Új privát üzeneted érkezett!

Szia Sziszkó!

Csakeggyel már párszor beszéltünk a hólyaghurutról, én is meg ő is nagyon gyakran szenvedünk benne (nekem elmúlott mindkét terhességem alatt) és arra jutottunk, hogy valszeg az IR-rel és cukorháztartással meg gombával függ össze. (nekem anno terhesség előtt, ha sok cukrosat ettem vagy alkoholt ittam mindig előjött) ja és fogigátló is befolyásolta a hólyaghurutot mindkettőnknél.

A cisztákkal a hólyaghurut sztem nincs összefüggésben, csak az IR mindkettővel. Tudtommal összenövéseket sem okozhat.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo,Norka27!
Most tök boldoggá tettetek,de komolyan!
Köszönöm szépeeeeeen!Szinte örülök(de morbid),hogy ha tényleg IR-em van,akkor metformint szedhetek,és jöhet a gyógyulás...meg a baba....
Jobb kedvem lett...Kifejezetten :D Este tudok legközelebb jönni, mert most rohannom kell melóba...PÜ-t is akkor írok majd!
Elmegyek Én Csepelre is a dokinőhöz,ezen ne múljék!!!!!
Köszi lányok,még 1szer, puszi
Sziasztok :) Szilvi
szyszqo
 
 


Ja.... de nálam a hólyaghurut + gombák fokozottabban jönnek elő a Metformin óta...

Szerintem azért, mert talán bátrabban eszek cukros dolgokat (szánom bánom bűnömet és ígérem, megpróbálok ellene tenni :) )meg valahogy a metformin is bekavar... de nem tudom hogyan...

Én arra tippeltem, hogy ha nem iszok eleget, valahogy "lerakódik" a hólyagomban és az birizgálja... de nem is vagyok abban teljesen biztos, hogy ez ugyanolyan hólyaghurut-e, mint a metformin előtti...

Néha a gombában sem vagyok biztos... mert régen ha gomba volt az biza folyást okozott... a metformin óta viszont ha gombás tüneteim vannak NINCS folyás... semmi...

na ezt magyarázza meg aki tudja... mert nekem itt megállt a tudományom...

(ja... valaki írta, hogy nála csípett a sós fürdő.... hát nálam hála a jó égnek nem csípett...)
Vendég
 

 
 

szyszqo: ha jó belgyógyász kell, akkor Lakatos prof a Sote 1-en! Nekem ő írta fel és ő csekkolja állandóan a vérképem... Korrekt egy doki nagyon és Petrányival is jóban van... (P. ajánlotta anno őt nekem...)
Vendég
 


szyszqo!

Egy normális orvos felírja a metformint..egy jó belgyógyászhoz kell fordulni, mert az IR elsősorban belgyógyászati (pontosabban endokrinológiai probléma). Az egyik doki szerint a PCOS nem betegség, hanem "szépséghiba". Nálam szószerint az a ragyák miatt. Aki felírta a metformint, mindenféle inzulinvizsgálat nélkül tette ezt, szerinte ez a PCOS gyógyszere. sajnos nekem már úgy tűnik szövődményeket is okozott..bajok vannak a szívemmel :cry:

Norka!

2*500 mg-ot szedek a Merckfominból. Reggel bevettem egyet, de már érzem, hogy görcsöl a hasam..na bumm hasmenés :(
babancs
 
 


babancs: mit nem adnék egy hasmenésért... nekem állandóan szorulásom van... vagyis néha 1-2 hétig jó aztán elkezdődik és jó, ha 2-3 naponta tudok menni WC-re ... pedig rendesen eszek mindent (rostokat stb.)... napi 2*850 metformin mellett persze... (és már Elevitet sem szedek)... (ilyenkor tamarilax rulez... az eddig soha nem hagyott cserben... csak hát az csak másnap kezd hatni és minden nap nem akarom enni...)
Vendég
 


Sziasztok!

Norka, ha 1,5 unnyi a babafej, akkor lehet, hogy elég lesz 1 tolófájás is, nem?

A 36,8-at digiten mértem, szájban. De nekem ua a higanyossal is hónaljban. Sok? Mit tegyek? A hasfájásom szűnik, remélemn nem valami gyulladás kavart be.

csakegy, én csak arra gondoltam, ha megállapították, hogy hat neked annyira a metformin, hogy ovulációs ciklusaid vannak, akkor szerintem fél év alatt tuti terhes leszel, ha nem gondolkozol, mikor szexelj! Mondjuk ha minden 2. 3. napra jut, akkor tuti.

Egyébként egy ismerősöm járt baba miatt pszichológushoz, és azt mondták neki, hogy elvileg BÁRMIKOR történhet peteérés, a szervezet egy pár óra altt is kées produkálni egy érett petét.
(van aki a mensi közben is)


babancs a zsíved? Mi a baj vele?
Érdekes. Édesapám is metformint szed, napi 3*850, nagyon-nagyon szívbeteg, és ő szedheti, és nincs rá káros hatással.
csillagfény
 
 


Babancs, van egy jó séma, amit Kavics földije, Webes fejlesztett ki a szedés bevezetésére a metforminra:

Reggeli Ebéd Este
1/2
1/2 1/2
1/2 1/2 1/2
1/2 1/2 1
1/2 1 1
1 1 1

A sorok hetenként jönnek egymás után, és napi 3 szemhez így lehet eljutni, ez a lehető legóvatosabb séma, de megéri. Neked a 2 szemre kéne hasonlót átdolgozni. Estivel kell kezdeni, és mindig azon emelni először...
Vendég
 


Na bassz, elcsúszott az első 2 sor, szóval este kell kezdeni a fél szemet!!
Vendég
 


csillag: hát én behalnék ha pl. "kötelezően" 2-3 naponta szexelnem kéne:) Jobb így össze-vissza:) Meg jobb tudni, hogy esélyes volt-e a dolog (így utólag)... mert ettől teszem függővé, hogy elmegyek-e ősszel átjárhatóságira (ha 6 esélyes PÉ-s cikluson belül nem esek teherbe akkor megyek...)

Én pont azért nézem a hőmet, mert NEM TUDOM, hogy van-e / lesz-e PÉ-m adott ciklusban...
Vendég
 


(Csakegy, Mir se tudta, hogy van-e péje... azt próbálnánk sugallni, hogy magas ívből most SZARD LE az egészet, a ciklust, a pé-t, meg a mensit is! Nekem volt olyan tavaly nyáron, hogy 2 hosszabb spontán ciklus, aug-ban meg ezek után semmi pé, csak Norcolut, szept-ben meg Clostyval jött Bogi, szóval hidd el, hogy nem konstansan fejlődünk!)
Vendég
 


Csillag, higanyos hónaljban meg digivel szájban elhiszem hogy ugyanannyi! De higanyossal hüvelyben az igencsak mást adna, adjál akkor ehhez vagy fél fokot! Mert én mindig ott mértem, és a babás hőm (egyszer néztem meg, a + tesztem napja előtt) 37,2 volt.
Vendég
 


Norka: persze, tudom, hogy nektek is igazatok van, de azt is tudom, hogy erről nem tudtok meggyőzni mert én tudom, hogy nekem jó ha nézem a hőm. Tudom, mi merre és hogyan. Ez van:)

Én viszont nem fogok dokihoz rohangálni, hogy UHzzon meg:) (valahogy mintha az elfogadottabb lenne, mint a hőmérőzés...)
Vendég
 


Sziasztok!

Norka, köszi. Szóval biztatsz, hogy lehet, hogy mégis? Nem tudom, várok még egy hetet, nekem teljesen hihetetlen.
Én annak is örülnék, ha egyáltalán volt pém.

Csakegy, nem lebeszélni akartunk, csak annyit, hogy egy picit lazíts!

Nja, szép hétvégét Nektek, én most rohanok vizsgázni, honap is egy vizsga, aztán utazunk 2 napra vidékre.
Kedden jövök!
Drukkolok Neked nagyon Norka!
csilla
csillagfény
 
 


Kép

Mir c.n. kivettem....a foglalkozás meg benne van a profilban.....vagy ,már akinek???? :lol:
Norka kitartás,jobb ha Bogi még bent hízik pár dekát...pihizz sokat és Nálam bevált,sokat-sokat aludtam...főleg napközben!
Üdv Sysqo!...bocsi,ha rosszul írtam a nevedet!
na p:)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Norka!

A Merckforminnak elolvastam az adagolását. Nem szabad felezni. A volt pasim gyógyszerész és ő is mondta, hogy az ilyen tablettát, ami így van bevonva és nincs felezőjel a közepén, nem szabad elfelezni. Most egyelőre szedem a 2*500 mg-ot, hasmenés ide vagy oda.

Csakegy!

Én meg mit nem adnék érte, ha kevesebbet kellene WC-re járnom..nemtom, sztem nem eszem olyan sokat, de előfordul, hogy egy déleltőtt alatt 5* is kell mennem..és nem hasmenés. pedig akkor még nem szedtem semilyen gyógyszert..sosem tudtam mitől van ez a fokozott anyagcsere. A pajzsmirigyem rendben van.

Csillagfény!

Hétfőn elmentem háziorvoshoz 150es pulzussal..kedd EKG..sinus tahicardia..ma a belgyógyász meg valami szívbetegséget emlegetett :cry: Annyi nyavalyám van, ebből nem lesz mostanában gyerek..a férjem már komplett idiótának tart :( Pedig csak beteg vagyok...
babancs
 
 


Szióka

Csakegy!
Sztem tedd azt amit jónak látsz, főleg ha van egy konkrét elképzelésed hogy smint...úgyse tudnánk lebeszélni :) ,ha meg besokalná úgy is magadtól teszed le a dolgokat,de remélem azt már nem kell megérni :)

Babancs
Tuit h nem mondot hülyeséget az ismerősöd,de nagyon ki fogsz készülni..nem hiába mondjuk az adagolást....fél tabliktól is hetekig kovályogtunk...te tudod!

Norka
Valahogy nem tudom elképzelni h már annyira lent van,h nem esik ki????? :lol: Csikizd a buksiját egy kicsit hátha kibújik!!! :lol:

Rejoka
Vigyázz magadra,szigorú fekvés!!!!!

többieknek is pussz
Vendég
 


Tényleg, ez a csiki jó ötlet... :lol: :lol:

Babancs, szerintem meg a cél szentesíti az eszközt... nagyon sokan fél szemekkel lépegettek fölfelé, és így is hatott, nem tudom, mennyit befolyásol ez... ráadásul ismerek gyógyszerész PhD-s metforminos csajt is, őt ez nem zavarta. Te tudod, de ha rádjön a hasmars, akkor mégiscsak felezzél, mert úgy fogsz járni, mint Rambóka első nekifutással, hogy feladod.

Na most bevágtam egy nagy tányér tejfölös zöldbabfőzit, hú de jólesett... :oops:

Kavicska, már nagyon hiányzol, mikor jössz haza????????
Vendég
 


Szió!

szyszqo! üdv köztünk :-)

Norka!
Szerintem még jó helyen van Bogi, bizti jól érzi magát :) És még nőni akar :D Nembaj ám hogy ilyen lent van már. :)

Gabi!
Veled mizujs???

Én ma voltam UH-n, és eltűnt a bal petefészekből a 22mmes tüsző. Azt mondja a doki, ez egyértelmű jele annak, hogy megvolt a PÉrés, 2-3hét múlva, ha nem jön meg, menjek tesztelni.
remény :?: :?:
Azt mondta: "Ne parázz Gina, ha most nem , akkor jövő hónapban tutti a baba, clostyzunk ujra." És tényleg nem látott cisztákat :D

Ma azon gondolkodtam, mikor lehetett a PÉrés, azt hiszem talán kedden v. szerdán. Én ugy éreztem :?: Úgy tűnt méhnyakváladék állaga és a mellem is ezt jelezte.

Kandi!
Te most hogy állsz??? Alig irsz :(

Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


A belgyógyász doki azt mondta igen sokáig kell szedni a metformint, hogy hasson...és ha nem is vagyok IR? Akkor is rendezni fogja a hormonháztartást? A pattanásokra vajon hat?
Ha nem lesz változás fél év múlva, én tuti megyek laparra. Dokim szerint van akinek 35 évesen jut eszébe, hogy babát akar, viszont PCO-ja van. Olyankor már megfontolandó a gyógyszeres út. Azt mondta én 27 évesen még "ráérek" a műtéttel. De a belgyógyász és a nőgyógyász szerint a biztos megoldás a laparoscopia. Kérdésem: meddig? 1-2 hónap, fél év, vagy 1-1,5 évig? Milyen élet az, ha az ember lánya gyereket akar, kés alá kell feküdni?
Egyik ismerősöm ezért is idegenkedik a lombikbébiprogramtól..ő úgy van vele, hogy a gyerek a szerelem gyümölcse. Egyelőre még én sem jutottam el odáig, hogy a mesterséges utat válasszam. Nővérem 1. gyermeke lombik, a 2. pedig természetes úton megfogant. Érdekes dolgok ezek...
babancs
 
 


Babancs, nem akarlak elrémiszteni, de nekem volt petefészek-drillingem (lapar), és semmi nem csinált. Se pé-t, se ciklust. Csak gyulladásos szövődményeket.
A hatásfoka 70% (időlegesen vannak ciklusok, max. 1 évig), a teherbeesési ráta 50% alatt. Megéri?

Ha valaki IR-es, a metformin egy életre szól, hiszen ez a cukorbetegség előszele, vagy szeded, vagy cukros leszel és egyéb szövődményektől szenvedsz 50 évesen. A PCO ezeknek a dolgoknak a járulékos "vonzata", beleestünk ebbe, ez van. Hogy most erre a kés lenne a megoldás...?
Vendég
 


Akkor úgy érzem, a dokik "átvernek". Én nem vagyok orvos, csak a józan eszemmel gondoltam végig, hogyha egyszer a PCOS anyagcsere-zavart jelent, akkor a műtét mit old meg? Hosszútávon semmit. De ezek szerint rövid távon sem, ha sem peteérést, sem ciklust nem tudtak vele kiváltani, ahogy írtad Norka. Több helyről olvastam, hogy gyulladás lett a műtét után. Na erről, és az esetleges műtét utáni következményekről a nőgyógyász nem tájékozatatott. Közölte:
"Önnek PCO szindrómája van! Ha gyereket akar, az egyetlen megoldás a laparoszkópia". Aztán olvastam itt neten, meg Dr. Török Attilával is leveleztem, és akkor tudtam meg, hogy létezik ennek gyógyszeres kezelése is. Sőt, elsődlegesen azzal kell próbálkozni. Szóval ha nincs netünk...a végén bedőltem volna. Bár azt elmondta a doki, hogy a laparoszkópia max. fél éves megoldást jelent :P
babancs
 
 


Sziasztok!

Meglep ez a laparoszkópia.

Mikor nekem laparoszkópiám volt, annak csak egyetlen célja volt: petefészek átjárhatóság vizsgálata. Mikor kiderült a PCO-m, a dokim automatikusan elküldött terheléses cukorvizsgálatra és automatikusan kiiratta a metformint. A műtéti megoldást ugy említette, hogy régen a PCOt laparral kezelték, de valójában ez nem megoldás. A PCO-t a doki szerint ma már csak gyógyszerekkel kezelik.

Ugyhogy a metformin a dokim szerint a PCO egyetlen "csodagyógyszere", illetve a diéta. Nekem a Norbi féla diéta segitett.

Hát nálam ugy tűnik, talán bevállik a "gyógymód", csak marha lassan. Hisz már van PÉsem is :)

Gina
Vendég
 


Sziasztok!

Sziszkó!( ugye nem baj ha leegyszerüsítem a nickedet, de azt a betűkombinációt még az én latinneveken edzett agyam sem veszi be! :oops: )

Nekem is 13-as volt az éhgyomri inzulinom, a 13 már PCO-nál kórjelző!!!Csak az endokrinológusok agya magasabb értékekre van beállítva. :(

Csakegy!

Szerintem araszolj el egy nőgyógyászhoz megnézetni azokat az állítólagos gombákokat, mert nálam a gombák (márpedig valának számosan és népesen a fogigátlós éra alatt!!! :evil: ) teljesen egyértelmű fehér, túrószerű folyást eredményeztek, olyan erős viszketéssel, h. ülni alig tudtam!! Te meg egyfolytában tojásfehérjéről beszélsz, ami inkább a bakteriális fertőzést v. esetleg Chlamidiát feltételez(ha ez utóbbi, akkor főleg fontos lenne, h. szakember is lásson, mert ez is meddőséget okoz, és nem kezelhető gyógynövényekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)!

Babancs!

Én is orvos vagyok, tudom, h. a filmtablettát, ha nincs rajta osztás nem szabadna eltörni, DE: kur..ra ki fogsz készülni, pláne ha már az elsőtől fosol!!!!!!!!! :( Én 3X futottam neki sikertelenül, mire itt a csajok felvilágosítottak a szedés menetéről! Nem is a fosás a legrosszabb, hanem a pár nap múlva fellépő levertség, gyengeség, erőtlenség!!!! :cry:
Én végül negyedekkel kezdtem és csak hetente emeltem, így könnyebben hozzászokott a szervezetem!
Az, hogy kinek mennyi idő alatt hat a metformin, szerintem a PCO súlyossági fokától függ, ha kevesebb ideje vagy fogigátló nélkül, nincsenek súlyos hormoneltéréseid, nem vagy nagyfokban elhízva, akkor lehet, h. 1-3 hónapon belül PÉ-t csinál!!!!!!
A drilling meg az utolsó lehetőség kell legyen! Olvasd el a Petrányi cikket légyszives!

Norka!

Ugrálókötelezés? :lol:
Na, mostmár csak hétfőig kell kibírnia ott benn ( vagy keddig? :oops: ), addig heverésszél, nézd át, h. mindened megvan-e amire szükség lehet, adott esetben.
Apukák számára a legfontosabbak a töltők:
-telefonhoz
-videokamerához
-laptophoz!!!!!!:lol:
És feltétlenül add meg apának a belépési kódodat, v. vmelyikünk elérhetőségét, h. megtudjuk, ha itt van az idő!!!!!
Nagy tányérral kapcsolatban: a 3. trimeszterben, ha lejjebb száll az ember pocija, már több kaja fér bele??? Mert jelenleg zónaadagokon élek és minden kaja után tömöttliba effektusom van! :lol:

Csillag!

Én annyira szorítok!!!!!
De ki fogok lukadni!!!! :D

Ginuska!

Drukkok mennek ezerrel!!!!!! :D
rambóka
 
 


Halika!

Ginuska :)
Nagyon szupi a pé-d,2 hét múlva csak jó hirekkel jönni ám!! :wink:
Velem semmi extra,tegnap volt Uh(12),de nincs semmi csak pár 8-12mm "tüszö"...remélem nőnek még!

Cskrisz :)
Lenne egy kérdésem,szóval eddig 8 óra körül mértem a hőt,de most már(van melóm)összevissza fogok kelni...van-a értelme mérni ????Pl.reggel 4-kor keltem és 36,3 volt,ez nem jellemző rám:),pé nem lehet,szóval csak a nagy idő különbség!?Szerinted?Köszike :)
Bocsi lányok az Off-ért!

Puszi
Vendég
 


Rambóka: kb. egy hónapja jártam vele nőgyógyásznál (pont amikor ezzel szenvedtem) és aszonta, hogy ez szerinte tutira gomba... Chlamydia meg tutira nem lehet, mert kb. 2-3 éve az össze létező cuccost megnézettem, azóta nem jártam se uszodában se semmi olyan helyen ahol összeszedhettem volna...a férjem meg nem szokott megcsalni:)

Ami fura, hogy mostanában nekem a PÉ előtt szokott ez lenni... úgy egy héttel. Mára meg teljesen el is múlt, már tojásfehérje sincs... (igaz, PÉ sincs...)

A baci az nekem is gyanús, de a doki legutóbb állítólag levett valami mintát és amikor a leletemért mentem azon nem volt semmi arra utaló dolog. Szóval ez rejtély. A dokik meg nem csinálnak vele semmit. Hát ez van.

Ella: hát... aszongyák az okosok, hogy min 3 óra fix. alvás után már van értelme mérni... bár tuti, hogy nálad sokkal zavarosabb lesz a helyzet... de a tendenciát szerintem akkro is mutatni fogja... (bár nálam néha már akkor is marha nagy a különbség, ha csak egyszerűen rosszul alszom...)
Vendég
 


Gabi!!

Hát nemtom...kül időpontokban szerintem ne hőmérőzz. Sőt én eleve nem látom értelmét a hőmérőzésnek. Felesleges parázás, nem?

Gina
Vendég
 


Lányok. Szerintetek az lehet a PÉ egyik jele, hogy a spermiumok aktus után nem folynak ki ...egy részük sem???
egy könyvben ezt irják

Gina
Vendég
 


Jó estét!
Ginuska!Semmi extra Velem,elvileg ebben a hónapban,nem járkáltam 3 naponta Uh-ra,szóval nem tudom,hogy mi zajlott bennem.Clostyt,Estrofen-t szedtem,a 24.naptól meg Duphastont...szerintem akkor lehetett Pé-m! :lol:
Majd kiderül...
Rambóka!Te is előbújtál? :)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!Köszi a hozzászólásokat,infókat.
Norka27,írok PÜ-t mindjárt Dokinő ügyben!
Babancs!Igen-igen,azon vagyok,h. "normális" dokit keressek :)
Nekem a Nőgyógy. aki a hüvelyi UH.t csinálta a héten,szintén lapart,ékresectiot emlegetett egyből...Mosolyogtam rá,s már gondolkodtam is,hol találok másik dokit,aki nem akar rögtön felnyársalni...Az Endokrinológus meg ugye lerázott,h. Clostyt kell majd szedjek,és nyugodjak meg, nem magas a 36,6-os terheléses inzulin.Tényleg,megírnátok-kíváncsi vagyok,közvéleménykutatás :lol: hogy kinek mennyi volt az inzulinja?
Rambóka! Szia,köszi,h.Te már le is írtad nekem :) szólíts csak sziszkónak,bonyolult leírni tudom :P
Az Én agyam is a latinhoz edződött,de nem ezért ilyen bonyolult ám a "szyszqo"
Sziasztok,Szilvi
szyszqo
 
 


http://www.joplink.net/prev/200201/01.html
Olvassátok el,most akadtam rá!
szyszqo
 
 


szyszqo!

Elolvasnám, de sajna angolul keveset értek..elmondanád mi van a cikkben? köszi

Rambóka!

Bevettem a 2. Merckformint...semmi tünet. Kicsi szédülés. 500 mg olyan sok lenne? Most betegszabin vagyok, úgyhogy tök mind1, annyira rosszul nem hinném, hogy lennék tőle. Cél, hogy minél előbb hasson. Sőt már pszichésen is hat :D Végre van valami, ami segíthet. 1,5 éve kórházi kivizsgáláson voltam. Akkor mindenféle panaszom volt, de mivel fogamzásgátlót szedtem nőgyógyászati hormonvizsgálat nem volt. Zárójelentés: nem találtak semmit, javaslat: pszichiátria.
Gondolhatjátok, hogy el voltam keseredve. Tudtam nem lehetek hülye :)
Az állandó migrénes fejfájások miatt (melyek nagyon hevesek voltak, zsibbadással is jártak) felkerestem egy orosz orvost, aki természetgyógyász. 1 órán keresztül vizsgált valami géppel, mindezért elkért nagyon sok pénzt és a homeopata cseppekért is egy kisebb vagyont, persze számla nélkül. Egy évig helyretett. Annyit mondott krónikus fáradtság a migrén oka, a magas vérnyomást pedig a mellékvese nem megfelelő működése okozza.
Ez a "sámán" felhívta a figyelmemet arra, hogy a fogamzásgátló szedése nagyon nem jó!
Ezután a panaszaimmal jártam kineziológusnál...erről inkább egy szót sem ejtenék.
Jósnál is jártam, ő azt mondta 2-3 éven belül fiam fog születni. Ez tavaly októberben volt (még belefér :lol: )
Soxor filóztam azon, hogy egy nő szerintem megérzi, ha termékeny..nos ennek én épp az ellenkezőjét érzem. Sajna lassan nosztalgiázok, hogy milyen jó volt régen, mikor még peteérésem volt, menstruáltam---mondja ezt egy 27 éves nő
babancs
 
 


Kedves Babancs!

Ne aggódj, biztosan hatni fog nálad is, és te még olyan fiatal vagy :)
És az is lehet, hogy gyorsabban hozzászoksz a Merckforminhoz, mint gondolnád. Én is nagyon megijedtem, amikor olvastam, hogy másoknak hetekig hasmenésük volt. Nekem, mikor elkezdtem szedni - mindenféle bevezetés nélkül 2x850-et - néhány napig azt éreztem, hogy most mindjárt rohannom kell a vécére, és kb. 4 nap után tényleg rohannom kellett, de csak egyetlenegyszer (akkor sem volt teljesen hasmenés).

Amúgy én inkább hangulatingadozással és néha hányingerrel küszködtem, de a hányinger inkább a Medrol szedése alatt volt, én ugyanis Medrolt szedtem a Merckformin előtt, de nem hatott, és aztán kaptam a Merckformint. Valaki írta, hogy nem egyenletesen fejti ki a hatását, nálam, amióta szedtem (2005. október 13.) volt egy 66, egy 76, egy 34 - ezen nagyon belelkesültem- és egy 52 napos ciklusom - ezen meg nagyon elszomorodtam, mert azt hittem, hogy a 34 napos után már nem lesz ilyen hosszú. Ja és most megint az 50 valahanyadikon tartok - remélhetőleg más okból :)

Ami pedig az IR-t illeti, szyszqo, nekem sosem mérték, a doki anélkül irta fel a Merckromint mint a PCO gyógyszerét.

Mindenkinek szép hétvégét!!!

Vöcsök
vöcsök
 
 


Szia Babancs! Bocsi,h. nem részleteztem,de tök megörültem tegnap éjjel,hogy rábukkantam ilyen cikkekre..Nem vagyok jó angolos,de a lényegét átböngésztem azért.1996-os,2002-es, stb.(!!!) cikkek szólnak/érvelnek az IR-es PCO-sok és metformin kezelés mellett.Pedig ma már 2006-ot írunk-no de Magyarországon élünk-s látjátok,körülöttem is begyepesedett dokik vannak,s keresgélnem kell megfefelőt....Aki egyáltalán meghallgat, s nem legyint rám..
Vöcsök,bíztató amit írtál...
Mióta írtatok és bíztattok,azért jobb a kedvem ám :P
Szép 7végét mindenkinek!
Szilvi
szyszqo
 
 


Lányok,

újabb Merckforminos baba!!! :lol: :lol: (És ha lehet, ezt még inkább a saját sikeremnek érzem, próbáltam vezetgetni a lányt a magam tudása szerint, neki trombózishajlama is van, súlyfeleslege, már a cukra sem volt jó, totál PCO-s nulla peteéréssel... és első pé-re összejött, tegnap tesztelt. NLC-s.)

Nekem kezd az arcom szétesni, annyira puffadt, hogy malacszemeim lettek. :(
Vendég
 


Babancs!

Nekem is a migrén miatt kellett abbahagynom a fogigátlót. Nálam a migrén a menzesz alatt jelentkezett, azt hittem beledöglök!!! A nőgyógyászok állították, h. nem a fogigátlótól van, egyedül a fejfájásambulancia neurológus dokija gondolta úgy - miután MR, és egyéb vizsgálatok segítségével minden más lehetőséget kizárt - h. esetleg mégis a fogigátló lehet a ludas, ha egyszer a migrénem periódikusan jelentkezik, mindig a tablettaszedés szüneteiben!!!!!
A tabletta abbahagyása után a migrén megszűnt és előjöttek a ragyák, a PCO tünetei!
Volt itt még vki akinek ciklusfüggő migrénje volt, de már nem emlékszem ki volt az!
Milyen egyéb tüneteid voltak???
Ma Mo.-on nagyon gyorsan ráfogják vkire, h. pszichiátriai beteg, csak mert nem tudják kideríteni, h. mi a baja. Nők tízezrei élnek Xanaxon meg altatókon emiatt. :evil:
rambóka
 
 


Norka!

Lassan össze kellene szedni, h. összesen hány nőből, hány lett babás metformin segítségével! Megadnád a NLC közvetlen bejutási útvonalát, már próbáltam megkeresni a PCO-s topicot, de nem sikerült!
Az index teljesen kihalt, már csak Csakegy írogatott oda párszor pedig ott is van néhány csaj!!!!!

Kitartás!!! Már csak 2 hét!!!! :wink:
rambóka
 
 



Sziasztok csajok!

Most sikerült felébrednem :D Köszönöm a tanácsokat.

kandi72!

Köszi szépen, hogy bevettél a táblázatodba.

Szyszqo!

Javaslom, hogy menj olyan dokihoz, aki itt más lánynak már felírta a metformint. Az én dokim az izotópdiagnosztikán dolgozik, ő vizsgált 2 hétig mikor bent feküdtem...ja és eszméletlen jó pasi!!! (na de én házas vagyok ugye :wink: :)
Szóval most elmentem hozzá, és gondolkodás nélkül felírta a Merckformint.

Rambóka!

Amit én észrevettem a migrénnel kapcsolatban, míg szedtem a fogigátlót, hogy a mensi megjövetele előtt kb. 5 nappal jelentkezett.
Mivel akkor még busszal jártam be Győrbe vidékről, a távolsági buszon már általában megkezdődtek a gondok. Asszem pánikbeteg vagyok, mivel nagyon nehéz volt kibírnom a 35 perces utat, úgy hogy egyszer sem állt meg a busz...főleg télen az alsó lépcsőn álltam a tömegben, csorgott a pára az ablakról...és persze levegőtlenság. Egyszer így el is ájultam. Mire beértem a melóhelyre már kivert a víz, görcsölt a halántékom, és az elviselhetetlen aurás időszak. A számítógépen nem láttam az ikonokat, totális periférikus látótérbeszűkűlés. Közben hasmenés, hányinger..és ilyenkor mindig kénytelen voltam hazakéredzkedni. Az utcán majdnem felbukfenceztem. A buszon valaki szólt hozzám, de úgy éreztem nem hallok...valahogy nyomta a fájdalom az érzékszerveket. Aztán sok helyen jártam, vizsgálgattak...saját kútfőből tudtam meg, hogy ilyenkor agyi értágulat van...na erre a megoldás: sok-sok kávé, bomba energiaital. Miután a világ össze létező fejfájáscsillapítóját belapátoltam. A legnépszerűbbek voltak: Sandomigran, Kefalgin, Cataflam V50...utóbbiról azt olvastam, gyakran szedve, tönkrevágja a női nemi szerveket.
Én nem látok Rambóka azért az én esetemben közvetlen összefüggést a fogamzásgátló és a migrén között. Ugyanis nálam az 1. migrén 18 évesen jelentkezett (akkor még nem szedtem), miután széttanultam az agyam az érettségi meg a felvételi miatt...a többi általában akkor jött, ha nem tudtam kialudni magam. A természetgyógyász ugye azt mondta a migrénem oka: a krónikus fáradtság...
babancs
 
 


Sziasztok!

Rambóka!
lementettem a számodat. megkaptad az enyém SMS-ben?


nekem volt még ciklusfüggő migrénem. Szülés után jelentkezett kb. egy évvel. CSAK menstruációkor jött elő, pedig akkor nem is szedtem fogigátlót, még vagy egy évig. Aztán elkezdtem szedni a Cilestet (fogigátló), amitől totál elmúlt a hólyaghurutom, de írmagja sem maradt, viszont úgy felerősödött a migrénem mensikor, hogy néha lábra állni nem tudtam. Hányás, hasmenés, látászavar iszonyú volt. nekem Quarelin, kóla éa a sok alvás segített kicsit. Aztán már tűrhetetlen volt egy év után, ekkor áttértem a Dianéra, és elmúlt a migrén, illetve nagyon ritkán, nagyon enyhén jelentkezett néha mensikor, egy Quarelin elég volt rá.

Én nagyon sok helyen olvastam, hogy a női hormonokkal, ösztogénnel van összefüggésben ez a migrén.

A fáradtsággal is tuti összefügg, már figyeltem rá, hogy mensi előtt ne kelljen éjszakáznom, és sokat aludjak, mert ez is javított rajta.

Én még egy dolgot vettem észre, ami sokat javított: a sok ivás. Ha migrén elején sokat ittam, ki se alakult az igazán szar állapot.

Kép

Kép
rejo
 
 


nekem is ciklusfüggő volt a migrénem, de KIZÁRÓLAG a fogigátló szedése alatt jelentkezett, az egy hetes szünetben... (egyszer még hánytam is, olyan erős volt...) amióta nem szedem a bogyót max. akkor fáj a fejem, ha nagyon álmos vagyok... de az egy kis alvással megszűntethető :)
Vendég
 



A hólyaghurutra visszatérve...én egész sikeresen kikúráltam magam belőle. Egy balatoni nyaralás alkalmával összefutottam egy csajjal. Ő hólyaghuruttól szenvedett. Hiába tömte magát antibiotikummal, inkább rosszabb lett, állandóan visszatérő panaszokkal. Ő javasolta, hogy minden nap vegyek egy 1,5 literes ásványvizet (szénsavmenteset), préseljem bele 5 citrom levét+a húsát is amennyire tudom. Ezt kábé fél évig alkalmaztam..bár szerintem kevesebb citrom is elég...Nem tudom, hogy ez a citromkúra-e. A belgyógyásszal dumáltam róla. Ő azt mondta nem tudni, hogy a vizelet savasítása, vagy lúgosítása-e a jobb. Mind2 elfogadott megoldás.
Tény, hogy csillapodtak a tüneteim..sőt mára lekopoghatom el is múltak. Itt neten olvastam, hogy a heves sex is okozhat hólyaghurutot. Olyankor a bélből valahogy átpréselődnek a bacik a hüvelybe..folyás lesz..majd az bekerül a húgycsőbe, a hólyagba. Aki ezt írta, azt javasolta, hogy aktus után 5-10 percen belül menjünk el pisilni. Ezt is alkalmazom.
Ha mégis előjön valamiféle görcs..akkor jön 2 kiskanál szódabikarbóna (asszem lúgosít) és enyhíti a görcsöt, továbbá cickafarkfű-és medveszőlő tea. Az Urogin nekem nem jött be.
Régen mindig Cifran antibiotikum segített..de utána rá jött a gomba. Emiatt már jó pár éve egy szem antibiotikumot sem szedek be. A sós fürdőben, meg a természetes gyógymódokban jobban hiszek. Ja és mióta pasit váltottam, már nem kínoz a hólyaghurut. Érdekes. Most van helyette más bajom :D
babancs
 
 


a citromlé lúgosít:)

de hogy mész el pisilni ha pont babát akarsz? akkor nyugton kéne maradni vagy fél órára... (vagy szunyálni :) )

a szódabikarbonát egészen elfelejtettem... pedig tényleg... valaki írta is egyszer, hogy a medveszőlőbe ha azt keverünk, még jobb lesz a hatása....
Vendég
 


Nemtom, még csak most kezdtük a gyerekcsinálást :D
Itt olvastam először párnamódszerről, hőmérőzésről, meg mittomém milyen praktikákról :)
Régen nem gondoltam volna, hogy majd egyszer ezért ennyit kell küzdeni. Másra meg éppen csak ránéznek, aztán ott a baba...
babancs
 
 


Kandi72! Neharagudj,de küldd el még 1X a pü-t, mert nem kaptam meg.. :? Köszi
szyszqo
 
 


Babancs!

A pánikbetegség is betegség és újabban már egyre jobban tudják kezelni gyógyszeresen ill. pszichoterápiával! Nem vagy bolond!!!! Ez ugyanúgy "anyagcserebetegség", mint a PCO, csak éppen itt az agyban a különböző jelátviteli molekulák egyensúlya bomlik meg. Nézz utána a neten, 100%, h. találsz pánikbeteg topicot! A sorstársak sokat segíthetnek!!!!
Az az érdekes, h. éppen pár hete volt egy pánikbeteg jogász páciensem, aki szintén migrénre panaszkodott. Javasoltam neki a pécsi fejfájásambulanciát, remélem elmegy!!!
Nagyon fontos h. minél hamarabb szakemberhez fordulj a pánikbetegséggel, mert magától nem fog javulni!!!! :(

Nézd meg ezt az oldalt (röptiben ezt találtam):
http://66.249.93.104/search?q=cache:oz_ ... =clnk&cd=1

A béta blokkolókról szóló 1 mondat azért érdekes mert a sinus tachicardiádra valszeg ezt fogják felírni!!!
"Sinus tachycardia: A szinuszcsomó gyorsabban generál impulzusokat, mint azt a fiziológiás körülmények indokolnák. Leggyakrabban stressz vagy gyógyszerhatás következménye."
"A sinus tachycardia okát kell felderíteni és azt kezelni. Különösen fontos gondolni hiperthyreosisra, vérszegénységre, szívizomgyulladásra és tüdőembóliára.
Tüneti kezelésként béta-blokkoló vagy verapamil megpróbálható, a legkisebb ajánlott dózissal kezdve."
Pedig lehet, h. a szívednek semmi baja és csak a pánikbetegséged csinálja az egészet!!!!
rambóka
 
 



Rambóka!

Köszi a tanácsokat. Béta-blokkolót szedek mióta 150 volt a pulzusom. Concort. A pánikbegetség nem a fő problémám. Néha előjön, buszon, üzletben, repülőn...ezzel még elvoltam valahogy.
Amiért orvoshoz fordultam..remegés, szédülés, szapora pulzus, elmaradt menstruáció, alhasi fájdalom.
Az érdekes, hogy a pánikbetegség is anyagcsere-zavar. Ezt nem gondoltam volna. Azt hittem szimplán pszichés.
babancs
 
 


Kandi édes :!:
Nagyon köszönöm a névnapi köszöntést :!: :!: Látom, már átlépted a 30. cn-t. Lehet reménykedni :?: :?: Nagyon drukkolok Neked :!: :!:
Pussz
gtünde
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: