Új privát üzeneted érkezett!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:12-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Kb 3 hete voltam utoljára.Szégyelem is magam elhihetitek.Napok óta csak olvasok vissza.

Drága Anett!Rossz volt olvasni,hogy te is átélted amit én.Nagyon sajnálom.Nekem műtéttől számítva kereken 5 hétre jött meg.Elég erősen és sokáig.A következő 32 napra.Gondolom szép lassan visszaáll a 28 napos.(régen az volt)Remélem nálad is minden ok lesz.Én hál'istennek 1 hét alatt túltettem magam a történteken.Amin én magam is csodálkoztam.Azt hittem hónapokig csak bőgni fogok stb...De nem.Már nagyon várom,hogy úra próbálkozhassunk.

Gesztenye!Remélem még benézel holnap.Én is nagyon szeretnék veled találkozni.Szombat,vasárnap,hétfő nekem ok.Kedden jövök haza.Jó készülődést és utat kívánok nektek.Jelenleg esős az idő.Meleg cuccot hozzatok.Este hüsi van.

Holnap jelentkezem bővebben.

sok-sok puszi mindenkinek!
Iza
piciza
 
 


Az előző a tegnap esti levelem ,amit nem sikerült elküldenem.Reggel is próbálkoztam,persze hiába.
Most vergődtem haza. Hulla vagyok.
Gesztenye!A mél címem izocsek kukac yahoo.co.uk írhatsz erre is,ha még benézel.Remélem igen.Jaj olyan béna vagyok,hogy nem szántam rá magam hamarabb a visszaolvasásra.Ráadásul ennek a karbantartási mizériának is pont most kellett lennie vááá.
Holnap jövök rendesen.
Pusz Iza
piciza
 
 

 
 

Hűha, ez nem semmi, egész jólett az oldal
:)
Már tegnap este írtam egy hosszút, de akkor nem ment el, úgyhogy azt most bekopizom ide:

Halihó, szép estét



Rejo,

Milyen fura, hogy a szülési fájdalom pont most került szóba. Tegnap pont ez volt a téme a szülés felkészítőn. De a legérdekesebb, hogy a doiki aki tartotta, szinte pont ugyanazt mondta, amit te. Eza fájdalomnem jelez bajt, ezért nem is élik meg a mamák annyira rosszul. Feltéve, ha lélekben és fejben felkészülnek rá, és ahelyett hogy félnének tőle, megpróbálnák teljesen átadni magukat a rájuk törő fájdalomhullámnak.
Persze, sok egyéb dolog is segíthet a mamának a fájdalom csillapításában, nekem pl nagyon szimpi volt, hogy a doki főleg a természetes fájdalomcsillapításról beszélt, azt favorizálta (pl: nyugodt, stresszmentes körülmények meleg fürdő, illóolajos masszázs, pózváltogatás, légzés, esetleg Tens)
Én úgy jöttem haza, hogy mostantól arra fókuszálok, arra trenírozom az agyam, hogy ha jönnek a fájások, akkor örüljek neki és ne ijedjek meg. És átadjam magam a rámtörő érzéseknek, ne védekezzek ellene. Majd meglátjuk, sikerül-e.

Eda: A felkészítőn pont azt mondták, hogy a kitolási szakaszt akár két órával is meghosszabbíthatja, hiszen a kismama nem érez semmit, nem tudja mikor kell nyomni. Ráadásul, az ilyen szülésnél gyakran kell alkalmazni a vákumot vagy fogót a baba kiszedésénél.
Ezzel együtt, mindenkinek szíve joga, hogy úgy szüljön, ahogy neki jó.
Egy dúla mondta talán, hogy mindenütt jó szülni, de legjobb biztonságban. És ha a kismama úgy érzi magát biztonságban, hogy tudja, az orvosok "megmentik" a fájdalomtó, hát tegye meg, használja az EDát.

biztonság: ehhez még egy gondolat: Valamelyikőtök azt mondta, hogy inkább hamarabb szeretne érkezni a korházba, mint ahogy tanácsolják, biztos ami biztos. Csakhogy, mivel a szülés során akkor megy minden jól, ha a vajúdó nő komfortosan, otthonosan érzi magát (ez leginkább otthon lehet). Általában, a kórházba érve, minden lelassul, megáll egy kicsit. Az előadást tartó orvos szerint, a császármetszésen átesők 90%-a a kórházba túl korán érkezők közül kerül ki. Ezért tanácsolta, hogy a kórházba akkor induljunk, amikor a fájások 3 percesek és már legalább két órája. Ha ekkor indulunk, még mindig lesz néhány óránk a kórházban...
Bocsi, ha megint túl hosszú voltam, és higgyétek el, erről a témáról mg sokkal többet is tudnék írni.

Szülési terv: akit még érdekel, van fent egy terv (ugyanaz, amit Rolex-től kaptam) a születéshete portálon is!

Rönci,
A légzésfigyelő tényleg fontos lehet. Vajon van kölcsönözhető is, vagy meg kell venni? A babaörzőről mit gondolsz? (vagy az ugyanaz?)

Amúgy, én úgy tudom, hogy elméletileg kell az őrzőhöz tanfolyamot végezni, de mivel a babáknál legtöbbször arról van szó, hogy nekik még nem teljesen reflexszrű a levegővétel, ha nagyon bealszanak, esetleg elfelejthetnek levegőt venni. De ha megrázzuk, vagy kizökkentjük a helyzetéből, akkor azonnal újra lélegezni kezd.
Ja, és a légzésfigyelőnél arra figyelni kell, hogy mielőtt a kicsit kivesszük az ágyból, kapcsoljuk ki, mert különben rögvest éktelenül csipogni kezd :)

Ákata,

Nagyon jó a május végi tali a parkban. Remélem jó idő lesz. Szerintem, mindenki hozzon magával pokrócot, meg enni-innivalót és azzal tuti elleszünk :P :) :)
sz_kata
 
 


Jó reggelt!

A nem jelentkezésem a szokásos volt , elkezdett halmozódni aztán csak halogattam halogattam a visszaolvasást.Úgy meg nem akartam írni,hogy azt sem tudom kivel mi újság.Most meg kavarog a fejemben a sok információ.(Elég busy vagyok mostanság.Általában későn érek haza,pici férjem meg folyton gép előtt.Tervez a drága.Laptop meg nincs.)Örülök,hogy van sok új kismami.Aranyosak vagytok mind.Gratulálok nektek is a kis pindurhoz.
Olyan jó,hogy mindenkinél kiderül szép lassan,hogy feleslegesen paráztatta magát,minden babóca jól van és egészséges.
A margit-szigeti topic talira én is szeretnék menni.Látni benneteket,pókhasak.Csak nekem sajnos a máj.27-es hétvége nem oké.Esküvőre vagyunk hivatalosak.Tényleg any idea ajándék ügyileg?Mondjuk már vettünk egy nagyon szép Ralph Lauren ágytakarót.De így magában olyan kis árvának érzem.Tűzmanó te most fogsz férjhez menni.Te minek örülnél?Meg egyáltalán milyen értékben szoktak mostanság ajándékot venni esküvőre?A takaró átszámítva 35000.

Gesztenye jelentkezz plíííz!!!

Szép napot mindenkinek!Ne ilyen esős genyát mint ami itt van napok óta.

Iza
piciza
 
 


Sziasztok Kismamik!

A taliról röviden én is nagyon jól éreztem magam, nagyon klassz volt, de a pincért ha nem lennék kismama, legszívesebben megfejeltem volna. Egy igazi sutyerák volt. Képzeljétek én még bekukkantottam Ákatához, kiderült, hogy autóval kb. 5 percre lakik tőlünk. Nagyon szépen alakul a házikójuk, és gyönyörű szép kutymorgói vannak, nagyon pajkosak.

Melinda - igazán sajnáltuk, hogy csak picit tudtatok velünk lenni, de ez is több a semminél, és persze Marcus egészsége az első!

És tényleg kár, hogy végül nem tudott jönni mindenki.

Tegnap voltam UH-n, megint megcsodáltam a mi kis babukánkat. Össze vissza fickándozott, képzeljétek 3,56 cm a talpacskája. Apukám azt mondta ő lesz a Jeti :lol: ... szép kis nagypapi
Párom is bejött megcsodálni a picit, fülig ért a szája.
Az ultrahangos néni kérdezte, hogy mondta-e már a baba nemét, mert nagyon szépen látszódott éppen.
És képzeljétek kibírtam, hogy ne tudjam meg, megkértem, hogy ne árulja el.
Erre mosolygott, és azt mondta, amikor takargatja magát a baba, akkor mindig tudni szeretnék. Amikor meg szépen kivehető, akkor nem akarják tudni...
Párom hazafelé azt mondta, hogy azt hiszi ő látta a nemét. Majd beborítékoltatom vele, szülés után meg felbontom. :D

Most megyek, vár a takarítás...
Szerintem csak hétfőn nézek be újra, addig mindenkinek nagyon szép hétvégét, sok szép élményt a babócákkal!!!
kriszkrosz
 
 


Kriszkrosz,

Hú, nekem már tutira szétfúrná az oldalam a kíváncsiság, hihetetlen, hogy kibírod a szülésig hogy ne tudd a baba nemét :wink:
Mondjuk, én nár gyerekként is mindig felkutattam a karácsonyi ajándékot :roll:
De akkor most milyen színű ruhát vesztek? :lol:
Nyugtass me, hogy a sárga unisex :D
sz_kata
 
 


Ja a tali nagyon izgi lesz, semmiképp sem szeretném kihagyni!!! Batyuban meg tényleg vihetünk elemózsiát.

Szia Iza!
Örülök, hogy teljesen jól vagy lelkileg!!!
Esküvői ajándékhoz nehéz ötletet vagy tanácsot adni, a keret szerintem nagyban függ az ember pénztárcájától, a házasulandók elvárásaitól, attól, hogy milyen szálak fűznek az illetőhöz (rokoni vagy baráti, közeli vagy távoli stb...), meg ugye attól is, hogy pl. ők mennyivel járultak esetleg a Ti esküvőtökhöz, azt is illik figyelembe venni. Régebben azt hallottam, hogy minimum a vacsora összegét illik vmilyen formában megtéríteni, tehát pl. ha fejenként mondjuk 8,000 Ft kb. a kaja, és ketten mentek, akkor min. 16,000 értékben vagy pénzben. De sztem nem lehet általánosítani. Nekem nem volt semmilyen elvárásom, nem írtam listát, hogy kitől mit szeretnék, azt sem kötöttem ki, hogy pénzt vagy ajándékot, mert engem ez a része nem érdekelt. Amiket kaptunk, azt elfogadtam, mindennek nagyon örültem, s csak akkor mondtam esetleg tippet, ötletet, ha külön megkérdeztek, hogy mit szeretnénk és ezzel lerágták a fülemet.
Egyébként az ágynemű értéke szerintem magyar viszonylatban épp elég értékes, ha egy átlagos családot és átlagos esküvőt tekintünk. Persze ez csak az én véleményem. Ja és ne feledd, hogy általában menyasszonytánc is van, oda is lehet adakozni...
Hát én ennyit tudok hozzátenni.
Pusz
kriszkrosz
 
 


Sziasztok!

Nahát!!!! :shock:
Egész jól néz ki az oldal, remélem hogy a hibákat is kiszűrték, és többé nem fordul elő ami már sokszor, hogy nem lehetett használni a babanetet. Csak így tovább!
Még nem olvastam vissza, csak gyorsan benéztem.

Rolex!
Köszi szépen a szüléstervet, megkaptam!

Bővebben később,
mindenkinek pusz,

Mamy (25+4) :P
mamy
 
 


Gesztenye!
A számom 07743776840
Iza
piciza
 
 


Sziasztok!

Tök jó volt a felkészítő. Mindenki apukával volt, csak én nem, mert 4-kor kezdődik a foglalkozás, ami azt jelenti, hogy Siófokról 3-kor kellett indulnom (nem autopályán mentem), tehát a férjemnek 2-kor haza kellett volna mennie, hogy megfürödjön, átöltözzön. A foglalkozás 6-ig tartott, tehát nem ért volna vissza a dolgozóiért, hogy haza vigye őket. De mondtam neki, hogy a szülőszoba látogatásra mindenképp el kell jönnie.
Először mindenki bemutatkozott, a szülésznő is beszélt, pont arról, hogy miért jó ha bent van az apuka a szülésnél, nem lett volna rossz, ha a férjem is hallja. Aztán pedig kismama jóga volt, amibe nem nagyon tudtam magam beleélni, mert éhes voltam és a nagy csöndben iszonyúan korgott a gyomrom :D

Nem tudok bejelentkezni a Praxisba, mert sosem veszik fel a telefont, van olyan meghatározott időpont amikor hívni lehet?

Bujka
Hogy lehet kis képet felrakni a névhez? :idea:
manka2
 
 


Wooooooooowwwwwwww

Működik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Légzésfigyelő
Nálunk a nem feltétlenül szükséges holmik listáján van....
Aki úgy dönt, hogy vesz, annak ajánlott elvégezni egyújraélesztő tanfolyamot... hogy tudja, baj esetén mit is csináljon... a para növelés nem cél...
Vendég
 


Potter76:
Szia Ági!
Ha szombat, akkor gondolok rád, bár ha ennyire nincsen előjel, akkor még jövő héten is írsz, ugye?

EDA:
Orvosbarátnőm megrögzött EDA ellenes volt, teljesen kizárta, viszont 7 órás vajudás után hagyta bekötni, és utána elaludt, pihent és így volt ereje a maradék 5 órára, és ki is tudta nyomni a baákat. A ,ásodiknál, már nem hezitált, kérte az EDÁ-t.
Szerintem amúgy helyzetfüggő a dolog.
Én azt sem tartom nagyon jónak, hogy a nagy természetességben teljesen kimerülök, és a végén vákummal, avagy haspréssel kell kitoloncolni a babót.

Szülési fájdalmak:
Ma azt álmodtam, hogy a szülési fájások olyanok, mintha egy lassú folyású folyón ereszkednél alá egy csónakkal, és minden hullám egyre közelebb visz a vízeséshez, és a hullámok egyre erősebbek, s végén le kell ereszkedned a vízesésen, de utána békésen kikötsz és ott vár a kisbabád a tulsó parton. nagyon lírai, remélem nem tartjátok baromságnak. :D

Rönci:
Légyszives írd már meg, hogy melyek a megbízható légzésfigyelők? én is zseretnék venni egyet.

Iza:
Végre visszajöttél! már mindenki hiányolt - tessék írni-írni. :!:

Tűzmanó:
Egyébként azért az nem teljesen igaz, hogy semmi közünk a vízhez. Az evolúciókutatók számos elméletet gyártanak, hogy miért is ilyen csupasz főemlős is az ember, gondolj pl. a csimpikre, ők szőrösek. és az egyik szerint egy fejlődési szakaszban visszatérhettek őseink a vízbe. De persze ezt nehéz bizonyítani.

Ciao,

Dorka
boróka1973
 
 


Most látom, lehet feltenni vonalzót?... De jó! :P
Már csak azt nem tudom, hogy hol???... :shock:
A profilban nem találok rá lehetőséget.
Gigi, hogy sikerült?
mamy
 
 


Mamy
A profilban van az aláírásnak hely.... :lol:
Vendég
 


Gigi!
Hát én nem találom... Van valami másik profil, ahol a már meglévő adatokat annak idején beíruk? pl. tartózkodási hely, stb.
Mert nekem a profilban nem enged semmit sem módosítani és nincs aláírás sem.
Mamy
mamy
 
 


Mamy
A lap tetején a segédleteknél... profil.... én ott írtam be... :lol:
Vendég
 


Gigi!
Köszi! :roll:
Pedig már ott is jártam... de valahogy nem vettem észre... :oops:

Kép
mamy
 
 


De jó, remélem sikerült nekem is!

Lányok! Szabad a kismamának márványsajtot ennie? :roll:

Kép
manka2
 
 


Vendég
 


Köszi Boszi! :)

Kép
manka2
 
 


Sziasztok, Lányok!

Remélem, nekem is sikerült a vonalzóm meg az avatarom... Mingyá' kiderül :lol:
(Most tök olyan lett a fórum felépítése, mint a babafalváé...)

Kép
Ákata
 
 


Siker! :lol: :lol: :lol:

Tyű, Gigi,
neked is szép nagy a pocakod :D Lányok azt mondták a szerdai talin, hogy az enyém nem is olyan óriási... Pedig dehogynem :!: :lol:

Kriszkrosz,
UH :lol: :lol: :lol: Ügyes vagy, hogy megálltad! :D Csak arra kell vigyázni, ha visszanézed a filmet, nehogy észrevedd, mi van a lábacskái között (feltéve, hogy kaptatok filmet) :D :D Takarítás :(
Örülök, hogy tetszettek a kutyik - a pajkos aranyos jelző, kedvesen írja le e két tájfunszerű természeti csapást :lol: Azóta nagy léptekkel haladunk a civilizált kerttájék felé, tegnap közel megtelt egy óriáskonténer a kerti sittel-szeméttel... Bár már belül is így haladnánk...
Tudom már, miért volt olyan ismerős az utcátok neve! Ott lakik a srác, aki a gázunkat csinálta. És ott tévedtünk el frankón egy téli este, mivel kalandozni támadt kedvem, és mondtam a férjemnek, hogy ne a főút felé menjünk haza, hanem a völgy irányába, és kikötöttünk a prérin - no lámpafény, no út, volt viszont némi para, hogy hogy keveredünk ki a huplik közül, és hová... Kocsival télleg nem lakunk messze egymástól :lol:

Melinda,
tejallergia :( Asszem, azt kinövik a bébik, nem? Sajnos, allergiavizsgálat mindenhol ilyen hosszú előjegyzésű, de talán lemondja valaki, és akkor gyorsabban bekerülhettek. Doktor adott kenőcsöt v. gyógyszert? Pöttyös még Marci?

Iza,
jó, hogy itt vagy újra :D Nászajándék: szerintem a takaró több, mint elég. Még esetleg egy tipp: vegyetek mellé vmi dupla dolgot - például két szép bögrét, tányért vagy poharat. Nem kell, hogy drága legyen, lényeg, hogy kettő legyen, vagyis ne egy hatos szett. Így ez csak az övék, és rád/rátok gondolhatnak, ha használják.

Ha a fórumtali neked egy hét múlva jó, szerintem nincs akadálya, hogy eltoljuk pár nappal. Lányok, mit szóltok?

Kép
Ákata
 
 


Kata:

Szerintem is igazodhatnánk Izához is a találkozóval, hogy ne maradjon ki a jóból. :lol:

Képemet nem bírom felrakni, mert akárhogy kicsinyítem túl nagy. Kata hogy kell?

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok!
Nekem is teccccik az új dizájn.... :lol:

Kata!
Nagyon aranyos lett az avatarod, gondolom Te csináltad eská? Tündéri. :)
A fórumtali természetesen később is jó, sőt talán nekem is jobb lenne valamikor június elején... Ugyanis kezd úgy tűnni, hogy jövő hétvégén (27-28-án) elég sok tennivalónk lenne... Párom szülinapja 25-én van, és valószínűleg a hétvégén jövünk össze családilag.

Manka!
Legnagyobb sajnálatomra én is tiltva vagyok a márványsajtról, pedig IMÁDOM!!! :cry: Bár én úgy emlékszem, csak az első időszakban nem szabad, de inkább nem kockáztatok, és inkább lemondtam róla. Férjem persze szolidál velem, azt mondta ő sem eszik (ő is imádja) de mondtam neki, miattam nem kell lemondania róla. Azért kaptam egy 2 Ft-os nagyságú falatkát :wink:

Kép
mamy
 
 


Sziasztok csajszik,

Hú, de megváltoztunk... :P
Örülök, hogy jól sikerült a tali, már én is várom a nagytalit!!!

Képzeljétek, hirtelen felindulásból úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk!!! Tegnaelőtt reggel jött az ötlet, azóta pedig már időpontunk is van: Nem egészen egy hónap!!! Június 17!!! :lol:

Hihetetlen, de klassz érzés. Eredetileg azt beszéltük meg, hogy főként Bencus miatt két tanúval besétálunk egy házasságkötőbe és majd egyszer megünnepeljük... Aztán Apum azt mondta, hogy legyenek ott a rokonok is, at ő nászajándéka lesz a kaja(hangulatos kis kertiparty) így most már 80 főnél tartunk és ez csak a szűk család. Szóval most lesz egy kis dolgom, szervezkedés, tervezés, ruha stb...
Puszi Nektek!!!
jadey
 
 


Sziasztok!
Nekem is teccccik az új dizájn.... :lol:

Kata!
Nagyon aranyos lett az avatarod, gondolom Te csináltad eská? Tündéri. :)
A fórumtali természetesen később is jó, sőt talán nekem is jobb lenne valamikor június elején... Ugyanis kezd úgy tűnni, hogy jövő hétvégén (27-28-án) elég sok tennivalónk lenne... Párom szülinapja 25-én van, és valószínűleg a hétvégén jövünk össze családilag.

Manka!
Legnagyobb sajnálatomra én is tiltva vagyok a márványsajtról, pedig IMÁDOM!!! :cry: Bár én úgy emlékszem, csak az első időszakban nem szabad, de inkább nem kockáztatok, és inkább lemondtam róla. Férjem persze szolidál velem, azt mondta ő sem eszik (ő is imádja) de mondtam neki, miattam nem kell lemondania róla. Azért kaptam egy 2 Ft-os nagyságú falatkát :wink:

Kép
mamy
 
 


Háááát, ami azt illeti, "gyorsaság" terén nem lett jobb a babanet, sőt... :? Bocs a dupla üziért, de először azt hittem elszállt.

Jadey!
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok Nektek, bár tudom esküvő nélkül is lenne, de ez azért más lesz, meglátod!!! Életreszóló, felejthetetlen emlék lesz az a nap! :) És már a készülődés miatt is megéri, én nagyon élveztem, és aztán kiteljesedett azon a szép napon, és utána is megmaradt az a borzongató jó érzés, ami akkor töltött el, amikor kimondtuk az igen-t. :lol: :lol: :lol:

Kép
mamy
 
 


Hááááát most be vagyok sz...va egy kicsit, mert megettem majdnem egy egész gorgonzolás pizzát, de azon meg van sütve a sajt és akkor hatástalanítva van a listeria, nem!?
ÚÚÚÚÚÚÚ de hülye vagyok, minek is ettem meg?
Lányok! Ugye nem lesz baj?

Jadey! Tök jó az esküvő dolog! Milyen ruhát akarsz?

Kép
manka2
 
 


Nincs valami fertőtlenítő kaja, igyak meg egy felest?
Na jó ez csak vicc volt, de tényleg lehet ilyenkor valamit tenni?

Kép
manka2
 
 


Manka!
Most már ne idegeskedj! Én is úgy tudom, hogy ha már "felforrt" akkor nem tud ártani, de azért nézz utána.
Szerintem ez azért elég kis mennyiség, nem hiszem hogy ártana!
Nyugi!!! :)

Kép
mamy
 
 


Mamy,

Édes vagy és igazad van,szerntem is jó dolog, mégha nem is a papíron múlnak a dolgok, de valahogy jobban összeköt k embt. Már alig várom a napot!!! Bár Jade apukájáal s volt esküvőnk, de az alahogy más volt. Érzem, hogy ez lesz az igazi, az "egy életre szóló".
jadey
 
 


Kata:

Szerintem is igazodhatnánk Izához is a találkozóval, hogy ne maradjon ki a jóból. :lol:

Képemet nem bírom felrakni, mert akárhogy kicsinyítem túl nagy. Kata hogy kell?

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Manka,

Szerintem ne aggódj, nem lesz semmi baj!!! Én is ettem lágy sajtot, kenőmájast, stb. A ruhámat egy rokon varrja, divattervező, de valszeg egy szép hosszú selyem szoknya lesz, rajta pedig egy kivágott gyűrt selyem top. Az a lényeg, hogy látszódjon a pocim és kényelmes legyen :roll:
jadey
 
 


Kata:

Szerintem is igazodhatnánk Izához is a találkozóval, hogy ne maradjon ki a jóból. :lol:

Képemet nem bírom felrakni, mert akárhogy kicsinyítem túl nagy. Kata hogy kell?

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Kata!
Akkor lehet halasztani a fórumtalit? Nem gond?
Lányok, többiek?...
Tényleg nagyon jó lenne talizni, de úgy hogy lehetőleg mindenki el tudjon jönni aki akar :wink:

Kép
mamy
 
 


Sziasztok kedves mindenki!

Na már úgy hiányoztatok!!!

Nagyon tetszik nekem is az új dizájn!

Próbálok visszaolvasni de csak most tudtam először belépni!

Puszi
Tűzmanó
Vendég
 


Sziasztok kedves mindenki!

Na már úgy hiányoztatok!!!

Nagyon tetszik nekem is az új dizájn!

Próbálok visszaolvasni de csak most tudtam először belépni!

Puszi
Tűzmanó
Vendég
 


Mamy
Köszi a nyugtató szavakat, közbe már a fél világot végig kérdezgettem, mindenki azt mondja, hogy kicsi a mennyiség és különben is sütve volt. Lucika mozog ezerrel, úgyhogy nincs gond, remélem ez így is marad!

Jadey
Biztosan nagyon szép leszel.
Neked is köszi a nyugtatást! :D

Kép
manka2
 
 


Sziasztok, Lányok!

Az elmúlt két órában fehér lap volt nálam ez a fórum. Ahogy látom, nálatok működgetett...

Dorka,
nyisd meg a képet paint-ben, és ott a kép menüben van egy olyan almenü, hogy attribútumok. Ott úgy kell beállítani, hogy 80X80 pixelnél ne legyen nagyobb (ha centiméter az alapbeállítás, át kell állítani pixelre). Ha nem sikerül, küldd át mélben (profilomban), szívesen megcsinálom neked :lol:

Mamy,
köszönöm a bókot a képekcsével kapcsolatban :lol: Igen, saját készítmény :lol: :lol:

Manka,
én úgy tudom, a penészes sajt a penicillin miatt lehet gond. Sütve viszont semmi baj nem lehet. A 180 fokos sütés (valamint a fagyasztás) tudtommal semlegesít mindent. (Bár azt nem értem, hogy akkor a jéghideg fagyitól hogy lehet szalmonellát kapni... Vagy az nem annyira fagyasztott :?: :roll:)

Jadey,
nagy-nagy gratula az esküvőhöz :!: :lol: Azért ne fáraszd túl magad... Nászút? Lányod mit szól? Nekünk is egy hónapon belül megvolt az esküvő, mint ahogy kitaláltuk, és nagyon jól sikerült. Igaz, mi alig kéttucatnyian voltunk, de így is remek lett. Apukád aranyos, hogy gondoskodik ennyi ember kajájáról :D

Jaj, valamelyikőtök írta a szüléses álmát. Nagyon-nagyon szép kép... Szeretném majd úgy átélni, ahogy ebben az álomban szerepelt :lol:

Lányok, akkor mit szólnátok egy hetes csúsztatáshoz (fórumtali)? Iza, neked az egy héttel későbbi időpont már OK?

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:11-kor.
Vendég
 


Jadey
Gratulálok!

Manka
Nem lesz semmi baj... :lol:

Kata
És az vagy 2 hetes kép :lol: :lol: :lol:
A fagyasztás tartósítja a bacikat és a gombákat is...

Lányok
Akinek képkicsinyítési gondja van, küldje el nyugodtan az emilemre... megcsinálom....
Vendég
 


Jajistenem, beállítottam úgy az oldalt, hogy a legfrissebb üzenet kerüljön legfelülre, erre úgy nem lehet levelet írni, csak ha visszamegyek a 63. oldalra, a topik legelső hozzászólásához... Most állíthatom vissza (így kicsit bonyolult írni), holott nekem sokkal jobban tetszik úgy, ha a legfrissebb hozzászólás van legfelül. Na mind1, ez egyéni problémám...

Gigi,
méred is az átmérőjét? Én hetente :lol:
Fagyasztás: érdekes, úgy tudtam, a fagyasztás elpusztítja a bacikat. Állatorvos mondta, hogy ugye nyers húst a kutyusnak soha, csak főzve, vagy fagyasztva (illetve kiengedve). Eszerint ez hibás nézet?

Érdi topiktalis lányok,
bocs, hogy még nem küldtem a képeket, de a férjem most munkahajrában van, és még nem szedte le a képeket a gépről. Ígérem, hét végén sort kerítek rá :D

Kriszkrosz,
megtaláltam a SOTE-s szülésfelkészítő papírját. A normál szülés történései (ami most kedden volt) már nem lesz, viszont jövő hét utáni kedden lesz "szülőszoba látogatás, vagy relaxáció és légzőgyakorlatok". Ez lesz a 8. hét, és ismétlődik a 10., valamint a 12. héten. A 9. héten A megszületett gyermek első életnapjai, vizsgálatok, szokások, szoptatás lesz a téma, a 11-en Babaápolási ismeretek, hazamenetel izgalmai. (A 7., vagyis jövő héten pedig a szülés körüli rendellenességek, mikor és hogyan segít az orvos, szülési fájdalomcsillapítás lesz, én erre tuti nem megyek). Lehet, így kicsit kusza, sajna, a papíron sincsenek dátumok. (Még az is lehet, hogy az utolsó előadások szeptemberben lesznek - ki tudja?!)

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Köszönöm a sok-sok gratulációt!!!

Ákata: Jade is nagyon várja és örült neki, ma már meg is vettük neki a ruhát és ő választhatta ki egyedül. Ékszereket is választott hozzá :D
Nászút: Még nem tudjuk, egyelőre nem úgy állunk. Sajna amerikai nagybácsi sincs, aki esetleg ezzel lepne meg minket nászajiképp :lol:

ígérem, nem fogok kifáradni tőle, szerencsére jó szervezőkészséggel áldott meg a sors és nagy családdal, így majd beosztjuk...

Csajszik, hogy lehet ilyen centifélét meg képet a név alá? Nekem nem megy :oops:
jadey
 
 


Sziasztok!
Bekukk...
Én is örülnék, ha Iza is tudna jönni.

SzKata nekem nincs bajom a sárgával sem, meg aztán van drapp, zöld, kék, bordó, ami sztem ráadható bárkire. Meg az elején olyan hamar kinövik, nem kell televásárolnom magam. És kaptunk is sógornőmtől jó néhány gúnyát.

Gigi - jó a pocis kép nagyon, és tényleg ari ez a vonalzó is, majd ha lesz egy kis időm, én is műtök ide.

Jadey - sok - sok gratula Nektek, most biztos nagyon izgatott vagy!!!

Ákata - köszke a sotés infót, talán el tudok menni majd.

SAJT téma - a szalmonellán aggódtok? Mert ha igen, akkor az is csak az első trimeszterben veszélyes a babára. Ilyenkor már bármit lehet enni, ami jól esik.

Ez a vacak idő úgy megvisel, tiszta zizi és tompa vagyok egész nap...

Megjött férjemuram, megyek megölelgetem.

Puszi Mindenkinek!
kriszkrosz
 
 


Jadey,
centit a lilypie.com oldalon tudsz csinálni. Ha megcsináltad, a profilodban (itt a bneten) az aláíráshoz azt az utasítássort kell bemásolnod, ami a lilypie-on a középső blokkban van (majd meglátod) :lol:
Esküvő: édes lehet a lányod, ahogy készülődik... A férjemnek az első házasságából van három gyereke, ők nagyon élvezték a bulit, noha szolid ebéd volt csak... Még ajándékot is vettek, nagyon édesek voltak :lol: A bébiket is nagyon várják ám, a kicsi - ő a lány - folyton keresztkérdéseket tesz fel (ugye, már nem vetélhetek el, ugye, jól vannak ott bent, ugye érezni már, ahogy mozognak), míg a fiúk annyit szoktak megjegyezni: hű, Kata, megint kövérebb lettél :D - ez az ő szótárukban annyit tesz, hogy ismét nőtt a hasam :lol:
Nászút - majd pótoljátok babástul :D Télleg, dolgozol még?

Kriszkrosz,
nem a szalmonella, hanem bizonyos sajtféléktől (pl. penészes) tartózkodni ajánlatos - hogy pontosan miért, nem tudom, én e témának nem vagyok tudósa, imádom a sajtot, így nem is akarok elmélyedni ebben... Felkészítő: nekem a jövő hét utáni, a relaxáció tűnik ígéretesnek. Főleg, hogy a rövidlátás miatt szükségem is lesz rá (illetve arra, hogy a szemem ne erőltessem meg a kitolásnál).

Úgy látom, az egy héttel későbbi időpont a találkára sokunknak jó. Tegyük át akkor...

Kép
Ákata
 
 


Akata: Segíts, kérlek!!! A lilypie-n már megcsináltam, viszont a profilomba nem tudom berakni sehova... Nem lehetek ennyire béna :roll:

Igen, még dolgozom. Bár 2 hete nem voltam, a betegség miatt, de már sokkal jobban vagyok, úgyhogy hétfőn újra munkába állok.
jadey
 
 


Sziasztok!

Édesek vagytok,hogy eltoljátok a mega-talit egy héttel.Remélem nem csak miattam.Szombat vagy vasárnap?

Jadey GRATULÁLOK!!!Jó szervezkedést!Biztosan nagyon szépek lesztek!Nekem tetszenek a pocis menyasszonyok.Az olyan pocisok amiben persze baba is van. :D Olyan jól áll rajtuk az empire szabás,amit imádok.Az én ruhám is mell alatt szabott volt,annak ellenére,hogy nem volt pocim.Mondjuk ez tényleg csak azoknak áll jól,akik terhesek,vagy nagyon vékonykák like me.

Sajt téma:Lágy sajtokat, mint camambert,brie,márvány stb...azért nem ajánlatos fogyasztani terhesség alatt,főleg első trimeszterben,mert készülhetnek pasztőrözött és nem pasztőrözött tejcsiből.És a nem pasztőrözöttben listéria baci előfordulhat.Én ennyit tudok erről.
Manka ne idegeskedj miatta,hisz sült sajt volt.Ha volt is benne baci kinyiffant. :wink:

Kata,köszi a tippet.Vettem még két gyönyörű törölközőt.A csészéket,ha látok szépet ami illik a takaróhoz még veszek aztán kampec.

Iza
piciza
 
 


Sziasztok!

Édesek vagytok,hogy eltoljátok a mega-talit egy héttel.Remélem nem csak miattam.Szombat vagy vasárnap?

Jadey GRATULÁLOK!!!Jó szervezkedést!Biztosan nagyon szépek lesztek!Nekem tetszenek a pocis menyasszonyok.Az olyan pocisok amiben persze baba is van. :D Olyan jól áll rajtuk az empire szabás,amit imádok.Az én ruhám is mell alatt szabott volt,annak ellenére,hogy nem volt pocim.Mondjuk ez tényleg csak azoknak áll jól,akik terhesek,vagy nagyon vékonykák like me.

Sajt téma:Lágy sajtokat, mint camambert,brie,márvány stb...azért nem ajánlatos fogyasztani terhesség alatt,főleg első trimeszterben,mert készülhetnek pasztőrözött és nem pasztőrözött tejcsiből.És a nem pasztőrözöttben listéria baci előfordulhat.Én ennyit tudok erről.
Manka ne idegeskedj miatta,hisz sült sajt volt.Ha volt is benne baci kinyiffant. :wink:

Kata,köszi a tippet.Vettem még két gyönyörű törölközőt.A csészéket,ha látok szépet ami illik a takaróhoz még veszek aztán kampec.

Iza
piciza
 
 


Jadey,
ne a hozzászólás alján menj bele a profilba (az megtekintésre van), hanem a lap tetején a segédletek menüt gördítsd le, ott van a profilod. Az aláíráshoz illeszd be azt az utasítást, ami nálam úgy néz ki:

Kép

ez nálam a középső blokk a lilypie-on.
Ja, és jelöld be, hogy az aláírás mindig látsszon!

Kép
Ákata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?