Új privát üzeneted érkezett!

Vágjál be egy tábla csokit, Kriszti! :D Egy szar napon csak az segíthet.
pedina
 
 


Mondjuk nekem most sem ment egyszerűen a bejelntkezés.
Edina, a császár után meddig kellett még ott lenni a szülőszobán? Ott lehetett veled Sanyi még akkor is?
Lassacskán kezdem nézegetni,hogy miket kell majd magammal vinnem a kórházba,és mi az ami még nincs meg. Kell valaminek kéznél lenni a szülőszobán, amit esetleg érdemes külön csomagolni,hogy ne kelljen keresgetni?
A héten a tanácsadáson mesélte egy csajszi,hogy már a harmadik gyerekét fogja császárral szülni,és egy "kedves" rokon beszólt neki,hogy három gyereke lesz,és még egyszer sem szült!! :evil: Nagyon aranyos ,nem? Nekem ilyen eszembe sem jutna, lényeg,hogy mindenki jól legyen,nem az,hogy hogy született.Mellesleg az elsővel vajúdott majdnem 13 órát ő is,utána döntöttek a műtét mellett.
Ha esetleg nekem is császárral kell majd szűlnöm,remélem nem lesz senki a családban,aki ezt majd kevésbé "értékeli",mint a természetes szülést. :(
editmaci
 
 


Sajnos már én is hallottam NŐTŐl olyan vélekedést, hogy aki császárral szül, az nem szült, hanem született egy gyereke. Biztos frappánsnak gondolta. Aki rosszul értelmezett "kényelemből" dönt a császár mellett, arra én is furcsán nézek, de ugye császárról általában megindult szülés esetén döntenek, ha komplikáció adódik, vagy ha gázos lenne a szülés már előre láthatóan. Próbálja ki...
A császárt nem a szülőszobán csinálják, felvisznek egy műtőbe. Ott Sanyi velem volt. Utána a gyerekágyas szintre mész, az őrzőbe 24 órára. Oda is lehet jönni látogatni - persze mértékkel, de ott már nem lehet bent a papa, mint ahogy a sima kórterembe meg egyáltalán nem jöhet be senki.
A szülőszobára minden cuccodat be kell vinni, onnan viszik majd fel neked szülés után. Én egy kis szatyorba kitettem a tusfürdőt, papucsot, szőlőcukrot, vizet, törölközőt, telefont, és konkrétan be csak azt vittem. Amúgy telefon arra volt jó, amíg Sanyit nem engedték be, tudtam vele kommunikálni. Utána kikapcsoltam. Két fájás közben nem akartam senkivel jópofizni. :D
pedina
 
 

 
 

Imi teljesen ki volt akadva attól,hogy a kórterembe nem lehet látogatni.Azt hitte,hogy ő majd ott fog velünk ülni egész nap. :D Biztos az a néhány nap lesz neki a legrosszabb,amíg nem lehet a gyerekével majd állandóan!
Az őrzőben is már veled volt Lili egész nap,vagy oda nem vitték be?

Azt hiszem a még hátralévő hetekben neki kezdek a Háború és békének,mert egyre rosszabbul alszom.Gondolom a meleg is rásegít,na meg az,hogy egyre gyakrabban kell wc-re járnom. :(
A múlt héten elmentünk moziba,de azt hiszem amíg terhes vagyok többet már nem megyek.Alíg kezdődött el a film,pocaklakó olyan rugásokat mért a hólyagomra,hogy azt hittem összepisilem magam! :oops: Mire meg vége lett a filmnek és hazaértünk még a lábam is jól bedagadt.Egyébként a film jó volt( Da Vinci-kód),de nem nagyon tudtam már 100 %-ban rákoncentrálni.
Mostanában olyan fóbiáim vannak,mint a terhesség elején,hogy éjszaka félek,hogy megnyomom a picurt. Utoljára akkor aggódtam emiatt,amikor kb.1 cm-es volt, most meg hogy már ilyen nagy megint aggaszt.De lehet,hogy azért,mert este egyre nehezebben találom meg azt a pózt amelyik kényelmes,és néha magam sem tudnám eldöntenni,hogy lenne jobb. :cry:
editmaci
 
 


Az őrzőben elvileg szerintem lenne lehetőség arra, hogy veled legyen a babóca, mert van nekik ágy a nagyágyak mellett, de nővérkék lustaságábóladódóan csak pár órát vannak benn. Gondolom nehezükre esik kihozni enni, bevinni tisztába tenni stb, stb. mert felkelni ugye nem lehet. Volt egy szobatársam, aki amúgy a Megyeiben nővér, és megnyomta a csengőt. Bejött a nővér vagy fél óra múlva, hogy mi van?! Mondta a csaj, hogy szóljon már a csecsemősöknek, hogy hozzák be a gyereket, zoptatni szeretne. Mire nővérke úgy leb*szta, mint a pengősmalacot, hogy mit képzel, majd még ő fog szaladgálni, van neki elég dolga. Most nincs ideje. Kb. 3 óra múlva méltóztatott szólni, akkor hozták be a babát. :cry: Egyébként egyet tudok nektek javasolni: ha eldöntöttétek, hogy mit szeretnétek, ragaszkodjatok az elképzeléseitekhez, és ne törődjetek azzal, hogy eseteg a személyzetnek valami nem tetszik. Meg vagyok győződve, hogy Lili azért kezdett olyan nehezen szopni, mert későn hozták be. És az csak duma, hogy engem kíméltek a császár miatt. Amikor átvittek kórterembe, már senkit nem érdekelt, hogy császáros vagyok, hogy fel bírom-e venni a gyereket az ágyából, vagy oda bírok-e vele menni a pelenkázóig... Addig meg még fekve sem adták oda, hogy kíméljenek...Lóf*szt.
Ez az alvás, Edit, már nem fog változni. Póbálj meg napközben is pihenni. Az első hetekben a babát úgysem érdekli, hogy nappal van, vagy éjszaka. Így legalább hozzászoksz egy kicsit.
A mozival én is úgy jártam, mint te. Pisilnem kellett folyton meg bedagadt a lábam. :roll:
Dehogy nyomod meg! Úgyis belédrúg, ha nem kényelmes neki. Nálam az utolsó időkben a hanyattfekvés jött be- tudom, van akinél ez kifejezetten rosszullétet vált ki, meg oldalt, és a lábam között volt behajtogatva egy paplan. De én amúgy is párnák között aludtam a végén: lábam között, hasam alatt, hátam mögött :D
pedina
 
 


Igen én is olyan vagyok mint egy porcelánbaba,körberakom magam párnákkal! :D
Akkor az ilyen kórházi napok után gondolom egy megváltás,hogy haza lehet jönni.Ilyen áron inkább a saját magam szerencsétlenségén tanulom meg a dolgokat,mert ezek szerint a nővérekre nem nagyon lehet számítani. :x Pedig amit adtak tájékoztatót az osztályról abban olyan szépen le van írva,hogy mindenkire minden időben mennyire lehet számítani,hogy az ember szívét elönti a melegség. :lol: Azért mint kórházi dolgozó gondoltam,hogy ez némi túlzás,de az alapján,ahogy amit írtál inkább egy nagy félrevezetés az egész,és egy nagy csalódás a vége. :cry:
editmaci
 
 


Sziasztok,
Edit, Orsi, Kittina! Ti talán tudtok segíteni? Hogy a tökbe számolják a táppénzt? A hivatalos szöveget ismerem. 70%. De minek? A nettó fizu 70%-a? Másik, hogy a gyed alapját az előző évi fizetés határozza meg. Ha mondjuk valaki, mint ti, jóformán betegállományban vannak végig, akkor ennyivel csökken a gyed? Mert akkor a táppénz szerinti jövedelmet számolják, nem? Segítsetek...
Készülődöm. :D
vbea
 
 


Csajok! Lili megfordult! És ez már nem véletlen, bármikor megcsinálja! :D :mrgreen: :lol: Fel is vettük.
Edit! Nem elriasztani akarlak, hanem inkább elmondom, hogy mire számíts, és max. kellemes meglepetés ér. :lol: Bár mondom, mi nagyon háborogtunk mindig, úgyhogy a végén már maguktól is bejöttek néha a csecsemősök. Meg tényleg csak annyit tudok tanácsolni - a saját tapasztalataimból kiindulva - , hogy a szoptatásnak olvass utána, mármint a technikának :oops: . Nekem azzal sok gondom volt. És a csecsemősök csak annyit tettek, hogy belehajtogatták a mellbibómat a gyerek szájába, holott - így utólag már kiokosodva rájöttem-, hogy rosszul tartottam. :cry: Most már röptében is bekapja, de akkor még olyan picike és ügyetlen volt. :)
De voltak persze nagyon hatékonyan működö baba-mama párosok is, akik rögtön ráéreztek a technikára. De én sok könnyet és idegességet megspóroltam volna magamnak, ha előtte utánanézek, és nem veszem természetesnek, hogy minden gyerek tud szopni. :roll:
Ma 30 fok lesz..... 8)
pedina
 
 


Nagyon ügyi! :D Jó aktív baba!Szerintem ha így halad nemsokára futhattok majd utána. :mrgreen:
Egyszer már megadtad egy oldal címét,ahol bőven van írva a szoptatásról,én azt akkor ki is nyomtattam,most azt hiszem már aktuális lesz elővenni és tanulmányozni. Kár,hogy nem lehet venni valahol "próbababát" amin szülés előtt lehet gyakorolni ilyeneket! :lol:
Van még tejed rendesen? Én hétvégén kérdeztem anyut,hogy minket meddig szoptatott,hát nem valami sokáig, 3-4 hónapig engem is meg a tesómat is.Állítólag ez is örökletes. :cry: Hátha nekem sikerül egy kicsit tovább! igaz akkor még csak akkor kaptunk tejcsit ha pontban letelt a három óra,egy perccel sem hamarabb! :roll:

A mai napot valahogy túl kell élni,mert holnapra már hűvösebbet mondanak.Bár szerintem ez az ingadozás sem jobb sokkal! :(
editmaci
 
 


Na hallo!

Ma csúcsot döntöttem: 35 perc az NST-n, persze lépcsőzés is volt. Ez a gyerek direkt szórakozik velem. Ettem csokit, ittam jó hideg ásványvizet, mert az otthon be szokott jönni. Hát csakazértsem moccant volna egyet sem. A lépcsőzés után meg úgy kidöglöttem, hogy azt hittem elájulok. Persze akkor már felébredt a kis uraság. Aztán még voltam terhesgondozáson is. Vért is vettek. Csajok... :? Azt mondta a körzeti doki, hogy jövő héten menjek, de ha megszülnék szóljak 24 órán belül... :wink: A jóslófájások mostanában nem jönnek, viszont vizesedek, mint állat. Egyébként most teljesen friss vagyok, egyáltalán nem fáradtam el, pedig mentem egy csomót. Még a Brendonban is vettem plédet, meg eldobhatós bugyeszt. :D :lol:

Kriszti
anittik
 
 


Eni, sajna a táppénzt nem tudom biztosra, de valahogy az egy éves bruttó bért osztják fel annyi napra, amennyit dolgolztál, veszik a 70 %-át és megszorozzák 30-cal. Talán... De lehet, hogy ennél sokkal komplikáltabb... :))))))))))))))
anittik
 
 


Juj, Edit, ezt gyorsan felejtsd el, ne beszéld be magadnak, hogy nem fogsz tudni szoptatni. Az én anyum engem 4 hónapig szoptatott, de úgy, hogy kellett tápszeres pótlás kezdettől, a tesómmal pedig egyáltalán nem volt teje. Én kizárólag szoptatok, és még mindig tudok eltenni tejet, pedig direkt nem fejek sűrűn, mert már nem tudom hová tenni :shock: .Csak este fejek, hogy reggelre nem gyulladjon be a mellem a sok tejtől.
Kriszti, úgy izgulok miattad. Komolyan. :roll: Zsombi amilyen kis ficánka volt az elején, most úgy lassult le. Biztos már kevés a helye. Vagy: nekem azt mondták, hogy szülés előtt pár nappal lelassulnak a babák. Meg amúgy is: Lili is csak este volt aktív. Szerencsére mióta kijött, azóta ezt nem gyakorolja. :D
Fú, az az eldobható bugyi ollyan zexi.... :oops: 8) :lol: Csajok, azt elfelejtettem mondani, hogy a gyerekágyon simán van 30 fok. A babák miatt. Szerintem szóljatok előre, hogy kartonszámra vigyék a látogatók a hűtött ásványvizet. Én napi 4,5 litert simán megittam...Meg úgyis kell a szoptatás miatt a sok víz...
pedina
 
 


Nézzétek pihent agyú anyuka mivel szórakozik:
Kép [/img]
pedina
 
 


Köszönöm a segítséget. Kittina, még nem értem, de nehogy belebonyolódj. Közben rájöttem, hogy nem a számok döntenek, hanem a helyzet alakítja a dolgokat. Aztán majd meglátjuk... Valahol olvastam, hogy a családtervezés a TB-szakértőnél kezdődik. Jó, mi?

Edit, tényleg. A tej elindulása (belövellés???, Edi tudja) nagyban pszichés alapokon nyugszik. Legyél nyugodt mami, és akkor a baba ezt érezni fogja. Szerintem is olvasgass. A múltkor láttam egy A szoptatás c könyvet. Hátha érdemes megnézni. Persze a túl sok szakirodalom sem használ, de azért...

Lilit megzabálom!!! Annyira cukifalat.
vbea
 
 


Na,hogy viseltétek a tegnapi nagy meleget? :oops: Én nagyon szenvedtem,Imivel még a ventillátort is hazahozatam a telekről! :D
Éjszaka olyan jól aludtam,hogy még én is meglepődtem magamon, nyolc után ébredtem.Ez az átlag 5 órai ébredéseimhez képest nagyon jó! :lol:
Lili nem volt nagyon nyűgös a meleg miatt?
editmaci
 
 


Sziasztok!

Zsombibi kész kérdőjel nekem. Ma, hogy nyugi volt, és otthon voltunk egész délelőtt, nem kellett vizsgálatra, ide-oda mászkálni, na mit csinált??? Egész délelőtt fickándozott, mint egy kis ebihal! Értitek ti ezt??? :shock: :shock: :shock:

Eni! Ami tuti, hogy a gyedet maximálják valami 83000 Ft körül. A többit kérdezd meg a TB-s ügyintézőtöktől :lol:
anittik
 
 


Köszi Kittina. Közben kis segítséggel megtudtam, hogy a gyed alapja az előző évi 180 bérezett nap átlagkeresete. Ebbe a táppénz nem számít bele, mivel nem számít bérezett napnak.
De bocsi, nem akartalak ezzel untatni benneteket. :roll:
Kittina, te nemsokára megszülsz. Izgi, és nagyon nagyon drukkolok. Hát Edit, neked is. Hány hetes is vagy? Hihetetlen, most mentünk férjhez. Sokszor eszembe jut. Képzeljétek, bátyáméknak ugyanott, ugyanúgy (ahogy nekem és férjemnek) június 10-én lesz az esküvő. Már nagyon várom azt a napot. Hihetetlenül izgi :shock: :lol:
vbea
 
 


Eni!Ezt a gyedet én sem tudtam,hogy működik,jó hogy utána néztél. :lol: Én most már betöltöttem a 31.hetet.Nagyon izgulok már,de mostmár Imin is látom, hogy egyre izgatottabb a szülés miatt. Eddig is sokat segített,és amit tudott megcsinált helyettem,de mostmár szinte semmit nem enged csinálni! :D Néha jó,de néha nem érzem annyira fáradtnak magam,hogy ne bírnék ezt azt megcsinálni,amit ő átvállal helyettem!Valamelyik nap nézegett a listát,hogy mit kell majd a kórházba vinni,és olyan aranyos volt,mert mondta,hogy írjak össze neki is egy listát,hogy tudja mik azok a dolgok amiket feltétlenül vinni kell! Persze neki első helyen a fényképezőgép van, dehát mégis csak pasiból van! :mrgreen:
Nálunk ugyanúgy lesz mint nálatok,csak nekünk Imi húga megy férjhez,és nekik szinte minden ugyanúgy,ugyanott lesz mint nekünk.mondjuk nem tudom,hogy mi mennyit fogunk ebből látni,de azért jó lesz egy kicsit nosztalgiázni!Néha olyan jó lenne egy kicsit visszapörgetni az idő kerekét,és újra átélni a napot! :lol:
Na,de most készülünk az új élményekre! :D
editmaci
 
 


Hú, csajok, én nem csinálnám mégegyszer a lagzit. Akkor és ott jó volt, de a megelőző 1 hónapot, és az utána következő hetet nem élném újra :shock: . Kriszti, Zsombi biztos szemérmes. Lili is utálta, ha vizsgálták, el is fordult UH-n is mindig.
Sanyinál is volt fényképezőgép, de elfelejtette elővenni. Ezért van nekünk egynapos képünk csak Liliről. Ill. még nem is volt egészen egynapos. Tényleg élvezzetek ki minden percet a babával, mert nekem már nosztalgiám támadt a tegnap 12 hetes gyerekem mellett az újszülött Lilivel kapcsolatban. Hogy mennyire picike volt. :lol:
Amúgy egy világszám. Most épp alszik, szanaszét dobált kézzel és lábbal a nagyágy közepén. Akartunk menni sétálni, de enni kért, és elaludt közben. :mrgreen:
Itt volt a védőnéni, nagyon elégedett Lilivel, hogy milyen szép, és ügyes. Jövő héten nem kell mennünk szurira, csak következő héten :D . A meleget nem bírja. MOst már nem is a hordozóval teszem a babakocsiba, mert nagyon melegíti, csak simán befektetetm.
Anyutól kapott egy cipőt 8) Úgyhogy a nyúlcipője mellé van egy sárga, szalagos vászoncipője is.Oltári menő. Majd lefotózom. :wink:
pedina
 
 


Mondjuk a lagzi előtti napok nekem sem hiányoznak,csak úgy az a nap,na meg utána nászút! :mrgreen:
Nekem ma volt az első éjszakám,hogy arra ébredtem fel,hogy erősen rugdosott pocaklakóm.Eddig mindíg akkor rugott oldalba amikor lefeküdtem,nagy nehezen elhelyezkedtem.Úgylátszik unatkozott az éjszaka! :D
Edina,szerinted ezekben a nagy melegekben az újszülöttekre kell adni ilyeneket pl,hogy kocsikabát?Mondjuk mikor hozzuk haza pár naposan? Mert fel van sorolva,mint alapöltözet,de mondjuk egy hosszú újjú body vagy kising a tipegővel nem elég? Fogalmam sincs,mennyire kell egy újszülöttet beöltöztetni! :cry:
editmaci
 
 


Főnök ma már nem jön vissza, úgy döntöttem, hogy lazázok kicsit :lol: Edit, én, mint hatalmas tapasztalatokkal rendelkező leendő anyuka :oops: annyit tudok, hogy a piciknek általában egy réteggel kell több, mint nekünk. Tehát, ha te rövidujjú pólóban jössz haza a kórházból, akkor a babának elegendő egy ugyanolyan vékony hosszúujjú valami. Szerintem. :roll:
Igen, én is azon gondolkoztam, hogy Lili nagy. Nagyon kevés ideig tart az a "picibaba" kor, engem is ledöbbent. István azt mondta Lilire a minap, hogy "te jó ég! hát már rendes kisbaba!". Én meg: "mit gondoltál, meddig marad újszülött?" :D
Az esküvő nekem sem hiányzik, de az akkor átélt érzések nagyon. De van egy olyan érzésem, hogy a recycling volta miatt ugyanazt fogom érezni... Nagyon várom már.
Edit, még annyit, hogy szülés előtt 4 héttel, de legkésőbb szülés napjától tgyáson vagy, az a plafon nélküli 70%, szerintem ua, mint a táppénz. Ez 168 napig tart, és utána kell a gyedet igényelni. Te már 2007-ben igényled a gyedet, tehát a 2006-os jövedelmed nézik. Már teljesen belehülyülök ezekbe a részletekbe. Csak ilyen lakáshitel 25 évre stb miatt okos akarok lenni, mert rossz lenne, ha a bénázásom miatt buknék 5-10 ezreket havonta. Már megint elővettem az hiperuncsi témáimat.
Edit, nem tudsz ellőni egy pocakos képet? :wink:
vbea
 
 


Küldtem neked egy képet ,kb.egy hete készült.Élőben nem tünök ilyen bálnának,dehát ez van! :lol:
Igen ezekben a pénzügyi dolgokban nagyon el lehet veszni,és olyan sokat lehet hallani,hogy átverik a laikus embereket! :x Érdemes tényleg utána járni a dolgoknak,és több bankkal készíttetni költségvetést. Mi is amikor vettük fel a hitelt a lakáshoz,szinte minden banknál kiszámoltattuk,hogy mennyit,meddig kellene fizetni.honnan is tudná az ember az elsőről,hogy az a jó,nem? :)
editmaci
 
 


Edit! Én is kérek pocis képet. :lol:
Eni! A szoc.polról nehogy elfelejtkezzetek!
És igen, én is csak Lili születése óta vagyok tgyás-on, állítólag így jobban járok, mintha szülés előtt is kivettem volna. Akkor meg is értettem, hogy miért, de most már nem emlékszem. :oops:
Eni, jól tudja :wink: , egy réteggel kell több a babára, mint rád. Alapesetben. De! A poiban ugye 36 fok van, a csecsemőosztályon minimum 30, úgyhogy ehhez kell viszonyítani. De szerintem egy sima body-tipegő elég lesz, úgyis melegíti az ülés is. Nekem a csecsemős még egy pelsut is a fejére akart borítani, de nem engedtem. :x Holnap Lili először marad apával. :lol: Fodrászhoz megyek... :roll:
Édesek a pasik. De amikor István látta Lilit, már akkor se éppen ráncos újszülött volt... :lol:
pedina
 
 


Mi az a tgyás? Én még ezt így soha nem halottam? Ez az ami régen gyes néven futott? Nekem nem mondtak semmit,hogy mit mikor érdemes kivenni,szülés előtt vagy után! Bár a mi kórházunk nagy ívben tojik rá,hogy nekm mi a kedvezőbb. :cry:
Akkor a holnapi nap élmény lesz apának és lányának is! Nálatok egyébként Sanyi mennyire veszi ki a részét a gyerek ellátásából( pelnkázás,fürdetés,stb)? Imi nagyon készül mindenre, kiváncsi meddig tart az elhatározása.Mesélte,hogy van olyan munkatársa,aki azt sem tudja,hogy alszik a gyereke,mert este lefekszik,reggel megy munkába,napközben pedig hagyja az anyukát "kibontakozni"! :cry:
Szegény csaj sajnálom, hogy a férje ennyire elzárkózik ezektől a dolgoktól!
editmaci
 
 


Tgyás= terhességi gyermekágyi segély. A szülési szabadság idejére jár (max. 6 hónap). Jobb, mint a GYED, mert valami járulékot nem vonnak belőle. Nekem azt javasolták, hogy szülésig legyek táppénzen, ne kezdjem meg egy hónappal előtte a tgyást, mert így egy hónappal tovább kapok ugye több lóvét.
Javaslatom: ha megszületik a babátok, Imi a TAJ-kártyájával (a babáéval), születési anyakönyvi kivonatával, a te OEP-igazolásoddal és a terhesgondozási igazolással vonuljon be a MÁK-ba ahhoz az Irénkéhez, aki a ti osztályotok ügyeit intézi, és vele intézze el a dolgokat. Nekem a munkaügyes elbénázta.
Sanyi kénytelen kivenni a részét, nem hagyom neki, hogy nézelődő apuka legyen. Minél inkább belefolyik kezdetektől, annál jobban jelen lesz az életében a későbbiekben is. :lol: A trogyis pelenkáknak ellenállt kezdetben, de most már azt is ügyesen kezeli. :lol: Hát meg apa és lánya szerelem az első látásra.
Edit! Tényleg óriási lányod lesz! A 29. héten Lili 1270 gr volt. Állítólag az utolsó 10 héten majdnem megháromszorozzák a súlyukat! :shock:Lili 3400 gr-mal született, tehát nálunk bejött. Nem is csodálom, hogy nehéznek érzed a pocakodat. :(
Tegnap mértem. Megvan a 6 kiló! :P Dolgozott rajta keményen. :lol:
A lényeg az új virágos csat. :oops: Kép
pedina
 
 


Edit,
Helyesek vagytok a pocakkal, komolyan! Várom már, hogy én is "ekkora" legyek
Most táppénzen vagy, elvileg a fizud 70%-t kapod. Nettónak v bruttónak? Azt nem tudom, de Te biztos :) Nos, a tgyás az a terhességi-gyermekágyi segély, amely 168 napon keresztül JÁR neked, és a munkáltatónak úgy kell kiadnia, hogy lehetőleg 4 hét a szülés elé essen. De ahogy Edi mondta, jobban jársz, ha a szülés kezdetétől vagy tgyáson. Ez a gyakorlatban a plafon nélküli 70%-ot jelenti, azért írtam tegnap azt, hogy kb ua, mint a táppénz összege. Közben kapsz még egy egyszeri anyaságit is, de ezt külön kell igényelni. Tgyás után a gyermek kétéves koráig jár a gyed, ami szintén fizu 70%-a, de van plafon (ez a 83 ezer Ft, bruttó, asszem). Majd jön a fasza gyes, a gyermek 3 éves koráig, kemény 20 ezerrel (?). Ezeknek mindenképpen kérdezz utána a munkahelyeden. Ha ún társadalombiztosítási kifizetőhelynek minősül, akkor hivatalból elintézik, de nyilván neked kell KEZDEMÉNYEZNED mindent!!! Ha nem TB-kifizetőhely, akkor meg neked kell kijárnod. A www.magyarorszag.hu oldalon mindent megtalálsz, mit hogy kell intézni. :roll:
Én is azért nézek utána, mert nem akarom, hogy a "fejem felett intézkedjenek". Inkább majd szeretném én javasolni, hogy mikor lennék tgyáson stb. Még vmi. Amikor gyed/gyesen vagy, akkor az elvileg fizetés nélküli szabi, ezt is külön kell majd igényelned. A munkaügyisnek erről téged tájékoztatnia KELL. :shock: :lol: :lol:
vbea
 
 


Hát bizom benne,hogy nem lesz háromszor akkora mint most!

Lili egy tündér! Meg kell zabálni! :lol:
editmaci
 
 


na sikerült szimultán Edivel...
megeszem Lilit!!!
8)
vbea
 
 


Hogy nettó vagy bruttó azt én sem tudom,mert én most gyakorlatilag annyi táppénzt kapok mint amennyi fizut kaptam amikor dolgoztam, mert volt béremelés,és szinte forinra pontosan annyit kapok mintha dolgoznék! :mrgreen:
Legközelebb ha megyek be,meg is keresem a munkaügyes csajokat,hogy tájékoztassanak mindenről,ne utána kelljen kapkodni,meg gondolkodni,hogy mi hogy legyen. és tényleg fontos azt is tudni,hogy mit kell igényelni,és mi az amit maguktól adnak! Gondolom legszívesebben a nagy semmi! Azért az elgondolkodtató,hogy a 20.000 ft.mire lehet elég? :cry:
editmaci
 
 


Légyszi-légyszi ne egyétek meg a gyerekemet. :lol:
Holnap apa-kiképzés, megyek fodrászhoz... :wink:
pedina
 
 


Hogy zajlott az apa-kiképzés? :lol: Ki bírta nehezebben?
Csodálatos idő volt gyereknap alkalmából,nem?
Ma voltam vérvételen,holnap szemészet,csütörtökön menni kell a dokihoz.Nem fogok unatkozni a héten. :( Jó lenne mindent egy helyen egy időben letudni.
editmaci
 
 


Én bírtam a legnehezebben! :oops: Nem volt velem a picikém, ilyen mióta megszületett nem volt. De azért jólesett egy kicsit kiszabadulni a mamiságból. :lol:
Olyan trágya idő van, sétálni sem tudunk menni szinte, mert folyton esik, vagy esni akar, vagy Lili alszik. :(
Edit, még most jön a java: NST, Flowmetria.... :wink:
CSajok, ma reggelre azt álmodtam, hogy Kriszti megszült! :P
Képzeljétek! bezárják az osztályt, ahol dolgoztam! :o Ilyenkor mi van? GYESről nem küldhetnek el, nem? És kötelesek visszavenni. De ha nincs hová?! :roll: Mondjuk nem akartam én oda visszamenni, csak vagy 2 hétre...A következő gyerek előtt.
Kép Lili és Nana
pedina
 
 


Sziasztok!

Jelentem még nem szültem meg! Egyenlőre!!! :) Ma voltam a legügyesebb az NST-n, Zsombi baba nagyon mocorgott, nem kellett lépcsőzni sem. Persze az áramlásos UH csak másodszorra lett jó... mert a drága kistigris nem úgy feküdt, hogy jól látható legyen az erecskéje, szivecskéje :):):) Jövő héten újra tanácsadás, pénteken NST. Már jó lenne, ha hétvégére meglenne a babucka.
anittik
 
 


Az mindegy, hogy a bruttó vagy a nettó fizud 70 %-át nézed, mert úgyis minden járandóságot levonnak belőle, vagyis marad a nettó bér 70%-a. :)
anittik
 
 


Na most "szaladok" haza, még nem ebédeltem...

Pussz mindenkinek!

Kriszti
anittik
 
 


Sziasztok!
Megvolt a szemészet,enyhén szólva nem foglalkoztak azzal,hogy most minek vagyok ott.A dokinő már megnézte a szemem,amikor kérdezte az asszisztenst,hogy mi a panaszom.Aztán,nyomott egy pecsétet,hogy minden oké,és viszlát. Nem kérdeztek semmit,nem mondtak semmit. :shock: Szóval ennyi erővel saját szemembe is belevilágíthattam volna egy zseblámpával! :lol:
Edina,gyesről biztos,hogy nem küldhetnek el,de hogy utána mi a helyzet azt nem tudom. :(
Ezen a képen Lili éppen pityeregni készül,vagy csak a helyzettel nincs kibékülve? :lol: Eddig mindíg olyan mosolygós képeket küldtél róla,nehéz elhinni,hogy tud sírni is! :D
editmaci
 
 


Tud Lili sírni is, csak ritkán. :cry: Itt épp tele volt a hócipője azzal, hogy délelőtt ott van gy csomó ember. Lili ugyanis délelőtti alvó. Eszik, alszik egész délelőtt. Délben többet van fenn, meg estefelé. De délelőtt meg délután van egy-egy nagy alvás. Már vagy 2 hete.
szóval Kriszti hétvégén szülni akarsz? Akkor én drukkolok. Ne mondom, hogy milyen trükkökkel lehet megszülni, nekem egy se vált be. Lili jól érezte magát odabent.
Edit! Tterhesség alatt meg most is én is szemüveget hordtam, hordok. Nekem szóba se hozták, hogy el kéne mennem a szemészetre. :o
Állítólag senkit nem küldenek el, csak áthelyeznek. Mondjuk én letojom, hogy papíron hová tesznek át...
Állítólag egész nyáronilyen trágya idő lesz... :roll:
pedina
 
 


A dokim nekem sem mondta,tanácsadáson erősködtek.Szerintem nagyon erős szemüveget kell hordani, hogy befolyásolja a szülést.
Edina! most vagy két napja pocaklakó nem olyan aktív,szinte alíg mozgott ma is. (Igaz két napja csak ezt figyelem!) Szerinted ez normális? Kicsit meg vagyok most ijedve.:( Igaz,hogy azt olvastam,hogy minél nagyobb annál kevesebbet mozog,csak eddig minden nap amikor leültem vagy lefeküdtem "bejelentkezett".

Kriszti! drukkolok én is! Hátha egy jó kis front rásegít!! :D
editmaci
 
 


Jó,hogy leírtam, mert nem sokkal utána bejelentkezett pocaklakó! :D :D :D
editmaci
 
 


Ha kicsit lassabb, abból nem lehet gond. Elég nagy ahhoz, hogy szűkösen legyen odabenn. Meg sokat pihen. :lol: Max. azt figyeld, hogy ha lefekszel este, akkor egy óra alatt érzed-e 10-szer a mozgását. Amíg még te mozogsz alatta, addig alszik. :lol: És ez így lesz akkor is, ha kijön. :lol: :lol: :lol:
pedina
 
 


Csajok, Lili mit művelt éjjel! :mrgreen: Evett fél 9-kor, fél 12-kor, utána meg fél egytől hajnali 2-ig bulizott. :lol: :P De szó szerint. Röhögött, viháncolt, csacsogott, járt keze-lába. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Semmi baja, szemmel láthatóan, csak nem volt álmos. Ellenben velünk... :lol: Aztán 6-kor ébresztő, kaja, és fél 9-kor aludt el...Kíváncs i leszek meddig. :?: :!:
Úgyhogy tartástok be a napirendet. Először én is hülyeségnek gondoltam, de egyszerűen igényli. Ha megszokta, hogy fél 7-kor fürdés, utána kaja és alvás, akkor ne hagyjátok 6-kor elaludni, és fél 9-kor ne költsétek fel enni, fürdés nélkül, mert akkor nem fogja tudni, hogy most mi van? Pláne, hogy Sanyi 6-kor még be is sötétített neki. 8) Én mentem hajat mosni, meg fürdeni, rábíztam a gyereket. Ő meg valami filmet akart nézni, hát addig ringatta, amíg elaltatta... :evil: Úgyhogy apa a hibás :!: :idea: :lol:
pedina
 
 


Hát ez jó lehetett! Gondolom jó fáradtak lehettek ma mind a ketten. :D
Ma voltam Cziákynál,minden rendben talált. Majd a 35.héten kell elkezdenem az NST-t.
Jól el is fáradtam, mert még gyógyszertárba,postára mentem, utána bevásárolni,alíg vártam,hogy hazaérjek. Erre mire lehívom a litfet: áramszünet.Vagy kétszer nekivágtam a lépcsőnek,de olyan sötét volt a lépcsőházban,hogy inkább visszafordultam.Aztán szerencsére az egyik lakó adott egy zseblámpát,egy másik nővel elindultunk felfelé.Kb.a 2-on visszajött az áram. Gyorsan hívtuk is a liftet!
editmaci
 
 


Sziasztok!

Valószínű ez az utolsó bejelentkezésem, mert kicsit már nagyon messze van az egyetem otthontól. Bár ha holnap NST után lesz erőm, még bejövök apához is meg Hozzátok is :):)
Nekem nem kellett menni szemészetre, mert nagyon halovány a szemem romlása, -1-es szemügét hordok. Viszont a szívbillentyűzavarom miatt holnap még megkérdezem a dokit. Amúgy éjjel elég vacakul voltam. Volt egy kis jóslófájás, de utána olyan hascsikarásom lett meg hányingerem, hogy még a víz is kivert. Alig tudtam visszaaludni. Ez a hidegrázás amúgy most délelőtt is rámjött. Éppen főztem, és úgy izzadtam közben, mint egy ló, pedig alig van 21 fok a lakásban.
Zoli azt mondta, hogy szerinte a melegfront hozza meg majd Zsombit. De mikor jön a melegfront??? :shock:
No jók legyetek! Asszem csak az Orsi és az Eni számát tudom, majd rajtuk keresztül értesítelek benneteket a fejleményekről... :wink:
Pussz: Kriszti
anittik
 
 


Na, nem titkolom előttetek tovább. Emmabenedek úton van :lol: :wink: Tegnap voltunk uh-on, aszerint ma vagyok 4 hét 6 napos. :shock: Számításaim szerint ez már 6 hét. Majd meglátjuk 2 hét múlva, akkor talán már halljuk a szívdobogást. :roll: Most öröm van, meg folyamatos rosszullét. Meg boldogság! :lol:

Drukkoljunk most Krisztinek. Puszihegyek mindenkinek.
vbea
 
 


Gratulálok!!!!! :lol: :lol: :lol:
Remélem,hogy nagyon könnyen fogod te is viselni a terhességet! Biztos nagyon boldogok vagytok mind a ketten! :D :D
Család tudja már?
Mégegyszer gratulálok neked,és persze a férjednek is!!! :D :D :D
editmaci
 
 


Szia, köszönöm. Család előtt még nagy titok, nem is akarunk lelepleződni... Tudod, az esküvőn (10-e) legyen csak a bátyám és a felesége a középpont. Én sem örültem volna neki, ha valaki ilyesmivel áll elő az esküvőmön. Úgyhogy titok:-)
De baromi nehéz magamban tartani. :shock:
vbea
 
 


Csókollak! És itt is gratulálok. :lol: Most nem játszom el, hogy jaj, de meglepődtem, mert én voltam az első, István után, aki megtudta. :mrgreen: :mrgreen: És már alig tudtam magamban tartani!!!!De legalább ha Kriszti, Edit, Orsi (tényleg mi van Orsival?!) megszülnek, megint lesz egy kismamánk, és te jobb helyzetben leszel, mert nekem már nem csak az én tapasztalataim segítenek esetleg, hanem ilyen sokan leszünk rád!!!! :lol: Amúgy jelenleg egál az ivararány...Úgyhogy még statisztikai alapon se tudunk neked jósolni. Bár én elsősorban rózsaszín babacuccokat tudok rádörökíteni. :lol:
Kriszti lehet, hogy ebben a bolond időben megszül. Lilit nagyon zavarja. Csajok, megint elaludt este 7-kor, fél 11-kor meg fél 1-kor is kért enni, utána fél 6-kor meg fél 9-kor. Most még szórakozik a kiságyban, de olyan rohadt hideg van, hogy visszakapcsoltam a fűtést. :( Isteni június 2-ánk van, nem? :twisted:
Edit! Te hogy bírod ezeket a fronthegyeket? :!: :?:
pedina
 
 


Iszonyú, majd szét megy a fejem,meg ilyenkor a derekam is jobban fáj. Remélem nem jön be amit jósolnak, hogy csak két meleg hét lesz a nyáron. :cry:
Orsi írt a héten.Jól vannak,nekik már biztos,hogy fiúk lesz.Ja,és ő is átjött a Megyeibe egy dokihoz.
Mi utazunk el hétvégén Szögligetre,remélem egy kis napocskát is fogunk látni a hegyek között!
Jó hétvégét mindenkinek, Lilinek pusszantás! :D :D :D
editmaci
 
 


Sziasztok!
Még ilyen trágya időt! Szombaton még ki tudtunk kicsit menni, meg szerencsére ma is kifogtuk azt a 2 órát, amíg nem szakadt az eső, de vasárnap nagyon gáz volt. Én befűtöttem, csajok... :shock:
Lilinél szerencsére visszaállt a "rend", ismét csak egyszer ébred éjjel
:lol: Viszont most fél hattól negyed hétig csak evett!
:shock: Napközben sem tűnt fel, hogy kevesebbet enne, csak a cicjeim akartak szétmenni, annyira tele voltak tejjel. Mondjuk pár napja kevésnak találtam a tejet, és ittam ezerrel a szopis teát, meg fejtem minden szopi után. Lehet, hogy most ért be a gyümölcse. :mrgreen: Hú, csajok, hogy néz ki Tapolca! Mindenhol áll a víz. Lillafüred állítólag gázosabb. Bár ha elvitte a pisztrángtelepet a patak, gondolom nem lehet kismiska.
Kriszti! Eltelt a hétvége.... :lol: :?: :?: :?: :?:
Edit! Láttatok napot?
Puszi nektek:
Kép
pedina
 
 


Sziasztok!
Nagyon borzasztó volt a hétvége.Szombaton ott is nagyon jó idő volt,de egyébként végig esett az eső. Mi is befűtöttünk,mert megfagytam volna.Úgy ültünk a tűzhely körül,mintha december lett volna. :cry: Imi úgy megfázott ennek ellenére,hogy tegnap már délelőtt hazajöttünk, hogy eltudjunk menni az ügyeletre. :(
Valamelyik éjszaka álmomban szültem.de nem sokat vacakoltam, kb. 5 perc alatt megvolt a gyerkőc-Ja,és kislány lett! Erről már többször álmodtam,hogy kislány.Amikor terhes lettem teljesen egyértelmű volt számomra,hogy csak fiam lehet,most meg már teljesen kislányt várok. Még lesz egy ultrahangunk 3 hét múlva,kiváncsi vagyok, hogy ott esetleg megtudják e mondani; de már úgy megszoktam,hogy nem tudjuk... :lol:
Edina,még fagyasztod a tejet? Fér még a fagyasztótokba? :D
Adtál már Lilinek olyan tejcsit ami le volt fagyasztva?
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?