pocok sajnos, hogy mikor tör rá a százéves ordítás. Már alig várom, hogy egy hónaposak legyünk, és akkor kipróbáljuk a Gripe Watert. Tapasztalataitok szerint mikorra múlik el ez a hasfájás??

Jó, hogy írtátok, hogy fűtötök. Anyukám két napja nyúz, hogy fűtsünk be, de eddig hárítottam, mert nem akartam elhinni, hogy júniusban is lehet fűteni...
:o Üdv,
Rita
rita81

Sziasztok!

Indigo!

Nagyon szép, izgis a szüléstörténeted, köszönöm, hogy megosztottad velünk.

Így utólag is nagyon sok boldogságot, örömet, egészséget kívánok Nektek és sok-sok finom tejcsit!

Ági!
Pont én is akartam kérdezni erről a fütyi témáról. :)
De azt hiszem választ kaptam.
Botinak még abszolút nem lehet hátrahúzni, de ezek szerint nem is baj.

Saara,
az időre való tekintettel elhalsztottuk a túránkat jövő hétre.
Sokszor **arakodik a netünk, ritkán tudok csak jönni.
Nem vennéd rossz néven ha tali előtt küldenék egy sms-t? :)
Csak lesz szép idő jövő héten, hogy tudjunk egyet sétálni.

Boti baba 1 hete 20:00-tól alszik reggel 7:00-ig. Olyan jóóóóóó! :DDD Viszont nappal nem alszik, de ki bánja???!! :D
Ezerrel megy a sikogatás, estére már teljesen bereked a Drága.
Kúszni is nagyon akar, emelgeti a kis seggét, halad is előre picit, de még nem az igazi.

Kgiulia, hogy vannak a lyányok? :)
Mesa, hogy van a kis Luca? :)

Brikancs jobbulást!

Joe & Boti

Kép
Kép

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!

nagyon aranyosak vagytok! Köszi. Hát tényleg nagyon izgis volt az egész. Legalábbis így utólag.

Rita, nálam már azért nem rohantak a műtőbe a baba szívhangjának leesése miatt, mert már a szülőcsatornába volt, szóval innen nem volt más választás meg kellett szülni, már császározni nem lehetett.

Joe, mennyit nőtt a kisfiad!!!!! Gyönyörű!

Bocs, hogy csak ennyire volt időm.

Puszi, Indigo

indigo

Ja és valamelyikőtök kérdezte Fanni hogy viseli az új helyzetet. Hát nem túl jól.
Visszaszokott a cumira, és nem hajlandó senkivel lemenni sétálni csak anyával.
Úgyhogy már lassan 1 hete nem igazán levegőzött. Vagyis tegnap lementem vele egy órácskára, addig apa vigyázott Áronra.
Remélem azért lassan visszaáll a rend.
Egyébként Áront nagyon szereti, simogatja, állandóan fogni szeretné, meg nem hajlandó este addig elaludni míg Áront be nem viszem aludni. Úgyhogy azért nem olyan rossz a helyzet. Próbáljuk jól kezelni a helyzetet, de az ember nem tudja ilyenkor mi a jó. Hagyjam hagy cumizzon, vagy vegyem el. Nem is tudom. Szóval így vagyunk.

Indigo

indigo

Kismamák
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEVE/NEME ORVOS SZÜLÉSZNŐ ÉLETKOR
Anid 2006-07-11 34+3 Első Kata/Kolos Dr. Melczer ? 33
Timici 2006-07-21 33 Második ? Dr. Radványi ? 31
Brikancs 2006-09-06 25+2 Második ? Dr. Valent ? 27
Dóri80 2006-09-16 24+6 Első Dorottya/? Dr.Ács ? 26

indigo

Bocsi csak próba volt. Na még egyszer!

indigo

Kép

indigo

Sikerült!!!! :D :D :D :D :D
Az anyukák tábláját később rakom fel ahogy sikerül átírni. Gondoltam ez azért fontosabb.

Puszi

indigo

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a kimerítő válaszokat, aranyosak vagytok. Még nem aktuális a dolog, de remélem hamarosan az lesz, és akkor mennem kell valahová. Igazából nem volt gond a Gimessel, bár egyszer kifogtam egy szar napját, azt inkább hagyjuk. És a végefelé már nem tudott velem mit kezdeni, ezért váltottam és elmentem egy meddőségi központba, ha sikerülne a bébiprojekt utána szeretnék egy orvost, csak nem tudom mit szólna ha több mint 1 év kihagyás után egyszer csak megjelennék nála. Valószínűleg felhívnám azért előtte.
Én a klinikára jártam, mert az közel volt a Népligethez, közlekedés szempontjából jobb volt. Én ott nem fizettem, csak néha. Sajnos nem tudom megfizetni a költségeket.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, átgondolom.
esperanza

JAJAJAJAJJAJAJ! :o
Én vagyok az első!!!!!!Meglapődtem!

Indigó!
A táblázatba be lehet írni a szülésznőm nevét: Tóth Anna, vele dolgozik a dokim!Nyugodt egy páros, de azt hiszem valakinek nyugodtnak kell lennie nem?És úgy néz ki lányunk lesz! Legalábbis a doki szerint 95%! Tehát csak a Kata név marad.

Brik!
Ha jól értem akkor a pocaklakók szeretnek autózni! Akkor nekünk örökmozgónk van? :P

Esperanza! Ha nem vagyok indiszkrét melyik központba jársz?
anid

Anid:
BMC-be járok :D
esperanza

Sziasztok!

Indigo, tényleg nagyon izgalmas volt a történeted! Nagyon gratulálok, hogy ilyen ügyesek voltatok!!! :) És hogy a táblázatra is maradt energiád... Nálunk is volt effajta visszaesés Bencénél, amikor Dorkát hazahoztuk, de ez csak a kezdeti "sokk" miatt van. :) A babával ő is kedves volt mindig, nade visszatért a múlóban lévő dackorszak, kb. háromszoros erővel..... :wink: Ne izgulj, ez idővel elmúlik, és szerintem hagyd cumizni nyugodtan! :) Nagyon gyönyörűek egyébként!!

Anid, gratulálok a lányhoz!!

Milyen kevés kismami lett!! De persze ez mit sem von le a fontosságukból! :):):)

Hát igen, így átgondolva valóban nem jó ötlet a játszóház, de szerintem amit Sara mondott, a Millenáris park, az nagyon jó. Tényleg behúzódhatunk, ha rossz idő lenne.

Joe, na most irígylem Tőled az alvást picit! Karácsony óta 1 db éjszakát sikerült végigaludnom, de egész jól bírom, mert tudom, hogy elmúlik ez az időszak is. Csak azt akartam mondani, hogy szuperjól csinálja a gyerkőcöd és nagyon aranyos!! :):)

Dorka, nekem is vannak olyan napjaim, amikor megőrülök, minden idegesít. Ritával egyetértek, tényleg segít, ha egy kicsit egyedül maradsz, kimozdulsz, lelépsz egy kicsit, félóra is nagyon jót tesz!!!

Kgiulia, megszült az unokatesód?

Saara, hogy ment a BKV-zás? Vagy kávézás lett a vége? (Bocs, de rossz vicc volt...)

Jutka
tjutka

Sziasztok!

Megint én vagyok, apa bement Bencét elaltatni több mint másfél órája... Szerintem aludni is segít neki!! :):):)

Szóval, azt akartam még kérdezni, hogy akiknél volt sérvgyanú, azok hogy állnak ezzel a kérdéssel? Már nem is tudom pontosan, kik voltak, de több gyerkőcre is mondták, hogy csak később műtik meg majd őket, nem?

Jutka
tjutka

Sziasztok!
Ma indulunk "nyaralni" úgyhogy már fent vagyunk. Jó korán akartunk indulni, mert ugye a napsütés ha felmelegíti a zárt kocsit... Na mindegy, azért remélem lesz jó idő!

Az unokatesóm megszült kb. tíz óra vajúdás után császárral. Beszorult a baba feje. Timiban, a baba haja már látszott, mert mondta a doki, hogy pici baba lesz és ekkor tolták a műtőbe. Nem volt ez egy kicsit későn? Ilyenkor "visszarángatják" a szülőcsatornából? Amúgy a "pici" baba 3600 g és 55 cm Kira nevű göndör hajú kislány. szerencsére mindketten jól vannak, habár a pici az altató miatt 8-9 percig nem lélegzett magától. Remélem ezért nem lesz semmi baja a csöppségnek.

Én a végén már nem nagyon bírtam autókázni. egyrészt mert alig bírtam ki-be szállni, másrészt mert szét akarták rugdosni a csajok a bordáim. Lehet, hogy úgy még kevesebb volt a helyük?

Joe, Boti még mindig gyönyörű! Tök jó, hogy ő már próbálgat kúszni. Nálunk a Dorina ott tart, hogy 99,9 %-ban hasról hátra fordult. Az egész teste a hasán fekszik, ha felemelné a fejét már hasalna is. De így a feje szépen az oldalán van, a keze meg alá szorulva. És persze bömböl, mert dühíti a dolog. Én meg mindig szurkolok neki de hát ez van. Livi meg szépen elvan az oldalán de még nem igazán hatja meg ez a "namosttovábbfejlődünk" dolog. Most éppen fefedezte, hogy tud brümmögni. Főleg teli szájjal tetszik neki. :D

Indigo, remélem hogy a kistesó okozta sokk hamar elmúlik. Hát ebből a szempontból örülök, hogy nekem egyből kettő lett így eddig erről lemaradtam. De remélhetőleg hamar átszalad Fannin a dolog.

Brik, elvileg Renit szedhetsz és a Salvus víz is beválhat. Gyógyszertárban lehet kapni.

Dorka, bár én nem szoptatok, de mi is azon vihogunk a férjemmel, hogy mi van ha terhes lennék. Merthogy én mostanában a fogmosástól tudnék taccsolni és a szagokra megint hányingeres érzéseim vannak. De mondjuk én tuti nem lehetek terhes(remélem!), mert már szedek megelőzőt. Ezért én a hormonokra fogom. (Ezt is!)

Na megyek, mert Apa már zargat ezerrel, hogy készüljek.

Vigyázzatok magatokra és jobb időd. Nekünk is.
Puszika.
kgiulia

Sziasztok!!

Anid igen örökmozgók:-)) Szeretik az autót, Lilike nagyon szerette:-) És most is szereti:-))

Kgiulia gratulálok az unokatesódnak!!!:-)) Majd kérünk képet!!!:-)Jó nyaralást nektek!!:-)

Esperanza drukkolunk hogy összejöjjön!!

Ja Anid gratula a kislányhoz!!!Már nem sok van hátra neked:-))

Indigó ügyes vagy!!!!!!!:-)) Szép az új tábla, igaz én még sokára szülök, de a táblába csak ketten vannak előttem:-))

Puszi!

Brik
brikancs

Sziasztok!

Süt a nap :D (egy picit)!

Esperanza, drukkolok én is, csak összejön ez a baba :)!

Indigo, szép az uj tabla! Ha nincs idöd szolj és atvesszük!

Többiek mit szoltok a Millenarishoz? Agi, van valami jobb ötleted??

Jutka, nem fogod elhinni, de tényleg kavézas lett a tura vége :D :D!!! Végül bevontuk Apat, mert éreztem, hogy parazni fogok és ezt ugye rögtön megérzi a mano és akkor vége a nyugalomnak.... Kendöben akartam vinni igy meg különösen. Nem is a BKV miatt izgultam, inkabb a varoteremben valo csücsüléstöl tartottam. Makunk volt, mert alig voltak (elözö nap allitolag ötvenen alltak a varoteremben és beszart a szamitogép is..).
Utana elmentünk a fény utcai piacra a kedvenc langososunkhoz aztan at a kedvenc kavézonkba is! Vince nagyon élvezte, nagyokat sikitozott, tetszett neki, hogy ilyen nagy a tér és szépen visszhangzik :lol: Allandoan langosoztam a terhességem alatt, lehet, ismerös volt neki a helyszin :)

Sérv Szofecéknal van/volt (?) meg nalunk. Ugy emlékszem naluk eltünt. Nalunk is. Szofec, ha erre jarsz, most mi a helyzet nalatok? Azért elvittük sebészetre Vincust és azt mondta a dokibacsi, hogy sajnos elöjön altalaban, ha a gyerköc elkezd jarni, mert akkor nagyobb suly nehezedik a hasfalara :( . Ha igy történik akkor müteni kell.. :cry: :cry: Nagyon ritka esetekben nem jön vissza.... Jo lenne, ha ebbe a kategoriaba tartoznank, nagyon kicsi az esély, de sosem lehet tudni.... Jobban örültem volna, ha 3-4 honaposan tuljutunk az egészen, de nem igy lett. EZ VAN!

Joe gratula Botinak, ugyes fiu! V meg tud mar fordulni hatrol hasra, de nagyon ritkan mutaja be a nagy tudasat, forditva még nem megy...... Kuszas???? Napi 5 cm... 7 honaposan... Lusta kölök!

Dorka, csatlakozom a többiekhez, NAGYON jot tesz egy kis maszkalas, vasarolgatas egyedül!

Kgiulia, jo nyaralast!
saara

Kép
Kép
Kép

Indigo

indigo

Sziasztok!

Nézzétek már át az adatokat a táblában és szóljatok, ha valamit elírtam.

Indigo

indigo

Lányok, a Garmastan kenőcsöt le kell mosni szopi előtt?

Indigo

indigo

Szia Indigo!! De ügyes vagy!!!:-))

Én kérhetek egy pár dolgot, javítást? a dátum: 2006-09-13, baba neve: Ákos/Zita egyenlőre még mást nem. Előre is köszönöm:-))

Én segítenék, de sajnos nem tudok a kenőcsben segíteni:-(

Joe Boti gyönyörűű baba!!:-))

Még 21nap és férjezett leszek:-)

Puszi nektek!!

Brik
brikancs

Sziasztok,

Csak gyorsan írok, mert most Gergő alszik az erkélyen :-)

Milyen szép lett a tábla, ja és persze Áronhoz is gratulálok Indigónak, tisztára könnyes lett a szemem a történettől.

Ági tanácsára vettem gyorsan szpotanítót. Az első próbálkozás nem jött össze, nem tudta Gergő hogyan kell abból szívni, második szopásnál még mindig nem. Teljesen el voltam keseredve, hogy most már tejünk is van, eszközünk is, miért nem működik a dolog. :roll: Már ott tartottam, hogy biztos bennem van a hiba, nem tudok szoptatni, ezért felhívtam egy szoptatási tanácsadót, hogy jöjjön ki és segítsen nekem. De akit kiválasztottam a netről, az pont vidéki volt és azt mondta nem tud eljönni csak a jövő héten, és megadott egy másik számot aki budapesti. Felhívtam azt is, de nem vette fel. Újabb etetés következett és csoda történt mert egyből eltűnt az üvegből 30 ml. Így már kicsit megnyugodtam, a tanácsadót el is felejtettem, hiszen azóta nagyon szépen eszegetünk ciciből is+üvegből is egyszerre. Tehát úgy tűnik minden jól alakul, mert most már Gergő naponta 20 grammot gyarapszik, így már visszanyerte azt a súlyát, ahogy a kórházból elhoztuk. Nagyon örülök, hogy elkezdett végre "hízni" és bízom benne, hogy hamarosan eléri a születési súlyát is :D

Joe
kérdezted, hogy ízlik-e neki a tejed. Mivel evések után nagyon elégedett arcokat vág, mosolyog is, és jót alszik, ezért szerintem biztosan szereti.
De jó, hogy tettél fel Botiról képet :) ők akkor most tejtesók?? :?

De jó, hogy írtátok, hogy fűtötök, azt hittem csak mi vagyunk ilyen őrültek. A védőnő volt itt és csak hüledezett ezen, merthogy "ki hallott már ilyet, hogy május végén fűteni??". Megkérdezte Gergő súlyát, és hogy korábban mennyi volt, majd megállapította, hogy milyen jó hogy most már növekszik, ennyi. Hát köszönöm nagy segítség számomra ez a védőnői hálózat :(

Köszönöm mindenkinek a bíztatást, nagyon rám fért :oops:
Hogy állunk atalálkozóval?

Üdv,

Gabek
gabek

Sziasztok!

Gabek,
örülök,hogy minden jól alakul nálatok.Biztosan szépen fog fejlődni a babó,csak így tovább,nagyon ügyesek vagytok!Ha mégis a tápszerre kerülne sor akkor se csüggedj,mert te mindent megtettél.Mégegyszer ügyi vagy és gratulálok,hogy nem adtad fel!!!!

Kgulia,
mivel elutaztatok nem tudom visszaolvasod e a hsz-eket,de azért megpróbálok válaszolni.Igaz ismét nehéz helyzetbe hoztál,mert nem voltam ott és nem ismerem a szitut.
Szóval a császárt csak akkor lehet elvégezni,ha még nincs a bemenetben a fej.Tehát eltünt méhszájnál,hanem tud átjönni a fej a medence bemeneten akkor még lehet műteni.A haj látszódhat igaz nem úgy ahogy ti gondol
játok.A fej nem látszik,mert akkor már áthaladt,ilyenkor már csak vákumozni lehet.Természetesen visszahúzni nem lehet a fejet.Azt nem értem,hogy a doki a haj alapján hogyan tudta megállapítani,hogy kicsi lesz.
Főleg először szülőknél fordul elő,hogy eltünik a méhszáj,de a fej még magasan van.Ilyenkor kellenek a jó fájások,hogy le tudjon jönni a baba.Ezért fordul elő,hogy a kitolási szak 1 óra is lehet.Igaz több nem nagyon,mert ha ennyi idő alatt sem jön le a fej akkor biztos császározni kell,függetlenül,hogy estleg a szívhangok jók és még semmi nem utal oxigénhiányos állapotra.Sok tényező akadályozhatjaa fej átjövetelét pl:Téraraánytalanság-nagyobb a buksi,mint a medence ahol át kéne jönnie-,fájásgyengeség,rövid köldökzsinor,stb...
Remélem azért amit a kiemelés után leírtál a pici állapotáról az nem a teljes igazság.Azért 8-10 percig lélegeztetni a babát nem a legjobb.Remélem volt spontán légzése és csak rásegíteni kellett oxigénnel.Azért írd meg hogy vannak most.Kellett neki utána is intenzív ellátás?
A leírtak alapján lehet,hogy előbb kellett volna műtőbe vinni,de nem ismerem a vajúdás alatti paramétereket.
Ha estleg még valami aggaszt ez ügyben nyugodtan kérdezd meg,remélem tudok segíteni.

Pöttöm Panna,
mi van veletek?Minden rendben?Régen jelentkeztél!

Rita,nálatok mi újság?

Gondolom az új jövevény lefoglalja minden időtöket,de ha van egy kis időtök akkor jeletkezzetek,kiváncsi vagyok hogy fejlődik a babátok,mi történik veletek!

Üdv.mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Indigo, gratulálok Áronhoz, jó volt olvasni a történetedet.
A garmastant LE kell mosni!

Puszi,
e
emma8

Szia Timi,
aranyos vagy, hogy hiányolsz. Be szoktam kukkantani, de írni nem nagyon van időm.
Mi jól vagyunk, Patrik szépen fejlődik, már 4,5 kiló, sőt már elkezdett mosolyogni is. Bár persze eddig csak az apjára meg a nővérére mosolygott... :roll:
Elkezdtünk járni Dévény tornára, egy kicsit lazának találták az izomzatát, de nem vészesen. Meg persze még mindig járunk vissza egy csomó kontrollra, de szerencsére eddig mindenütt mindent rendben találtak nála.

Ma pedig voltunk a klinikán Koraszülöttek Napján és nagyon jó volt! Patrik persze még csak mérsékelten érdeklődött a programok iránt, viszont Flóra rettenetesen élvezte a dolgot. Nagyon tetszett, hogy a szokásos dolgokon kívül (bohócok, bábjáték, arcfestés, stb.) voltak pl. nagy, szőrös kutyák meg icipici cicák, akiket lehetett simogatni, pónilovon lovagolni. Flórát teljesen elbájolták a kismacskák, az idő nagy részét náluk töltöte. :) Szóval nagyon jó volt. Azt hittem, bizarr lesz a dolog és rossz emlékeket fog csak ébreszteni, de nem, nagyon jól éreztük magunkat. Igazán tiszteletreméltó, hogy a PIC dolgozói még egy ilyen program megszervezésére és lebonyolítására is vállalkoznak. Ha olvassák ezt, itt is szeretném nekik megköszönni! :)

Indigo,
neked meg köszönjük az új táblát! :wink:
Én úgy tudom, a Garmastant le kell mosni.
Fanni biztos hamar megszokja az új helyzetet! Nálunk szerencsére egyáltalán nincsen semmi féltékenység, de hát még Flóra maga is pici. Fanni azért már nagyobb, sokkal jobban tudatosul benne minden.

Saara,
köldöksérvről van szó? Nektek mondtak olyat, hogy le kell ragasztani? Nekünk a doki most ezt javasolta.

Tali: nekem a Millenáris nagyon jó lenne, jó közel van! :D

sziasztok
PP
pöttöm_panna

töltöTTe, természetesen
pöttöm_panna

Sziasztok :)

Gabek

Hu nagy kő esett le a szivemről, ugy örülök hogy beindult a súlygyarapodás. Csak igy tovább, tessék szépen kigömbölyödni :)
Ami meg a drága védőnőt illeti tegyél a fejére bőven... az a baj hogy kevés a jól felkészült belőlük és sokuk tesz rá hogy haladjon a korral...

PP

De jó hogy jelentkeztél. Jó olvasni rólatok is hogy alakultok. Pont pénteken vittük vissza a klinikára a mérleget, apa mondta is hogy mindenféle sátrak vannak, de nem tudtuk hogy ilyen progi lesz, kár... de a lényeg hogy jól éreztetétek magatokat:)
dobhatnál fel új képeket, ugy megnéznem a manóidat:)

Indigó
Jó volt olvasni a szülitörténetedet, hát mit ne mondjak izgultam én is rendesen :) :) Klaszz a tábla nagyon, le a kalappal hogy még erre is van erőd a két manó mellett. Szerintem hagyd most a lányod cumizni, ugy is megunja és abbahagyja. Kell neki is egy kis idő mig belerázodik az új helyzetbe, cicizni nem akart ujra? Nálunk Dani probálkozott egyszer kétszer, de utána nem kért, cumit is mindig ellopta az elején Pepétől, pedig aztán nem volt cumis, mostmár nem kell neki, sőt ő probálja tömködni PEpe szájába ha sir, pedig PEpe is rühelli a cumit, ugy kiköpi hogy öröm nézni :lol: :lol: :lol:
Ha nagyon gázosnak találod a helyzetet féltékenységi szinten akkor van egy homeos bogyesz ami tud segiteni, ha kéred leirom majd a nevét.

A kenőcsöt le kell mosni szopi elött:)

Timi
multkor már akartam kérdezni: ha nálatok nem lehet választani szüléshez dokit, szal az ügyeletesnél szülsz azt viszlát, akkor programozott csaszi se nagyon van? Remélem jól tettem fel a kérdést, tudod arra gondolok mint az én esetem, hogy már az elején tudtuk hogy mütét. Mert azért egy mütétnél én magam részéről pl, nem igazán örülnék bárkinek, vagyis az esetemben én direkt ezért választottam akit, mert tudtam hgoy jó keze van a mütéthez és én meg nem voltam egy egyszerű eset.

Nekem is megfelel a millenáris park, voltunk már ott tavaly. Drága fiam meg is fürdött a tóban ami ott van, mérges lett mert valamit nem engedtem neki, erre bosszuból belevágta magát, még jó hogy mindig egy adag plusz cuccal mentem. Azért mondanom se kell hogy jó megijedt, mert nem arra számolt, mint a mi érte :lol: :lol:

Másik ötletem, ha addig kész leszünk, hogy majd nálunk is lehet babatalit tartani, ha kész leszünk a tetőtérrel, ez kb június végére várható majd.

hu most mennem kell mert zeng a ház.... Dani rosszalkodik már megint és az apja nem bir vele....

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Indigo, milyen rendes vagy, nagyon szép lett az uj tabla!

PP, lagyéksérvröl van szo. En is azt hallottam, hogy a köldöksérvet le kell ragasztani. Allitolag el szokott mulni :D
Koraszülöttek napja: tényleg nagyon rendesek a PIC dolgozoi. örülök, hogy jol éreztétek magatokat.

Emma, mi ujsag veletek? Rég nem jelentkeztél!
saara

Hat Agi megint összejött :lol:
Nekem speciel praktikusabb a Millenaris, nincs tul messze nekem sem, de nem tudom mit szolnak a többiek, kinek mi az egyszerübb. Mindenesetre rendes töled, igy felajanlani a szép uj kuckot :)! Szoval lanyok, nyilatkozzatok!!

Gabi elfelejtettem gratulalni a sulygyarapodashoz, csak igy tovabb:)!

Emma, ugy értem rég jelentkeztél.. elirtam, bocs :)
saara

Ez már csak így lesz, legközelebb már azthiszem fél óra mulva megnézem hogy nem irtál e velem megint egy időben :P :P :P :P

Nagyon szivesen teszem, mert reményeim szerint jó nagy hely lesz és kényelmesen tudunk beszélgetni, játék hegyek is vannak, szal azzal se lenne probléma. Persze ez majd csak akkor ha már készen leszünk és fogadóképesek, igy az első tali szerintem jóval előbb lesz, mint hogy teljesen elkészüljünk. Tudod: jó munkához idő kell, a mienkhez meg még egy halom mani is :wink: :lol:

Emma :)
Mi van veletek, mesélj már egy kicsit.

Többiek is nagyon eltüntetek ám, hiányoztok, irjatok egy pár sort légyszi légyszi....

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Helló Mindenkinek!

Soha nem lesz már szép napsütéses idő, hozza valaki vissza nyarat és ameleget. Pocaklakóm nem bírja ezt az állandó front jövés-menést.szerintem a feje is beállt már a szeméremcsontjához, mert fáj! :cry:
Timi!Nem korai ez még?

Indigo nagyon szép a táblázat!

Esperanza én a Kaáliba jártam, az klinikás dokim és kaális dokim jól dolgozott össze, s volt a dolognak folytatása.Az egész projekthoz kitartást és bátorságot kívánok!
anid

Sziasztok!

Ági,
nálunk a terhesség alatt fogadhatsz dokit,ezt is teszik sokan mert nem akarnak mindig máshoz járni a terhesgondozás alatt,csak a szülést nem vezethetik le.Ha valaki program császár,akkor természetessen az a doki csinálja akihez járt.Ha nincs orvosa akkor marad itt is az ügyelet.Valamennyire meg szokták bundázni a dolgot,mert ha inditásra kerül a sor akkor általában arra a napra ütemezik,amikor az adott doki ügyel.Ez az ügyeletesnél való szülés inkább akkor jön be amikor beesel fájásokkal és annál szülsz aki ügyel,tehát nem hívják be a dokidat.Természetesen sűrgős császárnál is ez van ,de akkor az ügyeletvezető végzi a műtétet.
Már majdnem két éve így van nálunk,már megszokták a kismamák,meg az orvosok is változtak,mert így nem csak a "saját"kismámájukkal foglalkoznak,hanem odafigyelnek mindenkire.Mert régen,ha bejött egy ügyeleti szülés,akkor az szinte le volt szarva-bocs az erős kifejezésért,de én mindig elitéltem a megkülönböztetést-és alíg foglalkoztak vele.Hát rövid ennyi! :)

Anid,
már nyomhatja a buksi a medence csontot,mert ha jól számolom 35 hétnél jársz.Ez még nem jelent semmit,csak kezd behelyezkedni a baba,meg hát a hely is kezd szűkké válni.Meg kell találnia a legkényelmesebb helyzetet erre a kis időre.

Mindenkinek további szép vasárnapot.Ma már láttunk nap sütést is!! :lol:

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok! Hát tényleg mindenki jól eltünt, velem együtt. :D

Gyorsan irok egy pár sort, mert mindjárt felébred a drágám, és akkor menni kell a búúcsúúúba. :D Ugyanis ma van nálunk.

Indigo, nagyon szupi lett a táblázat, és jó volt olvasni a szüléstörténetedet. Olyan jó hogy igy sikerült. :D :D És szerintem Fanninak csak egy kis idő kell, hogy megszokja az új helyzetet, addig meg sok-sok türelem nektek.

Fütyitémában nekünk azt mondta a doki, hogy egy éves koráig nem is kell hozzá nyúlni, de utána se kell nagyon foglalkozni vele. Néha megszoktam nézni, de úgy látom minden rendben.

Köldöksérv: a barátnőm kislányának is volt, és neki is azt mondták, hogy ragassza le, és majd 1 éves kora után megnézik, hogy mi legyen. Tehát mindig leragasztották és 1 éves kora körülre szépen vissza is ment magától. Azóta már elmúlt 4 éves, de semmi baja. :D

Gabek, gratula a súlygyarapodáshoz, csak igy tovább, biztos minden rendben lesz.

Rita, úgy látszik még mindig nem kaptad meg az e-mail-emet, mert nem küldtél képeket se :( De a táblába benne van a cimem, pont a tiedé alatt, légyszi küldj. Meg válaszolj is. :wink: Én is arra a cimre küldtem, úgyhogy nem tudom mi van. :(

Lillo, felfedeztem valamit az Ági táblázatában. :D Nem is lakunk messze egymástól. Egyszer összefuthatnánk. :D Hogy van Bálintka? Szopizik rendesen? Te is eltüntél a hétvégén.

Na egyenlőre ennyi, most mennem kell.
Sziasztok

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Timi,
köszi az érdeklődést. Minden rendben velünk, gyarapodunk, gyarapodunk. Csak a mérlegre szoktam néha kiakadni. A klinikáról béreltünk olyan hálós, analóg mérleget, mert amíg bent voltam, egész jól boldogultam vele. Aztán hazahoztuk ezt a „csodát”, ami képes arra, hogy szoptatás után kevesebb súlyt mérjen a babának, mint szoptatás előtt. Mivel érzem, hogy Máté nem befele fújja a tejet a cicimbe :lol: , hanem fordítva, ezért sejtem, hogy a mérleggel lehet valami. Ráadásul láthatóan kerekedik a baba arca, nyugodt a szopik után, jókat alszik, meg vannak élénk periódusai is, és a pelenkákba is termel... szóval, nem hiszem, hogy baj van. :) Tegnap a férjem meghúzott valamit a mérlegen, remélem, most már jó lesz.

Garmastan:
nekem a patikában azt mondták, nem kell lemosni, a használati utasítás meg ellentmondásos. De Máté nem akarta elfogadni a cicimet, amikor rá volt kenve, úgyhogy jól lemostam. Azóta se használtam egyszer se. Jobb, ha az ember hagyja az anyatejet, meg a baba nyálát rászáradni, és sokat levegőzteti a mellbimbót. Nekem attól javult a leggyorsabban.

Angyalka,
írtam Neked hosszú emailt, de visszadobta a rendszer. :cry: Nincs valami más emailcímed, ahova el lehet küldeni? Vagy próbálgassam újra? --- Most látom, hogy panaszkodtál, hogy nem írtam. Pedig de. Szóval, várom, mit tegyek!

Ági,
kitartás az építkezéshez! Nem semmi, hogy két gyerkőc mellett még erre is van energiátok!
Majd lesz kérdésem a gyed/gyessel kapcsolatban, ha lesz rá érkezésed. De ráér igazából. Csak azon gondolkodtam, hogy ha bevállalunk kistesót (még bőven nem most, hanem majd majd), akkor ha addig nem megyek vissza dolgozni, mi alapján fogják számolni a TGYÁST meg a többit. Gondolom, akkor nem járok olyan „jól”, mint most, tehát nem a fizetésem lesz az alap, hanem valami egyendolog, nem? Például, ha a nagyobb kb két éves lesz (tehát GYED végére időzítjük a másodikat, és összejön), akkor hogyan jövök ki anyagilag? Vagy megéri inkább visszamenni dolgozni egy időre? De mondom, ezen még csak elméletben filóztam.

Indigo,
tényleg gyönyörű a tábla! Ha legközelebb javítgatsz benne valamit, a kistesó projekthez beírhatod nálunk, hogy „idővel”. De igazán ráér a változtatás!

Pusza mindenkinek,
Rita
rita81

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?