Új privát üzeneted érkezett!

Boróka és Rejo: A mérleges csajszi: Gombkötő Judit telcsi: 0620-490-08-29

Állítólag Budapesten házhoz is viszik.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Ujra itt vagyok. A nagyobb gyerek olyan keveset alszik mostanaban, hogy teljesen kivagyok.

Nekem a normal mensi, iszonyu kin volt. Hanyas hasmenes, gorcsok, csak gyogyszerrel eltem tul. Mindenki azt mondta, hogy szules utan elmulik, ez egy extra valami...hormongyogyival kezelhetnek, de akkor meg koverebb lennek. Igy maradt a cataflam +2algo....Ezek utan persze a szuleshez semmit nem kertem. Mert nem akarom szegeny rogton begyogyszerezve megszulni.Nekem egy baratnom azt mondta, hogy amikor mar ugy van vele az ember hogy nem birom tovabb, akkor nagyon hamar kinn van a baba. Barmit is mond az orvos. Nekem ez segitett atveszelniKép
Azt azert bevallom, hogy a szules utani mehosszehuzodas annyira fajt, hogy akkor kertem egy fajdalomcsillapitot. De allitolag ez is egyenfuggo, meg minel tobbet szulsz annal jobban faj...

Felesleges dolog vasarlassal meg ugy vagyok, hogy a ruhakat sem tudod mind elore megvenni. Nekem szept 17.en szuletett a fiam. Siman nyar van meg olyankor es eltalaban kell nyari (pl. rovidujju body) ruha is. De ebben az evben ugy alakult, hogy aznap amikor hazamentunk futeni kellett, tehat csak a meleg cuccok kellettek. 2 hetig voltak ra jok az 56-os cuccok. De ha csak telit veszek es meleg van akkor mehettem volna nyarit venni es a telit nem is hasznaltam volna.
Zoknit nem tudom minek vettem, arra szegeny kicsire ugyis mindig radob az ember egy takarot, vagy labfejes body van rajta, amugy sem vagyok a zokniban alvas hive.
Pelust vettem 10db-t. Aztan elmentem meg tizert. Ugyanis azt rakom a feje ala, a vallamra stb. Azt fertotlenitem es vasalom, es hat valljuk be kimerultem nem mindenap vagyok kepes ra, igy jobb ha sok van...

mennem kell megint visit a nagyfiu:

csengo 26+5
Vendég
 


Lányok! S.O.S.!!

kertészférjeket kérdezzétek meg légyszim meg virágszerető topictársak!!

A gyönyörű 15 láda félfutó muskátlim kis bimbójai elszáradnak még mielőtt kinyílnának!!KépKép De a föld és a növény nem száraz, csak a bimbó!!!

Mit csináljak? Úgy tűnik ez egy muskátlibetegség, de mit csináljak, mivel permetezzem? tetűírtóval, vagy mivel?

Segítsetek please, mert mingyá sírok...

Kép

Kép
rejo
 
 

 
 

JAdey!
Nagyon örülük én is a jó híreknek!
Mostmár tényleg no para!

Dorka!
5-ig szerintem biztosan ott leszünk. Várunk szeretettel.

érdi tali:
Szemes Erika névre foglaltam le az asztalt, de ha pocakosokat kerestek a szemetekkel, az is jó. Én 3-tól ott leszek.

Rejo!
Muskátli ügyben nem tudok segíteni.
A gyermekvállalás örömeit elmentettem, majd ha aktuális lesz, újra elolvasom. Jó pofa.
Bettus!
Türelmes költözést! Ne emelgess!
Erika
piciri
 
 


Sziasztok
Bocsánat a belebeszélésért. Olvasgatlak Benneteket időről-időre (nosztalgia), és most, hogy a mit ne vegyünk dolgoknál jártok, vannak észrevételeim.

Nekem két gyerekem van, mindkettő novemberi, nagylányom 2002 novemberben, kisfiam pedig 2004 novemberben született.

Cumi: mindkét gyerek igényelte 6 hetes koráig, akkor viszont eldobták mindketten. Nekem is könnyebb volt, mert nem cicit szedtek szét, hanem cumit.

Cumisüveg: 250 Ft megér annyit, hogy el tudj menni akár fodrászhoz, akár sétálni. Hidd el, megéri.

Mellfejőgép: nekem mindkét gyereknél kellett. Kórházban előbb lett tejcsi, mert a gyerek üvöltött, tej meg sehol. Egész éjjel fejtem egy pumpás akármivel, nulla eredmény. Aztán bedurrant kézzel hazajöve férjem elrohant venni egy normálisat. Avent.

Bimbókiemelő, ápoló kenőcs: nem tudom, nem volt rá szükség.

Mérleg: mi kölcsönöztünk a másodiknál, de csak azért mert hamar jöttünk haza. Egyébként tutira nem lett volna.

Ruhák: egy halom ruha megmaradt, ami nem is volt rajtuk. Egyiknél még meleg volt, másiknál meg esett a havas eső. MINDEN hiányzót meg lehet venni, míg kórházban vagy!

Elektromos melegítő, sterilizátor: soha nem volt.

A gyermekvállalás örömeit elolvastam, és nagyot nevettem (az épp alvó gyerkők legnagyobb örömére), nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!

Bocsánat, hogy beledumáltam..............

szilcsike
szilcsike
 
 


Jó reggelt lányok!

Tűzmanó!
Hát ez az, sajnos az én kórházamban (Nyírő Gyula) nincs EDA a sima szüléshez... Kép Fogalmam sincs, hogy lesz, de valahogy majdcsak túlélem... Elvégre amíg nem találták ki az EDÁ-t, addig is születtek gyerekek... ez vigasztal.
A mensi annak idején nálam is iszonyú kínokkal járt, huszonéveim elején volt olyan hogy algopirin injekciót kellett adni annyira kínlódtam, hányinger, hasmenés, pocsék közérzet, görnyedés, fetrengés az ágyon, ami persze semmit nem segített, stb. Aztán később enyhült, de nem múlt el, később is nagyon fájt mindig, de általában 2 szem algóra csillapodott. Ez általában az első napra volt jellemző, utána már hanyagolható volt, gyógyszer sem kellett. Szerencsére általában 4 napig volt meg, max. 5 de akkor már egyáltalán nem fájt.

Rolex!
A szülési tervet légyszi akkor küldd már el nekem is, gg70 kukac citromail pont hu. Köszi! Kép

Amúgy képzeljétek, a mi kislányunk olyan fetrengést vágott le tegnap kb. déltől egész késő estig szinte megállás nélkül, hogy már kezdtem aggódni, hogyhogy nem fárad ki?... Egyfolytában rúgott, ütött, mocorgott, lelki szemeim előtt láttam ahogy nyüzsög odabent Kép eddig még sosem volt ennyire aktív! De nagyon jó érzés volt! Kép
Most reggel ahogy felkeltem, láttam hogy esik és tök borongós az idő, arra gondoltam, talán érezte a közelgő frontot... szegénykém. Most persze alszik... Kép a kis Tündérke.
Nálatok nem volt ilyen jellegű mozgás tegnap este?

Szép napot mindenkinek,
Mamy (25+2)

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Csak bekukkantok gyorsan, mert mindjárt jönnek a munkások fúrni-faragni, addig meg be kell seggelnem az egész BTK-t!

Rejo, ezen a gyermekvállalás örömeim halálra nevettem magamKép

Tűzmanó, szépek vagytok a képen, helyes a pocid is! Köszi az infót az UH-ról, meg Neked is, Tina! már értem, hogy mi a 14e Ft.

Bujka, köszi az infót, hétfőre lesz meg a tenyésztés eredménye, remélem, nem okozott problémát a babának a baci!


Képzeljétek, kaptam egy csomó ruhát rokonoktól, erre nem is számítottam, gyönyörűek! Tényleg, Ti hol tartotok a vásárlással?

Puszi Nektek, délután találkozunk (ha nem verik szét a házat a fejem fölöttKép )

Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!
Hát a visszaolvasást inkább feladom, csak a hétfő óta termelteket olvasom egy órája. Inkább kifaggatom a cukiban a lányokat.
Jadey - nagyon örülök, hogy minden ok Veletek, sokat gondoltam Rátok! Sajnálom, hogy ennyi rossz élményen kellett átmenned...
Most megyek, remélem délutánra nem lesz ilyen vacak idő...
Mindenkinek kellemes napot!

Kép
kriszkrosz
 
 


Tűzmanó!
Én mire számítson az, akinek egyáltalán nem fájt a mensi? Nem hinném, hogy ő alig fogja megérezniKép

Csengo!
Akkor szerinted átvészelhető a szülési görcs a mensis görcshöz képest? Legalábbis én ezt vettem ki az írásodból.

Rejo!
Szegény muskátlik Kép A gyermekvállalás örömeit megmutatom a páromnak is, hogy legyen ideje felkészülni és hátha megértőbb lesz abban az időszakban Kép

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Tegnap végre voltam szülőszoba megtekintésen + kiscsoportos szülők iskoláján. Szuper volt! Nagyon nyugisak a körülmények a MÁV-ban. Van egy nagy nappaliszerű helység, ott lehet üldögélni, amíg még jólesik, és lehet enni-inni bármit vajúdás alatt. Ja, és a legfontosabb, a szülésznő aki tartotta egy tündér - szerintem őt fogom választani. Az összes hülye aggódós kérdésemre türelmesen válaszolt. Viszont ő lebeszélt a mellfejőről, mert hogy kézzel is jó egy frissen beindult cicinek, de én ezzel nem értek egyet. Ja, és van EDA, de arról is eléggé lebeszélt, mert nagyon lelassít(hat)ja a szülést. Én azért szeretem a tudatot, hogy bármikor kérhetek.

Mamy:
Mansigörcsök és hányás hasmenés nálam évekig volt, de csak addig míg a tamponhasználatot be nem szüntettem. Azóta ezek a mérgezési tünetek megszűntek. Néha használtam, de nagyon-nagyon gyakran kell cserélni a Streptococcus miatt - ez az OB-n apróbetűvel rajta is van.

Bujka:
Hát nekem vizet inni sem engedtek, sőt közölték, hogy ne is mozogjak, csak üljek. De végülis nem volt annyira szörnyű, csak egy kicsit felesleges szadizás. Van a családban cukorbeteg, így vércukormérő is, vagyis otthon is meg tudnám mérni.

Piciza; Ákata:
Azt hiszem mégsem tudok menni - sok-sok munkám miatt. De lélekben ott leszek.

Felesleges cuccok:
A sterilizálóból is van tök olcsó 2000 ft-os no name, amit a Máriabababoltban lehet kapni. Én olyat lehet, hogy veszek.
Pelust tutira sokat fogok - még fontolgatom a pelenkamosást is. Gondolom ezzel egyedül vagyok Kép

ciao,

Dorka

Ciao,

Dorka

Sz_Kata:
Tényleg neked is ő volt az orvosod? És nem felelt meg - tök jó, eddig csak fanatikus rajongóival beszéltem, akik szerint normálisak az árai. Viszont én is úgy éreztem, hogy a nevemet soha nem tudja, felhívni sem lehet a Nagy Doktort, de a fizetség az kellett. Nekem a párom is rosszul volt a stílusától.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok, Lányok!

Már nagyon várom ám a talit! Reméljük, kisüt addig a napocska...

Tegnap voltam szemészeten, azt mondta az orvos, hogy szülhetek természetes úton, de kíméletesen. Aztán voltam a szülésfelkészítőn, ahol megismerkedtünk Krisszivel Kép Nagyon jó előadás volt Kép

Ja, meg voltam a védőnőnél, akinél 3 kilóval többet mutatott a mérleg, mint a kórházban, erre megnyomkodta a sípcsontomat a térdem alatt, és közölte, hogy látszik az ujja hegye, tehát vizesedem kicsit, igyak kevesebbet. Namost ha megnyomom, többek közt a mellemen is látszik egy pillanatra az ujjam hegye, ahol azért nemigen vizesedik az ember lánya. Délután megméredzkedtem a kórházban, és egy kilót híztam a tíz nap alatt, nem hármat. Ennyit erről - jól felhúztam magam egyébként ezen a vizesedés-dolgon...

Rejo,
muskátli: lövésem sincs, mitől lehet ez a baj. Egy-kettőt talán visszavághatsz az előző hajtásig... Interneten nem találtál erről valamit? Levelekkel nincs gond?
Nekem a hortenziám kezdett rozsdásodni - rájöttem, hogy hidegek még neki az éjszakák, ezért behoztam őket. Nem lehet, hogy szeles a terasz, és a hideg ártott a bimbóknak? De ez csak merő találgatás...
Jókat mulattam a babás dolgon Kép

Menstruáció:
nekem életemben kétszer ha fájt. Bocs, nem dicsekedni akartam ezzel, ilyen típus vagyok. Ezzel együtt nem szeretnék semmilyen csillapítót kérni.

Mellszívó:
a SOTE II-n lehet kapni Avent-et (jól írom a nevét?), meg egy másik (olcsóbb) fajtát. Láttam a múltkor az újszülöttosztályon. Úgyhogy érdemes érdeklődni, hátha a kórházban is megvehető, ha szükség van rá.

Sterilizálás:
én nem mikróznék semmi olyat, amit/amiből a baba iszik/eszik. És nem használnék vegyszert sem (mármint sterilizálót). Szerintem egy új lábas is megteszi, amiben felforralhatom a gázon a vizet. Cumisüveget szerintem veszek majd többet is, vész esetére. Úgy egyébként én nem tervezem előre ezeket a dolgokat, majd az élet hozza... Ja, mérleg-ügyben még nincs álláspontom - gondolom, lesz nekünk is, de hogy vásárolt vagy bérelt, azt nem tudom.

Puszi - Kata
(Már a 25. hétben Kép)

Kép
Ákata
 
 


Dorka,
ugye nem az angyalföldi dokiról van szó?
Kár, hogy nem jössz ma KépKép

Kép
Ákata
 
 


Akata, mar tobben leirtuk a vizesedes dolgot. tenyleg rohejes, hogy meg azt mondjak igyal kevesebbet.....anyamekat meg a terhesseg alatt kemenyen vizhajtoztak....szornyu belegondolni, hogy amikor engem vart meg kotelezo volt terhesen a tbc rontgen! Azert a vedonok tanulhatnanak egy picit....

Gesztenye, a mensigorcsoket nem birtam, de a szulesnel erot adott hogy a gyerek miatt nem ehetek barmit, ne bekabitozva jojjon a vilagra. Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy nem lehet osszehasonlitani, a szules jobban faj, ugyanakkor konyebben elviseli az ember, mert annak legalabb van "ertelme".

csengo 26+6
Vendég
 


SziasztokKép

Titkon nagyon irígykedek ám Rátok, vagyis minden mai talis résztvevőre , olyan jó lenne csatlakozni Hozzátok! Visz valaki fényképezőgépet?

Én sajnos dologozom akkor még bőven, meg sajnos a Városligettől is messze lenne nekem..Kép

Apropó munkaidő: beváltottam múlt heti ígéretem a főnöknél. Tegnap este kopogok be hozzá, mondom: csütörtökön hamarabb szeretnék elmenni. Erre a főnök: jó, oké, akkor nyugodtan be lehet jönni hamarabb. Erre én: hát igazából, én nem terveztem, sőt ha már így szóbajött, szeretnék szólni, hogy a jövőben ha nincsen valami különleges extra alkalom én minden nap, 5 óra körül szeretnék elmenni. Először teljesen felháborodott, közölte hogy mindig van munka és én azzal ne jöjjek neki, h ha nincs semmi munka..mert mindig tud(na) adni. Jó mondom, lehet, nézze, én próbáltam ezt emberségesen megfogalmazni, de akkor úgy mondanám Önnek, hogy tekintettel az állapotomra, legyen szíves figyelembe venni hogy nem tudok egész nap ülni letöltöm 9-5-ig a nyolc órát, én minden tőlem telhetőt megteszek, de ha ez így Önnek nem megfelelő akkor sajnos más megoldást kell keresni. Na erre jött a 180 fokos fordulat: jaj hát ő elnézést kér és ha én ezt ilyen dekódolásban mondtam akkor nyugodtan menjek el és természetesen figyelembe veszi, mert hát ő...ő...ő voltaképpen tudja, hogy én akár holnap elmehetnék táppénzre, dehát ő számít rám, csakhát ő azt nem szereti, ha én vagy bárki azt mondja neki hogy ha nincs munka..és hogy azért a kollégák alig több fizetésért (jó vicc!) napi 10-12 órát lehúznak itt mellettem....én meg Csajok, csak álltam ott vele szemben, és türelmesen hallgattam és közben magamban röhögtem hogy úr Isten ezek multik ilyen szellemi végtermékeket állítanak elő...(már bocsánat de ha egy cégvezető egy terhes nőnek, aki ráadásul csak a titkárnője, képes felhozni a manager kollégák napi 12 óráját meg alig több fizetését az már tényleg szánalmas)
Ezt most muszáj volt elmesélnem!

Tűzmanó (14+6)
Vendég
 


Sziasztok!

Tök jó lett a terheléses cukromcskám: 3,6-ról ment fel 5,1-re! Egy parával kevesebb. De a vérképemben a vas az vacak, hiába tömöm magamba az Elevitet már 3 hete. Kép És sajnos beszedtem valami hülye gombát is. Kép Kép

Ákata:
Nem, nem az aranyos idős dokibácsiról van szó, hanem az utána következő sztárorovosomról. Szerintem a mi ex-dokibácsink nem pénzéhes, és nagyon alapos.

Cumisüveg:
Én már vettem is egy szuper jót, ajánlom mindekinek: Mum a márkája és a DM-ben lehet kapni. Az a különleges benne, hogy
1. teljesen szétszedhető ízekre (az alját is le lehet csavarozni), így könnyű tisztántartani
2. van benn alul egy különleges szelepmegoldás, amitől a gyerkőc nem nyel levegőt ha iszik belőle. Hasfájós babájú barátnőm ajánlotta - neki bevált. Kb. 800 ft és van többféle üveg és cumi méret és babakor alapján.

Jó dumálást Érdiek!

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Tűzmanó:

A főnököd egy barom. (már bocsi a kifejezésért).
Szerintem egy jó titkárnő megfizethetetlen.
Amúgy meg legközelebb nyugodtan hivatkozz a munka törvénykönyve megfelelő szakaszaira, hogy terhes nőt csak testi állapotának megfelelő munkakörben lehet alkalmazni. Amúgy meg túlmunkára sem kötelezhető. De szerintem jól csináltad, hogy befenyítetted a táppénzzel. Akkor majd jobban értékeli azt is, hogy ott robotolsz 9-5-ig!

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


SZiasztok! itt vagyok ahogy igértem.
Köszönöm a jo tanácsokat és a nyugtatást.
nyáron mi is szeretnénk nyaralni menni, remélem elmehetünk ugy hogy az orvos is engedélyezi. mert még nászuton sem voltunk és mostanában nagyon keveset vagyunk együtt a férjemmel mert sokat dolgozik. ugyhogy remélem legalább lesz egy hét amit csak együtt töltünk.
Krisszi:
nekem is voltak gondok a vizelettel, ugyhogy ma megint vittem egy adagot. de az eredmény azért lett rossz sztem, mert nem a megfellő modon csináltam. tegnap a védőnőnél jo volt, remélem a mai is jo lesz. drukkolok, neked hogy ne legyen semmi gond.
üdv mindenkinek: heni

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Rejo! Nagyon sajnálom a muskátlijaidatKép remélem sikerül vmi megoldást találnod. Én sajnos nem értek a virágok ilyen szintű gondozásához én nem akarok rossz tanácsot adni Neked..esetleg az anyut megkérdezem ha legközelebb megyünk hozzájuk.

MamyKép Nyírő Gyula KH, eda: ne aggód semmi baj nem lesz. A nők 80-90%-a mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szül, és mindenki túléli sőt további gyerkőcöt is vállalnak. Csak én vagyok ilyen, szeretem több helyről bebiztosítani magam, pedig én -legalábbis úgy tudom - elég jól bírom a fájdalmat.
Örülök hogy mocorog a picúrod, nagyon jó érzés lehet!Kép
GesztenyeKép igazad vanKép így is úgy is biztos fáj szóval erre fel kell készülnünk. Mondta is az egyik kollégám (férfi persze) hogy ne is kérjek fájdalomcsillapítót, mert ez az egyetlen alkalom amikor gátlástalanul lehet ordítani Kép Hát nem tudom, nagyon szégyellném magam ha először lerúgnám a doki fejét utána meg nem győzhetnék elnézést kérni..én inkább szeretnék ura maradni a testemnekKép
BorókaKép a Máv-ot rettentően dícsérik ,biztos h jól választottál! Azt tudom hogy ott nagyon a természetes szülés hívei, de mindent a mama és a bab kényelméért..

ÁkataKép én csatlakozom Csengohoz... és egyszerüen nem tudom összekapcsolni a vizesedést és nem ivás dolgot. Főleg nyáron amikor annyira kell a folyadék. Továbbá muszáj sokat inni hogy tisztuljon a veséd, különben ott lent leszel tele bacival...

Vigyázzatok magatokra és ha addig már nem jönnék, érezzétek nagyon jól magataokat délután.

Puszi,
Tűzmanó
Vendég
 


Boróka! Az az igazság, hogy azt kell mondjam, ez nemcsak az ő hibája. Ezek a multik szándékosan választanak ilyen típusú embereket vezetőnek, mert félnének, ha nem ilyen lenne, a beosztottak a fejére nőnének. Persze főnökök között is van jobb, van rosszabb, de általánosságban ezek mind ilyenek. Szívatgatós, erőszakos, pitiáner alakok, aki többszáz agymosáson mennek keresztül az évek alatt a különböző tréningeken..munkahatékonyság növelés hogy csak egy példát mondjak. Ez az egész egy nagy nagy játék, aminek a központjában az áll, hogy Te mondasz valamit, és ő az adott helyzetben a számára legmegfelelőbbet próbálja kihozni. Szó sincs arról hogy esetleg bárhogyan is eljutott volna a tudatáig, hogy basszus tényleg itt áll velem szemben egy nő terhesen, nem cseszek ki vele annyira hogy itt tartom túlórázni, hanem mire gondol? Hogy hoppá de gáz lenne ha én most rögtön elmennék tápénzre, ki végezné el a munkát helyettem mire ő az új embert leengedélyeztetné...így hát inkább belátja, hogy jobb ha visszavonul..De ettől sem ő sem én, egyikünk sem lesz más ember.
Vendég
 


azaz vagyunk akik vagyunk az emberek nem változnakKép
Vendég
 


Rejo,

babavállalás örömei Kép Elmentettem !! Kép

Mamy,
Nekem is nagyon mocorgott a kis Petike az este. Már olyan erőseket rúg, hogy kívülről is lehet látni a mozgást a hasamon. Kép

Krisszi,
mi már beszereztünk néhány babarucit. Ott vannak a szobában, szem előtt, hogy minden nap megcsodáljam őket, és beleképzelem a babánkat. Kép
Az biztos, hogy az utolsó hónapig szeretnénk minden fontosat beszerezni.

Boróka,
Hihi, az én párom is utálta a pasast. Szerinte túl jóképű dokinak Kép Bár szerintem ennek köszönheti népszerűségét a betegei között Kép Nekem is egy barátnőm ajánlotta, aki ódákat zengett róla. De hamar előjöttek azok a problémák, amiket te is írtál. Emberileg gáz az arc...

Ákata,
Nem tudod véletlenül, menniy ideig kell a babákat méricskélni? Csak hogy ki tudjam számolni, mi éri meg jbban, a vétel vagy a bérlés..
sz_kata
 
 


Tűzmanó,
A multi főnökökkel kapcsolatban egyetértek: totál ki van mosva az agyuk, szerintem nem is emberek, hanem zombik. És te még jól jártál, én pl kénytelen voltam táppénzre menni.. Kép Mert azért sikerült mindig úgy intézni, hogy tíz óránál kevesebbet ne legyek bent Kép Ja, és nő volt a főnököm...

Vizesedés: tök gáz, hogy még mindig ilyen maradi szemléletek vannakKép Nem tudom megérteni, hogy miért ajánlja bárki is a nem ivást!

szülési fájdalom: egy barátnőm, aki két éve szült, így fogalmazott, amikor arról kérdeztem, milyen érzés:
"kb, mintha kanapét sz@rnál" hihi. Kép bocsika, ha valakit sért a megfogalmazás
sz_kata
 
 


Sz_kata:
szerintem nem jóképű inkább egy szoláriumozott bájgúnár. de biztos sok kismaminak bejön - állítólag van aki szerelmes a dokijába. Én nem ez a tipus vagyok.
Figyu, neked hogy tetszett a MÁV? Voltál a nyílt napon?

ÁKata:
Kanapét szarni - ez jó.

Szülési fájdalmak:
Szerintem felejtsetek el minden összehasonlítást a menstr. fájdalommal. K...ra fáj és kész. nem úgy, mint a fogad, vagy a hasad, másképpen, de ezt nem lehet elképzelni.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok!

Sz_kata!
Hát ez elég durva, de azért elnézzük... Kép (mármint a kanapé Kép)
A mi Babánk is mostanában már úgy mozog (főleg tegnap!) hogy látszott a hasamon, azaz úgy vettem észre, hogy feküdtem, és megmozdult a takaró... Kép nagyon jópofa volt! Kép

Tűzmanó!
A főnököd tényleg egy barom, jobb kifejezés nincs. Nem csak azért, amit és ahogy mondott, hanem azért is, hogy hagyta, hogy így kimossák az agyát. Undorodom az ilyenektől. Az a lényeg, hogy te vagy lépéselőnyben Kép

Dorka!
Gratula a jó vércukor eredményedhez. Bárcsak már én is ott tartanék, hogy megtudom. Messze van még 30-a, de valahogy nem izgulok.

Pusz,
Mamy (25+2)

Kép
mamy
 
 


Boróka!
Jézusom, ki képes szerelmes lenni a nőgyógyászába??? Jaj... Én képtelen lennék úgy tekinteni rá, mint férfira, pedig volt már "jóképűnek" mondható, fiatal, helyes dokival dolgom. Persze, hozzátartozik a dologhoz, hogy én a férjembe vagyok fülig szerelmes Kép Kép Kép
Mamy

Kép
mamy
 
 


Sziasztok,


Csak olvasgattalak benneteket, és szeretném megkérdezni Borókától és Sz_kata-tól, hogy a MÁV kórházban melyik dokiról beszéltetek? Mert láttam egy képet az egyikről és az tényleg egy szoláriumozott bájgúnár. Viszont azt hallottam, hogy nagyon jó orvos. És biztos hogy a páromnak sem jönne be. Kép Viszont orvost kellene választanom, mert ott szeretnék szülni.Tudtok ajánlani valakit?


Üdv:Niki

csernusn
 
 


Boróka, Sz_kata,

Bocsi, de az lemaradt, hogy priviben is elküldhetitek a nevét, van egy cím a profilomban.

előre is köszönöm,

Niki (még csak 11+4 Kép)A türelmetlenségemKép

csernusn
 
 


Sz_Kata:
Voltál végül a MÁV nyílt napon? Hogy tetszett? istván a jobb?

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Niki, elküldöm a nevét priviben, de félreértettél bennünket, mert az ex dokinkról beszélünk és ő a shöpf méreiben dolgozik.
Nekem egyébként a MÁV-ból még Koos Hutás Piroskát ajánlották, de végül nem találkoztam vele személyesen.

Boróka,
Végül nem mentem el a MÁV nyilt napjára, mert előtte megtaláltam az idaális dokit (mármint a nekem ideálist Kép ) és így eldőlt, hogy az Istvánban szülök.

Mamy,
Hát, valahogy nekem is furcsa, hogy néhányan beleszeretnek az orvosukba..
Azért a féjemet feszéjezte, amikor ez a bájgúnár a szeme láttára csinálta a hüvelyi ultrahangot :D
sz_kata
 
 


Csernus:
Akiről mi beszélgetünk, az nem a MÁV kórházban dolgozik.

Én fogok a MÁV-ban szülni dr. Kisfalvi Istvánnál. Õ egy fiatal, nagyon kedves orvos, egy tündéri asszisztensnővel. Nekem őt ajánlották a MÁV-ban, de jókat lehet hallani még Tridenczel Zsoltról is (ő is fiatal). Kisfalvi István számát elküldöm a magán e-mailedre, OK?
De a MÁV-os topikban biztosan több orvosról is kinyomozhatod, hogy milyen.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sz_Kata!
Nem csodálom, szegény férjed... Nálunk is volt hasonló szitu, a 12. heti uh-n amikor bejött a férjem, és hüvelyi uh volt. De megállt a fejemnél és a monitort nézte... gondolom kicsit kínosan érezte magát. Érdekes módon én nem, pedig azt hittem zavarni fog, hogy ott a szeme láttára "vájkálnak bennem" de amikor oda került a sor, eszembe se jutott. Persze, mert én is a monitort bámultam könnyes szemekkel... Kép
Mamy

Kép
mamy
 
 


Sziasztok Lányok!

Már régóta nem jelentkeztem, de olvastalak Benneteket.. Azt hiszem, hogy ez paramama jellemző, hogy az ember kicsit eltűnik, ha nagyon aggódik, de remélem nem haragszotok!

Most kaptuk a hírt, hogy minden rendben van a kromoszómákkal is, persze éreztem én ezt, de egy jó nagy kőszikla azért legördült!!! Kép Így utólag nem bánom az amniot, mert minden ki van zárva és érzem, ahogy rugdos, tök nagy a hasam és olyan jóóóó az egész...Tényleg a második trimeszter a legjobb! Kép (kivétel a bálna feeling és az esti émelygés)

Melba!
Igen, nálunk volt az hyperechogén papillaris, de ne izgulj miatta, már akkor mondta a szonográfus lány, hogy ez minden harmadik babánál van ebben a korban. A genetikai UH (és szar AFP) után 2 héttel elmentünk az istenhegyire is és akkor már nem láttak semmilyen eltérést, pedig tüzetesen, legalább 5 percig csak a szívét vizsgálták. Szóval ne izgulj, nem lesz semmi baj! Az orvos sajnálkozott is, hogy hasbaszúrtak a szar AFP és emiatt az izom miatt, de nagyon aranyos volt. Tényleg nem egy bőbeszédű típus (Gasztonyi) valaki egyszer már panaszkodott rá köztetek, de végig kérdezgettük és készségesen válaszolt, nagyon alapos volt, úgyhogy elégedetten jöttünk el. Úgy néz ki, hogy az András nevet választottuk! Kép

Puszi mindenkinek!
Siba (20+0)

Kép
siba
 
 


Sziasztok!
Ma megyek szülés előkészítőre! Tök kiváncsi vagyok!
Már csak ezen a héten és jövő héten dolgozok.
A házépítés "idegbaj" stádiumba érkezett, mindenki sík ideg, a baj, hogy leginkább én és ettől dupla annyit és dupla annyira keményedek. A vicc az, hogy már csak az asztalos munka van hátra, három hete nem bírják befejezni a konyhabútort és még nincs lépcsőnk és erkély korlátunk.

Mindenkinek puszi
Mónika (24+5)

Kép
manka2
 
 


Sziasztok!

Rejo!
Sajnálom a muskátlijaidat Kép SAjna nekem sincs infom róla.

Szilcsike!
Köszönjük az infokat, én is úgy vagyok vele, hgoy a tapasztalat tud segíteni, semmi más... A kisebbik lurkód majdnem egyidős Marcikámmal, Õ 2004 decemberi Kép

Mamy!
Most, hogy mondod, Ketteske is aktív volt tegnap egész nap Kép Most viszont a reggeli ébresztője után nagyot durmol Kép

Gesztenye!
Hát valahogy tényleg úgy van, hogy no mensi görcsök mellett is fog fájni a szülés Kép Kép Kép Nekem soha semmi gond nem volt a mensik alatt, a szülést viszont éreztem Kép Kép Kép

Dorka!
Így nem csodálom, hogy rosszul lettél, hogy órákon keresztül még innod sem lehetett Kép
Klassz, hogy a MÁV kórházról ilyen kellemes tapasztalatokat szerzel Kép Ez annyira meg tudja már előre nyugtatni az ember lányát Kép
Vércukor Kép A dokid nem írt még fel Maltofert? Én már a 15. hét óta szedem és szerintem már Nálad is ideje lenne, amit a vérképed is mutat.

Kata!
Természetes út Kép
Ne idegeskedj a vízesedés, illetve a védőnőci miatt. És igyál, ahogy eddig!

Tűzmanó!
A főnököd egy nagyon szánalmas fickó Kép Sajnos a multik már valahogy nem nagyon tudnak meglepni, de akkor is felháborító. Most mi lesz a melóval?

MSE!
Nagyon jó, hogy minden rendben!!!! Kép Kép Kép Kép Gratulálok!!!!

Manka!
Csak nyugodtan a házépítés miatt! Vigyázz magatokra Kép

Sajna én sem tudok menni Marcival a talira, mivel Párom ma előbb haza tud jönni és levisszük Marcikámat a dokinénihez, mivel kisebb megszakításokkal egy ideje pöttyös a pofija Kép
Remélem jól érzik magukat a csajszik Kép

Puszi: Melinda (26+5)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Tűzmanó!

nekem egy hang - de szó szerint értsd - egy hang nem jött ki belőlem szüléskor. nem tudom, mikor a fogam fáj, vagy mensigörcseim vannak, akkor sem jut eszembe ordibálni.

A fájdalomról annyit, hogy egy fogfájás sokkal rosszabb, mert az zavaró fájdalom. A szervezet jelez, hogy baj van. Szüléskor nem érzed zavarónak a fájdalmat, mert nem bajt jelez. És ez nagy különbség a fájdalom elviselését illetően. A szervezeted telenyomja magát természetes kábítószerrel, nagyon érdekes állapot.

Én ezt a szülésem annyira, de annyira várom, mert azért nagyon jó is, higgyétek el!!!KépKépEzek "jó" fájdalmak!Kép

csajok, nem tudunk menni a talira, Krisszinek közbejött valami szekrény, (szegény rákenemKép)majd legközelebb pótolunk!Kép

Rejo
(17+6)

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Boróka,

Ági vagyok, 10-én találkoztunk a MÁVban. Elkezdtem olvasni a suttogós könyvet amit ajánlottál. Egész jó, bár azt hogy tudom-e használni csak hetek, hónapok után tudom megmondani. Kép
Hogy tetszett a keddi foglalkozás?
potter_76
 
 


Na nagyban folyik már a tali ÉrdenKép olyan kíváncsi vagyok milyen élménnyel térnek vissza a csajok!

RejoKép Szerintem biztos igazad van, bár én nem éltem még át ezt a fájdalmat, de mások is ugyanezt mondják. Sőt amikor az elején émelyegtem, meg szúrkál a pocim alul, egyáltalán nem arra gondolok, hogy hú most fáj, hanem arra, hogy de jó, most biztos megint nőtt 1 mm-t a Kismanóm! Szóval biztos nagyon sokat számít a hozzáállás is. Azért én mindenképp olyan helyet akartam választani, ahol nagyon profik az Eda-ban, mert szeretném ha minél kellemesebb élmény maradna az egész és végig aktívan részt tudnék venni. Eda-ban egyébként engem nem zavar se a gátmetszés, se az egyéb kötelező kényelmetlenségek. Inkább azt választom semmint hogy ficeregjek és ezért ne tudjanak pl. rendesen összevarrni.
Rejo! Én meg annyira imádom az egész terhességem, szó szerint mintha kicseréltek volna, állandóan mosolygok, szerintem ez tényleg egy "más-állapot"!

BujkaKép remélem nem bárányhimlős Marcika! A legjobb barátnőméknél pont most volt az hogy nagyon meijedt mert egyik nap tiszta pötty lett a baba pofija és keze, de szerencsére kiderült hogy csak a szúnyogok csípkedték össze. Meló: hát most az van, hogy minden nap kb. 5-ig dolgozom, csak még azt nem döntöttem el, hogy július végéig, vagy augusztus végéig maradok (nov. 10-én szülök), de most úgyis még jönnek a nagy nyári szabik isKép

Tűzmanó
Vendég
 


Sziasztok!

Kata, mindjárt visszahívlak, de amíg netezek, nem tudok telefonálniKép
Hát, ezt jól megszívtamKép lakás romokban, kezdhetem a takarítást, holott vasárnap már kifényesítettem az egész kéglit. De csak most tudott jönni a mesterember, a következő időpontja egy hónap múlva lett volna. Viszont egész jó lett a szekrény meg a többi javítgatás. Szóval, Rejo, ez tényleg az én saram, viszont cserébe kitalálok valamit! Kép Bocsánat mindazoktól, akik számítottak ránk a Patakiban!!!!!!

Heni, köszi a drukkot, hétfőn derül ki az eredmény.

Kata, szerintem ezt az egész parát felejtsd el a vizesedésről, igyál nyugodtanKép Az előadás nekem is tetszett, jófej ez a nő is, kicsit olyan lélekbúvár-fajta, de látszik rajta, hogy érti, amit beszél és ő is átélte mindezeket.

Tűzmanó, szerintem ezen multi-agymosott emberek többsége maga sem hiszi el az agymosást, csak úgy tesznek mintha... Aztán néha lehull a lepel és kiderül, hogy rohadtul lesz-rják az egész céges baromságot, magukban röhögnek a mindenféle policy-kon meg mission-ökön, felmarkolják a pénzt, aztán kalap-kabát.
Ettől függetlenül a főnököd egy seggfej és nagyon jól tetted, hogy határozott voltál.

Mamy, képzeld, nekem is látszik kívülről a babamozgás, esténként ezzel szoktam sokkolni a kispapátKép Vicces, nem?Kép Ruhán keresztül is látszik.

Beleszeretni a dokiba??? Az enyém 65 éves, Apukám barátja volt, nála születtem, szóval ez nálam kilőveKép De hallottam ilyenről én is.

Siba, most kezdődik igazán a növekedés! A 20 és 22. hét között nekem 4 centit nőtt a pocim, azelőtt alig látszott. Gasztonyi nem egy bőbeszédű pali, de szerintem nagyon alapos, jó szakember, 30 percig nézte a babát a genetikai UH-n. Szegény Rejót viszont jól megkínoztaKép

Megyek, takarítanom kell, puszi Mindenkinek!

Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Potter 76:
Szia!
Örülök, hogy megtaláltál a topikomban! Kép
Voltunk felkészítőn Annával együtt, és nagyon tetszett, mert teljesen megnyugtatóak a körülmények, szinte otthonosak. Van egy nagy társalgószerűség, ahol lehet TV nézni, és mindent enni-inni, már amíg bírsz. De a szülőszobák is teljesen felszereltek, mindegyikben van labda - én azon fogok vajúdni szerintem, és van egy ahol extrák is vannak (kötél, kád).
Ja, és egy nagyon aranyos szülésznő tartotta, ha esetleg mégis választanál akkor Zsuzsinak hívják (csak egy van Zsuzsi). Lebeszélt az EDÁ-ról (mert elnyújthatja a szülést) és rábeszélt mindenkit, hogy akár az 5-10 perces rendszeres fájásokig maradjon csak szépen otthon (én inkább bemegyek kicsit hamarabb azért).
Úgyhogy nálam elérte a célt a látogatás, mert teljesen megnyugodtam. Mikorra is vagy kiírva?

Bujka:
Köszi az együttérzést, de azért ki lehetett bírni a nemivást.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Boróka,
a múlt hónapban meg azt mondta a Vermes doki, hogy az eda lerövidíti a vajúdást. Mert a tágulást segíti. Kép Nincs igazság. Kép Saját kútfőmből annyit tudok mondani, hogy ha 2-3 ujjnál teszik be akkor tuti, ha később, akkor tényleg lassíthat. A szakmám miatt én mindig csak azt láttam, hogy baromira megkönnyebbülnek. Persze nem is való mindenkinek. Előre ezt nehéz megmondani, majd eldöntöm kínok közt. Kép
A szülőszobákat mi is láttuk akkor, tök jók.
Szombatra vagyok kiírva, egyelőre a méhszáj teljesen zárt, sem felpuhulás, sem megrövidülés, még a baba feje sincs rácuppanva a kijáratra Kép
potter_76
 
 


Sziasztok, Lányok,

érdi tali nagyon jól sikerült Kép Volt sok-sok beszélgetés, fagyi meg torta, mérsékelten mogorva pincérrel (a nagy zsét az alkoholos fagyikelyhek hozhatják, nálunk ez kimaradt Kép), és még a nap is kisütött! Kép Jelen voltunk: Kriszkrosz, Melba, Piciri, Kata, illetve beugrott még Melinda, Marcival és a párjával Kép. Krisszi és Rejo, kár, hogy nem voltatok Kép De majd legközelebb Kép Csajok, nagyon örülök, hogy megismerkedtünk, és már izzítom magam a május végi nagy találkozásra Kép

Krisszi,
remélem, megérte a szekrény Kép Nekünk holnap jönnek a mesterek, folytatódik a felújítás...

Rejo,
hogy vannak a muskátlik?!

Siba,
örülök a jó eredménynek KépKépKép

Tűzmanó,
amikor én multinál dolgoztam, soxor volt, hogy 9-től 11-ig (éjjel) voltam bent. A főnököm (nő) azzal dicsekedett az ismerőseinek, hogy végre egy olyan kolléga, akinek nincs magánélete... Ezt egyébként vigyorogva mesélte nekem. És való igaz: nem volt magánéletem. Aztán eljöttem, és lett Kép Javaslom: ha be vagy jelentve a normál fizetésedre, egy percig se habozz: hétfőtől betegállomány... Nehogy az a barom valahogy bosszút álljon rajtad... (elhalmoz munkával, stresszel téged, ilyesmik)

Dorka,
már megijedtem, hogy a dokibácsiról van szó... Én is olyannak ismerem, ahogy Te leírtad Kép

Manka,
tudom, milyen gigabosszantó, amikor az építkezés nem halad a megfelelő ütemben, de inkább ordibáljon egyet a férjed az asztalossal, minthogy Te izgasd magad... Nem éri meg. Vigyázz magatokra!

Lányok,
most, hogy jött az eső, nekem is nagyon aktivizálódtak a bébik. Mintha Lili harántból átfordult volna, mert ma hangsúlyosan őt éreztem, és függőleges irányba Kép

Puszi mindenkinek - Kata

Kép
Ákata
 
 


Rejo:

Sajnos nincs ötletem a muskátlival kapcsolatban.Esetleg bemehetnél egy virágboltba,hátha segítenének.

A vásárláshoz szeretnék én is pár dolgot mondani.
Azért nehéz megítélni mit vegyünk,mert minden baba és mama más.
1.
pl.sok babát megnyugtat a cumi,és nem mindegyik talál az ujjára,és már fogszabályzós cumik is vannak.(az más kérdés a baba melyiket választja,mert van amelyiket egyszerűen kiköpik.)
2.
Bimbóvédő:van akinek szükséges,mert befelé forduló bimbója van,vagy a baba esetleg nem tud megfelelő vákumot csinálni.
3.
Mellszívó:azért a gépivel negyed annyi idő alatt lehet végezni,mint a kézi fejéssel.Bár egy idő után sok mamának beáll arra a mennyiségre,amire a babának szüksége van.

Mérleg,mérlegelés kérdése.

VISZONT FONTOS,HA BEFOLYÁSOLHATOK KICSIT MINDENKIT!

Légzésfigyelőn gondolkodtatok?Én biztonság és nyugodság miatt mindenkinek ajánlom.Na ez tényleg nem olcsó,de hasznos.

(tényleg ne tűnjön okoskodásnak,de sokáig nővér voltam koraszülött osztályon,onnan vannak a tapasztalataim,ahová a mai napig járok.)

Régen mi is csak a koraszülötteknek ajánlottuk,ma már szinte mindenkinek.

2 féle van ami jó.

szép estét!

KépKép
rönci
 
 


Sziasztok Csajok!Kép

Úgy örülök hogy jól sikerült a talitok!! A következőn, ha törik ha szakad én is mindenképp szeretnék elmenniKép

Köszönöm és nagyon jól esik hogy így támogattok munkaügyben! Június végéig mindenképp akartam maradni, mert a családinetes szakbarbár ezt javasolta a leendő ketteske miatt (de ez egy hosszú történet). Utána nagy nyári szabik, csak azt nem tudom még hogy júl. 30 v. aug 30-ig maradok. Ha nagyon feszül a hurok úgyis rögtön táppénz, de hát sikerült a főnököt helyreraknom. Meg aztán bónusz is van, ami nekünk sokat fog jelenteni jövő januárban.

EDA
Kedves Eda-sok és nem Eda-sok: AMIT MOST AZ EDA-RÓL ÍROK, NEM MÉRVADÓ, CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM AZ OLVASOTTAK ÉS A NEKEM ELMONDOTTAK ALAPJÁN: szóval, a Péterfyben esküsznek rá, állítólag az az oktatókórháza. Bevallom én először emiatt is választottam őket. A főfőfődoki ott Krasznai Péter írt egy könyvet az a címe Kisbabára várva szerintem egy szuper jó könyv, minden le van benne írva és nagyon részletesen taglalja benne az összes fájdalomcsillapítás előnyét és hátrányát. Engem mindenesetre meggyőzött. A lényeg, hogy ott nagyon ajánlják, sőt szinte rátukmálják a kismamára. Én ennek örülök. A vajúdási időt nemhogy meghosszabbítja de még le ís rövidíti, a tágulási szakot, ami szülés legnagyobb része.
Lehet hogy engem most sokan megköveznek ezért - nyugodtan lehetKép - de én halál komolyan azt gondolom, hogy a fájdalom nem feltétlen szükséges része a szülésnek. Miért lenne az? A szülési fájdalom arra való eredetileg hogy figyelmeztesse az anyát arra, hogy vonuljon biztonságos helyre. Ezt mindenki meg is teszi hiszen azért a legtöbben kórházba megyünk. De innentől kezdve mire jó? A másik, az ugye a természetes szülés. Mi a természetes szülés? Például az hogy vízben vajúdunk. Az a legkevésbé sem mondható természetesnek mert nem vagyunk pl. bálnák, a víz egyáltalán nem természetes közege az embernek. És ami a másik: amint bemész a kórházba, az első beavatkozásnál amit az orvos csinál egyből "megszakad" a természetes szülés folyamata. És azért a legtöbb helyen történik valami.
Ha Eda-t kapsz, az az orvosnak is, Neked is de legfőképp a babának jó. Nyugodtabb vagy, jobban ellazulsz, sokkal jobban közreműködsz a dokival. Jobban veszed a levegőt, ezáltal a baba is több oxigénhez jut. Nem kezdesz el idő előtt nyomni, és ezáltal a gátmetszés is valószínúleg kisebb lesz. És ha utána vmi miatt nem ürül ki a méhlepény rendesen, akkor ezt Eda-ban ki lehet fájdalommentesen tisztítani, nem kell emiatt elaltatni - az meg amúgyis milyen már, hogy végigvajúdsz 10-12 órát utána meg a méhlepény miatt altatni kell...

Hú, remélem mindezzel nem indítok el túl nagy lavinátKép

Tűzmanó
Vendég
 


Kedves Lányok,
Küldtem szülési tervet, aki kérte. Szóljatok ha nem ment át. Szerintem túl szigorú. Nem értek egyet minden pontjával, de érdemes átolvasni. Engem már tuti vágnak..Kép

Képzeljétek, jó lett az AFP erdményem.Kép Nagy kő esett le a szívemről. Ki kellett mennem óráról, h telefonáljak a terhesgondozóba. Nem tudtam tanítani..Kép
Jadey, úgy örülök nektek. Kéne már találkoznunk!!!!!Nyitott vagyok, írj,hívj h mikor jó!
Has: Talán már van valami, de azt mondta a dokim, h azért "nincs akkora", mert nagyon magas vagyok és van hol elférnie a babócinak, aki persze tegnap nem mutatta meg, h mit rejt az öle. De sebaj, az egészség a legfontosabb!!!!!
Sz_Kata, Bettus, Gesztenye, jó volt találkozni!
Szép estét Mindenkinek,
Rolex
18+6
rolex
 
 


Rolex,
gratula a jó eredményhez! Kép

Rönci,
lécci, írj bővebben az általad ajánlott légzésfigyelőről (ha tudsz, árat is), illetve, hogy kell-e felkészítőre járni a használatához. Én mindenképp akarok mindkét babának. Köszönöm.

Tűzmanó,
munka: reméljük a legjobbakat Kép Eda: én szeretnék anélkül szülni, de igazán nem tervezek semmit - ahogy a bébiknek jó.

Kép
Ákata
 
 


Csajok!

Muskátlik - állítólag - jól vannak. Mindenkinek ajánlom, akinek van beteg szobanövénye vagy kerti növénye, a Nyugatinál lévő Hermeszt. Itt van egy olyan szolgáltatás, hogy ha viszel egy beteg levelet, mikroszkóp alatt megnézik mi baja, és rögtön adnak rá valamilyen szert.
Muskátlit vagy túlöntöztem(sok eső is volt), vagy túltápoztam, - tehát túlszerettem őket - vagy magzik.Kép

Örülök hogy jól sikerült a tali! legközelebb mi is pótolunk! A fő, hogy Krisszinek van szép szekrénye!KépKép

Tűzmanó, ezen én is sokat gondolkodtam, mert ugye a fogtömésnél is kérek szurit, ott se ragaszkodom, hogy én "természetesen" akarom átélni a fogtömést, az úgy jó ha fáj.
Én a Szt. Imrében szültem, ahol pedig nagyon ellenzik az EDA-t. Én most nem fogok ellenérveket felsorolni, nekem meghatározó, hogy egyik ismerősünknek az EDA miatt beszorult a gyerek nyaka, szóval valahogy nem úgy jött ki ahogy kell, mert anya nem úgy érezte a dolgokat, nem úgy nyomott, ahogy jó lett volna. Félreállt a kislány nyaka, és ez bizonyítottan az EDA miatt volt. Sztem pont EDA-nál nem érzed, mikor kell nyomnim és esetleg előbb kezdesz nyomni, mint kéne.
Nekem pszichésen nem felelne meg, mert a saját első szülésemnél már azt a szűk két óra vajúdást is túl KEVÉSNEK éreztem ahhoz, hogy LELKILEG felkészüljek közben, hogy gyerekem lezs, hogy megszülessek ott mint anya a szülőágyon. Komolyan, keveselltem utólag a vajúdás időtartamát, én még nem készültem fel lelkileg, idenyomnak most egy gyereket, én még mélázni akartam itt a szülőágyon...A szülésznő szerint ez az egyik legnagyobb baj az EDA-val. Ez a fájdalom TÉNYLEG nem olyan, mint egy fájdalom, ami jelez, ha baj van. Sztem több a szerepe mint hogy biztonságos helyet keress (ilyen alapon a szarásnak is fájnia kéneKépKép, bocsKép). Inkább mutatja és érzed, mi történik bent, érzed ahogy a méhed dolgozik.

na de nem azt akrom mondani, hogy aki EDA-t kér, az nem lesz jó anya, vagy nem születik meg benne az anya, nehogy félreértsetek!Kép

Két barátnőm is első gyerekét EDA-val, másodikat anélkül szülte, kikérdezem milyen volt a különbség!

pussz:

Rejo
(17+6)
Holnap reggel megyünk Balcsira, vasárnapig nem leszek!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Köszönöm Kata. A margitszigeti találkozót egy rétre gondoljátok? Vagy egy vendéglátó egységbe?Kép
Rolex
18
rolex
 
 


Rolex,
asszem, a rétre terveztük eredetileg, ott sokan elférünk. Persze akkor kell vmi takaró... Ti hogy gondoljátok?

Rejo,
örülök, hogy a muskátlik rendben vannak, meg kösz a címet/tippet Kép

Lányok, nem kellett volna már leállni a fórumnak? Vagy rosszul olvastam valamit? Én örülök, hogy megy, csak nem értem...

Kép
Ákata
 
 


Kata,
Nekem mind1, csak lássalak már Titeket. A legjobb lenne valamilyen nagy kerekasztal finom szendvicsekkel, gyümilevekkel.A pokrócon csak kevesen férnénk el..tekintettel a május végi méreteinkre...KépNemtom. Szerintem, írja meg mindenki a javaslatát.
rolex
 
 


Sziasztok!

Mindenkit meglepett az új design, hogy senki nem írt, vagy én voltam nagyon gyors? :lol:

Ide belinkelem a tegnap megírt üzimet, de a karbantartás miatt már nem tudtam felrakni:

Sziasztok!

Csak beugrok pár sor erejéig.

Voltunk az érdi talin végül, ha csak 10 perc erejéig is. Újra találkozhattunk Katával, Kriszkrosszal és Erikával, emellett - és nem utolsó sorban - megismertem a Druszámat, Melbát :)

Csajszikák, úgy maradtam volna még, szerintem fosiztam volna a szót ezerrel, de hát menni kellett. Marcikámmal Törökbálintra kell menni a gyermekpulmonológiára vérvételre :(, mivel erősen fennáll a tejallergia-gyanú. Ettől féltem én, hogy újra megszúrják Szegényemet. De muszáj megcsinálni, mert ez nem állapot.

Holnap jövök, és akkor majd vissza is olvasok :)


És akkor most írt, rövidke beszámolóm:

Törökbálintra sajnos csak június 13-ára (!!!) kaptunk időpontot, jó mi?! A Madarász kórházban is érdeklődtem, ahol pedig június 22-ére jegyeztek elő. Ez szerintem a magyar egészségügy csúcsa :twisted: Holnap az érdi bőrgyógyászaton teszek majd próbát, hátha...

Ketteske jól van, rendületlenül mocorog, egyéb izgalom nincs, de nem is hiányzik. Viszont esténként már erősen figyelnem kell, hogy ne egyek túl sokat, illetve mindenképp könnyűt, mert a gyomrom próbál a tüdőm helyére férkőzni.

Rolex!
Köszönöm a szülési tervet ezúton is :D

Gyertek!!! Írjatok!!!

Mindenkinek sok puszi: Melinda (26+6)
bujka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?