Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt hiszem szemészeti ügyben én vagyok a leilletékesebb, a férjem szemész :).
Anita!
A legjobb helyre kerültetek, mert Deák Ági nagyon jó szakember, kifejezetten gyerekszemész, és nagyon aranyos :). Nekem is ő nézte meg a gyerkőcöket, mert minden gyereket érdemes elvinni 2 éves kora körül szemészeti szűrővizsgálatra, legalábbis a szemészek szerint :). Ha kontaktlencse ügyben van kérdésed, akkor kérdezz nyugodtan, megkérdezem Miklóst, egyébként pedig a tapasztalataimról én is be tudok számolni, mert már 4-5 éve hordom, sőt volt hogy színe s lencsém volt :).

Mariann!
Valószínűleg nem termelődik már annyi tejed, és kezd visszaállni a hormonháztartásod a rendes kerékvágásba, megváltozott a tej íze, ezért választja el a lányod magát. Nagyon gyakran előfordul, emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod.

Lányok!
Segítsetek! Szandált akarok venni a lányoknak, csak nem tudom, hogy hol. Nem akarok 30EFt-ot rákölteni, Ugyanakkor meg az a baj, hogy 26-27-es kellene, de ez a határ a gyerek és a lányka között, és az egyikből már nem gyártanak ilyen méretet, a másikból meg még nem :( Úgyhogy nem tudom mi lesz :( Legszívesebben a 2 pántos sportos szandit venném nekik, de nem kapok sehol :(. Már teljesen elkeseredtem.

Csináljatok nekünk jó időt a hétvégére!

Nagyon jók ezek a csíkok az aláírásotokban, ha lesz időm én is csinálok :)

Most megyek még be kell fejeznem a vacsit Kókuszos csírke lesz epermártással

Melinda
hajme

Nem szeretem, hogy ilyen lentre kerültünk :(
hajme

Anita!
Tegnap írtam már, most látom, hogy nem ment át. (vagy kimoderálták :?: :) ) Annyira lassú megint ez a fórum. Most megpróbálom megint összeszedni a mondanivalómat.

A festékkel az átfutásokat úgy lehet csinálni, hogy egymás mellé cseppentesz a két színből, és fogpiszkálóval egymásba húzod. A fenti képen úgy látom, hasonló árnyalatú festékek vannak egymás mellé cseppentve, és hagyták simán összefolyni őket.
A maszkos mintám megvan, másolom a héten, és valahogy eljuttatom. Nem nagy, 13x18 kb. Én is sokat böngésztem a lap.hu-n, most már nincs rá időm. Ha a némós halak elérhetését meg tudnád adni, sokat segítenél!

Én jobban szeretem a közvetlen üvegre festést, más a festék, vékonyabb a réteg, finomabban lehet dolgozni vele. De van nekünk is lehúzható festékkel készült képünk, gyerekszobában az jobban mutat.

A szemészettel kapcsolatban írtam, hogy itt nyíregyen az sztk-ban nagyon aranyosak, kedvesek, türelmesek, mindig jó érzéssel jöttem el. Mi évente járunk kontrollra, és Deák Á. a kezelőorvosa. Egyszer helyettesítette valaki, egy idősebb nő, ő is rendes volt. Deák Á. meg különösen kedves, türelmes, igazi gyerekorvos.

Voltunk ma megint az élményben, és felfedeztem az öltözőben egy pelenkázó helységet. Ez tök jó, szerintem itt egy fokkal könnyebb öltöztetni a kismanókat. Rengetegen voltak.

KépKép
simsi

Egész nap nem találtam a topicot :( Most is csak véletlenül vettem észre...
Jolka: Köszi Boti dícséretét! A vizsga....nem pengettem :( :D, de majd meglátjuk, írásban volt. Szombaton megint megyek! Pontosan nem tudom, mennyi a súlya, mert nincs mérleg, tanácsadásra meg csak jövőhéten készülünk, de olyan 8 kg. 3 hete volt 7.45kg :D
Tudsz vmi bővebbet erről a tornáról?

Anita: Örülök,hogy ilyen rövid időn belül kaptatok időpontot. Akkor biztos nincs nagy baj! Nem semmi,hogy ismeritek egymást Mariannal :D Nagyon ügyes vagy!

Mariann: Hogy vagytok? Ne idegeskedj! A lényeg,hogy biztosítsd Lininek,hogy kiegyensúlyozott baba legyen, ha tápival, hát tápival, istenem. Nem ő lesz az egyetlen! Fel a fejjel! Voltunk már csípőszűrésen, de majd 26-án vissza kell mennünk, mert még nem volt kifejlődve a csontmag. Ti?

Ildi: Ez azért már jó hír, hogy van pelenkázó helyiség!

Ágimanó már biztos réges régen babázik!

Ágiéknak milyen lehet Pesten?

Többiek?

Képzeljétek: Boti meg szopisztrájkot tart! Nem akar ciciből enni. Felhívtam a védőnőt, mert nagyon becsomósodott a mellem, meg egyre vacakabbul éreztem magam. Állítólag vagy a foga miatt, vagy mert érzi a változást rajtam (biztos fog jönni a mikulás). Az LLL honlapjáról megfejtettem,hogy valószínűleg tejkövem van, és ezért mindig elzáródik az egyik kivezető nyílás, így ha még nem is eszik Boti, könnyen elzáródhat a csatorna. Másfél órás kemény meló volt (a honlapon leírták mit csináljak, mert egész nap hiába próbálkoztam mindennel), de sikerült eltüntetni a csomókat!

Jó éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!
Megőrülök már ezzel a fórummal komolyan mondom :evil:
Este sem és még 10 perccel ezelőtt sem volt meg a topic!!!100-szor végigmentem az oldalon,gondoltam hogy megint lejjebb kerültünk,de ott sem volt csak az a régi ahová írtam!Erre most benézek és megvan :roll:
Anita!
Köszi hogy hiányolsz minket :)
Csak hétfőn kötötték be a netet,tegnap este már akartam írni de ugyebár nem jött össze!
Eddig jó itt lenni,persze jobban örülnénk neki ha nem tizen akárhány fokok lennének :? Éjszaka is rendesen hideg volt,ha ma is ez lesz be kell kapcsolni a fűtést!Azért ez szép ahhoz képest hogy mindjárt június!
Balázs is sztrájkolt egyszer!Majdnem 2 napig tartott :( 3-4 hós lehetett,pont úgy mint Boti!Éjszaka is alig akarta elfogadni,már teljesen ki voltam bukva,állandóan fejtem,éjjel-nappal,aztán visszatért szerencsére a cicihez :D
Nem is tudom mit írjak,az idő miatt szinte sehol nem voltunk!
Szombaton voltunk fradi meccsen,az első félidőt végigülte,aztán mászkáltunk vele,nem is maradtunk végig!Aztán Tóth Vera koncertre mentünk de elkezdett esni az eső és hazajöttünk!
Gyereknapon kimentünk a városligetbe,szakadt az eső így hazajöttünk!
Tegnap vettünk neki egy szupi ülést,a régit meg eladtam!Ki se akar belőle szállni :)

Most mennem kell,mert kiborította a nasiját és úgy látom szét is morzsolta mindenhol :?
Próbálok majd gyakrabban jönni,de már nincs annyi időm!

Ági
csagi

Sziasztok!

Hát igen, végre megvan a topik. Azért nem találtátok, mert nem is volt meg, Jolka intézkedett a szerkesztőnél.
Én már nagyon unom ezt a hülye időt, remélem, délután legalább tudunk menni sétálni. Bence nyügös, jön a foga, de még nem látszik, csak az, hogy az egész ínye meg van dagadva.
Nem tudom, írtam-e itt a topikon, de akit érint, az amerikai bababoltban a Kecskeméti bébiétel 129Ft, majdnem a duplája máshol. Bence ezt szereti, és szerintem is finomak, mi fel is tankoltunk ma.

Mariann! Szerintem se izgulj a kevés tejcsi miatt, a 4 hós kor állítólag az, amikor megugrik a szükséglet. De ha tápszerrel pótolod, akkor nem fog több termelődni, legalábbis én így olvastam és tapasztaltam.

Melinda! Én is szeretném, hogy jó idő legyen hétvégére, szóval veletek szorítok. Egerbe mentek, ugye?
Hát igen, jól lecsúszott a topikunk, én sem örülök neki.

Ági! Örülök, hogy jól érzitek magatokat Bp-n, az idő itt is szörnyű:-((

Anita! Erről a tejkőről még nem is hallottam, jó hogy megtaláltad, mi a baj.

Ildi!
Anyukám is mondta, hogy van pelenkázó, mert ők voltak az ovival, de én nem találtam. Mondjuk szerintem így sem érdemes menni, amíg nem ül és áll a baba stabilan egyedül.

Szép napot nektek: Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Ági!
Örülök, hogy jól érzed magad. Gondolom, azért más, de legalább többet vagytok együtt, hármasban.
És hogy tervezed? Mikor keresel munkát? Majd csak, ha 3 éves lesz Balu? Vagy beválllatok egy másikat?

Anita2!
Én is kontkatlencsés vagyok, már gimis korom óta. Szemüveget csak estére veszek fel, csak és kizárólag itthonra. Volt már mindenféle lencsém, még a színeset nem próbáltam, de lehet nem is lehetne, mert nekem nagyon rossz a szemem. Ezért is kellett császározni.
Ja, és ne aggódj, mind kiakadunk néha, mert már unjuk az itthonlétet, a házimunkát, a gyereknevelést. Valljuk be őszintén, nem eég változatos. De akik meg már nem tehetik ezt, azok meg ezt sírják vissza. Mi is vissza fogjuk, gondolom. Amúgy én meg téged és melit csodálom, hogy hogy bírjátok 2 ill. 3 gyerekkel, mert én egyelőre el sem tudom képzelni, hogy mit kezdenék többel. Meg hát, így, hogy már biztos, hogy visszamegyek dolgozni, nem is lesz rá alkalmam megtudni, mert Flóra tutira ovis lesz és én rendszeresen szeretném is hordani, mire a tesó megjön. Éppen tegnap beszélgettünk róla a párommal, hogy újra kislányt szeretnénk és már a név is egybehangzóan megvan, Kamilla lenne.A végén lezs egy egész virágoskertünk. :)

Jolka!
Torna szupi volt, megyünk legközelebb is. Mondjuk 3x2-en voltunk, de legközelebb szerintem többen elszünk, mert mindnekinek mondjuk, hogy érdemes. Sárika volt és Eszti, meg a mamák.
Vajda Tünde gyógytornász tartja. Szakmailag is nagyon ott van, és a gyerkőcök nyelvén is jól ért.
Először bemutatkoztunk, kitöltöttünk egy kérdőívet, utána jöttek a feladatok, amit ő is egy babával (játék) mutatott be. Nem baj, ha a gyerek csak sétál avgy játszik, attól anya még tornázik, aztán előbb-utóbb majd a gyerek is bekapcsolódik, ha látja, hogy csináljuk-ezt mondta ő. A végén pedig vonatoztunk tündérországba, fújt nekik szappanbuborékot és azt kellett elkapni. Na, erre mind nagyon aktívak lettek.
Hangulatos és kellemes egy óra volt.
Flóra az elején tornázott velem, de utána csak szaladgált, de a végén vonatozott és buborékot kergetett.
Legközelebb is megyünk.
Ja, naygon keveset kell emelni őket és csak akkor, ha akarod. Semmi sem kötelező. És a végén volt egy pár gyakrolta vcsak nekünk: tratásjavítás, hátgyakorlat és hasizom. :)
Ma nem mertük megkockáztatni, pedig akartuk, csak tegnap 2x is eláztunk, úgyhogy elég volt belőle.

Egyébként mindnekinek mondom, hogy tök jó kis csoportok indulnak a Vasutas-ban: callanetics, jóga, baba-mama torna, kismama klub, hastánc (hú, ez engem nagyon érdekel), salsa, stb.

Annamari!
Te találtál végül callanetics-et?

Tündi!
Rég voltál erre, mi van veletek?

Képzeljétek!
Tegnap voltunk vacsorázni. A Krúdy-Vígadóban. Na, nem azért, mintha ilyen jól menne a szekér, csak volt oda (és még maradt is) utalványunk. Annyira jól főznek, mint sehol és most már így értem is, hogy miért olyan rohadt drága.
Na, nem ez a lényeg, hanem, hogy mi úgy szeretünk enni, hogy 18-ig letudjuk, mert már megszoktuk és talán egészségesebb is, mint később, szóval tök egyedül voltunk és a pincérek is csak néztek, mikor 17-kor azt mondtuk, hogy na, akkor mi vacsorázni szeretnénk. Elég muris volt az egész.
Mindenesetre jól éreztük magunkat és a pincéreken sem lepődtünk meg, tkp. már hozzá vagyunk szokva, hogy néhány helyen hülyének néznek bennünket a korai vacsorázásáért. :D :D :D

Ja, a fellépés szuper volt, vittünk nekik ajándékot. De ők is adtak nekünk! Gyereknapon!! :(Készítettek nekünk gyertyatartókat, teknőst és halacskákat. Nagyon meghatódtam, könnyeztem is. És van egy kis kedvencem, imádom, legszívesebben hazahoznám. De persze neki isvan anyukája. Így csak össze-vissza puszilgattam :)

Mit gondoltok:már örökre ilyen pocsék idő lesz? :(
nycsilla

Meli!
Még azt elfelejtettem, hogy a színes kontaktlencsét is legyártják akármilyen dioptriával?
Egert én is imádom, érezzétek jól magatokat!
nycsilla

Sziasztok!

2006. május 10-én édesanya lettem!
Lányom Dóra 4000 grammal és 56 centivel született!
Jól vagyunk, minden rendben.
Puszi mindenkinek!
ágimanó1

Sziasztok!

Engem kikészít ez rossz idő teljesen. Ma csepergett az eső, de azért is lementünk sétálni, Manó nem ázott. Remélem délutánra le tudunk menni egy kicsit játszani.

Csilla!
Legközelebb, ha minden igaz mi is megyünk tornázni, de Márk még mindig elég taknyos. Nagyon sajnálom szegényt, alig tud aludni miatta. Pedig állandóan szívom és csepegtetek bele. Tegnap éjszaka is állandóan felkelt. Remélem hamarosan jobban lesz.

Mennyi is lesz most már a torna ára? Mindig kedden 15 órától lesz?

Manó mostanában utál a kádban fürödni, pedig most még nem is csúszott bele. Beleteszem a vízbe, akkor egyből elkezd ordítani. Fogalmam sincs, mi lehet a baj, próbálom játékkal elterelni a figyelmét, de semmi. Bezzeg, ha én fürdők, akkor állandóan ott van a kád mellett és pancsol. :)

Mi az ünnepekre itthon maradunk. :( De pár hét és megyünk a
Balcsira, ha minden igaz.

Fürdőbe már az én gyerekkoromba sem lehetet a felnőtteknek bemenni a gyerekmedencébe. Csak a lábáztatóig lehetett menni. Ha valaki csak bement a gyerekért, egyből sípoltak. :) Sok felnőtt medencéből pedig a kicsik vannak kitiltva. Valahol meg is lehet érteni, ők még nem tudják magukat megvédeni. Mi biztos megyünk majd a sóstóra, de az élményfürdőt egyelőre kihagyjuk.

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Ágimanó!!!

Gratulálok a picilányhoz!!!

Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!!!

Ha lesz időd, gyere élménybeszámolót tartani.

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Örömmel értasítelek benneteket, hogy 2006. május 10-én édesanya lettem!
Dóra kislányunk 4000 grammal, és 56 centivel született.
Nagyon édes kis tünemény. Jól vagyunk,
Puszi mindenkinek.
Már nem is tudom használni ezt az oldalt. Kicsit megváltozott.
ágimanó1

Ágimanó!
Szívből gratulálunk és jó egészséget! Ha tudsz majd mesélj a részletekről! :)

Hajme!
Írtam Neked privit! :)

Simsi!
Köszi az üvegfestős segítséget. Valami ilyesmire agondoltam én is í színátmenetes dolognál. Mindjárt küldöm a linket is a némo-s sablonokról.

Jolka!
Azt hiszem talán Te kérdezted korábban hogy hogy becézzük Kornélt? Anyósom ragasztotta rá a Kornélka nevet és ezt előszeretettel használja Dominik is. Néha én is. De általában én maradok csak a Kornél-nál vagy Kornél bébi elnevezésnél. De szokott néha Sanyi és Sanyi papó lenni, mert annyira hasonlít apukámra. :)

Hú lányok! Ez az idő már tényleg borzasztó. Muszáj voltam már délelőtt elmenni a boltba, meg hűtő, mélyhűtő csont üres. De így se sokra jutottam, mert a bicaj nem sokat bír, de 6000ft-to így is otthagytam a Penny-be. És persze még anyóséknak is kellett hozni kenyeret, tejet meg apósnak sört. Ezek pont nagy terjedelmű áruk.
Most adtam be fotókat a Rossmann-ba, ha esetleg holnap készen lenne, még futnék egy bevásárlós kört.
Hát halljátok szégyen vagy sem, én már tegnap előtt visszakapcsoltam a fűtést. Még jó hogy ilyen egyszerű a rendszer, csak egy kattintás. :) Épp csak felmelegíti és megforgatja a vizet, máris 2-3 fokkal jobb az idő. Pont ennyi kell. Mert két gyerekkel egész nap bezárva lenni. Semmi mozgástér, naná hogy fázunk.....bár én annyira nem, emrt mindig pólóba flangálok, még kint is. :)

Na most megyek, folytatom a barátnőmnek a hagyományos írott levelet. :)

Puszika

KépKép
KépKép
nagy_anita

Simsi!

Itt a link. Bal oldalt tudod kiválasztania Nemo-nál. De gondolom innen már eligazodsz.
http://gportal.hu/portal/windowcolor/

Itt is van még Némo-s:
http://www.hugolescargot.com/colo%20nemo/nemo.htm

Ez is sablonos oldal. Bár ezen Némo-t nem találtam. Kicsit nehéz rajta elmenni, mert Hollan nyelvű, de pár klikkelést megér.
http://www.internetwijzer-bao.nl/defaul ... .asp?id=34

Ez egy nagyon király oldal, vagy 2 napja találtam.
http://chantalstainedglass.50megs.com/1suncatchers.html
Ráklikkelve a mintára, ki lehet nyomtatni színesben és megadja hozzá a sablont is. :)

Némo-s:
http://www.nemofriends.com/modules.php? ... mine&cat=3

Jó válogatást!

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Ágimanó!
Mi is gratulálunk a kislányodhoz, sok boldogságot és sok tejcsit kívánunk Nektek!

Tünde!
Hol vagytok? Régen írtál! Hogy van Zalán?

Egy kép Bencéről, itt épp apukámmal kukucsol, nagyon élvezi.

Kép

Kép
ppetra

Sziasztok!

Ági! Gratulálok, legyen nagyon sok örömötök a kis csöppségben! Majd ha lesz időd, rakhatnál fel róla képet.

Petra! Ádám is szeret kukucsolni. :D

Most a rugós hinta a kedvence, csak úgy ugrál benne! :lol: Olyan édes! Ma, amíg főztem a vacsit, elaludt benne. :D Már nagyon fáradt volt, napok óta alig alszik napközben, ezért estére nagyon kimerül. Ma még ráadásul vásárolni is jött velünk, gondolom ez az élmény is lefáraszthatta.

Szombaton megyünk esküvőre. Nem irigylem szegényeket, hogy ilyen sz*r idő lesz. Nekünk szerencsénk volt, szinte pont egy éve. Vasárnap lesz az első házassági évfordulónk. :)

Csilla! Szégyellem, de még mindig nem bírtam rávenni magam a tornára. Lehet rábeszélem az egyik barátnőmet, hogy jöjjön el velem. A Vasutas jó is lenne, régen is oda jártunk. Igaz akkor közelebb laktam hozzá...

Egyik kedvenc képem, most sikerült átraknom sz.gépre a telcsimről:
Kép

Üdv mindenkinek, Annamari

Ádimama

Jó reggelt Mindenkinek!

Kornélka bébink ma fél éves!!!!!!! Hihetetlen hogy rohan az idő!!!!!

Annamari!
Viszitek Ádámot is a lagziba?
Mi is hivatalosak vagyunk egy lagziba, majd júli 29-én, de Kecskeméten lesz, ami autóval kb 3,5 óra. Igaz, Kornél már 8 hónapos lesz, de visszamondtam a meghívást. Még túl kicsinek tartom hozzá. Lehet nem bírja ki se a polgári se a templomi esküvőt, ha emg kint kell megvárnom míg a többiek bent nézik a szertartást, minek mentem?! Azt hiszem a hangos zenebonát se igen venné jó néven. Járni még nem fog tudni (bár a mellékelt ábra szerint lehet hamarabb fog járni mint Dodi), tehát cipelni kell. És elég kis dübbencs. A nyála patakokba folyik, már most 5 perc alatt képes totál eláztatni a ruhámat, ha fogdosom. Na hirtelen több negatívumot nem tudok felhozni. Ja! És ott van még a szoptatás, meg az éjszakai ébredés.....Persze minden vágyam volna egy kis kikapcsolódás, de sajna le kell mondjak róla. :(
Bár gondolom Nektek helyben lesz a lagzi, az valamelyest megkönnyíti a dolgot! :)
Jó szórakozást Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon tetszik a lábkidugós fotó! :)))))

Na és Bencéről ez a fvigyori kép! Akarva akaratlanuk én is elkezdek vigyorogni, emrt arra késztet! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Remélem ma már nem esik és kisüt a nap! Vagy ne reménykedjek?!

Üdv

KépKép
KépKép
nagy_anita

Tünde! Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Anita: Hihetetlen, hogy már ennyi idős Kornél bébi! :) Boldog feledik szülinapot Neki!

Petra, Annamari: szenzációsak a képek!

Ágimanó: Szívből gratulálunk mi is! Majd gyere, mesélj!

Ági: Szuper, h eddig minden ok!

Az időjárás továbbra is siralmas... :( Azért szép napot!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Tündi, boldog névnapot!

Anita2! Kornélnak boldog feledik szülcsit! Ádám holnap hét hónapos, hihetetlen!
Tiszalökön lesz az esküvő. A szertartásra csak akkor viszem, ha jó idő lesz, bár erre nem sok esélyt látok, úgyhogy a nővérem fog vigyázni rá. A szertartás után hazamegyek, és a vacsira akkor megyek vissza, ha elaludt. Nem szokott éjjel gond lenni, remélem most se lesz. Nem tervezzük, hogy reggelig mulatunk, úgyhogy szerintem az első ébredés előtt még aludni is tudok majd. Vagy két hete a főiskolai csoporttalira is el tudtam menni. Persze nem olyan buli volt mint régen ( 8) :lol: ), de jó volt kimozdulni.

Mindig elképedek, hogy milyen nagy babáitok vannak! Kornél is hatalmas, Boti meg óriási! Vagy Ádám lenne túl kicsi? Én nem látom soványnak, de Boti 3 hónaposan nehezebb nála... :?: Vagy amíg nem eszik szilárdat, ne is várjak nagyobb hízást? Jövő héten kezdjük a gyümipépeket.

Üdv, Annamari

Ádimama

Annamari!

Kinek lesz a lagzija, ha szabad kérdeznem?

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Annamari!
Tényleg édi ez a tappancsos kép és a kis vigyorizós is! Boldog házassági évfordulót kívánok nektek!
Megnéztem a rugós hintát a neten, még nem is láttam ilyet eddig. Hogy kell használni? Leér a lába és lökdösi magát, vagy hogy?

Anita!
Én is boldog feledik szülinapot kívánok Kornélnak!

Tünde!
Nagyon boldog névnapot kívánok!

Talán ma kicsit jobb idő lesz, itt legalábbis süt a nap, igaz, még csak 18 fok van. Jó lenne már kicsit többet kint lenni.
Petra

Itt épp apukám eteti, nagyon tud pofákat vágni:-)
Kép

Kép
ppetra

Sziasztok!

Először is minden ünnepeltet köszötnünk szerettetel: Tündnek boldog névnapot, Annamariéknak még sok boldog együtt töltött évet, Kornélnak meg jó egészséget!
Ja, és minden kép imádnivaló, szebbnél szebbek ezek a rosszcsontok.

Annamari!
Nem azért kérdeztem a tornát... Hanem, hogy sikerült e találnod. Egyébként ha érdekel, akkor küldök egy számto és meg tudod kérdezni, hogy ki tartja.

Jolka!
A torna ára 4+1 alkalom 3000 forint. Ez bérlet tkp.
Pont most vounk lent Eszterékkel és megbezséltük az órát, nekik is nagyon bejött. Mondjuk Eszetr már olyan nagy és tök ügyes volt, a másik kettő még inkább téblábolt.

Anita2!
Én elmennék a lagzira!! Muszáj kikapcsolni nekünk is néha!!
Úgy csinálnám, hogy vinném anyut vagy anyóst és ők vigyáznának rá, míg mi táncolunk. Szoptatni meg mégy, ha felkel.

Petra!
Voltatok úszni? Mi már csak pótolni megyünk, de azt hiszem, már írtam ezt. Ja, és ha jobb neketk a 10 óra, akkor felajánlom, hogy átmenjetek a helyünkre.
Képzeld!
Voltunk házakat és telkeket is nézni Kistelekiszőlőben és Nyírszőlőben. Hát a Kistelekiszőlősivel az a baj, hogy irtó nagy, 120-as. ki bírja azt felfűteni, így is yolan fagyos vagyok!! Nyírszőlőben pedig telkeket néztünk, még utána kell járni... OLyan tortúra...Meg Borbányán is vannak újak vagy félkészek, de oda csak hétvégén jutunk el. Nekem egyébként helyileg ez utóbbi jönne be.
nycsilla

Petra! Igen, úgy. Egy ismerősünknek is van, és ott is imádja a gyerkőc. Itt egy kép, pont nem látszik, hogy leér a lába, de el lehet képzelni :)
Kép
Ari az evős kép! :)

Csilla! Gondoltam, hogy nem azért kérdezted, inkább magam előtt szégyellem magam (de hülyén hangzik :D ), hogy ilyen lusti vagyok. Jó lenne, ha elküldenéd a számot, köszi.

Köszi a jókívánságokat!

Üdv, A.

Ádimama

TÜNDE!!!
SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS!!!

Bocsi, ha tudtam volna hamarabb is megköszöntelek.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

De hülye vagyok!
Én aztán tudhatnám, hogy Tünde nap van. De még belefér:

TÜNDE! NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS!!!!!!!!

Üdv

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok,

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a jókivánságait.

Ágimanó,
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek.

Anita2,
Nagyon ügyes vagy, ami az üvegfestést illeti én is régen a gyerekem születése előtti életemben sokat babráltam vele, de az enyém nem volt ennyire látványos. Hihetetlen, h. már ti is betöltöttétek a fél évet, gratulálok.
Nem bánnám, ha irnál pár biztató sort, arról, h. milyen könnyű (?!) két gyerekkel az élet. Lassan nekem is barátkoznom kellene a gondolattal. Jolkával épp ma beszéltük, h. valószinű hajtépés a kezdeti időszak, de hosszutávon csak beérik a viszonylag kis korkülönbség 'gyümölcse'. Eredetileg nagy korkülönbséget szerettem volna a két gyerekem között, de most már nem. Főképp ha Zalán maradna ilyen viszonylag nyugis gyerek.
Ha beleszólhatok én is, akkor azt javaslom menjetek el az esküvőre, mert Kornél akkor pont abban a korban lesz, amikor még nem is fog örülten mozogni, de már jól elnézelődik. Mi Zalussal kb. akkor voltunk Alsópáhokon, amikor Kornél is végre (!) életében először mehetne esküvőre és mondhatom nekem előzetes félelmeimből semmi nem jött be. Szerencsére. Nagyon jó volt a gyerekkel az utazás és minden. Ha minden jól megy két hét múlva a Mátrába megint teszünk vele egy próbát pár napra. Most már nem az utazás, meg az idegen környezet miatt parázok, h. esetleg bekattanhat-e tőle, hanem, h. Alsópáhok óta lényegesen megnőtt a mozgásigénye és vajon a szállodai (retkes?) szőnyegen fog hancúrozni? Szóval ne foszd meg magatokat egy élménytől, ráadásul kikapcsolódás neked is.

Annamari,
Ilyen hintát hol lehet beszerezni? Szerinted igy 8 és fél hósan érdemes még venni? Nagyon tetszik a hinta, attól jobban pedig már csak Ádám.

Csilla,
A hsz-od hosszuságából is látszik, h. túl vagy a viszgákon :) . A jövő héten, ha az időjárás is megengedi mehetnénk sétálni. Többiek is gyertek. Újabb tali is lehetséges!
A Krúdy-ba még nem jártunk, mert amikor úgy indultunk el Sóstóra, h. oda megyünk még akkor is maradtunk a biztos 424-nél. Talán egyszer a Krúdy étterméig is eljutunk, de mi annyira pizzásak vagyunk, h. 10-ből 9-szer eleve pizzériában kötünk ki étterem helyett. Abból pedig kizárólag csak a Mozzarellába.
Házat inkább készen akartok venni v. bennetek van annyi szuffla, h. épitkezzetek? Nálunk csak és kizárólag előbbi jöhet szóba.

Petra,
Zalus is hasonlóan néz ki kajálás közben, most hogy elkezdtük a pohárból ivást meg még plusz két papirtörlő van átázva a nyakán :( . Háááááát, szegénykémet néha le lehetne fürdetni egy-egy evés után. Ezt a műanyag valamit ami Bence nyakán is van a férjem kinzásnak tartja, ugyhogy csak ritkán teszem a nyakába (ha ő nincs itthon, csak akkor 'kinzom' a gyereket), de ha ez nincs, teljes arzenált kellene rajta cserélni evés után.
Mikor költöztök?

Melinda,
Kívánom legyen jó időtök a hétvégén. Holnapra pocsékot jósolnak, talán utána :?:

Tünde
tuzal

Tünde! A hinta neve Balla Balla, CAM márkájú, és szerintem minden nagyobb bababoltban kapható. A férjem Miskolcon vette. 1 éves korig v. 12 kg-ig lehet használni. És köszi a dícséretet :)

Egyébként mi sem akarunk nagy korkülönbséget, 2-2,5 évre gondoltunk. Mi is építkezni fogunk, jó lenne, ha az "új gyerek" már oda érkezne. :)

Üdv, Annamari

Ádimama

Annamari,
Köszi, majd utánanézek, biztos lehet itt Nyh-án is kapni.

Képzeljétek a topicunk kezdeti időszakába beleolvastam. Nagyon érdekes. Hol lehetnek ezek a régi tagok? Ha olvastok jelentkezzetek (nagy imrene, kayo...)! ANita2, a kép alapján gondolom, h. te voltál babci?

Képeket amugy hogy lehet feltenni, cserélni? Egyáltalán a profilba módosítani dolgokat?

Tünde
tuzal

Sziasztok!
Tünde!
Nagyon Boldog Névnapot kívánunk(szokás szerint későn :oops: ) :D
Anita 1 és 2!
Nektek is Nagyon Boldog Névnapot :D

Ilyen hintát ha jól emlékszem az amerikai bababoltban is láttam!
Nagyon szép mindenki babája,nem is térek ki külön mindre most.De tényleg olyan furcsa hogy nemrég izgultunk itt értük mi "vének" hogy minden rendben legyen a szülésnél stb....és most már milyen nagyok :shock: :D
Csilla!
Azt hiszem te kérdezted hogy mi lesz most munka vagy gyerek!Hát szívem szerint gyerek lenne,de az eszemre kell hallgatnom,és az azt mondja hogy nincs még itt az ideje!!!!!Ha végre nagyjából minden a helyére kerül akkor nekiállunk végignézni az összes bölcsit a kerületben és ami minden elvárásnak megfelel oda fogjuk beiratni Balázst!Persze egyáltalán nem biztos hogy lesz hely,de ha mégis akkor szeptembertől bölcsis lesz a drága!Megvárom hogy fog-e neki tetszeni,ha igen akkor keresek munkát(itt azért nem olyan nehéz),ha nem akkor nem fog járni és kész :D
Tünde!
Hogy lehet vissza menni?Én az előző oldalra sem tudok visszalépni még mindíg nemhogy az elejére :oops: És színes betűt hogy lehet?
Megyek főzni,mondjuk maradt még tegnapról,de most úgy megennék egy kis újkrumplis galuskát uborkasalivan :)

Ági
csagi

Sziasztok!

Már megint szörnyű idő van, azt hittem, már marad a jó idő, tegnap olyan szépen alakult.
Én is megnéztem az első oldalát a topiknak, Anita, te indítottad? Nem semmi.

Aniták!
Mi is boldog névnapot kívánunk Nektek!

Tünde!
A profilba csak nagyon kicsi képet enged betenni, inkább mellékletként tegyél be az üzenetbe. Bencét egyáltalán nem zavarja a műanyag előke, néha nyafog amíg felteszem, de evés közben egyáltalán nem foglalkozik vele, csak néha rágcsálja. Amikor egy pohár vizet magára önt, nagyon jó, hogy ez van rajta.
Nyár vége felé fogunk költözni, már alig várom. Jó anyáékkal, de azért mégis jobb a saját lakásban. Én is a kis korkülönbségre szavazok, bár eleinte biztos nem lesz könnyű, mi úgy tervezzük, hogy Bence 2,5 éves lesz, amikor megszületik a tesója.

Ági!Színes betűt ott kell, ahol írod az üzenetet, ott van, hogy betűszín. Az oldal tetején és alján is van egy olyan, hogy "Ugrás a köv. oldalra", és ott kiválasztod.

Csilla! Nem voltunk úszni, mert Bence taknyos. Lehet, hogy csak a foga miatt, de inkább nem mentünk. A 10-es csoportban mennyien vannak? Lehet, hogy jobb lenne itt maradnunk,mert itt szinte mindenki új, vagy minden csoport ugyanazt csinálja?
Nekem Nyírszőlős is tetszik, Borbánya kicsit zsúfolt, legalábbis amennyit én láttam belőle. Ezek szerint mégis kirángatod a férjedet a belvárosból?

Annamari! Jó ez a hinta, én is megnézem majd az amerikai bababoltban. Bence úgyis egy kis örökmozgó, biztos élvezné. Merre fogtok építkezni? Meg van már a telek?
Petra

Kép
ppetra

Petra!
A 10-es csoportban változó a gyerkőcök kora és régiek meg újak is vannak. Egyébként midnen csoportban külön foglalkozik az újakkal Zsuzsi.
Borbánya zsúfotabb tényleg, de nemsokára szerintem Nyszőlő is iylen lsz, emrt midneki igyekszik a városszélére avgy még messzebb, ami persze érthető is.
Ami a férjem illeti legnagyobb megdöbbenésemre totál lelkes, úgy látom jobban izgatja az építkezés, mint a kész vásárlása. Hétvégén megyünk megnézni azért a borbányai kézs ill. félkész házakat, majd jövök, hogy mi volt. Amúgy nem tudom, mi lelte. Mostanában amúgy is olyan rendes, alig káromkodik (pedig idegbeteg típus), sőt még a takarítástól is megkímélt: tegnap volt nálunk egy lány és 2 hetenete fog is jönni. Nincs többé derékfájás!! Azért ne ítéljetek el, kérlek benneteket, nem az én ötletem volt és enm vagyok sznob sem. :(
Nem tudom, mi lett szépségverseny eredménye. Megosztod velem / velünk?

Tündi!
Jó lenne a séta, de ki tudja mikor. Még hétfőig végig esőt mond. Már idegroncs vagyok, a gyerek folyton sír, hogy babababa és mutogat a játszótérre, mert az egyik ablakunk éppen odanéz. Brűűű!
Ja, és a fent vázoltaknak megfelelően nem dőlt el, hogy építkezés vagy vásárlás. Én építkezni utálnék, de a család többi tagja erre szavaz. Ki tudja???? Itt lennei már uuuuuutálok!!!
És végre teljsen világosan és érthetően elmagyarázták a szocpolt az OTp-ben, úgyhogy most már azt is tudom,ami eddig sötétség volt és kérdéses.

Anita 1 ,2!
Nagyon boldog névnapot mindkettőtöknek!
Tartjátok? Barátok? Család?

Ági!
Klassz, hogy jól érzitek magatokat! Mit csináltok, míg apa dolgozik? Felfedeztétek már a környéket? Bírsz tájékozódni? Én mindig olyan muja vagyok Pesten!

Cs.
nycsilla

Sziasztok!

Aniták! Sok boldog névnapot!

Tünde! Az ismerősünk is itt Nyh-án vette a hintát, azt hiszem a Buszcsával szembeni bababoltban.
Petra! Szerintem is élvezné Bence.
Telek ki van nézve, Sóstó-Nyírszőlő határán. Már csak azt várjuk, hogy megkapjuk a hitelt, és belevágunk.

Ági! És Balu hogy érzi magát? Nem hiányzik neki a régi hely?
Az oldal tetején vannak az oldalszámok, ott tudsz visszamenni az elejére.

Csilla! Az én férjem is nagyon lelkes, azt mondja, rájött, hogy imád építkezni. Tavaly újítottuk a nyaralót, és az elég jól sikerült, szerintem emiatt van beindulva :lol:
Miért ítélnénk el? Hozzánk is jár egy nő, hetente egyszer, szerintem manapság már semmi különös nincs ebben. És nem én találtam ki, hanem a férjem.

Jövő hét közepe felé jövök legközelebb, megyünk T.lökre. Nem bánnám, ha normálisabb idő lenne...

Üdv, A.

Ádimama

Köszönöm szépen mindannyiótoknak a névnapi jókívánságokat!
Tanulva "ünneplünk", holnap ismét vizsga.

Anita2: Boldog névnapot kívánok! :D

Sziasztok!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Aniták,

Isten éltessen benneteket sokáig.

Zalán & Tünde
tuzal

Anita!
Nagyon köszi a linkeket, klassz képek vannak rajtuk, pedig éppen csak belenéztem. Majd hétvégén visszatérek. Ez az Anyko-oldal új nekem, de nagyon jó, itt nézegettem a legtöbbet. De felfedeztem olyan képeket is, amit már láttam más oldalon, csak itt nem az egész kép volt, hanem egy részlete. Nekem a kedvenc oldalam egy osztrák volt, valami 8ung a neve, most nem tudom, mert a régi gépemen volt a kedvencekben. Nem tudom, megvan-e még. :?: :?:
Találtam Némós képet is, Bence kiszínezte :) Ő azt hiszi, hogy direkt neki nyomtattam kifestőt :) Üvegfestésre így is használható.
Megvan a maszk-os minta, lemásoltam, írj egy üzit, vagy a simsi01 kukac citromail-ra, a címedet, és akkor elküldöm levélben. (sajnos a mintagyűjteményem is a régi gépen van, és azon most nincs internet. Éppen meg tudnám oldani, hogy elküldöm e.mailben, ha úgy jobb, de most a posta egyszerűbbnek tűnt)

Rugós hinta nekünk is volt, mind a két gyerkőc imádta, csak a védőnéni nézett ferde szemmel, hogy hogy lehet így fellógatni szegény gyereket, stb. stb. igazából már akkor sem értettem, hogy mi a baja. Tök jól elrugózott benne a gyerek, és kacagott nagyokat.

KépKép
simsi

Sziasztok Lányok!

Nagylevegő…..most hosszú leszek!

Először is köszönöm Mindenkinek a névnapi üdvözleteket!

Anita! Én is kívánok Neked sok boldog névnapot!

Már tegnap nem értem ide. Na egyelőre semmi nagy felhajtás nem volt, ma készülünk majd tartani.
Egy gyümitortát sütöttem tegnap, mert gondoltam, ha valaki ebbe a pocsék időben mégiscsak betoppanna, legyen mivel megkínálni (sütit szombatra rendeltem). Úgy látszik jól működött a 6. érzékem, mert pont azok jöttek, akikre gondoltam, hogy esetleg beesnek péntek este az ajtón.  Jót beszélgettünk, és kb vagy 1,5 óra múlva megszólal Kriszta barátném, hogy nem ma van Anita nap? De mondom igen. Hú azt mondja milyen égés, hogy nem is hoztak semmit. Én meg mondtam hogy nekem elég ajándék a társaságuk is. Tényleg! Úgy ki vagyok mindig éhezve egy kis társaságra, beszélgetésre (ha a barátnőmnek is írok hagyományos levelet, nekem egy csomag levélpapír meg se kottyan  ). Bár tegnap este nem voltam vmi jó társaság. Ugyanis már csütörtök óta fájdogált a hasam, ami tegnap este a tetőfokára hágott. Muszály voltam bevenni egy Panadolt. Már kezdtem izgulni, hogy vmi baj van, de tegnap este kiderül a hasfájás oka, megjött a mensim. Nagyon szomorúan érintett, ez úgymond még új dolog nekem. Mert anno Dodival (mindig mindent az előző terhességhez és időszakhoz hasonlítok és minden, de minden annyira más, hiába két fiú) mikor a szopit befejeztük egy év után, arra 4 hétre jött meg először. Most meg elég gyakran szoptatok és mégis megjött fél évre. Gondolom mostmár akkor rendszeresen számíthatok is rá. : ( Lányok! Aki még szoptat, menstruáltok is? Mennyire gyakori, vagy normális ez?

Simsi!
Mindjárt megírom a címemet. Ezer köszi, hogy még költesz is rám pénzt. Visszaküldjem a sablont? Vagy bescannel-em és mailben visszaküldöm. Nyomtatni tudsz? Vagy inkább postán küldjem vissza?

Tünde!
Tényleg én voltam a topic elején Babci. Csak valahol elkavartam a jelszavamat, azért csináltam magamat újra. 

Két gyerek téma: nem is tudom, hogy mit írjak. Vannak jobb és rosszabb napok is. Én úgy emlékszem vissza, hogy az elején nagyon könnyű volt. Akkor rengeteget aludt Kornél, rendesen tudtam foglalkozni Dodival is. Aztán mikor olyan 3 hónapos lett, kezdett kicsúszni a lábam alól a talaj. Semmire nem jutottam. A ház folyton romokban és koszosan. Egy időben totál kivoltam. De már rendeztem magamban a dolgokat. Csak szépen sorjában mindent, aztán ha nem jutok oda befejezni, majd meglesz máskor. Nem tudom megtenni, hogy mindig tipp-topp legyen a kéró. Aki pedig jön, többségében kisgyerekes, náluk meg ugyanez a szitu. Úgyhogy megtanultam, hogy a gyerekek az elsők a többi meg ráér. Egyedül a mosatlan zavar a legjobban. Az olyan hamar össze tud gyűlni. Egy időben (szégyen vagy sem) 4-5 naponta mosogattam. De akkor eltartott egy órát is. Aztán már most próbálok naponta elmosogatni, mert ronda mikor akkora halomja van…és őszintén büdi is.  Persze anyós megjegyezte a múltkor, hogy miért nem mosogatok el közvetlen kaja után. Hát kössz, mikor általában mire kész a kaja, és nekiülök enni, Kornél már kiabál is. Akkor hogy mosogassak el, mikor a kaját is 2 perc alatt kapom be…..ez persze nem látszik rajtam. A fürdetés ami néha kiakaszt. Néha úgy érzem, hogy bele vagyok fáradva. Eleinte úgy oldottam meg, míg Kornél a szobában fürdött, hogy előbb őt rendeztem le még délután, Dodit meg este. Aztán már Kornél is a fürdőszobában pancsizott, egyszerre Dodival, de külön a kis kádjában. És most ott tartunk, hogy egyszerre fürödnek. Dodit berakom a vizébe, aztán Kornélt is megúsztatom benne.  Nagyon élvezi a nagy kádat, imád benne hason úszkálni. Bár tudom lehet nem túl egészséges hogy együtt pancsiznak, de őszintén már alig fér a kiskádba „kis dübbencs Kornél”. Na és így időt, energiát és pénzt takarítok meg.  a múltkor kiakaadtam az apára……..sajnos be kell hogy valljam ő nem egy mintaapuka. Túl sok segítségre tőle nem számíthatok. A múltkorában nagyon kifakadtam, mert még zuhanyozni is úgy zuhanyoztam, hogy közben Dodi fürdött a kádban, Kornél meg a fürdőszobaszőnyegen feküdt (már meg volt fürdetve, felöltözve). Hogy egyszerűen még tisztálkodni sem lehetek magamban. Jó mi? Persze ez nem rendszeres de párszor már előfordult. Tényleg! Sokszor saját magam tisztálkodására alig van időm, csak septiben. Arról nem is álmodhatok, hogy elnyúljak egy félórára a kádban és pihizzel. Lehetne, ha az esti alvásból venném el ezt az időt. Na azt hiszem nem haladok valami jól ezzel a beszámolóval, még csak csupa panasz. Igaz?
Na jó! Nagy öröm a két gyerek, mert imádom Őket! Olyan jó rájuk nézni! És mikor megszületett Kornél azt mondtam (és most is) hogy úgy érzem így kerek a világ! Hogy ő még kellett. Az anya kicsi fia. Imádom tényleg mindkettejüket, de kicsit jól esik, hogy végre az egyik gyerkőc észrevehetően rám hasonlít.  bár hogy ez később hogy fog mutatkozni, kíváncsi leszek. Az biztos, hogy teljesen át kell alakítani az ember életét. Lehet nekem azért is lett hirtelen ilyen nehéz a dolgunk, hisz Dominik 2,5 éves volt, mikor elköltöztünk anyóséktól, addig megvolt minden segítségem, a háztartásra semmi gondom nem volt, csak Dodira. És most hirtelen az én nyakamba szakadt mindent, talán ezért nehezebb kicsit. Jaj igen! Én úgy szerettem volna egyszerűsíteni a helyzetemen, hogy hordani akartam a közeli iskolából ebédet. Aztán mire odajutottam, hogy elmentem, hogy rendeljek, nem lehetett, mert vmi nagy átszervezésre készültek. Így maradt a főzőcske. Csak nehéz mindig kitalálni, hogy mit is csináljak. De legyen rá időm is. Elég gyakran közösködünk még anyósékkal. Pl ha ő éjszakás vagy délelőttös, én csinálom az ebédet. Pontosabban ha főzök, akkor többet, hogy a lentieknek is legyen. De van hogy önző vagyok és csak magunknak. Mert persze mi is szoktunk lent enni, de sokba van ha 5 felnőttre kell főzni. Nekünk nem jut annyira, mint odalent. Leggyakrabban Tomi (Miklós testvére) szokott velünk enni. Szívesen látom, mert mindig dicséri a kajámat.  Ez olyan jól esik! Már nagyon elkanyarodtam a témától.
Ami még kicsit nehéz, a két gyerek mellett, bár itt most Kornél kora a nérvadó, az a kimozdulás. Hozzá, azaz az etetéséhez kell igazítani a menőkémet. Nyíregyházára majdhogynem lehetetlen bejutni, mert 1 óra az út, csavargásra meg nem sok idő marad. Bár már egyszer voltunk úgy, hogy vittük a gyerkőcöket. Aztán a kocsiba már hazafelé szopi volt. Most hogy már kezdem a hozzátáplálást, már egy kis gyümilével, vagy pépessel ki lehetne húzni.  Na mostmár befejeztem!
Nem könnyű két gyerekkel, de megéri a fáradozást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Petra!
Ha nem mondod, hogy én nyitottam a topic-ot. Nem is tudom.  Olyan régen volt már! De így hogy említettétek, visszanéztem az elejére.

Én Ritával tartom azóta is a kapcsolatot. De míg nem lesz babócája, nem igen fog visszatérni. Gondolom kicsit zavarja, hogy neki még nincs, mi meg ugye csak a gyerkőcökről dumálunk, mert hát mi másról is lehetne, mikor ezt tölti ki a mindennapjainkat. Csak annyit tudok mondani Ritáról, hogy szakítottak a sógorommal 8 év után. De most új szerelem van kibontakozóban! 

Befejeztem a hosszú szövegelést!
Szép napot!

KépKép
KépKép
nagy_anita

Petra!
Köszike,mindjárt kipróbálom a színeket :) Ja,már felfedeztem az oldalszámot közben,de régen ez nem volt ott és akkor nem tudtam hogy kell visszalépni :oops:
Csilla!
Hát nem nagyon unatkozunk Baluval itthon!8 körül kel fel,reggelizik,elmegyünk a boltba,tízóraizik,délben alszik addig én főzőcskézek,mosogatok.2-3körül felkel,ebédel ha jó idő van és apa ügyeletes akkor viszünk neki ebédet,ha járőrözik akkor elmegyünk játszótérre aztán lassan jön is apa haza.Persze ha esik az eső akkor "meg vagyunk lőve" sajnos!Akkor jó ha a boltba el tudunk ugrani,amúgy itthon kuksolunk egész nap :( Nem merészkedek egyedül Baluval messze!Max. az örs,a kapitányság,a PO nagyker(Árpád-híd),Lehel-piac!Ennyi :D
Annamari!
Sokszor emlegeti anyáékat szegénykém :cry: Beszél minden nap anyával telefonon és halandszázik neki össze-vissza :D
Sok sikert az építkezéshez :D Egyszer majd én is szeretnék egy saját házat amit mi tervezünk el az utolsó tégláig :D
Anita2!
Nekem kb. 4-5 hónapja jött meg először!Vagyis olyan 1,5 éves lehetett Balázs!Húúúú,nekem is szörnyű volt "visszaszokni".Olyan jó volt nélküle az a majd! két év :D
Olyan jó olvasni ha ilyen hosszú leveleket írsz!Annyira bírom hogy leírsz mindent,jót,rosszat....
Amellett hogy nincs még itt az ideje hogy mégegy babánk legyen,a félelem is bennem van!Mert Balázzsal minden olyan jól ment az elején!Nem ismertük azt mi a hasfájás,soha nem volt gondom abból hogy nincs tejem,mindíg szépen evett és aludt...Persze néha voltak rosszabb napok amikor nem jött minden össze,de mégis azt mondhatom hogy helyt tudtam állni,anélkül hogy segítséget kértem volna!
Viszont!
Lehet hogy az "új" baba nem ilyen lenne,hanem hasfájós,sírós,nem lenne elég tejem stb...szóval pont a Balázs ellentéte.Na,nem azt akarom ezzel mondani hogy nem szeretném ugyan úgy,hanem azt hogy akkor nem jutna időm Balázsra,a háztartásra,apára...
Szégyen nem szégyen,én nem lennék képes arra hogy két kicsi gyereket neveljek egyszerre,mert sokszor egy is épp elég tud lenni!Ezért minden tiszteletem az olyan anyukák mint te is!!!!
Na most én is hosszú lettem,ezért bocsi,de ezt most le kellett írnom 8)

Balu lassan kel,ebédel,aztán megyünk vasas meccsre.Apának megígértük hogy kimegyünk,mert neki most ott kell lenni biztosítani :(

Ági
csagi

Sziasztok!

Anitáék! Bocsi, teljesen elbambultam.

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKTEK!!!

Anita2!

Mintha csak saját magamról olvastam volna. :)

Nálunk is minden így megy, csak még 1 gyerkőccel. :) Amikor fürdök nekem is ott van Manó, szépen eljátszik a kádszélén. Sőt, ha Wc-re is utánam jön. Próbáltam már az éjszakai fürdést is, nem rossz, csak örülök, ha végre ágyba kerülök.
Tünde csinálta/csinálja jól, mert Zalánt szépen beszoktatta a járókába. (A gyerkőcnek magába is kell játszani egy kicsit) Mi kb. 5 hónaposan tettük bele és már akkor elkéstünk vele. :( 1 hónapja már a szekrény tetején van, ugyan tiszta ruha tárolására még jó lenne. :) Vasalásra sincs mindig idő. Én még mindig kivasalom Manó atlétáit, pelust, tehát mindent, + a saját ruháinkat. Rendmániás lennék, de nincs rá idő, így csak a felszínes rendet tartom fent. Jajj annak, aki az ágy alól szeretné kivenni Manó játékait, tele porcicával. :D
Porszívótól még mindig retteg, így csak az akkus seprűvel megyek végig minden nap, porszívóval csak hetente a lakáson. Ugyan ma már kitettem a szoba közepére a porszívót had játsszon vele. A gégecsövet nem, mert attól kiszaladna a világból is. Állítólag a macskák is félnek tőle (nekünk nincs), fene se tudja, lehet valami ősi ösztön, és azt hiszik, hogy kígyó. :)
Mosogatás, szinte mindig azt csinálom naponta legalább 2x, és csak gyűlik... Zolko venni akart már, de lebeszéltem róla. Így legalább a körmeim is tiszták maradnak. :wink:

Takarítónő/házvezetőnő: Mindig azt mondtam, hogy nekem lesz, de megváltozott a véleményem, legfeljebb ha nagyon gazdag lennék. Gondolom nem kérnek olyan sokat heti 1x-i takarításért. Mit csinál meg ilyenkor? Otthon vagytok mikor takarít?
Hülye fejemmel még kitakarítanék előtte, nehogy azt mondja, hogy milyen kupi van nálunk. :D
Na meg hát bármennyire is megbízok benne, de akkor se pakolászon idegen a holmink között.

Esküvő: Mi 3 hónaposan vittük Manót, de én nem élveztem belőle semmit. Egyik szertartáson sem voltunk bent, kint vártam a többieket. A zene túl hangos volt neki, mindig megijedt. Ismeretlen emberek jöttek oda gincsolni, ez nekem sok volt. Vacsorára már nem mentem vissza, Zolko képviselte a családot. Szopi miatt nem hagytam senkire sem, anékül is minek, úgy sem tudnék önfeledten "bulizni". Ráadásul kánikula volt, folyt a tejem, kényelmetlen volt kiöltözve jó pofiskodni.

Anita2: A párod miatt ne bánkódj. Elvileg, anno az igazi "férfimodell" nem sokat segített az asszonynak. Nő megcsinált mindent a házban a gyerekeket rendezte. Ha férj haza is ment munka után, általában még fusizott utána, és még talán hétvégén is. De mára minden megváltozott. Itt vannak a modern apukák, sokszor olyanba is beleszólna, amibe nem kellene. Ugyan nekünk sincs udvar, csak egy kis lyuk, Zolkó "értelmiségi", tehát nem fizikai munkát végez, akár el is várhatnám , hogy kivegye a részét a házimunkából. De mindig az a válasz, majd... :)

CSilla!
Várom az élménybeszámolót. Most tényleg érdemes telket nézni. Ami ennyi eső után sem úszik a vízben, biztos nem belvizes. :)

Mutiék hoztak cseresznyét, Csodák- csodája Manó imádja. Még a magot is kiköpi. :) Végre a zöldség, szölő és citrom utána ezt is eszi.

Én is jó hosszúra nyújtottam most.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Hahó Hol vagytok?
Mindenki elutazott az ünnepekre?
Mi itthon maradtunk, legalább a lakást tudtam egy kicsit súrolni. :)

Mindjárt megyek függönyt vasalni, csak beugrottam, hátha írt már valaki.

Volt valaki kint a bujtosi ligetbe? Milyen volt?

Nálatok, hogy bírják a gyerekek ezt a rossz időt? Hogy tudjátok lefoglalni őket a lakásban? Én már a vésztartalék játékokat is elővettem. Ezekekkel még nem találkozott Manó, legalább egy darabig lefoglalták. :)

Ebben a rossz időben teljesen felborult a napirendünk. Este is, 11 után aludt el, és a reggeli szopi után még 10-ig aludt. De most délután viszonylag hamar elaludt (14 óra). Lementünk egy kicsit játszani, lehet, hogy kifáradt.

Megyek is.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Kipróbálom az új aláírásomat :)
A kirándulás nem jött össze :(. Elmentünk ugyan szombaton, de vasárnap haza is jöttünk, mert esett az eső egész délelőtt. Viszont szombaton egy gyönyörű délutánt töltöttünk el, egy nagyon szép házban. Kint a házhoz tartozó udvaron főztünk egy jót, a gyerekek egy jót játszottak, utána pedig 4-en egy szobába aludtak, de nem volt gond az elalvással.
Egyébként ha valaki olcsón el akar menni Eger mellé ezt a szállást tudom ajánlani :). Eger mellett van Egerszóláton (10 km Egertől). Egy nagy ház 3 hálószoba, nappali, konyha 2 fürdőszoba, babágy van, a konektorok magasan vannak, udvar van, egy hinta, kicsi mászóka, bográcsozás, még játékok is voltak :). Mindezért fizettünk egy éjszakára 10E Ft-ot 4 felnőtt 5 gyerek. Szerintem nagyon megéri :)
Vasárnap hogy hazajöttünk el akartunk menni az élménybe Debrecenbe, de annyian voltak, hogy nem engedtek be csak annyi embert, ahány kijött, és elég nagy sor volt előtte, úgyhogy kihagytuk. Ma pedig mentünk egy kicsit motorozni. Végülis eltöltöttük az időt, de sokkal jobb lett volna, ha nem esik az eső.

Anita!
Láttam az üzidet, csak még a férjemet nem érkeztem megkérdezni, de este megkérdezem

Remélem a többieknek jól teltek az ünnepek :)

További szép napot

Melinda
Kép
Kép
hajme

Sziasztok!

Délután voltunk biciklizni, sajna elkapott minket az eső. :)
Szerencsére csak én áztam el, manó jól fel volt öltözve, még a bukó is védte.

Csilla!
Íme a kép a bicikliről, végre sikerült megcsinálni. Plusz egy ráadás Manóról.

Kép Kép
Kép

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hello!

Jolka!
Nagyon közsi a képet, azt mondta a férjem, hogy ilyenre gondolt ő is nekem. Merthogy én teljesen rábíztam magam, én tök béna vagyok a műszaki cuccokhoz.
És nem bánja Márkó, hogy nem lát ki mögüled? Nem ríkítozik? Én csak ezért aggódom: megvesszük, aztán meg nem fog szeretni cangázni.
Mi voltunk ma a Bujtoson, de csak vagy egy fél órát: sártenger, rengeteg nem magyar és üvöltő Y2K-sok. Hmm... Utána inkább mekiztünk és játszótereztünk anyuéknál.

Kicsinál az idő, nálunk meg lehet fagyni: 17-18 fok van. Ma próbáltam visszakapcsoltatni a fűtést, de 50% + 1 aláírás kell hozzá, úgyhogy meg se próbálom, mert a vén f...-on megbukik úgyis. Bocsánat, hogy így bezsélek az öregekről, de mindig veszkedni kell velük, mert még télen a mínusz fokban sem akarják beindíttatni, inkább megfagynak. Én meg csak bosszankodom.
Ja, és egész nap anyuéknál vagyunk már vagy 4 napja és még a jövő héten is így lesz, míg át nem melegszik a lakás. Már ha egyáltalán kisüt még valaha a napocska. De én már nem is reménykedem.

Amit a mintaapák és nem mintaapák ügyében irtatok Anita és Jolka, hadd csatlakozzak én is hozzátok!! De higgyétek el, hogy aki azt mondja, hogy neki minta férje van és a gyerekének mintaapja az hazudik. Az vmit palástol. Engem már az ilyen hősködések hidegen hagynak.
És tudjátok mással sem lehet könnyebb, mind szeretnivaló és egyben hülye a maga módján.
Nálunk sem nagyon vezsi ki a részét a gyereknevelésből, inkább csak diktálná, hogy hogyan kell, de én nem vagyok a magam ellensége, úgyhogy egyik fülemen be, a másikon meg ki. Diktáljon, akinek akar, én nem nevelek katonát a gyermekemből. Igenis majdnem mindent megenegdek neki, hagyom, hogy kipróbáljon dolgokat, pl. pocsolyában való tocsogást, mert az is egy tapasztalat és anélkül, honnan tudja, milyen a természet, mit rejtgete még a világ... HHű, de Rousseau-i voltam, imádom Rousseaut!! És így a Waldorf pedagógiát, meg a Montesssori módszereket is, szeretném Waldorf oviba járatni Flórát.
Ami nekem már nagy segítség, hogy minden második nap ő kell Flórához és én még alszom. Csak akkor kelek fel, ha már a gyerek dörömböl vagy ha hallom, hogy kiabál rá vmiért.
De egyébként pl. még sosem volt vele kettesben játszóterezni. No comment.

Úgy néz ki, hogy a Csongor utcában megveszünk egy telket, szerdán megyek a Városfejlesztési Irodába tisztázni a dolgokat és ha ott is uazt mondják, mint a tulaj, akkor gyerünk!! :D
Uez a család árulja a házát is, amibe mindketten beleszerettünk, semmit, de semmit nem kellene vele csinálni, még csak kifesteni sem, lehetne beköltözni. Annyira szuper, gyönyörű kert, szalonnasütő, garázs, garázsbeálló. De az árát sajnos sehogysem tudnánk kipengetni. Így marad a telkük, ami szintén jó helyen van és az ára is okés.
Petra! Vmelyik nap fogok írni neked ezzel kapcsolatban, ha lesz időm. Millió kérdésem van. Ja, privátban.

Mindnekinek jó hetet és hátha jobb idő lesz!
nycsilla

Sziasztok!
Végre ma elviselhető idő volt és napok óta először nem esett az eső :!: Hurrá :D
Mi tegnap délelőtt autópiacon voltunk délután meg sétáltunk egyet a városligetben aztán persze az eső hazazavart minket!
Ma csak játszótéren voltunk Baluval,de azt is d.u. 5-kor mikor apa már elment dolgozni,7-kor meg elmentünk meglátogatni mert itt dekkolnak este 10-ig az árpád-hídi aluljáróban!Micsoda szolgálat :?
Holnap még megnézünk 2 autót itt a környéken,aztán ha minden jól megy a héten már meglesz :D Végül teljesen másnál kötöttünk ki mint az eddigi elképzelésünk.
Takarításról:
nekem muszály naponta legalább 2-szer porszívózni,mert valami mindíg szétszóródik,vagy akármi.Balázs segít nekem,néha túlzásba is viszi és úgy kell rászólni hogy inkább üljön le a popójára mert nem lehet tőle haladni :D A mosogatást pedig úgy csinálom hogy ha valamit berakok a mosogatóba akkor azt azonnal el is mosom!Akármit elbírok viselni,kivéve a mosatlant :oops: Ez a mániám.
Takarítónő:
biztos könnyebb így,de ezzel meg az a gondom hogy nem bírnám elviselni hogy más "nyúlkál" a cuccainkhoz :oops:
A lényeg hogy szeretek mindent én csinálni :)
Apás téma:
nálunk az első hetekben/hónapokban volt az hogy apuci nem tudott mit kezdeni a pici fiával!Aztán ahogy nőtt és tudott vele játszani egyre jobban elvoltak!
Most pedig már szét sem lehet szedni őket!Főleg amióta beindult a beszélőkéje Balázsnak,meg persze hogy tudnak együtt focizni :D
Persze olyan is van hogy inkább a számítógép előtt ül pedig a gyerek játszana vele,de ezt meg is értem mert egy kis kikapcsolódás neki is kell!
Ja,nálunk pont ő az aki jobban megenged mindent :shock: Én pedig a gonosz boszorka :D
Na befogom mostmár!
Még megpróbálok lekicsinyíteni egy képet.
Amúgy hogy tudtok egyszerre több kis képet felrakni?

Ági
csagi

Kép
Kicsit bambi fejet vág :D
csagi

Ági!
Gyönyörű ez a fiú!!
Tök jó, hogy tetszik nektek a pesti élet! Milyen gyakran jöttök haza?
nycsilla

Csilla!
Én szeretnék minden hónapban hazamenni,de ez azért sok mindentől függ!
Most hogy már 2 hete itt vagyunk,Balázs egyre többször mondja hogy mennyünk haza és amikor ide jövünk be akkor ordít hogy:nem,nem,nem haza mennyünk :cry: Anyát is naponta ezerszer emlegeti,szóval itt lenne az ideje hogy hazalátogassunk,de még apának be kell adnia a kérelmet és azt vagy elfogadják vagy nem :evil: H anem akkor csak 2 hét múlva megyünk!

Kép Kép
Ezek még a babatalin készültek az állatkertben,persze Balázs mindenhová nézett csak oda nem ahová kellett volna :D

Ági
csagi

Sziasztok!

Csilla!

Ma sem jutottunk el a tornára, Manó még mindig alszik.

Bicikli: Nagyon szeret biciklizni. Én direkt hátra raktam az ülést, hogy a szél ne érj annyira, na és ha esik az eső (mint tegnap), akkor védjem egy kicsit. Látni lát tőlem. Ezért is volt feltétel a hajlított kormány, nem fekszek annyira a biciklin mint a montin és a sejhajom nincs közel Manóhoz. :)

Gratulálok a telekhez, privátba megírhatnád mennyi volt.

Fűtés: Nekünk van olajradiátor. Talán már lehet kapni 9eft-ért is.
Fürdés előtt a fürdőszobát melegítjük fel, utána a kisszobát. Ugyan mi Manóval nem vagyunk fázósak, egész nap nyitva vannak az ablakok.

Ági!
Úgy látom, annyira nem vagytok egyedül Pesten. Vannak kis barátok is.
Lakást sikerült kifesteni? Balu akkor már a saját szobájában alszik?
Érettségi?

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Bocs, h. eddig nem jelentkeztem, de anyukáméknál voltunk, és Peti 3 napja elég nyügi.Én a fogára gyanakodtam, de tegnap du-ra 38,9 lett a láza, ezért elvittem ma dokihoz. Enyhe garatgyulladás, nem vészes. Kapott gyógyszert, pénteken kell visszavinni.Sztem a foga is közrejátszik, de még nem bújt ki egy sem!
Aludni jól tud szerencsére( kop, Kop, Kop)Azzal nincs gond, csak többet kell vele lenni, mint általában!Most is hiányol, megyek!!

Kép
dora1980

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?