Új privát üzeneted érkezett!

ja, nem jövő szombat, hanem most szombat!

Digifényképezőt én is hozok, ha el nem felejtem!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

A vérnyomásom hirtelen felszaladt kb. 500-ig, mert sikerült egy egész hosszú hozzászólást kitörölnöm valami hirtelen mozdulattal. Bocsi, de erőm nincs újraírni, úgyhogy önző módon csak magunkról írok.

A hétvégénk jól sikerült. Szombaton jó időnk lett délután, én jót beszélgettem a barátnőimmel, Marcikám pedig klasszul játszott a kis haverjaival :D Vasárnap sajnos nagyon rossz időnk volt nekünk is, de a barátnőmékkel jót beszélgettünk, és a kisfiával ismét jót haverkodott Marcim :D Azért a sütés-főzésben jól elfáradtam, ma pihengettem egy picurit, de csináltunk egy esti sétát, ami alatt jól elfáradtam és persze visszafelé majd bepisiltem :(

Ha holnap lesz erőm, akkor esetleg újraírom a mondókámat, de nem ígérek semmit.

Mindenkinek jó éjszakát: Melinda (28+3)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Mamy,
Sz_Kata,
Kata,
Dorka :?:,
Rolex,
Rejo


Rejo,
a találkozó valszeg a Hősök terei oszlop, de ezt a várható időjárás függvényében pontosítjuk még hétvége előtt. E-mailben majd küldök tel.számot.

Melinda,
én úgy szoktam megnyomni valamit, hogy az egész oldal bezáródik hipp-hopp. Az agyvérzés kerülget olyankor engem is...

Én nem vágyom gatyarohasztó hőségre, megelégednék úgy huszonegykét fokkal, de ettől az időtől frászt kapok. Máskor Pünkösdkor a Balatonban szoktam fürdeni és már szép barna vagyok... Jó, ezt idén amúgy se hoznám, de szívesen kiülnék néha az elkészült teraszra, ahová a hideg éjszakák miatt még a szobanövényeket se merem kivinni :cry: Ráadásul a nedvességben terjed a tűzelhalás, ami már a sárgabarackot is megtámadta, dacára a permetezésnek :cry: Hogy lesz így lekvárom :?: :!: :evil:

Kép
Ákata
 
 

 
 

Sziasztok!

Szombaton nekem is jó! Rejo, mehetünk együtt.

Kata, persze, találkozzunk a kórház előtt, mint a múltkor! Lányok, jöjjön, aki ráér, relaxációs gyakorlatok lesznek a szülésre!

Kata, találtál végül babakocsit? Megnéztétek, amit az egyik lány mondott, tudod, az a háromkerekű?

Úgy izgulok, csütörtökön megyek Praxis UH-ra! Remélem, megmutatja az arcát a drágám... hihetetlen, hogy mindjárt 28 hetes lesz!

A használatbavételit is véleményezniük kell az érintett szomszédoknak? Az elég nagy szívás lenne, nekünk pld van egy vérbeli prolicsalád szomszédunk, mindig keresztbetesznek, ahol csak tudnak. Csodálom, hogy az engedélyt nem fúrták meg, bár ha belegondolok, hogy a fellebbezés húsz rongy lett volna, már érthető, hogy miért maradtak csendben. :lol:

Tegnap én is hallottam, hogy végig sz-r idő lesz a nyáron, mondjuk ez nekünk annyira nem baj, csak kellemesebb lesz hűvösben, mint 50 fokban!

pusz,
Kriszta
krisszi
 
 


Mamy,
Sz_Kata,
Kata,
Dorka :?: ,
Rolex,
Rejo,
Krisszi


Krisszi,
még nem néztünk babakocsit, egyelőre minden pénzt/energiát a ház rendbehozatala köti le. Meg aztán babonából várunk az utolsó pillanatig :oops: Egyébként már megtaláltam azt, ami nagyon tetszik, de sajnos egy megrendelős helyen, pedig ki kéne valahol próbálni... Majd utánajárok. Akkor holnap, fél három előtt találkozunk :D

Holnap reggel még jövök!

Jó éjszakát mindenkinek :D

Kép
Ákata
 
 


sziasztok lányok!

Jól vagytok? Mindenkivel minden rendben? ...még nem volt időm visszolvasni, bocsi... :oops:

Mi csodásan vagyunk. :)

22+3
bali78
 
 


Sziasztok pocakhordozók!

2 apró kérdésem lenne...Hogyan kell a lilypie-os vonalzót ide betenni...a megcsinálásig már eljutottam, de analfabéta vagyok a további lépésekhez...

Ez a szombati tali mindenkinek szól és lesz még ilyen?

Mennék, de a nagypapám 84. szülinapját ünnepeljük. iszonyú boldog, hogy dédnagypapa lesz!!! Azt kérdezgeti, hogy hogyan táplálkozik most a kicsi, és sírt, amikor meglátta az uh-t...persze az ő idejében ilyen még nem volt.
Eddig olyan törődött volt szegénykém, most meg 15 évet fiatalodott, és be van zsongva...nagyon édes!

kicsit megváltozott az oldal külseje, még szokom...

MÉG 2 HÉT VAN AZ ISKOLÁBÓL!!! már egyre nehezebben bírom...most fejeztem be 17 latin dolgozat javítását, fantasztikus élmény volt....Bali baba már rugdos, hogy húzzak aludni, mit mondjak, igaza van...
Ma van a 2. házassági évfordulónk! ez személyes infó, tudom, de olyan jó kimondani...ma egész nap vigyorgok, mint a vadalma..

Na, megyek, jó éjt mamáknak, babáknak, apáknak!

Puszi: Kriszti +Balázs
23+2
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:57-kor.
Vendég
 


Mamy,
nekem is mellső fali a lepény. Akkor lehet, hogy ezért nem érzem még egyértelműen? Egyébként a legutóbbi Uh-n a fekvése fejvégű volt. :) De ilyenkor még annyit forgolódnak, azért remélem a végén is rendesen be fog állni.
Mérleg-téma
Én arra gondoltam, hogy nincs szükség mérlegre, ha van sima szobai mérleg, hiszen először rá áll a férjem ( mert én ugyan rá nem állok elvi okok miatt :lol: ) bébi nélkül a mérlegre, aztán bébivel, és már meg is van a baba súlya. Vagy ez annyira nem pontos?

Fruzs
[

url=http://lilypie.com]Kép[/url]
Vendég
 


Valami nagyon furán tettem fel ezt a lilypie-s vonalzót
Talán most jó lesz.
Kép
Vendég
 


Sziasztok!


Kata, ok, a kórház előtt!

Fruzs, szerintem az első pár hétben még eléggé pontosan kell figyelgetni, hogy hány grammot eszik a baba, a férjed meg nem tud minden etetés után mérlegre állni veletek :lol:

pusz,
Krisszi


(azt a lilypie-os vonalzó feltevés-technikát írjátok le légyszi nekem is :oops: )
krisszi
 
 


SZiasztok CSajok!

Tegnap Borsóval álmodtam... SZőke volt a drága és épp szopizott. Jaj, látnotok kellett volna APukája arcát tegnap este... Munkából lelépett és egész este az hajtogatta, hogy kiscsávója lesz... Aztán megint elkezdett a gyerekével beszélni, hogy SZia Fiam, itt a Papád beszél... Na és rúgd szét azt a fránya szalagot!!! Persze a szalag téma még izgat, de most nyugodtabb vagyok és remélem, hogy a Praxisban a bácsi is megnyugtat.

Sajna mi elutazunk így nem tudok részt venni a pocakpartin... De amúgy is, még alig látszik aDrága, de már 6 kiló feljött a francba.... Ti is szénhidrátot esztek... Nekem valahogy az csúszik le... És persze ettől dagadok, mint tudjuk :-(

Mamy

Látom Te is zuglói vagyok... Összefuthatnánk :-)

Na kitartás és örüljetek, hogy hűvösebb van, bár én sem tudok menni úszni :-(

Bunny
bunny75
 
 


Sziasztok!

Fruzs!

Olyan pontos a mérlegetek, hogy 40 gr. változást ki tud mutatni?? mert egy újszülött kb ennyit eszik 40-100 gr. között. :)
A mi mérlegünk, ha kicsit fészkelődök rajta, jobb lábamra állok, aztán a balra máris eky-két kilóval mást mutat.

meg aztán az van amit Krisszi mond, apa hazaszalad 3 óránként a munkából?

Krisszi várom már a holnapot, hívjál vagy hívlak, muszáj lesz kismamafarmert vennem, mert pocsék idő van. lengatyákkal nem tudom kihúzni 13 fokban.

Kata!Várom a mailt!

pussz:
rejo

Kép

Kép
rejo
 
 


Krisszi, Angel!

Vonalzókészítés:

ha megcsináltad a vonalzót, kiír html-es és BBCode-os kódókat a lilipe. Lépj be a saját profilodba ( fent az oldal tetején segédletek, profil miután bejelentkeztél) és ott az aláírásodhoz másold át ezeket a kódokat a web-ről. A babaneten kapásból a BBCODE van bekapcsolva, azt érdemes átmásolni!
Aztán a lap aljára mész, és elküld gomb.

(Krisszi, csak nem neked is programozó párod van? :wink: nekem sem apa segített megcsinálni, hanem a csajok a PCO-s topicból :oops: )

Kép

Kép
rejo
 
 


Nézzétek meg ezt a két másik oldalt is, - lsd. alul a címek a vonalzóim felett - szupi vonalzóik vannak! :)

Kép

Kép
rejo
 
 


De Krisszi kérdéséhez csatlakozva, azt hiszem ő volt, hogy a francba töltöd ide fel a vonalzót?????
bunny75
 
 


lemaradtam az olvasással, látom már elküldted a megfejtést :-) Bocsika :oops:
bunny75
 
 


Na most kreáltam valamit, ez egy próba, hogy sikerült e megalkotnom a vonalzót

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Én nem tudok menni sajna a talira, mert keresztelőre megyünk.

Tegnap megszűlt a barátnőm, Kupai László Levente 3950gr-al és 59 cm-el született tegnap este a Szt István kórházban. Jó nekik, úgy irigylem érte, hogy túl van rajta és végre megláthatta a kisfiát.

Kép
manka2
 
 


Sziasztok!

Rejo, én is megőrülök már a hidegtől, most a régi farmeromban vagyok, nem bírom a vékony terhesgatyámat. Találtam egy varrónőt, aki egész jó áron (3500-4500 pénz) varr mindenféle gatyókat, van farmer is. Ma este beugrok hozzá munkából hazafelé, megnézem és holnap elmehetünk ha tényleg jók a cuccok.

Milyen igaz, a mi mérlegünkre is jól kell ráállni és akkor mínusz egy kiló garantált :lol:

Programozó pár :evil: SEMMIBEN sem segít, ami számítógéppel, műszaki cikkekkel kapcsolatos...

Megkísérlem elküldeni a vonalzós hozzászólásom :lol:

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


sziasztok Lányok!

Hű reggel fél kilenc óta olvasok vissza az egy hetes termésben.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságot, meggyógyult a kezem. Egy időre kikertészkedtem magam...

Talira én is megyek, előtte úgyis pont múzeumba megyünk. Most nem is tudom, hogy a Szépműv. vagy a Műcsari...

Siba - lécci majd adj tippet, érdemes-e Bécsben vásárolni, s ha igen mit és hol. Előre is köszke.

Piciri - sok gratula Ákoskához! Te nem mész ma Sote relaxra?

Manka - én is agyalgatok a bébin, és főleg szoktatom magamat a gondolathoz, hogy nemsoká már hárman leszünk. Annyira furcsának tűnik. Hogy hogy tudja az ember majd jól megosztani a törődést és szeretetet a férje és gyermeke között úgy, hogy az mindkét irányba maximális legyen. És hogy a természete kiére üt majd, hogy hogy tudom következetesen nevelni, hogy hogy telik majd egy-egy napunk és még számtalan ilyen dolgon morfondírozom. De már annyira szeretném ugyanakkor a kezemben tartani.

Bujka - sajnálom szegény Marcust, remélem hamar kinövi ezt a sok kellemetlenséget.

Ákata - köszönöm szépen a képeket, megkaptam. Hánykor taliztok Krisszivel? Lehet, hogy én is tudok menni.
Vásárlással kapcs. sokatn ajánlották, hogy babona ide vagy oda mindent szerezzünk be apránként, mert nem lehet tudni, hogy hogy alalkulnak a dolgok, nem kell-e kórházba feküdni, nem szülök-e hamarabb, nem lesz-e kánikula, amiben nem szívesen mozgok, tudok-e még fittül vásárolgatni a vége felé stb...
Kellemetlen lenne, ha nem várná semmi a csöppség érkezését egy váratlan esemény miatt.
Szerintem ha teheted, lassan kezdjetek el ti is beszerezni ezt-azt.
Én már félre tettem a majrét, és ha valami jó áron van, azt megveszegetem. Ha mégis baj lenne (amire nem gondolok), akkor meg nem kér enni a cucc, el lehet spejzolni - de remélhetőleg erre nem kerülhet sor!!!

Melba - erről az intimtornáról írhatnál infót.

AngelKriszti - nagyon cuki a nagypapid. Az én nagymamám is el van varázsolva teljesen, már dédinek hívja magát, vásárolt egy csomó apróságot és meghorgolta a déduncsi kis takaróját is. Az UH- képet pedig lépten nyomon mutogatja a szomszéd barátnőinek - ugyanis kereteztem neki egy kis képet.

A tanulás nekem sem megy, bár a tantárgyaimat már tavaly elvégeztem, sajna elhúztam 3 szigorlatot, az elején a fekvés miatt nem volt kedvem tanulni, most meg csak a készülődésre és a babira tudok gondolni... nem tudom mi lesz...

Most megyek, mert itt ülök reggel óta, már elzsibbadtam totál.

Mindenkinek szép napot!!!
Pusz

Kép
kriszkrosz
 
 


Sziasztok,

Ma kereken száz napom van hátra!! :lol:
Annyira várom már a Nagy Találkozást. A férjemmel szoktuk találgatni, vajon hogyan néz majd ki a kis csemeténk. Azt tudni kell, hogy férjem nagyon sötét bőrű,nagy, fekete bogárszemű és fekete göndör hajú. Én meg szőke vagyok, kék szemű és nagyon fehér bőrű. Szóval, szép kis kevercs lesz :lol:

Holnap megyünk a Prxisba, kicsit kukkolunk...

A vásárlással már én is nagy lázban vagyok, de ahéten, meg a jövő héten még tanulnom kell :evil: Pedig nekem sem ott jár ám az eszem :oops:

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy menniy ideig kell a mérleg? Vacillálok, hogy vegyünk, vagy béreljünk. Szerintetek babakocsit érdemes használtan venni? Egyáltalán, menniyre fontos az az elején? Úgy értem, hogy én hordozókendőt fogok venni, amiben fektetve is tudom cipelni a babámat (meg apa is), így nem vagyok benne biztos, hogy a babakocsi is kell-e még. Legalábbis, az első néhány hónapban. :?:

Ákata,

Tetőtér: Én is reménykedem, hogy a 20 ezer forintos illeték nagy visszatartó erő :wink:

Puszi mindenkinek,
Kata
sz_kata
 
 


Kata!

Szerintem ha rendben eszik a pici, akkor 3 hónapnál nem kell tovább mérlegelni... Azt mondják a tapasztalt mamák, hogy a második gyereknél már nem is nagyon használják. A barátosnémnál volt egy-két gond a babócánál születés után és ő ezért méricskéli. Szerintem meg kell nézni, hogy mennyibe kerül a mérleg és mennyi a bérlés... Aztán eldönteni, hogy kell e vagy sem...

Babakocsi: én biztosan használtatot fogok venni, ha nem sikerül beszereznem egyet. Szerintem fölösleges pénzkidobás vadi újat venni, amikor a mózeskosaras részt alig használod és egy jobb kocsi ott van a 150-200e forintnál... Maradok a használt mellett. Itt a piactéren is árulnak, de azon a linken is amit kaptunk pár nappal ezelőtt.

A kendővel kapcsolatban azt hallottam, hogy az első 3 hónapban nagyon jó, aztán már nehéz.... De a babócák nagyon szeretik :-) közel a mamához... Hát mivel Borsó október végén fog születni, ezért nem is tudom, hogy mi mellett döntsek. Az első hat hétben ha jól tudom nem javasolják, hogy levegőre menjünk....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny,

Most már kezd tisztulni a kép: a babkocsivásárlásnál eddig azt néztem, hogy milyen lenne egy újszülöttnek, de most már tudom, inkább azt nézem, hogy egy nagyobb babának legyen jó. Én szeretném cipelni a kölkömet, amíg bírom (sportoló voltam, vagy mifene :wink: ) de ha már nagyobb, akkor mindenképp kell a kocsi. Azt nem tudod véletlenül, hogy hány hónapos kortól tud ülni a baba? (mármint, meddig kell vizszintesen fektetni?)
Köszi
sz_kata
 
 


Kedves SzKata!

Ez változó és ezt nehéz megjósolni... A párom 6 hónaposan még nem volt hajlandó magától átfordulni, holott sok pici ekkor már simán hempereg... Ugye ezek a babkocsik különböző pozicióba rakhatók és úgy gondolom, hogy a dölésszög miatt akkor is beleteheted, ha még nem tud ülni a pici, csak figyelni kell, hogy a gerincének ez ne legyen megterhelő.

Emlékszel arra a gurulós valamire, tudod, amibe beleteszed a gyereket és segít neki eljutni az egyik pontról a másikra. Na vannak olyanok, akik erre esküdnek, hogy milyen jó, és sokan pedig ellene vannak, hogy ez nem jó a baba gerincének.

Szerintem ráérsz dönteni akkor, ha már úgy érzed, hogy kezd nehéz lenni a pici a kendőben. Akkor is be tudsz gyorsan szerezni egy kocsit, vagy használtan vagy újonnan. Látni fogod, hogy hogy fejlődik a Picuri és milyen kocsira is van szükséged...

Én egy 3 kerekű sportkocsit kapok a barátnőmtől, meg valami mózeskosarasat a másiktól... Szóval az biztos, hogy nem veszek, mert ezt is pénzrablásnak tartom és most, hogy új lakásba költözünk meg kell nézni, hogy mire költünk... Apu hallott egy aranyosat: hogy hívják más néven a gyereket: pénznyelő automatának...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Jaj, most jutott eszembe, hogy a májusi kismamában van egy összefoglaló a babakocsikról, hogy mit miért, mennyiért... Ha nincs meg, akkor lemásolom neked és átfaxolom valahová, vagy emailben pdf-ként elküldhetem :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Babakocsi: A sétáltatáshoz és a bevásárláshoz babakocsira van szükség. Védi a csecsemőt az időjárás viszontagságai ellen.
A babakocsi vásárlásakor a következőket kell szem előtt tartani:
A babakocsi technikai tulajdonságai és minősége fontosabb, mint a díszítése vagy áramvonalassága.
A babakocsi nyújtson védelmet a meleg ellen, legyen felhúzható a teteje; a nyílást lezáró szélvédőre nincsen szükség.
Legyen jó rugózása, ne legyen túl nehéz, ne boruljon fel könnyen.
A csecsemő ne feküdjön túl mélyen a kocsiban, mert akkor nem kap elég fényt és levegőt, nem lát ki belőle; a kocsi széle nyújtson azért védelmet a kiesés ellen. A rögzítőheveder helyben tartásához szükséges karikák ne hiányozzanak, lehessen a kocsira bevásárlótáskát felakasztani, a kereket be lehessen fékezni.
A kereskedelemben egyre nagyobb a választék, csak a pénztárca bírja.
A kombinált babakocsi egy újabb jármű megvásárlásától kíméli meg a szülőket. Jó az a fajta, amelynek a felső részét le lehet emelni és ez egy időre kiságyként szolgálhat, vagy kézben lehet vinni. Ennek kivált kis lakásban lehet haszna.
Ha a szülők nem akarnak kombinált kocsit, a már ülő csecsemőnek vagy kisgyermeknek jobb a sportkocsi vagy annak új típusú változata.
Ha a szülők a csecsemőt hosszabb utakra is magukkal viszik, jó szolgálatot tesz az összehajtható sportkocsi.
A babakocsit ugyanazokkal a kellékekkel kell felszerelni, mint a gyermekágyat, de párnát is rakhatunk bele, keményet és magasat, amikor a csecsemő már tud és séta közben szeret is ülni.
A kocsi fedelét csak esőben és erős szélben, vagy erős napsütésben hajtsuk fel félig vagy egészen.
Összes elmozdítható – ágynemű – részét lelkiismeretesen szellőztetni kell.
A babakocsi nem pótolja a gyermekágyat, nem helyes éjjel-nappal babakocsiban tartani a babát.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 



KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!
Elnézést,hogy eddig nem jelentkeztem.Most jutottam net közelbe.Eddig csak az országot jártam.Testvérkémék elköltöztek egy hónapig nincs net.Most a férjem nővérénél vagyok óbudán.Babát vár ő is.Hasonló idős terhes mint itt a többség.Szeptember elejére van kiírva.Velem minden rendben,voltam orvosnál.Azt mondta augusztusig várjunk,erősödjön a méhem stb...Bocsánat de most nincs időm visszaolvasni mindent.Ezt az oldalt átfutottam.Látom a szombati találkozó továbbra is ok.Akkor én is ott leszek.Hősök tere?Hánykor?
A számom:70/298-3144.mél:izocsek kukac yahoo.co.uk
Próbálok még addig benézni.Puszi mindenkinek.
Siralmas az időjárás.Tiszta London. :cry:
Iza
piciza
 
 


Sziasztok!

Na végre rátaláltam a működő tálsalgóra. Nem volt egyszerű :x
De úgy látom sokminden jó dologgal bővült, képek, meg arcok. Édik!

Remélem mindenki jól van már nagyon hiányoztatok ám!!! Teljesen el voltam szontyolodva :cry:

Szerintem visszaolvasni sincs időm annyi lett itt a termés.

De azért bemásolom ide a kb. 2 hete megírt levelem, mert azóta nem tudtam felmászni erre az oldalra :(

Legfőképp Sz_Katának szól, de persze mindenkinek írom az orvosváltásom történetét:
Sziasztok!

Akkor leírom a dokiváltás történetét: (bocsi ha valakit untatok vele) Szóval:
Szerdán (2 hete) voltam az újdonsült dokinál a magánjába. Már az szokatlan volt, hogy nem kellett várnom plussz órákat. Egy faterom korú jó humorú szimpatikus dokival találkoztam. Kérdezte, hogy miért szeretnék váltani stb? Mondtam neki, hogy a kórház jobban tetszik stb. Nem vitatkozott :) Aztán mondta, hogy mindenképpen meg lehet oldani, hogy ott szüljek, de ő még sajna nem tudja, hogy júliusban vagy augusztusban lesz-e szabin. Mert ugye ha aug.-ban akkor az nekem nem a legjobb. De megnyugtatott, hogy a kórházban mindig van doki. :)(megjegyzem ettől nem lettem nyugodt :O) (Azóta kiderült, hogy pont nem lesz szabin. Juhéjj!!! :D ) Másnap egy reggeli zsömi és tej elfogyasztása utána, a kórházban megcsapoltak, és találkoztam a dokival aki megnézte Kittikét Uh-on. Persze a változatosság kedvéért a kis fokhagyma seggét mutogatta megint :), így már kételkedem néha hogy lány lesz, de szerintem biztos :) Amúgy minden rendben volt, az adatai alapján megfelel a korának. 25 hét + pár nap. (Most már 27 hetes vagyok és nagyon virgonc a kicsike) Kaptam egy képet a bájos kis pofijáról, pont cumizott.:)
Aztán a doki bemutatott egy szülésznőnek, aki felvitt a szülőszobákhoz, mondta, hogy teltház van de a kádasba bekukkolhatunk. Pont ott vajúdott egy nő, a könnyeimmel küszködtem annyira megható volt. Aztán mondott még egy pár dolgot és elváltunk.
Összehasonlítva a két kórházat szerintem ég és föld. Amikor vérvételre jártam akkor is órákig kellett várni, pisimmel a folyosón szaladozni stb.:O Itt rögtön behívtak és a doki magától jött oda hozzám a folyosón, kézfogás hogy van stb. Ja és az ára nem a csillagos ég, fele a mi szeretett dokinak (Sz_Kata és Dorka tudja)

Bujka
A táblába javítanál engem Szent István kórházra? Köszike (Ha még van tábla és nem lettem kihúzva :oops: )

Most hétvégén lesz a költözés. Remélem nem áznak szét a bútorok :O
Majd irányítom a fiúkat, kb. 4-en jönnek pakolászni. Szegények :(
Azóta megvolt a költözés és már több mint 1 hete ott lakunk. Nagyon élvezzük az együttlétet!!! És már az összes dobozt és zsákot kipakoltam. Nagyon jó!!!!! :lol:

Lesz valami tali, azt hiszem erről lemaradtam, vagy kimaradtam. Ajaj :cry:

Sz_Kata, Rolex és a többi Istvános:
Ti mentek holnap előkészítőre? És valaki jár már tornára?

Bocsi hogyha hosszú voltam, de rég nem jártam itt. Ezután visszatérek és kísértek :D

Mindenkinek szép napokat.
Bettus
bettus79
 
 


Sziasztok!

Rejo!
Nekem is az a véleményem, inkább legyen kicsit hűvösebb a nyár, legalább nem döglődünk a kánikulában. Persze ez kicsit önző megközelítés, tudom... :oops: De jobb lesz így nekünk, azt hiszem.

AngelKriszti!
Nagyon aranyos a nagypapád. Micsoda öröm lehet ez neki!

Fruzs!
Akkor valószínűleg a mellsőfali lepény miatt is érzed enyhébben a mocorgást! Én is nagyon izgultam eleinte, de aztán meggyőztek, hogy higgyem el, nincs semmi baj, csak a lepény tompítja a rúgásokat. De azért így a 28. hétben ennek ellenére is akkorákat tud rúgni, hogy hihetetlen! :lol: Sőt, mostanában mintha "ugrálna", nem csak egy ponton érzem, hanem az egész belsőm beleremeg, az egész hasam önálló életet él. :lol: :lol:
Mérleg ügyben, szerintem az nem túl pontos, ha felnőtt mérleggel méritek a babát. Újszülött korban minden gramm számít. Mi biztosan veszünk mérleget, ismerve magamat, nem akarok izgulni és aggódni, hogy jó ütemben nő-e a Picur.

Manka, Kriszkrosz, Sz_Kata!
Nekem ugyanezek járnak mostanában az agyamban, hogy vajon milyen lesz, ha már itt lesz a baba is velünk? Egyelőre valahogy el sem tudom képzelni, de ugyanakkor alig várom már!!! Tök fura érzés, nem? Vajon milyen lesz az arcocskája, milyen a szeme, haja, stb. És főleg, milyen jó lesz majd a szemébe nézni!!!! Jaj beleborzongok, ha rágondolok, úgy várom már azt a pillanatot!

Bunny!
Nem is vettem eddig észre, hogy te is zuglói vagy! :oops:
Persze, talizhatunk, én az Örstől 5 percre lakom. Egyébként jössz a szombati pocakpartira?

Képzeljétek, ma voltam dokinál. Minden a legnagyobb rendben van! Viszont a terheléses cukor leletem még nem volt meg, ugyanis a kh-ban ugyebár azt mondták, nem kell bemennem érte, mert átadják a dokinak. Namármost, a doki közölte hogy ő semmiféle leletet nem kapott meg, nem is szokott, és nem érti hogy miért mondták ezt a laborban??? Nagyon dühös lettem, miért van az hogy ennyire nemtörődömök a laborban? Itt nem arról van szó, hogy unatkozásból elmentem egy félnapos tortúrára, mert jobb dolgom sem volt, hanem gyermeket várok, és nagyonis fontos lenne tudni, hogy milyen a vércukrom??? :evil:
Ma délutánra ígérte a doki, hogy kideríti, fel kell majd hívnom őt... Már alig vártam, hogy megtudjam, és most izgulhatok délutánig...
Egyébként szuper jó minden, hallottam megint azt a drága kis szívhangját, és a váróban és vizsgálat közben is úgy rúgdosott! :lol: Június 19-én kell mennem a 30. heti uh-ra, már előre tudom hogy ez is 2 perc lesz, mint a 18. heti, úgyhogy nem is húzom fel magam. Az a lényeg, hogy 6-án 4D!

Képzeljétek Lányok, mostanában elgondolkodtunk azon a férjemmel, hogy elképzelhető, hogy mégsem Emese lesz a kislányunk neve. Nem mintha nem tetszene, de tudjátok hogy van ez, az ember agya jár össze-vissza, hogy mi lenne, ha?... Végül mindketten megállapodtunk egy névnél, ami nagyon bájos, aranyos, sőt tündéri! Illik a családnevünkhöz a kezdőbetű miatt (alliterál). A lényeg, hogy nem egy hétköznapi név, sőt még az utónévkönyvben sincs benne, viszont mivel magyar szó, jó esélye van, hogy az MTA Nyelvtudományi Intézet engedélyezni fogja. Ez a név: Gesztenye. Most lehet, hogy többen hüledeztek (remélem, hogy nem), de nekünk nagyon-nagyon tetszik, és több érv is szól mellette (magánjellegű). Valamint, mellette szól az is, hogy őszi baba lesz, kb. a 2. házassági évfordulónk idején fog születni, és mindketten barna hajú-szeműek vagyunk, tehát igen kicsi az esélye hogy a gyermek szőke kék szemű legyen. Persze, születéskor lehet szőke, és az újszülöttek többségének kék szeme van, de később biztos hogy barna lesz. Szóval jelen pillanatban ez a név a befutó, már írtam az MTA-nak, felvettem velük a kapcsolatot. Úgy néz ki, hogy jó úton halad a dolog...
Ezek után már csak azt remélem nagyon, hogy tényleg kislány lesz!... :oops: :lol:
Mi a véleményetek?

Szép napot mindenkinek,

Kép
mamy
 
 


Mamy!

Nekem tetszik a Gesztenye :-) ja, amúgy olvastam már Mandulát, Málnát, Eperkét is... Tehát szerintem biztos engedélyezik. Csak nehogy úgy járj mint az unokatesóm: szegény dédmama papírra írta fel a gyerek nevét, mert nem tudta megjegyezni: Gvendolin. Arra emlékezett, hogy valami szappannév... Édes 80+ évesen... Bár a Gesztenye tényleg helyes :-) És tudod mit, ha nektek ez tetszik ez számít.

Szombaton nem tudok menni, megyünk Anyósékhoz a hétvégére :-)

De majd akkor fussunk össze. ekiss75@gmail.com az emilem :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!

Köszi a bátorítást :lol: bár eléggé eltökéltek vagyunk most már, hogy komolyan szóba került ez a név. Szerintem olyan finoman nőies, sejtelmes, pici korban pedig tündérien bájos.
Elmentettem az emiledet, az enyém a profilomban.
Ismered a Cserepesházat? Sokszor akartam már menni megnézni, de valahogy még sosem jutottam odáig... Állítólag ott is van kismama jóga. És olcsóbb, mint a Padma stúdióban. Van róla valami infód?... Esetleg érdekelne a dolog? Szerintem nem késő még elkezdeni.
Jé, megváltozott a vonalzóm?... Pedig a lilypie-n csak próbálkoztam hogy mik vannak még, de nem mentettem bele az aláírásomba! Mégis betette???.... :roll: :roll: :roll:
Na nem baj.... Ez is biztos a sors keze..... :wink:

Kép
mamy
 
 


Na akkor eldőlt a gyermek neve: Szia Gesztenye Mamy :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!

Hát azért majd csak akkor élem bele teljesen magam, ha tényleg engedélyezi az MTA. De szerintem nem lesz ezzel gond... tényleg, ha Málna, Bodza, Mandula lehet, akkor Gesztenye miért ne lehetne?...

Bujka!
Fentiek értelmében majd csak akkor javítsd át légyszíves a láblázatban, ha majd már tuti lesz. Remélem, hamarosan kiderül! :lol:

Kép
mamy
 
 


Mamy!

Szerintem simán engedélyezik... Kell valami történetet isírni? Mert nekem olyan aranyos volt, ahogy összefoglaltad, hogy miért is szeretnétek ezt a nevet... Szerintem ez hatással lenne rájuk is :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!

Hát nem tudom, egyelőre annyi a fejlemény, hogy most várok hivatalos levelet az MTA-tól, nem tudom mi lesz benne, lehet hogy azt kell majd kitölteni, és visszaküldeni. Akkor majd beleírom az érveinket :wink: Na majd meglátjuk. Egyébként nekem is az az érzésem, hogy nincs miért belekötniük... végülis szép magyar szó.

Kép
mamy
 
 


Lányok!

A 2006/2007téli babáknál próbáljuk megoldani a nagy kérdést: mi van a második gyereknél, ha nem mész vissza dolgozni, mivel még az első gyerek alatt érkezik... Tyűha, ezt jó bonyolultan írtam le:

tehát az első gyerek után jár a tgyás, gyed, gyes. De a második gyerek megérkezik mondjuk amikor az első 23 hónapos. Hogy számolják a jutattásokat???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,

Bunny,

Nagyon köszi a babakocsis infókat. Lehet, hogy a baba születése előtt már nem veszünk, hanem majd "menet közben"

:) Pénznyelő autómata :lol: De egyetértek, nagyon is :roll:

Mamy,

Nagyon szép név a Gesztenye. anyám, aki lelkes asztrológus és ezotérika, azt mondja, hogy a gyermekek a méhben maguk választják ki a nevüket, amely egyébként jellemző rájuk, a személyiségükre. Szóval, lehet hogy a baba súgott.. :wink:
sz_kata
 
 


Bettus,

már nem tudtam, mi van veled :shock:
Ha jól haladok a tételekkel, akkor benézek az istvános felkészítőre.
Gesztenye mikor jön haza? Kiváncsi vagyok, Londonban is ilyen rossz-e az idő. Én annnyira utálom, ha folyton esik. Ezt a nyarat úgy terveztem, hogy ülök a frissen kialakított kertünkben, egy hintaágyban és olvasgatok. De amilyen pocsék az idő, még a hintaágyat sem vettük meg :evil:
sz_kata
 
 


Hát én örülök, hogy ilyen az idő, bár 25 fokig felcsúszhatna a higany :-)

szerintem jobb, hogy nem izzadunk halálra. Mehetnék az autóval körbe körbe, hogy lehűljek :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok lányok!

Sz_Kata!
Köszi szépen a kedves szavakat. Tényleg így lehet, ahogy Anyukád mondja, valahogy úgy megragadott ez a név, hogy azóta állandóan ez jár a fejemben... :roll: és a lelki szemeim előtt ott van a mi kis Tündérkénk, olyan éppenhogy lábraállós korában, aranyos kis ruhában, nagy barna szemekkel, ahogy mosolyog... (tiszta zizi vagyok, nem?... )

Terheléses vércukor:
Hívtam a dokit, és képzeljétek, teljesen normális lett a leletem, hála Istennek! :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek,

Kép
mamy
 
 


Gratula a jó hírhez... ez mindig olyan megnyugtató!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Mamy:

Biztos engedélyezik a Gesztenyét!
Nálunk az osztályon most pont van egy Málna.És pár éve találkoztam Sharonnal is.Sőt,Eperkével.
Úgyhogy nem lesz gond.


Ülni egy baba változó mikor tud,de általában 6-7 hónaposan,ez azért egyéni.Egy a lényeg,nagyon ültetni nem szabad,ezért nem nagyon ajánlatos sokat használni a kengurut sem.

A bébicompról egyenesen lebeszélnék mindenkit,a járás tanulást is negatívan befolyásolja.Én betiltanám.
Bocsi ha okoskodásnak tűnik,dehát......

puszilok mindenkit!

KépKép
rönci
 
 


Bunny!
Nekem a fiam 23 honapos lesz mikor szulok. Gyeden vagyok, tehat nem vagyok biztositott. Nem jar tgyas, csak anyasagi es rogton a gyedet kapom, ami a szerzodes szerinti berbol szamitodik, de max a min. ber blablabla.

Bocsi, marmegint itt bog a nagyfiu. Nalunk elobb allt fel, mint megult a gyerek magatol. Ez azert is gaz, mert pl. a gyerekuleseknel van egy valtas, es bizony akkor meg nem ul a baba, viszont a kicsit kinotte.

Csecsemomerleg van, altalaban 10 g-os a hibahataruk. NAlunk nem jott be, mert ejszaka minek meregessem, orulok, hogy elek. Neha hanyt ha kaja utan vizszintesbe raktam, az elso hetekben mar annyira rangatozott rajt, hogy nem lehetett lemerni (meg az atlagolossal sem). Aki nagyon parazos vegyen, de boven eleg hetente merni a gyereket. Es elarulom, nalam amikor lemertem kiderult, hogy pont a felet eszi meg mint az o adagja es pont a duplaja a gyarapodasa. ...

csengo 28+5
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:55-kor.
Vendég
 


babakocsival kapcsolatban.

Mi hármat fogyasztottunk el egy gyerek mellett.

Első babakocsi annyira iszonyúan nehéz volt, hogy egy-két hónap után eladtam. Addig fel se tűnt, hogy mennyi lépcső van ebben a szörnyű városban, hányszor parkolnak úgy autók a járdán, hogy át kell emelni felette a babakocsit babástól, piaci vásárlás cuccaival együtt, hogy a buszra felpakolást ne is említsem. :cry:

Az utolsó babkocsi, amit fél évesen kapott a gyerek, a legszuperebb peg-perego volt, 6 éve 60 000 forint itt Pesten, mi Pécsen 40 000-ért megvettük, és Domi négy éves koráig használta, és még kiszolgálja a második gyereket is.
Én azt mondom, ebből okulva, sporkocsira érdemes költeni, és abból nagyon jót, strapabírót venni.

Ráér szülés után megvenni a babakocsit, ezek téli gyerekek lesznek, nem fogjuk november-decemberben egy-két hónaposan nagy sétára vinni őket.

A megoldás: mózeskosár. Abban ki lehet tenni a teraszra altatni, levegőzni egy kicsit az első két-három hónapban, apa meg is sétáltathatja őket benne, és nem csak a hideg miatt nem visszük ki sétára a pici babáinkat, hóban - latyakban nem megy el a babakocsi sem.
ha menni kell valahova úgyis autóval megyünk, akkor babahordozó, amit aztán apa a karjára vesz, míg bemegyün ka kocsitól.

Szóval én lehet nem is veszek ennek a gyereknek mélykocsit, a telet kihúzzuk valahogy, aztán belenő a sportkocsiba. De az első egy-két hónapot biztos megvárom szülés után a vétellel.

Sztem minden babacuccon érdemes spórolni, jó a sima matrac, használt kiságy, nekünk mindhárom autósülésünk, mindkét etetőszékünk használt volt, amiket 5000 ft-ért vettük, mert nem tud elhasználódni.
KIVÉVE a babakocsit. Abból sztem ne vegyetek használtat, mert tönkremennek a csapágyai, még ha nem is látszik. ez az egy, amit le lehet harcolni, persze a ruhák mellett, de azokat sem babakorban.

ez csak az én véleményem.

Kriszkosz, vásárlással kapcsolatban ugyanez a véleményem.

Férjem, anyukám, nagynéném mindenki sipítozott, hogy nem szabad előre... mert bármi történhet...

Mondtam apának jó, akkor Dominak se vegyük meg leárazáskor jövő évszakra a cipőt, ruhát, mert addig bármi történhet...azt mondta ilyet ne is mondjak.

Mondtam neki, ez a gyerek a hasamban jobban védve van bármitől, mint Domi kint a nagyvilágban. meg hogy ez nekem ugyanilyen szarul esik, ha azt mondja történhet vele valami, mintha Domira mondjuk.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok Csajok!
Sz_Kata, mi is a hordozó és később babakocsi témát fogjuk nyomni szerintem, de nagyon jól jött a többi tanács is! Az én barátnőim is azt mondják, hogy a sokat használt babakocsit nem szabad megvenni, de láttam sok olyan hirdetést, hogy nagymamánál tárolt, második babakocsi, amit biztos keveset használtak.
Mamy, a Gesztenye nagyon cuki név és az sem semmi, hogy ő lesz az első Gesztenye az országban!
Képzeljétek, a sogórnőm júni 17ére volt kiírva, de kikapták belőle a babát ma este, mert 210 volt a vérnyomása és nagyon vizesedett. A sok víz állítólag nyomta a méhlepényt és nem kapott táplálékot a pocaklakó, de úgy néz ki, hogy minden rendben 2 kiló 20 deka. Most egy hétig nem láthatják egymást, mert a mamának a császár miatt feküdnie kell, a baba pedig egy másik kórházban van. Ez szomorú, de azért örülök, hogy a pici jól vannak!! Megvan az első unoka a családban!!!
Puszi mindenkinek (egy héttel eltoltam a kismama úszást, mert a régi uszódresszem bár feljött, de nem volt szálonképes), úgyhogy a jövő héten (remélem).
MSE (22)

Kép
siba
 
 


Siba!
Gratula a család első unokájához!

Rejo!
Tetszettek az érveid a babakocsi témáról, merthogy első gyerekkel az embernek lövése sincs a témához.

Angel!
Én is várom már a suli végét. NAgyon de nagyon, idén azt találtam ki,hogy vizsgáztatom a gyerkőcöket (általános is, angol) így nem kell éjszakákon át dolgozatokat javítanom. Csütörtök-péntek oszt
álykirándulás, szép időnk lesz. Még jó hogy nem alszunk ott és nem túrázni megyünk. Legalább ne esne!
Boldog házassági évfordulót! Jó hogy van nagypapid és így örül. Én sajnos nem is ismertem egyike sem. Mindig is éreztem a hiányukat. Már a nagyijaim sem láthatják őt, A lényeg, hogy férjecskémet még ismerte kedvenc nagyim és tudtam, hogy áldását adja ránk.

MAmy!

Tetszik a név, biztosan simán engedélyeztetik.

Lányok!
Most látom, hogy Manchesterben (meccs) süt a nap!!!

Rólunk:
A Praxisos uh-nál az derült ki, hogy átlagosnál kicsit több a magzatvíz, így holnap mégis lesz terheléses cukorvizsgálatom. Remélem, nincs baj!

Erika
25+2
piciri
 
 


Lányok!

Lefagy a ....

Most veszem elő a szekrényből a téli szövet terhesgatyómat meg a csizmámat.

Szombatot mondja a legesősebb napnak a héten 12 fokkal.

Most mi lesz??? :shock:

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?