Új privát üzeneted érkezett!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:09-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi!
Már amennyire lehet megnyugodtam, mert ugyanazok vannak nálam is, mint Nálad: szinte minden kellemetlen tünetem sokkal előbb jelentkezik most, mint Marcinál. Ki érti ezt? Szerencsére a vizesedés még várat magára :D
Jobbulást Mindkettőtöknek!

Kriszkrosz!
Gratula az izgő-mozgó kis Jetitekhez :lol: Le a kalappal Előtted, hogy kibírtad, hogy ne mondják meg a nemét :D Kíváncsi vagyok Párod uh-os képzettségére, tényleg jól látta-e a nemét!

Kata!
Szerencsére Marcikám bőre már nagyon szép. :D Az ekcémájára (arcán is az volt ) eddig is volt krém, de az elsősorban a testén használhattuk, de szerdán kaptunk egy lágyabbat a pofijára is. Az érdekesség az, hogy annak ellenére, hogy kap napi 1 joghurtot és esetleg főziben tejfölt, most semmi baja. Persze az előző 1 hónapunk is ilyen ingadozó volt. Gondolom, nem nagyon durva az allergia mértéke és ezért nem egyértelműek és folyamatosan a tünetei. A tejallergia valóban kinőhető, ha megfelelő diétát tartunk, azaz figyelembe vesszük az allergiát.
Házszépítgetéshez sok-sok erőt továbbra is! Remélem a múlt heti eső nem kavart be nagyon. Viszont most szerdától megint esőt mondanak :( Klassz, hogy sikerült a ház színezése :lol:
Tényleg esős és hüvi lesz a nyár? Bocsi, de én örülök neki, mert én szörnyen utálom a 30+ fokokat, én teljesen kiegyezek a maxi 25 fokkal. Bár tudom, hogy Te napimádó vagy, úgyhogy bocsi :wink:

Jadey!
Gratulálok a hirtelen felindulásotokhoz!!! Sok boldogságot kívánok Nektek a házasságkötést követően is :D :D :D
Hú, nem gondoltam, hogy 80 fős vacsitok is lesz. Már csak azért, hogy 1 hónap alatt tényleg lesz mit szerveznetek :lol: Csak ügyesen!!!

Iza!
Örülök,hogy újra hallok Rólad :D Az ajándékokat én is szívesen látnám, úgyhogy az ifjú pár is biztosan örülni fog nekik :D
Ügyes vagy, hogy így tudsz varrni!

Macifülke!
Szia! Klassz, hogy minden oké Veletek :D

Gabóka!
Klassz, hogy Nálatok is minden oké :D De jó ötlet, Marcikának is csinálok majd ilyen vonalzófélét :D

Mamy!
Rúgdosás :D Mostanság én is sokat sikongatok a nagy rúgdosások hatására, de nagyon klassz! :lol:

Dorka!
Igaz, hogy nem tőlem kérdezted, de belekotyogok a légzésfigyelős témába, oké? :wink: Nekünk a Heim Pál Kórház neve által fémjelzett Baby Controll van, ami nálunk tökéletesen bevált. Marcinál riasztott egy-két alkalommal, de még az elején, amikor nagyon mélyen aludt és ritkán vett levegőt. Nekünk már a legújabb 3 lapos (tehát szinte az egész ágyat "lefedő") változat van. Anno, 2 éve a Brendonban vettük 28 ezerért, amiben benne volt az oktaktókazetta ára is.. Én csak ajánlani tudom Nektek ezt a fajtát. Mi a Madarász Kórházban voltunk egy felkészítőn is, amin bemutatták, mit is kell csinálni vészhelyzet esetén.

Manka!
Biztos nem lesz semmi bajotok a sajttól. Ne izgulj! De már látom, hogy nem is izgulsz :D
Vasat (Maltofert) szedsz és ennek ellenére is alacsony a vasad? Arra figyelj, hogy a vas és a magnézium bevétele között teljen el legalább 3 óra, mivel a Mg a vas felszívódását gátolja. A C-vitamin is elősegíti a vas felszívódását. A fehérvérsejt gyakran magas a kismamáknál.
Kis képet szintén a profilomban, az avator megjelölésnél raktam fel. De sajna csak 80X80 pixeles lehet és max. 6 kB méretű.


Időjárás-változás: engem a hétvégi vacak idő készített ki, állandóan szédültem, szinte az ájulás kerülgetett. A vérnyomásom okés volt, de tegnap délelőtt benyomtam egy laza kávét és az egy kicsit helyrerakott. A meleg időben viszont nincs semmi bajom, még Marcival is egész jól bírtam 1,5 órán keresztül a napon. :D


Június 3-i tali sajnos nekünk nem jó, mivel jön hozzánk egy barántőm a férjével és a 10 hónapos kislányukkal. Nektek nagyon jó időt, dumcsit és minden jót kívánok a talira!

Puszi Mindenkinek: Melinda (27+3)

ui: én is bütykölök egyet ezen a vonalzón :roll:
bujka
 
 


Gigi,
megértem... Sajnálom :cry: :cry: :cry:

Margitsziget:
beülés miatt gondoltam már arra is, hogy inkább a Városligetben tartsuk (van sörsátor, egyebek). Nehogy eső miatt meghiúsuljon a program... Múltkor vmelyikünk írta is, hogy ne pokrócozzunk, mert az nehéz lesz nagy hassal, hanem vmi jó kis helyre üljünk be. De akkor ez a - Városligetnél egyébként szerintem sokkal szebb - Margitszigeten nem lehetséges? Ez elég szomorú...

Nekem egyébként jó a pokróc is, én járkálni nemigen tudok. Ma pl. átmentem a szomszédhoz, a kapujukban álltam, és úgy megfájdult megint a fenekem (meg alatta a combom), hogy járni alig bírtam és le kellett feküdnöm, mert a nyugágyban el se múlt, csak szigorúan fekvő helyzetben (és úgy, hogy a fájós részre feküdtem - ki érti ezt?!). Nálatok volt már ilyen?
Ja, aztán alukáltam egyet, és mire felébredtem, elmúlt a fájdalom.

Ennyit mai kalandjaimról :lol:

Kép
Ákata
 
 

 
 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:08-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Kata!
Nagyon jó lehet, hogy ilyen muzikális a párod, szerintem ez is tuti tetszik a babáknak, a gitárnak nagyon kellemes hangja (is) tud lenni :) Biztos, hogy értékelni fogják megszületésük után is!
Tali: nekem a Városliget is jó, sőt még jobb is, (talán mindannyiunknak) mert jobban megközelíthető, parkolás szempontjából is jobb. Ott azért jobban el lehet tölteni az időt szerintem. Persze a többség dönt, de szerintem preferáljuk inkább a ligetet! A pokrócos megoldást én nem nagyon támogatom, elég nehézkesen mozgok, (gondolom ezzel nem vagyok egyedül) és hamar zsibbad a lábam, ha nem ülök rendesen, a feltápászkodásról nem is beszélve... Gondoljátok végig, de szerintem jobb lenne mondjuk valahová beülni egy üdítőre, ha elfáradunk. :roll:

Gigi!
Érthető, hogy nem akarsz kétszer Pestre utazni sűrű egymásutánban, Debrecen tényleg nem a szomszédban van. De azért sajnálom, remélem hogy lesz még tali a babák születése előtt és akkor el tudsz jönni!

Gabi!
Nekem is mocorog a Babókám esténként, mikor vízszintbe helyezem magam, :lol: de sokkal kevésbé, mint amikor hűvös idő jön. Akkor nagyon be volt indulva, szinte megállás nélkül! Most, hogy itt a meleg, jóval enyhébben mozog, de azért mindig jelzi, hogy "itt vagyok, Anyu!" :lol: :lol: :lol:
JAJ LÁNYOK, ÉN MÁR MOST ÚGY IMÁDOM EZT A CSÖPPSÉGET, MI LESZ KÉSŐBB??? :lol: :lol: :lol:

Pusz,
Mamy (26) :P

Kép
mamy
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:08-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát elég rég szóltam hozzá… Az az igazság, hogy 3 napomba tellett, mire rájöttem, hogy működik ez a fránya babanet, de nem tudom úgy behozni, ahogy eddig. Mondjuk a babanetes főoldali linket is kijavíthatták volna… Ez bosszantó, de hát mit csináljak, ha csak ilyen nyúlfarknyi-kismami-agyam van… A vasárnap meg a szokásos családi napunk volt, így ma van mit visszaolvasnom.

A tali jól sikerült, bár nyilván ezt a csajok már megírták… Örültem, hogy ott lehettem. Jó lett volna, ha még többen vagyunk, de persze így is nagyon jól szórakoztunk. Olvasom, hogy közben megállapodtatok jún. 3-ban. Én majd meglátom, mert lehet, hogy akkorra esik a családi visegrádi kirándulás, ahhoz meg nekünk kell igazodnunk. De úgy szeretnék már mindenkivel találkozni!

Képzeljétek, kb. 3 napja ha hanyatt fekszem és mindkét kezemet a pocimra teszem, majd ott tartom, nagy mocorgás indul el odabenn. És odabújik a kis csibész a kezemhez! Hát én ettől teljesen odavagyok persze, rögtön elolvadok! Csatlakozom Mamy Hozzád, én is imádom a csöppségemet! Ez a kedvenc napi időtöltésem.

Bocs Erika, a mostani szerda mégsem lesz nekem jó a torna megkezdésére. De ígérem, a jövő hetet megoldom már. Csak hát sikerül elkísérnem férjecskémet Siófokra 3 napra, ezt nem szívesen hagynám ki. Még akkor sem, ha akkora esőt jeleznek…

Házfelújítóknak mennek a drukkok, hogy maradjon a jó idő…

Én is szoktam Mozartot hallgatni mostanság. De azért Kata nem űztem ki az életemből az egyéb zenéket sem. Úgy tűnik, kismanó azokat is éppúgy szereti.

Manka, gratula a cukoreredményedhez! A Praxisba délelőtt kell telefonálni!

Rolex, köszi a szüléstervet, én is megkaptam. Persze nem most, csak most megy érte a köszönet…

Melinda, sajnálom Marcikát. De majd kinövi, ne aggódj. Sajnos allergiával mindig ekkora a várakozási idő. Akár gyerekről, akár felnőttről van szó.

Kriszkrosz, le a kalappal kitartásod előtt. Én biztosan nem tudtam volna megállni, hogy megérdeklődjem a nemét. De így tök jó meglepi lesz! Nagyon csodállak!

Jadey, nagyon sok boldogságot Nektek a házassághoz! Én annyira imádom a házaséletet, kívánom Nektek is! Hát 1 hónap az nem túl sok idő egy esküvő megszervezéséhez… De biztos sikerülni fog, mert ügyesek vagytok.

Bocs, most muszáj befejeznem. Holnap folytatom. És bocs, hogy most nem írtam mindenkinek külön-külön! Szép estét Nektek!

KépKép
melba
 
 


Ákata,

Nekem a derekam fáj, de nagyon. Férjecském szokta masszírozni, vagyis inkább simogatni, mert hát nehogy ártsunk a babának :roll:
Tehát a derekam továbbra is fáj. Főleg ha megyek, ha állok, ha ülök. Csak ha fekszem, akkor nem, de azt meg ritkán szoktam :lol:

Mamy,
Szerintem tök természetes, hogy imádod a babádat :lol: És tuti, hogy ez csak egyre "roszabb" lesz :D

Simigabi,
Petinek igaza van, a Rómeo és Júlia sokkal jobb franciául :wink:

bujka,
légzésfigyelő: beírtam a megvásárolandó ill bérelendők listájába
sz_kata
 
 


Lányok,
kösz a drukkot az építkezéshez :lol: Lekopogom: pont jól jött ki eddig a dolog, mert tegnap inkább a borús idő kellett (de nem zivataros), hogy a friss szín rá nem süljön a falra, ma meg hogy sütött a nap, jöhetett a kertész gyomirtózni... Az a rossz, hogy gyakran pont akkor jönnek, mikor a férjem is a melóból, és szeretnék vele csöndben, kettesben lenni, persze így nehéz...

Simigabi,
édes a fiad a Rómeó és Júliával :lol:

Melinda,
kár, hogy nem jössz :cry: De remélem, azért szülésig még találkozunk :D Örülök, hogy Marci OK-s. Mikorra kaptatok végül időpontot?

Mamy,
igen, én is örülök, mikor gitározik, bár mostanában főleg a lágy dallamokat szeretem tőle, nem azt, mikor belecsap a húrokba :D A bébikkel egyébként Enya-t is szeretnék hallgatni, asszem, bejön majd nekik az is. Természetes, hogy imádod a bébit, és ez a helyes :lol: :lol: :lol:

Melba,
már hiányolni akartalak, rég írtál. Ugye, milyen édes a bébi, mikor mocorog?!

Sz_Kata,
próbálj azért feküdni, ilyenkor a szervezet jelez, hogy nyugi kéne... Ne hagyd figyelmen kívül...

Városliget: asszem, mindent egybevetve télleg praktikusabb lenne...

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok kedves Pocakosodók!!!

Eszméletlen milyen kálvárián mentem végig mier végre be tudtam lépni a fórumba :x Hétvégén meghalt a gépünk, ma a bentim, most meg majdnem újra kellett regisztrálnom mert nem fogadta el a jelszavam...na mindegy.


A lényeg!
Csütörtökön voltunk 3d-s uh-n és azóta csak röpködöm:

Kép

Kislányunk lesz!
Igazi kis tündérke van a pocakomban!
111 g és összesen 16 cm!
Kb. ötször számoltam meg a kezecskéjén az ujjacskáit, annyira édesek! :D

Nagyon klassz ez a 3d-s uh, akinek lehetősége van rá, menjen mindenkinek ajánlom!

Tényleg leírhatatlan érzés, ezt egyszerüen nem lehet elmondani, ezt át kell élni, és én csak kapkodom itt a fejem, hogy tényleg mindez velem történik? Valamelyik nap már sírtam, ahogy jöttem haza, szegény Bali nem értette miért, azt hitte bántott valaki, pedig csak boldog vagyok.

Mindenkit szívből üdvözlök! Sajnos kicsit lemaradtam az olvasásban.

Puszi

Tűzmanó 15+4

(most pedig megyek, egy kicsit bénázok a beállításokkal..)
Vendég
 


Simigabi
Petim is szereti a francia Romeo & Julia előadást :lol: :lol: :lol: (dvd-t szoktam betenni.... )

Debrecenben dec. elején volt Rómeo és Júlia előadás... akkor nem tudtunk elmenni, akkor volt az ET-m... az egyik barátnőmtől kaptam meg a francia előadást dvd-n... nagyon szuper :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Tűzmanó
Gratulálok a kislányotokhoz :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok,

Sz_Kata! Mennék, de 4-től értekezletem van. Ha esetleg beveszik, h nem vagyok jól és maguktól hazaküldenek, akkor szeretnék elmenni. :)
Hánykor?
Jadey,
Nekünk is meg van már az időpont. Alig várom, h összeüljünk tervezgetni, szervezgetni.
Mamy,
Hol vettétek a baba cd-t?
Nekem is jobb lenne a Városliget.
Szerintetek, 20-22 hetesen is érdemes elmenni a Praxisba, v várjunk még. Help!
Rolex
rolex
 
 


Sziasztok!

Sajnos mi pont 3-11ig megyunk nyaralni, igy a tali kiesik.
De mint szakmabeli javaslom, hogy 48 oranal tavolabbi kilatasoknak ne higgyetek! Marmint az mar keshet annyit, hogy a talin megaztok vagy megis jo ido lesz. Majd megkerdezem a tobbieket mi lesz akkor hetvegen, de a legbovebb elorejelzest talan az M1 hirado utani jelentese tartalmazza, ha az csut este jo idot mondd, akkor eleg valoszinu, hogy az is lesz. A nyarra meg ne higgyetek elore semmit (annak akkora valosagalapja van, mint hogy ha csucsos a hasad akkor fiad lesz.....). Mondjuk en ket eve, amikor a fiamat vartam szerencsesen ateltem a nyarat, eleg sokszor volt eso meg ilyenek, de ezt elore nem lehet megmondani.


csengo
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:08-kor.
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Kata!
Ez jó ötlet, Enya-t én is nagyon szeretem, van is valahol CD-m... :roll: Ma elő is keresem :wink: Szerintem egyébként egyértelmű, hogy minden kellemes zene szóba jöhet ilyenkor, hiszen a Baba úgyis csak a lágy dallamokat, ritmusokat érzékeli, neki tökmindegy, hogy ki adja elő vagy ki szerezte. Csak nyugtató, halk, lágy zene legyen. Ezért is jó Mozart és a hasonló jellegű komolyzenék, és persze a könnyűzenéből is lehet csemegézni. :wink:

Tűzmanó!
Üdvözlet egy másik lányos mamától :lol: :lol: :lol: Tényleg hatalmas élmény a 3D-4D, és hihetetlen hogy ilyen "kicsi" korban már mennyire részletes képet ad! Mi 17 hetesen voltunk először 4D-n, felejthetetlen élmény marad mindörökre! Aztán a 23. héten (ahogy korábban írtam) sajnos nem sikerült olyan jól a felvétel, "köszönhetően" a pancser vizsgálónak, de remélem hogy legközelebb már láthatjuk a pici arcocskáját is. Terveink szerint a 30. hét körül szeretnénk menni ismét, de most már a Praxisba! Vagy elképzelhető, hogy a Kleopátra házba megyünk, ugyanis a húgom ott volt 20 hetesen, és isteni felvételt csináltak a kisfiáról! Sőt, a film alatt még zene is van! A DVD-t is saját tokban adják át, (mármint a rendelő által készített borítóval), szóval adnak a részletekre. Árban pedig nagyjából mindegyik ugyanott van. Te hol voltál?

Rolex!
A húgom példájából kiindulva szerintem már 20-22 hetesen is jó felvételt tudnak csinálni, tehát ha nagyon mennél már, akkor nyugodtan menj :wink:
A Nyugtató Babamuzsika CD-t nem vettük, hanem kaptuk, ezért nem tudom hol lehet kapni... De véleményem szerint bármelyik boltban. A Sony BMG adja ki. A másikat, a "hagyományos" komolyzenei Mozart CD-t a Párom a Metróban vette, kb. 700 Ft-ért... :wink:

Tali:
Úgy látom, összességében mindenkinek jobb lenne a Városliget :D
Reménykedjünk, hogy jó idő lesz, de ha netán mégsem, akkor tényleg be lehet ülni egy sörsátorba, vagy hasonló helyre, termszetesen nem kötelező sört inni :wink: :wink: (vicc volt).

Babamocorgás:
Képzeljétek, tegnap új, nagyon vidám módját találtam ki annak, hogyan figyelhetjük könnyen a Picurka rugdolózását. :lol: Tévézés közben, félig hanyatt fekve, szabaddá tettem a pocakomat, és rátettem keresztbe a tévé távirányítót. :lol: :lol: Hát nagyon édes volt, ahogy hintázott és remegett!!! :lol: :lol: :lol: Nem vagyok normális, ugye?... :lol:

Pusz mindenkinek, aztán próbáljátok lehetőség szerint a hűvösben átvészelni a mára jósolt kánikulát... :roll:

Mamy (26+1)

Kép
mamy
 
 


Ákata
Köszi a fehérvérsejt hozzászólásod. Tegnap olvastam a neten, hogy ha szülés előtt kinyílik a méhszáj, akkor nézik, hogy nem emelkedik-e a fehérvérsejt szám, mert az fertőzésre utal. Nálam nem lehetetlen, hogy van valami fertőzésem.

Simigabi
Hát éppen ez az, hogy lassan telik ez a hét és úgy látom ráadásul jövő hét szerdáig kell kihúznom, mert akkor van hónap vége.

Bujka
Nem szedek vasat, viszont Magne B6-ot 3x2, úgyhogy lehet, hogy az nyomta le. Elevitet is szedek, de azt olyan gyakran, ahogy eszembejut, kb. 3 naponta. Majd meg kell kérdeznem a dokimat szedjek-e pluszba vasat.

Melba
Már bejelentkeztem a Praxisba, júni 19-én megyek, akkor leszek 30 hetes.

Kép
manka2
 
 


Rolex,

Ma délután 17 órakor kezdődik a torna az aranytíz alagsorában. Klassz lenne, ha nem kellene értekezned :wink:

Tűzmanó,
Gratula a kislányhoz! Neve van már?

Manka2,
Mi 31-én megyünk a Praxisba, már iszonyúan várom. Majd írok beszámolót.

zene: tegnap all saintset hallgattam, úgy vettem észre, Petike el is aludt tőle. Csak amikor én is lekezdtem énekelni, akkor boxolt egy jó nagyota gyomromba. asszem nem tetszik neki az énekhangom :? Az apja szerint ez nem is csoda :lol:
sz_kata
 
 


Manka:
Engem épp most szidott le a dokim, hogy "csak" az Elevitet szedtem - azt mondta, hogy tömjem magamba a vasat plusszba, mert az Elevitben lévő vas az nem elég. És sajnos vérszegény lettem, így most napi 2*1 Ferrograd folic-ot szedek.

Ciki:
Figyeljetek valaki nem küzd véletlenül aranyérrel? Nincsenek tuti tippjeitek mit lehetne tenni? nagyon kellemetlen, és mivel egész nap ülök el sem múlik... (nem a székrekedéstől jött ki). Bocsi a témáért.

Ákata:
Nekem az egyik oldalsó hátizmom fáj szinte állandóan - gondolom jó lett volna még nem terhesen megedzeni. De azért ki lehet bírni.

Bujka:
Köszi a légzésfigyelős tippet, majd megnézem a neten. Sajnos kicsit drágának tűnik.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Boróka,

Próbáld a reparon kenőcsöt, és a kamillás-körömvirágos ülőfürdőt. Ja, és egyél rostdús ételeket!
sz_kata
 
 


Most rendeltem az interneten három könyvet Lucának:
Az öreg néne őzikéjét, a Rémusz bácsi meséit és a Sehány éves kislányt.

Az öreg néne őzikéje és a Sehány éves kislány az én kedvenceim voltak, a Rémusz bácsi pedig az apukájáé.

Már van egyébként egy könyve, tavaly kaptam meg a barátnőmtől a Vidám meséket, azt írta bele, hogy az eljövendő nemzedéknek.

Végre vettem valamit a kislányomnak, olyan jó!

Kép
manka2
 
 


Sziasztok!
Nagyon rég jelentkeztem Nálatok.
Annyi melo van most ,igazgato választás meg sok papírmunka hogy alig jutok levegőhöz este érzem is a fáradságot hányinger jelenlétében .Visszaolvasni csak juniusba fogok tudni meg szerintem ujra írni is.Borzalmas 4ds uhra nem tudok bejelentkezni pedig már 4 hete nem láttam Vikit és mostmár jó lenne .Na mindegy 3om hét suliból és utánna vége.Hogy megváltozott a babanet.
:)
Mindenkinek Jó pocakosodást ,rugdosodást és egészséget kívánok,amíg nem jövök újra
su
24+2
hogy kell azokat a centis napos aranyos jelzéseket csinálni?
suezika
 
 


Sziasztok! Nagyon szép reggelt mindenkinek! :P

Mamy! Én a Kleopátra házban, (a Kárpát utcában) voltam amiről írtál, és pontosan úgy van ahogy mondod, a felvétel alatt zene van...még jó mert annyira izgultam, hogy első körben kapásból azt mondtam: de édes, látszik a mellső...akarom mondani kezecskéje :shock: két kutya van nálunk és nuku gyerek eddig úgyhogy még át kell állnom... :oops:

Egyébként tényleg szuper a rendelő, bemész, tele ikeás bútorokkal, tulajdonképpen egy nagy lakás, ami rendelőnek van berendezve, de nagyon otthonos. Egyből fel kell venni a cipőre nejlont,- ez a megoldás amúgy nekem nagyon tetszett, látszik hogy ügyelnek a tisztaságra. A vizsgáló orvos - nekem egy nő volt - végig mondta, hogy anyuka, most erre tessék fordulni, anyuka, most azt tessék csinálni, szóval nagyon kedvesek.

12ezer a dvd-s felvétel, összesen 14 perc, öltözéssel mindennel együtt 20 perc a vizsgálat. Ebben benne van a 2d-s (az olyan mint amit az orvos csinál) és a 3d-s változat, van hogy egyszerre látod a két képet, hol az egyiket nagyítja ki hol a másikat, méri a méreteket, és közben egyből írja ki oldalra, hogy az adott méret alapján mikorra várható a szülés időpontja (nekem a doki számolás alapján nov 10-t mondott, itt a fejátmérő alapján nov. 9, a hasátmérő alapján nov. 8 ) Minden abszolút rendben volt, jólt telítődő gyomor, jó szívhang, és azt mondta a nő hogy abszolút korának megfelelően növekszik.
Ja igen és mikor otthon berakod a lejátszóba, egyből megy alatta a zene, nekem a Bali megcsinálta, hogy teljesen más zenét raktunk alá mert az enyémen végig C.Dion énekelte a my little boy-t :lol:

Szóval én nagyon elégedett voltam mindennel!

Szkata:) a Jázminon gondolkodunk nagyon, ebben teljes egyetértés van, de még nem döntöttük el véglegesen.

Boroka:) az Elevitről nekem nagyon új amit mondasz. Nekem azt mondták az mindent tartalmaz ami kell. Sőt a barátnőm semmilyen multivitamint nem szed mert az orvosa az összes multivitamint ellenzi, szerinte a napi táplálékban ha sok zöldséget eszel minden benne van.

Tűzmanó
Vendég
 


Suezika :) kattints rá valamelyikünkére és egyből a honlapjára kerülsz ott kell elkészíteni. Ha látod, könnyebb megcsinálni mint elmagyarázni...
Vendég
 


Kedves Sz.KAta,
Meg pedzettem a dolgot, de már is parasztlázadás tört ki...Ugyanis, ha elfelejtettem volna, még én is a tantestület tagja vagyok. De márcsak 3 hétig!!!:)))
Jövő kedden már megyek veled, ha törik, ha szakad. De ha van kedved, utána összefuthatunk ott a belvárosban 1 decoff kávéra.:)


Mennyi a várakozási idő a Praxisba lányok? Úgyértem, hány hét múlva van hely?
Sok puszi,
Rolex
rolex
 
 


Rolex

Én csütörtökön vagy pénteken telefonáltam és mára már lett volna hely.

Kép
manka2
 
 


Sziasztok!

No ma én is beszereztem a Tescoban 2 cd-t (így volt egy ezres), a bébik kedvenc zenéi címmel – Mozart. Betettem, azóta babóca nagyban rugdalódzik, úszkál, … :wink:

Tűzmanó, az Elevit az 1. trimeszterben fontos. Azért nehezen lehet szerintem manapság annyi zöldséget és gyümölcsöt enni, ami beviszi a kellő vitamint. Mert ezek már annyira felturbózott zöldségek… És nem véletlen találták ki a terhesvitamint. Biztos, ami biztos, szerintem az elején fontos beszedni a rendellenességek megelőzése érdekében…
A Jázmin szép név és elég ritka is. :wink: Gratula a kislányhoz! Nagyon jó a kép is! :wink:

Su, azért csak óvatosan azzal a melóval… :wink:

Manka, ezek voltak az én kedvenceim is. :wink: Ha fertőzésre gyanakszol, csináltassatok vizelettenyésztést, mert később bajt okozhat…

Dorka, egyrészt igyál sokat, sétálj naponta legalább 1 órát, És napi kétszer akár álló, akár ülő, akár fekvő helyzetben kb. 5 percen át, próbáld: megszorítod a végbeledet, majd lassan kiengeded. Ez megerősíti és visszaszorítja az aranyeret. Fontos a rendszeresség, de ne vidd túlzásba sem, mert akkor meg izomlázat okoz! Nem vicc! A rostdús étkezés is fontos. Meg mindig csak zuhanyozz, ne túl forró vízzel. Nekem nagyon rég van, régen sokat kínlódtam vele. És amit szintén javaslok, nagywc után popsitörlő, bidé vagy zuhanyzás. Krémet írt a Kata. Nekem az ülőfürdő nem meg, mert allergiás vagyok kamillára, körömvirágra,… Jobbulást, ez annyira sz.r tud lenni, részvétem! :cry:

Mamy, a Kleopátrát is dicséri mindenki, de a Praxisban is van zene a felvétel alatt. És borító is van… Szerintem meg egy kicsit olcsóbb, mert babanetes kóddal 9000 (cd képekkel, dvd + fotók). Asszem a Kleopátrába meg könnyebb bejutni.
Én is esténként ilyen jó szórakozást találok magunknak… :lol:

Kata, a bébimocorgás a világ legfantasztikusabb dolga! :lol:

Siba, Neked akartam még írni, bocsi hogy csak most reagálok. Gratula a jó eredményhez, nagyon örülök hogy minden rendben Veletek! :lol: Sokat gondoltam Rád! :wink: És köszi a nyugtatgatást! Már letelt volna a 4 hét a szuri óta? Vagy hamarabb meg volt az amnio eredményetek? Szép név nagyon az András! :wink:

Szép napot Nektek!
Melba

KépKép
melba
 
 


Tűzmanó:

Elevitben "csak" 60 mg vas van, míg ebben a Ferrograd Folic-ban 105 mg és 2 orvos is napi 2*1-et ajánlott belőle.
De mondom, hogy most már a Hemoglobinom és még egy valami is sajnos a határérték alatti lett. De már akkor is ezt ajánlotta az ex-dokim, amikor még OK volt a vas.

Ja és még arra kell figyelni, hogy tejtermék (joghurt, kefír, tej) evése után legalább 1,5-2 órával szabad csak bevenni, mert különben nem szívódik fel.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


próba

Kép
kriszkrosz
 
 


ez nem nyert :(

sziasztok!
Most csak röviden beköszönök, sok a tennivaló, meg begyulladt a jobbik kezem, nehéz ütögetni a billentyűt. A kertészkedés ártalmai...

Fórumtali városligeti programmal ok!

Örülök, hogy mindenki jól van, ez a mocorgás nagyon klassz, de már függő vagyok, ha nem mocorog, akkor mindig szomorkodom, és próbálom rávenni.

Ma is szép időnk van.

Pusz

Kép
kriszkrosz
 
 


Sziasztok!
Hétvégén Gyulán voltunk, szuper szállásunk volt, de a front és az alacsony vérnyomásom közbeszólt. A Várban lépcsőzés közben rosszul lettem, minden kifehéredett, ezerrel vert a szívem, karjaim zsibbadtak és minden izmom elernyedt. Legszívesebben elájultam volna. 5 perc után elmúlt a roham. Este mesélem a történetet anyunak, erre ő: épp mondani akarta, hogy velelm volt 7 hónapos terhes, amikor ott jártak és büszkén, minden további nélkül megmászta a 144 lépcsőt. Ilyenkor hol vannnak a gének?
A védőnőnek is elmeséltem, kiegészítve, hogy szerintem nincs rendben a vérnyomásom, vagy a pulzusom. Az ő reakciója annyi volt, hogy ennyi idősen nem kell lépcsőzni. :twisted:

A legfontosabb!
Holnap megyünk Praxisba, reméljük, végre kiderül a neme. 1x azt mondta a doki, hogy lány, aztán meg, hogy fiú. Úgy várom már!!!

Rolex, MAnka!
Érdemes bármikor, de minél későbbi felvételesd van, annál jobban kivehetők a vonások. Én 2 hét múlvára kaptam időpontot és reggel 8-kor hívtam őket.

Szkata!
Excel tábla szerintem engem is érdekelne, ha nem titkos, szívesen megnézénm. Én még nem is gondolkodtam azon, mi kell a babának.

Jadey!
Sok bolodgságot! Hogy állsz a szervezéssel? Hol lesz az esküvő?

Tűzmanó!
Édes a kép, mikor is készült?

Melba! Sebaj, jövő hétre eltoltuk.

Melinda!
Marcinak jobbulást.

Kata!
Fotók jók lettek?

Erika
24+2
piciri
 
 


Boroka, Melba:) egyből be is vettem 1 szem Elevitet! Eddig minden nap szedtem a 13. hétig utána csak minden másnap. Én azt hallottam, hogy a folsav az egyetlen amiből többletbevitelt kell produkálni, mert annak hiánya okozhat nyitott gerinc rendellenességet. Persze az más helyzet ha hiányod van valamiből, akkor mindenképp javasolt. Nekem tavaly ősszel volt vashináyom, szédültem is rendesen, aztán két hónapig szedtem Tardyferont és 6,6-ról visszaállt 19-re. Amióta állapotos vagyok azóa nem nézték még sajnos :cry:

Mindenestre nekem egyszer azt mondta egy doki, hogy a baba a maga módján kis pióca, és mindent de mindent elvesz amire neki szüksége van, egyszerüen kivonja a vitaminokat a szervezetedből emiatt nem kell aggódni...persze ha eleve kevés van nekünk is akkor a szülés után mi leszünk kis aszaltszilvák , de ez már más kérdés... :lol:
Vendég
 


Piciri :) a 16. hét 0. napján
Vendég
 


Kriszkrosz! Jobbulást kívánok!
Mikor is lesz a fórumtali?

Piciri! A Védőnők mondanak időnként érdekes dolgokat. Azt csináld ami jól esik, a szervezeted úgyis jelez ha valami nem jó!

Megpróbálom a manóka képét áttenni oldalra, mert az aláírásnál rengeteg helyet foglal...
Vendég
 


próba kép nélkül
Vendég
 


Egy technikai kérdés : Ti hogy oldottátok meg hogy oldalt legyen kép? Nekem bárhogy tömörítem még mindig nagy, max. 6kbyte lehet ...mindegyik kép nagyobb ennél :cry:
Vendég
 


Sziasztok lányok!
Már biztos nem is emlékeztek rám olyan régen írtam. Sajnos a munkahelyemen nincs internet (egészségügy) és a felújítás miatt az itthoni leállt. Bár még a gyerekszoba nincs kész , talán mostmár csak rövidebb kihagyásokkal, de jelentkezem.
Még 2 hét és táppénzen leszek! Csak az a baj, hogy tanulnom kell az államvizsgámra. De utána már csak a babára koncentrálok.

Eltelt egy hónap és sok változás történt velem pl: már remekül rugdos a drága kislányom!

A meghívás még áll egy kerti partyra , ha szeretnétek, de sajnos ugy néz ki, hogy nekem a júni 3 nem jó. Pedig nálunk van sok kerti szék. A föld már nekem is elég kényelmetlen.
De nem baj, majd legközelebb!

Még mindig nem tudjuk hogy kislány vagy kisfiú, mindig összezárja a lábacskáit. Remélem a Praxisban majd kiderül. Szerintetek mikor menjek? Most van a 24. hét. 28-30 közt ideális?

Timi
[/url]
timota
 
 


Sziasztok, Lányok,

ma voltunk védőnőnél, hát jól éreztem, hogy Lili már nem haránt fexik, ugyanis a szívhangjuk egymástól kábé öt centire volt egyvonalban (vízszintesen), a köldököm alatt kicsivel :lol: Ami viszont elborzasztott, hogy a múlt hetihez képest az a rütyök mázsáló két kilóval többet mutatott. :evil: Ez amolyan kézzel állítható ketyere, és én nemigen bízom benne, de azért most leálltam az édességről, ami elvonási tünetekkel jár nálam. Azért igyexem cseles lenni, pl. lefagyasztottam gyümölcsjoghurtot, és úgy ettem, mintha fagyi lenne.

Aranyér:
én is küzdök ilyen panaszokkal, a doki aszonta, szülésig már nem húzódik vissza. Védőnő javasolt krémet, elhagytam a papírt, amire felírtam, másodszor már mást javasolt (az egyiknek négybetűs neve volt, a másik két szó), úgyhogy kértem gyógyszerészem tanácsát. Ő varázsdió krémet ajánlott, ám a tájékoztatóban az van, hogy terheseken a cuccot nem tesztelték. Asszem, az anyatermészetre bízom magam... (Melba, én már nem tudok egy órát járkálni, úgyhogy ezt a terápiát el kell felejtenem :( )

Vas:
én is Ferro-folgammát kaptam, de még nem szedem. Viszont vmelyikőtök írta, hogy a bébi elveszi, ami kell, úgyhogy nem érdemes ezen aggódni. Ez így igaz, csakhogy ami már nincs, abból a baba sem tud elvenni. Ezért kell a pótlás.

Mamy,
én is úgy vennék CD-ket a bébiknek... Mondtam is a férjemnek, hozzon Pestről. Tegnap gitározott nekik, volt is mocorgás :D

Melba,
a Tesco-t én is megpróbálom majd, kösz a tippet :D

Suezika,
kitartás a melóhoz, már nincs sok hátra...

Tűzmanó,
nálunk is két kutya van, de fordított a helyzet: én őket hívom babáknak, nem a bébiket kutyiknak :lol:

Kriszkrosz,
jobbulást, és pihentesd a kezedet! Nem fáraszt a kertészkedés?
Hozzánk tegnap jött a kertész, szűk két óra alatt lekaszálta az összes gyomot (már hasig ért), az előkertben és a ház előtt gyomirtózott is, valamint az összes gyümölcsfánkat lepermetezte. Nekem ez egy hetes meló lett volna (persze nem terhesen). Viszont legalább kéthavi fizetésember kerülnének azok a szerszámok, amelyek ezt a gyors munkát lehetővé tették neki. Ilyen permetezőt én még nem is láttam - mint egy motoros zuhany, fűnyíró hanggal. Már úgy várom, hogy elültethessem a muskátlikat - tulajdonképp már csak a párkányokat kell megvenni, és ki is rakhatom őket az ablakba...

Piciri,
neked nem mér minden alkalommal vérnyomást a védőnő? Én félek a toxémiától (anyukámnak volt, és öröklődhet), így hetente járok vérnyomásmérésre és vizeletvizsgálatra. Sajnállak a rossz élményért... Lépcsőzni egyébként én sem tudok - elfogy közben a levegőm. Képek: elvileg vasárnap az ígértem, hogy megcsinálja a férjem, de nem jutott hozzá. Tegnap este végre ráért volna egy kicsit, de akkor meg én felejtettem el szóba hozni :oops: De mivel már télleg leég arcomról a bőr, most már nem fogom elfelejteni....

Asszem, most szundikálok egyet itt a hűs szobában.

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Tűzmanó,
a kép minőségéből ha visszaveszel (photoshopon akkor lehet módosíteni a minőséget, mikor elmented webre), hogy Paintben lehet-e, azt nemtom), akkor kisebb lesz.

Timi,
örülök, hogy jól vagytok :D

Csengo,
már kérdezni akartam: meteorológus vagy?

Kép
Ákata
 
 


Ákata :)
Kép: kösziiii az infot - továbbítom a párom mert ez sajnos már meghaladja a képességeimet :shock:

Aranyér: nálam van hogy előjön, akkor egy párnak nagyon rossz, utána vhogy mindig rendbejön magától. Én Reparont használtam azt terheseknek is lehet. Egyél sok zöldséget az laztja egy kicsit odalenn a dolgokat :lol:

Ez a gyümölcsjoghurt fagyi nagyon jó ötlet, most nagyon megkívántam szerintem este be is dobok a fagyiba párat!!!

Kertészkedés: jó ötlet volt vkit hívni én a nagytakarítással voltam így...kb. 1 hétig egyfolytában sikálhattam volna a lakást ha én csinálom, de inkább hívtam egy takarító brigádot és 6 óra alatt hárman mindent megcsináltak....
Vendég
 


Ákata :)
Kép: kösziiii az infot - továbbítom a párom mert ez sajnos már meghaladja a képességeimet :shock:

Aranyér: nálam van hogy előjön, akkor egy pár nap nagyon rossz, utána vhogy mindig rendbejön magától. Én Reparont használtam azt terheseknek is lehet. Egyél sok zöldséget az laztja egy kicsit odalenn a dolgokat :lol:

Ez a gyümölcsjoghurt fagyi nagyon jó ötlet, most nagyon megkívántam szerintem este be is dobok a fagyiba párat!!!

Kertészkedés: jó ötlet volt vkit hívni én a nagytakarítással voltam így...kb. 1 hétig egyfolytában sikálhattam volna a lakást ha én csinálom, de inkább hívtam egy takarító brigádot és 6 óra alatt hárman mindent megcsináltak....
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi!
Drukkolok, hogy mindkettőnknél, sőt az egész csapatnál minél később kezdődjön a vizesedés. Érdekes nekem Marcinál a kezem vizesedett inkább, a lábam nem volt túl vészes.
A nyári időelőrejelzés tetszik, viszont az augusztusi hőség egy kissé elkeserít.

Melba!
Babamocorgás :D Marci mellett nekem nagyon leredukálódik a "mocorgásfigyelő" időm, de a pihenési időszakokban én is próbálok minél többet Ketteskére koncentrálni :D
Köszönöm a nyugtatást a hosszú várakozási idővel kapcsolatban. Már én is túltettem magamat rajta, pláne hogy most Marci tünetmentes :D

Sz_Kata!
Derékmasszírozással nem tesztek semmi rosszat :D Mi úgy csináljuk, hogy az oldalamra fekszem és Gáborom masszírozza a keresztcsontomat (nekem az szokott fájni), már pár perc után javulást érzek :D Vigyázz a tetőteres pakolással, biztos hogy az nem tesz jót. Nálam is a hétvégi nagyobb takarítások után lesz rosszabb.

Manka!
Szerintem mindenképp kezdj el valami vaspótlást, mert én Marcinál az utolsó vérvételnél (36. hét) már vashiányos voltam, pedig a félidőtől szedtem a vasat. A Pöttömök ilyenkor jól leamortizálnak minket :roll:

Kata!
Marcival végül Törökbálintra megyünk június 13-án, a Madarász utcai időpontot visszamondom.
Persze hogy találkozunk még a szülésig!!!
Annyira klassz, hogy ennyire érzed merre is helyezkednek el a Leányzók :D Ügyes ez a joghurtfagyis ötlet :D

Tűzmanó!
Gratulálok a Kislányotokhoz :D Annyira helyes a képen, olyan mintha copfja lenne :lol:
Sajnos az Elevit vasnál tuti nem elég. Sajnos nincs már meg a Maltoferes papírom, de legközelebbi doboznál megnézem mennyi vasat tartalmaz. Mankának már írtam, hogy én még a Maltofer mellett is vashiányos lettem az első terhességem vége felé (Marci mondjuk 4 kiló feletti súllyal született). A Babaneten a Rendelő részben is írja a doki, hogy a hazai viszonyok mellett sajnos a táplálékkal bevitt vas nem elegendő a terhesség alatt.
A vashiányt a teljes vérkép során nézik. A hemoglobin, vörösvérsejt alacsony szint mutat vashiányt.

Rolex!
Szerintem 20-22. hét környékén is érdemes 4D-t csinálni :D A Tündérkéket bármikor jó látni :D A várakozási idő 2-3 hét általában, de bármikor lehet üresedés, amikor esetleg be tudnak írni.

Mamy!
Praxisban is adnak saját borítót, a videókazihoz és a CD-hez biztosan, de gondolom a DVD-hez is :D
Távirányító mocorogtatás :lol:

Dorka!
Légzésfigyelőügyben sajnos a jobbak közül ez tűnt még elviselhető árúnak még számunkra is. A Madarász utcai Kórházas Baby Sense 50eFt körül mozgott már 2 éve is :roll: Esetleg nézz utána, hogy a bérlés mennyibe került, az lehet, hogy megérné. A babócák 1 éves koráig ajánlatos használni a figyelőt.
www.babycontrol.hu
Aranyérrel kapcsolatban nem tudok segítséget adni. Sajnálom és jobbulást Neked!

Suezika!
Jó hallani Rólatok :D Sajnálom, hogy sok a munka, de már tényleg visszafelé számolsz. Vigyázz Magatokra!
A www.lilypie.com oldalon tudsz ilyen "vonalzót" kreálni :D

Kriszkrosz!
Jobbulást a kezednek!
A Babócának is pihennie kell, ne tessék szomorkodni :D

Erika!
Lépcsőzés :( A front miatt én is nagyon szédelegtem a hétvégén, ez normális, hisz a front egyébként is megzavarhatja az embert, pláne pocakosan.
Mennyit dekkoltál a védőnőcinél?
Drukkolok a holnap Praxisra, hogy a Babóca megmutassa, hogy ki is Ő! :D
Köszönöm, Marci már jól van! Kop-kop!!! És remélem így is marad, mondjuk örökre :D

Timota!
Gratulálok a babamocorgáshoz! :D
Az biztos, hogy nem unatkozol (meló, államvizsga stb.), de várunk majd!
Most kisleányzó lesz vagy sem? Mert az írtad, hogy rugdos a kislányod, de a levél végén meg, hogy nem tudjátok kislány-e vagy kisfiú. :shock:

Zenehallgatás: én Eros Ramazottit és Kenny G-t hallgattam gyakran Marcival és amikor egész pici volt és bekapcsoltam őket, láthatóan tetszett Neki :D Sajna Ketteskével zenehallgatásig még nem jutottam, de ami késik nem múlik...

Már megint jó hosszúra sikeredett a levelem.
Én jól vagyok, most mindjárt vízszintesbe dobom magamat és "beszélgetek" egyet Ketteskével :D

Mindenkinek szép napot és vigyázzatok ebben a nagy melegben!

Puszi: Melinda (27+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Kép
Kép

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Én általában csak olvasok, de most a vaspótlás témához lenne ötletem. Nekem nagyon alacsony volt a hemoglobinom (107), és Maltofer Fol-t írtak fel, de emellett még ajánlotta a védőnőm a NŐVÉR cékla tablettát (reggel-este 2-2 szem), ami szerves vas hozzáadásával készült. Nagyon jó, csak annyi a gond vele, hogy egy kicsit nehéz lenyelni, mert nincs rajta semmilyen "csúszós" bevonat...

Jubi (25+5)
juborka
 
 


Sziasztok!

Megint csak roviden, mert nagyfiu ma nagyon eleven...

Egy tipp. Ha van olyan valami ami nem biztos, hogy kell, azert amig tudtok mozogni nezzetek meg azt is a boltban. En a mellszivo, merleg, cumis keszlet, pelenkazo stb dolgokrol csinaltam egy listat, hogy hol vennem meg ha megis kell. Ez azert fontos mert a ferjek szegenyek enelkul olyan hujeseget kepesek hazahozni.....Ugyhogy ha rohanni kell nehogy szegeny ott alljon 4 fele mellszivo kozott es lanyos zavaraban egy gagyit hozzon.......

Aranyer nekem is megvan . Elsonel is volt es csak a szules utan mult el....
Nekem a combforgom faj annyira, hogy nem tudok setalni sem. Pedig muszaj lenne a napi fel ora seta. Szomoru is vagyok mert most megugrott a sulyom is es egyre balnabbnak erzem magam.

Akata, igen! A varandosok klubjaban elmondtuk a foglalkozast is...Erdemes eljonni. Persze nem biztos hogy megyek, de azert igyekszem.

TAlit sajnalom, de miattam ne rakjatok el. Majd csinalunk minitalit.

csengo 27+5
Vendég
 


Melinda,
köszi a tippet a légzésfigyelőhöz - ikrek esetében még kedvezményt is adnak :lol:

Csengo,
kár, hogy nem tudsz jönni :( :( Meteorológia :D
A listával mondasz valamit... Csak az a baj, ha már elmegyünk megnézni, meg is veszem... pedig én a babák születéséig semmit nem szeretnék venni. De majd addig kitalálom, hogy lesz a legjobb mindnyájunknak.

Kép
Ákata
 
 


Ja meg valami. Jo tudni, ha van egeszsegpenztaratok (a legtobb munkahelyen igen), akkor el tudod szamoltatni a legzesfigyelot, a csecsemomerleget meg egy csomo mindent amit gyogyszertarban lehet kapni.

csengo
Vendég
 


Ezt nem értem. Hogy tudom elszámoltatni? Ki fizeti ki nekem?
Aranyér ellen egyébként mit csinálsz?
Combforgó: jaj...

Kép
Ákata
 
 


Lányok,
kezdem úgy érzeni magam, mint az első terhességi harmadban - folyamatosan álmos vagyok. Nemtom, az idő teszi-e, vagy ilyenkor ismét előjön az álomkór :?: Ti hogy vagytok ezzel?

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok,
bocs, hogy belekotty, szoktalak Benneteket olvasni és van itt egy pár ismerős is :D

Légzésfigyelőt lehet venni és kölcsönözni itt is: Tiva-med -ráadásul ők tanfolyamot is tartanak.
jamina
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?