Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Katus: igazgad van! Valóban nincs annál jobb, mint mikor elõször érzed biztosan, hogy ez Õ, igen Õ mozog benned. Nekem a 16. héten kezdett gyanús lenni, csak nem voltam benne biztos, hogy valóban a kicsit érzem, de egy héttel késõbb már igen. Most viszont már ott tartunk, hogy lévén a 38. hétben van a baba egyre kevesebb helye van, s sokkal kevesebbet mozog mint eddig. Szinte megrémültem amikor az addigi mocorgó babám egyik napról a másikra sokkal "nyugodtabb" lett, de szerencsére tegnap a CTG-n azt mondták minden rendben. Kép
Szóval örülök hogy ilyen jól vagytok, s igazán jó olvasni boldog soraidat!

Moncsi: Sajnos segíteni nem tudok, bár én is vizesedem, de szerencsére fehérje még nincs. Nálam az egyetlen amit javasolni tudtak a sómentes diéta és a heti egy-két gyümölcsnap. Természetesen sok-sok felpolcolt lábbal való fekvéssel.
Mindenesetre nem hiszem hogy komolyan izgulnod kéne, s remélem a napi vizsgálatok is ezt fogják mutatni. Ha meg tudod tenni, idegeskedés helyett inkább próbálj arra gondolni, hogy nemsokára a kezedben tarthatod azt, kire eddig is nagyon vártál, s szerintem ennél nagyobb boldogság nincs.

Mse
Mse
 


Sziasztok!
Muszáj gyorsan megosztanom a boldogságomat veletek, most jövök ultrahangról és minden a legnagyobb rendben van!!!! A 12. hét elején tartok, és babuci méretei pont ennek megfelelőek és mindene megvan, ami kell és dobog a szíve!!! Végre megnyugodhatok és élvezhetem a babavárás örömeit. Ez, az előzmények ismeretében, számomra mindennél többet jelent.
Szép napot kívánok mindenkinek!
Andrea
Andrea
 


Sziasztok, Lányok!

Nagyon régóta nem írtam, mert iroda átalakítás van nálunk, és ritkán férek csak a gépemhez. Lassan befejeztem a 25. hetet, kisfiam már nagyon rugdalózik, és szerencsére minden rendben alakul.

Kedves Adri!

Én még csak 25 hetes vagyok, de már hetek óta szintén alig tudok aludni, mert éjszaka többször (néha 4-5-ször is) fel kell kelnem WC-re, és pocaklakó Dominik királyfi is gyakran bulizik odabenn éjszaka. Teljesen együtt tudok érezni veled, viszont irígyellek, hogy neked már csak ilyen kevés van hátra!!!!

Kedves Cili!

Én pocakdomkával már nagyon korán fel tudtam venni a kapcsolatot, már az elsõ hónap folyamán, írtam is errõl itt, ennek a topicnak az archívumában, szeptember-október tájékán. Dominik érzelmekkel kommunikál, legtöbbször szeretetet érzek áradni felõle felém, amit tõlem "tanult", de most már önállóan "használja", pl. meglep vele, amikor nem is számítok rá, pl. amikor a buszon ülök, és valami egyéb dolgon elmélkedek. Nagyon klassz érzés. Az elsõ fiamnál is próbálkoztam kapcsolatfelvétellel, de akkor valami miatt nem sikerült, pedig nem szerettem õt kevésbé, mint Dominikot most. Lehet, hogy babától is függ, meg talán attól is, hányadik babád már. Ha bõvebben szeretnél olvasni arról, hogy építettük ki Dominikkal a kapcsolatunkat, nézz bele az archívumba, ott idõrõl idõre megírtam a tapasztalataimat.

Kedves MOncsi!

A 38. héttõl már bármikor beindulhat a szülés magától is, lehet, hogy nem is kell majd indítani. Én az elsõ fiamat épp a 38. héten szültem, és teljesen egészséges, klassz kisfickó lett! Szorítunk neked, és ne aggódj!

Drága Kata!

Hogy vagy? Pocakmocorgások? Mikor mentek a pároddal magándokihoz ultrahangra?

Üdv mindenkinek!

Krisztina
krisztina (krisztina)
 

 
 

Sziasztok lányok, kismamák, anyukák!!!

Holnap megyek ultrahangra, most kezdem a 20. hetet! Nagyon izgulok!! Az AFP eredményem is megvan már, 0,9 lett a MoM érték, a másik pedig 31 ng/ml. Ez ugye jó??
Holnap viszek videokazettát is, mert a férjem sajnos nem tud velem jönni, és szeretném, hogy Ö is lássa a gyermekét, akiröl - remélem! - holnap ki is derül, hogy puncis-e vagy kukis!!! Kép))))
Azt hiszem ez már csak a kisbabán múlik, illetve azon, hogy mennyire fogja megmutatni éppen magát, igaz?
Holnap beszámolok az eredményröl!!!

Mindenkinek csodaszép tavaszi napokat, influenzamentességet és sok boldogságot kívánok!

Katus
Katus
 


Sziasztok, drága lányok!
Képzeljétek, most voltunk magándokinál nemi ultrahangon és Bogyóka úgy szuszmákolt, ahogy az Apukája szokott, a lábai összezárva, viszont a popsiját premier plánban láttuk:-)
Aztán amikor a dokinéni tiszta erobol rázta a hasamat, hogy felébressze ot (brrrr) arra gondoltam, hogy nem vagyunk normálisak, ennyit nem ér az egész. Úgyhogy kis csalódással, de jelentos öniróniával tudatom veletek, hogy Bogyóka még mindig Bogyóka és az is marad, ameddig o így akarja. Mi nem szadizzuk többet.
Különben meg egy csodalény, olyan jó volt látni mindenét aprólékosan újra és újra. Teljesen rendben van, láttuk a kis talpait, kezeit, a szivecskéjét, szóval nayg élmény volt és nagy tanulság.
A kérdés azért is nagyon izgi, mert az unokatesóm és a tesóm is babát várnak, mindketten kisfiút...
Sajna tegnapelott óta elég gyengus vagyok, fáj a torkom, a fejem, nagyon fáradtnak érzem magam, szerintem egyszeruen csak megfáztam. És nem nagyon volt erom kommunikálni Bogyókával, úgyhogy nem csoda, ha most nem érezte meg az óhajunkat.
Szóval Bogyóka még mindig Bogyóka, a mi drága kis babócánk. :-))
Megmutattuk a múltkori uh-t is a dokinonek, azt mondta, azon tisztán lehetne látni, de genya dokibácsi egyáltalán nem nézte meg...
Legközelebb 4 hét múlva kell menni uh-ra, addig marad a boldog várakozás. Most már nagyon sokat mocorog, egyre intenzívebben és teljesen érzem az életritmusát... Most üdvözlésül nektek rúgott egy kedveset!!!!
Kata
kata (kata)
 


Szia Adri!
Még mielõtt elfelejtem: azt hiszem, téged is lehet néha olvasgatni Mr Spock rendelõjében, ugye? (Bár szerintem innen elég sokan elõfordulunk ott, Larát is láttam márKép)
Mûtét után: igen, jól vagyok, azt hiszem, jobban, mint az elsõ mûtét utûn voltam. Vmi akkor rosszul volt benn, semmi fájdalom vagy ilyesmi, de néha vmi mozdulatnál (vagy akár csak úõgy, hogy ültem) úgy éreztem, hogy a belsõ szerveim mozognak, rossz helyen vannak. Mintha nem mentek volna vissza a helyükre a szülés után. Most ez nincs.
Pocakom, heg nem fáj, a hathetes szûrésen is azt mondták, minden rendben, szóval minden oké. És (itt is) hadd dicsekedjek: kb. három hete újra beleférek abba a gatyóba, amit szülés elõtt hordtam! Kép Kép
Gyerekekrõl újabb kép nincs, de amint lesz, felteszem!
Minde jót mindenkinek Kép
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Szia Kata!!!

Én is voltam ultrahangon, ma délelött!
Ez a 20. hetem, és reménykedtem, hogy látszani fog a babóca nemisége. Abban biztos voltam, hogy a dokibácsi kedvesen megmutatja majd, ha a pici is úgy akarja! Vittem videokazettát is!
A pici érben volt, össze-vissza mocorgott, rúgkapált, integetett, forgolódott - de egyszer sem úgy, hogy látszódjon a mütyürkéje! Kép
És az az igazság, hogy amig végignéztük pici kezecskéjét, lábacskáját, gerincét, szíve dobogását - ugyanazt éreztem, amit Te! Csodálatos érzés volt látni, hogy milyen épp, egészséges, gyönyörü, és telejesen másodlagossá vált számomra, hogy mi lehet a neme. Kép
A doktor úr azt mondta, hogy találgatni nem szeretne, és én egyáltalán nem bántam! Had legyen még egy hónapig bizonytalanságban a család! Kép Nekem egy a fö, hogy egészséges!!

Egy hónap múlva azért majd beszámolunk egymásnak az újabb UH eseményeiröl!

Puszi: Katus
Katus
 


Kata!

Elfelejtettem mondani, hogy jobbulást kívánok, remélem nem súlyos ez a kis megfázás... igyál sok meleg mézes citromos teát és levegőzz sokat a napsütésben!
Szerinetem csudajó érzés ez a boldog izgatottság, amig még nem tudjuk, hogy milyennek képzelhetjük el a kisbabánkat! Nálunk a családban a sógoromék várnak szintén babát, és róla már tudjuk, hogy kisfiú lesz. Szóval majdnem hasonló cipöben járunk. Kép

Vigyázz magatokra!

Katus
Katus
 


Sziasztok!
Légyszives, irjátok le, mi a címe Mr. Spock rendelojének! Már többször olvastam róla, kiváncsi lennék rá. Köszi:
Mónika (aki még csak szeretne ott tartani, ahol Ti)
Névtelen
 


Mónika,
meg sem próbálom belinkelni, leírom, de nagyon hosszú lesz:
[url=http://forum.internetto.hu/hozzaszolas.php?topicid=237&ldate=2000-06-21%2B12%3A59%3A24&hol=0" TARGET="_top]http://forum.internetto.hu/hozzaszolas.php?topicid=237&ldate=2000-06-21+12%3A59%3A24&hol=0[/url]
Nagyon remélem, hogy jól írtam le...
Ha így nem jön be, akkotr [url=http://forum.internetto.hu" TARGET="_top]http://forum.internetto.hu[/url] és keresd a Szülés-Terhesség 4.0 topicot
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Sziasztok!
Katus, akkor mi most nagyon egy húron pendülünk! Te mikor mész legközelebb uh-ra? Én március 14-én, tehát 5 hét múlva. A videót megnéztétek már azóta? Mi nem gyozzük nézegetni, annyira hatalmas élmény újra és újra látni ot, nekem sokat jelent, hogy pontosan tudom, hol és hogyan fekszik, milye mekkora. Nagyon jó így megismerni ot, és az is szuper, hogy most már olyan sokat mozog.

Most nagyon fel vagyunk dobódva, ma volt megint a SOTE I-en szülésfelkészíto, Bardóczy doki tartotta, akihez mi is járunk, ott büszkélkedtünk Somával és a fiúkkal, szerintem nagyon jó eloadást tartott, minket teljesen belelkesített, kedves humorral, nagyon mély átérzéssel beszélt a szülésrol, nagyon megnyugtató volt.

A náthám csillapodik, tegnap du. és ma egész de. szinte csak aludni tudta, nagyon erotlennek éreztem magam, de most már sokkal jobb, kezd visszatérni az energiám.

Mindnekinek üdv. Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!

Én is voltam a mai SOTEs elõadáson, tényleg informatív és hangulatos volt.

Engem az az info lepett meg, hogy a gátmetszést az idõsebb dokik nagyobbra csinálják. Eddig nem gondoltam, hogy saját orvos kéne, de az azért tényleg nem mindegy, mekkora ott alul a heg. Most gondolkodóba estem.

Ha esetleg elszánom magam:
Hogyan kér föl az ember valakit?

Mónika
adgj
 


Sziasztok Lányok!

Katus, Kata, mink is most voltunk UH-n, és a mi babócánk is nagyon szégyenlős volt, viszont az elején még aluszkált és szopta az ujjacskájátKép!
Doki bácsi végül a méhszájzáró műtét mellet döntött, amire a jövő héten kerül sor. Igazándiból igen megnyugtató érzés.

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok Lányok!

Angyalok vagytok és köszönöm nektek a biztatást. Képzeljétek! Hétfő óta minden lelet negatív, így doktornéni mégiscsak megvárja, hogy Panka magától előbújjon. Mi meg naponta vittük-hoztuk a csomagot, de még pár napig tároljuk itthon. Olyan jó, hogy biztattatok, lám nincs is gubanc, a kedvem is sokkal jobb, mostmár a természetes türelmetlenség munkál, hogy mikor ölelhetjük meg a mi kis babócánkat. Az idő is szép, kívánom mindenkinek a legjobbakat.

Üdv: Moncsi
PankaMama
 


okok
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Andi vagyok, és lenne egy problémám. A 7.hónapban vagyok, és nagyon bedagadtak a bokáim. Tudtok-e tippet adni, hogy mivel tudnám "helyrehozni" öket?
Olvastam, hogy fáslizni kell, de olyat is hallottam, hogy az nem jó. Mi a véleményetek?

Üdv
Andi
Névtelen
 


Szia Andi !

Azt olvastam valahol, hogy a bodzaszörp vagy a tea segít, mivel vízhajtó hatású. Bár nekem ilyen problémám nem volt.
Próbáld a sófogyasztásodat mérsékelni, mert a só is megköti a vizet.
Remélem segít.

Bóbita
Névtelen
 


Sziasztok!
Mónika, ha gondolod, nekem az a doki a dokim, aki tartotta az eloadást, én nagyon szeretem ot emberileg és a munkájával is meg vagyok elégedve. alkalmanként 3000 Ft-ot szoktam neki fizetni, havonta egyszer kell hozzá menni és tényleg nagyon jó fej, alapos orvos. Ha gondolod, megadom a számát, egyszeruen csak hívd fel, mondd meg neki, hogy eddig is idejártál, de szeretnél a magánbetege lenni. Egyébként nekem ezt a gátmetszést még ecsetelte utána, megerosítette az eloadáson elhangzottakat.
Ti hol ültetek? Én az voltam, aki megkérdeztem a borotválást/beöntést/ gátmetszést. A mellettem ülo csajszi pedig Soma volt.
Zsófi, örülök a jó híreknek, szorítok a jövo héten!!! Pontosan mikor lesz a mutét?
Monsi, kitartás!!!! Nemsokára elobújik a kis babóka!!!
Kellmes hétvégét mindenkinek!
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!
Mostanaban nem tudok mindennap jonni, ezert gyozom olvasni a hozzaszolasokat. Orulok, hogy mindenkinel minden rendben. Nalam sajnos nem igy an. Kedden es szerdan gorcsolt a hasam alja, elmentem a dokimhoz, megnezett. Mindent rendben talalt, mehszaj, mehnyak zart. Nem tudni mitol van. Szednem kell a Nospat, napi 4*1-et, ha nem szunik, akkor sargatest huvelykupot kell alkalmazni. Ha arra sem javul, akkor irany a korhaz. szerencsere a Nospa hatott, igy talan meguszom a korhazat. Meg hat probalok pozitivan gondolkodni, de most a jo ido ellenere is elegge magam alatt vagyok. Talan ma mar egy kicsit kijottem a godorbol. Tegnap este akkorat rugott(az eddigiekhez kepest) a manocskam! En magam is meglepodtem! Nagyon jo erzes volt! Talan ez is egy gyogyir. Pedig meg csak a 15. heten vagyok. Bizom benne, hogy most mar egyre tobbszor fogom, nekem mar ismeros erzest, erezni. Ahogy Katus is irta, ez nagyon csodalatos es megnyugtato erzes, es tenyleg, innentol nagyon gyorsan fognak telenni a hetek! A Martinna is igy volt.
Moni
Moni
 


Szia Kata!

Én az voltam, aki az elsõ sorban ült, és sokat kérdezett. Magnóra vettem az elõadást, mert a férjem pont nem tudott eljönni sajnos, de már meghallgatta, és neki is tetszett.
A végén nem esett valami jól, hogy azt mondta, nem szoktam-e beszélni az orvosommal, hogy ennyi kérdésem van. Ui. nincs saját orvosom - tudom, õ ezt nem tudhatta-, de akkor sem volt nagyon tapintatos megjegyzés.
Egyébként az ambulánstól kérdezhetek, ha nem siet, de azt gondoltam, az elõadás való erre. Egyébként semmi gondom az ambuláns ellátással.

Azért ha megírod a számát, meggondolom a dolgot.

Mónika
adgj
 


Hello moni, Kata , Andi és mindenki

Végre internethez jutottam, igaz csak rövid időre,
harmincadik hét végén tartok és két hete magas lett a vérnyomásom SOTEI re járok dr Bardóczyhoz akihez Kata is és imádnivaló egy doki 100% ig megbízom benne , férjem is meg a kórházban. Sajnos gyógyit kell szednem Dopegyt 3x1 naponta, de ez elég jól karbantartja a vérnyomásom, a Közgázos vizsgaidőszakom óta nem ment le, pici soma édes volt végig segített a tanulásban tökjó lett az átlagom én meg így hálálom meg neki, syép dolog, a vizeletem és a vérképem hetente csekkolják, azok tuti jók, szóval remélem ez a fránya toxémia minket is elkerül, pedig azt mondják első gyereknél és a nemrég óta együttlévő pároknál fordul elő, megj férjemmel 8 éve ismerjük egymást...nekem programcsászár lesz a szemem miatt már igazolást is kaptam (-9 és-10 a dioptriám), de az előadáson is meg amúgy is megnyugodtam, a doki tuti jó fej , fárjem is bent lehet, ő fog mennia picur után és ott lesz amikor fürdetik és rárakják a karszalagot, szóval így nem tűnik olyan rémesnek a dolog. Persze majd meglátjuk. Jövő héten pénteken megyek UHra remélem egy normálisabb dokit fogunk ki, mert eddig mi is "szívtunk" , a nemét még nem tudjuk, de ténzleg mindegy. tök jó hogy az egész család találgat , majd meglátjuk kinek lesz igaza...
Az AFPre aki kérdezte hogy okée szerintem igen nekem épp betöltött 16 hetesen ugyanilyen erecményeim voltak és a doki meg a védőnő is azt mondta minden oké.
A vizesedésről, a bokám szörnyű, a vizsgák óta a sok láblógatástól, üléstől minden estére bedagad, de reggeére viszonylag lelohad, a jeggyűrűm viszont alig akar lejönni esténként... az arcom még nem dagad, meg a sipcsontomon sem marad lyuk , ha megnyomom állítólag ez az igazi ödéma jele. Szóval amilyen panaszmentes volt a terhességem végig, a teherbeesés is rögtön összejött, no hányinger semmi, a vége kicsit rossyul alakul, de remélem a legvége ismét szuper lesz...
Minden jót nektek, majd még jövök

üdv
Soma és pici soma
soma
 


Kedves Eniko,

A chatelés sakna nem nagyon jön össze nekem.
Ha tudsz és akarsz írj az email címemre,azt rendszeresen olvasom.
hbegitter@pgsm.hu

Hédi
Hédi
 


Szia Hédi!

OK. írok majd, de Te feltétlenül jelentkezz, ha meg van a bébi! Hamár kicsit fellélegeztél írj SMS-t, ha nem gond szeretnélek meglátogatni Titeket a kórházban!

Kitartást és könnyû szülést kívánok!


Enikõ
Enikõ
 


sziasztok
13 hetes terhes vagyok, szerintetek a szobakerékpár alkalmas arra hogy rendben tartsam a testsulyom.Nagyon félek attól hogy elhizom, már most 4 kg hiztam eddig. A férjem szerint a szobakerékpár nem való terheseknek.
shajni
shajni
 


Szia Hajni, ezen már én is gondolkoztam, és azt hiszem, lehet csinálni. Három dokit kérdeztem meg a tornáról és (gondolom mint jó eddzésben lévonek) mind a torna folytatását ajánlották. Ezen belül a biciklizés volt az egyik legjobban ajánlott, bár nem nehéz terepen - tehát ez pont megfelel a szobabiciklinek, persze, csak addg, amíg nem fáraszt. Másutt azt olvastam, hogy az ember új dolgokkal ne kezdjen el kísérleezni ilyenkor, de a már bevált edzésformáit nagyjából folytathatja. Különben megvettem Kállai Ildikó terhestorna kazettáját (ami egyébként elég piskóta) és az egész azzal kezdodik, hogy o egy szobabiciklin eddz, nagy hassal.
Amúgy én is a 13. hétben vagyok, pont mint te.
Szia, Cili
Cili2
 


szia cili
köszi a választ, remélem sikerül meggyőzni a férjem, ami nem lesz egy könnyü menetKép
shajni
shajni
 


Hajni, Cili!
Én is a 13. hetet kezdem. Ti mikorra vagytok kiírva? Én augusztus 28-ra. A mozgás téma engem is érdekelne, mert nagyon kripli lettem. Teljesen leálltam mindenféle mozgással annyira féltettem magam (vagyis a picurkát a hasamban), viszont nagyon hiányzik és nem tudom mivel kezdjem újra. A Kállai féle kazetta tényleg nem jó?
Andrea
Andrea
 


Ez egy próba.
Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok !
Új vagyok itt, de már hetek óta olvaslak benneteket. A 35. héten vagyok, túl egy 32. héten történt "majdnem szüléssel". Alhasi fájdalommal kezdodött, minden elozmény nélkül, fél napig volt rajtam magnézium infúzió, görcsoldó injekciót, a baba tüdoérlelot kapott. Szerencsére benn maradt az én örökmozgó pindurim, de nagyon megijjesztett. Egyébként márc.17-re vagyok kiírva, van köztetek valaki aki velem egyidos ? Sziasztok Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!
Andrea, eloször is nagyon örülök, hogy minden rendben van!!!
Mozgás-ügyben: nekem van egy nagyon jónak tuno kazettám, a SOTE I-en ajánlották Tápainé Bajnay Márta gyógytornász tornáját. Elmentem személyesen is, kipróbáltam, nagyon jól esett, aztán megvettem a kazettát, itthon még jobb csinálni. 2000 Ft-ba kerül. A telefonszámuk 267-4885, a Baros utca 21. számban vannak, I/5. Ez kifejezetten terhes torna, szerintem fogyni nem lehet tole, talán még a súly tartásásra sem való, de alkalmas a jó kondíció megörzésére és a fizikai felkészülés elosegítésére. Én nagyon élvezem és nagyon jól esik.
A felszedett kg-kal kapcsoltabna én is gyakran cidrizek, de azt gondolom, most nem ez a lényeg. Én inkább iróniával szemlélem ezt a helyzetet, próbálom a jó oldalát nézni, és alig várom már, hogy Bogyóka megszületése után újra a régi legyek. :-)
Kata
kata (kata)
 


Kedves Lányok!

Nekem már csak 8 nap van hátra, ha minden igaz, úgy várom. Szorítsatok, hogy könnyű legyen.
Én is a Kállai Ildikóra tornáztam és a 12. héttől kezdtem, röhögtünk is a férjemmel, hogy milyen nyugdíjas torna ez, pláne nekem aki 2X60 perces stepp-aerobicot csináltam terhesség előtt. De aztán a 33. héttől nem röhögtem mert a végén teljesen elfárasztott, megizzasztott, és már csak az első részét bírtam végigcsinálni. Majd meglátjátok. Addig sétáljatok gyors tempóban vagy ússzatok, az pont elég / 1 órát naponta/

Kedves KAdri, Mse!

Hogy vagytok? Hogy bírjátok a dolgokat? Készültök már a nagy napra?
Írok, ha megérkezett Panka.

Pusszantás: Moncsi
PankaMama
 


Sziasztok,
Kedves Moncsi, szorítok. Tegnap olvastam az Internetton Dr Spock szülésre felkészíto 2 oldalas írását, ismered? Nem tudom, mennyit segít, de esetleg valamit.
Andi, én aug 24-re vagyok kiírva. Hajni, te mikorra?
Eddig amúgy nem egészen 2 kilót híztam. Ez mindenkinél nyilván változó, a szülés után idovel úgyis rendezodik, úgyhogy szerintem nem kell a súly miatt aggódni.
Múlt héten otthon voltam és így el tudtam menni a régi fitness termembe, amit amióta dec-ben elköltöztünk, nem látogatok, és itt meg még nem találtam újat. Na tehát, bementem az egyik olyan órára, amin már nagyon rég nem jártam, mert tavaly, tavaly elott már túl könnyunek tunt. A hasizom gyakorlatok kivételével mindent csináltam, jól esett, és továbbra sem fárasztott. Sajnos itt mostanában eddig csak sétálok, meg a Kállai Ildikót csinálom, de most, ha tényleg itt a tavasz, folytatni fogom a futást is. Decemberig heti 3-5 kemény edzést csináltam és most tényleg hiányzik.
Kata, az említett kazettát bárhol lehet kapni? Én csak ezt a KI-t találtam eddig.
SZiasztok,
Cili
Cili2
 


Sziasztok, lányok!
Ha a lustiság fájna... de annyira kényelmetlen momentán a számítógépes asztalunk meg székünk, hogy direkt kínszenvedés ideülni! Azért lassan összekapom magam, és nekiállok írogatni... Amúgy ma jó nagyot néztünk, ma volt a 38. hetes dokivizit, és kedvesen megállapította a doktornö, hogy a máhszáj felpuhulva, már csak 1 centis és 1 ujjnyira nyitva van! Ennyit a nyákdugó eltávozásának észrevehetöségéröl... legalábbis azt mondta, hogy nyákdugó itt már nemigen van, a szülés viszont bármikor beindulhat. Azért én remélem, hogy Döncike ismeri a naptárat, és kicsit közelebb lavíroz a március 3-hoz. Bár már papírforma szerint jöhet... Ti mennyit tudtok erröl, mennyire nyílik ki a méhszáj szülés elött? Még lehet ebböl március 3? Mindenkinek puszi:
Izgatott Gombóc Artúr Adri és Döncikéje Kép
KAdri
 


Szia Adri !
Én egy hétig voltam kórházban, elég sok mindent hallottam. Volt lány aki kétujjnyira volt nyitva, de semmi fájása nem volt. Aztán két nap múlva elment a magzatvíz. Volt aki már a 41. héten volt, és sehogy sem akart nála beindulni a szülés. Aztán egyik pillanatról a másikra ment a szüloszobára. Szóval nem tudhatod. De osztom az orvosod véleményét, ha egyszer kinyílt, akkor nem sok idod lehet hátra. A 38. héten már nem lehet baj, tehát ha jönni akar hadd jöjjön. Én örülnék, ha addig kibírná Pindurkám odabenn. (32. héten már jönni akart.)Nekem a dokim azt mondta, hogy a 37. hét után jöhet, akkor már teljesen fejlettek.
Szorítok neked Évi
Évi (Évi)
 


Adri!

Attól, hogy egy ujjnyira nyitva van, még minden lehet, nõvérem haramadik babájánál 3 vagy 4 héttel szülés elõtt ment el a nyákdugó. Szóval semmit nem jelent általában, bár szerintem vannak esetek, akiknél igenis a dolgok kezdetét jelentik (pl. én így voltam, bár az osztályosorvos sem hitte, nyákdugó elmenetele után kb 9 órával burokrepedésem volt, ugyanakkor már hetek óta voltam egy ujjnyira nyitva...) Ugyanakkor már idõben vagy, nem kell azon aggódnod, mi lesz ha most jön, hisz már nyugodtan jöhet! Kívánok neked (is, meg a többieknek is) síma, könnyû szülést!
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Ne aggodjatok a kilok miatt! En a Martinnal 12kg-ot hiztam, ebbol az utolso honapban lement ketto. Most meg 2 kg-mal kevesebbrol indultam mint a Martinnal. Tehat nyugi, le fognak menni azok a kilok. En szules utan mar csak 4 kg-mal voltam tobb, mint, amennyirol indultam. A tobbi is szepsan lement, de az alakom az kesobb allt helyre.

Moni
Moni
 


Kedves Adri!

Én nagyon szorítok Neked, hogy a picur időben szülessen, de szerintem nem kell aggódnod, ha esetleg a közeljövőben kibújik. Én március 6-ra vagyok kiírva, holnap lesz a 38. heti vizsgálatom, kívánok magamnak ilyen jó híreket, mint Neked. Én nagyon örülnék neki, ha azt mondanák, hogy egy ujjnyira ki vagyok tágulva. Igaz, hogy konkrétan nem jelent semmit (úgy értem, hogy nem lehet szülési időpontot igazítani hozzá), de a tudat, hogy már készülődik kifelé nagyon megnyugtató lenne. Nem szivesen hordanám "túl" két héttel. Persze úgy is akkor bújik ki, amikor úgy gondolja. Kitartás Neked és még legalább egy plussz hetet, hogy nyugodt lehess.

Geri
Névtelen
 


Sziasztok, Lányok!

Ritkán jutok babanetre mostanság, de jelentem, minden oké nálunk, és beléptünk a 26. hétbe. Megkezdtem az anya-magzat kapcsolatanalízist is, olvashattok róla a vonatkozó topicban.

Larának nagyon gratulálok a babaváráshoz!

PankaMama, te már a célegyenesben vagy, és nagyon drukkolok neked!

Móni, köszönöm az emilt, fogok válaszolni, csak az idõvel állok még hadilábon. Jól vagy most már?

Kedves Kata!

Mi van veled? Nagyon érdekelnének a kapcsolatanalízises élményeid, jó lenne találkozni, beszélgetni egyszer! Videokazettát nagyon köszönöm, megmutattam Tivadarnak, de nem változott tõle a véleménye sajnos. Már vissza is vittem Raffainak. Tegnap este próbáltalak hívni telefonon, de foglalt volt, biztos neteztél, de majd próbálkozom még.

Vigyázz magatokra, és jelentkezz, akár emilben is!

Puszi: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Szija lányok!

Akkor feljogosítom magam, hogy ide is írkáljak eztán, mivel ma kiderült, hogy van pocaklakómKép

Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy hány hetesnek tekintsem magam. Mivel ha az utolsó menstruáció elsõ napjától számitom, akkor ma töltöttem be az 5.hetet. Ez a számitás viszont azt feltételezi, hogy az ovuláció a 14.nap körül volt. Az én ovulációm viszont a ciklus 23.napján volt, ami azt jelenti, hogy valójában még csak a 4.hetet töltöm be ma.
Szerintetek, akkor most hány hetesnek gondojam magam? És az orvos mindenképp az utolsó menstr. elsõ napjától számol? Akkor is, ha ez a számitási mód egy hetet plusszba csal??? Ez esetleg az AFP eredménynél is gond lehet, nem?
Még egy kérdés hozzátok! Tudjátok, hogy a nyákdugó mikor alakul ki? (ezt egyik könyvben sem találtam meg)

Szijasztok, köszi, Lara
Lara
 


Sziasztok!

Kedves Adri!
Szerintem sem kell aggódnod. Most már nyugodtan jöhet a baba.

Bárcsak én kaptam volna ilyen híreket. Nekem holnap kezdodik a 40. hét, február 21.-re vagyok kiírva (PankaMama után 1 nap). A 36. héttol kezdve hetente járok CTG-re, éppen ma is voltam, méhtevékenység semmi. Múlt héten megnézte a dokim a méhszájam, teljesen zárt. Én pont azért vagyok elkeseredve, mert semmi jel nem mutat arra, hogy ennek a terhességnek valaha vége lesz.
Pedig a félido után kicsivel még a koraszüléstol tartottam. Rendszeresen éreztem ugyanis méhösszehúzódásokat, amit tudtam, hogy teljesen normális dolog, a többedik terhességnél már a 20. héttol lehet érezni. Csak azt nem tudtam, hogy mennyi, milyen suru méhösszehúzódás a normális. Én nagyon surun éreztem. Minden nap, és volt olyan is, hogy fél óra alatt 3-szor. Elmondtam a dokimnak, megvizsgált és a biztonság kedvéért izomlazítót írt fel, aminek a szedését a 35. hét végén hagytam abba. A gyógyszertol lecsökkentek, de nem szuntek meg a méhösszehúzódások. Most viszont, mióta abbahagytam és akármikor megszülethetne a baba, alig érzek összehúzódást.
A lányom pontosan egy héttel a kiírt idopont után született. Valahogy nem örülnék neki, ha ez megismétlodne, már alig várom, hogy végre meglássam, "megnyomorgassam" a kisbabám.
A babanetes családok táblázatban látszik, hogy elég sokan vagyunk most így február végén, március elején babaváróban. Mindenkinek nagyon szurkolok. Kiváncsi vagyok ki-mikor-hogyan??
Sziasztok!
Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Ari, Kati!

Ne aggódjatok, az ilyenkor nem tesz jót. Élvezzétek, amíg a pocitokban van a kicsi, de tudom, ilyenkor már legjobb lenne, ha kinnt lenne, gondolom elég nehéz viselni az édes terhet az utolsó hetekben. Hiddjétek el, jönni fognak, ha eljön az idö, emiatt már tényleg ne ti stresszeljétek magatokat, ezt nyugodtan hagyjátok meg a hozzátartozoknak.

Pusz, és kitartás!

Niki
Niki
 


Sziasztok!
Niki, köszi a biztatást! Teljesen igazad van.
Most nagyon elgondolkoztam azon amit Lara írt. Nekem mindkét terhességemnél az utolsó menstruáció első napjától számították és számítottam én is a terhességet. Mivel én nem hőmérőztem, meg ilyenek, ezért fogalmam sincs, hogy az ovulációm a ciklusom hányadik napján volt. Lehetséges, hogy nekem sem a közepén, hanem a végefelé volt a megtermékenyülés? És a lányom is pontosan a betöltött 40. héten született? De akkor hogy lehet, hogy az ultrahang szerint is mindig pontosan ugyanannyi hetes voltam, mint amit számítottunk?
Hát nem tudom. Kiváncsi vagyok most mi lesz, csak azt szeretném, hogy megindítani ne kelljen. Van még időm, akármi is lehet.
Sziasztok!
Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok!!!
Lara, ez aztán a angy hír, akartam emailt írni, de nem enged... A doki tuti a menszesze utsó napjától fog számolni, de emiatt ne aggódj, az AFP-vel kapcsolatban meg kérdezd meg ot!!! Keresd elo a Soma-féle jótanácsaimat, nekem bejöttek így a második babánál, már a 23. héten tarunk!!! Hajrá neked is, tiszta szívembol veled vagyok és boldog babvárást kívánok!!!!

Krisztina, hívlak majd este és akkor megbeszélünk egy randit. Jó?

Adrikám, én meg már azt hittem, ki is bújt az a kis Döncike, annyira nem írtál... A lényeg, hogy jól vagytok és nem tudom miért, de én úgy érzem hamarosan nagy hírekrol számoltok majd be.. :-))

Cili2, nem tudom, hogy még hol kapható a kazetta, talán hívd fel oket, ha tudod és megmondják!!! Ha nem sikerül kiderítened, szólj, én valamikor úgyis benézek hozzájuk!

Sziasztok!!!
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok !
A Lara által felvetett számítás nekem is dilemmát okozott. Folyamatosan az utolsó menstruáció után számították, közben én biztos vagyok benne, hogy pont az utána lévo 14.-15. napon lehetett a fogamzás. Arról nem is beszélve, hogy sosem tudtam, hogy mit mondjak hány hónapos vagyok. Pl. a 28. hét közel sem a 7. hónap. És ha jól kiszámolod a hetek alapján kb. 10 hónapról beszélhetünk. Én végül azt mondtam, hogy a tudomány szerint pl. 28. egyébként 26. Jó kis kavarodás mi ? Évi
Évi (Évi)
 


Kedves Lara!

Többször olvastalak - még akkor amikor nagyon-nagyon akartatok a babát, de nem jött össze - annyira vártam már, hogy mi lesz Veled illetve Veletek. Most, hogy ezt a jó hírt írtad, õszintén örülök Nektek. Kívánok könnyû, problémamentes "terhességet" Neked!

Enikõ
Enikõ
 


Lara!

Ezeket a boldog arcocskákat az elõbb elfelejtettem! Nektek küldöm Õket, ennyire örültem Veletek a hírnek! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép


Enikõ
Enikõ
 


Hahó, kismamák!
Köszi a bíztató szavakat, tulajdonképpen tényleg akár jöhet is ez a kis babóca! Évi! Ne aggódj, pihenj sokat és nem lesz semmi baj, hidd el! Geri! Képzeld, nekem a kedvesem is meg anyukám is márc.6-án született, nagy poén lenne, ha Döncike is úgy döntene, hogy épp akkor! Kati! Szerintem ne aggódj, baba még bent nem maradt, majd felpuhul a méhszáj, amikor megérett a dologra! Addig is találj ki valami jó kis elfoglaltságot, én pl. vadul olvasok, "hamarosan úgysem érek rá" jeligével...
Lara! Az elöbb jártam drSpock-nál, és már ott felvisítottam örömömben a kérdésedet olvasva! Nagyon gratulálok!!! Kép
Katám! Ha a lustaság... de holnap megy a cucc, ha nem megy, akkor az azt jelenti, hogy mi mentünk!
Ja, kedvesem itt ül mellettem, és mindenkit üdvözöl, azt üzeni, jó babavárást és legyetek kíméletesek a leendö papákkal, nem könnyü ilyenkor velünk. (állítólag) Kép
Sok puszi:
Sarki Adri és Kis Jegesmedvéje, továbbá az Apamedve
KAdri
 


Sziasztok kismamák!

Először is: Lara nagyon gratulálok s boldog babavárást kívánok! Szerintem a hetek /napok/ számolása miatt ne idegeskedj, tudod a kismamáknak az izgalom árt! Inkább örülj, hogy van odabent valaki! Kép Kép

Cskati! Hasonló cipőben járunk! Én is pont tegnap voltam CTG-n s bár én csak febr. 26-ra vagyok kiírva szintén azt mondta az orvos, hogy még semmi jel, hogy a lány elő akarna bújni, egyenlőre zárva a méhszáj is.
De állítólag ilyenkor már bármi megtörténhet, még így előjelek nélkül is. Én nagyon reménykedem, hogy ha nem is előbb de időben megszületik a babánk, s nem élevzi annyira jelenlegi helyzetét, hogy tovább szeretne ott maradni.

PankaMama: írtam neked emailt! A torna már nekem is fárasztó tud lenni, s sokkal jobban élvezem közösségben, szervezett kismama tornán, mint otthon, ahol inkább kezdem magam partra vetett bálnának érezni. A közös tornán viszont jókat nevetünk magunkon. A kis-kismamák meg rajtunk. Kép

KAdri! Szerintem nagyon szép születénapi ajándék lenne anyukádnak és párodnak, ha 6-án születne a babád, pihenj sokat, hátha összejön. Kép
DE szerintem ha előbb születik akkor is legalább annyira fognak örülni!

Mindenkinek kitartást, sok energiát, s boldog babavárást kívánok!

Nálunk még elvileg 12 nap! Kép

Mse
Mse
 


SZija lányok!

CsKati!Valószinû nálad annak idején pont a ciklus közepén lehetett az ovuláció. Azért a legtöbb esetben így is van...csak azoknál nem, akiknél a ciklus hossza több, az orvosok által etalonnak tartott 28 napnál. Nekem 35...tehát az pont egy hét csúszás.
Azt én is gondolom, hogy a dokik az utolsó menstruáció elsõ napjától fognak terhesnek nyilványtani, csak majd ha utána akarok olvasni, hogy mi történik a héten a baba fejlõdésében, akkor kell majd mindig egy hetet visszalapoznom.
Az egyik barátnõm szerint 2 számitási mód van. Az egyik az utolsó menstruáció elsõ napjától történik, a másik az UH alapján. Mert pont az olyan esetekben, mint az enyém, nem szokott stimmelni a kettõ.

Kata! Köszi a jókívánságokat! A soma féle jótanácsok még mindig a fejemben vannak! Mindig akkor jut eszembe, mikor gyaloglok felfelé a lépcsõn...és akkor mindig lelassítok...KépKép

Enikõ! köszönöm KépKép

KAdri! Igen, én is szoktalak ott téged látni! Õt is zaklattam a terhességi hetek számitása kérdéskörömmel :-)))

Mse! Én vagyok most a nyugodtság példaképe! Most megfogadtam és eccerûen nem tud semmi idegesíteni...ha mégis, akkor meg úgy döntök, hogy nem érdekel :-))))))))) Nem vagyok hajlandó aggódni!

Szijasztok, Lara
Lara
 


Lara, itt is gratula, üdvözlégy teljes jogú tagként. Nekem is ugyanez volt a dilemmám a számítással Napra pontosan tudom, hogya 16. napján fogant bébike, de az orvosok azóta is 2 héttel idosebnek számítják. Eddig én is 2-os számítást végeztem, aki kérdezte, annak elmondtam a hivatalosat és a "valódit" is. azóta egyfolytában ezzel nyaggatom az orvosokat is (eddig 3-at kérdeztem meg). Mind azt mondják, hogy a hivatalos számítás a helyes. Az egyik pl megkérdezte, hogy a hivataloshoz képest akkor ikor is volt a fogantatás? Mondtam mikor. Kérdezte, akkor most szerintem hány hetes vagyok? Mondtam 2-vel kevesebb. Hát akkor ön pont annyi, amennyit hivatalosan számoltunk. És kb ugyanez játszódott le a többi orvossal is, úgyhogy lassan én is "megyozodtem". Kérdeztem az AFT miatt is, arra is azt mondták, hogy direkt így van kalkulálva. Ezenkívül, ha bármilyen terhességi disc-et (vagy nem tok, hogy hívják ezeket pontosan), azok is mind a hivatalossal megegyezopen számítják. Plusz, bejelentkeztem több amerikai netes gólya jelentésre, hírlevélre, ahol direkt elmagyarázták, hogy bárhogy tudja is ember a fogantatást, ok az elozo menszesztol sz-mítanak,mert ez így van, punktum. És ki lehetett számoltatni a szülési idopontomat mindkét módon, és képzeld el, EGY nap lett a különbség (ez tudom azért, mert az én peteérésem nem a 14., hanem a 15. napon volt). Igazából ez gyozott meg. Azonkívül, amikor elfogadtam, igazából örömel tettem, mert én is azok közé tartozom, akik még mindig naponta számon tartják bébike korát, és az csak jó hír, hogy egy nap alatt 2 hetet "nott". Az anyukám, meg a férjem persze még mindig a régi szerint számolják...

Ja, még annyit, hogy múlt héten voltunk a 12. heti ultrahangon és bár nem láttam közben, csak a végén egy kimerevített képet, meg megkaptam a kis fotóját, csodás volt. A fényképen teljesen jól látszik, a profilja igazi kis gyonyöruség. Elspore lánynak, majd fiúnak véltem, az anyukám lánynak, a férjem pedig fiúnak látja az arcvonásai alapján. Mindenestere nagyon szép és szerintem dettó apja.
Hamarosan szülo kismamák, én irigyellek titeket, nemsokára találkozhattok. Na meg azért drukkolok is.

Bocs, most nagyom hosszúra sikerültem, sziasztok.
Cili2
Cili2
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?