Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Bocs, de én még mindig nem tudok nyilatkozni szombat ügyben... :cry: De nagyon szeretnék ott lenni! :wink:

Kata, én ezzel a szerkentyűvel kapcsolatosan nem igazán tudok nyilatkozni. A húgom mindkét babáját szoptatta, a kisebbiket a mai napig, pedig mindjárt két éves, szerencsére nem kellett tápszereznie. Tudom, ez ikreknél lehet gázosabb, de bízzunk benne lesz elég tejed. Utána meg főzött a babáknak, de nem turmixolt, csak összetörte a kaját villával és úgy adta. Ez így teljesen jól működött. Nem volt cumisüvegre, cumira szükség és turmixra sem. Szóval én azért lehet, hogy várnék a helyedben. Írd fel hol kapható, mi az, ha kell, férjecskéd tuti beszerzi. De anélkül is jól szokott szerintem működni. De Te tudod. :wink: Bár a leírása igen tetszetős. :wink:
Ja és nagyon irigykedem, hogy Te ilyen jókat tudsz enni terhesen. :wink:
Hogy Neked mennyi energiád van! Köszi ezt a sok infót, amit összegyűjtöttél! :wink:
Szüléstémában hasonlóan gondolkodunk :wink:

Priszcilla, sajna egyelőre én sem tornázom. De a jövő hétnél tovább már semmiképp sem akarom tolni. Remélem, Erikával együtt összejön végre a dolog. Sétálni viszont mindennap sétálok, kb. másfél órát. Van, hogy egybe, van hogy több részletben.
Az Aquanatalon gondolkodom még, nagyon jókat mondanak róla. Csak hát gond egyrészt a fürdőruci, másrészt félek a fertőzésektől, bár ezeket a helyeket nagyon rendben tartják, csak kismamiknak és bébiknek szabad a bejárás. De én könnyen összeszedek bármit és félek, hogy az megnyitja a méhszájat. Nektek erről mi a véleményetek?
Az anyós, hát az egy fontos probléma...
Kezet foghatunk rosszullétek kapcsán... :cry:

Hú Bunny, most szégyenkezem, én mennyire eltunyultam. :cry: És Te ezt még mind bírod csinálni? :wink:
Nyugi, minden rendben lesz a babátokkal! :wink: A Győrffy doki nagyon jó, a legjobb kezekben leszel, hidd el! :wink:

Bali, ne parázz a mozgás miatt!! Kinn is vannak izgő-mozgó és vannak nyugodt, ücsörgős gyerekek. Miért gondolod, hogy a pocakbabák nem különbözőek? Már most megvan a kis egyéniségük. :wink: A Tied úgy látszik a nyugisabb fajtából való. :wink: Tartsa meg jó szokását! Amíg megvan mindig az ideje, hogy mikor mocorog, addig nincs baj! :wink:

Mamy, én amióta terhes vagyok, ily rosszul vagyok a kajáktól. Most két hete jobb csak a helyzet. Bugyborékolni is szoktam, sőt rendszeresen folyós a székletem. :cry: Bocs. Nekem a savtól van és úgy tűnik, Neked is, ha a tejtől jobb lett. Ha gondolod, szívesen részletezem, hogy milyen kaják nem ártanak nekem és milyen új szokásaim vannak savmegelőzésre. Ja ilyen hagymás, olajos, paprikás dolgokat alapból nem bírok enni, cirka 20 hete. :cry: Részvétem.

Tina, örülök, hogy rendben van a kisfiatok, a képek nagyon jók lettek. :wink:

Bettus, az én babám is állandóan pakolászik. :wink: Mint aki napjában ezerszer átrendezi a lakosztályát. Tegnap azt mondta a doki, hogy az jó, mert azt jelenti, hogy jó az ellátása a picurnak. :wink:

Sz_Kata, örülök, hogy jó volt a 4d és Veletek is minden ok! :wink: Cd-t nem kaptatok, amire rámentették a képeket? Mert mi igen.
Tetőtér :cry: UUUUUUUUUUUUtálom a gonosz, csak magukkal törödő szomszédokat. Nekem is volt benne részem... Kitartás és csak semmi idegeskedés, az nem old meg semmit!
Gyöngéd születéses film engem is érdekelne...

Gabi, hát igen, egy 3 éves kisember a legjobb torna a maminak. :wink:

Dorka, remélem azért most már jobb a lábad! Mielőbbi gyógyulást! Csak óvatosan!
A hasam nekem is megy, ill. ment, de már tuti a sav az oka... :cry:
Szülésfilm :cry: Hogy mikre nem vállalkozol!

Csajok, mi két napja fűtünk, mert fűtés nélkül kibírhatatlan. :cry:
És két napja alig bírok menni, úgy fáj a fenekem, ill. a dokim szerint a derekam. :cry:
Tegnap voltunk dokibácsinál, minden rendben szerencsére. Méhszáj nagyon szép állítólag, a baba szívhangját meg szerintem még a túlsó utcában is hallani lehetett. :wink: Eszméletlen, milyen virgonc volt a váróban, mint aki pontosan tudja, miért vagyunk ott. :wink:

Sok puszi mindenkinek! Melba

KépKép
melba
 
 


Melba,
örülök, hogy minden OK veled meg a bébivel, és remélem, jössz holnap :D Fenék :cry: Nekem is szokott fájni, feküdj le és jobb lesz (csak meg kell találni a jó pozíciót). Aranyos vagy, hogy irigyelsz a zabagépségem miatt, én azért inkább csökkenteném a mennyiséget, de annyira kííííívánom :oops: Én a másfél órás sétádért irigyellek, én már alig tudok mozogni, csak a kertben flangálok, illetve a takarítás még megy... Lassú vagyok és csoszogok :?. Ha meg sokat megyek, fáj a hasam :cry: Köszönöm a tippet a mixercuccal kapcsolatban. Most azt csinálom, hogy egy excel-táblába beírom, mit szeretnék, árral, lelőhellyel, aztán majd átmazsolázzuk a családdal. Ez a cucc télleg ráér akkor, ha nem lesz tejem (de lesz!), vagy amikor a bébik már kajásak lesznek. Úszás: kismaminak is lehet fertőzése, ami rádragadhat az usziban. Nekem is pedzegette a doki korábban az úszást a derékfájásom miatt, de én megmondtam, hogy nem. Ahová bemennék, az a tenger - ott ugyanis semmit nem kaphatsz el. Nincs az az uszoda, amelyik ezt tudná nyújtani...

Kép
Ákata
 
 


Melba,
bocs, holnaputánra gondoltam...

Kép
Ákata
 
 

 
 

Sziasztok kismamák!

Tegnap este szerencsésen megérkeztünk Londonból. Nagyon jól éreztük magunkat, bár a kicsike a felszállásnál és a leszállásnál erőteljesen rugdalt, de ettől eltekintve minden rendben volt. Sokat mászkáltunk és legalább 18-20 helyre eljutottunk a 10 nap alatt, úgyhogy rendesen elfáradtunk.
Megpróbáltam utána olvasni az elmúlt napok történéseinek, de elég lassan haladok, mert sokat termeltetek :) . Azért annyit már megtudtam, hogy szombatra terveztétek a találkát, úgyhogy ha még nem késő akkor csatlakoznék a társasághoz. Én örülök, hogy eltoltátok a találkát, mert így én is ott lehetek és megcsodálhatom a sok szép pocit :) Remélem holnapig be tudom pótolni a lemaradást és teljesen vissza tudom olvasni az írásokat. Addig is puszi mindenkinek és megyek a talira.

Gesztenye
gesztenye78
 
 


Szia Gesztenye!!!
Végre! Nagyon hiányoztál.
Gyere mindenképpen szombaton!
Sz_Kata,
Milyen ügyes vagy! Gratulálok a vizsgához. Nekem semmit nem fogad be az agyam, ami nem babával kapcsolatos.
Jadey,
Hol vagy??:)
Ákata, Super, h igy kézbevetted a dolgot és megszervezted!!
Melba,
Nekem is néha előjön a fenékfájás. Azt mondta az orvosom, h tágulnak és lazulnak az izületek, azért fáj. Ha ez vígasztal...:)
Lányok, 1 hónap alatt mekkorát nő a pocak kb???(esküvői ruha ügyből kifolyólag)
Puszi mindenkinek,
Rolex
rolex
 
 


Sziasztok!
Egy gyors bekukk most csak.

Kata, gondoltam, hogy a holnap az holnapután. :wink:
Köszi a véleményt az usziról.
Lassúnak én is lassú vagyok és a csoszogásra is figyelnem kell... :wink: Pedig nekem még nincs akkora pocim.

Gesztenye, de jó, hogy minden rendben volt! :wink: Szörnyű, hogy már el is telt! Rohan az idő...

Rolex, amikor éppen nem tudok odébblépni percekig a konyha közepéről, akkor semmi nem vígasztal. :cry: De köszi a bíztatást! :wink: Ez a fránya idő tehet róla tutira. Mi annyira nem bírjuk a hidegfrontokat... :cry:
Azt senki nem tudja Neked megmondani, mennyit fog nőni a pocakod 1 hónap alatt. Nekem pl. még most is alig látszik. Megtelt a derekam és sokkal teltebb lettem, régi ingeimet már rég nem tudom begombolni, de pocakom nem sok van. Már kezdem azt hinni, hogy ez a gyerek a medencémet szedi csak szét, pocakot nem növeszt nekem sosem. Szóval lehet, hogy alig lesz változásod 1 hónap alatt. De olyan is van, akinek 3 hét alatt óriásit nő ennyi idősen... Hát gondolom ez nem nyugtatott meg Téged, bocs. Kölcsönzöd a ruhát? Nincs kismaminak való?

Csajok, enyhe telünk van... Brrrrrrrrrrrrrrrrrr. :cry: Nektek nem frontérzékeny a babátok?

Melba

KépKép
melba
 
 


Sziasztok lányok!

Hűűűűű, de sokat írtatok!... :wink:
Visszaolvastam, de még egyszer át kell néznem, ezért előbb inkább magunkról írok:
Hát tegnap megvolt a nagy bevásárló körút. Szerencsére sikeresnek mondható, jó sok mindent vettünk, és nagyon-nagyon kedvező áron, sokat spóroltunk!
Mindenkinek nagyon ajánlom a Bippa Kft-t, bár sajnos az Isten háta mögött kettővel található, de egyszer legalább mindenképpen érdemes kimenni. Nagyon jó (ÚJ) cuccok vannak 30-40 %-al olcsóbban, mint pl. egy Brendon (amiről megvan a véleményem). Ez egyébként nem áruház, hanem egy családi ház aljában lévő "lerakat", a honlapjuk alapján valószínűleg elsősorban internetes rendelésekkel foglalkoznak, de kiszolgálnak betévedő vevőket is.
Amit vettünk: autósülés (9990 Ft), kókuszmatrac (8500 Ft), nagy puha babapléd (3000 Ft), babakocsi táska többfunkciós (3700 Ft), játszószőnyeg plüssfigurákkal (5500 Ft) és egyéb kisebb holmik (ruci, fürdőlepedő stb.) összesen 37 ezret fizettünk, és még ajándékot is kaptunk (nyuszis babamamuszot). Két szobányi babakocsi is volt, mindenféle márka, bár azt nem néztük meg tüzetesen, mivel babakocsink már van, de láttam hogy bőséges a választék, és szerintem az is biztos, hogy jóval olcsóbb! Összehasonlítás képpen, utána bementünk a Mini manó babacentrumba a Nagy Lajos kir. úton, és egy ugyanolyan funkciójú autós babaülés mint amit vettünk (nem izofixes!) 30.000 (!!!) Ft volt. Szóval szerintem aki teheti, nézzen el oda mert megéri. (XVIII.ker. Nagykőrösi út 53.)
Itthon olyan jó volt kipakolni, és nézegetni a dolgokat! Voltunk még a Bakáts téren is az Ármániában, ott vettünk nekem egy ari kismama pólót és egy sortot, (össz. 2800 Ft), meg a Babucinak pár tündéri ruhácskát, rugikat, nacikat, darabja kb. 300-350 Ft-ért. Igaz hogy használt, de semmi baja az ég világon, tiszta, nem viseltes. Úgyis többször ki lesz mosva, mielőtt ráadom, és hát sajnos nagyon hamar kinövi, úgyhogy nem érdemes többezres rugikat megvenni (szerintem). Persze ha milliomos lennék.... :roll:

Hát ennyit röviden magunkról.

Tina!
Nagyon aranyos a kisfiad, tényleg édes! Mi jövőhét kedden megyünk 4D-re, már alig várjuk!!!!!
Hát ez jó, hogy pont most volt a tv-ben egy Gesztenye nevű kislány?... Kár hogy nem láttam. Biztos ari volt! De ezek szerint van ilyen nevű gyerek, tehát sikerülni fog! Ujjé!!! :lol:

Ákata!
Szuper a helyfoglalás, bár én azt hiszem hogy ott fogjuk tölteni az időt, mert elég kicsi az esélye a jó időnek (sajnos)... de legalább eszek végre egy jó kis puncstorta szeletet, amit imádok, és olyan kevés helyen lehet JÓT kapni. És persze, hozok haza Apucinak mert neki is a kedvence... :wink:

Gyomorégés és társai:
Valamelyikőtök említette a kínai fokhagymát. Hát ez érdekes, mi is azt vettünk a múltkor és azt használjuk mostanában, és azóta van ez a fránya gyomorégésem. Lehet hogy ettől??? A magyar fokhagymától soha nem volt semmi bajom. Na nem baj, van itthon fokhagyma granulátum is, ezentúl ha nagyon muszály, inkább azt használok. De leginkább semmit, mivel valahogy nem is kívánom igazán, sőt a fűszeres ételeket általában. Pedig mindenevő voltam, de hát tudomásul kell venni, hogy most már nem csak magamra kell gondolnom!... :wink:
Tegnap is a vásárlás után beültünk egy kajáldába, és én roston sült pulykamellet ettem mézes öntettel. Hát annyira jólesett, olyan finom volt!!! Semmi fűszer nem volt benne (csak ami a pulykamellen volt a sütés miatt, de nem volt fokhagymás...) és a mézes öntet rajta.... hmmmmm-nyami-nyami.... :lol:
Kényesebb téma: nekem mostanában nemhogy hasmenésem, de egyenesen székrekedésem van.... borzalmas..... :(

Gesztenye!
Helló újra itthon! Képzeld, a kislányunkat Gesztenyének fogják hívni... :wink:

Kép
mamy
 
 


HŰ DE RAMATY IDŐ VAN!!!! :evil:

Kép
mamy
 
 


sziasztok,

Tegnap este bekapcsoltuk a fűtést :evil:

El sem hiszem, hogy június van. :!:

Mamy,
Köszi a vásárlásos infót, mi is kinézünk a nagykőrösi útra, tőlünk nincs is olyan messze.

Csak tanulnom ne kéne már.... Komolyan, annyira nem fog az agyam, hogy néha azon morfondírozok, hogy a kismamákat törvényileg fel kellene menteni vizsgázás alól, és autómatikusan megadni nekik a jó jegyet :lol:

A férjem este a kisbabánkról álmodott.. azt mondta nagyon ari volt :lol:

várandós panaszok: nekem már többször görcsölt be a vádlim éjszaka. Nagyon rossz érzés, a vádlim felugrik a térdhajlatomig, én meg ordítok. Nagyon kellemetlen. Főleg a férjemnek, aki rémülten ébred :roll:
sz_kata
 
 


Ja, és Gesztenye, üdv újra itthon. Irjál ám jó sokat!!

Rolex,

Az hogy mennyit nő a pocid, szerintem egyéni alkat kérdése. De szerintem, ha varratod a ruhát, akkor úgyis többször próbálsz, és a legutolsó próbánál kell véglegesre varrni. Én speciel varrattam a ruhámat, és az esküvő előtt két nappal, még alakítottunk rajta, mert a sok rohangálástól lefogytam. És nem lett volna szerencsés, ha lötyög a pánt nélküli felső :wink:

Puszi
sz_kata
 
 


Gesztenye,
üdv itthon :D Örülök, hogy jössz :D Tudsz hozni jó kis képeket?

Rolex,
aranyos vagy, de nekem nemigen volt mit szervezni, csak egy telefon a cukiba...

Mamy,
nagyon örülök, hogy jól sikerült vásárolni :D És köszi a bőséges leírást/árakat! Mi is oda fogunk majd menni... Autósülés: ez bébiknek való hordozó v. már nagyobbacska csecsemőknek (ülős)? Mi az az izofix? (Bocsánat, autósülésben még egyáltalán nem vagyok kikupálva...)
Fokhagyma: tudom ajánlani a fokhagymakrémet (magyar), évek óta azt használok mindenbe, még salátába is, és sosem volt tőle semmi bajom (és - már bocs - nem lesz tőle büdös a szád, csak az étel lesz ízletes). Te magad is készíthetsz: lereszelsz/-préselsz/-darálsz rengeteg fokhagymát, kicsi üveg(ek)be teszed és olajat öntesz rá, hogy ellepje teljesen. Polcra teszed és addig nem mozgatod, amíg fel nem bontod, utána hűtőben tárolható. Asszem, egy kis só is kell bele, de ez nem biztos. Én még nem próbáltam, mások nagyon dícsérik. Én a bolti krémmel is elvagyok.

Melinda,
mi van veletek? Marci ekcémája javul már? Mikor is lesz neki allergiavizsgálat?
És egy kérdés: nem tudsz véletlenül egy jó asztalost? Aki nekünk dolgozott, azt nem tudom elérni... :cry:

Időjárásról nem mondok semmit, duplán megüt a guta, tegnap kértem a kőművest, hogy az általa elmozdított csatornát (ami most folyik) szilikonozza be, úgy volt, délután megcsinálja, erre nem jött, még csak nem is telefonált, ma meg már hiába jönne a zuháréban... :evil: :evil:

Na, most felhívom Izát, tájékoztatom az új helyszínről :D

Kép
Ákata
 
 


Babaruhaügyben: az újszülötteknek az 56-os méret kb meddig jó? Téli meleg rucikat még 56-os vagy inkább már 68-as méretben vegyek. Ugye szept elején születik a babám, az első hónapban még otthon leszünk, uána már jöhetnek nagy hidegek.. Vegyek, ne vegyek... :?:
sz_kata
 
 


Ákata!
Az izofix gyermekülés azt jelenti, hogy csak be kell pattintani a helyére (az újabb autókban már ilyen csatlakozás - is - van) nem kell szíjazni. Én sem vagyok egy nagy autós szakértő, de a férjem így magyarázta el (tekintettel a mostanában csekély agyi kapacitásomra... :oops: )
Azt tudtam, hogy az ilyen ülések méregdrágák, de most nagyon ledöbbentem, hogy a sima, nem izofixes ülés is 30 ezernél kezdődik.
Egyébként ez olyan amit vettünk, hogy 0-tól kb. 4 éves korig használható (állítólag), picit döntött, tehát újszülöttet azért nemigen kell beleültetni, mi amúgy sem szeretnénk kb. fél éves koráig autóztatni, hacsak nem nagyon muszály. Van benne fejvédő, ez U alakú belső párna, ami védi a kis buksiját ha kanyarodik az autó, stb. hogy ne billenjen oldalra hirtelen. De ezt később ki lehet venni és akkor nagyobb benne a hely. Hárompontos biztonsági öv, kettő váll felől, és egy alulról, de szabályozható szorossággal. Oldalról meg jól körülveszi az ülés oldala. Van rajta ráhajtható napvédő (mint a babakocsin) ami levehető. A fogantyúja hátrahajlítható, ezáltal fixen rögzíthető a padlón, ha leteszed, azaz kis etetőként is használható, de ha felhajtod, akkor hintáztatható. Majd megpróbálok róla képet berakni... :roll:
Szóval szerintem nagyon megérte, igaz hogy nem Chicco és Graco, meg egyéb jó márkák, azt hiszem nincs márkaneve, de a célnak tökéletesen megfelel. A márkásaknál szerintem csak a nevet kell megfizetni, a funkciója ugyanaz.
Amúgy van egy dilemmám a beszereléssel kapcsolatban. Aki már tapasztalt ebben, segítsen!... :oops: Azt nem értem, hogy ugyebár azt mondják, a menetiránynak háttal kell beszerelni mindenképpen, ez oké. Az első ülésre nem lehet, a légzsák miatt, ennek ellenére mindenki oda teszi. De úgy tudom, csak akkor lehet oda tenni, ha a légzsákot külön ki lehet kapcsolni azon az oldalon. Viszont a mi autónkban nem lehet kikapcsolni. Marad tehát a hátsó ülés. De ott hogyan szereljük fel háttal???... :roll: Arról már nem is beszélve, hogy akkor vezetés közben nem látom a Picurt, azt meg nem szeretném. Ti értitek ezt?... Úgy kéne felszerelni, hogy hátsó ülés, háttal a mamának?... Fura.

Kép
mamy
 
 


Sz_Kata!
Én úgy vagyok ezzel a témával (babaruha méret), hogy vettem kicsit is meg nagyot is. Itthonra jobb a kisebb, mert eleinte úgysem nagyon fogjuk kivinni az utcára, ezekből a vékonyabbakból vettem 56-ost és 62-est is. A vastagabbak mind nagyobb méretek, hogy jól alá is lehessen öltöztetni, meg ugye a pelenka, stb...

Kép
mamy
 
 


Ákata!
Na megpróbálom betenni az ülés képét, remélem sikerül. Kép

Kép
mamy
 
 


Jé, sikerült! :shock:
Ennek örömére itt van még a patentos pólyaszerű babapléd, és a játszószőnyeg is. Ez utóbbiból mi báránykásat vettünk, az volt a legaranyosabb :wink: Kép Kép

Kép
mamy
 
 


Mamy,
nagyon édesek a cuccok! :D Ami az autósülést illeti: én úgy tudom, hogy az anyósülésre akkor kell háttal betenni a bébit, ha légzsák van, ha nincs, mehet menetiránynak megfelelően. Hátulra menetiránynak megfelelően is beteheted. De talán vmi kresszel foglalkozó honlapon írnak erről... Nagyon szép az ülés, amit vettetek. Nekünk 2,5 éves az autónk, ami azért nem túl koros, de ilyen izofix izét nem látok benne, de majd megkérdezem a férjemet.

Sz_Kata,
én úgy számolom, hogy az ikrek pindurkábbak lesznek, mint az átlag, meg előbb is jönnek, ezért 56-os méretű bodykat vettem nekik meleg időre (rövidujjú, láb nélkül). Szerintem ők úgy háromhetesen viselhetik majd ezt a méretet. Négyet-négyet vettem fejenként. Egyébként érdekes, mert hiába uaz a méretezés, az egyik jóval kisebbnek látszik... Amúgy lövésem sincs, milyen mérettel szokás kezdeni - nálunk a kórházban adnak mindent, és mire kiviszed, biztos tud venni a férjed/mamád pár darabot hirtelen... Én nemigen merek bevásárolni, pont emiatt.

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok,

Babaülés: én úgy tudom, tilos babaülést az anyósülésre tenni, akár szemben, akár háttal. Mindenképp hátra kell teni az ülést és legtöbbször sajnos mnetiránnyal szemben. De fel lehet szerelni kistükröt a kocsi hátsó ablakához, így lehet nézegetni a babát. Na nem a sofőrnek :wink:
sz_kata
 
 


Lányok, kresz vonatkozó része:

48. § (6) A személygépkocsi első ülésén 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el.

forrás: http://web.b-m.hu/belugy/bmjog.nsf/cda8 ... t=0,kresz*

Úgy tudom, ez még hatályos.

Kép
Ákata
 
 


Boróka
A magán + a kórház, egynek számított fizetés szempontjából. Vagyis csak a magánba fizettem (akkor is a felét mint X-nél) a kórházi „szolgáltatásért” nem. Mr. X-nél nagyon betett az időpontra feliratkozás, aztán loholtam hogy odaérjek, és kb. 1 órát kellett még várnom :( . Hát azért TUDOD?!?! :twisted:
Remélem jobban van a lábad :wink:

Sz_Kata
Voltam szerdán az előkészítőn. A kórház szemlélete volt a téma, meg bejött Siklós főorvos aki mondott egy-két dolgot, hogy mi változik meg bennünk a várandósság alkalmával. Meg a végén bejött a szülésznő vezetője (vagy hogy írjam :?: ) és ő is mesélt a szülőszobákról, stb., de ezt ugye mi már láttuk és tudjuk is. :lol: És most megint elölről kezdődik a tanfolyás, de ez lesz most azt utolsó mert nyáron szabi lesz nekik is. Még jó hogy a kórház nem zár be. :oops:
Görcs: sajnos tudom miről beszélsz. :( Borzasztó :cry: És gratula a vizsgádhoz :D

Gesztenye
Üdv újra. :D :D Jó lehetett kint
:lol:

Védőnéni
Képzeljétek, mivel új helyre költöztünk új a védőnő is. Vittem a régi papírokat, és kérdi hogy hol van a HBSAG eredményem :?: Néztem mint borjú az újkapura. Elvileg azt postázza a kórház a védőnőnek, de nekem a 3. (tartózkodási) lakcímemre külték. :oops: Na hát mire utánajártam hogy kinél van, és hogy kapom meg. Kórház :arrow: járványügy :arrow: ANTSZ :arrow: emipol.... :arrow: ANTSZ :arrow: egészségház :arrow: rendelő :arrow: gyerekrendelő :arrow: védőnő Juhéjj... Itt a vége. Persze ez kb. 8 telefonomba került és fél órámba. Úgyhogy mehetek érte jövő héten, de legalább megvan. Úgyhogy figyeljetek a címekre, főleg aki költözik innen-oda, plusz még ideiglenes, vagy tartozkodási helye van. Nem egyszerűek a dolgok :(

Na nem írok már többet, majd kedden jövök, addig is mindenkinek jó pletyik és b]SZÉP NAPOT A TALÁLKÁRA :D PUSZI MINDENKINEK[/b][/color]
Bettus
bettus79
 
 


SzKata!

Nekem is szokott görcsölni hajnalonként a vádlim, hasonlóan reagálok rá, mint te :o Az elsőnél még megijedt a Párom, hogy miért visítok az éjszaka közepén, azóta már automatikusan elkezdi masszírozni :D Nekem a MagneB6-on kívűl - pontosabban amellett - a Kálcium pezsgőtablettát ajánlotta a doki, heti háromszor 1-et. Eddig bevált.
Ruhaméretek: az 56-os méretet mi csak 2-3 hétig használtuk, utána jöhetnek a nagyobbak, a téliekből szerintem semmiképpen ne vegyél 56-ost.
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Melba,
Varratom az Art'z Modell-nél. De igazából, csak azért érdekelne, h mennyire fogok tolatni..Nekem most kezdett el látszódni, de még mindig el tudom takarni, ha akarnám...:)A melleimet viszont nem. :(
Ákata,
Az is óriási lépés! Meg az, h tartod itt a frontot.:)
By the way FRONT. Nagyon kutyául érzem magam én is. Fejfájás, lehangoltság..
Sz_Kata, az én ruhámból tuti nem kell majd bevenni..Inkább kiengedni, minden egyes ruhapróbán. Rákaptam a csokoládéra és a fagyira. Nincs nap, h ne ennék valamelyiket, v mindkettőt.

Vígasz a súlytémához: Szerintem én vezetek 5 hónap 8 kg!!!
Puszi,
Rolex
rolex
 
 


Sziasztok!
Nem mondom, hogy napfényes délutánt... :?

Ákata!
Köszi szépen az infót, nekem is az a logikus, hogy az első ülésre csak akkor kéne felszerelni, ha nincs légzsák. De most már általában minden autóban van. Nekünk is mindkettőben van, (Ignis és Swift). Úgyhogy azt hiszem, hátulra kerül majd a Kincsem, de biztos hogy nem háttal nekem...! Úgy tervezem, hogy a jobboldalra teszem majd az ülést, így vezetés közben hátra tudok néha pillantani rá. És láttunk visszapillantóra szerelhető külön babafigyelő tükröt is, igaz hogy természetesen méregdrága, de erre azért valószínűleg beruházunk...

Bettus!
Mi is költöztünk márciusban, és én sem tudok semmit a HBSAG leletemről... Igaz hogy eddig senki sem hiányolta, de most ahogy mondtad, elgondolkodtam, tényleg, hol van????...
Megírnád pontosan, hová kell fordulni? Van valami központi hely ahová küldik, és onnan a lakcímre? Vagy a kórházban érdeklődjek? Vagy hogy van ez?...

Front:
Érdekes módon, engem nem zavar... sőt, jól érzem magam.... :? A szobából egész elviselhető. De ha menni kell valahová, az sem zavar. Az a helyzet, hogy én is és a párom is nagyon nem bírjuk a kánikulát a városban. Szóval örülünk hogy enyhe telünk van... Persze ez a szél nem kéne, és azért lehetne pár fokkal melegebb!...

Kép
mamy
 
 


Bettus, Mamy,
HBsAg = hepatitis B. Ezt onnan tudom, hogy itt fexik előttem a leletem, amit duplán is megküldtek a védőnőnek... (aki persze odaadta, miután bevezette a könyvbe.) Mamy, lehet, egyszerűbb, ha ismételt szűrést kérsz a legközelebbi vérvételnél az orvosodtól. (Ja, nem lehet, hogy azért nem érkezett meg a leleted, mert nem is vizsgálták ezt nálad?) Egyébként rejtély, hogy miért pont ezt küldik meg a védőnőnek...

Autósülés: nekünk a Corsában nincs anyósülés-oldali légzsák, de mivel a bébik ketten vannak, mi is hátul fogjuk utaztatni őket.

Rolex,
tök egyéni, hogy mennyit nő a hasad. Sztem az utolsó napokig ne vetesd be szűkre a ruhát... A barántőm anno kölcsönzött (jóelőre), és az esküvő előtt derült ki, hogy már nem jó rá, és elúszott a foglaló összege... Viszont egy sokkal szebb ruhát kapott helyette :D

Sz_Kata,
vádligörcs: hogy állsz a magnéziumszedéssel?

Időjárás: Mamy, én valahogy nem tudok örülni ennek az időnek... Nem tudjuk befejezni a kinti munkákat (járólapozás, füvezés), a gyomirtózás, permetezés tök fölösleges volt, mert szétmosta az eső, a kutyák itt rostokolnak a lakásban, ahelyett, hogy futkározhatnának, és alig fejeződött be a fűtési szezon, kezdhettük újra :evil: Ez az, amitől a hajam égnek áll - elvégre ilyenkor fűteni... És még rosszabb ott, ahol távfűtés van, és nem kapcsolják be ilyenkor... Hozzáteszem: nálunk a 30 fok elviselhető lenne, árnyas a terasz, és kellemesen hűvös nyáron a ház. Úgyhogy én drukkolok a meleg időért...

Kép
Ákata
 
 


Én is drukk a melegért, a napsütésért, a nyárért. A kerti ücsörgésért, szalonnasütésért, strandolásért.

Remélem, nem köszönt be a jégkorszak :?

Amúgy meg mi sem haladunk az építkezésssel, az ácsok már delben hazamentek, mert csúszik a tető.

Magnézium: nem szedem rendszeresen, de kb minden másnap lecsúszik kettő

Rolex,

súly: direkt jól áll neked. Amúgy meg, lehet hogy nagy részét a melled teszi ki :wink:
sz_kata
 
 


Sziasztok Lányok!

Már úgy hiányoztatok, a szgépem kiütötte magát, se kép, se hang, kaptam egy másikat... Majd megőrültem három napig net nélkül!

Sikerült a közigjog vizsgám!!! hármas lett :lol:

A Lukács cukrászda ugye az, amelyik egy CIB Bank fiókkal van egy épületben?

Kata, tök simán hazaértem, jó volt az útbaigazítás :lol: Nagyon szép a házatok és a kutyókák is imádnivalók!
Tényleg, olvastam én is, hogy gyerekülésből NEM SZABAD használtat venni, mert semmi külső nyoma nincs, ha sérült vagy nem úgy funkcionál, ahogy kéne. Amúgy Maxi-cosi márkájút (ami egész jónak mondható) 25 e Ft-ért láttam, igaz, nem autofixes.
Babaülésből szerintem különböző fajtákat kell majd venni, a gyerek súlyának megfelelően, jolly joker nincs :? van 0-13 kg, 13-26 kg stb stb. Pénznyelő automata :lol:

Melba, az intimtornás védőnőhöz tudsz elérhetőséget? engem érdekelne...

Bunny, a mi fiunk második neve is András lesz, az Édesapám után, szóval mindig megdobban a szívem, ha ránézek a vonalzódra :lol: (Még nem árultam el Apunak, de szerintem örülni fog neki, hogy az első unokája megkapja második névnek az ővét)

A Győrfi doktor CSÚCS!!!!
Voltunk a Praxisban tegnap, nagyon-nagyon nagy élmény volt!!!! A drágalátos gyermekem persze végig aludt, nem tudtam felébreszteni se kávéval, se csokival, de azért pár képet tudtunk kicsikarni a kis arcáról. TISZTA APJA! :lol:
A baba hatalmas, 1340 gramm, pedig még csak épphogy 28 hetes, a méretei alapján 1,5-2 héttel idősebb. Mondjuk a Papa is két méter, meg én sem vagyok törékeny nádszál :lol: Rossz hír az, hogy farfekvéses, remélem, megfordul... :( Amúgy esélytelen lenne a normál szülés a mi esetünkben, egy 4 kilós faros babát nem hinném, hogy kit tudnék préselni magamból :(

SzKata - én sem tudok mit kezdeni a DVD-vel, majd egy ismerősöm segít valahogy átalakítani jpg-gé és akkor tudok majd feltenni képeket.
Bocs, ha már kérdeztem - kismama-elbutulás - de mit tanulsz? Hány vizsgád van még?

Képzeljétek, voltam védőnőnél - ugyanis elhagytam a kiskönyvemet, nagyon gáz vagyok - és beszélgettünk sok hasznos dologról. Pld lázmérő: NEM SZABAD a csecsemőknél füllben, orrban, szájban, szemben :lol: lázat mérni, kizárólag végbélben, de lázmérőből jó a hagyományos, meg a digitális fajta is.
A kókuszmatracot ő is dícsérte, azt mondta, mindenképp olyat vegyek. Jobban szellőzik és a gerincének is jobb.

Ez a használt vs új cucc - téma nagyon mozgatja a fantáziámat...

Olyan sz-rul érzem magam, ha használt cuccokat nézegetek a gyereknek, lelkifurim van, ugyanis magamnak sose vettem semmi használtat. Babakocsit mindenképpen újat fogok venni, mert mi van, ha mondjuk bekrepál és nincs rá garancia? Meg mindenképpen hosszútávú befektetésnek szánnám, ha megadatik, akkor azonnal szeretnénk kistesót.
Kókuszmatracot láttam 8-9 e Ft-ért, etetőszéket 7 ezerért, kiskádat 2 ezerért, ezekből sem fogok használtat venni. Másnak a pisis matracát nem szívesen tenném a gyerek alá.
Ez persze csak az én véleményem. Szerintem egy kis utánajárással egész jól össze lehet szedegetni jó áron új cuccokat is.

Nagyon várom a holnapi talit, lehet, hogy kéne névtáblát gyártanunk magunknak, a könnyebb azonosítás miatt :lol:

Puszi Nektek!
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Jaj, Kata, most jut eszembe! Beszélgettünk a babakocsikról, hát ma olyan látványban volt részem...

Iszonyat primitívek az autósok (tisztelet a kivételnek): egy szegény kismama a forgalmas Hegyalja úton az úttesten tolta az ikreit, ugyanis a parkoló autóktól a járdán nem fért el. No comment.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Mamy, menetiránynak háttal kell berakni a babaülést, legalábbis a 0-13 kategóriájút biztosan. Első ülésre pedig akkor rakjuk a gyereket, ha már meguntuk :lol: Bocs, ez rossz vicc volt, ezt a nőgyógyászom mondta

Egyébként a babaülést lehet légzsákos anyósülésre is tenni, de akkor a légzsákot bombabiztosan ki kell kapcsolni. Mindenesetre én inkább hátra fogom tenni, biztos, ami biztos, láttam már olyat hogy a technika nem pont úgy viselkedik, ahogy kéne...

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi,
örülök, hogy rendben hazaértél, és mégjobban az UH-s híreidnek :lol: A fiad tényleg szép nagy baba :D Csak összehasonlításképp: én kábé 1450 grammal születtem, és 1380-ra fogytam vissza pár nap alatt... És nem a 28., hanem a 34. hét táján születtem... Mi jövő szerdán megyünk Győrfi doktorhoz, nagyon várom már :D Ja, és gratula a vizsgádhoz! :D

Használt/új kérdés: nekünk meg kell gondolni, mit szeretnénk újonnan, mivel sok mindenből 2 kell, ami nagyon nagy kiadás... Ami tuti régi lesz: sok ruha (unokatesóké, nagyon szépek), ágyak. Viszont matracokat újat szeretnék, autósülést is. Asszem, babakocsiból is jó lesz a használt (csak ne legyen lestrapált). Persze babakádat mi is újonnan veszünk. Lázmérés: ezt nem is tudtam! Anyu szerint nem olyan szörnyű a popsis lázmérőzés, mint amilyennek én hiszem. Hát nemtom... Tegnap megkérdeztem a férjemet (három gyerekét pelenkázta, fürdette), és közölte, hogy ő se lenne erre hajlandó...

Köszönöm a bókot a ház és a kutyik nevében :D

Holnapi tali: már nagyon várom :mrgreen:

Kép
Ákata
 
 


Jaj, ez a Hegyalja úti sztori... Zárójelben: én nem szívesen vinném a bébiket olyan helyre, ahol nagy a benzingőz, mivel ők - a földhöz közelebb - sokkal többet szívnak belőle, mint mi. Tudom, buszról való átszállásnál elkerülhetetlen az ilyesmi, meg könnyen beszél az, akinek kocsija van, de én gyakran eltűnődtem az Üllői úton járva, hogy a mamák miért itt sétáltatják (szép kényelmesen, egymással beszélgetve) a gyermekeiket...

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Annyit írtatok, már nem is bírom követni.

mamy:
Tök jókat vettetek és köszi az árakat is.
használt babaruhában teljesen egytértek, de matrac, autósülést újat veszünk.

Ja, és autósülést vettem is már (CAM 18,000 HUF), és mikor bepróbáltam az autóba, akkor láttam, hogy CSAKIS HÁTTAL szabad beszerelni. Ez nekem is furcsa volt. De majd valahogy megoldjuk.

Kókuszmatrac:
kiságyat kaptunk (tegnap hoztam el), de matracot veszünk. Viszont mindenhol csak olyan rétegeltet láttam, amiben váltakoznak szivacs rétegek is. Én meg olyat szeretnék, ami tiszta kókusz (jobban szekkőzik, és csap altt tisztára mosható). Tud valaki? KIKA matrac is rétegelt sajnos...

Bettus:
Köszi az infot dokidról. Mr. X-nél nálam is ugyanez volt, hiába voltam bejelentkezve egy másfél órát ott dekkoltam mindég. Mostani dokimnál max. 5 perc a várakozás, 15-20 perc egy alkalom.

ÁKata:
A zuhogó esővel egyenes arányban nő az esélye, hogy ott leszek holnap, bár nagyon fáradtan.

Puszi mindekinek.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Hello Csajok!

Botrány ez az idő... egész nap ki sem dugtam az orrom, szerencsére jó nagy volt a forgalom látogatókból.. :)

Boróka, ha még fáj a lábad akkor próbáld meg esetleg a feketenadálytő krémet, nekem mindig az tette rendbe a ficamokat, amikor még aktívan kosaraztam. Mondjuk nem tudom, hogy ellenjavalt-e terheseknek, de nem hinném....

Rolex, +14 kiló nálam.. no comment :oops:

Kaptam tegnap egy kismamatorna DVD-t és ma kipróbáltam, nekem nagyon tetszik, 2500 Ft volt, ahhoz képest, hogy általában 1000 forint minimum, ha elmegy valahova az ember tornára, nem vészes. Egy Tápayné nevű Sote I. Szülészet gyógytornász állította össze, van rajta légzéstechnika is. Sajnos nem szimpatizálok sem a RubintRékával, sem a másik szőke aerobic/kismama királynővel, ezért az ő tornáikat nem vettem meg eddig, de ez nagyon szimpi, bár kb. 82ben forgathatták a szerkók és a hónaljkutyusok alapján :) (szori)

Írta valamelyikőtök az egyensúly kérdést és ezen a DVD-n vannak olyan feladatok is, amik kimondottan az egyensúly/koordinációval foglalkoznak és mondja is a gyógytornász, hogy a kismamák az utolsó hónapban szoktak elzúgni, mert ugye teljesen áthelyeződnek a súlypontok....

Csajok, volt már nálatok családlátogatáson a védőnő? Hozzánk a jövő héten jön, felhívtam végül, de itt még semmit nem fog látni, mert még semmit nem utal arra, hogy pár hónapon belül kisbaba fog érkezni, kivéve a sárga selyem bébikimonót, amiről már írtam.

Érezzétek nagyon jól magatokat holnap! Sajnálom, hogy nem lehetek ott, de küldöm majd a bécsi shopping túra tapasztalatait helyette!

Sok puszi:
MSE

Kép
siba
 
 


Sziasztok!

Boróka(MSE)!
Félreértettél, matracból és autósülésből mi is újat vettünk, csak a babaruhák egy része (nem minden!) van a használtból...

Időjárás:
Természetesen én is szeretem a jó időt, napsütést, madárcsicsert, szalonnasütéses, teraszon üldögélős, holdnézegetős estéket. Ráadásul mi is panelban lakunk, nincs fűtés, és most már kezdek fázni... (pedig nem vagyok egy fázós típus). Azt, hogy örülök a hűvösnek, úgy értettem, hogy nem kell majd szenvednünk a kánikulában. A meleget csak úgy bírom, ha nem kell a városban a benzingőzben és az izzadságszagban tülekedni, hanem kirándulunk, strandolunk, stb. Ez utóbbi ugyebár az idén kizárt - de azért biztos lesz még jó idő is az idén... reménykedjünk...

Babaülés autóban:
Hát a miénkben nem lehet kikapcsolni a légzsákot, és még úgy sem bíznék benne, hogy nem nyílik ki, ezért mindenféleképpen a hátsóra fogjuk tenni az ülést. Ákata, nálatok evidens hogy hátulra kerülnek, egymás mellé, ez érthető. :wink:

Kép
mamy
 
 


Boróka!
Az a kókuszmatrac, amit mi vettünk a Bippánál, az tiszta kókuszrost, nincs benne szivacsréteg! Volt olyan is, az valamivel vastagabb, és nincs rajta huzat. A miénk kb. 5-6 cm vastag lehet, tömör kókusz, jó kemény, és van rajta macis huzat, ami persze levehető és mosható. Szóval ajánlom hogy nézz el oda. Mondjuk méretben nem volt választék, csak 60x120-as volt éppen, nem tudom az nektek jó-e, nekünk pont az kellett.
Lassacskán alakul a bébisarok, ha már be lesz rendezve, teszek fel róla képet! :lol:

Kép
mamy
 
 


Kata, ikrek esetén teljesen más minden, megértelek!!! Szerintem ismét szép képeket fognak a babócákról csinálni a Praxisban, majd drukkolok, hogy ébren legyenek :)
Nézd meg az expressz.hu-t, mert láttam ott elég jó ikerkocsikat
http://expressz.hu/baba/babakocsi/index,,51,1.html

Itt meg egy szuper 3 kerekű ikerkocsit, 18 ezerért.
http://borze.babazo.hu/borze.php?lr_szo ... hu&m=0&p=6

Ez az idő nagyon lehangoló!!!
Képtelen vagyok tanulni... Eltelt három nap úgy, hogy semmit sem haladtam, rohangáltam orvostól a melóhelyre, baromságokat kell intéznem, nyakamon a szigorlat, elintéznivalók tömkelege, ismét baktérium van a vizeletemben, osztálytalálkozó kedden, semmit sem vettem még a babának, dolgoznom is kéne egy-két napot, mert nem akarom sz-rban hagyni a többieket, a lakás úszik, szinte sosem főzök... El vagyok keseredve. :cry: Olyan érzésem van, hogy semmit sem vagyok képes jól megcsinálni, szétszórt vagyok, szegény babára sem tudok ezerrel koncentrálni :cry: Nektek is szokott ilyen érzésetek lenni?

(Remélem, hogy nem)

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Ákata!
Nem olyan szörnyű ám a végbélben lázat mérni, csak be kell kenni a hőmérő végét egy kis babakrémmel, és egyébként is csak a végén lévő vékony részt kell bedugni :) ...nekem volt szerencsém mindkét fiammal végigcsinálni párszor, bár utána kaptunk lázmérős cumit, ami tényleg egyszerűbb eset volt...

Rolex4
A "hízóversenyben" :D valószínűleg én vezetek: +15 kg :?

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, csak szeretném megköszönni nektek a nyugtató szavakat!!!! :) Épp azért voltam/vagyok kicsit parás, mert ahogy Rejo mondta gyakorló anyuka vagyok, és úgy emlékszem Gergő ettől sokkal többet mozgott..... De ki tudja, már olyan nagyon régen volt...

Muszáj megfürdenem kopólében, mert befagy a s....m, puszi!
bali78
 
 


Krisszi,
először is nagyon köszönöm a bkocsitippeket, az Expresszen már kinéztem egy nagyon tutit (3 kerekű, elöl bolygósítható!), de ez a 18 ezres - ez csodás árban van! És nagyon szép is!!! :lol: Megbeszélem a férjemmel, mert ha ezt megvesszük, vehetünk hozzá egy nem sportbabakocsit is (újszülött korra).
Elveszettfej-érzés: szerintem mindnyájan hasonlóval küzdünk... Minden kismama lelassul a vége felé, és úgy érzi, semmire se jut. Én az építkezéssel vagyok most így (sose-lesz-vége, mért-nem-halad-ha-már-itthon-ülök-és-végre-ráérek), és már engem is el-elkap a bébibevásárlási láz, de még nem merek :? Tanulás: én képtelen lennék rá... minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen jól vizsgázol... Én ellustultam nagyon. A főzés is csak azért megy, mert a rutin hullámhosszán összedobom a cuccokat, de komolyabb erőfeszítésre abszolút nem vagyok képes... Jótanács: szerintem pihenj minél többet, ha meglesz a bébi, egy darabig úgyse lesz rá időd... Én mindig ezzel vigasztalom magam, ha lelkifurdalásom van a tespedés miatt. (De akkor is lelkifurdalásom van, ha hajtom magam, mert azzal meg árthatok a bébiknek :roll:). Nem 1*ű...

Siba,
nagyon jó utat nektek holnap! Írj majd részletes beszámolót :D

Kiló-kérdés: eddig 10 kg jött fel rám kábé. E mennyiségen a hasam és a combjaim osztoznak...

Kép
Ákata
 
 


Bali,
mi az a kopólé? Próbáltam szinonímáit elképzelni: ebvíz, kutyapisi... De így sem értem... :oops: ÁÁÁ! Megvan! Régen a kutyákat folyókról nevezték el. Szóval úszol egyet a Tiszában :D

Jubi,
boldog születésnapot a kisfiadnak! :D Lázmérőzés: anyu ugyanezeket mondta... ő is túlélte és mi is az öcsémmel :lol: Köszönöm a biztatást :D :D

Dorka,
várunk! :D (Azért próbálj pihenni...) Lábad jól van már?

Kép
Ákata
 
 


Ákata!
:D :D :D , nagyon jók, de ettől egyszerűbb.... Amikor levágják pl. a tyúkot ebbe a lobogó forró vízbe mártják, hogy könnyen ki lehessen tépni a tollát (kopasztani)! Parasztlány vagyok! :D
...szóval nagyon forró víz... :D
bali78
 
 


Krisszi,

Én nemzetközi kommunikációt tanulok PR szakirányon. Most készülök a gazdasági szigorlatra jujj :( De nem nagyon akaródzik megjegyeznem a dolgokat.

Sőt, sajnos szétszortságban azt hiszem, én vezetek :oops: Ma csörögtek rám a melóhelyről, hogy mikor viszem a táppénzes papírokat. május 5-én ugyanis lejárt a szabim. Gondolhatjátok, hogy még csak véletlenül sem jutott eszembe, hogy el kéne mennem a dokibához. Életemben nem voltam még táppénzen, nem tudtam, hogy a papír enniyre fontos (tudom, marha nagy hülye vagyok) Most kiderült, hogy visszamenőleg nem tudnak kiirni, tehát a május havi táppénzem bukta :cry: Bár azért még megpróbálok futni egy kört a teve utcában. Csak nem tudom, mire hivetkozzak, mér nem mentem el orvoshoz: terhességi elmebajra? :roll:
Szerintetek, mi az esély, hogy megkapjam a május havi lóvém?

Bali,

én is imádok meleg vizben ücsörögni, sőt, legszívesebben egész nap pancsiznék. De azért mindig parázom, hogy nem túl meleg-e a víz a babának
:? Oszt engedek a vízbe hideget, akkor meg már fázom, szóval megint jó sok meleget engedek hozzá, és megint parázok... Lehet, hogy beszerzek egy vízhőmérőt :)
sz_kata
 
 


Sziasztok!

Bali!
Hát ez a kopólé, ez nagyon aranyos! :lol: Még életemben nem hallottam ezt a szót, és én is filóztam, vajon mi lehet ez?... :? Aztán mindenre gondoltam, de lobogó forró vízre nem... Azért csak óvatosan!... :lol:

Egyébként fürdés:
Lehet, hogy tiszta lökött vagyok, de én eddig még nem mertem beülni a kádba... A terhesség elején hallottam, hogy nem szabad, és valahogy azóta sem mertem.... Ilyenkor már lehet? Nem árthat semmit?... Mennyire lehet max. meleg a víz? Mert én is a jó meleget csípem. A zuhanyzáskor is nagyon meleget szoktam magamra engedni. :oops: és még ettől is tartok, nehogy túl meleg legyen.
Gondolom, nem tesztek a vízbe semmi habfürdőt? Vagy igen?... Segítsetek!

Kép
mamy
 
 


Lányok,
Szóba került a hepatitis,amit az AFP-vel vettek le mindenkinek. A lakóhely szerinti védőnőhöz küldik. Ezen kívül a fővárosi ÁNTSZ-be is, miután esetleges fertőzöttségről lehet szó, amit az ÁNTSZ tart nyilván.
Általában 1 hónap alatt érkezik meg.
Puszi,
Rolex
rolex
 
 


Sziasztok!

A visszaolvasással még mindig nem végeztem, de azért megpróbáltam a tegnapi naptól bekapcsolódni. Fényképeket sajnos még nem tudok vinni, mert digitálissal fényképeztünk és kameráztunk, így még elő kell őket hívni. Azért majd párat kiválasztunk és feltesszük ide. Viszont esküvői fotót (tavaly májusról) viszek és akkor Rolex és Jadey is álmodozhat egy kicsit a közelgő esküvőjükről.

Rolex!
A te súlynövekedésed nem számít soknak, mivel te kevesebbel kezdtél az átlagnál, úgyhogy csak így tovább. Egyébként a pocid még szerintem sem fog nagyon látszani, mert egyszerűen olyan alkat vagy. Bezzeg én, már le sem tagadhatnám. Tegnap már a helyet is átadták a metrón, ráadásul egy korombeli lány. Sőt, Londonban rám sem néztek, de itthon úgy érzem, hogy mindenki engem bámul :)

Siba!
Hozzánk is hamarosan ellátogat a védőnő, de ő most még nem annyira a gyerekszobára kíváncsi, mint inkább a körülményekre és az életmódotokra. Az a lényeg, hogy tisztaság legyen és rend. Jelenleg még csak mi is ezt nyújthatjuk, mert a gyerekszobát csak augusztus-szeptember környékén alakítjuk majd ki.

Remélem jól vettem ki az írásokból: holnap 15.00 Lukács cukrászda az Oktogonnál???

Puszi mindenkinek: Gesztenye
gesztenye78
 
 


Mamy!

Eleinte én sem fürödtem, de amikor a kölök már jól megvetette odabent a lábát, visszaültem a kádba... Habfürdő is van benne, és nagyon kellemes!!!! Kiszállni egy fél óra, de megéri és tudok játszani a babámmal és csak kettesben vagyunk.... Én ráfröcskölöm a vizet, ő meg megpróbálja lerúgni... :)

Pl. később a jóslófájások idején kifejezetten jó, ugyanis ha nem szülési fájás, akkor ellazít és elmúlik..., ha valóban szülés, akkor pedig felerősödik. Ez nem ok, hanem következmény! Fürödj nyugodtan!
bali78
 
 


Fürdés: én nem merek :oops: Mióta megtudtam, hogy terhes vagyok, egyszer se fürödtem, csak zuhany, pedig imádom... Vhogy úgy vagyok vele, mint Mamy, és a forró vizet se eresztem a hasamra, nehogy a babáknak rossz legyen... Parakata vagyok...

A kopólé nagyon jó kifejezés, ezentúl használni fogom :lol: Bali, én nemhogy kopasztást nem láttam, de disznótoron se voltam soha (nem is bánom :lol:), de még csak egy falusi lagzi se jutott :cry: Tök jó, hogy neked vannak ilyen élményeid... (Nyaralni persze sokat voltam falun, de az más...) Tetszik a vízfröcskölős bébijáték :lol:

Gesztenye,
igen, ott lesz a találka, Andrássy út 70 :D

Sz_Kata,
táppénz: én is így jártam, igaz, csak egy hetet buktam el. Nekem a háziorvos mondta, hogy ráérek bőven bevinni a papírokat, aztán mégse... Sok sikert a Tevéhez, én nem próbálkoztam a pár nap miatt... Viszont: azt tudod, hogy a háziorvoshoz havonta kell menni a nőgyógyász betegállomány-javaslatával?! Nekem legalábbis ezt mondta a háziorvos (ugyanis ellenőrzik őket).

Kép
Ákata
 
 


Sz_Kata,
azért a melóhelyeden is szólhattak volna egy kicsit előbb, nem csak akkor, mikor már fizetni(ük) kéne...

Kép
Ákata
 
 


Ákata,

Ja, ez igaz, de ha nem szólnak, még a következő hónapot is elbukom, amilyen bamba vagyok :?
Teve utca: a remény hal meg utoljára. Eliheted, hogy van helye annak a pénznek...Szerinted bőgéssel elérek valami? :wink:


fürdő: ne parázzatok a fürdéstől. Hiszen miféle fertőzésveszély van, a saját tiszta kádatokban egy kádnyi tiszta vízben lubickolva? Ráadásul, én azt vettem észre, hogy amikor már majd leszakad a derekam, és a pocim is kemény, egy fél órás fürdőtől minden helyrejön. Én amúgy usziba is el-elnézek, most kimondottan jólesik a súlytalanság felszabadító érzése. Sőt, a doki is bátorított, hogy nyugodtan ússzak akár az utolsó pillanatig, mert az a legjobb sport, ami ebben az állapotban is fitten tart.

Gesztenye,

kiváncsi vagyok ám a londoni beszámolóra! Kár hogy nem tudsz fotókat hozni.

védőnő-látogatás: hozzánk nem akar jönni. egyenlőre. De mondjuk, nincs is mit nézni nálunk, mert a babaszoba még a tetőburkolás fázisáig sem jutott el. Tiszta para vagyok, nehogy kicsúszunk az időből. A gipszkartonosok meg csak júliusban akarnak jönni. Nem tudtok esetleg megbízható gipszkartonost?
Már olyan jó lenne a berendezkedésnél tartani.....

Bali,

fürdőkádas játék
:lol:
sz_kata
 
 


Sz_Kata,
olyan nincs, hogy a melóban nem szólnak, ugyanis a tébé felé nekik kell intézkedniük, méghozzá azonnal. Szóval r ö g t ö n szólniuk kellett volna. Most fizetés nélküli szabadságot írnak ki neked? Azt nem tudom, a sírás segít-e a Teve utcában :wink: Mindenesetre ne hagyd magad!
Sajna, nem tudok gipszkartonosokat... A mesterek sose akkor jönnek, amikor kéne... :cry:

Fürdés: a fertőzéstől az uszodával kapcsolatban tartok, a kádazást a forró víz hasra gyakorolt esetleges negatív hatása (már ha van ilyen) miatt nem merem... (Egyébként nekem nem ajánlotta a védőnő se, de ő a melírozást sem ajánlotta...) Mindenesetre ha eddig kibírtam, mostmár nem lesz nehéz :lol:

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok Lányok!

Régen nem írtam már, nem volt biztos a hétvégi programom. Mostanra kristályosodott ki, Balcsira megyünk nemsokára. Jó mulatást nélkülem is!!!

Melba!
Szerintem a jövő hét szerdám még zsúfolt, de aztán indulhatunk az érdi tornára. Mejad felhívom őket, lesz -e nyáron is. Intimtorna nagyon érdekel. Írj róla, légyszi.

Kata!
Jövő heti relaxáció is érdekel, hol és mikor lesz?
Táppénzről:
Én is hasonló helyzetben voltam, a suliba nem vittem be a papíromat. Így 2 hónappal később ugyan, de megkaptam a pénzem. Lényeg: körzeti dokidat hívd fel, mondd meg neki, hogy nem tudtad, hogyan működik a dolog, neked természetes volt, hogy ő továbbra is táppénzen tart. Hosszabbítsa meg visszamenőleg. Biztos, hogy megteheti!!! Ha a rendszerben folyamatosan táppénzen vagy, a Teve utcában kötelesek kifizetni, csak késve.
HA kell, sírj de szerintem a lényeg a körzeti/házi orvosod meggyőzése! Te meg voltál győződve róla, hogy továbbra is táppénzen tart.
Erika
piciri
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?