Új privát üzeneted érkezett!

Jó sokat írtatok..
Kérlek benneteket, írjátok meg pontosan, h hol és mikor találkozunk!
Sz_Kata, JAdey,
Jó volt találkozni, beszélgetni! Sajnos engem is idegesített a hölgyemény bár nem szép ilyet mondani. Fura volt.
Ákata,
Észrevetted, h márcsak 100 napod van a babusok érkezéséig?Milyen szép kerek szám.:)
Üdv mindenkinek,
Rolex
rolex
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:59-kor.
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:59-kor.
Vendég
 

 
 

Jó REGGELT!

Petim ma úgy néz ki, hogy gyereknapot tart :lol: ... 4 óra óta nagyon aktív... nem hagy engem aludni :oops: :cry:

Sörsátor
Érdekes lesz ott egy csapat kismama :lol: :lol: :lol:
Kár, hogy nem leszek ott...

Egyre nehezebb feljönnöm a hegyre anyukámhoz... (a Mammut közelében, a Marczibányi tér felé lakik...) Máskor a Moszkva tértől felértem 15 perc alatt, most kell hozzá egy fél óra... :cry:


Szomorú vagyok... a kaális-ban olvastam egy rossz hírt...
Bzsuskának nem adatik meg az a boldogság, hogy anyuka legyen... :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Irjatok meg mi volt a VK-ban. Ki volt idegesito???? Egyszer nem vagyok ott es tortenik valami :)

Most jonnek ferjem rokonai, de este azert olvasok.

csengo
Vendég
 


sz_Kata,
Bocs, hogy így ismeretlenül zaklatlak, de olvastam, hogy te is a megfelelő orvos után vadásztál. Én most a 23. hétben vagyok, szintén az Istvánban akarok szülni, de nem tudom kinél. A doki, akit végül megfelelőnek találtál Dr K. Árpád ugye?
El tudnád küldeni priviben vagy e-mailen (fruzsinap kukac freemail.hu) az elérhetőségét, rendelésének címét és azt is, hogy mennyit kér egy vizsgálatért, és ha esetleg tudod, hogy a szülésnél mennyit fog kérni? Sajnos nekünk ez sem mindegy.

Előre is nagyon nagyon köszi
Vendég
 


Sziasztok,

Lehet, hogy ma jó idő lesz?! :?

Nem nagyon kéne forumoznom, mert iszonyúan el vagyok maradva a tanulással... :(

Fruzs,

Küldök privit, de csak holnap, mert anyukámnál vagyok, a noteszem meg otthon.

Csengő,

Nagyon jó volt a VK, rengeteg témát érintettünk. Sokat beszéltünk a gátmetszésről, de most a baba szemszögéből. azaz, meddig jó a babának a gátvédelem, milyen szituban kell vágni az ő érdekében stb. Szó volt a fájásgyengeségről, burokrepesztésről, azaz olyan dolgokról, amelyeket az orvosok előszeretettel alkalmaznak rutinszerűen és még meg is magyarázzák annak szükségességét. Most már tudom, hogy milyen helyzetekben szükségesek, és mikor nem ezek a beavatkozások, ill. hogy mikor jogos, vagy mikor van ideje hogy megcsinálják. Én teljesen képbe kerültem, és ezzel a tudással "felvértezve" megyek megbeszélni a dokival a szülési tervemet.
Volt egy kismama, aki a negyvenedik hétben járt, és ma hajnalban meg is született a babája!!

Aztán, volt egy lány, aki majd egy órás késéssel jött, és persze azokra a témákra kezdett rákérdezni, amit előtte beszéltünk meg. Ráadásul nagyon nem volt fogalma semmiről, pl ő azt hitte, hogy ha a babája rugdos, az rossz :shock:
Szegény, nagyon idegesjtő volt, és olyan volt, mintha egyáltalán nem tudna semmit. Pedig szerintem, az ember lány a huszadik hét tájékán már tájékozott valamennyire, még akkor is, ha az első babáját várja...
Abban megegyeztünk a végén, hogy jó lenne gyakrabban tartani ilyen találkozót, és a Zsuzska nevű dúla, meg is ígérte, hogy két hét múlva szervez egy újabb összejövetelt, ahol szülésfilmeket fogunk nézni. De nem sokkoló szülésfilmeket, hanem csendes, békés szüléseket :lol:
Ha bővebbet tudok erről, majd megírom

Simigabi,

Az én Petim is nagyon elemében van idebent :lol: Egyedül az kényelmetlen, hogy nekem még farfekvésben van a drága, és lefelé rugdal, ami nagyon fura érzés :?

Puszi mindenkinek, a már babásoknak pedig jó gyereknapozást! Remélem az időjárás kegyes lesz a gyerkőcökhöz :wink:
sz_kata
 
 


Sz_ kata,

és még egy kérésem lenne.
El tudnád küldeni annaka tuskó doktornőnek a nevét is, akit mindenki ajánl? Csak mindenképp el szeretném kerülni. Úgy emlékszem ő is Istvános.
Vendég
 


Fruzs,

Küldök majd több nevet és elérhetőséget, mert szerintem, ahány ember, annyi jó választás. Az orvosválasztás szerintem nagy mértékben személyes szimpátián alapul, és hát ugye nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz szimpatikus. Szánj egy kis időt arra, hogy mindenkit megnézel magadnak személyesen.
Mondjuk én Dr. k-nál már úgy döntöttem, nem nézelődöm tovább :wink:
sz_kata
 
 


Gabi,
Köszi, ott leszek.
Csengő,
Nagyon jót beszélgettünk.
Ez a hölgyike teljesen más világból pottyant oda. Én sem vagyok teljesen tisztában mindennel, de azért az ember sokminden után olvas úgy a 6. hónapig..Bosszantóan tudatlan volt. Igy legalább időben hazamentünk.:)
Üdv,
Rolex
rolex
 
 


Sziasztok, Lányok,
ezt a rémes időt... :evil: Vittük volna férjem csemetéit gyereknapozni, gyerekesőzés lett belőle, fagyizással... Most jó kis fáradtság ül rajtam.

Írtátok többen is a lüke csajjal kapcsolatban a tájékozódás dolgot. Én, bevallom, sok dologban tájékozatlan vagyok, legalábbis ami a szülést illeti, mert több könyv már elijesztett. Inkább nem olvasok semmit, addig sem idegesítem magam... Az más, ahogy a felkészítőn beszélnek róla, ott olyan életszerű, míg a könyvben csak szimplán riasztó (pl. az én könyvemben le van rajzolva, ahogy csinálják a gátmetszést - nem valami felemelő látvány...) Nemtom, én fogok csak ki ilyen hülye sajtótermékeket, vagy más is, csak én vagyok rájuk igen érzékeny :roll:

Sz_Kata,
mi a helyzet a tetővel a hatalmas esőzések után?

Gigi,
ez a hajnali kelés horror... Én is fel szoktam ébredni 6 körül, kiengedem a kutyikat, de aztán visszaalszom. Bébik olyankor mocorognak kicsit, de ez egyáltalán nem zavar :lol:
Én már a legkisebb hegymenetet sem bírom, illetve teljesen belassulok.
Kár, hogy nem tudsz jönni jövő szombaton :(

Kép
Ákata
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:58-kor.
Vendég
 


Sz_kata
Addig jó, míg gyerek lefelé rugdal :lol: :lol: :lol:
Nekem lassan darabokban lesz a májam, a gyomrom is kedvelt célpont... :cry:
Tanulás... nekem is azt kellene, holnap is vizsgázom :oops:

Hegymászás :oops:
Ráadásul az én futóműveim már nagyon hozzászoktak Palacsintaországban való közlekedéshez...

Tali
Sajnálom... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Sziasztok pocakosok:)

Ezer éve nem írtam, de eléggé leköt a munka, az esküvő szervezés... Néha visszaolvasom a rengeteg irományt, de a végére már nincs erőm írni... No de most! Na csak egy picit, mert anyai kötelességeim hívnak fördi.vacsi feketetéshez :lol:

Simigabi
Melba:
Gratulát köszönöm, munka még folyik... Bárcsak ne kéne, már nemigazán esik jól, de még egy-két hónapot bírni kell. Persze ésszerűen csinálom és amikor hulla vagyok, inkább nem megyek be, vagy korábban lelépek. Volt már rá példa múlt héten is :oops:

Gabi klassza nyeremény 4d!!!
Én mésfél hét múlva megyek, mert már nagyon kíváncsiak vagyunk Szotyira! Hihetetlen sokat nőtt a hasam az elmúlt egy hónapban!De én imádom!!!

Szkata, Rolex: Én is jól éreztem magam és én is agyvérzést kaptam attól a lánytól, de valahol sajnáltam szegényt... És még mennyien lehetnek ugyanígy, ráadásul sokan így mennek szülni, majd így nevelik a gyerekeiket...

Csengő: Hiányoztál :roll:

Kb. hányan vagyunk eddig a talira??? Remélem nem jön közbe semmi részemről, mert hát szorít az idő az esküvőig..

Mai gyereknap: Pocsék idő miatt mi csak itthon voltunk, de átjütt Jade uncsitesója és hihetetlen jót társasoztunk. Reggelire palacsintát szervíroztam fel Jadinek az ágyba, ebédre pedig a kedvenc tejszínes husikáját csináltam. :lol: :lol:


Bence egyre többet rugdos, néha nekem is altájékon :wink:

Bzsuzskát nagyon sajnálom :( :( :(

Mindenkit puszilok!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Szerintem a Hősökön leginkább az oszlopnál találkozhatnánk. Abból legalább 1 van. Vagy? Bár tele lesz a tér szombaton. De nekünk lesz megkülönböztető jelzésünk.:)
rolex
 
 


Sziasztok!
Ugy latom azert biztosan a stilusaval is baj volt a lanynak. Amugy en sem tudtam sokat az elso varandossagom alatt es nagyon sokat kellett olvasnom. Szerintem az nem baj, csak az ember kezdjen el felkeszulni a babavarasra. Nekem egy baratnom mondta, hogy az elso babanal, az utolso heten elvitte a nagyneneje bababoltba, hogy vegyenek valamit a gyereknek. Mint kiderult o nem is gondolt ra. Meg semmi nem volt!!! Aztan hirtelen anya lett:) Azt mondjak az anya is megszuletik a szuloszoban.
Tenyleg sajnalom azokat a lanyokat, akiket az edesanyja vagy mas asszony nem segit a varandossag alatt. MErt konyvekbol tenyleg nehez. En sem hasznaltam a terhes konyvemet, mert az egyikben mindenfele negativ reakciok voltak felsorolva hetrol hetre es ugy gondoltam csak azert erzem azokat mert olvastam...Ugyanakkor a sogornom sirva hivott fel egyszer, hogy terhes es verzik az orra. A kiskonyvbol viszont tudtam, hogy ez tok normalis...A masik konyvemben meg olyan tanacs volt pl. hogy a ruhat huzzuk a gyerekre es ne gyereket gyurjuk bele....
Ja es most sem tudok meg sok mindent. Meg mindig nem ereztem azt amit buborekozasnak, vagy kaparaszasnak mondanak es a magzatmozgas. Mar megoint csak akkor ereztem a babamat, amikor mar szabadszemmel is latni a mozgolodasat:(
Na szoval ugy veszem ki az irasotokbol, hogy azert jo volt a klub es sajnalom hogy nem jutottam el. De ket het mulva megprobalom.

Amugy sokat beszelgettem a ferjemmel es a vegeredmeny is megszuletett: o marad a nagyfiunkkal kinn es valasztottam egy dulat, aki bejon a szulesre. Jovo het szerdan lesz az elso tali a dulaval, kivancsi leszek.

Nagyfiu visit, mennem kell, pedig ugy szerettem volna sokaknak reagalni.

csengo 28+3
Vendég
 


Lányok,
sztem az oszlop jó. De mi van akkor, ha zuhogni fog?!... Lehet, a találka pontos helyének lefixálásával meg kéne várni a szerda-csütörtököt, hogy milyen időt mondanak szombatra.

Csengo,
mi se vásároltunk még semmit, de a rokonoktól rengeteg mindent kapunk, plusz babonából nem szeretnénk... Pedig én már úgy rendezkednék... de még várunk vele.

Kép
Ákata
 
 


Mamy!
a babamozgás tényleg változó. Nekem 23. hét környékén volt egy leállás, akkor napokig ssokkal kevesebbet rúgott, mint előtte. Utána visszatért és mostmár átlagos, este és reggel mostanában mindig üdvözöl. Olyan édes. Attól kezdek izgulni, hogy még mindig faros. MAjd után afogok olvasni, miylen praktikák vannak a fordulás rásegítésére. A Praxisos Győrffy dr. mondta, hogya 36. hét után világítsak a szeméremcsont fölött zseblámpával, az lehet hogy segít. A fény felé akar majd fordulni. Tudtok egyéb praktikákról?

Melinda!
Védőnő nekem sem mér szívhangot, csak a vége felé szoktak állítólag. MArcit nagyon sajnálom. Nem könnyű mindkettőre figyelned! Pár hét múlva, mikor már nem tanítok, szívesen újra felugrom hozzátok, ha jó.

Rejo!
Nagyon örülök, hogy lepény "helyre állt".

KAta!
Köszönöm a topictalis képeket.

Melba!
Fejfájás normális ilyenkor, nekem is mindig van,a többi fájdalom nem tudom, mennyire természetes, engem piciri megkímél. Biztos az is közre játszik, hogy farfekvéses. Ül, keze, lába fent. Lent nagyon piciket mozog, ritkán. A köldököm környékén kellemeseket rúg, boxol, a hasam ha bekeményedik, nem fáj.

Nemtom meséltem-e, a Praxisban hallottuk először Ákos szívhangját (25.hét) hozzáadva a látványt, mozgását, ahogy nyitogatta pici száját alvás közben és integetett a tappancsaival és széttárt lábakkal mutatta férfiasságát, azóta is csak erre gondolok, elérzékenyülök. Újfajta érzést hozott, még mélyebb a szeretetem. Bár mindig azt érzem, ennél mélyebb már nem lehet.

Macifülke!
Építkezéssel hogy álltok?

Jó hétkezdést mindenkinek!
Erika
piciri
 
 


Sziasztok Pocakosodók!!

Sajnos csak egy nagyon rövid bekukkra tudok jönni, mert 7végén a párom szüleinél voltunk , most meg inkább átadom a gépet az Életem Párjának... :oops:

Egyelőre úgy tűnik 7végén én is tudnék csatlakozni hozzátok, Hősök tere, szombat 3 óra, jól tudom?

Még egy gyors kérdés, ez csak kismami találkozó vagy mindenki hozza a párját?..csak hogy úgy készüljek... :roll:
Bali mondta hogy ő szívesen elkolbászol addig, szóval ez egyáltalán nem probléma...

Szép estét mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Simigabi! Gratula a nyereményhez! Írtad te is és Kata is, hogy nagyon foglalkoztat benneteket, hogy kire fog hasonlítani a baba.. Pont mi is ezen morfondíroztunk családi körben a hétvégén és az lett a konkluzió, hogy az első gyerek külső tulajdonságai anyja, belső apja. Ez még anyukáméknál is áll, akik 2 petéjű ikrek.. :) Kata, a hízás ütemével kapcsolatban én magamra nézve csak azt tudom mondani, hogy BOTRÁNYOS! 14 kilónál tartok, bár az utóbbi 1 hónapban csak 1-2 kiló jött fel, nekem nagyon betett a 10 hét ágyhoz szegezettség.. :( Elég elszomorító, főleg amikor fényképeken látom viszont magam, akkor fél napra bedepizek (vagy röhögőgörcsöt kapok). Jót nevettem, amikor Rönci írta, hogy 1 kilót hízott!!!! :) Szívesen adok örökbe az enyémből :)

Sz_Kata! Érdekes, hogy a te dokid is a kukacot mérte, mi is a múlt héten voltunk és két képet is csinált a kukacról, úgy látszik a férfiaknak ez nagyon fontos valamiért. Azt is mondta, hogy a vesszőcske maga 8mm-es és hogy ez csillagos ötös :)

Én is csatlakozom Katához, aki tudja, hogy melyik csecsemőgondozás könyvet érdemes megvenni az írjon légyszi. Én még azon is gondolkodtam, hogy nem megyek életmentő tanfolyamra (pedig akartam), hanem inkább könyvből okosodok. Az a tapasztalatom, hogy ez a tudás viszonylag gyorsan kirepül az ember fejéből. Kb. 3 éve csináltam a mentőbúvár vizsgát, a végére már álmomból felkeltve is tudtam, hogy hogy kell valakit újjáéleszteni, de fél év múlva már szinte semmire sem emlékeztem, csak a legalapabb dolgokra.

Macifülke, az egyik barátnőmnek, aki júliusban szül a Nyírőben azt mondták, hogy júniusban elég mennie a felkészítőre, ami állítólag egyszer egy pár óra. Megkérdezem mindenképpen, 12én megyek a terheléses cukorra. Én nem szeretnék szeptember végéig várni, szívesen megnézném magamnak a szülőszobát! :) Amint megtudom szólok és akár mehetünk együtt is. :)

Persze küldöm majd a bécsi shoppingtúra beszámolóját, hogy mit érdemes megnézni, de azért nagyon sajnálom, hogy nem leszek ott a sörös buliban :)

Nagyon sajnálom, hogy nem voltam ott a pénteki VK-ban, egyszerűen e l f e l e j t e t t e m. Kész, ez már a vég, pedig csütörtökön voltam ott a kismamatornán és az nagyon tetszett!!! Nagyon kedves volt a lány, aki tartotta, kb. 15 en voltunk az ötös órán (a hatoson kb 2en :)) és a vártnál sokkal jobban átmozgatott, a végén volt gáttorna és egy kis hastánc is, szóval mindenből egy kicsi. Szuper volt! Szerintem a szombati füredi 10km-es gyalogtúrát biztos nem bírom ki, ha nem "edzek" egy kicsit csütörtökön! Volt már valaki a Mom-os Aqua Natal-on? Szerintem a jövő héten azt is kipróbálom, végre minden rendben, szerdán azt modta a doki, hogy most már minden rendben, mindent csinálhatok, ami igazán óráisi megkönnyebbülés volt a sok sok gondunk után!

Védőnő: én eddig csak 1x voltam, azt mondta ő fog majd keresni, hogy eljöjjön körülnézni, azóta se kép se hang... Valamikor felhívom :) Ti milyen gyakran mentek?

Sok puszi mindenkninek!
MSE (21+4)
siba
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk meg Szoboszlóról, nagy családi banzáj volt, voltunk vagy negyvenen! (Kicsit féltem is, hogy hogy bírom majd a kiképzést, de teljesen friss vagyok még mindig :)

Dorka, a 24. heti UH-s sztoridat kicsit viccesnek találom... többnyire mindent szoktak nézni a dokik, szonográfusok, de a nemi szerveket csak külön kérésre, habnak a tortán :lol:

REjo, nagyon aranyos meg kedves a védőnénink, de - be kell valljam - engem a legkevésbé sem érdekel, hogy hány kismamája van :lol: Egyébként meg sosem tűnik időhiányos, leterhelt munkaerőnek, van, hogy félórákat ülök nála, miközben kismama katalógusokat ad meg bőrápolókrém prospektusokat :lol: Szóval nem hiszem, hogy az időhiány az oka a mulasztásainak.
Legközelebb már a gazdagrétihez megyek, a tartózkodási helyem alapján hozzá tartozom úgyis...Remélem, az jobb lesz...

Ja, Rejo, holnap bemegyek dolgozni, just for fun, leginkább azért, hogy szépen kitakarítsák az autómat - amióta betegállományban vagyok nem volt pofám leadni a céges garázsba, hogy "fiúk, rakjátok rendbe" :lol: Meg elhozom a cuccaimat...
Szerdán elmegyünk csavarogni? Kinéztem egy babakocsit, érdekelne a véleményed...

Kata, én is úgy tudom, hogy az egyetlen kötelező elem a kiskönyvben a négy pecsét - ami azt igazolja, hogy 4X voltál TG-on. Akkor kedden felkészítő?

Lányok, ha érdekel valakit, gyertek Ti is a SOTE II-re szülésre relaxációs technikát meg légzéseket tanulni! Tehát kedden14.30-kor kezdődik, nem csak SOTE-n szülőknek.

Most akkor hol és mikor tali??? Városliget, szombat, 3 óra? De pontosan hol??? :lol:
Szerintem a pasik maradjanak otthon, először ismerkedjünk meg mi, majd esetleg legközelebb jöjjenek a társtettesek... Most csak akadályoznának a laza beszélgetést :lol:

SzKAta, félelmetes, hogy mennyi ignoráns idióta van...Nem lehetett semmi ez a csaj a VK-ban... Főleg manapság, amikor mindent megtalálsz a neten meg a szakirodalomban.

Holnap reggel ismét vércukor ellenőrzés lesz, remélem,minden ok.

Vigyázzatok magatokra, jó éjt!

Krisszi
krisszi
 
 


MSE,
első gyerek vagyok, és tiszta Anyu belsőre, külsőre meg inkább Apu - szóval ez nálunk máshogy alakult... Mi ez a 10 km-es gyalogtúra? Te ilyenekre vállalkozol?! Tiszteletem :D Hízás: az a vicc, hogy rajtam nem látszik, csak a hasam igen nagy. Meg talán egy kicsi feljött a combomra. Egyébként semmi. Ezért vhogy nem is hiszem el azt a több mint 10 kilót... Egyébként ne aggódj, szülés után lemegy :D Védőnő: sztem nyugodtan telefonálj rá, lehet, elfelejtett téged... Aqua Natal: én nem mernék vízbe menni terhesen, a fertőzésveszély miatt. Amúgy is félek az uszodavíztől... Kukimérés: ez elég extrém... valahogy idétlenül hangzik - bocsánat :D

Tűzmanó,
eddig társhozás nem merült fel... Szombat 3 óra OK, eddig az oszlop merült fel mint találkahely.

Piciri,
annyira jó neked, hogy most volt az UH... És ne aggódj, még bőven van helye megfordulni... Már nagyon várom a 7-ét, mikor mi is megyünk.

Imént nagy box volt odabent, egymás mellett ütögették bébikéim a hasamat :D Ráadásul egyikük feje pont a köldököm alatt lehet, mert ott dudorodik a hasam, meg érzékeny is, ahogy a férjem ráteszi a kezét. Édesek... :lol:

Kép
Ákata
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:58-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Piciri!
És képzeld el mi lesz, ha megszületik!! :P Egyre jobban-és jobban fogod szeretni évről-évre, és mindig azt hiszed, ezt már nem lehet tovább fokozni! pedig mindig lehet!

Krisszi!
Különben én a Kökörcsinből négy védőnőt fogyasztottam el a költözések miatt Dominál, és soha az egyik sem mért haskörfogatot, nézett szívhangot, nézett pisimintát. Csak vérnyomás és mérlegelés. Sztem ott ez az elfogadott.

Kiváncsi vagyok, milyen lesz a gazdagréti védőnéni!

Szerdán teljesen oké a beszerző körútra!!

pussz:
Rejo

Kép

Kép
rejo
 
 


Jó reggelt!

Rejo!
Érdekes amit írtál a mocorgásról, nálunk is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a Babócánk fejvégűen fekszik. Ennek ellenére (legalábbis eddig) inkább a hasam alján éreztem a motoszkálást, pici mocorgásokat. A hasam felső részén kevésbé éreztem, bár mostanában kb. 1 hete már a köldök fölötti részen (ahol a lábacskái vannak) is érzek mozgást, sokkal másabb mint lejjebb, erősebb és intenzívebb. Itt már láthatóvá is vált a mozgás, beleremeg az egész hasam :lol: nagyon jó érzés!!! Egyébként szombat este óta megint nagyon aktív lett a Kincsem, tegnap már szinte egész nap meg sem állt, tündéri volt! Sőt most a legújabb "mutatványa", hogy mintha keresztbe kinyújtózna a hasamban, kétoldalt egy-egy ponton érzek feszítést, mintha itt a keze, ott meg a lába feszülne neki a méhemnek, aztán lassan visszaengedi. Biztosan nyújtózkodik, mint mi reggel az ágyban... :lol:
Egyébként most már tényleg kíváncsi lennék, merrefelé fekszik, ugyanis mellsőfali a lepényem, olyankor általában befelé néz?... Vagy ez nem lényeges ilyen szempontból? Vajon milyen lehet, ha befelé rúgdos?... Még nem éreztem semmi ilyesmit, csak a hasfalamon. Én úgy képzelném el, hogy mindig a lepény felé fordulva fekszik a baba, vagy nem?... :?

Melba!
Köszi az infókat a templomi esküvőről, lehet hogy akkor mi is a Budaörsi paphoz fordulunk. De a baba keresztelését nem akarjuk kihagyni.
A szülinap istenien sikerült, párom boldog volt, és én ettől voltam boldog... :P

Macifülke!
Akkor, ahogy kérted, elküldöm priviben is amit tudok a Nyírős felkészítőről, bár nem túl sok minden, a lényeg hogy állítólag a védőnő (Bilics Katalin) szabin van, és csak júniusban lesz, nála kell érdeklődni. Mi minenképpen júniusban akarunk menni (egy hónapban 1-szer van 2 alkalommal). Van benne vajúdó- és szülőszoba látogatás, és filmvetítés. Bővebbet sajnos nem tudok, de úgy tervezem hogy 1-én szerdán felhívom a kórházat, hogy bent van-e már a védőnő, és bejelentkezünk. Jó lenne, ha esetleg egyszerre tudnánk menni mi Nyírősök, nem?...

Siba!
Ha esetleg Te tudsz valami egyebet a felkészítőről, oszd meg velünk légyszives! :lol:

Ákata!
Nekem a Hősök tere is jó, bár az elég nagy terület. A kőhídat szerintem nem lehet eltéveszteni.
Egyébként a sörsátor miatt szerintem nem kell "izgulni" elvégre ott nem csak sört lehet kapni... :lol: és különben is valószínűleg csak eső esetén megyünk be. De felőlem akár talizhatunk rögtön a sörsátornál is...
Az oszlop nem rossz ötlet amúgy (most olvastam hogy ezt írtátok talipontnak), de az tényleg baromi nagy terület... Nekem párom sajnos nem tud jönni, (bár szeretett volna), de szegénykém dolgozik... sajnos ilyen a beosztása...
Apropó, hoz valaki fényképezőgépet?...

Piciri!
De aranyos ez az elemlámpás dolog! :)
De én is hallottam már ezt, úgyhogy biztos van benne valami. Én meg most azon izgulok, hogy most már nehogy megforduljon, mert eddig végig fejfekvésű volt. De mostanában 1 hete olyan feszítősen mocorog, remélem nem fordul! :?

Mindenesetre holnap megyek a nőgyógyihoz a szokásos havi vizitre, aztán 6-án 4D! :lol: Már olyan türelmetlenül várjuk! Akkor biztos kiderül, hogy mi a helyzet odabent, és végre tutira megláthatjuk hogy tényleg kislány-e?

Szép napot mindenkinek,

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Bujka Ákata:
Köszi a bíztatást gyerek kéz felé úszás ügyben.

kukimérés:
Szerintem borzalmasan idétlen helyzet volt, rosszul éreztem magam - de én is csak azzal tudom indokolni, hogy ez valamiért kimondottan fontos a férfiaknak.
(mindenestre életemben először elgondolkoztam a női nőgyógyász előnyein.)

A dokim nem megy egyáltalán szabadságra, viszont a szülésznő is és ő is azt mondta, hogy őt majd csak akkor fogják behívni, ha már előrehaladott a szülés, addig a szülésznő és az ügyeletes orvos vezeti a szülést. De telefonon bármikor felhívhatom majd éjjel-nappal.
Azért ez nem 100%-ban megnyugtató. nincs kedvem vitázni az ügyeletes orvossal, ha mondjuk burkot akar repeszteni. Ez mindehol így van?

Baba fekvése:
Nekem is medencevégű a gyermek, ki tudja, hogy meddig tud megfordulni? És minden praktika érdekelne!

Melba:
Nem voltam még 4D-s UH-on - eddig ezért nem terveztem, mert valahogy úgy gondolom, hogy az főként mozizás, és amilyen képek készülnek, azok nekem kicsit Alien szerűek (bocsi mindekitől).
De ugye a legutóbbi sima UH is csak kukimozizásra sikerült ennek alapján olyan dühös vagyok, hogy azt fontolgatom, már tényleg csak a kötelező 32. és 36. hetire fogok elmenni.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok,

Ugyan megfogadtam, hogy ma nem nézek be, mert hát ugye a tanulás :? Tegnap anyámnál összejött a nagy család, szóval, képzelhetitek, mennyit haladtam a tételekkel. Szerdán meg szigorlat :cry:

Rolex,
Megkülönböztető jelzés, hahaha :lol:

Simigabi,

Szóval akkor, lehet hogy a baba mozgása miatt van időnként, hogy minden figyelmeztető jel nélkül, hirtelen rámtör a pisilhatnék, és ha azonnal nem rohanok, akkor, húúú :?
Én már az útvonalaimat is csak VC mentén tervezem :oops:

Jadey,

annyira jó neked, hogy esküvőt szervezel. Amire viszont figyelj, hogy az utolsó két napra ne negyon hagyj semmit. Én a sok melő miatt a végére elég sokmindent hagytam, és aztán az lett a vége, hogy utolsó nap, jól összevesztem mindenkivel. :(

Ákata,

Gyereknapi eső, szemétség :x
A tetőnk egyenlőre bírja, és ma már a csrepeket kezdik visszatenni.
A szomszédoktól vagyok kicsit kiborulva, mert most mindenki azzal bszogat, hogy miért nem hagyunk egy közlekedőfolyosót, amin keresztül nyugodtan hátrajárkálhatnak a hátsó, közös részhez. Annak idején úgy kaptuk meg az engedélyt, hogy a közös részhez jutást a közvetlen szomszéd lakásából felvezetett padláslétrán oldjuk meg, anno ebbe az öreg bele is egyezett, erről papír van. Most meg itt meggondolja magát. De ha folyosót csinálunk, az a terület felét elviszi, szóval nonszensz :x
Ráadásul, a padláson csak szemét gyűlt fent az elmúlt harminc évben, nem tudom, hogy most miért fáj nekik olyan nagyon, hogy csak padláslétrán tudnak majd felmenni. Annyira gáz...és nem tudom, bele tudnak-e köpni a levesbe, úgy hogy leállíttatják az építkezést. Az nagyon gáz lenne, de ha tehetik, símán megcsinálják. :(

hízás: apám tegnap közölte, hogyhogy a fenekemre is hízok, nem csak ahasamra. Mondtam neki, hogy ha csak a pocakom nőna, előredőlnék mint egy keljfeljancsi :roll: Kell valami, ami hátulról kiegyensúlyoz :wink:

Csengő,

A klub nagyon sok jó hasznos infóval szolgál, de csak azoknak, akik valamilyen szinten képben vannak. és nem csak infókat gyűjtöttem ott, de felszedtem egy szemléletmódot is, ami alapján tudom értékelni, listázni a rengeteg szakirodalmat, amit összeolvastam. A párommal, ez alapján a szemlélet alapján már megbeszéltük a gyermekgondozással és neveléssel kapcsolatos álláspontunkat és én biztos hogy nem fogom eltűrni, hogy anyám, vagy anyósom ebbe beleszóljon. Tudod, ők még a teáztatáson és a hagyd sírni, hagy erősödjön a tüdeje szemléletmód alapján neveltek minket.
Nagyon klassz, hogy választottál dúlát, kiváncsi vagyok, végül ki mellett döntöttél.
Én a férjem miatt végül úgy döntöttem, hogy egyedül ő lesz bent velem, mert valamiért ő ezt a dúla dolgot úgy értelmezte, hogy kirekesztem. Amióta megbeszéltük, hogy ő lesz a segítőm, nagyon készül, hogy mit és hogyan fog csinálni. Jövőhét kedden pl megyünk megtanulni, hogyan masszírozzon a vajúdás alatt.. Szóval, szárnyal a pasas :wink:

Piciri,

Az én picim is faros :( Legalábbis egyenlőre. A praktikák a megfordításra: odateszed a hasadhoz a kellemes zenét játszó CD fülhallgatóját és elkezded lefelé húzni. Ugyanez működik a fénnyel is, zseblámpával tudod csalogatni. Mentális kommunikációval is lehet sikert elérni, de ehhez szerintem kell hogy legyen valamiféle agykontrollos tapasztalatod. Van egy ún moxa gyertya, amit a térd valamelyik reflexológiai pontjánál égetve, szintén előidézhet megfordulást. Bár gondolom, ezt nem tudod otthon, segítség nélkül megcsinálni. Egyébként a 32.hétig még befordulhat, lehet hogy később is..

siba,

A kukiméretet nem én irtam, de azért jópofa :lol: Nálunk a férjem, a haverjainak mutogatta a felvételt, ahol a kicsi kukija látszik nagy büszkén mutogatva, hogy még csak 20 cm a gyerek, de már tédig ér a farka (bocsi) :lol:
az aquanatal engem is érdekel, de nincs kedvem ezért kismamafürdőrucira beruházni. Ha nem ciki, hogy bikiniben megyek, akkor én is kipróbálnám.

szép napot mindenkinek, most tanulok egy kicsit, mert már nagyon muszáj

Kata
sz_kata
 
 


Sziasztok!

Már nagyon régóta olvasgatlak benneteket, kb a várandósságom 6. hete óta, és most a 23.-ban vagyok . Csak nem vagyok az a nagy fórumozós típus, olyan fura, hogy bárki egy csomó infót megtudhat rólam, nem mintha lenne bármi rejtegetni valóm. Például Piciza-t azt hiszem ismerem, én is Hajdúszoboszlói vagyok eredetileg, de már 7 éve Bp-en élek.
Mint első babás kismama jó sok hasznos infót beszereztem tőletek az elmúlt 15 hétben, ezeket nagyon nagyon köszi.

Sz_ Kata,
köszi ez e-mailt, lassan kialakul mit akarok, két hetet adtam magamnak, hogy eldöntsem ki legyen az orvosom. Egyébként én is wekerlei vagyok. :wink:

Kata ( a FRUZSina) csak a harmadik nevem, nem is használom, csak ez szabad azonosító volt
Vendég
 


Na sziasztok Lányok!

Ma voltam uh és afp-vel minden rendben van... De az uh eredménybe odaírták, hogy van egy amnionszalag a méhemben... Na persze aggodó kismama mit csinál, elkezdi olvasni a netet és mit jelent ez? Hát aggodalmat: ez a kedves szalag végtag lerövidülést vagy hiányt... Na persze az orvosom most nyugtat, hogy ez kezdeti időszakban okozhat gondot és ahogy nő a méh, ez a szalag elszakadhat...

Persze Borsónak azóta folyamatosan üzeneteket küldözgetek, hogy rúgd szét ezt a szalagot, mutasd meg, hogy tökös kis srác vagy... Mert az is kiderült, hogy kisfiú...

Na így állunk Pozitívan probálom elfogadni a dolgokat és tudom, hogy csakis egészséges babóca lehet és ez a hülye technika nem mindig jó, hogy ennyire előrehaladott...

Ti hallottatok már erről? Valakinek állapítottak meg ilyet?
bunny75
 
 


Sziasztok!
Firpi vagyok a 2005/2006 osz-teli babakbol

bocsi hogy zavarkodok, de van egy elado merlegem


Tefal prelud babamerleg
(brendonban vettem 20e-ért, most 22e-ért láttam)
16e-ért eladom.
20 kg-ig mer,
fejlodesmutatoval.
Tokeletes allapotban.
Budapesten megbeszeles szerint kocsival beviszem (dobozos, fullel, de garancia mar nincs ra)


az en kislanyom mar fel eves (megduplazta a szuletesi sulyat, mar eszik mindenfelet kanallal), es mar nem mericskelem.
szoval akinek esetleg szuksege lenne egy alighasznalt merlegre irjon:
fabriolga@yahoo.com


megegyszer elnezets, hogy zavartam
mindenkinek jo gombolyodest, es problemamentes konnyu szulest kivanok.


udv
Firpi
Kép

Firpi & Lilien

KépKép
firpi
 
 


Sziasztok!

Rejo, ne keseríts el, bízom a gazdagréti védőnőben :lol: Akkor szerdán délelőtt? Hívlak, jó?

Bunny, ilyenről nem hallottam, pedig jó nagy paragép vagyok én is. Gratula a kisfiúhoz!!!

Mamy, szerintem majd a végén fog "befordulni" menetirányba, ilyenkor még farfekvésesek többnyire! Az utolsó percig van esély arra, hogy megforduljon.

Dorka, a 28-30. hét után már nem alienek, sőt, teljesen kisbaba-arcuk van 8)

SzKata - ha van jogerős építési engedély és az tartalmazza ezt a spéci kitételt, akkor a szomszéd nem tehet semmit, hiszen ő is hozzájárult az engedélyhez! Szerintem ne aggódj!

Képzeljétek, ma voltam a terheléses vércukor ismétlésén, hát nem azt kérdezte mindenki - asszisztens, laboráns, jóég tudja ki - hogy mit keresek én ott, hiszen terhelt értéknek a 6.3 tökéletes.
De azért csak megszúrtak ismét :lol:

Komolyan mondom, hogy a magyar egészségügy egy nagy rohadt káosz:)

Most akkor hol tali? Milyen oszlopnál? Lemaradtam, de nincs erőm visszaolvasni.

Kata, lefénymásoltam neked a cikket a légzésfigyelőkről, vagy adj meg egy faxszámot, vagy gyere holnap a felkészítőre és akkor odaadom, jó?

Puszi,

Kriszta
krisszi
 
 


Sziasztok!

FONTOS! SZUPER BABAKOCSIS HELY!!!!!
30.000 ért vettünk 60.000-es vadiúj Pierre Cardin babakocsit!

www.babaholmiolcson.hu (bippa kft)

Nem érdemes máshol, mert uazt kapod 100000-ért! Garancia is van rá! ÉS NEM HASZNÁLT!
Vannak kiságyak, ágynemű, baldachin-szett, bizt. ülések!
NÉZZÉTEK MEG!

a baldachinos szettek 17.000-től kezdődnek, mi 6900-ért vettünk egy tündéri világoskék macisat.

Jó lett a vércukor-vizsgálat, hál'Istennek...jövő héten irány a 4d-s uh, mert már szívesen megnézném Balázsomat, aki profi módon rugdossa anya húgyhólyagját...szuper, mit ne mondjak, főleg, mikor éppen órát tartok, a kis drága meg éppen szabadrúgást végez...

Annak az Istvános dokinőnek, aki olyan tuskó, nem VH a monogramja? Csak mert ő az orvosom, és én sem vagyok vele 100 %ig elégedett (sztem túlvállalja magát, 3 helyen dolgozik), de jobb tudni, hogy másokkal milyen, csak hogy nem érjen váratlanul...

Puszi mindenkinek, asszem beállok a sorba, és csinálok én is lilypie-os vonalzót!

Kriszti+ Balázs
23+2
Vendég
 


Sz_ kata,
bocs, hogy belekotyogok, de az előbb olvastam, hogy problémák adódtak a tetőtéebeépítésnél a szomszédokkal. Krisszinek teljesen igaza van, ha van jogerős engedély, minden ok. Kicsit furcsállom, mert a tűzoltók nem szoktak hozzájárulni ilyen tetőtérbeépítésekhez tűzvédelmi okok miatt. Ha jól értem 6, 8, vagy 12 lakásos házban (ha csak nem a Kós Károly téren) laktok itt a Wekerlén, és középső lakóként hamarabb építitek be, mint a szélső. Ugye? Szóval ebben az esetben nem szokták megadni az engedélyt, de ha megadták nincs semmi gond, illetve meg kell hogy legyen az a beleegyezési papír. Ha bármiben tudok segíteni, kérdezz, talán tudok segíteni, építész vagyok. :D

lányok,
nekem elég korán meglátszódott a hasamon, hogy babát várok, büszke is vagyok rá. Viszont még mindig csak talán érzem, hogy mozog, teljesen biztos nem vagyok benne. Az uh-n azt mondták, hogy az átlagosnál több a magzatvizem. Lehet, hogy annyi helye van, illetve annyi víz van körülötte, hogy simán elvan, és én ezért nem érzem még annyira a mozgását? Pedig már a 23-24. hétben vagyok. Az uh-n mindig nagyon aktív, jár keze, lába. Az átlagosnál több magzatvízre azt mondta a doki, hogy mivel minden vizsgálaton (vércukor, toxoplazma) jó értékeim lettek, nincs ok aggodalomra.

Üdv: Kata
Vendég
 


Sziasztok!

Krisszi!
Tudom, hogy bármikor megfordulhatnak, de azért az utolsó hetekben már elég kicsi az esély a helyszűke miatt... :? Persze nem lehet kizárni. Azt is tudom, hogy általában farfekvésesek a babák, de a mi Kiscsajszink kezdetektől fogva fejvégű, már több uh alapján is, ezért reménykedem hogy most már nem akar megfordulni :?
Persze, majd 6-án kiderül a 4D-n...

Pusz,

Kép
mamy
 
 


Sziasztok, Lányok,

bébik igen aktívak, egyikük tegnap úgy fordult, hogy a hasam teljesen amorf lett :D Megkopogtattam fent jobb oldalon, ahol kiállt a pocakom, erre lent rúgott egyet bal oldalon :lol: de hogy melyikük, azt nem tudom :D Nagyon édesek...

Dorka,
férjemnek meséltem az orvosi kukikukkolást, erre ő azt mondta vigyorogva, hogy ez a maximális pedofília :lol: :lol: :lol: 4D UH: nekem a 16. heti csodálatosan sikerült, és pont nem alienesre. A 18. heti nem lett ilyen jó, máshogy feküdtek, azon a kezüket lehet tökéletesen kivenni. Én a 28. héten megyek - ez a jövő hét -, sztem akkor már babaformájuk van.
Furcsa ez a dokival, hogy csak akkor hívják be, mikor a szülés már előrehaladott. Nem tudom, az én dokimnál mi a gyakorlat, ha legközelebb megyek, rákérdezek.

Sz_Kata,
szomszédok menjenek a sóhivatalba, ha jóváhagyták az engedélyt, nem tudnak mit tenni sztem. De talán érdemes felhívnod az önk. ép. oszt. illetékes előadóját - biztos segít...
Jó a fenékhízásos válaszod :D Férjed aranyos, hogy így részt vesz a dolgokban :D

Krisszi,
nagyon köszönöm a fénymásolatot :D, holnap mindenképp megyek az előkészítőre!!! Találkozzunk megint előtte?

Bunny,
mintha ilyen szalag amúgy is lenne, nem? Ikreknél legalábbis... De lehet, én tudom rosszul. Amíg a dokid nem aggódig, addig te se tedd... Paráztatnak eleget az egészségügyben enélkül is (AFP, vércukor, egyéb ínyencségek...) :D

Mamy,
nekem tulképp mindegy, hol találkozunk, csak gyalogoni ne kelljen sokat. Sztem várjunk ezzel még pár napot, mikor eldől, 1. milyen idő lesz, 2. hányan jövünk.

Lányok, írjatok, ki jön szombaton?

Kép
Ákata
 
 


Fruzs!

A több magzatvíz lehetséges, hogy tompítja a mozgást, de az sem teljesen mindegy, hogy a lepény hol tapad? Nekem mellső fali, és ezért csak a 22. hétben éreztem meg először a pici mocorgást. De akkor viszont biztos voltam benne, hogy ez az! Mert előtte azon filóztam, vajon hogyan fogom megkülönböztetni más érzéstől, pl. a bélmozgástól? De amikor jött, akkor tutira éreztem, hogy ez már Ő volt! :wink: Azóta nagyon változó az intenzitása, hol alig érzek valamit, hol meg majd kirúgja a hasamat. :lol:
A 23. hétben nekem még eléggé gyengécskén mozgott, várj még 3-4 hetet és nem győzöl majd csodálkozni, milyen ereje van! :lol:

Pusz,

Kép
mamy
 
 


Ákata!

Nekem is nagyon élénk lett a Kislány, szombat este óta szinte folyamatosan mocorog, bár ma délelőtt volt egy kis pihi, de most megint motoszkál, olyan jó érzés, és úgy IMÁDOM!!! :lol:
Talival kapcsolatban, persze, várjuk meg a csütörtök-pénteket. Az igaz, hogy semmiképpen ne kelljen sokat caplatni, én sem bírom már úgy a gyűrődést... :wink: Gondolom, aki autóval jön, az a felvonulási téren parkol le, ahogy én is. Oda közel van a Hősök terén az oszlop, és annak is, aki tömegközlekedik. A cirkusz bejárata mellett van a Fehér Elefánt retro büfé, biztos ismeritek. Az előtt vannak székek, asztalok, ott is le lehet ülni egy üdítőre, de azért az kicsit odébb van a Hősök terétől. Na majd meglátjuk, minden kialakul majd ha ott leszünk. :?
Fényképezőgép-ügyben van valami fejlemény? Én sajna nem tudok hozni, de az is jó ha mindenki (akinek olyan van) a telefonjával csinál pár képet, és lehet majd cserélgetni, jó lesz emléknek, nem? :roll:
Tényleg, lányok, most már mindenki jelezze egyértelműen, aki tud jönni szombaton!
Én jövök :lol:

Pusz,

Kép
mamy
 
 


Mondjátok 17 hét végén van értelme elmenni 4D ultrahangra?
bunny75
 
 


Bunny:
Éppen most hétvégén olvastam erről az amnionszalag dologról. De most sajnos nincsen itt a könyv. Amire emlékszem, hogy azt írták, hogy amnionszalag mindekinél van, de ha letapad akkor esetleg okozhat gondot - DE NÁLATOK BIZTOSAN NEM FOG!!! ha majd megnézem leírom normálisan, OK?!

Krisszi:
Én méréspárti vagyok - ha nem is alienek, elég a hagyományos UH, ha rendesen megcsinálják.

Á_Kata:
Abszolút pedofília: Jót röhögtem!!! Jó fej lehet a férjed. :lol:

Én még nem tudom, hogy tudok-e menni szombaton, de lehet. Egyébként a következő 10 napban csak esőt mondanak, úgyhogy eleve zárt helyre kéne tervezni szerintem.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Bunny!

Szerintem ne aggódj amiatt a fránya szalag miatt, (persze tudom, könnyű mondani...) én is úgy tudom, az csak az elején okozhat esetleg problémát, amikor még sérülékenyebb a magzat. De nem akarok hülyeséget mondani. Egyébként ezt korábban nem vették észre? Úgy értem az első uh-n nem derült ki?
A 17. heti 4D-hez csak annyit tudok hozzáfűzni (saját tapasztalat!) hogy mindenképpen érdemes, hiszen Ő mindig szép. Még akkoris, ha mások szerint alienes. Ezzel tisztában kell lenni, hogy ilyen korban még nincsenek zsírpárnák a babán, tehát kis csontocskás az egész teste. De akkoris a saját gyermeked. Nekünk fantasztikus élmény volt, és azért is jó ilyen korán is elmenni, mert ilyenkor még teljes egészében "belefér" a képbe. Nagyon jó képeket csináltak a Babócánkról, talán még jobbat, mint később a 23. héten. Persze ez azon is nagyban múlik, hogy éppen hogy fekszik. De csak azért, mert még kicsi, szerintem nem kell kihagyni. De ez csak az én szubjektív véleményem!

Üdv,

Kép
mamy
 
 


Bunny!

Találtam valamit az amnionszalaggal kapcsolatban, ha nem haragszol, ide másolom:

"Kérdés:
21 hetes terhesen az ultrahangon egy bizonyos amnionszalagot fedeztek fel. Kérdezném, hogy ez mi mitől lehet és okozhat e gondot?
Válasz:
Az amnionszalag egy húrszerű vagy szalagszerű képződmény a méh üregén belül. A nevéből is következően a peteűrön belül van (!), tehát a terhességben jön létre.
Teljesen véletlenszerűen szoktuk felfedezni, becsléseim szerint akár 1 %-ban is előfordul. Amit vizsgálni kell: az elhelyezkedése és a magzathoz való viszonya. Legtöbbször, kicsi, rövid húr, ami mellett a magzat zavartalanul mozog és ekkor nincs jelentősége, azon túl, hogy tudnunk kell róla. Extrém esetekben sajnos már olyat is láttunk, hogy a terhesség korai szakában úgymond lefűzött bizonyos magzati részeket és így ártalmat okozott.
Meggyőződésem, hogy az Önök esetében lényegében egy ártalmatlan "melléklelet" szintű dologról van szó.
Dr. Nagy László"

Én ebből azt szűröm le, hogy általában ártalmatlan dologról van szó. Ha netán bajt okoz, akkor azt a korai szakaszban uh-n fel lehet ismerni. Ha nálad nem volt gond (végtagok), akkor szerintem ne izgulj!

Kép
mamy
 
 


Köszi Mamy, drága vagy :-) én is elkezdtem szörcsölni :-) és körülnéztem a neten. Aztán nagy lendülettel felhívtam a Praxist és bejelentkeztem egy 18-20 heti genetikai ultrahangra... Azt mondták, hogya Győrfi doki nagyon jó... Hát nekem sem kell több. Igaz 12ezer forint a vizsgálat, de kapsz egy csomó infot, képet, anyagot... Nekem sem kell több, idén úgysem megyünk nyaralni :-)

Szóval megyünk Borsóval vizsgálatra. Szerintem nemsokára a Hűvösvölgyi intézetben fogok kikötni... De most egy kicsit megnyugodtam, mert a nénike a telefon másik végén (Praxis) azt mondta, hogy nem kell aggódnom, legfeljebb ha nem szívódik fel, akkor császáros leszek, és még annyit tett hozzá, hogy külön kell figyelgetni...

Köszi a bátorító szavakat mindenkinek... Na én is kezdek parazsák lenni :-)
bunny75
 
 


sziasztok,

Bunny,
a 4D UH szerintem a legjobb döntés, az biztosan végleg meg fog nyugtatni.

Fruzs,

Aranyos vagy, hogy segítesz. Bár az idegeskedést sajnos nem tudod megoldani. A tényállás az, hogy annak idején, az előttünk lakó megvette a tetőtér beépítési jogát. Mi már így vettük a kéglit, a beépítési joggal együtt. Megkaptuk a beépítési engedélyt, ami tény és való, a szokásostól eltér, de hát az épitész csajnak volt valami protekciója. Az engedély feltétele az volt, hogy a fennmaradt hátsó közös padlásrészhez a lakók a melletünk lévő lakásból padláslétrán feljuthassanak. Azt, hogy a lakásából feljárót építhetünk, a szomszéd alá is írta. Most, hogy a másik szomszéddal közösen elkezdtük a beépítést, úgy tűnik, az öreg "meggondolta magát" és inkább, a másik két vén szarházival együtt, közlekedő folyosót szeretnének. Alapból azt gondolom, hogy úgy sem tudnak mit csinálni, de a haver-szomszéd szerint, meg tudjál akadályozni a használatbavételi, majd lakhatási engedély kiadását. Ami ugye, a mi esetünkben katasztrófa lenne. Szóval, nagyon aggaszt a dolog, delegjobban az dühít, hogy az öregeknek nincs is érdekük abban, hogy nekünk ártsanak, csupán hobbyból, szórakozásból teszik. :evil:

annyira szomorú vagyok, nem bírom elviselni, ha emberek ok nélkül (vagy okkal) szemétkednek. :cry: :evil:
sz_kata
 
 


És én is tudok jönni szombaton
sz_kata
 
 


Szombaton jönnek:

Mamy,
Sz_Kata,
Kata
Dorka :?:

Írjatok, hogy bővíthessem! :D


Sz_Kata,
lakni használatbavételi nélkül is lehet... Ezt csak megnyugtatásodra írom, zárójelben, apróbetűvel. Persze előbb-utóbb papíron is le kell zárni egy építkezést... Hívd fel az önkormányzatot szerintem.

Dorka,
igen, télleg jó fej :lol: 4D: az is 2D-vel kezdődik, és méricskéléssel. A 4D csak ezután jön... egyszer érdemes kipróbálni... Most sokan megyünk a 28. hét környékén, rakunk majd fel képeket, hátha attól kedvet kapsz :D Kérdőjelesen beírtalak, hogy jössz szombaton.

Bunny,
szerintem ne hajts a Sárgaházra :D Praxisban majd megnyugtatnak :D

Mamy,
én hozok fényképezőt! (Digi) Az érdi talin nagyon rossz képeket csináltam, aztán rájöttem, miért - egy nagy üvegablak előtt ültünk, és a fókusz vhogy elcsúszott emiatt. Remélem, most jól sikerülnek...[/b]

Kép
Ákata
 
 


Bunny!
Szerintem jól döntöttél, fogadni mernék hogy már most egy kicsit nyugodtabb vagy, hogy bejelentkeztél :wink: (magamból kiindulva). Biztos, hogy minden rendben van és lesz! :wink: Persze teljesen egyértelmű, hogy egy anya aggódik a gyermekéért, és igazad van abban, hogy ez a fejlett technika néha csak a riogatásra jó... :oops:

Ákata!
Tök jó, hogy hozol fényképezőt, azért az mégiscsak jobb minőségű képeket csinál a telefonnál.
Remélem, hogy azért szép számban összegyűlünk, mi, pocakosok! Szerintem nagyon aranyosan fogunk kinézni együtt! :lol:

Kép
mamy
 
 


Én is megyek szombaton!!!Szerintem az oszlopnál találkozzunk, ha nincs eső.
Sz_Kata, legalább te értékeled a humorom..:) Ma találkoztam a VK-s lánnyal a Múzeum krt-on.
Lányok, mikor kell a 2. laborra+terheléses cukorra menni? Elfelejtettem mit mondott a védőnő.:) Szelektív lett a memóriám.
Puszi,
Rolex
rolex
 
 


Akkor:

Mamy,
Sz_Kata,
Kata,
Dorka :?:,
Rolex


Vércukor: én a 23. héten voltam.

Az Angel által ajánlott www.babaholmiolcson.hu nagyon klassz lehet, a sógornőm is ajánlotta (egyszer asszem be is linkeltem), ráadásul pont ma mondta, hogy rendelésre meghozatnak bármit, és olcsóbb, mintha másutt vennéd...

Kép
Ákata
 
 


Siba:

Nem kérek kilót,de ari vagy.Én még az elején járok,bár ma a védőnő is meglepődött,hogy nem híztam csak 1 kg-ot.
Valószínű azért mert nagyon édesszájú voltam(attól se igen híztam),most meg egyszerűen nem kívánom.
De még behozhatlak titeket!!!

A tali szupi ötlet,de én ismét nem tudom még,hogy jó-e nekem.

KépKép
rönci
 
 


Sziasztok!

Jövök szombaton, háromra, Hősök tere, végül is hol pontosan?

valaki megadná a mobilját, ha nem talállak meg benneteket, legyen egy kontakt számom?

A tököm tele van ezzel a hideggel és szar idővel. én nyarat akarok, napozni akarok. Anyu most mondta, az előrejelzések szerint ilyen lesz az egész nyár. nagyszerű.

Bár lehet, nagy pocakkal levegőért kapkodva mégiscsak jobb ez, mint a kánikula...

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?