No és akkor egy kis összefoglaló a mai előadásról:
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, nekem nagyon szimpi volt a neonatológus dokinéni.
Kicsit összevissza lesz, amit írok, mert összevissza jegyzeteltem, de azért hátha van benne némi hasznos infó:
-hasfájós babának, ha már elmúlt 1 hónapos, lehet adni Gripe Watert. Egyébként általánosságban minden hasfájós babánál más válik be, minden babának más mulasztja el.
-nyári babákat egész hamar ki lehet tenni a levegőre (árnyékba!!), de ha kánikula van, akkor vagy reggel, vagy este sétáljunk (de semmiképp se 11 és du. 3 között).
-22-23 C legyen max. a szoba hőmérséklete, de az sem baj (pl. ha a szülők azt szokták meg) ha csak 20 C van.
-Dokinéni szerint Dr. Spock könyve (van már belőle új, a hazai viszonyokra adaptált kiadás) nagyon szuper
-ha a babának folyadékpótlásra van szüksége, "rendes" ásványvíz, gyümilé, stb. 6 hónapos kortól adható. Kisebb korban vagy a Humana bébivizet vagy felforralt és lehűtött csapvizet adjunk a babának.
-javasolja a dokinéni, hogy a kórházi cuccal együtt hozzunk magunknak szoptatós teakeveréket, van már olyan is, amit hidegen is ki lehet keverni. De NAGYON fontos, hogy szülés előtt semmiképp ne kezdjük el inni, mert beindíthatja a szülést (a mell ingerlése szintén, tehát ez is felejtős szülés előtt).
-járókából a legjobb az egyszerű fa járóka. A dokinéni szerint érdemes időben beleszoktatni, mert ha megszokja, hogy szabadon jár-kel a lakásban, akkor később, amikor szükség van arra, hogy "korlátozzuk" (pl. ne borítsa a forró edényt magára, stb), akkor már nem lesz hajlandó vissza- illetve beleszokni a járókába.
folyt. köv.