Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csakegy, nekem ez a dobókockás módszer nagyon tetszik. Szerintem is felejtsd el a hőmérőt, és így biztos gyorsabban lesz baba. 30 éves vagy! ne görcsölj kérlek, még 8 évig simán szülhesz, de ma már 40 évesen se ritkaság. Tudom, hogy ez nem igazi vigasz, de szerintem az embernek egy kicsit rá kell tudni bízni magát a sorsra is, különösen az élet legnagyobb dolgaiban. Minél inkább görcsölsz rajta, annál kevésbbé lesz, akkor is ha pont az ideális időpontban történik minden.

Én is 30 leszek augusztusban, és nagyon vágyunk egy kisbabára. De: én ezt így tuti nem tudnám csinálni. Hanem amennyire lehet, a gyógyszeres kezelések mellett is meghagyni a spontanitást, és jön amikor jön. Én adtam erre kb 2 évet. Ha addig sincs, akkor keresek egy olyan munkahelyet, ahol kiélhetem magam.

Rembóka, én asszem most nem tesztelek, mert szerintem tuti, hogy nem vagyok terhes.
Igazából ez az első ciklus, amiben szedem a metformint, nem is figyeltünk a pére, stb...

Figyeljetek csak! Nagyon fáj a hasam, ott alul. Elég meghatározhatatlan érzés. Minha a hascsikarást összekevernénk valami mensis görccsel, illetve ez váltakozva. Kb onnantól, hogy írtam a mensis tüneteket (28. nap? ). Néha jobban, néha kavésbbé, van hogy el is múlik. éjjel pl 2x keltem fel, mert nem bírtam feküdni se. Napközben általában jobb, csak néha érzem.

Mi ez? A metformin? Lehet hogy kijött rajtam valami súlyos mellékhatás? (az az acdiózis? az jár hasi görcsökkel, viszont hányinger, fáradtságérzés nincs.) Sőt épphogy sokkal kevésbbé vagyok fáradt, mint metformin előtt.
Vagy sima mellékhatás? Félek, hogy abbahagyatják. Menjek orvoshoz? Nem akarom abbhagyni a metformint. Lehet, hogy nincs mensim, viszont a szőreim látványosan csökkentek, úgyhogy biztos jól hat a hormonjaimra.

Segítsetek, ha tudtok! Valami gyógyteát esetleg tudtok rá? Vagy bármit?
Köszi.

Nagyon jó, hogy vagytok! Nélkületek nagyon egyedül érezném magam a bajommal!

Ma zűrös napom lesz, de azért próbállak majd olvasni Benneteket!
cs
csillagfény
 
 



Izé... az irányított együttlétek miatt nem kell félteni mert olyat nem játszunk :) Tegnap is egy jót aludtunk :) (ld. eszem ágában sincs olyankor szexelni amikor nincs hozzá kedvem :) )

a rágörcsölés max. amiatt volt, hogy akkor most volt-e PÉ avagy sem... de ma reggel már nem izgatott a hőmérő és nem lestem mást sem (ld. ma reggelre már tutira eldőlt a dolog)... inkább leírtam ezt a ciklust...

azért köszi a tippeket :)
Vendég
 

 
 

Jó reggelt!

nekem du.,mint tudjuk :D

Rambóka!

Köszi a válaszokat. Igen én is úgy tudom, hogy segít abban, hogy a vetélés ne történjen meg, mikor még nem is hittük, volna, hogy ilyen hatása lesz akkor mondta a doki is , hogy nem baj majd az inszemnél besegít mert megmarad..... Hát de nem kellett mint tudjuk....
Kicci fiú :lol: Én néztem még régebben 2 kép is volt az arcát kivettem, de akkor tudom, hogy mit nem láttam a másikon :P
Jó szóval nem bízom akkor el magam, a rosszullétet illetően. :cry:


Csakegy!

Norka FBI! :) ezen jót nevettem, de a másik része. kicsit ki kell engedni.
Mikor én ritmusra voltam együtt apával mert akkor kellett ugye repedés me minden tök rossz volt és kiveszett belőle minden.
Aztán mivel bögdöstek eleget meg piszkáltak itt nagyon elegem
lett.
És akkor elnegedtem az egész témát. Nem érdeklet semmi ami baba Ső! még írtamis egyébként nektek. Szerintem ez kell!!!!!
Egy hónapra megnyugodtam és bizony akkor jött a baba, pont az az 1 hónap volt. megkaptam az Adimetet és vártam, hogy megjöjjön, persze nema bugyimat sasaoltam, csak éltem, sportolta, jól éreztem magam. ez a görcsölés a témán valóban kimerítő tudom, mert én is csináltam.
A barátném is így esett teherbe épp megtudta 20. Júlcsi terhes és tisztára kiakadt depi lett. És meglátta magát!!! Azt mondta na ezt nem elég volt. És 3. héten terhes lett ésmost fog szülni júni 25.

Szóvaligaz nemigaz, nem számít de használ, placebo van és dolgozik.

Ez a hőmérőzés én sosem csináltam, de hát az nemjelent semmit. De az,hogy mindig figyeled ebbe nem csoda,hogy belekavarodika az ember és nemérti, hogy ha minden ok akkor miért nem.
Úgyis jön,jönni akar! tudom közhely, de én voltam a legelkeserdettebb tavaly dec. 24-én akkor kellet tesztet csinélni mert érlelés meg minden volt. mondtam, is milyen karis ajándok lenne. Semmi nem volt nagyon megviselt. és a többi is.

Norka!

Hogy vagy? Bogi?
mir
 
 


Kedves Kandi72!

Köszönöm a táblázatot :)

Mir és Csillagfény: Jól értettem, hogy nektek is dr. Ács Nándor az orvosotok? Valamelyiktek azt írta, hogy a kórház miatt nem megy oda. Mi nem tetszett benne? (Ha most babát várok, akkor hamarosan el kell döntenem, hogy őt választom vagy visszamegyek a Szent János Kórházba a régi dokimhoz, akinél a fiamat szültem).

Tegnap véletlen ráakadtam egy beteg véleményére, aki lehordta a sárga földig Ácsot, pedig eddig általában jót hallotta/olvastam róla, és nekem is jók a tapasztalataim. De általában mindig van valaki, akinek az adott doki nem jön be. Az, akinél szültem Álmit, szerintem szintén nagyon jó, de egy másik kismama akkoriban mondta, hogy tudna róla mesélni gázos dolgokat, mire megkértem, hogy inkább ne... És nekem az (is) bevált, mint szülész és terhesgondozó.

Vöcsök
vöcsök
 
 


Vöcsök!

Szerintem nincs olyan doki, akről legalább 1 beteg ne mondana lehordó véleményt.
Én csak egyszer voltam nála, nem ismerem, de az össze dokim közül (volt egy pár) ő tűnik a legnormálisabbnak. De más szülészkénmt valaki, és nőgyógyászként is. Meg az is egyénenként változó, hogy kinek milyen típus jön be.

Szerintem ha az előző dokiddal meg vagy elégedve, akkor menj hozzá. Őt már ismered, nem érdemes kísérletzni, és rizikózni.
cs
csillagfény
 
 


Sziasztok!
Nálam semmi extra,nem történik...ha volt is Pé-m,csak jövőhét szerda körül fogok csak tesztelni....bár nem hinném,hogy az idegi állapotom ideális lenne egy spontán babához :( Olvasni-olvaslak Benneteket sűrűn...de írni,csak akkor tudok,ha olyan történik...ok?

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Jó reggelt,

volt marha erős, mindenfele sugárzó keményedésem hajnalban egy pár, ilyet még nem éreztem, de ez is abbamaradt. :? Csak elgondolkoztam közben a szülési fájdalomról.... na.

Mir, haha, én magamat Norka CIA-nak hívom. 8)

Csillagfény, két tippem van, mégis volt pé-d (vagy van), és az bizgat ott belülről (pete vagy már sárgatest), a másik, hogy szimplán f.snod kellene (csak nem tudsz) a gyógyi miatt, azaz irritálja a beleket. Más tippem nincs. Hőmérőzöl? Na ne Csakegy-precizitiással, de egyszer tán nem ártana bedugni a higanyost, mi is az ábra.

Andem ma tesztel, ugye????

Ginus, hogy megy a gyerekcsinálás? 8) :lol:

Olvasom az Indexen, hogy az a marha Axl Rose már megint hogy megszívatta a népet, még jó, hogy nem mentem el! :x

Norka (37+6)
Vendég
 


Norka!

Köszi! Remélem, akkor mégis volt pém. Akkor legkésőbb jövő héten lesz mensim, akor már két hete fog tartani ez a vacak premens előegyüttes. Egy peteéréstől lehet ilyen????

Naponta 2-3x biztos járok vécézni, nálam ez a normál.

Nem tudom, ha hőmérőznék, látnék-e rajta valamit????? Nekem alapban m,agasabb a hőmérsékletem, de ez sem biztos, mert csak akkor mértem magam, amikor beteg voltam egy kicsit.

cs
csillagfény
 
 


Ha már vécézésről van szó, kérdeznék egyet én is. Nemrég kezdtem folsavat szedni, attól lehet sötétebb a széklet???
Nem nézegetem ugyan színskálával :D , de úgy tűnik, hogy most sokkal sötétebb...... Más is tapasztalt hasonlót??

Ja, és egyébként én is Ácshoz járok, de még csak kétszer voltam, és akkor is csak metformint íratni, szóval érdemben nem tudok nyilatkozni, hogy dokinak milyen. Emberileg szimpatikusnak tűnik.

Csakegy, szerintem is vedd lazábbra a dolgot, neked is előírom a sós ülőfürdő kúrát :D . Ja és avivázz, ha nem is bizonyított a hatása, a medencetájéki terület megmozgatása mindenképp hasznos.

Espero (sok cn.)
espero
 
 


hogy is volt a sósvizes kúra?

(asszem megint jön a gomba... hülyét kapok... amióta metforminozok többször jön, mint a fogigátló alatt... minden ciklusra jut vagy 1-2 ... pedig most még gombaölő-kúrát is bevetettem... tegnap meg Gynofloroztam... OK, ez valszeg összefüggésben van a hólyaghuruttal... azt sajna általában majdnem mindig gomba követi... nem tudom miért... a sós vizes kúra szerintetek ezen is segít? Nekem van egy olyan érzésem, hogy nálam a Gynoflor most csak rontott a dolgon... )

Ja...a spermavizsgálat az ugye kimutatná ha lenne valami baci? (tudjátok.. nézték a színét, szagát ph-ját stb. a darabszám mellett). A gomba ellen semmit se tehetünk... a férjem folyamatosan keni magát canestennel de gyógyszert nem vehet be... (a nőgyógyi legutóbb azt mondta, hogy ha nem vehet be gyógyszert akkor simán kenje canestennel és az is elég...)

A Gynevacban meg nem hiszek... egyszer már végigcsináltam és hüvelygyulladás lett a vége...
Vendég
 


Norka, parancsolj rá Bogira, hogy maradjon, amíg meg nem jön a dokid. :) Nem tervezed, hogy kérsz érzésetelnítőt?

Csakegy! Nekem egy nőgyógyász azt mondta, a gomba nem befolyásolja a fogmazást. Ciki.

Nálunk most uszodaprojekt lesz Azt mondták, tampon vazelinnal.
Lehet, hogy kiröhögtök, de én még sose használtam tampont. Mindig idegenkedtem tőle. De most kénytelen leszek. Megpróbálom majd a legkisebb méretet venni.

Espero, tök jó, hogy Te is Ácshoz jársz! Lassan, majd ott szervezünk randit. :D

Szasztok, megyek, munkám van.
csillagfény
 
 


Höhö:) nekem is azt mondták, hogy a gomba nem befolyásolja... VISZONT: ha gomba van, nincs szex... ha van szex de a hüvely ramaty állapotban van akkor más a PH-ja és kinyírja a hadsereget...

valszeg az inszemnél nem befolyásol semmit :)

Azért a sós vizes receptnek örülnék... (+ annak, hogy az jó-e a gomba ellen is...)
Vendég
 


Sziasztok!:)
Csak pár szó,voltam ma Uh-on 12. napon,hááát semmi :( nem látszódik, vagyis ez szó szerint nem igaz....több 8-12mm akármi van,endometrium 7mm...doki szerint sovány...én még bizok benne h nőnek,mert múlt hónapba is a 17 cn. volt pé-m.Kedden még megyek,mert ugye hamarabb az ünneptől nem tudok,,majd kiderül,azért akciózunk! :)
Hőmérőzésről....tegnap leakartam rázni,erre elejtettem és eltört :twisted: ,azt hittem felrobbanok...lehet intő jel volt,h hagyam abba... v csak béna :lol: ????

Még jövök!
Csók!
Vendég
 


Csakegy
Veszel fürdősót(Thetis)dm-be lehet kapni,vagy akár milyen jó, sok melegvizbe öntesz és csücsükélsz benne,rá van irva mennyit kell belerakni,én kicsit kevesebbet teszek még úgyis erős!
Mindenféle nőgyógyászatos dologra jó,1* lehet kicsit csipni fog,de nehagyd abba mert gyógyitja!
Sperma vizsg. kimutatja ha van vmi a párodnál!Mért nem szedhet gyógyszert???

Pussz
Vendég
 


Jaa és kb 20-30 percig kell benne ülni....de máshol meg olyat hallottam h nem ajánlatos 15 percnél tovább melegvizbe lenni,mert ugyi rajtunk is van baci :roll: ........és nehogy vmi galibát csináljon!Remélem érted?? :lol:
Vendég
 


ella: köszi:) Bár azt még mindig nem értem, milyen és mennyi sót... mert az ilyen illatosított vackokban amit a DM-ben árulnak nem szívesen ücsörögnék... azt hittem sima tengeri sóról van szó...

Ja... azért nem szedhet gombaölőt mert azok mind károsítják a májat és az a gyógyszer amit szed és a gombaölőben lévő hatóanyag üti egymást sajna (ld.lehet, hogy együtt hazavágná a máját)... szóval tilos... alternatívát nem sikerült találni (a doki se tudott)
Vendég
 


Csakegy
Akkor nézd meg Herbáriába tuti van,(mi a baj a dm-sel?),szin+illatmentes!Amit én használok abból 30dkg ir 40-50 l vizhez,de ált. találomra öntöm!
Na meg persze van különböző árú,van 2000ft ért is,menj be tuti fognak segiteni!
Jaa ,amit mondani akartam,tudod nekem is van a visszatérő baci rengetegem...szóval gyógyteákat ittam(kisvirágúfüzike+áfonya)nagyon jók...csak marja a gyomromat,és most vettem tőzegáfonya kapszulát, állat jó semmi tünet...igaz 2800ft,60db...gondolod próbáld ki,ártani nem árt,és az tény h az áfony az ilyen gondokra jó!Gondold meg!
Na most lépek főzni,majd jövök még!
Vendég
 


ella: akkor Te most nem a sima fűrdősókról beszélsz ugye? Mi a neve a DM-esnek? Thetis? Na hazafelé benézek a DM-be:) (a sima tengeri só tutira nem lenne elég? Abból néhány száz Ft egy kiló és ha van benne jód az gondolom extra jó... vagy megint hülyeséget kérdezek?)

Asszem megvan a ma esti programom:)

Lehet, hogy a férjemet is beültetem a sós vízbe :)

Ismerem a tőzegáfonyát de nekem a medveszőlőlevél ért eddig a legtöbbet (fél nap alatt leviszi a hólyaghurutot!) Ha minden igaz, a medveszőlő a tőzegáfonya rokona, tehát ugyanaz a hatóanyaga... csak épp tizedannyiba erül...
Vendég
 


Gabi!Naponta nőhet a tüsző 2-3mm-rt is!:)és szerintem a 12-es egy hét múlva (19.napon) lehet vagy24-es is,vagy még több!Szóval vigyorgó arcot kérek!
Gyere mesélj a l.pékségről!
na pusza mindenkinek!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Csakegy,

Mir ezt irta pár napja a fürdőzésről: "kádba tele víz, amilyen meleget el tudsz viselni és jól is esik és 1 kg, tengeri sóka bele. Az ott szépen elovad neked és ücsizz egy 20 percet. Én ezt mindennap csináltam egy hónapig. A holt tengerre nem juttotam el, az az igazi... (lehet kapni azt 97,- tengeri sót a botban oszt az jó) "

Én sima bolti tengeri sót használtam, de ha valami spec. boltban járok, azért megnézem majd, hogy még milyenek vannak.

"Köszönjük néked Sárvár, sárvári Termálkristály!" vagy valami ilyesmi :D
espero
 
 


Csakegy:)
Sztem semmi értelme drágát venni,mert elég sok kell bele..bőven elég az occsó,amit én veszek az 300ft körül van.Thetis fürdősó a neve,Megnéztem,van:kék,zöld ,rózsaszin ezek:só ,növ-i illóolajok+szinezék,de van sima fehér abba csak só,olajok vannak!
De szinte tök mindegy milyet veszel hatni fog csak só legyen,gondolj bele nagyanyáink sima sót használtak,nem ilyen extra fürdősókat :)
Medveszőlőt én is ittam..nem vált be,de mindenkinél más jólényeg h legyen vmi ami használ!

Andi!
Köszike!Kicsit később megyek,még van egy kis dolgom!
Puszi
Vendég
 


sziasztok!

köszii Espero , hogy bemásoltál!


Aki vízbe akar ülni:

fölöskeges Tetis meg anyámkínja drága sókat venni, mert nem az a lényeg, hanem a só. igaz a tengerből szárítják ki nekünk, hoyg legyen az
mir
 
 


Sziasztok!

Csakegy!
Nekem gyógyteák nem használtak anno hólyaghurutra (heti egy db. hurut mindig volt), de a sós ülőfürdő mindig. ha már el tudtam szakadni a WC-től, sima bolti tengeri sót dobtam bele én is, a só erős antibiotikus és fertőtlenítő hatással bír, kiöli a bacit is, gombát is. A sós víz után elmúlt a hurutom mindig.

Csakegy, tutira nem befolyásolja a gomba és hólyaghurut a teherbeesést, nekem mindkét esésemnél volt gomba is, hurut is! 8)

ma voltam dokinál. Sajnos nem UH-zott meg, úgyhogy kénytelen leszek elmenni a Praxisba.
A méhnyak viszont nem változott a 4 héttel ezelöttihez képest, 2100 vagyok, azt mondta a doki, ez még zártnak számít. Szóval ez azt jelenti bír ennyi terhelést a szervezetem, jöhetek-mehetek mert nem romlik a méhszáj. ennek nagyon örültem.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Érdekes módon, ah a tengernél nyaralunk és a tengerben fürdünk, elmúlik minden nyavalyám.
Múltkor vettem a DM-ben Holt-tengeri sót (bár hozhattam volna Jordániából is, hisz ott voltunk nászúton). Ez a só 799,-Ft. 3 db fél kilós só van a dobozban. Kiengedtem egy nagy kád forró vizet, és a férjemmel együtt beleültünk..mind2ten betegek voltunk. Egy ismerősöm szerint a legolcsóbb só is jó, sőt a rádióban azt hallottam, hogy kifejetten a jódozatlan, legolcsóbb durva só a javallott.
babancs
 
 


Sziasztok!

Szia Babancs!

Örülök, h. átjöttél!!!! :D

Csajok!

Úgy eredetileg minden só tengeri eredetű, úgyhogy szerintem tökmindegy!!!
DE: Érdemes a gyógyszertárban megkérdezni, mert tartanak különféle gyógysókat, melyek kül. gyógyfürdőkből származnak, és kül. problémákra javasoltak.
Anyuék vmi borzalmas kénszagú förtelemben szoktak dagonyázni :lol: , de állítólag jó nekik az izületi problémáikra!

Norka!

Te természetes szülés párti vagy (lásd: jöjjön, aminek jönnie kell!, nekem szülésélmény kell/jár!), vagy tudod, h. fogsz kérni érzéstelenítőt ( már ha van a kórházban anesztes! :? )
Tényleg ki is az anesztesünk? Andem v. Kavics???? :oops:
Kandika táblicskujába ezt is be kellene írni, mert én nagyon szenilis vagyok! :cry:

Ja, Kandika!

Vöcsök még mindig az 51. ciklusnapon tart??? :wink:
rambóka
 
 


Hú csajok, ez a AVIVA-torna alaposan megizzasztott...már egy hülye majomnak érzem magam, miután 10 percig kis-és nagymajomjárásban kepesztettem végig a nappalit...a férjem elég furin nézett rám. Azt mondta, ne reménykedjek, szte ettől se fog megjönni. Csak egyet nem értek..miért nem írt fel az a nagyokos nődoki Norcolutot???
Ma akartam venni Villarosa nevezetű gélt. A Herbária gyártja. Hát sehol nem kaptam...azt mondják nem érte meg megrendelni, mert senki sem vette. Használta már valaki? Állítólag serkeni a peteérést. Alhasra, és arcra kell kenni, a sérelmes területre. A masszőröm javasolta. nem tudom higgyek-e neki és megrendelje-e netről. Ő már 10 éve akar babát, egészséges. A férjét nem vizsgálták még ki. Vallási okokból elzárkóznak a lombiktól. Sikeresen haladok úgy érzem az úton, hogy rávegyem őket a lombik-programra. Ő javasolta nekem a forró sós-fürdőt is. Nyakig elmerülni, fél óra. Utána be a beleg ágyba.
babancs
 
 


Sziasztok lányok!

Most ébredtem :D Kissé túlpörgetett napjaim voltak.

Ha tegnap volt PÉsem, akkor nem lesz bébi. :( Hála Axl Rosenak. Szerdai napot BP-n töltöttük, este mentün GNR koncertra (nagy rajongó vagyok - vagyis asszem voltam). Azt hittem 10 -11-re vége lesz és max hajnali 1re otthon leszünk.

Na nem igy alakult. A koncert lényegében 11:45kor kezdődött, kb 2ig tarott. Hatalmas buli volt, nem bántam. Végigbuliztuk. De utána 2 óra út haza. Elromlott a kocsink az uton. :!: Szóval mire hazaértünk (4:30) nem nagyon volt kedvünk "gyerekcsinálásra". Hát ha mégis összejönne, szupi lenne :) pl ma :D

De talán a stressz, a buli, meg a többi dolog sem "bébi gyártást" segitő dolog :-) (na meg a 3 óra idegbaj hogy nem lesz konci)

Veletek mizu???

Norka??

Ja holnap UH, kiderül, volt- már PÉ. 19. cn. van, elméletileg még nem muszály. De hát hétfőn már 22 mm volt, szerintem már kellett lennie, nem???

Gina
Vendég
 


Sziasztok! :)
Már jó pár hete olvasgatlak Titeket,s most-hogy "kimondták" Rám a diagnózist,úgy gondoltam itt az ideje írnom,és-mivel megtorpantam-segítséget kérni.
2002-ben is már láttak cystákat UH-on,most pár hónapja újra elég tipikus tüneteim vannak(hízás,pattis bőr,összevissza mensi)és 1,5 hónapja elkezdtem kivizsgáltatni magam,hisz nemsokára szeretnék is babát( 29 éves vagyok)Endokrinológusnál kezdtem. Eredmény: 2x voltam kismedencei UH-on(ott is láttak cystákat),Nőgyógy.-nál hüvelyi UH-on( egyértelműe PCO-t diagnosztizált,több cystát látott mk.oldali ovariumban+jobb o. ovarium megnagyobbodást, lapart javasolt),hormonjaim:progi alacsony,tesztoszteron alacsonyabb,többi normál(bár ciklus 5.napján volt vérvétel, szerintem kellett volna ciklus közepén is,ugye?).Inzulinresist. nincs(terheléses cukor is volt)---pedig már nagyon bíztam,hogy a Metformin szedés megoldaná a problémát,de úgy tűnik nem az inzulin a fő ok..Ma azt mondta az Endokrinológus,h. majd ha legközelebb megjön(na ez az,hogy mittomén mikor lesz az) akkor majd Clostyt kéne szedjek...De hát az meg pont,h. cystásodásra hajlamosít,nem?Ami nekem már eleve van elég....
És most megállt a tudomány..szerintetek merre mozduljak tovább??
Keressek tök új Nőgyógyászt?Aki a 8 javaslatot mondja?
Kérlek,írjátok meg,mit gondoltok,tök tanácstalan vagyok... :(
Köszönöm, szépen, sziasztok
Szilvi-Bp.
(28cn.)
szyszqo
 
 


Szia Szilvi,
én még a büdös életben nem hallottam olyat, hogy endokrinológus nőgyógyászati készítményt, azaz Clostyt javasoljon... :shock: Ő nem valamiféle nőgyógyász-endokrinológus keverék mutáns?

Az inzulinrezisztenciát hogyan zárták ki? Mennyi lett az éhgyomri és terheléses inzulinértéked? (Nem a cukorszint az érdekes, azzal nem lehet kizárni.) Tudod, hogy jó pár orvos szerint az IR-t nem is lehet igazán kimutatni...

Végül is vannak nevek, akik totojázás nélkül felírják a metformint, de most jobb volna látni előbb, mi is nálad a helyzet. Nem sok derült ki abból, amit leírtál (laborértékek).

Rami! Lenne a kórházban anesztes (Bajcsy kórház), de az EDA-t 2 hónapja leállították a hüvelyi szüléshez. Átálltak valami más rendszerre és ezt a szívességet már nem teszik meg. Talán sok pénzért. :? Én sokáig úgy gondoltam, hogy kérni fogok, de már belenyugodtam, hogy nem lesz, nem erőltetem. Ráadásul ha igaz a doki meg a szülésznő jóslata, hogy nem lesz nehéz a szülésem... :? (Zárójelben: hogy a baba már megtette lefelé a fele utat, és azért. Én azt gondoltam, ez baromság, mint írtam is, de egy lánynak a Szabolcsban - velem egyidős - ugyanezt mondták tegnap, hogy ez milyen szuper dolog egy először szülő nőnél. Mik vannak. )

Rejo, félidősen a 2100-es méhszáj... no nem riogatni akarlak, de ne kísértsd szerintem a sorsot! Inkább feküdj most 2 hónapig, ha tudsz. Hiszen ez azt jelenti, hogy a külső méhszáj már nyitott, nem? :shock: Vagy a dokid semmit nem mondott erre???? Én a helyedben nem ugrálnék, az tuti...

Jóéjt!
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Látom mindenki jól van ennek örülök!

Norka szorítok hogy Bogi türelmesen várjon dokibára!

Kavics hiányzol!nem volt net,vagy nem is jutottunk eszedbe? :( :D

Csakegy remélem lesz pé-d,vagy volt és nyugi, az agyalással nem tudunk segíteni, csak hátráltat.

már nem emlékszem mit is olvastam és mire akarok válaszolni de Mindenkinek drukk amihez kell :wink: !!

Ja! sziszqo üdv! inzulint is nézték??? sztem ha nincs IR akkor is érdemes szedni a metformot pco-ra!(Norka hozott cikket hogy szinte vitamin az USA-ban) :) és egy belgyógy nőgyógy csere is jó lehet,a csajok bizti tudnak ajánlani pco-tudóst!

Én csak hétfőn jövök :( vigyázzatok magatokra! Szép vidám napokat! és ++ teszteket :wink: remélem lesz jó hír mire jövök!
Pusz!
Vendég
 


Sziasztok, Norka27, 7Kincs!
Köszi,h. válaszoltatok! :)
Nekem is fura, h. Endokrinológus/Belgyógyász akar Clostyt felírni...Csak úgy ledöbbentem,h. nem is vagyok IR( mert teljesen azt hitttem az a bibi,hisz a család anyai nőágán gyakori a cukorbetegség)...
Az éh.omri glukoz: 5,32 mmol/l, a 120 perces 5,96 mmol/l. Inzulin éh.omri: 13,7 mU/l, a 120 perces: 36,6 mU/l.
Azt mondta a doki,h. aki IR,annak 100 ill. a feletti terhelés után az inzulin, nálam ez rendben...Egyébként TSH és Kortizol is rendben....
Szóval,szerintetek abszolút hagyjam az Endokrinológust és keressek jó Nőgyogyit?Megmondom őszintén,azért kezdtem Endokr.-nál,mert tuti voltam az IR-ben..Jó Nőgyogyit....meg még nem találtam az évek során,leszámítva a rákszűréseket, gyógyszerfelírást.... :?
És a progeszteronom meg 0,862 mmol/l---ez ugyebár kevés, de a ciklus 5. napján volt vérvétel,akkor mégis normális???Jajj,annyi kérdésem lenne,mi normális és mi nem....Most teljesen bebeszéltem magamnak,hogy addig nem is merek babaprojectbe kezdeni,míg ki nem derül a cysták oka(már ha kiderül),mert ha a kevés progi is ok,és elmegy a baba.....
Addig is cickafark+kecskeruta-teázom+PreMenst szedek napi 2-őt, próbálok diétázni,mozogni...Jól teszem?
Szép,mosolygós napot kívánok
SZiasztok, Szilvi :)
szyszqo
 
 


Szyszqo!

Én azt olvastam, a metformin akkor is jó lehet a PCO-ra, ha nincs gond az inzulinnal...bár ezt eléggé furcsállottam. Nekem a belgyógyász azonnal metformint írt, bármiféle inzulinvizsgálat nélkül. A másik doki elküldött vérvételre, várom az eredményt. Inzulint, kortizolt meg minden egyebet kért. 11-re megyek hasi UH-ra.
babancs
 
 


Sziasztok!

Norka, én legközelebb kedden jövök, úgyhoigy nagyon gondolok rád, és izgulok is, hogy vajon még egészben leszel-e, vagy ketten? :)
Drukkolok Nektek!

Szia Szilvi!
Üdv nálunk!
A Clostylra nem az van írva, hogy csak nőgyógyászati elenőrzés mellett? Ha jól tudom nagyon kicsi százalékban ugyan, de a clostyl is okozhat túlstimulálást.
Szerintem mindeképpen keress egy nőgyógyászt, még akkor is ha jársz endokrinológushoz. Ki az endokrinológussod? A pco határterület, debiztos hogy szükséged lesz egy olyan orvosra, akiben megbízol. Szerintem ez a legfontosabb. Na és a legnehezebb.

Nem tudom, régen én is jártam endokrinológushoz (3hoz is), és mindegyik egy oradexon nevű szteroidot akart adni. Az elsőre még hallgattam, szedtem 1 évig, és tönkrementem. Azt soha többet, akkor se ha nem lesz baba. Na utána meg mindenki csodálkozott, hogy miért kaptam ezt.

A mozgás meg a diéta szerintem mindig jó. Egy tuti: ártani nem fog.

Azt, hogy mikor érdemes babaprojektbe kezdeni. Nézd sose tudhatod. Ismertem makkegészségest, akinek 5. hónapban ment el, és olyat is, akiről lemondtak, és rá egy hónapra terhes lett, és gyönyörű kisfiút szült. Szerintem egy kicsit rá kell bízni az életre is a dolgokat.

Pre menst szednek többen is. Az mire jó? Nekem is mondta a nőgyógyász (ez egyik anno) korábban, szedte egy hónapig, de semmi hatását nem láttam.

Ilyen fürdősókat én is nézegettem. Iszonyú drága mulattság. Mondjuk egyébként szerintem is egy jó nagy üzlet, sima só is megsteszi, vagy gyógyfürdős a legjobb persze, ahogy Rambóka írta. Hányadik nap körül kell fürdőt venni? Milyen gyakran?

Mértem egy hőt reggel: 36,8. Tegnap este 37 voltam.
Passz hogy mitől. A hasam még mindig fáj. Hétfőn ettem sok cseresznyét, lehet, hogy permetes volt. De akkor se kéne ennyi ideig tartani. Ettem este sok szenet, meg hashajtó teát, egy nagyon kicsit jobb. A köldökömtől lefelé ilyen égő érzés az egész alsó hasimban, szinte egész nap, nem vészes, de érzem. A görcsök elmúltak.
Ez lehet a permettől? Nem valami gyulladás? Hőemelkedésem is van (na persze ez megint kérdés, mert én 36.5-6 alatt még sose mértem), a petefészek szurkálásaim meg már 1 hete elmúltak.
Bocs, hogy ennyit foglalozom ezzel, de utazunk vidékre, és nem tudom mire számítsak, na meg 3 napos ünnep jön.

Bocsánat a szájmenésért. :oops:

cs
csillagfény
 
 


Hi skacok... végül holt tengeri sót vettem... bazi drága volt (fél kiló valami 799 Ft) ... viszont tök jól éreztem magam utána... (fizikailag is mert tök jól bizsergett a bőröm :) )

valszeg kellett az a 20 perc relax:) Belecsücsültem a vízbe, zenét hallgattam, zöld teát ittam... asszem ma este is meg kéne ezt játszanom... (hihi:) asszem a férjemet is megpróbálom majd becibálni a vízbe :) )

ezek szerint a DM-ben olcsóbb a tengeri só? Fú... akkor ma oda megyek sót venni...

Ja... és tegnap vettem ginseng-méhpempő ampullákat... tudjátok, amit szívószállal kell kiinni... hátha az majd jól feltúrbózza az immunrendszerem... és akkor a gombáknak annyi :) (tegnap este is és ma reggel is benyomtam belőle egyet...)

A PÉ meg... nem tudom... 2 napja erős tojásfehérje van ami nem tudom, hogy nem-e a gomba miatt van... de már nem is vagyok biztos abban, hogy gomba... mert inkább fáj, mint viszket... nem tudom... (ja...a bugyimon meg egy árva gombára vagy egyéb fertőzésre utaló folt sincs...)

... Mondjuk tök mindegy, lexarom... mert ha egy elbukott PÉ volt akkor legalább 2 héten belül megjön... (megintcsak... holnap kiderül... attól függ, hogy változik a hőm...)
Vendég
 


Csak nagyon gyorsan aztán még írok:

hát mán bocs, szyszqo, de ezek az inzulinértékek messze kívül esnek a refitartományon, mit beszél az a doki?? :shock:
Éhgyomrinál 13 fölött súlyosabb IR-ről beszélünk, 120 percesnél vissza kell mennie 26 alá. Nálad is megvan a rezisztencia!

120 kilós, öreg IR-esek inzulinértékeit nézegette eddig, vagy mi? Én még nem is láttam terhelésesen 100 fölötti inzulinértéket, csak elvétve.

Ha pesti vagy, akkor menj el máshoz, tenger más doki van, ez nem ért hozzá!!!
Vendég
 


Csakegy!

A DM-es Holt-tengeri só 1,5 kg-os (3*0,5 kg zacsi van benne).
Jordániából hoztam "fekete-szappant". Azt olvastam róla nagyon jó a pattanásokra. Holt-tengeri iszapból készül. Kipróbáltam, de baromira szárít. Amellett, hogy tiszta ragya az arcom, jó száraz, meg el is vékonyodott nagyon a bőröm.
Ma kezdtem el a metformint..egyelőre semmit sem érzek. Nemtom a napi 2*500 mg elég lesz-e. Remélem visszafog az étvágyamon.
Bár nem vagyok túlsúlyos (53-54 kg), de állandóan éhes vagyok.
babancs
 
 


Csakegy, könyörgöm felejtsd el a hőmérőt. Hidd el, sokkal hamarabb teherbe fogsz esni! Felejtsd el mondjuk egy fél évre, és tuti lesz baba. Mármint ha néha van péd, azt meg a doki is látja a vérvételekből.
A spermák egyébként is 2-3 napig életképesek.

Tök jó a ginseng, nem?
Én is függő vagyok. :)

cs
csillagfény
 
 


Ez a hőmérőzés télleg teljesen értelmetlen...én mértem egy hétig, minden reggel 37,1 volt a testhőmérsékletem. Ez hogy lehet? Valószínű a gyulladás okozta a torkomban..peteérés kizárt. Nővérem szerint a digitális lázmérők nem is jók..kevesebbet mérnek. Én a hagyományos lázmérőt használom.
A DM-es ovulációs-teszt vajon milyen? érdemes venni?
babancs
 
 


Ez a hőmérőzés télleg teljesen értelmetlen...én mértem egy hétig, minden reggel 37,1 volt a testhőmérsékletem. Ez hogy lehet? Valószínű a gyulladás okozta a torkomban..peteérés kizárt. Nővérem szerint a digitális lázmérők nem is jók..kevesebbet mérnek. Én a hagyományos lázmérőt használom.
A DM-es ovulációs-teszt vajon milyen? érdemes venni?
babancs
 
 


Babancs, végre valaki sorstárs, aki szintén mindig lázas :-)

Szerintem van, akinek alapból magasabb a hője. :)
Én egyszer mértem digitálissal is szájban, és higanyossal hónaljban, ugyanazt mutatta. Nekem egyébként ált a diitális volt több, de lehet, hogy mert nem volt türelmem várni 15 percet.
csillagfény
 
 


Babancs, ugye csak napi fél szemmel indítasz egyelőre a Merckforminból? Különben olyan fosás lesz a vége... ezt az adagot csak 2-3 hét alatt szabad elérni, amit előírtak.

Csillagfény, a Premens a hormonokat harmonizálja, a prolaktint kissé lejjebb nyomja, de 1 havi szedés kakit sem ér, Almodo annak idején jó 1 évig is szedte. Igazából még a hagyományos "indikációban" (premens tünetek) való használatakor is minimum 2 havi szedés után hat!
A 36.8-as hőt digivel mérted vagy higanyossal? Ha digivel, ez magasnak számít.

Lányok, annyit beszéltek a fürdősóról, ha tudnám hogy ez előcsalja Bogit, gondolkozás nélkül belecsobbannék. Most mondok nektek valamit: el tudjátok képzelni azt, hogy a hüvelyembe felnyúlva (persze csak intim mosakodáskor), már csak másfél ujjpercemig kell felmenni, és ott a babafej??? :shock: Hogy a csudába nem pottyan ez ki, nem értem. Nagyon lent van már.
Vendég
 


Norka!

Most úgysem akarsz vasárnapig szülni, nem?

Hát, én ismertem kismamát aki 3 ujjnyira nyitva volt az utolsó pár hétben, mégsem pottyant ki neki szüléskor az a gyerek olyan könnyen...Nyomni kellett rendesen...

Tudod mi csalja elő Bogit? (márha doki bá visszajött)
A frontok (most van belőlük bőven) és a SZEX!! Élvezdd ki, hogy most büntetlenül rosszalkodhatsz apával, pótold a kimaradások egy részét! Egyrészt ugye méhtevékenységet indukál, másrészt a spermában vannak olyan anyagok, melyek puhítják, nyitják a méhnyakat, meg olyan hormonális reakciókat indítanak el, ami beindítja a szülést. nem egy barátnőm szült az esti akcó után...Úgyhogy hajrá! :wink:


Én is gondolkodtam a méhszájamon. 4 hete, mikor a dokim észrevette hogy megrövidültem, azt mondta még zárt vagyok, de a kiskönyvembe mégis 2100-et írt. Dominál, mikor a 22. héten észrevette, hogy 2100 vagyok, olyan szigorú ágyfekvést javasolt, hogy csak zuhanyozni kelhettem fel. Most csak annyit mondott, sokat pihenjek és második gyereknél ennyi már belefér.

Elárulom halkan, az elmúlt négy hétben lótottam-futottam, mégsem romlott semmit a méhszájam, maradt 2100. Dominál is erre állt be, szerintem én alkatilag ennyire vagyok kalibrálva.

nem aggódóm, de most már apa is rámparancsolt, hogy kevesebbet mozogjak.

Bocs a többiektől hogy OFF voltam.

Sziszkó!

Egyértelműen gondolkodás nélkül metformin. Szerintem.
A kevés progira is kéne szedned valamit, pl. Duphaston a ciklus második felében, mert kevés proginál össze sem jön a baba, nem ágyazódik be, nemhogy nem marad meg.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, szerintem nem érted... :lol:

HOGYAN rakjuk be apa farkát, ha már az ujjam se fér be, a feléig se?????? NEM FÉR!

Erre mondta a dokim, hogy ritka az ilyen, vajúdni biztosan kell, de nyomni nem sokat!

Idefigyelj, mi van, ha mégis tovább nyílsz, mert ez most meg akkor így alakul? Ha veszélyezteted a bébit, sose fogod megbocsátani magadnak utólag!
Vendég
 


Gondolkodtam azon, hogy a spermát csakis a prosztagladin anyaga miatt (oxitocin próba :lol: ) valahogy felhelyezzük belém, mint egy kenőcsöt. :lol: :lol:
Vendég
 


Norka!

ja vagy úgy érted a másfél ujjpercet! Én azt hittem annyira vagy nyitva.

Hát valahogy oldjátok meg apával! 8)

ne is mondd, tudom hogy nem bocsátanám meg. Vissza is fogok venni rendesen. A dokim nem aggódott, és iszonyúan lelkiismeretes és alapos, úgyhogy ez megnyugtat.
Azért próbálom magam nyugtatni, mert nagyon parázós vagyok, és ÉLVEZNI akarom a terhességemet, nem minden napért izgulni...bele se gondolok, hogy még csak 20 hetes vagyok...Ez a legrosszabb. Még nem marad meg a baba, de már nem vetélés mikor elmegy...És itt rugdos folyamatosan a hasamban. Olyan édes!!
Majd kb 30. hét körül megnyugszom, onnan tudom hogy megmarad.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok lányok!
Köszi a hozzászólásokat!
Szóval, szerintetek a 120 perces 36,6-os inzulin sok?Mert Én is úgy gondoltam,de hát ami a doki mondott...Nem is tudom,a normál referenciatartományt...Norka27 megírnád?De ha ennyi cukorbeteg van a családban nélunk,már az is gyanús,nem?Igazatok van doki ügyben,abszolút..Tuti,hogy öreg-szenilis nyanyákat kezel csak.. :wink: Csak bíztam benne-----eddig tartott.
Most arra gondoltam, elmegyek a körzetimhez és neki mutatom meg a leleteimet,hátha felírja a Merckformint. Ha ő sem,akkor.... Írhatok valamelyikőtöknek pü-t,hogy Bpesten kihez érdemes fordulni?(Norka27??) Szeretnék lépni..
Még valami:szerintetek a sok hólyaghurut és a nőgyogyis problémák közt(cysták,összenövések,stb.) lehet összefüggés?
Szép napot-már ha előjön még ma a Nap-és babavárást! :)
Szilvi
szyszqo
 
 


Rejokám, most meg átestem veled a ló másik oldalára... :oops: nem akartalak megijeszteni se, csak hogy NE lóss-fuss, vegyél vissza! A lánykádnak (mert ugye az lesz!) még bent kell maradnia augusztusig minimum. Úgyis szar hideg nyarunk lesz, szerezz be sok olvasnivalót!! (Én ha tehetném újra elővenném a Jókai-összest, meg Németh László remekműveit is!)

Igen, nekem a méhnyakam van ennyire eltünedezve, a méhszájam egyelőre tartja magát, de állítólag az ilyen fokú megrövidülés a szülés része szokott lenni. A vajúdás (ki kell nyílni) részét illetően nincsenek is illúzióim, azért meg kell dolgoznom. Csak a szex most egy kis kreativitást fog igényelni. :lol:

Szyszqo, a refitartomány változó, de 4-26 között szokott lenni a leggyakrabbban, és ez egy "általános" napiértékre vonatkozó sáv, nem éhgyomorra. Terhelés után persze hogy felmegy az inzulin elég gyorsan, ezért mondjuk a 60 perces értéknél nagyobb a szabadság, de a 120 percesnek már ide vissza kellene térnie. Ebben biztos nem mondok baromságot, mert dr.Petrányival erről leveleztünk. Nekem a 120'-as 32-es inzulinra már felírták a metformint, és az éhgyomri 9 körül volt, kimondva, hogy enyhébb IR-em van.
Ha rákeresel a "fasting insulin" refiértékekre és az IR-re, a legtöbb külföldi tábla (és ezt kopizta le a www.infertility.hu -n található hormontábla) azt mondja, hogy éhgyomornál 10 fölött enyhe, 13 fölött súlyosabb IR-ről beszélünk.
Ugyanakkor a háziorvosodat illetően csak drukkolni tudok, hogy kifogd azt a pár %-nyi fevilágosultabbat, amely tud mit kezdeni egy inzulinlelettel, és azt is tudja, hogy a metformint nemcsak időskori cukorbetegségre, hanem IR-re is használják... :?
Csakegy endodokija jónak tűnik, és ha dobsz nekem egy privit/e-mailt, van egy nagyon jó csepeli doktornő, akit mostanában fedeztünk fel, és mindennel képben van.
Vendég
 


csillagfény: komolyan gondolod, hogy az állandó vérvétel spontánabbá teszi az ember ciklusát + szexális életét, mint egy reflexből 10 mp. alatt reggelente lezavart hőmérőzés?:))))

Hát kiábrándítalak, hogy nem... a hőmérő nekem iszonyú sok infót elárul és így néhány hónap után már egész jól el is igazodok rajta... igazából jobban mutatja a helyzetet mint egy vérvétel...

Hülye lennék abbahagyni...

A hőmérő nem csinál PÉ-t viszont látom belőle, hogy mikor fog megjönni (ha volt PÉ)... nem izgulok feleslegesen, hogy miért nem jön meg - ha nem esélyes a hónap... és helyrerakja a pl. álpozitív LH teszteket...

Gondolj bele... most jól bejelzett nekem az LH teszt... és itt ülnék a babérjaimon, hogy milyen ügyesek is voltunk, hogy telibe kaptuk a dolgot... aztán várnám, hogy megjöjjön... és várnék... letelne két hét, negatív a teszt... és várnék.. és semmit sem értenék... stressz, dokihoz rohangálás... az meg kb. 3 hét állandó izgulás / stressz után jól lehűtene, hogy dehiszen PÉ sem volt... na ehhez képest az LH tesztes riasztás utáni 2-3 necces nap semmiség...

Szerintem ha végiggondolja az ember akkro maga is rájön, hogy igazam van...

(ld. mára pl. már le is futott a már említett 2-3 nap és elfogadtam, hogy ez biza nem volt PÉ és kész... most halál nyugodt vagyok és kíváncsian várom, hogy így milyen hosszú lesz ez a ciklus... na meg, hogy végül lesz-e benne valamikor PÉ-m... )

Ja... és a hőmérőzés miatt tudom, hogy nálam pl. a PÉ utáni szakasz simán lehet 17 napos is... így legközelebb a 17. dpo előtt még véletlenül sem fogok tesztelni....

vannak viszont dolkog amikre továbbra is kíváncsi lennék de eddig senki sem tudott rájuk válaszolni.. mint pl., hogy a puha és magas méhszáj az ugyanattól van-e, mint a pozitív LH teszt - tehát lehet-e álpozitív stb. Csak, hogy legközelebb tudjam... mert az álpozitív LH teszten most pl. már meg se lepődtem mert már TUDOM, hogy ilyen lehetséges... (de ehhez kellett egy tévesen riasztgatós anovulációs ciklus)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: