Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a drukkot mindenkinek!!! :)

Nikcsi
Szegény ti! Gyors gyógyulást mégegyszer!

Szilvi
Akciós a pari-szószod a Kaisersban, most csak 499.
Feltankoltam 2-t én is, annyira jó üvege van! :) (Meg a beltartalom se rossz... :wink: )
cas
 
 


Sziasztok
A kiborulás szélén állok, Fanni nem akar enni. 1 évet betöltötte, azt mondtam, most nem tömöm bele az ételt, TV-t sem nézünk közben. A reggeli szopi óta (1/2 9-kor) még ma nem evett (az etetőszékben). Tegnap is csak úgy evett, ha én adtam a szájába kenyeret, sonkát. Leszokik mindenről, régen amíg reggeliztem kenyeret adtam rágcsálni neki, de már azt sem akarja. MOst ami kicsit is nedves nem akarja megfogni, se almát, se banánt, se ubit, se vajas kenyeret, se csupasz kenyeret.
Sírhatnékom van.

Nikcsi
Jobulást Korinak.

Cas
szorítok én is
boglarka
 
 


Cas!
igen, kérünk infót a lakásról !!!!!!!

Myra!
köszi a címet, sajnos nem volt, amit kerestem, de remélem majd hoznak
a kiskobak.hu-n is vannak dalok, és a baba.lap.hu-n is találsz még oldalakat
szilvamag
 
 

 
 

Boglárka
Fel a fejjel!
Öcsém is ilyen volt, anyám néha teljesen kiborult, miből él a gyerek, hogy nem fogy el. És őt is csak a tévé előtt lehetett megetetni sajnos, vagy meseolvasás közben - ráadásul én szoktattam rá, de úgy legalább evett...
Hiába mondta a gyerekorvos, hogy teljesen oké a gyerek, azért anyu aggódott - és óriási balhékat csapott az asztal felett (no nem mintha ettől megjött volna a gyerek étvágya, sőt, még ma is utál egy asztalhoz ülni velünk, és amint belapátolta az ételt, már menekül is... :? )
Gyerekorvosnak nincs vmi praktikus ötlete?
Kitartás, a gyerekek sem hülyék, éhenhalni nem fog! :)
cas
 
 


Sziasztok!

Boglárka,
Nyugi, nekem 2 ilyen "étlen-szomjan anyám ellen" gyerkőcöm is volt, akiket csak változatos prózai és dalos összeállítások közben tudtam etetni. Közben jutott szerencsémre egy jóevő baba is, csak hogy kicsit kiheverhessem az elsőt és erőt gyűjthessek az újabb produkciókhoz:lol: Szóval ez a h.sz. nem a " nekem higgyj és ne a szemednek" kategória :lol:
Az egyik kölök már "kinőtte" és eszik mindent mindenhol kultúráltan, a másik meg közel áll már a tökéletes önálló táplálkozáshoz. Utóbbi Olivér, aki 20 hós már, de bátyjához hasonlóan az evésen kívül minden más baromira izgalmasabb volt eddig számára. Ő is csak 1 éves kora után kezdett először egyedül barátkozni a kanállal, akkor is csak a kedvenc kajájának állt neki, meg általában csak vendégségben és étteremben volt hajlandó egyedül a szájába kaját rakni.
Úgy érzem, hogy mindkettőnél bejött motivációnak, mikor elvittem őket játszóbölcsibe, ahol ebédelni is lehetett a többi gyerekkel közösen. A közös evés öröme, a látvány valahogy adott az önálló evésnek némi löketet. Pedig ott láttak "rosszabb példát" is, pl. hogy elfutkostak kiskölkök az asztaltól, meg unszolni kellett őket a falatok bekapására, stb. Mégis nagyobb kedvet kaptam az önállósuláshoz.
Szerintem evés/etetés téma is a nevelés egy részterületéhez tartozik és akár elfogadják az okosok, akár nem, itt sincsenek általánosan alkalmazható elvek, gyakorlat. Az evés iránt nem igazán érdeklődő gyerekeknek pozitív dolgokra, "élményekre" van szükségük az asztalnál, etetésnél. Ha ez a kaja játékos szájba csempészését jelenti, akkor arra. Nem arra, hogy erőszakkal nyomják bele a kaját, nem arra, hogy kikényszerítsék, hogy egyedül egyen, mint a nagyok. Ez nem működik semmilyen távon.
Fanninak is több időre lesz szüksége, míg megjön a kedve az önállóságra, ez biztos. Szerintem butaság lenne, hirtelen abbahagynod előadói karrieredet a nemes cél érdekében :D
Kitartást kívánok, aminek Fanninál is meglesz az eredménye idővel! É addig ne foglalkozz azzal, mit gondolnak a "felnőttek" hogy egy 1 éves gyereknek mit kell tudnai az evésről :lol:

Viki
ccviki
 
 


Elfelejtettem megkérdezni: hogyan lehet módosítani a profilban pl. a fotót? Nem látok semmilyen lehetőséget a profilba való belépéshez és változtatgatásokhoz... :roll:
ccviki
 
 


Ó, de tök vagyok ma....

Nikcsi,
Gyors javulást Korinak :!:

Viki
ccviki
 
 


[quote="ccviki"]E írta:ccvikilfelejtettem megkérdezni: hogyan lehet módosítani a profilban pl. a fotót? Nem látok semmilyen lehetőséget a profilba való belépéshez és változtatgatásokhoz... :roll:


a Segédletek legördülő alatt
én is kerestem egy darabig, mire megtatáltam :?
szilvamag
 
 


Szilvi,
Nincs mit! :P

Viki,
Az oldal tetején Segédletek legördülő menü/Profil.

Saci,
Nagyon jó!!! Az a kert és erkély!!! Na meg távol tudjátok tenni a gyerekszobát a nappalitól! :P :P :P

Nikcsi,
Továbbra is jobbulást!! :D

Boglárka,
Ne keseredj el! Az öcsém is ilyen volt, és az ismerettségi körben is van ilyen gyerek. Az öcsém tinédzserkorára kinőtte, a másik gyerek kislány, most 5 éves, még mindig rossz evő, vékony típus, de egészséges, és nagyon mozgékony. A múlt hétvégén 18 km-t!! biciklizett le. Kérdezhetnénk honnan van energiája kaja nélkül? Szóval Fanni se fog éhen halni!! :wink:
myra
 
 


Szilvi, Myra

Köszi :)
ccviki
 
 


Boglárka
Ne aggódj! Én még nem hallottam olyan gyerekről, aki éhen halt volna. Nekem Dorinának kiskanállal kellett beletömni a szájába a kaját, annyira utált enni. Ő a mai napig válogatós és nagyon kevés dolgot eszik meg. Végső elkeseredésemben szoktam neki kekszet vagy gabonapelyhet adni, de nem hízik semmitől. 10 éves elmúlt és még csak 29 kg.
Sára az ellentéte, néha már én mondom neki, hogy elég legyen.

Saci
Én is! Én is! Infót kérek a lakásról!!!!! Légyszi! Légyszi!
hmmc
 
 


Nikcsi
Hogy vagytok? Lement már Kori láza?
Vagy el is tudtatok utazni?
cas
 
 


Cas
Köszi egyre jobban, most már magas láza nincsen. Szerencsére az étvágyával nincs gond, csak többet alszik. Elmenni nem mentünk, egy baráti párral megyünk, a csajszi pedig a 7. hónapban van. Szóval 1 nem akarjuk megfertőzni, 2 Kori sem élvezné, diret pancsizós helyre megyünk!
A lakás engem is érdekel! :wink:

Boglárka
Tudom könnyű mondani, de túl sokat görcsölsz ezen. Tudod egyszer nekem is mondta a doki, hogy nem hízik megfelelően Kori, kb. egy hónapig tömtem, amit így utólag is bánok, de szerencsére nincs hatással rá, mert elég gyorsan beláttam, hogy ez hülyeség. Egy életre megutálja a kajálást (ahogy Saci is írta), és ebben van igazság :!: Lacinak meséltem és neki pont ezért van rossz emléke az oviról, mert addig nem állhatott fel az asztaltól, amíg meg nem ette a kaját. :roll: Kori mind a mai napig nem szól, ha éhes, elvan étlenül is, szóval én is nézem az órát, hogy hopp már 4 óra letelt!
Reggelinél először egyedül eszik, aztán pedig már nem, ezért én adom neki a katonákat. Türelem és kitartás! Egyetek előtte ti is, és tegyél elé is, talán lesz étvágya. Amúgy nekem ilyenkor javasolta a doki a vitacolánt, hogy abba vannak olyan vitaminok, amik meghozzák az étvágyát. Fel a fejjel! Ne itasd az egereket, mert attól még mindig nem fog enni Fanni - sajnos!
nikcsi
 
 


Mi ez a pangás itt csajok?
Mi ma lejártuk a lábunkat, elmentünk az Ikeába meg a Kikába, hát lesz még 1-2 családi perpatvar, mire közös nevezőre jutunk... :(
De remélem a végén úgyis én győzök! :wink:

Nikcsi
Örülök, hogy jobban van Kori!
Mail ment a lakásról.
cas
 
 


Cas
Miből adódik a családban a perpatvar? Mit szeretnétek, amit a többiek nem? :?:
Mi ma a metroba ugrottunk ki és vettünk Korinak egy vízilovas homokozót (tetővel, erre sok macska van), holnap gyereknap alkalmával fel is avathatja. :lol:
Mailt mindjárt olvasom köszi!
nikcsi
 
 


Cas
Én már nem is kapok mailt?? :x
Mi a perpatvar oka? De általában a nők győznek és főleg úgy, hog el tudják hitetni a pasikkal, hogy ez az ő ötletük volt.


Nikcsi
Remélem már jobban vagytok. Peti is csinált már homokozót Sárának, már csak a homokot kell elhozni vagy venni homokozó-homokot.
hmmc
 
 


Cas!
már a bútorozásnál tartotok? tényleg gyors a költözés :lol:

Nikcsi!
ezek szerint Kori már ilyen jól van? Egy pillanatig kerestelek Titeket az usziban, aztán rájöttem hogy nem jöttök :?

Hmmc!
hogy vagy? mikor látunk már Benneteket????? :wink:
szilvamag
 
 


Szilvi
Mostmár elkészült Peti autója úgyhogy tudunk közlekedni. Megpróbálunk tényleg elmenni a következő bulira, vagy ti is jöhettek hozzák június második felében, mert kb. addigra lesz készen kívülről és belülről a ház. Legalábbis a kivitelező június 15-re ígérte, hogy befejeznek mindent.
hmmc
 
 


[quote="hmmc"]t írta:hmmci is jöhettek hozzák június második felében.


OK, szavadon foglak :lol:
szilvamag
 
 


Hmmc
Most mondjam azt, hogy az építkezés előnye, hogy maradt homok? Szóval már az is van benne, ebbe a műanyagba pedig nem is kellett sok! :P
Igen Kori sokkal jobban van. Éjjel fent volt kétszer, de nagyon rövid időre, viszont akkor elég meleg volt a fejecskéje. Napközben amit észreveszek, hogy többet alszik, de ha ez az időtől lenne azon sem csodálkoznék. Amúgy a doki (Faragó) is azt mondta, hogy hétfőre talán kutya baja. Mi pedig kicsit sopánkodunk, hogy a Balcsin lehetnénk, kikapcsolódni.
Kivitelező: nem akarok semmit mondani, de ezek az építkezési vállalkozók nem igazán tudják tartani az időpontokat. :x :cry:
Mi is szívesen mennénk, persze ha valakihez beülhetnénk. :)

Szilvi
Na igen úsziba azért nem mentünk volna...
Tényleg, hogy szuperál a kád? Jobban elférnek benne a csajok?

Körkérdés: érdemes bodza szörpit csinálni? Mármint egyszerű, vagy macerás? Várom az ötleteket/recepteket. Nálunk itt a hegy tele van, ráadásul elég por- és szmogmentesek.
nikcsi
 
 


Myra
E-mail ment BEBA3-ról!
nikcsi
 
 


Nikcsi
sztem semmi macera nincs a bodza szörp készítésben. Igaz mi már régen csináltunk, de emlékeim szerint anyukám csak egy nagy üvegben vízben áztatta pár napig(?) amibe cukor, citrom kellett...Lehet, hogy még valami, a pontos receptet nem tudom fejből. :?

Boglárka
tényleg próbálj ne görcsölni az evésen, most már így utólag én is ezt mondom. Nekünk is volt időszakunk amikor a fiam csak egyes kajákat akart meg enni, én meg azon paráztam, hogy így hogy kap elég vitamint stb... Igaz, azóta sem eszi meg egyáltalán a zöldséget, főzeléket és a gyümikből is csak keveset, de mást amit szeret azt meg szívesen eszi.
És olyan is volt, hogy pl. velem nem ette meg pl. az újhagymát, míg az apjával igen. Érzik azt, hogy ha valamit nagyon akar az ember, és azért sem csinálják :roll:
mucus
Tm
 
 


Nikcsi
itt van pár recept:)
az utolsó az amelyik édesebb, szörp jellegűbb....egyébként sztem mind hasonló lehet.

Bodza szörp
50 darab nagy, még nem elvirágzott bodzafejet (a bodzavirágpor a lényeg!) beleteszünk 8 liter felforralt és lehűtött vízbe. 14-15 óra áztatás után a bodzafejektől megszűrjük a vizet, és teszünk bele 5 kg cukrot, 1 kis tasak tartósítószert (10 g) es 10 kis tasak citromsavat (10x10 g). A szörpöt fogyasztás előtt ízlés szerint kb. 1:8 arányban vízzell hígítjuk.

Bodzaszörp 7,5 l vízben feloldunk 3 kg cukrot, az oldatot felforraljuk, majd lehűtjük. Ha kihült hozzáadunk 3 db /kb. 60-70 dkg/ nagyobb méretű megmosott és karikára leszeletelt citromot, 10 dkg borkősavat, 1 kávéskanál szalicilt, 15-20 db nagyobb jól megmosott bodzavirág fejet. A keveréket négy napig, naponta megkeverve érleljük, majd leszűrjük és üvegekbe tesszük. Nem kell dunsztolni, évekig eláll.

Bodzaszörp
Hozzávalók:
35-40 db. virágzó bodzatányér (figyeljünk, hogy ne legyen tetves!)
2 liter víz
3 kg kristálycukor
10 dkg citromsav
1 egész citrom
1 mokkáskanál Na-benzoát
(Ez a mennyiség 5 liter szörp készítéséhez elegendo.) ...
mucus
Tm
 
 


Nikcsi,
E-mail még nem érkezett meg.

Lenne egy kérdésem. Mi a véleményetek a kullancs elleni oltásról, kis korban? Érdemes?
myra
 
 


Nikcsi,
Ha kell délutánra én is hozok bodzaszörp receptet. Most pont azért dühöngök, mert éppen azt kéne szednünk (mi minden évben teszünk el), Lilla is Anyuéknál, és erre ESIK!!! :evil:
myra
 
 


Nikcsi
Kettőnk közt lesz perpatvar, mert hitelt kell felvennünk a lakásvásárláshoz-felújításhoz, csak az nem mindegy mennyit. Én azt mondom, inkább többet, de csináljuk meg tip-topra a lakást. Ebbe nekem néhány új bútor is beletartozik. Zs. szerint viszont nem, főleg ha több hitelt kell felvenni miatta. Na ebből lesznek még viták! :)

Hmmc
Mail ment már a múltkor, mikor kérted a freemail-es címedre. Vagy nem kaptad meg? Hová küldjem akkor?

Szilvi
A konyhát sajna nem tudom vinni, mert ez ide is sok (még van egy hűtőszekrény tárolónk is szétszedve), oda meg pláne nem férne be, úgyhogy marad, csak a gépeket visszük belőle.
Szóval így konyhabútor-vásárlás lesz.
Az étkezőbe kellenek szekrények, mert nincs kamra - ez passzoljon a konyhához-asztalhoz - na itt kezdődnek a viták. :)
És szívem szerint a nappaliszekrényket is cserélném, de ezen már nyafogtam eleget. :)
cas
 
 


Cas!
osztom a véleményed, szerintem is meg kell csinálni rögtön, mert különben soha nem csinálja meg az ember
:roll:

Myra!
én most fogom beadatni Kingának
de másfél-két éves kor alatt nem ajánlotta a mi védőnőnk és éllítólag ez az oltóanyag-gyártó ajánlása

Nikcsi!
én nem szoktam elrakni, mindig frissen csinálom, amíg van virág
4-5 fej virág, egy citrom, egy kis citromsav, sok cukor, attól függ, milyen sűrűre és édesre szeretnéd
majd viszek fel neked egy kis kóstolót :)
szilvamag
 
 


Sziasztok!
Hazaértünk vidékről! Látom sokminden történt!

Szegény Kori! Remélem már jobban van!

Boglarka! Tényleg ne görcsölj, nagyon nehéz egy rosszevő gyerekkel (anyu mesél is eleget, mert mi azok voltunk a hugommal), de éhen még nem halt egy gyerek sem. Gyerekorvos gondolom látja rendszeresen, ha gond lenne szólna.
Matyinál az vált be, hogy 3-4 óránként beosztottam az étkezéseket, közben nincs rágcsa, még gyümölcs sem, és persze ki kell tapasztalni mit szeret.

Viki! Hol van az a játszós-bölcsi?
aranyhold
 
 


Cas
Megkaptam a mail-t csak nem a freemail-osra vártam. Június első hetében készültem a dokihoz, de majd egyeztetek vele időpontot, azért köszi, hogy szóltál.
A lakással kapcsolatban neked van igazad, mert később - akármennyi hitelt is vesztek fel - sokkal nehezebb összerakni, hogy tudj valami nagyobb értékű új dolgot venni. Meg általában a "majd" dolgok sokkal lassabban valósulnak meg, mint bármi más.

Nikcsi
Eddig semmi gond nem volt a kivitelezőnkkel csak szegényre most nagyon rájár a rúd. Meghalt az édesanyja, az anyósáról kiderült, hogy valamilyen daganata van, a kisfia nekiesett a konvektornak és leégett a háta, a középső lányáról pedig kiderült, hogy cukorbeteg. Nagyon sajnálom már szerencsétlen, de jó lenne, ha már tényleg kész lenne nálunk minden.

Szilvi
A június közepe utáni meghívást komolyan gondoltam.
hmmc
 
 


Nikcsi,
Köszi, de nekem meg lehet, hogy 2,5 doboz eladóm lesz. Úgy néz ki Lilla pocakja nem bírja. :( :( Mi most visszatértünk a Nestlé Nan-ra (türkiz dobozos).
Egyébként drágán vettétek. Én mindehol 2000-ért láttam, és mi is annyiért vettük.

Bodza szörp: (Mi mindig így csináljuk, tartós, és finom.)
30 db virág
3 l víz
3 kg cukor
5 dkg citromsav
1 dkg nátrium benzoát
1 doboz citrompótló
1 citrom felszeletelve (elhagyható)
A cukrot a vízzel fel kell forralni, majd teljesen lehűteni. (Ez fontos, mert így nem romlik meg olyan könnyen.)
El kell keverni benne a hozzávalókat, végül a virágokat.
5-6 napig állni hagyjuk, alkalmanként megkeverjük. A végén leszűrve, a virágokat jól kinyomkodva kell üvegbe tölteni.
Ez szörp lesz, tehát fogyasztáskor vízzel higítandó.

A frisset pedig úgy szoktam csinálni, hogy egy kancsót megpakolok néhány virággal, szeletelt citrommal, cukorral édesítem, és egy napig állni hagyom. Ez simán iható.
myra
 
 


Nikcsi,
Kimaradt: normál tejet eddig csak 2-3-szor kapott, de minimálisat. Pl.: borsófőzelékbe, vagy múltkor kunyizott az eperturmixomból. :lol:
Tápszer: a kis mérőkanalat használom, mert amit kap abba az van.
myra
 
 


[quote="hmmc"]
írta:
hmmcA lakással kapcsolatban neked van igazad, mert később - akármennyi hitelt is vesztek fel - sokkal nehezebb összerakni, hogy tudj valami nagyobb értékű új dolgot venni. Meg általában a "majd" dolgok sokkal lassabban valósulnak meg, mint bármi más.

Na pontosan így gondolom én is! Miért csak a nők ilyen előrelátóak?! :D

Szilvi
Készül a játszótér, naggggggyon klassz lesz! Csak ez a sok eső nem nagyon kedvez nekik... :( Ha kész van egyeztetünk, és átugorhatunk megnézni!
cas
 
 


Cas
csak, hogy erősítselek én is, Neked adok igazat:)
Gondolom a berendezéshez nem a hitel dupláját kell felvenni, csak egy kicsivel többet ami a törlesztésben sem lesz kiugróan sok. Viszont egy meglevő hitel mellett tényleg nehezebb 1-ről a 2-re jutni.
mucus
Tm
 
 


Mucus
Köszi! :)
cas
 
 


Az a baj a lakásfelújítással, hogy már most nem tudok aludni tőle, annyi minden kavarog a fejemben (burkolatok, tapéták, bútorok, stb.), pedig még meg se vettük a lakást! :lol:
Na szóval ki volt olyan nagylegény (nagyleány? :D ), aki felajánlotta, hogy segít csempézni? Mert amit én kitaláltam, azt nincs szerintem burkoló, aki bevállalja, vagy legalábbis horribilis összeget kér érte...
Szóval szakmai segítségre volna szükségem ragasztó-fugázás-stb. ügyben!
cas
 
 


Cas
Szerintem, ha profi felújítást szeretnél inkább bízd szakemberre. Lehet, hogy drágább, de én nem biztos, hogy nekikezdenék felrakni egy 4-6e forintos csempét a falra, stb.
Nem akarom senki keze munkáját becsmérelni, de én úgy vagyok vele, hogy mindenki maradjon a saját szakmájánál.
hmmc
 
 


Mucus
Hogy vagy? Pocaklakó mekkora már?
hmmc
 
 


Sziasztok
Kavarog bennem, hogy mit csináljak evés ügyben. Vasárnap is 1/2 9- kor evett Fanni, majd d.u. 4 órakor, de akkor sem sokat. Olyan kajákat szoktam adni, amiket egyébként szeret, vagy legalábbis nem az ellen tiltakozik, hanem maga az evés ellen visít. De Tv alatt a tömést úgy értem, hogy akkor eszik, de lehet hogy azért mert azt sem tudja mit csinál, tehát nem úgy kell erőszakkal a szájába tennem.

Ti nem ijednétek meg ha d.u. 4 órakor enné meg a "tízóraiját"?
Arra gondoltam, hogy amikor az ideje van beültetem az etetőszékbe, ami már nem egy egyszerű feladat, egy két kanállal adok neki én is eszem, de ha nem kér többet nem adok. ÉS utánna Tv-nél fele adag kajával megetetem. (Ja, nem TV közben a kanállal tud maga is enni, de megunja pár kanál után azt is. Megfordul az etetőszékben és ki akar mászni. Megtanulta a bébikompban, hogy kell kimászni belőle.)
Nem tudom mi tesz rosszabbat Fanninak, egy idegileg kikészült, feszült anyuka, vagy ha TV közben egy kicsit etetem, hogy a lelkem megnyugodjon.

Cas
Nálunk azért félkész a a lakás kb. 5 éve, mert időben nem csináltuk meg. Bosszankodunk is miatta.
boglarka
 
 


Sziasztok!
Boglarka!
Olvastam egy olyan esetet, amikor a kisgyereknek elmegy az étvágya már attól is, ha beültetik az etetőszékbe. Ha jól értettem Fanni sem szereti az etetőt. Arra viszont már nem emlékszem mit javasoltak a probléma megoldására, de utánaolvasok estére.
Így elsőre jó ötletnek tűnik, hogy evési időben beleülteted, megkínálod, vagy hagyod, hogy egyen, amennyi kell neki, de nem erőlteted.
Érdemes kísérletezni új ételekkel, vagy amiket régen nem szeretett. A tésztákat szokták szeretni a gyerekek, meg amiket kézzel tudnak enni.
Az jutott még eszembe, hogy azt olvastam, hogy egyél együtt a gyerekell. (Mi is mindig együtt eszünk, és mindig ugyan azt - legalábbis délben. :) ) Ha nem kell egyedül ennie, hátha megjön a kedve.
Most más nem jut eszembe, de még olvasgatok a témában.
aranyhold
 
 


Boglárka
igen, nekünk volt olyan, hogy délelőtt/reggel óta csak valamikor a déli alvás után evett a fiam. És azért, mert tudta, hogy én akarom, hogy egyen.
Próbáld ki amit leírtál, de ha nem megy ne erőltesd!
Nálunk mondjuk nem az evés miatt sztrájkolt, hanem amit kapott az miatt. Utánna már hiába adtam amit szeret, akkor is eléggé nehezen ment a dolog. Kellett egy kis idő mire "észhez tért.

Hmmc
köszi meg vagyok, hol így hol úgy:) van hogy sokat görcsölök de van amikor elég jól eltelik a nap.
Ennek hatására már egy kicsit rövidült a méhnyak, de nem vészes.
Minden esetre könyebb (eddig) mint az előző terhesség volt.
A baba súlya 1250 gr volt a múlt héten (29.).
És Te?

Cas
mi az amit kitaláltál a burkolással kapcsolatban? vagy is milyen?
És konkrétan mire gondolsz ragasztó és fugázás ügyben, milyen segítségre?
Elméletit tudok majd adni ha az segít :D
Apa profi :wink:
mucus
Tm
 
 


[quote="cas"]N írta:casa szóval ki volt olyan nagylegény (nagyleány? :D


itt van!!!!!!!! :)
de azért, ha valami extrát szeretnél, garanciát nem vállalok :)
egyelőre csak sík, egyenes felületen van gyakorlatom
és vágni sem tudom (az mindig férfi munka volt)
szilvamag
 
 


[quote="hmmc"]
írta:
hmmcSzerintem, ha profi felújítást szeretnél inkább bízd szakemberre. Lehet, hogy drágább, de én nem biztos, hogy nekikezdenék felrakni egy 4-6e forintos csempét a falra, stb.

Hajaj, én előtte még össze is akarom törni azt a csempét! :lol:

Boglárka
Annak tényleg nincs értelme, hogy egész nap idegeskedj! Ha nem eszik, hát nem eszik, ha van olyan módszer, amivel meg lehet etetni, akkor etesd úgy, és kész! Ha a tévé előtt, hát a tévé előtt.
SEMMI nem éri meg, hogy kiborulj!
cas
 
 


tört-mozaik??
törni-zúzni nagyon tudok :)
szilvamag
 
 


Enikő a nagy macska-idomár :)
Kép
szilvamag
 
 


Szilvi
Nagyon jó a kép!!!!!!!! :)

Cserébe egy találós kérdés: hová rejtettük el a gyereket a képen? :)
http://zsom.uw.hu/sebi/kepek_23/20060529_02.html
cas
 
 


[quote="szilvamag"]
írta:
szilvamagmajd viszek fel neked egy kis kóstolót :)

Mikor? :lol:

Köszönöm szépen a bodza recepteket, talán nekileselkedek, bár nem sok önbizalmam van. Mindig ez van, ha valamit még nem csináltam, szeretem előbb látni. :cry:

Myra
Én meg voltam győződve, hogy Lilla Beba3-t tápizik. Érdekes és elkeserítő :( , Korinak is iszonyatos pocakfájás okoz, és én marha 2 hét volt mire rájöttem (ekkor éjszakáztunk 2 órákat).

Cas
Már nem is tudom, hogy megnyugtat-e? De én is a több hitelre szavazok, konkrét példa, lsd házunkat, kertünket. Kevesebb hitelt vettünk fel, nincs rendbe a kert, nincs bepucolva a ház, és némi kisebb munkák, ami anyagilag húzos!
nikcsi
 
 


Boglárka
Még egy dolog nem lehet, hogy jön Fanninak a foga? Kori akkor nem evett ennyire.

Hmmc
Nem lennék a kivitelező helyében, de még a rokonságában sem, szegénynek.

Macskás képünk nekünk is van, a háziak már féltették is a macsekot Koritól.

Kép [img]Szeretlek%20Gigi,%20megyek!%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1148982285.26.jpg[/img]
nikcsi
 
 


Csak én nem látom a másik képet, vagy Ti sem? A biztonság kedvéért:
Szeretlek Gigi, megyek! Kép
nikcsi
 
 


sziasztok!

Boglárka,
Azt elfelejtettem írni múltkor, hogy Olivér hónapokkal ezelőtt elutasította már az etetőszéket, abban már semmit nem akart megenni semmilyen produkcióm ellenére. Azóta az asztalnál eszik emeltlábú széken, mint a nagyok :) Próbáld meg Fanninál is, hogy mellétek ülteted.
Ja , most ne ijedj meg, de a jelek szerint annyira kiborultál, hogy el kéne jönnöd hozzám kezelésre :lol: Mert valszeg nem bírsz már olvasni a soraink közt :? Ezért kiemelem: MINDENKI AZT PRÓBÁLJA MEGFOGALMAZNI, HOGY ÚGY ETESD AZT A LÁNYZÓT, AHOGY NEKI JÓ! Ha akarod adok kölcsön klassz mesefilmeket, jó hosszúakat, ami lefoglalja, míg belelapátolod a neked is megnyugtató mennyiséget :)

Jóó van na, békén hagylak, de hidd el, keserves dolog ez is, de más baja soha ne legyen Fanninak!!
Most megmondjam a frankót? Mikor Hanna megszületett és az első vizsgálatok után visszahozták nekem és megnyugtatóan próbálta közölni a dokim, hogy sajna van némi gond a lábaival, én meg a várt kétségbeesett ájulás helyett higgadtan visszakérdeztem, hogy más baja nincsen? Mondta, hogy nincs, egészséges amúgy. Erre őszintén boldogan felkiáltottam, hogy jaj, de jóóóó! És úgy vettem vissza Hannát magamhoz, mintha tényleg minden okés lene és nem hosszú hónapok megpróbáltatásai állnának előttünk. Tényleg az élet legnagyobb igazsága, hogy egészség legyen, többi másodlagos, nem éri meg a boldogtalanságot... (Nekem akkorra már volt viszonyítási alapom Marci komolyabb rendellenessége miatt, teljesen világos lett számomra ez a közhely.)
Szóval amíg Fanni nem beteges, hanem életrevaló rosszaság, addig rendben a dolog.
És az tényleg a legjobb ötlet, ha veletek ehet, esetleg adj neki "felnőtt"tányérat (valami olcsó, könnyen pótolhatót:)


Na, nekem pofa be, irány vasalni!

Viki
ccviki
 
 


Sziasztok!
Viki, annyira igazad van ezzel az egészség dologgal! De tényleg csak az érzi ezt az egészet, aki megtapasztalta a másik oldalt is. :cry:
aranyhold
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?