Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ebédeltem egy kicsikét. :D

Bunny!
Miket eszel szénhidráton belül?

Lányok!
Ti tornáztok? Mikor, mennyit, hogy, mire? Bocsi a sok és hirtelen kérdésekért, csak nagyon kíváncsi vagyok, tornával kapcsolatban mindig kérdezősködöm mindenkitől. :)

Rolex!
Köszi, aranyos vagy, de a hétvégénk már 2 hete le van beszélve anyósommal, azt nem mondhatom le. :( Éppen tanulok nála bevágódni, mert azt az esküvő előtt nem sikerült megtenni... Most kezd alakulni a viszonyunk, kopp, kopp, kopp :D

Az időjárás egyszerűen kifejezve brrrr... Én 2 pulcsiban ülök a szobában, annyira hideg van :!: Hogy lesz így nyár?? :cry:

Prisz

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Bettus!

Hát az enyém elég lusta, épp el is kezdtem a parázást emiatt.... A nagyfiam sokkal többet mozgott, úgy emlékszem... Mi lenne az ideális, szerintetek? ... vagy ne lovaljam bele magam?

Priszcilla!

Torna! Jó lenne, de lusta vagyok és a olyan uncsi gyakorlatok vannak, hogy csak akkor vagyok hajlandó csinálni, a apa közben szórakoztat... :)

A talihoz nem igen tudok hozzászólni :)
bali78
 
 


Bettus,
gratula az új lakáshoz :D Meg a jó vércukoreredményhez. A vérszegénységről meg annyit, hogy minden kismama az lesz előbb-utóbb... Kár, hogy nem jössz, de gondolunk rád tortázás közben :wink:

Prisz,
mi tegnap este befűtöttünk, azóta tartja a ház a 21 fokot. A kertbe ki se teszem a lábam, nem akarom látni a szél által leszaggatott gyümölcsöket :cry:
Most összeszedem magam, megyek zöldségeshez, tán télikabátot is öltök...

Kép
Ákata
 
 

 
 

Ákata!
Én is fűtöm a lakást, de a lábam így is nagyon fázik. A pocómnak jó meleg helye van, azt nem féltem. ;)
Húú, hát boltba nekem is kéne menni, de reggel óta halogatom, hogy "majd csak jobb idő lesz, majd csak jobb idő lesz", de hát nem. Bár ha jól hallom, a szél most talán elállt! Ez már haladás a mai nap folyamán, nem? :)

Bali78!
Én is úgy szoktam, hogy ott van apa, de nekem nem elég, hogy szórakoztat, szenyóságból néha őt is bevonom, ő szenved, én jókat nevetek. :lol: A terhes hormonok... :lol:

prisz

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Prisz!

Én még járok kondizni, biciklizek vagy épp "hegyet" mászok, és utána súlyokkal dolgozom... Amikro az időjárás engedi, akkor a szabadban is úszom :-)

A konditeremben Apa is ott van velem és ő a nagy súlyokat emeli...

Anyós: hát mindent bele, az enyém nagyon édes. Nem szól bele semmibe. Tudja a helyét. AZt mondta, hogy nem akar olyan rossz kapcsolatot a menyével, mint neki volt az ő anyósával....

így tök jól meg vagyunk és órákat beszélünk. Ha nem hívom fel, panaszkodnak, hogy mi van elvesztünk???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!
De jó fej anyósod!
Hát remélem, hogy nekem is sikerülni fog vele jó kapocsolatot kialakítani, annyi rosszat lehet hallani sajnos...
Mi is beszélgetünk, 3 hete kezdtük el ezt, előtte nem voltunk valami jóban, de leültünk és átbeszéltük a dolgokat. Most pedig, ahogy írtam, 3 hete van ez a "hétvégén találkozunk és dumálgatunk kicsit" szitu, ami hogy őszinte legyek, nekem tetszik. :)
A múlt héten pont arról beszéltünk, hogy milyen a terhesség. Már azt is megígérte, hogy pár hét múlva csinál cipőcskét Babucának. :) Nagyon örülnék neki!! ;)

Tényleg, lányok!
Ti mivel foglaljátok le magatokat a napok alatt?
Én szeretnék valamit kézműveskedni, üvegfestédre, gyöngyfűzésre gondoltam, csak jó lenne, ha valaki meg tudná mondani, hogy miket kéne beszerezni, mire kell figyelni, stb. :)

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Prisz!

Hát szívből kívánom, hogy jó kapcsolatot alakíts ki anyóssal. Férjed az egyetlen fiacskája??

Nekem az előző kapcsolatomat a mama rombolta szét, aminek így utólag örülök, mert András ezerszer különb és így nem akadtam volna össze vele :-( és akkor Andriska sem lenne...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!
De így vannak, és ez lebegjen a szemed előt!!! :)
Köszi! :) Nem, férjemen kívül van még egy fia, ő "már" 28 éves és van 2 csemetéje is: az egyik 6 éves, a másik pedig augusztusban tölti az 1-et, ő még kis picike. :) Viszont anyósom sajna úgy gondolja, hogy a lány teljesen megváltoztatta a fiát és már nem ugyanaz, aki volt. Én ezt nem tudom, mert a házassága előtt nem ismertem, viszont az tény, hogy most igen csak furcsa, a gyerekek pedig rettenetesen el vannak kényeztetve. Szerintem ez anyósom baja, mert utalt is rá, hogy a félelmei miatt volt velem elenséges, fél, hogy a párommal is ez lesz, de megnyugtattam, hogy ettől nem kell tartania. ;)

Nálatok párod az egyetlen gyerek, vagy van ott is testvér? Neked van tesód? :)

prisz

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Prisz!

Értem már. Hát akkor nagyon jó, hogy beszélgettek és megosztja veled a félelmeid. Azt hiszem, hogy a kommunikáció mindennél fontosabb!

András egyke, de abszolút nem úgy kezelték.... Persze egoja van ám a Drágámnak :-) Nekem volt egy bátyám, de autóbalesetben 10 éve itt hagyott minket. Az uncsitesóm amikor megtudta, hogy fiam lesz, az mondta, hogy ez Isten ajándéka, :-) mert anno Tamást elvette tőlünk :-( így Andriska ha marad ez a név, András Tamás lesz...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!
Ne haragudj, nem akartam, hogy szomorú legyél! Bocsánat!!

Én is örülök, hogy anyósommal haladunk a jó viszony felé, mert máshogy elég nehéz lenne a jövőre tekintve.. Biztos sokszor jól fog majd jönni a segítsége és örülni fogok, ha ott lesz majd mellettünk ő is! :)

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Nem vagyok szomorú, valami miatt Tamásnak már nem volt itt feladata :-( Sokszor hiányzik, de tudom, hogy egyszer fenn még találkozunk :-) és már nem félek a haláltól, mert a kapuban várni fog :-) Ezt Apuval is megígértettem, hogy ha 30 év málva meghal, mert mondtam neki, hogy 90 éves kora előtt nem hagyhat el minket, akkor a kapuban várjon majd ő is :-) Én ilyen hülye vagyok :-) De azt hiszem, hogy valamiben mindig hinni kell :oops:

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!
Nem vagy te hülye, sőt! Tök optimista vagy, és ez nagyon jó! :)
Ezt már én is mondtam egyszer vmire apumnak, hogy 90 éves kora előtt nem halhat meg, és a nagypapámnak is, aki most 84. Jó passzban van, boldog, vidám! :) Félek, hogy mi lesz ha ... de erre inkább nem gondolok! Amit nagyon szeretnék az az, hogy láthassa a dédunokáját, de biztos vagyok benne, hogy ez így lesz, ott vhol belül érzem. :)

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Ne izgulj, Nagyapó tartani fogja magát... Nem is tudom, hogy ki volt itt a neten, aki a Dédiről írt... Az is aranyos történet volt :-)

egy kis privát dolog: takarítónőt keresek. Nem ismer valaki olyat, aki jó is és megbízható?

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!
Nem tudok takarítónőt. Az az igazság, hogy egyszer már én is gondolkodtm rajta, hogy kihívom, de nem vagyok én közel sem olyan bátor... :roll:

Oksa, nem izgulok, legalábbis megpróbálok! ;)

Most egy kicsit elmegyek, mostmár nincs tovább, le kell szaladni a boltba, utána még visszanézek.

Puszó :) prisz

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Lányok!

Tényleg kezdek aggódni... Mennyit kellene mozognia? Mert az én kisfiam csak reggel meg este mozog, órát lehet hozzá igazítani.... Napközben csak nagyon ritkán... Most mi van? Nem ez van megírva nagykönyvben :(
bali78
 
 


Bunny,
én tudok takicsajt, háromgyerekes fiatal nő, szerintem olcsó (egy alkalom 5000 forint, ha jól tudom, de rákérdezhetek pontosan.) Nem nálunk takarít, hanem jó ismerőse a családnak. (Biztos tud referenciát adni.) Azt tudom, hogy megbízható, de hogy Nektek jó-e, azt csak egy próbanap döntheti el :D (Ja, egyébként vasal is - ez nem tudom, mennyire általános :D) Nemrég mesélte, hogy van szabad helye.

Kép
Ákata
 
 


Ákata!

és zuglóba is jönne?

Bali78

addig míg mozog, ne izgulj... a nap többi szakaszában pihen a pici :-) a nahykönyvben sok minden másképp van megírva

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bali,
ne izgulj, sokáig nekem is így volt! Sőt, napközben nekem rendszerint most is akkor mozognak, ha pihenek - ha lótok-futok, házimunkázok, akkor csöndben vannak. Próbálj sokat heverészni, figyeld meg, aktivizálódni fognak :D

Kép
Ákata
 
 


Bunny,
szerintem igen, mivel az nincs neki messze... Ha gondolod, priviben átküldöm a telszámát.

Kép
Ákata
 
 


adok egy emailt: ekiss75@gmail.com

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny,
elküdtem a telszámát :D

Kép
Ákata
 
 


Kata, Bunny!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm! :)
bali78
 
 


Bali!
Én is paráztam a múlt hét végén, kb. 2 napig alig éreztem a mozgását, de aztán a harmadik napon bepótolt mindent :wink: Ilyenkor nagyon változó a mozgás, és az is normális ha pár órán keresztül semmi nem történik, aztán ha lepihensz, ahogy Ákata is mondja, meglátod hogy felébred, és mocorogni kezd! Ezeket én is magamon tapasztaltam, tehát tudom milyen ez...

Lányok!
Ti nem vettétek észre mostanában, hogy egyre kevesebbet tudtok enni, és nem is mindent, amit régen?... Éppen most múlt el egy kisebb rosszullétem, nagyon sz...r volt, főleg mert nem szoktam rosszul lenni. A gyomrom úgy bugyborékolt, és szurkált, szinte jobban mozgott, mint a Babóca. :? Pedig csak egy kis tányérnyi paprikás krumplit ettem... :? A jómúltkor meg a fokhagymás spenóttól ébredtem fel az éjszaka közepén, hogy őrülten ég a gyomrom, és hányingerem van, de aztán ittam egy pohár tejet és elmúlt... Most is volt hányingerem, és már a határán is álltam... De most kicsit csillapodott. Nálatok volt már ilyen? :shock:

Kép
mamy
 
 


Sziasztok lányok!

Elég régen jártam erre.
Ma a párom meglepett azzal hogy amit tegnap kinéztünk a Brendonban azt ma sutyiban megvette a kisfiam bébihordozoját. Nagyon jo árban volt.Ahhoz képest hogy szerintem nagyon drága a bolt maga..nagyon büszkén hozta haza..

Ma a védönöm ajánlott egy baba diszkontot a lehel térnél a picnál.Nem tud róla valaki valamit?

Hát és a legfontosabb:
Tegnap este 4d-s UH-on voltunk.Fantasztikus élmény volt föleg lányomnak.Szerencsére az a kis izom ami a szivében volt(valami papilláris) az teljessen eltünt..

Ime a kisfiam:
Kép Marvin 22 hetes
Kép Marvin 22 hetes
Vendég
 


Sziasztok!

Ákata!
Kösz a számot! nem értem, van mailcím a profilomban! :roll: nem értem miért nem találtad. Mindegy, a lényeg, hogy megkaptam a számod.

Bunny!
Én is iszonyú sok szénhidrátot eszem. Csokit kivéve. Az sem most, sem Dominál a kilenc hónap alatt egy kocka nem ment le a torkomon. de Dominál kevesebb szénhidrátot ettem, ott mégis 7 lett a terheléses vércukrom, most meg nagyon jó, 5,4. vagy lehet, hogy pont ezért? Viszont Dominál a 20. hétig 2 kilot híztam, a végére mégis 22 lett belőle, most a 20. héten tartok 5 kilonál...be vagyok szarva rendesen. Mi lesz ebből??? :roll:
lehet hogy diétáznom kéne.

nagyon irigyellek anyósod miatt. Sőt duplán mákos vagy. Hogy a mostanival jó a viszonyod, az előző rosszat meg leráztad...
Az enyém szörnyű, mi is majdnem elváltunk miatta (nem sokon múlott, pár hónap és elválunk), de én Zsoltiban biztos vagyok, szóval marad ez az anyósom. Kommunikációra abszolút képtelen. Most mit csináljak?

Kép

Kép
rejo
 
 


Bali!

te rutinos kismama vagy már, ne parázz ilyeneken!! :wink:
teljesen okés, hogy csak reggel és este mozog, akkor lazulsz el. nekem is ezt csinálta egy hónapig, csak most pár napja mozog napközben is. :)

Kép

Kép
rejo
 
 


Mamy,
gyomrom nekem is ég néha. Nem volt csípős az a paprikás krumpli? Vagy lehet, hogy a hagyma... (Én a tejivástól rázkódtam össze, ahogy írtad - nem tudnék leerőltetni egy pohár tejet - utálom.) Én egyébként változatlanul sokat zabálok, csak most már "nem fér el" a gyomromban. Most ettem meg vacsi után egy fél doboz csokis kexet, előtte meg egy tálka cseresznyét. Dugig vagyok... Rohadt csokis kex meg "éteti magát", mingyá' kiviszem a szekrénybe, ne is lássam...

Rejo,
anyóson szerintem ne agyalj - gondolom, a férjed látja, mi a helyzet, és nem erőlteti a találkozásokat. Nálunk szerencsére nincs ilyen probléma, csak az Anyu van, vele meg a férjem nagyon jól kijön - ellenben velem, mivel nekem pont olyan természetem van, mint anyukámnak, ezért folyton veszexünk. Ami neki zöld, az nekem dafke kék és fordítva :D A férjem meg csak vigyorog az egészen :lol:

Csajok elkezdtek polkát járni a hasamban, olyan helyeken rúgnak, ahol nem is tudtam, hogy előfordulhatnak (vhol a rekeszizmomnál), de lényeg, hogy ők jól érezzék magukat :lol: :lol:

Lányok, ki jön még szombaton?

Kép
Ákata
 
 


Jó reggelt Kismamák! :)

Bali!
Ne aggódj, nekem sem mozog sokat Babuca, amikor teszek-veszek. Ha pihenni szeretnék egy kicsit, akkor tuti nagyon aktív. :lol: Na meg nekem fürdésnél sem semmi... :)
Tudom, a lányok már írtak, de nyugodj meg tényleg!

Mamy!
Én alig tudok enni valamit, semmit sem kívánok, de hát muszáj... De nagyon rossz! :cry: Nekem most is hányingerem van, és hosszú udő után tegnap délután voltam újra rosszul, azért nem is jöttem vissza. Aludtam egy kicsit, akkor jobb lett.
Régebben rengeteget voltam rosszul, nagyon sz.ar! :(

Tina!
Nagyon aranyos a babucád!! :) Gratula hozzá! ;)

Szép napot mindenkinek!

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla
 
 


Sziasztok Lányok és mindnekinek Jó reggelt!

Ákata!

Köszi, megkaptam a számot hívni fogom a hölgyet!

Bali78

Még mindig aggódsz? :-)

Rejo

Hejtehejte Anyós :-) Ne izgulj, a legfontosabb, hogy a pároddal legyél jóba. Anyós mindig lehet hidegre tenni :-)

Gyomorégés: a paám, igaz ő nem kismama, de folyamtosan gyomorégéssel szenved. Ami neki bevált és nem gyógyszer: MANDULA. És még a répát is szokták javasolni :-) próbálkozzatok azzal...

Ma megint aggódom emiatt a sz... szalag miatt. tegnap találkoztam barátosnémmal, aki egy hasonló problémás hölggyel szült... Ott deformálodott a pici. Izgulok 14-ig, mert akkor lesz a !D a Praxisban... Ez a Győrfy tényleg jó csajok???

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Jó reggelt! Szép naposat! :D

Milyen jó szélzúgás helyett madárcsicserre kelni... :lol:

Tina,
gyöngyörű a bébid, gratulálok! Tegnap már láttam, csak nem adtam hangot lelkesedésemnek...

Bunny,
Én 2X is Győrfi doktornál voltam, nagyon elégedett vagyok vele. Most is hozzá megyek :D Ne aggódj, minden OK lesz!!!! És már bocs, de nem értem, milyen az a barátnő, aki ilyeneket mesél. Tényleg, egy tégla is rád eshet holnap...

Felafejjel! :D

PS: most megkeresem a Lukács Cuki elérhetőségét. Délután lefoglalom a helyet, addig várom a jelentkezéseket!

LÉGYSZILÉGYSZI, ÍRJATOK, KI JÖN MÉG!!! SOKAN-SOKAN GYERTEK!

Kép
Ákata
 
 


Meg is van a cuki elérhetősége. Ahogy látom, kicsivel az Oktogon fölött (Hősök tere felé) van. Azért úgy készüljetek, hogy egy kávéházi ajánló szerint egy espresso kávé 300-350 Ft. Viszont "Budapest egyik legnagyobb és legpatinánsabb kávéháza"... Délután foglalok!

Kép
Ákata
 
 


Meg is van a cuki elérhetősége. Ahogy látom, kicsivel az Oktogon fölött (Hősök tere felé) van. Azért úgy készüljetek, hogy egy kávéházi ajánló szerint egy espresso kávé 300-350 Ft. Viszont "Budapest egyik legnagyobb és legpatinánsabb kávéháza"... Délután foglalok!

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a dicséretet a babokámról (vagy ahogy apa hivja pöszörö:) ).

Csak egy pár szóra ugrottam be,mert kihasználom ezt a "jo idöt" és elmegyek kicsit babokámnak nézelödni.Lehet benézek egy cukiba is :) :)

Mammy:
Kb egy hete a Mónika show-ban volt egy kislány akit szintén Gesztenyének hivtak.Gesztike volt a beceneve.Nagyon édes kislány volt.Olyan 5 év körüli.Barna hajú és barna szemü.Igazán illett rá a neve.Szerintem ha ezt választottátok maradjon is ez a neve,hiszen lehet hogy van benne valami hogy a baba választja magának a nevet.

Nagyon szeretnék elmenni egy ilyen talira veletekha nem gond,csak a hétvégét párom megint beprogramozta.Komlóra megyünk a családjához.Kicsit félek az uttol de remélem nem lesz gond.
Mindenkinek további szép napot.
Tina
Vendég
 


Sziasztok!

Itt is hideg van, megy mellettem a hősugárzó...az a kaka a panelokban, hogy a távfűtés nem az én igényemhez igazodik... de majd a házunkban :lol: :lol: :lol:
Lehet, hogy be kell kapcsolnunk a fűtést, mikor megszületik...

Bali
Én annak örülök, mikor Peti kicsit nyugiban marad...

Prisz
Én alaposan lefoglalom magam...vizsgákra kell készülnöm...

Szombaton majd lélekben veletek leszek a talin...
Vendég
 


Helló!

Tina
Régen mikor angyalföldön laktam, soxor sétáltam el a babadiszkont előtt, és meg is jegyeztem, hogy majd elnézek oda ha aktuális lesz. Na azóta még nem jutottam el odáig, de szerintem érdemes megnézni.
Nagyon jók lettek a képek :D

Babamocorgás
Nekem egész nap (most is) érzem hogy motoszkál, tesz-vesz odabent :P Pedig dolgozok, mondjuk csak ülök egész nap és bambulom a gépet :lol: , úgyhogy nincs valami nagy megerőltetés. De ha meg nem mozog akkor én is rögtön megilyedek hogy mi újság. Pedig néha ő is aludhat :)

Tegnap voltam az Istvános előkészítőn. Hát én nem vagyok valami lángelme, de voltak ám ott olyan kérdések, hogy a szemem jojózott tőle :shock: Még a férjem is nevetett rajta...
Hát különbözőek vagyunk.

Anyós téma
Amióta külön lakunk kb. 2 hete, én imádom az anyósom. :lol: Az együttlakás szerintem megöli a kapcsolatot, de így már istenes :D

Pusszantó mindenkinek: Bettus
27 hét
bettus79
 
 


Gigi,
én kint üldögélek a teraszon... persze pulóverben... április elején volt hasonló idő, bár akkor a napon le lehetett venni a pulcsit :roll:
Nekem van egy "megfigyelésem" (vagy inkább babonám :D), ami eddig hellyel-közzel bejött: olyan idő lesz kábé a hónapban, amilyen az első napján. Május elseje trágya volt, mint ahogy a május is, viszont ma szépen süt a napocska :D :D :D
Vizsgák: én már semmilyen nagyobb szellemi tevékenységre nem vagyok alkalmas, kivéve az olvasgatás. Múltkor kikészítettem egy edényt, hogy mielőtt panírozni kezdek, elkészítem a salátát. Mire kézmosásból visszatértem a tálhoz, csak bámultam rá, mint borjú az újkapura, hogy minek is vettem elő. Csak az összes lehetőség végigzongorázása után jutott eszembe :oops: És mindenben ilyen rövid az agyam, most jut pl. eszembe, hogy a vitamint se szedtem még ma be...

Prisz,
én dekupázsolni szoktam (képet, kaspót...), már jáccom a gondolattal, hogyha veszünk a bébiknek komódot (fenyőből), arra is dekuzni fogok, mondjuk aranyos macifigurákat :D Ehhez persze kezeletlen fát kell találni... Már nézegettem, Kikában most van féláron, csak az a baj, hogy az lakkozott, azt meg nemigen fogja a dekuragasztó. Szeretnék a babáknak is csinálni pár képet (magunknak már csináltam vagy százat, költözés óta dobozban vannak), lassan felkeresem majd a hobbiboltot babaszalvétáért :D

Úgy szeretnék varrni - milyen jó lenne patchwork takarót és falvédőt készíteni a bébiknek... Sajna, se varrógépem, se tudásom :? Kézzel meg elég ergya dolog lenne nekiállni...

Kép
Ákata
 
 


Lányok, valamelyikőtők említett egy Lehel utcai babadiszkontot. Találtam egy honlapot, lehet, ez az:

www.babadiszkont.hu

Kép
Ákata
 
 


Megint én.
Vasalás helyett babacikkes honlapokat nézegetek, megdöbbenve kínálattól/ártól. Illetve hogy mennyi hülyeséget kitalálnak... A leghajmeresztőbb a bébinapszemüveg :roll: :D

Viszont szöget ütött a fejembe a lázmérő-kérdés. Eddig ezen nem gondolkoztam, de így hirtelen valahogy nem tudom elképzelni, hogy vazelines cuccokat dugdossak a bébik popsijába. Őszintén szólva a hideg is kiráz ettől. Alternatívaként láttam füllázmérőt, cumis lázmérőt, illetve hőmérsékletmérőt (amit nemtom, hova kell helyezni, szerintem a kiságyra). Ti miket tudtok eme cikkekről? Vagy inkább maradtok anyáink módszerénél? (Lehet, én is, de egyelőre irtózom tőle. Valahogy olyan megalázó szegény bébikre nézve. Hülye vagyok :?: :!: :twisted:) (Zárójeles: természetesen a kúpadástól nem irtózom, az természetesnek tűnik, ellenben a lázmérőzéssel.)

Várom véleményeteket :lol:

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok,

Két napja nincs netem :evil: :evil: A szolgáltató meg még mindig nem jött ki, szóval már elvonási tüneteim vannak :?
Most a suliból írok, marha lassú a gép. Viszont négyesre szigorlatoztam komplex társ-kommból!! :!:

Most készülhetek a következőre :x

Tegnap voltunk a Praxisban. Annyira jó volt. Petike az elején még takargatta magát, de azután megmutatta a pofiját. És nálunk elindult a "kire hasonlit ez a gyerek" című nagyszabású társasjáték :lol:
Szerintem tiszta férjem, anyám szerint meg tiszta apám :)
De gyönyörű. Szép, húsos száj, hangsúlyos arccsontok és olyan békés kifejezés a pofiján, hogy elolvadok. Imádom!!!
Kaptunk egy kis fekete-fehér képet, meg egy DVd-t de nem tudom, hogy ebből hogyan rakjak fel képet. Valaki tud segíteni?
Amúgy, minden szabad percemben mozizok :wink: Még az is lehet, hogy néhány hét múlva újra megyünk :wink:


Bunny,
nekem is légyszi küldjél légyszi üzletlistát meg kelengyelistát!!
kati_szentgyorgyi kukac yahoo.com

Na, rohanok haza az ácsokhoz :roll: Remélem, a net holnapra megjavul.
Szombaton akkor nem a hősök terén talizunk? Bocsi, de rohanva olvastam vissza...

Puszi
Kata

J
sz_kata
 
 


Lányok, szombat délután 3 órára Lukács Cukrászdában asztal lefoglalva, 10-15 főre, Andrássy út 70., Oktogon után egy kicsivel a Hősök tere felé. Ha jó az idő, majd továbbállunk :D

Sz_Kata,
cím a fenti! (Rossz idő 90 százaékos valószínűsége miatt zárt helyre tettük a találkát)

Kép
Ákata
 
 



A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:55-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tudtam jelentkezni, mert kedden reggel rosszul léptem le a lépcsőn otthon és kificamítottam a bokámat. :cry:

Otthon pihentettem két napot, de sajnos otthon is kellett dolgoznom. :cry:
És ma már be is jöttem, mert annyi a munka.

Mamy:
Nekem bizonyos kajáktól a hasam megy, sőt szinte állandóan és megmagyarázhatatlanul. Pl. nekem is most a spenót kínai fokhagymával betett sajnos. és már megint hányingerem van büdi emberektől a villamoson.
És híztam még 1,5 kilót, így már összesen 7kg - szörnyű.

Szülés:
Láttam a kórházban a szüléses filmet, és sajnos eléggé megvislet. nagyon naturális volt, amatőr felvétel, semmi smink, meg mellébeszélés: gátmetszés premier plán. És azt mondták, hogy ez egy könnyű szülés volt.
Meglepődtem magamon, mert azt hittem jól tűröm majd a dolgot, de nem. Most újra bátorságot és önbizalmat kell valahogy összeszednem, hogy nekem is menni fog.
Á_Kata: Neked volt igazad, hogy kihagytad a szülős filmet.

Bátorítsuk egymást!

ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok,

szülés film: kilencedikén elméletileg lesz egy tali, ahol gyöngéd szüléses filmeket lehet nézni és megbeszélni. Nem a sokkoló és kiábrándító fajtából, hanem olyan filmeket nézhetünk, ami kedvet csinál, bátorít :)
Még nem tudom a pontos időpontot (csak a 9-e biztos) de majd szólok, ha érdekel valakit.

Mamy,

Én is alig bírok enni, pár falat után már rosszul vagyok. Pedig nagy zabás voltam ám :oops: Viszont egyenlőre 4 kg-ot híztam, és ebből Peti 80 dkg :lol: :lol:

Boróka,
Sajnálom, ami a bokáddal történt. Figyelj arra, hogy amikor csak teheted, polcold fel, és bár furán hangzik, de a szív irányába történő masszázs segítségével hamarabb lemegy a duzzanat. Még jó, hogy nem történt nagyobb baj, pocakkal az ember már nehezebben lavírozik :roll:

Bettus,
Nem is kérdeztem, hogy voltál-e előkészítőn tegnap (én sajna magoltam) :( Ha voltál, mi volt a téma? Lesz még előadás?

Prisz,

Üdv és gratula a kisfiúhoz. Hol fogsz szülni? (bocsi ha már írtad, de gyorsan futottam végig a hsz-okat)

Tetőtér: újabb fejlemények. Az öregasszonyok most kiatlálták, hogy annak idején, amikor a közgyűlésen határoztunk a tetőtér beépítéséről, ők úgy gondolták, hogy csak a mi részünket építjük be, nem azt a területet, ami a lakásunk felett van (jelzem, a határozatban az van írva, hogy a lakásunk feletti rész, ami egyébként 15 nm-rel nagyobb, mint a tulajdonrészünk a padlásból, ráadásul, azt az előzőtulaj már meg is vette, még ha áron alul is) Szóval, ők nem tudták, hogy ezzel az ő lakásuk értéke csökken (?) és most "valakinek" kártalanítani kellene őket. Mondtam nekik, hogy o. k , tárgyalhatunk, de akkor vegyék tudomásul, hogy mivel mi beázunk és a tetőt ki kell javítani, ezért ha anyagi igényeik vannak, akkor én is benyújtom a számlát a tető felújításával kapcsolatban, hiszen az alapító okirat szerint is, a tető szerkezet közös tulajdon, nem vagyok köteles saját költségből javíttatni. Ezt meg persze nem értik, már hogyan lenne közös tulajdon, amikor felettünk van.... Annyira buták és rosszindulatúak szegények! Viszont teljesen kikészítenek, a pulzusom most is percekig 180-as volt. :evil: :evil:
sz_kata
 
 


Gabi,
lázmérő :roll: :?: Majd elválik...
Idő itt elég OK, szél alig. Igaz, mi szélcsendes részen lakunk, a tegnapi fanyűvő orkán ezért is ment meglepetésszámba...
Jó lenne, ha tudnál jönni...

Dorka,
bokarándulás :cry: Végül is tudsz jönni holnap?
Szülésfilm: sajna, ismerem magam annyira, hogy engem elriaszt az ilyesmi. Vérvételnél se nézek oda soha, a másénál sem, nemhogy amikor tőlem veszik :oops: A gátmetszés premier plánban mutatva aljasság szerintem.

Sz_Kata,
gyengéd szülés... hm... ez mit takar voltaképp? Gondolom, nincs gátmetszés, fogó, burokrepesztés... De azért a szülés az szülés, akárhogy is vesszük :D

Én úgy fogom fel az egészet, hogy kell ahhoz, hogy a bébik megszülessenek, aztán kész. Amíg pedig nincs itt az ideje, igyexem minél kevesebbet gondolni rá. Elmentem persze a felkészítőre, meg vannak alapfogalmaim a dologról, és ha lehet, a minél természetesebb utat szeretném választani, a relaxációt és a légzést is gyakorlom, viszek olajat a gátvédelemhez, fogadok szülésznőt stb., de a lényeg, hogy a babák biztonságban, egészségesen jöjjenek a világra. Az én igényeim csak ezután jönnek.

Tetőtér:
van ügyvédetek? Tárgyaljon az a nyanyákkal! Ezt komolyan mondom. Egyrészt rá hallgatnak, másrészt beijednek. Harmadrészt téged is meg fog nyugtatni. Részvétem egyébként az egész cécóért...

Kép
Ákata
 
 


Kezdek visszaolvasgatni,

Bunny,
fú, nem ér ilyen szomorú és megható stílusban írni. Potyogtak a könnyeim :cry:

A szalag miatt ne aggódj, szerintem annyira pici az esély, hogy valami baj legyen. A praxisos doki nagyon jó, tegnap nála voltunk, legalább 20 percig csak forgatta azt az izét a pocimon, mindent lemért és mindent megmutatott. Hogy ez mekkora élmény!!

Prisz,
Hát, én is úgy terveztem, hogy majd itthon kézimunkázgatok, lakberendezek stb, most meg totál leköt a tanulás, meg az építőanyagok után rohangálás, munkások felügyelete, ja és az internet :roll:

takarítónő: nálunk anyám meg anyósom állandóan takarítanak, ha meghívjuk őket :lol: Apósom, a múltkor, mikor ebédre jöttek, nekiállt pókhálótlanítani a plafont, mert zavarta... :lol: Na, engem nem, én nem bámulok felfele :oops:

babamocorgás: állítólag tök normális, ha front és időjárásváltozás idején a baba egy két napra "elbújik". Aztán meg csak pisloghatunk, mikor beindul :wink:

Vasárnap megyünk a munkatársakkal Tatára bulizni, de a faházban szerintem sz@rrá fogunk fagyni. Brrrr. Hol van már a nyár?! :?: :!:
sz_kata
 
 


Ákata,

Tetőtér: nekünk minden papírunk, engedélyünk stb megvan (komolyan, nem is értem, hogy gondolhatja valaki, hogy ekkora beruházásba belefogunk úgy, hogy az nem legális és nem engedélyezett...) Ezért az gondolom, ha valami bajuk van, fogadjanak ők ügyvédet, én felkészülve várom. Csak hát ez a folytonos akadékoskodás, keresztbetevés ez kikészít. Nehezen viselem a butaságot, az irígységet és a rosszindulatot. Ezekben minden megvan...
Ja, és a házban már egy csomó szépítgetést, felújítást csináltunk a saját pénzünkön, ami az ő lakásuk környezetét is szépíti. Ők soha semmibe nem adnak pénzt, mert ugye minek csináljunk, szépítsünk bármit is, úgyis meghalunk, viszont amint pénzt szimatolnak, már nyújtják a markukat. Hát, rossz szagot fogtak. :!:

gyengéd születés: ez a Leboyer nevű orvos írt erről egy könyvet. Tulajdonképpen, háborítatlan szülés. És igen, itt nincs gátmetszés, oxitocin infúzió, stb. Csak végtelen boldogság és harmónia. Láttam egy fotót egy nőről, aki ilyen körülmények között szűlt, és a kitolásnál az arcán nem fáhdalom, hanem boldogság és igen, gyönyör tükrözödik.
Nem tom ki hogy van ezzel, de én szívesen megnézek ilyen filmet, mert csak még inkább kedvem lesz a szüléshez. Tudod, hátha nekem is ilyen lesz. De azért, persze, a baba biztonsága az első.
sz_kata
 
 


Sz_Kata,
takarítás: nagymamámnak volt ez mániája, ha átjött a lakásunkba szittelni a macskát, míg mi nyaraltunk. Mostmár ilyen nincs (ház van, cica meg anyunál). Ha jönnek látogatóba, előtte kiturbózom a házat (ahogy férjem foglamaz), nehogy szó érje az elejét :D Valahogy nem szeretném, ha anyuék takarítanának, inkább a takinéni :lol: Nemsokára aktuális lesz az alkalmazása. Pókháló: a pók praktikus, megfogja a szúnyogot. A kutya is praktikus, mert megfogja a pókot, meg a hangyát. Csak a padlószőnyeg nem praktikus, mert azt meg a kutya sáros mancsa fogja meg... Ezért most kiköveztetjük az étkező-nappalit.

Kép
Ákata
 
 


Bettus:
Gratulálok az újabb orvosváltáshoz!
Látod én annak idején sugalltam Neked, hogy ne menj Mr. X-hez.
És az új dokinál a magán rendelő+kórházi Uh az két alkalomnak számított, vagy egynek fizetés szempontból?
Bocsi, de olyan kiváncsi vagyok.

Á_Kata:
Hogy tudok-e menni, az a programtól sé az időjárástól függ. Ha nem megyünk a telekre megyek, de ez sajnos csak szombaton derül ki. De azért megpróbálok menni!!!

Gátvédelem:
Hát ezen a téren elárulták a MÁV kórházas számokat:
Első szülésnél 5-10%-ban sikerül megúszni a gátmetszést.
Mikor ezt meghallottam bennem rekedt a szó. Azt mondta a szülésznő, hogy most hazdhatna, hogy 30%, de sajnos csak ennyi.

Nekem ez nagyon kevésnek hangzik. Akkor minek fárassztjuk magunkat gátmasszázsolajjal, meg egyáltalán miről beszélünk???

Simigai:
Köszi, hogy leírtad 2 napja a tapasztalataidat a dokiddal. Én is rájöttem közben, hogy a helyzet kulcsa a szülésznő. Úgyhogy már van is tippem kit fogok választani. Ja, és a MÁVban a szülésznő csinálja magát a metszést is - ez érdekes számomra! Ahogy az adott orvos szereti (végbél felé egyenese, avagy féloldalt hátra.)

Ciao,
Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sz_Kata,
az ügyvédet azért gondoltam, mert az egyszeri embernek az olyan tekintélyt parancsoló. Vagyis tán akkor befogják a szájukat. Tuti biztos vagyok benne, hogy ők nem fognak ilyesmire (mármint jogi tanácsadásra) költeni, legfeljebb az önkormányzatnál fúrhatnak titeket (az ingyen van). Érdemes talán megelőzni őket, és nektek elmenni az előadóhoz. Tyű, nem irigyellek... Anno gondolkoztunk ikerházban, aztán az ilyenektől való félelem miatt letettünk róla. Szörnyű, amikor akadékoskodó vénemberekkel kell vívni...

Gyönyörteljes születés: hát igen, én is ilyesmit kívánok magunknak...

Kép
Ákata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?