Új privát üzeneted érkezett!

Rejo!

Én is szedtem dianat, azalatt lényegesen jobb lett minden (szőrök, stb...) cisdztás vizsgálat nem volt. de miután abbahagytam, 2-3 hónapra rá szép ki cisztákat láttak az UH-n, csak nem tudtam mi a szösz az. :cry:

Apropos, nektek mi a legbeváltabb szöreltávolítási mód? Nálam még mindig a gyantázás, cak fájdalmas. Meg magamnak csinálom. Kozmetikusghogy nem merek menni, mert félek, hogy az extra sok szőr miatt még jobban fáj, aztán ott nincs kecmec. :oops:
Mintha ezen a téren egyébként javultam volna egy kicsit a merckformin óta. :)

Rejo, teljesen normális az, ha a trehesség mellet nincs energiád semmire. Én sok kismamát ismerek, és mindegyik hulla. Kérdés perrsze, hogy hogy birod a strapát a 2. gyerkőcnél. Lehet, hogy akkor már a szervezet jobban bírja, mert volt már terhesm és emlékszik rá.
üdv
csillagfény
 
 


Sziasztok Lanyok!

Sajnos vasarnap ota betegeskedem...agyban, parnak kozt. Annyira szarul voltam, hogy meg a forumot sem volt erom olvasni. :cry:
Elkaptam egy virusos fertozest, itt "gastro-entérite" néven fut, de a magyar nevet nem tudom (esetleg ha valaki tudja, orulnek neki ha megsugna nekem)...eros hanyassal, lazzal jar...amiben az utobbi napokban reszem is volt. :cry: De szerencsere mar kilabaloban vagyok belole...

Andika, sajnalom nagyanyod betegseget, es sok erot kivanok neked ebben a helyzethez!!!

Ramboka, gyonyoruek voltatok!!! :lol:

Norka, nagyon szep pocid van :lol: Nem illett hozza a depis arc, de ugye ez csak atmeneti melypont volt, es azota minden ok?

Rejoka, igen a ferjem pecsi, szinten Nagy Lajosos...imadta ott a bioszt, fizikat, kemiat, matekot...Tipikus orvoscsaladbol, es majdnem o is orvos lett, de az utolso nap velemenyt valtoztatott, es szerencsere mernok lett (egyebkent sohasem ismerkedtunk volna meg :P ) Olyan osztalyba jart, ahol minden nap volt angol, tobb is, meg sok matek es fizika. Ahogy irtatok, a Nagy Lajos vegnapjait elheti, mert a csaladban a fiatal generacio a Lowey-be jar. A ferjem mikor megtudta, hogy a Nagy Lajos-ba hittanbol is kell felvetelizni total kiakadt... :shock:

Csakegy, Norka...en 1990-95 kozott jartam a kozgazra, szamvitel, vallalkozasra...akkoriban az volt a tervem, hogy konyveloirodat nyitok. Mi voltunk az elso evfolyam aki, aki az akkor uj szamviteli torvenyt tanulta. A terv teljesen realis volt, meg ket ev gyarkorlatom is lett....eppen kezdhettem volna a szervezkedest. Vegul adodott egy lehetoseg, es kijottunk egy evre, es vegul itt ragadtunk... Ez viszont abszolut nem volt betervezve...es vegul minden teljesen mashogy alakult, mint terveztuk!!! De nem baj, igy is nagyon jo... :lol:

Ginuska, csak gratulalni tudok, es varjuk a tovabbi johireket! :lol:

Niki26, udvozollek korunkben!

Mindenkinek tovabbi jo napot!!!

Alice27
alice27
 
 


Szép napot:)

Vöcsök :)
Gratulálok a két csikocskádhoz!!!Gyere hozzánk gyakrabban!

Niki:)
Üdv nálunk!


Ginuska:)
Így is úgy is nagyon szép petikéd van :D :D

Alice:)
Jaj,te szegényke...nem irigyelek,de az a lényeg h már jobban vagy :)

Okrisz
:(

Puszi
Vendég
 

 
 

Vöcsök!

nagyon nagy gratula és jó volt olvasni, amit írtál. Ez egyre inkább azt hiteti el velem, hogy mennyire csak ezt kellene alaklmazni mindekinél.
Mégegyszer....tök jó!! Sok sikert a dokinál......... :P

Mir
mir
 
 


Sziasztok mindenkinek!

Vöcsök, Niki, jó volt olvasni benneteket és üdv a köreinkben! Passzív üzemmódos lányok ne szégyelljetek csatlakozni a kis topikunkhoz, én biztos nem harapok, csak mindenkit megkóstolok egy kicsit! :lol: :wink:

Tegnap is elgondolkodtam, hogy a bizonytalankodások, a türelmetlenségek, a látszólagos placebo hatás ("nem is csinál semmit ez a gyogyi") ellenére is mégiscsak működik a dolog, egyeseknél azonnal, másoknál sokkal de sokkal lassabban (lássátok Ginuskát, Kandit), de működik. Minden egyes ilyen eset megerősít engem. Csak nehéz ugye folyamatosan hinni benne... de nagyon jó érzés volt, hogy tegnap is felhívták a figyelmemet az NLC-n egy lányra, aki még év elején elkeseredett új topikot nyitott a PCO-ról, hogy kivan a töke, aztán én is felhívtam a figyelmét a dolgokra, hogy olvasson át hozzánk, hát mit ad isten, pár havi Merckformin+Premens meghozta neki is a gólyát. :lol: Egy túlsúlyosabb fiatal nőnek is megvolt csaknem 2 hete az első hatalmas pé-je, rossz cukoreredménnyel és a hője sem megy le... (7kincs, te biztos ismered... 8) ).

A Tv2-nél már biztosan lesz riport, megvan a négy ember, felsorakoztatva: még babát nem akaró, terhesség elején járó, 2.trimeszteres, szülő nő (ez utóbbi volnék én), mind metforminos. De várni kell egy kicsinyt, össze kell állítani az anyagot, már igencsak úgy néz ki, hogy Bogi is szereplője lesz. :shock: Kicsit vacilláltam, vacillálok, de asszem menni fog a dolog és jó lesz.

Voltam ma kórházban. Most egy nőgyógy.ban járatosabb orvoslány mondja már meg nekem, miért van különbség 2000-es és 2000-es méhszáj között! Nekem 4 hete ennyi, de a dokim szerint a Bogi feje a szülőcsatornába még lejjebb ékelődött, sokat szállt le, a szülésznőm szerint meg már lóg a hasam. Ők valami max. 10 napról beszélnek, ami szerintem hülyeség. :roll: Bár igaz, a végén Bogi feje nem lóghat ki a lyukamból! :lol: :lol: (Ha felnyúlok, kb. az ujjam nem egészen felénél már ott a feje.)

Áh, túl sokat beszélek erről. Ja! megmérték. 3100-3300 gr között saccolják, azaz teljesen átlagos méretű lesz. Nah ettől csak megkönnyebbülni lehet!

Norka (37+4)
Vendég
 


Kép Sziasztok!
Üdvözlöm az újakat,és nagy öröm,hogy új metforminos baba is van...
Alice drága jobbulást kívánok a csodaországodban!Jó kis gyomorkimélő betegséget szedtél össze ám....sok-sok vitamint,bifidus bacis terméket fogyassz...mielöbbi gyógyulást !
Ginuska,hát ez fantasztikus....huzzatok bele,akkor apával péntektől!
Norka,jó nagy baba lesz Bogi...Natit pénteken 3500grammra mondta az Uh és hétfőn 3600-al született, na akkor Bogi????
na pusza a többieknek is!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Tudom-tudom csunya a táblázat,ma majd fazonigazítom,ha haza jöttünk az edzésről!

Okrisztinke!Javitottalak :(

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Hívtatok, hát itt vagyok a másik topicból.
Köszönöm az eddigi jótanácsokat.
Gitta vagyok, 1999 óta próbálkozunk. Több vetélésen vagyok már túl, részletesen leírtam a ...megint megjött... topicban.
PCO, hiperprolaktémia, hirsutizmus... meg minden mi "jó". :?
A következő ciklusban lesz az első inszemünk, remélem sikerrel.
Merckformint szedek már 1 éve, a ciklusom stabil 28-30 napos azóta. A dokim abbahagyatta velem 2 hete, de én elkezdtem mától újra szedni. Majd a háziorvosommal újra feliratom valahogyan.
Jól tudom, a merckformin ugyanaz mint a metformin, ugye?
Szerintetek gond lehet ez a kimaradt két hét?
A terhesség hányadik hetéig ajánlott szedni? Ha kell, szedem én végig is, de nem hiszem, hogy a háziorvosom terhesség esetén is felírná, elég vaskalapos.
Mindenesetre kíváncsi leszek a mai vérvétel eredményére.
Adjatok nekem tanácsokat, mit tegyek, hogy sikeres legyen az inszem, és ki is tudjam hordani a babót.
Most bromót, merckformint kapok.
3 napja magnéziumot szedek, a görcsök megelőzésére. HSG-m volt már, ott rettenetesen begörcsöltem, remélem, talán megelőzhetem.

Drukkolok mindenkinek, hogy babás legyen, és a kezében tarthassa végre a bébit! Akiknek meg sikerült, azoknak gratulálok!

Üdv:
Gitta
gitta
 
 


Szia Gitta,

mivel stimulálnak most? Reagáltál csak a Clostyra? Remélem igen, és nem kellett a hormon. (Annál is inkább, hiszen olvasom, hogy beálltak a ciklusaid!)
A 2 hét abbahagyás nem számít, ilyen hosszú idő után, de jó, hogy újrakezdted!
A metformint a merészebbek végig szedik terhesség alatt, s most ahogy hallom, a Kaáliban is már 1.trimeszter végén hagyatják csak abba, tehát egyre jobban kitolják. Ugyanakkor bennem felmerül, hogy ha már a 10-12.hétig szedetik, és nincs tőle baja a babának, akkor ezután meg már pláne nem lesz, szóval akkor már érdemes folytatni. Következő terhességemben én is végig fogom már szedni. Figyelitek az optimizmusomat? :wink:

A vetélésekhez: véralvadékonyság-trombózis szempontból teljesen rendben vagy?? Habituális vetélőknél, különösen akik PCO-sok, sokszor felmerül ez a dolog, és heparin injekciót kell kapniuk a terhesség legelejétől. Ezt a Szabolcs utcában tudják vizsgálni.

Lányok! úgy néz ki, három héten belül lehozzák a Figyelőben a metformin-mizéria cikkemet... :lol: :lol: :lol: Most írtak.
Vendég
 


Szia Gitta!

Örülök, hogy átjöttél!!! :) Üdv körünkben!
és annak még jobban örülök, hogy ennyire nyitott, értelmes ember vagy, és egy hsz. alapján elkezdted szedni újra a metformint!! meglásd meghozza a sikerét!!!!

Norka tud neked segíteni abban, hogy kinél tudnád továbbra is felíratni a metformint. Bp.-i vagy? vagy hol laksz? ha máshogy nem megy, titkold el a háziorvos előtt az első trimeszterben, hogy terhes vagy! :wink:

Ezt még Norka írta régebben, hogy az USA-ban mire használják, és itt van egy oldal is,ahol lehet rendelni. Végszükség esetén?


"http://www.antiaging-systems.com/extract/deanrecommends.htm

itt látható a rendelési oldal:
http://www.anti-aging-drugs.com/basket. ... =add&ref=1

továbbiak: http://www.antiaging-systems.com/a2z/metformin.htm"

A merckformin ua. mint a metformin.

Norka a szakértőnk, ő majd megmondja, gond-e a kimaradt két hét, de szerintem nem lehet gond, nem olyan nagy idő.

Már írtam, Bp.-i Kaáliban a létrejött terhesség 8-12. hetéig szedetik, de pl. itt Rambóka, aki orvos, szedi végig. Dr. petrányi, aki elmélyült ebben a témában, ő is végig szedeti. Az első trimeszterben mindenképpen fontos szedni, mert ez előzi meg a vetélést. (Írtad, neked volt már több is)
De majd jönnek a többiek, akik tudnak neked többet segíteni!

Alice!
Jobbulást! Én is ezt a vírust kaptam meg 4 hetes terhesen. Képzelheted! Moccani sem bírtam. Itthon úgy hívják, entero-vírusok.

Mir!
Hogy vagy? Hogy viseled a koraterhességet? Hányinger, szédülés?

Norka!
érthető, hogy túl sokat beszélsz erről, minket nem zavar! :)
Azé sztem a 2000 még télleg messze van a szüléstől! Legalábbis remélem. Merthogy én is 2000 vagyok, csak a 20 héten. :roll: Én Domival 22. héttől 2100 voltam.
Szuper, hogy így haladnak a dolgok riport ügyben! ne vacillálj, jó lesz az!
A Figyelős meg népszabis cikk hogy áll? Írdd majd meg, melyik számban lesz benne!

Kandika, ezek szerint jobb a hangulatod?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, ne szomoríts már el, aszonta a dokim, hogy a benti helyzet 38-39 hetes stádiumnak felel meg, és a méhlepény is érik az Uh szerint! :?

A Figyelősről fent írtam, hogy lehozzák júniusban a cikket! A Népszabis csaj nem tudom, mit csinál, múlt héten küldött sms-t, hogy csinálja, de lehet, hogy egy kicsit linkóci, ami a tempót illeti.

És úgy néz ki, meg tudjuk szerezni a pcos.hu domaint, ami nagyon király, mert elvileg birtokolja most egy cég, de átengedik!!
Vendég
 


Halihó!

Norka
Nálam már a 30, héttől 2000 volt a méhszáj.Ezért nem dolgozhattam végig,ahogy terveztem.Aztán a betöltött 40.hét után szültem,és a dokim pont azzal áltatott,37 hetesen,mint most téged.Na,de ugye nagyon különbözőek vagyunk,és mindenkinél egyéni a szülés,és ami vele jár. :D

Rejo
Mindjárt leírom,amit kérdeztél,csak vissza kell lapoznom hozzá egyet!

Vöcsök
GRATULA!!!!

Gitta
Üdv, itt nálunk!Végre egy bromos sorstárs!

Andika
Köszike!Bár a 30.cn jobban mutatott,de majd újra "megmászom "a dolgot!


Beszéltem a dokimmal.
Sztem is tűrhetetlen,hogy ilyen hosszú ideig nem jön ide a gólya.Így hát most ismét 2x1 closty,és szigorúan Ő akar nézni ,minden alkalommal.Legközelebb jövő hét kedden vár.
Aztán,ha most sem lesz baba,akkor vmi FSH szurikat fogok kapni ciklus elején,aztán meg ha ez sem,akkor bekeményítünk(ez nem tudom ,mit takar,de állok elébe)
Szte az FSH/LH egyáltalán nem jó :( ,merthogy az FSH-nak kellene a többnek lennie ciklus elején,ezért akar szurizni!(vagy majd én magamat,mert az insulinhoz hasonlította a dolgot :o )

KépKép

KépKép
okr
 
 


hyperparathyreosis-a mellékpajzsmirigy fokozott működése miatt kialakuló állapot.

parathormon-a mellékpajzsmirigy anyagcsere-szabályozó hormonja

insulinutilizáció-insulin ellátottság sztem,de ebben lehet tévedek :oops: Help!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Rejoka!Sajna nincs más választásom,bele kell törödnöm,na és Te is tudod,hogy a saját gyereke elött..az anyának "jó szinésznek "kell néha lennie! :?
Szia Gitta!Üdv itt!
Norka gratula,ismét ügyi voltál!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Jajj,csajok,szédduran a fejem!

Megkerestem múltkor az OKÉV-ot,hogy 3 kérdés javítása sztem hibás.Na most visszaírtak,hogy a javítás jó,és a forrást is megnevezték.Ráadásul,hogy abból kellett volna készülni,de persze tájékoztatni azt nem!!! :twisted: :twisted: :twisted: :evil:
Sem levélben,sem mailben,DE még a régi középiskolámban sem tudtak semmit mondani!(pedig vagy 10 X elmentem kérdezősködni)
Megáll az eszem! :twisted: :twisted:

A másik.Hogyan állíthat két tanköny tök ellentétes dolgot uarról a fogalomról??????Háááát...................................... :evil:

Persze az írásbelim megtekintésének lehetőség sem tudom,hol,és hogyan????!!!A tájékoztatón feltüntett szakközépben értetlenül álltak a kérdésem előtt(hogy náluk,ilyet?)

KépKép

KépKép
okr
 
 


Okr!

Az OKÉV tavaly többször módosított javítókulcsot, (földrajzból kétszer) ne hagyd magad, de jobb lenne, ha egy tanár reklamálna...

ha a tájékoztatóban nincs pontosan feltüntetve a tankönyv amiből készülni kell, nem hivatkozhatnak rá a javításkor.

Írásbelidet JOGOD van megtekinteni, minden iskolában, ahol javították, KI KELL ÍRNI, melyik nap hány órakor van betekintés.
és akkor betekinthetsz.

ne hagydd magad!!
Járj a nyakukra!! :twisted:

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Vöcsök!

Üdv körünkben és hatalmas gratula!!!! :D :D :D

Norka!

Nyugi! Nem vagyok nőgyógyász, de szerintem az h. nem nyitott a méhszájad csak jót jelent! Az meg, h. Bogi feje lejjebb kerülT? Hát istenem, ott fog kijönni ( vagy rosszul tudom??? :? :lol: ) Ne izgulj koraszülésed már nem lesz, a baba meg akkor jön amikor akar (és nem akkor amikor a nőgyógyászok szeretnék!). A dokid most hétvégén konferenciázik??? Akkor szerintem Bogi még megvárja!!! :D
Gratula a Figyelős cikkhez!

Gitta!

Az első trimeszteri vetéléseket ált 2 dolog okozza: fejlődési rendellenesség v. sárgatest elégtelenség. PCO-soknál ált az utóbbi!!! Beszéld meg a dokiddal, h. írjon fel Utrogestant és ha kétcsíkos a teszted akkor azonnal kezdd el szedni! Ált. a 12-13. hétig kell szedni és csak fokozatosan szabad abbahagyni!!!
Én végig szedem a metformint, ha kell elküldöm neked a cikket, ami a dokidnak is megindokolja h. miért ( már, ha tud angolul! :wink: ).

Okr!

Pedig annyira drukkoltam!!! :( :( :(
A felvételinél csak a Rigó utcai nyelvvizsga szemetebb dolog!!! :evil:

Alice!

Vírusos gasztro-enteritisz, azaz gyomor-bél gyulladás!
Diéta, kefír, + esetleg lactobacillus tabletta! Gyógyulj meg hamar!!
Párod mikor érettségizett a Lajosban????? És melyik osztályba járt?

Rejo!

Én is hulla vagyok, meg a 12 hetes asszisztensnőm is, mostanában majdnem elalszik mellettem délutánonként, de szívem szerint én is bevezetném a sziesztát! :lol:
Terhesek is vagyunk, meg frontok is vannak!!!!

Mir!

Hogy vagy??????
rambóka
 
 


Rejo
Kitartok! :D
Érdekes,a férjem pont uazt mondta,mint te :shock: Ismeritek egymást? :D

Rambóka
Hát,én már nem tudom,merjek-e bízni :oops:
A nyelvizsgámat akkor nem a Rigó utcában fogom csinálni :twisted: (már ha lesz nekem olyan :D )

Pussz!Kilövöm magam a tanulnivalóm mellé.Épp az alkoholizmus gyönyörűségeit olvasgatom! :P

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gratulációkat! (Bár a férjem azt mondja, hogy majd csak akkor fogja egészen elhinni, ha a doki állítja :)

Most nagyon türelmes próbálok lenni, mert csak jövő csütörtökre kaptam időpontot. Persze elmehetnék valamelyik rendelőintézetbe is, de az fél nap kiesés, miközben szombaton vizsgám, jövő szerdán meg szigorlatom lesz - egy másoddiplomás képzésre járok -, én meg átaluszom az egész napot a délelőtt kivételével... Azzal biztatom magam, hogy van UV is arra az esetre, ha minden kötél szakad. Meg emellett dolgozni is kéne, mert munka is van, nemcsak UV :)

Rejó: Egyébként nekem a soványságom és a hajhullásom a tünetem, és mindig hosszúak és változóak voltak a ciklusaim.

Kandi: Felveszel engem is a táblázatba? (Vöcsök, 33, Budapest, 2x850, 2005. 10. 13., változó, 50., 2006. 05. 27., 7 (az én számításaim szerint, amennyiben tényleg babát várok), Álmos (2002. 09. 13.).

Vöcsök

U.i.: Ne vegyetek Jar mosogatószert és grillcsirkét - mindkettőnek szörnyű az "illata".
vöcsök
 
 


Nem volt Pé... 36,1 a hőm.

Nem tudom mi van. Az összes jel egybevágott :( (leesett a hőm, bejelzett az LH teszt, magasan volt és puha a méhszájam és a 3. napi hormonjaim is rendben voltak...)

Nem értek semmit :(
Vendég
 


Sziasztok Lányok!!!

Ne haragudjatok, de tudjátok közben vizsga tengerem van és hát nehezen jutok ide, de mindig végigkövetem kivel mi volt.

Norka!

Ne piszkáld már magad! irgum-burgum :oops: Az a lényeg te jól vagy Bogi jól van és a kisasszony hamarosan jön, azt kell mondjam néha az orvosok is csak találgatnak, hányszor volt már így nemde? :P
Te végig szedted az Adimetet? terhesség alatt is?

Rejo!

Te én olyan jól vagyok kop-kop. Sem szédüléd, sem hányinger, csak a koránkelés a legszokatlanabb. -de kipattan a szemem 6-7 között. De ez jó mert olyan hosszúak napjam ettől, hogy csomó minden belefér. elején alukáltam du., ha tehettem, most már nem dönt le a fáradság. Hasmas elmúlt. cickófesz van.
Nálad mizújs? Vizsgálatok? Hol tartasz most pontosan?

Rambóka!

Reagálnék elsőnek a mennyasszonyi képekhez. Jó ruhát választottál és jól is állt és valóban nem kis pocid van, Norkáéhoz képest, így elsőre :lol: És a férjed is helyes, összeilltek sok boldogdágot!
tudod már, hogy kicci lány vagy kicci fiú? (ha valahol írtad, akkor ne har. de nem emléxem, hogy olvastam volna)
Babaszoba? Csinálod már? Én is csak akkor szeretném majd csinálni, ha úgy 5 hó körül leszek. :D

Rólam:

Ma reggel 1/2 8 kor voltam vizsgálaton............
(nem volt nehéz felkelnem) :P
Nagyon izgultam...... Na de a lényeg, ott van ahol lennie kell, láttam a kis aprócska kis pulzálását, 3,2 -4 mm és van neki egy labdája is azzal játszik bent, ficerget édike :lol: A doki szerint 7. hét eleje.
az Adimetet leállítja 2 hét múlva. Nem egészen értem. A kajára azt mondta figyeljek oda, szénhidrátok, mert 10 % hogy gond lesz a cukrommal., de lehet, hogy nem lesz.

Viszont! Nekem még nincs dokim, és hát vannak ajánlásaim meg egy tapasztalat is, de vagy kórház nem épp a legjobb vagy a "kiszolgálás".

Ha van valakinek jó, biztató ötelete ezügyben azt szívesen fogadnám. Kritika is érdekel.

addig is sziasztok még jövök
szép napot, bár befagy a se..em, olyan hideg van itt
mir
 
 


Mir, gratulálok!!! :lol:

Hát Krizsa doki Mnikinél csak a 10.hétre mondta az Adimet abbahagyását, igaz neki nagyon magas inzulinszinteket mértek, a vékonysága ellenére!

Viszont ha te úgy döntesz és szeretnéd, szerintem saját szakállra szedheted végig, mert ha a babát bántotta volna a metformin, már megtette volna - tehát mindegy.

Én most nem szedtem végig, mert még a + tesztet megelőző héten elfogyott a gyógyim, és úgy volt, hogy kezdjük a 3.lombikot, úgyis mennem kell a ciklus első napjaiban vérvételre és akkor kapok új adagot. Ebből semmi se lett, új adagot meg már nem kaptam. Szerencsém is volt így, hogy nem lett baj... :?

László profot nem ajánlotta a Bajcsyból? Nála szülök most. Hát a szülészet is nagyon szupi, a kiszolgálással se volt eddig bajom, nekem nagyon bejön a hely, a magánrendelés meg a Deák téren van. www.bajcsyszul.hu

Norka (37+5)
Vendég
 


Szia Norka!

Ígértem neked leletet, sajnos azóta nem voltam gép közelben:
Szóval 27. napon voltam vérvételen kb 15 nappal a peteérés után:
Ösztradiol: 276 pmol/l
FSH: 4,3 IU/l
LH:2,3 IU/l
progresteron: 5,2nmol/l
Prolactin 299,9 mIU/l (25-629)
Tesztoszteron: 2,2 nmol/l
DHEA: 4,11 mikrom/l (2,3-9)
SHBG: 145,6 nmol/l (18-114)

Ma reggel voltam végre az endokrinológián. A doktornő összességében elvetette a PCO gyanút.
Pajzsmirigy gyógyszert írt fel L-Thíroxin-t mert a pajzsmirigy TSH leletem emelkedett lett
TSH 4,721 (0,35-4,94)
Egy hónap szedés után újra megyek vérvételre.
Továbbra is diétáznom kell.

Szóval Lányok továbbra is olvasgatlak benneteket, de úgy tűnik nem csatlakoztam a PCO-s körhöz.
Nagyon megkedveltelek benneteket, mindenkinek minél előbbi babásodást kívánok.

Nóra
nóra1
 
 


Szia Norka!

Köszi :D

De őt ajánlotta, oszt. vezető, igaz? Megadta az elérhetőségét, meg kaptam egy "beutalót" hozzá.
akkor jónak mondod? :shock:
A másik Siklós doki István Kórházban.

Valamelyik nem szeret vagy már nem Uh. mert az már neki.... nem olyan fontos, ez a te dokid? (nem nem fontos csak azt más csinálja nála)
sok betege van gondolom......

ok megnézem amit mondtál, nekem fontos, hogy valakit "ismerjek",és az jót mondjon.

köszi
mir
 
 


Mir, az a helyzet, mindkettőt ismerem, mert én járok Lászlóhoz, egy közeli kolléganőm meg Siklóshoz.

Hát. :shock:

Szóval nem cserélnék.

Lászlónak nincs UH gépe, amannak meg van, de tökmindegy, mert a genetikai UH-kat, amihez jó felbontású gép kell, úgyis a kórházban kell megcsinálni, kifejezetten UH-s szakemberrel. Ráadásul én a köztes "kukkoló" UH-kra akkor meg már a Praxisba jártam el vagy 3-szor, az sokkal nagyobb élvezet, mintha ilyen is házi masinán 2D-ben nézed a szürke pacákat. Arról nem is szólva, hogy emiatt (?) Siklós magánrendelése 50%-kal drágább.

Kifejezetten jónak mondom a sajátomat!! pedig elég kritikus emberke vagyok. Volt, akinek úgy ajánlottam koraterhességben (3 csajnak is), hogy váltani is kényszerültek mert másra hallgattak, és nem bánták meg ők sem. Ja, ebből kettő Krizsás. 8)

De menj el, meglátod, aztán még mindig dönthetsz.
Vendég
 


szia!

Tudod eg yilyen lapom van csak egy helyen tudom eljátszani, de ez talán nem is gond csak formaság.
Szóval amagánrendelésén, ha jól értem ott nincs uh. igaz? Csak bent a kórházban. Szív hangot meg ilyet is a kórházba fognak? Hova jártál kukkolóra? nem egészen bontom :shock:
Megnéztem a szülőszobákat szépek, de mit hisznek kötélre fogok mászni :lol: a bordás falról meg ugrálok az ágyra :P
örülök ha túlélem :x

epidurálist te kérsz? már akartam kérdezni mi a véleményed?!

És a kórház ahová visznek szülés után az milyen?

Én a II. sz. Nőin voltam Ács nál. na és ott a női szakasz a szülészetet nem láttam, az valami botrány, hiába Ács oké, meg a magánrendelése is az, de az amit ott láttam, az maga volt a fertő.
pedig ő volt az egyik jelőltem.
mir
 
 



Mir, a citromailemre küldj már egy email címet, nem fárasztanám a társaságot a részletekkel. :wink: Itt az e-mailomra küldheted.
Vendég
 


Sziasztok!

ma vettem egy kismamafarmert, mert csak szoknyám volt eddig, és befagyott a ... mindenem. meg lengatyám van. Abban is fáztam.
Azt mondja anyu, az egész nyár ilyen lesz, úgyhogy valamit ki kellet találnom hideg és esős időre.
A tróger rokker szerelésem már nem bírtam (lengatya harisnyával, vagy nyári szoknya harisnyával, csúcs esőben mindkettő, vagy apa melegítője :lol: hát nem voltam egy szívderítő látvány.)

Hát rögtön ezt kellett volna venni, egy farmert azt slussz, ebben végigcsinálni a terhességet. Mindig utólag okos az ember.

Szteccs és nem nyomja sehol a hasamat, isteni! :) Bocs hogy ennyit írok róla, de ezek a kis örömök most életemben. :)

Holnap megyek végre dokihoz.

Csakegy!!!
Annyi helyen leírták már, hogy azért a hőmérőzés nem olyan megbízható!!!! Hideg van, kitakaróztál, nem úgy aludtál, egyáltalán, pár tizedfokokró van szó, ilyen időben ez nem mérvadó!! Meg bármi befolyásolhatja, egy megfázás, stressz...
Figyelj, LH teszt bejelzett, és neked mindig negatív nem?? Én annak jobban hinnék. Lehet hogy volt Pé-d??

Mir te mázlista!
Akkor neked fiad lesz! :shock: (jó kis népi bölcsességek, ha nincs hányingered fiú)
Én még most is végigalszom a napot. Holnap doki. Most vagyok pont félidőnél.

Nóra!
Azért írogathatnál továbbra is, érdekel mi lesz ennek a pajzsmirigydolognak az eredménye! (ha már úgyis megkedveltél minket :wink: ) meg tudod Rambóka szerint akinek cisztásak a petefészkei az PCO-s. nekem sem volt semmi más leletem, még egy árva 3. napi vérvételem sem, mégis itt vagyok! :)

Kandika!
Köszi a táblát. Mikor írsz magadról?


pussz:
Rejo

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Jártam ma a háziorvosomnál, felirattam újra a merckformint. Csak úgy ment, hogy azt mondtam, elmarad az inszem.
Magyarországon tilos felírni a bogyót terhes nőnek, a törvény nem teszi lehetővé állítása szerint. Hiába hivatkoztam a cikkekre.
Ez van. Remélem, sikerül annyi gyógyszert feliratnom, hogy legalább az első 12 hétre elég legyen. A nőgyógyászomnak meg nem fogom megmondani, hogy szedem, mert ő sem akarja felírni.
Szerintetek jól teszem? Érdeklődtem a Kaáliban is telefonon, ott is azt a választ kaptam, hogy nem írják fel mindenkinek automatikusan a 12. hétig! Csak egyénre szabott kivételes esetekben.
Mit gondoltok erről?

Üdv:
Gitta
gitta
 
 


rejo: hát... nekem az esti hőm is mérvadó az meg nem volt magas:( szóval hiszek a reggelinek...

ja.. nekem tényleg nem szokott jelezni az LH teszt (a 3. napi szerint is teljesen OK az LH-m... legutóbb 5 körül volt alapból)... de olyan már volt, hogy beriasztott aztán nem lett belőle PÉ.... szóval éna hőnek hiszek inkább és nem az LH tesztnek... Na azért még szurkolok, hogy legyen egy 21-22. napi PÉ-m :) A remény hal meg utoljára :)
Vendég
 


Gitta!

Ezt mondtam, vaskalapos gyöpös dokik. Bármilyen cikket az orra alá dughatsz, nem fog neked hinni, semmibe fog venni, ha egy tudományos konferencián hallaná egy professzortól, akkor sem változtatna gyöpös szokásain. csak ha évekig hallaná.

Azt hiszem a te eseted a Kaáliban "egyénre szabott kivételes eset" lenne, van bizonyított IR-ed, túlsúly? (már nem emlékszem), hirzutizmus...szóval minden, ami indokolja a metformint.

nehogy emiatt menjen el a babád. vagy ne jöjjön össze.

Dokicsajok vagy Norka biztos jobban tudnak segíteni.

Kép

Kép
rejo
 
 


nekem a belgyogyóm valami olyasmit mondott az elején, hogy terhesség alatt is szednem kell majd... nagyon remélem, hogy komolyan gondolta... (mert akkor fel is fogja nekem írni...)

de azért bevallom, belgyógyász nélkül nem merném ilyen nyugodtan szedni...
Vendég
 


Gitta, a dokid igazat mondott, terhesség alatt kontraindikált a gyógyszer. Jogilag.

Gyöpösség: lehet ezt többféleképpen értelmezni. Sokan inkább csak nem akarják vállalni a felelősséget az off-label felírással. Már ha MÁR terhes vagy. De ha még nem vagy terhes, akkor ez kiesik. Akkor csak nyulak egyszerűen, vagy pedig nem hisznek benne.

Ez az egész jó nagy kavar, a Figyelős cikkben ezt próbálnám majd bemutatni, erről szól.

A valós tapasztalatok meg azt mutatják, hogy a terhesség elején kifejezetten javasolt a szedése, mert kisebb a vetélés veszélye. Ezért rágtam be dr.Kőrösire, amikor elkezdte, hogy a magzat jogai így meg úgy. Rájuk ki gondol, amikor kontraindikáltnak leírt (de csak jogilag, ismétlem) gyógyszert beszedünk koraterhesen? Hát.... :evil: ezt megfordíthatnám úgyis: veszélyeztethetem-e a magzatomat azzal, hogy abbahagyom a gyógyszert és megint elkezd ugrálni az inzulinom?? Na ilyenkor mi van? :roll:
Vendég
 


sziasztok !

na meg jöttem.

Rejo!

:D
azt mondta a doki: Hát nem akar itt durvulni, de ha semmi gondom és úgy élem a terhességet, mint napjaim, akkor hát " a nő akkor van jól ha férfi van benne :lol: ! jót nevettem. de valóban mástól is hallottam, hogy a fiúval jól volt és a kislánnyal összekínlódott.

Nálad mi a helyzet? ott kislány lakozik?

Norkala!

ment a cím!

Ma mondtam meg anyámnak! totyog mint a szarós csirke , úgy örül.
Anyóséknak is magakartuk mondani, de nincsenek itthon így nem tudjuk, úgyhogy majd. senki más nem tudja csak szoros hozzátartozók,még nem publikus 12. hétig.

Kérdésem az lenne, hogy a 3 hónapnál látszik a has? mármint, hogy mekkora és, hogy terhes e valaki.
mir
 
 


Kandi!

köszönöm, a néma javítást! Azért szólhatnál! :shock: (Mármint , hogy mi van nálad)
mir
 
 


Sziasztok!

Mir, kipróbáltam a sós fürdőt és arra jöttem rá, hogy akár segít a babásodásban, akár nem, mindenképpen jó az egészségemnek, mert tök jól ellazultam. Már vagy ezer éve nem ültem a kádban. Mindenkinek melegen ajánlom! :)

Norka, nagyon kiváncsi vagyok a Figyelős cikkedre! Én legutóbb a céges dokival írattam fel a metformint, kérdés nélkül megtette.

Azt néztem, hogy a táblázatban szereplő 16 topiklakóból 5 kismama. 31,25% :D

Rólam még annyit, hogy az elmúlt 3 napban a nagy hidegek ellenére is 37 volt a reggeli hőm! Meglehet, hogy mégis jól éreztem azt a múlt hét eleji pét, a 33. napon?

Espero (42 cn)
espero
 
 


Espero
A sós fürdőt én is ki fogom próbálni! :D Kedvet csináltál hozzá!(na meg Mir is,persze)

Mir
Nem akarok cáfolni,mert hát i tudja...,de nekem sem hányingerem,sem szédülésem nem volt(szerencsére)Jól is mutatott volna a vonaton/buszon egy rókázós kismami :D
A hasam,pedig tutira nem látszott még 12 hetesen,uis bőrgyógyásznál voltam az allergiámmal,és megjegyezte,milyen lapos a hasam :oops:
De meloban még a 20. héten is simán le tudtam tagadni,hogy pocaklakóm van :D

Csakegy
Amúgy t ehol is mérsz?Száj,hüvely?Bocsi,d e elfelejtettem :oops:
Hőről pedig,tudod,már írtam,hogy nálam pl. az UH-s p.é. nem mindig takarja a hőmérőset.(a hőmérő későbbre teszi ált.)

Norka
Bogi feje nyomul lentebb?Hogy bírjátok a hideget?

Rejo
Sztem,ha így folytatódik az időjárás pulcsit is szerezz be,meg széldzsekit! :?
Meg ne fázzatok!!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok csajok!

Sziasztok!

Nja, ma remélem volt egy klassz kis cserkészjócselekedetem, elmesélem Nektek. Szóval elmentem az sztks dokimhoz, kérdeztem tőle mit szól valami uszodás szöszhöz. Aztán elmeséltem neki a metforminos kalanjdaimat, elvittem a cikkeket, amiket az interneten olvastam. :)

Szerintem még sose hallott róla, mert mondta, hogy volt továbbképzésen az ősszel, és ott ezt nem is mondták, mindenféle hormonokról mesélt, meg műtétről, kicsit ijesztgetett. Meg azt mondta, végsősoron a placebo-hatás is 50%-ban bejön (Nálam biztos, mert nagyon hiszek benne! :-) Aztán azt mondta, akkor járjak Ácshoz.
DE elolvasta az összes cikket, elé értelmesnek néz ki, me adjunktus is, úgyhoy szerintem csak a hiúság.... Nagyon remélem, hogy utána fog majd nézni!!!!!!!!!

Klassz lenne. Úgy érzem, ennyi kis kellemetlenséget megért, ha csak egy nőnek is felírja majd.

Csakegy, tuti, hogy nem volt péd? ??? A hőd eléggé ingadozik, lehet hogy Neked másképp működik a hőháztartásod? Én pl alapban vagyok 36,5 körül.

Nekem még mindig semmi mensire utaló jel, már a premens tünetek is elmúltak. :cry:

cs
csillagfény
 
 


Lányok, ez komoly, hogy adjunktus-nőgyógyász nem hallott még ezekről a dolgokról??? :shock: :shock: :shock:

Én eztet nem értem, nem tudom felfogni, mikor a PCOS nem is ritka! :cry:

Mert ha háziorvos néz mint a borjú az új kapura, akkor még talán meg is értem! Bár képzeljétek egy lány mesélte tegnap, hogy a házidokijához (jóhiszeműen, hogy belgyógyász az illető), előadta az IR - PCO dolgot, és az meg szimplán lehülyézte őt! :shock: Ilyen is van.

Okr-Kriszta, hát az a büdös helyzet, hogy a pocim még lejjebb ment tegnap óta, és Bogi szinte semmit nem mozog. Most nagy para van rajtam, mert vasárnap estig a doki külföldön lesz. Most nagyon nem kéne szülni!
Vendég
 


Norka
Akkor nagyon drukkolok,hogy vasárnapig egyben legyetek még!
Úgy tudom,már szülés előtt 1-2 héttel csökken a magzatmozgások száma.Nyugi! :wink:
Azért ha mégis szülnél megbeszélte vkivel,hogy figyeljen rád?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Hááát Norka, nekem valóban úgy tűnt. Számára az egyetlen lehetséges mód a clostyl + szuri + szteroid (ettő sokaltam be!), ha nem mey, akkor mé drágább gyógyszerek, majd műtét. Nagyon durva! És amikor mondtam neki, hogy kitűnően érzem magam, mekérdezte, és van baba, nincs? Akkor meg? (persze ezt nem tudhatja, tulajdonképpen lehetne is, mint Mirnél)

Drukkolok Neked, hogy Bogika mé várjon egy kicsit! :-)

Apropos, nekem kb 1 hete fáj a hasim, ott lent. Néha beörcsöl, aztán elmúlik. Ez lehet a gyógyszertől? 1 gyógyszertárban megkérdezte, elküldtek dokihoz, és hogy hagyjam abba a gyógyszert. de én nem akarom abbahagyni! Nektek nincs ilyen bajotok?

cs :-)
csillagfény
 
 


Norka !

Remélem fekve írsz, mert jó lenne neki a nyugi nem?! Biztos marad még, ne izgulj meg ne érezze mert még kiszalad az anyjából :D

Okr!

Kár, hogy nem látszik! orv dologra készültem akkor államvizsgázom és hát beszari leszek és gondoltam így babásan nem kéne megszorongatniuk..... de ha nem fog még látszani én nem mondom, mert az úgy nem kenyerem.

Csillagfény!

Tessék hallgatni a belső hangokra!!!!!! Nincs szuri meg ilyenk, én kipróbáltam és .. figyelj:

Gonal F kaptam azaz vettem magamnak adtam be. 3 szor került rá sor (3 szor érlelés= 3 ciklus)
1. nek jobb oldalt 1 db semmi nem lett 25,000 ,-
2. nak jobb oldal 1 db detto
3. nak jobb bal össz 5- pete 50.000,-

Nem lett belőlük baba......... HSG mert , hogy ne vagyok átjárható...

Ma UH: ott a jobb oldalon ahol végül is mindig volt min. 1 db pete ott a sárgatestem azaz jobb oldalról jött le . ergo átjárható és hát biza lufi volt valószínű az összes.
Az az igazi meit a tested majd kitermel. Nézz meg egyet termeletem magamtól, de az kis frankó lett.

Nyílván ez a te döntésed,de én nem tenném. Ja és dagis és ragyás lettem, és túlstimulálódtam.
mir
 
 


Sziasztok!

Mir! Ácshoz járok, ehhez a dokihoz csak az uszodás trutyi miatt mentem, illetve elmesélni neki, hátha valakin segíthetek így. Ha többen mondják majd neki, majd szöget üt a fejébe.

Metformint meg szedem, és ácshoz járok. Ha nem műkszik, ő is ad majd hormont, de remélem megy anélkül is.

Klassz, hogy igy estél teherbe, a sok orvosi negatív vélemény elleére! Az orvosok meg csak néztek, hm? :)

Utálom, ha egy orvoson azt érzem, hogy lemondóban van rólam, vagy hülyének néz!

Túlstimulálódtál? Ajaj, te szegény! És mit csináltak veled? Kórház, meg ilyesmi?
Vettél magadnak, beadtad magadnak? Te is orvos vagy? :)

Klassz esti csevejt kívánok, holnap reggel jövök! :)

cs
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Csillagfény!

Teszt??????????????????????????????????????

Espero!

Várandósoknak csak középmelegen!!! :D
Én imádom a forró fürdőt, zuhanyozni is olyan forróban szeretek, h. a párom szerint neki szőrtelenítésre is jó lenne!!!! (Tényleg lehet, h. a hirsutizmus nálam ezért nem jelent meg? :lol: )
Mostmeg már 5 hónapja csak középmeleg víz jár nekem!!! :cry:
De már csak 4 hónap!!!! :lol:

Mir!

A 7-8. héten még én sem tudtam mi is az a reggeli rosszullét!!!! :lol: De ami késik, nem múlik!!! ( Csak a mensid 9 hónapig! :D )
Én a 3. hónapban már látszottam, de én tényleg extrém eset vagyok!!!!! :lol:
Ruhát varrattam, mert az esküvői ruha szalonok kismamákra nincsenek felkészülve! A ruha eredetijét a neten találtam, a lementett kép alapján varrta meg a szalon varrónője!!!
Mütyűrke nagy valószínűséggel fiú lesz!!! Legalábbis a 4D UH alapján! ( A képet nemrég felraktam, nézz vissza!!!! :) )
Babaszoba még nem készül, egyenlőre meg kellene tudnom, h. a 3 sógornőmtől mit örökölök, meg filózunk a 120X60-as egyszerű babaágy ill. a később kisággyá alakítható, pelenkázóval kombinált monstrum között. Meg a babakocsi v. hordozókendő dilemma is fel van dobva! ( panel 4/4-ben lakunk és nincs lift!!! :cry: )
A metformin végigszedéséről csak annyit, h. a babád legfontosabb szervrendszerei az első 8-10 héten kialakulnak, ha terratogén hatása lenne a gyogyinak, már elkéstél volna az abbahagyásával.
A neten találtam egy angol nyelvű "orvos válaszol"-t, ahol ugyanezt a problémát veti fel a kismama a dokinak, h. a 10-12. héten abba akarják vele hagyatni a bogyót. Ott azt válaszolta a doki, amit én most neked, hozzátéve, h. a szer pozitív hatásai éppen most érvényesülnének igazán, mert csökkenti az első trimeszteri vetélések arányát!
A másik amit Norka levelezései is megerősítettek, h. a dokik azt hiszik h. lehet " figyelni a szénhidrátokra", ( egyrészt visszakérdeznék, h. a dokibácsi sörhasa mitől is van, ha köztudott, h. növeli a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát!!!! :twisted: ), másrészt én az első 12 hétben ropin éltem, mert egyedül az csökkentette a hányingeremet. Hiába olvastam el, h. ideális terhesdiéta sok fehérje, kevés szénhidrát, ha egyszer se húsra, se tejtermékre ránézni nem tudtam, mert már a szaguktól hánytam!!!!!!! :evil:
rambóka
 
 


Rambóka: ma láttam valakit az utcán és az eszembe jutottál :) A hab a tortán az, hogy először csak az arcát láttam és Te ugrottál be... aztán vettem csak észre, hogy a pocakja is nagy :) (Nem jártál ma a Deák környékén? :) )
Vendég
 


Nem, ma Szekszárdon szívtam!

Mi ez az esti kihalás mostanában??????
Kavits?????Mi van veletek???

Csakegy!

Tudom, h. ez a legnehezebb, de szerintem próbálj meg vmi mással foglalkozni kicsit (pl. Cukormókusból albínó egyed beszerzése, nyaralás megszervezése, stb :lol: ), mert most tartassz ott, mint én 8-9 hónappal ezelőtt és saját tapasztalatból mondom, h. ebbe bele lehet őrülni!
Apa még nem tiltakozik az irányított együttlétek miatt :oops: ?? Mert ha igen, akkor kapj észbe!!!
B verzió a dobókocka-szex: 1 hónapra függeszd fel a hőmérőzést, LH tesztelést! Reggel dobás van, páros szám esetén estig kitalálod mivel csábítod el apát aznap, páratlan esetén megvonási tünetek csökkentése futással! Köv. héten apa dob és ő csábít! Hidd el izgi lesz!!! :lol:
rambóka
 
 


Kavicska Erdélyben van!

Csakegy, követlek ám még 2 másik topikon, és nem fogsz szeretni ezért, de ez már megint túlzás. Szegény hipotalamuszod! Hogyan csináljon neked pé-t, ha ennyire görcsölsz megint?? Csinálna ő, de nem hagyod dolgozni, mert blokk van ezerrel és önanalízis minden órában. Még ha csinál is, így szerintem nem lehet babásodni! :( Hidd el pszichés tényezők is vannak a világon, belgyógyászat ide vagy oda, sőt, azok még fontosabbak! (lásd negatív tesztelés után azonnal megjön a piri c. jelenség)

Okr-kriszta, igen van a dokimnak helyettese, szimpi is, de nem akarok nála szülni!! Most megbeszéltem Bogival, hogy nem rosszalkodunk vasárnap estig, dehát szegényem olyan, mint egy gubbasztó beteg pipi egész nap, talán most így vacsi után tért belé egy kis élet, remélem fogta az adást! :roll:
Vendég
 


Rambóka!

te beszélsz esti kihalásról? Egy csomószor nem vagy se este, se reggel! :roll:
na ezt ne vedd bántásnak, mert egyszerűen nem értem egyáltalán hogy bírod terhesen ezt a tempót.

meg tudnád írni annak a természetgyógyász dokinak a nevét és a számát aki ismerősödet kikezelte a hólyaghurutból szurikkal? Kicsit reménykedek, hátha szülés után nem jön elő megint a cisztitiszem, de ha mégis, legyen valami mentsváram.

jövő hét szerdán megyek haza este. mikor talizzunk???? Péntek szombat vasárnap???

Kép

Kép
rejo
 
 


Bocs Rejo!

Már 86X akartam válaszolni, csak vhogy mindig elmaradt! :oops:
Szerintem pénteken du. rá fogok érni. Konkrét időpontot telefonon egyeztessünk szerintem aznap (szám megy priviben!)!
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: