Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok! Kép

Holnap megyek az előadásra, remélem, találkozunk! Kép Adrit most már biztos felismerem majd. Kép (És elvileg Cc. Tündit és Katit is fel kellene ismernem, remélem, a legendásan béna arcmemóriám most majd nem hagy cserben. Kép Kép )

Orrszívó-porszívó: nekem a védőnő azt mondta, hogy a többi orrszívó fabatkát sem ér, bármilyen brutálisan is hangzik használjuk a porszívós megoldást. Mert ugye maga a szerkezet a porszívó erejét átalakítja, ill. lényegesen lecsökkenti, tehát nem azzal az erővel szívja a baba nóziját, mint a porszívó a szőnyeget... Kép egyébként férjem kisgyermekes kollégáinak ugyanez volt a véleménye: van többféle is, de elromlanak, hatástalanok, stb. - a legtutibb a porszívó!! Kép

Gizike nekem is alapvetően szimpatikus volt, igazából én, mint majd először szülő, úgy érzem, illetve azért merem rábízni magam mind a szülésznőre, mind a dokira, mert abból indulok ki, hogy valószínűleg kicsit több szülést láttak eddig, mint én. (Én konkrétan nullát. Kép ) Én nem vagyok igazán az a "csináljunk-mindent-hú-de-természetesen" alkat, de ettől függetlenül persze elhiszem, hogy van létjogosultsága a gátvédelemnek, de nyilván nem minden áron.

Egyébként van egy kedves ismerősöm, aki cca. 1 éve szült az Uzsokiban, és azt mondta, hogy ő ugyan nem kérte, nem mondta, de az épp beosztott szülésznő csinált nála gátvédelmet. Ha gondoljátok, megkérdezem majd, ki volt a szülésznő. Azt tudom, hogy a lány Járányi dokinőnél szült, és egyébként nagyon meg volt vele elégedve.

Amúgy összességében nekem eddig abszolút az a benyomásom, hogy jó kezekben leszünk. Kép

Kép
frusi

Jajj még valami! Most az utóbbi időben mi is azt találtuk ki párommal (nálunk is elég kicsi a hely), hogy állványt veszünk, amire majd a fürdőkádacskát és a pelenkázót is rá lehet helyezni. Erre azt mondta a védőnéni, hogy szerinte ne válasszuk ezt a megoldást, mert azok a kádak, amik erre ráférnek, nagyon picikék, néhány hónapos korig fér el bennük a baba, és szerinte nem érdemes ilyet venni.

Így viszont nem tudom, mi legyen, elég nagy gondban vagyunk, mert amit kinéztünk ágyacskát, ahhoz nincs pelenkázószekrény, és pelenkázószekrénykét külön pedig nem nagyon láttam. Szerintetek? tudtok olyan helyet, ahol külön pelenkázószekrényből is van választék? A MiniManót érdemes megnézni?

Egy nagyon jó árban lévő kiságyat néztünk ki, de amiket már pelenkázószekrénnyel lehet kapni, azok annyira drágák... és persze külön a pelenkázószekrények is. Áhhhh, jól ki van ez találva. Kép

Kép
frusi

Jajj, az előző előtti hozzászólásomból kimaradt, hogy elvileg Kittit is fel kellene hogy ismerjem majd!! Kép Ajjaj! Kép Kép Kép

Jaa, Adri, olvastam a múltkori sztoridat! Kép Na, mi meg tegnap amikor indultunk vásárolni, párom mondta, hogy tegyem el az ő pénztárcáját is. Persze ezen úgy valahogy elsiklottam, és a vásárlós túra után hazafelé jöttünk rá, hogy hoppá, én elfelejtettem eltenni (illetve mindig a nadrágzsebében szokta tartani, és én valahogy természetesnek vettem, hogy most is ott van - csak most másik nadrágot vett fel Kép ) ... úgy jöttünk át Dél-Pestről, hogy se jogsi, se kocsipapír, se személyi, semmi nem volt nála... Szerencsére nem találkoztunk rendőrrel. Kép

Kép
frusi

Sziasztok!
A szakdolgozat-védés csak az oklevél kiadásának a feltétele, az államvizsgákhoz elég ha megvan az abszolutórium. Viszont a mostani diplomaosztóról lemaradok, de azt hiszem június közepén amúgy sem lenne aktuálisKépKép

Gátvédelemről: én úgy tudom mindenki részesül gátvédelemeben a szülés során, ez a szülésznők egyik fő feladata, hogy lehetőség szerint védjék, ill. masszírozzák a gátat, hogy minél kisebb vágás kelljen vagy egyáltalán ne legyen szükség rá.
Kádban szülés: nem tudom ti hogy vagytok vele de én nem igazán vágyom arra, hogy benne üljek egy langyos véres-nyálkás-magzatvizes-meg még ami jön "vízben" --Bocs, aki vizuális típus
Intimtorna: HUlitza ÁGnest kell hívni, ő elmondja mire van szükség a tanfolyamhoz, de szakorvosi (nődoki vagy urológus) beutaló/javaslat kell sztem.

Ti megveszitek az orrszívót is most?
an valami infótok mellszívó ügyben? Melyiket érdemes beszerezni?

Mi a Suttogó titka c. könyvet vettük meg és nagyon ajánlom nektek, bár ez inkább a baba körüli teendőkről szól.

Itykó

Kép
[/url]
ityko

Hú Lányok!

1 napig nem nézek be és alig győzöm az olvasást Kép Aktív csapat!

Kinga tényleg eltűnt....

Tündi76:a Luca nagyon szép név szerintem is!

Sziszike:pótolok:1973.12.13.(Luca nap Kép)
dr.Járányi beáta
jó fej vagy,hogy megcsinálod a táblit!
Anitát(Ani20) se hagyd ki,ő az első babás Kép

Mi holnap elnézünk a MiniManóba.majd beszámolok,milyen volt.

Frusi:nekünk állványos kádas,pelenkázós megoldásunk van.rokonunk sokáig tudta használni,onnan már a nagykádba került a gyerkőc.
Amúgy IKEÁban láttam kb 1 éve falraszerelhetős felhajthatós pelenkázót.kis helyre nagyon praktikus,akár mosógép fölé is szerelhető.de annyira nem néztem meg,mert akkor még nem volt aktuális Kép

Mi nem veszünk előre orrszívót,mellszívót.inkább tájékozódom előtte a kórházban,miket ajánlanak.

Zsolka:holnap fodrász,aztán ha még kibírom jövő hétig,megjátszom egy pedikűröst Kép

Holnap megyek ctg-re 3/4 9-re.valaki ekkor??

Ma voltunk uh-n.minden rendben,3200 g-nak saccolják a bébit Kép

jó éjt mindenkinek!

Lufi
lufi

Lufikám, hős vagy - már ami a pedikűrös elhatározást illeti Kép (Bár a 3200 se semmi...)

Szisz, a pótlás: 1978.02.11.; Zsófi

Én jövő héten megyek kedden az első ctg-re - de nem szeretnék olyan babaröptető ébresztőt Kép Attól félek... Szegény Andriskám!
Viszont ma jól megijesztett az egyik ismerősöm: azt mondta, hogy meg van duzzadva a szám, és ilyenkor már nem szokott sok hátra lenni... Frász! Még egy hónapnyim van! Ti hallottatok már erről a "népszokásról"??? Viszont ma extra fájós bokáim voltak, annyi biztos, és rengeteget mozgott a bébi. Nem csoda: rémes idő volt!

No sziasztok:

Zsolka

Kép

Kép
zsolka

Sziasztok!

Ömlik az eső, ez borzasztó!!
Találtam valamit, hátha felvidít mindenkit!!KépKép

A gyerekvállalás örömei :

Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

MIndenkinek legyen szép napja!Kép

Üdv:Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Mi is sok mindent kipróbáltunk orrszívásra, végül nekünk is az orrszívó-porszívó vált be. Gyógyszertárban lehet venni, amire figyeljetek a müanyagot vegyétek az üveg nagyon hamar törik. Kép

Én első szülésnél kértem inkább vágjanak meg, nehogy repedjek, féltem nagy lesz a feje..nem bántam meg, azt mondják első szülésnél célszerűbb. Viszont második babánál gátvédelemmel szültem, nem is kellett kérnem-ez természetes volt itt.

Mini Manó-egész jó árak vannak, s ki lehet fogni, de ennyi erővel a Mega Toys is hasonló áras, s a választék nagyobb. Kép

Mini Manó Zuglóiaknak jó, mert közel van, ott is ki lehet fogni, de ennek ellenére mi kijárunk a Mega Toys-ba is.

Sziszike

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Én vettem mellszívót - kézit, Avent Isis-t. Viszem magammal a kórházba, hátha szükség lesz rá. :-) (Az előadáson a gyerekorvos azt mondta, hogy célszerű bevinni, ugyanis a kórháziakat ellopták.)

Kösz mindenkinek az infókat orrszívó ügyben. Tehát akkor porszívósat veszünk majd és műanyagot, de remélhetőleg ez még ráér.

Most indulnom kell CTG-re, aztán majd jelentkezem, hogy mi újság Kingával.

Üdv.: Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok !

Tündi, ez jó volt, köszi !

Sziszike , neked is köszi az infót a Slow View- ről, de sajna nincs ilyenem, e-nélkül nem lehet ?

Üdv. : Kati

Kép

Kép
kati16

CC67!

Ez szupi volt! Ez tenyleg ilyen? Nem is tudtam?Kép)))
Nah meglatjuk!

udv: Nikike

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Az orrszívóhoz: amikor megvettük a babakocsit, kaptunk a kismamától egyet ajándékba. Ez egy elektromos orrszívó, a márkájára nem emlékszem. Barátnőmnek ez jött be, az ő fia megijedt a porszívó hangjától és visított, de mások tényleg esküsznek a porszívóra szerelhetőre. Hát majd meglátjuk, a sima pumpásra viszont mindenki mondja, hogy nem vált be, nem szív ki semmit.

Mellszívóban nekem is az Avent ISIS kézi-t ajánlották, de még nem vettünk, bár én is gondolkodom rajta.

Frusi: a kiskádas és pelenkázós együttes tényleg elég kicsi. Nem gondolkodtatok azon, hogy olyan merev pelenkázó lapot vesztek, amelyik rátehető a kiságyra és akkor spóroltok helyet? Ha csak kádat veszel állvánnyal, akkor több a választék, van kisebb is, nagyobb is, akár még Tesco, Auchan-ban is érdemes körülnézni ilyen ügyben.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Gyanítom a mi Kingánk szülni vonult, amilyen front van!Kép Remélem hallunk felőle valamit..
Várom, hátha Tünde hoz valami híreket /magáról is!/

Itt már kisütött a napKép

Nikike: Hát bizony ez tényleg ilyenKép Akinek nem első baba az tudja, akinek első az megtudja!KépKépKép

Én megyek ma a párocskámmal az előadásra, Bordó nadrág+bordó bő póló/csak lezseren/ és szemüveg, ha nincs kedvem betteni a kontaktlencsémetKép
/A profilba van kép/

Üdv. Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

sziasztok lányok,
gyorsan végigfutottam ezt a sok levelet, nem is tudok mindenhez hozzáfűznivalót írni, kérlek ne haragudjatok emiatt, de tényleg nagyon kevés időm van a Beni mellett, pedig igazán jó baba, nem sír sokat és el is alszik a kiságyba fektetés után 20-30 perccel.
Lufi kérte, hogy írjak pár dolgot a kórházi napokról, ami esetleg megkönnyítené az ott létet. De ez így olyan tág kategória, jobblenne, ha ti kérdeznétek és én válaszolnék.
Annyit tudok javasolni, hogy sok látogatót ne fogadjatok, mert kint ücsörögni a folyosón nem kellemes, a kórtermekbe pedig nem mehet be senki. Ja, és az úszógumi nem hülyeség, vigyetek magatokkal, mert én pl. alig bírtam ülni, és amikor szoptatni kellett, akkor nagyon szenvedtem az üléstől.

Orrszívó: mi Arianat vettünk, elég jó márka, porszívós és nagyon jó. Mi már sajnos használtuk, mert eléggé szörcsög a babó, nincs megfázva, csak a nyálkahártyája van megduzzadva, de ez születése óta ilyen, azt mondja a doki, hogy 1 hónapos korára elmúlik.
Ma 3 hetes a Beni (9 perc múlva), már 4280 gramm, nagyon szépen fejlődik.

Mellszívó: nekem is az Aventet ajánlották, kaptam is egyet kölcsön, de nekem nem vált be. A kórházban sokan használták a Medela Mini Electriket ( a csecsemős is ezt dícsérte), ez kis adapterrel működik. Mivel én fejem a tejcit minden szopi után, hogy minél több legyen, ezért beruháztunk egy ilyenbe (18.000 Ft. Lányok, döbbenet, nagyon klassz, nem teszi tönkre a mellbimbót és nullára szívja a cicit. Szóval ezt tudom ajánlani. Ja és az ember keze sem fárad el.
Hú, mennem kell, most bő lére eresztettem az írást.
Ui: Adataim: 29 éves vagyok, 13.kerben lakom, Beni április 26-án született. Csapó a dokim. Kell még valami?

kellemes napot!
Anita
ani20

Sziasztok!

Én is megyek ma az előadásra - megint a narancssárga nadrágban, valahogy így jött ki a lépés :-)
Tünde, nagyon aranyos az a leírás, én leszek a tipikus példa minderre:-(
Hú, már várom a hírt, mi van Kingával!
A kádas, pelenkázós dologhoz nem nagyon tudok hozzászólni, nekem a falra szerelhető, lecsukható praktikus megoldásnak tűnik. Persze kérdés, h mennyiért. Az állványos kádra egy ismerősöm azt mondta, h ők olyat vettek, de nem jó. Nem emlékszem, mit hozott fel kifogásnak, csak hogy szerinte feleslegesen vették meg az állványt.
Most is lehet majd menni előadás után szülőszobát nézni, ha vkit érdekel, bár a mútkor már vagy 4 pár jelezte, h akarnak. Még jó, h a múltkor azért nem soroltunk be, mert azt hittük, rengetegen akarják majd megnézni, most meg még többen....:-)Bár végülis én még ráérek a nézelődéssel.
Üdv,
Adri

Adri és

Kép
adri29

Szia Anita!

És lefagyasztod a tejet minden egyes szopi után? És mikor használod fel?

Engem még az is érdekelne a kórházi élményedből, hogy pl. a szülésznőnek adtatok-e pénzt és mikor, és hogy szokás ez az Uzsokiban. Lányok Ti tudtok erről valamit?

Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Kingának hétfőn megszületett a babája Ádám.Voltam nála,beszéltünk pár szót,jól vannak,a pici nagyon édes.

Én uh-n vérvételen és nst-n voltam,rendben van minden,2500-nak saccolta a gép a babát(35.hét)

Lufival találkoztunk a ctg-n,örülök,hogy most már arcokat is tudok csatolni a nevekhez.

Tündi veled mi újság?

Szép napot mindenkinek!

Niki
Vendég

Ó, hát ez nagyon jó hír, gratulálok. Olyan jó ezeket hallani.

Így tényleg szép a nap!
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

A gyanúnk beigazolódott: hétfőn megérkezett a soron következő baba, Kinga kisfia. A 6-os kórteremben vannak, én nem mentem be, mert pont látogatója volt.

Megkérdeztem Verát, hogy az NST (CTG) leleten mit jelent az FMP, meg a hozzá tartozó százalék. Nem tudta, azt mondta, hogy az orvosok sem foglalkoznak vele. Mindenesetre én megint visszatértem a 4 héttel ezelőtti 20%-hoz. Ja igen és most volt az első alkalom, hogy Lucát nem kellett felberregtetni, produkálta magát önállóan is, igaz, hogy csak egy kicsit.

Dokim (Csapó) közölte, hogy úgy tűnik elnéztük a dátumot és csak 2007-ben fogok szülni. Mindenesetre majd holnap kiderül, hogy hogy állnak a dolgok, ugyanis holnap délelőtt megyek terhesrendelésre. Ha jövő keddig nem bújik elő a kisasszony, akkor onnantól mindennap CTG.

Esőmentes napot mindenkinek! (Én bőrig áztam bratyó kérójáig, ráadásul gyalog kellett feljönnöm a 10-re, mert a lift is elromlott.)

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok !

Akkor remélem ma megint találkozunk !

Adri, a változatosság miatt Én is ugyanabban a zöld naciban leszek !

Kingának gratulálunk !
De jó már nekik !

Üdv.: Kati

Kép

Kép
kati16

Tündi!

Akkor jó kis tornád volt ma !

Pihizz egy kicst még !!!

Izgulunk Értetek is !

Kép

Kép
kati16

Gratula Kingának és a kis fiának!
Túl van rajta! irigykedemKép

Most izgulhatunk TündiértKép

üdv: Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

"Kinga elvonult szülni" - ez az "elvonult" tetszett. Kép Kép Kép

Nagy-nagy gratula neki és Ádám babának is!!! Kép Kép Kép

Csajszik, akkor talizunk az előadáson!! Kép Én valószínűleg sötétkék farmerban plusz barna pólóban + barna kis blézerben (így hívják vajon?? Kép ) leszek, de ez még nem 100%... utolsó pillanatban dől el Kép

Ildi, megfordult a fejemben a sima pelenkázó lap is, amit csak az ágy fölé teszek, de egyrészt az valahogy instabilnak tűnik, másrészt nem tudom, hová tehetem akkor a pelusokat, popsikenőcsöt, stb, stb. De azért átgondoljuk ezt a verziót is!! Kép

Kép
frusi

Sziasztok!
Bocs,hogy belekotyokog,de van pár dolog amiben talán tudok segíteni.
Kád+állvány:
Mi használtuk a sima mezeit ami kb 3 ezer forint kiskáddal/a hagyományos nagyságú,semmi exrta/ együtt.Nagyon jó volt kb.1,5 évig ,én csak akkor tettem át a nagykádba a manót.Ja még akartam írni,hogyha két székre teszed a kiskádat egy darabig az is kényelmes.
Pelenkázó lap:
A tesómék használták,nekik szintén bevállt.
Ahogy írta Anita is az orrszívóra szükség lehet egyből már otthon,beszáradt tejcsi ilyesmi miatt.
Mellszívó nekem is Avent Isis volt,amit ennél a manónál lecserélek egy elektromosra.Ez a kézi nekem jó volt,de mivel nagyon sok tejem volt,sokáig is fejtem vele.
Tejcsit én is fagyasztottam ,aztán fél év múlva kidobtam.Szerencsére nem volt rá szükség.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.Bocsánat ha túl okoskodónak tüntem,nem állt szándékomba.
Szép napot!
Anita
(9+0)

Kép

Kép
anita23

Dehogyis, Anita! Minden tapasztalat hasznos!! Kép Kép

Kép
frusi

Mikor lesz már fél öt? Annyi a munkánk, hogy soha nem érek a végére, ahelyett, hogy a ti hozzászólásaitokat olvasnám, az érdekesebb :-(

Szerintem sem tűnsz okoskodónak, hanem tapasztaltnak :-)

Na dolgozom tovább:-(

Üdv, Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

én is gratulálok Kingáéknak Ádámhoz! Kép
sok boldogságot és sok tejecskét!

Nikivel együtt tudtuk meg a nagy hírt a mai ctg-n.

Niki:én is örülök,hogy találkoztunk Kép
aki ma a ctg-t csinálta,Vera volt?

Anita:Isten éltesse Benit a 3 hetes szülinapján!Kép

Anita23:tényleg minden tapasztalat jól jöhet nekünk "kezdőknek",úgyhogy bármi eszedbe jut,szívesen vesszük!
Amúgy vérnyomásoddal mi a helyzet?terhesség elején nekem is sokszor volt hasonlóan alacsony,szerencsére soha nem lettem rosszul.most az utóbbi hónapokban lett normál(120/70-75 körül).

Mai ctg-n elég aktív volt a Kismanónk,de így sem úszta meg az elején a "berregőt"..

Ma a fodrászt is megejtettem,ki tudja,mikor jutok el legközelebb Kép

Voltunk a Minimanóban,megvettük a textilpelenkákat,meg textiltörölközőt(ami kifogó névre hallgat),és vettünk merev pelenkázólapot,amit a kiságyra lehet tenni.van rajta láb-szerű pöcök,így nem tud lecsúszni.Ha egyszer elkészül a plusz szobánk,és lesz külön babaszoba,bármikor vehetünk hozzá komódot pelenkázónak.
Amúgy a kisruhácskák elég drágák általában,úgyhogy ajánlom mindenkinek(aki nem tud sokat költeni)a műv.házas bababörzéket.anyukáktól lehet olcsón beszerezni mindenféle babadolgot(alkudni is érKép).én ott vettem rugikat,napozókat,pelenkázótáskát,stb.de láttam kiságyat teljes felszereléssel,babakocsit,járókát...Érdemes elnézni ilyenekre.

Üdv
Lufi
37+4
lufi

Sziasztok!

Gratula Kingának és a kisfianak meg ismeretlenul az apukanak is termeszetesen!
Jo egeszseget es a legjobbakat kivanom Nekik!

Nikike

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!
Én is gratulálok Kingának és a kisfiának és jó egészséget kívánok Nekik, na meg ébrenlétmentes éjszakákat!

Anita
ani20

Sziasztok !

Hiányoztatok!!

Üdv.Tünde
ccuncogó67

De jó!

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Hiányzott tegnap a babanet. :)
A táblázatot, szeretném a héten felrakni, senki többet?

A hétvégére készülök már most is, vasárnap Zsolti 5 éves, hétfőn Anna 1 éves. :)
Sűrű lesz a hétvége... :lol:

Sziszike
sziszike1000

Mellszívó: nekem az Aventos nem jött be, Medellát javaslom, a kézi is jó, de lehet abból is az elektromosat is, ami16000 körül van vagy alig használtat is ki lehet fogni, ami 10 körül van.

Kád: szerintem is elég a sima, mi mindkét gyereket fél éves kora körül már a nagy kádban fürdettünk, nagyon élvezték.

Szülésznő: szoktak neki is pénzt adni, ha fogadott ebben meg is egyezhettek, ha nem akkor adsz, amennyit akarsz vagy ajándékcsomag. :)

A csecsemősök viszont csak ajándékcsomagot fogadnak el, s akkor kell odaadni, amikor viszed el a picit. A szülésznőnek meg szülés utánni napokban, ha találkoztok, de úgyis meglátogat..tapaztalat szerint.

Sziszi.
sziszike1000

Mellszívó: nekem az Aventos nem jött be, Medellát javaslom, a kézi is jó, de lehet abból is az elektromosat is, ami16000 körül van vagy alig használtat is ki lehet fogni, ami 10 körül van.

Kád: szerintem is elég a sima, mi mindkét gyereket fél éves kora körül már a nagy kádban fürdettünk, nagyon élvezték.

Szülésznő: szoktak neki is pénzt adni, ha fogadott ebben meg is egyezhettek, ha nem akkor adsz, amennyit akarsz vagy ajándékcsomag. :)

A csecsemősök viszont csak ajándékcsomagot fogadnak el, s akkor kell odaadni, amikor viszed el a picit. A szülésznőnek meg szülés utánni napokban, ha találkoztok, de úgyis meglátogat..tapasztalat szerint.

Sziszi.[quote][/quote]
sziszike1000

Szép napot!
sziszike1000

Sziasztok!

Kinga gratulálok a kisfiadhoz. Sok boldogságot, vidámságot, jó egészséget :D

Ildi
mildiko

A két gyermekem!

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

[quote="ccuncogó67"][/quote]

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

[quote="ccuncogó67"]A írta:ccuncogó67 három gyermekem!

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Hello!

Már tiszta ideg vagyok: egyszerűen képtelen voltam eddig bejelentkezni!!! Folyton azt írta ki, hogy érvénytelen a nevem vagy a jelszóm :x Nem volt elég a tegnapi szenvedés :cry:
Talán most?
Elküldöm, s ha siker, akkor írom az "igazit", amit akarok.

Zsolka
zsolka

Hello!

Már tiszta ideg vagyok: egyszerűen képtelen voltam eddig bejelentkezni!!! Folyton azt írta ki, hogy érvénytelen a nevem vagy a jelszóm :x Nem volt elég a tegnapi szenvedés :cry:
Talán most?

Zsolka
zsolka

Hello!

Talán most?

Zsolka
zsolka

Aha, értem már... lassan megy, de akkor aztán triplán :? Hát jó... Ezer bocs mindenkitől, türelmetlen voltam!

Szóval a lényegek:
voltunk a Lehel u-i boltban: remek jó kiságyak vannak, jegyzeteltem. Az eredmény: 23e-től láttam, azok sem rosszak, de amit igazán szívesen vennék, mert állati masszívnak tűnik és még szép is hozzá, az (azok) olyan 30-ba kerülnek. Általában faktumosak, és gyakorlatilag mind heverővé alakítható! Olyan is van, ami fenyő vagy egyéb fa, szerintem kifejezetten szépek, mind ilyen 30-35-ért. Többnek van ágyneműtartója is. Van egy, ami ráadásul külön komóddá meg íróasztallá is alakítható, mert valahogy az is rá van aplikálva, az 57e. Mindezekhez még kell külön matrac persze, de akciós kókuszmatracuk van 12e-ért.
Nna. Jó bogarászást!

Kingának, a kisfiának meg apukának (így ismeretlenül) nagyon sok gratula!

Az vicces, hogy a szülésznő sem tudja, hogy mi az a százalék a ctg-n, mi meg itt agyalunk rajta kollektíve egy hete :D

Na, megyek babaruhát vasalni (és meghatódni...).

Üdv: Zsolka
zsolka

Sziasztok Lányok! :D

Holnap megyünk Törpillussal 4D-sre!! :D

Zsolka, mi is nézegettük a kókuszmatracokat, szerintem nézzetek még körbe, mert meglehet, mindenhol ugyanazt árulják, de más-más áron!! Nekünk Dunakeszin a Kenguruban azt mondták, hogy most 6000 Ft ! de emlékeim szerint még a Soroksári úton is 8000 volt. Hátha a többit tudjátok ruhácskákra költeni!!! :D :D :D
frusi

Sziasztok!

Frusi kíváncsi vagyok hogy sikerül a 4D, nálunk bealudt a kis drága és az ásításon kívül semmire sem volt hajlandó, fel sem tudták kelteni :D

Zsolka, köszi az infókat, mindenképpen körülnézünk akkor ott is. Kókuszmatracot tényleg érdemes máshol is megnézni, én is láttam már olcsóbban.

Üdv.
Ildi
mildiko

Tündi, Neked hogy sikerült beilleszteni html-t?? Nekem nem akarja az igazságot...
frusi

Ildi, háááát, nagyon remélem, minket nem viccel meg Lillus!! :D
frusi

Frusi: Hát valahogy megpróbálom, kész már a csík? Ha kész akkor a profilodba az aláírádohoz bekell másolni , a második sorba lévő kódot! De ajánlom a próba területet!! Ott gyakorolj!!!

ilyesmit keress :
[img]http://bd.lily........és a vége is img

Próbáld meg!

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

A htlm-et engedélyezd a profilba!

Üdv.Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Ágy: miis kókuszmatracosat vettünk, de simát, nem átalakíthatót,masszív és boltíves, de ennyi. Ajánlom mindenkinek a Saroksári Mega Toys-t mielőtt ágyat vennétek nézzetek itt körül.

Sziszike.
sziszike1000

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?