Új privát üzeneted érkezett!

Rönci!

Az érdi topictali ezen a héten szerdán lesz 15-kor a Pataki cukiban!

31-én Krisszi és Melba és én minitalizunk, mert itt lakunk egy rakáson, és Melba pont erre jár (Gazdagrét). Te hol laksz a 11-kerben? ha jó valamelyik időpont gyere szívesen látunk!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Dorka,
én 31 múltam, mikor férjhez mentem - fehér ruhában Kép Nekünk is családi volt, kábé kéttucat vendég lehetett. Pont jó volt Kép Ja, és szűk egy hónap alatt megszerveztük - valahogy ránktört a dolog, és hajrá Kép

Tűzmanó,
ha megfogadsz egy tanácsot: ne szervezd túl - se magad, se magát az esküvőt. Tapasztalataim (mint gyakorló menyasszony és mint vendég) szerint a nagy hacacáré sem nektek, sem a vendégeknek nem lesz kényelmes. De gondolom, a bébivel erre úgyis vigyázol Kép

Gesztenye,
legközelebb már Te is jössz, és majd tartasz élménybeszámolót Kép Nagyon klassz, hogy az út ingyen van - ezt tényleg kár volna kihagyni KépKép

Mamy,
ahova én járok (Fotex) ott nem optikus, hanem szemész vizsgál, a papírját a jogsinál is elfogadták. Remélem, itt se lesz gond... De legfeljebb elmegyek majd egy másik helyre is. Vizesedés: ne aggódj, észre fogod venni... Ásványvíz: másfél-két liter nem sok egyáltalán. Másfelet a védőnő is javasolt (mint kisebb dózist).

Melinda,
vÁrUnK!! KépKép Parafa: a vicc az, hogy nem drágább. Ami nekünk van, az 2000 forint alatt van/nm. Persze lehet kapni jóval drágábban is, de lamináltból is uez a helyzet. Annyi a különbség, hogy a lerakása (jobban mondva annak anyagköltsége) drágább, mivel ez nem pattintós, hanem ragasztható, és lakkozni kell. Azért döntöttünk a lakkozandó mellett, mert ha egyben van lakkozva, kizárt, hogy víz (felmosás) folyjon be az illesztéseknél. Míg ha a lakkozott darabokat rakjuk össze, marad egy kis hézag. A parafát egyébként - ha jól lakkozzák - fürdőszobákba is lehet használni, vagyis bírja a felmosást. (Csiszolni egyébként nem kell lakkozás előtt. Hozzáteszem: egyébként sem kell csiszolni, viszont jópárszor utánalakkozható, és olyan kemény, hogy sem a kutyaköröm, sem a gurulós szék nem hagy nyomot rajta. Akár a kő. Csak persze meleg...) Na, ez volt itt a reklám helye. Most hívom is a mestert, hogy mennyiért vállal...
Vizesedés: most viszont nem vizesedsz, ugye?
Köszönöm a drukkot Kép

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Bocs, már 32 múltam, mikor férjhez mentem. Szóval még vénebb voltam KépKép

Kép
Ákata
 
 

 
 

Krisszi,
jössz holnap? Mármint a felkészítőre...

Rolex,
drukk megy Kép

Rönci,
most szerda jó neked a Patakiban? (Érd) Gyere!!!

Sz_Kata,
Thaiföld: ez igen! Kép Klassz lehetett Kép

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Krisszi,Tüzmanó:
Én is a Kárpát utcában voltam 12000 a vizsgálat és ebben benne van a dvd amit ök adnak nem kell vinni üreset.Plusz két képet is adnak ajándékba.Nagyon kedves a hölgy aki ott van.
Vendég
 


Köszi Ákata! Már a közvetlen környezetem szétidegeltem. De csak Ti értetek meg...
Egyszer nem szervezünk valami talit a városba is?
rolex
 
 


Sz.Kata,
Én szívesen csatlakoznék kismama torna ügyben. Mikor mész legközelebb?
Mikor lesz várandósok klubja?
rolex
 
 


Ákata,
A padlós téma minket is érint, mert felújítást tervezünk hamarosan. Lécci oszd meg velem a tapasztalataid. Milyet, hol, mennyiért praktikus venni? Persze, ha van időd leírni..
Puszi,
Rolex
rolex
 
 


ÁKataKép sajnos nekem ez már a második Kép az elsővel nagy buli volt, úgyhogy most abszolút nem akartam felhajtást - olyannyira nem, hogy én még esküvőt sem akartam, de végül beadtam a derekamKép ilyen pasi úgysincs még egy a földkerekségen! ..és legfőképp nem szeretném azt, hogyha egyszer majd felnő a gyermekem, úgy vállaljon gyereket hogy ő se akarjon esküvőt..mert azért az egy fontos dolog (számomra).
Fölteszek két képet ami most készült az első Visegrádon az eljegyzés után a Fellegvárban, a másik pocakos..

KépKép

RolexKép engem is érdekelne ez a szülési terv, megtennéd hogy átküldöd? siqa@freemail.hu. Úgy emlékszem Te is a Péterfyben szülsz. Úgy tudtam ilyan szülési tervet ott, csak annak idejéén Boros doktornő kért, de ő már nincs ott. Más orvosnak is lehet adni ilyet? Te kinél szülsz majd? (bocs h ennyit kérdezek)

SzkataKép sajnos nem tart máshol foglalkozástKép de majd az első után (jövő csüt.) leírom milyen volt és megéri-e. Addig csak a megérzéseimre hagyatkozom...

KrissziKép 9000.- a vizsgálat + 3000.- a dvd. A kép 1000.- Ft/ db. De ha dvd-t kérsz akkor onnan már tudsz képeket kreálni (a párom azt mondta ki lehet nyomtatni belőle, szóval én csak azt kérek) így összesen 12ezer.

Érd tali: én is nagyon szívesen csatlakoznék hozzátok..de sajnos nekem nagyon messze vanKép de remélem hogy egyszer lesz közelebb is.

Szép estét mindenkinek!Kép

Tűzmanó
Vendég
 


Rolex,

Holnap 17 órától van kismamatorna az aranytízben. utána intim torna is lesz.
Várandósok klubja minden hónap utolsó péntekén, ez asszem ebben a hónapban 26-ra esik. Szervezzünk apás klubot? Kép
Na, megyek, lecsekkolom azt a szülési tervet. Remélem, most jó, és nem a gépemmel van valami gáz..

Puszi
Kata
24
sz_kata
 
 


Rolex,

OK megvan, nagyon szépen köszönöm!
sz_kata
 
 


Kedves Tűzmanó!
Kérdezz csak! Átküldöm. Remélem megkapod. Nem modom, h minden pontja egyezik a véleményünkkel, de azért jó tudni ,milyen egy szülésterv.
Igen, a Péterfy-ben szeretnék szülni a Zacher doktorúrnál. I love! Kép Később derült ki, h a párom rokona is ott szülész ngyógyász, de nem akarunk váltani. Egy gentleman.
Szerintem minden orvosnak megmutathatod. Legfeljebb lesz 1-2 szava hozzá.
Te kinél? Mikor? Milyen szép hasad van! Én már teljesen ki vagyok akadva, h még mindig alig látszódik. Vagy örüljek? Nem tudom...Kép
rolex
 
 


Tűzmanó,

Nagyon helyesek vagytok a képen!!
De most már tényleg megyek, mert a férjem örjöng, hogy dolgozni akar Kép én meg csak itt pletyizek Kép
sz_kata
 
 


Sz.Kata,
Holnap nem érek oda, mert 4-re megyek dokihoz. De jövő héten megyek veled.
Szervezzük be az apákat is! Nagy a szám, lehet h nem bírom majd rávenni, de az is lehet h egyszer igen. Kép
Rolex
(18)
rolex
 
 


sziasztok Lányok!
Egy gyors bejelentkezés a barátnőmtől, itt jó gyors a net, holnaptól otthonról is tudok írni, csak ott nagyon lassú lesz sajna... azért nem jutok sokszor nethez, mert párom kéthetente fejleszti a hülye gépet, illetve csak hol szétszedi, majd hetek múlva másikat rak össze, mert ugye hétköznap melózik késő estig, akkor már nincs ideje, hétvégén meg a kertet építgeti tuningolja. Tegnap nagy könyörgések árán csiholt netet...
Szóval velünk minden OK, most léptem a 22. hétbe, már érzek naponta kisebb mocorgásokat a 19. héttől. Kilókat már nem számolom, +7nél tartok sajna.
Most nem tudok visszaolvasni, de Piciritől tudok a szerdai érdi taliról, megyek feltétlenül.
Most mennem kell, mert vendégeskedünk, igy nem ülhetek itt háttal a kedves házigazdáknak, mindenkinek sok puszi, holnap megpróbálkozom visszaolvasgatni egy keveset, aztán jelentkezem is.
Mindenkinek kellemes napot a további pár órára.
Pusz
Krisz 21+2

Kép
kriszkrosz
 
 


Tűzmanó, Rolex,
nagy fórumtalit szervezünk május végére Budapestre. A többi olyan spontán jön... A budapestin, gondolom, leszünk ezren KépKép A Margitsziget merült fel, ha jól emléxem.

Parafa:
van belőle többféle, ára 1700/nm-től a csillagos ég. Előnye: meleg, szép, időtálló, természetes. Hátránya: arról még nem hallottam Kép Létezik ragasztós és klikkes, natúr és lakkozott változat. Mindegyik más-más lerakási technikát igényel. A miénk ragasztandó, natúr, 3,2 mm vastag (vékonysága dacára nagyon jól szigetel). A standard 4 mm. (Ja, és 30X30-as kockákban lehet kapni - persze ez is eltérhet más márkák esetén.) Most beszéltem a mesterrel, aki szerint az EU-ban már nem forgalmaznak 3,2-est, mert az ilyen méretűeknél adódhat vastagságbeli eltérés. Ezzel együtt rokonainknál ilyen van, és tökéletes - hát majd meglátjuk. Ja, és úgy is le lehet rakni, mint a csempét - vagyis fugával. Meg úgy is, hogy teljesen összeérnek a lapok. A natúr parafát lehet festeni is. Hogy mennyi a lerakása, az még kérdéses, mivel az anyagártól is függ. Szerintem nézd meg a parafa.lap.hu-t, ott rengeteg infó van.

Tűzmanó,
nagyon aranyosak vagytok, a pocakod rendkívül csinos! Kép Tök jó, hogy mégis az esküvő mellett döntöttél - nálunk a férjem járt hasonló cipőben... KépKép Nekünk eljegyzésünk nem volt, azonnal a sűrűjébe vágtunk bele Kép

Kép
Ákata
 
 


Húúúúúú, Ákata nagyon köszi!
rolex
 
 


Rönci!
Téged is várunk az érdi talin, feltétlenül gyere! Aki nem tud autóval jönni, a tömegközl. sem túl vészes, szívesen elmondom, hogy a legegyszerűbb. Jó lenne, ha minél többen lennénk.

Gesztenye! Angliával kapcsolatban egyetértek az előttem szólókkal. London is csodaszép, talán most elviselhetőbb lesz a tömeg. A metrón kívül a múzeumi belépők ára is borsos (kivéve British m.), de megéri. A Mme Tusseaud's is akkora élmény (én Brad Pittel állok együtt egy fényképen, egy másikon szerelmesen nézünk egymásra egy padon ülve G. Depardieu-vel, hátunk mögött Gandhi...). A kisvárosok meg ingazi ékszerdobozként nyújtják a kontrasztot Londonhoz képest. Nekem Bath és Stratford tetszett anno a legjobban. Stonhenge-t nyugodtan kihagyhatjátok, mivel nem lehet közel menni a kövekhez. Egyszer legalább menjetek ki az óceán vagy tengerpartra partra. Londontól nyugatra viszonylag közel van a part, kiépített hoszzú stranddal. Esőkabát, meleg cucc kötelező! Piknik a Hyde Parkban, őrségváltás(lovas is, gyalogos is). London Eye- nagy óriáskerék. Az Iza rakott fel képet régen magáról, a háttérben vele, azt mondta, onnan csodaszép a kilátás. Doveri sziklák, ide érkezik be a komp (tudom, hogy repcsivel mentek). Még gondolkodom. Mennyi időt lesztek kint?
Én még mindig nem értem a szülési tervet.
Erika
23+1
piciri
 
 


Szijjjjjjasztok csajszikák!!!
Ma kifejezetten jókedvű vagyok, mert a genetikus és az I.sz Nőgyógy ultrahangosa szerint is makk egészséges a kis makkmarcinkKép
Tényleg hérom erem van, nem vagyok selejt!!!Kép
És Bencus szépen eltüntette a cisztékat isKép
Hipphipphurrá!!!!
Köszönöm mindannyiotoknak a sok drukkot, szurkolást, nyugtatást, miegymást!!!

Vizesedés téma: Köszi a tippeket, megfogadom!!!


Tűzmanó: Szúpek vagytok és látszik, hogy nagyon szeretitek egymást. Hú de szép a pocakod is, nem semmi!!!

Megpróbálok én is eljönni a talira, eddig úgy értelmeztem, hogy ezen a héten lesz és az nem lett volna okés.

A múltkori vásárlást a púrom tündérként viselte! Ma is voltunk vásárolni, ma kiságy, baldahin, mellszívó és kád, kádállvánnyal volt a menüKép

HA digitális babamérlegen gondolkozik vki, szóljon, mert találtam egy csajt, aki a Momertet 13ezerért, a Tefalt 16körül árulja. Én valszeg a Momertet veszem, állítólag tök jó és ha bérlem, ugyan ott tartunk...

Bujka:Most látom, hogy kérdezted az állatkertet. 1400 a felnőtt, 1000 a gyerek. Én régen a Jadivel azt csináltam, hogy "leszólítottam" néhány anyukát és családit vettünk, úgy olcsóbb volt...

Geszti: Igazad van, de az én párom tényleg jól tűri, sőt néha ő győzköd, hogy vegyek vmit. Vagy kivételes, vagy csak akar valamitKép

Melba: Nem a Praxisban, hanem a Momparkban voltunk, de nem ajánlom, mert rohadt sokat vártunk, ezer éves újságokat kaptunk és nem túl jó felvételt a bébiről...

Bocsi, ha esetleg valakinek nem válaszoltam volna véletlenül.

Puszi: Kriszti ( ma 21!!!)

KépKép
Kép
jadey
 
 


Köszi,nagyon arik vagytok,sajnos a most szerdai talit még nem tudom.

Én Kelenföldön lakom különben,de 23 éves koromig(ami sajnos már rég volt)Érden laktam,és a Pataki fagyiján nőttem fel.

Jó éjt mindenkinek!!

KépKép
rönci
 
 


Szijjja Röncikém!!!

Itt vagy még???

KépKép
Kép
jadey
 
 


Jadey,
gratula a jó eredményhez!!!! KépKépKépKép Mondd, ezt a 2 eret hogy a fenébe kombinálták ki neked, ha egyszer három van? Persze, ez a lényeg, csak vhogy furcsa... Érdi tali egyébként ezen a héten lesz... Biztos nem jó?

Rolex,
nagyon szívesen, szólj, ha úgy érzed, telebeszélem a fejed, sajna, hajlamos vagyok belemelegedni...

Kriszkrosz,
tali: de jó!

Eddig ennyien vagyunk (szóljatok, ha vkit kihagytam):

Rejo
Erika
Melba
Krisszi
Kriszkrosz
Melinda
Kata

Csatlakozzatok! KépKépKép

Tényleg, fiú-lány táblát rég frissítettem. Új eredmények?

Kép
Ákata
 
 


Édes vagy Kata, én sem értem, de szerintem a dokik sem. Az biztos, hogy nem menet közben nőtt kiKép Nem hiszem, hogy el tudnék menni a héten. Meg még tart a nátha is, már gyógyszereket is kaptam. Nem venném a lelkemre, ha valamelyikőtöket megfertőzném, már ha fertőző...

KépKép
Kép
jadey
 
 


JadeyKépKépKép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a tippeket és tanácsokat vizesedés ügyben. Mondjuk azt már észrevettem, hogy nekem is szokott szorítani az egyik (viszonylag kisebb) gyűrűm, tegnap már le is vettem... Viszont a szabad ujjamra meg nagy... de ez legyen a legnagyobb gond. Kép

Kata!
Örömmel látom, hogy május végén nagy fórumtali lesz!!! Nagyon örülök, arra én is mindenképpen el szeretnék menni! Sajnos az érdire és egyéb kisebb talikra a távolság miatt nem nagyon tudnék menni, ezért is nem reagáltam eddig sem, remélem nem baj... De a Margitsziget szuper lenne, szerintem az mindenkinek nagyjából félúton van, a hely is szuper, és tényleg jó lenne egy olyan tali ahol mindannyian össze tudunk ismerkedni! Kép Nagyon hasznos lenne szerintem, nemcsak az ismerkedés miatt. Szóval erre én is benevezek! Kép Kép

Pusz mindenkinek,
Mamy (25+1) Kép

Kép
mamy
 
 


Jaj, hát a legfontosabbat elfelejtettem az előbb!!! Képzeljétek, tegnap este végre az Apukája is érezhette a kicsi Babócánk mozgolódását!!! Elég aktív volt, mocorgott rendesen, éppen néztük a tévét. Mondtam a páromnak, hogy tegye a hasamra a kezét. És pont rúgott (vagy inkább boxolt) két nagyot!!! Kép És a párom is érezte!!! Nagyon boldog volt, ez volt az első kézzelfogható jel a számára. Eddig szegénykém mindig csak mondogatta, hogy "de jó neked, hogy érzed" és tényleg olyan rossz volt, hogy én érzem, ő meg nem... De ezentúl már Õ is érezni fogja! Gondolom később még jobban, amikor erősebbek lesznek a csontjai. Szóval nagyon jó volt, úgy örültünk!!! Kép
Mamy (25+1)

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk szívuh-on. Szívbetegsége nincs a babánknak Kép , ez nagy megkönnyebbülés persze, de a bal kamrájában van egy hyperechogén papillaris izom. Ez, ha minden igaz, eltűnik, lehet, hogy már két hét múlva. Nem fejlődési rendellenesség, de a kromoszóma fejlődési rendellenességek kockázatát növelő tényező. Kép Azt hiszem, Emese Te írtál ilyenről. Szóval dokinéni javaslatára még egyszer kellene genetikussal tárgyalnunk a kockázati tényezőinkről. Kép Hát valószínű kihagyjuk, de még tárgyalunk róla.
A tetejében tegnap többször görcsöltem, ami nagyon rémisztő volt. Úgyhogy ahogy hazaértünk, rögtön lefeküdtem, nehogy baj legyen. Remélem, a mai nap jobbra sikeredik majd!

Kata, részvétem a felújítás miatt, de legalább mielőbb túl lesztek rajta, és készen lesz, mire a bébik megérkeznek.
Nálunk nagyon gáz a dolog, valószínűleg most már csak két lépcsőben megy, mert ugye szeptemberre nyuginak kell lennie. Idén amit muszáj megcsinálni: komplett tetőcsere, kőműves munkák falmozgatásokkal, az összes nyílászáró cseréje, fűtésszerelés. Hát ez is nagy meló lesz, a pénzről nem is beszélve. Engedély meg még mindig sehol, addig nem lehet munkát kezdeni. Kép

Tűzmanó, Mamy válaszolt már helyettem. Kép Igen, jók az esélyeid, hogy megmutatja magát. Majd szurkolok. Kép Én a Praxisban a Babanetes kedvezménnyel össz. 9000 Ft-ot fizettem, ezért kaptam dvd-t, cd-t és fényképeket is.

Köszi Melinda, lehet, hogy átadhatnál pár kilót... Kép Reméljük, azért találkozunk Veletek szerdán!

Mamy, hogyhogy ilyen soká tudod csak meg a vércukor-eredményedet?
Én is megiszom a napi másfél-két liter ásványvizemet. Bár a dokim szerdán azt mondta, jó lenne, ha nemcsak ásványvizet innék. Csináljak teákat és hűtsem le, igyam azt. Mert így bizonyos ásványok nagyon felhalmozódhatnak...
Jól megvárakoztatta a pocaklakótok az apukáját! De annál nagyobb lehetett az öröm. Kép

Gesztenye, jól teszed, hogy elmész Londonba és kihasználod az adódó lehetőséget! Nyugi, nem lesz semmi baj! Kép

Krisszi, nekem is most kell mennem vizelettenyésztésre. Egy kicsit aggódom is, mert a kenetemben a múltkor volt baci. Azt mondta a doki, mindenképpen mossam előtte tisztára magam és tegyek fel egy tampont, úgy pisiljek, különben tuti lesz baci a vizeletemben is. Kép Részvétem a büntetőjog miatt.

Sz_Kata, de jó, hogy túl vagy ezen a cukor dolgon! Kép Aranyos a pocifotód, no meg a másik kép is! Kép

Rönci, Kriszkrosz, jó, hogy minden rendben Veletek. Kép

Rolex, én nem kaptam meg a szülési tervet... Kép melasz@ludens.elte.hu Nyugi, megnő hamarosan a Te pocid is tutira! Kép

Jadey, ezek aztán a remek hírek!!! Kép Kép Kép Szívből gratulálok!!! Kép Kép Kép

Szép napot Nektek!
Melba (20+1)

KépKép
melba
 
 


Mamy,
gratula a rugizáshoz Kép Próbáljátok meg azt, hogy a férjed finoman ráhelyezi a kezét a pocakodra, és csak ott tartja. Az én férjem is azt szokta csinálni, és a bébik mindig jeleznek. Csak legyen jó meleg a keze, azt a babák szeretik Kép Saját tapasztalat KépKép Fórumtali: lassan el is kezdhetjük szevezni Kép Május ucsó hétvégéje?

Melba,
sztem a stressztől görcsöltél. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!!! Házfelújítás: horrornak hangzik... Benne is laktok ráadásul? Engedély: mi úgy csináltuk, hogy a belső munkálatokat (amelyek, ugye, nem látszanak kívülről) már korábban elkezdtük. Különben még most sem lenne tetőnk Kép (Na jó, ez azért túlzás...). Lehet, ha bemész az önkormányzathoz a szép nagy hasaddal, kicsit gyorsabbak lesznek Kép

Krisszi,
remélem, találkozunk a felkészítőn! Addig már nem leszek gépközelben, úgyhogy telefonon értekezzünk Kép

Kép
Ákata
 
 


Gigaboszi: Nagyon cuki az egérke, kösziKép

Melba: Köszi a gratulációt. Engem is azzal idegesítettek, hogy a ciszta és az ér is genetikai rendellenességre utaló jel is LEHET. Fontos az utolsó szó! A dokiknak kötelességük mindent elmondani, hogy úgymond levédjék magukat, hogy ők szóltak, de itt nagyjából megállt a tudományuk, legalábbis ezen a téren. Szuper, hogy jó lett a szívuh-tok, szerintem ez sokmindent elárul, hogy nincs semmi baja a babócátoknak. Én arra jöttem rá, hogy tök feleslegesen aggódtam, sírtam és nem aludtam napokig( rémálmokat nem is mesélem...)és ezzel sokkal többet árthatunk a babócáknak. Remélem tudtam egy kicsit segíteni és végre Ti is élvezni tudjátok a babavárás minden egyes percétKép


Mamy: Az én párom is nagyon élvezi a rugdosásokat, néha még rá is tesz egy lapáttal és előtte jól megcsiklandozza a pocakomat, úgy jobban mozog BencusKép
Puszi

KépKép
Kép
jadey
 
 


A Szép Jó Napot lemaradt,szóval most Szép Jó Napot Mindenkinek!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!

Melba!
Én is azt mondom, próbálj csak a szépre gondolni, ne aggódj, lehet hogy a görcs is attól volt. Persze tudom, könnyű mondani. De bízz a Babátokban, hogy nem lesz semmi baj! Tuti hogy nem lesz!
A vércukor eredményt azért tudom meg csak olyan későn, mert a leletet a dokinak adják oda, akivel csak 30-án találkozom. Ez a bevett szokás a kh-ban, ezek szerint. Nem baj, valahogy érzem hogy jó lett, és nem idegeskedem...

Kata!
Köszi a tanácsot, eddig is próbálkoztunk ezzel, de nem nagyon sikerült, mert eddig gyengébben éreztem a rúgásokat, ráadásul amikor rátettük a kezünket, abbahagyta Kép de most nagyon belendült, és gondoltam ezt már talán érezné Õ is, és igen! Kép
Mindig jó meleg a keze a páromnak, olyan igazi férfi-kéz Kép és persze apa-kéz Kép
A fórumtali jó lenne május utolsó hétvégéjén, nekem a szombat és vasárnap is jó, igazodom a többséghez. A Margitsziget már tuti?

Mamy

Kép
mamy
 
 


Melba,
Remélem, most megkapod.
Puszi
Rolex
18
rolex
 
 


Rolex: Rég beszéltünkKép

Remélem hamar meggyógyulok és akkor találkozhatnánk. Növeszted már a pocidat???Kép

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok kedves mindenkiKép

Írtam egy tök hosszú levelet, erre elszállt az egész!Kép

RolexKép köszi szépen a szülési tervet! Nagyon konkrétan le van benne írva minden! Szerintem fogok belőle mazsolázni, és amit úgy érzek majd szóban "sulykolok" a dokibaKép Igazából azért nem nagyon akarok ilyen konkrét tervet az orra alá tenni, mert nem tudom jót teszek-e azzal, ha bizonyos beavatkozásokat elutasítok. Gondolom, ha nagyon muszáj, a szülésnél "élesben" még mindig meg lehet azt tenni, hogy visszautasítok valamit. Például, én is inkább gátvédelemmel szeretnék szülni, de ha a doki úgy ítéli meg, hogy jobb a vágás, inkább vágjon, semmint hogy végbélig repedjek. Vagy például most azt mondom én sem szeretném ha bekönyököljön a hasamba, de ha az adott helyzetben a baba érdekében szüksége,s inkább tegye meg, semmint hogy oxigénhiányosan szülessen a gyerekem, stb...Mondjuk én nagyon az a típus vagyok aki inkább rábízza magát az orvosra, és amúgy is nagyon megbízom benne.

Orvos: nekem Tarnóczy Péter az orvosom. Nagyon jókat lehet hallani róla, én is abszolút meg vagyok elégedve eddg semmiféle problémám nem volt. Rettentő emberséges, és eddig semmiféle olyan beavatkozást nem tett ami fölösleges lett volna, és nem is hívott be semmi extrával, 6 hetente járok hozzá. Nagyon alaposan megcsinálta a rákszűrésemet is.
Rolex! Hogy hívják a párod imerősét? Zacher dokiról is egyébként nagyon jókat hallottam állítólag nagy tapasztalata van és szuper orvos emberileg is!

Szkata, Ákata, Rolex és JadeyKép köszönjük szépen a dícséretet!Kép Rolex! Ne aggódj a pocakod miatt, nekem két ismerősöm is van aki most szült és mindkettőnek alig látszott a 18. héten aztán rohamosan beindult. Nemsokára behozodKép Nekem
mindig is volt pocakom ezért látszott már a 12. héten is, aztán a 14-en meg szinte alig nőtt.

Jadey! Olyan jó Nektek hogy már vásároltok! Engem a védőnő kapásból lebeszélt 100ezer Forint elköltéséről. Azt mondta ne vegyek pl. mérleget inkább kölcsönözzek tőlük, mert úgyis pár háznyira vannak és elég heti 1x lemérni a gyereket, meg ne vegyek elektromos melegítőt, és sterilizátort se. Átgondoltam és egy csomó mindenben igaza van, úgyhogy most szelektálom mi az ami tényleg fontos...

MamyKép a nagy fórumtalihoz én is szívesen csatlakozom, majd! Nagyon kedveset írtál a párodról. Nagyon aranyos és felelősségteljes lehet hogy így ki akarja venni a részét a pocakosodásodból!

MelbaKép Remélem ma már jobban érzed magad! Nagyon drukkolok Neked hogy minden rendben legyen a babóka szívecskéjével és a pisitenyésztéssel is! Ne aggódj, a dokik, hogy magukat is levédjék szeretik a legrosszabbat is fölfesteni. Nem lesz semmi baj a babókával, először várd meg a következő eredményt! Azt azért nem értem miért kell tampont feltenned?! Valamennyi baci mindenki vizeletében ven. Reggeli középsugaras pisit kell leadni, és előtte alaposan megmosakodni. (Nekem egyébként eddig 1 vizeletvizsgálatom volt ott a baciszám 228 körül volt és a ref. tartomány 1200-ig tart. Erre azt mondta a dokim ez tökéletes. )

Egy kis intermezzo a rémfestésről: Van egy doki úgy hívják Petróczky (?) - remélem jól írtam a nevét - a családineten szokott válaszolgatni kérdésekre. Már múltkor is feltűnt valami kapcsán hogy nagyon szűkszavúan válaszolt valakinek és egyből a legrosszabb variációt írta, de a legutolsón amit olvastam, totál kiakadtam. Volt egy lány, aki második babáját várja, semmi panasza nincs, 20 hetes terhes. Kérdezte tőle hogy egy pár napra, egy kímélő utazásra elmehetne-e Spanyolországba, mire számítson, erre 1 mondatban válaszolt neki, hogy ne kockáztasson, mert simán elvetélhet. És ha további kérdése van, keresse meg a rendelőjében, szívesen segít. Azért én ezt mindenképp túlzásnak gondolom, én nem is értem miért ajánlgatja egy ilyen orvos az ingyenes tanácsadását a neten..

Minden Kismaminak és Pocaklakójának nagyon szép délutánt kívánunk!

Puszi
Tűzmanó (14+5)
Vendég
 


Sziasztok!

Na még ma írok gyorsiban, mert most kaptam hírlevelet, hogy valamit átalakítanak a fórumon így nem lesz elérhető szerda-csütörökönKép

Rolex
Megkaptam a szüléstervet, köszönöm! Azért kicsit átalakítom majd, de mankónak tuti-szupi!
Ne izgulj nekem is hip-hop megnőtt a hasam, már olyan mintha gurulnék. Kép

Tali a margitszigeten? Ez teteszik, volt már erről szó régebben is? Biztos figyelmetlenül olvastam, de hála olyan sokat ír mindenki, hogy néha nem győzöm kiböngészni.

Doki
Holnap megyek egy ismerős által ajánlott dokihoz aki az Istvánban dolgozik. Hogyha bejön akkor majd írok, (ezek szerint csak pénteken legkorábban). Szeretnék mégis az Istvánban szülni. Kép

Dorka
Hmm… a dokival nincs különösebb gondom, de a két kórház ég és föld. Meg mondjuk az ára lehetne kevesebb is, meg hallottam hogy mennyi nála egy szülés, hát az azért szerintem nagyon SOKKKK!!! Kép
Úgyhogy próbálkozok, remélem még nem késő.

Istvánban szülőktől kérdés
Kismamatorna? Ki mikortól menne? Láttam Eszti te mennél, majd csak később???
Megvárom a dokival való talimat aztán majd kifaggatom, hogy van stb.
Ja és szerdánként van a felkészítő tanfolyás? Jól tudom hogy 15:00-től? Légyszi valaki erősítse meg, mert akkor holnap elmennék, ha el tudok. Előre is köszike.

Hétvégén költözünk (ez már biztos) JUHÉJJ!!! Kép
Még csak két dobozt pakoltunk, de meg se látszik. Mennyi szarja (bocsi) van az embernek.

Na megyek dolizni Kép

Sziasztok: Bettus
25+2 (ez már a 6. hónap igaz?) Kép

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Lányok, milyen szüléstervről van itt szó?... Amit Rolex küldött nektek?... Ha olyasvalami ami bárkinek hasznos lehet, akkor én is kérném szépen! Kép

Tűzmanó!
Igen, a párom egy TÜNDÉR, csupa nagybetűvel (mert ugyebár fiú tündérek is vannak! Kép) nagyon várta már, hogy ő is érezhesse a mocorgást, és olyan jó volt látni az arcát, hogy mennyire meghatódott!...
A családinetes dokival kapcsolatban nekem is ugyanez a véleményem, én is láttam mennyire szűkszavú, és szerintem egy sablont használ a válaszokhoz, mert mindenkinek ugyanazt írja a végére, hogy keresse meg és szívesen segít. Hát, nem tudom miből gondolja, hogy ezek után bárki felkeresi?... Nem értem minek indít olyasvalaki internetes tanácsadást, aki unja, vagy utálja?

Bettus!
A költözéssel, pakolással aztán óvatosan bánni! Kép

Pusz,
Mamy (25+1) igen ez már a 6. hónap! Kép

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az információkat, amivel elhalmoztatok. Most már csak el kell kezdeni szemezgetni, hogy melyik nap hová kiránduljunk. Ahogy elnéztem már elég sokan voltatok Londonban, úgyhogy lesz mit felderíteniKép

Boróka!
Az esküvőhöz nem kell feltétlen fehér ruhaKép Te 3 nap alatt ennyi mindent megnéztél Londonban? Nem fáradtál ki?

Tűzmanó!
Szépek a képek és édes pocid van. Most már le sem lehet tagadniKép Köszi a tájékoztatást a tornáról és majd utánanézek a honlapon.

Krisszi!
Biztos jelez a babóca, hogy ő már így is elég okos, nem kellene még a tanulással is fárasztaniKép

Sz_Kata!
Igen holnap 14.45-kor a kórház bejáratánál leszek és találkozhatunk azokkal, akiket még érdekel (pl: Rolex, Bettus).

Rolex!
Easy Jet-el repülünk, mert ahhoz a repülőtérhez laknak közelebb a barátaink. Azért már te is szépen gömbölyödsz, úgyhogy nem kell aggódni. Inkább annak örülj, hogy leszállt a babóca a farcsontodrólKép

Piciri!
Utazással együtt 12 napot leszünk kint, de ebből csak 10 nap jut a nézelődésre és a felfedezésekre. Eddig egy hétnél tovább sehol sem voltunk, úgyhogy ez most egy különlegesen hosszú nyaralás lesz. A szülési terv azért jó, hogy tisztában legyen az orvos az igényeiddel, kívánságaiddal és elvárásaiddal a szüléssel kapcsolatban. Persze ezek még változhatnak az aktuális történések függvényében.

Jadey!
Hatalmas gratula az új és jó információkhoz. Csak azt tudnám, hogy tudnak ennyire félrenézni valamit a dokik. Vagy netalán nem tanult meg számolni?

Mamy!
Jó érzés lehetett az apukának a picuri rugdosása. Azért így már ők is máshogy fogják fel a dolgotKép Talán egy kicsit közelebb kerülnek ők is a picihez ezáltal.

Ákata!
Én majd Londonból gondolok rátok a május végi talival kapcsolatban. Arra azért megkérlek titeket, hogy csináljatok fényképeket az utókornak és nekem Kép

Bettus!
Az istvánban szerdán 17.00-kor és pénteken 15.00-kor van kismama torna, de én már csak júniusban fogom elkezdeni. Május végén jövünk haza, majd június elején irány a doki, ahol megkapom az igazolást, hogy tornázhatok. Ezt az igazolást szinte mindenhol kérik, úgyhogy a dokiddal is konzultálni kell róla. Holnap találka a kórház előtt 14.45-kor (lehet, hogy a férjecském is jön). Ha minden igaz, akkor a fájdalom csillapításról tartanak előadást.
Sok erőt és energiát kívánok a költözködéshez. Vigyázz magadra.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


GesztenyeKép köszi, nagyon kedves vagy! Kép
Olyan jó hogy Londonba mész. Majd csinálj egy csomó képet!!

MamyKép szerintem azért hogy itt hajtsa fel a pácienseket. Ez a legegyszerűbb módja. Hozzáteszem, tényleg nem ez volt az első alkalom hogy valami eszméletlen dogot olvastam tőle, de olyat, amit én laikusként is bizton megcáfolhatok.

A szülési tervvel kapcsolatbanKép nekem egy tuti szülési tervem van, az az, hogy biztosan kérek Eda-t. Szeretnék nem kifordulni önmagamból...

Tényleg Ti normál mensikor annak idején vettetek be valami fájdalomcsillapítót? Ki hogy bírta?Kép
Vendég
 


Sziasztok,

Újra megkaparintottam a gépet :D

Rolex,

Kár hogy ma nem tudsz jönni a tornára, de akkor majd jövő héten talizunk. Akkor a torna után a szülés közbeni légzésről lesz szó.
A programfüzetben van egyébként egy beszélgetős foglalkozás is, csütörtökönként 18:30-tól. A szülésről szubjektíven a szülés előtt a címe az előadássorozatnak. Lehet hogy oda is elnézek.

Várandósok klubja: május 26-án lesz legközelebb a klub, és arra gondoltam, hogy néhányan ott is találkozhatnánk. Sőt, az a merész ötletem támadt, hogy aki tudja, hozza magával a párját is, és akkor ők is dobhatnának be számukra fontos, megbeszélendő témákat. Mit szóltok?

Gesztenye,

Holnap megyek az előkészítőre!! Mikor is utaztok? Kicsit irigyellek ám, én mint amolyan örökmozgó, még most is alig tudok a fenekemen ülni, annyira szeretnék eltazni. De idén már max a balatonra futjaKép

Tűzmanó,

Köszi, hogy megosztotad a védőnőd véleményét a nem vásárolandókkal kapcsolatban. Az első babásoknak így is iszonyatos pénzbe fog kerülni, mire minden fontosat megvesznek. Arra gondoltam, hogy összedobhatnánk egy táblázatot, hogy mit és miért nem érdemes megvenni, legalábbis a szülés előtt, mert egyáltalán nem biztos, hogy kell, vagy nem nélkülözhető. Mit szóltok? én el is kezdem, a szoptatással kapcsolatos dolgokkal, amit egy előadáson hallottam a Rózsa Ibolyától. Plusz, hozzá teszem a te ajánlatodat is Tűzmanó
Mit?
sz_kata
 
 


Ajjaj, nem tudtam jól feltölteni a táblázatot!! Helm me please!!
sz_kata
 
 


Izé, help Kép
sz_kata
 
 


Jadey!
Hatalmas gratuláció nektek és a babának, aki ilyen ügyesen eltüntette a cisztákat. Az erek számát meg hány doki számolta el? 3? Tiszta vicc..
Érdekelne a mérleg, én mindenképpen veszek, mert szeretek mérni Kép
Légyszi küldd el a lány elérhetőségét, vagy információt a mérlegekről. Köszi

Túl vagyok a terhelésen, csak a várakozás félidejében lettem rosszul a szomjúságtól éhségtől.

Rolex:
Szülési tervet kérlek küldjed nekem is: csutorakukacfreemailponthu
Köszi

Bettus:
Teljesen egyetértek Veled, az ex-dokim(nk) nagyon drága. Kizárólag rózsadombi milliomosoknak ajánlom. A kórháztól meg nekem felállt a hátamon a szőr...

Ákata:
Hányig lesztek a Patakiban? 3-tól mondjuk 5-ig? Jó lenne tudni, mert háromra nem érnék oda, de egy kicsit később van rá esély.

Tűzmanó+Kata:
Nálunk a párom nem akarja az esküvőt és kész. Én már ebbe beletörődtem, nem erőltetem. A babát nagyon szerettem volna, és arra is sokáig kellett rábeszélni. De így, hogy sikerült, én vagyok a legboldogabb (vele együtt) a világon. Ez sokkal nagyobb összetartozás, mint a papírforma. Egyébként mostanában mondogatja, hogy majd a második után csapunk egy nagy lagzit - de nekem már ez tényleg nem fontos. talán azért sem, mert apukám már sajnos nem lehetne ott.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Boróka,

Bettustól tudom, hogy nekünk ugyanaz az ex-dokink Kép
De nekem nem csak azára volt elfogadhatatlan, hanem hogy egyébként egy arctalan pénztárca voltam .. Kép

Nem vásárolandók listája: az imént jól-rosszul feltett táblázatba várom még a javaslatokat.. Mit nem fontos szerintetek még megvenni a szülés előtt (vagy egyáltalán nem, a szülés után sem)
sz_kata
 
 


Tűzmanó!
Nekem pokoli erős görcseim voltak a mensi idején, főleg az első 3 napon. Órákon keresztül szenvedtem, mire végre a cataflam egy kicsit enyhítette a fájdalmat. Én úgy vagyok vele, hogy pár órát igazán ki lehet bírni még erős fájdalommal is, pláne, hogy már megtapasztaltam a tűrőképességem határaitKép Tudom, hogy a szülési fájdalom egy kicsit más lesz, de bízom benne, hogy bírni fogom.

Sz_Kata!
Pénteken utazunk (május 31-ig), de lélekben veletek leszek, sőt, ha valahol megkaparintok egy gépet, akkor még írni is megpróbálokKép

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Mamy!
Gratula az Apuka által is érezhető boxoláshoz Kép Most már egyre klasszabb lesz!

Krisszi!
Nekem még Marcinál volt baktérium a vizeletben, és kezelésképpen antibiót kaptam rá. Ne aggódj, sajnos kismamaként a húgyúti fertőzés elég gyakori, csak a lényeg, hogy kezelve legyen! Az elhanyagolt fertőzés sokkal veszélyesebb, mint a gyógyszer.

Rönci!
Klassz,hogy minden rendben a babával Kép

Kata!
Köszönöm a parafaparketta leírását! Látod, mindig tanul valamit az ember Kép
Hála az égnek, még nincs vizesedésem, pedig már számítok rá. Bár vasárnap sétáltunk egy kicsit kora este és a kezemen éreztem a gyűrű levételénél, gondolom, mivel 1,5 órán keresztül lógattam a kezemet.

Tűzmanó!
Klasszak a képek, szép a pocid és nagyon helyesek vagytok a Vőlegényeddel Kép
A szülési tervről írottakat én is írhattam volna, valahogy én is teljesen megbízom a dokimban...

Rolex!
Majd beindul az a poci! Majd lesel, hogy hogy tudtad így megnöveszteni Kép
Kíváncsiság kedvéért én is megnézném azt a szülési tervet. Köszönöm szépen! gyetvai.melindakukact-online.hu

Kriszkrosz!
De jó hallani Rólatok is Kép Remélem holnap találkozunk, bár ez inkább csak rajtunk múlik Marcival!
Remélem most már gyakrabban tudsz jönni!

Jadey!
Hurráááááááááááá!!!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Szívből örülök, hogy minden rendben és most már több helyen is megnyugtattak efelől Kép Kép Kép
Így gondolom még inkább felszabadultan mehettek vásárolni. Látom, Ti már belelendültetek rendesen. Jó vásárlást!
Köszi az árakat. Hát nem szívbajosak, az biztos...

Melba!
No szívbetegség Kép A vérvizsgálatok nem szűrték ki Nálatok a kromoszóma rendellenességet? Drukkolok, hogy legközelebb már sehol se legyen ez a csúnyaság! Nem lesz semmi baj, majd eltűnteti azt az izmot a Kislegényetek!!!
A pocid pedig biztos az idegességtől görcsölt. Pihenj, magnézium és nem lesz semmi gond.

Dorka!
Rosszullét Kép Inni sima vizet nem ittál? Azt lehetett volna. Remélem nem lett semmi gond a rosszullét miatt.


Meg ill. meg nem vásárolandók listája: érzésem szerint azt, hogy valaki mit gondol megvenni, illetve nem, nagyban befolyásolja, hogy mennyire paramama az illető. Konkrétan én a parábbak közé tartozom és én vettem még Marci születése előtt, mellszívót (AVENT-est), ehhez adtak cumisüveget, emellett vettem mikrós sterilizálót, digitális mérleget stb. A mellszívó például nagyon bejött, mert Nekem Marci sokat sztrájkolt és a szívó sokat segített és nagyon hatékony volt. Kép Emellett a szaporításhoz is nagyon jó volt, amikor gondok voltak...
Valaki azt mondja, felesleges mérni a babát... Nekem megnyugtató volt a mérleg. De pl. a mérlegbérlés, ha utánaszámolunk, nem éri meg, érdemesebb megvenni és ha már nem kell, még mindig el lehet adni.
Sterilizálót is szerettem, amíg Marcinál kellett, igaz Õ nem kapott tápit, viszont a lefejt tejcsit simán adtam Neki cumisüvegből, amit viszont fertőtleníteni kellett, meg ugye a mellszívót is. Viszont melegítőt nem vettem, mert hülyeségnek tartottam és nem is hiányzott.
Cumival én is úgy voltam, hogy dehogy lesz a gyerekemnek!!! Aztán pénteken hazajőve a kórházból, úgy éreztem, meghalok, úgy fáj a mellem és persze Marcikám csak azon lógott volna. Így szombaton az első útja a Páromnak a "cumibolt" Kép volt. Marci kb. 5 hónapos kora óta nem igényelte, de előtte is meg volt nélküle, max. elalváshoz volt jó nyugtatónak - az én cickóim helyett.

A holnapi nappal kapcsolatban, majd Katának sms-ezek, ha mégsem mennénk, de próbálok mindent úgy szervezni, hogy összejöjjön. Remélem az idő is mellettünk lesz...

Mindenkinek sok puszi: Melinda (26+4)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


SzkataKép én gondolkodom hogy mit tudnék hozzáfűznai a listádhozKép de igazából csak azt tudom mondani amiket a védőnő nekem mondott..saját tapasztalatom nincs mégKép

Mensi:
GesztenyeKép én nekem csak mindig előtte volt fájdalmas de abszolút kibírható. Sőt azért nem vettem be soha semmi fájdalomcsillapítót, mert arra gondoltam, hogy ha már most fáj mi lesz majd szülésnél? Kis mazohista vagyokKép

ÉN bízom benne, hogy szülés mondjuk max. 3 annyira fáj majd mint a legerősebb mensigörcs...vagy ez csak álmodozás?

Tűzmanó
Vendég
 


Sziasztok!

Jadey!

Úgy örülök, hogy végre fellélegezhetsz és megkönnyebbülhetsz!!KépKép
Engem érdekelne a csajszi elérhetősége, aki a mérleget árulja, meg tudnád írni?? Mail a profilomban.
Mindenképpen kell digimérleg, kölcsönözni vagy venni, (ha ugyanannyira jön ki, inkább megveszem, akarunk úgyis még egy gyereketKép), mert mi Domival nagyon megszívtuk anno az elejét. nem nagyon ment a szopi, remélem most jobb lesz.

Sz Kata!Hát szülés előtt tényleg nem érdemes fejőgépet venni, de kézzel fejni azért nem egy leányálom. Pár tíz miligrammot lehet csak úgy lefejni (azt meg minek), és nagyon fárasztó. Egyébként normál esetben nincs is szükség fejésre.Kép
Aki majd ott tart, és kell neki valami miatt fejés, 1000-2000 ft-ért lehet venni nem gépi, hanem kézzel húzogatós, de nagyon hatékony kis szerkenytyűt, azt ajánlom, egy 1000-es azért nem nagy befektetés
(Nálunk ez sem vált be, mert napi 7-8X kellett fejni 100-200 ml-ket, a teljes adagot, mert Domi nem tudta leszívni, és még apa is kidőlt a kézi fejővelKép)
A többi sztem is helytálló, felesleges dolgokKép

Rejo
(17+5)

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok,

a kezdő listába nem feltétlenül a tök felesleges dolgokat vettem bele, inkább az a szempont, hogy nem kell azonnal megvenni, pláne, ha közben kiderül, hogy nem is kell. És azért gondoltam, hogy esetleg hasznos lehet egy ilyen lista, mert én speciel, mint kezdő, de annál lelkesebb anyuka, tuti mindennek bedőlök, amolyan csúcsfogyasztókét, rám BÁRMIT rámtukmálhatnak a boltban.
Azután meg nézhetek, hogy az össz spórolt pénz elment. Ami önmagában nem baj, csak ne hülyeségekre menjen el.

Puszi mindenkinek
Kata
24
sz_kata
 
 


Dobok nektek valami vidámat is!!

és akinek még nincs babája, az higgye el, minden szava igaz!!!KépKép

Holnaptól már nem lesz babanet, csütörtökön meg elmegyünk a Balcsira, ha jó időt mondanak hétévgére. vasárnap este jövünk vissza.
Akivel holnap nem találkozom, azoknak puszi, többiek majd holnap kapják meg!Kép

A gyerekvállalás örömei :

Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap


- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Elvileg tenyleg nem kell a mellszivo. Ha feszit a melled es fejsz meg tobb lesz. Ilyenkor eleg kinyomkodni, masszirozni. Elvileg akkor kell ha nincs eleg tejed, de akkor is konnyebb a babat tobbszor mellretenni, mint fejegetni. (meg ugyebar a fertotlenitesek) Igazabol akkor lehet jo segitseg, ha a baba nem iszik valamiert, de te anyatejet akarsz adni neki, vagy ha netalantan korababa es fenn akarod tartani a tejtermelest.
Bimbovedom nekem van soha nem hasznalt, de en huje hittem a korhazi nyanyaknak, hogy ez milyen jo.

Ne vegyetek semmilyen babaapolo szert. Az elso felevben csak a gyogyszertari cuccokat szabad hasznalni. (nem is erdemes massal probalkozni. Nalunk a JandJ olajtol egyszeruen kiegett a gyerek bore. )

Cumit en vettem 1db avent teazosat, 1-es lyuku cumival. Ez engem megnyugtatott hogy ha barmi van apa is tudja etetni. Vegulis felevesen hasznaltukKép

mennem kell, sosincs idom rendesen irni....


csengo
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?