Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, sziasztok!

De furcsa lett a bnet... alig ismertem rá, igazán megcsinálhatnának a főoldalom is a kezdőlinket, onnan 17-e óta hiába próbáltam belépni...

Sikerült a büntetőjog vizsgám, képzeljétek, a vizsgáztató csak akkor vette észre, h babát várok, amikor már kifelé mentem. :( pedig az egy jeggyel jobbat eredményezett volna. mindegy, fő, hogy megvan!

Rolex, Timota, kérdeztétek, hogy mikor érdemes menni 4D-re: szerintem a 28-30 hét körül. Legalábbis nekem ezt mondták több helyen is (Praxis, Istenhegyi) De a 25. hetet érdemes megvárni, addig - állítólag - kicsit ufósak a babák:O de persze mindig öröm látni őket, de ha már tényleg arcvonásokat akarsz látni, szerintem várd meg a 28. hetet.


EDA - Rejo, SzKata - teljesen egyetértek Veletek!

A szülési fájdalom (meg a menstruációs) az egyetlen JÓ fájdalom, ami nem jelez bajt a szervezetben, össze sem lehet hasonlítani mondjuk egy fogfájással.
Meg a fogorvosi kezelés előtti lidocain injekciót sem lehet összehasonlítani az EDA-val, úristen!
(Ha azt elba--ák, nem történik semmi, max pár órára elzsibbad a szánk, de ha az edát szúrják félre........)

Az EDA - akármennyire is megváltás lehet és halleluja a feltalálójának - EGY TŰ BEVEZETÉSE A CSIGOLYÁK KÖZÉ!!!!!

Tűzmanó, amelyik orvos ezt "tukmálja", az szerintem etikailag és erkölcsileg is kifogásolhatóan jár el. Ez egy igenis komoly beavatkozás, aminek lehetnek veszélyei!
Nézzétek meg a várandósság topicban, rengeteg hozzászólás érkezett pro és kontra, szerintem tanulságos. Kb 50-50%...

Még valami: a szülési fájdalom - nem én mondtam, hanem a felkészítőn hangzott el soxor - arra kell, hogy megszülessen az ANYA is, hogy lezárja a várandósság szakaszát - tehát nem egy fölösleges, szükséges rossz, amit ki kell iktatni! Tehát nem a fogfúrás előtti injekcióval egyenértékű...
(Annyira csodálatos az emberi test, bár ne lennék laikus és ismerném a biokémiai folyamatokat, amik a szülés hátterében zajlanak... Tudtátok, hogy pld endorfint termel a szervezetünk akkor, ezért van az, hogy - állítólag - nehezebb felidézni a nehéz perceket, mert egyfajta megváltozott tudatállapotba kerülnek a szülő nők. Ha edát kapsz, leáll az endorfin termelés.
amúgy a baba pontosan annyi oxygént kap, amennyi kell neki, már hónapokkal a szülés előtt megkezdődik a felkészítés a nagy útra, pld a fájdalommentes keményedések, összehúzódások pont erre az oxygénhiányos állapotre készítik fel a babákat...

A fentiekből úgy tűnik, hogy EDA - ellenes vagyok, pedig nem, csak szeretem objektíven látni a dolgokat:O

Jók legyetek, vigyázzatok magatokra! Puszi,
Krisszi
26+4
krisszi
 
 


Sziasztok!
Dragonca vagyok a 2005/2006 téli babásoktól.
Off leszek egy kicsit.
Van egy 5 hót használt Peg Pérego P3 babakocsim,merev mózes résszel,a sport rész pedig 180 fokban dönthető. (szürke-bordó,nagyon szép,még garanciális)Mi már nem használunk mózest és van egy máásik sportkocsink.Ha valakit érdekel féláron odaadjuk.Ha érdekel valakit,priviben jelentkezzen és küldök képet is.
Kellemes további napokat és aludjatok sokat!!!
dragonca
 
 


Jamina,
üdv itt :D Légzésfigyelő: kösz a tippet neked is :) Meddig érdemes egyébként légzésfigyelőt használni? Mert ha egy évig, akkor egyáltalán nem éri meg a kölcsönzése - ugyanannyiba kerül, mintha vennéd. Ha viszont veszed, utólag elajándékozhatod, -adhatod... Fél év még megéri.
A gólyahíres oldalon sajna nem találkoztam légzésfigyelővel. Segítenél?

Ja, nekem azt mondták, hogy légzésfigyelőt - ha indokolt a kérés - lehet kölcsönözni a védőnőtől is (és úgy tudom, nem kerül pénzbe). Nem tudom, ez valóban így van-e, még nem kérdeztem rá.

Krisszi,
nagy-nagy gratula a vizsgádhoz! :lol: Ezzel vége is az évednek?
Tényleg, mennyi van még hátra az egyetemből?
EDA: nekem se jön be...

Dragonca,
alvás: kösz a tippet, megfogadom :D Bkocsi - nekünk iker kell :lol:

Kép
Ákata
 
 

 
 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:07-kor.
Vendég
 


Simigabi,
éneklés: fiad biztos nem azért állít le... talán az adott nótát nem szereti :D
Kellemesen meleg nyárban bízom én is - egyrészt az eső szúnyogot hoz, márpedig abból már most is több van az elégnél. Másrészt a gyümölcsök is tönkremennek a sok esőtől, az a fránya tűzelhalás is nedves, hűvös időben támad.

Szúnyogra visszatérve: engem terhesség előtt nem martak, most viszont igen. Ez tök érdekes... Férjem annyira érzékeny rá, hogy hatalmas, piros puklil lesznek rajta, és hetekig megmaradnak. Rémes. Hétvégén szereljük a hálókat.

Pelus-dolog: lehet, ha rögtön a klotyóval próbálkoznátok, jobban beválna. Bár ezt csak mint laikus mondom.

Kép
Ákata
 
 


SZiasztok csajok és fiúkák:)

Csak egy gyors beugrés, ma hulla fáradt vagyok.

A munkát már egyre nehezebben bírom, de hát kell... Bencus annyira édes, hogy az valami imádnivaló :D

Ha nyugiban vagyok és beszélgetek vele és ráteszem a kezem a pocakomra, hihetetlen édes módon jelez, hogy ő érti és érzi, amit mondok, hogy szeretem és olyan, mintha odasimulna. Nagyon fura, fantasztikus érzés!!!

Piciri: Köszönöm a gratulációt!! A szervezéssel egész jól állok, a kaja lebeszélve, a virágokat holnap rendelem meg. a ruhám a jövő héten már készül is, a vendégsereg meghívva, fodrász, sminkes ledumcsizva... Valahogy így állok :lol:

Rolex: jó, hogy már van dátum:) majd jól összeülünk és tapasztalatot cserélünk :P

Tűzmanó: Gratula a kiscsajszihoz!!! Nagyon helyes kisbabóka!

Krisszi: Le a kalappal a vizsga miatt!!!

Sajna valószínűleg pénteken nem tudok menni a klubba...

Mindenkinek puszi!

KépKép
Kép
jadey
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:07-kor.
Vendég
 


Hú, jól belendültetek délután óta :)
Hát, szépjó estét Lányok

Bujka,

akkor most ráveszem apát, hogy masszírozzon :wink: Takarítás után én is majd meghalok. Vasárnap egy napig sikáltam a nappalinkat, úgy ragyogott mint az arany (az ablakok is!) ma meg végighúzom a kezem a padlón, és az ujjam koromfekete lett :cry: Pedig naivan azt hittem, a szülésig ez az utcsó nagytakarításom :wink:

masszázs még egyszer: lesz majd terhesmasszázs oktatás június 6-án az aranytízben. Oda apát elcipelem, hagy okuljon :)

zene: ma vettem a DM-ben 850 Ft-ert egy best of U2 CD-t. Örültem, mint majom a tökének, hogy uilyen olcsón jutottam hozzá. A férjem meg majd megszakadt a röhögéstől, hogy így rá tudtak szedni: a CD-n ugyan U2 számok vannak, de nem az ő előadásukban éshangszerelésükben..... Tiszta szivatás! A CD hátoldalán meg nagy kajánul ott vigyorog a felirat, "talán jobb mint az eredeti" Mekkora hülye vagyok :twisted:

Ákata,
egészségpénztás: Az úgy működik, hogy ha a céged fizeti, akkor havonta utalnak az egészségpénztári számládra egy összeget, ami 30%-os adókedvezményt jelent. Ott gyűlik a pénzed, és úgy tudod "kivenni" hogy elszámolsz dolgokat, azaz viszel számlát (pl: orvosi kezelésről, wellness üdülésről, gyógyszerről, gyógyhatású készítményről, sportszerről stb) és akkor ezeket a cuccokat elszámolod, megkapod az ellenértékét, így kvázi 30 %-kal olcsóbban jutsz a szolgátatásokhoz, cuccokhoz. Mondjuk, nem vagyok szakértő, nálunk a cégnél nem volt ilyen juttatás, pedig nagyon szerettük volna elérni, hogy legyen.

szúnyog: biztos fincsi a véred a sok elevittől. így lesznek a mutáns szúnyogok :lol:

Manka,
a padlástakarítás során én is megmentettem némi szellemi muníciót a bébinek. Benedek Elek összes, és Csili Csalamádé már ott várja a polcon, hogy majd kézbevegyük :)

Krisszi,

EDA: lehet hogy most könnyen beszélek, de én igenis szeretnék végigmenni ezen a "fájdalmon", mert úgy érzem, így lesz teljes ez a történet. Anyukám a múltkor mesélte, mennyire könnyen és gyorsan szült, szinte fel sem fogta, mi történik. Én erre nem vágyom. Szeretném ha nem csak baba születne, hanem anya is egyszerre a szülőszobában


Jadey,

Esküvő szervezés: nekem életem egyik legszebb periódusa volt a szervezéssel töltött idő. Komolyan, emiatt sajnálom, hogy nem mehetek többször is férjhez a férjemhez :lol:

Az esküvőnkön a férjem egy haverja videózott, és megkaptuk tőle a vágatlan anyagot. A férjem mondta, hogy majd ő megvágja, (ő is tévézik) szupi kis filmünk lesz. Most már lassan megszületik a babánk, és nászmozi még mindig sehol. Hiába, a suszter cipője mindig lyukas :lol: Ja, és a legnyagyobb poén: az anykönnyvezető javában nyomja a rizsát, az operatőr meg csak nem úgy veszi a dolgokat, ahogy a férjem elképzelte. A videón visszanézve, jól látszik és hallatszik is, hogy a férjem azt kommunikálja a srác felé hogy : "Nagytotál, nagytotál" :D :D
sz_kata
 
 


Ja, és majd elfelejtettem,
akinek van kedve pénteken jönni a várandós klubba, ne habozzon aput is elcibálni!
Én már szóltam a férjecskémnek, hogy szeretném, ha jönne. Ő aggódott, hogy mi van akkor, ha ő lesz az egyetlen pasi. Mondtam neki, hogy akkor egy hős lesz :D
sz_kata
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:06-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Jamina :lol: :lol: :lol:

Krisszi
Gratulálok a vizsgához :lol:

Nekem is el lettek téve a mesekönyveim :lol:
Vendég
 


Kata,
légzésfigyelőhöz nemigen tudok szólni, egyik gyerekkel sem volt, most sem lesz. Viszont kérdezd Snoopyt a 2006/2007-es téli babáktól, ugyanis övék a Tiva-med, biztos korrektül tud Neked válaszolni minden kérdésedre :)
jamina
 
 


Sziasztok!

Sz_Kata!
Én is jártam már majdnem így, én a Kaisers-ben, a pénztárnál vannak kirakva ezek a CD-k, potom áron. Úgy megörültem, hogy azonnal betettem a kosárba, de szerencsére hosszú volt a sor, és míg sorra kerültem nézegettem a borítóját, ekkor vettem észre, hogy ez csak utánzat. Nagyon dühös lettem és persze vissza is tettem. Azt hiszem, én a Boney'M-el jártam így... Nagyon szeretem őket. De szerencsére azóta van már rendes CD-m. :P

Tűzmanó!
Én is bejelentkeztem a Kleopátra házba! Június 6-án 12 órára megyünk! Méghozzá azért oda és nem a Praxisba, mert a húgomék is ott voltak (mármint a Kleopátrában), és szuper jó felvételt készítettek, szóval ez már bizonyított a számomra. Biztos a Praxis is jó, meg hát ott az 1000 Ft kedvezmény, de mégis a Kleopátra mellett döntöttünk. Jaj alig várom már, de már csak 2 hét!!! Akkor leszek a 29. hétben. Remélem, mindene jól látható lesz a kis Drágámnak. Aztán, hogy a doki elfogadja-e a "kötelező" uh-nak, nem tudom, remélem igen. De ha mégsem, az sem baj, az úgyis csak 2 perces lesz, mint a 18. heti... Már előre tudom.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez az időjárás engem is nagyon álmosít... Kata, szerintem ez is közrejátszik, de lehet abban valami, hogy így a harmadik trimeszter körül megint visszatér az álomkór... :wink:

Lányok, nektek aktivizálta már magát a melletek? Na, ez baromi értelmesen hangzik... :roll: Szóval pár napja vettem észre, hogy váladékoznak a melleim, egyszerre mindig csak egy cseppnyi valami jön belőle, ez már az előtej lehet?... Olyan majdnem átlátszós, de inkább opálos színű csepp. Jól eláztatta már a hálóingemet. Nagyon fura érzés és látvány, most így életemben először, és főleg hogy ezzel még kézzelfoghatóbb jelét adja a szervezetem, hogy valami NAGY DOLOG készülődik az életemben!... :lol: :lol: :lol:
Ti hogy álltok ezzel?

Szép napot (az időjárástól függetlenül) mindenkinek,

Kép
mamy
 
 


Sziasztok, Lányok!

Jamina,
köszönöm a tippet :D

Jadey,
nagyon klassz lehet az esküvői készülődés... Nekünk anno templomi nem volt, így azt még megtarthatjuk :lol: Arra viszont már nagy lagzit szervezünk :lol: (Persze ez még nagyon a jövő zenéje). Bébik nekem is odaúsznak a kezemhez, annyira jó :lol: :lol: :lol:

Sz_Kata,
jó ez a nagytotál :D Én csak a ruhámra léptem rá, pedig direkt olyat vettünk, ami egy hajszállal a cipőorr felett végződőtt. És mégis :D Mi biztos nem megyünk pénteken, férjemnek most rengeteg a melója, mikor nem dolgozik, alszik :( Sajna, muszáj, hogy befejezhessük a házat, mire a bébik megérkeznek. Egészségpénztár: kösz az infót, úgy néz ki, nem vehetem igénybe...

Simigabi,
klotyó :) nem is hittem volna, hogy ilyen nehéz ez a szobatisztaság-dolog. Bár - két kis unokaöcsém van, egyikük valahogy hirtelen és kvázi magától szobatiszta lett, még két éves kora előtt. Megmutatták neki a bilit, és ennyi. A másikuk meg egyáltalán nem hajlandó bilizni. (Nem testvérek, két külön ág.) Hát kitartás...

Mamy,
nekem egyre érzékenyebbek a mellbimbóim, de tej még nincs. A melltartókat - hogy rámfeszülnek - egyre nehezebben bírom. Asszem, Te írtál anno befelé forduló mellbimbóról. Nekem is az van. Megoldódott ez végül? Nekem egész jól kijöttek :D

Mit szóltok a szutyok időhöz?! :evil: Drukkolok, hogy megmaradjanak a gyümölcseink. Tavaly, mikor június elején megvettük a telket, hatalmas termésre számítottunk, már hívtam boldog-boldogtalant meggyezni. Erre egy szem se termett az eső és a tűzelhalás miatt. Cseresznyénk is alig volt, barack egy szem se. Most jó termés ígérkezik, hála a metszés/permetezésnek, csak le ne rohadjon. Most, hogy itthon vagyok, nagyon szeretnék eltenni egy kis lekvárt, befőttet. Még sose főztem be, de valamikor ideje elkezdeni... Csak hozzáférjek még a tűzhelyhez :wink:

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Ákata!
Igen, én írtam hogy befelé forduló a mellbimbóm. Nyugalmi állapotban :wink: még mindig olyan, vagyis inkább lapos. Viszont egyre sűrűbben veszem észre, hogy kezd kifelé jönni, valahogy más, mint régen... :wink: Ez a tejszivárgás (?) is pár napja van, olyankor szinte teljesen kiállnak, érzékenyek. Aztán amikor abbamarad, akkor megint lapos. Később megint előjön, stb. Szóval gondolom, gyakorolja a funkcióját :roll:

Jadey!
Nekünk sem volt még templomi, mint Ákatáéknak, és mi is úgy tervezzük, hogy majd egyszer... :lol: Akkor már ott lesz velünk a gyermekünk is, csodálatos lesz.
Viszont azt nem tudom, hogy lehet-e templomit tartani olyankor, ha nem vagyunk templomba járók?... :oops:
Mindketten meg vagyunk keresztelve (még a keresztlevelünk is megvan), de soha életünkben nem jártunk templomba, elsőáldozni, stb... :oops: Ilyenkor is lehet?...
És mi van akkor, ha meg szeretnénk majd kereszteltetni a gyermekünket? Tudtok erről valamit?

Pusz,

Kép
mamy
 
 


Mamy,
mellbimbó: uez van nekem is - hol kijön, hol bemegy :lol: Szerintem nem lesz gondunk vele.
Templomi esküvő: ha katolikusok vagytok, felkészítő tanfolyamra kell járni. Ennyit tudok. Ezeken a kérdéseken én is morfondíroztam már... Meg a keresztelésen is. Akinek van nagyobb gyermeke (és meg van keresztelve), meg tudná írni, hogy megy ez?

Kép
Ákata
 
 


Krisszi:
Minden elismerésem a Tiéd a bünti miatt. Bár én mindég a polgártól rettegtem/szívtam a leginkább. Most el is kezdtem fontolgatni, hogy talán majd mégis elkezdek felkészülni a szakvizsgára ősztől a gyerkőc mellett, de azt a munkajog, közigjog, alkotmányjoggal kezdem.

Ákata:
Egészségpénztár: nekem a munkáltató is fizet, ami tulajdonképpen neki jó, hiszen ez így neki adómentes, én meg ugye elkölthetem mindenféle földi jóra. De emellett én magamnak is befizettem tavaly aegy jelentős összeget, mert ezzel a fogorvost, nőgyógyászt, Istenhegyis vizgálatokat, gyógyszertári termékeket (pl. pelenka) tényleg 30%-kal tudom adókedvezmény formájában olcsóbbá tenni. Szerintem mindekinek érdemes így babásan belépni, és így elkölteni ezekre a dolgokra a pénzt.

Fájdalmak:
Az álmom óta én már tudom, hogy majd csak utazgatok szépen lefelé a folyón, a legreménytelenebb rész pedig a tenger lesz, ahol majd a part sem látszik. :D

Tegnap voltam a MÁV-ban megnézni a csecsemőosztályt, és végignéztünk egy fürdetést: annyira meghatódtam (pedig nem vagyok valami elérzékenyülős tipus), egy édes kétnapos kisfiút sikáltak, olyan volt, mintha a miénk lett volna.
Amúgy olyan nagyon nyugis állapotok uralkodtak, a kaja iszonyú, de mondták is hogy vigyünk, és látogatók nem mehetnek be az osztályra, vagy a szobákba. Viszont az furcsa, hogy minden szobába eléggé belátni a külső látogatói folyosóról, csak némi függöny van takarásnak.
És még a külön szobát sem tudom, hogy érdemes-e kérni?! Mondjuk nem annyira drága 5000 ft/nap, oda bejöhet mindeki látogatni, és a papa is bennt aludhat (de ez még 5000/éj).
Szerintetek?

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Dorka,
eg.pénztár jól hangzik, bár megfontolandó, hogyha nem keresel, hanem tgyáson/gyeden/gyesen vagy, hogy tudsz bármit is leírni a nemlétező adódból :?: Bébifürdetés: nagyon édes lehetett... ott is csap alatt fürdetik a gyerekeket? A SOTE II-n igen. Különszoba: a SOTE-n van, de nem ajánlják, mert egy emelettel feljebb van, mint az összes csecsemős részleg, és mászkálnod kell. Meg szerintem el is vagy úgy zárva a külvilágtól, nincsenek más mamák, akik segítenének esetleg, vagy tanácsot adnának. Én nem választanám, de ez az én véleményem... Szakvizsga: kitartás :D

Mamy,
még1: mizújs a pajzsmirigyeddel? Legutóbbi vérv. szerint mindhárom adatom a tól-ig értékeken belül van, be is olvastam a doktornőmnek. Ő ezzel együtt aszonta, hogy egy hónap múlva emelni fogja a gyógyszeradagomat. Nálad is felmerült ilyesmi? A szülés előtt ezek szerint változnak ezek a dolgok? (Én egyébként heti 2X50 és 5X75 mg Euthyrox-ot szedek, vérvétel előtt viszont nem szabad beszednem.)

Kép
Ákata
 
 


Csak most olvastam vissza a tegnaoit.

Manka és Juborka:
köszi az aranyeres tippeket - bár ezek közül egy csomót eddig is így csináltam.
Szerintem az egyik legnagyobb baj az állandó gép előtt ülés. Még egy érv, hogy már ne sokáig tartsak ki a munkával. :lol:

Bujka:
köszi a légzésfigyelős tippeket. Majd megnézem és döntünk.

ÁKata:
Csap alatt füdetnek, állítólag mindenhol.
Ja, és még a besárgulás miatt félek (RH- vagyok) :cry: , mert akkor felviszik az intenzívre a gyerekt, és nem lehet velem, maximum feljárhatok szoptatni, ha ő ébreszthető és nekem meg lesz tejem.
Hát én még az idei jövedelmem után is jó sokat fogok adózni, és bármily meglepő, de sajnos mindeki fizet adót a GYED után is (én max. GYED-et kapok madj).
Úgyhogy ezzel nullára írhatod, vagyis visszaigényelheted majd a befizetett adódat.
Kivéve a minimálbéres vállalkozókat, de nekik meg a GYED lesz nagyon alacsony.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Dorka,
én sajnos minimálbéres vállalkozó vagyok :cry: Érdekes, hogy GYED után is kell fizetni szja-t. És GYES után? Szemétség...
Egyébként ikreknél a GYES duplán jár, és asszem, én azt fogom választani a GYED helyett, mert az magasabb összegű (kemény négy-hétezer forinttal).

Légzésfigyelő: már gyűjtöm a légzésfigyelős oldalakat, ha kvázi teljes lesz a kép, belinkelem őket.

Kép
Ákata
 
 


Ákata!
Nem tudom, most ahogy mondod, tényleg elég régen nézték a pajzsmirigy működésemet... :?
Na majd 30-án megyek a dokihoz és kifaggatom, egyszer már (régebben) rákérdeztem nála, és azt mondta hogy szedjem tovább amit anno a meddőségiben felírtak. Én naponta 1 szemet veszek be az 50 mg-ból, semmi többet... Arról sem tudtam, hogy szülés előtt változhat a szervezet igénye.
Megtennéd, leírod nekem hogy mi az a bizonyos 3 érték, amit említettél, és mettől-meddig normális?... Csak hogy felkészülten mehessek a dokihoz, lássa hogy foglalkoztat a dolog. Talán akkor ő is másképp áll hozzá. De most már tényleg nem fogom annyiban hagyni, elvégre nem szeretném ha emiatt bármi baj lenne!
Köszi előre is.

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!!

Kár hogy ilyen ramaty idő lett :cry:

Tegnap voltunk a dokinál, vettett egy pillanátst a manócskára, minden ok! :lol: Pihent, épp csak lábát nyújtotta ki egy kicsit, mi meg megnéztük a szívecskéjét. Olyan jó érzés volt látni, ha csak egy pillanatra is, hogy minden rendben odabenn...

Kata :)
Légzésfigyelő: Szerintem egy nagyon jó talámány, én mindenképp beszerzek egyet. A barátnőm viszont többszrör is mondta, hogy sajnos vannak téves riasztások...de egy-két téves riasztás még mindig jobb mintha egyszer nem riasztana ha kell!

Szúnyogok: talán annyi jó ebben a frontban, hogy ez a nagy eső egy kicsit elmossa őket...

Jadey :) köszi!!
Bencus: én már alig várom hogy érezzem ezt, nagyon irigyellek! Biztos, hogy érzi, ahogy simogatod, beszélsz hozzá, ahogy szeretgeted! :D
Esküvő: de klassz, hogy már itt tartasz! Én mindent majd csak június elején, egy nap mikor Mosonmagyaróváron leszünk, bár igaz, mi csak kilencen leszünk... Milyen ruhát cálasztottál? Menyecske ruhád is lesz?

Krissz :) nagy gratula a vizsgádhoz!
Igazad van, a manók az elején tényleg ufo-szerüek, látható milyen kis csontvázka van az én képemen is, de azért én így is megzabálom :lol:

Eda: itt egy pici félreértés van, én nem hasonlítottam a fogorvosi szurihoz. Sőt olyannyira nem, hogy én nem kérek sehol fájdalomcsillapítót, mensikor se vettem be soha semmit, mert úgy vagyok vele, hogy inkább majd akkor, ha egyszer tényleg, valóban szükségem lesz rá ..
Az orvos NEM jár el etikailag és erkölcsileg is kifogásolhatóan, ha rád "tukmálja". Ennek a megfogalmazásnak az a lényege, hogy legfeljebb nagyon ajánlja. Gondolj csak bele, annak a kismamának, akinek mondjuk szemészeti okoból nem lehet annyira erőlködnie a kitoláskor, hogy elkerülje a retinaleválást, de mondjuk nem akar császármetszéssel szülni, mennyire megváltás lehet egy ilyen áthidaló megoldás. Egyébként semmi, de semmi nem kötelező! Ha nem kérsz Eda-t, senki, sehol, egyetlen intézményben sem fogja ráderőltetni. Hidd el, még mindig könnyebb visszautasítani, mint megkapni akkor és ahol nem elérhető.
Valóban csigolyák közé szúrják - és akkor mi történik?-- Krasznai Péter azt írta a könyvében és én hiszek neki, hogy nagyon durva orvosi műhibánál sem lehet lebénulni tőle. Én gondolom, hogyha náluk az ő osztályán valaha lebénult volna tőle valaki, ő biztos nem adta volna a nevét egy ilyen állításhoz. Persze irodalmi adatként biztos lehet olvasni egy-két olyanról, akivel mégis megtörtént ez, de több tízezer -százezer szülőnővel meg nem történik semmi és vígan végigcsinálja utána a szülést, és úgy meséli el, hogy csodálatos élmény maradt számára, mert nem fáradt ki és aktívan részt tudott venni rajta végig. Az emberek egy kicsit hajlamosak arra, hogy mindig az extrém elrettentő példákat mutassák be, és nem a nagy átlagot, de ezzel az erővel, ha csak kiteszed a lábad az utcára, akkor is történhet vmi rémség, mert az első zebrán elgázolhatnak és akkor is lebénulhatsz (remélem érted mire célzok ezzel..) Szerintem egyetlen hátránya az lehet az edának, hogyha rosszul szúrják nem hat, vagy csak féloldalasan (de én például azért is választottam a Péterfyt mert az az oktatókórháza).

Egyébként más szempontból nem vitatom amit írtál, ill. írtatok akik nem Eda pártiak, abban is rengeteg igazság van!

Mamy :) De klassz hogy bejelentkeztél 3d-re a Kárpát utcába, csodálatos élmény lesz, nem fogod megbánni, hogy hozzájuk mész!
Én teljesen elégedett voltam velük, pedig sokszor finnyáskodom :oops:
Érdekes ez a mell szivárgásos dolog, amit írtál...nekem ez nincs, viszont nagyon érzékeny mindkét bimbóm és néha alig láthatóan hámlik rajtuk a bőr.

Szkata :) Nálunk van egészségpénztár , Talizmán - én sajnos mindig elköltöm a pénzt, mert az apu adja a számlákat én meg visszautaltatom magamnak. De a 30% adókedvezmény csak akkor jár tudtommal, ha munkáltatói befizetésen kívül, Te magad fizetsz be a számládra extrába, akkor igényleheted vissza az extra 30%-át, max. 100ezer forintig.


Minden kedves kismaminak és pocaklakójának nagyon kellemes napot kívánunk! :D
Vendég
 


Tűzmanó,
bébi :D Légzésfigyelő: tényleg lehet téves riasztás, de úgy tudom, a jobb minőségűeknél azért ez ritka...

Mamy,
nem akartalak megijeszteni!!! Ha kezelik (gyógszer), a pmirigy-alulműködés semmiféle bajt sem okoz! Én azért nézetem havonta, mert csak a terhesség 8. hetében kezdem a gyógyszert szedni (szerencsére nagyon hamar beálltam a jó értékekre). Meg aztán ha már úgyis szúrnak, hát nem mindegy?! :wink: A vizsgált három dolog a TSH, a free (szabad) T3 és a free T4 (ezekről bővebbet én sem tudok). A határértékekről pedig annyit, hogy a TSH 0,35-től 4,94-ig OK, a free tiroxin 0,70-1,80 között, a free trijódtir. pedig 1,71-3,71 közt. De utóbbi kettőt mindenütt máshogy mérik, a dokimnak a határértékeket is be kell mondanom, mikor megtelefonálom az eredményt. Egyébként a nőgyógy. levetetheti mindhármat, így már az eredménnyel mehetsz a pmirigydokihoz, ő dönt a gyógyszerdózis esetleges megváltoztatásáról. (Én csak felhívom őt, és beolvasom az értékeket, de valszeg szülés előtt egyszer még felkeresem őt.)

Kép
Ákata
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:05-kor.
Vendég
 


sziasztok!

ÁKata, ez volt az első vizsgám, még van öt:) szóval gatya felkötve...
Jövő héten kedden érdemes lenne felkészítőre menni, mert akkor lesz a relaxációs technikák vagy szülőszoba látogatás... Hmm?

Köszi a gratulációkat, tök arik vagytok, nekem meg lelkifurim van: vajon nem ártok a stresszel meg az állandó üléssel, magolással a babának???

Tűzmanó, többiek: Olvastam egy nagyon jó cikket az EDA-ról, egy tavalyi Kismama magazinban, majd begépelem hétvégén - ha esetleg sikerül a közigjog vizsgám is:) - szerintem nagyon tanulságos, objektív és egy pszichológus is megszólal benne.

Röviden: nagyon jó és áldásos akkor, ha a nő olyan lelkiállapotban van, amikor már a szülés kimenetele van veszélyben, azaz annyira görcsöl, kétségbeesett, hogy leáll a fájástevékenység. De gyakran elég lenne egy hozzáértő szakember megnyugtatása, odafigyelése a kismamára, hiszen nem az lenne a cél, hogy kiiktassuk az egyébként szükséges fájdalmakat, hanem hogy elviselhetővé tegyük őket.

Szóval tényleg nem vagyok ellene, sőt, hallottam nagyon jókat róla, hallottam kevésbé jókat is (a barátnőmnek pl hónapokig tartó fejgörcse volt utána) de úgy vagyok vele - most ebből a székból - hogy megpróbálom nélküle.

Tűzmanó, nyilvánvaló, hogy ha bármilyen ellenjavallat van az EDA nélküli szülésre, mert mondjuk az erőlködés komoly problémát, szövődményt, akármit okozhat, akkor menjen az EDA. De azért ez nem egy tipikus eset!

De szerintem tukmálni az orvosilag indokolt eseteken kívül nem etikus, a SOTE II-n például tutira nem tukmálják, pedig a saját dokim aneszteziológus is, de nem szorgalmazza az EDA-t. Majd legközelebb kifaggatom, hogy valójában mit gondol róla, nekem biztosan elmondja: a fogadott lánya vagyok, ugyanis nála születtem én is :)

Na, pihenjetek sokat helyettem is, megyek vissza a drága közigjogomhoz!
Puszi,
Krisszi
krisszi
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:04-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
megint sikerült netközelbe kerülnöm. elég sok minden változott itt. én meg először rendesen ugy mentem fel az oldalra ahogy régebben, még furcsálltam is hogy hogy lehet, olvasgattam, aztán ránéztem a dátumra: május 17. na én meg nem vettem észre. de végülis meglett az oldal.
mostanában olyan fáradt vagyok, hogy szörnyű, eltervezek valamit, hogy meg kellene ezt is meg azt is csinálni, de valahogy nem megy. tegnap is sok dolog volt a kertben, palántázni locsolni, meg ilyenek. meg vettem virágokat is azokat ültettem el, már egyre gyarapodnak. mult pénteken voltam AFP-n remélem nem lesz semmi gond. már a sok vérvételből kicsit elegem is van, de nem is olyan rossz már igy sokadszorra, egészen megszoktam.
ugy néz ki kb 1 honap és lesz netünk, ugyhogy akkor majd sűrűbben is tudok irni, mint régebben.
üdv mindenkinek heni (17+5)
hettie
 
 


Simigabi,
kösz a gyeses infót. Ez is arra sarkall, hogy inkább a dupla gyest válasszam a gyed helyett... Bilitéma: látod, a dolog anyagi oldala eszembe se jutott... Megy egyébként ősztől Peti oviba? Úgy tudom, ott feltétel a szobatisztaság...

Krisszi,
könyv előtt ülést kiválthatod fekvéssel - már ha nem könyvtárazol... Részvétem a sok vizsga miatt, és drukkolok, hogy mind sikerüljön :!: :D Jövő kedden mindenképp szeretnék menni, nagyon érdekel a téma! EDA: én rövidlátó vagyok, szemészem "kíméletes szülést" javasolt (tehát nem feltétlenül kell császár), én ezzel együtt nem szeretnék EDÁ-t. Aztán majd meglátjuk...

Hettie,
én is folyton fáradt vagyok, amióta jó kis frontok jönnek-mennek. A mai hidegfront hatására végighorkoltam a napot, míg a bébik végignyüzsögték... Milyen érdekes, pont ellentétes a hatás rám és a gyerkőcökre :roll:

Kép
Ákata
 
 


Ákata,

rám is rámtört az álomkór. mondjuk éppen szigorlatra tanultam... és azon kaptam magam hogy már két órája alszom. Azután hazajött a férjem, és amíg én egy kis fagyit tömtem magamba, elfoglalta a helyem :x most ő is alszik. A cicánk pedig reggel óta fel sem kelt még
De a babóka nagyon virgonc nálunk is :roll:
Na, megyek, kitúrom apát :wink:
sz_kata
 
 


Sziasztok!

A légzésfigyelővel kapcsolatban csak annyit,hogy mindenkinek csak ajánlani tudom.Én is venni fogok Maszatkánknak.Régen én csak koraszülött babiknak ajánlottam,ma úgy gondolom a nyugalom érdekében érdemes áldozni rá.

A kórházban(félállásom),a BABY SENSE-t (kb 35 ezer ft.)használjuk.Ez egy nagyon jó és megbízható készülék.Bár nem a legolcsóbb közé tartozik.Ezt a Madarász u-i kórházban is meg lehet venni,és tanfolyamot tartanak a szülőknek mire kell figyelni,mi van ha jelez.
Előfordul a téves riasztás,de mindig meg kell nézni a babát is,és nem kell halálra rémülni.
Van egy másik gép amit ismerek,ez az Angel care.(kb25 ezer ft a Brendonban is van)Ez is jó,de a másikkal kapcsolatban több a tapasztalatom.

Szerintem kölcsönözni nem érdemes,mert ha van jó ha 1 évig is használjátok.Szerintem ezt is el lehet adni.

Ha van kérdésetek ezzel kapcsolatban szívesen válaszolok.

Jó pocakosodást!

KépKép
rönci
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:04-kor.
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:04-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
Gyors bejelentkezés: (már megint a székrekedésem...)
MA voltam aPraxisban, 25.hétben, most hallottuk először a szívhangját, elérzékenyültem. Farfekvéses, keze-lába fent, háttal.. így indultunk neki, doki mondta is: na így nehéz dolgunk lesz. Ezek után végig mutatta arcocskáját, széttárt lábakkal, egyértelmű kukival!!! Melinda, KAta! módosítás mostmár biztos: fiú, Ákos.
Minden jó, csak kicsit sok magzatvíz. Kérdezte hogy cukrom rendben volt-e. Dokim szerint igen, de nem tudom, hogyan függnek össze.
A rendelőben is rosszul lettem, fekve, mert egy eremet nyomta a méhem. Jó lesz, ha minden 2.nap ez lesz.
Timota! Én tehát most voltam, 25.hétben és megérte!!!
Erika
piciri
 
 


Gabi,
igazad van, hogy nem adod most oviba - biztos válságként élné meg. Én sem voltam hajlandó oviba menni, mikor öcsém született (4 év van köztünk), két hétig otthon maradtam.

Piciri,
nagy-nagy gratula Ákoshoz :lol: Tudsz felrakni képet? Arcocska már arc-szerű vagy még ufós? Annyira várom már, hogy mi is menjünk - ez júni 7-én lesz, vagyis Mamy beelőz majd egy nappal :D (érdi talis képeket férjem ma este csinálja, persze most még dolgozik :?)

Bébik ezerrel dorbézolnak a hasamban, olyan helyeken kick-boxolnak, ahol eddig soha (oldalamban, például). Meg volt egy mulatságos dolog: egyszercsak teljesen eltűnt a köldököm. Aztán visszajött. Biztos kinyomta valamelyikük a fejével/fenekével :lol:

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok lányok!

Én a 2005 ősziektől vagyok, véletlenül erre a topikra kattintottam a miénk helyett, és egy picit beleolvastam.

Csak egy félreértést szeretnék eloszlatni: Az EDA (ha jól adják be) nem hat a tolófájásokra, azokat ugyanúgy érzi az ember, és a kitolásnál is ugyanannyira kell erőlködni. Az EDA akkor jó, ha valaki mondjuk nem tágul, elhúzódik a vajúdás, és úgy érzi, hogy már nem bírja tovább. Ekkor az EDA megváltásként hat, a menstruációs görcs szerű fájások enyhülnek, és a kismama erőt tud gyűjteni a kitolásra.

Bocs, hogy idepofátlankodtam.

Jó pocakoskodást mindenkinek (egy kicsit irígyellek ám titeket :D )!

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Gabi,
nálunk pont ugyanez a helyzet :) Zsoltika sem megy oviba szeptembertől, épp elég lesz megszoknia a kistesót. Nem is tudom, hogy bírnám beszoktatni, az első hónapok meg tuti nehezebbek lennének, mert ő anyás, ragaszkodó gyerek. Na és a betegségek, pont ez a másik fontos ok, nehogy hazahozzon valamit, ami a picinek is árt. Az évvesztesség szempontjából is jó ez így, mert valamelyik csoportot ismételni kéne az oviban (vagy a kicsit, vagy a nagyot), és igazából egyik sem szerencsés.
Szobatisztaság: ráértek! A nyáron biztosan ráérez majd Peti! Mi már nappalra nem hordunk pelust, éjszakára is próbálkoztunk már a gatyóval, de egyszer bepisilt, és bepirosodott a bőre. Így ezzel inkább várunk. Nálunk egyszercsak szólt Zsoltika, hogy ő gatyót kér, és kezdettől wc-be pisil. Azonban a kaki csak párszor ment a wc-be, aztán valahogy pelust kért hozzá Zsoltika. De nagyon szépen szól mindig, visszatartja, megkapja a pelust és hajrá :) A lényeg, hogy nem szabad erőltetni, sikerülni fog majd a saját tempójában Petinek is.

Mamy,
előtej :) Nekem is volt, amikor Zsoltival voltam várandós, de nem emlékszem, hogy mikor! Nekem egyetlenegyszer jött egy pici vízszerű valami, akkor vettem egy csomó melltartóbetétet, mert azért a pólómon meglátszott a folt :D
Keresztelés: Zsoltikát megkereszteltük, de nekünk volt is a férjemmel templomi esküvőnk... A keresztelő előtt találkoztunk a pappal, végighallgattunk egy kis beszédet, és már mehettünk is. Egyébként nem vagyunk templombajárók. Utána kell kérdezni, mert egyéb tapasztalatom nekem sincs.

ÁKata,
a légzésfigyelős oldalak engem is érdekelnének :) Nekünk nem volt, és igazából most sem tervezem, hogy beszerezzem. De azért utánaolvasok :) A Baby Sense-ről én is csak jókat hallottam, természetesen csak oktatással egybekötve van valami értelme.
Viszont úgy olvastam, hogy ha a gyerek már fel tud állni, akkortól nem sokat ér a légzésfigyelő. Ugyebár rögtön beriaszt, mihelyst a baba nem fekszik az ágyban... Az én fiam 7 hónaposan meg már lazán állt! Ha tényleg így van, akkor ezt is érdemes figyelembe venni a kölcsönzés / vásárlás kalkulációnál.

Dorka,
jó lehetett a fürdetés a kórházban :) Én csak a szülés után láttam ilyet először. A kórházba mindenképp vigyél mellszívót! Anno az én egyik szobatársam babáját vitték kék fény alá, ő fejt kézi mellszívóval, és neki lett leghamarabb teje a szobában :) Ja, néhány perc különbséggel szültünk mindhárman :D Különszoba: biztos jó, de a sima szobák is megjárják. Igaz, senki nem mehet be a látogatók közül, de szerintem ez inkább csak jó. Engem nagyon zavarna, ha az óránkénti szopi-próbálkozásunkat a szomszéd ágytulaj rokonai bámulnák... Viszont én nagyon jót beszélgettem a szobatársakkal, egy csomó infót kaptam tőlük, főleg azért volt ez hasznos, mert a csecsemősnővérek nem igazán érnek rá segíteni :( A külön szoba előnye, hogy Apa is ott lehet veletek, segíthet :) Nyugisabb, hát mérlegelni kell. A kaja tényleg vacak, tapasztaltam, érdemes mindent bevitetni, pl. olyasmi ételt kérj, amitől majd megindul a széklet (bocsi) :D Bár korpa is van ott egy dobozban, joghurtba keverheted, ha ez segít. Vagy rendelj a rokonoktól baracklekvárt (én ezt tettem), vagy bármit :) Ja, és mikró is van, bármit megmelegíthetsz!
Nyugis állapot :D Hát, amikor én szültem, tele volt az osztály, na ott aztán minden volt, csak nyugi nem :D

Hopp, most látom, hogy nem Te kérdeztél. Most már nincs időm, de majd visszakeresek :)

Minden elismerésem a vizsgázóknak, tanulóknak :) És gratula a sikeres vizsgákhoz!

Lányok, van-e köztetek olyan, akinek van terhességi csíkja? Nekem még nincs, de Zsoltikával bizony lett egy csomó (3 éve). Most nagyon kenegetem Vichy krémmel, eddig egy szál sem jelent meg, de nem emlékszem, hogy annak idején mikor kezdődött a csíkozódás. Nagyon jó lenne megúszni, de attól tartok, még így sem fog sikerülni :(

Most eddig jutottam, és mennem kell ágyba dugni a gyerkőcöt. Ma a ramaty idő miatt mindketten rengeteget aludtunk délután, persze most meg nem álmos a kölök... Remélem, holnap végre szebb idő lesz!

Sziasztok!

pgaboka
 
 


Eső :evil: :evil: :cry: :cry:
beáztunk. A hülye ácsok ma délután úgy mentek haza, hogy nem fedték le rendesen a tetőt. A hálószobánkba szabályosan lefolyt a víz. Tiszta ideg vagyok, lehet újrafesteni a szobát. Ráadásul, úgy néz ki, hogy a legbunkóbb, legsuttyóbb szomszéd felé is elfolyt a víz. úgyhogy holnap tutira jön ordibálni, már előre félek. :cry:
A férjem azt mondja, a kárt le kéne vonni az ácsok béréből. Szerintetek?
sz_kata
 
 


Sz_Kata,
tető :evil: Részvétem. Szerintem is verjétek ki a balhét az ácsokkal (bár borítékolom, hogy azt fogják mondani, nem az ő hibájuk.) Ha javasolhatom, inkább a férjed tegye, nehogy felizgasd magad. A szomszéd szerintem már megjelent volna, ha beázott... Reméljük, most már jobb idő jön. Egy kalappal a tetőmunkákhoz!
UI: mi a sz*ros eső miatt a terasz burkolását halogatjuk hétvége óta, nehogy tönkrevágja az eső. Remélem, holnap neki lehet már fogni...

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Ákata!
Semmi baj, nem ijesztettél meg, nekem is járt már az agyamban pár hete, hogy legközelebb rákérdezek a dokimnál, hogy most mi is van ezzel a gyógyszerrel?... Én mondjuk a kezdetektől fogva szedem, mikor elkezdtek kezelni. Már úgy estem teherbe, hogy kb. 1 hónapja szedtem. De nem tudom, ez mennyiben befolyásolja a dolgot.
A hidegfront egyébként nálunk is kiváltja, hogy a Baba nagyon mocorog, tegnap elég aktív volt, aztán most hogy elvonultak a felhők, még alszik... :wink:

Gabi!
Nekem is olyan vízszerű valami szivárog, nem tej, legalábbis nem úgy néz ki, de hát mi más lehet?... :? Nagyon minimális, és szerencsére eddig csak reggelente és esténként fordult elő, napközben még nem áztatta el a pólómat... :roll:

Sz_Kata!
Részvétem a beázás miatt... :cry: :cry: :cry: Borzalmas dolog, sajnos nekem is volt már benne részem, de olyan szinten, hogy a plafonból sugárban ömlött a víz, kb. 5-6 helyen egyszerre. Mintha ennyi vízcsap lett volna a plafonban, amit egyszerre nyitottak ki. Mindenem elázott, bútorok, szőnyeg, stb... És ami a legszarabb, hogy utána még hetekig-hónapokig száradt a lakás és minden olyan büdi és dohos lett... :cry: :cry: :cry: Ez már régen volt, de nem tudom elfelejteni, olyan mint egy rémálom. Ráadásul akkor albérletben laktam, és a tulaj csak a vállát rángatta (ők kezdtek tetőfelújításba a fejem fölött), és eszébe sem jutott, hogy esetleg a lakbérből levonja vagy akármi... Hát gyorsan megszabadultam tőlük (azaz elköltöztem... nem kell rosszra gondolni... :oops: )
Szerintem mindenképpen cseszd le az ácsokat, hogy félmunkát végeztek, mert ez nem olyan dolog ami fölött könnyen elsiklik az ember egy legyintéssel. Ez nagyonis durva, mert eláznak a cuccok, azaz közvetve ők rongálták meg! Tehát jogos lenne levonni a munkadíjból! De nem akarok itt "okoskodni", félre ne érts.

Légzésfigyelő:
Olyan sok mindent olvastam-hallottam már róla pro és kontra, hogy eldöntöttem, nem hagyom magam befolyásolni. Megbeszéltük a férjemmel, hogy mindenféleképpen veszünk egyet. Nem bocsájtanám meg magamnak, hogy ha bármi történne azért, mert nincs. Inkább ne legyen rá szükség soha! De akkoris ott van, és riaszt ha bármi van. Én is azt vallom, inkább téves legyen a riasztás, mint hogy elmaradjon... Ezen szerintem nem szabad spórolni, ha már feltalálták, használjuk ki a lehetőséget, egy dologgal több, amivel biztonságban tudhatjuk a gyermekünket. De ez az én szubjektív véleményem.

Szép napot mindenkinek!
Nekünk az, mert ma van a Párom szülinapja, és úgy vártam már, egész nap készülődni fogok (főzni-sütni), este ünnepelünk, imádok meglepetéseket okozni, főleg természetesen annak az embernek, akit IMÁDOK! :lol: :lol: :lol:

Kép
mamy
 
 


Tegnapi levelem elszállt - nem írtam meg újra.

Beázás:
Őszinte együttérzésem...
De minden építkező/felújító készülhte, állítólag az egész nyár ilyen lesz, 2 nap eső, 2 nap napsütés.

Nálunk a kerítés nem akar elkészülni, mert állandóan zuhog - így legalább 4 napot vesztettek. Párom már teljesen ki van ettől, mert ugye ha nincs kész, mindenki szabadon bemehet.

Ákata:
TSH: pajzsmirigy serkentő hormon, ami az agyalapi mirigyben termelődik (ez a szájpadlásod felett van)
Tiroxin és trijód-tironin: a pajzsmirigyben termelődik (az egyik az előalakja a másiknak) s a termelődést a TSH szabályozza. A tiroxin pedig az általános anyagcserét gyorsítja, sok mindenre hat pl. vérnyomás.

Pgabóka:
Köszi az információkat a MÁV-ról, szerintem én kérdeztem, de még régebben.

Ma ma megyek (sima) UH-ra estefelé.
Én nem fogok csináltatni 4D-set, nekem nem jön be. :oops:

Szép napocskás napot mindenkinek!

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok Lányok!

Piciri,
Gratula Ákoshoz! Miért mondta a doki, hogy nehéz dolgotok lesz?

Kata, nagyon várjuk az érdi talis képeket! Majd írd oda, hogy ki kicsoda!

Kata, juj, víz befolyás gáz!! :( Mit mondtak az ácsok?

Sajnos úgy néz ki, hogy a június első szombat nem jó, mert már hetek óta megterveztük, hogy kimegyünk Bécsbe a csajokkal körülnézni... Sajnálom, nagyon szerettem volna találkozni veletek :( Viszont, nem tudom, hogy találtatok-e már helyet, de esetleg a Holdudvar a Casino kertben délután kellemes lehet és talán nincsenek is sokan. Megyek arra a jövő héten valamelyik nap, ha akarjátok megnézem, hogy milyen.

Jön valaki ma kismamatornára az aranytízbe? Szerintem én az 5 órásra elnézek, tegnap voltam a dokinál és azt mondta, hogy most már minden rendben, mehetek tornázni és úszni is. Valamint megkaptam - teljesen jogos - fejmosásomat a potom 13 kilóért, amit sikerült magamra ugrasztanom a 10 hetes szinte mozdulatlan fekvés és folyamatos rágás eredményeképpen :). Szóval az életmódváltás jegyében ma megjelenek a tornán! :)

Holnap van a várandósok klubja, ugye? Hánykor is? Mentek páran ugye?

Sok pusz,

MSE (21+1)
siba
 
 


Sziasztok!

Időjárás: Nekünk aranyat ért az eső, hiszen két héttel ezelőtt füvesített a párom, kevesebb mint egy hét alatt kinőtt, ez rekord! és a tegnapi eső hatására már hétvégén nyírhatjuk is. A fáinkról nem is beszélve, hatalmasak lesznek már az őszre :D

De a beázást nagyon sajnálom! Természetes, hogy le vonjátok a festés számlát az ácsoktól, nekünk az beltéri ajtókat rakták be úgy, hogy mindenhol szétb...ták a festést, símán le fogjuk vonni az asztalostól. 10 évig fizetünk havi 80000 Ft-ot a házra, nehogy már úgy kelljen beköltöznünk, hogy minden szét van gányolva és még ott sem laktunk és egyébként sincs már annyi pénzünk, hogy plusz költségek hiányoznának!

Előtej: Nálam a 20. héten megindult, először meg is ilyedtem mert reggelre elég nagy folt lett a pólómon és nem tudtam mi az. Azóta folyamatosan van, nem kevés, az éjszakai pólóimat két naponta kell cserélnem és van hogy délután is van egy kicsi.

Csíkok: A hasamon semmi, viszont a mellem rögtön az első növésnél, még a terhességem legelején szétdurrant. A Lierac (nem tudom pontosan hogy kell írni) krémtől talán most nem annyira durva, kicsit halványabbak a véraláfutások. De az a döbbenetes, hogy mintha a mellbimbóm is "elfolyna", vagyis barnás foltok is vannak.

Kép
manka2
 
 


Sziasztok Csajok!

Csak jelentkezni kartam, hogy minden oké velünk... Babóca szépen növöget, csak nagyon sok munkám volt és hát babanetre nem jutott időm. Látom, hogy mindenki szépen fejlődik és gondolom már sokan közületek várjátok, hogy kipottyanjon a baba.


Közületek ki meddig dolgozik...

Tapasztaltak: milyen papírokat kell elintézni szülés előtt/után?

Kérdés: tényleg a két gyerek között vissza kell menni dolgozni, hogy a fizetésed 70% megkapd, mi van akkor ha a gyerek korábban jön majd? Hol lehet ezeknek a jogszabályoknak utánanézni... Vagy akinek van tapasztalata, megosztaná.

Pusza

Bunny
bunny75
 
 


Sziasztok!

Bunny, jo sokat kerdeztel....
Azt hogy milyen papirokat kell elintezni a munkaugyon kerdezd meg, persze ha a munkahelyed kifizetohely. Igazabol semmit nem tudsz...Utana viszont vinned kell a szuletesi anyakonyvit stb...Kervenyezni kell a tgyast, majd a gyedet......
A szuleshez, ha hazasok vagytok kell a hazassagi anyakonyvi kivonat, nalunk 300 napnal nem regebbi. Mivel mi a varban eskudtunk felmentem erte, mert felek hogy kesobb mar menni sem tudok...de a ferj is elhozhatja, sot meghatalmazassal a leendo nagyszulok is...

ha a tamogatosokrol nem eleg neked ami a magyarorszag.hu-n vagy mashol van, specialis kerdessel keresd az index foruman szakbarbart. ha csak annyi a kerdes, hogy visszamenjel e a ket gyerek kozott, akkor ugyis azt irja, hogy csak nagyon magas (200brutto) feletti papir szerinti bernel erdemes, de legyen meg a 180 napod, mert 179 -re sem vagy biztositva. Aztan fel ev mulva ugyis a max gyedet kapod megint. Ami meg szempont hogy ha visszamegy, akkor a munkaltatod hogy fogad....


Nekem ket eve hamar megindult az elotej termeles, neha csupa trutyi lettem. Erdemes plusz polot magaddal hordani, mert a betet folosleges meg.

Aki az aranytizbe megy tornara, kerjetek meg majd a csajt, hogy mutassa meg a masszirozast. Ugyanis nem szabad csak ugy neki esni egy kismamanak, o tudja megmondani hol szabad es hol nem. Annak idejen szervezett a ferjekkel is talalkozot (ingyen) es megtanulhattak....szoval nagyon klassz! Sajnalom, hogy a gyerek miatt mar nem tudok menni...

A varandosok klubjaba sem megyek. Iszonyuan faj a gerincem meg a forgom....

Ha a keresztelesrol hazassagrol erdeklodtok, akkor helyieket erdemes megkerdezni, mi a pap szokasa. En romai katolikus vagyok, a ferjem pogany. Sok helyutt nem esketnenek meg, csak ha a ferjem is megkeresztelkedett volna. De en nem akartam, hogy csak az en kedvemert. Ez egy komoly dolog, neki kell dontenie! Az egyhaz torvenyei szerint a papnak ossze kell adnia mineket igy is, csak puspoki engedelyt kell kerni. Sok helyutt az egyhazi ado fizetesebol dontik el, hogy vallasos vagy e. Ez sem tetszik. Egyatalan nem ertem, hogy divatbol miert eskusznek az emberek az oltar elott, miert vallaljak becsszora, hogy vallasosan nevelik a gyereket, ha 5 perc mulva ma nem igy lesz. Mindenesetre, ne hagyjatok magatokat atverni, a katolikus egyhaz joval engedekenyebb, mint a papjai:) Mas vallasoknal nem tudom hogyan van.

Terhessegi csik? nem tudom milyen en hizasi csiknak hivom.:)

Bali es a tobbiek? Hol vagytok? Nehanyan elobujtak, de sokan eltuntek, remelem minden oke es senki nem parazik mindenfele huje afp miatt. HA igen akkor tessek beirni, majd mi biralunk!!

csengo

Kép[/url]
Vendég
 


Szép délelőttöt, Kismamák és Babák!

Igaz, most kezd beborulni... Persze, mert kiraktam egy halom friss mosást :twisted:

Dorka,
nagyon szakavatott vagy pajzsmirigy-ügyben... Szintén sorstárs? Köszönjük a segítséget :D Tiroxin: mióta beállt a pmirigyem, OK a vérnyomásom. Eszerint lejjebb viszi? (Régebben 130-138 közt volt.)

Manka,
szerintem egyedül Te örülsz a sok esőnek :D Nálunk még a fáknak se tesz jót (gyümölcs). Füvezés: két hét múlva aktuális lesz nálunk is. Tuti, hogy akkor jön majd a földrepesztő kánikula :evil: Csíkok: nekem (még) nincsenek, a mellbimbóm viszont nőtt. És néha alaktalan is. Máskor meg nem :?

Bunny,
a babafalván van több szakértő is (tb, adó), akik segítenek. Nekem nagyon korrektül válaszoltak, és nagyon hamar. Érdemes megpróbálni...

Siba,
kár, hogy nem tudsz jönni... :( Jó vásárolgatást Nektek! Aztán megírd ám a tapasztalataidat! :D (Lécci, ha látsz vmi jópofa ikerbabakocsit odakint, sasold meg nekem az árát... Köszönöm előre is...)

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Végre süt a nap!!!

Képzeljétek, pont reggel találtam egy összehasonlítást a légzésfigyelőkről egy tavalyi Kismamában, azt írja, hogy elsősegély tanfolyamra mindenképpen menni kell, mert 5 perc alatt kell beavatkozni - ha baj van! Tehát nem elég, hogy megszólaljon, hanem nekünk tudni kell az alapvető elsősegély teendőket... Remélem, senkinek, soha nem kell majd gyakorlatban is alkalmazni!
(Mo-on kb 25-30 baba hal meg bölcsőhalálban... lehet, hogy kevésnek tűnik, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mi van akkor, ha pont az én gyerekem ......)

Kata, beázás miatt ne idegeskedj, viszont nagyon keményen lépj fel a melósokkal! Fenyegetőzzetek hitelesen, különben hülyének néznek és a fejedre nőnek. Ugyanez volt a mi építkezésünkön: kedves voltam velük - hülyére vettek, elővettem a hisztis, arrogáns, bunkó arcomat - rögtön észbekaptak. Csak határozottan! És próbálj megnyugodni!!!

Boróka, nekem is a polgári a mumusom, meg a nemzetközi... abból most lesz a szigorlat... Szakvizsga: hajrá! Ha már eddig eljutottál, ne add fel :D
Kata, fekve nem megy, elalszom :lol:

Erről az egészségpénztáras témáról fel tudna valaki világosítani? Hallottam róla valamit, de csak nagyon hézagos infóim vannak.

Tényleg, a védőnő nektek szokott vizelet-vizsgálatot végezni tesztcsíkkal? Nekem még soha nem csinált ilyet, most, hogy volt ez a baktérium-mizéria - ami téves riasztás volt amúgy - nagyon ideges voltam rá, hogy ezt rendszeresen elmulasztja! Semmit sem csinál, csak súlyt és vérnyomást mér!!! (ezért viszont kár tartani közpénzből, mérlegem és vérnyomásmérőm nekem is van otthon :x )

Piciri, mennyi lett a terheléses cukrod?

Tényleg, a csíkokról nem is beszéltünk már jó régóta... Nekem alapban is vannak, a csípőmön meg a mellemen, a hasamat kenegetem megszállottan, de állítólag a terhesség alatt bármikor megjelenhetnek, van itt ám külön topic erre, akit érdekel, olvasson bele... Az egyik lány írja, hogy egészen a 30. hétig semmi, aztán az egész hasa teljesen csíkos lett hirtelen...
félek attól, hogy tényleg alkati dolog, de azért krémezni érdemes...

Puszi Nektek!
Krisszi
krisszi
 
 


Csengo,
igazad van, ami a masszázst illeti... Részvétem a hátfájásod miatt. :( Pihensz eleget vele?

Krisszi,
én mindig fekve olvasok, sőt, most fekve verem a klaviatúrát is. Mondjuk én is elalszom mostanában rendszeresen :D A védőnő nekem kezdetektől csinál vizeletvizsgálatot - de csak a fehérjét nézi. Plusz van vérnyomás- és súlymérés, és most ezek kibővültek a magzati szívhangok meghallgatásával. Mivel nekem nincs vnyomásmérőm (a mérleg nem is hiányzik :)), hetente megyek méretni. (Anyukám toxémiás volt nálam és az öcsémnél is, hátha öröklődhet...)
Csíkok: szerintem ha a hasad folyamatosan nő és nem 1*re ugrik meg, akkor kisebb az esélyed a csíkra. Kenés azért nem árt...

Most asszem, alszom egyet :D

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok kedves Kismamik!

Egy gyors bekukk, ma délután megyek először terhestornára , kíváncsian várom.

Bevallom, majdnem lemondtam, reggel kicsit megfájdult a hasam én meg jól megijedtem...de most már minden ok :wink:

A 17. hétbe léptünk!! :D

Krissz :) Vizelet baci: a védőnő amikor először voltam nálam is megpengette a dolgot, aztán mikor odaadtam a leleteimet, utána vhogy ez a kérdés nem jött szóba többet. Szerintem nem biztos hogy baj ha nem csinálja, lehet hogy fölöslegesen paráztatna egy esetleges téves eredménnyel. Én legalábbis még soha egyik védőnőnél sem láttam olyan felszerelést amiben bizodalmam lett volna...engem például még azzal a tök régi mérleggel szokott mérni amin a súlyt kell tologatni - persze mindig vagy 3 kilóval többet mutat.
Szokott csípni amikor pisilsz? Ha valami gáz van odalenn, azért többnyire jelez a szervezet. Amikor kedden voltam dokinál, mondtam neki hogy szombat este akcióztunk, vasárnap és hétfőn kicsit csípett mikor WC-re mentem, hétfőn meg azóta se semmi. Fölírt Pevaryl hüvelykúpot hogy jövő héten szedjem be a bizt.kedvéért. Ezek a bacik egyébként terhesség alatt jönnek-mennek, ilyenkor érzékenyebbek vagyunk mindenre....
Én esküszöm arra, hogy sokat kell inni, jó lehet hogy kellemetlen sokat járni WC-re, de hidd el, rendesen kitisztít!

Terhességi csíkok: nekem egyelőre nuku :P de már nagyon látszik a hasam. Nektek megjelent középen csík? -nekem eddig semmi.

Tegnap voltam könyvesboltban vettem 3 könyvet 1 terhességi-szüléses, és 2 babaápolásit is, hogy ne álljak totál bénán azért az első napokban se. :lol: Ezt egyébként sok kismama javasolta nekem, többen is mondták, ha visszaforgathatnák az időt, biztos a szoptatásnak-babaápolásnak olvastak volna jobban utána, mert mindig mindenki csak a szülésre készül, és utána egyszercsak ott a baba és semmit nem tudnak...Na persze én egyből melyik könynek estem neki? Találjátok ki!..javíthatatlan vagyok :twisted:

Mindenkit puszil:
Vendég
 


Krissz! Bölcsőhalál-téma: 25-30 gyerek halála is óriási tragédia természetesen, de miért, miért pont a mi gyerekeinkkel történne valami borzalom? Azért gondolj csak bele, az életben van egy jó nagy adag sorsszerűség is, egyszerüen vannak dolgok amiket nem lehet, nem tudunk kivédeni. Lehet hogy ma megvédjük őket a bölcsőhaláltól, de holnap ahogy beülünk az autóba balesetet szenvedünk... Nem lehet a kockázatokat 0%-ra csökkenteni, ezzel az erővel gyereket se szülhetnénk soha, mert mi van ha...

Na persze, azért őszintén, én is szoktam parázni, például olyanoktól h mi van ha hirtelen elfolyik a magzatvíz....úgyhogy mindezt jobbára mindannyiunk bátorítására modom :roll:
Vendég
 


Lányok!

Tudtok olyan portált, ahol le van írva, hogy mire kell figyelni névválasztáskor? Magánhangzó, mássalhangzó, stb?

a neveket már megtaláltam, ha érdekel valakit:

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=120
bunny75
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?